Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax en Feyenoord lijken allebei verdediger kwijt te raken aan sc Heerenveen

Laatste update:

sc Heerenveen is in de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger uitgekomen bij Kik Pierie en Ramon Hendriks. Dat meldt de Leeuwarder Courant maandagavond. Pierie, die nog tot medio 2024 onder contract staat bij Ajax, speelde in het verleden ook al voor Heerenveen. Feyenoorder Hendriks werd afgelopen seizoen verhuurd aan FC Utrecht, maar kwam door twee knieblessures nauwelijks in actie.

Centrale verdedigers Jeffrey Bruma en Joost van Aken vertrekken deze zomer bij Heerenveen, omdat hun contracten aan het einde van deze maand aflopen. Daardoor moeten de Friezen op zoek naar een opvolger, en daarbij zijn ze uitgekomen bij Pierie en Hendriks. Volgens Sander de Vries van de Leeuwarder Courant zoekt Heerenveen naar een linker centrale verdediger die ook als linksback in actie kan komen.

Eén van de spelers waar de nummer acht van het voorbije Eredivisie-seizoen dus aan denkt, is Kik Pierie. De 22-jarige verdediger maakte in 2019 voor vijf miljoen euro de overstap van Friesland naar Ajax, maar kwam bij het eerste elftal van laatstgenoemde club nog geen minuut in actie. Van 2020 tot 2022 werd hij verhuurd aan FC Twente, om afgelopen seizoen op huurbasis voor Excelsior te spelen. Met die club wist hij zich te handhaven in de Eredivisie. In principe is het plan dat hij komend seizoen gewoon nog bij Ajax onder contract staat, maar mogelijk brengt Heerenveen daar dus verandering in.

De 21-jarige Ramon Hendriks, die afkomstig is uit de Feyenoord-jeugd, kwam in 2021 een half jaar op huurbasis uit voor NAC Breda. Afgelopen seizoen verhuurde de Rotterdamse club hem aan FC Utrecht, maar door een kruisbandblessure en een knieblessure kwam hij tot slechts zes officiële duels namens de Domstedelingen. Hendriks, die elf keer in actie kwam voor het eerste elftal van Feyenoord, staat nog tot medio 2025 onder contract in De Kuip.

Wie zou sc Heerenveen beter kunnen halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zijn we daar ook eindelijk vanaf. Draaide altijd de voorbereiding mee en liep daar talenten mee in de weg, mooi dus.

26 juni 2023 om 23:59

Beetje flauw natuurlijk. Hij is nu nog altijd maar 22 en werd in 2019 al naar Ajax gehaald op 18-jarige leeftijd. Dan kan je niet echt zeggen dat hij talenten in de wegliep, aangezien hij zelf van die leeftijd was Helaas is het voor Ajax niets geworden, is die 5 miljoen euro sneu geld, maar ook weer niet het einde van de wereld.

27 juni 2023 om 01:18

Flauw is het zeker en ik vind het juist terecht dat ze hem steeds weer even beoordelen als hij terug komt. Speelt op huurbasis namelijk altijd gewoon prima, zij het op lager niveau, vertegenwoordigd toch 5 miljoen en verdiend gewoon zijn kansen. Conclusie is echter nu wel dat hij Ajax 1 niet gaat halen, maar vind het voor het niveau Heerenveen gewoon prima. Zie Twente hem evt ook nog wel oppikken, die verliezen Plezguelo, Brenet en Hilgers hoogstwaarschijnlijk.

27 juni 2023 om 02:31

Zou inderdaad leuk zijn. Verhuur met optie tot koop voor 2. 4 miljoen ofzo

27 juni 2023 om 07:16

Pierie hoeft niet weer te komen. Wat een drama was dat zeg.

27 juni 2023 om 10:26

Niks flauws aan. Het is gewoon een feit dat hij het niveau niet had en hij speelde vorig jaar een half jaar in Jong. Minuten die gemaakt hadden kunnen worden door jongens die wel kans hebben om door te stromen. Zo ook in de voorbereiding. Zeg nergens dat dit het einde van de wereld was, maar had vorig jaar al weg gemoeten of vanaf het begin verhuurd moeten worden. Als je bij hem na 2 jaar nog dacht dat hij het kon halen, dan zou je wel heel naïef zijn. Viel bij Twente die toen een veel lager niveau had dan nu ook door de mand.

27 juni 2023 om 06:09

Heeft helemaal niemand in de weg gelopen.

27 juni 2023 om 10:22

Die minuten vorig jaar in de voorbereiding hadden makkelijk aan andere jongens gegeven kunnen worden. Ook speelde hij een half jaar nog in Jong vorig jaar, maar hij liep niemand in de weg nee? Voor hem was het duidelijk dat hij zwaar tekort kwam.

Nee toch Kik alsjeblieft breng geen bod op hem uit . Hij heeft ons zoveel gegeven...

Dreigen? Verlossen is een beter woord. Heb altijd het gevoel dat Pierie al 7 jaar bij Ajax rondloopt

wat een titel weer.....

27 juni 2023 om 07:33

Ik word onderhand nog gekker van dat continue gezeik over de titels in ELK topic dan over de -soms inderdaad heel vergezochte- titels. In dit geval dekt de titel gewoon exact de lading, daar is helemaal niks mee. Of dacht jij dat Heerenveen J. Timber en Hancko wilde gaan oppikken ofzo??

27 juni 2023 om 08:07

Ik had het wel gehoopt in ieder geval! En verder helemaal eens met jou. Dat continue en irritante geklaag mag wel eens stoppen.

Persoonlijk hoop ik trouwens dan niet op Pierie. Geweldige gast, maar die mist echt een stukje hardheid. Nog steeds "slechts" 22, dus het gokje wel waard i.v.m. zijn mogelijke ontwikkeling, maar vooralsnog lijkt het me geen verbetering voor ons.

27 juni 2023 om 08:46



Tuurlijk dekt ook hier de titel de lading niet. Ook dit is weer een ouderwets mooie clickbait titel.

Maar inderdaad, het gezeur helpt uiteindelijk ook niet.



27 juni 2023 om 08:52

De titel dekt precies de lading van het artikel. Ajax en Feyenoord lijken allebei een verdediger te verliezen aan Heerenveen. Niemand die dan denkt dat het om Timber of iemand gaat toch? Stop met zeuren en geniet van de dinsdag mensen.

27 juni 2023 om 08:55



Maar er staat (edit:stond) niet "lijken"

Er staat (edit: stond) "dreigen"

En dat maakt het -alweer- heel erg clickbait.

Edit: inmiddels aangepast. Hoera

27 juni 2023 om 09:23

Dat zeiken over gezeik is minder erg?

Heerenveen hoopt afvallers bij ajax en Feywnoord op te pikken klinkt beter.

27 juni 2023 om 02:33

En logisch. Ze hopen natuurlijk op een gevalletje botman. Als het risico niet te groot is moeten ze daar natuurlijk lekker voor gaan

Ik zou zeggen laat hem eerst mee draaien in de voorbereiding, doet die het prima kan die altijd bog reserve staan en volgend jaar transfer vrij vertrekken, zo niet kan die altijd nog weg.
Mischien heeft die tijdens ze laatste uitleen beurt en vakantie wel enorme stappen gemaakt. Zou niet de eerste keer zijn dat zo iets gebeurd.

Dacht heel even dat J Timber bij Ajax en Hancko bij Feyenoord de keuze hadden gemaakt voor Heerenveen maar gelukkig is het maar Hendriks.

Denk dat beide clubs hier niet heel rouwig om zijn mocht het zo ver komen. Kik krijgt elk jaar de kans om mee te draaien in de voorbereiding om vervolgens verhuurd te worden. Zou dit jaar waarschijnlijk niet anders zijn. Van Hendriks heb ik ook niet het idee dat die heel veel speelminuten zal gaan maken in het eerste van Feyenoord dus die kan misschien ook beter voor z’n kans elders gaan.

27 juni 2023 om 08:43

Als Rasmussen niet wordt vervangen is er naast Hancko geen enkele andere linkshandige centrale verdediger, dus dan zou hij nog best wel wat minuten kunnen maken.

'dreigen allebei verdediger kwijt te raken' Als je dit zo leest zou je bijna denken dat Heereveen o.a. Hancko gaat overnemen.

Pierie zou het prima doen bij Heereveen. Voor Ajax is hij helaas iets te licht.

Of Hendriks uiteindelijk bij Feyenoord kan aansluiten weet ik niet, die had iig veel pech met blessures. Ook dan lijkt me Heereveen een prima keuze.

Pierie breng ik op de fiets naar Heerenveen

Alsjeblieft niet. Hendriks als backup kan nog, maar Pierie kan echt niet. Die gozer kan er helemaal niks van.

Overigens worden ze beide met Bochniewicz en Van Beek niet voor de basis gehaald. Daarachter staat Van Ottele, dus ze worden de 4de cv met (zeker in het geval van Pierie) nauwelijks uitzicht op speeltijd.

27 juni 2023 om 09:56

En nou is van Ottele ook al niet toe aan zijn gedroomde oorbraak. De defensie van Heerenveen hangt met draadjes aan elkaar.

27 juni 2023 om 10:44

Helemaal niet mee eens. Van Ottele is een prima Back up. Met van Beek en Bochniewicz heb je het beste centrale duo van de afgelopen 10 seizoenen bij Heerenveen.

27 juni 2023 om 13:24

Bochniewicz is na zijn blessure geen schim meer van de speler van voor zijn blessure. En met van Ottele, Pierie en Hendriks kom je echt aanzetten met tweede garnituur. Trouwens, ik had van Wonderen als coach veel hoger ingeschat. Die is me flink tegengevallen. Tactisch niet sterk onderlegd.

Met Pierie gaat Heerenveen er op achteruit. Dit terwijl de defensie zonder van de Beek al heel kwetsbaar was. Maar blijkbaar kom je met bord op schoot scouting wel uit bij dit soort spelers.

Denk dat Ajax niet rouwig is om Kik Pierie kwijt te raken. Heeft al meerdere verhuurperiodes achter de rug en komt duidelijk tekort voor Ajax. Als Heerenveen zijnde ook wel een beetje gebrek aan ambitie als je met een dergelijke speler in verband wordt gebracht of daadwerkelijk interesse toont. Zie Pierie bij Heerenveen ook niet het verschil maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren