Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bronckhorst grijpt in: ‘Hij krijgt een boete en zit niet bij de selectie’

Laatste update:

Feyenoord verloor zondag zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen van De Graafschap en de Rotterdammers maakten het duel vol met slechts negen man. Na een eerdere rode kaart voor Eric Botteghin moest namelijk ook Jean-Paul Boëtius voortijdig inrukken. De buitenspeler kreeg binnen twintig seconden twee gele kaarten na een overtreding en een cynisch applaus in de richting van de scheidsrechter. Trainer Giovanni van Bronckhorst is niet te spreken over de actie van de aanvaller.

“Ik heb goed met Jean-Paul gesproken. Hij heeft een geldboete gekregen en zit morgen niet bij de selectie”, tekende Voetbal International woensdagmiddag tijdens een persconferentie op uit de mond van de oefenmeester. Boëtius werd eerder deze zomer nadat hij weigerde te trainen na een oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe al eens uit de selectie gezet en dit nieuwe incident lijkt zijn positie bij Feyenoord geen goed te hebben gedaan: “Het wordt een moeilijk verhaal voor Jean-Paul. Meer wil ik er niet over zeggen”, vervolgde Van Bronckhorst zijn verhaal.

Feyenoord kent door de 4-0 nederlaag tegen AS Trencín van vorige week in de voorrondes van de Europa League en de zeperd tegen De Graafschap een dramatische seizoenstart. In tegenstelling tot eerdere geruchten, heeft de coach zijn positie echter niet ter discussie gesteld: “Ik heb niet aan de selectie gevraagd of ze nog vertrouwen in me hebben. Ik heb het praatje algemeen gehouden en heb kritisch in de spiegel gekeken. De context is anders. Zondag was moeilijk. Na de nederlaag in Doetinchem was het een moeilijke dag. Dat is normaal als je verliest, dat moet ook zo zijn”, noteerde RTV Rijnmond.

De Rotterdammers gaan donderdag proberen om de forse nederlaag die een week geleden werd geleden in Slowakije weg te poetsen. Van Bronckhorst kan tijdens die kraker naast Boëtius niet beschikken over Jeremiah St. Juste, Renato Tapia, Yassin Ayoub en Nicolai Jörgensen. Aankoop Luis Sinisterra lijkt wel op speeltijd te mogen hopen: “Hij heeft het maandag goed gedaan. Zondag zag ik ook dreiging bij hem”, legt de trainer uit.

Vind jij dat Giovanni van Bronckhorst Jean-Paul Boëtius nog een nieuwe kans moet geven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed bezig Gio, dacht even dat hij het erbij liet zitten. Maar toch mooi dat hij even duidelijk maakt dat JPB fout zit.

15 augustus 2018 om 18:00

Ik vind juist van niet. Van Boekel floot een kutpartij en het zou Gio sieren als hij begrip kan opbrengen voor het cynische applausje. Hij stond zelf ook te janken aan de zijlijn.

15 augustus 2018 om 18:08

Dat een scheids een slechte wedstrijd fluit maakt niet uit. Dit soort dingen toestaan maakt het makkelijker voor grovere uitingen richting de scheidsrechter, wat dan steeds verder zal gaan.

15 augustus 2018 om 18:10

Ja, Maar meneer moet niet gaan doen alsof hij de enige is met emoties. Hij is ervaren genoeg om te weten dat je je gram niet moet gaan halen bij de scheids. Laat ook zien dat je niet heb geleerd in je leerjaren

15 augustus 2018 om 18:11

Je hebt het maar te slikken als speler klaar.
Totaal belachelijk dat dit goed gepraat word.

15 augustus 2018 om 18:11

Van Boekel floot ook een slechte partij, maar toch. Maar dit is toch even wat anders, JPB is al een x goed aangesproken toen hij een training weigerde. Met die enorm domme rode kaart erbij is het gewoon klaar. Zet Zwarts maar bij de selectie voor JPB.

15 augustus 2018 om 18:11

Knap, de domste opmerking van de dag! Hoe kun je dit nu goedpraten? Het is een verschrikkelijk domme actie waarbij hij zijn team, club en supporters enorm benadeeld. En dan noem ik de voorbeeldfunctie die hij heeft nog niet eens....

15 augustus 2018 om 18:16

Gio moet begrip op brengen voor een speler die met een domnme actie een rode kaart pakt terwijl de ploeg al met tien man 1-0 achterstaat?

Denk dat Feyenoord het enige juiste doet, Feyenoord zit al en een moeilijke periode, als dan de dicipline ook nog eens ver te zoeken is, dan wordt het wel heel erg moeilijk om het schip nog te keren.

15 augustus 2018 om 18:31

Sirieus ? Dat de scheids slecht floot mag je uiteraard als mening hebben. Maar JPB is meer dan dom om op een onnodige plek op het veld zo overtreding te maken. Dan erbij op tellen dan JPB zich zo “groot” voeldd om cynisch te gaan klappen voor de neus vn de scheids is gewoon feyenoord onwaardig. Ik vind Gio nog vrij mild. Ik hd JPB voor dd rest van het seizoen in het 2de gezet!

15 augustus 2018 om 18:52

Frankentime: De voorbeeldfunctie noem je dus wel... ) maar ik begrijp wat je zegt..

15 augustus 2018 om 21:04

@tjientval:

"van Boekel floot een kutpartij en het zou Gio sieren als hij begrip kan opbrengen voor het cynische applausje."

Ongeacht hoe slecht Van Boekel floot, die gele kaart voor Boetius was wel gewoon terecht, dus dat cynische applaus was misplaatst.

Die overtreding plus reactie van Boetius maakten duidelijk hoe hij op dat moment dacht: "ik ben zo gefrustreerd dat het me allemaal geen f*ck meer kan schelen". En zo mag je als een goedbetaalde prof in een teamsport nooit denken. Ik kan daar geen begrip voor hebben.

15 augustus 2018 om 18:04

Wat is er veranderd in Rotterdam? Wangedrag van oa. Elia en Kramer werden eerder (met succes) verdedigd in Rotterdam. Nu krijgt Boëtius een boete... Ik had op z'n minst verwacht dat ze die jurist weer zouden optrommelen... Nee zonder dollen, goed dat Boëtius wordt aangepakt, maar voel je de dubbele moraal?

15 augustus 2018 om 22:09

@FrankLampard:

Welke dubbele moraal? Kramer en Elia zijn niet voor niets vrijgesproken. Dat Feyenoord bezwaar aantekende was dus terecht. Bij Boetius is geen sprake van twijfel. De scheids heeft daar gewoon de regels gevolgd. Bovendien was het een bewuste actie, waarmee hij de ploeg heeft benadeeld. Dan krijg je een berisping bij Feyenoord. Daar bestaat geen dubbele moraal over.

15 augustus 2018 om 23:20

Elia en Kramer hebben zich beide misdragen, maar door een vormfout van de scheidsrechter werden ze vrijgesproken. Het was dus niet zo dat er niks was gebeurd. Boëtius gedrag staat al ter discussie en nu maakt hij deze domme actie. Feyenoord bestraft hem nog extra, zo hoort het eigenlijk ook, net zoals dat bij Kramer en Elia had gemoeten. Dat bedoel ik met dubbele moraal: wangedrag is nu straffen, eerder werd wangedrag verdedigd.

15 augustus 2018 om 18:07

Zou hij niet sowieso al niet bij de selectie zitten wegens een schorsing? Ik vind het maar een slap statement dat feyenoord en gio hier maken.

Edit, excuus, ik was de europese pot van morgen vergeten.

Oven en uit voor boetius denk ik. Feyenoord gaat hem deze transferwindow nog oroberen ergens te slijten.

15 augustus 2018 om 17:56

dan wens ik Feyenoord veel succes. sowieso was het al onbegrijpelijk dat ze hem terug haalden nadat hij eerst onder Rutten al niet meer speelde, daarna bij Basel niet en daarna in Belgie ook niet de sterren van de hemel speelde

15 augustus 2018 om 18:01

Zet Boetius achter de spitsen als aanvallende middenvelder en heel Feynoord is blij dat hij er weer bij zit. Boetius mist het flitsende wat een buitenspeler moet hebben, maar techniek heeft hij ruim voldoende. Als buitenspeler gaat het er niet uitkomen, als middenvelder wel.

15 augustus 2018 om 18:19

Say what? Hoe kan je iemand zonder overzicht nou spelbepalend maken?

15 augustus 2018 om 18:47

@willemholder

Boetius is een speler die veel ruimte nodig heeft en die helemaal geen steekpass in zijn spel heeft. die kan je dan toch niet in de as op 10 gaan zetten?

15 augustus 2018 om 19:36

@ Willemholder

Meen je dat nou echt? Boetius mist niet alleen de kwaliteiten om als 10 te fungeren maar ook de spelintelligentie om op zo'n belangrijke positie in een elftal het verschil te maken. Totaal geen overzicht, nul gevoel voor timing van passes. Dat gaat echt niet hoor.

15 augustus 2018 om 18:08

Dat hoop ik wel ja... over en uit zou ik niet zeggen want zijn concurrent laat net zo weinig zien. Niet voor niets dat boetius zo snel terug in de basis stond na de disciplinaire straf.

Volstrekt logisch, van mij hoeft die helemaal niet meer te spelen. Gewoon zwarts of andere jeugdspeler de kans geven.
Verder hoop ik dat gio uiteindelijk via de voordeur zal vertrekken, het gaat hem ook aan het hart hoe slecht de resultaten zijn, echt een kind van de club die een mooi afscheid verdiend. Feyenoord moet verder met een andere trainen. Na zoveel jaar is vaak de chemie uitgewerkt,

15 augustus 2018 om 17:57

Niet dat boetieus het geweldig doet hoor maar je kan hem wel gebruiken tegen Trencin want de afgelopen 2 wedstrijden die ik van Feyenoord heb gezien was hij toch de meest dreigende aanvaller, daarnaast is hij sowieso de enige aanvaller met snelheid. Wat hij deed was verkeerd maar ik vind het nogal overdreven.

15 augustus 2018 om 18:05

Je hebt er alleen geen zak aan als hij geen goal maakt geen assist geeft en ook nog eens een van de domste rode kaarten ooit krijgt.

15 augustus 2018 om 18:21

Je kan hem in de competitie eventjes niet meer gebruiken want hij is door zijn eigen schuld geschorst. Dus terwijl Feyenoord de man in vorm keihard nodig heeft, kan hij door eigen toedoen niet spelen.

Verder zorgde zijn actie ervoro dat je bij een 1-0 achterstand met negen man kwam te staan. De rest moest diep gaan om nog te proberen te redden wat er nog te redden viel. Uiteindelijk tervergeefs.

Verder was dit niet het eerste akkefietje dit jaar. Boetius komt niet echt proffesioneel en gediciplineerd over. Dat helpt Feyenoord niet.

15 augustus 2018 om 18:43

Hoezo niet gebruiken? Is dit zijn vijfde gele kaart dan Zoniet dan is hij dus niet geschorst maar heeft 2 gele kaarten staan.

15 augustus 2018 om 19:00

2xgeel is rood dus volgende wedstrijd geschorst

15 augustus 2018 om 19:16

Wimpie, hij heeft rood gekregen en is dus automatisch geschorst voor de volgende wedstrijd.

15 augustus 2018 om 20:22

Hij heeft 2x geel gekregen en is dus niet automatisch geschorst

15 augustus 2018 om 21:22

VN de site van KNVB Wanneer je in de Eredivisie in het seizoen 2018/19 je vijfde of tiende gele kaart krijgt levert dit een schorsing op. Hetzelfde geldt wanneer je in één wedstrijd twee keer geel of een directe rode kaart krijgt. Na hoeveel gele 

15 augustus 2018 om 18:02

Gio heeft moeie prijzen gewonnen. Laat hem nu maar vertellen dan verterkt hij nog met een JC schaal. Dat is wel een mooi afscheid.

Dat is het minste wat je kan doen Gio, gewoon de rest van het seizoen laten .trainen en op de bank zetten.

Sinds zn terugkeer heb k niet vaak veel bijzonders gezien van em .. ben totaal ni te spreken over zn gedrag.

Hoe moet je zo een jongen nou een gepaste straf geven? Een boete tikt ie zo af met zijn salaris, en het lijkt mij geen straf om die wedstrijd moeten niet te spelen. Desondanks is het een goede zaak dat Gio hem sancties heeft opgelegd na zijn gedrag van de afgelopen maand.

Proberen nog voor het eind van de transferperiode te verhuren. Verkopen lijkt me onmogelijk zonder de boot in te gaan financieel

Klaar ermee nu met dit onderwerp en verder gaan met de realiteit vol ervoor gaan in de Kuip donderdag om trencin te verslaan met het juiste resultaat .

Van Bronckhorst heeft dit goed opgelost, een andere aanpak was imo niet mogelijk. Jean-Paul moet potverdikkeme Feyenoord enorm dankbaar zijn dat hij bij zo'n mooie club speelt, en dan benadeel je je team zo? En weiger je zelfs om te trainen? Dit gaat werkelijk buiten alle perken. Het begint overigens een triest verhaal te worden omtrent Gio. Ja, hij bepaalt de opstellingen en hij bepaalt wie er spelen. Maar hij gaat niet over wie er gehaald en verkocht wordt, dat bepaalt namelijk Van Geel. Dan komen we ook gelijk bij het probleem van Feyenoord. Hij kan geen fatsoenlijke aankoop doen waar het team daadwerkelijk sterker van wordt en natuurlijk zitten er dan een paar voltretters tussen die slechte aankopen. Gio is de reden waarom Van Geel nog TD is en daarom ontslaat hij Gio niet, want Van Geel weet dan dat dan het hele kaartenhuis instort.

Belachelijk, enige speler met diepgang. Ik begreep zijn frustratie net ervoor wordt hij van achteren getackeld en krijgt vrije trap maar speler van de Graafschap krijgt niets . Werd met twee maten gemeten door van Boekel. Ik begin het vermoeden te krijgen dat er net als ten tijde van Rutten een spelletje door de trainersstaf wordt gespeeld met Boetius, Malacia . Het wordt tijd voor vernieuwing in de trainers staf. (van Gastel eruit?) Viel mij op dat Gio er in Turkije niet bij was en Boetius niet mocht invallen terwijl Toornstra en Larsson al weken als een natte krant voetballen

15 augustus 2018 om 18:27

Elke wedstrijd wordt er met twee maten gemeten, dat is eigen aan voetbal en een prof van 24 jaar weet dat. Soms is het in je voordeel, soms in je nadeel.

Maar als je inkomt zoals Boetius dat deed, dan weet je dat de kans op geel groot is. Krijg je die kaart dan, dan moet je die incasseren. Ga je dan met alle camera's op je gericht de scheids op een cynisch applaus trakteren, dan ga je eraf. Dat weet je van te voren.

Maar de suggestie dat de trainersstaf het op Boetius gemunt heeft vind ik wel ver gaan. Hij geeft toch echt zelf alle aanleiding voor de staf om hem te bestraffen.

En wat voor straf krijgt Botthegin voor zijn domme tweede gele kaart en dus rood ? Gio zoekt een makkelijk slachtoffer en dat is nu Boetius geworden maaf ook Botthegin moest een boete krijgen .

15 augustus 2018 om 18:58

Nee Boetius gooid zijn eigen glazen in. Eerst weigerd hij een training af te werken , na een straf krijgt hij vervolgens een kans door het matige optreden van Larsson. En dan gelijk erna krijg je dit. Die jongen hoort niet eens bij de A selectie te zitten met dit soort fratsen het is geen kleuterschool.

15 augustus 2018 om 19:03

Ja Botteghin die gewoon een overtreding maakt is natuurlijk hetzelfde als de scheidsrechter provoceren door cynisch te klappen.

Nou Feyenoord.
Nog twee weken de tijd om hem in de verhuur te gooien of proberen hem te verkopen.
Denk niet dat we hem nog vaak gaan zien spelen dit seizoen.

Toch raar dat je een werknemer mag beboeten. Ben blij dat mijn werkgever dat niet mag

16 augustus 2018 om 01:11

Als jouw werkgever een boetebeding in je arbeidsovereenkomst heeft opgenomen of als er een boetebeding is opgenomen in de cao, mag jouw werkgever jou ook beboeten als je bepaalde voorschriften overtreedt.

Botteghin kreeg de gele kaarten nog omdat hij zich met ziel en zaligheid inzette voor een beter resultaat. Boetius kreeg ze vanwege dom gedrag. Met name de tweede . Daar zit een wezenlijk verschil in.

Wat een prutser is Boetius toch. Onbegrijpelijk dat Feyenoord hem heeft terug gehaald. Alleen maar omdat hij ooit een talent was. In het buitenland niks gepresteerd en laat sinds zijn terugkomst ook niks zien. Dat hij nu opnieuw uit de selectie is gezet zegt alles over zijn instelling. In combinatie met zijn inzet en spel doet Feyenoord er goed aan hem zsm te verkopen.

Ik zie liever dat van Bronckhorst bij zichzelf ingrijpt en opstapt.

Boetius, ook zo'n goede aankoop van Martin van Geel. Ontbind zijn contract lekker, met Sinisterra en Larsson heb je genoeg keuze voor de flank. En als Van Geel nou ook zijn eigen contract ontbind, dan wordt het misschien nog wat met deze club.

15 augustus 2018 om 19:05

Ja, want Larsson heeft zoveel laten zien. De reden dat Boetius nog zoveel kansen heeft gekregen is omdat die Larsson er schijnbaar nog minder van bakt. Nu moet die Sinisterra het schijnbaar doen omdat ie 10 minuten leuk is ingevallen. Boetius begon ook leuk zowel in zijn eerste als tweede Feyenoordperiode. Dus dat zegt niet zoveel.

15 augustus 2018 om 19:13

Larsson is ook niets maar die misdraagt zich tenminste niet. Boetius is al vaker last mee en ligt bovendien slecht in de groep. Daar heb je dus niets aan en verziekt de sfeer enkel.

Sinisterra ken ik verder voor de rest niet maar ik laat me graag verrassen. Soms moet je een gok durven nemen. Ik zou dus Sinisterra basis zetten met Larsson als reserve.
Of Larsson op '10'. Misschien komt die daar veel beter tot zijn recht

Heeft die van Boekel wel eens een normale wedstrijd gefloten?
Bij deze parodie op een scheidsrechter is een goede wedstrijd fluiten science fiction

Mooi dan kan die weg, hebben we niks aan die gozer

Hoewel ik Boetius een goede/lieve jongen vind kan ik dit van hem niet pikken. Als hij nou in een seizoen een doelpunt of 7 zou scoren en een assist of 10 dan had ik er wel mee kunnen leven. Bij Guidetti, toen hij zijn shirt uittrok bij t scoren en een kaart ontving en zo Psv uit moest missen, vond ik ook kut maar kon het van hem wel hebben.

Van mij mag Boetius vertrekken, toont de laatste tijd mentaliteit problemen en dat kan aanslaan op andere in een jonge selectie.

Logisch dat hij niet bij de selectie zit JPB is geschorst.

Wat een overdreven gedoe zeg van Gio.

Dit is precies wat wij willen horen hoe geweldig deze aanpak wel niet is.

Softie puur sang

Wat een poppenkast zeg.
Feyenoord is gewoon slecht begonnen aan het seizoen. Voor de aanvang waren ze geen titel kandidaat. Gio heeft het goed gedaan bij Feyenoord maar van de kampioensploeg zijn de goede spelers allemaal verkocht en Tonny V. kan ook nog verkocht worden.
Clasie zal wel ff nodig hebben om op stoom te komen, Berghuis en Jorgensen zullen gewoon gaan scoren. Van Persie gaat zijn waarde nog laten zien.
Wat betreft Boetius, ooit een groot talent , nu een aardige bankspeler niet meer

15 augustus 2018 om 20:56

Nou ik wil je niet de put in praten maar het is nu wel echt slecht bij Feyenoord

Ajax speelde zaterdag niet zo slecht, maar maakte het niet af

Dat is iets anders dan niets, maar dan ook helemaal niets laten zien in een paar wedstrijden, inclusief de JC schaal

Zit ook gewoon helemaal geen idee achter, ze doen maar wat

Dan zou ik me wel zorgen gaan maken

Boetius was al geschorst neem ik aan?
Dan is dit toch geen straf?

15 augustus 2018 om 20:47

Voor Europa is dit

Op zich is de straf terecht

Maar ik meen me toch te herinneren dat Feyenoord tegen Trencin een klein ietsje op vooruit ging toen Boetius er in kwam, een klein beetje meer dreiging

Die ben je nu dus ook kwijt, terwijl je al niet overloopt van kwaliteit

Wordt steeds moeilijker zo

Blij dat er wat aan gedaan wordt, maar Boetius heb je wel nodig want Larsson valt zwaar en zwaar tegen! Hij blijft een pingelsdoos die soms succes heeft omdat z'n benen ineens ergens naartoe gaan waarvan hij zelf niet eens weet waarheen dus daarmee zet ie verdedigers op het verkeerde spoor maar aan de andere kant moet ie ook meer brengen. Graag Zwarts erbij voor hem (of Toure) en een extra aankoop op linksbuiten!

We kunnen bij twente nog wel een buitenspeler gebruiken jaartje in de keuken zal m leren. Onze trainer weet wel raad met zo'n snotjong. Win win

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren