Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steun voor bekritiseerde Sutalo: ‘Hij is zo slecht als Steijn hem laat lijken’

Laatste update:

Pieter Zwart kan zich niet vinden in de kritiek die Josip Sutalo op het moment te verduren krijgt. Volgens de journalist van Voetbal International zijn er voldoende redenen om te geloven dat de verdediger daadwerkelijk een goede speler is en alsnog gaat slagen bij Ajax. "Het lot van Sutalo is dat van veel verdedigers: hij oogt zo goed of slecht als zijn trainer hem laat lijken."

Zwart trekt een vergelijking tussen de verdediging van Ajax onder Maurice Steijn en die van Kroatië, waar Sutalo vrijwel altijd een basisplek heeft. "Bij Ajax liggen voortdurend gigantische gaten tussen defensie, middenveld en aanval. Voor verdedigers valt in die context weinig eer te behalen."

"Besluit je moedig te zijn en ondanks de chaos voor je vooruit te dekken? Glijpartij. Tegendoelpunt. En jouw fout wordt eindeloos herhaald in samenvattingen", concludeert Zwart. "Analisten zullen zeggen dat het lijkt of je schaatsen aan hebt, omdat je steeds overal te laat komt."

Ook als het gaat om het opbouwen bij Ajax is Sutalo momenteel regelmatig het mikpunt van kritiek. Volgens Zwart ligt het stroeve spel van de club echter niet aan de matige passing van de centrale verdediger. "In de opbouw zijn centrale verdedigers sterk afhankelijk van de opties die ploeggenoten hen bieden door vrij te lopen."

Daarnaast claimt Steijn dat Ajax pas kan groeien 'als de speelwijze duidelijk is'. "Steijn stelt dat de Amsterdammers later dan normaal begonnen zijn met inslijpen van tactische principes. Dat betekent dat Sutalo in een elftal speelt waarin de afspraken elke wedstrijd anders zijn, net als de ploeggenoten voor zijn neus", aldus Zwart.

"Dan is het alsof Sutalo niet ‘gewoon een bal simpel kan inspelen’", vervolgt de journalist. "Maar het échte probleem is dat hij speelt in een elftal met een beroerde veldbezetting. Het lot van Sutalo is dat van veel verdedigers: hij oogt zo goed of slecht als zijn trainer hem laat lijken", besluit Zwart.

Of de problemen van Sutalo daadwerkelijk opgelost zijn met het vertrek van Steijn is nog maar de vraag. Wel lijkt het, gezien de historisch slechte prestaties van Ajax, steeds onwaarschijnlijker dat de oefenmeester nog lang mag aanblijven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hebben ze bij voetbalzone sinds kort een abo op VI Pro ofzo? Heb nog nooit zoveel artikelen vanuit VI gezien.

11 oktober 2023 om 17:45

Opzich wel een upgrade ten opzichte van de telegraaf.

11 oktober 2023 om 17:46

Komt denk ik omdat verschillende mensen berichten waar ze Suleyman Ozturk citeren positief ontvangen. En terecht ook wel, omdat ze bij VI veel meer de diepte ingaan dan andere (welbekende) platformen die hier ook geciteerd worden. Dus wat mij betreft een positieve ontwikkeling, ik vind dat wij in Nederland blij mogen zijn met VI. Er zijn niet veel landen waar sportjournalistiek dusdanige diepgang heeft, daar ben je al gauw aangewezen op bepaalde internet sites waar het veelal hobbyisten zijn die daadwerkelijk moeite doen om een coherent stuk te schrijven zonder puur onderbuik gevoel.

11 oktober 2023 om 17:49

Valt wel op idd, maar alles beter dan de Tg.

Ik vind de stukken van Pieter Zwart altijd wel interessant. Daar zit ook wel altijd een denkwijze achter, i.t.t. veel zogenaamde analysen die voor sensatie proberen te zorgen. Suley kan ik ook wel hebben, maar die probeert het nog wel eens uit de sensatie hoek of trapt open deuren in.

11 oktober 2023 om 18:05

En hij ziet het ook vaak wel goed.
Zwart is door Peter Bosz (volgens Bosz zelf) wel eens gevraagd om mee te gaan als met hem voor een functie als analist in zijn staf (ik meen toen hij naar Duitsland ging) maar dat zag Zwart zelf niet zitten

11 oktober 2023 om 19:36

Dit is iets waar heel specifiek om is gevraagd door lezers/reageerders hier, meer kwalitatieve analyses ten opzichte van wat VZ altijd postte van Driessen Verweij en De Mos etc. Daarnaast is VZ er laatst ook heel duidelijk over geweest in hun stuk over redactionele keuzes. Meer Öztürk en Zwart en in de koppen wordt aangegeven wanneer een quote van Verweij of Driessen komt. Dus ja, dit is niet toevallig, en ikzelf vind het erg prettig.

Dit was een ontzettend goed stuk op vi pro. Echt een aanrader om het hele artikel te lezen. Ben het ook helemaal eens met de analyse. Ik neem overigens aan dat er afspraken zijn gemaakt met deze site.

11 oktober 2023 om 17:50

Als je kijkt hoe rommelig, onbeveiligd en bug gevoelig deze app is, zullen er ook wel geen afspraken over zijn. Ik kan VZ bijv. niet openen in sommige landen en VI wel. Ook heerlijk die ads en filmpjes met geluid. Dit bericht zal wel verwijderd worden.

11 oktober 2023 om 18:57

Aan de andere kant zou ik er niet van op kijken als ze artikelen die achter een paywall liggen (zodat VI nog een keer wat verdient), gewoon omturnen tot eigen content zonder toestemming. Lijkt me ook dat dat flink tegen de zin van VI in is.

Maar goed, verder helemaal eens met jou en Zwart. Al ben ik inmiddels op het punt dat ik zijn mening als feit beschouw. Hij onderbouwt het altijd zo goed en begrijpelijk, dat je het er alleen maar mee eens kan zijn. Geen wonder dat onder andere Bosz hem graag in zijn staf wilde hebben.

11 oktober 2023 om 19:03

Pieter Zwart en Suleyman Ozturk hebben beiden al zeer scherpe analyses gemaakt over Steijn en zijn louter negatief. En zij zijn niet clubgebonden. Of ze dat volledig objectief maken is natuurlijk lastig te zeggen, maar ik vind ze haarscherp. Steijn moet er zsm uit.

11 oktober 2023 om 20:07

Ik lees ze ook altijd, komt zelden tot nooit voor dat Pieter Zwart onzin praat, feiten en cijfers liegen namelijk niet.
Over Sutalo ben ik het ook absoluut mee eens, dat is echt een goede verdediger, tuurlijk moet hij wennen en het is een zooitje bij Ajax, maar ben er van overtuigd dat hij boven komt drijven.

11 oktober 2023 om 20:22

Haha ben ik hier de enige gierige persoon, die een abbo op VI pro weigert

Blijkbaar hebben veel mensen een abbo daar

12 oktober 2023 om 14:59

Krillin, ik zou het toch overwegen. Ik heb 100 abonnementen, maar het extra werk dat de mensen van VI in die stukken steken, is echt indrukwekkend. Daarnaast zijn die analyses van Pieter Zwart echt super interessant om te lezen. Ik weet dat ze vaak op transferdeadlinedagen acties hebben, die zou je eens in de gaten kunnen houden als je wat euro's wil besparen.

Ik denk dat iedereen het ermee eens is dat hoe er bij ajax gewerkt is dat dat niet ten goede komt van de spelers (lees vooral geen fatsoenlijke voorbereiding) maar ik denk dat niemand kan ontkennen dat we allemaal toch veel meer van hem verwacht hadden. Van hem hadden we toch verwacht dat hij er direct zou staan.

11 oktober 2023 om 18:02

@janssen, zeker. Ik had gehoopt dat hij de leiding van de verdediging op zich zou nemen, maar dat is dus nog wel teveel gevraagd op dit moment.

11 oktober 2023 om 20:01

Ik vind het wel erg makkelijk om zijn slechte spel op anderen af te schuiven en niks op hemzelf.
Net of je dan niet zelf simpel kan spelen en goed je man uitschakelen. Natuurlijk is dat makkelijker in een goed draaiend team, maar hij maakt wel erg veel fouten.



Het klopt wel gewoon was Pieter zegt. Steijn was zo druk met oorlog voeren met Mislintat dat hij vergeten is zijn team te trainen. Ajax heeft echt geen slechtere selectie dan een Sparta, Go Ahead of Excelsior. Hij bakt er gewoon niets van. Met dit materiaal moet je makkelijk 5e kunnen staan in de eredivisie. Maar het enige wat Steijn doet is ruzie maken met de technisch directeur, zijn spelers afvallen, zeggen dat de afspraken duidelijk zijn terwijl dat in het veld totaal niet te zien is.

11 oktober 2023 om 18:23

Ik ben zo klaar met mensen die Steijn de hand boven het hoofd houden omdat ze hem zo’n ‘aandoenlijke en aardige man’ vinden. Dan wordt hij toch lekker trainer bij PEC Zwolle als dat zijn kwaliteit is?

Natuurlijk is Sutalo beter dan wat we tot nu toe gezien hebben. Dat geld ook voor Medic, Sosa, Gaei en Mikautadze. Misschien zelfs nog wel voor Akpom.

Ik zat vandaag naar de Pantelic Podcast te luisteren en daar maakten ze ook de vergelijking met Senesi en Stam bij Feyenoord. De gaten op het veld tussen de linies bij Feyenoord toen en de menigte die vond dat Senesi er niets van kon. Dat zie je nu ook bij Sutalo. Iedereen die hem heeft zien spelen buiten Ajax die weet wat een verdediger dit is. De coach is zo belangrijk wat dit betreft. Die kan er niets van, die kan er niets van, die kan er niets van? Echt...serieus? Zijn ze echt allemaal zo slecht en zijn de spelers die al Ajacied waren ook zo slecht geworden vanuit het niets? Want ja ook de spelers die er al zaten laten geen drol zien he. Niet alleen de aankopen op Forbs na. Ligt het dan misschien niet een beetje aan de coach??

11 oktober 2023 om 18:07

De aankopen zijn gewoon kut.
De meesterscouts hier in Nederland hebben allang gesproken toch en beoordeeld dat ze er allemaal niets van kunnen.
Het verbaast me hoeveel meesterscouts we hebben hier in Nederland en hoeveel er hun roeping hebben gemist.
De meeste kunnen in een halve wedstrijd zien of iemand er iets van kan of niet.
Net als inderdaad toen met Senesi. Of Alvarez of Neres bijv. Die konden er uiteindelijk ook helemaal niets van.

11 oktober 2023 om 18:39

Zo kun je er ook naar kijken. Sutalo was door vele clubs gewild, die Mannsverk die wilde Feyenoord ook, maar omdat Slot zich hard had gemaakt voor zeruoki en Slot een erg loyale man is koos hij voor Zerouki. Van der Boomen was een erg logische keuze, die is echt wel geld waard terwijl hij voor niet kwam. Sosa vertegenwoordigd ook waardenet als Forbs en Akpom, misschien allemaal aankopen die nog niet veel hebben laten zien, maar je zet ze ook nog wel weg met een paar miljoen verlies mocht het niets worden. Aankopen als Avila, Gaaei, Tahirovic en Ramaj, waarvan ik de eerste die nog best een kans toeachtom het eerste ooit te redden, zijn te dure investeringen geweest terwijl je met Media gewoon krijgt wat hij waard is en waarvoor betaald werd. Ik vind het wel erg opmerkelijk dat geen van de aankopen van vorig of dit seizoen blijken te functioneren. Da moet het haast wel ergens anders aan liggen en is er dus nog kans voor veel van de aankopen om beter uit de verf te komen onder een passende trainer.

11 oktober 2023 om 18:15

Het ligt vooral aan aan het gebrek aan leiderschap en ervaring in het veld. Er is niemand in het veld die niet alleen een gewenst niveau haalt maar ook nog eens het team bij elkaar houdt. Daarbij komt de trainer ook ervaring en misschien ook wel kwaliteit te kort.

11 oktober 2023 om 18:42

Klopt ook, in de laatste twee jaar zijn er met Onana, Martinez, Blind, Alvarez, Tadic en zelfs Haller en Klaassen echt wel mannen weggegaan die leiding en sturing gaven. Het obsesief willen vervangen van 'oud' voor jong omdat ze twee pasjes sneller zijn, is vaak de ondergang van het leek, zo ook bij de Td's en trainers in de afgelopen periode die Ajax mochten leiden.

11 oktober 2023 om 18:20

Senesi maakte een (fatale) fout in zijn eerste wedstrijd en was daarna gewoon prima. De vergelijking met Sutalo gaat mank, omdat die er al wat langer op los prutst. Maar dat past blijkbaar beter in jouw narative.
Hij heeft bij Ajax nog helemaal niets laten zien wat zijn afkoopsom rechtvaardigt. De kritiek is dus terecht; daarmee niet zeggend dat het nooit iets zal worden.



11 oktober 2023 om 18:42

De spelers die er al zaten zijn niet slecht geworden uit het niets die waren al slecht… vorig jaar had je al een matig elftal en letterlijk elke speler waarvan je zei daar moet je mee door is vertrokken en alle spelers waar je van af wilde zijn er nog. Rensch, gorter, taylor, berhuis, bergwijn en brobbey raakte vorig jaar ook al geen bal.. er was 1 speler die vorig jaar op het einde er bij kwam die het ook wel goed deed en dat is ook nog steeds de enige die het goed doet en dat is hato.

Dit zeg ik al weken. Het elftal is zo statisch dat je verdediging of middenveld nooit geen afspeel mogelijkheden hebben. In dit geval zou je als coach de spelers op hun donder moeten geven dat ze gaan bewegen maar dát zien we Steijn nóóit doen, aangezien het blijkbaar niet zijn speelwijze is. Het is keer op keer hetzelfde verhaal, elke wedstrijd weer. Dan zegt men dat Steijn niets te aanrekenen valt pffff nou ik vind het wel best allemaal!

11 oktober 2023 om 20:25

Begrijp Steijn niet. Hij moet toch ook zien dat je geen middenveld kan hebben met Taylor en Berghuis of Taylor en Bergwijn.

Je krijgt te veel gaten tussen verdediging en middenveld.

Waarom had hij Taylor niet op 10 gezet en dan vd Boomen 8 en Vos 6 als hij perse NL sprekende spelers wil.

Of wil je meer zekerheid, dan Avila op 6, Vos 8 en Taylor/Berghuis op 10

Het probleem is dat hij een verdediger is in een team dat helemaal geen team is. Het lijkt er op dat iedereen maar wat doet. Het is al een paar keer voorgekomen dat de verdedigers van Ajax tegen meer aanvallers komen te staan. Ik vind het eigenlijk knap en treuirig tegelijk dat de organistatie van nog slechter is dan dat van vorig seizoen.

11 oktober 2023 om 18:54

Ik vind het niet heel gek eerlijk gezegd. Alvarez speelde daarin een super belangrijke rol, als je dan geen goede vervanger haalt dan weet je eigenlijk dat dit staat te gebeuren. Sowieso zou het lastig zijn om hem te vervangen.

Grove fout van Mislintat dat hij daarvoor iemand haalt met een paar invalbeurtjes bij Roma. Dat werkt gewoon niet.

11 oktober 2023 om 21:31

Ja inderdaad , Ajax heeft meer van dat soort spelers gehad zoals Wouters, Davids de Jong om er maar een paar te noemen.

Ben het wel eens met Zwart. Sutalo speelt dramatisch tot nu toe, maar ik geloof er niks van dat hij er niks van kan. Heb hem regelmatig zien spelen bij Dinamo Zagreb en het Kroatisch-elftal en daar was hij gewoon altijd heel goed, ook tegen tegenstanders van een goed of hoog niveau. Het ligt gewoon aan de tactiek van Steijn, daarin verzuipen eigenlijk alle spelers van Ajax.

Blijkt dus dat Steijn tactisch heel zwak is. Laat veel over aan Maduro, maar moet ook veel meer van Steijn afkomen. Sutalo verzuipt doordat spelers verkeerd in positie staan, op een eiland staan of tientallen meters uit elkaar staan en dat zorgt zowel verdedigend als aanvallend voor problemen.

Sutalo is iemand van wie ik denk dat hij beter zal spelen als Ajax een andere trainer heeft die tactisch in ieder geval prima is. Dat idee heb ik ook bij Ramaj, Sosa, Tahirovic, van den Boomen en Forbs (speelt de laatste weken wel wat beter) en ook Mikautadze zou ik niet helemaal afschrijven. Hij speelde tegen AZ afgelopen zondag dramatisch, maar dat doet heel Ajax zowat heel dit seizoen al en ik denk dat hij best wel goed en belangrijk kan zijn als linksbuiten of als spits.

Ik denk eigenlijk dat Ajax momenteel het beste in een 4-3-1-2 formatie kan spelen. Echte goede buitenspelers heeft Ajax momenteel niet. Forbs is wel prima, maar kan denk ik ook prima als 2de spits spelen en een duo vormen met Brobbey. Dan kan je met Berghuis op 10 spelen en daarachter een blok van 3 middenvelders bestaande uit Taylor (als een soort loper), Vos (voor de balans) en van den Boomen (als de passer en voor wat voetballend vermogen zorgt) met in de verdediging Rensch, Sutalo, Hato en Sosa en Sosa kan dan als linksback opstomen aan de linkerkant en voorzetten geven.

Was de afgelopen jaren een van de betere backs in de Bundesliga, hij kan echt wel wat. Is verdedigend prima en heeft een goede trap in zijn benen. Kan ook goed opstomen aan de zijkant en voorzetten geven en Bergwijn zou ik dan op de bank zetten. Hij is aanvoerder en heb hem sinds zijn komst naar Ajax vaak en veel verdedigd, maar hij speelt echt als een zoutzak en is al helemaal geen aanvoerder. Hij voetbalt leuk en goed mee in een team dat goed draait, maar is niet een type die het heft in handen neemt als het niet draait of zijn voetbal laat spreken.

Helaas de grootste miskoop ooit van Ajax. Nog groter dan Sulejmani. Die was niet eens heel slecht, maar haalde nooit zijn niveau wat hij had bij SC Heerenveen. Maar was wel veel belangrijk op best wel veel momenten.

Gorter
Rensch
Sutalo
Hato
Sosa
Taylor
Vos
vd.Boomen
Berghuis
Brobbey
Forbs
11 oktober 2023 om 18:12

Hoe vaak heb je hem echt zien spelen in het Kroatisch team? Hij heeft nog geen 10 interlands gespeeld en op het WK alleen in de troostfinale gespeeld.

Daarnaast speelt hij daar met Gvardiol naast zich en Modric voor zich in ook nog eens een zeer verdedigend concept.

Het zal vast wel een aardige verdediger zijn maar niet voor Ajax in het spel dat Ajax voor ogen heeft met matige spelers en jeugdige talenten om zich heen.

11 oktober 2023 om 18:21

In een goed team lijken mindere spelers vaak een stuk beter. Daarnaast kun je je idd ook afvragen of het spel Ajax bij hem past. Ik zeg niet dat hij er niets van kan, maar vooraf werd er gezegd dat hij in alles beter is dan Timber. Tot op heden hebben we dat niet gezien en kun je je afvragen of Ajax of alle ploegen die geen interesse gelijk hadden. Dat laatste heb ik wel altijd heel vreemd gevonden. Waarom was er zo weinig interesse in hem ?

11 oktober 2023 om 18:45

Bij Kroatië heb ik Sutalo inderdaad niet heel veel zien spelen. Afgelopen weken 1x en dat was volgens mij tegen Marokko in de troostfinale. Ik weet zo gauw niet uit mijn hoofd of hij toen ook in andere wedstrijden heeft gemaakt.

Wel heb ik Sutalo hier en daar weleens in Europees verband zien spelen bij Dinamo Zagreb in de Champions League en een paar jaar terug (volgens mij 5-jaar geleden) in de Youth League. Daar maakte hij gewoon een hele goede en solide indruk en vorig seizoen speelde hij met Zagreb in de poulefase van de Champions League tegen AC Milan en hield zich daar goed staande tegenover o.a. Giroud en Leao.

En tuurlijk is het anders als je Gvardiol naast je hebt en Modric voor je. Maar het voorbeeld van Soccerfan_1 hierboven vind ik een goed voorbeeld. Senesi heeft dan weliswaar voor zijn komst naar Feyenoord ook nooit met een hele goede en grote naam gespeeld, maar in zijn eerste weken bij Feyenoord was hij ook ontzettend matig en leek hij er niks van te kunnen onder Jaap Stam.

Had ook te maken met de tactiek van Stam. Waren gigantische ruimtes tussen verdediging en middenveld. Hij moest het doen met Botteghin, Karsdorp en Haps naast zich. Geen wereldspelers, maar toch best wel goede en degelijke spelers in die tijd. En voor zich had Senesi o.a. Fer, Toornstra en Berghuis en dat waren ook geen verkeerde spelers maar Senesi verzoop net zoals bijna alle spelers toen.

Advocaat nam het over en Senesi was ineens veel en veel beter doordat het tactisch veel meer klopte, onder Slot heeft hij toen ook nog 1 seizoen gewerkt en toen was hij ook gewoon heel goed.

11 oktober 2023 om 19:17

@Rochester,

Het zou de tactiek kunnen zijn, maar het is wel gewoon van een dermate laag niveau, dat ik dat niet perse de schuld wil geven.

Misschien werd Senesi inderdaad beter door andere trainers, maar we weten de werkelijke reden daar nooit achter. Misschien waren het ook gewoon aanpassingsproblemen.

Om nu al te oordelen over Sutalo is nog te vroeg maar het moet gewoon veel beter, ook al zou Steijn blijven zitten, zo hard moet je wel gewoon zijn.

Wat hij eerder gepresteerd heeft, hoeft ook niet heel relevant te zijn. Hij zal namelijk niet de eerste international zijn, die het eerder goed deed bij een club en vervolgens het voetballen totaal verleerd lijkt te zijn. Zo zijn er meerdere aankopen geweest de afgelopen jaren in Nederland die het niet waar weten te maken. Bijvoorbeeld Bergwijn, eerder een zeer gewaardeerde speler bij PSV en basisspeler bij NL, nu laat hij ook vrij weinig zien.

11 oktober 2023 om 18:23

Ja welke interlands heb jij dan precies lopen kijken? Centraal staan daar gewoon andere spelers en Sutalo heeft nauwelijks gespeeld.. en bij Dinamo zal hij het vast goed gedaan hebben maar ook niet uitzonderlijk. Dit is precies zo'n aankoop die ze zomaar doen. Ook Kroatië heeft betere verdedigers Stanisic, gvardiol enz...

11 oktober 2023 om 18:30

De wedstrijden van de nations league waar Kroatië onder andere van Nederland won met Sutalo in de basis.

11 oktober 2023 om 18:31

Sutalo heeft sinds het WK alle wedstrijden van Kroatie in de basis gestaan. Ook de troostfinale stond hij basis. Die heeft de plek van Lovren sindsdien overgenomen. Ondertussen al dus 8 wedstrijden gespeeld voor Kroatie.
Kroatie staat met een Sutalo boven aan in hun poule met 1 doelpunt tegen. Alleen tegen Nederland toen 2 doelpunten tegen gekregen verder weinig doelpunten tegen.

Als er een speler is die er verdedigend niets van zou kunnen, zouden ze hem echt niet opstellen.

11 oktober 2023 om 18:44

@XIII,

Nee dat klopt natuurlijk ook. Maar we moeten niet doen alsof het allemaal aan de trainer ligt. Je ziet zo vaak dat spelers uit hun vertrouwde omgeving, niet kunnen presteren wat eerder wel kon, zijn ieder jaar weer voorbeelden van. Nou helpt het niet dat hij in een slecht draaiend elftal terecht komt, maar aan de andere kant laat Hato wel gewoon veel meer zien. Al met al ligt het dus ook gewoon aan hem zelf.

11 oktober 2023 om 19:45

"Centraal staan daar gewoon andere spelers en Sutalo heeft nauwelijks gespeeld.." Uhm nee, vanaf de troostfinale van het WK is Sutalo in elk duel basisspeler geweest naast Gvardiol. Ik weet niet of Lovren inmiddels gestopt is ofzo maar diens plek heeft hij definitief overgenomen zo lijkt het.

11 oktober 2023 om 20:48

Hou toch op joh Sander. Sutalo heeft idd tegen Armenië en dat soort landen gespeeld maar voor de rest 0 niveau laten zien. Tegen Spanje gewoon verloren en tegen NL gewonnen maar zeer zeker niet door hem. Feit blijft dat die gast iedere wedstrijd een fout of fouten maakt. Mag je gewoon op afgerekend worden

Is wel een beetje gemakkelijk. Je kan ook zeggen dat bij Kroatië zijn rol gewoon simpeler is. Die spelen 4-1-4-1 zodat er minder druk ligt op de centrale verdedigers en hij niet hoeft op te bouwen. Bovendien speelt hij daar naast Gvardiol. Da’s een stuk gemakkelijker voetballen. M.a.w. Zoals velen al gezegd hebben: hij zal best goed kunnen verdedigen, maar niet in het Ajax-systeem. Bij Ajax is 4-3-3 heilig, dus heeft de trainer wat dat betreft weinig opties als je de kwaliteit niet hebt.

11 oktober 2023 om 18:45

Kroatië speelt toch gewoon 4-3-3-. Als je het 4-1-4-1 wil noemen is het nog steeds gewoon 4-3-3 waar de buiten spelers 10 meter verder terug staan.
Daar zit net het probleem bij Ajax de afstanden tussen de linies kloppen niet. Zo lang ze dat niet oplossen maakt het niet uit wie ze er achterin neer zetten. Ajax speelt op papier met de punt naar voren onder Steijn, dat zou je ook op kunnen schrijven als 4-2-1-2-1 of zo.
Ajax heeft in het verleden wel meer a-typische Ajax verdedigers gehad die het daar prima deden (davinson Sanchez bijvoorbeeld).

Ligt gewoon puur aan de trainer, hij maakt spelers gewoon niet beter, kijk naar Sparta, die Draaien ook zonder Steijn een keurig seizoen, en dat lange bal voetbal van hem, red je het gewoon niet mee, al moet ik er ook bij zeggen in het kader van integratie in het team zou het handig zijn als Saltulo wat Engels zou spreken

Steijn is sowieso al ongeschikt. Die moet er al zo snel mogelijk uit. Snap niet waarom Ajax nog steeds wacht. Het is alleen maar uitstel tot executie zo. Hij heeft totaal geen speelwijze, tactiek en de kwaliteit om Ajax op een fatsoenlijke manier te laten voetballen. Verschrikkelijke keuze van Mislintat. Mag hopen dat Ajax zo snel mogelijk verlost is van die gast. Want ook al heb je geen balans in de selectie. Je hoort alsnog in de top 5 mee te doen met het materiaal dat je hebt en niet om plek 8-16...

Grotendeels eens met zwart, alleen maakt hij ook echt wel een ongelukkige indruk in bijna alle facetten van het voetbalspel.
De redenen die zwart aangeeft zullen zeker een grote rol spelen en het wennen aan een nieuwe club, medespelers en land zal ook zijn effect hebben.
Ik geloof best dat deze jongen prima kan voetballen als hij moet doen wat hij kan uitvoeren.
Bassey is bij ajax ook afgeserveerd omdat hij dingen moest doen die hij niet kon.
Laat spelers in hun kwaliteit spelen en laat ze niet aanpassen aan de tactiek van een trainer.
Ik bedoel dat de tactiek aangepast moet worden aan het spelersmateriaal, niet andersom ...of je moer spelers aankopen die in een bepaalde tactiek passen. Dit is bij ajax duidelijk niet gebeurt. Buiten het feit dat er ook veel matige spelers zijn gekocht

Het is ook iets makkelijker voetballen als je elke bal kwijt kunt aan modric of dat je moet zoeken naar branco van den boomen of sivert mansverk

11 oktober 2023 om 19:16

Van den Boomen en Mannsverk spelen niet eens vaak. Dus kan je niet echt zeggen dat ze een grote invloed hebben op Ajax. Je kan beter zeggen naar Tahirovic, Vos en Taylor die daar voornamelijk spelen...

Mensen met verstand, heel bekend of niet, ze praten iig met sense en voetbal knowhow! Uitleg is duidelijk. En helemaal met hem eens hier. Alle spelers daar kunnen er weinig van lijkt het, maar het is geen team, geen vertrouwen, tactisch onduidelijk. Logisch dat ze verdrinken. Steijn bakt er niks van. Je gaat me niet vertellen dat Bergwijn, Berghuis, Sutalo opeens er niks van kunnen. Sutalo bij Kroatie is top!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren