Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grootste miskoop van Ajax ooit? 5 miljoen euro en 0 speelminuten in 4 jaar tijd

Laatste update:

Kik Pierie speelt ook de komende seizoenen voor Excelsior, zo melden de Rotterdammers via de officiële kanalen. Lange tijd leek het erop dat de verdediger opnieuw verhuurd zou worden aan Excelsior, maar die club heeft Pierie voor twee seizoenen weten vast te leggen. Het afgelopen half jaar kwam de mandekker al uit voor de Kralingers en die samenwerking is beide partijen uitstekend bevallen.

Pierie, die in Amsterdam een contract had tot medio 2024, kende geen gelukkig huwelijk met Ajax. De nu 22-jarige verdediger werd in 2019 voor vijf miljoen euro overgenomen van sc Heerenveen, maar kwam niet één keer in actie in een officiële wedstrijd. Wel deed de geboren Amerikaan 37 keer mee met Jong Ajax. Tijdens de winterstop van het afgelopen seizoen werd Pierie verhuurd aan Excelsior, waarvoor hij zeven keer in actie kwam. Die uitleenbeurt is alle partijen goed bevallen, waardoor hij ook de komende jaren in het Van Donge & De Roo Stadion speelt.

Pierie zette dinsdag in het bijzijn van zijn familie zijn krabbel onder een tweejarige verbintenis. "Ik ben superblij om hier te zijn’’, laat Pierie weten op de clubwebsite. "De laatste weken waren natuurlijk een beetje onrustig. Ik wilde heel graag terug naar Excelsior, maar moest geduld hebben. Alle partijen moesten er eerst uitkomen. Ik wist zelf dat ik dit wilde en dan is het top als het eindelijk zover is." Pierie meldde zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog bij Ajax, maar laat Amsterdam nu definitief achter zich.

"Ik heb altijd de waardering en het vertrouwen gevoeld van de club", gaat Pierie verder. "Ik wilde dat graag terugbetalen en dat is gelukt aan het einde van het seizoen. De emoties die toen vrijkwamen, dat heb ik niet vaak in mijn carrière meegemaakt. Die kwamen van heel diep en dat had ook met Excelsior te maken. Ik voel me hier gewoon heel erg op mijn plek." Hoogtepunt in zijn half jaar voor Excelsior was de allesbeslissende wedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-0). In dat duel maakte hij de openingstreffer, wat uiteindelijk leidde tot een overwinning en lijfsbehoud. "Ik heb tijdens de vakantie veel over dat moment nagedacht en kreeg elke keer weer kippenvel."

"Ik voelde me heel erg gewaardeerd en thuis. Daarom wilde ik er graag een langere periode van maken dan dat half jaar", aldus Pierie. Voor Excelsior is hij de derde zomerse aanwinst, daar Arthur Zagré eerder al definitief werd overgenomen van AS Monaco. Daarnaast werd Lennard Hartjes op huurbasis overgenomen van Feyenoord. Technisch directeur Niels van Duinen krijgt deze zomer de zware taak om opvolgers te zoeken voor huurlingen Marouan Azarkan en Kenzo Goudmijn. Azarkan, die werd gehuurd van Feyenoord, speelt de komende jaren voor FC Utrecht. Goudmijn is onlangs begonnen aan de voorbereiding met AZ.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bedankt voor alles en succes bij excelsior kik!

11 juli 2023 om 18:36

Bedankt voor wat precies? Enigste wat ik herinner van hem in een Ajax shirt is te gemakkelijk gekapt worden door Donyell Malen.

11 juli 2023 om 18:45

Je haalt een speler, hij flopt, maar hij heeft wel altijd zijn best gedaan voor de club. Met oprechte intenties. Ik vind het altijd wel netjes om dank je wel te zeggen online, ongeacht of de speler het leest, voor bewezen diensten. Ik zeg dat tenminste niet alleen naar de succesnummers die na 100+ wedstrijden voor de hoofdprijs weg gaan.

11 juli 2023 om 18:45

Onnodige reactie. Hij wenst hem gewoon het allerbeste, niks mis mee.

11 juli 2023 om 18:46

En de penalty bij Jong Ajax nadat hij de bal pakte na een pass van de keeper

Zonde, had meer van hem verwacht!

11 juli 2023 om 19:08

Had ook verwacht dat ie wat makkelijker aan zou haken. Dit gaat nog wel vaker gebeuren en ook bij andere topclubs. Niet iedereen zal ala Wieffer of iemand anders presteren.

11 juli 2023 om 22:40

Had juist niets verwacht van deze speler. Maar goed, ik wens hem het aller beste.

Hadden ze die jongen niet gewoon lekker bij Heerenveen kunnen laten? Hij was eerste keuze daar en bij Ajax dusdanig teruggezakt in zijn ontwikkeling dat hij nu bij Excelsior moet gaan spelen.. Ik hoop dat de Ajacieden net zo kritisch zijn op hun eigen club als ze zouden zijn op een Chelsea of Manchester United als dit gebeurt..

11 juli 2023 om 18:42

Achteraf is makkelijk wonen. Je haalt een talentvolle verdediger en deze keer valt het niet de goede kant op. De vergelijking met Chelsea die 600M uitgeeft is echt te ver gezocht.

11 juli 2023 om 18:44

Als het er eentje was klopt wat je zegt ja, maar datzelfde geintje hebben ze ook met bijvoorbeeld Perr Schuurs uitgehaald. Ajax is net zo’n hoarder als de clubs in de Europese top, zij doen het echter van wisselgeld als je dat vergelijkt met Chelsea of United.

Ik ben zeker geen fan van dit beleid, maar ik vraag me af of de Ajacieden net zo kritisch zijn naar Ajax toe als ze naar de rest zijn..

11 juli 2023 om 18:48

Welk geintje precies? Schuurs heeft aardig wat potten gespeeld maar verloor uiteindelijk de concurrentiestrijd van Timber en doet het nu goed in Italië. Ajax wordt door jonge talenten vaak gezien als een springplank naar de (sub)top van Europa. Sommige redden het, sommige niet.

11 juli 2023 om 18:51

Je moet je afvragen of die paar jaar Ajax een belemmering is geweest voor zijn ontwikkeling of dat het een meerwaarde geweest is. Hij was captain op 18-jarige leeftijd bij Fortuna, ik denk dat hij nu verder had kunnen zijn als hij niet bij Ajax had getekend..

11 juli 2023 om 19:02

Dat zul je nooit weten. Uiteindelijk heeft Schuurs 94 keer in Ajax 1 gespeeld en is hij 3 keer landkampioen geworden in 4 jaar tijd en daar een mooi aandeel in gehad. Ook minuten mogen maken in de CL tegen clubs als Liverpool en vervolgens op zijn 22ste vetrokken naar Torino waar hij nu een transfer van 30 miljoen naar de PL lijkt af te dwingen. Lijkt me toch wel een prima ontwikkeling, ook al verloor hij bij Ajax de strijd van De Ligt en Timber als het er echt om ging. Je hebt ook niet de garantie dat hij met 2 jaar extra fortuna nu voor 100 miljoen naar Real Madrid zou gaan. Schuurs lijkt me juist het voorbeeld van hoe zo'n talent zich wil ontwikkelen, ook al had hij het bij Ajax lastig.

11 juli 2023 om 19:18

Nee dat zullen we niet weten, wat we wel kunnen bedenken is dat er flink wat spelers zijn die in hun ontwikkeling enorm geremd zijn door jarenlang in de KKD uit te moeten komen nadat ze bij Ajax kwamen. Waarmee je niet alleen spelerscarrières nutteloos in de weg loopt maar ook voor oneerlijke competitie zorgt in de KKD.

Traore, Andersen, Cerny, Rasmussen en ga zo maar door! Namen van spelers die gespaard werden maar altijd al wel tekort kwamen..

11 juli 2023 om 21:35

@YouriCFC,

Ben het in grote lijnen met je eens omtrent spelers, Ajax haalt ook talenten van veel plekken om te kijken of ze slagen. Misschien niet helemaal in dezelfde mate als bijv Chelsea maar ze zijn zeker niet heilig ofzo.

Alleen de voorbeelden die je noemt ben in het niet echt mee eens. Cerny is heel lang en vaak geblesseerd geweest. Andersen kreeg vaak de kans in de hoofdmacht maar presteerde niet af doende. Lassina Traore speelde spits in hetzelfde jaar dat Tadic zijn absolute monster seizoen speelde.

Komend seizoen zitten:
Gorter (NL geen eigen jeugd)
Rensch
Aertssen
Hato
Salah Edinne
Fitz-Jim
Vos
Misehouy
Kalokoh
Godts (geen eigen jeugd)
Allemaal bij de selectie. En dan denkend dat dit pas het eerste echte seizoen van Taylor was. Brobbey er is.

Dan krijg je bij Ajax in alle redelijkheid toch wel kansen als jeugd speler.

11 juli 2023 om 22:58

Ach Yoeri,

Ik denk niet dat Schuurs momenteel bij Torino had gespeeld als hij niet naar Ajax was gekomen. Ik ben er heilig van overtuigd dat Ajax echt wel spelers haalt met het oog op de toekomst en dat ze kijken of het echt iets kan worden.

Alle jongens je hierboven op noemt hebben allemaal meerdere kansen in het eerste van Ajax gehad. Op Rasmussen na.

Traore, 22 wedstrijden in de Eredivisie,
Andersen, 54 wedstrijden.
Cerny, 29 wedstrijden.
Rasmussen, 2 wedstrijden maar pas 20 jaar jong.

En dan laat ik de wedstrijden in de beker en Europa voor het gemak even weg.

Ze halen die jongens dus niet om te verhuren of eraan te verdienen. Ze hebben daadwerkelijk de kans gekregen zich te bewijzen in het eerste. Als je die kans dan niet pakt dan is dat vervelend maar het blijft wel topsport dat men bedrijft.

Het is bij Ajax niet zo dat als je altijd uitblinkt in die keuken kampioen divisie ze je compleet negeren. Dan krijg je gewoon vroeg of laat de kans in het eerste. Dat is bij Chelsea toch anders. Die kochten spelers, verhuurde ze en hoopte er dan een slaatje uit te slaan. Ik weet nog ene Lucas Piazon die ze maar niet konden kwijt raken..

Kort samengevat vind ik je reactie onzin. Maar dat is slechts mijn persoonlijke mening.

11 juli 2023 om 23:32

@yoericfc je kan ongetwijfeld betere voorbeelden noeman dan de namen die jij noemt. Op Traore na stroomden die namelijk uit de verschillende jeugd elftallen, waar ze vaak al een paar jaar rond liepen. Cerny bijvoorbeeld vanaf zijn 14e of zo, los van of hij ooit goed genoeg was geworden voor Ajax had hij vooral de pech dat hij zwaar geblesseerd raakte op te moment dat hij bij Ajax door kon breken waardoor hij op papier twee jaar langer in Jong Ajax heeft gezeten dan hij er daadwerkelijk zat.

Traore, heeft best iets aan de KKD gehad, daar ook niet lang gespeeld, gewoon het eerste gehaald, deed het daar niet eens onaardig, verdiende een mooie transfer en raakte daarna helaas snel geblesseerd. Ik denk dat hij in het Ajax van vorig seizoen gewoon basis speler was geweest.

12 juli 2023 om 02:45

Hou toch op. Hij heeft gewoon veel wedstrijden bij Ajax gespeeld. Bij Chelsea weet men vaak van te voren al dat de speler het 1e niet gaat halen, maar wil men er geld aan verdienen.

11 juli 2023 om 18:43

Ajax had het ook graag anders gezien natuurlijk, maar het plan wat bij de ene speler weg goed werkte, bijvoorbeeld Frenkie (laten rijpen in Jong en dan door naar 1e) werkt niet bij iedereen.

Iedereen gaat een avontuur aan met de beste intenties, ik zou niet weten waarom ik daarvoor kritisch op Ajax moet zijn daarvoor.

11 juli 2023 om 18:54

Het is eerder uitzondering dan regel dat het wel lukt bij Ajax.. Waar is de verontwaardiging die ik geregeld zie verschijnen hier op de website?

11 juli 2023 om 19:24

Genoeg spelers die wel op hoog niveau spelen na een stap weg van Ajax. En ja er zijn altijd meer spelers die de top niet halen, maar dat geldt voor alle clubs. Enig idee hoeveel jeugdspelers nooit een eerste halen bijvoorbeeld? Dat is overigens ook het geval voor spelers die jong zijn als ze gekocht worden door, bijvoorbeeld, een Ajax. Kortom jouw eerste zin is echt een open deur.

Maar goed zie jouw comments en je bent erop gebrand om Ajax/Ajacieden af te “branden”. En waarom? Omdat men kritiek heeft op een Chelsea en het beleid. Het feit is dat het beleid van beiden niet vergelijkbaar is.

11 juli 2023 om 20:08

Ik denk dat die uitzondering iets van de afgelopen jaren is. In de Frank de Boer periode ging het wel heel vaak goed omdat het niveau wat lager was.

Nu het niveau weer langzaam van Europese subtop maar Eredivisie top en Europese middenmoot gaat zal de kans van slagen weer iets groter worden.


11 juli 2023 om 19:33

YoeriCFC

Hou op man.

Ajax koopt redelijk bewust in. Het is geen Chelsea die jarenlang ieder seizoen tientallen talenten koopt, verhuurd en hoopt dat er 1 doorbreekt.

Totaal niet te vergelijken. Ajax zag een nieuwe Blind in hem. Iemand die voetballend goed is en dus goed zou passen. Helaas zat het er niet in. Ook doordat Martinez geweldig speelde als LCV.

11 juli 2023 om 19:44

En dat is de grap, je benoemt er 1tje maar er zijn er tientallen die bij Ajax net zo lukraak en volledig op de gok gekocht worden of uit andermans jeugdopleiding weggetrokken worden. Zoals ik al aangaf is het een beleid op iets kleinere schaal dan de Europese top het doet, maar in essentie is het exact hetzelfde beleid.

11 juli 2023 om 20:07

Nog nooit zoveel onzin gehoord om beleid van de club waar je dan van bent te bagatelliseren. Ajax koopt altijd spelers om op te leiden voor eigen elftal waar Chelsea en andere geld strooiers het doen om te hopen op een parel en de rest gewoon te verhuren om te verhandelen. Daarnaast breken er bij Ajax juist erg veel door.

11 juli 2023 om 19:41

De ene club koopt met de intentie om te verhuren en te handelen. De andere met de intentie om een 1e elftal speler te kopen. Wie welke club is mag jij invullen.

11 juli 2023 om 19:44

Laat ik voorop stellen dat Ajax hem nooit had moeten halen, net als o.a. Zivkovic en Scherpen. Dat was scouting van niks. Die 3 werden alleen gekocht, omdat ze op jonge leeftijd veel minuten in de Eredivisie hadden gemaakt. Niet op basis van kwaliteit of potentie. Ajax had ze nooit moeten halen. Echter ligt het wel aan de talenten zelf waar hun plafond is/wat ze presteren/bij welke clubs ze terecht komen. Pierie was ook eerder uitgeleend en overtuigde daar ook nauwelijks. Al die spelers hebben inmiddels meerdere clubs gehad zonder echt succes. Als ze echt de kwaliteit en mentaliteit hadden gehad om het te maken, had dat er nog wel uitgekomen. Dat zo'n Pierie nu bij Excelsior tekent, ligt vooral aan hemzelf en niet aan Ajax. Schuurs was bij ons ook nooit echt een vaste basisspeler, maar was wel goed genoeg voor invalbeurten/periodes een vast plekje en speelt zich nu in de kijker bij Torino. Botman was ook uitzichtloos bij Ajax, maar gebruikte een uitleenperiode of Lille te overtuigen en is nu uitstekend bij Newcastle. Als Pierie dat talent had, was hij tijdens die uitleenperiodes/wedstrijden in Jong bij grotere clubs opgevallen. Hij is echter niet zo goed, dus eindigt hij bij Excelsior. Dat ligt niet aan Ajax, maar aan hem.

11 juli 2023 om 20:26

@yoericfc we zijn vooral vaak kritisch op de spelers, niet pp de clubs. Dit was dus gewoon een domme keuze van hem.
In dit geval ook kritisch p ajax, veel te veel betaald

12 juli 2023 om 02:43

Nee, Chelsea koopt spelers niet voor het eerste elftal, maar koopt gewoon 100 spelers zonder idee en hoopt dat er dan winst op te maken. Heel ander idee dan bij Ajax. Ajax koopt een spelers waar ze het idee van hebben dat hij het eerste elftal kan halen.

12 juli 2023 om 07:55

Hahahaha, dit maakt mijn ochtend hoor. Een Chelsea-fan die probeert het walgelijke beleid van zijn club te bagatelliseren door Pierie aan te halen. Chelsea haalt per zomer veertig van dit soort spelers zonder enige intentie om die ooit in het eerste elftal te laten uitkomen, Ajax gokt een keer mis met een talentvolle subtopspeler. En dan ook nog Schuurs noemen, die gewoonweg net niet aan de bak kwam in het eerste en nu in Italië alleen maar lof oogst.

Niet meer doen logische stap voor Kik Pierie. Kwam duidelijk tekort voor Ajax en hopelijk kan hij voor Excelsior de komende jaren wel van waarde zijn.

Had hij niet nog een 1-jarig contract? Is er een transfersom betaald?

11 juli 2023 om 19:03

Ik denk dat ze Kik wat tekengeld betaald hebben bij Excelsior en dat Ajax blij is van zijn salaris af te zijn.

11 juli 2023 om 19:10

Het zou me zelfs niet verbazen als Ajax wat heeft toegelegd zodat Excelsior hem voor twee seizoenen kan vastleggen

11 juli 2023 om 23:18

Ik denk dat Ajax hem geld mee heeft gegeven om zijn salaris te compenseren en dat ze blij zijn dat hij van de loonlijst af is.

Excelsior, iedere voetballer zijn droomclub. Wie krijgt er geen kippenvel van om daar te mogen spelen. Succes gewenst, we zullen je nooit vergeten bij Ajax

11 juli 2023 om 19:24

Aldus de man met een Cambuur logo, haha! Hoeveel seizoenen hebben jullie ook alweer in de Eredivisie gespeeld? En hoeveel Excelsior? En waar spelen beide clubs komend seizoen?

11 juli 2023 om 19:44

Maar ook Ajax en Barca liefhebber getuige zijn naam. Ik ben ook fan van Real Madrid, Juventus, Bayern München, Liverpool, Ajax, Standard Luik, PSG. Zo heb ik altijd wat te juichen.

11 juli 2023 om 19:49

Ook Real Madrid vind ik fantastisch. Dus in Spanje zit ik sowieso goed

11 juli 2023 om 21:09

Hoe kan je real ook fantastisch vinden als je barca in je naam hebt?

11 juli 2023 om 23:08

Als je een neutrale voetballiefhebber bent kun je toch van allebei genieten? Ik snap die onzin niet. Je kunt niet van Barcelona en Real Madrid tegelijkertijd genieten? Je kunt toch gewoon beamen dat ze beide bij tijd en wijlen heel goed voetbal spelen? Of moet je dan een van de twee haten of een aversie hebben?

Zelfde als die eeuwige vete tussen Ronaldo en Messi. Beiden zeer exceptionele spelers.

12 juli 2023 om 10:53

Sorry almo. Maar excelsior is nog niet 50% van de club die cambuur is. Nauwelijks ziel/karakter. Sneeuwt compleet onder tov sparta. Het enige benoemenswaardige van excelsior is dat zij 1 vd grondleggers waren van het betaald voetbal

Goed voor hem. Telkens na een verhuur weer terug naar Ajax, waar hij van weet dat ie niet aan de bak komt, is ook niet goed voor je zelfvertrouwen.

Kwam stormachtig op bij Heerenveen, maar heeft het niet waar kunnen maken.
Succes bij Excelsior!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren