Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Schöne, Younes, Riedewald, Viergever en Veltman komen tekort’

Laatste update:

Ajax had woensdagavond weinig te vertellen in de finale van de Europa League en ging met 0-2 ten onder. Valentijn Driessen van De Telegraaf concludeert dan ook dat trainer Peter Bosz en zijn spelersgroep niets meer dan ‘applaus’ hebben overgehouden aan het seizoen, maar dat dat zeker geen ‘troostprijs’ is.

“Voor dit jonge Ajax in opbouw is dat meer dan dat. Voor de club Ajax zelfs véél meer dan dat. Want wie had ooit gedacht dat een Nederlandse club internationaal zover zou reiken zonder de identiteit van de Hollandse school te verloochenen? Ja, wijlen Johan Cruijff, de grondlegger van de huidige gang van zaken bij Ajax”, schrijft de verslaggever in zijn column.

Driessen voegt eraan toe dat het Ajax niet kwalijk kan worden genomen dat men op het moment suprême niet kon brengen wat de supporters van de ploeg gehoopt hadden, omdat men nog onervaren is. Als Ajax op de huidige voet verder blijft gaan en gaat ‘doorselecteren’, dan is het binnenhalen van een prijs volgens de journalist enkel een kwestie van tijd.

“De Europese campagne heeft duidelijk gemaakt dat Lasse Schöne, Amin Younes, Jairo Riedewald, Nick Viergever en Joël Veltman te kort komen om met Ajax extra stappen te maken. Dat klinkt hard, maar zo hard is topvoetbal. Zoals ook de interesse in talentvolle spelers als Kasper Dolberg, Davinson Sánchez , Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt en Davy Klaassen ongetwijfeld minder zal zijn dan bij winst van de finale. Een schrale troost, die nu niet telt, maar Ajax op termijn wellicht veel extra’s gaat opleveren. In de eerste plaats sportief en in de tweede plaats financieel”, besluit Driessen.

Ben jij het met Valentijn Driessen eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wil ik een lans breken voor Veltman, die gisteren aan Ajax kant misschien wel de beste speler was. Die jongen is een gemeen ventje, en ja die heb jw ook nodig. Dat is gisteren wel duidelijk geworden!

25 mei 2017 om 08:46

Eerst helft was hij samen met Troare de beste. Tweede helft had hij weer rood moeten hebben. Kan echt niet met de druk omgaan.

25 mei 2017 om 09:20

Rood? Heeft volgens mij 1 overtreding gemaakt die gelijk geel was.

25 mei 2017 om 09:42

Hij had in de tweede helft zn 2e geel moeten hebben voor doortrappen op de enkel.

25 mei 2017 om 12:30

Aub rood? Dan had mkatharian al in de eerste helft rood moeten krijgen. Veltnan maakte maar 1 overtredinkhe en die is bestraft met geel.

25 mei 2017 om 09:09

Tweede helft debet aan 2e goal en had hij rood kunnen krijgen. Veltman gaat er echt nooit komen.

25 mei 2017 om 09:43

Hoe kun je veltman de schuld geven van de tweede goal. Dolberg verliest ongelofelijk makkelijk het kopduel (doet amper moeite) en dan komt de bal bij mikhytarian (die gewoon goed verdedigd staat Door veltman), alleen met snelle voetbeweging en lenigheid is hij heel snel bij de bal. Waardoor onana en veltman geen schijn van kans maken. Veltman stond daar gewoon tussen de goal en zijn man te verdedigen. Dat die bal dan goed valt na een verloren luchtduel, moet je niet op veltman schuiven. Dan doe je alleen maar al die mensen in die neppe praatprogramma's napraten die veltman de grond in boren. Want leg mij dan eens uit dat statistisch gebleken is dat veltman een belangrijke kracht is voor ajax?? Elke club roept de hulp in van deze programma's en systemen. Maar wat betreft veltman klopt er geen pepernoot van zeker?

25 mei 2017 om 12:26

Veltman kan dat slimmer doen in duel met miki bjj de 2e goal. Hij kon op ze minst doen alsof hij op ze hoofd werd geraakt en hard schreeuwen.

25 mei 2017 om 12:27

Maarja veltman is niet slim

25 mei 2017 om 09:50

@ Rickybilbao,

Veltman speelde gisteren inderdaad niet slecht, maar als rechtsback heb ik toch liever Tete en ja, Tete is in aanvallend opzicht minder als Veltman, maar zo groot als iedereen doet voorkomen, is het verschil niet tussen Veltman en Tete.

Als centrale verdediger is Veltman een prima speler, maar als back is Tete gewoon beter. Centraal is er geen plek voor Veltman, want daar speelde Ajax dit seizoen gewoon prima met Sanchez en Viergever en daarachter is de Ligt in opkomst, maar ik zou als Ajax-zijnde proberen om Veltman na dit seizoen te verkopen en het contract van Tete alsnog proberen te verlengen.

Dat Ajax moet doorselecteren vind ik een beetje een groot woord: ik zie het eerder als dat Ajax gewoon versterkingen moet halen voor een aantal posities, zowel voor de basis als in de breedte. Traore (gehuurd van Chelsea)., Serero (aflopend contract) en Boer (aflopend contract) zullen sowieso vertrekken bij Ajax en van spelers als Veltman, Klaassen en Tete (hoop dat hij z'n contract verlengd) is het onduidelijk of ze zullen blijven, terwijl Ajax Warmerdam al aan Groningen heeft verkocht en ik verwacht ook dat Ajax (momenteel verhuurde) spelers als Muric, Zivkovic, Mening, Groothuizen en Dijks ook gaat verkopen en om eerlijk te zijn verwacht ik wel dat spelers als Sanchez, Dolberg en Ziyech volgend seizoen ook nog bij Ajax spelen.

Ajax moet in mijn ogen sowieso deze posities versterken:

- Een nieuwe 2de doelman. Misschien Robbin Ruiter proberen? Er waren de laatste weken hier en daar al wat geruchten, aangezien hij transfervrij is. Lijkt mij een prima stand-in, maar weet niet of hij dat zelf ook zal willen.
- Indien zowel Tete als Veltman vertrekken, een nieuwe rechtsback. Dan zou ik voor Rodi Ferreira gaan, met Zeefuik als stand-in. Maar dat is dus indien zowel Veltman als Tete aankomende periode vertrekken.
- Een nieuwe linksback. Het liefst heb ik, ondanks dat er in deze topic wordt aangegeven dat hij tekort komt, Riedewald als linksback. Ik zie in hem een prima back en Sinkgraven heeft het de laatste tijd zeker beetje bij beetje beter gedaan, maar nog blijf ik hem totaal geen back vinden en ik hoop ook dat Ajax nog een extra back binnenhaalt, die dan kan concurreren met Riedewald en zo heb je met Sinkgraven in ieder geval een extra optie op het middenveld, waar hij in mijn ogen thuishoort (als hij speelt).
- Een extra aanvaller. Ik hoop op een extra aanvaller, aangezien Traore terugkeert naar Chelsea. Dan hoop ik op een aanvaller die kan rouleren met Younes, Cerny, Cassierra, Dolberg, Kluivert en Neres en ja, in Cerny en Cassierra heb ik nog vertrouwen en voor Cassierra was dit vooral een seizoen om te wennen en aanpassen, dus hopelijk laat hij zich volgend seizoen meer zien.

Van Klaassen hoop ik dus dat hij zijn contract met nog 1-jaar verlengd, want dan heeft hij na volgend seizoen nog een 2-jarig contract, waardoor Ajax een hoge vraagprijs kan hanteren na volgend seizoen en ik hoop dus dat Tete (en dan Zeefuik als stand-in) alsnog zal verlengen en Veltman verkocht wordt.

Op de 6-positie zou ik volgend seizoen voor van de Beek kiezen en regelmatig laten rouleren met Schone. Schone is prima voor de Eredivisie, maar Europees komt hij tekort en van de Beek zou ik volgend seizoen gewoon meestentijds een basisplaats geven en dus regelmatig laten rouleren met Schone.

Ook klinkt dit misschien raar, maar ik hoop dat Ajax Westermann gewoon behoudt. Dit seizoen is er vrij vaak lacherig over hem gedaan in de media en tuurlijk, het was misschien een rare aankoop en aan het begin van dit seizoen vond ik Westermann ook niet sterk spelen en voor een basisplaats komt hij tekort, maar dit seizoen heeft hij in de meeste wedstrijden die hij speelde, gewoon een goede en stabiele indruk gemaakt en nee, ik zeg niet dat hij een basisplaats moet krijgen, maar ik denk dat Westermann met z'n ervaring uiterst belangrijk is.

Ik zie voor Westermann een soort André Ooijer rol weggelegd: hier en daar wat wedstrijdjes meepikken, maar vooral fungeren als een soort mentor voor de jongere spelers en ik denk dat Westermann op dat gebied echt wel belangrijk is, dus ik hoop dat hij zal blijven bij Ajax en volgend seizoen zie ik het liefst deze opstelling bij Ajax, met hier en daar wat spelers om te rouleren, maar dit moet in mijn ogen de vaste basiself worden (zie opstelling).

Ook zou ik Younes volgend seizoen gewoon op rechts zetten, in plaats van op links. Vanaf links maakt Younes 90 van de 100x toch telkens dezelfde actie, door telkens binnendoor te gaan en naar z'n rechterbeen toe te gaan, maar juist daarom moet hij juist in mijn ogen vanaf rechts spelen, want dan zal er meer variatie in z'n spel zitten en waarschijnlijk zal Dolberg dan ook meer voorzetten vanaf de zijkant krijgen.

Onana
Tete
Sanchez
Viergever
Riedewald
Klaassen
vd.Beek
Ziyech
Younes/Neres
Dolberg
Kluivert/Aan
25 mei 2017 om 10:03

Huh Veltman de beste speler? Weet niet welke wedstrijd jij gekeken heb maar de beste speler van Ajax was de Ligt.. daarna misschien Traore en daarna Veltman

25 mei 2017 om 11:29

Beste man van Ajax? Haal die roze bril eraf. Met Veltman zou je nooit een grote prijs winnen zelfde geldt met Youness en nog wat gasten. Bosz wilt gewoon koste wat het kost zijn gelijk halen. Veltman is en blijft een beperkt back en dat zag je gistere weer . Daarnaast zie je dat een finale iers anders vraagt. Ajax was nerveus en kwam niet in zijn spel door een defensief Man U. Anti voetbal Moirinho. Maar wel slim zij staan met de cup in handen. Bisz had toch voorin met Kluivert en Neres eerder verandering moeten brengen maar helaas. Dolberg was onzichtbaar. Alleen Ziyech was van hoog niveau. Jammer had graag anders gezien.

Veltman was gisteren 1 van de minst slechte Ajacieden op het veld. Misschien werden Dolberg en Ziyech wel een beetje omhoog geschreven door supporter Driessen na eerdere wedstrijden en zijn ze nog niet op het niveau wat hij graag zou willen? Dat Younes niet goed genoeg is ziet iedereen het hele seizoen al op een paar leuke wedstrijden laat hij weinig zien.
Ajax mag trots zijn op het behalen van de finale je heb er weinig aan.

25 mei 2017 om 07:50

Totaal geen fan van Veltman, maar vond em gister wel echt sterk, op kleine momentjes na.

25 mei 2017 om 08:42

Dan heb jij een andere wedstrijd gezien. Veltman maakt veel vieze overtredingen om zijn traagheid te camoufleren. Zoals gezegd in t artikel die 5 spelers gelijk in de uitverkoop zetten.

25 mei 2017 om 10:18

Als je op basis van deze pot conclusies trekt over wie er wel of niet mag blijven kunnen er een hoop weg, volgens mij was alleen de Ligt redelijk en viel de rest toch aardig door de mand, majah het is zo makkelijk om Veltman altijd de schuld te geven, als Tete veel beter zou zijn zoals zovele zeggen waarom zeggen de statistieken (kan je niet omheen) dat Veltman in alles beter is gebleken dan Tete? Blijkbaar is Tete dus slechter maar vinden mensen de tackles spectaculair waardoor het heel wat lijkt

25 mei 2017 om 08:51

Sorry hoor maar ziyech was een van de besten aan ajax kant. Het is een tijd geleden dat ik hem zo weinig slechte passes heb zien geven in een wedstrijd. Er waren sws momenten dat ajax liet zien fantastisch te kunnen voetballen. Het was alleen kwalitatief niet goed genoeg om door de muur van united heen te spelen. Maar laten we eerlijk zijn, zelfs de echte topclubs zouden daar moeite mee hebben. Ik had alleen persoonlijk al eerder omgeschakeld naar kluivert, traore, neres voorin, zodat je zelf in de omschakeling gevaarlijker kon zijn en er sneller uit kon komen. Nu zag je namelijk dat met traore en younes op de flanken, dat omdat je 2 spelers hebt die naar binnen willen komen en waarvan younes ook nog eens niet de snelste is, dat het spel heel erg werd vertraagd in de omschakeling.

Ze komen allemaal te kort voor dit podium. Ajax werd erg gehypt omdat ze vier keer thuis gewonnen hebben van een betere ploeg, maar mensen vergeten dat ze uit tegen die zelfde ploegen steeds goed weg zijn gekomen. Het was te verwachten dat Ajax zou verliezen omdat het buiten de Arena was. Zn finale halen met veel geluk en thuis voordeel is leuk, maar je ziet aan alles dat ze allemaal te kort komen. Shanhez, Zyech eb Dolberg komen er wel, maar de rest wordt allemaal suptop

25 mei 2017 om 07:49

Hou toch op. Ajax speelde gisteren tegen een United dat door Mourinho 90 minuten bezig is geweest om Ajax te frustreren. Daar kan je voor de onervaren Ajax spelers toch geen conclusies aan verbinden? Totaal niet realistisch. Ajax heeft geen kans gehad gisteren en gaf onnodig twee goals weg. Dan speel je een verloren wedstrijd. Niemand is gehyped, niets is overdreven. Het zijn talenten, dit hoort er bij.

25 mei 2017 om 08:30

@joostfan, Ajax heeft heel leuk gespeeld in de Arena tegen ploegen die beter zijn, maar uit zag je een totaal andere Ajax wat minder was. Hoort dat er ook bij om alleen thuis te kunnen presenteren en uit niet?

25 mei 2017 om 08:30

Zet je roze bril maar af. Man utd heeft gewoon zonder enige inspanning makkelijk gewonnen, omdat Ajax speelde als jonge hertjes in de speelweide. Hadden geen idee/wil wat ze moesten doen om te winnen. De "dragende " spelers lieten het totaal afweten.

25 mei 2017 om 09:15

Ajax werd door sommigen als favoriet bestempeld. De Mos vond zelfs dat dit Ajax de CL kon winnen. Ze zouden niet onder doen voor Atletico...

Ze werden enorm gehyped. Laat duidelijk zijn: ge-wel-dig deze prestatie! Alleen wordt Schalke thuis en Lyon thuis als leidraad genomen van dit sterke Ajax. De uitwedstrijdsn hoor je niemand over.

Mourinho speelde gewoon realistisch voetbal. Conte doet dat in mindere mate ook, Simeone ook. Het is iets wat je gewoon soms moet doen en bij Mourinho is het zijn (succesvolle) handelsmerk. Er achteraf over klagen is het verdoezelen van je eigen tekortkomingen.

Zelfs Real Madrid, de beste ploeg van de wereld, speelt met Casemiro op het middenveld. Vidal en Alonso bij Bayern, Khedira bij Juve... dat wij dan zo arrogant 3 voetballende middenvelders op willen stellen; tsja.. dat is gewoon onrealistisch.

25 mei 2017 om 12:34

Zet due haatbril af dominic. Man u speelde ook boven hun kunnen en had de mazzel dat bij de eerste goal de bal van richting werd veranderd

25 mei 2017 om 08:15

@leopart

Je schrijft: "shanhez, Zyech eb Dolberg komen er wel, maar de rest wordt allemaal suptop".

Belachelijke uitspraak, ingegeven door een antipathie tegen Ajax en niet door gezond verstand. Als je in de finale van de Europa League staat, ben je al subtop en de meeste spelers zijn nog maar rond de 20 jaar, waardoor ze alleen maar beter zullen worden. En daar ga je zelfs als je 3 liter azijn achterover slaat, geen verandering in brengen.

25 mei 2017 om 08:28

@sceptisch, niet zo sceptisch wezen...

Als iemand in Ajax geen wereld sterren zien dan heeft die gene een hekel aan Ajax? Beetje triest niet...
Alsof suptop van Europa zo erg is. Ik verwacht niet dat er veel bij de top die om de CL titel strijdt. Noem jij dan welke spelers de absolute top gaat halen dan. Ben benieuwd hoe jouw gekleurde bril het ziet.
Dat ze de finale hebben bereikt maakt ze geen topspelers. Je hebt zelf gezien dat ze alleen thuis goed waren.

25 mei 2017 om 09:15

@leopart

Je schrijft: "noem jij dan welke spelers de absolute top gaat halen dan. Ben benieuwd hoe jouw gekleurde bril het ziet. Dat ze de finale hebben bereikt maakt ze geen topspelers".

De afgunst druipt van je woorden af. De talenten van Ajax zijn bijna allemaal rond de 20 en hun carriere moet feitelijk nog beginnen. Dat heeft ze er niet van weerhouden om dit seizoen op piepjonge leeftijd internationaal een geweldige prestatie te leveren met bij vlagen oogstrelend spel. En dan weet jij al te vertellen dat ze de top niet gaan halen. En dan verwijt je mij een gekleurde bril. Lachwekkend. Als je als speler in een piepjonge ploeg dat het moeilijkste spelconcept ter wereld hanteert al in staat bent om een ploeg als Lyon je wil op te leggen, heb je alles in je om de top te halen. Of dat ook gaat lukken, zal voornamelijk af hangen van de keuzes die je maakt en niet van je talent omdat dat in ruime mate aanwezig is.

25 mei 2017 om 09:44

Gewoon weer het gebruikelijke gezeik in nederland. En zeker van jouw. Het minderwaardigheidscomplex, we zijn niks en het word ook nooit meer wat. Ik zou zeggen drink lekker je dagelijkse portie azijn en ga kekker verder met elke buitenlandse speler op te hemelen. Maar doe ook je eigen gekleurde bril eens af.

25 mei 2017 om 10:13

Hou nou eens op met dat emotionele gezever en kom de realiteit onder ogen. Ajax heeft in de 2e helft van het seizoen een opleving gehad, waardoor een aantal tegenstanders verrast werden. Schalke en Lyon zijn in die val getrapt, maar dat is nou niet bepaald de top van Europa. Manchester is van een andere orde en is gewoon een veel betere ploeg dan Ajax. Manchester heeft geen best seizoen gedraaid in de PL, maar is nog altijd van een hele andere orde dan Ajax. Voor hun was het nu ook erop of eronder, dus kwamen hun kwaliteiten vanzelf bovendrijven. Er staat voor miljoenen op het veld, het is 1 van de grootste clubs van de wereld, waar halen jullie de arrogantie vandaan om te denken dat jullie Manchester wel even oprollen tijdens een EL finale? Wake up, and smell de coffee!! Als Ajax 10x tegen Manchester speelt, winnen ze er misschien 1. Ajax is de laatste maanden gewoon over hyped door de media, zoals dat al jaren gaat, en daardoor zijn jullie de realiteit compleet uit het oog verloren. Ajax heeft een zeer matige ploeg, met enkele aardige spelers, die er overigens nog lang niet zijn en het allemaal nog maar moeten laten zien. Bazoer, Tete, Riedewald, Gudelj, Sinkgraven (zo kan ik er nog wel een paar opnoemen),stuk voor stuk allemaal toekomstige topspelers, waar zijn ze gebleven? Weg of op de bank. Dit zijn allemaal spelers die talent hebben, net zoals andere spelers bij andere clubs, maar als ze van Ajax zijn is het in ene allemaal toekomstige" wereldtop". Dit is wat jullie graag willen geloven, maar de werkelijkheid is toch net iets anders. Ajax is inmiddels al 3 jaar geen kampioen geworden en dat is niet voor niks. Ze behoren nog steeds bij de top 3 van Nederland, en daar blijft het dan ook wel bij. Ze mogen blij zijn als ze nog eens in de 3 of 4 jaar kampioen worden. De Ajax tijden van vroeger zijn vervlogen en zullen nooit meer terug komen, daar is de voetbal wereld simpelweg teveel voor veranderd en is geld uiteindelijk wat zegeviert.

25 mei 2017 om 11:18

Ik lees nog steeds geen namen en dat zegt misschien ook wel genoeg.. noem eens welke spelers de top gaan halen? Het is lachwekkend dat wanneer ik spelers niet de top zie halen dat ik afgunst heb. Wie van Feyenoord gaat de top halen volgens jou? Als je niemand kunt bedenken dan heb je afgunst richting Feyenoord...

25 mei 2017 om 11:46

Zozo, wat een realisme zeg. Chapeau en bedankt. Lekker goedkoop achteraf willen scoren en je gelijk halen.

Het realisme is dat Ajax in de finale van de EL stond. Natuurlijk niet op basis van een opleving en twee wedstrijdjes, zoals jij beweert. Daar is aantoonbaar meer aan vooraf gegaan. Daar is heel voetbalminnend Europa, behalve jij dan, het unaniem over eens.

Is Ajax gewogen en te licht bevonden? Sommigen zeggen van wel maar ik zeg van niet. Ajax mag na gisteren plaatsnemen in het rijtje ploegen dat een finale van Mourinho verloor. Dus het is geen schande als je met dezelfde lege handen staat als absolute topploegen die tegen dezelfde betonnen muur liepen.

Om nu heel ijverig je gelijk gaan zitten halen en de prestatie van Ajax in zijn geheel onderuit te halen is zoooo typisch Nederlands en zo verschrikkelijk negatief.
Maar het is fijn om te weten dat Nederland nog genoeg mensen heeft die het gras lekker kort houden en alles en iedereen die er ook maar bovenuit dreigt te steken in een ruk meeneemt om vlak boven de enkels af te maaien.

Als je jouw halflege glas leeg hebt, zet je die dan wel even in de vaatwasser? Bedankt.

25 mei 2017 om 08:57

@ Leppard, Dit United speelde Feyenoord helemaal dronken. En won 2x van Chelsea. Niet gek dat Ajax er niet doorheen kwam. ManUnited liet echter ook niet heel veel zien en met 2 standaardsituaties wonnen ze de wedstrijd. Overigens wonnen ze wel terecht want Ajax kwam er niet doorheen.
En in Europa hoef je uitwedstrijden niet te winnen als je ze thuis een pakslaag geeft. Als ze dat volgend jaar weer doen dan kom je gewoon weer ver. Dacht dat iedere voetbalvolger dat wel wist.

25 mei 2017 om 09:45

Dit United verloor anders wel van Feyenoord in de Kuip..

25 mei 2017 om 09:58

En Feyenoord, Lyon en Schalke verloren kansloos van Ajax in de Arena. Mijn punt is dat dit soort vergelijkingen, buiten het feit dat het dezelfde tegenstander is, totaal scheef zijn. Ajax in de Arena of Ajax uit (en Stockholm is niet de Arena) is een wereld van verschil. Volgens mij is dat vrij herkenbaar in Rotterdam Zuid.

25 mei 2017 om 10:21

Feyenoord speelde Ajax ook dol in de kuip en mochten blij zijn dat ze met een gelijk spel weg kwamen. Ajax speelde die wedstrijd in de kuip met een voltallige selectie, Feyenoord miste in de Arena 5 basisspelers. Mijn punt is dat die vergelijking dus ook totaal niet op gaat. Wees gewoon reëel en durf gewoon toe te geven dat Ajax niet beter is dan PSV of Feyenoord, dat zijn namelijk de kampioenen van de afgelopen 3 jaar en dat jullie in Europa verder ook niets te zoeken hebben, net zoals overigens de andere 2 clubs. Het heeft Ajax niet tegen gezeten vwb de tegenstanders in de EL, maar nu ze echt tegenstand geboden word, verliezen ze gewoon kansloos. Als Ajax, net als Feyenoord bij Manchester en Fenerbahçe in de poel hadden gezeten, waren ze ook allang uitgeschakeld.

25 mei 2017 om 11:20

Gaat om de kwaliteit van ze. Ik heb gewoon 2 verschillende Ajax gezien tegen dezelfde tegenstander en dat is mijn punt. Hierdoor wist je dat Ajax het buiten de Arena niet zou redden

25 mei 2017 om 12:36

Fr12jules in de kuip speelde het d elftal van United. Op 9 posities een totaal abdere speler.

25 mei 2017 om 12:39

Feyenoord had de mazzel dat ze in de kuip in de slotfase gelijk maakte tegen een beter Ajax. Dat doelpunt kwam toen uit de lucht vallen. Ajax was gewoon doorgegaan in de poule waaron Feyemoord had gezeten.

25 mei 2017 om 18:35

@fr12jules, United B ja. Die de PL op dat moment nog veel belangrijker vond dan de EL. Iedereen weet dat Engelse ploegen de EL pas serieus gaan nemen rond de kwart finale.

En soms zelfs dan nog niet. De Spurs stelde vorig jaar toen ook nog een B team op vs Dortmund.

25 mei 2017 om 18:38

@ Leopart, dat is haast bij iedere ploeg dat ze thuis een stuk beter zijn.
Als voorbeeld jouw club. Ze verliezen kansloos van een GAE en Sparta en thuis tikken ze die helemaal van de mat.
En thuis tegen Ajax was je ook beter. En uit wordt je compleet weggespeeld.

25 mei 2017 om 09:13

Leopart. Haha jouw verhaal kan toch niemand serieus nemen? Als je teams thuis compleet van de mat speelt dan heb je tegenwoordig dus ook al veel geluk? Kijk voor de lol ook die wedstrijd uit tegen Lyon even terug en zie hoe ontzetten Lyon heeft zitten zwijnen met die 3-1 uitslag al.

25 mei 2017 om 11:24

@InkeMontana, het is maar wat je wilt lezen. Ajax fantastisch thuis en uit scheelde het niks of ze waren uitgeschakeld.

25 mei 2017 om 14:01

Real won thuis in de halve finale championslesgue ook 3-0 van atletico en verloor uit kansloos van dezelfde ploeg. Dat is toch gewoon voetbal? Barcelona ontsnapte ook tegen Paris saint Germain. Zijn dat dan geen topploegen omdat ze het uit lastig hebben?

25 mei 2017 om 09:22

Welke 4 ploegen? Legia en Kopenhagen zijn zeker niet beter dan Ajax.

De Hollandse School, ik word er een beetje moe van dat het zo benadrukt moet worden. Daarbij vind ik de trend voor het steeds verwijzen naar Cruijff in de laatste interviews begrijpelijk, maar vind ik ook dat je Bosz en andere voetbaliconen er mee te kort doet.
Wat in ieder geval nooit weg gaat is het Nederlandse optimisme, waarom zijn wij zo slecht in gelukkig kunnen zijn met leven in de realiteit?

Hoe dan ook, genoten van Ajax sinds de winterstop. Regelmatig aantrekkelijk voetbal gezien en presteren in ieder toernooi is natuurlijk leuk.

25 mei 2017 om 07:49

Spelen ze lyon en schalke thuis zoek was het nog kijk kijk zie je het werkt en na een matige pot is het ineens onzin? Nee united is gewoon een rot ploeg om tegen te spelen, zelfs een chelsea had ervan verloren dus het is geen schande. Gewoon zo doorgaan als ajax zijnde en de pot van gisteren snel vergeten.

25 mei 2017 om 08:21

@rickv

Je schrijft: "de Hollandse School, ik word er een beetje moe van dat het zo benadrukt moet worden".

De Hollandse School is niets anders dan een filosofie, een spelopvatting. Waarin het de schoonheid van het spel net zo belangrijk is als het resultaat. Waar de Nederlandse voetbalcultuur zich onderscheidt van de grijze massa en waar iedere Nederlandse voetballiefhebber trots op zou moeten zijn. Leg mij eens uit als duidelijk is dat een club volgens die filosofie speel waarom dat niet benoemd zou mogen worden?

25 mei 2017 om 09:54

@scepticus, persoonlijk kan ik me niet vinden in jou uitleg van de Hollandse School. Er zijn vele tactieken en filosiefen die de schoonheid van het voetbal kunnen laten zien. De Hollandse School staat slechts voor één van de vele systemen die decennia geleden uniek was qua opvatting en daardoor bewondering oogste. We kunnen echter ondertussen wel vast stellen dat het nieuwe er af of geëvolueerd is.

De reden dat ik er moe van wordt dat het steeds benadrukt wordt heeft daar echter niks mee te maken, maar met de manier waarop het gebeurt. Het komt voort uit het krampachtig vasthouden uit een tijd van vergane glorie waarin Nederland een dominant voetballand was. Als er nu een succesje is, met deze voetbal filosofie wordt er direct weer verwezen naar dat kleine stukje geschiedenis. We zijn ondertussen echter veel verder. Ajax heeft gister hetzelfde spel laten zien als tegen Lyon en Schalke, maar nu tegen een tegenstander waarvan je wist dat ze dit gingen doen. Gisteren hebben niks van die schoonheid kunnen zien. Was het spel lelijk? Zeker. Maar kwam dat alleen door Manu, nee. Ajax was met haar opvatting niet bij machten om het spel te breken. Schoonheid in voetbal komt niet van één soort opvatting, het blijft ook een tactisch en technisch spel waarvan je moet kunnen genieten. Een lange bal, perfect aannemen en opendraaien is net zo mooi als een combinatie over 10 schijven. Zoals gezegd, ik heb genoten dit jaar van het spel van Ajax. Maar bij Schalke en Lyon uit, hebben ze het voor elkaar gebotst met een andere instelling dan gisteren. Ik heb totaal geen probleem met de spelopvatting van Ajax, als zij 4-3-3 willen spelen, prima. En als ze dat doen zoals tegen Schalke thuis ben ik fan. Maar eraan vasthouden tegen beter weten in, dat is dom. En dan blijven benadrukken dat het mooi tegen lelijk is, terwijl je zelf niks hebt laten zien. Dat is naïef en het gaat ook niet veranderen. Zelfs een Barca moet soms uit een ander vaatje tappen, Oranje onder van Gaal ook.

25 mei 2017 om 11:57

Amen, Rickv.! Sommige personen hier doen alsof ze het spelletje hebben uitgevonden. Er zijn meer clubs of landen die met een andere systemen de landstitel, EL, CL , wereldcup, Europees kampioenschap of wereldkampioenschap hebben gewonnen, dan dat Ajax of Nederlandse elftal iets heeft gewonnen. Ik bedoel er maar mee te zeggen dat dat systeem niet heilig is. Je moet je afvragen, als je de geschiedenis erop na slaat, of er wel voldoende successen mee zijn behaald. Uiteindelijk heeft het spelletje 1 doel en dat is doelpunten maken en er minder tegen krijgen in een wedstrijd dan dat je er maakt. Brazilië, Duitsland, Spanje, Italië, Argentinië hebben er aardig wat behaald. Zowel clubteams, als landen teams. Moeten we dan toch stellen dat deze behaald zijn met lelijk voetbal? Soms, maar vaak ook niet. Wel met realistisch voetbal en kwaliteit van de spelers.

Doorselecteren zal echter steeds lastiger worden naarmate het niveau hoger wordt, je haalt dan niet zomaar een vervanger zonder een vermogen neer te tellen. Als ze al naar Nederland willen komen.

25 mei 2017 om 07:33

Voor het middenveld zit je wel goed de komende jaren. Vooral van belang om twee goede backs te halen.

25 mei 2017 om 07:51

Volgens mij kwam Ajax gisteren ervaring tekort. Zowel op het veld als op de bank. Geen schande. Ik vind de reactie van Mourinho een geweldig compliment. Die heeft zijn tactiek op Ajax aangepast en is alleen maar bezig geweest met Ajax niet in het spel te laten komen. Treurig dat het hem lukt maar prachtig om te horen. Ze vonden zichzelf voetballend minder. Met Herrera, Pogba, Mata en Mikitarian. Haha.

25 mei 2017 om 08:31

Ja dat is een groot compliment inderdaad.

25 mei 2017 om 08:48

joost

Mee eens, geweldig! Maar, toch hoop ik op een ervaren controleur uit een topcompetitie. Eentje die uit de gratie is geraakt of iets dergelijks...
Misschien Maxwell polsen ook als lb?

Ik ben het grotendeels wel met hem eens. Er zijn een paar die geen stappen meer maken, en misschien afvallen als je als team de kwaliteit omhoog krikt. Maar hoe ver kan dat met dit budget?

Daarnaast kan youness stappen maken in zijn effectiviteit. Riedewald miste ook gewoon een deel wedstrijdritme. Hoe je via een ingooi zo weggeeft dat je de finale verliest heeft niet met zijn kwaliteit te maken. Ik geloof nog steeds in hem. Viergever heeft tegen ieders verwachtingen in een Super degelijk seizoen gedraaid. Maar mee met Manchester? Nee natuurlijk niet.

Voor de finale was alles geweldig en nu vallen er ineens vijf door de mand? Het is wel makkelijk praten zo vind ik.

Valentijn...alsjeblieft zeg....laat me niet lachen. We hebben het wel over ajax en moeten wel reeel zijn...gisteren werd je overklast door tactiek en niet door individuele kwaliteit. Misschien kan je ervaring eraan toevoegen. Meteen dat negatieve gedoe met die komen tekort en doorselecteren. Ajax heeft een superseizoen gedraaid in europa en gisteren kwam het er niet uit. Dolberg (wonderkind) niet gezien. Klaassen (de leider) niet gezien, schone (werd overklast), younes kon voor t eerst niet echt dreiging brengen dat we van hem gewend zijn...maar hij speelde tegenover een goede rechtsback en werd gewoom dubbel gedekt wat altijd t geval is. Men moet realistisch blijven. Veltman speelde een van zijn betere wedstrijden gisteren.

Viergever is misschien niet de beste voetballer maar vormt dit jaar een goed duo met Sanchez. Voetballend is dit duo beter dan het duo dat gisteren speelde. Viergever heeft een betere pass en schuift meer in.
Maar gisteren kom je gewoon tactisch te kort. Hoe kun je een wedstrijd lang eerst Schone en later vd Beek lucht duels aan laten gaan met onze Belgische vriend. Dit is een kansloze strijd.
Maar waar waren oa Klaassen en Dolberg ? Weer in een grote wedstrijd niet gezien.

Hij vergeet Ziyech die ook gisteren weer dramatisch was. Alleen leuk in thuiswedstrijden. Verder moet Ajax deze prestatie gewoon koesteren en niet doen alsof dit elk jaar kan gebeuren. Ze hebben een flinke portie geluk gehad en buiten Amsterdam eigenlijk niets laten zien.

Die Valentijn is wel erg positief zeg, enig realisme is wel op zijn plaats. Wellicht zijn ze wel niet zo goed als gedacht en beweert door velen. Door Cambuur uit de beker, niet winnen van Excelsior, Willem II en zo zijn er nog wel wat te noemen en gewoon kansloos eraf gisteren en wel vaker bij uitwedstrijden in de EL. Dan roepen dat een aantal niet goed genoeg is en er doorgeselecteerd moet worden is wel erg makkelijk. De realiteit gebied je te kijken naar het resultaat wat wordt gemeten aan het aantal prijzen: 0. Dat is gewoon vrijwel overal onvoldoende. Doorselecteren gaat erg lastig worden. Spelers die dit Ajax beter maken zijn of vrijwel niet te vinden of vrijwel niet te betalen waarschijnlijk. Het is reëel te veronderstellen dat in ieder geval Klaassen weg gaat, Traore gaat op zeker weg. Ga eerst deze 2 sterkhouders maar eens goed vervangen, kijk wie er allemaal blijven en ga het dan hebben over "doorselecteren".

25 mei 2017 om 09:25

@ Roogsfc, Ajax speelde gewoon heel goed vs de Subtop van Europa. Maar ManUnited is gewoon een niveau te hoog. Dit ManU won 2x van Chelsea. En heeft een begroting van meer dan 500 miljoen. Dat zijn gewoon clubs waar je normaal gesproken 9 van de 10x van verliest. Bosz wil volgend jaar verschillende tactieken hanteren. Ik denk dat je vs ploegen als ManUnited 532 moet gaan spelen en ook lekker moet gaan counteren. Denk dat dat de enige manier is om een kans te maken tegen de parkeer de bus ploegen van Mourinho.

Veltman was een van de beste spelers, die gele kaart was nog niet eens terecht, vindt ik, omdat er weinig gebeurde. Die jongen krijgt zoveel kritiek over zich en toch blijft hij knokken. Gewoon bewonderenswaardig is dat. Petje af Joël, trek je er niks van aan. Je bent gewoon goed en blijf in jezelf geloven.

Manchester momenteel is de top van de subtop zeg maar in Europa. Ajax zit daar gewoon nog iets onder. Er zijn op dit moment maar een paar spelers die het niveau van de subtop wel hebben, Onana, Sanchez en Traoré. Ziyech misschien, als hij bij united had gespeeld gisteren dan had het 0-4 of 0-5 geworden. Zoveel ruimte achter de ajax defensie en nu kwam er bijna geen enkele lange bal aan . Ajax kreeg geen ruimte en dan is Ziyech te beperkt. Hij heeft lopende spelers nodig om die steekpasses te kunnen geven. Dat was gisteren onmogelijk. Traoré vind ik na de winterstop de beste ajacied. Hij kan zeker de subtop aan, misschien wel hoger. Dolberg mist de power om de top te halen. Heeft ook de individuele klasse niet om 1 of 2 man uit te spelen. Moet gewoon bij ajax blijven, wordt geen topper.

Waarom moet je na een verloren finale gelijk doorselecteren !! Ajax heeft het gewoon meer dan prima gedaan , helaas gister wat minder maar dat kwam meer door United dan door Ajax zelf. Maar om nou te zeggen dat al die spelers weg moeten gaat ook tever. Voor de eredivisie zijn die spelers meer dan prima . En Ajax zal zich best gaan versterken maar daar doet deze verloren finale niks aan bij winst hadden ze dat ook gedaan.

Ligt vast aan mij hoor. Maar ik keek er ook op een andere manier naar. Ja natuurlijk was man utd zakelijker en hadden ze een goed strijdplan, maar je kan er niet om heen dat een grote ploeg als Man utd zich volledig in heeft gegraven en ondanks zeeen van ruimte nagenoeg geen enkele uitgespeelde kans heeft gecreeerd.

Die goal van Pogba, of Sanchez... was toch gewoon een matig schot wat ongelukkig van richting veranderd werd? Daarna zakelijk en sober uitgespeeld. Veltman heb ik vaak kritiek op maar vond ik gister eigenlijk heel goed. Het is dan alleen jammer dat hij weer matig ingrijpt bij die 2-0. Het zat man u ook zeker niet tegen.. aan beiden kanten een toptalent in de spits die volledig kalt gesteld werden.

Schone en riedewald vielen net als in mindere mate Younes door de mand, maar dat is toch niet voor het eerst? Dat weet je van te voren dat die kans er dik in zit. Vind Viergever onterecht in dat rijtje staan, speelde echt een voortreffelijke Europese campagne. Sterker nog, ik vind dat Ajax het leukste voetbal heeft gespeeld van het toernooi, tot aan de finale.

Ik kan me wedstrijden onder de Boer herinneren waarin je tegen Real 5-6 goals tegen kreeg en helemaal niets te vertellen had. Gister kwam het er niet uit, mede door toedoen van united, maar je was uiteindelijk sowieso de underdog en er was een zeer lucky goal nodig om het verschil te maken. Kan je trots op zijn!

Complete onzin. Typisch voor een opportunist als Valentijn D. die met alle winden mee waait. Eerst zeggen dat Peter Bosz een wanprestatie heeft geleverd en als Ajax de publieke opinie achter zich krijgt, omdraaien als een blad aan een boom. Het Ajax van de jaren 70 en 90 had ook spelers als Veldman en Viergever in de selectie en die stonden ook vaak in de opstelling. Je hebt ook teamspelers nodig die minder talent hebben en daarom bereid zijn zichzelf weg te cijferen voor de prima donna's. Het Ajax van de jaren 70 is uiteindelijk uit elkaar gevallen omdat de minder begaafden zich groter gingen wanen dan ze daadwerkelijk waren en plotseling weigerden zich in hun rol als ondergeschikte te schikken. Daarbij kan een club als Ajax het zich financieel natuurlijk niet veroorloven om 23 gelijkwaardige spelers in de selectie te hebben. Bovendien mag een coach maar 11 spelers opstellen en een speler die gelijkwaardig is aan de basisspelers, is natuurlijk niet bereid om voor een Nederlands salaris iedere week op de bank te plaats te nemen, terwijl hij zelfs bij een club uit de staart van de PL het drievoudige kan verdienen. Ajax heeft spelers als Viergever en Veldman keihard nodig. Dat is altijd al zo geweest en zal altijd zo blijven. Uit financieel en sportief oogpunt.

Gisteren was Veltman wel goed, maar inderdaad goed om een aantal gasten door te selecteren. Schone hoeft van mij geen basis meer in europese wedstrijden te staan, Veltman kan weg als Tete blijft. Viergever is prima als linksback en Riedewald kan blijven als hij zich kan schikken in zijn B rol (maar dat denk ik niet), hij is er nog niet.

Het is vooral te hopen dat Sanchez blijft, ik denk dat we gewoon weer 3 stappen achteruit doen als hij meteen al weg gaat, er staat nog geen vervanger voor hem klaar.

Out: Veltman, Klaassen, Traore, Younes?
IN: Goede winger als zowel Traore als Younes weg gaan.

Onana
Tete
Sanchez
De Ligt
Viergever
Vd Beek
De Jong
Ziyech
Neres
Dolberg
Kluiv/Younes

Taktisch heeft bosz gefaald. Een ieder weet dat mourinho verdedigend zou spelen. Via de flanken werden helemaal geen voorzetten gegeven aan dolberg. In het strafschop gebied was t veels te vol.

Sorry hoor maar, ajax had geluk met de loting iedere keer ploegen die totaal uit vorm waren. Allereerst Shalke die gasten staan op een 12 de plaats in de competitie dus dat is niet moeilijk om te winnen. Daarnaast Lyon waar topscorer Lacazette de eerste wedstrijd miste want het hele elftal draait om hem dat zag je in de return. Ajax liet het alleen in thuus wedstrijden zien om vervolgens uit dik te verliezen en met d hakken over de sloot door te bekeren. Nu kom je een volwassen Manchester tegen en dat is een maatje t groot

Ik hoor niemand praten over hoe slecht Klaassen was. Hoe komt dat eigenlijk. Als aanvoerder verwacht je dat hij die jongens op sleeptouw neemt. Klaassen bracht wederom in grote wedstrijden te weinig. Ik zou Klaassen zeker verkopen en investeren in een fysiek sterke middenvelder.

... tja daarom spelen ze ook bij Ajax. In alle realiteit was MU gewoon net een maatje te groot voor Ajax. Wat we gisteren gezien hebben is middenmoot Europa, zo rond de 15e, 16e plaats. MU zit daar net iets boven door de individuele kwaliteit. Het is niet realistisch om nu ineens spelers de schuld te gaan geven van het verlies. De spelers die Driessen noemt hebben in de vorige wedstrijden menig maal Ajax er doorheen gesleept. Niemand van Ajax steeg gisteren boven zichzelf uit, en dat was wel nodig om deze pot te winnen. Viel in de voorgaande thuiswedstrijden alles net goed, met een beetje geluk (lyon) dat je nou eenmaal nodig hebt? Ik denk dat we in de uitwedstrijden enkele keren goed hebben kunnen zien dat Ajax ook geen wonderploeg heeft.

Ik ben het toch niet met iedereen eens. Het probleem van Ajax was dat ze de slag op het middenveld verloren, vooral omdat Schone niet opgewassen was tegen Felaini en Klaassen erg veel moeite had met Pogba. Ziyech was redelijk, maar speelde zoals hij meestal wel doet. De Ligt speelde geweldig, die bleef de hele wedstrijd overeind. Beide goals waren mazzelgoaltjes, vooral de eerste. Ik denk dat het gebrek aan wedstrijdritme (ajax was al klaar met de competitie) en de invloed van die terroristische aanslag ook wel wat invloed gehad hebben. Maar ze zullen nu niet zo gemakkelijk worden leeggekocht. Vooral zorgen de voorrondes van de Champions League door te komen, want dat niveau hebben ze nu wel, waarbij ze ook nog in beide rondes geplaatst zijn en volgend jaar je weer laten zien Europees.

Kunnen we nu eindelijk eens stoppen met die verheerlijking van onze spelers na een goede wedstrijd. Gisteravond is weer gebleken dat we te kort komen voor de Europese top. Je kunt een finale altijd verliezen, maar de manier waarop dat gebeurde is beschamend. Na 10 minuten kon je al zien dat het een kansloze avond zou worden. Er werden geen duels gewonnen, iedereen stond stil en er was geen passie. Het was zeker niet makkelijk tegen een verdedigend United. Maar ze hadden geen oplossing voor deze tactiek. Schöne bleef op Felliani staan, en won geen enkel luchtduel. Gek hè!
Als je ziet hoe ze de goals tegenkrijgen, amateuristisch!
Wat me ook weer opgevallen is, is dat veel spelers in de problemen komen, omdat ze niet tweebenig zijn. Traoré, Ziyech zijn stijflinks en hebben veel te veel tijd nodig om te draaien. Riedeald speelt in een veel te laag tempo en dan ook alleen maar met links. Schöne kan het tempo ook niet aan. Klaassen was onzichtbaar. Kortom het was niet best.
Geef de jeugd een kans, met branie en gogme (kluivert, Nouri, De Jong en Van den Beek en de rest) gaan we ook wedstrijden verliezen, maar is het wel leuker om naar te kijken.

25 mei 2017 om 10:25

De Jong en van Beek ben ik mee eens.
Kluivert kan het niveau nog niet aan. Leuk spelertje voor de toekomst maar voor nu is het nog te hoog gegrepen.

Sorry Valentijn, ben het vaak met je eens maar nu kraam je onzin uit. Zonder Viergever stonden we niet eens in de finale.. en hoe kan je nou Riedewald gaan afbranden na een collectief slechte finale terwijl die man geen wedstrijd ritme heeft..

Riedewald betwijfel ik. Er schuilt een hele goede Linksback in hem, die jongen moet zich dan richten op die positie.

En Younes, gister kwam die er niet aan te pas maar in voorgaande EL wedstrijden zag je dat die wel degelijk de kwaliteiten heeft.

De andere spelers geef ik Valentijn gelijk in.

25 mei 2017 om 11:03

Younes zat gewoon in de zak bij Valencia. Die is groter sterker en sneller dan is een Younes ineens helemaal niks meer zoals we gisteren hebben gezien

Wat is dat nou voor flauwekul die bovenstaande titel? Deze jonge selectie heeft heel goed gepresteerd in de uefa cup en ze mogen erg trots zijn hoe ver ze zijn gekomen. Nu dat ze van manutd verliezen omdat ze paar maten te groot waren wordt er ineens gepraat dat zulke spelers tekort komen. Deze wedstrijd zat er even keer niet mee omdat ze nerveus waren.

Veltman speelde gister 1 van zijn beste wedstrijden in jaren. Younes begon goed, maar zakte vervolgens in en bereikte de ondergrens. Maar de wedstrijden tegen Schalke en Lyon speelde hij wel goed en was hij zeker van waarde. Dus om te zeggen younes komt tekort dat is echt onterecht. Dolberg was onzichtbaar, maar daar hoor je deze man niet over. Want als ik bij 1 speler zo iets had van je bent er dus blijkbaar nog miet klaar voor dan was het dolberg.

Wat een kwats dat Viergever te kort zou komen, hoe duidelijk mistte je hem aan de linkerkant gister? Hij heeft ajax zover gebracht en staat fantastisch dit jaar. Veltman was gister ook een van de betere en Younes was ook helemaal niet zo slecht, zorgde voor een van de weinige echte kansen door 3 man uit te spelen en terug te steken op Ziyech. Riedewald komt inderdaad duidelijk wel te kort en is niet voor niets de derde keuze als linksback.

Valentijn, laat ik je uit de droom helpen; ze komen allemaal (nog) te kort.
In potentie zijn Onana, Ziyech, Sanchez, Dolberg en De Ligt goed genoeg, maar kijk eens wat we daar als Nederland mee opschieten, de jongste is echt Nederlands-elftal materiaal, de rest is voetbalbuitenlander.
Ajax heeft ontzettend goed gepresteerd, maar de 5 bovenstaande namen zouden niet de ruggegraat moeten vormen, maar de aanvulling op de ruggegraat, dan heb je eenWereldtop-Ajax, anders zal het altijd net niet zijn.

Al dat gezeik om Veltman, kom op zeg hij was overduidelijk de beste bij Ajax gister. Hij bezorgde Mkhitariyan bijna nog een rode kaart door z'n goede spel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren