Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag ontwijkt moeilijke vraag over rugnummers Lang en Promes

Laatste update:

Voorafgaand aan de oefenwedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht voerde trainer Erik ten Hag een ongemakkelijk gesprek bij FOX Sports met Kenneth Perez en Jan-Joost van Gangelen. De trainer kon niet uitleggen waarom Noa Lang als enige speler in de basisopstelling geen rugnummer heeft dat aansluit bij zijn positie op het veld.

De definitieve rugnummers voor het komend seizoen zijn nog niet toegekend bij Ajax. In de oefenwedstrijd van donderdagavond, die om 18.45 uur begint, dragen de spelers rugnummers 1 tot en met 11, op basis van hun positie; zo speelt Daley Blind met nummer 4 in plaats van zijn gebruikelijke nummer 17. Er is alleen geen nummer 10. Dusan Tadic, die normaal gesproken met nummer 10 speelt, blijft met klachten uit voorzorg aan de kant bij Ajax. Zijn vacante rugnummer blijft ongebruikt. Ook Klaas Jan Huntelaar heeft klachten en zit thuis.

Perez was in het bijzonder benieuwd naar de reden daarvoor. "Wil Dusan Tadic nummer 10 niet afgeven of wil Noa Lang niet met nummer 10 spelen? Het tweede is het zeker niet. Ik denk dat de coach niet nummer 10 aan Noa Lang wil geven", speculeerde hij voordat Van Gangelen de vraag stelde aan Ten Hag. Die was er niet van onder de indruk. "Nou, en? De nummer 10 is niet opgesteld", repliceerde hij.

"Erik, antwoord nou. Dat is toch geen antwoord", verzuchtte Perez. Ten Hag benadrukte daarna dat Lang niet eens op de nummer 10-positie zal spelen: Quincy Promes staat daar opgesteld. Die draagt echter nummer 11. "De vaste nummers zijn er nog niet. Het is een vreemde transferwindow. De nummers zijn nog niet toegekend", was het enige wat Ten Hag erover kwijt wilde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Duidelijk dat hij weigert Lang nummer 10 te geven. Bang dat hij het te hoog in zijn bol zal krijgen?

13 augustus 2020 om 19:15

Klein "gerucht" op twitter is dat hij zijn contract gaat verlengen tot 2023, maar goed vaag was het wel op TV.

13 augustus 2020 om 19:22

Hahah oke dat zou dan wel weer lachen zijn Hoe hij vandaag speelt zie ik hem graag nog vaker. Beste wedstrijd so far in Ajax 1.

13 augustus 2020 om 20:24

Tadic heeft toch gewoon 10? Onze aanvoerder en 2 jaar op rij de MVP van de Eredivisie. Lang krijgt dat nummer echt (nog) niet.

Onzinnig gedoe van Ten Hag joh. Geef Noa lekker nummer 10 vandaag, boeiend. Hij weet heus wel dat hij, zolang Dusan er is, geen officiële wedstrijd met dat nummer zal spelen..

13 augustus 2020 om 19:28

Hoezo onzinnig? Zou dat soort domme vragen niet eens beantwoorden als de nummers nog niet officieel zijn uitgedeeld.

13 augustus 2020 om 19:40

Onzinnig gedoe? Ik noem het gewoon een onzinnige vraag, omdat er niets te melden valt. Gooien we het maar op een rugnummer discussie.

13 augustus 2020 om 19:53

Zou het niet zo zijn dat Tadic eigenlijk ook bij de selectie zou zitten en dus met rugnummer 10 had gespeeld, de shirts al klaar lagen en uiteindelijk nummer 10 niet gebruikt werd omdat Tadic niet mee doet?

13 augustus 2020 om 20:01

Dat lijkt mij inderdaad ook een logische verklaring. Sws een beetje onzinnige discussie over rugnummers bij een oefenpotje.

13 augustus 2020 om 22:54

Jij denkt dat er een maatje M voor Dusan klaar lag en dat ze geen 10 in S meer hadden in de fanshop?

13 augustus 2020 om 23:54

Jij denkt dat als dat al zo was, dat ze dan ook echt moeite gaan doen zodat er 1-11 op het veld staat?

Serieus, gaan we daar moeilijk over te doen? Kan me echt niks schelen welk rugnummer de spelers hebben. Dit is gewoon een oefen potje. Niks meer, niks minder.

13 augustus 2020 om 19:14

Iedereen speelt met een ander nummer. Labyad speelt met 9. Gaat daar ook niet anders van worden hoor. Lang of promes hadden prima met 10 kunnen spelen

Het is maar waar we ons druk over moeten maken. Ik vind dit spijkers op laag water zoeken. Lekker die oefenwedstrijd spelen en laten zien wat je waard bent al speel je met nr 55

Geef gewoon toe dat je niks te melden hebt en hou dan ook je mond. Maar hierover speculeren en VZ dat er dan weer een artikel over weet te maken... zieliger wordt het niet zeg. Heb ook wat zelfrespect, je hebt als hoogopgeleide, volwassen journalist toch wel hogere standaarden dan dit schoolkrantnieuws?

13 augustus 2020 om 19:23

Ik vind het eigenlijk wel een legitieme vraag. Iedereen speelt met rugnummers van zijn positie. Zoals altijd bij een oefenwedstrijd. Deel je Gwn rugnummers uit 1t/m11. Dat gebeurt ook op nr 10 na? Is geen wereld nieuws maar mag best een vraag over komen toch?

13 augustus 2020 om 19:30

Hoezo is het legitiem? Ja je mag alles vragen maar dit soort komkommer vragen zou ik niet eens beantwoorden. Labyad met nr 9 tja is ook niet zijn positie. Nummers zijn niet uitgedeeld dus een onzinnige vraag.

13 augustus 2020 om 19:36

Labyad staat wel in de spits vandaag dus nr 9 is wel legitiem. Maar ookal stond hij niet in de spits en iedereen had zomaar een nummer. Waarom dan de enige basis nummer niet. Ben het met je eens dat het geen discussie waard is. Maar het is op z’n minst ligt opmerkelijk.

13 augustus 2020 om 19:42

Labyad speelt vandaag iig als een spits 😂. Maar als ze iets willen weten over Noa vraag het dan direct ipv via een omweg.

13 augustus 2020 om 19:55

Ik denk dat dat te maken heeft met het afhaken van Tadic en dat de shirts al klaar lagen op dat moment. Denk dat Tadic een andere maat heeft dan Lang.

Wat is het probleem als Lang met 10 speelt in een 'wedstrijd' als dit, iedereen weet toch dat de vaste nrs niet vergeven zijn nog.
Denk dat Lang ook wel weet dat als hij vandaag met 10 zou spelen, dat dat dan niet gelijk zijn vaste nr wordt.
En als hij dat niet zou weten is dat zijn probleem, en niet van de trainer.

Ik denk dat het iets te maken heeft met het feit dat Tadic het rugnummer 10 contractueel heeft geclaimd

Zijn dat nu de vragen die je wilt stellen als sportjournalist?? Niet over de speelwijze, tactiek, veldbezetting of misschien inkomende en uitgaande transfers of misschien wat een trainer wil zien in een wedstrijd, wat zijn uitprobeersels zijn ....niveai hoor!

Ja Dusan Tadic had dat als het goed is in zijn contract staan weet je nog. Toen Ziyech hem moest afstaan?

Lekkerbelangerijk welk nummer de spellers hebben als er maar gevoetbald woord al spelen ze vanaf rug nr 100 doet mijn echt niks en of je nu met 10 of 7 speelt ze zijn allemaal belangerijk die inde het veltstaan of komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren