Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spanje is finalist dankzij goal in minuut 88; Nederland treft Italië

Laatste update:

Spanje heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Nations League. In Enschede was de ploeg van bondscoach Luis De la Fuente met 2-1 te sterk voor Italië. De Spaanse doelpuntenproductie werd verzorgd door Yeremy Pino en Joselu, terwijl Ciro Immobile namens de Italianen tot scoren kwam. Spanje speelt zondag de finale tegen Kroatië, terwijl Italië het in de troostfinale opneemt tegen Oranje.

De wedstrijd werd razendsnel opengebroken, want in de derde speelminuut kwam Spanje al op een 1-0 voorsprong. Italië was zeer onzorgvuldig in de opbouw: Leonardo Bonucci kreeg de bal op onfortuinlijke wijze aangespeeld door doelman Gianluigi Donnarumma, waarna hij opgejaagd werd door Rodrigo en Pino. Laatstgenoemde bleef kalm en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen.

Lang konden de Spanjaarden overigens niet genieten van de voorsprong, want voor het verstrijken van de elfde minuut kwam Italië al op gelijke hoogte. Na een controversiële handsbal van Robin Le Normand in het zestienmetergebied wees arbiter Slavko Vincic resoluut naar de stip. Immobile nam zijn verantwoordelijkheid en schoot raak vanaf elf meter: 1-1. In het restant van de eerste helft werden er aan weerszijden meerdere kansen gecreëerd, al resulteerden de mogelijkheden niet in treffers.

De amusementswaarde van de openingsfase van de tweede helft lag eveneens hoog. Vier minuten na de hervatting had Álvaro Morata van dichtbij uit de draai moeten scoren, maar hij schoot rakelings naast. Enkele minuten later liet Donnarumma de bal los na een vrije trap vanaf de linkerkant, waardoor Rodri in balbezit kwam. De middenvelder schoot rakelings over. Aan de overzijde verzuimde Davide Frattesi doelman Unai Simón te verschalken.

Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd sloeg Spanje toe. Een schot van Rodri van buiten het zestienmetergebied werd van richting veranderd, waardoor invaller Joselu plotseling in scoringspositie kwam. De aanvaller maakte van dichtbij geen fout en schoot Spanje naar de finale van de Nations League: 2-1. Het was de derde treffer in drie optredens voor de spits.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Dat was niet bepaald genieten van deze twee gevallen grootmachten. De wereldtoppers uit Spanje en Italië tezamen is vandaag de dag op één hand te tellen, wat enorm pijnlijk om te zien. Kroatië favoriet om de winst te pakken denk ik.

15 juni 2023 om 22:45

Ze doen me beide een beetje aan nederland denken. Op papier een paar leuke spelers maar als je de tv aanzet is het weer 90 minuten lang ergernis

15 juni 2023 om 23:15

Seizoen is over voor mij, was de laatste die ik keek.

16 juni 2023 om 00:42

Is ook niet meer zoveel te gaan tot de zomer toch? 😜

15 juni 2023 om 23:48

Joh daar gaat het ook niet om bij deze wedstrijden. Het is een mooie zomeravond, de toeschouwers hebben hun helden in een mooi shirt gezien, biertje, warme worst, en iedereen kan weer naar huis.

16 juni 2023 om 07:30

Twente staat bekend om de broodjes beenham, geen warmte wordt te krijgen…

16 juni 2023 om 07:45

De supporters zijn gaan rellen zo te zien, blijkbaar toch niet zo’n relaxte zomeravondpot

Zowel Italië als Spanje verdienen niks. Wat een slechte pot. Als Kroatië hetzelfde niveau haalt als tegen Nederland. Dan winnen ze dit makkelijk.

16 juni 2023 om 00:08

Nou zat in het stadion, maar kan je zeggen er zat een beter tempo in als bin Ned-Kro. Spanje gaat kroatië verslaan en bij Ita-Ned Italië idem

16 juni 2023 om 08:16

Dus alleen op basis van tempo. Want zowel spanje als Italië hebben moeite gehad om de bal normaal over te spelen. Beiden liepen als een kip zonder kop rond. Was echt slecht van beiden landen.

Maakt niet uit wie van de 2. Verliezen toch van allebei de teams.

15 juni 2023 om 22:52

Weet ik nog zo net niet. Zaterdag in die troostfinale zal men er sowieso wel wat met de pet naar gooien (wat B-keuze her en der ook). Maar ik zag vandaag echt geen teams waarvan je denkt nou die zijn echt veel beter dan het Nederland van gisteren hoor. Was gewoon een matig niveau.

15 juni 2023 om 23:50

Troostfinale is zondag om 15:00 uur

16 juni 2023 om 08:27

Ahja, my bad. Zondag is die wedstrijd inderdaad

Wat was Italië schandalig slecht hoor. Er valt echt heel veel te doen met dit team, maar daar wordt niets mee uitgehaald. Dat hij iemand als Bonucci nog durft opstellen is een schande en ook Jorginho moet echt gewoon gepasseerd worden.

15 juni 2023 om 22:45

Want laat ons eerlijk zijn. Donnaruma-Di Lorenzo-Scalvini-Acerbi-Bastoni-Di Marco-Barella-Tonali-Fratessi-Immobile-Chiesa is gewoon echt een topelftal.

15 juni 2023 om 22:46

Verrati laat je eruit?

15 juni 2023 om 22:47

Mee eens. En dan is het voorin nog hopen dat Scamacca en Raspadori meer gaan spelen bij hun clubs. Zodat je meer mogelijkheden krijgt.

15 juni 2023 om 22:49

De verratti van 3 jaar geleden moet altijd spelen. Die van de laatste jaren vind ik echter echt matig met momenten bij Italië. De honger lijkt er wat uit te zijn.

15 juni 2023 om 22:49

Kan jij mij toevallig vertellen waarom Locatelli en Tonali niet worden opgeroepen?

15 juni 2023 om 22:53

Acerbi is middelmaat.. Scalvini komt pas net kijken. De rest mee eens

15 juni 2023 om 22:54

Voor de breedte is er eigenlijk ook nog wel genoeg talent voorin. Ondanks hun mindere seizoenen vind ik Belotti en Zaniolo aanvallers die wel iets teweeg kunnen brengen bij een invalbeurt. Gnonto deed het ook best leuk bij Leeds.

Een echte topspits mist echter natuurlijk wel, en meteen aankomen zit dat er ook niet vrees ik.

15 juni 2023 om 22:54

@Damsterdam Tonali doet mee aan Italië u21 en mocht niet meedoen aan beide toernooien van Milan, al had Tonali dat zelf wel graag gewild

15 juni 2023 om 22:55

@Maurootje, dit jaar was Acerbi echt wel top bij inter, zeker in de tweede seizoenshelft. Voor de lange termijn is dat uiteraard wel geen speler waar je op kan bouwen.

15 juni 2023 om 22:58

Ah vandaar. Vond het al raar want vorige interlandperiode speelde hij nog gewoon.

15 juni 2023 om 23:04

@lierse als hij een op een speelt, mannetje moet uitschakelen tegen niet al te snelle gast, dan ja, maar tegenover snelle of behendige spelers is hij matig, en toplandej hebben dat meestal. Laten we nou net Nederland treffen met pijlsnelle Xavi Gakpo en Malen..

15 juni 2023 om 23:12

Hij is traag als de pest inderdaad. Maar als hij zich op 1 iemand kan focussen die echt in de spits staat dan komt die speler in kwestie bijna niet aan de bal. Hij anticipeert namelijk geweldig op inspeelpasses. Ik zou hem er momenteel altijd inzetten eigenlijk.

16 juni 2023 om 01:57

Chiesa met alle respect is ook niet meer de speler die hij voor zijn blessure was. Die moet nog eerst zijn niveau weten te vinden. Wat trouwens ook niet makkelijk gaat want Allegri speelt steeds met een systeem waar Chiesa niet in past.

16 juni 2023 om 21:50

Incl Verratti dan, de rest geef ik je gelijk..
Coaches zijn angsthazen

16 juni 2023 om 03:04

Vergeet natuurlijk wel dat Spanje ook spelers als Thiago, Ceballos en Luis Alberto niet opgeroepen heeft. Dat is gewoon veruit het beste middenveld in de wereld maar die kwast van de trainer laat de helft thuis en zet de andere helft op de bank.

16 juni 2023 om 08:18

Luis Alberto wordt nooit opgeroepen. Heeft misschien 1 interland gespeeld.

16 juni 2023 om 11:46

Ja en dat is ook net mijn punt. Spanje roept heel goede spelers gewoon niet op. Brahim Diaz is ook niet opgeroepen. Bij de sub21 speelt Riquelme, een absoluut toptalent die ook makkelijk had kunnen opgeroepen voor dit tornooi. Spanje heeft talent zat. Het probleem bij Spanje is dat ze de slechtste coaches in de wereld hebben.

We kunnen gerust stellen dat Spanje en Italië geen Europese toplanden meer zijn. Jeetje wat waren zij matig, ik had echt moeite om wakker te blijven. Je kan zeggen dat dit een vriendschappelijk tornooi en niemand hier zin in heeft, maar er zat geen kwaliteit, geen passie, geen energie niks gewoon.

Nederland en Kroatië was wel gewoon een top wedstrijd.

Nee van Italië wist ik het al, maar Spanje is ook hard aan het aftakelen. In Europa is Frankrijk echt indrukwekkend samen met Portugal en Kroatië uiteraard. De rest valt echt tegen. Landen als Spanje, Duitsland, Italië, België, Nederland zijn echt leeg. Zielloos.

Bizar, maar wat is er toch aan de hand met onze prachtige sport? Vroeger waren dit soort affiches garantie op werelds voetbal, spanning, rivaliteit.

15 juni 2023 om 22:45

Beide landen hebben ook geen exceptionele spelers meer in het team

15 juni 2023 om 22:45

Nederland was buiten de 1e helft om dramatisch slecht. Hadden niks geen tegenstand te bieden tegen de Kroaten.

15 juni 2023 om 23:30

Lekker opportuun. Gelijk afschrijven na een wedstrijd. Reken er maar op dat ze weer gewoon meedoen om de knikkers als het erop aankomt.

15 juni 2023 om 23:35

Voetbal was vroeger een sport waar de ene ploeg probeerde te winnen van de andere.
Nu probeert men eerst om niet te verliezen van de ander.
Hierdoor zie je nog sporadisch een wedstrijd die doet denken aan vroegere tijden.
Geld is zoals altijd de oorzaak, net als die tomeloze poule systemen waarbij gelijkspelen soms al genoeg zijn om door te gaan en veel geld binnen te slepen.

15 juni 2023 om 23:51

Misschien dat die spelers al 60 wedstrijden in de benen hebben zitten, 2 a 3 weken hun laatste wedstrijd gespeeld hebben, snikheet is, dit een nietszeggend toernooi is in een stadionnetje waar geen sfeer is (normaal met de tukkers natuurlijk wel!), en dat ze al met hun koppie denken aan die gemene cocktail op het strand. Dan begint het eruit te zien als zielloos amateurvoetbal.

16 juni 2023 om 01:21

Bekijk alle topploegen eens. Om te beginnen met de CL finale. Enorm verspreid qua nationaliteiten op alle posities. 16 of 17 verschillende nationaliteiten op 22 spelers in de basis. Het spitsenprobleem is er al langer als vandaag. De toppers zitten bij kleine landen. Frankrijk is op papier het compleetste, maar het komt er ook niet altijd uit. Voor bepaalde topspelers die juist gestopt zijn zijn er nog geen nieuwe in de plaats gekomen, zeker niet op een constant hoog niveau.

16 juni 2023 om 02:09

@CMG Nagel op de kop. Het is al een paar jaar gaande dat het allemaal zo zielloos lijkt. Toplanden dat met heel wat middelmaat spelen vooral Spanje en Duitsland is niet om aan te zien als je het vergelijkt met de generaties ervoor, de zogezegde topaffiches dat altijd teleurstellen… ik denk dat we allemaal een beetje voetbal moe beginnen worden en de spelers ook. Het is allemaal iets te veel aan het worden. Ook de evolutie van het voetbal heeft er veel mee te maken, die magische spelers dat vaak een vrije rol kregen van weleer zijn er niet meer of amper. Het zijn nu allemaal een beetje dezelfde soort spelers geworden, atletische spelers dat goed kunnen lopen, pressen en in een bepaald systeem passen. Het zijn allemaal robots geworden dat voorgeprogrammeerd zijn en niet meer op instinct spelen, wat saai en zielloos is imo.

16 juni 2023 om 03:07

Denk ook dat jij met een gekleurde bril naar de wedstrijd van Nederland kijkt want ik zelf kijk al jaren niet meer naar het Nederlandse elftal. Nederland speelt al jaren echt slecht voetbal. Het laatste Nederlandse team waar ik met plezier naar keek was het team met De Boer, Bergkamp, Kluivert. Alle Nederlandse teams erna splen gewoon slecht voetbal, ook al haalden ze een WK finale.

16 juni 2023 om 10:21

Heb de wedstrijd niet kunnen zien helaas. Wat vond je van Joselu? Ik las dat hij een doelpunt had gescoord, en dat tegen de Italianen. Ben benieuwd hoe hij het bij Madrid gaat doen.

16 juni 2023 om 21:51

Mazzelgoal met geur van offside

Tjah dat viel behoorlijk tegen...
Italië op een paar counters helemaal niets van gezien.
Spanje beetje rondtikken, veel nieuwe namen en een lucky 2-1 vlak voor tijd, wat tenminste nog een verlenging scheelde.

Jammer, ik had de Italiaanse voetbalbond liever nog een verloren finale gegund.

Vrij bizar dat dit toernooi een troostfinale heeft en het EK niet.

15 juni 2023 om 22:47

Op zich zit daar een logica achter. Anders kunnen de verliezers van de halve finales maar 1 interland spelen of ze moeten na het verlies van die halve finale plots een interland gaan regelen.

15 juni 2023 om 22:48

Op zich niet erg toch om maar 1 interland te spelen na zo’n druk seizoen?

15 juni 2023 om 22:56

Voor de spelers niet. Een bondscoach zal dat anders zien.

15 juni 2023 om 23:02

Wat is de logica dan? Ik zie het niet, een Polen speelt ook maar 1 oefenwedstrijd. Duitsland dan weer 3 oefenwedstrijden. Kortom, je kunt er zoveel inplannen als je zelf wilt.

15 juni 2023 om 23:05

Je kan er toch heel moeilijk 2 inplannen dan? Of ga je een land benaderen met de boodschap dat je misschien een interland tegen hen wil spelen? Zullen ook veel landen op zitten te wachten.

Jammer dat Pedri en Thiago vanavond afwezig waren. Zij zouden de beste middenveld van de wereld kunnen vormen met Rodri op 6. Er zou dan dan zoveel veel meer voetbal inzitten ivm Gavi & Merino

Pijnlijk dit. Wat een wanvertoning. Italië leek vermoeid en ongemotiveerd. Mancini moet weg. De magie is over en tactisch kan hij er niets van. Hoe kun je nou tegen dit niet sterke maar wel snelle Spanje met zo’n bejaarde verdediging spelen? Hoe kun je nu in godsnaam Bonucci in de basis zetten? Die man heeft een verschrikkelijk seizoen gehad. Een Jorginho die elke keer maar weer in de basis mag, een Immobile die over zijn top is? Geef dan eens de jongere talenten de kans. Want talent is er echt wel genoeg. Kijk even naar wk u20. Men doet alsof Italië nu niks voorstelt maar je kunt veel meer uit dit elftal halen. Er lopen genoeg pareltjes rond, maar elke keer weer de vertrouwde veteranen. Het moet ook een keer klaar zijn. Mijn opstelling: Vicario, Di Lorenzo, Bastoni, Scalvini, Udogie/Cambiaso, Barella, Tonali, Fagioli, Gnonto, Retegui/Raspadori en Chiesa.

Pff heb het afgezet met de rust, vond het wel welletjes.

Supersub Joselu beslist even de wedstrijd. Hij gaat bij Real Madrid vanaf de bank zeker zijn goaltjes meepakken.

Misschien een klein beetje off topic k maar kan iemand mij vertellen of verklaren hoe het kwam dat de halve Kuip vol zat met supporters van Kroatië terwijl wedstrijden van de Nederlands elftal normaal zelfs vriendschappelijk vaak uitverkocht zijn?

Opvallendst naar mijn smaak is toch wel het Franse centrale duo bestaande uit Laporte en Le Normand.

16 juni 2023 om 03:10

Franse duo ? Laporte is gewoon een Spanjaard. Zijn ouders zijn Spanjaarden die naar Frankrijk zijn verhuisd.

16 juni 2023 om 11:04

Is dit de waarheid of gok je het maar zo even? Zit nu voor jou, ondanks dat hij met Spaanse ouders het alsnog een Frans centraal duo betreft, een artikel te lezen waarin Laporte met zijn familie hier lang over heeft gesproken en ze het ook niet eens waren allemaal met zijn nieuwe Spaanse identiteit. Dan vertelt hij erbij dat 'zij' immers niet acht jaar in Spanje hebben gewoond dus dat ook niet zo voelen. Goed verhaal dus, Eigengoal.

16 juni 2023 om 11:58

Nope, hij heeft Baskisch bloed maar ik kan hier blijkbaar de link niet posten want dan wordt mijn commentaar niet gepost.

18 juni 2023 om 19:21

Ja maar Baskenland is een 'gebied'zal het maar even zo voorzichtig formuleren) dat zich spreidt over zowel zuid-west Frankrijk als noord-oost Spanje. Als je een Franse bask bent is het niet automatisch zo dat je Spaans bloed hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren