Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Steven Berghuis is nooit meer naar zijn huis in Rotterdam gegaan’

Laatste update:

Steven Berghuis maakt komende zondag in het tenue van Ajax zijn rentree in De Kuip. De zomerse transfer van de aanvaller naar de aartsrivaal wordt onder de aanhang van Feyenoord nog altijd gevoeld als clubverraad. Berghuis en zijn gezin waren sindsdien doelwit van allerhande beschimpingen en bedreigingen, zelfs met de dood. “Als je voor Ajax kiest, maakt dat veel los”, zegt Berghuis' zaakwaarnemer Guido Albers.

Albers blikt vrijdag in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op de bewogen transfer van zijn cliënt van Feyenoord naar Ajax. “Zijn vader Frank keek naar het sportieve plaatje, ik naar het zakelijke. En er lag na het seizoen een aanbieding van Ajax op tafel. Steven wilde zo graag die Champions League in, verder komen bij Oranje. En op een gegeven moment hakte hij een knoop door.”

De woede die er loskwam bij de achterban van Feyenoord was ingecalculeerd, maar het ging toch allemaal een paar stapjes te ver. “Je houdt er rekening mee”, zegt Albers. “Maar we hebben toch aangifte gedaan, het ging echt te ver. Steven is ook nooit meer naar zijn huis in Rotterdam gegaan.” Berghuis deed in augustus, in samenspraak met Ajax en zijn management, aangifte van vele ernstige bedreigingen aan het adres van zijn gezin en hemzelf.

Zo was er een spandoek gemaakt met de naam van Berghuis onder de namen van de doodgeschoten Ajax-supporters Polletje en Peter R. de Vries. Op een graffititekening op een muur in Rotterdam werd hij afgebeeld met Jodenster en de tekst 'Joden lopen altijd weg'. Een deel van de bedreigers had het ook specifiek over 19 december, de dag dat de Klassieker Feyenoord - Ajax in De Kuip op het programma staat.

Willem van Hanegem riep maandag in zijn column op om de busreis van Ajax niet te verstoren. De komst van de Amsterdammers naar Rotterdam is met Berghuis aan boord meer dan ooit een serieuze aangelegenheid voor de politie. “Gebruik je hersens, doe geen gekke dingen en laat Berghuis met rust'', zei Van Hanegem. “Opgefokt gedoe, zoals André Stafleu en Stanley Brard destijds toen Wim Jansen met Ajax terug naar de Kuip kwam, dat werkt averechts.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop echt dat de bus met rust gelaten wordt, dat er een keer fatsoenlijk gedrag rond het stadion vertoond wordt en dat er met een sfeeractie de bus van Feyenoord onthaald wordt. Meer kan je niet doen, laten we er vooral een feest van maken en hopelijk in het voordeel van Feyenoord. Al wint Ajax, de wereld vergaat niet. Kampioen word je tegen de kleine clubs, daar zijn er meer van dan topploegen.

17 december 2021 om 08:51

Eens, maar ik ben er bang voor. Boosheid is enigzins begrijpelijk, maar hou het fatsoenlijk en sta er boven. Er zitten helaas een partij hersenloze idioten bij die nergens voor terugdeinzen. Ik vrees dat ik me zondag wederom kapot moet schamen voor dat soort gasten.

17 december 2021 om 09:09

@martyn7: Elk ander jaar wordt de Ajax bus opgewacht door heel wat opgefokte lui waarvan genoeg het nodig vinden om de hitler-groet te brengen (zelfs met kinderen op hun nek). Ik denk niet dat het dan dit jaar minder is dan een 'normaal' jaar. Zou natuurlijk heel mooi zijn, maar die kans acht ik niet groot. En nee, daar bedoel ik natuurlijk niet de gemiddelde Feyenoord-supporter mee, gelukkig doen die dat niet.

17 december 2021 om 09:22

Wat ik wel grappig vind is dat we allemaal willen dat er niks gebeurd. De journalisten en iedereen noem het maar op. Maar de berghuis berichten worden met de dag meer en de journalistiek voedt het maar al te graag.
Wat nou als al die aandacht er nu eens niet voor was,?

17 december 2021 om 09:29

De journalistiek drijft heel goed op sensatie natuurlijk. Mijn vrouw is docent op een Hogeschool (economische faculteit) en was dit jaar een paar keer bij een collega kijken die journalistiek geeft. Daar werd letterlijk bij studenten al ingeprent "bloed is goed". Als mensen al zo worden opgeleid, is het niet zo gek dat journalisten allemaal op zoek zijn naar sensatie en liefst nog voeden ook. Het 'opwachten' van de bus van Ajax an sich vind ik niets mis mee trouwens hoor. Zolang de bus er gewoon door kan en er geen ontoelaatbare teksten/gebaren komen, vind ik dat eigenlijk nog wel mooi ook. En om antwoord te geven op je laatste zin.. Ja, dat zou natuurlijk top zijn geweest, dan had het een stuk minder geweest. Daar ben ik heilig van overtuigd. Maar realistisch is dat helaas niet in mijn ogen.

17 december 2021 om 09:45

Vroeger ….
Toen er nog geen brug was stonden we ook genoeg op het voorplein werd wat gezongen over en weer. Me deelde een keer een tik uit maar eigenlijk ging het eigenlijk goed.
Kan me niet voorstellen dat de bus geen doorgang krijg als ik eerlijk ben.
Die krijgen een escort waar de koning jaloers op is. Dat geloof ik wel.
Tja op voorplein zullen een paar duizend man staan denk ik en nogmaals kan wel vertellen hoe dat afloopt ongeacht het resultaat….

17 december 2021 om 09:54

Eens over vroeger hoor! Het beeld dat er ooit nog uit- en thuispubliek gaat zijn bij een klassieker wil ik ook niet permanent uit m'n hoofd zetten. Dat zijn daarmee echt de mooiste wedstrijden. Misschien naief van mij, maar hoop dat dit ooit nog weer kan.

17 december 2021 om 11:51

Ben er bang voor. Nou ja we gaan het allemaal weer zien. Denk dat we er weinig aan kunnen veranderen en dat we geen invloed hebben

Ik heb geen idee waar Berghuis woont in Rotterdam. Maar heb hem een dag na interland in de kuip zien lopen in Kralingen. Lijkt me dus weer een staaltje riooljournalistiek

17 december 2021 om 08:03

In Kralingen kan dat ook wel, haha. Misschien ook een tactische uitspraak. Zeggen dat hij er nog weleens langsgaat is niet handig. Nog wat tegen hem gezegd? 😉

17 december 2021 om 08:08

Genieter weet je het zeker? Lijkt me sterk, of was het met beveiliging?

17 december 2021 om 09:48

In Kralingen kan je rustig lopen hoor. Beetje het Oud-Zuid van Rotterdam, rustige wijk waar Bourgondiërs en studenten elkaar treffen in de lokale etablissementen en de prachtige natuur in de wijk.

Ben hem inderdaad ook laatst maand of 2 geleden tegen gekomen in de buurt van Kralingen stadsdriehoek.

17 december 2021 om 08:09

Hij woonde, net als overigens 80% van de selectie, op de Kop van Zuid. Dat je hem tegenkwam in Kralingen zou dus zomaar kunnen.

17 december 2021 om 08:09

Nou ik denk dat berghuis niet meer in Rotterdam woont eerder nu in Amsterdam. Maar hij is nuttig voor ajax past ook in het plaatje bij ajax

17 december 2021 om 08:29

Woont hij niet 'gewoon' in Amersfoort?

17 december 2021 om 08:41

Hij woonde in ieder geval wel in Rotterdam, maar had volgens mij al vastgoed in Amsterdam. Wellicht woont hij daar nu, maar Amersfoort zou ook niet raar zijn. Zelfs in Amsterdam zal je nog wel volk hebben dat hem lastigvalt. Sommige mensen schreeuwden zo hard dat ze hem niet bij Ajax wilden zien

17 december 2021 om 09:53

Nu kun je in Kralingen ook gewoon zonder onderbroek lopen niemand die je daar lastig valt.

Ik woon tegenover het Excelsior stadion en heb gewoon een grote sparta vlag aan mijn raam hangen nooit iets gebeurd.

17 december 2021 om 11:33

Wat heeft dit nou weer met riooljournalistiek te maken? Het is toch gewoon zijn zaakwaarnemer die dit zegt?

Wat maken die Gekkies zich druk? Zijn ze vergeten dat de grootste voetballer aller tijden, Cruijff, ook van Ajax naar Feijenoord zijn gegaan.

17 december 2021 om 08:13

Dat boeit niemand. De stap van Berghuis is recent en dus is het logisch dat sommige supporters nog boos zijn. Maar over 2 jaar praat daar ook niemand meer over hoor.

17 december 2021 om 08:30

@jeroen200, het feit blijft dat Berghuis zelf altijd heeft aangegeven geen stap in Nederland te maken en nooit naar Ajax te gaan. Hierbij pretendeert hij clubliefde te hebben. Als je dan erop terugkomt, dan vind ik dat je ook met een statement mag komen, als een echte vent. Desalniettemin is alle ophef gewoon schandalig.

17 december 2021 om 08:39

Hij hoef niemand te verantwoorden. En men kan ook logisch nadenken, sportief gezien is het een no brainer. En ik ben een feyenoord supporter.

17 december 2021 om 08:51

Precies! Het gaat hier om VOETBAL… een speler veranderd van club en zoveel mensen zijn boos en sturen doodsbedreigingen. Erg triest dat er zoveel “volwassen” mensen zijn die er zo in mee gaan. Heb genoeg reacties hier gelezen ook.

17 december 2021 om 08:51

Ja dat mag, maar dan moet je niet om begrip vragen. Een korte statement als je vertrekt is zo gek nog niet, al helemaal als je daarvoor wel alles bij elkaar geroepen hebt.
Natuurlijk is hij het niet verplicht, dat zeg ik ook nergens. Het is alleen dat als hij meer begrip van de fans had gewild, hij met een statement van zijn beweegredenen kon komen.

17 december 2021 om 08:53

Blaise je begrijpt mijn strekking niet. Het artikel heeft het hier juist over de randzaken van voetbal en daar hebben je uitspraken gewoon effect. Ik begrijp zijn overstap en wens Berghuis een fijn seizoen toe, maar hij wist het effect en is meteen met de Noorderzon vertrokken.

17 december 2021 om 10:17

Ik denk niet dat hij meer begrip van de fans wilde, slechts geen doodsbedreigingen. Het is altijd bizar dat 'volwassen' mensen zo opgaan in het voetbal dat ze anderen gaan bedreigen of dood willen als diegene een andere keus maakt. Maar goed, je ziet het ook met die coronarellen in Rotterdam.. een bepaald slag mensen wordt primitief wanneer iets niet gaat zoals zij willen en dan gaan ze maar slopen en geweld plegen.

17 december 2021 om 20:00

Als Feyenoord supporter kun je niet anders dan beseffen dat dit niet gepruimd wordt. Roepen dat iedereen normaal en volwassen moet doen is natuurlijk een giller.. Welk normaal, volwassen mens betaalt geld om mannen met een bal te zien spelen?

17 december 2021 om 12:07

@jeroen200

Dit is hetzelfde alsof je het met Vermeer vergelijkt. Totaal andere omstandigheden dan het geval Berghuis die aanvoerder was en beloofde geen binnenlandse transfer te maken !!!!

17 december 2021 om 12:42

@soldierr
Het andere verschil is dat Vermeer van zijn 13e tot zijn 28e bij Ajax speelde.
Berghuis speelde slechts 5 jaartjes bij Feyenoord....

Maar als je de overstap maakt dan weet je dat het ontploft op je socials. Dan zou ik bijv. even een maandje niet op insta kijken. Ik kan me niet voorstellen dat je even gezellig een avondje dreigementen gaat lezen, of moet je dat juist controleren?

Uit het oog uit het hart. Het was een gevoelige overstap dat begrijp ik, maar niet naar je huis gaan is wel apart.
Neem aan dat hij daar nog spullen heeft?

Gr Prem_93

17 december 2021 om 08:11

Prem denk je niet dat hij de middelen zal hebben, om alles door een externe partij over te laten verhuizen? En bovendien zijn het maar spullen, een potentieel gekkie loert zo om de hoek hoor. Zeker als vader van twee kinderen zou ik wel twee keer nadenken. Groetjes Sulejmanii.

17 december 2021 om 08:18

Daar heb je een punt @sulejmanii, praktisch gezien is het voor een voetballer natuurlijk wat eenvoudiger gezien deI financiën.
Toch zou ik ook nog afscheid nemen van de buurman en dergelijke, maar misschien is Berghuis wat minder gehecht aan de buurt.
Groeten, Prem_93

Nouja zeg, geeft van Hanegem er ook nog de route bij waar je de bus niet moet lastigvallen? Echt, negeer die handel en grijp keihard in maar ga niet lopen speculeren waardoor ze op ideeen komen

Met zoveel gedoe eromheen hoop je bijna dat ie de winnende maakt, tenminste ik hoop dat. Dan krijg je de poppen aan het dansen hoor, hahaha. Make it happen Stevie!

17 december 2021 om 08:18

En ik hoop dat hij gefrustreerd rood pakt dat betekent dat wij aan de winnende hand zijn. Nog mooier als Ajax 3e wordt, dat hij volgend jaar EL kan gaan spelen, maar dat is onwaarschijnlijk haha make it happen, Arne

17 december 2021 om 08:54

Sportieve revanche is inderdaad het mooiste!

17 december 2021 om 10:14

Alsof een rode kaart zoveel uitmaakt. Dan missen jullie de penalty en maken jullie 2 eigen goals Succes zondag Fr010!

17 december 2021 om 10:19

Hahah wel zullen zien Rurgerrr. Laten we hopen op een mooie wedstrijd. Jij ook succes!

17 december 2021 om 11:39

Ik hoop vooral dat het een boeiende pot wordt, vanzelfsprekend dat mijn club wint (net als jij natuurlijk hoopt dat jouw club wint) maar vooral, en echt vooral dat het een keer normaal kan. Als ik elk jaar zie hoe de Ajax bus wordt opgewacht, vraag ik me af of die mensen wel sporen. Er staan ook kinderen in die menigte, die dit gewoon zien en het gedrag gaan kopiëren.

Ik heb al verhalen gehoord dat de Ajax bus op de snelweg wordt opgewacht, dat de stenen en het zware vuurwerk voor richting de bus, al klaarliggen. Niet te vergeten wat er allemaal rondom het stadion kan gebeuren. Nou zijn Ajacieden geen lieverdjes, maar ik vrees het ergste voor zondag. Overigens heb ik dit allemaal gehoord van iemand die fanatiek Feyenoord supporter is (ja, we zijn goede vrienden).

17 december 2021 om 08:43

Beter van niet denk ik. Dan breekt de hel echt los...

Niet om te provoceren, maar het is wel heel naief om te denken dat er niks gaat gebeuren. Onder de Feyenoordsupporters zit nu eenmaal een grote groep randdebielen die zich nergens wat van aantrekt. De haat in de ogen van Feyenoord supporters richting alles wat Ajax is, is ongezond, overdreven en stompzinnig. Daar komt bij dat de club Feyenoord veel te weinig doet aan deze groep. Als je kijkt naar alles wat er omtrent Berghuis is gebeurd, kun je je afvragen of er niet veel meer stelling genomen had moeten worden door Feyenoord. Als je als club in de greep wordt gehouden door een kleine groep tokkies, heb je het te lang niet goed aangepakt. Feyenoord mag blij zijn dat er geen publiek mag zijn, want dat was helemaal fout gegaan.

17 december 2021 om 08:45

De vraag is dan ook: wat kán Feyenoord ertegen doen? Wat kunnen ze doen als een groepje besluit om in de stad bestuurders van Union Berlin te bewerken? Helemaal niks. Denk je niet dat ze iets zouden willen doen? Hoe ga je stelling nemen, met een statement of zo? 'Foei, jongens.' En dat zo'n mafkees dan denkt: 'Ah sorry, dan kap ik ermee'

17 december 2021 om 08:56

Bobiku29. Het enige wat Feyenoord kan en moet doen is samen met de overheid inzetten op opspeuring van de idioten en ze verantwoordelijk houden. Het stadion moet voorzien worden van slimme camera's etc.

17 december 2021 om 09:16

Maar dat is het nou juist. De echte rotzooi gebeurt buiten het stadion. Zie maar een stel idioten met bivakmutsen te identificeren

17 december 2021 om 08:58

Die haat in de ogen is een mix van alcohol en drugs. Waardoor je vanzelf opgefokt raakt en een holle, lege blik in je ogen krijgt. Tijdens de klassieker gebruiken ze waarschijnlijk net ff meer dan anders en dan kan het snel gaan. Ik ken genoeg van die '' mafklappers '' en dat zijn buiten de club gewoon hele normale jongens. Maar alcohol, drugs en groepsdruk en je hebt een gevaarlijke combinatie.

17 december 2021 om 10:12

Tsja, als er al mensen lopen die het in hun hoofd halen om het overblijfsel van de Berlijnse muur te bekladden dan is een steen of iets dergelijks naar een bus gooien slechts een klein stapje..hoop dat men zich gedraagt, maar ben bang dat ze het er toch niet bij laten zitten in Rotterdam.

Joh, laat die gast lekker met rust. Hij heeft gekozen voor Ajax. Basta !! Laat ze het op het veld uitvechten. En gewoon geen aandacht besteden aan de zogenaamde supporters die iemand alleen maar kwetsen omdat hij voor een andere club speelt.

Valt en staat ook een beetje wat politie allemaal gaat tollereren komende zondag. De wedstrijd is zonder publiek, vuurwerk mag alleen op oudjaarsdag, samenscholing is (in corona) niet toegestaan, bedreiging en openlijke geweldpleging (net als openbare dronkenschap) is ook niet toegestaan. Hoop dat een politie een beetje preventief en deescallerend te werk gaat en niet alle kleine overtredingen maar gaat accepteren, totdat het weer helemaal uit de klauwen loop.

O ja, en Feyenoord moet niet vergeten het hek dicht te houden. Anders voorspel ik weer een aantal bezoekers.

17 december 2021 om 11:46



Naja, ik hoop dat de politie ook de-escalerend te werk gaat, maar om een hele nieuwe discussie te starten; de politie heeft ook helemaal geen mogelijkheid om fatsoenlijk in te grijpen. De laatste rellen in toevallig ook Rotterdam hebben dat wel laten zien. Agenten worden in het nauw gedreven, gebruiken uit noodweer hun wapen en wat krijgen we daarna? Een volgesnoven mafkees heeft plots hulp nodig van dezelfde agent die net geschoten heeft, maar die agent heeft een trauma voor de rest van zijn leven en krijgt nog eens een onderzoek aan zijn broek ook.

Er stond een filmpje online van een mafkeesje die aan het schelden was op de ME en politie: "ze hebben zelfs helmen op en ze verliezen, gevolgd door een paar flinke scheldwoorden en iets in de zin van "wij winnen, politie is NSB blabla". Politie gebruikt uit noodweer het wapen, er ligt iemand op de grond en diezelfde filmende, onzinroepende kerel zegt: "politie moordenaars, hij gaat dood" Gevolgd door: "politie stoppen nu het is nu leuk geweest, we hebben jullie hulp nodig". Nee, laat hem dan maar bloeden ook als je het mij vraagt.

Dit is toevallig ook Rotterdam, verder geen bijkomende overeenkomsten hoor. Gaat mij er alleen om dat de politie niets mag.

17 december 2021 om 13:19

Als de politie deëscalerend te werk moet gaan, zullen ze kleine overtredingen als samenscholing, vuurwerk, spreekkoren en eventueel openbaar dronkenschap juist wel moeten accepteren. Zodra ze gaan ingrijpen met de lange lat, loopt het gegarandeerd volledig uit de hand.

Zie bijvoorbeeld het verschil tussen de laatste training voor de Klasieker vorig jaar en de avond dat gevierd werd dat Feyenoord City niet door ging. Enerzijds waren er meerdere pelotons ME aanwezig bij de training die als een lap op een rode stier werkten (en is het uit de hand gelopen), anderzijds waren er enkel een paar politieagenten en wat leden van de VBE (en is er niets gebeurd). Die bewuste avond is er een uur lang vuurwerk afgestoken en daarna is iedereen naar huis gegaan. Had daar een peloton ME neergezet en de avond was gegarandeerd anders verlopen.

Als er zondag 1000 man staan moet je die hun gang laten gaan, vuurwerk af laten steken en zorgen dat het niet uit de hand gaat lopen, maar niet preventief alles en iedereen aan/oppakken.

Het maakt veel los bij die supporters ja. Maar wat het eigenlijk blootlegt zijn de issues die die mensen hebben in hun leven. Ontspannen gelukkige mensen hebben geen behoefte om andere te gaan bedreigen omdat iemand die je niet kent voor een andere voetbalclub heeft gekozen.

De schoonvader van Berghuis is Lesley Bamberger, eigenaar van de Kroonenberg Groep en daarnaast een groot geldschieter bij Almere City Fc.
De Kroonenberg Groep is een vastgoedbedrijf dat het erg goed doet en deze Lesley Bamberger zou een geschat vermogen van maar liefst 1,9 miljard euro hebben opgebouwd.
Beleggen in vastgoed is ook voor goedbetaalde voetballers de normaalste zaak van de wereld en een echt emotionele binding met hun onderkomen hebben de meesten niet, niet zoals wij eenvoudige burgers.
Om nou een enorme ophef over te gaan maken over een woning in Rotterdam waar hij wel of niet meer geweest zou zijn zegt veel over de op sensatie belust zijnde media.
Het is niets meer of minder dan olie op het vuur gooien.

Ik ben niet bezig met randzaken ik kijk vooral naar het sportieve aspect van de wedstrijd en als er een moment is waar Feyenoord van Ajax kan winnen in de kuip dan is het aanstaande zondag wel. Het gaat er met name om denk ik hoe het middenveld draait toch de motor van de ploegen. En ik vind Alvarez en Aursnes niks voor elkaar onder doen. Aursnes is een van de beste Feyenoorders dit seizoen. En waar Gravenbergh dit hele seizoen al totaal uit vorm is gaat Kokcu steeds beter spelen dus dat worden interessante duels.

Berghuis doet gewoon oordoppen in zodat hij niks hoort, en in de ajax bus zetten ze gewoon geblindeerde ramen in zodat ze niks zien.hij trapt er gewoon 2 in (0-2,)en stapt de bus weer in naar Amsterdam 😉

Dat je als Feyenoordsupporters boos bent snap ik. Maar het is maar voetbal he. Gedraag je. Houd het op sportieve boosheid of zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren