Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo schrijft historie in 9-1 zege van Real Madrid

Laatste update:

Real Madrid heeft zondagmiddag een monsterzege op Granada geboekt. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti liet weinig heel van het bezoek uit Andalusië: 9-1. De topclub stond in de rust van het thuisduel al met 4-0 voor en voegde in de tweede helft nog vijf doelpunten aan het totaal toe. Cristiano Ronaldo was goed voor liefst vijf treffers en maakte in de eerste helft, in zeven minuten en vijftig seconden, de snelste hattrick in zijn carrière.

/

Granada hield in het Santiago Bernabéu 24 minuten stand. Daarna was er voor de ploeg van Abel Resino geen houden meer aan. De eerste treffer kwam op naam van Gareth Bale, die een goede pass van de teruggekeerde James Rodriguez doeltreffend afrondde: 1-0. Daarna liet Ronaldo van zich spreken. Bij de eerste treffer was James opnieuw de aangever en de 3-0 van de Portugees kwam tot stand na een fout van doelman Oier Olazabal. Op slag van rust had de sluitpost van de Zuid-Spanjaarden geen antwoord op een knal van Ronaldo: 4-0.

Granada kwam in de eerste 45 minuten niet verder dan een poging van Roberto Ibáñez na een kwartier, net naast, een schot van Youssef El Arabi op het aluminium. De ploeg van Resino begon desondanks met veel goede moed aan de tweede helft, maar het was weer Real Madrid dat het scorebord in beweging kreeg. Een prachtige volley van Karim Benzema na een hoekschop betekende de 5-0. Ronaldo kwam luttele minuten later weer tot scoren. Het voorbereidende werk was van Bale, de Portugees mocht ongehinderd raak koppen: 6-0.

/

Na nog geen uur spelen verscheen al de 7-0 op het scorebord, de tweede van Benzema, en leken dubbele cijfers zonder meer haalbaar voor het team van Ancelotti. De oefenmeester greep de tussenstand aan om Asier Illarramendi, Javier Hernández en Jesé Rodriguez speelminuten te gunnen. Een fout in de defensie van Real Madrid zorgde ervoor dat Ibáñez er nog 7-1 van kon maken, maar Granada moest in de laatste zes minuten nog twee tegendoelpunt incasseren. Captain Diego Mainz werkte een voorzet van Luka Modric in zijn eigen doel en Ronaldo bepaalde de einstand in het Santiago Bernabéu: hij kopte raak na voorbereidend werk van Modric. De Portugees maakte voor het eerst vijf doelpunten in één wedstrijd.


Wie wordt topscorer van de Primera División?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

5 doelpunten.. Wat een legende! En nog al die kansen gemist. Het hadden er veel meer kunnen zijn (y)

5 april 2015 om 14:08

Een legende die er nu 5 scoort maar verder in 2015 niet al te best is en daardoor 4 verliespunten achter komt. Hij had het beter kunnen spreiden dan 5 nu.

5 april 2015 om 14:33

Dus omdat Ronaldo niet goed is begonnen in 2015, is deze prestatie niet legendarisch? Wat een logica... trieste redenering

5 april 2015 om 14:46

Dat zeg ik niet. Lezen is ook een kunst..... Ik zeg alleen dat de "legende" beter thuis had kunnen geven in de andere wedstrijden in 2015, dan had je nu niet 4 verliespunten achter gestaan. Deze 5 doelpunten zijn alleen leuk voor de statistieken.

5 april 2015 om 14:57

Het team bestaat niet alleen uit Ronaldo. Iedereen was bagger in 2015 dus we zien wel, de competitie loopt nog

5 april 2015 om 15:22

Als je 5 keer scoort tegen een van de slechtste ploegen vd competitie maakt dat je geen legende. Afonso Alves is toch ook geen legende

5 april 2015 om 15:25

Iedereen kent die 7 klapper van Afonso Alves dus tja het is best een prestatie hoor niet iedereen doet het.

5 april 2015 om 15:31

Achh op basis van vijf doelpunten tegen een matige ploeg maakt je geen legende idd, maar het toont wel je kwaliteiten aan.. Daarnaast mag er denk niet gediscussieerd worden of CR7 een legende is, wat dat is hij al zeker... na al zijn prestaties.

5 april 2015 om 15:44

@langf: die prestatie van Afonso bij Heerenveen was veeeeel mooier en belangrijker. Begrijp me niet verkeerd, ik ben een fan van Ronaldo maar Granada staat gelijk aan Udi'19 man.

5 april 2015 om 16:19

Sigthorsson maakte ooit eens 5 goals tegen VVV toch? Behold the legend.

5 april 2015 om 17:08

Vind t pas triest dat als je zogenaamd objectief wilt zijn, en ronaldo's 5_legendarisch noemt(waarschijnlijk omdat het ronaldo is).

Maar die 7 van alves dan ?. Vergelijk het daarmee en dan zal je uitkomen op dat 5 doelpunten idd erg knap is, maar ver van legendarisch.

5 april 2015 om 17:31

Die 7 van Alves is toch behoorlijk legendarisch? Jullie hebben het er nu toch over, omdat iedereen het heeft onthouden....lijk mij behoorlijk legendarisch hoor.

5 april 2015 om 18:00

Lekker relevant, het gaat toch om deze wedstrijd? Focus je op nu.

6 april 2015 om 02:07

@johnboy

Had Cruyff niet meer z'n best moeten doen in de wkfinale? Wie is wel een legende dan? Heeft Pele nog nooit een wedstrijd verloren?

5 april 2015 om 14:14

En die poll he vergeet niet 22 November Cristiano 25-13 Messi, 22 Maart Messi 32-31 Cristiano dus er kan van alles gebeuren

5 april 2015 om 23:03

Messi tegen leverkusen 5keer gescoord ook misschien vergeten op die van luiz Adriano van Shakhtar?

En juist wanneer je dacht dat Ronaldo iets minder bezig was

Vandaag zag je weer de oude Ronaldo van voor de winterstop. Van der Gijp heeft gelijk dat het voor cr7 beter is om links te blijven een tijdje liep hij overal

5 april 2015 om 14:07

pasa11
Precies dit! Dat was ook de reden dat Real moeite had met scoren.
Ronaldo liep zonder strategie.
Als de BBC gewoon hun posities aanhouden en af en toe wisselen dan gaat het
sowieso weer draaien als voorheen! Dat zag je deze wedstrijd al.

5 april 2015 om 16:37

Moet je niet miss zeggen dat de tegenstander slecht maar dan ook supper super slecht was. Zeker 3 van de 5 goals waren kado.
Ik hen cr vandaag niet iets anders zien doen dan de voorgaande wedstrijden.
Maar de tegenstander is gewoon nivo fc dordrecht.

5 april 2015 om 20:40

Je zag hem op links blijven en zijn acties maken de voorgaande wedstrijden liep hij overal je zag ook dat hij fitter leek en dat hij de bal vaker afspeeld ik geef je groots gelijk dat Grande super slecht is maar je zag dat Ronaldo veel beter was dan zijn andere wedsrijden en dat heeft niks met Grande te maken

Ronaldo.. Geen woorden voor. Beste speler die ik ooit op de velden heb zien lopen.

5 april 2015 om 14:37

Modric vond ik beter vandaag. Ondanks dat hij niet heel veel in de statistieken is terug te vinden.

5 april 2015 om 14:58

Ronaldo 5 goals ongelofelijk, maar modric sow die man heeft echt zo een geweldig overzicht en bal behandeling. Die pasjes buitenkant voet waar hij ze hebben wil en dribbels sow wat een geweldenaar.
Modric voetballend beste op het veld, voor mij samen met Ronaldo motm.

5 april 2015 om 16:14

Hij is nog nooit naar een wedstrijd van Barcelona geweest...

5 april 2015 om 17:04

Een of andere ongelooflijk trieste moderator hier heeft mijn reactie verwijderd met de grappig bedoelde opmerking dat vanavond om een 21:00 een nog betere voetballer te zien is. Lekker selectief beleid weer. Typisch voetbalzone niveau.

6 april 2015 om 00:44

Ja zo kut dat je je Messi discussie niet mag houden... Pffff eindelijk een moderator die ons deze trieste discussie bespaart.

Netjes van ronaldo hij speelde super

Eerste keer dat ik Ronaldo een indraaier heb zien maken en scoren met binnenkant voet bij die 7-0.

5 april 2015 om 14:38

Normaal scoort hij van die afstand met een streep in de kruising dus hij heeft gelijk

Wij kunnen zeggen dat Real weer back is! Nee wij kijken niet naar de tegenstander, maar enkel naar het spel, en dat was overduidelijk beter dan voor James, Modric en Ramos!

Hopen dat barca vanaf punten laat liggen! Hala madrid

5 april 2015 om 14:19

Vooral James maakte het verschil denk ik. No-nonsens terwijl Isco teveel zijn show wil opvoeren.

5 april 2015 om 14:34

Haten op isco....lachwekkend.

5 april 2015 om 14:56

Dan doe je isco zo erg tekort, als je denkt dat hij alleen maar een beetje leuk dribbelt en een one man show geeft heb je het aardig mis.
Isco is samen met kroos de meest nauwkeurige passer en de speler met de meeste bal contacten, isco krijgt zoveel lof omdat hij geweldig speelt terwijl hij niet eens in zijn meest favoriete rol mag spelen. Hij is de hardst werkende middenvelder die de meeste ballen veroverd en zorgt voor de omschakelingen.
James en isco spelen anders omdat ze beide een andere rol krijgen, James mag meer vooruit denken terwijl isco veel met marcelo afwisselt op links. Isco komt bijna niet in de 16 en schiet heel weinig op doel. Isco zou veel meer kunnen aanvallend dan wat hij nu laat zien, maar ik heb respect voor isco dat hij gewoon doet wat de coach hem vraagt zonder te klagen.

5 april 2015 om 15:03

Ik zou zeggen pak de statistieken erbij, Isco heeft 3 goals 8 assists in 26 wedstrijden en James 8 goals en 9 assists in 21 wedstrijden. James is effectiever, maar "nauwelijks" zou ik maar niet voor n 2e keer roepen.

5 april 2015 om 15:28

Het gaat niet alleen om de statistieken.. Hoevaak ik Isco wel niet een pass heb zien geven aan iemand die vervolgens een assist geeft.
Daarbij werkt hij ontzettend hard.
Ben benieuwd wat Ancelotti gaat doen.

5 april 2015 om 15:47

Keuze is al gauw gemaakt james is gewoon weg beter met hem draait real madrid beter

Jammer dat Granada na sterk begin zo een blunder zien te maken en daarna mentaal en fysiek helemaal kapot gespeeld zien te worden door een zeer sterke Real Madrid. James hebben ze echt gemist en de spel was van een hoog niveau waar je zag dat de druk goed was en iedereen goed samen speelde.

Als Barca/messi fan is het natuurlijk jammer om te zien dat Ronaldo op een avond zo veel records neerzet. 5 keer scoren en dan 2 minuten voor tijd de laatste maken om de record met Messi te delen. Daarnaast 24ste La Liga hattrick maken en dat ook met Messi delen. En om het erger te maken net wanneer Messi hem voorbij was is Ronaldo nou weer 4 goals uitgelopen. En het had nog veel erger kunnen worden als Ronaldo hier zijn kansen allemaal had benut had hij makkelijk 8 goals kunnen maken

Ach ja nummer 19 is voor kijk gezet op een zondagmiddag. Laten we als Barca fans hopen dat Celta niet onderschat wordt en we met volle motor er tegen aan zullen gaan.

Gefeliciteerd Real/ronaldo fans. Dik verdiende resultaat.

5 april 2015 om 14:05

Mooie reactie.

Ik vind het ook spijtig, maar laten we hopen dat Barca vandaag geconcentreerd blijft. 3 punten zijn belangrijk!

Real verdiend gewonnen XD

5 april 2015 om 14:08

Nog 9 wedstrijden om 14 goals te maken en 50 te evenaren. Zou het hem lukken? Persoonlijk denk ik niet, maar ik zou het wel mooi vinden.

5 april 2015 om 14:10

Oh ja, oeff zelfs die record staat nu open voor Ronaldo. Ik dacht telkens dat het 54 goals was in La Liga, maar het is inderdaad 50. Ronaldo's doelsaldo is bijna 1:1 in La Liga dus die kans is zeer hoog met de spel zo als vandaag, maar er komen toch wat lastiger tegenstander langs en waar jullie op bezoek moeten.

5 april 2015 om 14:16

Niet te zeggen met deze spelers. De komende 2 wedstrijden een hattrick maken (gewoon mogelijk voor Messi/ronaldo) en de wereld ziet er weer heel anders uit

5 april 2015 om 14:36

De golden boots was eindelijk weer in zicht voor Messi, maar nu is die kans weer klein met real in vorm tenzij Messi vanavond er minstens twee maakt. Dan is over 9 wedstrijden alles mogelijk, maar ik vrees dat Ronaldo die toch pakt aangezien gij voor doel makkelijker scoort.

Het was trouwens wel raar om real zonder isco zo goed te zien spelen.

5 april 2015 om 16:17

1 keer weer goed spelen na een belabberde periode...

Zoals ik al heb gezegd. Het is een kwestie van tijd voordat Ronaldo een hattrick scoort. En dan scoort hij 5 goals xd

Fantastisch van Ronaldo!

Real speelde fantastisch, Granada schandalig verdedigt.

5 april 2015 om 15:50

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar aan de reacties te zien was het een sterke wedstrijd van Real; jammer voor Barca. Hopelijk laat Barca geen punten liggen vanavond en kan Messi wat dichter bij Ronaldo komen.

Hele lekkere wedstrijd van Real al werden ze wel een beetje geholpen door het spel van de tegenstander. Ik persoonlijk ben vooral blij met de terugkeer van James. Speelde echt een lekkere pot. Goede assist op Ronaldo bij zijn eerste maar daarvoor ook al een lekkere bal gegeven op Benzema. Kroos-James- Modric is gewoon heel lekker tegen een wat mindere tegenstander

5 april 2015 om 16:05

Modric heel lekker tegen een mindere tegenstander?? Beide wedstrijden tegen barca was hij gewoon gruwelijk

Jaja, elke keer als je denkt dat Ronaldo op zijn retour is of zijn niveau niet meer kan halen slaat hij altijd toe, FENOMENAAL!

5 april 2015 om 14:08

Ronaldo is verschillende spelers in 1. Kopballen van llorrente. Vrije trappen van Beckham. Afwerken zoals Van Nistelrooy. Technisch zoals Ronaldinho. En snel zoals Bolt want een snellere voetballer als Ronaldo ken ik niet.

5 april 2015 om 14:15

Techniek als Ronaldinho? Hahahahaha.
Sorry, maar Ronaldinho was op technisch vlak echt wel een niveau of 3 hoger dan Cristiano.

5 april 2015 om 14:23

Ben jij gek ofzo? Vrijetrappen van Beckham? Hij scoort nagenoeg noojt uit een vrije trap en de techniek van een Ronaldinho was vele male verfijnder. Althans, dat vind ik.

5 april 2015 om 14:25

Sneller dan walcott, aubameyang en robben (afgelopen wk een van de snelste dribbels ooit)?
Technisch gelijk aan ronaldinho laat me niet lachen

5 april 2015 om 14:32

zelfs hulk heeft een betere vrije trap dan ronaldo...

5 april 2015 om 14:51

staat alsnog tweede met meeste gescoorde vrijrtrappen 51. introduceerde de knuckle bal asswel

5 april 2015 om 15:07

Zijn laatste 50 vrije trappen zaten allemaal niet. Dat is geen mooie statistiek.

5 april 2015 om 17:21

Juninho introduceerde de knuckle bal. Niet Cristiano

Het was enkel een kwestie van tijd voordat Ronaldo weer tot scoren zou komen.
Hij is weer terug en op dreef.
Bale heeft zich ook weer laten gelden.
Mooie wedstrijd zonder al teveel moeite 9 goals weten te scoren, Real is weer de oude.
Hala Madrid!

Spannend potje waarin Real net de overwinning over devstreep weet te trekken.

5 dolpunten. Is de beste Ronaldo terug? Hopelijk wel voor Real Madrid.
James heeft ook fantastisch gespeeld.

Maargoed, met deze selectie hoor je elke keer met 9-1 te winnen van ploegen als Granada. Jammer voor de Madridistas, dat het maar zelden gebeurd.

5 april 2015 om 14:10

Man als je zo gaat redeneren dan moeten Barcelona en Real Madrid alles winnen met 9-1.

5 april 2015 om 14:20

Ik verwacht geen 9-1 tegen een Getafe, Vigo (etc) bijvoorbeeld maar wel tegen ploegen als Granada.

Maar goed dit is voetbal en 1 1 is geen 2.

Heb genoten! Ronaldo speelde een zeer goede wedstrijd. Modric ook geweldige bij tegenstander wegdraaien en een man meer creeren...marcelo vond ik eerlijk gezegd wat tegenvallen. Iker had de nul moeten houden, want kon hem makkelijk hebben, al verdedigd Ramos daar niet goed natuurlijk.

Heerlijke wedstrijd! Had gehoopt op dubbele cijfers. Hala Madrid!

Netjes Niet de beste speler, maar hij heeft zijn momenten.

Vind trouwens wel dat het tijd word om Navas een serieuze kans te geven.
Ik heb Iker nog geen wedstrijd echt in vorm hebben zien keepen.

James is weer terug met gelijk 2 assists. Niet dat kansloze lopen met de bal zoals Isco altijd doet, maar gelijk de bal naar voren en heerlijke steekballen geven. Hij was de Missing Link!

Nu Real weer compleet is, kan het weer het niveau van de eerste seizoenshelft halen. Hoe matig Granada op gegeven moment ook speelde, Real was ook gewoon beestachtig goed met een geweldige Ronaldo. En hij was trouwens niet de enige. Bale was ook weer op zijn oude niveau: 1 goal, 2 assists!

Als Real dit vasthoudt en uitbouwt de komende tijd, is het de absolute favoriet voor de CL.

5 april 2015 om 14:16

Kansloze lopen? Sorry maar nu overdrijf je. Isco trekt altijd 2 á 3 man naar zich toe. Isco hoort in de basis.

5 april 2015 om 14:20

Isco zijn rendement ligt veel te laag.

5 april 2015 om 14:32

Isco trekt wel 2, 3 man naar zich toe, maar doet vervolgens niets met de ruimte die hij maakt voor zijn medespelers. Zijn passing is niet altijd goed en hij scoort zelden tot nooit.
Wat dan overblijft is enkel geweldige dribbels, maar daar help je je team niet mee. Dan krijg je gewoon postbodevoetbal.
Ik durf zelfs te zeggen dat hij een belangrijk aandeel had in het matige spel en de vormcrisis bij de aanvallers.
Kijk hoe simpel James het houdt en hoe belangrijk hij direct weer is voor de voorste linie.

Isco verdient het op basis van zijn laatste wedstrijden niet om in de basis te staan. Hij is nog jong en kan absoluut nog groeien, maar die stappen moet hij ook echt gaan maken.

5 april 2015 om 14:41

Rendement is niet alles. Xavi en Iniesta hebben nooit een hoog rendement gehad.

5 april 2015 om 15:10

Als je naar rendement kijkt bij isco en je kent z'n rol in het elftal dan zie je wat over het hoofd.
Isco z'n passing is samen met kroos een van de meest succesvolle, isco zijn rol in het elftal is een verdedigende rol, die jongen speelt zo ver naar achtere gewoon niet zijn positie en dan nog doet hij het geweldig, hij is de hardst werkende middenvelder die een van de meeste ballen veroverd hij had zelfs betere statistieken dan khedira in verdedigend opzicht en hij zorgt voor omschakelingen.
Isco dribbelt met de bal waar hij 3 man voorbij speelt, het is natuurlijk leuk om te zien niet altijd nodig maar soms doet hij dat wel goed waarmee hij Ronaldo vrij kan spelen. Isco met een aanvallendere rol waar hij meer disco mag nemen naar voren kan veel meer laten zien. En ik vind het samen spel met marcelo en isco prachtig om te zien, die 2 kunnen vanaf links geweldig combineren.

wees niet zo blij dit is wel een van de zwakste teams van La liga.

Als ik het goed heb een laatste!!!

5 april 2015 om 14:39

Dan nog is negen goals natuurlijk uitzonderlijk. Daarbij was het spel zoveel frisser en beter dan de afgelopen weken. Dit geeft enorm veel vertrouwen.

En het belangrijkste: de meest complete voorhoede ter wereld lijkt weer zijn vorm te hebben gevonden.

Na de 2-8 bij Deportivo zei ook iedereen dat het maar Depor was, maar dat was wel de inleiding voor die briljante reeks!

Real moet ook erg blij zijn James terug is wat een geweldige speler is dat

Ontzettend knap van C. Ronaldo om 5x te scoren tegen Granada :P Maar nu even het serieuze gedeelte! 9-1 winst Real, maar NIET 1 assist van C. Ronaldo en dat terwijl hij aan de linkerflank staat hahaha :P

On: Was een geweldige pot van Real, maar een barslechte pot van Granada

5 april 2015 om 14:24

@sonmarco
Als je aan de lopende band aan het scoren bent is het lastig assists te geven dus wat is je punt?
Of had hij assists voor zijn eigen goals moeten geven??

Mooi hoe haters altijd iets weten te vinden, je idool heeft anders de vorige wedstrijden ook niet gescoord maar wel assist, moet ik hem dat ook aanrekenen als jij over zijn assists begint?

Nee doe ik natuurlijk niet, ik waardeer gewoon de prestaties van die jonge objectief en behoud mij dan van negatieve gehaat.

5 april 2015 om 16:07

Ach als je er al 5 inschiet lijkt me een assist niet zo nodig.

Cristiano Ronaldo.... Niet mijn favoriete speler ooit, ook niet van nu. Maar voor zulke cijfers kan je niks anders dan respect hebben. Zo een effectieve speler. Dit is het prototype voetballer. Snelheid, kracht en zo een ontzettend scorend vermogen, alsof het een robot is gemaakt voor goals. Wat een fenomeen. En met zulke cijfers kan je eigenlijk niet anders zeggen dan dat hij een van de allergrootste aller tijden is.

Na deze wedstrijd ben ik er achter gekomen dat Ancelotti een heel erg overschatte coach is.
Niet hij maakt Real zo goed maar de spelers zelf.
Hij had problemen met basis spelers die geblesseerd waren maar dan moet je alsnog het team beter laten voetballen als toen.
Hopelijk vertrekt Ancelotti na dit seizoen voor Zidane.
Bedankt voor de Champions League maar Real is geen schim meer van haar zelf als er spelers gebleseerd zijn.

Je merkt dat Real wat beter voetbalt dan voorheen. Al is het Granada, 9 doelpunten scoren doe je niet zo gauw. Real Madrid was echt in vuur en vlam. En respect voor Ronaldo. Zal hem nooit de beste vinden, maar wel een van de beste ongetwijfeld. Chapeau.

5 april 2015 om 14:20

James en Modric natuurlijk voegen een hoop toe. Dit zijn de spelers die de doelpuntenmakers in stelling brengen. Isco vond ik de laatste tijd wat tegenvallen..

Zo snel kan alles veranderen in voetbal. Ronaldo is weer in oude vorm en als hij dit vorm vasthoud wint Real de CL en hij de gouden bal.

5 april 2015 om 21:00

Hahaha. Meer kan ik niet van jouw reactie maken.

Mij maakt het geen ruk uit wie er topscorer wordt of wie beter is. Beide zijn ze op hun eigen manier nu al legendarisch. Het zijn 2 totaal verschillende spelers die beide van onschatbare waarde zijn voor hun clubs. Messi is een hele bescheiden jongen en Cristiano heeft meer de uitstraling van een popster. Beide hebben een winnaarsmentaliteit en ik vind persoonlijk Cristiano vaak doorslaan in zijn reacties en aanstellerij. Je moet ervan houden. Ik zelf houd meer van het type Messi maar ieder zijn mening natuurlijk. Blijven beide geniale voetballers.

Gouden bal voor Ronaldo weer in zicht. Bale weer in topvorm en Real de beste ploeg van de wereld zijn verhalen die sommige mensen nu weer gaan roepen. Laten we rustig afwachten en kijken of Real dit ook tegen Atletico op de mat kan leggen. Na de komst van Jesé en chicharito werd het stukken minder. Ook uiteraard te maken met de 8-0 voorsprong maar die 2 vielen me echt tegen.

5 april 2015 om 14:31

Jese wordt vernederd door Ancelotti.
Als hij geen gebruik wil maken van Jese op zijn juiste positie namelijk links voor (Ronaldo).
Dan moet hij Jese verhuren aan een club waar dat wel mogelijk is.
Jese heeft al gescoord tegen Atletico,Barcelona en Valencia maar wordt gezien als een of andere groentje door Ancelotti.
Jese blijft in mijn ogen de beste opvolger voor Ronaldo.

5 april 2015 om 17:57

Jesé krijgt genoeg minuten maar heeft na zijn knie blessure geen hoog niveau meer gehaald. Bij Real heb je geen baste plek, dus de onzin dat hij niet goed gebruikt wordt vind ik onzin. Hij doet elke keer maar wat. Dat kan niet bij een club als Real Madrid.

5 april 2015 om 14:54

Ronaldo in deze vorm vind ik ook de beste van de wereld, wat een fenomeen en ene legende zeg. Wat hij presteert is niet normaal meer....

Dit zegt ook wel iets over het niveau van de Spaanse competitie. Een aantal grote clubs die goed zijn, maar verder stelt de competitie niet veel voor.

Die Oier zeg... Heb niet vaak een keeper zo een slechte wedstrijd zien spelen. Whoscored beloonde hem met een 1,9 als cijfer. Ronaldo had natuurlijk een 10. 5 goals is waanzinnig.

5 april 2015 om 14:41

Een 10 uiteraard niet, want daarvoor hadden al de andere kansen (6?) erin gemoeten, de andere schoten op doel erin gemoeten en alle mislukte passes assists moeten zijn.

5 april 2015 om 14:46

Hangt er van af hoe je rekent natuurlijk. Whoscored werkt volgens een sommatief algoritme, dus voor elke goede actie krijg je er punten bij en voor een slechte actie gaan er punten af. Met als bijvoorwaarden dat je niet hoger kunt dan een 10 en niet lager dan een 1. De waarde van die acties wordt ook weer bepaald aan de hand van data. Daar is natuurlijk een hele hoop op af te dingen. Ronaldo had overigens niet als enige een 10, Benzema namelijk ook.

Ik denk dat ze inderdaad beiden geen 10 verdienen, maar dikke negens lijken me niet onterecht.

5 april 2015 om 15:15

Ik interpreteerde je reactie anders. Dacht dat jij die cijfer gaf op basis van je zin erna. Maar deze reactie van je is al genuanceerder.

Er valt verschrikkelijk veel te objectiveren in het voetbal. Met de huidige technologie zou dat prima gerealiseerd kunnen worden, lijkt mij. Ik ben er wel een voorstander van, want op die manier is er minder ruimte voor eigen interpretatie. Al zou het op een eigen manier weer ruimte creëren voor discussie. Echter vind ik dat het geen vaststaande 'meningen' zou moeten vormen. Op basis van objectificatie (om het zo maar te noemen) zou er bijvoorbeeld niet een beste voetballer moeten zijn. Dat blijft en zou mijns inziens subjectief moeten blijven.

Whoscored geeft al een vertekend beeld van prestaties, ondanks dat het een objectieve jury is. In de toekomst komt er hoogstwaarschijnlijk een verder ontwikkeld systeem, waardoor prestaties nog beter op waarde worden beoordeeld.

5 april 2015 om 15:44

Het lastige aan objectificatie (mooi woord, houden we erin) van voetbal is dat het zo'n enorme gelukssport is. Het is bijna onmogelijk in je algoritme mee te nemen dat een goal waarbij je eigenlijk buitenspel staat niet zou moeten tellen. Of als je twee afspeelmogelijkheden hebt en je maakt de verkeerde keuze, dan kan je alsnog een assist krijgen, hoewel je een slechte actie hebt gemaakt. Of als jij slecht schiet en de keeper maakt een blunder, dan zou je daar ook geen punten voor moeten krijgen.

Een ander probleem is welke waarden je aan acties toebedeeld. Hoeveel punten vind je een goal vanaf een bepaalde positie waard? Kijk je alleen naar effectiviteit, of geef je bonuspunten voor een ontzettend knappe stilistische aanname? Persoonlijk kijk ik naar voetbal voor knappe aannames, mooie dribbels en magistrale steekpasses. Dat zijn dingen die ik namelijk zelf nooit zou kunnen. De effectiviteit van dergelijke acties ligt vaak niet heel hoog.

Het kiezen van deze parameters is natuurlijk altijd subjectief, maar als jij jouw parameters kunt verantwoorden, kom je wel dicht bij objectiviteit.

De twee sites die een dergelijk algoritme hebben, zijn Squawka en Whoscored. Op Whoscored is ook makkelijk te zien wie hoeveel keypasses heeft, wie hoeveel dribbels heeft etc.

Laatste: Denk dat je hem al gelezen hebt, maar lees het artikel "lionel Messi is impossible". Dat is tot nu toe het knapst wat ik heb gelezen betreffende statistiek en voetbal. Wat ook erg de moeite waard is, zijn de stukken over voetbal op De Correspondent, dat zijn ook vaak op statistieken gebaseerde stukken en ze lezen lekker weg.

5 april 2015 om 16:05

Ben het met alles wel eens. Objectiveren brengt logischerwijs objectiviteit in het voetbal, maar tegelijkertijd kan het een vertekend beeld schetsen door de door jou genoemde redenen. Voetbal blijft entertainment, wat subjectief is. Een computer houdt daar echter geen rekening mee, maar een mens wel. Dat vind ik mooi.

Bedankt voor de aanraders overigens.

Vandaag niet uitgefloten zkr ... .en james ook terug....ik denk kampioenschap word nog spannennd!

Granada is een dramatisch team en bevindt zich derhalve ook in de degradatiezone. Mocht het Real Madrid van 1-3 maanden geleden tegen hen gespeeld hebben, had ik hen wel zien winnen, maar niet op deze manier. Het team is overduidelijk bevorderd ten opzichte van die tijd. Tegen Barcelona zag je bij vlagen het team van voor de winterstop terug, dus viel het wel te voorspellen dat ze nadien als team bevorderd zouden zijn.

Als team verdedigen en als team aanvallen ziet er in ieder geval beter uit. Minder ruimte tussen de linies wanneer de bal wordt verloren en vervolgens wordt er beter omgeschakeld. Daarbij is de intensiteit logischerwijs ook verhoogd.

Eens zien of het geen incident is en zij deze lijn kunnen doortrekken.

bewijst maar weer eens dat de ploegen na de top 8 in spanje eigenlijk wel heel slecht zijn en zeker verdedigend kunnen ze zeker in het rechter rijtje van spanje nauwelijks iets. positioneel zwak allemaal en geen enkele speler van wie nou zegt daar hmm die kan nog wel redelijk verdedigen, maar het is ook de kant die de nederlandse competitie heel hard opgaat, met de slechte opleidingen voor verdedigers, we moeten een stoppen met dat verdedigers eerst moeten kunnen mee voetballen en dan pas verdedigen, leer ze eerst een bal afpakken en positioneel goed en dan pas leren meevoetballen.. en mensen maar afvragen waren bepaalde spelers als malloten scoren ieder seizoen. ik denk dat ik geen enkele andere top competitie ze consequent 40+ goals per seizoen in de competitie zouden maken.

Zo zie je maar weer hoe belangrijk Modric en James zijn voor Real.

Nu hopen dat we de opgaande lijn weten vast te houden.

Als Ronaldo dit jaar weer topscoorder word van de PD en hij verbreekt het record van Messi van 50 goals. Plus hij wint de CL dan staat hij echt mijlenver voor en hoeven we nooit meer de discussie te hebben wie er nu de beste is van de 2. Messi is technische en in zijn dribbels beter maar op elk ander punt overtreft Ronaldo hem met afstand de beste speler van de wereld.

5 april 2015 om 15:42

Ja inderdaad. Ik heb Messi namelijk nog nooit het spel zo goed zien verdelen als Ronaldo...

Ik vond Real al tegen Barcelona heel goed spelen.
En na deze overwinning kan je wel zeggen dat ze qua spel weer terug zijn.
Als Real Atletico ook naar huis stuurt in de Champions League dan kan je wel zeggen dat de slapende reus weer wakker is geworden.
Ronaldo blijft echt een fenomeen en is voor mij de reden dat ik voetbal zo leuk vind.

Een miljoenen ploeg tegen een ploeg die tegen degradatie vecht. Dan mag je dit verwachten. Is zo'n wedstrijd nog spannend dan? Bij Fifa neemt toch ook niemand granada.

Wat een puike wedstrijd van Real Madrid! de BBC loopt weer als een trein en vooral de aanvoer van James en Modric pff heerlijke middenvelders! Wat een boost heeft Real Madrid gekregen nadat de geblesseerde terug van weggeweest zijn!
En Cristiano Ronaldo tsja............... geen woorden meer voor.. Ik bedank mijn ouders dat ik zo'n speler mag meemaken.

Hala Madrid Y Nada Mas !

Voor het eerst weer met de galaopstelling van voor de winterstop. Als dit team fit blijft is het met afstand de beste ploeg ter wereld. vallen kroos, modric of james uit dan ziet het er weer heel anders uit. Elke keer als illara of khedira erin komt zakt het niveau als een oude onderbroek.

5 april 2015 om 14:51

Maakt het echter wel lastig voor Isco... Waar moet hij dan invallen.

5 april 2015 om 16:26

isco is een leuke frivole speler maar zijn rendement is veel te laag. Daarin moet hij echt nog stappen maken. isco is op dit moment gewoon de 12e man en zal het als iedereen fit is moeten doen met invalbeurten.

Eindelijk James weer terug. Je ziet meteen dat het hele team weer beter begint te spelen. Wat een held!

Madrid is terug ik denkt dat spelers van Real hun conditie terug hebben en als dat zo is dan winnen ze van iedereen en vooral dat Modric en James terug zijn die Modric is de beste speler op het midden van de wereld geloof ik die wint alle deuls die hij aangaat en die James kan overal passen rechts links we zullen nu zien wie doet het beter BBC of MSN het blijft spannend

Zeefuik had minder tijd nodig om een hattrick te maken in schotland met 2 penals

Wat een uitslag!!!!! Ronaldo was oppermachtig.

Ma ja aan Barca de plicht gewoon te winnen straks dan is er niets aan de hand.

Ik geloof er natuurlijk heilig in dat Barca gewoon de titel wint.
Voor mij een zachte troost omdat Ajax het dit jaar niet word.

Allereerst, echt heel mooi dat Ronaldo zoveel doelpunten heeft weten te maken. Knap. Je ziet wat voor een geweldig en excellente voetballer hij is wanneer hij deze aantal doelpunten neerzet.

Maar laten we even goed kijken. Messi maakt 5 goals in de CL, Ronaldo maakt er 5 tegen Granada. Dat zegt genoeg lijkt me? Ik wil deze standpunt verder onderbouwen. Stel dat Ronaldo vandaag op de bank had gezeten, dan was het misschien 4-1 geworden. Dan had Real Madrid met ook met afstand gewonnen. Je kunt je dan afvragen of Ronaldo wel zo 'beslissend' is, heowel ik dat eigenlijk nog nooit of weinig heb gehoord over Ronaldo, dat hij beslissend is voor Real Madrid. Messi daarentegen helpt zijn team als individu en als teamspeler mee aan de overerwinning. Passes, assists, goals, corners, dribbels, schieten etc etc, in alles wat een voetaller echt compleet maakt is Messi de beste.

Ik vind het schandalig dat er mensen zijn die Ronaldo met Messi vergelijken. Messi is veel beter. Haal de doelpuntenkwaliteiten van Ronaldo weg en je hebt een speler die assists kan maken, kan dribbelen, corners kan maken en kan schieten. Maar guess what? Dat kan Messi ook, alleen veel beter. Haal daarnaast alle doelpunten van Messi weg en je hebt nog steeds een speler die ongelooflijk mooie assists, passes, corners, dribbels etc etc maakt en ook vaak beslissend is voor het team.

Dit gaat een lang bericht worden, want ik ben nog niet klaar. Ik ga even alle frustraties van de afgelopen tijd horen dat Ronaldo ook maar in de buurt van Messi komt in woorden uittypen.

Ik vind het schandalig dat er mensen zijn die Messi 'arrogant' vinden. Waarop wordt dit gebaseerd? En is dit de reden waarom er sommige mensen zijn die Ronaldo beter vinden? Alleen omdat Messi niet zo goed met fans die het veld opkomen kan groeten o.i.d. wil niet zeggen dat hij arrogant is. Daarbij moet je zien wat voor dingen Messi (ik weet dat Ronaldo dat ook doet) doet naast zijn voetbal: kinderen helpen, goede doelen, etc etc. En als Ronaldo klappen uitdeelt op het veld hoor je niemand, alleen maar sussende 'ja schors maar voor een paar wedstrijden'. Als Messi een fout maakt gaat de hele planeet los.

Dat laatste is nog een verschil tussen Ronaldo en Messi. Wanneer Ronaldo een paar wedstrijden of een reeks van wedstrijden minder speelt boeit niemand het, dan zeggen ze 'hij komt wel weer op gang'. Wanneer Messi hetzelfde doet gaan veel mensen roepen 'zie je nou wel, wat nou beste speler'. Alles is in rep en roer als Messi het even niet goed doet. Dat komt ervan als je de allerbeste speler van de wereld bent en misschien wel in de geschiedenis van voetbal, heel veel mensen gaan gelijk op je mindere momenten klagen. Ronaldo wordt het vergeven. Dat komt misschien omdat Ronaldo niet wordt vergelijken met Pelé, Maradona, Cruyff, Di Stéfano. Messi wordt wel met hun vergelijken. Dat zegt ook wat over de speler Messi.

Ik vind het zo treurig dat er mensen zijn die roepen dat Ronaldo beter is dan Messi. Het gaat er niet eens om of het is waarvan je meer houdt, als je niet kunt zeggen dat Messi beter is dan Ronaldo, tjah, dan weet ik het ook niet meer.

Zie het zo: als Messi in de komende zomer naar Real Madrid gaat (ik denk niet dat dat gaat gebeuren), en een seizoen samen met Real Madrid de CL wint, landskampioen wordt en de copa del rey wint, dan zal je vast minder horen wie de beste is van de twee.

Tuurlijk, Ronaldo kan ook heel goed voetballen en hoort zeker in de top 5 spelers van de wereld. Hij laat ook zien wat voetbal betekent en is. Door te zeggen dat Ronaldo niet kan voetballen beledig je voetbal. Messi is alleen beter vind ik.

En Messi gaat vanavond denk ik moeilijk krijgen om een hattrick o.i.d. te scoren, want Barcelona speelt tegen de nummer 11 van de competitie.

5 april 2015 om 15:21

Als voetballiefhebber zeg ik klopt als een bus. Dat ik een Ajax/barca supporter ben en Messi persoonlijk ook 's werelds beste voetballer vind op dit moment hahahaha dat is toevallig.

Nee, maar een goeie onderbouwing van Barcablauw waar ik het het volkomen mee eens ben.

Neemt niet weg dat ook ik Ronaldo een schitterende voetballer vind. Als hij meedoet!

5 april 2015 om 15:55

Je hebt echt niks beters te doen op een zondag middag dan een pagina lang bericht schrijven met haat tegenover Ronaldo en hoezo je Messi beter dan Ronaldo vind, je probeert duidelijk te provoceren wat je niet zal lukken aangezien niemand een pagina lang zal lezen van een persoon die begint met deze 5 goals te vergelijken met de 5 van messi

5 april 2015 om 16:42

wat een onzin,
Je zegt van een speler die goed is geworden vanwege zijn scorend vermogen, Haal dat weg en hij is niks? Haal van een keeper zijn skills in het keepen weg en hij is geen goede keeper meer..

5 april 2015 om 17:14

"dit gaat een lang bericht worden, want ik ben nog niet klaar."

Ik heb echt zo hard gelachen he.. Lol
Ik ben het niet echt met jou eens, maar wel waardeer ik jouw reactie. Je hebt passie en dat is echt mooi om te zien.

We moeten meningen van anderen respecteren als ze vinden dat Ronaldo voor hun de beste aller tijden is. Ze denken er ook anders over wanneer we dat over messi zeggen. Persoonlijk geniet ik meer van Messi door zijn speelstijl en dat is voor mij in een woord magic. Wat hij laat zien is genot om naar te kijken terwijl Ronaldo de perfecte doelpunten maker is die haast elke team wilt want hij kan heerlijk zijn positie kiezen om de kansen te benutten. Ook geeft hij zat assists dus hij kan ook redelijk meevoetballen maar niet op de niveau van Messi. Anders komt hij voor de rest niks te kort als een perfecte voetballer.

Deze discussie zal eeuwig blijven helaas. Objectief op een wedstrijd van real of barca gebeurd weinig.

5 april 2015 om 15:22

wil je nou zeggen dat ronaldo een betere doelpuntenmaker is dan messi? ik vind van niet. ik hoop dat dat ook objectief is. waarop wordt dit gebaseerd?

als we even alle doelpunten van beide heren nemen tot wanneer zij beiden zijn gestopt met voetbal, dan denk ik dat messi er uiteindelijk meer doelpunten maakt. leeftijd moet niet uitmaken, maar het gaat hier om hoeveel jaar iemand heeft gespeeld. messi heeft 2 jaar minder dan ronaldo gespeeld denk ik. wie is dat de perfecte doelpuntenmaker? volgens mij messi. en had di stéfano niet zo enorm veel doelpunten gemaakt voor real madrid? meer dan pelé volgens mij. dan is di stéfano de perfecte doelpuntenmaker gebaseerd op zijn aantal doelpunten. ik weet niet of het aantal doelpunten dat iemand maakt de beste criteria is om te beslissen wanneer iemand een 'perfecte' doelpuntenmaker is.

ik denk dat het belangrijk is om niet te vergeten hoe het spel van vroeger in vergelijking met nu is. ik heb niet veel wedstrijden van toen gezien, misschien maar een paar minuten op youtube en dus niet hele wedstrijden, maar het spel zag er toen minder snel uit dan nu denk ik. ik weet dan niet zeker of je kunt zeggen dat messi veel meer doelpunten toen zou maken, maar ik denk het wel.

5 april 2015 om 16:04

Wat doelpunten betreft heb ik het over la Liga sinds komst van Ronaldo. Sorry dat ik dat biet duidelijk heb vermeld, maar wat la Liga betreft scoort Ronaldo meer als Messi. Ten minste dat zeggen de statistieken wat dus een feit is.

Ik vind persoonlijk naar Ronaldo kijken niks aan en dat heeft niks te maken met de feit dat ik barca en Messi fan ben, want als ik naar real kijk geniet ik als nog van spelers als modric en isco. Ik hou van het voetballende spelers en niet zo zeer van de afmakers als Ronaldo of Suarez om even twee voorbeelden te noemen.

Als we kijken naar wie de betere doelpuntenmaker is van de afgelopen 7-9 jaar dan komt dat op Messi neer dat is waar en ik zeg alleen dat de afgelopen jaren Ronaldo makkelijker in la Liga scoort in vergelijking met Messi, maar ik zal nooit Ronaldo zoals hij bij real speelt leuk vinden om naar te kijken. Ronaldo van man united was aan de andere kant een genot om te zien spelen.

5 april 2015 om 18:34

Ronaldo kwam naar La Liga in top vorm, tuurlijk is zijn gemiddelde hoger.
Messi begon als invaller, speelde niet altijd hele wedstrijden, etc. etc.

Ronaldo is een voetballegende. Dat is gewoon een feit. Maar beter dan Messi?sorry dat gewoon niet. En dan moet je snappen dat ik al sinds de tijden van Karembeu, Suker en Seedorf fan ben van Real

Dus ben gewoon objectief hiermee

Ik zal het nog een keer proberen. Wat een legende(volgens mijn Mening!) De allerbeste ooit(volgens mijn Mening!). Wat een geweldenaar is deze man(mijn mening!!!!!)

5 april 2015 om 16:27

Wat een legende die Messi beste speler ooit volgens mij mening en zeker de meerderheid van alle voetbal liefhebbers!!!!!!!

Ik probeer het ff

Even geheel off topic en deze reactie zal waarschijnlijk verwijderd worden door een van de moderators maar dat komt goed uit, dan weet ik zeker dat jullie hem lezen. Bedankt voor het verwijderen van alle zwaar irritante berichten omtrent Messi vs Ronaldo onder dit topic. Ik heb straks deze pagina geopend en het enige wat ik tegenkwam was Messi dit Ronaldo dat... dus heb ik weg geklikt. Nu heb ik hem nogmaals geopend en tot mijn grote vreugde zie ik enkel reacties die betrekking hebben op deze prestatie. Dat maakt het meediscussiëren een stuk leuker. Nogmaals dank, en ik zou het wel kunnen begrijpen dat deze reactie ook verwijderd wordt maar dit wilde ik jullie even melden.

Heerlijke teamprestatie van Real Madrid! Alles klopte, behalve de rechtsback. Jammer van die ene tegengoal. Alhoewel Arbeloa mij een sympatieke man lijkt buiten het veld is hij veeeel te zwak voor een ploeg als Real. Het is een wonder te noemen dat hij al die jaren heeft mogen spelen bij Real. Dus volgend jaar exit Arbeloa en Hernandez. Verhuren van Jese en Ilarra zou goed zijn. James heerlijke comeback, BBC uitstekend, Modric en Kroos weer een klasse wedstrijd. Achterhoede stond ook degelijk, maar jammer van die ene tegengoal.

9 goals tegen een club als Granada.. het zegt wat mij betreft meer over het kwaliteitsverschil tussen Barcelona / Real Madrid en de rest van La Liga dan over hoe geweldig een Ronaldo of een Messi wel niet is met hun belachelijk aantal goals..... elke wedstrijd met 5-0 winnen.. leuk man.

Nee mensen, het Spaanse voetbal is wat mij betreft morsdood... wel leuk voor Ronaldo verder.

5 april 2015 om 16:27

Spaanse voetbal heeft me nog nooit kunnen interesseren. Natuurlijk zijn de Clasico's wel leuk, maar that's it. Er zitten nog wel wat leuke ploegen bij, Valencia, Sevilla, Bilbao en de laatste tijd dan Atletico, maar het is de moeite niet waard. Doe mij de Bundesliga maar, waar de middenmotors ook leuk zijn om naar te kijken.

De nieuwe Afonso Alves! Hoe is het mogelijk, een hattrick binnen iets meer dan 7 minuten. Daar mag je nog gerust 2 minuten vanaf trekken aan juichen en aftrappen.

Die hele la liga is één grote grap. Cr7 en messi zijn legendes, maar zij zouden nooit zulke cijfers bereiken in andere competities waar fatsoenlijk wordt verdedigd.

5 april 2015 om 16:28

Tjah, wat Ibra bij PSG doet is eigenlijk precies hetzelfde. Real heeft eigenlijk maar 2 tegenstanders, Atletico en Barca. De rest zijn figuranten.

5 april 2015 om 19:56

Ronaldo haalde zulke cijfers in de Premier League ook al hoor.

Wat een speler die James.

Eindelijk weer eens een wedstrijd zonder Isco. Het is een leuke speler maar zijn statistieken zijn niet wat het moet zijn. James is veel beter. Hij werkt meer en weet wanneer hij de bal af moet passen. Isco dribbelt op het middenveld maar wat en dan komt er niets uit. Leuk voor het oog, maar daar win je geen wedstrijden mee. Doordat Isco er ook in stond is Ronaldo gaan zwerven over het veld heen. Ronaldo wou niet meer op links spelen omdat Isco al zijn ballen op eist en nauwelijks Ronaldo probeert te zoeken. Sinds Isco op links speelt zag je ook nooit meer de combinaties van Marcelo en Ronaldo op links. Hopelijk verkopen ze Isco en halen ze Pogba. Die past veel beter bij Madrid.

5 april 2015 om 17:01

Om eerlijk te zijn zie ik liever Isco in de basis ipv Bale.

Ik heb helaas deze wedstrijd moeten missen. Blijkbaar is er veel gebeurd voor het eerst in 2015 voor real. Zal zeker nog eens de samenvatting bekijken. Mooi voor CR7 dat ie z'n zelfvertrouwen terug kan winnen. Hopelijk gaat Messi ook kanllen vanavond.

Tegen de nummer 19 in een competitie waar nauwelijks of niet verdedigd wordt. :-P
Wat een legende!

volgens mij scoort iedereen veel tegen granada, vandaar het slechtste doelsaldo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren