Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Van de Beek houdt ontwikkelingen rondom Messi nauwlettend in de gaten’

Laatste update:

Ronald Koeman werd onlangs gepresenteerd als de nieuwe trainer van Barcelona en sindsdien zoemt ook de naam van Donny van de Beek nadrukkelijk rond in het Camp Nou. De nieuwe oefenmeester zou intern hebben aangedrongen op de komst van de middenvelder die hij kent van het Nederlands elftal en Sport meldt zaterdag dat ook Van de Beek zelf vol voor een verhuizing naar Catalonië gaat.

De sportkrant uit Barcelona schrijft dat de Catalanen er vooralsnog niet in geslaagd zijn om de door Ajax gehanteerde vraagprijs van 55 miljoen euro naar beneden te onderhandelen. Barcelona is op dit moment niet in staat om dit bedrag op tafel te leggen, maar zou door een aantal verkopen in de komende weken mogelijk wel aan deze som kunnen voldoen.

Messi vs. Barcelona: Wat is er allemaal aan de hand? | VZ Docu

Van de Beek is zich hier volgens de berichtgeving van bewust en wacht nu af hoe de situatie rondom Lionel Messi opgelost gaat worden. Als de Argentijn voor een megabedrag vertrekt zullen er nieuwe deuren opengaan en wordt de komst van Van de Beek waarschijnlijk wel mogelijk. De Oranje-international heeft zijn zaakwaarnemer daarom naar verluidt de opdracht gegeven om gesprekken met andere clubs stil te leggen en de ontwikkelingen in Barcelona af te wachten. Met nog 37 dagen te gaan tot de transferdeadline van 5 oktober is er nog voldoende tijd om tot een overeenkomst te komen.

Naast Barcelona werd Van de Beek in de afgelopen maanden in verband gebracht met een overgang naar Real Madrid, dat zelfs al een principeovereenkomst zou hebben bereikt met Ajax. Of de Koninklijke nog altijd geïnteresseerd is, is echter niet duidelijk. Vanuit Engeland hebben Tottenham Hotspur en Manchester United volgens Sport ook contact opgenomen met Ajax. Van de Beek heeft echter duidelijk gemaakt dat zolang er een kans is dat hij naar Barcelona kan, hij hier vol voor wil gaan.

Denk jij dat Donny van de Beek volgend seizoen voor Barcelona speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, kom er maar in met "van de Beek is nog geen 1 procent van wie Messi is" etc. Overigens zou ik het ook geen logische aankoop vinden want Koeman durfde bij Oranje nooit gebruik te maken van het heerlijke tandem Donny-Frenkie. Hij had bij Oranje bijna het totaalvoetbal van Ajax2019 kunnen realiseren, maar daar is hij niet genoeg visionair voor dus Donny doet er verstandig aan niet richting Barcelona te gaan denk ik.

29 augustus 2020 om 12:27

Wie , met gezond verstand, gaat een centrale middenvelder als Van De Beek vergelijken met een (flank)aanvaller als Messi? Verschillende spelers met verschillende posities. Daarnaast begint het er meer en meer op te lijken dat Koeman een gezellige NL enclave zal bouwen bij Barcelona. Na Wijnaldum, nu Van De Beek... who’s next? Depay? Koeman gaat het daar al niet makkelijk hebben en gaat hij het zichzelf nog wat moeilijker maken door a la Van Gaal een NL enclave te starten🙄 Ach ja, dan weet je dat spelers als Van Beek, van zodra Koeman daar weeral weg is, ook weer kunnen beschikken.

29 augustus 2020 om 12:29

Niemand vergelijkt hen, lees t stuk dan zie je dat t gaat om geld dat vrij komt als messi vertrekt

29 augustus 2020 om 12:38

Koeman is niet gek. Er zijn maar 3 Nederlandse spelers van Barca niveau. Virgil, Wijnaldum en Frenky de Jong. De rest is niet goed genoeg en dat weet Koeman ook wel. Dus we hoeven niet bang te zijn voor een Nederlandse enclave bij Barca vol middelmatige spelers. Koeman is niet gek. Virgil is onhaalbaar, Frenky speelt er al en Wijnaldum heeft een aflopend contract en is relatief goedkoop op te pikken. Bovendien heeft Wijnaldum bijzondere kwaliteiten waar Barca behoefte aan heeft. Wijnaldum behoort op zijn positie tot de absolute wereldtop. Koeman zal Wijnaldum dus wel halen maar zeker geen speler, Donny van de Beek, die niet eens goed genoeg is voor Oranje en niet eens beter dan spelers als Marten de Roon of Davy Propper. En dan heb ik het niet eens over een groepje jeugdspelers van Ajax die deze jongen ook al voorbijgaan. Maar Donny is zogenaamd de verlosser van Barca (en Real)? Hahaha.

29 augustus 2020 om 12:45

Van Dijk en De Ligt zouden ook prima aankopen zijn.

29 augustus 2020 om 12:50

@jip40 Zoals aangegeven is Van Dijk onhaalbaar en Mathijs de Ligt is op dit moment helaas niet goed genoeg. Barca heeft behoefte aan betrouwbare spelers en dat heeft Mathijs niet bewezen, noch in Italie noch in Oranje. Ben wel van mening dat hij samen met Memphis tegen Barca niveau aanleunt. Maar allebei wisselen ze hoogtepunten en bijzondere prestaties af met hele matige wedstrijden. Verder maakt Mathijs teveel persoonlijke fouten en blunders.

29 augustus 2020 om 13:09

De ligt helaas niet goed genoeg? Die man hoort momenteel bij de 5 beste verdedigers ter wereld en is zeker niet slechter dan een Varane Piqué of Umtiti

29 augustus 2020 om 14:02

@melvinwsp 5 beste verdedigers? Schei toch heeel snel uit. Ramos, Van Dijk, Laporte, Thiago Silva, Marquinhos, De Vrij, Upamecano, Kimpembe, Chiellini, Gimenez, Alaba, Joe Gomez. Zijn allemaal beter dan De Ligt! Ik kan er nog wel een paat noemen hoor maar ik heb daar geen zin in.

29 augustus 2020 om 14:11

Bijzonder dat De Ligt boven al die spelers die jij noemt eindigde bij de Ballon d'or op Virgil van Dijk na. Misschien vind jij die spelers allemaal beter, maar ik denk dat de publieke opinie daar toch anders over is. Die spelers zijn wel allemaal goedkoper dan De Ligt, dus financieel gezien moeten ze het bij Barcelona gewoon lekker doen. Vooral een Thiago Silva zou van een fantastisch beleid getuigen. Ik zou veel eerder een 35-jarige speler halen inderdaad dan een 21-jarig wereldtalent.

29 augustus 2020 om 14:19

Wat een onzin zeg met de eerste 3 en de vrij ben ik het eens maar de rest is echt niet beter dan de ligt.

29 augustus 2020 om 14:59

Ik denk zelfs dat een fitte Memphis die ritme heeft veel dichter tegen Barca niveau aanzit dan De Ligt. Wees daarom niet verrast dat Koeman, die heel veel aan Memphis te danken heeft, Memphis naar Barca haalt. Voor wat hoort wat. Dus bij een vertrek van Suarez zou zomaar Memphis die kant op kunnen gaan. En centraal zal Koeman Mathijs de Ligt, die het in Oranje gewoon niet goed heeft gedaan, nooit boven Marquinos verkiezen. Elke voetbalkenner ziet het grote verschil in kwaliteit tussen die twee spelers. maar ik vrees dat Marquinos net als Virgil onhaalbaar is.

29 augustus 2020 om 15:16

Ondanks dat ik een ontzettende fan van wijnaldum ben, ben ik er niet zeker van of hij goed genoeg is voor het niveau is wat barca nastreeft. Onze donny weet ik ook voor 90% zeker dat hij niet goed genoeg is. Maar laten we hopen als ze komen dat ze mij verrassen

29 augustus 2020 om 15:17

mathijs is 800% goed genoeg voor barca.

29 augustus 2020 om 17:06

@holland8 wat een grap. Niveau van Barca is de laatste jaren achteruit gehold en het is een kerkhof geworden van miskopen. Ze mogen blij zijn als er nog goede spelers willen komen die zich in dit wespennest willen begeven.

29 augustus 2020 om 17:26

@ajaxrosenberg Ik neem aan dat je Wijnaldum ook een goede speler vindt. Marquinos is absolute wereldtop. Mocht Koeman ook voor Memphis gaan dat moet Memphis het ook maar op dat niveau laten zien. Hij heeft zich bewezen bij Lyon en met Oranje tegen de absolute wereldtop. Maar elke week pieken bij Barca is toch iets anders. Daarnaast neem ik aan dat als Messi weggaat een of meerdere andere wereldtoppers er ook bij zullen komen. En natuurlijk willen de fans spelers als Sadio Mane en Kevin de Bruyne maar die lijken mij net als Virgil van Dijk onhaalbaar op dit moment.

29 augustus 2020 om 12:28

Omdat Koeman in oranje voor wijnaldum koos, wat begrijpelijk is. Ik denk dat van de Beek heel erg geschikt is voor Barcelona.

29 augustus 2020 om 12:29

Ja schandalig dat Koeman dat niet probeerde, want die tandem de Jong-Wijnaldum kon er echt helemaal niets van...

29 augustus 2020 om 12:38

Weinigen zullen beweren dat Gini eruit had gemoeten natuurlijk. Maar een beetje avontuurlijke trainer had Donny makkelijk voor de Roon op kunnen stellen. Gini naast Frenkie en Donny ervoor. Van de andere kant moeten we ook niet doen alsof Donny onbetwist basisspeler zou moeten zijn.

29 augustus 2020 om 12:43

Koeman heeft uitstekend gepresteerd. Ik zie echt weinig redenen om kritiek te hebben op zijn opstelling. Zeker in de grote partijen is De Roon of Propper een logische keuze.

29 augustus 2020 om 12:43

Gini heeft al bewezen niet als controleur te kunnen spelen in Oranje, in die desastreuze periode dat hij naast Strootman stond en zowat iedereen hem uit de selectie wilde hebben. Daarnaast heeft vd Beek op z'n basisdebuut tegen Portugal na structureel teleurgesteld in Oranje, dus dat is echt geen speler waar je je team naar aanpast.

29 augustus 2020 om 12:44

@origineel Dat heeft Koeman zeker wel gedaan. Tegen Wit-Rusland en Estland. Ik hoop dat je hebt gekeken maar in die wedstrijden werd zelfs duidelijk dat Donny niet eens in de selectie hoort van Oranje. Wat was Donny slecht. En niet bepaald tegen hoogvliegers. Voor mij geen verrassing overigens.

29 augustus 2020 om 12:31

Nou daar gaat tie dan. Van der Beek is op zijn allerbeste dag nog geen 1% van wat Messi op een dag dat hij verkouden is. De laatste 10 wedstrijden van Ajax hebben ze geloof ik 2 gewonnen in de competitie. Tegen middenmotors en onderste regionen. Met Van der Beek in de Basis. Koester nou gewoon het feit dat door 1 goed seizoen ze de hoofdprijs hebben gekregen voor Frenkie de Jong. Die ook veel te licht is voor Barcelona.

29 augustus 2020 om 13:15

@myvision Wijnaldum speelt als 10 in Oranje en is na Depay de speler met het beste rendement. dan ga je natuurlijk niet zo snel een Vd Beek op zijn positie zetten. als dit Oranje ergens behoefte aan heeft is het creativiteit en dat gaat Vd Beek niet oplossen. we moeten hopen dat jongens als Ihatarren en Stengs zich stormachtig gaan ontwikkelen want die hebben dat wel

29 augustus 2020 om 14:14

Eens hoor, maar Koeman heeft het ook nooit geprobeerd. In plaats daarvan gaat hij tegen alles en iedereen lekker behouden spelen. Ook tegen de mindere goden.

29 augustus 2020 om 15:58

tegen de toplanden is dat begrijpelijk omdat die meer kwaliteit hebben als wij, maar ik ben wel met je eens dat je tegen een land als Noord Ierland bv geen De Roon moet gaan opstellen en gewoon moet uitgaan van eigen kracht

29 augustus 2020 om 13:16

Ongelooflijk myvision. De beste man heeft van Oranje een geoliede machine gemaakt. Daarvoor verloren we van de Bulgarijes van deze wereld en nu verslaan we Frankrijk en Duitsland. Ik weet niet hoe je kan denken dat Koeman niet visionair genoeg is. Als visionair zijn betekent dat je idiote risico's gaat nemen door Donny en Frenkie op een middenveld te kwakken met Wijnaldum, dan snap je toch iets te weinig van balans in je elftal Daarnaast heeft Vd Beek bewezen nuttig te zijn in een goed draaiend elftal. Maar na de winterstop onttrok ook hij zich niet aan de malaise bij Ajax. Ziyech was toch echt net iets te cruciaal voor dat team. Koeman heeft precies alles uit Oranje gehaald wat er in zit. Jammer dat hij weg is, want Oranje presteerde eindelijk weer eens goed, zonder dat elke linie nou echt ijzersterk is (aka de aanvalslinie)

29 augustus 2020 om 13:26

Als je je nou iets meer concentreert op het lezen, ipv de bovenste reactie te hebben.... Het gaat helemaal niet om het vervangen van Messi, het gaat om het geld dat ze nodig hebben om Donny te betalen.overigens moet hij helemaal niet naar Barcelona. En ook niet naar Madrid. Engeland of Duitsland zou hem veel beter passen.

29 augustus 2020 om 14:17

Als jij iets meer concentreert op het begrijpend lezen van mijn reactie: ik snap heus dat het om het geld gaat, maar zoals hieronder te lezen is voorspelde ik goed dat men lekker standaard reageert met dat ze het onbegrijpelijk vinden dat Van de Beek komt als vervanger van Messi..

Messi gaat niet weg. Gaat nooit gebeuren. Hij zal er voor de start van het seizoen miss nog 10milj salaris bij krijgen

Kan me niet voorstellen dat ze straks voor én Wijnaldum én voor vd Beek gaan.

29 augustus 2020 om 13:33

Dan zou het toch van kwaad naar erger gaan? Wijnaldum heeft zeker kwaliteiten maar als barca zijnde moet je over een jaar of 2 weer opzoek naar een nieuwe. Vdbeek is goed maar niet goed genoeg om een midveld van barca op sleeptouw te nemeb

Ik snap niet waarom van Beek gelinkt wordt/werd aan Real en Barca. Het is een leuke speler voor een subtopper als Sevilla maar komt zeker te kort voor de absolute top.

29 augustus 2020 om 12:34

Waarom is het een leuke speler voor een subtopper. In de wedstrijden tegen Real, Tottenham, Bayern, Juventus, Benfica etc. was hij altijd 1 van de betere.

29 augustus 2020 om 13:16

en hoeveel problemen had dat ajax en hoeveel andere spelers stegen boven zichzelf uit ? ten hag zei als je meerdere basis spelers moet vervangen in 1 seizoen heb je als team een heel groot probleem. als je de geruchten hoort dan gaat barca het nieuwe seizoen met minimaal 4 nieuwe spelers beginnen. dan is van de beek niet een speler die een groot verschil gaat maken en waar je een behoorlijk bedrag voor neer legt. misschien na een poosje wel maar koeman heeft spelers nodig die er meteen staan aangezien we ondertussen wel weten wat er gebeurt als er niet meteen gepresteerd word.

29 augustus 2020 om 13:17

@afca0cbs Mazraoui en Tadic ook maar dat was gewoon zo een seizoen dat iedereen boven zichzelf uitsteeg. in de laatste CL editie haalde alleen Ziyech het niveau nog van het succesjaar van Ajax

29 augustus 2020 om 14:18

Een seizoen lang boven jezelf uitstijgen? Dat is dan toch gewoon je niveau?

29 augustus 2020 om 14:45

Maar wel een teamspeler, die ruimte creëert door loopacties, scorend vermogen, uithoudingsvermogen heeft. Snelle balbehandeling, goed in positiespel een uitstekende balcontrole.

29 augustus 2020 om 14:51

@myvision het waren een aantal wedstrijden in de CL. als dit echt hun niveau is waarom zijn ze er dan op Ziyech en Onana na vorig jaar allemaal niet meer in de buurt gekomen?

29 augustus 2020 om 12:35

Je snapt toch wel waarom? Elke keer als er bij een topclub een nederlandse coach word aangesteld kan die het niet laten om wat nederlandse spelers mee te nemen. Ik word er misselijk van want iedereen weet dat vdb niet goed genoeg is voor ajax. Vriendjespolitiek zie je vaak bij amateur clubs maar blijkbaar zijn nederlandse coaches niet professioneel genoeg om hun nederlandse vriendjes lekker thuis te laten.

29 augustus 2020 om 12:38

Ik denk niet dat het met vriendjespolitiek te maken heeft. Eerder dat Nederlandse coaches vaak oprecht geloven in de Nederlandse hypes en onterecht denken van een aantal landgenoten dat ze wereldtop kunnen worden. Dat en deels ook dat ze die spelers kennen en weten dat die braafjes gaan luisteren

29 augustus 2020 om 12:39

Koeman word aangesteld bij everton, Cuco martina en klaassen worden gekocht. Van gaal word aangesteld bij manchester united, Daley blind en depay worden gekocht. Schreuder word aangesteld bij hoffenheim, locadia word gekocht. Nieuwe nederlandse coach bij amerikaanse team, siem de jong word gekocht. Die nederlandse trainers moeten gewoon hun feelings erbuiten houden en kijken naar kwaliteit. Je kan mij onmogelijk wijsmaken dat die trainers dachten dat deze spelers een toevoeging zouden zijn aan hun team. Puur en alleen aangetrokken vanwege hun nationaliteit.

29 augustus 2020 om 12:45

Want Donny werd aan Real gelinkt omdat Asensio half Nederlands is?

29 augustus 2020 om 12:48

Nee omdat hij heel goed was tegen real in de champions league. Alleen blijkt achteraf dat het wel allemaal meeviel met die interesse.

29 augustus 2020 om 12:49

Donny word al seizoenen lang aan real gelinkt maar er is nog steeds HE-LE-MAAL ,niets van gekomen. Het is maar hoe serieus je zulke geruchten neemt. Denk je dat als een club echt interesse heeft in iemand dat ze dan zolang wachten ? 😭

Met alle respect naar Donny, Barca heeft spelers nodig die t roer omgooien in t eerste seizoen. Dat Frenkie zoveel impact kon hebben op barca was al een wonder maar Donny heeft wel ff nodig om te wennen en daar heedt Barca geen tijd voor nu.

29 augustus 2020 om 14:02

Welke impact van frenkie? Heeft veeel minuten gemaakt natuuurlijk maar 'zoveeel impact' is toch wel overdreven. Of bedoel je impact op zijn bankrekening? Dan heeft die wel een formidabel seizoen gehad

29 augustus 2020 om 14:37

Frenkie heeft weinig impact gehad op het spel. Iig vond ik hem nog niet zo dominant als bij Ajax.

Het is Wijnaldum of Van de Beek aangezien ze beide zelfde type spelers zijn. Het liefst heb ik ze beide niet maar als je een keuze moet maken tussen Wijnaldum die 20 miljoen moet kosten en van de Beek bijna drie keer zo veel zou ik het wel weten. Maar hopelijk blijven ze beide weg. Stuur Tagliafico maar deze kant op.

29 augustus 2020 om 12:32

@El_Guaye, je was me echt net voor! Ik denk overigens dat Wijnaldum echt wel waarde heeft voor Barcelona. Ze moeten alleen niet de fout maken om hem een vijfjarig contract voor te schotelen. Twee, met een optie voor een derde jaar lijkt me prima.

29 augustus 2020 om 12:42

Wijnaldum is een geweldige speler maar alleen ook al weer 30 volgens mij dat is waarom tegen zijn komst ben. Het is wel twee keer de speler die van de Beek is. Maar je hebt een punt een twee of drie jarig contract zou uitkomst kunnen bieden. Maar ik heb er geen vertrouwen in aangezien Pjanic die 30 is wel voor 4 heeft getekend.

29 augustus 2020 om 13:24

Ik denk dat Donny niet eens behoort tot de mogelijkheden. Het is enkel Wijnaldum. Ronald weet precies wat hij heeft aan Wijnaldum. Als is hij 30 jaar, Ronald moet nu ervoor zorgen dat hij wint en aan het roer blijft. Het project Koeman, hoe het er nu naar uitziet, is ook iets voor de korte termijn. Dus hij gaat ervoor zorgen dat ie zijn eigen hachje eerst redt.

Ik acht de kans behoorlijk groot dat Barca voor Wijnaldum gaat, ook gezien de beperkte transfersom en de ervaring van Wijnaldum. Persoonlijk vind ik Wijnaldum ook nog wel een stukje beter dan van de Beek, die wel het potentieel heeft om net zo goed te worden. Maar van de Beek én Wijnaldum zie ik niet gebeuren, aangezien het vergelijkbare spelers zijn.

Een topclub in Duitsland of Engeland past beter bij DvdB dan een RM of FCB.

Van de Beek, zucht... Armoede troef als je Barcelona bent en zo'n speler zou halen. Davy Klaassen 2.0. Moet van de Beek ook niet willen.

Messi vertrekt en wie o wie moet hem vervangen? Wie komt dit zinkend schip redden? Is het Neymar? Nee! Is het Dybala? Nee! Is het Kevin de Bruyne? Nee! Het is (superman) Donny van de Beek. Ome Donny moet de kar komen trekken. Dat wat hem keer op keer mislukte bij subtop club Ajax, moet hij doen bij absolute topclub Barcelona. Man man man man. Ik hoop dat Ronald Koeman slim genoeg is om voor Wijnaldum te kiezen en Donny te laten waar hij hoort. Ja Ajax. Dat is zijn niveau!

Mag hopen dat Koeman niet bouwt aan een Nederlandse enclave binnen Barca. Krijg je kampen van in je ploeg. Wijnaldum of Donny kiezen maar allebei lijkt me niet slim. Koeman eruit en alleen Frenkie zal worden gespaard door Xavi. Qua type past Donny denk ik beter. Kom maar halen voor die 50 miljoen. Lijkt me echter geen pretje om Messi op te volgen. Niet te doen zelfs.

Nooit doen. 55 miljoen is veel te veel voor vdBeek. Ik betwijfel of hij Barca aankan en zijn transferprijs is gewoon te hoog.

Wat een grap zeg.
Soms voelt het als ik de twillight zone ben beland ofzo.
Het is echt wel een aardige speler maar waarom word hij aan de echte topclubs gelinked?
Ik hoop wel dat hij gaat nu,gewoon om te kijken wie er nou gelijk heeft.

Bijna iedere speler van Ajax die naar een club als Barca of Real gaat is een gok. Dat is gewoon zo, verwachtingen zijn sky high.Toch denk ik dat Donnie wel een type is (goeie loper in de ruimte, technisch, goed in kaatsing en prima afronder) dat Barcelona goed kan gebruiken.

Als wijnaldum naar barca gaat dan lijkt vd beek overbodig!!
Maar ik denk dat vd beek daar wel tot zijn recht zou komen !!
Neusje voor de goal , werklust, vind zijn looplijnen toch van best een hoog niveau en een enorme teamplayer

Ik lees veel de mening dat bepaalde spelers het niveau van Barca niet aan zouden kunnen. Zou iemand mij dan kunnen vertellen wat dat niveau dan is afgezet tegen de prestaties in de laatste seizoenen. En dan ook nog meenemen dat Messi heel misschien weg gaat.

Ik vind Van Beek geen niveau van Barcelona. Als je hem koopt ben je dus heel slecht bezig als club, heeft niet de X factor , en die heeft een club als Barcelona wel nodig. Zelfde geldt voor Wijnaldum en Depay. Als je dan toch een Nederlander wil kaap je Robben weg bij Groningen... Heel Ajax ontbreekt het aan X factor spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren