Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen keek met pijn in zijn ogen naar Ajax-speler: ‘Hij kan er geen reet van’

Laatste update:

De Vandaag Inside-tafel zag FK Bodø/Glimt – Ajax (1-2) donderdag met lede ogen aan. Volgens het gezelschap 'leek het niet eens op voetbal' wat de Amsterdammers op de (kunstgras)mat legden in Noorwegen. Onder meer Josip Sutalo moet het ontgelden. "Die kan er geen reet van", aldus Johan Derksen.

Het tafelgenootschap – bestaande uit Wilfred Genee, René van der Gijp, Derksen en journalist Wierd Duk – keek voor de uitzending naar het Conference League-duel. Van der Gijp vond het eerste halfuur 'vreselijk', zo zegt hij.

Derksen doet daar een schepje bovenop. "Ik denk dat ze zich bij de amateurs zouden schamen als ze zo zouden spelen", aldus de Snor.

Derksen hoopt dat Ajax niet alleen met het hoofd bij de wedstrijd zit. "Mopperen ze daar alleen over het slechte voetbal, of zijn ze ook met een langetermijnplanning bezig? Dit laat je niet meer door een passant doen, hier moet iemand zijn levenswerk van maken", vindt de analyticus.

Van der Gijp haakt in: "Wat ze bij Ajax vergeten: je doet misschien vijf, zes aankopen, maar er gaan er ook een paar weg. Brobbey gaat weg, Bergwijn gaat misschien weg... Je moet er bijna vijftien, zestien kwijt. Daar heb je vier, vijf jaar voor nodig."

Sutalo
Josip Sutalo, die vroeg in de tweede helft rood kreeg, wordt tot slot uitgelicht. "Die kostte toch twintig miljoen ofzo?", werpt Duk op. "Drieëntwintig", verduidelijkt Genee. "Die kan er geen reet van", besluit Derksen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat ze heel goed kunnen is tv maken, uiteindelijk gaat het om de kijkcijfers en als ze een ding al jaren goed begrijpen dan is het wel, dat negativiteit goed verkoopt.

Ik moet er niet aan denken namelijk wanneer ik straks 60/70+ ben om aan tafel te zitten en jonge twintigers helemaal de grond in de boren zonder ook maar enige onderbouwing en daarmee tonnen verdienen. Is nog schandaliger dan spelers die ondermaats presteren.

23 februari 2024 om 11:57

Voor dat contract zou ik zelfs de onder 10 afbranden.

23 februari 2024 om 12:12

Je kon toch nauwelijks iets positiefs verzinnen over die wedstrijd behalve dat ze door zijn?

23 februari 2024 om 13:58

Plus die Sutalo kan er ook geen reet van. Met z'n bambi ogen. Wat een bedriegers, hij, Sosa, Gaaei, Forbs, dat zijn toch geen voetballers joh. Als daar over 10 jaar een documentaire over uitkomt waaruit blijkt dat ze hun tweelingbroers uit de vijfde klasse naar Ajax stuurden, zou ik het geloven. Verschrikkelijk. Geen eergevoel in dit team, wat een clowns.

23 februari 2024 om 12:22

Waarom is dat schandaliger? Eens dat het vaak wel wat empatischer mag, maar zij doen hun werk wel goed in tegenstelling tot de voetballers die hun werk niet voldoende doen en dus kritiek krijgen. Dan is het toch niet schandalig te noemen dat zij hun beroep goed uitoefenen en veel kijkers hebben?

23 februari 2024 om 13:12

Sorry, maar wat bepaalt voor jou dat Derksen zijn werk goed doet dan? Alleen de kijkcijfers? Dus je mag vrijwel alles zeggen over iedereen, continue je onderbuikgevoelens uiten, ongefundeerde onzin uitkramen, zolang de kijkcijfers goed zijn?

23 februari 2024 om 13:24

Blijkbaar doet hij het al die jaren al goed samen met gijp en genee. Ikzelf ga absoluut niet kijken naar zo’n onnozel programma, maar ze zitten er niet voor niks nog steeds. Krijgen nog steeds een forse som bijgeschreven iedere keer van Talpa. Dus blijkbaar doen ze het goed toch?

23 februari 2024 om 12:23

Zonder onderbouwing? Volgens mij doet Sutalo z’n eigen onderbouwing.. vent is 24, nou niet perse enorm jong toch?

23 februari 2024 om 12:34

Dat is toch niet zijn punt?

23 februari 2024 om 12:37

Daarentegen heb jij er geen moeite mee om anoniem, zonder enige cent ervoor ontvangen, bejaarde tv-makers af te kraken.
Dan liever de ballen van Derksen die het onder zijn eigen naam durft te doen (en er miljoenen voor te vangen)

23 februari 2024 om 13:45

@29er

Ja zo werkt het niet. We gaan hier niet mensen die consistent mensen van van alles uitmaken tot slachtoffer benoemen, omdat mensen daar kritiek op hebben.

En jij noemt het ballen hebben? Het is een roddelprogramma voor 'mannen'. Er komen enorm weinig ballen aan te pas als we het over roddelende mannen hebben.

Daarbij mag Derksen mij best uitnodigen zodat ik haar fijn kan uitleggen wat ik van het programma denk. Ik moet dan wel uitkijken, want elke keer als ze zelf eens (gefundeerd ook nog)kritiek krijgen, breekt de hemel open en moeten ze al jankend beslissen of ze nog doorgaan met het programma.

Nogmaals, echt nul ballen in het programma.

23 februari 2024 om 14:01

Ik benoem niemand als slachtoffer, hoogstens vind ik fcvoetbal23 hypocriet. Daarnaast, durf kritiek onder je echte naam te melden

23 februari 2024 om 14:07

Tja, 29er. Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Deze tv-makers zijn erop uit om de lachers mee te krijgen door bewust overal tegenaan te trappen en naar beneden te praten. Zij doen het erom. Als jouw functioneren belachelijk wordt gemaakt op de nederlandse televisie mag je toch op zijn minst wel een beetje verwachten dat ze dat objectief proberen te doen. Nee hoor, vollebak. "Die kan er he-le-maal niks van".

"Durf kritiek onder je echte naam te naam te melden". Wat een gedrocht van een argument op een online forum annonieme meneer meneer "29-er"

23 februari 2024 om 13:41

Vond je het goed gisteravond????:-))))

23 februari 2024 om 14:02

Als comedy, ja! Ik heb in tijden niet zo hard gelachen om een voetbalwedstrijd. Bij die eerste goal van Berghuis lachte ik nog met een soort van schaamte. Maar die rode kaart voor Bodø, hun 3 ballen op de lat, hun misser voor open goal, en onze voorzet die erin vliegt, dat was gewoon topvermaak. Een soort Superbad of The Hangover 1. En al onze spelers speelden zoals die dikke Zach Galafianakis. Alsof de stichting op stap was, een dagje uit naar Noorwegen voor wat frisse lucht. In de supermarkt, bij de groente, heb je soms 'groene kneusjes', dit waren de rood-witte kneusjes.

23 februari 2024 om 14:35

Hahahaha prachtig verwoord Leidse! Zo zag ik het ook namelijk, je moest het helemaal niet zien als een profvoetbalwedstrijd in een Europees toernooi. Dit was meer dan dat, dit was komedie op de Noordpool.

23 februari 2024 om 15:20

Ze zeggen toch helemaal niets geks en alleen maar de waarheid. En de waarheid mag gewoon gezegd worden. Maar ik begrijp dat jij gisteren en eigenlijk het hele seizoen nog niet naar Ajax hebt gekeken?

Ik geloof er gewoon niet in. Die jongen moet toch wát kunnen? Ik heb wel met hem te doen. Het lijkt me ook niet makkelijk om in een zwalkend Ajax je vorm te pakken. Ik bedoel, Hato is ook niet foutloos, maar krijgt flink minder kritiek te verwerken. De verdediging van Ajax is gewoon een zootje. Werk aan de winkel voor Ajax deze zomer

23 februari 2024 om 12:01

In dit elftal komt niemand behalve Ramaj en Brobbey volledig uit de verf, zoals je zegt het is een grote bende. Extra probleem van Sutalo is dat hij enorm onzeker oogt. Na een slippertje gaat het koppie omlaag en je kunt zien dat hij onder hoogspanning staat en voornamelijk speelt om geen fouten te maken. De keren dat hij wel eens indribbelde, voetballend oploste zag het er best goed uit. Ik denk dat hij wel degelijk kwaliteiten heeft maar nog niet het karakter. Ajax hoopte met hem een leider binnen te halen, maar deze jongen heeft duidelijk sturing nodig. Naast een Martinez of Alvarez was het denk ik een stuk beter gelopen. Naast Hato of Rensch gaat het in ieder geval niks meer worden, die maken zelf genoeg fouten en kunnen totaal nog geen sturing geven. Of Hato of Sutalo moet worden verkocht en er moet daar een leider naast komen die de ander kan sturen. Duur grapje wel helaas...

23 februari 2024 om 12:22

"extra probleem van Sutalo is dat hij enorm onzeker oogt. Na een slippertje gaat het koppie omlaag en je kunt zien dat hij onder hoogspanning staat en voornamelijk speelt om geen fouten te maken."

Dit probleem zie je helaas ook bij Hato de laatste weken, let maar eens op hem. Zag een paar keer dat zijn hoofd ging hangen na een slechte bal of slechte ingreep.

Ik denk dat die jongens dit seizoen onder zo'n immense druk staan dat ze allemaal mentaal een beetje knakken.

Verder helemaal met je eens. Sutalo en Hato werkt niet naast elkaar. Sutalo heeft een type Blind naast zich nodig bij wie hij de bal kan inleveren zodat hij zich niet bezig hoeft te houden met de opbouw en inspeelpasses. Bij Hato weet ik het even niet meer welk type hij naast zich moet hebben. Misschien een slager als Martinez maar ik vind Hato ook niet geniaal in de opbouw of aan de bal. Niet zoals Timber in elk geval. Misschien gewoon een oudere ervaren verdediger maar die vind je niet zo makkelijk (zeker niet voor de basis).

Ik ben zelf vooral erg benieuwd naar het duo Sutalo / Kaplan. Geef Hato maar even wat rust is helemaal niet raar voor een jongen van 17, volgens mij is zijn mindere vorm ook deels te wijten aan oververmoeidheid, die speelt op zijn 17e gewoon elke pot 90 minuten lang. Als je ziet hoe die Jong spelers bij bosjes uitvallen zodra ze in het eerste komen. Moet Hato wel eerst even zijn contract gaan verlengen.

23 februari 2024 om 12:39

Hato heeft iemand op zijn positie nodig zodat hij even in de luwte kan ballen. Lekker trainen en wedstrijdjes in Jong Ajax. Volgens seizoen beter

23 februari 2024 om 12:57

@29er, geen goed idee. 1, hij mag niet eens in Jong spelen, hij zit allang over het maximale wedstrijden. 2, hij is eerder toe aan rust dan in de luwte ballen dus af en toe een wedstrijd op de bank of eerder gewisseld. Ook dom dat dit bv niet in de wedstrijd tegen Vitesse gebeurde bv

23 februari 2024 om 12:01

Ja zo gaat het nou eenmaal in de voetballerij. Marcelo kon er bij PSV bijvoorbeeld ook niet veel van een paar jaar later was hij aanvoerder bij Lyon.

Natuurlijk moet hij wat kunnen, maar vertrouwen, vorm en mentaliteit zijn waarschijnlijk nog belangrijker dan kwaliteiten. Voor hem en Ajax te hopen dat dat terugkeert.

23 februari 2024 om 12:02

Hato is inderdaad niet foutloos, maar speelt wel een stuk beter en heeft meer uitstraling. Van een 23-jarige international van Kroatië verwacht je dat hij Hato helpt ipv andersom. Dat jochie is pas 17! Het kan zijn dat Sutalo geen leider is, maar dan had je iemand anders moeten halen.

23 februari 2024 om 12:28

Sutalo is qua type helemaal verkeerd gescout door Mislintat. Heeft nooit een leidende rol gehad, had juist altijd een slager naast zich staan (zowel bij Dinamo als in het Kroatische elftal) en leverde de bal in bij de voetballende middenvelders die inzakte (modric bijv). Hij wordt nu gewoon zwaar bekritiseerd in Nederland op een profiel dat hem helemaal niet past. Dat is niet zijn fout, maar de fout van Mislintat. Een beetje als bij Forbs maar zelfs bij Taylor. We beoordelen die jongens op iets wat ze helemaal niet kunnen. Forbs gaat niet in de kleine ruimte kunnen combineren, Taylor is geen 8, die hoort gewoon op 10. Heeft geen idee waar hij moet lopen op het middenveld. In Jong Oranje staat hij altijd op 10 en is daar vaak de beste speler.

Het is allemaal zo makkelijk om te roepen dat die spelers er niks van kunnen en dat het hun schuld is (zoals Derksen en co. altijd doen). Laat het duidelijk zijn dat zowel Mislintat, Steijn en ook John van 't Schip veel meer blaam treffen dan de individuele spelers.

23 februari 2024 om 12:53

Heeft allemaal met vertrouwen te maken en dat ontbreekt er nu overduidelijk aan. Soms zie je dat ie comfortabel aan de bal is en dat is geen toeval. Hij kan dus wel wat maar is denk ik veels te bang om een foutje te maken. Als je hem drie jaar geleden had gehaald dan zou hij prima mee draaien.

23 februari 2024 om 12:57

Het kan niet dat professionals constant zo slecht presteren. Het zal vast wel voor een groot deel aan de spelers liggen, maar die gasten zien er zo amateuristisch uit dat het nu wel echt raar begint te worden. Het ligt denk ik aan de omgeving en de sfeer rond Ajax. Als een gemiddeld persoon in een negatieve omgeving moet werken gaat die ook niet kunnen presteren.

23 februari 2024 om 14:58

Dat lijkt mij ook, maar hoewel bijvoorbeeld een Senesi ook een valse start bij Feyenoord had, heeft Senesi nooit zo belabberd gespeeld als Sutalo en die had ook te kampen met minder dan ideale omstandigheden en veel ruimte om zich heen. Die herpakte zich ook wel redelijk snel en vanuit Argentinie lijken me de aanpassingsproblemen toch wat moeilijker.

Inmiddels speelt hij wel al zolang slecht dat je je af gaat vragen of hij wel zoveel beter kan. Ik zie in kwalitatief opzicht ook niet snel iets dat hem zou onderscheiden van andere verdedigers. Normaal zie je wel aspecten waar het er duidelijk in zit, maar Sutalo haalt ook aan de bal geen hoog niveau. Hij maakt verkeerde keuzes en steekt er in geen enkel opzicht bovenuit. Het zegt wel genoeg dat hij niet veel beter speelt dan z'n 17-jarige verdedigingspartner die niet eens in goede vorm steekt.

23 februari 2024 om 16:04

Toch kan je de situatie bij Feyenoord onmogelijk vergelijken met waar Ajax dit jaar doorheen gaat. Al je beste, meest ervaren en bepalende spelers zijn vertrokken, er is alleen maar hetzelfde type binnen gehaald qua persoonlijkheid. Stille, verlegen jongens die nog weinig vlieguren hebben gemaakt op topniveau. Tel daarbij op dat ze nauwelijks konden communiceren door taalbarrieres en Steijn die als voertaal Nederlands invoerde (wat een keuze was dat ook).

Senesi kwam binnen in een team dat veel logischer speelde met een coach die inmiddels bekend staat als een van Nederlands grootste coach talenten. In dat team viel sowieso ontzettend veel op zijn plek dit jaar. Bij Ajax wordt met de week duidelijker dat die spelers elkaar totaal niet beter maken.

Ajax zwemt, met tactisch onbenul Maurice Steijn zwommen ze, met tactisch onbenul maar sympathieke vent van 't Schip zwemmen ze nog steeds.

Dat is dus appels met peren vergelijken.

Toch wel bijzonder, want in Kroatië en bij het nationale elftal liep hij voorheen altijd prima te ballen en de berichtgeving omtrent hem was louter positief. Zou dat allemaal schijn geweest zijn, of komt het doordat Ajax tactisch en technisch zwaar ondermaats is en hij in dat niveau meegaat. Zou wel benieuwd zijn of hij wel goed genoeg zou zijn als je op de plaats van Ramalho zou zetten. Had van tevoren gedacht dit nooit te zeggen, maar Ramalho is dit seizoen een klasse beter dan deze speler.

23 februari 2024 om 12:03

Ramalho heeft een kanjer naast zich in Boscagli die voetballend enorm veel oplost en Schouten/Veerman voor zich die enorm veel ballen veroveren. Verder een algeheel geweldig draaiend elftal met spel dat zich voornamelijk afspeelt op de helft van de tegenstander. Een groter contrast in situaties met Sutalo bestaat er bijna niet

23 februari 2024 om 15:03

Anderzijds; Ivanusec laat het ook totaal nog niet zien bij Feyenoord, terwijl Sosa ook vaker dan niet slecht speelt. Dat het er dan in Europa niet uit zou komen kan gebeuren, maar ook tegen de bodem van de Eredivisie zie je bij Sutalo niet iets waar je houvast uit kunt halen. Ik vraag me af of vorm zoveel met je kan doen dat je in niets ziet wat hem beter maakt dan anderen. Dat vind ik wel een probleem, want dat zie je bij Ivanusec en Sosa dan weer wel. Bij Ivanusec zie je toch iets als hij aan de bal is en bij Sosa zijn aanvallende kwaliteiten is niets mis. Bij Sutalo zie ik eigenlijk dergelijke aanknopingspunten niet.

Het probleem bij Ajax is dat je er echt heel veel moet vervangen. Je hebt een nieuwe rechts en linksback nodig, een leider centraal achterin, een goede 6 zodat Henderson op 8 kan, een creatieve 10 (die i.t.t. Berghuis er wel zin in heeft) en een echte rechtsbuiten op zijn minst. Je wil in ieder geval Avilla, Martha, Rensch, Gaaei en Wijndal lozen. Op het middenveld Tahirovic en bij een mooi bod Taylor verkopen. In de aanval Brobbey is de enige echt goede, Bergwijn en Berguis bij een mooi bod verkopen en de bankzitters behalve Rijkhof ook bij een mooi bod verkopen. Oftewel dit lukt nooit in 1 zomer. Ongelofelijk hoe Hamstra en Mislintat er in 2 transferzomers zo'n zooi van hebben gemaakt. Als nieuwe trainer zou ik kiezen voor Ron Jans of Oosting. Willen allebei aanvallend voetbal spelen en hebben in de subtop laten zien echt goede trainers te zijn.

23 februari 2024 om 15:28

Dat gaat gewoon niet gebeuren. Je gaat niet alles slijten en bovendien is er echt geen vetpot beschikbaar om spelers aan te trekken. Het is geen FIFA waarbij je zomaar even je halve selectie voor een leuk bedrag kunt verkopen en je voor minder dan een miljoen per speler een selectie vol toptalenten en geweldige transfervrije spelers samenstelt. Zo werkt het nou eenmaal niet.

Ajax moet gewoon heel goed inventariseren. Dat betekent dat het de aanwezige spelers volledig door moet lichten (dat hadden ze allang moeten doen) met betrekking tot hun kwaliteiten, perspectief en het verleden.

Kun je bijvoorbeeld Berghuis en Bergwijn wel verkopen? Berghuis gaat gezien zijn leeftijd geen klapper meer opleveren en je haalt voor pakweg 5 miljoen euro echt geen betere speler. Als je Bergwijn weet te slijten voor 30 miljoen euro, kun je dan wel iets gelijkwaardigs terughalen? Er moet namelijk dermate veel gebeuren dat je niet zomaar even 15 miljoen euro voor 1 speler kunt spenderen en bovendien moet je maar kijken of zo'n aanvaller echt een meerwaarde gaat hebben. Je haalt niet zomaar even spelers op die het rendement van Bergwijn behalen. Daar denk je dan echt te simpel over. Kijk bijvoorbeeld naar Ivanusec bij Feyenoord.

Verder: Is Brobbey wel te behouden? Die jongen is het lichtpuntje van Ajax dit seizoen en dat zien andere clubs ook. Het komt er voor het eerst helemaal uit en als er al een moment is dat Ajax geld nodig heeft, is het nu. Die is niet voor een prikkie op te halen, maar 'goedkoper' dan komende zomer ga je hem niet in kunnen lijven. In goede jaren is die jongen al snel 60 miljoen euro waard. Dat gaan ze nu waarschijnlijk niet voor hem krijgen.

Verder moet het kijken welke van de aanwezige kwaliteiten noodzakelijk zijn en of een aantal talenten er wel klaar voor is. Rijkhof kwam er niet eens aan te pas bij Dortmund II. De kans dat hij al klaar is voor Ajax 1, is gewoon niet groot. Voor Taylor is vast wel een koper te vinden vanwege z'n leeftijd en speelminuten bij Ajax, maar Tahirovic is deze zomer gekocht en maakt nauwelijks indruk. Dan kun je hem net zo goed behouden of verhuren. Avila slijt je alleen als je daar een gigantisch verlies op durft te maken. Daar ga je echt geen miljoenen meer voor krijgen. Gaaei ga je ook niet meer voor 4,5 miljoen euro verkopen. Martha loopt sowieso uit z'n contract.

Je moet het niet moeilijker maken dan het is. Je hebt Sosa en met hem op links kom je wel weg, zolang je rechtsback kan verdedigen en je een verdedigende middenvelder hebt van niveau. Met Bergwijn, Brobbey en Berghuis staat er gewoon een Ajax-waardige aanval. Een goede back-up is echter verstandig omdat Berghuis steeds ouder wordt. Daarnaast moet er een centrale verdediger bij die er direct staat. Hato en Sutalo als duo is 'm gewoon niet. Ze maken elkaar slechter omdat ze beiden met hun eigen zwakheden kampen en zelf ook te maken met verre van goede omstandigheden.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wel met Derksen eens ben. Die jongen heb ik eigenlijk nog niets goed zien doen. En je moet na een half jaar concluderen dat dit gewoon een miskoop gaat worden. Als Ajax mazzel heeft krijgen ze er nog een miljoentje of 10 voor, maar het is gewoon een downgrade ten opzichte van Bassey. En dat was al niet geweldig.

23 februari 2024 om 12:36

Ik vraag me af of je alle wedstrijden kijkt. Zeker in de vergelijking met Bassey. Sutalo is veel anoniemer op het veld en dat is misschien niet het type dat je nodig hebt. Maar waar Bassey bij Ajax in totaal misschien 3 keer een goede verdedigende actie heeft laten zien en verder elke bal inleverde bij een tegenstander of zich vastliep heeft Sutalo de afgelopen weken al meermaals laten zien dat het er wel inzit. Er blokkeert alleen af en toe iets bij die jongen. Ik vermoed dat hij zwaar in zijn eigen hoofd zit (net als de hele verdedigende linie bij Ajax, bij alle 4 gaan de koppies hangen na een foute bal). Maar je zag tegen PSV, tegen NEC en tegen Heracles Sutalo een paar keer echt heel goed ingrijpen, dieptepass eruit halen, alle kopduels winnen, en zelfs een paar keer heel lichtvoetig een speler uitkappen.

Tegen NEC kwam hij zelfs even na een goede verdedigende actie op Timber achtige wijze naar voren en gaf hij de bal mooi mee aan Hlynsson (die daar vervolgens dramatisch mee omging).

Er zit echt wel iets in die jongen. Maar in deze verdedigende linie gaat dat er niet uitkomen. Ook naast Hato gaat dat niet lukken, die twee maken elkaar gewoon niet beter.

Bassey was gewoon echt niks voor Ajax. Gouden vent, echt een hele leuke persoonlijkheid en aan zijn inzet heeft het niet gelegen. Maar die jongen struikelt echt nog over zijn eigen veters het moment dat hij de bal voor zich heeft liggen. Die kan alleen maar slager acties uitvoeren en de bal wegrossen. Dat laatste kan hij dit seizoen best goed hoor bij Fullham. Maar dat is niet wat je bij Ajax nodig hebt.

23 februari 2024 om 15:06

Ik vind dat je knap negatief bent over Bassey. Ja, hij heeft zichzelf best wel eens belachelijk maar vooral als linksback zag ik echt wel toekomst in hem. Zijn voorzet was best oke, hij is snel en fysiek sterk. Ik hem heb wel eens vergeleken met Dumfries. Nu kun je je afvragen of dat Ajax spelers zijn, maar dat kun je je al 2 jaar heel lang bij Ajax afvragen. (ook daarvoor al met bijvoorbeeld Alvarez die meer een breker is dan een voetballer).

Daarnaast vond ik Bassey wel een speler die er voor gaat en zich niet zo verstopt dan dat Sutalo met zijn tikjes breed en terug wel doet.

23 februari 2024 om 15:38

Ik ben het grotendeels wel met je eens. Overigens maakt Sutalo zeker niet meer indruk dan Bassey of eerder Schuurs, maar Sutalo past gewoon beter bij hoe Ajax wil voetballen.

Waar ik het echter niet mee eens ben is dat je ziet dat er echt iets in Sutalo zit. Ik zie juist in niets iets wat hem zou moeten onderscheiden als verdediger van een niveau waar je als Ajax naar streeft. Aan de bal maakt hij vaak verkeerde keuzes en hoewel er progressie te zien is, is het op een goede dag nog steeds niet meer dan redelijk. In verdedigend opzicht zit er ook niets speciaals in. Dat wil niet zeggen dat hij niet eens een uitstekende actie kan uitvoeren, maar dat doet iedere centrale verdediger in de Eredivisie wel eens. Statistisch gezien komt Sutalo er eigenlijk nog slechter vanaf, met name omdat hij in geen enkele statistiek boven komt drijven. Dat zie je ook gewoon terug op het veld.

23 februari 2024 om 15:50

Sirius, er zijn een paar potten geweest waar hij juist met goed positioneren echt heel veel tegenaanvallen eruit heeft gehaald. Ik noem een PSV thuis maar zelfs ook Bodo en NEC thuis, helaas doet hij het nu (zeker voor de beeldvorming) vaak teniet door van de 14 keer dat hij goed staat 1 keer zijn man helemaal kwijt te zijn, en dat wordt je vaak fataal omdat zijn medespelers al helemaal niet de kwaliteit hebben om die fout van hem op te lossen. Kijk je wedstrijden van de concurrenten dan zie je dat zowel Boscagli, Ramalho, Trauner of Hancko ook wel een keertje hun man kwijt zijn. Maar dat wordt dan overgenomen door de back of andere CV.

Maar dat is bij Sutalo 1 moment op 15 andere momenten waarop hij juist een fout van zijn medespelers eruit haalt door wel goed op te letten. Hij is een beetje een stille kracht alleen, geen jongen die zich voor de bal gooit of gaat juichen na een tackle. En omdat hij wat verlegen/bescheiden oogt valt hij ook veel minder op op het veld.

Daarnaast heeft hij een paar keer laten zien dat hij ook prima met een lichaamsschijnbeweging een tegenstander kan foppen en zich onder de druk uit kan spelen. Heeft hij nu iets van 4 keer gedaan de afgelopen weken. En ook tegen Heerenveen en PSV won hij nagenoeg al zijn kopduels geloof ik.

Het verraad m.i. dat er meer klasse in hem zit dan we nu te zien krijgen. En ik zeg niet dat het nu goed genoeg is hoor. Maar je kijkt ook naar potentieel. Bij Berghuis weet je ook dat hij veel meer kan en die speelt ook als een natte dweil momenteel en heeft ook de grootste moeite met simpele zaken als ballen aannemen of over 5 meter een medespeler aanspelen. Dat zie je eigenlijk in dit hele team terug bij spelers die echt wel bewezen hebben dat veel beter te kunnen.

Superfarmers: Bassey ging er zeker voor, het nadeel alleen was dat zijn oplevingen 99 van de 100 keer zeer gevaarlijk balverlies opleverde rondom de middenlijn. Ik heb liever een speler die begrijpt wanneer je een bal in de ploeg moet houden (en dat soms iets te veel doet) dan een Bassey die als een wild paard op komt draven zonder dat hij enig idee heeft wat hij met een bal moet doen. Dat notabene mensen hier nog Bassey gaan verdedigen op basis van zijn seizoen bij Ajax.

Ik heb werkelijk nog nooit een speler gezien die echt in absoluut niks heeft laten zien ook maar enige waarde te zijn voor een team met de spelopvatting van Ajax. Dat klinkt misschien negatiever dan ik ben over Bassey want zoal ik zeg: hij doet het prima bij Fullham (ook niet geweldig, maar wel naar behoren). Maar dat was een veel grotere mismatch met Ajax dan Sutalo is.

23 februari 2024 om 17:57

Ik geef je zeer zeker gelijk dat Bassey totaal niet bij Ajax paste, maar Sutalo is met veel bombarie gehaald en valt zwaar door de mand. Het is geen amateurvoetbal, waar je kan lachen om een slippertje of foute bal. Sutalo is echt een slappe vent en ik ben echt heel erg geschrokken hoe matig hij voor de dag komt.

Ook twijfel ik heel erg of hij wel bij Ajax past aangezien hij voetballend niet zo best is. Hij ziet het spelletje helemaal niet. Veel foute passes en hij loopt erbij alsof hij in zijn broek gepoept heeft.

Misschien dat sommige supporters hem niet af willen vallen, maar je moet gewoon eerlijk zijn. Hij voldoet niet aan de verwachtingen, dus moet je voor volgend seizoen verder kijken. Haal een ervaren verdediger als het even kan die iig durft te voetballen. Als je op dezelfde voet verder gaat, kan je net zo goed stoppen.

Zelfde geldt voor die Akpom. Het zijn spelers die Ajax nooit zou mogen kopen. Dat dit wel gebeurd is, is zeer kwalijk en je bent waarschijnlijk een paar jaar kwijt om dit recht te breien.

23 februari 2024 om 18:25

Akpom is gewoon een goedkopere en iets mindere versie van Haller. Kan niet geweldig meevoetballen maar heeft een neusje voor de goal. In het Ajax van drie jaar geleden had die zeker zijn waarde kunnen hebben. Het probleem is hier dat geen een van de spelers op elkaar aansluit qua type spel en de coach ook geen idee lijkt te hebben hoe hij wil spelen.

Over Sutalo kan ik alleen maar herhalen wat ik hierboven zeg. Het is duidelijk nog niet goed genoeg maar hij is een van de weinige aankopen waarbij ik wel het gevoel heb dat het er ooit nog uit gaat komen. Dat sentiment zie je terug komen bij meerdere Ajax fans hier. De ene helft schrijft hem af en roept zaken als "hij loopt erbij alsof hij in zijn broek heeft gepoept." de andere helf lijkt ook te zien wat ik zie. We zullen over 2 jaar waarschijnlijk pas kunnen zeggen wie er gelijk heeft.

Komen ze er nu pas achter bij Vandaag Inside dat de aankopen het niet goed doen bij Ajax?

Wat we voor Sutalo terug gaan krijgen hangt natuurlijk af van het EK. Als hij daar goed presteert, hoeft Ajax geen verlies te maken. Genoeg teams die met vijf verdedigers spelen waarin de centrale nauwelijks hoeft mee te voetballen.

23 februari 2024 om 13:06

Als, als, als, daar kun je helaas niks voor kopen, of in dit geval verkopen.

23 februari 2024 om 15:47

Ik denk dat je daar sowieso nog wel een aardig bedrag voor vangt, maar hem verkopen zorgt alleen maar voor meer problemen. Je moet wederom op zoek naar een centrale verdediger en de problemen worden hooguit vervangen, maar niet opgelost.

Men doet er bij Ajax heel goed aan om te gaan inventariseren. Breng eens heel goed in beeld wat Sutalo buiten z'n wedstrijden bij Ajax heeft laten zien en kijk van daaruit of er meer in zit als er een gebalanceerd team staat. Dat is echt wel te doen aan de hand van het bekijken van zijn wedstrijden bij Zagreb en Kroatie en eventuele statistieken en beelden.

Ik bedoel; wie wil je dan gaan kopen als opvolger? Hilgers? Bazoer? Dan krijg je dezelfde problemen. Het is ook niet zo dat Ajax nog even 15-20 miljoen euro kan gaan spenderen aan een centrale verdediger. Er moet te veel gebeuren met inmiddels een niet zo goed gevulde portemonnee.

Onder de juiste omstandigheden valt er best wat te maken met spelers als Ramaj, Sutalo, Hato, Sosa, Henderson, Van Den Boomen, Mannsverk, Godts, Akpom, Berghuis, Brobbey en Bergwijn. Wellicht niet allemaal direct basismateriaal, maar daar kun je wel een team omheen bouwen. Forbs, Kaplan en Tahirovic vind ik door uiteenlopende redenen nog moeilijk in te schatten.

Het is gewoon een matige tot slechte selectie en dat gekoppeld met 2x een dramatische trainer dan krijg je dit niveau, Sutalo mag je eruitpikken voor z'n prijskaartje maar laten we niet doen alsof er buiten Ramaj en Brobbey iemand anders een acceptabel niveau haalt dit seizoen.

Gisteren werd het wel even duidelijk dat goede scouting zo ontzettend belangrijk is. Je haalt voor 27 miljoen euro Kroatisch international Sutalo die wekelijks laat zien weinig kwaliteit te hebben. Thomas Beelen koste 3 miljoen en doet het prima. Na Wieffer het 2de goedkope gokje uit de KKD die heel goed uitpakt

23 februari 2024 om 12:30

Al had je Beelen gehaald stond je met 2 zwaar onervaren spelers achterin. Beelen trekt zich natuurlijk ook gewoon op aan Hancko en Trauner. Je kan de bal vrijwel altijd kwijt aan Wieffer. Dan is het wel makkelijker opgroeien natuurlijk.

23 februari 2024 om 12:51

Het kan ook zijn dat Sutalo beter is in een systeem met 3 centrale verdedigers. Maar ja dat zullen we nooit weten want dat speelt Ajax nooit. Op het WK bij Kroatie was Sutalo echt de mandekker en de andere CV was er voor de opbouw. als je dat weet dan moet je hem niet halen als voetballende verdediger. Dat verwachten ze bij Feyenoord ook niet van Trauner daarom is er Hancko die de opbouw verzorgt

23 februari 2024 om 12:53

Dat is toch veel meer op kwaliteit van de trainer te gooien, kijk alleen al wat Advocaat deed vs wat Slot kan bij Feyenoord. Bij Ajax is dat echt met afstand de grootste fout die ze nu 4x in korte tijd hebben gemaakt.

23 februari 2024 om 15:52

Vergeet niet dat de omstandigheden totaal anders zijn. Feyenoord staat verdedigend heel erg stabiel met tevens ondersteuning vanaf het middenveld, maar heeft een mindere aanval. Ajax heeft een aardige aanval, maar verdedigende stabiliteit is volledig afwezig. Posteer Beelen nu bij dit Ajax en hij gaat ook ongetwijfeld verkeerde keuzes maken waardoor het er allemaal niet meer zo goed uitziet. Dat is gewoon onvermijdelijk. Bovendien ziet Sutalo er ook ongetwijfeld een stuk stabieler uit als je hem zou opstellen bij Feyenoord.

Wel ben ik het met je eens dat Feyenoord voor relatief weinig geld gewoon twee prima krachten binnengehaald heeft. In dat opzicht is goede scouting inderdaad belangrijk. Echter was het bij Ajax geen kwestie van slechte scouting, maar een kwestie van een ontzettend egoistische technisch directeur die de scouting volledig links liet liggen en het dacht zelf wel te kunnen. Als scouts in de media al verkondigen dat ze zich genegeerd voelen, weet je dat er dingen heel erg fout gaan.

23 februari 2024 om 20:31

Waar haal je 27 miljoen vandaan? Hij kostte 20 miljoen zonder bonussen.

Ajax speelt gewoon veel te ingewikkeld voor de kwaliteit die ze hebben. Goed management zoekt de juiste type spelers bij een systeem. En een goeie trainer past zijn systeem aan naar de kwaliteit die hij heeft. Beide doen ze verkeerd bij Ajax. Dat systeem is heilig en mag je niet aan zitten. Spelers als Bassey zijn echt prima spelers, maar je moet ze geen lastige opbouw laten uitvoeren. Sutalo net zo. Hadden ze meer aan een opbouwende speler als Hancko gehad.

23 februari 2024 om 14:09

Nou voor een Sosa, Forbs en Gaaei is een dribbel langs een lijntje al lastig. Die lopen erbij alsof ze dronken zijn. Sutalo is gewoon een gevaar aan de bal. Die kan je in geen enkel systeem de bal geven, en op zich is het als voetballer toch niet te veel gevraagd dat je 1) binnen de lijnen kan blijven, en 2) gewoon een bal over 3 meter kan passen? Daarnaast, ontwikkelen ze zich ook niet. Ja, achteruit. Ze worden steeds slechter. Dat is ook hun eigen verantwoordelijkheid als profs. Bassey was vele malen beter dan Sutalo vind ik. Die had al op zijn minst niet die angst in de ogen. Sutalo lijkt elke wedstrijd weer angstig verbaasd dat hij op een voetbalveld staat, alsof hij door een soort Groundhog Day gaat elke week... alweer in de arena??

23 februari 2024 om 14:38

Sutalo probeerde gisteren, in de eerste helft 2-maal de bal diep op Berghuis te steken. (terwijl Ajax amper de bal had, en wat rust, en de bal in de ploeg houden wel even lekker zou zijn) Wat was het resultaat van die steekballen? Kansloos over de zijlijn: inworp Bodo, balbezit weer kwijt. Telkens als hij weer zo’n klotebal gaf, zoomde de camera in op Sutalo, die met een heel bedroefd gezicht zich maar weer omdraaide en terugrende richting zijn eigen 16.

Vind het soms wel wat te makkelijk de kritiek.wat wil je dan met 2 zwakke backs en een 17 jarige in het centrum die ook veel fouten maken, als hij bij psv of Feyenoord zou spelen zou er veel meer uitkomen

23 februari 2024 om 12:32

Als je speelt in de basis van Ajax word je natuurlijk ook gewoon beoordeeld op je kwaliteiten ongeacht leeftijd. Bij dat soort topclubs kijkt men alleen puur naar het resultaat. En dat is niet best tegenover een kampioenen meetlat.

23 februari 2024 om 14:11

De kritiek is ook makkelijk, ze zijn namelijk allemaal intens triest slecht. Kritiek geven op een speler als Frenkie, daar moet je nog even goed voor opletten, dat is niet makkelijk. Kritiek op de clowns die tegenwoordig het Ajax shirt dragen, dat is inderdaad heel makkelijk.

23 februari 2024 om 15:55

Toch moet je dan nog zelf stabiel kunnen blijven spelen. Dat je de grote ruimtes niet dichtloopt en als centrale verdediger niet alle duels zomaar even wint, dat kan gebeuren. Echter maakt Sutalo verkeerde keuzes waarbij je denkt: "hebben ze die uit het rechter rijtje van de KKD gevist?" en verliest hij te vaak de bal door hele vreemde passes en crosspasses. Dat kun je gewoon niet wijten aan omstandigheden of andere spelers. Dan sta je zelf gigantisch te schutteren.

Ik krijg het idee dat als ze een duel aangaan ze dat niet met 100% doen , maar op 70% of zo iets. Of als ze een bal onderscheppen dan lijkt het er op dat ze overdonderd zijn dat ze toch die bal hebben. Gisteren werden er een aantal zo makkelijk van de bal gelopen , niet normaal. Ze hielden niet eens hun lichaam tussen de bal en de tegenstander, ik weet niet wat er op dat moment door hun hoofd gaat. Het minste wat je kan doen is die bal afschermen ?

23 februari 2024 om 13:54

@bossie

Ik snap niet echt waarom jij of velen dit niet begrijpen. Hebben je zelf gevoetbald in een team waar het niet lekker loopt?

Nou stel je nu voor dat als het niet lekker loopt, miljoenen mensen je compleet afbreken. Dan kan het dat je in een gedemotiveerde sleur terecht komt met veel negativiteit waardoor je simpelweg gewoon niet goed gefocust kan spelen.

24 februari 2024 om 10:34

@herosennin44
Ik heb zeker gevoetbald en ging een duel altijd 100% aan. Als jij je zelf omlaag laat trekken omdat het niet lekker gaat , dan moet je eens goed naar je zelf kijken, zeker als je professioneel voetbal speelt.
En ik zou dan als team de schouders er onder zetten, want of je nu goed of slecht bent inzet tonen en als een team spelen dat kan iedereen en zeker als het je beroep is.

23 februari 2024 om 16:00

Het is niet per se dat. Je merkt dat er geen vertrouwen is en door de instabiliteit is de veldbezetting zo slordig dat je continu tussen wal en schip belandt. Je ziet dus continu spelers die twijfelen tussen instappen of terughoudend zijn zodat je niet direct uitgeschakeld bent in de tegenaanval van de tegenstander. Ze komen overal een stap te laat en dat is gewoon heel moeilijk. Dat kan lijken op een gebrek aan inzet, maar dat is het ongetwijfeld niet. Tevens kun je met dit Ajax de boel niet vastzetten, want dan moeten de linies kort op elkaar spelen. Dan slik je veel te veel tegendoelpunten. Tevens kan Ajax ook niet achterover leunen, want dit Ajax is makkelijk uit elkaar te spelen. Bovendien kan dit Ajax enkel 90 minuten loeren op een counter tegen ploegen die veel beter zijn. Tegen de middenmoot van de Eredivisie of een Bodo lukt dat niet, omdat die ploegen de bal nog minder graag willen. Dat denk ik althans.

23 februari 2024 om 17:35

Zeer treffende analyse Sirius. Ben het helemaal met je eens. En het is een schande dat twee trainers en de technische staf er niet meer uit kan halen dit seizoen. Dat zegt uiteindelijk meer over de leiding dan over de individuele spelers.

24 februari 2024 om 10:39

De technische staf moet zeker eens goed in de spiegel kijken. Maduro werd met veel heisa gehaald, maar heeft nog niet laten zien waarom. Die zit nu bij twee verschillende trainers op de bank, maar er is niet veel veranderd.
Maar juist omdat er geen vertrouwen is zou je denken dat ze terug moeten gaan naar de basis. Simpel spelen , niet te veel risico, balbezit houden, maar zelfs dat lukt niet op dit moment. Ook dit is een taak van de coach en zijn staf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren