Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Touwtrekken met United is begonnen: Ajax zet in op langer verblijf Timber

Laatste update:

De belangenbehartigers van Jurriën Timber zijn afgelopen week gesignaliseerd op een veelzeggende locatie in Engeland, zo meldt De Telegraaf. Een Nederlandse afvaardiging van het kantoor Forza Sports Group werd gespot op 5 Stratton Street in de wijk Mayfair in Londen, waar het internationale kantoor van Manchester United is gevestigd. De wensen van Erik ten Hag lijken zo wel degelijk vorm te krijgen, daar de nieuwbakken trainer de komst van zijn voormalig pupil afgelopen week nog intern besprak. Ook Ajax zet nu echter vol in op een langer verblijf van zijn toptalent.

Op het internationale kantoor voert de directie van de Manchester United gesprekken over toptransfers, wat de vermoedens van onderhandelingen over Timber kracht bijzet. Sky Sports meldde eerder al dat er 'gesprekken gaande waren tussen de twintigjarige verdediger en the Red Devils'. De transfersom voor Timber, die bij Ajax nog een contract heeft tot medio 2024, zou inmiddels boven de veertig miljoen euro liggen.

United is echter niet de enige club die in de markt is voor het Talent van het Jaar van Ajax. Volgens Sky Sports hengelt ook Bayern München nadrukkelijk naar de diensten van Timber. De zesvoudig Oranje-international is in beeld om het vertrek van Niklas Süle (naar Borussia Dortmund) op te vangen. Daarmee is Timber na Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch de derde (voormalig) Ajacied die met Bayern in verband wordt gebracht.

Het rijtje ex-Ajacieden dat aan United wordt gelinkt is echter nóg groter. Volgens The Athletic zou Ten Hag Frenkie de Jong beschouwen als zijn gedroomde eerste topaankoop, waar hij echter wel meer dan de helft van zijn transferbudget zal moeten besteden. Barcelona houdt volgens de gerenommeerde sportsite vast aan een prijs van 80 miljoen euro, in verhouding tot een budget van 141 miljoen. Ook Lisandro Martínez en Antony schijnen volgens diverse Britse media hoog op het lijstje te staan van hun voormalig trainer.

Voetbal International meldt echter dat Ajax weigert de handdoek in de ring te gooien omtrent een contractverlenging. Het management van Timber zal binnen afzienbare tijd in gesprek gaan met de Amsterdammers, die een 'Ryan Gravenberch-scenario' willen voorkomen waardoor de transfersom lager zal uitvallen. Ajax poogt al anger de verbintenis van zijn oogappel open te breken, maar dat verliep tot op heden zonder succes.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zegt niets toch? Misschien waren ze daar wel om Diemers proberen te slijten aan ten Hag.

30 mei 2022 om 08:40

Ben bang dat het meer dan genoeg zegt haha.. ik denk overigens ook dat het om een dubbelslag gaat, zowel Timber als Anthony gaan naar United deze zomer denk ik.

30 mei 2022 om 08:55

Het budget van ten Hag is niet oneindig, ik las zo'n 120 miljoen. Als Frenkie gehaald wordt en Timber dan is het potje aardig leeg. Daarnaast is een winger halen geen topprio. Met het vertrek van Pogba en de dramatische verdediging zijn Frenkie en Timber dus veel belangrijker om te halen.

30 mei 2022 om 09:33

Je vergeet dat dat budget omhoog gaat als er spelers verkocht gaan worden hè. Hij heeft dus meer te besteden

30 mei 2022 om 10:35

De aanval van United is van een behoorlijk niveau met Ronaldo, Rashford, Martial, Sancho en elnaga. Antony is een attractie en heeft met zijn snelheid en diepgang zeker waarde, maar de pijn zit hem in de defensie.

Ik denk dat Timber zeker een goede optie is, maar wellicht is Martinez de betere optie gezien zijn mentaliteit en prijskaartje. Daarnaast is Varane rechts en heb je een rechts en linkspoot centraal staan! Frenkie erbij is zeer welkom met Bruno en een goede box2box is je middenveld ook in balans.

30 mei 2022 om 10:35

soccerfan je vergeet dat united doorgaans ongeveer geld moet meegeven om die overbetaalde teleurstellende spelers weg te krijgen.

30 mei 2022 om 10:48

Nou ik hoop echt niet op Antony eerlijk gezegd. Prima speler hoor, daar niet van, maar als ik bedragen lees van wat hij moet gaan kosten hoeft het van mij echt niet meer. Hij moet meer dan vijftig, misschien wel meer dan zestig miljoen kosten. Dat is echt veel te veel voor een speler op een positie die gewoon lang niet de slechts bezette van het elftal is. Daarnaast vind ik Antony vaak wel dreigend, maar als ik er dan zijn cijfers erbij pak valt dat allemaal hartstikke mee qua hoe hard hij de Eredivisie aan flarden schiet.

Als het aan mij ligt komt Timber wel, maar is dat voorlopig ook de laatste Ajax-speler. Mazraoui had ik ook graag zien komen, maar dat hij Bayern boven United verkiest is natuurlijk logisch.

30 mei 2022 om 11:03

Zou vreemd zijn als Antony prioriteit heeft als je Sancho, Ronaldo, Rashford, Martial en Elanga nog hebt lopen en ik weet niet precies de situatie van Greenwood.

30 mei 2022 om 11:04

@Soccerfan, Dat is een stuk lastiger dan je denkt. Spelers bij United verdienen enorm veel vergeleken met andere clubs dus ze moeten allereerst een salaris verlaging accepteren, dan moet je nog hopen dat een club ook een som wil betalen..

30 mei 2022 om 11:57

@tilburg013, zijn de meeste van die spelers niet al een beetje af geserveerd? Het zou natuurlijk best grappig zijn, voor ons bedoel ik dan, als United weer die Martial en Rashford maar oneindig aan gaat laten kloten! Is het niet eens tijd dat die gasten gewoon naar de West Ham's, Aston Villa's of Everton's vertrekken waar ze thuishoren? Of zou United er gewoon vrede mee hebben dat ze in 20 jaar tijd zijn ingehaald door maar liefst 5 clubs?

30 mei 2022 om 12:10

Antony is toch totaal niet nodig bij United, zeker gezien het prijskaartje!?

30 mei 2022 om 12:16

Martial wel inderdaad. Rashford heeft wel veel meer laten zien dan Antony. Ik zie totaal niet in waarom Antony een upgrade zou zijn tov Rashford, ook al speelde hij echt een drama seizoen..

30 mei 2022 om 12:37

Antony speelt op rechts en Rashford op links of in 2 spitsen systeem. Dus weet niet waarom jullie deze spelers met elkaar vergelijken.

30 mei 2022 om 13:10

Anthony maar ruilen tegen greenwood met een cheque van 30 miljoen erbij voor ajax.. goeie deal.. greenwood goeie speler man!

30 mei 2022 om 13:17

Een goede aanvaller moet op allebei de flanken kunnen spelen. Als je dat niet kan, heb je ook weinig te zoeken bij een topclub..

30 mei 2022 om 13:53

Dat lijkt me sterk. Met Ronaldo, Rashford, Sancho en Greenwood hebben ze betere spelers en die hebben het er al lastig. Antony kreeg het in de Eredivisie in een dominante ploeg al niet eens voor elkaar een uitstekend rendement te halen. Dat niveau komt echt nog te vroeg voor Antony, als hij daar ooit naartoe groeit.

30 mei 2022 om 14:17

Denk je nou echt dat Greenwood nog terug komt.. denk dat die tapes al genoeg waren om te denken van niet.

30 mei 2022 om 19:01

@Trobiii Rashford heeft afgelopen jaar bijzonder slecht gespeeld. Martial wil en gaat waarschijnlijk weg. Sancho is nog wisselvallig en Elanga heeft veel inzet maar is toch niet goed genoeg. Dus versterken zou op zich ook niet zo heel gek zijn. Overigens wel mee eens dat t probleem achterin zit. Plus t middenveld, ik heb overigens hard hoofd dat Bruno m gaat worden. Ontbreekt m aan positionele discipline en inzicht. Is nog veel erger dan Zyech was qua balverlies en dat is op 10 echt niet wenselijk. Volgens mij heeft Zyech daarom ook weinig op 10 gespeeld. Klinkt wat onorthodox maar zou Bruno proberen te verkopen en twee meer passende spelers kopen.

Tja 1+1 is meestal wel 2.. heel benieuwd wie Ajax als vervanger ziet. Als je net leest dat Ajax Koopmeiners wil halen als vervanger van Gravenberch dan zetten ze in ieder geval hoog in. Ik zou het met Schuurs niet aandurven eerlijk gezegd.

30 mei 2022 om 08:19

Koopmeiners is toch volkomen onhaalbaar voor Ajax op dit moment? 😅 Speelt veel en goed, heeft 15 miljoen gekost voor Atalanta, heeft een contract tot 2025 en zit er net een seizoen. Dat lijkt me verre van realistisch haha.

30 mei 2022 om 08:25

Ja lijkt me inderdaad ook. Die zullen ze toch niet voor minder dan 30 laten gaan. En waarom zou Koopmeiners na 1 jaar al terug willen vanuit het buitenland?

30 mei 2022 om 08:29

@fossen
Lijkt me ook inderdaad. Zie zelf Quinten Timber wel graag als vervanger voor Gravenberg komen. Jong, bekend met Ajax, en absoluut haalbaar. Kan zelfs misschien wel een motivatie voor Jurien Timber zijn om nog een jaartje te blijven.

30 mei 2022 om 08:30

Dat lijkt me ook inderdaad. Zie wel dat Atalanta niet Europees speelt volgend seizoen. Dat is dan nog het enige 'voordeel' voor Ajax.

30 mei 2022 om 08:35

Met het oog op het WK is een basisplaats bij Ajax vaak wel garantie op een plekje in de selectie.

30 mei 2022 om 08:35

Dat is wel een dubbel voordeel idd Fossen. Teun zal daardoor eerder overwegen om een overstap te maken en ook Atalanta zal hierdoor welwillender zijn om tot verkoop over te gaan. Het lijkt mij een vrij onmogelijke opgave maar mocht het haalbaar zijn en Alvarez vertrekt moet je dit altijd doen.

30 mei 2022 om 10:17

Ik denk dat Ajax Sangare gaat halen, er wordt gezegd dat hij graag bij Ajax wil spelen 😉

30 mei 2022 om 11:05

Ik hoop van harte dat Ajax Sangaré gaat (op)halen! Want dat betekent voor PSV weer een transfer die 40 miljoen of meer gaat opleveren en het is een goede zaak dat Ajax dat soort bedragen aan PSV gaat betalen. PSV kan daarmee een mooie winst realiseren én een uitstekende vervanger halen.

Maar als jij denkt dat Ajax dergelijke bedragen, natuurlijk, nooit aan PSV gaat betalen, heb je daarmee ook direct de komst van Sangaré naar Ajax uitgesloten.

30 mei 2022 om 08:54

Ik durf het met Schuurs wel aan, Ajax excelleert altijd in weer nieuwe sterren laten ontstaan dus ik geef Perr graag de kans en verwacht zelfs dat hij het goed gaat doen. Het is misschien geen Timber maar gewoon goed gebruiken en dan pas je hem weer in met een iets andere tactiek zodat die functioneert.

30 mei 2022 om 09:34

Perr heeft genoeg kansen gehad en is continu door denkend gevallen. Gewoon verkopen die gast

30 mei 2022 om 09:59

Stel dat die echt niet kan voetballen, waarom zou iemand hem dan willen kopen?
Botman wilde ook iedereen vanaf, maar die gaat nu voor tientallen miljoenen een transfer maken.
Ik zou Schuurs lekker een jaar in de basis gooien, hij zal z'n Veltmannetjes wel hebben maar het is gewoon een zeer degelijke verdediger en daar kan je jaren opbouwen, beter dan ieder jaar een nieuwe speler inpassen die het dan of slecht of misschien goed doet en weer vertrekt.

Nee Perr is wat mij betreft prima voor in de eredivisie en groepsfase CL

30 mei 2022 om 10:11

"ik zou Schuurs lekker een jaar in de basis gooien, hij zal z'n Veltmannetjes wel hebben maar het is gewoon een zeer degelijke verdediger en daar kan je jaren opbouwen, beter dan ieder jaar een nieuwe speler inpassen die het dan of slecht of misschien goed doet en weer vertrekt."

Uitstekend plan dit! Ik hoop ook echt dat het gaat gebeuren ook! Gewoon Per Schuurs, die al ruim vier jaar daar zit en werkelijk nog nooit langer dan een handjevol wedstrijden heeft overtuigd en eigenlijk altijd wel een blunder maakte of nadrukkeljik in de fout ging bij cruciale tegentreffers, opstellen!! laat dat vooral waar zijn!

Nee sorry, ik doe wat cynisch, maar de notie dat hij nu opeens compleet boven zichzelf uitstijgt en opeens op het niveau van Ajax gaat presteren vind ik nogal naïef. Hij wordt niet beter. En hij is niet goed genoeg. Tenzij Ajax een stapje terug wil gaan doen natuurlijk. Je mag er wat dat betreft wel vanuit gaan dat Ajax bij een vertrek van Timber gewoon een speler gaat kopen die direct inzetbaar is,.

30 mei 2022 om 10:16

Schuurs is de voorganger van Timber.. er is niks wat wijst op verbetering. Het is gewoon niet gelukt. Hij is gelukkig wel een veelvoud waard dus het is geen flop. Maar die moet lekker naar het buitenland, de fijne kneepjes van het vak leer je niet in Nederland. Italie of Engeland heeft Schuurs nodig, hij heeft de potentie.

30 mei 2022 om 10:28

Ik zie schuurs bij een vertrek zeker wel op een goed niveau presteren. Maar dan wel bij een club die wat meer inzakt waardoor zijn enorme zwakke plekken niet zo bloot komen te liggen. Bovendien zal hij bij de meeste clubs in een klap de beste opbouwer worden terwijl hij bij Ajax niet kan opboksen tegen giganten als Timber, Martinez en Blind. Zijn ook maar weinig clubs waar een centrale verdediger eerder wordt afgerekend op een gebrek aan voetballende kwaliteiten ipv gebrek aan verdedigende kwaliteiten.

Bij jong Oranje is hij ook vaak stukken beter dan Botman. Die faalde bij Ajax ook keihard en doet het meer dan prima in het buitenland.

30 mei 2022 om 10:45

Ik ben gewoon niet naief. Ajax kan nooit opboksen tegen de top 10 van Europa, met Schuurs kan je het prima doen in de CL maar je zal altijd de underdog zijn. Dat ben je met Timber ook. Schuurs gaat niet boven zichzelf uitstijgen, gaat niet beter zijn dan Timber maar gewoon een degelijke speler. We gaan het zien volgend jaar, ik schat in dat elke aankoop een groter risico is dan een Schuurs in de basis zetten.
Ook bij Ajax geldt dat de meeste aankopen niet perse goed uitpakken

30 mei 2022 om 11:09

origineel

"ik zie schuurs bij een vertrek zeker wel op een goed niveau presteren. Maar dan wel bij een club die wat meer inzakt waardoor zijn enorme zwakke plekken niet zo bloot komen te liggen."

Hier ben ik het wel mee eens. Ik zie wel een soort vergelijking met Jeffrey Bruma. Ook al zo'n speler die alles lijkt te hebben om een top CV te zijn, maar toch vallen ze standaard iedere keer weer door de mand. En hun beste prestaties leveren ze als ze in compacte ruimtes kunnen spelen en zich kunnen vastkleven aan één vaste tegenstander. Zodra de ruimtes in de rug groter worden, neemt hun effectiviteit af en gaan de fouten zich opstapelen.

"zijn ook maar weinig clubs waar een centrale verdediger eerder wordt afgerekend op een gebrek aan voetballende kwaliteiten ipv gebrek aan verdedigende kwaliteiten."

Maar Schuurs werd toch vooral afgemaakt om zijn gebrekkige verdedigende kwaliteiten, zijn blunders en het feit dat hij standaard negatief betrokken was bij cruciale tegentreffers?

30 mei 2022 om 11:11



"ik ben gewoon niet naief. Ajax kan nooit opboksen tegen de top 10 van Europa, met Schuurs kan je het prima doen in de CL maar je zal altijd de underdog zijn. "

Dat je het 'met Schuurs prima doet in de Cl', dat bestrijd ik. Ik zag hem eigenlijk in ieder cruciaal CL duel wel een cruciale fout maken.

30 mei 2022 om 11:32

Kante

"maar Schuurs werd toch vooral afgemaakt om zijn gebrekkige verdedigende kwaliteiten, zijn blunders en het feit dat hij standaard negatief betrokken was bij cruciale tegentreffers?"

Ik bedoelde dat Schuurs juist een prima voetballer is maar doordat ze bij Ajax soms wel erg ver doorslaan in het moeten kunnen voetballen als centrale verdediger zou je soms denken dat Schuurs matig aan de bal is. Kan vrij goed inschuiven, heeft een prima pas / schot / vrije trap in de benen. Zou bij een verdedigend ingestelde ploeg prima als opbouwer naast een sloper kunnen met zijn lengte en kwaliteiten.

30 mei 2022 om 11:53

Prima discussie hoor. Ik denk dat hij tegen de ploegen uit pot 1 en 2 moeite heeft en wel een fout maakt, maar dat is ook de kracht van de tegenstander.
Tegen tegenstanders uit pot 3 en pot 4 zal hij minder fouten maken of worden ze minder afgestraft en valt het minder op.
Daarom denk ik dat hij prima geschikt is, daarbij is hij nog jong en kan hij ook nog leren. Het is gewoon een speler die net als bv Veltman nog 5-6 jaar een waardevolle basisspeler kan zijn voor Ajax en die houd ik er echt graag bij.
Dat wordt dan je 'stabiele' factor en daarnaast zeg je de grote talenten als Davinson Sanchez, Matthijs de Ligt, Jurrien Timber waar je maximaal 1-2 jaar van kunt genieten.

Met 22 jaar geef ik hem graag nog 3 jaar om lekker bij ons te ballen, ik schat de alternatieven, er vanuitgaande dat Timber vertrekt, minder in.
Ajax kan niet voor 20+ miljoen verdedigende toptalenten gaan halen en zelfs dan moet je het nog maar zien.

Wie zou jij graag halen die het binnen het Ajax spelletje beter gaat doen dan Perr?
Die naar Ajax wilt, haalbaar is, past binnen de visie (spelers voor de toekomst ontwikkelen) en past binnen de salarismogelijkheden.

30 mei 2022 om 15:28

"wie zou jij graag halen die het binnen het Ajax spelletje beter gaat doen dan Perr?"

Senesi is al een stuk beter dn Schuurs. En als je gewoon aanvaard dat die 'opouwende kwaliteiten die een CV moet hebben om voor Ajax te spelen' gewoon weinig meer voorstellen dan het vermogen om een bal hard over 15-20 meter naar een middenvelder, over de grond, in te spelen en dat gewoon heel veel spelers dat prima kunnen, dan zijn er nog wel meer namen te bedenken die prima de vacature van Schuurs kunnen invullen.

Ook je assessment dat Schuurs nog 'kan groeien' omdat hij nog jong is, wil ik wat nuanceren. Hij is jong, klopt, maar hij is niet pas vanaf zijn 21e bezig he. Hij speelt al gewoon bijna zes jaar betaald voetbal. Heeft al meer dan 121 duels op het hoogste niveau in de benen. Dat hij nu nog heel veel gaat ontwikkelen in de komende vier jaar lijkt mij niet waarschijnlijk. Anders had hij dat allang gedaan inmiddels.

Ik denk oprecht dat Ajax bij verkoop van Timber (wat veel geld gaat opleveren) gewoon een stevige CV haalt, die direct ingezet wordt. En dus meteen voor Schuurs in de pikorde komt. Daarnaast zou het echter ook iets kunnen zin dat Ajax weer een jeugdspeler op die positie een kans geeft. Maar voor Schuurs lijkt het mij het beste dat hij zijn heil elders gaat zoeken na twee jaar jong Ajax en drie jaar de bank moet hij gaan nadenken of hij die bank bij Ajax prefereert boven de basis elders. Want een vaste basisspeler gaat hij gewoon niet meer worden. Ik zie dat echt niet gebeuren namelijk.

30 mei 2022 om 10:35

Ik zou vol gaan voor het terughalen van Sanchez. Schuurs is een aantal keer gewogen en te licht bevonden. Maar ik denk dat er in het scoutingsnetwerk vast nog wel een Zuid Amerikaanse breker op de lijst staat

30 mei 2022 om 10:44

Sánchez is voor 40 miljoen gehaald door spurs. Zullen hem niet voor minder dan 30 laten gaan. Kans acht ik zeer klein dat die zal gaan komen.

30 mei 2022 om 11:03

Alsjeblieft niet. Sanchez hebben ze in Engeland compleet om zeep geholpen. Was zo super wendbaar en snel bij Ajax. Nu heeft hij volgens mij 10 kg extra spiermassa want iedere keer als ik hem zie spelen lijkt hij enorm traag geworden. Kan bovendien niets met de bal aan de voeten en heeft al aangetoond te gaan muiten wanneer er interesse in hem is. Overmars wou hem behouden maar hij maakte duidelijk dat hij hoe dan ook naar Spurs ging.

30 mei 2022 om 11:14

Ze willen hem graag verkopen maar niemand gaat 30 miljoen voor hem betalen. Rond de twintig miljoenen zouden ze denk ik wel accepteren. Misschien een package deal, Sanchez en Bergwijn voor 40/45 miljoen.

Tja, 40, 50 of 60 miljoen, een nieuwe Timber ga je bijna niet vinden. Ik heb liever dat ze het keihard spelen, Man Utd heeft diepe zakken. En anders gaan ze lekker voor Pau Torres of Akanji, ook leuk. Dit hoeft nog niks te zeggen, al is de interesse zeker duidelijk.

30 mei 2022 om 08:28

Dan zou ik toch eerst met Timber om de tafel gaan zitten en kijken of hij langer wilt blijven tegen een sterk verbeterd contract en wellicht 10% van de toekomstige transfersom. Met het transfervrije vertrek van Nous / Onana en de bescheiden transfersommen voor Gravenberch en waarschijnlijk Nico lijkt het me allesbehalve slim om Timber ten koste van alles nog een jaar te behouden. We zullen hem enorm missen maar bij 50 miljoen of meer kan je bijna geen nee zeggen tenzij hij zijn contract verlengt.

En met dat geld kunnen we mooi wat hoofdpijn dossiers in de huidige selectie aanpakken.

30 mei 2022 om 08:41

Maar heeft ajax het geld nodig? Hoofdpijn dossiers aanpakken? Het probleem is dat vele spelers niet naar de Eredivisie wilt komen en je daardoor hoe dan ook inlevert.

Timber inderdaad lekker houden met zijn langdurige contract.

30 mei 2022 om 08:44

Timber ligt nog 2 jaar vast...

Het is altijd al zo geweest dat veel bekendere spelers niet naar de Eredivisie willen komen. Als dat als Ajax zijnde je zwakte is heb je als club zijnde gewoon gefaald.

Met inventief scouten en de buitenkansjes die zich voordoen te benutten kom je al een heel eind. Zoals Blind en Tadic gehaald zijn zou je deze zomer kunnen doorpakken om eventueel Bergwijn en Koopmeiners binnen te halen mochten laatstgenoemde toch haalbaar blijken. Dan zijn die extra centen van een uitgaande transfer wel broodnodig om de RVC te overtuigen.

30 mei 2022 om 11:17

"het is altijd al zo geweest dat veel bekendere spelers niet naar de Eredivisie willen komen. Als dat als Ajax zijnde je zwakte is heb je als club zijnde gewoon gefaald."

Ajax kan veel doen en doet ook heel erg veel. Maar het gegeven dat onze Nederlandse markt nu eenmaal te klein is om structureel met de Europese topcompetities te kunnen concurreren dat is toch geen 'falen' van de club Ajax? De nationale limieten qua sponsors zijn wel ongeveer bereikt op dit moment. Beetje rek nog misschien, maar structureel inkomsten met tientallen miljoenen verhogen is in onze markt een utopie. Vandaar ook exact die sprong voorwaarts van Ajax door de inkomsten van de groepsfase CL alvast vooruit in de begroting mee te nemen (terwijl die inkomsten alles behalve gegarandeerd zijn) plus inkomsten uit te realiseren transfers. Want op een andere manier is de begroting niet op te krikken. Maar falen omdat grotere spelers niet naar de eredivisie komen vind ik geen falen van Ajax.

30 mei 2022 om 11:27

Ik bedoel dat dit altijd al zo geweest is en dat je daarom met een goed beleid daar weinig last van moet ondervinden. We hebben sowieso geen salarishuis voor echte toppers dus ik zie het niet zo somber in als sommigen.

Inventief scouten en toeslaan wanneer zich buitenkansjes doen zijn naast de jeugdopleiding (levensader van al onze clubs) gewoon het allerbelangrijkst. Dus als Timber en enkele anderen deze zomer weggaan en Ajax slaagt er niet in om een waardige selectie samen te stellen dan hebben ze (hamstra en Huntelaar) mijn inziens keihard gefaald.

30 mei 2022 om 22:00

Maar heeft ajax het geld nodig?

Op zich denk ik van niet, maar dat komt oa doordat ze veel goede transfers gedaan hebben. Je kunt niet blijven zeggen dat je het niet nodig hebt, want dan komt er vanzelf een moment dat je het wel nodig hebt.

30 mei 2022 om 08:41

Diepe zakken, maar TH heeft geen super transfer budget gekregen hoe gek het ook klinkt 135 miljoen pond (dacht ik) is geen vet pot in de huidige transfermarkt en daarmee kan je niet meerdere aankopen doen die je mee laten voetballen voor CL of de titel.
Frenkie wordt al gelinkt die gaat niet voor minder dan 75 miljoen dat is dan al het gross van je transferbudget.

30 mei 2022 om 08:46

Hij gaat ook spelers verkopen natuurlijk. Bailly, Wan-Bissaka zijn er al 2 die samen toch wel dik boven de 50 miljoen op gaan leveren. Rashford is ook een vraagteken. Henderson is stiekem ook veel waard. Net spent mag dus max 150 miljoen zijn, maar die haalt in 1 zomer ook wel een hele lading binnen lijkt me.

30 mei 2022 om 10:52

En waarom zou dat lukken? Wan-Bissaka heeft een werkelijk dramatisch seizoen achter de rug, daar komt de top echt niet meer voor en de subtop gaat dat niet betalen want die weten ook wel dat Utd graag wil verkopen. Bailly is mits fit een hele goede verdediger, maar ook de meest geblesseerde verdediger van Europa zo'n beetje, weinig clubs die het met hem gaan aandurven.

Henderson is echt de enige speler in de United-selectie die schijnbaar verkocht mag worden en (veel) geld kan/gaat opleveren.

30 mei 2022 om 10:55

Ow samen, dacht al, welke gek gaat 50 mil betalen voor een matige verdediger als Bailly. Ik denk dat ze samen 40 gaan opleveren. Zo gewild zijn ze niet

30 mei 2022 om 11:08

Wan Bissaka en Bailly boven de 50 miljoen? Dan snap je weinig van de markt. Het is ook een utopie om te denken dat je spelers zomaar kwijtraakt met hun enorme salarissen en dat je in 1 window alles kan fixen. Zo’n rebuild duurt minimaal 3 transfer windows

30 mei 2022 om 11:23

Ja United heeft eigenlijk teveel spelers die verkocht moeten worden maar AWB en Bailly moet wel lukken, maar je kan niet de hoofdprijs verwachten. AWB zal altijd wel belangstelling voor zijn, Engelse nationaliteit en heeft het tot afgelopen seizoen aardig gedaan. Een Everton tikt daar wel 20 tot 30 miljoen voor neer. Bailly wordt lastiger, die heeft echt bijna nooit gespeeld afgelopen seizoen en is niet altijd fit. Veel meer dan 10 miljoen krijg je denk ik niet voor hem.

30 mei 2022 om 11:44

Ik zie AWB wel naar Newcastle gaan, overigens is het helemaal geen slechte back maar gewoon een ruk seizoen ik zou als ik United was hem nog 1 of 2 seizoenen de kans geven, probleem is dat je dan loopt tegen het feit dat hij transfervrij kan vertrekken.. Gelukkig maak ik de beslissingen niet voor United anders was het helemaal niks geworden haha..

Newcastle is denk ik gewoon de eindbestemming voor dit soort spelers. Club met hoop geld nu (rijkste club ter wereld zelfs?) Kan toren hoge salarissen geven en dat trekt nou eenmaal spelers.

30 mei 2022 om 12:56

Newcastle heeft Trippier gehaald voor een hoog bedrag. Die gaan echt niet geld neerleggen voor een AWB.

30 mei 2022 om 13:28

Je hebt helemaal gelijk ik was Trippier helemaal vergeten.

30 mei 2022 om 13:56

Vergeet niet dat enkel het wegvallen van het salaris van Pogba al voor flink wat ruimte zorgt. Er zullen ook vast spelers verkocht worden, al lijkt het me lastig om een aantal van hen te slijten. Overigens is het afwachten of De Jong uberhaupt haalbaar is en of die 135 miljoen euro klopt.

Gewoon 75/80 miljoen vragen en geen cent minder. Timber is nog niet klaar bij Ajax , kan en mag nog foutjes maken waar je in Engeland gelijk de grond word in geschreven door de pers.

30 mei 2022 om 08:23

Hij heeft wel één groot voordeel bij united, dat is ten hag.

30 mei 2022 om 09:06

Ten Hag is trainer geen verslag gever van een krant of tv programma en die schrijven je naar beneden

30 mei 2022 om 09:41

Tja, en dan ligt ETH er bij de winterstop uit, en zit Timber met een uitzichtloze situatie bij United. Zal niet de eerste zijn.

30 mei 2022 om 14:00

Het is vooral nog niet slim om nu al naar United te gaan. Vanuit United snap ik het. Hij is momenteel 1 van de grotere verdedigende talenten van Europa en je wilt hem natuurlijk halen voor hij zich echt gaat etaleren en de concurrentie ook met een bod op de stoep staat. Aan de andere kant is nog een jaar Ajax geen overbodige luxe. Hij is verzekerd van een basisplaats, mag (zoals je aangeeft) fouten maken en het is toch weer wat extra bagage. Het niveau van de Premier League komt denk ik echt nog te vroeg voor Timber. De wedstrijden die hij bij Ajax misschien 10 tot 12 keer per jaar speelt, speel je in Engeland bijna wekelijks en dan heb ik het nog niet eens over de Europese campagne die Engelse clubs ook hebben.

Minstens 80 miljoen voor Timber. Naar mijn mening is Timber nu beter dan de Ligt toen hij bij Ajax vertrok. Timber is veel sneller en maakt veel minder fouten dan de Ligt toen. Daarnaast hoeft Ajax Timber ook niet te verkopen. Dus kunnen we lekker hoog in de boom zitten.

30 mei 2022 om 08:37

Waarom niet een miljard eisen?

30 mei 2022 om 08:43

Het signaal blijft in beide gevallen hetzelfde, niet te koop.

30 mei 2022 om 09:18

€80M is wel zwaar overdreven naar mijn smaak. Timber is een onwijs talent, maar zoveel geld voor een verdediger uit de Nederlandse competitie die slechts 1m82 is lijkt me een utopie. Bovendien klopt het niet dat Ajax niet hoeft te verkopen. Niet dat het per se Timber hoeft te zijn, maar alleen de verkoop van Gravenberch is voor Ajax niet genoeg om zwarte cijfers te kunnen schrijven.

30 mei 2022 om 10:00

80 Miljoen zou een stuk logischer zijn wanneer hij een verbeterd 4 of 5-jarig contract had als grootverdiener in plaats van zijn huidige 2-jarige contract. Nu vasthouden aan 80 miljoen betekent dat je volgend jaar weer een Gravenberch scenario hebt. Tenzij je dus zijn contract weet te verlengen.

Beste voor Ajax zou zijn om hem te overtuigen bij te tekenen voor een voor Ajax begrippen top salaris met daarbij een percentage bij doorverkoop en misschien zelfs een clausule dat hij kan weggekocht voor bijvoorbeeld 60 miljoen.

Ik zie liever Alvarez, Haller en zelfs Antony vertrekken. Die zijn allen makkelijker te vervangen dan een verdediger die comfortabel is met verdedigen met 60 meter in je rug.

30 mei 2022 om 11:53

Steeds maar weer die lengte erbij halen, dat is zo'n dooddoener. Meestal noemt men dan Ramos als tegenargument, maar laten we het eens omdraaien: Schuurs is 1,91 en Sanchez 1,87 (twee random voorbeelden), zijn die dan daardoor beter? Timber heeft voldoende kwaliteiten om zijn gebrek aan lengte te compenseren. € 80 miljoen is als vraagprijs bedoeld om kopers af te schrikken, niet om zijn marktwaarde weer te geven.

30 mei 2022 om 13:11

Waarom zou je Timber vergelijken met verdedigers die van een lager niveau zijn dan hemzelf. Je wilt toch juist een vergelijk maken met verdedigers van het hoogste niveau om daar je inschatting op te baseren. In dat licht is die lengte helemaal geen dooddoener: elke Engelse topclub kiest voor lengte en fysiek. Dat je zomaar claimt dat hij genoeg kwaliteit heeft om zijn lengte gebrek te compenseren is iets dat je met een gekleurde bril zomaar roept, het is immers een Ajacied. In de Eredivisie gaat dat wel op tegen spitsen als Zahavi en Dessers, maar een niveautje hoger hielpen die andere kwaliteit hem niet om een cruciaal kopduel tegen Nunez te winnen. Kun je nagaan hoe blij Haaland straks is als hij bij United op bezoek gaat.

30 mei 2022 om 15:36

Tilburg

"steeds maar weer die lengte erbij halen, dat is zo'n dooddoener. Meestal noemt men dan Ramos als tegenargument, "

De enige die dat doen zijn hele beperkte denkers die niet snappen dat het benoemen van unieke uitzonderingen (zoals Cannavaro) op de algemene regel juist die regel bevestigt in plaats van weerspreekt.

Want naast Cannavaro en Ramos (hoezo Ramos, die is 1,84 meter en geen 1,80) kun jij dan nog een stuk of 10 andere Cv's opnoemen die 1,80 of kleiner waren? Want grote Cv;s daarvan kunnen we er 100 opnoemen.

En dan is het dus geen dooddoener, maar een feitelijke vaststelling dat een CV juist voordeel heeft aan zijn lengte. En dat trouwens zeker als je in een algemeen bekende zeer fysieke competitie gaat spelen waar het juist wél heel erg vaak op lengte en kracht aankomt, zeker in vergelijk met hier in de eredivisie. En ik heb geen idee hoe je dat gebrek aan lengte, structureel, compenseert als je bijna elke week wel tegen spitsen van 1.90 meter zou moeten opboksen.

Vergeet niet dat Ajax de halve finale haalde van de CL met De Ligt centraal en niet met twee gastjes van ongeveer 1.80 meter niet verder kwam dan de Achtste finales.

30 mei 2022 om 11:11

Dat is vloeken in de kerk hier hoor, De Ligt die fout op fout maakt wordt hier nog met regelmaat de hemel ingeprezen. Timber is inderdaad verder en heeft naar mijn mening meer potentie, in het Nederlands elftal vond ik hem ook als een vis in het water. 80 miljoen ga je er alleen niet voor krijgen, het verschil is namelijk dat De Ligt een halve finale CL heeft gespeeld en Timber er door Benfica al uitgeknikkerd werd.

30 mei 2022 om 11:16

Vind het wel makkelijk. De Ligt speelde absolute topwedstrijden voor Ajax als aanvoerder tegen Juventus, Bayern en Madrid.. Ajax haalde een veel hoger niveau dan het Ajax van nu.. Daarnaast was de Ligt in die tijd ook basisspeler bij het Nederlands Elftal, was hij jonger en had hij al CL halve finale en EL finale gespeeld. Hij won de Golden Boy award in 2018 en brak diverse records voor jongste spelers: jongste aanvoerder ooit voor Ajax, Jongste speler voor Nederland sinds 1945, jongste speler ooit in een Europese finale etc etc. Kan nog wel ff doorgaan. Daarnaast had de Ligt bijna 2x zoveel wedstrijden voor Ajax gespeeld op jongere leeftijd. Lekker makkelijk om te zeggen dat Timber beter is. Tegen Benfica stond hij ook totaal te slapen.. recency bias..

30 mei 2022 om 18:52

@tilburg

Ajax was dit jaar in de groepsfase ook wel heel erg goed hoor. Tegenstanders waren minder, maar het spel was heel sterk en de goals talrijker dan toen. Voor de rest eens. Timber is erg talentvol maar heeft minder laten zien dan De Ligt.

30 mei 2022 om 11:27

Timber is sneller maar De Ligt was in de lucht veel sterker. Die kopte er regelmatig een balletje in, zoiets heb je bij Timber minder. Wat ik minder vond is dat hij vaak naar de spitspositie liep en dan vervolgens (bijna) een tegengoal krijgen omdat er achter iemand mist.

30 mei 2022 om 12:17

Irritante is dat je het ook nog gaat krijgen ook en we dan moeten we over paar jaar weer constateren dat het toch weer geen topspeler is.

30 mei 2022 om 12:47

De ligt droeg letterlijk in zijn eentje de verdediging. Timber had altijd martinez naast hem.

30 mei 2022 om 14:06

Mee eens. Destijds was de positionering van Blind telkens een excuus om z'n tekortkomingen goed te praten, maar De Ligt heeft echt heel veel weggehaald dat jaar. Hoe vaak die wel niet achter een doorgebroken aanvaller aan moest rennen omdat er ruimte achter Blind lag... Het probleem is niet het niveau van De Ligt toen hij bij Ajax vertrok, maar de gebrekkige ontwikkeling van De Ligt sinds hij er weg is, vooral omdat hij er niet echt in z'n kracht speelt. Dat neemt overigens niet weg dat De Ligt ook simpelweg te veel van die foutjes heeft waar hij maar niet van lijkt te leren.

Word lastig om iedereen te houden. Gravenberg weg, Mazraoui weg. Grote kans dat Timber en Anthony ook vertrekken. Misschien gaat Haller ook naar Dortmund. Tagliafico wil ook al een jaar weg. Blijft niet veel meer over.....

30 mei 2022 om 08:58

Komt wel goed: Taylor, Rensch/regeer, Schuurs, Daramy/misschien Bergwijn, Haller weg voor Brobbey en misschien wijndal voor Taglaficio

Ik maak me in ieder geval echt geen zorgen
We hebben aanvallend Mo, Unuvar en genoeg aanstormend talent, het komt wel goed bij ons

30 mei 2022 om 09:37

Maar dat is niet van hetzelfde niveau. Je kan niet aankomen met rensch en regeer in de CL…., oh wacht…. Dat werd ook over haller gezegd.
Ik hou mn mond.

30 mei 2022 om 09:46

Soccerfan_1. In zijn huidige vorm kan je ook niet met Haller aankomen. Stond een paar keer op de juiste plek in de CL, maar als je ziet hoe hij de laatste tijd stond te ploeteren in de eredivisie dan ga je met Haller daar geen potten meer breken. Zou als ik Ajax was Haller verkopen nu het nog kan. En timber gaat toch niet weg bij Ajax? Laatst reageerde je nog dat kranten onzin schrijven en Timber sowieso bij Ajax zal blijven.

30 mei 2022 om 10:37

Heel Ajax ploeterde dus dat kan je moeilijk 1 iemand aanrekenen. Haller is een spits die bedient moet worden. Dat gezegd hebbende hoop ik ook vurig dat hij verkocht wordt nu hij goed in de markt ligt. Dan kan Tadic richting de as en is er ruimte voor wat meer diepgang op de flank. Bergwijn zou wat mij betreft echt een voltreffer zijn.

Bovendien kloppen Unuvar, Mo en van Axel Dongen op de deur en met Tadic op links blijft die deur dichtgetimmerd. We moeten waken dat we talenten die het verdienen niet naar de uitgang jagen.

30 mei 2022 om 14:11

Je kunt niet altijd aankomen met talent. Er zijn argumenten voor Brobbey (mits hij haalbaar is) en Wijndal, maar voor Bergwijn zal gewoon erg veel geld neergelegd moeten worden en het is maar de vraag of hij dat waard gaat zijn, terwijl je maar moet afwachten hoe jongens als Taylor, Rensch, Regeer, Ihattaren en Unuvar het er vanaf brengen. Die gaan je echt niet gelijk door de groepsronde van de CL schieten. Bij veel van hen is het uberhaupt de vraag of ze naar dat niveau gaan groeien. Overigens valt Daramy vooralsnog ook behoorlijk tegen. Ajax zal de transfermarkt zeker op moeten. Ik vind Ajax eigenlijk kwalitatief met het seizoen minder worden sinds dat succesjaar in de CL.

30 mei 2022 om 14:19

Zeker met je eens. Ajax moet zich ook zeer gericht versterken. Ik zie in de eredivisie niet echt iemand die Ajax op dit moment sterker maakt. De enige speler die je kunt proberen, maar dan moet je met het karakter om kunnen gaan is Bazoer. Verder zijn er geen spelers die dusdanig excelleren dat een ajax-talent daar plaats voor moet maken.
Wijndal en Brobbey vind ik goede versterkingen waarbij Brobbey zeker mag komen en Wijndal afhankelijk van de ontwikkelingen met Taglaficio.
Een buitenspeler mag er ook bij, maar ik laat het even aan Schreuder om te bepalen wat er uit jong-ajax komt.
Dan zou ik tot slot nog een buitenlands talent van een jaar of 20-22 willen die zich direct in de basis speelt, dat mag een sterke Afrikaan zijn met werkethos of een Zuid-Amerikaan met balgevoel en temperament.
Dan zou onze selectie prima zijn.

De selectie van 2018/2019 krijgen we niet zo snel weer, halve finale CL met serieuze kans op finale is natuurlijk uitzonderlijk. Toen viel alles op zijn plek met een jongere versie van Tadic en Blind, met Ziyech, de Jong en de Ligt en Onana en Taglaficio in topvorm.
Als je daarheen terug wilt moet je Tadic en Blind hebben op die leeftijd, een creatieveling als Ziyech in die fase van zijn carriere en jonge gretige talenten als de Jong, de Ligt, Onana en Taglaficio die het voor het eerst meemaken en maximaal gretig zijn.

Ten Hah moet oppassen. Spelers die het goede tot zeer goed deden bij Ajax is geen garantie. Kijk naar v Gaal en Barca toen kwam een grote Nederlandse groep spelers binnen waarvan een deel uit de succes generatie 95,96 dat liep slecht af. Er moet wat gebeuren eens maar maak er geen Ajax reünie van dat werkt meestal niet.

30 mei 2022 om 08:45

Van Gaal won zijn eerste seizoenen 2 landstitels, een beker en een europese supercup. Zo slecht is dat toch niet?

30 mei 2022 om 10:50

Van Gaal heeft inderdaad bij Barca een reputatie die soms slechter wordt afgebeeld dan daadwerkelijk het geval was. Het ging in de jaren vóór zijn komst ook moeizaam en dat was mede de reden waarom hij gehaald werd. Naast die prijzen heeft hij bovendien spelers als Puyol, Xavi en Iniesta de kans gegeven en zijn die hem achteraf nog steeds dankbaar. Zo zijn er nog een paar van dat soort jongens. Ook Rivaldo kende zijn beste tijd onder Van Gaal, ondanks hun onenigheid. Overigens kwam het feit dat hij al die Nederlanders haalde ook, zo verklaarde hij achteraf, omdat het halen van andere spelers soms moeilijk was en zijn lijntjes met die spelers kort waren + ze sneller begrepen wat hij wilde qua voetbal. Dat gezegd hebbende ging dat inderdaad dan wel juist mis en is het één van de voorbeelden van hoe je daarin kunt door schieten. Ook Real heeft later zo'n Nederlandse enclave gehad. Dat ging ook niet goed. Het is Ten Hag ook niet aan te raden te snel/te makkelijk veel Nederlanders te halen en/of te veel spelers die hij nog van Ajax kent.

30 mei 2022 om 13:56

Uiteraard heeft hij wel succes gehad in de eerste periode, anders mag je niet terug komen voor een 2e termijn. Volgens mij kwam Xavi en Iniesta in zijn 2e termijn pas door en was Puyol mogelijk idd al in termijn 1 aanwezig. Maar er kwamen een heel contigent Nederlanders naar Barca destijds en je ziet vaker. Teveel uit een verleden of afkomstig vanuit 1 club is niet een succes en daar moet Ten Hag wel voor waken. Want als het niet loopt komt het waarschijnlijk door de spelers maar Ten Hag staat buiten en ManU moet nog een heel gezelschap vrienden van Ten Hag lozen.

30 mei 2022 om 14:14

Ik denk ook dat het vooral geruchten zijn. Ik denk dat de Ajax-inbreng op de transfermarkt voor komende zomer zich beperkt tot Timber. Antony moet je sowieso niet richting United willen halen als Ten Hag zijnde. De aanvallers die er nu zijn, halen zijn rendement moeiteloos in de Premier League als ze in vorm zijn.

Ja het grappige is, nu Ten Hag er is, zou ik niet weten waarom je niet naar MANU zou gaan als Nederlander. Want Ten Hag is net als Koeman, verblind op zijn eigen spelers/nationaliteit. Dus aan spelen toekomen zal Timber wel. Dan gelijk ook nog een dik salaris en topcompetitie. Tja. Waarom niet? Maar als Ten Hag er niet was geweest had ik het wel tricky gevonden. Idk. MANU is en blijft een club waar je als jonge niet-engelsman met een rugzak aan ervaring moet binnenkomen of bij de grootste talenten op aarde moet behoren. Anders is de kans dat je daar niet slaagt toch aanzienlijk in mijn ogen.

30 mei 2022 om 08:46

Ik denk je deze vraag aan Donny vd beek moet stellen,die kan je zeggen waarom je het vooral niet moet doen

30 mei 2022 om 09:15

Excact. Maar wedden dat die onder Ten Hag weer aan spelen toekomt? En nog met succes ook gok ik. dat is misschien nog wel het “erge”. Dat alleen Ten Hag hem met succes kan laten draaien

30 mei 2022 om 10:57

Ja want Donny van de Beek was inderdaad bij andere Europese (top)clubs wel geslaagd; het ligt echt alleen aan United.

Donny is echt geen verschrikkelijke speler, maar mensen doen net alsof hij van hetzelfde niveau als Frenkie en De Ligt is qua talent en dat is gewoon niet waar. Hij is bovengemiddeld goed op werkelijk maar één positie en dat is als lopende 10 en er is werkelijk in heel Europa maar één topclub die met een lopende 10 speelt en dat is Bayern München, maar Müller is zelden geblesseerd en gaat hij er natuurlijk nooit uit spelen. Als 6 schiet hij sowieso te kort en als 8 voetbalt hij hooguit leuk mee. Hij had nooit naar United moeten gaan inderdaad, maar dat ligt vooral aan Donny zelf en niet aan United.

30 mei 2022 om 13:22

Ik weet niet of het zo makkelijk gaat voor vd Beek. Bij Ajax haalde hij ook een paar spelers die hij al kende en schroomde daar niet om ze op de bank te zetten als ze niet voldeden.

30 mei 2022 om 11:15

Timber behoort dan toch ook tot de grootste verdedigende talenten op aarde? Dan is zo'n stap opzichzelf al niet zo heel raar toch?

30 mei 2022 om 14:18

Nou ja, ik denk wel dat je Timber bij 1 van de grotere verdedigende talenten op aarde kunt scharen. Betreft die rugzak aan ervaring ben ik het wel met je eens. Ik denk dat een Manchester United met die druk en de intensiteit van de Premier League momenteel te vroeg komt voor Timber. Nog een jaar Champions League met Ajax en meer minuten bij Oranje is geen overbodige luxe.

Persoonlijk zou ik het verstandig vinden als Timber zich niet laat verleiden om de stap nu al te maken. Ik zou nog 1 of 2 jaar wachten als ik hem was. Hij is nog jong genoeg om die stap iets later te maken.

Mooie transfer vind ik. Tuurlijk, het is jammer voor Ajax maar United laat hier wel zien dat het een project is waar dat ETH aan mag werken.

30 mei 2022 om 10:54

Maar is het voor hem ook de juiste stap ? 140 miljoen lijkt leuk, maar kun je met dit budget echt stappen maken ?

30 mei 2022 om 14:23

Het kan wel, maar dan moet je echt hopen dat je voltreffers haalt. Niet onmogelijk, maar wel onwaarschijnlijk. Anderzijds valt het salaris van Pogba ook weg en er zullen ongetwijfeld nog spelers vertrekken. Het is sowieso onwaarschijnlijk dat je alle problemen bij United binnen 1 seizoen al oplost. Dat is echt wel een meerjarenplan. Het is vooral aan Ten Hag om komend seizoen dermate veel progressie te boeken dat je het seizoen erop weer meedoet voor die bovenste plekken. Als hij vierde wordt, heeft hij gewoon een geslaagd eerste seizoen gehad, ook al is het salarishuis de hoogste van de Premier League. Echter is die selectie zo uit balans dat het nog niet zo simpel is om deze ploeg consistent en stabiel te laten presteren.

30 mei 2022 om 14:31

Je kunt altijd geluk hebben. Ik ken MU niet goed genoeg om te weten waar het probleem zit. Als ik kijk naar de ontwikkeling van Ajax kwam deze in een stroomversnelling omdat spelers als Tadic en Blind gehaald werden. In hoeverre heeft MU zulk soort spelers waardoor aankopen zoals Timber verantwoord zijn. Of moet je niet eerst kijken naar enkele leiders die de rest beter maken.

Geen slechte verdediger maar als je zijn periode vergelijk met die van Davinson Sanchez bij Ajax dan was Sanchez was/is beter. En diezelfde Sanchez is nobody in England dus ik heb zwaar mijn twijfel bij deze gerucht

30 mei 2022 om 10:20

Het Ajax van nu is wel van een hoger niveau dan het Ajax waar Sanchez in excelleerde. Datzelfde team werd in de voorrondes door Nice uitgeschakeld en haalde zelfs de groepsfase van de EL niet. Timber was onderdeel van een team dat met gemak ploegen als Dortmund, Sporting en Besiktas voetballes gaven. Sanchez was misschien fysiek wel een beest, maar voetballend echt minder dan Timber. Daarnaast is Timber ook een stuk sneller dan Sanchez. Om nog maar te zwijgen over het feit dat Timber ook gewoon makkelijk als rechtsback kan spelen. Hoe completer wil je een verdediger dan nog hebben?

30 mei 2022 om 10:46

Sánchez speelde bij Ajax in zijn enige seizoen toen zij de EL finale haalden hè? Ik vond de Sánchez van Ajax completer dan Timber als ik eerlijk ben.

30 mei 2022 om 11:00

Sanchez kon echt helemaal niets met een bal. Was wel een fantastische verdediger die een hoop werk opknapte voor de rest. Maakte bovendien ook nog hele belangrijke goals bij spelhervattingen. Timber is echt zoveel completer. De enige vraag is of hij zijn lengte weet te compenseren in de Premier League. Maar zelfs als hem dat niet lukt zie ik hem het makkelijk redden als cvm of rechtsback.

30 mei 2022 om 11:02

Hij speelde ook nog mee in de voorronde tegen Nice. Onder Bozs was de verdediging soms gewoon een enorme gatenkaas. Wat zegt dat over de zwaktes/sterktes van het duo Sanchez/de Ligt? Het duo Martinez/Timber is op dat vlak veel stabieler. Het zag er bij Sanchez enkel een stuk indrukwekkender uit vanwege diens imposante fysiek. In de eredivisie valt datvmetezn op, maar in de PL ben je gewoon een van de zovelen. Ik denk dus dat Timber met zijn specifieke kwaliteiten zich echt wel in de PL kan onderscheiden.

30 mei 2022 om 12:57

Timber is vooral voetballend een goeie. Als het echt draait om verdedigen moet je groter zijn en ook een stuk sterker. Daarom zou Timber eerder in la liga passen na mijn mening.

30 mei 2022 om 14:34

Het is toch wel bijzonder dat iemand die het als centrale verdediger niet redt dan automatisch wel een goede rechtsback zou zijn. Op basis waarvan ? In het Nederlands elftal was hij toch echt niet goed op deze positie. En ten opzichte van Nous vult hij het ook veel minder in bij Ajax.

30 mei 2022 om 14:36

Zonder Pasveer was Ajax liet Ajax dit jaar toch ook wel veel kansen toe. Er wordt vaak geroepen dat Haaland niet scoorde tegen Ajax, maar dat lag meer aan Haaland en nog meer aan Pasveer dan aan het verdedigende duo. En dat was zelfs met Pasveer achter hen. Dit jaar hebben zelfs de kleinere clubs toch eigenlijk wel veel mogelijkheden gehad.

1 juni 2022 om 09:38

Maar hoezo redde hij het niet als CV? De positie was namelijk al goed gevuld destijds en de RB was een positie die onderbemand was. HIj moest er noodgedwongen spelen en dat deed hij gewoon voortreffelijk. Nous is natuurlijk beter, maar Timber vulde die positie gewoon heel goed in. Op het EK speelden we vervolgens met een driemansverdediging en dan moet je Timber idd niet als rechtsback gebruiken. Maar die idioot van een de Boer dacht het toen wel beter te weten.

Timber is niet nodig bij Manchester United. Voor de rechter centrale positie hebben ze momenteel met Varane, Maguire en Lindelof 3 opties daar. Ik zou er een sterke linkercentrale bij halen (Pau Torres).

30 mei 2022 om 14:28

Maguire kan een ploeg aansturen, maar is geen geweldige verdediger. Varane heeft echt een leider naast zich nodig en gaat de verdediging niet dragen, terwijl Lindelof tekortkomt voor de Engelse top. Pau Torres is natuurlijk een goede verdediger, maar die gaat de boel achterin ook niet neerzetten. Timber is wel 1 van de grotere Europese talenten, maar die gaat de problemen achterin ook niet oplossen. Die haal je dan eerder voor de toekomst. Manchester United heeft echt een top-verdediger nodig, want anders ga je niet terugkeren in de Europese top.

Snap dit dus echt niet. Je wil terug naar de top van de PL en dan wil je Timber halen. Waarom geen cv halen die zich al meerdere seizoenen heeft bewezen.

30 mei 2022 om 14:30

Een Timber haal je vooral voor de toekomst inderdaad. Het grote probleem is alleen: Waar haal je zo'n CV vandaan? Ze hebben namelijk niet alleen een hele goede verdediger nodig, maar die moet ook nog eens de leider achterin gaan zijn. Maguire voldoet qua niveau niet en de andere verdedigers zijn simpelweg niet goed genoeg en hebben tevens geen leiderskwaliteiten. Tja, waar haal je zo'n verdediger nog vandaan?

Timber die gaat dus echt wel naar United. Ik denk dat Ten Hag hem perse wil hebben. Er zullen bij United een aantal spelers worden verkocht zodat het transferbudget groter wordt. En Koopmeiners die komt nu echt niet naar Ajax. Dat zou over een aantal seizoenen wellicht mogelijk zijn. Maar ik denk niet dat hij na 1 seizoen al terug wil naar de eredivisie. Hij is 1 van de belangrijkste spelers van Atalanta. Als hij daar weg wil of verkocht moet worden, dan komt er ongetwijfeld interesse van andere buitenlandse clubs

Is logisch dat Ten Hag bij Timber uitkomt, hij wil de beste spelers hebben, mooi compliment naar Ajax maar wel de hoofdprijs betalen en u niet voor ern dubbeltje op de eerste rang willen zitten

30 mei 2022 om 14:40

Ik vind het totaal niet logisch dat hij bij Timber uit komt. Ja, hij is een groot talent (waarbij hij qua lengte misschien wel te klein is). En ondanks dat er gezegd wordt dat ten Hag tijd krijgt om wat op te bouwen zou ik mijn geld dan nu juist wel steken in spelers waarvan je meer zekerheid hebt dat ze je direct sterker gaan maken. En daarover heb ik bij timber toch wel heel veel twijfels. Mag je van hem verwachten dat hij de verdediging gaat leiden ? Bij Ajax lijkt vooral Pasveer de grote leider te zijn en niet Timber of Martinez.

Mooi, een nieuw contract is nog niet uitgesloten. Helaas kan hij nu wel eisen stellen. Ik zou het gewoon doen eerlijk gezegd. Timber heeft zich binnen 1.5 jaar tijd onmisbaar gemaakt. En hij is jeugdspeler, en hij was altijd een goed talent maar nooit een geweldige. Beloon hem en geef een signaal naar je jeugdopleiding. Iedereen kan sterkhouder worden mits je hard werkt en je kans pakt.

30 mei 2022 om 14:15

Het verbaasd mij dat ze blijkbaar al een tijd aan het praten zijn, maar dat ze er niet uit komen inzake een verlenging van zijn contract. Is het bekend waar het op vast loopt ? Je leest overal dat in tegenstelling tot Ryan hij wel verstandig is en beseft dat hij nog stappen moet maken, maar als ik nu alle verhalen lees dan vraag ik mij af wat er nu echt gaande is.

Timber zou nu bijvoorbeeld als eis kunnen stellen dat hij grootverdiener in de selectie wil worden. Hij weet ook dat United en Bayern hem graag willen hebben. Dus hij kan deze eis best neerleggen. En anders gewoon zeggen ik heb geen haast om bij te tekenen ik wacht wel tot die clubs komen. Hij tekent nu echt niet zomaar bij.

30 mei 2022 om 11:08

Zou ook niet meer dan terecht zijn dat hij tot de grootverdieners gaat behoren. Je kan moeilijk vragen of hij langer wilt blijven terwijl er grote clubs informeren en hem dan een relatief matig contract aanbieden.

Lijkt me wel dat er komende weken knopen doorgehakt gaan worden. Óf bijtekenen voor een voor beide partijen goed bedrag óf vertrekken voor een grote som geld.

Dan zal Ten Hag toch keuzes moeten gaan maken. Als hij kiest voor Frenkie betekent dit hij er hooguit een uit het rijtje Antony, Timber of Martinez kan halen.

30 mei 2022 om 10:59

Als je naar alle namen kijkt die voorbij komen moet hij sowieso een keuze maken. 140 miljoen lijkt mooi, mar is wel heel snel op als je meerdere spelers wilt halen.

30 mei 2022 om 11:15

En er gaan geen spelers voor een hoop geld weg? Dat moet je niet vergeten hè. Dat kan ook weer geïnvesteerd worden.

30 mei 2022 om 11:21

Dat hoor ik je de hele tijd al zeggen maar dat gaat niet zo makkelijk als jij denkt. Die spelers verdienen enorm veel, United moet al blij zijn als ze er een paar transfervrij weg kunnen laten gaan..

30 mei 2022 om 11:30

Ja dat blijkt niet uit het bericht dat de transferopbrengst uit verkoop daarboven p[ ook weer een op een door Ten Hag mag worden ingezet voor de aankoop van nieuwe spelers. Je zal in elk geval wel gelijk hebben dat dit de mogelijkheden wel weer zal verruimen. In zijn algemeenheid is natuurlijk de vraag in hoeverre dit soort berichten van de The Athletic op waarheid gebaseerd zijn of dat ze (net als wij) ook gewoon zitten te speculeren.

30 mei 2022 om 14:18

Waar staat dat ? Ik zie nergens staan dat dit geld geinvesteerd mag worden. Daarnaast is het nog maar de vraag wie verkocht wordt. Daar kun je vooraf niet op speculeren.

30 mei 2022 om 14:34

Precies dit. Het wegvallen van Pogba zal ongetwijfeld voor extra ruimte zorgen, maar een Lingard verdiende met zo'n 4 miljoen pond per jaar niet extreem veel. Echter heeft Manchester United het hoogste salarishuis van de Premier League, terwijl die selectie bulkt van de (in relatieve zin) middelmaat. Die spelers slijt je dus niet zomaar even, al zullen ze vast wel 1 of 2 spelers kunnen verkopen.

30 mei 2022 om 14:42

Al spaar je 30 miljoen in het salarishuis, dan geeft dat (als ze transfervrij gaan) nog niet of nauwelijks ruimte om spelers te halen.

Ten hag moet uitkijken dat hij het niet verziekt bij united door bekende spelers te halen en vooral nederlanders.als het niet goed loopt staat ten hag binnen de kortste keren weer op straat net als koeman en krijgen en en de gehaalde nederlanders de schuld. Ik vind echt dat gravenberg voor veel te weinig vertrekt en als anderen weg gaan dan hoop ik dat we daar veel meer voor gaan ontvangen.

Lijkt mij dat de nieuwe Ajax trainer hier ook wel inspraak in heeft wat er wel of niet verkocht gaat worden. Ten Hag of Bayern kunnen wel van alles willen maar Ajax moet zich niet leeg laten kopen. Komend seizoen moet er toch weer een elftal staan dat goede resultaten kan halen. Vind het trouwens niet netjes van Ten Hag om bij zijn oude club de beste spelers weg te kopen, maar zo werkt dat helaas.

Als deze berichten waar zijn, zit Ten Hag met Kerst weer in Overijssel. Het is de BPL, waar spelers allemaal twee keer zo snel en sterk zijn als in de Eredivisie. Dan zijn Frenkie, Timber en Antony niet bepaald de spelers die je nodig hebt. Die worden letterlijk van het veld geblazen.

30 mei 2022 om 14:37

Frenkie de Jong is wel een soort speler wat United nodig heeft. Een speler die het tempo voor de verdediging kan bepalen en verdedigend z'n steentje bijdraagt. Timber zou je voor de toekomst moeten halen en die luxe heeft Manchester United momenteel niet. Elke miljoen moet goed gespendeerd worden om die disbalans enigszins weg te werken. Antony zou sowieso een domme aankoop zijn. De spelers die er nu zitten, hebben al 2 of 3 keer het rendement van Antony in grote competities gehaald. Ik zie een Antony geen Sancho, Rashford, Martial of Greenwood op de bank houden.

Nog twee jaar contract, met afstand de beste verdediger van Ajax, jong, nog gigantisch veel groeipotentieel. Hamstra en Huntelaar zouden naar goed Portugees voorbeeld zonder blikken of blozen 100 miljoen voor die jongen moeten vragen.

30 mei 2022 om 15:15

En als hij dan niet bijtekent ? Dan loopt hij over 2 jaar gratis de deur uit ? Je zult eerst moeten zien dat je met hem een contractverlening overeen kunt komen.

Zo blijft er weinig over bij Ajax. Ik neem aan dat al deze spelers niet zullen vertrekken??

Oke, ze willen Frankie halen 80 miljoen.
Timber mag niet weg voor minder dan 75 miljoen. dat is bij elkaar al 155 miljoen. en hebben we het nog niet eens over Martinez en Antony gehad. dit gaat niet lukken ben ik van mening. Ik hoop dat Timber nadenkt en nog een jaar of 2 bij ajax blijft met een verbeterde contract. Bij ajax kan hij nog genoeg groeien.

Als maguire toen meer dan 80 miljoen moest kosten, is timber nog veel meer waard....

30 mei 2022 om 14:19

Omdat er voor iemand ooit te veel betaald is, wil dit niet zeggen dat iedereen ineens veel meer waard is.

30 mei 2022 om 15:00

Niet direct, nee, maar het toont wel aan dat dat je Man United met alle gemak kunt uitknijpen.

30 mei 2022 om 15:16

Alleen hebben ze nu een relatief klein budget voor alle namen / posities die er genoemd worden.

Ik hoop dat Ten Hag snapt dat de PL geen plek is om spelers langzaam op te leiden. Zeker bij ManU is er weinig geduld en zullen spelers er direct moeten staan. Timber en Antony voldoen niet aan dat profiel. Waarom niet proberen Mané over te halen. Die wil weg bij Liverpool. En Lewandowski. Dan ben je verzekerd van goals. Dat is bewezen kwaliteit die er vanaf de eerste dag staan.

Misschien een rare vraag hoor, maar waarom zit het kantoor van Manchester United in Londen???

Ondanks dat ik hem zeker een groot talent vind, denk ik dat hij niet naar manu moet gaan. De druk is daar veels te groot en ten hag moet sleutelen. Ik denk dat manu voor een ervaren verdediger moet gaan met leiderschap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren