Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax verhuurt Pierie opnieuw: miskoop lijkt na 0 officiële duels te vertrekken

Laatste update:

Kik Pierie speelt ook komend seizoen op huurbasis voor Excelsior, zo meldt journalist Reon Boeringa van Voetbal International zaterdag. De 22-jarige verdediger speelde in de tweede helft van het afgelopen seizoen al voor de Kralingers. Die uitleenbeurt is alle partijen goed bevallen, waardoor Pierie ook komend seizoen in het Van Donge & De Roo Stadion gaat spelen. De linkspoot beschikt in de Johan Cruijff ArenA over een aflopend contract.

Het huwelijk tussen Pierie en Ajax is tot dusver allesbehalve geslaagd. De jeugdinternational werd in 2019 voor 5 miljoen euro overgenomen van sc Heerenveen, maar speelde tot dusver geen enkele seconde in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Namens Jong Ajax kwam Pierie 37 keer in actie. De in Amerika geboren verdediger begint nu aan zijn derde uitleenbeurt, waarna zijn contract bij Ajax afloopt. In de berichtgeving van Boeringa komt een contractverlenging in Amsterdam niet ter sprake.

Daardoor dreigt Pierie zich te melden in het rijtje met grootste miskopen van Ajax. De verdediger kan Hassane Bandé nog wel voor zich dulden. De buitenspeler, tegenwoordig contractspeler van Amiens SC, werd in 2018 voor 9 miljoen euro overgenomen van KV Mechelen, maar speelde net als Pierie geen enkele minuut in de hoofdmacht van Ajax. Tijdens zijn eerdere uitleenbeurten aan FC Twente en Excelsior wist Pierie overigens wel uitstekend te presteren.

Zo had Pierie in het afgelopen seizoen een belangrijke rol bij Excelsior, dat er uiteindelijk in slaagde zich te handhaven in de Eredivisie. Voor de Rotterdammers is hij de tweede zomerse aanwinst, daar Arthur Zagre eerder al definitief werd overgenomen van AS Monaco. Technisch directeur Niels van Duinen krijgt deze zomer de zware taak om opvolgers te zoeken voor huurlingen Marouan Azarkan en Kenzo Goudmijn. Azarkan, die werd gehuurd van Feyenoord, speelt de komende jaren voor FC Utrecht. Goudmijn is onlangs begonnen aan de voorbereiding met AZ.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaan we weinig aan missen, geeft zelf elk jaar weer aan dat voor zijn plek gaat bij Ajax, maar moet zelf toch ook wel weten dat het hem niet gaat worden. Succes in Kralingen. Ben nog benieuw wat Sven gaat toveren uit zijn hoge hoed de komende weken. Op een mooi seizoen!

Leek na zijn debuutseizoen bij Heerenveen op weg om een toppertje te worden. Maar het werd al gauw véél minder.

8 juli 2023 om 14:21

Wat waren zijn sterke punten toen?

8 juli 2023 om 14:27

@ajax12321 - Zijn algemene niveau was meer dan prima voor zijn leeftijd. Als club hoop je dan dat hij dat niveau omhoog weet te krikken. Zo gek vond ik die aankoop destijds niet eens. Het is een gokje die je kunt nemen als club, vooral als je spelers verkoopt voor 50 tot 100 miljoen euro.

8 juli 2023 om 14:44

Ja het was ook niet gek dat ze hem haalden, volgens mij waren er wel wisselende reacties op zijn komst.

8 juli 2023 om 16:05

Hij debuteerde erg jong bij Heerenveen, maar dat kwam vooral voort uit armoede. Heerenveen had geen geld voor transfers en Pierie speelde al in de jeugd van de club. Hij kon redelijk meekomen, maar was bij Heerenveen geen sterkhouder. Veel Heerenveensupporters waren dan ook verbaasd en verrast door de 5 miljoen die Ajax bood. Snel pakken en door. Ik vraag me af op basis van welke kwaliteiten Ajax hem destijds gehaald heeft.

goede speler geen kans gehad. Als hij naar italie gaat dan wordt het een topper

8 juli 2023 om 14:29

Absoluut, wereldtopper in spé. Snap ook niet dat ze bij Ajax zo slordig omgaan met zo’n talent.

In de tekst staat dat Pierie bij zijn eerdere uitleenbeurten aan FC Twente en Excelsior wel uitstekend heeft weten te presteren. Met alle respect, ik vond hem bij Twente alles behalve uitstekend presteren.

8 juli 2023 om 14:23

Verpest het nou niet voor hem, zijn carrière is al een failcompilatie. Ik gun het hem van harte er nog wat uit te persen, maar het wil maar niet vlotten. Dit soort verliezen kan je dragen, maar het feit dat de beste jonge zelf opgeleide talenten van Nederlandse subtoppers (Zivkovic, Pierie, Scherpen, Gorter, Schuurs) is wel een teken aan de wand dat het niveau daar te laag is om de stap naar Ajax te maken. Ik hoop dat Pierie nog eens een leuk stapje kan zetten. Wellicht dat hij via Oostenrijk een stap naar Italië of Duitsland kan maken?

8 juli 2023 om 16:12

De beste talenten? Pierie was bij Heerenveen al geen hoogvlieger. Die club kan er niks aan doen dat Ajax zo enthousiast werd van een jonge speler.

Zyiech, St Juste, Noppert en ook Sinkgraven kwamen ook uit de Heerenveenjeugd. Dat zijn toch allemaal prima voetballers geworden. Zo hebben andere subtoppers/middenmoters vast ook voldoende voorbeelden.

8 juli 2023 om 16:54

Noppert is ook niet veel speciaals bij de namen die je zelf noemt, de rest met jou eens FrisianReds.

MeneertjeJ soms halen talenten het wel, maar op een andere manier. Zie nu bijvoorbeeld dat Schuurs. Nu wil ik niet zeggen dat Pierie beter is, maar er zijn heus spelers die uiteindelijk prima terecht komen als het niet wil bij Ajax.

Speler die ook niet in Jong Ajax boven zichzelf kon uitstijgen. Hij heeft mogelijk mede door zijn ijdelheid zich niet volledig kunnen focussen op het bedrijven van topsport. Heeft hem wel de titel beste geklede man opgeleverd... Voor wat het waard is..

Het meest ongelooflijke vind ik nog wel dat hij pas 22 (bijna 23) jaar is. Hij komt tekort, maar gezien zijn leeftijd zou er wel nog rek in moeten zitten.

8 juli 2023 om 14:25

Het probleem is vooral dat hij in 4 jaar tijd niet beter is geworden. Daar komen spelers vaak niet meer bovenop. Hij staat simpelweg al te lang stil.

Tja, die komt gewoon flink tekort voor Ajax. Bij FC Twente was het overigens ook verre van goed, dus ik heb werkelijk geen idee waar de schrijver van dit artikel het uitstekend presteren op baseert. Waarschijnlijk nooit een wedstrijd van Pierie bij FC Twente gezien.

Dit is misschien wel de allerslechtste CV die ik ooit bij Twente heb zien spelen. Was er eentje uit het rijtje lievelingetjes van Jans die wekelijks mochten falen en er de volgende keer toch weer instonden. Raakte in het 2e jaar van zijn uitleenbeurt al snel geblesseerd. Dat was natuurlijk vervelend voor Pierie maar een absoluten zegen voor Twente.

Contract ontbinden en transfervrij laten gaan dit word toch helemaal niks meer.

Ik heb het aantrekken van Pierie nooit helemaal begrepen aangezien ik hem nooit op bovengemiddelde kwaliteiten heb kunnen betrappen, maar hij is blijkbaar nog altijd maar 22 jaar oud.

Ik snapte al niet waarom Ajax hem kocht. Bij Heerenveen een goede, maar echt geen geweldige verdediger. Ik denk voor clubs in de middenmoot nog wel bruikbaar, Excelsior is nu ook weer niet zijn plafond. Maar Ajax? Nee, dat zie ik niet. Utrecht en alles daaronder, dat is zijn niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren