Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Heijden: ‘We hadden afgesproken met elf spelers op het veld te blijven’

Laatste update:

Feyenoord ging zondagmiddag betrekkelijk kansloos onderuit in de Klassieker. De Rotterdammers verloren in Amsterdam met 3-0, nadat Jeremiah St. Juste na een aantal minuten uit het veld werd gestuurd met een rode kaart. Jan-Arie van der Heijden vertelt in gesprek met ELFVoetbal dat het de bedoeling was dat Feyenoord ‘op het randje’ zou spelen.

“Maar je moet wel slim zijn. Ook omdat alle schijnwerpers op deze wedstrijd staan. We hadden van tevoren in de kleedkamer afgesproken met elf spelers op het veld te blijven. We hebben de laatste jaren al meerdere wedstrijden gehad waarin we met tien man kwamen te staan”, zegt Van der Heijden. “Of dat geen vreemde afspraak is voor een Klassieker? Ik denk dat het wel goed was om te benadrukken. Maar ja, dan sta je al na een paar minuten weer met tien op het veld...”

Door een eigen doelpunt van Justin Bijlow en treffers van Hakim Ziyech en Dusan Tadic won Ajax uiteindelijk met 3-0. Toch had Van der Heijden niet het gevoel dat Feyenoord kansloos was in Amsterdam. “We hadden een goed strijdplan: Ajax opjagen, er een fysieke wedstrijd van maken en Ajax niet te veel laten voetballen. Met tien man kregen we nog een paar kansjes. Je merkte dat we na rust een mannetje miste om door te drukken. Als Nicolai Jörgensen de bal voorin had en zich vrij speelde kon hij vaak maar een kant op. De aansluiting naar voren was er niet.”

“We zijn nu de underdog in de kampioensrace. Wij moeten even niet meer naar de koppositie kijken. We staan een straatlengte achter op PSV. Het is voor ons belangrijk om ons weer te herpakken en wedstrijden te winnen”, concludeert Van der Heijden. De achterstand van Feyenoord op PSV bedraagt nu al tien punten. “Hopelijk kunnen we dan weer wat dichterbij komen bij PSV en Ajax. Het was een frustrerende middag, maar we moeten ook niet in zak en as zitten. Het seizoen duurt nog lang.”

Denk jij dat Feyenoord nog een rol van betekenis kan spelen in de titelrace?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jan Arie, wat vervelend voor je. Misschien moet je dit intern bespreken. Iemand een teamgenoot en nog een paar hebben jullie de wedstrijd door de neus geboord. Ook die Bijlow die geeft Ajax een cadeau. Jan Arie is ook toe aan vervanging. Ik blijf het een net niet verdediger vinden.

29 oktober 2018 om 11:59

Wat heeft bijlow zijn fout wel of niet met dit topic te maken.

Dit gaat erover dat je afspreek op het randje te spelen maar ja dan moet je wel je koppie erbij houden.

29 oktober 2018 om 12:04

Ik weet wat de afspraak was. Alleen Bijlow geeft bij de eerste goal gratis het weg. Bij de doelpoging van Ziyech mocht hij er ook beter bij wezen. Misschien door die tactiek te gretig en agressie dat daardoor de concentratie wegging.

29 oktober 2018 om 12:21

Met het team afspreken om op het randje te spelen is blijkbaar ook een kwaliteit. Dat moet je beheersen ala Van Bommel of Wouters. Daarbij is er de VAR tegenwoordig als Big Brother.

Met de onbehouwen acties van o.a.Toornstra en St. Juste lijkt Feyenoord ook die kwaliteit te ontberen. Ook van der Heijden zelf liet zich verleiden tot een te harde ingreep op Mazzaroui.

Giovanni van Bronckhorst is weer wat wijzer geworden over zijn team. Zulke afspraken kunnen gelijk de ijskast in voor de volgende keer.

29 oktober 2018 om 13:38

Ik denk dat Gio niet veel wijzer is geworden en dat hij dat ook niet meer word.
Maar dat is een andere discussie.

Als de var er was in de tijd van wouters en van Bommel hadden die niet op hetzelfde randje kunnen spelen.

Van der ehijden viel wel mee was gewoon te laat en was niet meer dan een tikje.

@jason nogmaals Bijlow zijn fouten ehbben toch niks met dit topic te maken.
En hij geet het doelpunt net weg.

De regel als de keeper de bal heeft mag hij niet aangevallen worden op geen enkele manier. op moment dat Dolberg hem raakt heeft hij de bal beet.

Dus had afgekeurd moeten worden volgend de regels Aldus het reglboek volgens mario van de ende.

29 oktober 2018 om 13:38

V Bommel dan wel Wouters zaten anders dankzij de VAR ook vaker op de tribune dan op het elftal lijstje...

29 oktober 2018 om 13:55

Zoals meerdere personen hier al zeggen, is de VAR dodelijk voor spelers en clubs die tot vorig jaar net op het randje speelden. Dat randje oude stijl was hier geweest: geel voor Toornstra en St Juste. Maar de VAR zorgt dan toch voor gerechtigheid, dus dat kan niet meer op zijn Van Bommels, Wouters en Toivonens. Alles wordt gezien tegenwoordig. En hier moet Feyenoord iets meer aan wennen dan bijv Ajax, omdat hun speelstijl meer van strijd afhangt.

29 oktober 2018 om 14:23

@bliek & voetbalfreak

Ik zeg ook niet dat Wouters en Van Bommel er met de dezelfde overtredingen als destijds nu wel waren weggekomen, maar ik bedoel uiteraard, dat zij beiden wél de kunst tot op het randje van toelaatbaar beheersten.

Ik denk dat zijn wel het gogme c.q. de slimheid hadden, in tegenstelling tot deze Feyenoord-spelers, om te weten tot hoe ver ze konden gaan met de VAR toekijkend.

Zo’n opzichtige ‘óver het randje’ overtreding als die van Toornstra of St. Juste voor het oog van de videoref was hen waarschijnlijk niet overkomen.

Daar moet je geniepig en geslepen in zijn en dat waren ze. Het is ook een kwestie van ‘voetbalintelligente’, ook al klinkt dat raar.

Overtredingen echt tot de grens van de grenzen, maar er zeker niet opzichtig eroverheen. Het gaat ook over spelen op de rand van toelaatbaar.

29 oktober 2018 om 12:00

Net niet verdediger? Totaal niet mag je ervan maken. Jan Arie is een aardig mannetje, maar zou nooit in de basis moeten staan bij Feyenoord.

29 oktober 2018 om 13:39

Zijn met hem in de basis wel kampioen geworden...

30 oktober 2018 om 16:25

En ? Ajax haalde met Viergever ook de Europa League finale; maar desondanks is hij niet van het niveau wat Ajax nastreeft.

29 oktober 2018 om 12:00

Vd Heijden is ook geen verdediger maar een middenvelder.

29 oktober 2018 om 12:29

Klopt, bij de jeugd van Ajax altijd op het middenveld gespeeld en later omgeschoold tot cv. Altijd een modale speler geweest die zijn werk deed maar nooit echt doorgebroken.

29 oktober 2018 om 12:02

Dit bespreken ze toch ook wel intern! En dat is niet aan Jan Arie maar aan Gio, en die heeft ook gezegd dat hij met St Juste zou gaan praten.

Jan Arie zegt hier niks verkeerds, gewoon duidelijk en nuchter. (is hij altijd wel trouwens)

29 oktober 2018 om 12:05

Als St Juste geen rood had gekregen was dit wel aan een van de andere gegeven. Sterker nog eigenlijk had al eerder rood gegeven moeten worden. Feyenoord moet nu dus niet alleen naar St Juste kijken. Het probleem is veel groter als alleen due domme actie.

29 oktober 2018 om 12:15

Wie had hem dan er na gekregen? Hoe zou je dat nou kunnen weten???
Op Toornstra eerste minuut en dit na maakte Feyenoord er echt geen schop wedstrijd van verder.....

tuurlijk moet je wel naar St Juste kijken, als je na 6min dit doet in de klassieker, mager gewoon iets van gezegd worden!

29 oktober 2018 om 12:23

Na 20 minuten al 2x geel en 1 x rood , terwijl Van Persie en Jan Arie nog zonder wegkomen had je ook zonder de rode kaart van St Juste deze wedstrijd niet met 11 man uitgespeeld als je vooraf afspreekt op er een harde pot van te maken.

29 oktober 2018 om 12:30

@capis

Feyenoord heeft de eerste 25 minuten naar alles geschopt wat bewoog, behalve de bal. Dit heeft geresulteerd in een rode kaart voor St Juste, geel voor Toornstra(had rood moeten zijn) en Berghuis. Ondertussen werden kaarten voor overtredingen van V/d Heijden en van Persie in de eerste 25 minuten ten onrechte niet gegeven. Men had na 25 minuten dus moeten uitkomen op 2x rood en 3x geel. Dan maak je er gewoon een ordinaire schoppartij van.

29 oktober 2018 om 13:03

2master D:
Ja en als Ajax Mazouri voor hands 2de geel krijgt en Talifico voorhand ook geel ziet het er weer anders uit!

Je benoemt wel even extra dat Toornstra rood had moeten zijn, maar dat die van Berghuis die even een schouder beet pakt alleen. Beschrijf je wel als een schop wedstrijd!

Maar als je dit een schop wedstrijd vond dan weet ik het ook niet meer...

29 oktober 2018 om 13:08

Bij Feyenoord heeft men er de eerste 25 minuten een schopwedstrijd van gemaakt, wat niks met voetbal te maken had. Daarna deden ze het wat rustiger aan omdat ze doorhadden dat naar alles schoppen en vasthouden ook geen oplossing was. Dus 25 minuten lang was het een schopwedstrijd van Feyenoord. Dat Ajax na 70 minuten ook 2 momenten heeft qua handsballen. Tsja, om je nu aan dit soort momenten vast te houden om het maar niet over die kansloze middag te hebben door eigen amateurisme. Dat noem ik goedkoop.

29 oktober 2018 om 13:14

@capis

Hij zegt wel iets verkeerd, hij geeft aan dat de tactiek van Feyenoord was om op het randje te spelen. Kortom, heel veel risico te nemen dat je af en toe over het randje gaat.

Al binnen twee minuten bleek deze tactiek niet te werken, Toornstra had toen al bijna rood te pakken. Enkele minuten later waren er al meer gele kaarten gevallen.

Toch wist niemand binnen Feyenoord de boel bij te sturen, aan te geven dat dit niet ging werken, dat het fout zou gaan. En even later ging het dan ook fout bij st. Juste.

Hiermee is voor de buitenwereld duidelijk dat van Brockhorst er niets van bakte. Zelf probeerde hij zijn gezicht te redden door alle schuld naar st Juste te schuiven maar de interviews van Clasie en Jan Arie vd Heijden geven aan dat men bewust de grens opzocht, dat ze dat vooraf afgesproken hadden.

Daarmee komt de schuld volledig bij van Brockhorst te liggen, die zag het risico met op het randje spelen in combinatie met de VAR niet en dacht dat men er wel weg mee zou komen.

29 oktober 2018 om 13:37

@Capis: Mazraoui voor die handsbal 2e geel? Kom op man, dat zou nergens op slaan, dat moet een Feyenoorder zelfs beamen.. Terecht dat dat doelpumt werd afgekeurd hoor, hij kreeg hem namelijk op zijn arm, maar zulk soort handsballen worden letterlijk nooit met geel bestraft. De 'straf' die je krijgt is al een vrije trap tegen en je aanval (en in dit geval zelfs goal) die niet doorgaat. Geen enkele reden om bij zo'n ongelukkige aanvallende fout geel voor hands te trekken. Gebeurt ook nooit en zal ook nooit gebeuren. Dit is echt zoeken naar dingen om aan te tonen dat de scheids ook Ajax bevoordeelde.

29 oktober 2018 om 13:47

@masterd:

Wie zegt of waar haal je vandaan dat ik me daar aan vast hou? Zou even mijn reacties terug lezen afgelopen 2 dagen en zie je dat ik het volkomen terecht vind het verlies plus de rode kaart!

Gaat er alleen om dat jij een paar niets zeggende punten er bijhaalt om te laten zien dat het een schopwedstrijd was en nu ineens na 25min niet meer omdat ze zagen dat het niet werkte. Praat jezelf dus al flink tegen!

Ik haal 2 punten aan wat ook extra kaarten hadden kunnen zijn de andere kant op. En dan is het goedkoop... Maar als jij het over Feyenoord doet dan kan het wel? Waar zit het hem verschil in dna precies.....?

30 oktober 2018 om 12:16

je vergeet Classie 2x geel had kunnen hebben maar werd gespaard

Zoals Pierre gisteren al aangaf helemaal niet gek vroeger gebeurde er niet anders.
Echter heb je nu een ander probleem en dat is de extra controle.

Je moet altijd proberen op het randje te spelen echter kan de ene speler dat beter dan de ander.

Kampioenschap heb ik gelukkig vanaf wedstrijd 1 geen rekening mee gehouden dus dat vind ik niet o heel erg. Word wel tijd dat Feyenoord nu stappen gaat ondernemen #gio #van Geel tijd voor nieuw bloed..

29 oktober 2018 om 12:03

Toch vreemd dat ze zo spelen. Als St Juste geen rood had gehad was er wel rood voor een ander getrokken. Maw er waren er meer die niet helemaal snapte wat de bedoeling was

29 oktober 2018 om 13:16

Pierre gaf gisteren ook duidelijk aan dat je met de invoering van de VAR niet meer op het randje kan spelen omdat je er veel te gemakkelijk overheen gaat. Het risico is tegenwoordig te groot, net even te laat toch doorgaan op een speler is tegenwoordig rood.

En dat is wat ik gisteren niet begreep, na het bijna rood voor Toornstra en het andere geel, dan grijp je als coach toch in? Dan geef je toch aan dat er voorzichtiger gespeeld moet worden voordat het fout gaat?

29 oktober 2018 om 13:41

@speedy,

Dan grijpt de coach toch in.
Je heb hier het hele probleem van Feyenoord te pakken we hebben geen goede coach dus het antwoord is nnee die grijpt niet in.

@tiptop In principe niet vreemd dat je zo speelt. Echter als je je koppie er niet bij heb heb je een probleem. En zo geschiede.

Fysiek spel tegen ajax is zo slecht not niet maar ja zorg wel dat er een bal bij zit en niet dat je een kwartier te laat ben.
En doe het al zeker niet op de middenlijn.

29 oktober 2018 om 15:59

Bliek ,

Precies, de coach is gewoon een flapdrol.
Volgens mij is dat ook het enige wat ie het team heeft meegegeven , ''11 man op het veld blijven boys, dat is het doel vandaag ..en ohja , probeer ook te winnen!!''
4e jaar , en er zit nog steeds geen (stijgende) lijn en/of idee in het spel.
Een godswonder dat we nog prijzen hebben kunnen pakken onder Gvb.
Mag Kuyt op zn blote knietjes bedanken voor het kampioenschap.

29 oktober 2018 om 17:02

Daarom is het zeer goed nieuws dat Ricardo Moniz ontslag heeft genomen. Na dit seizoen Gio bedanken voor de prijzen en door de voordeur laten vertrekken en Moniz aanstellen als vervanger.

Dat is dan goed uitgepakt........

“maar je moet wel slim zijn. Ook omdat alle schijnwerpers op deze wedstrijd staan. We hadden van tevoren in de kleedkamer afgesproken met elf spelers op het veld te blijven.

Of hadden ze afgesproken om in zijn totaliteit 11 spelers op het veld te hebben? Dan waren ze wel goed op weg en heb ik het verkeerd begrepen. Mijn excuses.

Goede reactie van Jan Arie, duidelijk en nuchter.

Even niet praten en kijken naar de nummer 1 positie. Gewoon focussen op de komende wedstrijden. zou ook goed zijn als Gio nu eens gaat door selecteren. Het jaar is nu toch al verloren alweer. Geen Europees en de nummer 1 al 10 punten weg. 3de word je toch wel in Nederland, omdat de rest nog armoediger is.

Laat dan maar eens lekker jonge jongens nu gaan spelen en kijken wat die er van gaan maken!

29 oktober 2018 om 12:23

@capis: En dat hoop ik ook oprecht voor Feyenoord. Vertrouw op je jeugd en haal alleen echte versterkingen.

Reactie van Jan Arie vind ik ook nuchter en prima. Geen gekke wrok-reactie, maar een nuchtere constatering nu. Dit helpt je als team ook veel meer.

29 oktober 2018 om 13:03

Vertrouwen in de jeugd lijkt me een prima idee. Ben benieuwd wie er vanuit de jeugd gaat uitblinken. De Eredivisie is inderdaad zo zwak dat je toch wel verzekerd ben van die 3e plek.

Wat vind jij dat Feyenoord moet doen met Gio? Moet ie blijven, of is het tijd voor een nieuwe coach?

29 oktober 2018 om 13:41

Arie:
Zou gewoon jongens van de nu onder 19 al minuten gaan laten maken.
Jongens als van Beek afschrijven al komen grotere talenten aan en bijv Geertruida laten spelen.

Gio mocht van mij vorig jaar al weg! Niemand word beter onder hem en ook het spel is nog nooit beter geworden of een lijn in te vinden! Vind het een geweldige man, maar zeker geen goede trainer.

29 oktober 2018 om 14:48

Ik zou vooral graag eens willen zien dat Geertruida een kans krijgt. Vind ik persoonlijk altijd goed spelen in de jeugd. Lijkt mij op termijn een goede vervanger voor van der Heijden. Misschien kan hij de komende wedstrijden de kans krijgen als rechtsback. Nieuwkoop heeft, zeker dit seizoen, weinig laten zien in de wedstrijden die hij speelde. Dan kun je een groot talent uit de jeugd ook gewoon de kans geven.

Afspreken dat we met 11 wilden blijven staan, hahaha wat een kansloze afspraak zeg: dat wil je toch altijd of ben ik nou gek? En dan ook nog binnen de eerste 6 minuten twee schandalige overtredingen maken die allebei rood waardig waren. Even kortsluiten of de afspraken echt wel bij iedereen bekend waren denk ik Jan Arie, Toornstra en vooral St. Juste leken hier niet van op de hoogte namelijk..

29 oktober 2018 om 12:04

@sanderkoevoets:
Niet als je hem in de gehele zin plaats!
Er fel op zitten en het randje opzoeken, maar dus niet er overheen gaan en met 11 man eindigen!

Dat is gewoon een hele goede en duidelijke afspraak! Maar als je uit de hele uitleg maar 3 woorden pakt kan je alles kansloos maken.......

29 oktober 2018 om 13:18

@capis

Je kan niet fel op het randje spelen zonder er af en toe overheen te gaan, dat is het risico wat je nou eenmaal neemt bij die speelstijl.

Deze afspraak was echt kansloos, het gaf al aan dat men echt hard wilde gaan spelen en dat in de tijd met de VAR die alles terug kijkt. Een dergelijke speelstijl kan niet meer in de Eredivisie, maar dat hadden ze bij Feyenoord kennelijk nog niet door.

29 oktober 2018 om 13:43

@speedy:
Er is niks mis met hard spelen toch? Het is een contact sport dus mag best er in kleunen hoor!

Doen ze in de grote competities ook gewoon. En het erge de kaart van St Juste had niks met er in kleunen te maken. Maa puur met pech/onkunde. Dit was geen bewuste, let wel terecht rood hoor dat zeker. Maar puur dom niet eens hard willen spelen ofzo.

31 oktober 2018 om 00:31

Het probleem met erin kleunen is dat je makkelijk over het randje gaat, zeker bij spelers die het niet zo gewend zijn. Je zag het bij Toornstra, die overtreding was ook erg lomp en onhandig. En daarna zag je het bij St. Juste, die begreep niet dat je niet zo door kan halen met de Var.

Ik vind het wel dom dat ze zo opgefokt speelde. Uit de interviews bleek duidelijk dat ze er over gesproken hadden de grens op te zoeken. En als je de grens op zoekt, ga je er ook zo overheen, die scheidslijn is flinter dun. En met de VAR tegenwoordig neem je dan een heel groot risico.

Ik blijf erbij, gewoon een bus voor de zestien parkeren en met twee snelle aanvallers counteren had Ajax veel meer problemen op kunnen leveren. Hoog druk zetten gaat niet met trage verdedigers en met de ervaring van Blind, Tadic en Talgiafico heeft hard spelen ook niet zoveel nut, die zijn het gewend en nemen de rest wel op sleeptouw.

Nu ben heeft Feyenoord kansloos verloren, aardig wat kaarten gepakt en de naam gekregen dat ze expres overtredingen maken. Spelers als van Persie en Toornstra komen er nu niet meer mee weg als ze de volgende keer hard roepen, zo'n speler ben ik niet. Immers we weten nu dat het wel degelijk een tactiek van Feyenoord is en dat het dus expres gebeurt, ze er zelfs afspraken over maken.

Zondag 28 oktober 16:44, artikel met dezelfde headline, alleen dan met Clasie

Prima dat je er fel opgaat omdat je weet dat je opponent en "rivaal" een zware CL wedstrijd in de benen heeft zitten, maar dit sloeg nergens op.
Als je afspreekt dat je zolang mogelijk met 11 man op het veld wil blijven staan moet je dus niet zo als gisteren een wedstrijd beginnen.
Ik vind het überhaupt al van de zotte dat je deze afspraak moet maken, want dan ga he al van een kaartenregen uit.

29 oktober 2018 om 12:07

De afspraak lijkt me logisch. We klappen erop en spelen op het randje, maar niet eroverheen.

Wat mij opviel was dat ze Frenkie de Jong om beurten een tik probeerde te geven.

29 oktober 2018 om 12:23

Inderdaad, alsof afgesproken was om Frenkie vroegtijdig uit te schakelen om zo het spel lam te leggen.

29 oktober 2018 om 12:43

Dat zal nog wel vaker gaan gebeuren denk ik. hoe dominanter hij wordt, hoe meer schoppen hij gaat krijgen. En die tactiek werkte blijkbaar aardig, want De Jong speelde een van zijn mindere wedstrijden.

29 oktober 2018 om 12:57

Hij was man of the match en fenomenaal eerste helft.

29 oktober 2018 om 13:24

Mag ook wel in een man meer situatie.

29 oktober 2018 om 14:06

De Jong speelde gewoon een goede wedstrijd hoor. Maar het zal inderdaad vaker gebeuren. Messi kreeg met name in het begin van z'n carrière ook belachelijke tackles te verwerken. Zodra iemand té goed is aan de bal, zullen verdedigers er alles aan doen om hem af te stoppen.

29 oktober 2018 om 15:33

Zijn inderdaad afspraken die nogal strijdig met elkaar zijn. Als je op het randje speelt moet je accepteren dat je bewust/onbewust over het randje heen kunt gaan en je rood krijgt.
Dus als je met 11 man op het veld wil blijven mag je zeker fel jagen maar geen gevaarlijke overtredingen maken. Dus hou een veilige marge aan.
Doordat Feyenoord vooral druk zette op de man met de bal, hield Ajax altijd afspeel mogelijkheden en werd er vaak een overtreding gemaakt als de bal al weer gespeeld was. Als Feyenoord door had gedekt was niet alleen de man met de bal opgejaagd maar had deze ook geen afspeel mogelijkheid gehad. Nu werd vooral Frenkie de Jong 7 a 8 keer hard geraakt maar daar bereik je dus niks mee.

Wij zijn nooit een titelkandidaat geweest arie...dat kan ook noet met een achterhoede van het niveau nac

Prima dat je vantevoren aangeeft op het randje te willen spelen, maar om nu expliciet af te spreken dat je met 11 man wilt eindigen. Dat lijkt mij niet meer dan normaal dat je dat wil. Dat hoef je toch niet apart af te spreken en dan ook nog eens in de media uit te spreken? Ieder elftal gaat het veld op om met 11 man te eindigen.

Maar goed schijnbaar maak je expliciet die afspraak en binnen 5 minuten hadden er 2 weggestuurd kunnen worden. Hoe serieus worden die afspraken die je maakt dan genomen? Dat lijkt mij een groot probleem.

Misschien even met Jens en Juste over die afspraak wat nababbelen, jan-arie

Domme tactiek om er een fysieke wedstrijd van te maken. Feyenoord heeft Ajax enorm overschat en is in de mediaverhalen gaan geloven. Als je gewoon normale druk had gezet dan had je gisteren gewonnen.
Feyenoord moet Ajax eens als Zwolle benaderen dan maken ze meer kans. Ajax zit in hun hoofd en daarmee heb je al verloren. Had je gisteren gewoon normaal gespeeld dan had je ze echt pijn kunnen doen.

29 oktober 2018 om 12:20

Nou ben ik het sowieso weinig met jouw stukjes tekst eens en ik vraag mij echt af of je serieus bent of gewoon een trol. Maar als Feyenoord normaal had gespeeld dan hadden ze gewoon gewonnen??? Waarop baseer je dat? Wat maakt dit Feyenoord beter dan dit Ajax? Kom is met feiten / uitleg in plaats van steeds te blaten.

29 oktober 2018 om 12:24

@bakkert
Dat baseer ik op het feit dat Ajax gisteren ontzettend zwak was.

29 oktober 2018 om 12:30

Nee hoor want voor de wedstrijd van gisteren zei je al dat Ajax niet zoveel voorstelde en dat Feyenoord wel zou winnen. Ajax hoefde gisteren niet, dus de wedstrijd van gisteren is ook een hele slechte graadmeter. Maar goed blijf hoop houden zou ik zeggen.

29 oktober 2018 om 12:33

Kerel ik heb het al vaker gezegd, probeer aub objectief te zijn want je begint echt een karikatuur van jezelf te worden. Je ziet toch ook wel dat Ajax het na de 2-0 op halve kracht deed. Als wij Ajaxsupporters arrogant zijn, hoe arrogant is deze uitspraak dan wel niet?

Gewoon normale druk zetten en dan win je van Ajax. Haha, kom op zeg.

29 oktober 2018 om 14:49

Ajax ging mee met het niveau van Feyenoord. Feyenoord was niet bij machte Ajax pijn te doen, ook niet met 11 man, de verdediging van Feyenoord is gewoon te zwak daarvoor en het middenveld zal overlopen worden. Enige die mee zou kunnen komen is van Persie, maar dat was hem dan ook meteen.

29 oktober 2018 om 12:23

Ze hebben verloren en jouw hypothese is op geen enkele manier te bewijzen want die versie van de wedstrijd heeft zich nooit afgespeeld. Net als hoe sommigen hier beweren dat Ajax wel van PSV had gewonnen met De Ligt achterin en De Jong op het middenveld. Een uitspraak waarvan je weet dat niemand je achteraf kan toetsen aan de realiteit.

29 oktober 2018 om 12:26

@tubes
Achteraf valt niets te bewijzen. Zullen we dan maar stoppen met analyseren?

29 oktober 2018 om 12:35

@bombanera99

Jij bent niet eens begonnen met analyseren je roept gewoon domweg wat. Natuurlijk is Ajax onder druk zetten een goede tactiek, maar een garantie op een overwinning is het nu ook weer niet. Als ze Ajax zoals de wedstrijd tegen PEC benaderen spelen ze dus een waardeloze tweede helft. Ik twijfel of jeje dat tegen Ajax kunt veroorloven.

29 oktober 2018 om 12:58

@master D
De kans was gisteren enorm groot omdat Ajax slecht was.
Gisteren hadden ze makkelijk een punt kunnen pakken als ze normaal gevoetbald hadden.

29 oktober 2018 om 13:24

Nou schat je de selectie van Feyenoord wel heel erg hoog in. Men koos niet voor niets ervoor om er een schop wedstrijd van te maken. Met spelers als van Persie en Berghuis wordt voorin afjagen wel erg lastig. Daarnaast kunnen spelers als Schone en Frenkie de bal zo in de diepte leggen. Dat kan je niet verdedigen met spelers als vd Heijden en Bottegin, dan heb je spelers met de snelheid van Kongolo nodig.

Had Feyenoord voor die tactiek gekozen, dan was het elftal waarshijnlijk in tweeen gebroken en lag het middenveld compleet open waardoor Ajax zich zo onder de druk had uitgevoetbald.

Mijn inziens had Feyenoord maar een optie, gewoon 4-4-2 spelen met een dubbele bus achter voor het doel geparkeerd. En dan hopen op een counter met Berghuis en Jorgensson. Van Persie had je vrij moeten geven, die kan het allemaal niet meer belopen in een top wedstrijd.

29 oktober 2018 om 13:38

@speedyafc
Ajax heeft geen diepgang om iemand weg te sturen. Gisteren hadden ze minimaal een punt gepakt als ze normaal gespeeld hadden.
Ze namen Ajax te serieus en zijn in de angsten verkocht door de kranten gaan geloven.

31 oktober 2018 om 00:34

Wie weet wat Feyenoord had kunnen bereiken als ze geestelijk stabieler waren. Vooralsnog zijn ze veel te opgefokt als ze tegen Ajax moeten spelen en zijn ze geestelijk niet in staat om hun hoofd koel te houden. Ik betwijfel of dat de komende jaren wel gaat veranderen, Ajax werkt op Feyenoord als een rode lap op een stier.

Hopelijk leren ze ervan en parkeren ze tegen PSV gewoon de bus, laten ze PSV gewoon komen en gaan ze met snelle aanvallers counteren. Want dan kan je een ploeg als PSV echt pijn doen.

"Op het randje spelen", tja, als het niet lukt met voetbal dan gaan we eerst maar schoppen? Mogen we dan concluderen dat die aanslagen op de benen van Frenkie de Jong en Tagliafico een poging waren om hun de wedstrijd uit te trappen? Een zwaktebod van Feyenoord en gelukkig is hun plan niet gelukt.

29 oktober 2018 om 13:19

Nee dat mag je niet concluderen, want je mag niet vals beschuldigen dat zij de wedstrijd starten met de intentie iemand serieus pijn te doen.

Je kan perfect op het randje spelen zonder ook maar een gele kaart te krijgen. Helaas heeft Feyenoord niet de slimme/type spelers hiervoor.

29 oktober 2018 om 13:27

Ze namen wel bewust het risico dat ze hun tegenstander blesseerde door vol door te gaan. Dat is geen valse beschuldiging maar gewoon een feit zoals we allemaal gisteren hebben kunnen zien.

Perfect spelen op het randje kan niet, je bent afhankelijk van je tegenstander. Als die iets anders doet dan je verwacht maar je hebt je doldwaze kamikaze actie al ingezet, dan kan je niet meer terug. Hoogstens kan je je been een beetje buigen zoals van Persie onlangs deed en hopen op clementie van de scheids.

Toch had Van der Heijden niet het gevoel dat Feyenoord kansloos was in Amsterdam. “We hadden een goed strijdplan: Ajax opjagen, er een fysieke wedstrijd van maken en Ajax niet te veel laten voetballen

Dat gevoel vasthouden en over een maand thuis tegen PSV opnieuw op examen. harde duels kan, maar noppen in ieder geval omlaag houden, dan is de kans kleiner dat je een rode kaart krijgt voor een overtreding. Zeker omdat PSV een paar dagen eerder Barca thuis treft en alles op alles moet zetten om daar punten te pakken (laatste thuiswedstrijd in de groepsfase, en een bonuspunt bij Barca kan wel eens het verschil maken tussen overwinteren in Europa of niet, ongeacht het resultaat bij Spurs uit, want met wat mazzel speel je de laatste wedstrijd uit tegen Inter wat dan geplaatst is).

Daarbij is de kans ook nog eens groot dat Feyenoord de eerste ploeg wordt die PSV een beetje pijn doet (als ze een resultaat weten te behalen). Laat je meteen zien dat je niet compleet afgeschreven dient te worden.

29 oktober 2018 om 12:47

Ik snap alleen niet dat ie serieus uitspreekt dat ze niet kansloos waren. Er is nooit maar enige kans op resultaat geweest voor Feyenoord.

29 oktober 2018 om 13:25

Hoezo, je begint een wedstrijd toch echt op 0-0.

29 oktober 2018 om 13:31

En na 5 minuten sta je met 10 man uit tegen een dit seizoen superieur Ajax als subtopper. Na de eerste helft heb je al 19 schoten tegen gehad (en 3 of 4 voor) de corners stond op en gegeven moment 10-1, maar dan nog vond je echt dat Feyenoord een kans had? Dat kun je toch niet echt en oprecht menen.

29 oktober 2018 om 13:49

Zo superieur dat ze 5 punten achter de nummer 1 staan met een slechter doelsaldo! En op dat moment maar 2 punten voor een subtopper.....................................

29 oktober 2018 om 19:10

Zegt meer over de nummer 1 dan dat het slecht van Ajax is hoor. PSV presteert gewoon nóg beter. Is wel duidelijk dat deze 2 teams, ondanks dubbel programma, uit gaan maken wie er kampioen wordt aan het einde.

31 oktober 2018 om 00:38

@capis

Je maakt dezelfde fout als sommige anderen hier op het forum. De prestaties van Ajax kan je niet afmeten aan de prestaties van een andere club. Ajax is niet ineens erg goed als PSV faalt en Ajax is ook niet ineens slecht als PSV een briljante seizoens start heeft.

Ajax is met acht overwinningen, een gelijk spel en een nederlaag bij PSV uit gewoon goed gestart. Tel daarbij op de geweldige CL campagne, dan kan je niet anders concluderen dat Ajax uitstekend bezig is.

Natuurlijk stond Feyenoord slechts twee punten achter op Ajax echter Feyenoord heeft in Europa keihard gefaald. Daar waar PSV en Ajax CL vol aan de bak moeten doordeweeks in de CL, kan Feyenoord de hele week zich focussen op het aankomende eredivisie duel. Daar weet Feyenoord tot op heden totaal niet van te profiteren. Dat is gewoon zeer matig.

Wat zijn dit voor kansloze uitspraken? Zo'n figuur moet je tegen zichzelf in bescherming nemen en vooral geen podium geven waarin hij zulke uitspraken kan doen.

Als je dit als team afspreekt, en iedergeval 2 spelers (toornstra, St Juste) gaan zo over de schreef.... tja dan moeten er in de komende wedstrijden echt andere spelers opgesteld worden.

Als je zo je team in de steek laat ga je maar even brommen op de tribune (st. Juste verplicht door zijn rode kaart). Juist nu kan Gio ballen tonen, maar als we eerlijk zijn hoeven we niks te verwachten. Hij is net Sinterklaas, goedaardig en geen sterke persoonlijkheid (/karakter).

Tijd voor types Gert Jan Verbeek om eens wat mentaliteit in de selectie te krijgen (en nee, niet als specifiek voorstel voor nieuwe trainer, Gert Jan).

Ik ben Feyenoord fan en word doodmoe en boos van de laconieke reacties van spelers en trainer al maanden lang. Gelatenheid, alsof we weer 10 jaar verder terug zijn geworpen toen dit ook gebeurde. Ze spelen het slechtste voetbal van heel de eredivisie en niemand maar dan ook niemand slaat met de vuist op tafel. Om maar te zwijgen over de directie die alleen naar buiten treed als er een contract verlenging voor een 13 jarige is of een update over het hoofdpijn dossier het nieuwe stadion. Niemand die ook maar iets rept richting de achterban over de koers die nu gekozen is en duidelijk de verkeerde is. Tekenend is de wedstrijd van gisteren.

Dat we achterlopen op psv en ajax kan, dat doen we al sinds de jaren 80. Maar je moet wel enige visie en progressie zien bij je club en dat zie ik al 3 jaar niet. Sinds het kampioenschap wordt het alleen maar minder. Alsof ze denken; we hebben ons doel bereikt, het is prima zo. Allemaal non voetballers op onze beste speler, notabene een 35 jarige, na. Spelers halen om je elftal niet beter te maken of om op de verkeerde positie te zetten. Geen jeugd inpassen om waarde op het veld te hebben staan en vasthouden aan namen die alleen maar minder worden.

Makke lammetjes zijn het en het frustreert me mateloos.

zal toch altijd de instellingen zijn, om met 11man te voetballen! door uitspraken van Classie en nu Jan Arie krijgt de rode kaart en de vele (te weinig, Classie 2x, die strak op nous) gele kaarten een ander gezicht op de wedstrijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren