Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Suárez krijgt donderdagmiddag duidelijkheid van CAS

Laatste update:
/

Vrijdag krijgt Luis Suárez te horen of de schorsing naar aanleiding van het bijtincident met Giorgio Chiellini wordt teruggedraaid. Bij het Arbitrage voor Sport (CAS) dient dan het hoger beroep en de advocaten van de Barcelona-aanwinst lieten eerder al weten hoopvol gestemd te zijn. Keje Molenaar, onderdeel van de ledenraad van Ajax maar in zijn dagelijks leven sportadvocaat, verwacht echter weinig resultaat.

Daniel Cravo, advocaat van de Uruguayaanse voetbalbond, wees erop dat de FIFA een fout zou hebben gemaakt door de bijtincidenten van Suárez in dienst van Ajax en Liverpool bij de zaak te betrekken. Daardoor zou de straf te hoog zijn uitgevallen, terwijl het incident in het shirt van Uruguay beoordeeld had moeten worden als een op zichzelf staand geval. "Gelul", luidt de reactie van Molenaar in gesprek met de NOS.

Volgens hem is leidend dat het om een incident in het voetbal gaat, waarbij wereldwijde belangen in het spel zijn. "Het maakt dus niet uit in welk team dit incident heeft plaatsgevonden", aldus Molenaar. "Dit is zijn derde keer en de FIFA wil hem met deze straf duidelijk maken dat zulke dingen echt niet meer kunnen." Het CAS zal de straf dan ook niet terugdraaien, zo luidt zijn verwachting. Wel is het volgens Molenaar mogelijk dat Suárez alvast met zijn nieuwe club mag meetrainen. Dat is nu namelijk ook niet het geval. De schorsing loopt af op 26 oktober.

Update 8 augustus 17.10 uur - CAS komt volgende week met uitspraak over Suárez
Er werd verwacht dat Luis Suárez deze vrijdag te horen zou krijgen of zijn schorsing aangepast zou worden, maar de Uruguayaan zal nog even geduld moeten hebben. Het Internationaal Sporttribunaal (CAS) heeft vrijdag naar de verklaring van de aanvaller geluisterd en zal naar alle waarschijnlijkheid voor het eind van volgende week uitspraak doen. De hoorzitting van vrijdag duurde in totaal zes uur.

Update 13 augustus 12.09 uur - Suárez krijgt donderdagmiddag duidelijkheid van CAS
Het Internationaal Sporttribunaal (CAS) doet donderdagmiddag uitspraak in de zaak-Luis Suárez. De Uruguayaanse spits tekende beroep aan tegen de schorsing van vier maanden die de FIFA hem oplegde. Donderdag heeft het CAS aan of de straf verminderd wordt of gehandhaafd blijft. Zoals de zaken er nu voor staan, mag Suárez eind oktober pas weer trainen, een stadion in en wedstrijden spelen.

Denk jij dat het CAS de straf van Luis Suárez zal verlichten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is al bekend dat Suarez een vermindering krijgt. Morgen zal je het wel zien.

7 augustus 2014 om 16:59

Tuurlijk krijgt hij een vermindering. Als je in Nederland berecht wordt voor een eenvoudige mishandeling, kijken ze toch ook niet naar wat je in Duitsland, België en Spanje hebt uitgevroten en verhogen zij je straf ook niet op basis daarvan?

Ik snap de advocaten volledig en geloof ook in een strafvermindering, minimaal 50% eraf en ook het verbod op voetbal gerelateerde activiteiten zal denk ik worden opgeheven...

7 augustus 2014 om 17:16

Dat denk ik wel. Als het bekend is dat een persoon in Duitsland al eens heeft gezeten voor een zwaar vergrijp dan zal justitie dat zeker niet achteloos naast zich neerleggen als de persoon ook in Nederland zo'n vergrijp pleegt.

Het is in mijn mening totale onzin om dit niet mee te nemen. Daarnaast zijn al zijn vergrijpen gepleegd bij sportbonden die onder de vlag van de Fifa hangen.

7 augustus 2014 om 17:25

Dat mag helemaal niet! Wat je in het buitenland hebt uitgevroten kan je hier nooit voor de neus gehouden worden. Wel kan je op basis daarvan de toegang tot het land ontzegt worden voor een bepaalde periode.

Maar wat jij zegt klopt niet. Heb het van dichtbij (niet ikzelf hoor) kunnen meemaken...

7 augustus 2014 om 17:49

Ik denk alleen wel dat rechters dat in hun achterhoofd houden en daardoor de straf wat zwaarder maken. Ook al zou het niet mogen.

7 augustus 2014 om 17:58

Dat kan zeker. Als je in Duitsland iemand op zijn bek slaat, en je gaat terug naar Nederland kan je hier inderdaad niet om dat vergrijp berecht worden. Maar de Duitse staat kan wel vragen of de Nederlandse politie jou op wilt pakken en vervolgens uitleveren.

7 augustus 2014 om 17:59

@ Analyse

Ik vind jou Analyse nogal zwak. De Knvb de FA werken met regels vanuit de Fifa. Stel dat Suarez na dat bijt incident met Bakkal naar Engeland was gegaan, dan had hij daar gewoon zijn straf uit moeten zitten. Dit mede omdat dit allemaal onder de vlag van de Fifa gebeurd. Dus elke schorsing kan de Fifa meenemen in hun straf. Dus de volgende keer, als je weer een mooie analyse maakt, analyseer het dan ff goed.

Dit geld evenals het dagelijks leven. Alle akkefietjes uit je verleden worden in alle landen binnen de EU gedeeld. Zo kunnen ze de straf aanpassen aan je verleden. Niets meer niets minder. Ik ken namelijk iemand, die nu 1x in Spanje is gepakt voor drugs en recentelijk in Nederland en nu door die straf in Spanje hier net iets langer moet brommen.

BTW heeft de Fifa een eigen straf commissie en staaf buiten het strafrecht. Je zou er eventueel nog een rechtszaak bij naast kunnen zetten, voor eventuele schade vergoedingen of dergelijke, maar niet om gelijk te halen. Het CAS is om je bij te staan, daar gaat geen burger rechter over. Het CAS kun je vergelijken met het oorlogstribunaal in Den Haag, die dan alles over oorlogsmisdadigers oordeelt. Die mogen internationaal straffen opleggen. Alleen is dat van de VN en CAS van alle sportbonden ter wereld en erkend.

7 augustus 2014 om 18:11

@reservebankje, je eerste alinea slaat al nergens op. Ik analyseer het heel juist, want onder andere Barton ontliep op deze manier een schorsing en zo zijn er nog tal van spelers die op die manier een schorsing ontliepen. Gebruik anders de volgende keer even Google voor je iemand gaat bashen.

Wat jij bedoeld geldt alleen voor schorsingen uitgedeeld door de Uefa/fifa, zoals in dit geval. Schorsingen van nationale bonden hoeven niet worden overgeschreven naar een andere bond...

7 augustus 2014 om 18:24

Lees maar even wie de regels bepaald!!!!

7 augustus 2014 om 18:34

Het Ifab, niet de Fifa. Maar dat staat hier los van. Zoals ik al zei, een speler kan een schorsing ontlopen door een transfer te maken. Zo simpel is het gewoon, dat jij dan blijft volharden in je stelling en niet openstaat voor nieuwe informatie is jouw zaak. Maar je hebt het gewoon mis...

7 augustus 2014 om 19:03

Tja. Als Pepe maar 12 wedstrijden krijgt voor zijn beestachtig gedrag, dan moet Suarez echt een straf vermindering krijgen.

7 augustus 2014 om 20:58

@reservebankje Haha mooi dat je erbij haalt hoe het zou gaan als Suarez na het Bakkal incident naar Engeland zou gaan. Waarom is dit mooi? Omdat dit ook is gebeurd. Hij zat midden in zijn schorsing en ging naar Engeland waar die niet van toepassing is. Wanneer hij terug komt naar Nederland, mag hij de resterende wedstrijden niet spelen.

7 augustus 2014 om 22:21

Dat van suarez us meer beestachtig. Bijten is niet eens menselujk.

8 augustus 2014 om 02:55

Ga ff nalezen aub. Je praat over iets anders.

13 augustus 2014 om 15:08

met voetbal zijn de regels anders dan bij de wet.

7 augustus 2014 om 17:11

Vertel eens wat je bronnen voor deze bewering zijn? Ik heb dat nergens gelezen of gehoord namelijk.

7 augustus 2014 om 17:16

Het is niet bekend, hij bedoeld dat de verwachting daar is dat de straf verminderd zal gaan worden. De Catalaanse (sport)kranten staan er vol van...

7 augustus 2014 om 17:21

Ah, oke. Ik kan me voorstellen dat ze in Catalonie wat optimistischer zijn dan Molenaar.

Overigens ben ik ook van mening dat die straf idioot lang is. Wat ik niet begrijp is dat ze Suarez niet een verplichte behandeling bij een therapeut hebben voorgeschreven. Er gaat duidelijk wat mis met hem als de druk te groot wordt. Daar helpt een langdurige schorsing niets aan. Pas als de therapeut zegt dat het weer oke met Suarez is, mag hij het voetbalveld weer betreden.

7 augustus 2014 om 21:50

@Ppep

Ben ik volledig met je eens.
Straffen is leuk, maar de fifa en de fa hadden naast het straffen ook de helpende hand kunnen aanbieden door met een therapie te komen.

7 augustus 2014 om 22:56

Dat zal heel dom zijn want het signaal is dan het valt wel mee doe maar weer.
Maar we zullen het zien hoe dom ze zijn. Ze mogen het zelf bewijzen.

De fifa zou heel dom zijn als ze nu straf gaan verminderen. Doet Suárez het volgende keer weer omdat hij toch weinig straf krijgt. Het echt een raar persoon maar een goeie voetballer.

7 augustus 2014 om 16:38

Je bent waarschijnlijk gewoon bang voor hem

7 augustus 2014 om 22:56

Bang dat hij bijt?

7 augustus 2014 om 16:39

Ik denk dat Suarez er nu wel genoeg van heeft geleerd. Heel dom zou ik het niet vinden. Hij heeft zich tot nu toe goed gehouden aan zijn straf. Het ligt er natuurlijk net aan wat de strafvermindering zal zijn. Misschien wordt de periode met een maand vervroegd oid.

7 augustus 2014 om 17:00

Niet de Fifa maar jij bent dom door te denken dat de Fifa de straf gaat verminderen. Of je hebt gewoon niet goed gelezen...

7 augustus 2014 om 17:04

Suarez is inderdaad een fantastische voetballer. Eén van de beste aanvallers van het moment en een echt voetbaldier in elk deel van zijn lichaam, maar helaas ook teveel in de letterlijke zin van het woord voetbaldier.

In zijn bovenkamer is het in het heetst van de strijd niet helemaal goed. Het 'liefdesbeetje' is natuurlijk al schandalig, maar het fysieke letsel is enigzins te overzien. Er circuleert een filmpje van Suarez rond, waarin hij zelf vreselijke overtredingen begaat en vervolgens acteert alsof hij het slachtoffer is. Dat is ongekend psychopatisch. You-tube "suarez Doesn't Just Bite" maar eens en oordeel zelf. Heel jammer van zo'n geweldige voetballer, maar hij zal ondanks de straffen toch weer in herhaling vallen.

7 augustus 2014 om 23:00

Dat zelf een overtreding maken en dan doen of je zelf geraakt bent is al veel langer bekend bij Zuid-Europees en Zuid-Amerikaanse teams die dit veelvuldig en al jaren lang in de praktijk brengen. Ik heb daar al zoveel voorbeelden van gezien in wedstrijden die ik heb bekeken dat dit verschijnsel nu niet echt nieuw te noemen is.
Nee dit bijten is wel nieuw en dat is echt des Suarez.

7 augustus 2014 om 17:08

t probleem is dat hij het in een vlaag van verstandsverbijstering doet.
Dat zag je ook duidelijk op het wk. Hij heeft het nog niet gedaan en dan beseft ie gelijk dat ie zn toernooi verpeest heeft en weer een dikke schorsing krijgt.

Dus straffen helpt niet (daarom moet je hem nog wel straffen), hij heeft hier gewoon hulp voor nodig, anders kan het tijdens een wedstrijd altijd weer gebeuren.

7 augustus 2014 om 17:18

Als hij het zich direct besefte, waarom kregen we dan eerst allerlei stompzinnige smoesjes en ontkende hij te hebben gebeten?

Als hij direct toe had gegeven zich te hebben laten gaan en spijt betuigde dan had ik daar nog enigszins respect voor op kunnen brengen. Nu dus absoluut niet. 'ik viel tegen hem aan en had ook last van mijn mond daardoor' en dat soort smoesjes zijn toch te lachwekkend voor woorden?

7 augustus 2014 om 19:48

natuurlijk is dat lachwekkend, want iedereen zag dat ie niet viel.

Maar je zag gelijk aan zn manier van doen, hoe hij daarna in t veld stond, hoe hij de overwinning amper vierde dat ie precies wist dat ie de sigaar was.

Dat hij niet mag mee trainen vind ik wel overdreven, maar dat hij in november al terug op het veld mag staan vind ik dan weer te vroeg. Omdat het zijn 3x keer is vind ik dat hij inderdaad een hardere straf verdiend dan vorige keren.

Suarez moet wel een keer aangepakt worden. Die schorsing is eigenlijk nog te laag als je ziet wat vergelijkbare dingen hebben gekregen.

7 augustus 2014 om 16:44

Het valt inderdaad nog mee als je het vergelijkt met Cantona qua schorsing, terwijl dit erger is Imo.

7 augustus 2014 om 17:01

Cantona kreeg zijn straf van de FA, niet van de Fifa. Toch een wereld van verschil.

Daarnaast viel hij met zijn flying kick supporters aan, dat is gewoon echt not done in een tijd waarin de voetbalbond zwaar tegen het hooliganisme in Engeland vocht.

Dus nogmaals, echt een wereld van verschil...

7 augustus 2014 om 17:15

Er zijn nog wel een aantal mensen die hogere schorsingen hebben gekregen o.a. voor slaan of cocaine gebruik. Dan is bijten toch erger.

7 augustus 2014 om 17:22

De enige die ik me zo 1,2,3 kan herinneren voor een actie tegen een andere voetballer is Gilles de Bilde (sloeg tegenstander zijn gezicht helemaal in puin), Rachid Bouaouzan (schopte carriere van Niels Kokmeijer aan gort), Henk van Ramselaar (langeste schorsing ooit in Nederland voor karatetrap naar scheidsrechter)...

Kom jij eens met voorbeelden van schorsingen, langer dan vier maanden, die minder erg waren dan bijten. Want mijn voorbeelden zijn wel 3x zo erg als een beet.

7 augustus 2014 om 18:01

Ik denk niet dat bijten erger is dan slaan of cocaïne gebruik en slaan. Als je iemand een flinke klap op de goede plaats geeft is hij dood. En cocaïne gebruik is gewoon illegaal en wordt ook gestraft. Bijten valt volgens de wet onder mishandeling, maar is wel een hele lichte vorm en zal daarom ook lichter bestraft worden.

7 augustus 2014 om 18:06

Analyse, FA hanteert eigen straffen, dat klopt, maar alles is onder de regels van de Fifa!!!

7 augustus 2014 om 18:16

Niks mee te maken, de FA heeft andere straffen dan de Knvb in Nederland. De spelregels zijn overal hetzelfde, maar in elk land worden straffen op een andere manier opgelegd. Dus ik weet niet wat je zeggen wil...

7 augustus 2014 om 18:38

Waarom is een karatetrap naar de scheids erger dan bijten?

7 augustus 2014 om 18:44

@ Analyse.

De bonden zijn weliswaar niet verplicht om de schorsingen van andere bonden over te nemen wanneer spelers getransfereerd worden terwijl ze geschorst zijn, echter zegt de gewoonte dat het wel wordt gedaan!

Dus beide hebben in deze gelijk.

7 augustus 2014 om 23:02

Ze moeten de scheidsrechter voortaan maar bijten dat is lang zo erg niet toch?

7 augustus 2014 om 16:45

Noem eens een vergelijkbaar incident waarbij de straf hoger was.

7 augustus 2014 om 17:04

Cantona die 9 maanden schorsing krijgt voor een karatetrap?

7 augustus 2014 om 17:25

Cantona wou de bal aannemen die op de schouders van de supporter lag. Niets aan de hand. Suarez bijt en grijpt naar zijn tanden maw schors mij.

7 augustus 2014 om 17:58

Ik kan me geheel aansluiten bij de reactie van Analyse hierboven wat dat betreft. Totaal niet te vergelijken, een toeschouwer aanvallen.
Stel je voor dat Mike Tyson in plaats van Holyfield een beet uit een oor van een toeschouwer had genomen, dan zou hij jaren brommen.

Doorgaans is de Fifa niet zo gecharmeerd van clubs die naar de CAS stappen, dan voelen ze zich gauw gepasseerd. Overigens moeten ze gewoon vasthouden aan deze schorsing, Suarez moet blij zijn dat ze hem niet direct onder dwangverpleging hebben gesteld, want daar is hij meer dan rijp voor wat mij betreft.

7 augustus 2014 om 17:03

Helaas voor de Fifa is er geen andere mogelijkheid, omdat de Fifa het interne hoger beroep per direct van tafel geveegd had. Dan geef je clubs en spelers geen andere keuze...

7 augustus 2014 om 17:07

Of ze moeten het gewoon accepteren, wat mij niet meer dan logisch lijkt. Nu lijkt het alsof Suarez de slachtoffer is, terwijl hij zelf 3 x iemand heet gebeten.

7 augustus 2014 om 17:14

Ok, laten we dan meteen het recht op hoger beroep afschaffen in deze maatschappij. Als je onterecht of buiten proportioneel gestraft wordt, moeten we dat maar gewoon accepteren. Dat is wat je zegt toch?

De Fifa toont hiermee gewoon weer aan dat het gewoon een dictatuur is...

7 augustus 2014 om 17:25

Als je onterecht of buiten proportie word gestraft wel maar niet in dit 3de geval!

7 augustus 2014 om 18:01

Hij is de eerste en tweede keer toch ook al gestraft? Je doet alsof hij daar geen straf voor heeft gekregen en dat hij dan nu maar gestraft moet worden voor die vergrijpen.
Tuurlijk mag er een onsje bovenop gedaan worden, maar dit is buitenproportioneel. Een schorsing moet tevens gewoon voor het team gelden waar hij op dat moment voor uitkomt, niet voor alles wat met zijn beroep te maken heeft.

7 augustus 2014 om 18:03

Ik denk eigenlijk dat Suarez de schorsing van 4 maanden ook wel accepteert, maar niet dat hij niet mag trainen e.d. Dat is ook gewoon een beetje achterlijk.

7 augustus 2014 om 19:21

Betekent hoger beroep dan altijd dat degene die in beroep gaat gelijk krijgt of minder zwaar gestraft wordt? De beroepscommissie had hem ook hoger kunnen straffen.
Suarez moet nu de straf accepteren als een vent.

7 augustus 2014 om 20:12

Daar gaat het hier niet om Kategoriege. Het feit dat de Fifa het hoger beroep van Suarez niet eens in behandeling wou nemen. Daarmee reageerde ik in eerste instantie op de reactie van Baardgamus...

Waar haal jij eruit dat een hoger beroep altijd minder straf oplevert?

Nee, het feit dat hij het eerder heeft gedaan moet juist enorm zwaar meewegen. Bij strafrecht wegen priors ook enorm mee, waarom zou dat hier dan anders moeten zijn?

En het is niet alleen bijten trouwens, hij heeft veel meer gedrag wat niet door de beugel kan vertoond. Het hele Evra-incident bijvoorbeeld.

7 augustus 2014 om 16:52

Na dat incident met Ivanovic gaf hij op een besloten oefenwedstrijd met Burnley Tom Anderson een kopstoot, volgens een speler die daar bij was. Ook schijnt hij al 5 keer eerder te hebben gebeten in Uruguay maar is dat in de doofpot beland. En dan natuurlijk de bekende paraplu die hij naar Ron Jans gooide bij Groningen.

7 augustus 2014 om 16:52

Het hele gebeure met Evra had ook harder gestraft moeten worden. En dan de wedstrijden erna tegen united wou suarez evra geen hand meer geven, wat onrespectvol is.

7 augustus 2014 om 18:29

Het kan op z'n hoogst aangevoerd worden als bewijs dat hij een recidivist is en daardoor de straf hoger maken dan bij een eerste incident. Bestraft worden voor iets waarvoor je je straf al hebt ondergaan is belachelijk..

Suarez wordt nu flink gestraft omdat hij meerdere malen dit soort ongein heeft uitgevreten. Hopelijk leert hij het door deze straf eindelijk af.
Daarnaast vind ik wel dat voetballers die andere spelers opzettelijk blesseren ook zwaarder gestraft moeten worden. Dit om eindeloze discussies of de straf wel gerechtvaardigd is als deze te verminderen.

Suarez is een geweldige aanvaller, maar hij heeft hulp nodig om zijn fratsen af te leren.

Geen straf zal dit nog oplossen... Het kan zo maar zijn dat hij 2 of 3 jaar niks uitvreet, maar het kan zo gebeuren als iemand hem provoceerd of dat Barcelona het randje staat om uitgeschakeld te worden voor iets belangrijks en hij is gefrustreerd kan het bijt incident zo weer gebeuren

Ik reken op kwijtschelding alle straffen als clubspeler. Is nu ondertussen al lang genoeg gestraft door zo lang niet te mogen trainen en oefenen. Zou wel fair zijn als hij een wedstrijd of 10 niet voor Uruguay zou mogen spelen

7 augustus 2014 om 18:16

Lekker selectief. Zodra je bij Barca komt worden alle straffen ineens herzien. Zo ook Barca's eigen straf laatst.

7 augustus 2014 om 18:56

@ Viswinkel.

Denk dat je iets verkeerd hebt geïnterpreteerd. De straf van Barca is namelijk niet herzien, Barca is in beroep gegaan en dan wordt, vanwege het beroep, de eerder uitspraak opgeschort. Zoals ook in het gewone recht, niet altijd, als je in beroep gaat is de kans aanwezig dat je in afwachting van je beroep naar huis mag, ondanks de eerder uitgesproken straf.

Het lijkt mij dat de schorsing voor wedstrijden gehandhaaft blijft, maar dat het verbod om aan enige voetbal gerelateerde activiteiten deel te nemen (stadionverbod, trainingsverbod), zal worden opgeheven. Volgens mij is dat deel van de straf uniek, ik heb nog nooit van een ander geval gehoord waarin voetballers niet meer mogen trainen en zich zelfs niet in het stadion of op het trainingscomplex mogen begeven.

Op welk artikel van het reglement is die straf gebaseerd?

Weet iemand of dat deel van de straf al eens eerder aan een voetballer is uitgedeeld, voor eenovertreding op het veld gemaakt?

Waar zijn alle reacties dat de straf van Suarez te licht was? Nu hij bij Barcelona speelt, zou hij ineens strafvermindering moeten krijgen. Barcelona of niet, niks mee te maken. Eerste keer bijten was de straf 7 wedstrijden, tweede keer bijten 10 wedstrijden, en zou nu bij een derde keer 8 competitiewedstrijden en wat Champions League en bekerwedstrijden moeten missen (en wedstrijden bij Uruguay). Bovendien heeft hij ook nog eens 8 wedstrijden gekregen voor de racisme uitlatingen jegens Evra. Kortom, de man kan zich gewoon niet gedragen op het veld en moet daarvoor gestraft worden, en waarom zou een derde vergrijp nu minder zwaar moeten worden bestraft? Wat ik wel veel te zwaar vind is het verbod om te mogen trainen met je club en wedstrijden te bezoeken.

Verwacht dat hij wel mag gaan meetrainen maar dat er met de data van tot 26 oktober niet spelen weinig zal veranderen en terecht ook.
Natuurlijk kijkt de Fifa of Suarez eerder zulke overtredingen heeft begaan. hieruit blijkt dat hij hardleers is en dus een hogere straf verdiend tov wanneer dit voor het eerst zou gebeuren. Zo werkt bijna elk rechtssysteem.

Ik vond het al een vreemde straf. Hij wordt gestraft terwijl ie vakantie heeft. Ik vind dat ie 20 wedstrijden moet krijgen, en 10 voorwaardelijk. Met een proeftijd voor de rest van zijn carrière.

Geloof niet dat de straf verlaagd wordt. Op basis waarvan dan?
De feiten zijn bewezen.

Vergelijken met andere straffen is zinloos. Dit geval is volkomen uniek, door de gestoordheid ervan.

13 augustus 2014 om 21:23

Na 3 maal iemand gebeten te hebben zou ik eerder iets van een jaar voorwaardelijk geven met een proeftijd van 10 jaar. Alleen iets in deze richting zou er voor kunnen zorgen dat hij zich in weet te houden. Lukt het zelfs dan niet dan ben je er gewoon van af. Overigens mag er best na 1x bijten al zo'n voorwaardelijke straf komen.

Vind ook dat het omlaag moet. Naar 2 maanden. En dat hij weer mag trainen.

Ben benieuwd hoe dit afloopt, 6 uur vergaderen is lang, als het negatief zou zijn geweest zou het toch veel sneller klaar zijn geweest, logisch dat ze het op die 2 keer bijten hebben, dat dat fout was om te gebruiken, dat is in de compititie geweest en alle twee bij andere clubs en andere landen, wel kan ik de fifa begrijpen wat ze hem wouden laten voelen, maar om hem alle vorm van voetbal te verbieden vind ik belachelijk, Laat hem de volgende WK maar missen dan.

Gewoon houden die straf. Het is een schande eigenlijk als ze de straf gaan verlagen. Als hij het 3x doet zit er gewoon een draadje los bij de beste man. Ook al vind ik Suarez een geweldenaar, moet hij dit soort trekjes gewoon afleren en als dat na 2 schorsingen niet gebeurt dan maar met een 3de en hardere straf!

Fifa wordt met de dag ongeloofwaardiger. Die straf is destijds volledig terecht gegeven. Hou je er gewoon aan.

13 augustus 2014 om 13:29

De Fifa houdt zich er ook aan. Het CAS is geen onderdeel van Fifa ..........

Het zou leuk zijn als het CAS zijn straf nog wat zou verlengen.

Hij mag wel trainen, denk ik, en zijn straf gaat minder worden. Ik vind raar dat je in beroep kan gaan, want de straf kan misschien ook wel hoger, maar ik denk van niet. Deze jongen mag eerder gaan, spelen, toch is het een geweldenaar, hij moet dit afleren.

Er zal wel niks veranderen...
Hij bijt al voor de 3de keer.
Je kon hem natuurlijk niet bestraffen voor de voorgaande 2x maar wel op aanrekenen dat hij niks heeft geleerd van de straffen die hij toen kreeg. Zou het wel slecht vinden als hij vermindering krijgt. Kan alleen het trainen wel geloven.

ik neem aan dat hij wel mag mee trainen en maand er af gaat.
want deze straf is belachelijk. als spelers elkaar's benen breken met gestrekte benen en zo elkaar carrieres beeindigen nog minder straf krijgen. de fifa wil gewoon duidelijk een voorbeeld maken van suarez en ik word echt spuugzat van de fifa. waar was de fifa toen zuniga neymar bijna invalide trapte? waar was de fifa toen thiago silva zo'n smerige tackle inzette etc etc.
dit jaar begonnen ze ook weer aan hun censuur.
we mogen niet eens zien als hun scheidrechters het fout hebben. het spel moet gestopt worden als er een beetje bloed is. dan moeten spelers tijdens belangrijke wedstrijden met man minder spelen omdat de fifa weer zo'n belachelijke regel toepast. als er een tackle komt en iemand breekt z'n been op live tv dan ziet iedereen dat. zelfde geld voor als ze bloed hebben. het is geen mma of zo maar kom op zeg. verder houden ze al jaren videotechnologie tegen. vind het echt doodzonde voor de sport dat die mensen de baas zijn. ze doen werkelijk niks anders dan hun zakken vullen.

hij heeft straf verdiend omdat ie iets heeft gedaan wat niet mag, das logisch

echter vind ik de straf abnormaal als je vergelijkt met andere straffen die worden uitgedeeld.

mochten ze deze straf laten staan, zijn ze dus verplicht in de toekomst alle zware overtredingen
ook zo zwaar te gaan straffen dus, want het moet wel eerlijk blijven

ik verwacht een halvering van de straf en dat hij wel weer mag trainen
en heb verbod om sportdingen te bezoeken zal er ook af gaan, tis toch van de zotte dat ie niet eens ergens meer mag komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren