Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marciano Vink geeft de hoop op bij Ajax-speler: ‘Hoe lang heeft hij nog nodig?’

Laatste update:

Marciano Vink heeft de hoop op een gelukkig huwelijk tussen Ajax en Josip Sutalo bijna opgegeven. De analist ziet de 23-jarige Kroaat zowel in een viermans- als vijfmansverdediging niet renderen, wat bij zijn nationale team wél lukt. Vink schrijft het toe aan het kwaliteitsverschil tussen Kroatië en Ajax. "Het systeem maakt niet zoveel uit."

Met een driemans centrum van Devyne Rensch, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato hield Ajax vóór zondag tweemaal op rij de nul. De nul houden was de Amsterdammers daarvoor al niet meer sinds 25 november gelukt.

Met Sutalo in plaats van de geschorste Rensch zondag ging het echter direct weer mis. Ajax remiseerde met 2-2 tegen Fortuna Sittard, en de zomeraanwinst maakte wederom een onzekere indruk.

Zag ook Vink vanaf de zijlijn. De analist ziet het nauwelijks nog goedkomen met Sutalo. "Hij heeft bij het Kroatisch elftal Gvardiol (doorgaans basisspeler bij Manchester CIty, red.) naast zich, en waarschijnlijk spelers aan wie hij heel makkelijk de bal kwijt kan. En hier heeft hij het in een viermans- en een vijfmansverdediging geprobeerd..."

Waarmee Vink vooral naar Sutalo's collega's wijst. Die maken de centrumverdediger onzeker, zo stelt hij. "Er zijn momenten geweest op de achterlijn dat hij een bal de verkeerde kant op neemt, of dat hij moet inspelen en dat ook weer niet goed gaat... Hoe lang heeft hij nog nodig om enigszins vertrouwen te krijgen?"

"Dan heb je een Gooijer aan de rechterkant die tegen Aston Villa een re-de-lijke partij speelt, maar vandaag ook weer niet echt thuisgeeft. Het systeem maakt niet zoveel uit: spelers stijgen soms boven zichzelf uit en zakken soms door de ondergrens. Dat is inherent aan kwaliteit", besluit Vink zijn analyse.

Zondag incluis speelde Sutalo tot dusver 25 officiële duels voor Ajax. Daarin werd er slechts twee keer de nul gehouden. De laatste keer dateert van 2 november, toen Ajax in de eerste wedstrijd onder John van 't Schip FC Volendam met 2-0 versloeg. De andere keer van Sutalo's eigen debuut, tegen Fortuna Sittard op 3 september.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone-nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk niet dat het toeval is dat het vandaag weer fout ging. Sutalo is geen Ajaxmateriaal. En nee, de hele verdediging loopt niet over van kwaliteit maar in vooral Kaplan maar ook Hato zie je dat ze nog iets uitstralen en zij er wel gaan komen. Ik had Sutalo al redelijk snel afgeschreven maar vind het bijzonder dat er nu nog Ajacieden zijn die hem per se met fluwelen handschoenen willen aanpakken. De voorbeelden van Alvarez en Martinez komen weer uit de kast, die al in het eerste seizoen in ieder geval vechtlust en bravoure toonden. Maar goed, zonder Sutalo z'n vechtlust had je die 2-2 niet meer gemaakt.

10 maart 2024 om 21:54

En wat vind jij van Rensch eigenlijk? Daar ben ik wel benieuwd naar. Ajax materiaal?

10 maart 2024 om 21:57

Mwa niet per se. Maar heeft als jonkie wel in twee kampioenselftallen aardig wat minuten gemaakt. En centraal vind ik hem sowieso een klasse beter dan Sutalo.

10 maart 2024 om 22:04

Ik snap je kritiek op Sutalo. Al is die wel erg vaak aanwezig. Maar Rensch beter? Die is al 3 jaar slaapkop. Dan geloof ik er nog eerder in dat Sutalo zich herpakt. Zo een slaper en dromer als Rensch centraal is zelfmoord.

10 maart 2024 om 22:08

Wat een argument ook, kampioenschap meegepakt als jonkie. Dan kunnen we Ligeon, de Sa en Koppers ook wel als Ajax materiaal zien.

10 maart 2024 om 22:13

Ja dat is wel een prima argument gezien Rensch met het tempo en niveau van Ten Hag z'n voetbalmachines mee kon komen op jonge leeftijd. Dat Ajax was Europese subtop.Dat je met Ligeon en De Sa aankomt is pas appels met peren vergelijken. Ik zeg dat Rensch het bij Ajax al een stuk meer heeft laten zien dan Sutalo, zelfs dit seizoen.

10 maart 2024 om 22:19

Rensch kon nooit mee met het niveau. Heeft echt op geen enkel moment laten zien dat hij basis materiaal is voor Ajax, ook niet onder Ten Hag.

10 maart 2024 om 22:26

Rensch leek in zijn eerste half jaar mee te kunnen, ik zag toen ook wel potentie in hem. Zijn eerste volle seizoen als stand in van Nous was het al een heel stuk minder. Vervolgens na vertrek van Mazraoui nu al bijna 2 volle seizoen helemaal niks. Blijkbaar is bij de heilige eigen jeugd een half jaar meedoen en 3 jaar falen toch genoeg om nog als redelijke optie gezien te worden. Bizar dat er altijd een fabel rondom die jongen blijft hangen dat hij van Ajax niveau is. Ik verlang bijna terug naar het laatste seizoen van Ricardo van Rhijn vergeleken met Rensch

10 maart 2024 om 21:54

Ik denk dat het een uitstekende CB kan zijn, alleen niet bij Ajax. Deze jongen zou in Italie echt geweldig aarden denk ik na 1 seizoen wennen. Verdedigend namelijk dik in orde, voetballend ondermaats voor Ajax. Desondanks hebben we ook niet echt beter nu. Mocht je hem goed kunnen verkopen moet je dat doen maar ik zie nog steeds potentie in hem. Je moet hem gewoon niet aanspelen.

10 maart 2024 om 21:58

Ik zie hem eigenlijk ook nog best wat verdedigende fouten maken. Maar ik denk dat je gelijk hebt dat Sutalo beter uit de verf komt als hij alleen puur op verdedigen zou moeten richten.

10 maart 2024 om 22:04

Ja? Meeste dingen die die fout doet zijn imo toch echt situaties dat hij de bal an in bezit heeft. Soort Bambi on ice dan. Zat er verdedigend een paar keer goed tussen vandaag ook, die mooie tackle op de middenlijn om de counter eruit te halen onder andere.

10 maart 2024 om 22:09

Ja die tackle, ik dacht toen dat Sutalo net zo'n pot als tegen PSV zou spelen, dat naar mijn idee z'n enige echte goede wedstrijd was. Maar later miste hij vandaag weer wat focus of vertrouwen met gekke cornerbal, niet tot het gaatje willen gaan en meelopen. Ik zie hem altijd een meter of 3 bij een man vandaan staan in het strafschopgebied.

10 maart 2024 om 21:58

Dat over Alvarez en Martinez is een pure Derksen-achtige leugen. Deze 2 werden in hun eerste seizoen door alles en iedereen afgekraakt en zeker niet geroemd om hun vechtlust en bravoure. Sutalo zit gewoon in hetzelfde schuitje als dat zij toen zaten. Of Sutalo er uiteindelijk ook net zo goed uitkomt als deze 2 strijders hoeft natuurlijk niet per se, maar zou net zo goed wel kunnen gebeuren. Maar om te zeggen dat dit een hele andere situatie is, is wel erg makkelijk.

10 maart 2024 om 22:01

Haha, selectief geheugen. Juist Derksen brandde zonder de potjes te bekijken Alvarez en Martinez af. Martinez kwam er na een paar weken al aardig doorheen en kreeg in z'n eerste seizoen als de bijnaam Slagerij Martinez. Is in niets te vergelijken met Sutalo. Alvarez had wat langer nodig maar we vergeten dat deze heren in een Ajax terecht kwamen dat net daarvoor Europese top was en dus de ondergrens voor Ajacieden een stuk hoger lag dan bijvoorbeeld na vorig seizoen.

10 maart 2024 om 22:19

Gekke gewaarwording altijd, dat is hetzelfde als die mensen die zeggen dat Neres een jaar in jong-Ajax moest spelen om te wennen, terwijl die 2 maanden na z'n binnenkomst al de wedstrijd tegen Feyenoord besliste en hij daarna alleen maar basisspeler was.

11 maart 2024 om 06:52

Goede analyse. Ik zou Sutalo alleen nog opstellen in wedstrijden die je "niet" kan verliezen om nog iets van zijn marktwaarde op peil te houden. Net als Akpom, Gaai en Taylor, komt hij niveau en inzicht te kort. Ze lopen alle 4 als een kip zonder kop. Ofwel kan Schip hun niet duidelijk maken hoe en wat ze moeten doen ofwel kunnen ze het gewoon niet.

Mijn reactie zal wel verwijderd worden. Maar waarom kan je geen competitiestanden meer zien? Wanneer je tussenstanden wilt bekijken van alle wedstrijden spaced heel de app en springt die van competitie naar competitie. Waarom kan je geen formatie meer zien bij de opstellingen? Regelmatig ontbreekt er ook een speler bij de opstellingen? Kom op voetbalzone wat is dit? Ik dacht dat deze bugs na een tijdje wel opgelost zouden worden maar we zijn nu maanden verder en het is nog steeds zo.

10 maart 2024 om 22:27

Ik ben er eigenlijk wel blij om

10 maart 2024 om 23:02

@fc ramires waarom zou je reactie verwijderd moeten worden, je hebt toch gelijk.
Ik kijk tegenwoordig bij flashscore als het om opstellingen gaat, moet mijn reactie nou ook verwijderd worden?
Mensen hoor je hier vaak over dus de moderators lezen dit ook, nou doe er wat mee zou ik zeggen

10 maart 2024 om 23:41

Hier heeft Voetbalzone nog recent een artikel over geplaatst dat komende zomer de App en Website grondig gerenoveerd worden. Daarbij is nog een (uitgebreide) enquete aan toegevoegd die men kan invullen wat ze missen/graag zouden willen zien. Ze zijn op de hoogte dat vele functies niet meer werken of zijn verdwenen.

Je moet voor de grap eens opletten hoeveel hij verdedigend op heeft gelost vandaag. Zowel opbouwend als verdedigend de speler van de hele laatste linie die de minste fouten maakte. Ja hij had 1 moment dat hij overmoedig werd in het uitkappen en gaf 1 corner weg omdat hij vol in de dekking werd aangespeeld. Nog steeds minder dan Gooijer, Hato en Sosa. En ook Kaplan zag er vandaag af en toe wat minder uit, ook in de opbouw.

Bizar om nu Sutalo ook de schuld te geven van Gooijer zijn falen. What's next. Het is Sutalo zijn schuld dat Akpom recht op de keeper afschoot? Het is Sutalo zijn schuld dat Brobbey niet binnen kopte? Of is het Sutalo zijn schuld dat Kroes nu pas kan beginnen? Wat word ik hier moe van zeg. En dan natuurlijk ook myvision die er als de kippen bij is om te zeggen dat hij met fluwelen handschoentjes wordt aangepakt door sommige fans hier. Nee veel Ajacieden zijn gewoon realistisch dat hij helemaal niet zo slecht speelt als hier vaak wordt neergekwakt. Als wij hem met fluwelen handschoenen aanpakken waarmee pakken jullie hem aan: een hakbijl?

Misschien voor alle partijen maar beter om afscheid van hem te nemen deze zomer. Kan echt niks meer goed doen hier lijkt het.

10 maart 2024 om 22:06

En jij bent er als de kippen bij om Sutalo te verdedigen. Het is heel simpel: Sutalo afwezig en de organisatie stond. Sutalo aanwezig en de organisatie is totaal verdwenen. Het klopt dat ik een ander verwachtingspatroon heb van spelers van 20miljoen + die gehaald worden als defensieleider en dan strijden om een 5e plek kwalitatief nog niet aankunnen. Heeft niets met realisme te maken, het heeft met vechtlust, bravoure en mentaliteit te maken die er totaal aan ontbreekt.

10 maart 2024 om 22:09

Tegen Aston Villa ja. Tegen Utrecht gaf slaapkop Rensch 2 bijna zekere goals weg aan Lammers en pakt ie rood met een achterlijke actie. Hij heeft dan weer de mazzel dat Lammers het niet afmaakt. Maar het stond eerder ondanks Rensch en zeker niet dankzij

10 maart 2024 om 22:16

"En jij bent er als de kippen bij om Sutalo te verdedigen."

Als je mijn opmerkingen leest dan kun je zien dat ik gewoon realistisch over hem ben en dan ook vooral reageer op de buitenpropotionele kritiek die jij (o.a.) op hem hebt, terwijl jij het nu neerzet alsof ik hier in elke post loop te beweren dat Sutalo zo'n geweldenaar is. Ook ik heb weleens kritiek op Sutalo zijn spel (vooral aan de bal). Ik ben er wel als de kippen bij om aan te kaarten wat een bizarre kruistocht dit aan het worden is tegen een speler, ingezet door voornamelijk de eigen fans.

De organisatie stond tot aan de 1-1 gewoon prima hoor. Ik durf zelfs te stellen dat de organisatie met uitzondering van in totaal zo'n 10 minuten zo ongeveer tot aan de 1-2 eigenlijk de hele pot gewoon wel oke stond achterin. Alleen werden er te veel persoonlijke fouten gemaakt door Gooijer, Sosa, Hato en helaas ook Kaplan zag er een paar keer niet geweldig uit. Het was vooral dat het middenveld vastliep en je voorin geen potten kon breken. Fortuna kwam eigenlijk totaal onverwacht weer in de wedstrijd. Balbezit over de hele wedstrijden was notabene meer dan 70 procent in het voordeel van Ajax en aantal schoten etc ook allemaal. Door slap ingrijpen van Ramaj en een enorme (onfortuinlijke) mispeer van Kaplan laat je Fortuna gewoon helemaal terugkomen, totaal onnodig.

Sutalo is geen defensieleider. Is hij nooit geweest. Snap niet waarom je dat van hem verwacht, dat profiel past hem totaal niet. Dat is een fout geweest van Mislintat, niet van Sutalo.

10 maart 2024 om 22:20

Grappig dat iemand daadwerkelijk op iemand kwaliteiten beoordelen in plaats van op een hetze überhaupt "verdedigen" is tegenwoordig.

Hoezo zie jij hem als defensieleider? Die jongen is net 24 geworden en heeft nog nooit buiten Kroatië gespeeld. Denk jij dan dat hij een defensie even neer gaat zetten? Waar heeft hij dat dan gedaan??

Als je een defensieleider had gewild. Had je afgelopen zomer een dertiger als Inigo Martinez 5 miljoen per jaar moeten bieden. Dan heb je defensieleider.

Maar een toen 23 jarige gaat toch niet je hele verdediging organiseren.. En ach, 20 miljoen is tegenwoordig ook niet meer wat het geweest is. Iedere speler bij Ajax, PSV of Feyenoord die drie leuke wedstrijden speelt schrijven we al naar minimaal 40-50 miljoen. Maar wij denken voor 20 miljoen de nieuwe Sergio Ramos te hebben..

10 maart 2024 om 22:19

Dat laatste lijkt me ook het beste. Bij Ajax sta je als buitenstaander die moet concurreren met de jongens uit eigen jeugd natuurlijk al snel achter. Hij wordt onevenredig hard aangepakt t.o.v. Hato, Rensch en Gooijer die zelfs bij Telstar niet zou opvallen. Wat ik wel moet zeggen is dat Sutalo helaas niet het karakter van een krijger lijkt te hebben. Hij straalt in niets uit te willen slagen. Die jongen lijkt net als Gaaei (nog) niet geschikt voor voetbal in deze omstandigheden en met deze druk.

10 maart 2024 om 23:04

@JtjeVtt veel opgelost?Geef mij Bassey maar.2 wedstrijden speelt hij matig en de rest was zwaar klote.23 jarige international en dan nog geen stempel kunnen drukken na 8 maanden

10 maart 2024 om 23:13

Vandaag heeft hij als enige de pot gewoon dichtgehouden hoor. Zat er een aantal keer goed tussen. Had 2 mindere momentjes aan de bal (waarbij hij bij 1 vol in de dekking werd aangespeeld) maar verder won hij al zijn kopduels, stond hij een aantal keer zeer goed gepositioneerd, kwam er zo goed als geen gevaar over zijn flank (zelfs met Gooijer aan die kant die werkelijk geen bal goed geraakt heeft). Haalde een paar ballen er goed uit, mooie vliegende tackle nog in de eerste helft. Geen enkel negatief aandeel gehad in de twee goals tegen en hij is aanvallend gezien zelfs nog essentieel in de 2-2.

Hij was van de 5 verdedigers vandaag gewoon de beste. En nog wordt hier gedaan alsof het zijn schuld is dat de andere 4 slecht speelden. Vind ik bijzonder. Het is ook niet alsof hij zijn medespelers in de problemen bracht, integendeel, hij heeft een hoop eruit gehaald aan slordigheid vanuit het middenveld en Gooijer. Gaf geen slechte inspeelpasses vandaag. Sterker nog, ik denk dat hij een hele hoge passzuiverheid had vandaag want ik heb hem eigenlijk niks in zien leveren.

Krijgt als een van de weinige Ajacieden deze pot van mij dus wel gewoon een voldoende ja.

11 maart 2024 om 07:52

Misschien moeten we Sutalo eerst eens een heel seizoen zien in een normaal elftal, met structuur, waarbij de spelers weten wat ze moeten doen. En dan hem pas beoordelen.

Ik heb het gevoel dat hij verkrampt moet opbouwen, wat hij niet kan. Daarnaast brengt Ramaj hem ook vaak in de problemen door hem op de achterlijn in de dekking aan te spelen.

Door zijn prijskaartje verwacht je een soort Superman.

11 maart 2024 om 08:35

Het ligt aan iedereen behalve Sutalo zelf. Volgens mij komt het door Brobbey dat Sutalo slecht presteert? Of niet? Of ligt het misschien aan Ryan Babel?

11 maart 2024 om 10:25

Nou dit is toch wel mooi de omgekeerde wereld die je ervan weet te maken hoor.

Jij roept hier al een week dat iedereen in de verdediging slechter gaat spelen door de aanwezigheid van Sutalo. Doet gisteren nauwelijks iets fout (in tegenstelling tot zijn collega’s achterin) en nog blijf je volhouden dat ze allemaal zenuwachtig worden van Sutalo.

De grap die je maakt kun je letterlijk reageren op elke post over Sutalo die je zelf plaatst😂

11 maart 2024 om 09:30

Dit is precies wat ik ook zei. Hij maakt op gegeven moment in de 1e helft een sliding op de helft van Fortuna, als hij die niet maakt gaat die linksbuiten alleen op Ramaj af. Ramaj brengt hem in de problemen met een ziekenhuisbal en iedereen is er als de kippen bij om hem af te branden. Het is misschien geen Ajax verdediger vanwege zijn beperkingen aan de bal, maar verdedigend is het een uitstekende verdediger.

het is een beetje zoals bassey denk ik, voor veel geld gehaald, dus hoge verwachtingen.
bij sutalo heb ik iets minder dan bij bassey, dat je wel iets in hem ziet. Maar niet voor ajax.
Opzich is dat niet heel erg, niet elke speler past bij elke club... ik denk dat je zo'n sutalo niet teveel opdrachten moet geven, gewoon de bal naar de juiste kleur en als het spannend wordt peer die bal maar naar voren. Ik zie nu te vaak bij hem dat hij een oplossing moet zoeken en dan helemaal in de stress lijkt te raken en het niet meer weet.

Overigens vind ik naast zijn knullige momenten hem de afgelopen wedstrijden niet eens de minste ajax verdedigers... en ik denk ook dat hij bij een eventueel volgend seizoen een stuk beter voor de dag zou komen, maar als ajax in de zomer een bod van 15-20mil krijgt voor hem zullen ze gewoon afscheid moeten nemen. Beste voor beide partijen.

Dit seizoen heb ik elke speler al een keer afgeschreven zien worden zelfs Brobbey in het begin, zegt misschien meer over de kwaliteit van de trainers dan de selectie wanneer er zoveel ondermaats presteren. Vorig seizoen precies hetzelfde waarbij onze sterkhouders ook meedeelde in de malaise net zoals dit jaar.

Sutalo verhaal is identiek aan dat van Bassey vorig jaar, die raak je makkelijk kwijt en zal gewoon weer opleven in een andere competitie zoals de Serie A.

Is verdedigend op zich wel prima maar aan de bal is het gewoon tragisch bij die vent. Je hebt een toch wat hoger verwachtingspatroon voor een verdediger die is gehaald voor 20+ miljoen. Zeker tegen dit soort tegenstanders zou Sutalo dit aan moeten kunnen. Het is gewoon niks met die kerel tot nu toe. Als je een goeie prijs kan krijgen voor hem gewoon lekker van de hand doen.

10 maart 2024 om 22:18

Bij Zagreb stond hij gewoon bekend om z'n goede passing en durfde hij zelfs in te dribbelen, het is ook niet of deze transfer uit de lucht is komen vallen, qua scoutingsprofiel is dit gewoon een Ajax verdediger dat is nog het meest bizarre.

10 maart 2024 om 22:22

Precies. Die gozer staat duidelijk stijf van de zenuwen en speelt vooral om geen fouten te maken. Hij heeft niet dat onverstoorbare wat Martinez en Alvarez hadden, die komen toch duidelijk uit een harder milieu

10 maart 2024 om 22:26

Hij doet bij Ajax ook weleens wat goeds aan de bal hoor. Je ziet alleen dat hij zo'n last heeft van de druk dat hij na 1 foutje gelijk weer in zijn eigen hoofd gaat zitten. En opzich, met alle negatieve aandacht die hij krijgt in de media (zelfs voor fouten van zijn medespelers) kun je hem dat ook bijna niet meer kwalijk nemen.

Hij wordt week in week uit helemaal afgefikt op alle kanalen maar we worden dan wel allemaal boos dat hij zo in zijn eigen hoofd lijkt te zitten. Kip - ei.

11 maart 2024 om 07:35

@jtjvtt

Je mag van een speler van Ajax toch wel verwachten dat hij wel vaker iets goeds met een bal doet dan weleens. Ik vind Rensch geen goede verdediger maar ik heb wel het gevoel dat Ajax comfortabeler speelt als Rensch speelt ipv Sutalo. Zoals je zelf nu ook toe geeft lijkt het erop dat hij het mentaal moeilijk heeft waardoor hij misschien niet altijd direct fouten maakt, maar wel onzekerheid uitstraalt. Een onzekerheid die ook doorslaat op de rest van het elftal. Rensch maakt ook fouten, maar hij staat daarna over het algemeen wel weer met veel vertrouwen te voetballen.
Vooral deze onzekerheid van Sutalo straalt hij dus op het elftal af en haalt het hele elftal naar beneden.

11 maart 2024 om 10:35

De onzekerheid straalt over op het hele elftal….?

Wat een kul argument is dit toch. Dit gaat er bij mij echt niet in. Hij haalt verdedigend gezien gisteren alles eruit maar ‘de spelers worden zenuwachtig door zijn uitstraling’. Zou het misschien kunnen dat ze zenuwachtig worden omdat Hato mogelijk buitenspel opheft bij elke keer dat ze stappen, of dat (als hij speelt) Rensch misschien plots even besluit een goal weg te geven? Ramaj zomaar een bal in de voeten van een aanvaller schuift? Of dat Gooijer elke keer dat hij de bal heeft deze afgepakt ziet worden door een tegenstander? Tegen Utrecht speel je eigenlijk een identieke wedstrijd alleen valt daar de goal niet en hier wel. Dit elftal is dusdanig fragiel dat het allemaal instort bij een tegentreffer.

Maar het zal vast aan Sutalo liggen dat Ramaj die bal niet heeft in de korte hoek. Of misschien was het de angst dat Sutalo ergens achter hem staat waardoor Kaplan die bal helemaal verkeerd raakt bij de 1-2😂

Ik kan dit echt niet meer serieus nemen.

Je wil wel heel erg graag hier benadrukken dat Sutalo volgens jou alles fout doet farmers. Niet voor het eerst.

11 maart 2024 om 13:42

@jtjevtt

Ik heb volgens mij nergens gezegd dat Sutalo schuldig was aan doelpunten. Je doet aan stemmingmakerij, maar dat zijn we ook wel van jou gewent.

Ajax heeft nu een paar wedstrijden zonder Sutalo maar met Rensch centraal gespeeld. Dit waren tegen betere tegenstanders, maar ondanks dat gaven ze heel weinig weg. Komt dat omdat Rensch zo goed kan verdedigen? Nee, zeker niet maar naar mijn mening komt het wel omdat het voetbal met Rensch centraal beter is dan met Sutalo. Daardoor is het voor een tegenstander lastiger om Ajax onder druk te zetten.

11 maart 2024 om 14:18

Ik doe aan stemmingmakerij? Terwijl jij mij hieronder in reactie op een ander lid ' Sutalo zijn grootste fan' noemt notabene. Prima jongen. Ik had verwacht dat je humeur iets beter zou zijn na het puntverlies van Ajax

Ajax speelde met Rensch centraal tegen Utrecht. Daar gaf Rensch twee gigantische kansen weg en pakte hij rood. Het staat helemaal niet beter met Rensch. Als een van die kansen erin was gevlogen had je een identieke wedstrijd aan gisteren gehad. Met of zonder Sutalo. Iedereen in de verdedigende linie blijft individuele fouten maken, in welke samenstelling dan ook.

En ook vandaag was Sutalo wederom niet de minste achterin. Het blijft een makkelijk slachtoffer. Aankoop, buitenlander, duur, veel verwachtingen en een onzekere uitstraling. Rensch is heilig want is eigen jeugd en straalt uit het allemaal onder controle te hebben. Als je beide heren in de gaten houd geeft Rensch veel meer weg, maar die heeft het eeuwige deken van bescherming om zich heen. Zelfs Hato gaf voor Utrecht thuis bijna wekelijks meer weg. Ook ik vind Sutalo tegenvallen, maar er is echt een heksenjacht op die kerel bezig vanuit de media en hier door o.a. Myvision.

10 maart 2024 om 22:37



Pas maar op om zo de eigen jeugd aan te vallen , zelfs Nous viel tegen maar dat werdt mede door Anthony verbloemd net als met Rensch toen.
Nu er geen buitenspeler meer terug verdedidg vallen de backs door de mand en komen de centrale verdedigers onder zware druk.dit Ajax heeft een paar goede backs nodig net als 2 buitenspelers zoals Anthony die niet vies zijn van meters maken , dan komt er minder druk op de cv en zullen die ook beter renderen , zelfs Sutalo zal zich dan beter voelen.

Heel vreemd dat bij de meeste analisten alle spelers, behept met het Ajax DNA onfeilbaar zijn en waar geen enkele kritiek op mag worden gegeven. Gaat het fout? Eerst is altijd een aankoop van Mislintat de dader, en anders iemand die eerder is aangekocht. Nooit eerst een Gooijer, nooit eerst een Rensch, nooit eerst Hato, nooit eerst de rampzalig in zijn optreden Hlynsson, nooit eerst Taylor, is nu na eindelijk een paar doelpunten opeens onomstotelijk een top Ajacied, noooit eerst Bergwijn. Het ligt ook niet aan de RVC, behalve Eringa, het ligt niet aan de arme van der Sar, over(mars) zwijgen we, het ligt niet aan de ingevlogen mastodonten van Gaal of van Praag, ook niet aan Kroes, die is nog niet begonnen, en ligt het ook niet aan de niet Ajacieden? Dan zal het wel aan het veld liggen. Mooi dat je straks met dit geraamte voor volgend seizoen iedere opponent nu al doet sidderen: Gorter, Gooijer, Rensch, Hato, Martha, Hlynsson, v.d. Boomen, Taylor, Banel, Rijkhoff (brobbey is verkocht, Bergwijn. Coach van 't Schip, assistenten Maduro, IPad boy en Witschge. Kom maar op!

Ik geef hem ook op. Experts enthousiast, scouts enthousiast, meerdere goede clubs die interesse hadden. Uiteindelijk zit iedereen ernaast. Hij was verdedigend zo slecht nog niet, maar met zo'n zenuwpees naast je is het niet lekker voetballen. Afscheid nemen voor 20 miljoen.

11 maart 2024 om 07:46

Eigenlijk weinig aan toe te voegen. Op zich zie je echt wel dat hij beter gaat presteren, maar ondanks dat lijkt het erop dat hij zo onzeker oogt dat het elftal ook onzekerder overkomt. Zelfs zijn grootste fan (jtevtt) geeft ook aan dat elk foutje in zijn hoofd lijkt te gaan zitten. Dit is zelden goed voor een speler.

11 maart 2024 om 10:41

“Zijn grootste fan.”

Haha dit vind ik wel erg treurig van je farmers, maar kan niet zeggen dat ik het niet had verwacht.

Wat ben jij dan, de grootste anti-fan van alles wat met Ajax te maken heeft? Zelden een PSV/Graafschapper gezien die in élk Ajax topic zijn gal even moet spuwen in een zogenaamde ‘onderbouwde’ argumentatie die telkens druipt van de negatieve emoties jegens Ajax. Waar we allemaal gewoon doorheen prikken hoor. Laat daar geen misverstand over bestaan.

11 maart 2024 om 13:45

Je kunt toch moeilijk ontkennen dat jij degene bent die hem het meeste in bescherming neemt. Ik ken niemand op dit forum die dat zo consequent doet dan dat jij dat doet.

Dat ik alleen maar negatief over Ajax ben slaat helemaal nergens op. Als jij mijn topics leest zul je dat moeten beamen. Maar uiteraard past dat niet in jouw verhaal.

11 maart 2024 om 14:24

Nou ik kan je zo een lijstje geven van namen die dat net zo veel doen als ik hier. Ik noem een Martijn, Tinus, Pedri, Sulejmanii, Diego is ook een stuk realistischer en genuanceerder. Sterker nog, aan de duimpjes zien is de gemiddelde bezoeker op VZ het toch eerder eens met ons dan met jou, myvision en Deuitverkorene over Sutalo

Ik wil je eigenlijk voorstellen om ons helemaal niet te gaan verlagen tot kinderachtige verwijten als 'jij bent zijn grootste fan' als we gewoon een inhoudelijke discussie proberen te voeren. Je reageert niet eens op mij en toch moet je mij een discussie in slepen. Dat is gewoon van een zeer laag niveau waarmee je m.i. toch eventjes uit de bocht vliegt en je ware aard toont

11 maart 2024 om 15:03

Je weet toch hoe het hier gaat met duimpjes. Er zijn er genoeg die zichzelf of alles dat positief is over hun club een duimpje geven. Dat zegt mij dus niet zo heel veel.

Met Martijn bedoel je Martijnr? Kun je je ook nog herinneren dat hij de overtreding van Hilgers tegen PSV geen rood vond ? hij heeft hele vreemde uitingen. Van de anderen is mij het minder opgevallen.

Maar ik zal niet nog eens zeggen dat jij Sutalo's grootste fan bent. Op zich vind ik het ook goed dat je wel achter een speler blijft staan, echter heb ik wel het gevoel dat je in zijn geval te veel naar zijn verdedigende momenten kijkt maar minder naar het algemene spel met hem in de basis. En ja, het kan toeval zijn, maar ondanks dat het spel ook de laatste weken niet groots was, vond ik wel dat Ajax zonder hem meer zekerheid uitstraalde. Ik heb ook het gevoel dat dat ook de wedstrijden waren dat Ajax de minste doelpogingen tegen kreeg en dat ondanks dat je met Utrecht en Villa toch betere tegenstanders had. Ik heb het niet opgezocht, maar het zou mij verbazen als ik hierin geen gelijk heb.

11 maart 2024 om 15:53

Je speelt gisteren een bijna identieke wedstrijd als tegen Utrecht. Tegen Utrecht geef je 6 schoten in totaal weg, gisteren 9, daar mag je wel nog de kanttekening bij plaatsen dat Ajax onfortuinlijk achter kwam tegen Fortuna en logischerwijs dus achterin meer ruimte weg moest geven om zelf iets te forceren. t

Utrecht creeerde 1 counter, Fortuna 0. Goals prevented zijn nagenoeg gelijk. Het is eerder de onkunde van Lammers die ervoor zorgt dat de verdediging van Ajax er beter vanaf kwam dan de afwezigheid van Sutalo. De kansen die Rensch weggaf waren notabene groter dan waar Fortuna gisteren uit scoorde.

Had Sutalo 6 keer een man in de dekking aangespeeld, 4 counters ingeleid en 3 keer de bal op de eigen lat gekopt dan wil ik nog wel meegaan in je punt. Dit gaat er bij mij nog steeds niet in. Ik ga gewoon nooit een individuele ketser van een speler op de aanwezigheid van een andere speler afschuiven. Zeker niet als die andere speler juist de meeste van die fouten oplost achterin. En ik word van die kruistocht tegen Sutalo een beetje baldadig merk ik. Net als wanneer mensen roepen dat Henderson, Bergwijn of Berghuis niks toevoegen.

Geen idee wat Martijn zei over Hilgers. Hij zegt wel vaker overdreven dingen waar ik het niet me eens ben, maar dat doe jij ook (en dat zul jij andersom ook van mij vinden). Het gaat erover of hij Sutalo net zo vaak verdedigt tegenover de eigen fans als ik dat doe, en in mijn ogen kun je een mooi rijtje van leden maken die dat hier regelmatig doen.

En maar bashen op Sutalo maar dat Ramaj in de eerste helft zijn medespelers steeds in gevaar bracht hoor ik niemand over. Dat de coach Akpong laat staan die geen bal raakt hoor ik niemand over.

Sutalo... Laten we het nog mar een seizoen aankijken. Wellicht gaat het beter onder een betere trainer, sterker elftal en geen onrust binnen de club. Het elftal lijkt wat meer vorm te krijgen en wanneer Ajax Aston Villa uit weet te schakelen, ziet de wereld er ook weer anders uit. Taylor is de laatste weken ook echt beter gaan spelen. Ik zie veel volwassenheid en strijd in hem en voetbaltechnisch raken zijn schoten nu ook doel. Erg fijne dribbel ook. Ik ben erg benieuwd wat er gebeurd wanneer Berghuis en Bergwijn weer terug zijn. Ik verwacht dan toch wel dat Ajax terug gaat naar 433.

Ik begrijp dit niet? Wat heeft Sutalo nou gister gedaan om deze kritiek te krijgen?
Hebben ze Gooijer wel zien spelen? Die was 5 niveau's meer drama.
Sosa met 1 goede voorzet uit 25..

Beide goals komen voort uit ongelukkige Kaplan, die er ook weer niet heel veel aan kan doen. En Ramaj moet die in de korte hoek hebben. Bij beide goals loopt je middenveld richting de andere goal. Maar het is Sutalo zijn schuld? Die speelde een prima pot...

Josip blijkt in de praktijk niet de gewenste speler dat past in het profiel dat Ajax daadwerkelijk nodig heeft. Er is (te) veel betaald en nauwelijks tot niets ervan teruggezien. Triest want hij rendeert als international voor Kroatie wel. Het lijkt me vrij duidelijk dat hij pas rendeert met spelers van topniveau om zich heen (noem Gvardiol en Modric). Bal afpakken en inleveren bij 1 van die spelers. Bij Ajax wordt er verwacht dat hij de opbouw gaat verzorgen. Dat kan hij duidelijk niet en daardoor gaat hij voorbij aan datgene waar hij wel beter in moest zijn: puur en alleen verdedigen. Jammer. Maar hij en Ajax zijn -voorlopig- nog absoluut geen match.

Tsja. Hij kan denk ik wel wat, maar is net als Bassey gewoon geen CV voor Ajax. Klaar.

Ik denk dat wanneer je Sutalo verkoopt aan een pakweg Fiorentina ofzo, dat hij het daar goed gaat doen.

Bassey doet het ook goed bij Fulham in de Bpl.
Schuurs deed het goed bij Torino in de Serie A (nu geblesseerd, maar goed).

Ik gok dat een Sutalo bij een Fiorentina, Torino, Valencia, Villareal, dat soort clubs, het gewoon goed gaat doen, mits hij meekomt met de taal.

Dat blijf ik zo apart vinden. Als je profvoetballer bent en je weet dat je aardig wat talent hebt, dan weet je toch ook dat je in de toekomst hoogstwaarschijnlijk een transfer naar het buitenland gaat maken. Dat je daar dan Engels (minimaal) moet kunnen spreken. Of wellicht Spaans/italiaans/portugees?

11 maart 2024 om 14:03

Je hemt met bijvoorbeeld Schuurs en Botman al 2 voorbeelden van spelers waar bij Ajax veel twijfel over was maar die in het buitenland gewoon presteren. Een verdediger zijn in Nederland (en met name bij de topclubs) is meer dan alleen kunnen verdedigen, je moet aan de bal ook gewoon goed zijn. Dat is toch anders spelen dan bijvoorbeeld in Italie.

Inzake de taal, ja het zou eigenlijk heel logisch zijn als je als buitenlandse speler in ieder geval de engelse taal machtig bent. Maar ik besef dat wij als Nederlanders daar misschien wel veel meer op letten dan dat in andere landen gebeurd.

11 maart 2024 om 14:49

Klopt hoor. Maar snap sowieso niet waarom niet iedereen ter wereld gewoon minimaal Engels krijgt op school (als ze naar school gaan, heet dat)...

Is toch een algemene wereldtaal. En als je prof bent en kan voetballen, weet je dat je die taal waarschijnlijk nodig gaat hebben...

En eens met je eerste stuk hoor. Al vond ik een Schuurs voetballend gewoon prima hoor. Die had makkelijk in dit Ajax gespeeld...

Botman vind ik voetballend nog altijd matig hoor. Sowieso een heel matig seizoen van hem tot nu toe, na die knieblessure...

Hij heeft blijkbaar ook een ingescheurde kruisband gehad en zich niet laten opereren maar gewoon 3 a 4 maanden gerevalideerd/opgetraind...

Benieuwd hoe lang dat goed gaat. Maar het ziet er niet heel top uit bij hem dit seizoen... Jammer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren