Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Riooljournalistiek’ van de NOS: ‘Kramer wil strijden voor Feyenoord’

Laatste update:

Michiel Kramer greep Rasmus Lindgren zaterdagavond in de wedstrijd tegen FC Groningen naar de keel en duwde de middenvelder naar de grond. De aanvaller kwam weg met een gele kaart, maar de NOS vroeg zich na afloop af of de scheidsrechter beide handelingen wel waargenomen en beoordeeld had. Anders zou de spits achteraf nog geschorst kunnen worden.

/

Kramer zei er echter niet voor te vrezen dat de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek start. De vraagstelling van de NOS viel niet bij iedereen in goede aarde, werd op de sociale media betiteld als ‘riooljournalistiek’ en John van Loen vond de houding van de verslaggever eveneens ‘zeer kwalijk’. “Mijn ergernis is de vraagstelling en het beschuldigen door die journalist van de NOS!”, schrijft de oud-spits op Facebook.

“Niemand praat over de aanvoerder van Groningen die Kramer als eerste in de houdgreep neemt. Als je alles doet om te winnen en iemand van de NOS na afloop vraagt naar een schorsing, is dat journalistiek oké?! Kramer is een speler naar mijn hart en wil winnen en strijden voor Feyenoord. Maar dat mag niet van meneer de NOS. Kramer: blijf jezelf, verander niet, speel je spel”, aldus Van Loen, die bij FK Qarabag werkt.

Had Michiel Kramer rood moeten krijgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Hij had zeker rood moeten krijgen, drie keer in een wedstrijd je eigen misdragen kan niet.Maar die verslaggever was inderdaad wel heel erg irritant bezig.

17 april 2016 om 11:40

Vond de verslaggever niet heel irritant de vragen stellen. Kramer grijpt iemand bij de keel en de journalist vraagt hem hierover. Vervolgens doet hij alsof er niks gebeurt is en antwoord hij ontkennend. Dan moet de journalist even wat directer vragen om antwoorden los te peuteren. Maar hij blijft doen alsof er niks aan de hand is. Net alsof het heel normaal is dat hij iemand bij de keel grijpt. Zie je namelijk elke wedstrijd gebeuren in de eredivisie

17 april 2016 om 12:27

Helemaal mee eens. Kramer verdiende dikke rode kaart, 3 x iemand bij de keel grijpen en nou samen met van loen wijzen naar lindgren erg zwak. Die van Loen neem ik ook niet meer serieus naar dit artikel. Erg hypocriet.

17 april 2016 om 14:23

Jullie zijn hypocriet. Ik ben geen fan van Kramer maar je ziet toch duidelijk dat hij eerst bij ze keel wordt gegrepen.

17 april 2016 om 12:14

Het was gewoon rood en die tokkie van een Kramer heeft zich weer eens misdragen en komt er weer mee weg. Het is werkelijk niet te geloven. Maar goed, de arbitrage en Rotterdam ga ik maar over ophouden.

17 april 2016 om 13:28

Hahahahaha. En in Amsterdam roepen ze hetzelfde over de arbitrage in Eindhoven. En in Eindhoven over de arbitrage in Alkmaar en Enschede. Hou toch op calimero.

17 april 2016 om 16:41

Waar doet de arbitrage het beter dan?

17 april 2016 om 13:45

Rood niet hoor! Had wel twee keer geel moeten krijgen in 20 seconden. Eerst iemand naar grond trekken hardhandig dan keel dicht knijpen en nog iemand naar de grond gooien bij de keel. Hier voor had hij gewoon 2 keer geel moeten krijgen.
En Lindgren had van mij als Groningen fan ook wel geel mogen hebben want zocht het wel op en pakt kramer ook bij shirt vast.
Maar al die Feyenoorders moeten ook niet zo janken waarom Kramer elke keer in beeld wordt gebracht. Want hij is zelf diegene die er elke keer weer aanleiding toegeeft. En hij ook veel en veel te vaak er mee weg komt!

Misschien, omdat Kramer heel het seizoen al rare fratsen heeft. Hij heeft ook de vallende ziekte. Heel het seizoen probeert die al een strafschop te versieren door opeens neer te vallen.

17 april 2016 om 11:29

Ik denk ook dat dit in zijn nadeel werkt. Er zijn al verschillende incidenten rondom kramer geweest dit seizoen. Hij is agressief en reageert impulsief... Heeft zichzelf lijkt het niet altijd onder controle.
Je zag ook hoe die spelers van Groningen dit probeerde uit te lokken en kramer reageerde hier meerdere keren op als een hond die je een worst voorhoud.
Kramer had dan ook rood moeten krijgen want hij hapte keer op keer. Zijn agressie moet hij onder controle krijgen en zoals V. Bronckhorst min of meer al zei en ik nog eens aanscherp: het is gewoon hartstikke dom en je kan je team duperen..... Volgende week de finale van de beker man idioot!

Als er aan doet om te winnen? Schei uit zeg, alsjeblieft. In welk opzicht zorgen trekken, duwen, mensen bij de keel pakken, slaan etc. allemaal bij sportief spel, bij het doen om te winnen? Heeft er niets mee te maken. Kijk, af en toe shirt trekken oke, maar iemand bewust op zn tebbes meppen ofzo gaat echt te ver. Daarbij, mag niemand Kramer iets vragen, is die heilig dan?

17 april 2016 om 12:16

dat heet oorlog maken ik hou wel van dat soort spelers

17 april 2016 om 12:24

Oorlog maken omdat Kramer maar al te goed.weet dat.hij totaal.ongeschikt is voor dit niveau. Hij probeert, voor.zover hij ze heeft, zijn voetballende kwaliteiten te compenseren met dat.geduw, getrek, slaan, bewust doorlopen etc. Moet gewoon eens bestraft worden.

Kramer is altijd bij dit soort opstootjes betrokken. Hoe hij voor de keerper bleef staan zegt genoeg over hem. Ik vind het een vieze speler.

17 april 2016 om 11:34

Nou juist dat. Dan spoor je toch niet helemaal. En altijd die verongelijkte kop van hem erbij echt wat een idioot is dit geworden.

Van Loen is blijkbaar een keiharde leugenaar als ik dit verhaal van hem lees. Kijk de beelden maar even na wie er begon.

Wat wordt dit ongelooflijk opgeblazen zeg. Die verslaggever was ongelooflijk irritant. Er komt 4 man op Kramer afgestormd nadat die verdediger Kramer in de houdgreep neemt. De nos neemt vervolgens iedere handeling van Kramer onder de loep, maar wat die Groningen spelers doen wordt geen woord over gerept. Tuurlijk is het niet slim van Kramer; je moet gewoon weglopen want dit kost alleen maar tijd. Toch vind ik dat Higler hier niet alleen Kramer, maar ook Lindgren geel had moeten geven.
Die nos verslaggever heeft zeker nog nooit een opstootje gezien; bij ieder opstootje zijn er meerdere handelingen, maar het wordt altijd afgedaan met geel voor beide kanten (tenzij er iets ernstigs gebeurt - dus meer dan een duw ofzo). In dit geval had Kramer ineens 2x geel moeten krijgen? Wanvertoning van de Nos.

17 april 2016 om 11:40

Verdediger houdt Kramer in.houdgreep? En wat doet Kramer dan, volgens mij pakt hij die verdediger zelf net zo.goed. En iemand.bij de keel pakken is helemaal sneu, is gewoon niet te verdedigen. Trouwens, blijkbaar wel want noch de KNVB noch Feyenoord onderneemt actie tegen meneer Kramer

17 april 2016 om 11:41

De houding van die verslaggever zal ook wel ingegeven zijn doordat het niet voor het eerst is dat Kramer zich ongelooflijk irritant en gefrustreerd gedraagt. Als een ander loopt te zuigen is dat niet goed te praten maar wel begrijpelijk omdat je weet dat Kramer zich dan laat gaan. En hij komt vanzelf wel een keer een scheidsrechter tegen die hier wel rood voor durft te geven.

Jammer dat dit soort spelers niet bestraft worden door de club zelf. Ongelooflijk. Dit soort narigheid moet je niet willen.

Wanneer je je gedraagt als een drol krijg je vanzelf riooljournalistiek.

Kramer had rood moeten krijgen, maar ik word wel moe van al dat geacteer. Dat eerste moment bij de keeper met Lindgren sloeg helemaal nergens op. Lindgren had zelf gewoon van het veld af gestuurd moeten worden, er gebeurde helemaal niks en dan proberen een collega te naaien door te doen alsof hij een klap kreeg.

Ach ja, die verdedigers lijken wel enkel gefocust op het vastpakken van Kramer en hem uit zijn spel te halen. Ik vind het wel prima dat die Kramer een beetje van zich af bijt. Ik meen dat hij nog nooit rood heeft gehad en hij is vaak een kop groter dan die verdediger die hem willen 'intimideren'. Die Lindgren ging als een stropop naar de grond, daar sta je dan met je 'indrukwekkende baard', niet de spierballen hebben die passen bij zo'n houding. De scheidsrechter schatte het goed in denk ik zo.

Maar ach, we hebben weer een dingetje gevonden, FOX was bezig met een coupe richting Van Geel en Gudde, NOS gooit het liever op Kramer. Riooljournalistiek is nog zacht uitgedrukt. Ze zijn alleen maar bezig met moralistisch gezeur en ongefundeerd gespeculeer. De voetbalpraatprogramma's als surrogaat voor het zondagse bezoek aan de kerk. Evenveel moralistisch gezever en evenveel gespeculeer over dingen die niet bestaan. Sommige mensen hebben zoiets nodig, iemand die ze vertelt wat goed en slecht is.

17 april 2016 om 16:06

Ja, dat was een grappig argument van Kramer: "ik heb nog nooit rood gehad." En hij herhaalde het nog maar een keer toen de verslaggever terecht opmerkte dat hij achteraf wel een schorsing aan zijn broek heeft gehad voor wangedrag. De conclusie dat Kramer een geniepige speler is die zijn wangedrag goed weet te maskeren, is dus meer op zijn plaats dan dat hij zo'n lieve jongen is die niets anders kan dan zich verweren tegen al die boze gemene verdedigers.

Ook als je de gewonnen arbitragezaak er bij pakt moet je constateren dat zijn misdragingen bewust het randje opzoeken. Niet bepaald het gedrag van iemand die uit woede of frustratie handelt, meer het gedrag van iemand die doelbewust en weloverwogen over de schreef gaat om er sportief voordeel uit te halen.

In dat opzicht is de vraagstelling van de NOS niet vreemd. Dat jij er graag een complot van de media tegen jouw clubje in ziet, zegt meer over jou dan over deze media.

17 april 2016 om 16:14

Je snapt het niet. Ik zie er geen complot in van de media, ik zie een media die liever moralistisch lult of op niets af speculeert dan dat ze eens ingaan op zaken die er wel toe doen. Laat eens een mooie actie zien of een tactische uiteenzetting je hebt de beelden en daarvoor kijken we toch allemaal voetbal? Nee, de beelden worden gebruikt om een moment eindeloos te herhalen waarin iets onoorbaars is gebeurd, om dan heel duidelijk afstand te nemen van die actie en het te veroordelen. Nou, daar hebben we wat aan als kijker. De wereld heel nadrukkelijk in goed en kwaad indelen om dan de wereld te laten zien dat jij aan de goede kant staat. Bedankt Jan Joost, ik heb na afloop 12 keer die actie van Kramer gezien, maar de goal werd even tussen neus en lippen door herhaalt. Snappen ze niet wat de kijker wilt of baseren ze hun programma op hetgeen er op Twitter wordt geschreven? Vanavond zal het niet anders zijn, duizend maal de onterechte penalty, maar die goal van Joosten, de fout van Cillessen, het erbarmelijke spel van Bazoer of Klaassen. Analyseer verdorie eens een wedstrijd.

17 april 2016 om 16:46

Je zult begrijpen dat ik de combinatie door jou gemaakt, van de berichtgeving van Fox over Gudde en van Geel met die van Kramer door de NOS interpreteerde als een verwijt dat de media tegen Feyenoord is. Dat heb ik dus gelukkig verkeerd begrepen.

Als het gaat om het moralistisch karakter van de voetbalverslaggeving, ga ik maar voor een deel met je mee. Feit blijft namelijk dat al het gedrag van spelers dat eigenlijk niet aan voetbal gerelateerd hoort te zijn, van grote invloed is op de uitslag. De focus ligt in deze kwestie vooral bij de spelers met de losse handjes en de zwaaiende ellebogen. Naar mijn mening zou er ook veel meer gesproken mogen worden over het theater bij een vermeende blessure waardoor kostbare speeltijd verloren gaat aan de behandeling van een pijntje waarmee een speler met gemak de wedstrijd uitvoetbalt.

Je ergernis over de nabespreking bij Fox kan ik niet wegnemen, maar voor wat betreft de rest: kijk gewoon lekker naar iets anders dan Studio Voetbal en/of Voetbal Inside.

Het ergste van alles zijn de mensen die dit gedrag goed praten. Alles ervoor over om te winnen , winnaars mentaliteit noemen ze dat dan .

17 april 2016 om 11:53

Zouden ze in Nederland wel eens wat meer mogen hebben ja. Europees steeds maar huilen dat alle tegenstanders zo erin gaan.

17 april 2016 om 13:34

Iemand bij de keel grijpen is voor jou een teken van winnaarsmentaliteit?

Als ik zie hoeveel schoppen Kramer tijdens een wedstrijd moet incasseren, of zie hoe zijn shirt van maatje L in Xxxxl veranderd door zijn tegenstanders, terwijl bijna geen enkele scheidsrechter ingrijpt, snap ik wel dat wanneer Kramer geprovoceerd wordt door 3 á 4 opgefokte Groningers, die niets anders doen dan het bloed onder de nagels weg halen met grof spel, hier op een te opgefokte manier tegen ageert.

Inderdaad mag dat niet volgens de regels, maar de vuile Riooljournalisten van de Nos, of de partijdige knoppendraaiers bij Fox moeten ook de vooropzetten laten zien. Net zoals bij de rode kaart van Gustafson in november vorig jaar, waarbij hij een elleboogje uitdeelde nadat hij een vieze smerige trap van de verdediger gekregen heeft. Fox belichtte alleen het elleboogje, niet het voorafgaande ....

Zelfde geldt bij die poging tot schorsen vanwege het duwtje van Kramer, waarvoor de commissie op zijn bek ging door de goede strafpleiter van Feyenoord. Hier werd alleen het duwtje uitgelicht, niet de overtreding van diegene die het duwtje had uitgelokt !!

Helaas kun je tussen de regels van de riooljournalistiek zien welk team het meest in bescherming genomen wordt in Nederland. Voorbeelden te over die ik nog kan aanhalen, maar die nooit met een opvallend cirkeltje of herhaling uitgelicht zijn geweest. Namen noem ik niet, maar de meeste bezoekers van dit forum zullen het wel weten. Maar het valt wel op dat Feyenoord het vaakst uitbelicht wordt, alsof het partijdige journaille bang is voor de kracht van dit team, alhoewel het puntentotaal iets anders doet vermoeden ...

17 april 2016 om 11:44

Jij wilt toch niet met droge ogen beweren dat Kramer slechts slachtoffer is? Als het niet loopt raakt ie gefrustreerd en laat hij zichzelf gaan, daar heb je echt niet altijd tegenstanders voor nodig.

Heel NOS draait om Ajax. Alles wat met Feyenoord wordt ingekort of is bedoeld om chaos te veroorzaken.

17 april 2016 om 11:49

Jajaja blablabla. Calimero.

17 april 2016 om 14:48

Bekijk teletekst maar eens over het wedstrijdverslag van Ajax - Utrecht (825) Wat de NOS meldt over de penalty, waarvan zelfs Klaassen zegt dat die onterecht is!!

Typisch Nederlands dit, valt allemaal wel mee. Beetje trekken en duwen, niks ernstigs. Gebeurt echt zo vaak per wedstrijd dit, waar maakt men zich druk om.

Ik heb niemand geslagen zien worden, dan zou het pas ernstig zijn.

17 april 2016 om 11:56

Eigenlijk ben ik het hier wel mee eens. Het is dat het weer Kramer is, die zich wel weer makkelijk laat provoceren, maar verder was er ook naar mijn idee niet zoveel aan de hand. Echter, wanneer leert hij het nou eens om uit dit soort situaties te blijven? Gewoon handjes thuis, niet zo zieken, dan zul je zien dat media ook niet alleen maar op jou afkomt.

17 april 2016 om 12:10

Hij is gewoon makkelijk te provoceren. Tegenstanders weten dat ook heel goed en zoeken hem natuurlijk op. Logisch als je weet dat Kramer zo makkelijk uit de tent te lokken is.

17 april 2016 om 12:15

Precies, je kan er donder op zeggen dat het vroeg of laat misgaat.

Kramer is schijnheilig. Natuurlijk deden de Groningenspelers ook wat, maar hij gaat telkens over de schreef. Volgens mij zit er meer dan een schroefje los bij deze gast. Triest. Je zou haast medelijden met hem krijgen.

Hoewel ik de vraagstelling ook nogal vervelend vind moet Kramer gewoon niet alweer in zo'n situatie komen. Ben helemaal klaar met die non voetballer. Nieuwe spits moet deze zomer nummer 1 prioriteit zijn

Kramer is in alle opzichten Feyenoord onwaardig.. qua houding en qua voetballende kwaliteiten. zou blij zijn als hij volgend jaar ergens anders speelt.

Zegt genoeg over die Feyenoord fans dan. Elke keer weer doen ze net of Feyenoord onrecht aan gedaan wordt, terwijl Kramer de dader is. En misschien wel de smerigste voetballer van de eredivisie is.

Er zijn al veel incidenten geweest met spelers van Feyenoord dit seizoen. Overal kwamen ze mee weg, en nu weer.

Misschien moeten ze daar eens de displine wat aanhalen, of de regels van het voetbalspel erop naslaan.

17 april 2016 om 12:43

Zelfs als het spel stil ligt houd kramer 4 verdedigers bezig.

Ik begin mij langzamerhand nogal te schamen voor de losse handjes van Kramer. Prima spits voor Feyenoord, maar laat hem aub eens een seizoen niet bij opstootjes betrokken zijn. Dit hoeft hij helemaal niet te doen. Als je geprovoceerd wordt, dan antwoord je door een bal de kruising in te jagen. Natuurlijk is het makkelijk vanuit mijn positie om dit te zeggen. Toch zijn er genoeg spitsen in Nederland (bijvoorbeeld Vincent Janssen) die dit niet doen en mede hierdoor 2 keer zoveel doelpunten maken.

Iedereen lijkt voorbij te gaan aan het feit dat Kramer daarvoor bewust Reijnen omver trekt en doet alsof het andersom is en een penalty claimt. Dat is wel zo'n beetje het laagste wat je kunt doen en dan lok je dus reacties uit. Kramer is gewoon een heel naar ventje.

Als Kramer zich normaal gedraagt, stelt die verslaggever ook geen vervelende vragen.

Valt me op dat mensen het gedrag van een speler goed praten door het gedrag van een andere speler erbij te betrekken. Alsof het oke dat Kramer zich als een dorpsgek gedraagt wanneer Lindgren zich eens verdedigt tegen die onzin. Kramer spoort gewoon niet, en als een andere speler een valse noot zingt, maakt dat diens gedrag er niet beter van.

Ik zou het eerder rioolgedrag van Michiel Kramer noemen dan riooljournalistiek van de NOS-verslaggever. Kramer denkt gewoon dat hij zich, gesteund door huisjournalist Joris van Benthem van Feyenoord, alles kan permitteren wat God verboden heeft. Het wordt tijd dat Kramer door de club Feyenoord in bescherming wordt genomen door hem b.v. twee wedstrijden forfait te geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren