Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Ajax wacht op akkoord over transfersom en betalingstermijnen

Laatste update:

Ajax lijkt rekening te houden met een vertrek van Anwar El Ghazi. De Telegraaf meldt namelijk dat directeur spelersbeleid Marc Overmars een bod heeft uitgebracht op de negentienjarige Braziliaanse rechtsbuiten David Neres Campos.

/

Neres, international van Brazilië Onder-20, komt uit de jeugdopleiding van São Paulo en maakte in oktober zijn officiële debuut in het eerste elftal. Hij heeft inmiddels zes duels in clubverband achter zijn naam staan en daarin kwam hij tot twee doelpunten.

Neres, die bij São Paulo nog een contract heeft tot nieuwjaarsdag 2019, zou dus gezien kunnen worden als de opvolger van El Ghazi. Ajax is zo goed als rond met Lille en met de transfersom zou zo’n zeven miljoen euro gemoeid moeten gaan.

Update dinsdag 17 januari 7.10 uur – Nog geen akkoord met Lille: ‘Er is contact, maar geen contract’
OSC Lille heeft Anwar El Ghazi nog niet binnen. De zus en tevens zaakwaarnemer van de buitenspeler bevestigt tegenover De Telegraaf dat er gesproken is met de Franse club, maar dat het daar bij is gebleven. “Er is contact, maar geen contract”, aldus Nabila El Ghazi.

Update dinsdag 24 januari 12.43 uur – 'Ajax laat El Ghazi bij Lille tekenen ondanks minimale bezetting'
Ajax en OSC Lille zijn dicht bij een akkoord over de transfersom van Anwar El Ghazi. Volgens het Algemeen Dagblad reist de buitenspeler van de Amsterdammers af naar Frankrijk om daar woensdag zijn handtekening te zetten. Ondanks de afwezigheid van Bertrand Traoré (Afrika Cup), Vaclav Cerny en Pelle Clement (blessures) laat Ajax El Ghazi gaan.

Update 27 januari 07.14 uur - Ajax wacht op akkoord over transfersom en betalingstermijnen
Anwar El Ghazi mag zich nog geen speler van Lille noemen. De Telegraaf meldt dat de clubs het nog eens moeten worden over de transfersom en de betalingstermijnen. Mocht de transfer afketsen, dan sluit de rechtsbuiten volgende week weer aan bij het eerste elftal van trainer Peter Bosz.

Zou David Neres een geschikte opvolger van Anwar El Ghazi zijn, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als dit haalbaar zou zijn heb je een van de grotere talenten in de Braziliaanse competitie volgens een hele hoop mensen op Twitter, veelal journalisten. De beelden zijn enorm sterk voor een 19-jarige en een snelle linkspoot op rechts is overal gewild, zal wel 14+ miljoen kosten denk ik. Enorm talent dat zeker, vrees dat hij prooi zal zijn van de Topteams.

14 januari 2017 om 23:10

Telegraaf heeft het over een vraagprijs van 20 miljoen.
Ik zou echter voor Lozano gaan. Heeft zich al langer bewezen op een goed niveau en die haal je binnen voor 10 miljoen plus een doorverkooppercentage van 10 a 15 procent voor Pachuca..
Het zou echter kunnen dat er een louche makelaar (soortgelijke mensen als bij Corona/twente) tussen zit bij de deal Lozano/pachuca en dat Overmars daarom (nog) niet heeft doorgepakt.

14 januari 2017 om 23:16

Ik denk dat hij rond de 16 zal moeten kosten, 20 vraag. Ajax zal 8-12 gaan hangen denk ik. Als hij er nu 2 inschiet en een assist geeft bij de u20 is hij dag erna verkocht aan een Europese topclub voor 20 miljoen, deze jongen zou normaal niet haalbaar mogen zijn. Lozano daarintegen wel al vrees ik dat zijn salaris al over ons plafond is momenteel. Neres heeft alles voor een rechtsbuiten en dat zie je niet vaak, linksbuitens zie je een stuk vaker als rechtsbuitens daarom dat spelers als Lucas, Willian en Sané over de 30 miljoen gingen zonder echt al veel te hebben bewezen ( Willian had dan al genoeg laten zien maar niet in een top 5 competitie ) Snelle, doelgerichte rechtsbuiten die kunnen afmaken en dribbelen zoals Neres zijn wereldwijd gewild. Een linkspotige rechtsbuiten met snelheid is overal nog harder nodig als een back waar men nu al naar zoekt in de top.

14 januari 2017 om 23:16

Toby Verweij heeft al gezegd dat als Ajax voor Lozano mocht gaan dat hij dan hoogstwaarschijnlijk de duurste Ajax transfer ooit wordt en zeker rond de 20 miljoen moet gaan kosten. Dus ik denk dat die 10 miljoen iets te opportunistisch is helaas.

Ten tweede zijn mensen op vz wel erg weg van Lozano, een voetballer die 95 procent hier niet eens (op wat YouTube beelden na) heeft zien voetballen. Blijf een naam maar vaak genoeg roepen en hij wordt gezien als de droomaankoop.

Waar Ajax ook gaat kijken in zuid Amerika, voor talent wordt het helaas gewoon duur. Vooral aanvallend talent en spelers die ook interesse van top teams heeft opgewekt.

14 januari 2017 om 23:23

Miccoli
Ik heb hem aardig wat keren in actie gezien op tv, woon in Mexico..

14 januari 2017 om 23:32

Dan behoor jij tot die 5% die hem daadwerkelijk ziet, gefeliciteerd! Ik geloof best dat jij hem goed vindt maar ik kan niet van één mening uitgaan. Maar toch roepen er nog tig anderen zijn naam omdat hij vaak genoemd wordt en leuke YouTube clipjes heeft. Ook al is hij zo goed, 20 miljoen is teveel voor zo'n jongen die het alleen in Mexico heeft laten zien vind ik.

14 januari 2017 om 23:42

Hij hoeft geen 20 miljoen te kosten denk ik.
De mening in Mexico is dat hij voor ongeveer 10 miljoen plus een doorverkooppercentage weg zal kunnen.
Ajax zal hem dan wel een salaris moeten betalen in de huidige hoogste salarisschaal (1 miljoen dus), want hij verdient in Mexico ook heel behoorlijk (inclusief sponsordeals).
Blijft wel dat er een deal mogelijk moet zijn voor Ajax, mbt vage makelaars..

14 januari 2017 om 23:42

Magicmike,

Pachuca vraagt 12-14 miljoen voor Lozano. Daarbij is Lozano ook nog voor een deel eigendom van derden, die zullen hier ook wel een slaatje uit willen slaan. Met transfersom, en commissies links en rechts denk ik dat Ajax in totaal zeker tegen de 20 miljoen moet gaan betalen. Daarbij is Pachuca natuurlijk eigendom van een van s'werelds rijkste mensen, Carlos Slim. Lozano is een boegbeeld van de club en is al vaak in verband gebracht met Europese topclubs. Hij zal hem niet perse hoeven te verkopen.

Tot slot, het grootste obstakel zal het salaris worden, Lozano verdiend 2,5 miljoen dollar per jaar. De Eredivisie is zeker niet beter dan de Mexicaanse competitie dus zal Ajax wel met een salarisverhoging op de proppen moeten kopen wil het ook maar een beetje interessant worden voor Lozano. Ik denk dat 3/3,5 miljoen voor Ajax gewoon te ver boven het salarisplafond ligt.

Ik hoor tegenwoordig maar in elk topic over een nieuwe Ajax speler de naam Lozano vallen, lijkt mij niet realistisch. Ajax gaat geen 20 miljoen betalen en ook geen 3/3,5 miljoen salaris per jaar. Desalniettemin zal Lozano absoluut een topversterking zijn voor Ajax.

15 januari 2017 om 00:19

Rugu
Dat is de vraagprijs, vandaar dat ik zeg dat je rond de 10 miljoen plus een doorverkooppercentage kan/zal uitkomen.
Ik had inderdaad ook al gewezen op de vage makelaars die er waarschijnlijk tussen zitten in een deal mbt tot Lozano. Het bedrijf van Slim is inderdaad gedeeltelijk eigenaar van Pachuca, maar het is niet zo dat hij zich daar intensief mee bemoeit. Integendeel..
Lozano verdient inderdaad een behoorlijk salaris en inclusief sponsordeals kom je rond het bedrag dat je noemt uit. Het is bij veel Mexicaanse spelers echter zo dat ze het nog steeds een "prestigezaak" vinden om bij een grotere club in Europa te spelen (en Ajax kan je daar nog steeds bij rekenen) en daardoor ook in de Champions League te spelen. Een club als Ajax is natuurlijk ook nog steeds de ideale opstap naar de Europese top, mits je goed presteert.
Echter zal het er van afhangen of er inderdaad tussenpersonen bijzitten in deze transfer, zeker mbt in hoeverre Lozano zijn eigen beslissingen kan/mag nemen.

15 januari 2017 om 01:02

Ik zeg ook niet dat hij zich er intensief mee bemoeit, ik doelde daarmee er meer op dat Pachuca financieel gewoon sterke mensen heeft en dus niet financieel genoodzaakt is te verkopen tegen elk aannemelijk bod. Verder is het niet waarschijnlijk zo dat hij wordt omringt door makelaars, dat is een feit, want hij is gedeeltelijk eigendom van een derde partij.

Dat prestige deel snap ik wel, maar ik zie Ajax echter echt niet meer salaris betalen dat 1,5 miljoen. Dat wil dus zeggen dat hij bijna de helft moet inleveren. En dan is de kans gewoon veel groter dat hij naar een club als, desnoods, Fiorentina, Valencia, Marseille, West Ham gaat die dat soort salarissen wel gewoon betalen. En spelen in een grote Europese competitie is denk ik meer prestige dan Ajax, een club met enkel een roemrucht verleden. Begrijp me niet verkeerd, ik ben Ajacied en zou dolblij zijn met Lozano, alleen ik denk dat het gewoon heel lastig gaat worden om hem binnen te halen.

Je maakt wel een goed punt met de opstap, dat is dan ook de boeg waar Ajax het over moet gaan gooien, met voorbeelden als van der Vaart, Sneijder, Huntelaar, Eriksen, Ibra, Maxwell, Suarez, Vertonghen, Alderweireld, Cillessen, Blind en eerdere generaties die via Ajax allemaal in de Europese top terecht zijn gekomen. Als een Lozano naar pakweg een Tottenham, Schalke, Roma gaat zal je moeten afwachten of hij echt een onbetwiste basisspeler zal zijn.

17 januari 2017 om 12:31

Lozano is gewoon een haalbare speler als Ajax echt voor hem gaat. Hetzelfde geldt denk nog voor Neres. Beiden zitten aan de top van wat Ajax zou kunnen halen, maar als het mogelijk is moet Ajax af en toe zo'n buitenkansje nemen. Zeker in Lozano heb ik veel vertrouwen. Daarvoor hoef ik hem niet eens 90 minuten in actie gezien te hebben, zijn beelden, prestaties en reputatie bij elkaar zeggen ruim voldoende. Neres lijkt mij leuk, maar daar kan ik minder over oordelen. Als beiden even duur zijn, zou ik het wel weten.

24 januari 2017 om 13:15

Niet haalbaar als de speler zelf niet wilt komen. Heeft volgens mij duidelijk aangeven de stap naar Ajax niet te zien zitten.

24 januari 2017 om 14:01

Na Sulejmani gaat Ajax niet echt nog een keer 16mln betalen!

24 januari 2017 om 16:21

Ajax is tussen toen en nu gewoon financieel een stuk sterker geworden, een misstap kunnen ze zich meer permitteren als toen. Dat bedrag van Sulejmani zal ooit gebroken worden, of dat nu is is weet ik niet. In de zomer gingen ze over de 10 voor Bailey volgens de verhalen en kwam Ziyech voor over de 10. Ajax vangt meer voor haar spelers en de markt is zo ontwikkeld dat het een kwestie van tijd is voor die 16 eraan gaat.

24 januari 2017 om 17:51

Ajax gaat voor talenten die betaalbaar zijn, of die een directe meerwaarde die wat meer macht kosten. Een tropische verrassing die +12 mln kost en dan maar afwachten of hij aardt en zich ontwikkelt, ik zie Ajax die gok niet nemen. Sanchez doet het nu goed, maar de meeste Latijns Amerikanen die rechtstreeks over kwamen zijn mislukt.
En begin niet over Suarez, die heeft eerst bij Grunn gespeeld.

Laat ze eens voor Lozano gaan, dat kunnen ze goed compenseren met het geld van El-Ghazi.

14 januari 2017 om 23:19

Hoe vaak heb je Lozano zien voetballen als ik vragen mag? Of praat je gewoon een aantal nieuwsberichten na?

14 januari 2017 om 23:47

Hoe vaak ik Lozano heb zien voetballen? Ik heb het moeten doen met Youtube filmpjes en zo wat gezocht naar referenties op het internet.

14 januari 2017 om 23:54

Dan raad ik je eens aan om wat filmpjes van Mastour op te zoeken en vervolgens even te checken hoe hij het doet bij Zwolle.

15 januari 2017 om 00:01

Okã© ga ik eens doen, je komt nog wel met een voorbeeld van Mastour. Maar als Mastour het niet redt, dan moeten meer spelers niet kunnen aarden in de Eredivisie?

15 januari 2017 om 00:09

Nee, maar ik heb ook niets gezegd over niet aarden. Ik geef hiermee enkel aan dat je niet moet oordelen op YouTube filmpjes oid, want dat is totaal geen graadmeter voor kwaliteit. Bovendien roep je wel dat Ajax ff geld op tafel moet leggen voor Lozano terwijl je de speler nooit hebt zien voetballen.

15 januari 2017 om 00:20

Daar oordeel ik wel op, en daaruit concludeer of ik het een goede speler vind. Ik roep bovendien niks, ik geef alleen een optie dat deze speler ook al naar voren is gekomen in het nieuws als 'toekomstige versterking' voor Ajax. En ik ben benieuwd na deze jongen in de Eredivsie als die daar zou willen spelen.

15 januari 2017 om 00:29

Op basis van youtube filmpjes zie ik dat Mastour een fantastische techniek heeft maar die gebruikt om te showboaten in plaats van het creeeren van kansen. Komt dat overeen met zijn spel bij Zwolle?

15 januari 2017 om 08:02

Op basis van Youtube filmpjes kun je geen speler beoordelen. Hier worden simpelweg de highlights uitgepakt. Je zou dan ook een filmpje over Kazim kunnen maken. Dan lijkt die ook ineens heel goed.

15 januari 2017 om 08:06

Laten we het niet overdrijven Jules. ;-)

15 januari 2017 om 09:48

Inderdaad. O.b.v. Youtube filmpjes zou je ook kunnen concluderen dat Depay bij Real Madrid zou moeten spelen.....

17 januari 2017 om 09:14

haha inderdaad, moet wel een heel kort filmpje zijn

24 januari 2017 om 14:17

@fr12jules Bij Studio Voetbal hebben ze weleens de hoogtepunten van Kazim in een filmpje laten zien en dan lijkt het inderdaad een geweldige spits.

14 januari 2017 om 23:21

Deze jongen is niet dusdanig minder dan lozano. Nooit dat Ajax hem krijgt. Sprookjes bestaan niet. Van Anwar naar deze Campos? Yeah right. Te mooi om waar te zijn.
Wel zoekt Ajax echt naar versterking. De tijden van matige aankopen lijken voorbij.

PS: Lozano speelt uiteraard wel langer op niveau en lijkt wel meer een zekerheid, maar deze jongen zijn komst zal ik zeker weten toejuichen.
Ja hij is duur, maar voor kwaliteit moet je nou eenmaal betalen.
Wij verkopen bazoer (die niet eens minuten maakte) voor 12 miljoen, maar tegelijkertijd verwacht men toptalenten op te halen voor een spek en bonen prijsje. Nou vergeet het maar.

14 januari 2017 om 23:31

Ik acht de poging van overmars ook vrij kansloos. Voor de bune lijkt het in ieder geval dat hij het er niet bij laat zitten. Daarnaast vraag ik mij af of zo'n toptalent naar Ajax wil komen als hij volgende maand zich kan etaleren op een jeugdtoernooi.

14 januari 2017 om 23:34

Ik reken er ook niet op hoor. Deze jongen kan naar betere clubs dan Ajax. Maar mochten we hem halen, dan ben ik echt blij.

14 januari 2017 om 23:54

Overmars is ergens mee bezig dat moet wel. Anders ga je El Ghazi niet verkopen. Waarschijnlijk had hij al een budget voor een speler, laten we zeggen 7.5 miljoen euro, en met de verkoop van El Ghazi willen ze een wat duurder groot talent halen die er gelijk staat. Ik moet toch wel zeggen dat Overmars het slim bekijkt. Ajax is echt goed bezig moet ik zeggen. Het is bezig om een soort Porto van Nederland te worden.

15 januari 2017 om 00:39

Beetje vroeg om te zeggen dat Ajax goed bezig is. Tot nu toe is er alleen maar verkocht. In de zomer werd ook hoog ingezet om Bailey te halen en we weten hoe dat afgelopen is.

15 januari 2017 om 10:44

Vandaar dat ik ook typte dat het lijkt alsof ze op andere spelers inzetten. Of dat klopt moet uiteraard nog blijken.

15 januari 2017 om 15:45

Dat ben ik met je eens. Ik reageerde op Millano.

Volgens FOX Sports vandaag gaat het om een bod van 13 miljoen, net ook aardige beelden van hem gezien. Hopelijk handelt Ajax snel want binnenkort speelt deze jongen een of ander jeugd toernooi hoorde ik, en in dat geval zullen de grootmachten uit Europa ook wel aanwezig zijn, dan ben je helemaal kansloos.

14 januari 2017 om 23:11

Ja hij zit in de Braziliaanse selectie als het goed is voor een u20 toernooi dat overbevist gaat worden. Normaal ben je nu al kansloos, deze jongen zou de toekomst van Sao Paulo moeten worden ( als ze hem zouden kunnen behouden ) dit is als het haalbaar is een buitenkansje.

14 januari 2017 om 23:17

Klopt Wolter, nouja, ik zou het wel zien zitten, ondanks de hoge prijs. We gaan er vast wel meer over horen de komende dagen.

14 januari 2017 om 23:14

De Europese grootmachten kennen hem al.

14 januari 2017 om 23:18

@HoodRich, dat zal zeker. Maar hij heeft pas zijn debuut gemaakt en niet veel laten zien, zulke toernooien waaraan hij nu kan deelnemen zullen grote clubs alleen maar meer aansporen om hem binnen te halen, mits hij een fatsoenlijk toernooi afwerkt dan.

Denk dat deze jongen 'onbetaalbaar' is voor ajax. Of je moet weer een flink % tranferrechten inleveren. En dat allemaal voor een 19 jarige speler die z'n sporen nog moet verdienen. Zie het allemaal niet zo zitten.

14 januari 2017 om 23:38

Tsja, als je niet durft investeren dan wordt het hopen op de sana's en dan daarna hopen dat diegen langer dan 4 wedstrijden goed speelt.
Of nog beter, gewoon een speler van niveau Zimling halen. Kost in elk geval niet veel. Dus dat is dan goed toch?
Of liever Messi halen? Kan vast voor een miljoentje of 5...

... of toch maar soms eens wat extra uitgeven voor uitzonderlijke spelers?

15 januari 2017 om 00:35

'Uitzonderlijk' gebasseerd op? Kijk naar hoeveel 'uitzonderlijke' spelers ajax de afgelopen jaar had, en hoeveel er daadwerkelijk zijn doorgebroken. Mocht ajax inderdaad 10-20 miljoen neertellen voor deze jongen, en het wordt niks, dan krijgen we weer zo'n periode als na Suljemani, waarbij elke cent er een teveel is. Nogmaals, ik vind het nogal een risico voor een 19jarige...

17 januari 2017 om 09:19

Mee eens, lange tijd voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en nu flink gaan spenderen op een talent... Ik dacht dat ik Bosz hoorde spreken over directe versterking, lijkt me dat je dan toch meer stabiliteit zoekt dan een 19-jarige uit een ander continent/taal/cultuur.

Valt me sowieso op dat sinds Veltmate er zit Ajax nog maar naar 1 werelddeel lijkt te kijken. Ik snap dat zijn netwerk daar zit en er veel talent rondloopt, maar kun je voor 10 miljoen geen Europees talent meer ophalen?

Volgens Voetbal International heeft hij 9 wedstrijden en 3 goals achter zijn naam staan?
Ben benieuwd, vind het altijd wel leuk als er Zuid- Amerikaans bloed in de eredivisie komt!

Misschien Lozano en deze Campos halen? Dan heb je gelijk een rb voor El Ghazi en een concurrent voor Younes.

14 januari 2017 om 23:17

Dan betaal je al snel 30 miljoen, gaat niet gebeuren.

14 januari 2017 om 23:21

Inderdaad, zou een dure grap worden dan. Maar met het vertrek van Bazoer en nu waarschijnlijk ook El Ghazi heb je een groot deel van dat bedrag al bij elkaar. Maar vooralsnog is het alleen maar speculeren en afwachten, misschien hoor je morgen weer een nieuwe naam langs komen en heeft niemand het meer over deze jongen.

15 januari 2017 om 00:11

En Gudelj ;-)

Waardeloos Ajax, El Ghazi voor 7 miljoen laten gaan en waarschijnlijk een nieuw talent voor 14+ halen die eerst nog moet wennen dus daar hebben we pas na dit seizoen iets aan.

14 januari 2017 om 23:19

Dus een Lozano ofzo moest niet wennen ?

14 januari 2017 om 23:24

Jawel, zou ook waardeloos zijn en kost ook teveel. Daarnaast is het nog maar de vraag of die spelers hier kunnen aarde dus voor hetzelfde geld gooi je met een speler uit zuid Amerika 14+ miljoen weg

14 januari 2017 om 23:36

Wat wil je dan ?

15 januari 2017 om 00:29

El Ghazi houden tot de zomerstop en gelijk aan het begin van de zomer zorgen dat die transfers plaatsvinden. Straks in de Europa league hebben we Younes en Traore op de flanken en daarachter Kluivert, Transfers spelers mogen we niet inschrijven en Cerny en die andere buitenspeler zijn geblesseerd. Ja daarmee ga je ver komen in Europa. Hou iig el Ghazi erbij zodat je aanvallend kan wisselen

14 januari 2017 om 23:44

Iedereen moet wennen. Bij je nieuwe baan moet je ook eerst een proeftijd ondergaan. Daarnaast kunnen spelers zich ook snel aanpassen.

Mochten we hem wel halen, dan is dit Ajax naar mijn mening zeer compleet. eindelijk iemand die kan rennen met en zonder bal. Prima dribbel , goeie linker en fysiek prima.

15 januari 2017 om 08:05

Dat werd eerst ook over El Ghazi gezegd. Die heeft een tijdje ook uitstekend gepresteerd bij Ajax. Mijn inziens is het erg risicovol om een speler te halen van zo'n hoog bedrag. Dat brengt meteen flinke verwachtingen met zich mee. Dan moet zijn 'proeftijd' niet te lang duren. Voor dat bedrag moet je er gewoon snel staan en presteren

15 januari 2017 om 10:49

Anwar was niet echt de type die de diepte inging hoor. Tenminste om in 1 beweging meteen die bal voor te geven of de 16 in te gaan. Hij wilt de bal ook maar constant in de voeten en vanuit daar dribbelt hij. Daarnaast lijken we hem voor een prima bedrag te verkopen ondanks zijn terugval dus niks aan de hand.

Ajax verloor de voorronde CL door veel te laks handelen op de transfermarkt.
En de geschiedenis gaat zich herhalen, alleen nu met het kampioenschap
als inzet. Ajax had op 1 januari al minimaal 1 direct inzetbare buitenspeler
binnen moeten hebben en met de wetenschap van nu (3, hoogstwaarschijnlijk
4 - misschien wel meer - uitgaande transfers) al een tweede moeten kunnen
presenteren. Overmars slaat wel weer wild om zich heen, maar goed en vooral
tijdig inkopen is niet aan hem besteed. Je door de trainers opgeleide talenten
voor een goede prijs slijten kan iedere goede verkoper, maar wat met het
binnengekomen geld doen is een kunst. Of men heeft bij Ajax definitief de
cijfers heilig verklaard boven het sportieve resultaat, en daar lijkt het wel
verdacht veel op. Nou ja, dan hebben Marc & Co. In ieder geval ook dit jaar
weer een vorstelijke bonus te verdelen. En ach, wat moet je eigenlijk met
zo'n blikken schaal;-)))).

15 januari 2017 om 01:05

Dit is toch echt het toppunt van Nederlands zeiken. Ajax is met meerdere spelers bezig die allemaal een enorme kwaliteitsinjectie zouden zijn als ze komen, maar wij moeten weer eens zeuren dat er nog niks is binnen gehaald. Zo kan je blijven zeuren, wees blij dat Ajax een aantal duidelijke versterkingen op het oog heeft ipv een Sam Larsson die het leuk doet bij Heerenveen zoals in voorgaande jaren het geval zou zijn geweest.

En trouwens als je goed leest, moet eerst El Ghazi verkocht worden voordat er actie ondernomen kan worden.

15 januari 2017 om 09:33

Dit is helemaal niet het toppunt van zeiken. Ik ben het met hem eens. Ajax wacht altijd veels te lang. Je kan ook buiten de transferperiode bieden op spelers en als de club akkoord gaat in onderhandeling gaan met de gewenste versterking. Op het moment dat een speler als El Ghazi vertrekt moet je dezelfde dag nog iemand verwelkomen. Nu Ajax nog een buitenspeler nodig heeft hadden ze die toch echt al 2 januari moeten presenteren. Kijk bij ons bijvoorbeeld; kolo vertrekt naar Gladbach, zelfde dag wordt een frans talent gecontracteerd. Ligt ttoch echt aan Overmars zelf. En ik doel niet alleen op deze transferperiode, maar dit is altijd het geval bij Ajax.

15 januari 2017 om 10:54

Denk eens na. Ajax onderhandelt met clubs over de vraagprijs van el ghazi. Zodra clubs zien dat je al een vervanger voor el ghazi binnen hebt, dan weten ze dat je el ghazi wel moet verkopen. Hierdoor gaan ze echt niet voldoen aan je vraagprijs. Je hoeft geen Einstein te zijn om dit te begrijpen. Daarom wacht Ajax met een directe aankoop, simpelweg totdat de deal omtrent el ghazi nagenoeg rond is op enkele details na.

15 januari 2017 om 08:06

Een goede buitenspeler gaat het verschil niet maken om het kampioenschap. Mijn inziens is Ajax nu ook al sterk genoeg om kampioen te worden.

15 januari 2017 om 10:55

Men denkt ook Europees hoor. Daarnaast is Ajax ronduit zwak op de vleugels dit seizoen, maar ik snap dat je hoopt dat Ajax zich niet nog meer versterkt

15 januari 2017 om 09:48

@pinko

Marc Overmars krijgt alleen een bonus bij een kampioenschap. Het is populistische prietpraat die je bezigt. Bovendien is Ajax een beursgenoteerd bedrijf waarbij de hele directie verantwoordelijk is voor het beleid en dus medezeggenschap heeft over de besluitvorming. Met andere woorden: Marc Overmars kan niet in zijn eentje beslissen dat hij het geld maar even laat rollen. En dan is er ook nog de Rvc. Als die dwars ligt gaat het feest ook niet door. Je hele tirade aan het adres van Overmars is kinderlijk naief en raakt derhalve kant noch wal. Als je een betaalde baan hebt, weet je ook dat je baas uiteindelijk beslist wat je gaat doen. Bij Overmars is het niet anders. Zijn bazen zijn de aandeelhouders en als deze beslissen dat er niet meer geld mag worden uitgegeven dan er binnenkomt, heeft hij zich daar aan te houden. En dat geldt niet alleen voor dit jaar, maar ook voor de komende jaren. En verplichtingen die je aangaat voor meerdere jaren en afschrijvingen op transfersommen lopen ook de komende jaren gewoon door. Jij kunt het je veroorloven om niet verder te kijken dan je neus lang is, maar als Overmars zich die weelde zou permitteren, zit Ajax binnen de kortste keren weer in categorie 1 van de Fpp. Jouw commentaar op Overmars zegt dan ook meer over jou dan over hem. Je bent als een blinde die oordeelt over de kleuren.

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan om in de winterse transferperiode aankopen te doen, vooral als je nog actief bent in Europa. Want stel de gekochte speler doet het dusdanig goed en is belangrijk voor het team dan mag die gekochte speler niet meedoen in de CL of in het geval van Ajax de EL. Het beste is om de selectie bij elkaar te houden en iedereen speeltijd te geven, en pas in de zomerse transferperiode aankopen te doen.

14 januari 2017 om 23:36

Als Ajax deze speler koopt dan kan hij gewoon ingeschreven worden voor de volgende ronde hoor. Tenzij hij voor een ander team in de EL of CL heeft gespeeld natuurlijk, maar dat heeft deze jongen niet.

Wij klagen hier al als een speler na een goed half seizoen al vertrekt. Deze jongen is na 6 wedstrijden blijkbaar gescout door Ajax en menig ander club. En dan klagen wij over China. Wel stof om over na te denken.

14 januari 2017 om 23:42

Deze jongen is beter als alle Nederlandse jeugdspelers van 19 waren laatste 10 jaar. Zoiets kan je niet even snel opleiden, zeker niet in Nederland. Kluivert Jr is 17, daarmee kan je in de beker laatste 20 minuten spelen ja maar niet in de kampioensstrijd als eerste wissel voor de flanken. Deze jongen kan iets bieden dat ik bij Ajax nog niet heb gezien laatste 10 jaar op rechts, als hij over paar weken bij u20 zijn spel van bij Sao Paulo laat zien gaat hij voor over de 20 naar een top 5 competitie.

15 januari 2017 om 01:02

Ja of hij breekt dalijk bij onder de 20 zijn been en je hebt net 18 miljoen gestoken in een invalide. Voor Ajax is 15+ miljoen steken in een speler gewoon een te grote gok, we kennen allemaal nog sulejmani en de nasleep die die transfer teweeg bracht.

15 januari 2017 om 08:08

Daarbij blijft het een enorm jonge speler. Wat als hij eenzelfde dip krijgt als de supertalenten Fischer, Bazoer en El Ghazi? Hebben allen drie niet gebracht wat er verwacht werd.

15 januari 2017 om 08:13

Werkt dat niet bij elke speler zo? Sanchez bijvoorbeeld, Ajax legt daar ook 5 miljoen neer terwijl hij nog gewoon wedstrijden zou spelen, is een kleiner bedrag maar nogsteeds een bedrag dat zo'n 80% van de Eredivisie niet kan neerleggen, een risico hoort bij elke transfer. Deze jongen haal je voor hetzelfde bedrag waar je Gudelj en El Ghazi voor zou hebben verkocht, tuurlijk is het een gok maar je moet het niet laten om een speler te halen omdat hij misschien wel eens geblesseerd getrapt kan worden over een paar weken. Als hij nu haalbaar is is dat over 4 weken het geval nietmeer, die jongen hoeft daar maar 3 leuke acties en misschien een goaltje of 2 mee te pikken en hij is onhaalbaar, dat hoort ook bij de prijs.

15 januari 2017 om 08:21

Dan levert hij je nogsteeds minimaal de helft op van je transferbedrag en speelt hij genoeg wedstrijden. Die dip kan er zeker komen maar als je spelers niet gaat halen omwillen van de potentiële gevolgen van een vormcrisis dan kan je als Ajaxzijnde net zo goed ermee stoppen. Die 3 die jij opnoemt hebben Ajax toch zo'n 25 miljoen ( Als el Ghazi voor rond de 8 gaat ) opgeleverd en zo'n 1.5 miljoen gekost, maximaal. En zelfs als hij hetzelfde brengt als die 3 heb je momenten van pure klasse die je wedstrijden kan laten winnen ookal komt dat er niet altijd uit. En zelfs die 3 spelers die volgens vele gefaald zijn zullen gewoon bij een club in een van de top 5 competities zitten, kan erger lijkt me. Ajax moet het hebben van jonge spelers die soms een dip krijgen omdat oudere spelers bij gebrek aan succes niet rendabel zijn, jonge spelers kan je nog altijd een graantje van meepikken.

15 januari 2017 om 09:35

Wat wil je dan? Altijd op dit niveau blijven?

15 januari 2017 om 09:53

Je zegt het goed, zo een speler kun je niet snel even opleiden. Als een speler de capaciteiten niet heeft kun je er nooit een hele goede speler van maken en dat zie je nu ook bij Ajax waar ze inzien dat eigen jeugd leuk is maar niet zalig makend. Anders zouden ze niet zoveel kopen.

Waar praten we over? David Neres Campos heeft pas 6 duels op het hoogste niveau gespeeld.

Tegen de tijd dat hij aangepast is aan Nederland en Ajax (mogelijk doet hij nog mee met Brazil onder/20 tot 12 feb) zijn we maanden verder. Next! Tenminste, als kampioen worden je streven is.

Allemaal leuk hoor die talenten, haal nou is potverdomme iemand die er gelijk staat. Straks gaat Traore weg dan heb je twee talenten aan de rechter kant waarvan je elke week maar van moet afwachten hoe ze gaan presteren.

Ik zie liever een goede buitenspeler komen die wat meer kost, en misschien ook wat meer salaris krijgt dan een zoveelste talent die het nog maar moet laten zien en waarschijnlijk ook bakken met geld kost.

15 januari 2017 om 00:28

Noem dan eens een naam?

15 januari 2017 om 01:03

Wooshx is geen dikbetaalde scout voor Ajax die de hele wereld rond mag vliegen om naar voetbalwedstrijden te kijken. Er zullen vast goedkopere opties zijn, dan deze Campos van minimaal 20 miljoen met pas 8 wedstrijdjes in de hoofdmacht.

15 januari 2017 om 01:37

Die heb ik ook niet zo snel als je daarop doelt.

Die jongen is nog heel jong, moet zich gaan aanpassen in Nederland en gaat er nooit gelijk staan. Dan heb je met hem en Cerny straks een heel wisselvallige rechterkant naar mijn mening.

15 januari 2017 om 08:09

Waarbij je ook nog eens moet hopen dat hij zo goed wordt dat je het transferbedrag terug verdient

15 januari 2017 om 09:38

Izquerdo van Club kan je denk ik ook wel ophalen voor ongeveer 15 miljoen, geweldige speler. Verder vind ik Raman ook een uitstekende vleugelspeler (standard). Ola John hadden ze ook bijna gratis kunnen huren. Verder loopt er in Spanje ook genoeg rond. Had je allang kunnen scouten in een half seizoen.

Ik ken hem niet, maar het verhaal doet me denken aan Mauro Rosales. Als het ongeveer dat niveau is kan het best mooi zijn.
Maar dan zijn Sevilla, Napoli, Dortmund, Milan etc ook lekkere opties voor zo een speler.
En 13 miljoen is internationaal gezien een fooi.

Ik ken deze Braziliaan uiteraard niet. Maar als hij in u-19 zit zal hij wel wat kunnen, maar zullen ook andere grote clubs hem willen hebben. Kortom weer een natte droom van Overmars..... Anderzijds weer een zeer jong talent die moet aanpassen en er niet meteen zal staan in de inhaalrace. Daarom hou lekker El Ghazi en steek wat centen in Huntelaar !

Even heel snel beelden opgezocht en van wat ik heb gezien kan deze winger aardig ballen, al waren de meeste beelden van jeugdwedstrijden.
Toch heb ik hier zo mijn twijfels over. Hij heeft inderdaad nog niet zo veel wedstrijden in het eerste gespeeld en is ook nog vrij jong. Nu is er nog steeds roep naar meer ervaring bij Ajax om de wedstrijden ook daadwerkelijk over de streep te kunnen trekken, iets wat voorheen nog wel is mis gaat.
Ook zal hij zich direct moeten aanpassen aan een land op een continent aan de andere kant van de oceaan met een andere klimaat, cultuur en waar niemand binnen Ajax zijn taal zal spreken, want het is natuurlijk geen garantie dat deze jongen een beetje Spaans heeft opgepikt in Zuid-Amerika. Ik ben dus bang dat deze jongen er niet gelijk zal staan, omdat ik de kans op aanpassingen probleem, zeker op die leeftijd, toch wel té groot acht.
Dan zou ik op z'n minst toch wel voor een Spaanstaligen speler gaan die zich eventueel wat beter kan aanpassen aan de hand van Sanchã©z en Cassierra. Lozano lijkt mij dan ook nog met zijn ervaring een betere optie, al zal hij natuurlijk wel wat duurder zijn.

Hmm ik vond zijn beelden eerlijk gezegd niet zo heel indrukwekkend... Je hoopt toch stiekem op een halve Neymar qua skills... maar het is nog niet eens een kwart. Moet wel zeggen dat het er prettig uitzag dat hij een voorzet met links en rechts kan geven... eindelijk weer iemand die dat normaal zou kunnen.

Geen enkel speler is een investering van 10 miljoen waard voor een eredivisie ploeg.
Zeker voor een talent niet.
Het mogelijk rendement, mits hij zijn belofte inlost, bij doorverkoop is te laag ten opzichte van de investering.

15 januari 2017 om 00:55

Je weet dat Suarez, Zlatan en Huntelaar 9 miljoen hebben gekost?

En naast de vraag of het economisch rendabel is willen we ook graag van een beetje knap voetbal kunnen geniet in plaats van een sightorson voor 5 miljoen.

15 januari 2017 om 01:07

Wij als klein kikkerlandje kunnen niet mee met de bedragen wat ze betalen in de rest van de wereld, daar moeten we eens achterkomen. Ja deze jongen kan vast lekker tegen een bal aan kunnen trappen, maar 20 miljoen uitgeven is gewoon voor Ajax een te grote gok, een Leicester krijgt per seizoen gewoon 150 miljoen omdat ze ergens in de premier League spelen. Dan is een speler kopen van 20 miljoen een peulenschilletje. Als deze jongen tegenvalt zoals sulejmani, dan kan je nog jaren erna op de centen gaan letten.

15 januari 2017 om 08:39

Verschil met toen is dat we nu netjes zwarte cijfers afschrijven, in de tijd van Sulejmani hadden we een jaar erbij zitten waar we iets van 22.5 in het rood afschreven en het geld er gewoon niet was, nu is al voor ruim 20 miljoen in de winter ( als El Ghazi weg gaat ) binnengeharkt en met een begroting die niet op Transfers teert kan je dus best een groot deel ervan investeren. Laatste 2 transferperiodes waren uiterst rendabel voor Ajax, Sanchez+Cassierra+Ziyech+Krul en Traore op huurbasis kost nogsteeds minder als waarvoor Milik verkocht is en dan heb ik het nog niet over de transfers van Cillessen, Fischer, vd Hoorn, Van Rhijn en Andersen. Deze winter heb je dan Antonucci, Bazoer, Gudelj al ( 20 miljoen ) en komt El Ghazi er nog bij, dan schrijf je nogsteeds een ruime winst en kan je een aankoop doen. In de tijd van iemand als Jol kocht men duur zonder dat er echt geld was, nu is dat geld er.

15 januari 2017 om 10:00

Je weet ook dat dat in een tijd was dat er andere bedragen betaald werden dan er nu voor spelers neergeteld worden? Spelers met die kwaliteiten kun je nu niet meer voor een bedrag van 10 miljoen halen, als ze al naar Nederland zouden willen komen.

15 januari 2017 om 11:03

Wat wil jij praten alsof je bij Ajax in de keuken kunt kijken. Ik snap je jaloezie, maar als Ajax biedt, dan houdt dat in dat ze het gewoon kunnen betalen. Financieel is 2016 een meer dan topjaar geweest met inkomsten die gelijk staan aan het behalen vd halve finales in de CL (bij wijze van, zelfs meer). Kortom er kan geïnvesteerd worden @ rombomcu. Maar ik snap dat je nerveus wordt als je deze speler vergelijkt met de vleugels bij jouw club. Daarnaast gaat Ajax echt geen 20 miljoen betalen. Als hij dat moet kosten, dan komt hij gewoon niet.

15 januari 2017 om 14:19

Ik wordt niet nerveus hoor. Ajax heeft 20+ miljoen meer geïnvesteerd dan PSV deze zomer en ze staan zo goed als op gelijke hoogte. Gezien PSV 442 nu speelt en dus niet met vleugelspelers vind ik het ook raar waarom PSV goeie vleugelspelers nodig heeft.

15 januari 2017 om 15:43

@kohaku,

ik reageerde op de bewering dat het niet rendabel is een Eredivisie club om 10 miljoen te investeren in een talent. Als dat 10 jaar geleden kon dan kan dat nu natuurlijk juist nog makkelijker.

15 januari 2017 om 01:04

Poster Xyzz was mij voor met voorbeelden van Suarez etc. Daarbij heeft Ajax in de loop der jaren een dergelijke sterke (eigen) vermogen opgebouwd, dat het zich financieel kan permitteren om dergelijke risico's te nemen. Of de krenterige RvC net zo over denkt, waag ik te betwijfelen. Maar goed, ik zie deze speler meer een versterking voor op langer termijn en niet direct een aanwinst zoals noodzakelijk is. Ook Zlatan had zijn tijd nodig.

15 januari 2017 om 08:20

Deze jongen heeft nog amper wedstrijden gespeeld. En dan hebben we het over een bedrag van 10 miljoen of meer.
Het kan toch niet zijn dat Ajax voor dat bedrag en risico gast lopen omdat ze zo'n lekker eigen vermogen hebben.
Suarez had zich al bewezen in Nederland, dan is het risico kleiner.

15 januari 2017 om 10:33

@The_F-Sider

Ik zou me eens verdiepen in wat de taak van een RvC is. Dat heb je duidelijk nog niet door. De taak van de RvC is er op toezien dat de Directie zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dus als de afspraak is dat er niet meer dan tien miljoen aan een speler mag worden uitgegeven, heeft de Directie zich daar aan te houden en dient de RvC er op toe te zien dat dat ook gebeurd. Dat heeft niets met krenterigheid te maken, maar is gewoon haar taak. Als de commissarissen van Twente hun werk goed hadden gedaan, was die club nooit aan het randje van het ravijn beland. Misschien moet je daar eens bij stilstaan. Een directie handelt met geld van een ander en als daar onzorgvuldig mee wordt omgesprongen, kan dat grote gevolgen hebben. Als je kritiek wilt hebben op het beleid, moet je dat wel aan de juiste mensen adresseren. Dat zijn de mensen die het beleid vaststellen, de aandeelhouders. En in het bijzonder de grootaandeelhouder, de vereniging Ajax. Een Directie voert het beleid uit en dient zich daarbij aan de afspraken te houden die door de aandeelhouders in het beleidsplan zijn vastgelegd. Het geld waar Overmars mee handelt, is niet van hem en hij kan daar dus ook niet zomaar mee doen, wat hij wil. Hij dient binnen de kaders te blijven zoals die door de aandeelhouders zijn aangegeven. Net zoals jij en ik ook gewoon moeten doen wat de werkgever van ons verlangt. Het kan toch niet zo moeilijk zijn om dat te begrijpen.

19 januari 2017 om 14:41

@scepticus, ik stel het op prijs dat je mij tracht te onderwijzen in hoe de juridische relaties, taken en bevoegdheden binnen de geledingen van Ajax NV zich tot elkaar verhouden. Nu gaan we eens stapje verder dan enkel het theoretische gedeelte. Juist door mijn betrokkenheid met Ajax heb ik kennis van hoe men in de praktijk - los van de statuten dus - te werk gaat. Door o.a. de geringe bestuurservaring van de directie van Ajax heeft de RvC bij Ajax een flinke vinger in de pap. Men en met name Theo van Duivebode bemoeit zich wel degelijk met de dagelijkse leiding bij Ajax. Alle transfers dienen aan o.a. Theo en de rest van de RvC voorgelegd te worden alvorens men (lees: Overmars) een euro mag uitgeven. De handen worden stevig op de knip gehouden omdat men (in mijn ogen ten onrechte) bang is om in vergelijkbare situatie terecht te komen, die zich voor deed toen Van Basten carte blanche kreeg en met zijn miskopen het eigen vermogen deed verdampen. Zo heeft oud-directeur Michael Kinsbergen openlijk kritiek geuit op het feit dat de RvC regelmatig op de stoel van de directie zat. Dit heeft uiteindelijk de kop gekost van laatst genoemde. Kortom, niet alles is wat het lijkt. Regels zijn regels, maar intern bij bedrijven gaat het vaak anders aan toe.

26 januari 2017 om 10:56

@The_F-Sider

Je schrijft: "door o.a. de geringe bestuurservaring van de directie van Ajax heeft de RvC bij Ajax een flinke vinger in de pap. Men en met name Theo van Duivebode bemoeit zich wel degelijk met de dagelijkse leiding bij Ajax. Alle transfers dienen aan o.a. Theo en de rest van de RvC voorgelegd te worden alvorens men (lees: Overmars) een euro mag uitgeven. De handen worden stevig op de knip gehouden omdat men (in mijn ogen ten onrechte) bang is om in vergelijkbare situatie terecht te komen, die zich voor deed toen Van Basten carte blanche kreeg en met zijn miskopen het eigen vermogen deed verdampen".

Dat het feit dat de RvC er zo dicht op zit het gevolg is van een relatief jonge directie, is niet meer dan een aanname, die weerlegd wordt door het feit dat dat toen Van kinsbergen AD was, ook al het geval was, terwijl dat een gepokt en gemazeld zakenman is. De kans dat het gevolg is van jarenlang wanbeleid, is m.i. veel aannemelijker. Uit de jaarcijfers blijkt ook ondubbelzinnig dat het grote onzin is dat de hand op de knip wordt gehouden. Er wordt niet meer uitgegeven dan er binnenkomt en daarbij wordt ook rekening gehouden met de lange termijn. Aan verplichtingen die je nu aangaat, moet je ook voldoen als je door het uitblijven van succes minder inkomsten hebt. Als Ajax zich net zoals nu keurig aan de FPP regels houdt en niet meer geld uitgeeft dan er binnenkomt en de incidentele inkomsten het transferbeleid en deelname aan de CL gebruikt om het eigen vermogen te versterken, kan de club nooit meer in de financiele problemen komen. En dat is het uitgangspunt. Als de club terug zou grijpen naar het oude beleid en gaan regeren naar de waan van de dag, is het niet de vraag of de club weer in de problemen komt, maar wanneer.

Je schrijft dat je betrokken bent bij Ajax, maar dat kan ik me heel moeilijk voorstellen omdat ik het werkelijk stuitend vind dat je de schuld voor het wanbeleid eenzijdig bij een icoon als Marco van Basten legt, terwijl het in werkelijkheid het gevolg is van jarenlang wanbeleid. Toen Michael van Praag in 2003 terugtrad had Ajax een eigen vermogen van meer dan 60 miljoen Euro en vlak voor het begin van de Revolutie was daar hoegenaamd niets meer van over. Het is bespottelijk om te suggereren dat Van Basten dat er in het ene jaar dat hij TD bij Ajax was allemaal doorheen heeft gedraaid. Bovendien is Ajax een beursgenoteerde NV en daar is de gehele directie verantwoordelijk voor het beleid. Van Basten had in zijn contract op laten nemen dat hij de opbrengsten uit uitgaande transfers mocht herinvesteren en daar heeft Ajax bij het volle verstand mee ingestemd. Dat had nooit mogen gebeuren, maar dat Van Basten in het ene jaar dat hij TD was, verantwoordelijk kan worden gehouden voor het wanbeleid van Ajax is geschiedvervalsing van het zuiverste soort. Je hebt dan ook volledig gelijk met je woorden dat niet alles is zoals het lijkt. Vooral niet zoal jij het voorstelt.

15 januari 2017 om 05:24

Ja zo kan je dus nooit groeien, als je spelers voor 10 miljoen gaat kopen kan je net zoals in Belgie en andere landen rekenen dat als ze doorbreken je ze voor nog grotere bedragen kan verkopen.

Word tijd dat het salarishuis omhoog gaat ipv de hele tijd te investeren in talenten.

Eigenlijk absurd dat Ajax zelf nooit eigen talent meer kan opleiden.bedoel Cerny is nog niet echt doorgebroken, maar Ajax twijfelt al of hij deze gat kan opvullen. Waarom heb je nog een jeugdopleiding als je steeds maar weer iemand koopt of huurt. Dolberg is in mijn ogen niet opgeleid door Ajax, maar gewoon slim gescout. paar jaartjes rijpen en meteen de vruchten vanaf geplukt. Huren Traore, scouten Onana en Dolberg. Schone, Younes, Sinkgraven, Viergever, Sanchez en Ziyech zijn allemaal aangekocht. Enige speler die echt is opgeleid zijn Veltman en Klaassen. Waar is die Ajax-school dan? Kan niemand meer zoals Louis van Gaal nou eens talenten boven zichzelf meer laten uitstijgen? Wees eens creatief en schuif eens Ziyech rechtsvoor of Schone, zodat Riedewald/nouri/van de Beek eens mogen doorbreken. Altijd maar kopen en kopen. Maar totaal niets meer kunnen opleiden. Is Ajax zo erg afgezakt dat ze zelfs niet eens meer spelers kunnen opleiden voor de mickey mouse competitie? Erg triest. Iedereeen roept op versterking, maar die versterking lopen allemaal op de toekomst, alleen moet je ze kunnen en willen kneden. Bosz kan dat dus blijkbaar niet. Koeman, Van Bronckhorst en Louis van Gaal durven dat allemaal, maar die hebben ook dezelfde filosofie als Cruijf. Als je ballen hebt, geef je een jonkie de ruimte. Stel deze nieuwe aankoop wordt een flop, dan heb je dus geld verbrand en de ontwikkeling van een talent belemmerd. Net als vorig jaar. Geen Van de Beek of Nouri, maar wel Gudeij. Daar je je alles op gelegd en die had totaal geen band met Ajax. Die was daar meer voor zichzelf. Nu heb je dus ervaring minder, ontwikkeling van Van de Beek en Nouri staakt een beetje. Slecht beleid man daar om te kotsen. Ga eens voor de lange termijn man. Iedere jeugdspeler die echt door Ajax is opgeleid zal ook zeker langer willen blijven dan iemand die net aangetrokken wordt. Nouri, Van de Beek, Kluivert zijn allemaal jongens van de club. Laat hun het maar doen, anders trek je alleen maar golddiggers aan die Ajax gebruiken als springplank naar het grote geld.

15 januari 2017 om 11:07

Lol wat een onzin. Zodra we met 11 zelf opgeleide spelers komen aankakken dan is het weer een speeltuin in Mokum. Ajax zoekt overduidelijk naar een mix van aankoop en zelf opgeleid. De ontwikkeling omtrent nouri en vd beek is juist hoopgevend nu Bazoer en gudelj er niet meer zijn. Klaassen gaat waarschijnlijk in de zomer pleite en dan kan bijvoorbeeld donny zijn positie overnemen.... Gezeur!

15 januari 2017 om 15:42

Ik ben vrij snel afgehaakt bij het lezen van je verhaal aangezien het blijkbaar iets te veel moeite is voor je om het leesbaar te maken door gebruik te maken van alinea's.

Maar Ajax is natuurlijk nog steeds een van de meeste productieve jeugdopleidingen ter wereld als je kijkt naar het aantal spelers in de hoogste landelijke afdelingen en dus is je verhaal onzin.

Buidel trekken en rashica halen

15 januari 2017 om 02:37

Tijd zal het leren of ze de talenten zijn waar we op wachten. Ajax heeft overal mensen lopen dus zullen het wel beter weten dan ons of iemand dat geld waard is. Wie zijn wij omdat we een paar filmpjes op YouTube hebben gezien

Ik gok erop dat El Ghazi blijft en dat Ajax Neres toch koopt. Maar toch jammer dar Ajax dan gaat kopen en niet naar eigen jeugd kijkt.

15 januari 2017 om 08:10

Is inderdaad balen. Maar wanneer de rechtsbuitens uit het eerste niet voldoen, en er nog niks klaar staat uit de jeugd, wat moet je dan?

15 januari 2017 om 11:09

Men ziet het zitten in kluivert alleen komt die fresh uit de A.

Ik juich het eigenlijk alleen maar toe als Ajax weer van dit soort spelers gaat:
1 als het goed gaat krikt dit het niveau omhoog van een topclub in de eredivisie die dus weerbaarder wordt in Europa dan.
2 men verzwakt niet de concurrent of de subtop door deze aankopen te doen, wederom goed voor het Nederlandse voetbal want clubs behouden hun sterkhouders (die belanden dan niet bij Ajax op de bank).
3 Talenten die door de komst van dergelijke spelers mogelijk niet op een basisplek of zelfs een plek op de bank kunnen rekenen zullen sneller naar kleinere clubs trekken alwaar ze een positieve impact kunnen maken en zich op kunnen werken.
4 Andere clubs in Europa krijgen niet meer 'alle' Latijnse-Amerikaanse talenten

Ajax begint nu toch ook wel op een koop club te lijken . In de as van het veld speelt geen enkele speler die ze zelf hebben opgeleidt. PSV heeft de naam , maar Ajax kan er ook wat van.......
Nu ben ik wel blij dat Ajax eindelijk eens wat aankopen doet die een versterking zijn en niet alleen maar spelers koopt voor de breedte.......talenten kunnen het best debuteren in een goed gebalanseerd elftal, waar ze niet meteen de kar moeten trekken . Zoals in het korte verleden het geval was.

Deze speler.....? Tja een leuke en goede speler waarvoor je naar het stadion komt, maar of hij haalbaar is dat is de vraag.

Of trekt Ajax een rookgordijn op en zijn ze achter de scheremen bezig met een realistische aankoop...?

Een echt talent mag best wat meer kosten. Kopen 10 miljoen en over 3 jaar verkopen voor 25 miljoen. 't Is altijd afwachten wat het wordt en daarom een risico, maar Sanchez of een tot de verbeelding sprekende braziliaan heb ik toch liever dan twijfelgevallen uit de Eredivisie als Viergever en Duarte.

Begin me trouwens af te vragen welke keepers er op de lijsten staan. Meen dat Marc daar ook nog mee aan de bak moet.

Ajax is nooit groot geworden door opleiden maar de kwaliteit die ze de spelers hebben aangetrokken en of binnengehaald. Ajax is ook onder andere groot geworden door hun speelstijl met een jonge spelers, die door de staf zeer goed zijn begeleid.

Opleiden is onzin, het gaat erom: je hebt het of je hebt het niet. Opleiden Is een klein plusje.

Kijk Ajax 1995: Litmanen, Findi, Kanu, Overmars (Go Ahead Eagles), etc zijn onder andere ook gehaalde spelers. (Nu wordt het de gehaalde spelers steeds moeilijker want vrijwel iedere clubs heeft nu een scoutingsysteem en ook de media)

De jaren 1970 bijvoorbeeld is vooral door de speelstijl die door Cruijff en Michels zijn opgebouwd en met name natuurlijk Cruijff.

Ajax is groot geworden door: Speelstijl, aanvallend over de flanken, jonge technische spelers met veel durf, en met de uitstraling van: "WIJ ZIJN AJAX".

Dus als ik een filmpje van Campos bekijk zie ik hem wel een Ajax speler want hij kan in een kleine ruimte goed voetballen, achterlijn, denkt naar voren, snel, is ook nog jong. Hij heeft alle eigenschappen die aan Ajax voldoen.

ik vind het prima als je tot de conclusie komt dat je moet kopen om mee te kunnen doen aan het kampioenschap. dat heeft feyenoord ook ingezien, getuige het feit dat ze vanaf vorig jaar tot nu toe 9-10 nieuwe spelers hebben binnen gehaald. momenteel staan er bij ajax 3 eigen jeugd spelers op het veld, net als trouwens bij feyenoord en psv. ajax is echter de cl misgelopen doordaat ze toen dat idee nog niet hadden ingebed binnen hun organisatie. na de kansloze uitschakeling tegen rostov werd ziyech voor bijna 12 miljoien gehaald.
nu het besef daar is bij ajax en ze ook daar naar handelen, hoop ik dat de ajax-supporters ook de romantische perceptie die ze van hun eigen club hebben, gaan loslaten. je hebt nu een ajax op het veld staan die op het gebied van kopen en inpassen van de eigen jeugd niet veel anders is dan feyenoord en psv. vele jeugdspelers waar men het steeds over heeft, zijn bij ajax net als bij de andere twee topclubs, reservespelers en krijgen invalbeurten. en om dezelfde reden als bij die andere clubs, gaan de eigen jeugd spelers van ajax nu ook weg bij de club. bij psv zou het ook zo kunnen zijn dat hendrix straks vertrekt.

Het (jong) kopen, opleiden en (met winst) verkopen gaat erg goed. Maar naar mijn mening in een te hoog tempo.
Een echt vast team opbouwen lukt zo nooit. Het gaat alleen nog maar om ordinair geld verdienen bij onze club. Een Bazoer alweer weg, die even in een vormdip zat. Als er op Dolberg een leuk bedrag wordt geboden, is de leiding ook direct weer akkoord. En de volgende staat alweer klaar.
Lang leve het grote geld.

15 januari 2017 om 09:42

Het vervelende is denk ik, ook voor het Nederlandse voetbal dat toch veel te danken heeft aan Ajax, dat de jeugd bij ajax net zo snel afgebrand en uitgebonjourd is als dat ze debuteren in het Eerste elftal. Als Dolberg straks 3 wedstrijden op rij niet scoort, dan is het geduld weer op, iets wat niet past bij ajax, omdat men pretendeert een opleidingsinstituut te zijn.
Het is daarnaast ook inderdaad wat jij zegt: ajax lijkt tegenwoordig meer op een financiele instelling dan op een voetbalclub met visie.

15 januari 2017 om 10:17

@inti

En dat wordt duidelijk aangetoond door de jaarcijfers. Daaruit blijkt dat de club net zoveel uitgeeft als er binnenkomt, waar het vaste inkomsten betreft. Transfers worden nooit begroot omdat een transfersom fictief is zolang de aan- of verkoopovereenkomst niet op papier staat. Daar kun je derhalve niet op begroten. Het geld dat je ontvangt van een uitgaande transfer kan alleen maar worden geboekt als inkomsten voor het lopende begrotingsjaar. Bovendien gaat er ook een significant deel naar de fiscus. Als je daarentegen een speler koopt dien je kosten daarvan af te schrijven zolang het contract loopt. En een afschrijving gaat de boeken in als een uitgave. Je maakt dezelfde fout als veel supporters die denken dat als er 25 miljoen binnenkomt, een club die ook weer zo kan uitgeven zonder dat het financiele consequenties heeft. Maar zou werkt de boekhouding van een bedrijf dus niet. Transferuitgaven gaan van het kapitaal af, betekenen derhalve kapitaalverlies en dienen te worden afgeschreven. Simpel en alleen omdat een speler als zijn contract afloopt niets meer waard is. In een boekhouding gaat men uit van harde feiten en niet van aannames, zoals die dat een speler voor dat zijn contract afloopt verkocht zal worden. De transferwaarde van een speler is bovendien fictief en op basis van fictie kun je geen betrouwbare begroting samenstellen. En dat dat niet ten onrechte is, toont de transfer van Bazoer aan, wiens transferwaarde vorig jaar nog op 25 miljoen werd geschat en nu voor minder dan de helft de deur uit is gegaan.

Het beeld dat je schept van Ajax, dat de financiele resultaten belangrijker zijn dan de sportieve, doet de waarheid zwaar geweld aan. Dat blijkt zonneklaar uit de jaarcijfers die gewoon op de site van de club te raadplegen zijn. Als het waar zou zijn, wat jij beweert, had Ajax vorig jaar geen verlies geleden. De directie van Ajax is zuinig op het geld en voert een verantwoord financieel beleid. En dat is niet alleen verstandig, maar ook begrijpelijk. Toen het Bestuur-Van Praag aantrad, stond Ajax er financieel zo slecht voor dat Van Praag grapte dat er amper geld was om kerstkaartjes te versturen. Toen het Bestuur-Van Praag terugtrad in 2003, had de club niet alleen een uiterst talentvolle selectie met spelers als Chivu, Maxwell, Zlatan, Van der Vaart en Sneijder, maar ook nog eens meer dan 60 miljoen in kas. Daar was zeven jaar later nauwelijks meer iets van over omdat de toenmalige bestuurders de geldkraan wagenwijd open hadden gezet en er in slaagden om het eigen vermogen er bijna in zijn geheel doorheen te jagen. De zorgvuldigheid waarmee er door de huidige bestuurders met het geld wordt omgesprongen, toont aan dat men geleerd heeft van de fouten uit het verleden. Dat geldt duidelijk niet voor alle supporters. Sommigen van hen zijn duidelijk hardleers.

15 januari 2017 om 11:10

Scepticus,

Ik ben geen financieel wonder, maar is het niet zo dat Ajax een te grote selectie had waardoor er teveel kosten naar de salarishuishouding ging?

Bovendien worden spelers die gekocht zijn afgeschreven over de jaren dat zij een contract hebben, gaan dan de kosten omlaag als ze verlengen?( Bijvoorbeeld Schone speelt al een aantal jaren voor Ajax)

Zijn zelf opgeleide spelers, dus dan automatisch een stuk goedkoper?

In het geval Bazoer, Gudelj en El Ghazi denk ik: ze staan allemaal nog in de boeken met mogelijk finaniceele afschrijvingen, salaris afschrijvingen en ze brengen een verkoopbedrag op.

Er wordt dan mogelijk een zeer talentvolle Braziliaanse speler voor teruggekocht, met sowieso een lager jaarlijks salaris dan bovengenoemde drie spelers gezamelijk ontvingen.

Wel moet de afschrijving weer in de boeken, maar is hier dan geen sprake van enige compensatie door de afschrijvingen die de drie nog hadden?

Persoonlijk heb ik niets tegen kwaliteitsverbetering van de selectie, je stukjes zijn leuk om te lezen.

16 januari 2017 om 10:18

@leeuw087

Je schrijft: ".. is het niet zo dat Ajax een te grote selectie had waardoor er teveel kosten naar de salarishuishouding ging?"

Die conclusie is volkomen juist. Een van de reden waarom Ajax dit jaar 25 miljoen in nieuwe spelers heeft kunnen investeren, is omdat Overmars 26 spelers al dan niet tijdelijk heeft kunnen laten afvloeien. Zelf opgeleide spelers hebben geen of een marginale transfersom gekost en daar behoeft dus niets of nauwelijks op te worden afgeschreven. Als Davey Klaassen straks voor 25 miljoen wordt verkocht, is dat pure winst.

Een afschrijving duurt zolang als het contract loopt. Als een speler een contract voor vijf jaar tekent en verlengt, hoeft na het vijfde jaar niet meer op hem afgeschreven te worden. Dan is zijn transfersom als het ware afgelost. Als hij tussentijds wordt verkocht, wordt het bedrag dat nog moet worden afgeschreven verrekend met de transfersom. Op een speler die is vertrokken hoeft derhalve niet meer te worden afgeschreven. Door Gudelj te verkopen terwijl diens transfersom nog niet geheel was afgeschreven, heeft Ajax dus weer een klein beetje ruimte op de begroting weten vrij te maken. Het "nadeel" van zelf opgeleide spelers is dat er, omdat ze geen transfersom hebben gekost, niet op hen dien te worden afgeschreven en met de verkoop van een zelf opgeleide speler kun je derhalve weinig ruimte op de begroting vrijmaken, alleen in het salarisbudget.

El Ghazi heeft geen transfersom gekost en die van Bazoer was slechts een paar ton. Gudelj heeft 6 miljoen gekost en daar moest dus 1,2 miljoen per jaar op te worden afgeschreven. Ajax heeft met de verkoop van die drie, als die van El Ghazi tenminste doorgaat, iets van 1,3 miljoen vrij kunnen maken op de begroting. Als de nieuwe speler een vijf jarig contract zou gaan tekenen, mag hij derhalve maximaal 5 X 1,3 miljoen 6,5 miljoen kosten voor het negatieve financiele gevolgen gaat hebben voor de begroting. Je bespaart echter ook op de salariskosten en met die begrotingsposten kun je natuurlijk een beetje schuiven om extra geld vrij te maken. Maar dat is niet zonder risico s omdat er dit en volgend jaar talrijke contracten af zullen lopen en je een speler natuurlijk wat extra moet kunnen bieden om hem er toe te kunnen bewegen om bij te tekenen. Je kunt een Euro maar een keer uitgeven en zal als bestuurder daarom keuzes moeten maken en in staat moeten zijn om over je eigen schaduw heen te kunnen kijken om er voor te zorgen dat er straks spelers gratis of onder de prijs de deur uit lopen omdat je niet in staat bent om hen een contractverlenging aan te smeren. Schone is overigens transfervrij gekomen en op hem hoeft derhalve niets te worden afgeschreven.

17 januari 2017 om 07:28

Scepticus,

Dank voor je heldere uitleg, begrijp het nu een stuk beter.

24 januari 2017 om 14:26

Scepticus,

je hebt volkomen gelijk! echter heeft ajax de afgelopen jaren zoveel EV opgebouwd door het behalen van positieve cijfers dat de solvabiliteit enorm is.
naar alle waarschijnlijkheid hebben ze ook in verhouding zoveel liquide middelen dat ze makkelijk een speler van 15 mio kunnen kopen zonder dat dit heel veel effect heeft op de balans etc. ze zullen deze speler echter fiscaal over een langdurige periode afschrijven echter is dit niet nodig in hun bedrijfsboekhouding.

26 januari 2017 om 11:32

@het polletje

Niemand beweert dat als Ajax een speler van 15 miljoen koopt, de club dan in financiele problemen zal komen. Zeker niet dit jaar waarin al meer dan 70 miljoen aan transferinkomsten is binnen gekomen. Probleem is echter als je er aan toegeeft om meer uit te geven dan er binnenkomt, dat snel een gewoonte wordt en je vanzelf in de problemen komt als je het maar lang genoeg volhoudt. En je weet zelf ook wel dat als Ajax nu 15 miljoen uitgeven aan een speler veel supporters volgend jaar eisen dat er een van 25 miljoen komt. Zo werkt dat mechanisme. Overigens moet een club volgens de regels van de FPP wel degelijk spelers afschrijven in de boekhouding. Dit heeft te maken met het feit dat dergelijke uitgaven ten koste gaan van het kapitaal, terwijl de waarde van een speler fictief is omdat deze afhankelijk is van de transfermarkt.

Rechts en linksbuiten aantrekken. Pienaar en Maxwell alvast laten tekenen, volgens mij allebei aflopend contract bij hun club. Pienaar kan op beide vleugels als back up en op de 2 posities op het middenveld. In de zomer Sinkgraven ook verkopen en Haps er voor terug. Haps en Maxwell laten rouleren om de LB positie.

Als ik Overmars was, had ik een bod gedaan op Depay..

17 januari 2017 om 09:58

Denk jij dat Depay voor 1.2 miljoen/jaar een nieuw contract gaat tekenen in Amsterdam?
En denk jij dat de Ajax supporters happy zijn als Marc 20 miljoen uitgeeft aan een ex-PSVer met een zeer ongelukkige periode in Engeland en een hoeden fetisj?
Als hij voor 5 miljoen is op te halen dan kun je nog wel een poging wagen maar dat lijkt me nu niet echt handig.

Buiten dat, Depay gaat ook niet snel meer opbrengen dan die 20 miljoen en dus kun je er ook nog eens weinig aan verdienen.

24 januari 2017 om 14:20

Plus nu al terug naar Nederland? En dan ook nog Ajax, ik begrijp sommigen niet op deze website.

Lijkt mij niet dat hij haalbaar is. Wat een goede speler is dit. Heeft weg van de speelstijl van Neymar. Zou wel blij worden als ze deze speler binnen kunnen halen.

Lille is toch niks van voor El Ghazi blijf toch lekker bij Ajax nog 2 jaar en ontwikkel je door. Of als je dan echt weg wilt ga dan naar Lazio wat ook tot de mogelijkheden behoorde als het goed is.

El Ghazi blijf toch! Pas 21 jaar en leert nog elke dag. Ik zie het meer in hem zitten dan een Braziliaan die niet eens om zich heen kan kijken. Lijkt wel een Leonardo 2. Trouwens Lozano zou ik ook niet halen. Geeft goede voorzetten etc. Maar is niet al te snel / niet al te gevaarlijke buitenspeler. Ik ben nog het meest onder de indruk prijs/kwaliteit van die servier van 1 mln die laatst genoemd werd. Ook wat volwassener etc. Nee Ajax moet niet per se gaan verkopen. De prijzen stijgen alleen maar en op dit moment heeft El Ghazi langlopend contract en doet het naar behoren voor een eredivisie speler. Ik zie iig geen aanzienlijk betere rechtsbuiten in de Eredivisie lopen.

Onbegrijpelijk. Ik vind de huidige bezetting al zwak, dus eigenlijk zou Ajax nu twee buitenspelers moeten halen. Daarentegen maal ik er niet om natuurlijk.

Dan zou Ajax ver zijn met een vervanger anders laten ze hem niet gaan.

Weer iemand die na 2 wedstrijden als supertalent werd beschouwt. We moeten nu toch echt is rustiger aan doen met dit soort dingen. Laat ze eerst is een half jaar gewoon goed draaien en dan als talent bestempelen. Weer een speler die totaal gefaald heeft.

Ik ga er vanuit dat Ajax dan spoedig met een aankoop komt, anders laat je die niet gaan, Younes speelt nou ook niet geweldig dus eigenlijk zou er nu zowel een rechts als linksbuiten moeten komen. Traore ben je straks weer kwijt.

24 januari 2017 om 13:17

Ben benieuwd wie dan... Ik ben niet zo'n fan van winterstop aankopen tenzij het voor volgend seizoen is. Ajax heeft versterkingen nodig voor dit seizoen op de vleugels en een scorende pinchhitter.

24 januari 2017 om 13:27

Goeie vraag, de enige namen die ik hoor zijn Neres en Larsson. Laatstgenoemde heeft natuurlijk ervaring in de eredivisie en zal zoals de meeste Scandinaviers makkelijk in te passen zijn. Al zien we aan Sanchez dat ook een Zuid Amerikaan geen probeem hoeft te zzijn.

Dat zou toch wel bizar zijn.. Hij is gewoon veruit de gevaarlijkste aanvaller de laatste weken.

24 januari 2017 om 13:17

Ben ik niet met je eens. Heeft afgelopen weekend niks laten zien. Totaal geen dreiging.

24 januari 2017 om 13:23

Onzin. Het eerste haalf uur van Ajax was prima in Utrecht en dat kwam voor een belangrijk deel voor rekening van El Ghazi.

24 januari 2017 om 14:16

Hij is de enige speler van Ajax die een beetje diepgang heeft en daar gebruik maakte tegen Utrecht. Tweede helft werd hij zwakker.

24 januari 2017 om 15:09

Ik weet niet, maar Younes Moet alles in de voetjes en doet er dan niks mee en Dolberg laat zien goed mee te voetballen, maar kansen creã«ren doet hij niet.
EL Ghazi heeft diepgang en is daarmee juist wel dreigend. Hij was ook tegen Utrecht toch echt de meest dreigende aanvaller.

En nu Alireza Jahanbakhsh van AZ overnemen, in potentie eigenlijk de beste rechtsbuiten van de eredivisie.

Ik wed dat er vandaag nog een bericht uit gaat bij Ajax dat ze (vrij) ver zijn met een versterking. Kan haast niet anders.

24 januari 2017 om 13:30

Ik hoop het ook voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt. Anders voorzie ik grote problemen kwa bezetting aangezien de spoeling zo wel erg dun is.

Ik neem aan dat Larsson dan ook bijna binnen is, anders is dit een vrij domme gang van zaken.

Ik ga dit en wil dit niet snappen! Ghazi heeft zoveel potentie dat gaat er echt niet opeens uit.. word Ajax nu een club die niet tegen spelers kunnen die hun mondje klaar hebben? Hoe wil je groeien naar een Europese topclub als je zo omgaat met spelers voornamelijk jonge spelers..

Ben benieuwd wie nu komt ipv ghazi en of die persoon er gelijk zou staan..
Ben teleurgesteld in me clubje mocht dit waar zijn

24 januari 2017 om 14:10

El Ghazi heeft helemaal niet veel potentie want het komt er al heel lang niet uit bij hem.

24 januari 2017 om 14:54

El Ghazi heeft geen enkele vorm van potentie, die jongen heeft jaren mogen falen!
Heeft laten zien in de JL mee te kunnen maar we hebben geen vraag voor JL spelers.

Yesss eindelijk verlost van die prutser!!!
En nog voor een hoge transfersom van 9 miljoen ook nog.
Heeft veel meer slechte wedstrijden voor Ajax gespeeld en sporadisch een prima wedstrijd. Dit seizoen voegt hij werkelijk niks meer aan Ajax toe in de wedstrijden die hij heeft gespeeld.
Nu moet Overmars ook ballen tonen en een nieuwe rechtsbuiten voor Ajax halen. De druk is nu groter op Overmars om een buitenspeler te halen.
Nu vol voor Neres gaan dus en anders voor Lozano.

24 januari 2017 om 15:23

Tja Overmars kennende haalt hij niemand dus had je beter El Ghazi kunnen houden. Straks ga je het seizoen verder met alleen Cerny, Clement, Younes en Traore. En Cerny en Clement zijn (nog) niet goed genoeg. Verder is Lozano niet een reele optie want die wordt door de top begeert. Verder speelt die Neres ook pas net op het hoogste niveau dus dan moet die weer wennen enzo en dat heeft ajax op dit moment niet nodig.

24 januari 2017 om 15:35

Vergeet ook Justin Kluivert niet. En mochten Neres en Lozano niet komen dan voor Larsson gaan. Wellicht kan Younes dan op rechtsbuiten spelen.

Met de verkoop van Bazoer, Gudelj, El Ghazi en Antonucci haalt Overmars zo maar eventjes 30 miljoen binnen deze winterstop wat met bonussen en doorverkooppercentages later waarschijnlijk nog kan oplopen.
Ik vind dat Overmars dus wel verplicht is om een nieuwe buitenspeler te halen omdat hij 3 spelers uit de selectie heeft verkocht. En hij heeft ruim voldoende geld nu ter beschikking om die buitenspeler te halen.

24 januari 2017 om 14:57

op zich een mooi bedrag. Echter kan ik mij ook nog wel herinneren dat er heel veel (ajax) supporters waren die niet al te lang geleden 30 miljoen als bedragen noemden die enkel en alleen voor bijvoorbeeld een Bazoer en net iets minder voor El Ghazi betaald zouden moeten worden. Weer een aantal zogenaamd zeer grote talenten die het eigenlijk niet gered hebben bij Ajax.

24 januari 2017 om 15:04

Het had weinig gescheeld of Bazoer was voor 25 miljoen vast en 25 miljoen variabel verkocht onder De Boer. De speelstijl van De Boer paste beter bij Bazoer. Als De Boer bij Ajax was gebleven had Bazoer het wellicht wel gered bij Ajax.

24 januari 2017 om 15:14

Dat is wel een goede opmerking zeg. Even anderen met de neus op de feiten drukken dat ze ongelijk hadden. Sterk van je.

Ajax moet een geweldige buitenspeler halen en met een Cerny, Kluivert, of Traore op de andere vleugel.

Younes kan beter verkocht worden.
Talent doorschuiven.

24 januari 2017 om 15:19

Wat zeg je? Je wilt Younes verkopen terwijl we al zo weinig buitenspelers hebben en je wilt het seizoen verder ingaan met maar 3 buitenspelers. Nee Younes gaat niet weg ook al speelt hij slecht want anders kan ajax net zo goed opgeven als je alleen maar Cerny, Kluivert, Traore en Clement hebt.

Lekker bezig alles verkopen wat nog wat oplevert en verder niets doen Ajax is geen koopclub maar een verkoop club geworden en maar lekker oppotten , terwijl El Gahzi echt niet zo'n slechte speler is als hij hier wordt afgeschilderd jammer dat hij weggaat of moet want geld geld geld , ik lees hier al dat hij kan er geen reet van kan en is een prutser is weten diegene zelf wel of er lucht of zand in een bal zit , 5 punten achter op de koploper en wij verkopen gewoon onze bijna enige buitenspeler wat een beleid is het daar toch .

24 januari 2017 om 15:33

@sloep01,

Helemaal met je eens, el ghazi is een prima speler voor Ajax. Wordt zonder enkele noemenswaardige reden constant afgezeikt. Ik snap wel dat hij nu voor het buitenland kiest hij kan toch niks goed doen. Zouden diegene überhaupt wel weten dat een bal rond is? Nu verkopen en als het dan 1 februari is krijg je weer de verhalen van Overmars en Co: "we kunnen maar uit een kleine vijver vissen" en "met deze groep gaan we het doen" Lekker dit beleid!

24 januari 2017 om 16:33

@sloep01

El Ghazi mocht pas vertrekken als men nagenoeg rond zou zijn met een vervanger. Dus het zou zomaar kunnen zijn dat Ajax binnenkort met transfernieuws zal komen. De relatie tussen Bosz zal wel zodanig aangetast zijn, dat in het gesprek na de verbanning naar Jong Ajax hij op zoek mocht naar een ander club.

Er waren destijds afspraken gemaakt. Jammer dat hij gaat, maar het laatste jaar leverde zijn aanwezigheid weinig rendement op. Natuurlijk heeft hij er ook een tijdje naast gestaan, maar dat was niet voor niets het geval. Ook sinds zijn terugkomst speelde hij leuk, maar weinig effectief.

Hoelang liep contract nog van ElGhazi? Wellicht heeft hij te kennen gegeven weg te willen? Anders is t een rare timing midden in t seizoen.
Daarnaast zou Bosz signaal kunnen hebben gegeven nav eerdere problemen: laat maar gaan want dit conflict komt nog paar keer terug?
Zal vast meer achter zitten denk ik.
Ondertussen wordt de lijst vroeg weggaande vleugelspitsen ontzettend lang..
Ozbiliz, Zeegelaar, Jozefzoon, Lukoki, De Sa, Meleg, Menig, Muric, Kishna, ElGhazi.. wachten is op Cerny. Zou er iets mis zijn met de opleiding dat ze allemaal falen of snel weg willen? Wordt wel heel aparte ontwikkeling zo.

24 januari 2017 om 16:25

Ozbiliz, Zeehelaar, Jozefzoon, Lukoki, De Sa, Meleg, Menig en Muric werden allen te licht bevonden om definitief doorbreken. De meesten konden zich als junior tussen leeftijdsgenoten nog onderscheiden, maar daarna werd het lastiger. Met weinig uitzicht op doorbraak wordt je contract niet verlengd of kies je eieren voor je geld en verkas je naar een club op lager niveau.

25 januari 2017 om 06:33

Nee niet iedereen zal uitgroeien tot een topper van Ajax. Dat is maar voor een paar weggelegd. Ajax is nou eenmaal club waar het meeste talent vandaan komt uit Nederland en dus ook automatisch veel profvoetballers creeert. De Cruijffs. van Bastens, Bergkamps etc creeeren we niet elk jaar. Sowieso komen die van ons maar zulke parels zijn zeldzaam. Dat is bij de meeste topclubs zo.

24 januari 2017 om 17:25

Nou is het eigenlijk geen van die spelers gelukt om te bewijzen dat ze wel degelijk goed genoeg waren voor Ajax. In dat geval ligt het misschien aan de scouting van talent op de vleugels. Het kan ook gewoon een beetje pech zijn.

En maar kritiek op Overmars van af de zomer 70 miljoen binnen geharkt.
En die buiten spelers... nou die komen er nog wel, alle vertrouwen.

27 januari 2017 om 10:24

Er komt ook atijd wel een keer zonneschijn na een regenbui, dat is eigenlijk wat je zegt.

Vreemd dat Ajax nog geen nieuwe vleugelspelers heeft gepresenteerd.
Of eigenlijk niet vreemd, het bedrijfsresultaat gaat in Amsterdam nu eenmaal
voor de resultaten van de Afc. En met het resultaat van de verkoop van El Ghazi
meegeteld heeft Ajax in de winterse transferperiode zo'n kleine dertig miljoen
Euri's binnengeharkt! Overmars plukt de vruchten van het technische deel,
maar faalt vreselijk bij het samenstellen van een uitgebalanceerde selectie.
En dat kan wel eens weer duur worden betaald, al heb ik niet direct het gevoel
dat daar echt zwaar aan wordt getild....

Ik denk dat dit voor beide partijen het beste is. Ik zie El Ghazi bij Ajax niet opeens een opleving krijgen waarvan ik zal zeggen die moet blijven. Voor zijn doen vind ik dat hii al veel verder moest zijn. En dat je af en toe een mindere wedstrijd speel dat kan. Maar op zijn positie denk ik wel dat we betere moeten vinden. Iemand met lef en durf en vooral rendement.

Is Lille niet net overgenomen? Kan boel nog wel eens behoorlijk compliceren. Nieuwe eigenaar wil vast iets over te zeggen hebben

27 januari 2017 om 07:51

Ik vind t echt bizar om te zien dat El Ghazi hier door sommige "ajaxfans" zo word uitgemaakt voor prutser en weet ik t wat bizar hoor een jongen die toch echt wel kan voetballen wil je vervangen voor een overpriced braziliaan of mexicaan die nog niet echt wat bewezen heeft en sws ben k van mening dat je je eigen jongens nooit afvalt

27 januari 2017 om 08:05

Ik ben ook zo n "ajaxfan" die blij is dat hij vertrekt, al moet ik wel zo eerlijk zijn dat ik het filmpje hierboven geweldig vind. Wat heeft die jongen schitterende goals gemaakt..
Het is denk gewoon te weinig goed geweest en te vaak net niet. Daarbij had hij ook de schijn tegen dat hij een matige mentaliteit heeft. Neemt niet weg dat ik vind dat je gelijk heb over die overpriced Braziliaan of Mexicaan en hoop op een nuchtere speler met dito prijs.
Al zou ik ook niet weten welke..

Het is ook zaak voor een trainer of club om spelers tevreden te houden en beter te maken. De makkelijkste weg is natuurlijk om iemand te verkopen, dan loop je in feite weg voor je verantwoordelijkheid, maar kun je dit later weer recht praten met het geld dat je binnen haalt. Dit gebeurd bij Ajax wel erg vaak. Het is bijna een politiek spel, waarbij de supporters ook voor een groot deel voor de gek worden gehouden, terwijl de club wel afhankelijk is van hun inkomsten. Best hypocriet, maar dat is symbolisch in het leven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren