Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Tweede aanwinst Ajax voor 2019/20 was vandaag op De Toekomst’

Laatste update:

De kogel lijkt bijna door de kerk: Kik Pierie zal zeer waarschijnlijk vanaf komend seizoen speler van Ajax zijn. Volgens Voetbal International was de verdediger van sc Heerenveen donderdag op De Toekomst om de laatste details van de transfer af te ronden. Ook het Algemeen Dagblad en De Telegraaf melden dat de transfer bijna in kannen en kruiken is.

Pierie is bezig aan zijn tweede seizoen in het eerste elftal van Heerenveen. De jeugdinternational beschikt bij de Friese club over een contract dat doorloopt tot medio 2020, waardoor Ajax een transfersom voor stopper zal moeten betalen. Ajax is ook druk bezig met de komst van FC Emmen-doelman Kjell Scherpen, terwijl Razvan Marin van Standard Luik al is vastgelegd voor volgend seizoen.

Voetbal International meldt dat bij de onderhandelingen tussen Ajax en Heerenveen ook over de toekomst van Dennis Johnsen is gesproken. De Friezen willen de Noorse huurling graag definitief inlijven, maar niet als onderdeel van de transfer van Pierie. De buitenspeler speelt sinds januari op huurbasis bij Heerenveen, dat destijds een optie tot koop bedong.

Naast de komst van Pierie lijkt ook de transfer van Scherpen naar Amsterdam al rond te zijn. Zowel de doelman als de verdediger worden gezien als versterkingen voor de toekomst. Eerder meldde Ajax al de komst van Marin. De middenvelder komt voor 12,5 miljoen euro over van Standard Luik en ligt tot de zomer van 2024 vast in de Johan Cruijff ArenA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Kom op.. haal een verdediger van naam..

11 april 2019 om 21:12

Deze jongen wordt niet gehaald als vervanger van de Ligt. Hij kan zeker nog veel leren maar heeft wel talent. Voor een 18-jarige doet hij het uitstekend. Het voordeel is dat hij zich nu bij Ajax verder kan ontwikkelen. De jeugdopleiding is gewoon top notch en wellicht staat hij over 2-3 jaar in de basis. Vergeet niet dat bijvoorbeeld een Frenkie de Jong op zijn 19e ook nog amper speelde bij Ajax. Ik heb wel vertrouwen in de scouts.

11 april 2019 om 21:16

Volledig mee eens. Ze.moet ieder jaar een gezonde.mix halen van goede speler die er direct staan en jonge spelers die kunnen groeien. De eerste categorie is belangrijk voor de prestaties op het veld en de tweede voor continuïteit (kwaliteit en financieel) op de lange termijn.

11 april 2019 om 21:44

Beter verhuurt Ajax hem dan nog een jaar aan Heerenveen. Wij kunnen hem wel gebruiken. Hij gaat bij Ajax nu echt nog geen basis spelen. Dan moet hij wel een enorme sprong maken deze zomer. Beter dan KKD voetballen, zie Schuurs.

11 april 2019 om 21:51

Alsjeblieft niet. Huren is al niet slim als heerenveen zijnde en Pierie voegt niks toe. Alleen maar fouten

11 april 2019 om 23:34

Ondanks dat ik het niet weet met pierie, acht ik hem toch echt verder dan schuurs op dit moment

11 april 2019 om 23:36

Laten we het hopen, wie zie jij graag als vervanger voor de ligt komen? Natuurlijk loopt een de ligt er 1x in de 10 jaar rond, maar er zijn vast wel gearriveerde namen of grote talenten die het gat enigzins in kunnen vullen? Wou Alderweireld maar..heeft een clausule van 28 min, makkelijk op te hoesten voor Ajax.

Verre van kapot van... Maarja hij is nog 18 en je weet nooit hoe talenten zich ontwikkelen. Ik zal voor hem juichen!

Hmm hoopte op een spectaculairdere speler. Maarja deze titel krijgt natuurlijk meer clicks.

Weet nou niet wat ik van deze waarschijnlijk transfer moet vinden. Ik weet niet of hij als vervanger van de Ligt wordt gehaald, maar ik hoop van niet. Dan heb ik liever iemand als Alvarez of Fosu Mensah.

11 april 2019 om 20:57

Tuurlijk niet, maar de wissels van onze verdediging zijn gewoon matig. Zeker de linksbenige. Na Blind en Nico heb je momenteel alleen Sinkgraven. Snap ook niet waarom ze Wöber hebben weggedaan of Bakker naar PSG laten gaan. Dan had je hem niet hoeven kopen.

11 april 2019 om 21:07

Bakker wilde niet tekenen, en Wober wilde zelf graag weg en voor zijn kans gaan. Als Ajax zijnde moet je dan ook niet dwars gaan liggen. Anders komen de grote talenten niet meer als je heel stug doet...

11 april 2019 om 21:12

Daar ben ik het niet mee eens. Zeker in het geval van Wöber had je in ieder geval kunnen zeggen dat hij minimaal tot de zomer moest blijven. Dat kan je prima verantwoorden, hij heeft toch een contract getekend? Natuurlijk moet je talenten ook de kans geven zich te ontwikkelen bij grotere clubs, maar aan die wensen hoef je niet altijd te voldoen. Wöber is gewoon te vroeg verkocht... Is Magallan trouwens niet linksbenig?

11 april 2019 om 21:17

Wober kon naar een top 5 club in Spanje voor een dubbel salaris en was wisselspeler. Zo een kans kan je zo een jongen niet ontzeggen. Daarbij waren heel veel mensen negatief over Wober, waar nu opeens die positiviteit weer vandaan komt?

Pierie is geen basis speler voor komend seizoen, net zo min als Scherpen dat is. Het zijn talenten met potentie voor een basisplan mits ze zichzelf ontwikkelen. Gebeurt dat niet is het een goedkope gok en extra concurrentie. Wat iedereen beter maakt.

Ps: app werkt niet met interpunctie.

11 april 2019 om 21:17

Deels mee eens, maar Wöber was de ideale 12de man. In de CL speelde hij heel goed en zo goed als alles. Die had je gister (en zeker volgende week met de schorsing van Nico) prima kunnen gebruiken. In mijn ogen was Blind naar 6 schuiven en Wöber op de plek van Blind een prima oplossing geweest om Frenkie te vervangen volgend seizoen. Dat Wöber dan nog een paar maanden op de bank moet zitten is in mijn ogen gewoon topsport beleid, want als je wil presteren heb je meer dan 11 spelers nodig.

11 april 2019 om 21:22

Zytto, volledig met je eens dat Wober de ideale 12e man is en was, daarentegen heeft Ajax heel bewust Magallan gehaald na lang scouten. Daarom mocht Wober vertrekken. En over Magallan weten we tot op heden te weinig. Het gat op het middenveld zal niet opgevuld worden door Blind, die blijft staan. Razvan Marin, Daley Sinkgraven en Mazraoui zullen daar eerder spelen. Daarnaast komt Gravenberch veel meer bij de selectie en heeft Ten Hag groot vertrouwen in de Wit. Carel Eiting zie ik af vallen helaas.

11 april 2019 om 21:44

Wöber speelde in de Champions League niet alles goed, met geluk speel je nog thuis gelijk tegen Bayern München omdat hij een domme maar zeer terechte rode kaart krijgt...

11 april 2019 om 21:45

Natuurlijk is het moeilijk om tegen Wöber te zeggen dat hij niet naar Sevilla mocht, maar als Sevilla hem echt zo graag wilt hadden ze ook in de zomer wel voor hem gekomen. Dan is de situatie al weer heel anders voor alle drie de partijen. Overigens vond ik Wöber ook geen geweldenaar, maar vooralsnog is Magallan ook geen groot succes en wist je gewoon wat je aan Wöber zou hebben. Vond het gewoon een domme keuze... Aan de andere kant, stel dat Ajax er tegen Real Madrid uit was gegaan (en dat was een heel waarschijnlijk scenario), dan had Wöber inderdaad helemaal geen speeltijd meer gekregen. Ik had hem persoonlijk nog in ieder geval een half seizoen of langer gehouden.

Degelijk talent, maar ik zie niet wat Ajax hier mee moet met alle respect. Al moet ik zeggen dat onze bank wel wat sterker mag met gasten als Lamprou, Kristensen, De Wit, Ekkelenkamp en Labyad er wekelijks op.

11 april 2019 om 21:15

Niet elke speler kan op zijn 17e een Europa league finale spelen (de Ligt). Als je kijkt naar Daley Blind als voorbeeld die pas op zijn 22ste echt basis speler werd. Je haalt met Pierie en Scherpen twee talenten zoals je ook Schuurs, Maach, Kotarski etc hebt. Risico spreiding en moge de beste winnen.

Het is ondertussen wel duidelijk dat je bij Ajax speelt als je goed genoeg bent, laat dat dus maar zien.

Ps: reageer vanaf de app dus excuses voor de interpunctie

11 april 2019 om 21:19

Lamprou is niet zo erg als Varela er ook opzit. Labyad is gewoon prima niveau voor de bank. Dat Kristensen en de Wit erop zitten is ook niet zo erg. Wat wel erg is wat er allemaal ontbreekt. Waar zijn echte talenten Traore, Lang en Gravenberch elke keer? Je mag er toch 12 op de bank zetten.

Kip pierie. Is hij echt zo goed? Ik zie het iig niet! Had liever Vertonghen gezien!

11 april 2019 om 20:58

Maar Vertonghen heeft zelf aangegeven nog minimaal 1 seizoen in Engeland te willen blijven.

11 april 2019 om 21:15

Kik Pierie is gewoon een heel talentvolle jongen die op zijn 16-e al regelmatig speelde bij Heerenveen. Natuurlijk valt er wat bij te slijpen maar dat is de reden dat hij naar Ajax gaat. Goede leerschool en een eerlijke kans als je presteert. Gewoon prima stap van Pierie. Snap niet dat iedereen het weer nodig vind zo kritisch te gaan zitten tikken achter zijn laptop terwijl je gewoon een prima talent binnen haalt. De echte vervanger voor de Ligt komt nog wel!

Jongen met potentie maar dit wordt denk ik gewoon opvulling van de selectie

Ik denk niet als bassispeler, daar komt die vooralsnog veel tekort voor. Ik denk dat het meer als opvulling voor de bank is.
Wober is vertrokken, De Ligt zal vertrekken en ik denk dat Blind volgend seizoen op de positie van Schone staat. Ajax zit dus nogal krap in de verdedigers.
Een verdediging van Kik Pierie met Magallan, dat ga ik niet geloven. Pierie is een leuke reserve, meer ook niet.

11 april 2019 om 21:08

Snap niet waarom iedereen denkt dat Blind door schuift naar het middenveld. Ik zie eerder Sinkgraven de plek van Frenkie de Jong overnemen. Zelfde type speler.

11 april 2019 om 21:18

Eens, zie ook niet in waarom Blind naar het middenveld zou gaan. Je moet ook niet je hele elftal omgooien. Blind blijft achterin, eventueel naast Magallan of een andere goede aankoop. Schuurs en Pierie zullen zich in de luwte kunnen blijven ontwikkelen. Middenveld inderdaad eventueel Sinkgraven, Marin, van de Beek, of good old Schone. Ook daar zullen nog 1 a 2 goede aankopen volgen.

Begrijp hier helemaal niets van. Ik zie persoonlijk helemaal niets in die jongen. Onderdeel van zo'n beetje de zwakste verdediging van de Eredivisie. Wat moet je nou toch met jongens als Pierie en Scherpen.. leuke opvulling of basisspelers voor Jong Ajax maar totaal geen basis materiaal en naar mijn idee ook niet de potentie dat ooit te worden

Van de eredivisie bij Heerenveen naar de KKD metJong Ajax, goede stap.

Verschrikkelijk. Waardeloze speler die niet kan verdedigen en volledig afhankelijk is van wie er naast hem staat, omdat hij in zijn eentje altijd zal verzuipen. Miljoenen worden hier gewoon weggegooid. Beter niks dan Kik Pierie. Dat gaat mij wat worden volgend seizoen met grootheden als Kristensen, Schuurs, Magallan en Pierie in de selectie. Heb je nu 4 gekochte verdedigers in je selectie die totaal niet kunnen verdedigen of voldoen. Dan laat ik het drama Sinkgraven waarvan we niet weten waar ie moet spelen (Wellicht linksback) nog weg.

11 april 2019 om 21:21

Stel je niet zo ontzettend aan. Heb je nu nog steeds geen vertrouwen in Overmars en het scoutingapparaat? Er komt echt nog wel een goede vervanger voor de Ligt, mark my words. Ook op linksback wordt gewoon een goede vervanger gehaald voor Nico. Ik maak me daar totaal geen zorgen over. In plaats van blij te zijn dat we toch een prima 18-jarig talent naar Ajax zien komen gaan mensen hem hier alweer tot onder de enkels afzagen, zoals dat eerder ook met bijvoorbeeld ten Hag en Neres gebeurde. Geef zo'n jongen toch een kans, sta achter je club en laat dat gemekker achterwege.

11 april 2019 om 21:44

Gezien de verdedigers die Overmars de afgelopen anderhalf jaar heeft vastgelegd (Magallan, Kristensen en Schuurs) heb ik gezien het spel van Pierie er geen enkel vertrouwen in. Bij onbekende spelers laat ik mij graag verrassen zoals Tagliafico, Neres, Kristensen en Magallan. Pierie ken ik echter al, dus daar kan ik een inschatting over maken. De rest heb ik beoordeeld toen ik ze zag en daar zaten positieve en negatieve reacties bij. Ten Hag heb ik nooit afgekraakt. Pierie zie ik gezien zijn fysiek nooit naar een voldoende niveau toegroeien. Zeker niet wetende dat hij het ook niet van zijn verdedigende instinct moet hebben.

11 april 2019 om 21:37

@master d
Ja helaas met je eens. Wat een grootheden. Ik was al bang dat je Sinkgraven ging vergeten, maar gelukkig kwam ook die kwam voorbij in je rijtje.
Bij Kik Pierie denk ik helaas aan de 4-4 tegen Ajax maar ook aan de man die met zijn handen op de rug zich voor schut zette bij de late gelijkmaker van PSV tegen Heerenveen.
Gelukkig met Scherpen op doel wel iemand die er bij kan.

Maar goed je kan het proberen. Weet niet wat hij kost. Maar nog lang niet Ajax waardig dus direct verhuren om speelminuten te laten maken

11 april 2019 om 21:52

Jij bent zeker ook zo iemand die Scherpen niet wil zien komen om uitspraken die hij als klein jochie heeft gedaan. Zo dramatisch slecht is Pierie ook weer niet. Daarnaast is hij nog maar 18. Ik vind ook dat hij er (nog) niet klaar voor is. Maar om hem nu al af te schrijven is ook niet terecht. Doe ff rustig. Hij heeft echt wel talent.

11 april 2019 om 21:59

Nee absoluut niet. Ik vind het gedrag tegen scherpen ook heel erg zielig. Ik kan me ook alleen maar ergeren aan hoe die jongen benaderd wordt. Ik kan me daar totaal niet druk om maken wat hij gezegd heeft als kleine jongen.
Heeft het postuur van een keeper, maar denk dat hij te kort komt. Dat is meer mijn idee.

Pierie nog lang niet klaar voor Ajax. Dus vandaar dat ik zeg direct verhuren.

11 april 2019 om 22:05

Jij kent mij totaal niet, dat blijkt wel. Mij boeit het totaal niet wat iemand ooit heeft geroepen als kind. Nee, ik hoef Scherpen inderdaad niet te zien bij Ajax. Maar dat komt omdat ik vind dat hij de basisprincipes van het keepen niet onder de knie heeft. Hij maakt ook bij FC Emmen nog heel veel blunders. Is niet erg, want ja dat kan nog verbeteren, maar de stappen die hij nog moet zetten, daarvoor moet je niet bij Ajax zijn. Want op de bank of bij Jong Ajax gaat ie dat ook niet leren. Ajax hoort een keeper van 19 de basisprincipes van het keepen niet te hoeven leren. Alle onzin en verwijzingen naar zijn tweets van toen hij 11 was of zijn interview van afgelopen zomer zijn te triest voor woorden. Beoordeel een speler niet op onderbuikgevoelens, maar op zijn spel.

Bij Kik Pierie is het precies hetzelfde. Die heeft de basisprincipes van het verdedigen totaal niet onder de knie. Hij is leuk aan de bal, maar juist verdedigend heel matig. Dat kan hij niet compenseren met zijn fysiek, zijn positionering laat ook nog te wensen over en hij is ook geen natuurlijk leider. Van dat soort types heeft Ajax er momenteel al genoeg lopen. In het meest gunstige geval wordt hij niveau Daley Blind. Echter heb je bij Blind ook altijd een leider er naast nodig omdat ie anders verzuipt. Dan snap ik niet dat Ajax daar meer dan 8 miljoen voor gaat betalen. Ook zit ik bij Pierie met zijn ontwikkeling. Als ie volgend seizoen niet speelt, wordt ie ook niet beter en op dit moment is hij niet goed genoeg voor de basis bij Ajax.

Hoop dat er een plan is met hem voor de langere termijn. Zie hem nog niet een rol bij het eerste hebben. Een route als met Per lijkt mij ook niet waarschijnlijk. Lekke nog een seizoen in Friesland laten.

Graag zie ik de volgende spelers nog komen (mijns inziens realistisch): Jadon Sancho, Pavon, Piatek of Jovic als het budget het toelaat, Hans Hateboer en Handanovic mits Onana vertrekt en Scherpen niet komt. Mochten deze spelers niet haalbaar zijn, stel ik de volgende alternatieven voor: Orlando Engelaar, JayRoy Grot, Mink Peeters, Gianluca Zambrotta en de multifunctionele Martin Hansen. Tot slot zie ik Ten Hag gaarne vervangen worden door Robert Maaskant, een echte peoples manager met internationale allure die hij heeft afgedwongen in Polen.

11 april 2019 om 22:28

Mijn namen zijn net zo realistisch Aad, jij denkt toch niet dat enkele van de namen die jij noemt ook daadwerkelijk naar Ajax willen? Sancho, Piatek en Jovic worden gewoon gevolgd door de wereldtop en dan ga je niet naar de mickey mouse league toe.

11 april 2019 om 21:42

Van alleen de eerste 4 zijn er 3 onrealistisch. Alleen pavon zou kunnen.

11 april 2019 om 22:09

Dat meen je niet?

11 april 2019 om 23:27

Ik zie werkelijk geen enkele reden om Ten hag te vervangen. Hoe denk je dat het komt dat Ajax in de kwartfinale staat van de CL, en daarin zelfs beter speelde dan Juventus? Alleen de spelers? Want dat dachten ze bij Spanje en daarna Real Madrid ook. Tot de trainers daar weggingen. En wat wil je in godsnaam dat Orlando Engelaar bij Ajax komt doen? Traore werkt overigens met Huntelaar, die komt er wel.

12 april 2019 om 05:03

Ik neem aan dat dit sarcasme is? Want geen enkele van die spelers is haalbaar.

Goeie speler met potentie snap niet dat hij zo wordt afgebrand speelde op z’n 17e al basis en is nu met zijn 18 nog A-junior. Mensen moeten ff normaal zeg op je 18e iemand afbranden typisch Nederlands.1

11 april 2019 om 21:14

Heb jij dit seizoen hem zien spelen? Wat is er verdedigend zo goed aan hem? Hij is leuk in balbezit, maar dan houdt het ook op. Waarom ruim 8 miljoen neertellen voor iemand die niet kan verdedigen? Dat hij op zijn 17e in de basis stond zegt mij niet zoveel. Ik beoordeel hem op zijn waardeloze verdedigende spel. Je weet wel daarvoor sta je op het veld als verdediger.

Toch het grootste probleem van Ajax. Je gaat straks de Ligt kwijt raken en dan staat er straks een centrum maghallan Pierie. Met wat meer geld kan je toch een goede centrum verdediger vinden. Van de Sar zei dat het Europese succes structureel moet worden, dan moet je deze zwakkelingen dus niet halen.

Mooi man, lekker centraal bij nong Ajax met perr. Wat moeten we hiermee, heb hem een paar keer live gezien en heeft zijn plafond reeds bereikt bij Heerenveen. Dat zo’n speler ook überhaupt komt, zal hij gisteren niet gekeken hebben ofzo. Mag tock hopen dat er nog wat fatsoenlijks bijkomt. Spelers voor jong Ajax hebben we toch wel in de jeugd lopen niet.

prima aankoop, hetzelfde geldt voor Scherpen. Prima Nederlandse (!) talenten en niet voor niets spelend in de nationale jeugdelftallen. Feit is bovendien dat qua potentie de achterhoede bij Ajax niet al te best is als we het hebben over de centrale posities. Qua backs loopt er wel talent rond maar centraal is het niet veel. Hetzelfde geldt voor de keepers. Deze 'gok' is prima, laten we kijken waar ze over 5 jaar staan, dan zijn ze tenslotte nog maar 23....

wat een armoede die reacties hier en op andere sites zeg, man man man. Alsof ze gehaald worden als volwassen veteranen die er meteen moeten staan... nogmaals, over 5 jaar zijn ze verdomme nog maar 23!!!

Leuk hoor dat de KNVB wedstrijden verzet zodat Ajax punten binnen kan halen voor Nederland, maar de keerzijde is dat Ajax met het verdiende geld de beste spelers bij andere Nederlandse clubs weg kaapt. Hierdoor wordt de weerstand bij deze clubs steeds minder en dalen we steeds verder af naar een Mickey Mouse competitie.

11 april 2019 om 22:02

uuuhm, die clubs hebben een verbod om het dan op hun beurt weer te investeren of wat?

Ook veel te klein deze jongen. Moeten er volgend seizoen minimaal 1 van 1.90 of zo bij hebben in de verdediging. Als hij met Blind het centrum moet gaan worden, komt het niet goed. Die ze van Standard hebben gehaald is helemaal een kleintje, die is nog kleiner dan Overmars zag ik. Fysiek ga je dan veel en veel te kort komen. De Ligt weg, De Jong weg en Tagliafico weg, 3 van je fysiek sterkst mensen.

Hij is 18.....18...Ooit gehoord mensen van spelers met misschien "potentie" /voor de toekomst? Met alle respect maar Heerenveen is ivm Ajax een café elftal. Bij Ajax gaat Kik met betere spelers trainen en werken, betere coach en stafleden.... Kijk als hij nou 25 was oké.. Maar pas 18...hebben jullie dan 0 vertrouwen in staf van Ajax en dat ze beter kunnen worden via Jong Ajax? De Ligt gaat dan wss wel vertrekken maar er zal vast nog wel iemand direct hem komen vervangen.... Heb beetje vertrouwen in Marc Overmars. Varane wereldtopper verzuipt ook met Nacho naast hem ivp met Ramos

Die word voor de bank gehaald 1 jaar contract dus kan nooit veel kosten toppers komen erg gewoon ook nog

Hmm ik weet het niet, zal er nog niet gelijk staan. Daarnaast vind ik dat Ajax een poging moeten doen Dries Mertens los te krijgen bij Napoli.

Ik vind hem een beetje ala Viergever. Mist ook lengte, maar kan wel goed voetballen. Ik ga hem eens beter volgen de aankomende wedstrijden. Heb vertrouwen in de scouting.

Weer een misser in de maak. Jammer, maar OK, het geld komt goed terecht. Scherpen, Kristensen, Pierie, Magallan, Sinkgraven... De rillingen gaan me over de rug. Dat wordt middenmoot Eredivisie.

Pierie en Scherpen moeten er over twee jaar staan, net als Per Schuurs. Lekker een jaartje met Jong Ajax meespelen, dan een jaartje naar Willem 2 en dan knallen.

Tja iedereen hier wist ook dat Frenkie een wereld voetballer zou worden toch????
Ik zie ook genoeg verbeter punten bij deze jongen, maar misschien is hij als hij 21 is wel een hele goede verdediger voor Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren