Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robben schampert: ‘Van een grote trainer als hij verwacht je het niet’

Laatste update:
/

Arjen Robben deed dinsdagavond hard zijn best Bayern München een strafschop te bezorgen. De vleugelaanvaller ging enkele keren iets te gretig naar de grond, zodra er licht contact was met een tegenstander van Arsenal. Arsène Wenger sprak daar direct na de Champions League-wedstrijd (1-1) al over en zei dat Robben een goede speler is, maar ook een goede duikelaar. Robben vindt dat geen leuke opmerking.

“Ik zeg altijd: als je een grote trainer bent, dan kun je je verlies nemen. Als je wint, wees dan blij en geniet ervan. Maar verlies je, ga dan niet klagen over kinderachtige dingen. De beide overtredingen hadden een strafschop verdiend, maar ik ga mezelf nu niet verdedigen. Van een grote trainer als hij verwacht je wel wat meer dan dit”, reageerde Robben naderhand in gesprek met Engelse verslaggevers.

Wenger stipte aan dat Robben het niet nodig heeft om de scheidsrechter te verleiden tot het geven van een penalty. “Als de arbiter hem er een gele kaart voor geeft, doet hij het niet meer”, stelde de trainer van the Gunners. Na de eerste wedstrijd in Londen (0-2) beklaagde Wenger zich al over Robben. Die werd gevloerd door Wojciech Szczesny, waarna de Arsenal-doelman rood kreeg: een keerpunt in de wedstrijd. Wenger vond dat Robben het contact overdreef.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Robben heeft een punt. Dit is makkelijk scoren van Wenger in Engeland, waar ze theatraal fanatiek tegen schwalbes zijn, maar doe dat als je wint. Niet als je verliest. Het staat niet sterk van Wenger.

12 maart 2014 om 11:17

Inderdaad, maar Wenger is niet de enige die dit doet. Alle trainers en spelers zijn kampioen eerst naar een ander wijzen en dan eens naar hun eigen prestaties kijken. Maar ook de verslaggevers mogen daar wel eens wat kritischer naar vragen, in plaats van de trainers weg laten komen met het wijzen naar anderen.

12 maart 2014 om 11:18

Dus als je verliest mag je zaken niet aanhalen omdat je daardoor een slechte verliezer lijkt? Haha.

12 maart 2014 om 11:37

Als trainer van Arsenal zul je moeilijk een slechte winnaar worden.

12 maart 2014 om 11:53

@arsenal

Omdat het geen toegevoegde waarde heeft. Je kan als trainer dan liever over je eigen wanprestaties praten. Wenger zit daar gewoon te lang en Mourinho heeft gelijk, deze coach faalt elk jaar weer en komt dan met argumenten over de tegenstander en scheids.

Ik zou het een x mooi vinden om een coach als Lippi of Rijkaard daar te zien.

Wenger geeft Arsenal steeds minder kleur!

12 maart 2014 om 13:31

@ arsenal addict

Hij richt zich voor de tweede keer richting een bepaalde speler, die bovendien al een reputatie heeft in Engeland. Deze opmerking heeft geen enkel doel behalve het beschadigen van een speler.

Dat heeft Wenger niet nodig, en daarmee maakt hij zichzelf kleiner dan hij is. Een winnende coach heeft altijd gelijk. Eentje die verliest moet zijn afgunst kunnen verbergen.

@ fairplay

ik zie het verband van deze opmerking naar de stelling dat Wenger er te lang zou zitten niet. Wenger weet ook wel dat het allemaal met budget te maken heeft, en jij ook. Lippi of Rijkaard zouden daar ook geen einde aan kunnen maken.

12 maart 2014 om 11:18

Bovendien is het natuurlijk een penalty. Ik moet wel zeggen dat Robben vaak ging liggen en dat zijn eerste schwalbe gewoon bestraft mocht worden met een gele kaart want wat was dat een slecht uitgevoerde schwalbe zeg...

12 maart 2014 om 11:35

En wie zegt dat Wenger het over de penalty heeft en niet over Robben die gaat liggen nadat hij op de voet van Cazorla gaat staan?

12 maart 2014 om 11:39

Eh, Wenger zei dat?

12 maart 2014 om 11:42

Als dit tegenwoordig al terechte penalties zijn weet ik niet waar het heen gaat. Natuurlijk is er contact, maar niet elk contact is een overtreding. Robben voelt lichtelijk wat contact van achter en omdat hij in een verder kansloze positie staat besluit hij maar neer te gaan. Natuurlijk is het dom verdedigt van Koscielny, die de scheidsrechter de mogelijkheid geeft om te fluiten. Echter is hier weinig sprake van een terechte strafschop. Het gebeurt tegenwoordig zoveel dat iedereen het maar normaal gaat vinden.

12 maart 2014 om 11:44

Nee, hij zei dat Robben duikt, iets wat niet te ontkennen valt.

12 maart 2014 om 12:09

Wie duikt er tegenwoordig niet?

12 maart 2014 om 12:37

Ik zie genoeg spelers niet zo snel duiken. Een Rooney bijvoorbeeld, die gaat niet zomaar liggen. Of Gerrard, of Totti.

12 maart 2014 om 14:56

Jij kan sowieso niet echt serieus genomen worden. Arsenal is een prachtige club, maar de supporters hebben enorme moeite met het geven van objectieve reacties en jij spant de kroon..

Bayern is gewoon 3 klassen beter dan Arsenal, dus meer dan terecht dat zij doorgaan. Het begint langzamerhand een beetje een trieste gang van zaken te worden in Noord Londen. Eerst geef je jarenlang eigenlijk geen cent teveel uit, wat opzich nobel is. Tot het moment dat de supporters er klaar mee zijn, en dan wordt Ozil binnengehaald als 'verlosser'. Een geweldige voetballer, alleen met een goede scouting had je allang kunnen weten dat hij er vooral staat in de minder belangrijke wedstrijden. Speelde tegen Bayern weer 2 dramatische potten.. Arsenal moet eens een paar jongens met personality halen, en geen onzeker mannetje binnenhalen als de verlosser.

13 maart 2014 om 00:02

Steven 'starfish' Gerrard? Lijkt me niet het meest geschikte voorbeeld

13 maart 2014 om 10:05

Haha, zoek maar op op internet, ook die spelers laten zich vallen

12 maart 2014 om 11:33

Kom op zeg, makkelijk scoren? De penal in de eerste wedstrijd was zonder dat theatrale ook wel gegeven. De twee pogingen in de tweede wedstrijd tot het versieren van een strafschop waren gewoon in en in triest. Eerst met Cazorla gaan duiken en vervolgens bij Laurent ook. Nu maakte het weinig meer uit, maar je verpest wedstrijden op deze manier, iets wat hij al veel vaker gedaan heeft. Robben is en blijft een rat, het heeft een reden dat hij niet populair is.

12 maart 2014 om 13:36

Als dat laatste zo is, hoeft een coach die verloren heeft dat niet te benadrukken. Dat mag de kijker zelf beoordelen. Wenger moet zich bezighouden met zijn eigen ploeg.

12 maart 2014 om 14:12

Waarom omdat robben dat zei? Robben is gewoon een duikelaar punt als het Suarez of Neymar was was je het er zeker wel mee eens geweest schwalbe koning die robben!

12 maart 2014 om 11:45

Een grote speler heeft geen schwalbes nodig.

12 maart 2014 om 11:52

En een grote trainer heeft geen geklaag nodig?

12 maart 2014 om 11:55

Je mag er toch wat van zeggen?

12 maart 2014 om 12:00

Dus jij vond dat Robben gisteren niet gedoken heeft? Hij mag hier gewoon wat van zeggen.

12 maart 2014 om 12:44

Je mist mijn punt. Ik zeg trouwens nergens dat Robben niet gedoken heeft, noch het tegendeel.

12 maart 2014 om 11:56

Wat een gelul allemaal, Wenger mag daar best iets van zeggen. Robben heeft mijn sympathie verloren zeg, misselijke Duitse duikelaar

12 maart 2014 om 15:44

Precies !!

12 maart 2014 om 19:09

Jij hebt er zelf ook een handje van, Pruikelaar de Duikelaar..

12 maart 2014 om 12:25

Laten we niet vergeten dat dit dezelfde trainer is die een aantal jaren geleden tegen het nemen van verre ingooien was. En dit alles omdat zijn ploegje problemen had met de ingooien van Stoke City speler Delap haha. Hij vond ineens dat voetbal met de voet diende te gebeuren en niet met de hand.

Dat was het moment dat hij veel respect en waardering verloor bij mij.

12 maart 2014 om 12:34

Het is bekend dat Wenger zeurt na iedere nederlaag.
Hij verzint altijd wel smoesjes of excuses.

Feit is dat Arsenal wederom laat blijken dat het te kort komt voor de grote jongens.
Al is het verschil wel een stuk minder geworden.

12 maart 2014 om 13:29

Daar ben ik het dan weer niet mee eens. Ik heb veel respect voor Wenger, en ook voor de manier waarop hij over het algemeen probeert het spel vooruit te brengen door te filosoferen over de regels van het spel en het doel van die regels.

Soms komt dat over als een smoesje, soms niet. Maar meestal heeft hij wel een punt.

Echter richt hij zich nu voor de tweede keer richting een bepaalde spelers die in Engeland al een reputatie heeft. Dat is te populistisch is voor mij.

12 maart 2014 om 14:27

Zegt hij iets wat niet waar is?
on Robben…
He's a fantastic player, I would not deny that, he's one of the best players in the world. But he gets in front of a player and then he slows down and goes down. He gets the free-kicks. That's where we spoke about yesterday that the referee, if he gives him a yellow card on the first one when he goes down, he will not do it again.

Dat is wat Wenger gezegd heeft, niets meer, niets minder.

12 maart 2014 om 12:34

Zelfs een teddybeer zou Robben kunnen vloeren in de 16, hij is altijd nadrukkelijk opzoek naar een penalty. Misschien was die van gisteren terecht, maar al die andere keren dat er dreiging van hem uit ging zag en voelde je gewoon dat hij op een penalty uit was.

Ben een grote fan van Robben, maar met dit kan je hem niet verdedigen. Hij viel heel laat, Cazorla raake hem heel licht, en hij viel pas toen hij wist dat hij de bal kwijtraakte. Jammer, maar hij is niet de enige... het is gewoon modern voetbal

12 maart 2014 om 11:30

sorry, dit is geen modern voetbal. iedereen denkt dat dit iets van de laatste tijd is maar schwalbes zijn al zo oud als de regels van het voetbal. vanaf het moment dat men bij contact een vrije trap of strafschop kon krijgen is hier misbruik van gemaakt. tegenwoordig staan er echter 100 camera's op, zijn er vijftig websites en kranten die er aandacht aan besteden om m aar niet te spreken van bijvoorbeeld een jack van gelder die geen gelegenheid onbenut laat om een relletje over een schwalbe of een overtreding te maken. dus valt het gewoon vaker op en blijven we er langer aan herinnerd.
vroeger was de tegenstander dan gewoon slimmer. tegenwoordig is het achterbaks.

12 maart 2014 om 11:38

Nee, schwalbes zijn van rond 1990. Daarvoor moest je dat niet proberen, en daarna nog steeds niet bij sommige spelers. "Because you act like you're injured I'll help you and really give you an injury".

12 maart 2014 om 11:45

Jaja moet jij toch eens even beelden van vroeger terugkijken.

12 maart 2014 om 12:13

het verschil is dat er vroeger minder voor gefloten werd en dat het inderdaad, zoals je aangeeft, wel onderling opgelost werd.

12 maart 2014 om 12:17

De schwalbe is uitgevonden in de finale van 74 door een Duitser genaamd Hoelzenbein!!

12 maart 2014 om 14:03

Ik dacht juist dat er een speler was die schwalbe heette en dat het daar vandaan kwam. Maar je hebt gelijk. Die in de WK finale was zo obvious

12 maart 2014 om 14:06

Sorry dat was eigenlijk ook te mooi om waar te zijn. Te levendige fantasie denk ik.

12 maart 2014 om 11:36

Het is erg makkelijk om maar te stellen dat het bij het hedendaagse voetbal hoort. Moet iedereen het dan maar accepteren en het voor lief nemen? Een schwalbe is iets wat niet bij zo'n mooi spelletje als voetbal hoort. Het wordt hoog tijd dat er serieuze disciplinaire straffen worden uitgedeeld als gevolg van zulke acties. Het is pure matennaaierij. Het is goed dat spelers er alles voor over hebben om te winnen, maar dat kan toch ook op een faire manier!

Je moet gewoon niet duiken Robben. Wenger heeft hier gelijk.

Robben je bent een slechte verliezer. Iedereen weet dat je zelfs 'vals' bent om te kunnen winnen, accepteer dat gewoon.

12 maart 2014 om 11:16

Huh is Arsenal door?

12 maart 2014 om 11:16

Slechte winnaar bedoel je dan denk ik.

12 maart 2014 om 11:42

Hij haalt tenminste wel alles uit de kast om te winnen, misschien niet altijd even mooi maar toch.

Grote spelers maken geen schwalbes.

12 maart 2014 om 11:18

Dat is echt onzin. Robben is een grote speler die zeker bij de wereldtop hoort, maar ook spelers als Neymar en Ronaldo maken wel eens een schwalbe (ronaldo minder als vroeger). Dat maakt ze niet opeens geen grote spelers meer. Het is jammer dat Robben snel gaat liggen, maar hij is zeker niet de enige topspeler die dat doet.

12 maart 2014 om 11:21

Ronaldo maakt nooit schwalbes.

12 maart 2014 om 11:25

Ronaldo maakt nooit schwalbes? Sarcasme is altijd moeilijk te herkennen op internet maar, echt?

De pingel die we kregen in 74 in de finale was volgens Cruijff trouwens ook een schwalbe. Geen grote voetballer?

12 maart 2014 om 11:26

Neymar is geen grote speler, het is een speler wat pas net komt kijken in Europa.

12 maart 2014 om 11:37

Een speler van zijn leeftijd met al 30 goals voor brazilie kun je wel groot noemen.

On topic; wenger is een zeurpiet. Kosilny schopt hem gewoon op zijn voet. Die keeper brak bijna zijn been. Zo moeilijk is dat allrmaal niet te zien...

12 maart 2014 om 11:40

En daarvóór met cazorla? Ribben gaat op de voet van cazorla staan en doet een stervende zwaan.

12 maart 2014 om 11:54

Sorry heb ik niet gezien. Tuurlijk gaat ie wel makkelijk liggen over het algemeen, maar ja met zijn snelheid ben ook snel uit balans.

12 maart 2014 om 18:55

Het is duidelijk dat de eerste .. een schwalbe was. Tweede keer niet!!

Maar mijne heren ...... als wij ooit in de finale komen van een W.K en Nederland is de betere ploeg en het staat nog steeds 0-0 .... en Robben zich laat vallen in de 85 e minuut en wij een penalty krijgen .. die er in gaat ... en wij winnen.... hoor je 99% van de voetbalzonelezers er niet over ... Nee dan zijn we door het dolle heen en vinden we Robben sneaky en een held tegelijkertijd.

Het is maar in welke situatie je zit ..... en voor Robben en elke andere speler is elke wedstrijd een soort finale!!!

We kunnen dus wel moralistisch gaan doen ..... maar dat blijft betrekkelijk.

Er is een groot verschil tussen contact overdrijven of contact faken. In geen van de gevallen faked hij een contact. Overdrijven wel... dat is irritant misschien, maar niet tegen de regels.

Moet wel zeggen dat ik de overtreding vorige wedstrijd niet overdreven vond, dat had heel verkeerd af kunnen lopen als robben of vast staat of als de keeper wel doorhaalt.

12 maart 2014 om 11:23

Kijk daar sluit ik me dus helemaal bij aan! Moet zeggen dat ik er zelf nooit zo over gedacht heb, maar het is zeker waar. Daarbij valt robben misschien opzichtig, maar is de scheidsrechter degene die de beslissing neemt. In dit geval imo een goede. En voor alle arsenal fans op het forum hier, wat als robben een identieke situatie creëert in de kwartfinale op het wk ? Het ligt er maar net aan welke kant hij vertegenwoordigd.

12 maart 2014 om 11:32

En wat als het niet robben was geweest maar mattheüs? Die werd een paar jaar ook gewoon licht aangeraakt en overdreef alleen maar een btje volgens deze logica.

12 maart 2014 om 11:41

Simpel, ik ben geen Nederlander. Een schwalbe zou je gewoon twee wedstrijden moeten kosten, dan is t wel afgelopen.

12 maart 2014 om 11:48

@ Stravven

Inderdaad, bij schwalbes wel.
Maar dan moet je ook een penaltie geven wanneer er dusdanig contact is, ongeacht hoe iemand valt.

12 maart 2014 om 12:02

Niet gelijk rood geven, achteraf schorsen. Of ze moeten met tv-beelden erbij gaan werken. In alle andere sporten kan het, zelfs bij de wat ruigere sporten zoals Rugby en ijshockey, waarom dan niet in voetbal?

12 maart 2014 om 12:15

@ Stravven

Ik ben het met je eens dat dit achteraf bestraft zou moeten worden.
Maar waar trek je de grens? Wanneer is het contact te licht om het een 'schwalbe'te noemen?

12 maart 2014 om 12:40

Dat is niet heel lastig, gewoon overdreven vallen schorsen. Als je geraakt word mag je vallen op een manier die erbij past, maar als je al je armen omhoog steekt vind ik het al overdrijven, je armen steek je juist vooruit om jezelf mee op te vangen. Gewoon vallen die niet overeenkomt met de manier van contact. Koscielny raakte Robben licht, en Robben kwam met twee voeten van de vloer bij het vallen, dat kan gewoon niet. Daarvoor gaat Robben op de voet van Cazorla staan en wil hij een penalty, dat kan ook niet. In de heenwedstrijd werd hij wel geraakt, maar niet zo erg als dat hij het deed lijken en het was ook geen rode kaart, hij kon nooit meer bij die bal. Contact faken of overdrijven, dat vooral.

12 maart 2014 om 13:11

@ Stravven

Maar daar ga je al.

'als je geraakt word mag je vallen op een manier die erbij past' Maar wat past er bij? een struikel beweging? 1 of 2x rollen?

Laat iemand jou maar 2x op volle snelheid struikelen, bijna zeker dat de manier van vallen anders is.

Niks persoonlijk op jou gericht hoor, maar ik denk dat zoiets lastig gaat worden om hier een regel van te maken.

Vond dat hij gister wel erg opzichtig viel. Er was wel contact, maar de manier van vallen was zeer overdreven. Zou persoonlijk de penalty ook niet gegeven hebben.
Maar in de vorige wedstrijd vond ik het wel degelijk een overduidelijke penalty, daar moet Wenger zeker niet over zeiken!
Kan beter klagen over zn eigen ploeg, want ondanks dat ze op een gegeven moment nog maar een kwartier te spelen hadden, namen ze geen enkele risico. Dan scoor je natuurlijk helemaal geen 2 goals!

Mwa..zelfs bij de pengel vond ik het zeer minimaal. En dan die "zaadvragende ogen" naar de scheids toen hij eenmal lag, ik hou er niet van. Maar beter heb je zo'n kerel in je team van de zomer, dan tegen je. Want ook zijn voetballende kwaliteiten staan buiten kijf.

12 maart 2014 om 11:20

Inderdaad, zeker tegen de Zuid Amerikaanse landen, want die kunnen er ook wat van. Daar gaan we met Oranje altijd aan ten onder. Daarom verliezen we bijvoorbeeld altijd van Portugal, we laten ons opnaaien. Misschien kan Robben de tegenstander opnaaien met z'n acteerkunsten.

12 maart 2014 om 13:46

Want Portugal ligt in Zuid-Amerika.

12 maart 2014 om 13:53

Oké beetje onhandig geformuleerd

Portugal heeft echter wel een vergelijkbare cultuur. Ze spreken de taal niet voor niets ook in Zuid Amerika

12 maart 2014 om 11:36

Denk dat alleen jij hem je 'zaad' zou geven, ouwe viezerik. Deze man gaf gewoon een pingel, omdat hij zijn ogen wel op een juiste manier wist te interpeteren.

OT: het was licht, maar genoeg om een penalty te geven, niks aan het handje en Arsene moet zijn humeur niet laten verpesten door z'n eigen zure uitdrukkingen.

12 maart 2014 om 11:46

Haha, Fcexclusief, ik gebruik "zaadvragende ogen" als metafoor. Weet niet of jij Robben zijn reactie hebt gezien 1 seconde nadat hij makkelijk viel? Heeft niks met interpretatie te maken van de ogen van een speler die als duikelaar bekend staat. Meer heeft het te maken met het feit of er wel of geen overtreding op Robben wordt gemaakt. Want als de scheids ogen van een speler gaan interpreteren in plaats van de overtredingen, dan zijn we héél ver heen.

Overigens ben ik geen oude viezerik. 27, in de kracht van mijn leven, sterk zaad en schenk dat graag aan mijn vrouwtje

12 maart 2014 om 11:50

Mooi, je stelde me met deze reactie toch enigszins gerustgesteld, leeftijdgenoot

Ja, zijn reactie had gezien. Lekker belangrijk, ook matennaaiers als Robben verdienen penalties

12 maart 2014 om 12:18

Haha topper!

Voor gisteren was het verder ook niet al te veel van invloed op wie er doorgaat, maar doorgaans houd ik er niet van. Al helemaal niet wanneer Robben op een essentieel moment op het WK flink wordt onderuit getrapt en hij krijgt hem niet vanwege zijn reputatie..

12 maart 2014 om 11:38

je kunt de strafschop idd geven, maar als iemand zo onnatuurlijk valt moet je eigenlijk altijd geel geven voor een schwalbe.
Hij vliegt met 2 benen door de lucht vanuit stilstand bij een schopje tegen 1 voet aan.

12 maart 2014 om 11:42

@ Babymongo

Dus wanneer iemand geschopt wordt in de 16, overdreven gaat liggen moet diegene geel krijgen?

Wat dacht je ervan om in 1e instantie niet zo een schop uit te delen, zodat je ook geen welles/nietes verhaal krijgt?

12 maart 2014 om 11:47

Ja. Dat valt namelijk ook onder een schwalbe( contact overdrijven).

12 maart 2014 om 11:56

Want dat maakt de overtreding er minder op?

12 maart 2014 om 12:10

Contact overdrijven valt onder schwalbe voortaan? Dan is bijna alles op het voetbalveld een schwalbe. Bijna elk contact wordt zwaar overdreven, dat merk je pas echt als je naar wat andere sporten kijkt.

Verder vind ik het wel stom wat Robben hier doet. Je vergroot de kans dat de scheids het als een schwalbe ziet, terwijl het gewoon een pingel is. Wenger moet niet zo zeuren, doet hij al jaren lang, begint een beetje te vervelen.

12 maart 2014 om 12:21

@psv4life20

als jij op straat loopt, dan val je alleen op de grond als je niet meer kunt blijven staan.
Als jij hard je knie stoot tegen een lantaarnpaal, zul je zelden op de grond vallen.
Robben gebruikt elk contact om gewoon te gaan liggen in de hoop dat hij een strafschop krijgt.
En niet alleen hij, veel meer. En t zou mooi zijn als daar wat aan gedaan wordt.

12 maart 2014 om 12:22

@wardzijden
dus omdat bijna elk contact zwaar overdreven wordt, moeten we het maar accepteren??

Je moet er juist wat tegen doen, zodat contact niet meer zo zwaar overdreven wordt.
Voetbal is toch een sport voor mannen? t lijken allemaal wel mietjes

12 maart 2014 om 12:47

Nee. het perfecte voorbeeld: Rivaldo tegen Turkije, zoek maar op. Daar is wel contact, maar zo enorm overdreven, en de Turkse speler krijgt er nog rood voor ook. http://www.youtube.com/watch ?v=oiw0iprv1ro (spatie na watch)

En de overtreding is er misschien, maar de manier van overdreven vallen is een poging om de scheidsrechter te misleiden in het geven van een penalty en moet dus bestraft worden.

12 maart 2014 om 14:04

persoonlijk vind ik dit niet het perfecte voorbeeld ;-)
Aangezien het niet in een duel is. Wat die turk doet heeft niks met voetbal te maken. De actie van Rivaldo gaat natuurlijk ook nergens over, maar dat is een foute reactie op fout gedrag.

Koscielny maakt hier gewoon een voetbalactie. En of t nou een overtreding is of niet, robben gooit er nog wat toneel achteraan om de scheids te misleiden (idd wat rivaldo ook doet)

12 maart 2014 om 14:28

Dit is het definitie van een schwalbe: Contact insinueren of overdrijven met als doel de scheidsrechter te misleiden. Dit is gewoon een schwalbe, welliswaar enorm overtrokken, maar nog steeds een schwalbe en net zoveel een schwalbe als Robben.

12 maart 2014 om 14:41

Nee de definitie van een schwalbe is: Een opzettelijke val waarmee een speler doet alsof hij het slachtoffer is van een overtreding van de tegenstander.
Het grote verschil is dus dat er hier wel degelijk een overtreding werd begaan tegen Robben. Natuurlijk, hij valt als een laf watje, maar de overtreding wordt gemaakt en dus is de pingel terecht.

12 maart 2014 om 15:03

hij wordt idd aangeraakt en ik zeg ook niet dat een strafschop onterecht is.
Maar als er een misleidende duik achter aan komt vind ik dat je gewoon de aanvaller geel moet geven voor een schwalbe.
Hij voert die duik uit om de beslissing van de scheids te beinvloeden.

In het Emirates was het een duidelijke overtreding en strafschop, maar toen ging hij al liggen alsof dezelfde blessure als Strootman had.

Wat hij gisteren deed (en dan niet eens het moment waar hij een strafschop voor kreeg) was wel zo verschrikkelijk debiel. Wenger heeft gewoon gelijk, Robben heeft dat niet nodig. Dat de scheids hem geen geel gaf voor die verschrikkelijke dive is ook niet te geloven, maar dat Robben het een strafschop vindt is al helemaal rampzalig.

12 maart 2014 om 11:45

@bergkamp_10

''in het Emirates was het een duidelijke overtreding en strafschop, maar toen ging hij al liggen alsof dezelfde blessure als Strootman had.''

Robben mag van geluk spreken dat hij niet dezelfde blessure als Strootman heeft opgelopen idd.
Szczesny kwam als een malloot in, veels te laat!

12 maart 2014 om 11:49

Laat ja, maar niet hard, in principe was het een schwalbe(contact overdrijven valt ook onder schwalbe).

12 maart 2014 om 11:52

Overdrijven is ook een vak. Ja, Szczesny is te laat, maakt een overtreding en het is een strafschop, maar daarmee is alles wel gezegd. Als je serieus denkt dat Robben daardoor zo'n pijn kan hebben..

Verder gaat de reactie van Robben om het moment van gisteren. Had Mourinho toch gelijk, de koning van de schwalbes speelt niet bij Chelsea. Die draagt nummer 10 bij Bayern München.

12 maart 2014 om 12:01

@ Stravven

Te laat ja, dus gewoon een pingel. Hoe Robben vervolgens naar de grond gaat doet er toch helemaal niet toe? Kijk dat het niet sportief is, dat ben ik met je eens De overtreding is een pingel+rood , precies wat Szczesny heeft gekregen.

12 maart 2014 om 12:48

De overtreding is geen rood, het is een kans maar geen grote kans, Robben kon nooit meer bij die bal op het moment dat Szczesny hem raakt.

12 maart 2014 om 13:29

Hoe kan hij dezelfde blessure oplopen terwijl hij niet eens geraakt werd toen in het Emirates stadion.. Daar was helemaal geen contact..

12 maart 2014 om 14:56

Haha hij werd niet geraakt in het Emirates? Aub ga nog een keer die overtreding bekijken, als zijn been vast staat, is zijn been gebroken.
En ook gisteren bij dat moment met Cazorla wordt hij gewoon geraakt. De noppen van Cazorla gaan in de linker hiel van Robben. Iedereen loopt hier te zeiken op Robben, maar alle momenten waren overtredingen.

12 maart 2014 om 19:13

@wardzijden, hij werd misschien geraakt maar dat kwam omdat hijzelf de overtreding beging op de keeper, en niet andersom.. Had hij daar maar zijn been gebroken, dan leert hij het misschien om geen schwalbes meer te maken

Die van de heenwedstrijd was volgens Wenger toch ook geen penalty? Ik zat me gisteren best wel te ergeren aan het theatrale gedrag van Robben, maar als je uiteindelijk die penalty in de herhaling ziet, dan raakt die speler hem wel degelijk. Hij valt misschien soms wat te makkelijk, maar die verdedigers raken hem in een wedstrijd altijd wel een paar keer onreglementair omdat ze hem niet kunnen afstoppen. Robbens speelstijl noopt veel verdedigers tot overtredingen, omdat je het op snelheid altijd aflegt.

12 maart 2014 om 11:51

Wel even opmerken dat het 'raken' van een speler op zich niet voldoende is voor een penalty. Vaak wordt door de aanvallende speler de verdedigende speler doelbewust opgezocht om een contact te krijgen. Dit is ook een schwalbe hé, namelijk het opzettelijk proberen te misleiden van de arbiter om een penalty te verkrijgen.

12 maart 2014 om 12:29

Ja maar met diezelfde redenatie is het raken van een tegenstander zonder dat er een overtreding wordt gegeven ook een vorm van misleiding als het raken van die speler zijn doorgaan belet. Toch vinden we dit doorgaans minder erg dan je moedwillig laten vallen en dat snap ik wel, maar beide zaken komen op hetzelfde neer.

12 maart 2014 om 14:08

baardgrasmus
Als robben geraakt wordt gaat hij liggen.
Een normaal mens valt op de grond omdat hij niet meer kan staan.
Dat is een wezenwlijk verschil.
Je kunt het heel makkelijk zien aan de onnatuurlijke manier van vallen.
Als jij op straat loopt en je krijgt op eens een trap tegen 1 voet aan dan zul je nooit zo vallen.

Ik zeg niet dat het geen strafschop is, ik zeg dat hij toneel speelt om de actie van koscielny te overdrijven.

Maar goed...robben is natuurlijk niet de enige die dit doet. Het zijn er veel meer.
Blijft jammer dat er niks aan gedaan wordt.

13 maart 2014 om 08:56

zoals ik al aangaf, ik ergerde me aan het theatrale gedrag, ook al werd hij geraakt de val was wel erg overdreven. Ik weet niet of men er echt wat aan kan doen, je ziet sommige aanvallers heel handig gaan liggen om een overtreding mee te krijgen, terwijl andere langer overeind blijven. Het probleem is dat je afhankelijk bent van de beoordeling van de scheidsrechter, die moet wel zien dat er een overtreding wordt gemaakt.

Even een vraag aan de Arsenal fans. Blijven jullie tevreden met Wenger als coach. Er zat veel meer in voor Arsenal maar Arsene was te laf om aan te vallen. Hij is een goede trainer maar na 8 jaar zonder prijzen is er nog toekomst voor hem? Ik vind dat ze het Bayern veel moeilijker konden maken, want ze hebben de kwaliteiten. Jammer

12 maart 2014 om 11:24

Ik ben tevreden over Wenger, ja.

12 maart 2014 om 11:33

We hebben de kwaliteiten helemaal niet, zeker nu we ook nog een ziekenboeg hebben met Gibbs, Monreal, Ramsey, Kallstrom, Walcott, Diaby en Sanogo. Bayern is gewoon een paar klassen beter dan ons, en dat is niet erg. Bovendien begon Wenger gisteren al zo aanvallend mogelijk, met Ox op het middenveld en geen Flamini. Dat hij Flamini nog moest brengen kwam omdat we alleen Viviano, Hayden en Jenkinson nog op de bank hadden en Ox licht geblesseerd was. Ook werd Gnabry (rechtervleugelaanvaller) gebracht voor Arteta, de enige verdedigende middenvelder die eigenlijk al geen verdedigende middenvelder is.

Wenger heeft ons met matig materiaal nog altijd in de top vier gehouden, en heeft in het verleden al aangetoond een trainer van wereldklasse te zijn. Mensen zien daarnaast een trainerswissel vaak als een positief iets, maar kijk eens wat er gebeurd met regerend kampioen Manchester United..

Wenger heeft in financieel magere jaren Arsenal nog altijd bij de top gehouden, en met iets meer geluk hadden we de BPL bijvoorbeeld in 2007-08 en 2010-11 wel gewonnen. Nu Arsenal echter wel weer kan spenderen is het niet meer dan logisch dat Wenger ook de vruchten van zijn beleid mag plukken.

En die prijzendroogte kan overigens sowieso binnenkort over zijn, omdat we de absolute favoriet zijn voor de FA Cup.

12 maart 2014 om 12:23

I het eigenlijk niet de schuld van Wenger dat jullie de kwaliteiten niet hebben? hij is toch verantwoordelijk voor de in en ver-kopen alsmede voor de spelers die opgeleid worden?
Ik denk dat je nooit langer dan een bepaalde periode als manager op een plek moet blijven zitten.
Waarschijnlijk wordt Wenger heden ten dage ondersteund door staf die hij zelf heeft uitgezocht, dus hoofdzakelijk ja-knikkers.
Dus kijkt hij nog wel realistisch in de spiegel bij de vraag of hij het beste voor Arsenal is?

Daarnaast is jouw voorbeeld niet echt demonstratief, er zijn ook genoeg trainerwissels geweest waar het wel meteen werkt.

12 maart 2014 om 12:49

Er zijn zoveel buitenstaanders die Wenger weg willen hebben omwille van zijn prijzen, terwijl zij de ins en outs niet kennen waarmee hij heeft moeten werken. Ja, hij is verantwoordelijk voor de kwaliteit in het team.

Maar Arsenal heeft in 2006 een nieuw stadion laten bouwen en om dat financieel te bolwerken werden enkele langlopende commerciële contracten afgesloten alsmede moesten sommige spelers verkocht worden. Die contracten waren toentertijd veel waard, enkele jaren later ivm de concurrentie nagenoeg waardeloos. Niet iedereen heeft een suikeroom om op te teren.

De financiën van Arsenal waren gering, en dan had je ook nog de opkomst van de olieclubs zoals Chelsea en City. Het feit dat nog altijd top vier hebben gehaald (en tot twee jaar terug meededen om de titel) is alleen al een reden om erg veel respect voor hem te hebben. Iedereen zeurt om aankopen, terwijl het geld er niet was. Ja, we hebben wel geld uitgegeven aan spelers die geen wereldsterren waren, maar je moet nagaan wat je liever hebt: vijf vrij goeie spelers zoals Gervinho (die het nu overigens erg goed bij Roma doet) of één topper. Dat is gewoon spreiden van risico. Ook krijg je geen scheve verhoudingen in de club op die manier.

Nu we weer geld hebben moeten we Wenger de kans geven om de komende paar jaar een topteam neer te zetten. Als we de komende seizoenen nog niet titelkandidaat zijn in de BPL en Europees verder komen mag je Wenger dat gaan aanrekenen.

Wat jij verder aandraagt is ook niet echt een reden om hem weg te werken. Je denkt dat je nooit een trainer erg lang moet laten zitten. Waarom? Sir Alex Ferguson zat er meer dan twee decennia en won ook alles. Moest hij vervangen worden omdat jij denkt dat het beter is dat je na een bepaalde periode stopt? Daarnaast heb je het over ja-knikkers. Maar dat weet je helemaal niet. Arsenal-fans weten dat ook niet. Wel moet je ervan uitgaan dat je in een professionele organisatie zorgt voor de beste omstandigheden, en dus ook de beste staff.

12 maart 2014 om 13:53

@De loftrompet

Je gebruikt alleen maar aannames en voor de rest is jouw stuk tekst 1 grote lulkoek.

Ja Wenger is verantwoordelijk voor de in- en verkopen alsmede voor de opgeleide spelers. En ja zijn staf heeft hij zelf gekozen voor het grootste gedeelte, maar zijn assistent Steve Bould is alles behalve een ja-knikker.

Daarentegen kon Wenger zeer weinig inkopen doen, omdat de aflossing van het Emirates op plek 1 stond. Nu het Emirates voor het grootste gedeelte is afgelost en Arsenal zeer veel geld verdiend met de inkomsten van de thuiswedstrijden, kun je spreken van een nieuw begin voor Wenger, met als eerste grote aankoop Özil. En als het goed is komen daar in de zomer er nog hopelijk een aantal bij.

12 maart 2014 om 11:37

Te laf om aan te vallen? Heb je de opstelling gister gezien? Chamberlain stond centraal op het middenveld naast Arteta, terwijl Chamberlain doorgaans voornamelijk op de vleugels staat bij Arsenal. Verder is Arteta ook geen échte stofzuiger, en voor hun speelden gewoon 4 aanvallende spelers. Eindstand speel je dus met 5 en een halve aanvallende spelers. Daarnaast kwam Sagna ook nog veelvuldig op aan de rechterkant. Waar in godsnaam had hij nog aanvallender moeten spelen?

12 maart 2014 om 12:07

Het gaat over de intentie om aan te vallen, ze leunde achterover. Het zijn mijn woorden niet maar die van Koeman en Mulder. Ik kon me daarin echt wel vinden.

12 maart 2014 om 12:46

Weet je wat er gebeurd als je vol op de aanval speelt? Bayern is een stuk beter, dus als je erg aanvallend op balbezit gaat spelen op hun helft kan ik je garanderen dat zij in de omschakeling je helemaal stuk spelen. Dit simpelweg door klasseverschil. Dan kan je zeggen ja maar je hebt niets te verliezen. Jawel, als je Bayern uit hun spel haalt en toch 2 doelpunten maakt kan je alsnog door gaan. Als je minder klasse hebt moet je het op een andere manier aanpakken.
Al vond ik wel dat ze iets te ver ingezakt speelden maar dat kwam ook door Ribery en Schweinsteiger die met het grootste gemak een balletje net over de verdediging lepelen. Als je dan met een hoge lijn speelt is het gewoon een 1 op 1 kans, en sta je er met een open mond naar te kijken zonder te kunnen ingrijpen.

Ik heb de analyse van Koeman en Mulder maar voor een klein deel gezien, zat grotendeels toen in de auto dus weet helaas niet wat je bedoelt.

Ja, Robben viel gister een keer veel te gemakkelijk. Maar zwak dat Wenger nog steeds verwijst naar de 100% terechte pingel in de thuis wedstrijd. En dat de scheids rood trekt kan je niet afreageren op Robben.

Robben was gisteren helaas als van ouds bezig met vallen. Iets dat hij onder Heynckes helemaal kwijt was. Neemt niet weg dat Wenger gewoon zijn mond moet houden. Arsenal heeft beide wedstrijden een kado gekregen. De buitenspel penalty in de eerste wedstrijd en de gelijkmaker gisteren.
Onder aan de streep had Robben gisteren een gele kaart moeten hebben en Arsenal geen doelpunt.

Hahaha wat?! Zegt ie dit nou echt? Hij is hier degene die het spelletje probeert te vervalsen, hoe kan ie dan met het vingertje naar anderen gaan wijzen? Zielig mannetje is het ook. Arsenal zou waarschijnlijk niet door zijn gegaan, maar zijn belachelijke gedrag in de twee wedstrijden is niet te verdedigen en het is lachwekkend dat nota bene hij nu anderen gaat vertellen hoe ze zich moeten gedragen.

12 maart 2014 om 11:40

@ Goonerar16

Haha, wat?! Meen je dit nou serieus? Wenger moet zich misschien eens meer op zijn eigen team gaan richten, dan hoeft Robben ook niet op dit soort onzin te reageren.

De overtreding die Szczesny is levensgevaarlijk man. Ik heb hem alleen maar gehoort over het feit dat Robben te theatraal was en dat het kantelpunt in de wedstrijd was.

Het gaat toch gewoon te ver, altijd maar met dat vingertje naar anderen wijzen. Szczesny is de boosdoener! Het is zijn schuld dat de scheids een pingel en rood gaf.

12 maart 2014 om 11:46

Dit meen je ook nog zeker? Ga eerst het verslag maar even lezen en daarna het moment bekijken waar het om gaat.

12 maart 2014 om 12:07

@berkamp_10

Het gaat er gewoon om dat Robben nu als zwarte piet wordt aangewezen.

en dat terwijl Bayern kwalitatief gewoon velen malen beter is.. niks om je voor te schamen.
Pak je verlies en ga intern lekker bekijken waar het beter kan/moet.

12 maart 2014 om 12:50

Het verlies is ook niet het probleem, het is dat Robben een schwalbe niet nodig heeft en het toch doet, dat is wat Wenger dwarszit. En Wenger is een van de weinige coaches die echt iets aan schwalbes doet. Cazorla heeft er ooit een gedaan, maar doet dat na een redelijk gesprek met Wenger ook niet meer.


eens een duikelaar altijd een duikelaar ,wordt tijd dat uefa en Fifa deze
matenaaijerij eens flink gaan bestraffen

Ongelooflijk wat een huilebalk die Robben , echt ongelooflijk

Wenger moet gewoon niet zeuren. En Robben moet niet als de stervende zwaan gaan liggen. Praat het niet goed, maar ene kant snap ik het ook wel, dat schwalbes worden gemaakt, aangezien er vaak wel degelijk een schop of wat word uitgedeeld. Veel scheidsrechters zien dat niet en daardoor krijg je deze situaties. Er moet gewoon eens een duidelijke regel komen, van een tik is penalty en meteen geven, wat voor tik het ook is. Veel mensen vergeten, wat een klein tikje voor gevolgen kunnen hebben voor een team. Een tik, kan er aal voor zorgen, dat je een halve pas verkeerd uitkomt. Contact zonder contact met de bal, gewoon geven. Dan houden dit soort geintjes ook een keer op.

De eerste was geen contact en gaat hij een meter erna paz liggen. De tweede wordt hij heel lichtjes geraakt maar gaat hij heeeel makkelijk naar de grond. En hij ging nog een keer heel opzichtig liggen, kortom ik heb ne net als Wenger heel erg geïrriteerd aan Robben! En de reactie altijd. In de val draaien naar de scheids en met een boze arrogante kop kijken, echt walgelijk

Robben moet ze bek houden man. Ik heb niks met wenger, maar wat robben gister weer vertoonde was echt heel zwak. Vervolgens ga je lopen janken om wat wenger zegt pff schaam je

Fopduiken zijn nooit leuk om te zien maar aanvallers zoals Robben worden continue neergeschoffeld. Makkelijk neergaan is hun wraak daartegen. Dus ik kan het me enigszins voorstellen al is het wel irritant.

zoals Wenger het zegt, geel geven en hij doet eht niet weer.
dit is niet de Robben waar we van houden. als hij bij Oranje een penal krijgt, prima maar liever geen schwalbe.

achteraf jammer van de rode kaart van cszeszny, ik zag kansen voor Arsenal om door te gaan

Dit is op zich een best interessant discussiepunt. Toevallig heb ik een keer niets gezien en een samenvatting kijken via youtube is er tegenwoordig niet meer bij. Daarmee komen we dus bij de eerste vraag. Is er terecht een penalty gegeven voor deze situatie? Met andere woorden: was er sprake van een overtreding in het strafschopgebied?

Indien hier het antwoord ja is kan je je afvragen of deze overtreding ook de naam overtreding had gekregen als Robben niet theatraal naar de grond zou zijn gegaan. Als hij was blijven staan, zou de scheidsrechter dan ook hebben gefloten? Zo niet, dan is het alleen maar goed van Robben dat hij zich liet vallen. Ik heb namelijk de indruk dat er alleen wordt gefloten voor een overtreding als het slachtoffer valt. Neem bijvoorbeeld de WK finale van 2010. Robben bleef staan en Webb wuift het weg. Er kan dus worden gesteld dat scheidsrechters in deze de veroorzaker zijn van het duikelgedrag van de speler.

12 maart 2014 om 11:45

Het was een overtreding maar hij had best kunnen blijven staan. Net als 90% van alle aanvallers terwereld ging hij toen hij contact voelde in de 16 naar de grond en kreeg hij een terechte, hoewel makkelijk gegeven, penalty.

Eerder in de wedstrijd maakte hij wel een hele lelijke schwalbe, waarvoor hij geel had moeten krijgen. Neemt niet weg dat Arsenal gewoon terecht niet door is naar de volgende ronde tegen een betere tegenstander. Wenger maakt zijn reputatie als eeuwige zeurpiet weer gewoon waar.

Robben is af en toe inderdaad een aansteller en dat is irritant. We zijn echter altijd goed in meten met twee maten in Nederland. Bij Suarez is het slim, Ronaldo doet het zogenaamd niet meer (haha) en Xavi en Iniesta zijn zo heilig dat we het er bij hun maar helemaal nooit over hebben. Schwalbes en makkelijk liggen horen nou eenmaal (helaas) bij voetbal. De één doet het wat meer dan de ander.

12 maart 2014 om 12:41

Thanks! Je bent dan wel voor Bayern, maar gezien je Ce's twijfel ik niet over je neutrale blik. Zoals je zegt 90% gaat naar de grond, wanneer dat niet nodig is. Inderdaad bij Suarez is het slim, Ronaldo doet het ook heus wel af en toe en bij de spelers van Barcelona mag er niet over gesproken worden. Barcelona is immers de club die door god is opgezet. De spelers daar zijn dan ook heilig en doen niets verkeerd.

Het is ook wel begrijpelijk dat scheidsrechters niet voor alles fluiten binnen de 16, omdat wedstrijden anders worden beslist door het aantal strafschoppen dat de clubs krijgen. Scoren zou dan niet meer het doel zijn, maar het doel zal dan zijn om zo lang mogelijk de bal in bezit te houden in de 16 van de tegenpartij. Dan worden er vanzelf fouten gemaakt. Aan de andere kant zorgt dit er echter voor dat spelers zich laten vallen alsof hun bovenbeen er tussenuit wordt getrapt. Er worden immers overtredingen gemaakt, licht of niet, het hoort niet. Wanneer je dit bekijkt vanuit het perspectief van de aanvaller dan vind je natuurlijk dat die verdediger hiervoor gestraft moet worden, of jij een penalty moet krijgen.

Wat dat betreft is het allemaal te verklaren en is de enige optie om dit tegen te gaan camerabeelden gaan gebruiken tijdens de wedstrijd. Zo kunnen duikelaars worden bestraft voor hun duikkunsten en kan de ernst van een overtreding direct worden beoordeeld. Ook zou een tijdstraf, zoals Platini laatst opperde, hiervoor helemaal geen verkeerd idee zijn. Zo kan de speler direct bestraft worden en heeft de tegenpartij, die anders benadeeld zou zijn hier direct voordeel van. Ik denk dat dit de fair play ten goede komt.

12 maart 2014 om 11:54

Robben is een stervende zwaan. Dat weten we allemaal van hem, alleen om zijn irritante gedrag en om die separatist Pep hoop ik dat ze volgende ronde eruit liggen.

12 maart 2014 om 12:23

Bedankt voor je inhoudelijke reactie!

Om wel even inhoudelijk op jouw reactie in te gaan:
Ik had een dubbel gevoel dit jaar bij Bayern. Ik had gehoopt dat ze, aan de ene kant, keihard zouden falen vanwege de komst van Guardiola. Zijn keuze voor Bayern bevestigt dat hij niet houdt van een uitdaging. Voor mij heeft hij zich dan ook absoluut nog niet bewezen, want de beste voetballers laten voetballen, vind ik op zich geen prestatie. Aan de andere kant hoop ik dat ze dit jaar wederom de treble pakken om zo te laten zien dat structureel goed beleid wordt beloond. Daarnaast gun ik het Robben van harte. Die man heeft zoveel pech in zijn carriere gehad dat ik hem al het succes gun.

12 maart 2014 om 12:50

Als ze de CL niet winnen heeft Guardiola gewoon gefaald.

dan noemen ze het slim en volwassen voetbal.. en dan noem je het weer anti-voetbal.. ik ben het met wenger eens dat het totaal niet nodig was om je zo makkelijk te laten vallen

Wenger heeft gewoon gelijk. Robben gaat voor alles op de grond liggen.

dat gezicht van robben. alsof hij door een kogel geraakt wordt en dan de reactie erna met beide armen in de lucht. daar is hij iedere wedstrijd minimaal 2x goed voor. onze beste speler in oranje. ik hoop dat hij op t wk op zn benen blijft staan eantbdit heeft hij niet nodig. hij creeert een imago en straks op t wk geven de scheidsrechters een vrije trap tegen waar we een pibgel horen te krijgen

Robben vraagt er gewoon zelf om. Als hij wat voelt in het strafschop gebied dan gaat hij liggen.
Gisteren ging hij ook weer op zo'n onnatuurlijke manier naar de grond, dan moet je gewoon altijd geel geven voor een schwalbe. Ook al is het een strafschop.
Bij robben is het gewoon zo: als ik wat voel, dan ga ik liggen
Het moet zo zijn: als je niet meer kunt blijven staan, dan val je

hij was gisteren niet in volle sprint, stond stil met 2 benen op de grond en wordt aangeraakt. Dan kun je nooit op deze manier vallen.

Voor de uitslag van de wedstrijd had het verder weinig betekenis, dus dat boeit niet.

Robben moet niet klagen. Beide waren totaal geen penalty's. Hij verdiende gewoon een gele kaart voor zijn schwalbe.

walgelijk mannetje! je zou ieder een reactie verwachten van: ja sorry is ook heel triest van mij ik ben ook een matennaaier! aangezien wij toch niks kunnen halen op het wk met of zonder robben zou ik zeggen geef deze knuppel echt iets om te huilen de volgende keer

maar hij heeft wel gelijk je bent net een klein kind dat zijn snoepje wordt afgenomen wordt toch eens volwassen man .je moet eens een tegenstander krijgen die je de tribune inschopt wat ben je toch een zielig mannetje

Als Arsenal verliest, heeft volgens Wenger de scheidsrechter het altijd gedaan. Gewoon een erg slechte verliezer. Daarnaast: als je, zoals Robben, op snelheid ligt dan lijkt het in de herhaling alsof hij zomaar valt, maar als je zelf gevoetbald hebt. weet je dat je soms nog probeert overeind te blijven door de snelheid en dan alsnog valt. In beide gevallen was het een overtreding en Wenger moet daarover niet zeuren.

12 maart 2014 om 12:00

In beide instanties had Robben totaal geen snelheid. Bij de penalty viel hij zelfs uit stilstand (was wel een lichte penalty en dus gewoon dom van Kos). Dat moment met Cazorla moet je Robben gewoon geel geven, in de replay was duidelijk te zien dat hij niet eens geraakt werd en een meter nadat hij Cazorla voorbij was viel... gewoon geel voor de 1e schwalbe en de penalty was licht maar kon prima gegeven worden

12 maart 2014 om 15:21

Totale flauwekul, in beide instanties laat hij zich vallen. De standaard bij overtredingen is inmiddels zo laag dat we het al een overtreding vinden als iemand valt omdat hij geraakt wordt. De standaard moet zijn: wordt het vallen direct veroorzaakt door de aanraking? Of wordt hij daarmee dusdanig gehinderd dat hij niet verder kan? In beide gevallen is bij Robben geen sprake. In eerste geval geen enkele discussie: hij wordt niet geraakt en valt zo maar. Wat mij betreft had hij daarvoor gewoon rood moeten krijgen. In tweede geval wordt hij geraakt, maar het is niet dat dat hem doet vallen. Kijk maar eens terug: als hij inderdaad valt vanwege dat laatste contact dan valt hij de verkeerde kant op. Maar goed, dat laatste contact was in geen enkel geval voldoende om een val te rechtvaardigen.

Kijk je kunt ook gewoon blijven staan (zoals een volwassen man doet als hij bijvoorbeeld in de straat per ongeluk tegen iemand op loopt of zo) en het aan de scheids over laten om te beoordelen of het contact vervolgens voldoende is om hem zodanig te hinderen dat hij niet op een normale manier verder kan voetballen.

Inmiddels is voetbal gewoon een onvoorstelbaar vervelende sport geworden door dit soort flauwekul van dit soort vreselijk vervelende spelers. Ik geloof dat dit soort dingen uiteindelijk veel mensen, op dit niveau, enorm gaat tegen zitten. Ik moet zeggen dat bij mij de interesse al erg tanende is vanwege dit soort onzin. Ik kijk inmiddels veel liever naar een sport als Rugby waar je dit soort aanstellerij en matennaaierij niet hebt. Er moet echt iets radicaals gebeuren in het voetbal om dit soort gedrag er echt uit te krijgen. Dat begint echt niet bij scheidsen of zo (waar we zo graag op zeiken als ze het weer net niet goed zien), het begint bij de spelers zelf. Alleen hebben die doorgaans niet het zelfinzicht, karakter en intelligentie om daar stappen in te zetten.

12 maart 2014 om 15:58

Je moet de eerste niet in de herhaling bekijken, maar in de echte snelheid en dan zie je dat hij uit balans wordt gebracht.

Over dat overdreven laten vallen het volgende: Ik erger me daar ook aan, maar ik erger me nog meer aan de verdedigers die een tegenstander een rotschop geven en dan naar de bal wijzen en de vermoorde onschuld spelen. Als je als aanvaller dan blijft staan als een vent, zoals je zegt, dan wordt je bijkans de volgende keer door midden getrapt eer je een vrije trap meekrijgt. Het voor de gek houden van de leiding is zowel aanvallend als verdedigend aan de orde. Echter wordt slechts geel voor de aanvaller getrokken als hij een schwalbe maakt. De leiding zou ook geel moeten geven voor verdedigers die net doen alsof ze geen overtreding maken, nadat de scheidsrechter heeft gefloten voor een overtreding. Als dat het geval is en er consequent wordt gefloten in dit soort situaties, dan kan ook het geel voor een schwalbe weer van stal gehaald worden. Dan zal er ook minder doorgerold worden na een overtreding, kun je overdreven doorrollen ook met geel bestraffen en zal het allemaal eerlijker worden. Dus niet alleen aanvallers maar ook verdedigers voor misleiding straffen. Laat onverlet dat Robben in beide gevallen werd aangetikt en dat mag nou eenmaal niet.

Ik vind het een beetje dubbel allemaal. Als speler zijnde doe je er alles aan om te winnen. Natuurlijk horen schwalbes daar niet bij, maar als je als speler zijnde contact voelt (met name in de 16-meter) dan is het eerste wat je doet liggen. Zelf heb ik ook een hekel aan de meeste Spaanse voetballers die bij elk contact gaan liggen, maar ik vind Robben en (bijvoorbeeld) Busquegts wat dat betreft niet te vergelijken is. Als het andersom was gebeurd dan had Wenger niks gezegd. Wanneer een Arsenal speler op die manier een penalty had uitgelokt, dan had je hem niet gehoord. Wenger laat zich hier wel erg kennen en als ik Robben was, dan had ik hier niet eens op gereageerd.

12 maart 2014 om 12:02

Wenger zeurt naar mijn idee niet over de penalty maar over het feit dat Robben er al de gehele wedstrijd naar op zoek was met 2 voorgaande schwalbes. En Wenger zegt er wel degelijk wat van als zijn eigen spelers het doen, Cazorla heeft vorig jaar in de competitie een schwalbe gemaakt en daar heeft Wenger hem op aangesproken (daarna ook nooit meer gebeurd)

12 maart 2014 om 16:54

Dat vind ik dan ook heel goed van Wenger, wat jij nu zegt. Dat hij dat bij zijn eigen spelers doet is prima. Maar nu komt het meer over als een sneer uitdelen. Dat spelers van andere teams schwalbes maken, moeten hun weten (ook dat keur ik niet goed), maar dan is het niet de taak van Wenger om daar wat van te zeggen.

Robben is gewoon een duikelaar het was geen penalty

Robben valt erg gemakkelijk bij de penalty maar de Arsenal supporters en met name Wenger tonen zich weer als slechte verliezers. Na de eerste wedstrijd had Wenger gewoon zijn mond moeten houden en nu ook. Hij kan beter zeggen dat zijn spelers wel heel dom het duel aangaan in de 16. Ik weet niet waar de hersenen van Laurent zitten om Robben meermaals in zijn rug te porren terwijl hij ongevaarlijk met zijn rug naar de goal staat. Daar kan Wenger beter zijn woordje over doen. Slappe zak dat het is. Had vroeger wel respect voor die vent maar wat een zuurpruim is het aan het worden zeg.

Klopt wat 'ie zegt over Wenger, dat is algemeen bekend over Wenger.
Maar het is ook internationaal bekend dat Robben een duikelaar is en dat heeft een grote speler als hij ook niet nodig!

Grappig dat wij Nederlanders walgen van schwalbes, maar allemaal een uitzondering maken voor 'onze' Robben. Ik walg van deze speler en als hij dit op het WK doet walg ik hier nog steeds van. Dit is het verzieken van het spel, kijk die schwalbe die hij maakte waar geen penalty gegeven werd, daar moet hij gewoon geel krijgen en zich diep schamen. Ik kan hier echt pissig over worden, Robben loopt weer de matennaaier uit te hangen (in en buiten het veld) en Nederlandse supporters volgen hem braafjes. Durf objectief te zijn!

12 maart 2014 om 13:55

Iedereen geeft toch gewoon toe dat hij geel had moeten krijgen voor die schwalbe in de situati met Cazorla. En het verwonderd je toch niet echt nog dat voetbalsupporters niet vies zijn van enige hypocrisie?

12 maart 2014 om 14:49

Dat valt vies tegen hoeveel mensen dat daadwerkelijk vinden. En het verwonderd mij inderdaad niet, ik kan er alleen heel slecht tegen. Ik vind dat Arsenal verdient heeft verloren over twee wedstrijden, maar dat neemt niet weg dat Wenger hier een punt heeft. Dit soort gedrag is gewoon niet acceptabel, maar elke keer wordt het weer geaccepteerd door supporters die een stel drogredenen noemen. Hierdoor durft zo'n Robben in een interview dit soort dingen te roepen, anders had hij wel zijn mondje gehouden en zich hopelijk geschaamd voor zijn aanstellerij.

Toch prachtig om te zien hoeveel mensen afgunst tegen over Arjen Robbben hebben. Maar ze staan wel weer vooraan te juichen als hij straks op het WK scoort. Iets met hypocriet.

Robben moet snel zwijgen, hij weet zelf ook dat hij schwalbes maakt, en dat het eigenlijk geen strafschop was..
Heeft hij ook niet nodig eigenlijk..

Een groot voetballer Arjan heeft geen duikelgedrag nodig. Je bent in dat opzicht echt de kaiser. Gisteren ook weer , ik wordt er doodziek van om naar te kijken en ben dan ook geswitched

Ben het met Wenger eens hoor meneer Robben. Ik irriteerde me mateloos aan Robben en Martinez. En vond de scheids een beetje te makkelijk fluiten in de voordeel van Bayern.

Als Robben op het WK met een fopduik een penal versiert zijn we wel allemaal blij.

12 maart 2014 om 15:11

Het simpele antwoord is: Nee. Net zoals beduidend minder mensen hebben gerouwd om het feit dat de finale tegen Spanje verloren ging, als met de finale tegen Duitsland. In Duitsland en tegen Duitsland waren we namelijk beter en speelden beter voetbal. In ZA tegen Spanje (en gehele toernooi) speelden we vreselijk afbraakvoetbal en die finale had helemaal niets met voetbal te maken. Spanje verdiende dat toernooi gewoon te winnen. Dus Nee!

12 maart 2014 om 23:48

Je bedoelt dat niemand heeft gerouwd om die fopduiken van Iniesta in de finale waardoor Heitinga rood kreeg aangenaaid?

Ik heb er anders erg weinig over gehoord nadien. Iedereen leek het wel prima te vinden.

13 maart 2014 om 17:31

De finale tegen Duitsland heb ik niet zelf meegemaakt, ik ken de beelden wel natuurlijk. Enigszins kan ik je reactie begrijpen. Bij mij was de teleurstelling bijv. ook groter toen we in de kwartfinale van Rusland verloren (EK 2008), nadat we in de poule van Frankrijk en Italie met mooi voetbal hadden gewonnen. Dat toernooi had ik ook echt het idee dat we het ver zouden schoppen. Toch zal bij mij de vreugde niet minder zijn als we een ronde verder komen na een al dan niet terechte penalty. Sterker nog ik hoop er eigenlijk op: wij worden wereldkampioen na een onterechte penal, het hele land staat te juichen en jij staat zuur te kijken :-)

"beide overtredingen hadden een strafschop verdiend"
Als je dit zelf denkt ben je niet goed bij je hoofd en ben je puur en alleen met schwalbes bezig, oftwel niks nieuws bij Robben

Iedereen die hier roept dat robben gister Niet twee keer een duik maakte moet nu zijn oranje bril afzetten!!! ongelofelijk dat een grote speler als robben zo een penalty probeert te versieren. Walgelijk gewoon, schaam je dood robben. Ik zat gisteren zelf in het stadion en heb het van dichtbij zien gebeuren. Bij die eerste duik maakte de scheids zelfs nog een gebaar naar robben dat hij moest opstaan. Waarom is dit geen gele kaart?

Overigens gefeliciteerd Bayern fans.

12 maart 2014 om 23:46

Hou nou toch op joh. Het is toch operdom om va achteren te gaan schoppen terwijl je nooit bij de bal kan komen? Is een overtreding en dus strafschop.

Dat je de scheids attendeert op de overtreding door niet verder te spelen, vind ik niet zo kwalijk. Maar het liefst voer je videobeelden in, dan had Bayern sowieso die strafschop kunnen ophalen als de scheids niet had gefloten.

Robben moet niet zeuren. Als hij wel heel makkelijk naar de grond gaat dat weet je dat je daar opmerkingen over kan krijgen. Hij had zelfs een gele kaart kunnen krijgen!

Het is blijkbaar volstrekt normaal en onderdeel van voetbal geworden dat je bij het minste contact valt, ongeacht of het je echt doet vallen en dan vervolgens liefst nog heel veel pijn veinst. Sorry, maar dit zijn volwassen mannen die een sport bedrijven en ze gedragen zich werkelijk als de kleinste kindjes. Hoezo is het geoorloofd (laat staan normaal) om je zo te gedragen? Punt is dat we het wel zijn gaan aanvaarden en er wordt eigenlijk niet op gestraft, maar moeten we hier echt een discussie hebben over of dit penalty's waren of schwalbes? Dit waren overduidelijke schwalbes omdat er beide keren 100% zeker onvoldoende contact was om een val te rechtvaardigen. Robben laat zich vallen. Dan is de discussie niet meer: is er contact geweest, maar is er voldoende contact om dit vallen te rechtvaardigen? Of is het contact dusdanig dat normaal voetballen niet meer mogelijk is?

Indien antwoord nee is en er wordt gevallen, dan automatisch geel geven. Is schwalbe en schwalbe is per definitie onprofessioneel en een matennaai actie.

Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat we af moeten van het aanvaarden van dit soort fratsen en dat er keihard gestraft moet worden. Een ander idee van een straf: overduidelijke schwalbe om een penalty te krijgen? Dan penalty aan de overkant. Overduidelijke schwalbe om iemand rood aan te naaien, dan rood voor degene die zich aanstelt.

Is gewoon haalbaar en mogelijk. Levert hier en daar mogelijkheid op tot onduidelijke situaties, maar door dit te blijven tolereren en onderdeel te beschouwen van het moderne voetbal creëer je alleen maar problemen.

Het grappige is dat ze bij een spel als rugby op geen enkele manier last hebben van dit soort flauwekul. Hoe kan dat toch?

Duikelaar, duidelijk en zeer verwerpelijk Nederlander of niet dat maakt niks uit.

Klopt!, Wenger is altijd verbolgen over beslissingen die de scheidsrechter neemt, maar dit keer heeft hij zeker een punt, Robben laat zich weer van zijn vervelende kant zien, wat een "duiker" misschien wat voor SBS programma

Wenger is van het padje. Twee 100% terechte strafschoppen, en twee keer oerdom geknoei van zijn verdedigers.

Arsenal heeft een groot probleem met Wenger; die gaat het team niet verder helpen, maar doet het ook niet onaardig. Ontslag is dus risicovol, want Wenger doet het niet slecht, maar aan de andere kant zal je geen prijzen pakken met deze pipo voor de groep.

Was hij destijds in ds WK finale maar gaan liggen toen Puyol hem van achteren aanraakte.. dan was het een penalty geweest maar toen moest die zonodig doorgaan. Koscielny was wel erg dom bezig maar Robben maakte het stukken erger dan het werkelijk was

Robben is geweldig maar wel een schwalbekoning en daarom heeft Wenger wel een punt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren