Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag uiterst lovend over ‘kerel’: ‘Dat was precies wat we nodig hadden’

Laatste update:

Ajax-trainer Erik ten Hag zorgde voor een verrassing door Lassina Traoré in de uitwedstrijd tegen Atalanta (2-2) in de spits te posteren. De spits, afgelopen zaterdag in de met 0-13 gewonnen uitwedstrijd tegen VVV-Venlo nog goed voor vijf doelpunten, betaalde het vertrouwen van zijn trainer terug, want hij was bij beide treffers in Bergamo betrokken. Ten Hag laat zich na afloop lovend uit over Traoré.

Traoré werd na een halfuur spelen gevloerd door Robin Gosens, waarna de bal op de stip ging en Dusan Tadic Ajax op voorsprong bracht. Acht minuten later verdubbelde de spits zelf de marge, al verdween die voorsprong na rust door twee doelpunten van Dúvan Zapata. “Hij was supersterk, precies wat we nodig hadden”, zo tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van Ten Hag. “Ik vond hem heel goed spelen. Als ik hem vergelijk met vorig jaar tegen Getafe...”

Traoré speelde vorig seizoen in de heenwedstrijd van de tweede ronde van de Europa League tegen Getafe 67 minuten mee en kon daarin geen potten reken. Ajax verloor die wedstrijd in Spanje met 2-0. “Toen was het echt nog een jongetje, maar tegen Atalanta heeft Lassina als een kerel gespeeld. Dat was precies wat we in deze wedstrijd nodig hadden. Hij heeft het uitstekend ingevuld en we hebben meerdere keren wat gecreëerd omdat hij ons aanspeelpunt was en we zo konden doorvoetballen.”

Slechts één Ajacied speelde wél soeverein tegen Atalanta

Voetbalzone deelde rapportcijfers uit aan de basisspelers van Ajax.Bekijk rapport

“Het ging goed, hij is een goede speler en ik ben blij dat hij gescoord heeft”, zegt Tadic over het spel van Traoré in gesprek met Ajax TV. De Servische aanvaller was teleurgesteld met het gelijkspel in Bergamo. “Ja, natuurlijk. We wilden drie punten. Bij rust stond het 0-2 en was alles in orde, maar daarna kregen we té snel de goals tegen. Ik weet niet precies wat er gebeurde, ik moet die doelpunten nog even terugkijken. Maar als we de bal verliezen, dan moeten we écht sneller omschakelen om onze verdediging te helpen.”

“Ze zeggen altijd dat 2-0 of 0-2 de gevaarlijkste stand is die er is, dus spraken we in de rust af dat we hetzelfde wilden blijven spelen en op zoek wilden gaan naar de derde goal. Dan maak je het makkelijker voor jezelf. Maar in plaats daarvan kregen zij het geloof dat ze konden scoren”, gaat Tadic verder. “Atalanta is een goede tegenstander, maar wij moeten gróter denken. Niet tevreden zijn, altijd méér willen: dat is de Ajax-mentaliteit. Ik denk ook dat we nog beter kunnen.”

“Ik denk dat zij wel nét iets anders uit de kleedkamer kwamen. Desondanks moeten wij de 0-3 maken. Dan is het klaar, maar dat verzuimden we”, analyseert Davy Klaassen voor de camera van SBS6. De middenvelder baalt van de manier hoe de twee door Dúvan Zapata aangetekende tegendoelpunten tot stand kwamen. “Het zag er wat te makkelijk uit bij ons. Ze kwamen er te simpel doorheen, dat mag niet. Al weten we natuurlijk dat Zapata een goede spits is, hij is telkens aanspeelbaar. Maar toch: dit was onnodig.”

Ben jij het met Erik ten Hag eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk groeit het vetrouwen van Troare hier door. En wordt hij wat rustiger en ziet het er wat meer gecontroleerd uit. Ondanks dat hij groot en sterk is , kan hij door de lucht niet echt potten breken. En ziet het er soms wat lomp uit.
Wat me voor de rest bij Ajax opviel is dat de passes in en rond de 16 meter vaak niet aankwamen.

28 oktober 2020 om 08:24

Kazim leek ook wel eens wat. Traore heeft echt niet genoeg technische bagage om mee te kunnen bij Ajax.
Tegen VVV scoort hij 5 keer omdat VVV die wedstrijd niet meedeed.
Ik snap echt niet waarom Tadic niet in de spits staat met neres en Anthony op de flanken. Klaassen erachter. Zo'n aanval levert je zat goals op.

28 oktober 2020 om 08:32

Traoré kan uitgroeien tot een zeer bruikbare spits voor Ajax in bepaalde wedstrijden. Tegen de ingegraven ploegen uit de ED hoef ik 'm niet te zien, dan heeft dat sleuren weinig zin. Dan heb ik meer vertrouwen in de beweeglijkheid van Tadic. Hoe Traoré gisteren continu twee man bezig houdt stemt me wel tevreden, dat creeërde gewoon veel ruimte voor de spelers om hem heen. Ongeacht zijn veldspel gewoon betrokken bij beide goals.

28 oktober 2020 om 08:45

Brobbey is over een jaartje al 2 klassen beter dan Traore, veel meer potentie.

Hopelijk verlengt hij zijn contract en komt er kans op speeltijd

28 oktober 2020 om 08:49

Zullen we dat even afwachten? @Sverige4u.

28 oktober 2020 om 08:54

@sverige4u, op basis waarvan veel meer potentie? Zo bijzonder lijkt het vooralsnog ook allemaal niet. Vergeet niet dat Traoré aardig imponeerde in de KKD en dat moet Brobbey nog maar laten zien.

28 oktober 2020 om 08:59

Ik had eigenlijk wel verwacht dat de voorhoede wat meer van plaats zouden veranderen. Je hebt daar spelers lopen die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Het mag van mij wel een beetje meer verrassender.

28 oktober 2020 om 09:04

@bossie, ik denk dat dat ook wel het plan was maar dat het er gisteren nog niet echt uit kwam. Was natuurlijk de eerste keer in deze samenstelling tegen een toch wel goed team. Aan deze formatie vasthouden tegen Midtjylland lijkt me daarom slim om vervolgens tegen Liverpool weer met Tadic in de punt te spelen en een iets gebalanceerder/defensiever middenveld op te stellen.

Traore heeft GEEN kopduel gewonnen in de 2e helft. Maar joh, we hebben gelijk gespeeld tegen 1 van de topploegen in europa, op hun bodem. Dat is best positief

28 oktober 2020 om 07:59

Onzin. Heeft er meerdere gewonnen, alleen gebeurde om hem heen niets meer, waardoor het doorlopen weinig nut had. Laat ons eerst maar eens focussen op Gravenberch, Tadic en Schuurs. Middenveld werd totaal overlopen, verdedigend was het gatenkaas.

28 oktober 2020 om 08:33

Wie vond je slechter, Schuurs of Blind? Ik vond Blind namelijk een stuk matiger en die maakt mijn inziens de grootste fout bij de 2-2. Als je weet dat je het op snelheid aflegt tegen Zapata en je staat in een overtal-situatie moet je nooit instappen.

28 oktober 2020 om 08:47

Schuurs was veel slechter, zoals hij zich op de achterlijn liet uitspelen door Zapata...de draaicirkel van een vrachtwagen en geen startsnelheid.

Blind moet niet in de positie komen dat je 1 tegen 1 staat maar waar was Tagliafico om maar binnen te knijpen, in geen velden of wegen te bekennen. Verder speelde Nico overigens een prima pot.

28 oktober 2020 om 09:30

Tagliafico was bij de tweede goal weer eens linker spits aan het lopen. Waardoor zijn man vogeltje vrij liep en alle tijd had om te scoren.

28 oktober 2020 om 08:01

Dat is gewoon niet waar. Zeker, hij kwam in de 2e helft minder in het spel voor. Maar in de 2e helft heeft hij ook gewoon duels gewonnen en in de 1e helft was hij oprecht goed. Ik was niet blij toen ik zag dat Traore speelde, maar hij was gewoon 1 van de betere gisteren.

28 oktober 2020 om 08:07

Zoals ninjakai en Ewoud al aangeven, grote onzin. Hij heeft niet ieder duel gewonnen maar was een van de meest balvaste mensen bij Ajax. Won ik weet niet hoeveel duels met een tegenstander vaak direct in zijn rug of op zijn nek en kon ook nog de bal bij zich houden.

28 oktober 2020 om 08:36

Kijk jij alleen samenvattingen? Hoe kun je nou beweren dat hij geen kopduel won? Hij was fysiek ijzersterk en hij heeft mij positief verrast.

28 oktober 2020 om 12:19

Heb je wel gekeken? Snap dit echt niet, je bent een typische kopbalontkenner

Tadic was echt dramatisch vond ik. Als traore zo'n duel niet wint. Dan moet de 2e bal gewonnen worden als je zulk soort voetbal wil spelen. Klaassen tadic en gravenbergh wonnen geen 2e bal en waren soms niet eens in de buurt. Antony speelde goed maar wou soms teveel zelf. Neres was heel afwezig. Perr schuurs is een jongen die fouten maakt. En nog niet klaar is voor dit Ajax. Desondanks denk ik dat hij kan uitgroeien tot een uitstekende speler.

28 oktober 2020 om 08:54

Tadic lijkt echt tegen zich zelf te spelen. Elke bal uit counter gaf hij weg volgens mijm vind Tadic sws na zijn eerste jaar echt veel minder.

28 oktober 2020 om 09:38

Niemand was zelfzuchtig, en dat was juist het probleem. Dat eeuwige rondtikken in de 16 werd ik echt moe van.

28 oktober 2020 om 09:56

Eeeuh Tadic werd zo ongeveer de gehele tweede helft neergeduwd, neergeschopt en in zijn nek gehangen door die centrale verdediger die niet eens geel kreeg. Zou knap zijn als ie dan nog goed zou spelen.

28 oktober 2020 om 10:07

Klaassen moest ook wel een beetje met de handrem erop spelen omdat hij al een gele kaart op zak had, dus dat kun je die jongen niet echt kwalijk nemen vind ik. Gravenberch was in balbezit wel redelijk, maar verdedigend echt ontzettend zwak. Tadic was in mijn ogen veruit de slechtste speler op het veld.

28 oktober 2020 om 10:47

Alleen Klaassen vond ik voldoende, die schakelde wel snel om en won nog wel eens een bal, plus hij verloor in ieder geval niet op gevaarlijke plekken de bal.

Eens over Tadic en Gravenberch, waren ondermaats, zeker de tweede helft. Nu had ik juist wel graag een keer Alvarez op het middenveld willen zien voor Gravenberch.

28 oktober 2020 om 12:20

Voldoende was het wel, maar niet op het niveau verdedigend of aanvallend dat je naar een hoger niveau brengt vind ik

28 oktober 2020 om 13:34

Het voordeel van iemand als Klaassen is, is dat hij niet snel door de ondergrens zakt, dat was ook nu weer zo, hij is ook afhankelijk van de spelers om hem heen.

Vond Traoré gisteren gewoon prima spelen. Natuurlijk ging niet alles goed en verloor hij weleens duels en had hij balverlies, maar over het algemeen deed hij het gewoon prima en is hij natuurlijk belangrijk geweest bij de twee doelpunten van Ajax.

Ik hoop dat dit Traoré vertrouwen zal geven, want potentie heeft hij wel. Hij is dan niet de meest verfijnde spits, maar dat is Brobbey (in wie ik ook potentie zie) bijvoorbeeld ook niet. Die moet het vooral van zijn fysiek hebben en fungeert vooral als een soort aanspeelpunt die goals maakt en dat kan en/of doet Traoré ook.

Traoré is er natuurlijk nog lang niet, maar ik hoop dat hij dit vast kan houden. Als hij nog wat stappen vooruit zet in zijn ontwikkeling, zal hij gewoon een zeer goede spits voor Ajax worden.

Ik was niet blij dat Traore in de basis stond maar hij heeft mijn ongelijk bewezen, was heel goed al springen de ballen aardig van zijn voeten soms.

De basis opstelling en keuzes van Ten Hag voor de basis waren daarmee voldoende, wisselbeleid dat is weer een ander verhaal. Juist nu was wel een geschikt moment geweest om Alvarez en/of Martinez te brengen om de verdediging te ontlasten. Gravenberchs gevaarlijke balverlies leidde de 2-2 in en er was vaak weinig druk op de afvallende bal. Klaassen deed wat hij kon om de gatenkaas op het middenveld overal dicht te lopen maar dat was niet te doen in z'n eentje.

28 oktober 2020 om 12:26

Lausho deze keer helemaal eens met, dikke like! In de CL mag je voor extra defensieve zekerheid kiezen.

28 oktober 2020 om 13:33

Qua basis was het prima, maar als je met rust 2-0 voorstaat dan had ik liever gezien dat Alavarez/martinez kansen kregen.

30 oktober 2020 om 00:32

Lausho helemaal mee eens, en dan helemaal Martinez echt een van m'n favorieten. Ik durf te zeggen dat we met hem hadden gewonnen! Eeuwig zonde.

Ik vond dat hij behoorlijk goed speelde, heel vaak dat hij in de dekking aangespeeld werd en door zijn lichaam goed te gebruiken de bal in de ploeg kon houden. Het is nog niet perfect uiteraard, maar er zit wel progressie in en hij is nog steeds heel jong natuurlijk. Hij lijkt ook wat gretiger voor de goal te worden, dat is natuurlijk ook lekker voor een spits

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren