Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid is met 4-1 te sterk voor Barcelona en wint Supercopa de España

Laatste update:

Real Madrid heeft voor de dertiende keer in de clubgeschiedenis beslag gelegd op de Supercopa de España. In Riyad was de ploeg van trainer Carlo Ancelotti met 4-1 veel te sterk voor FC Barcelona. De grote man aan Madrileense zijde was Vinícius Júnior, die al voor het rustsignaal een volwaardige hattrick had gemaakt. Rodrygo tekende de vierde treffer aan, terwijl Robert Lewandowski de enige treffer van Barcelona verzorgde.

Bij Real Madrid onder de lat kreeg Andriy Lunin de voorkeur boven Kepa Arrizabalaga, terwijl Toni Kroos op het middenveld Luka Modric verving. Bij Barcelona keerde Pedri terug in de basis ten koste van Raphinha. Frenkie de Jong stond links op het middenveld geposteerd.

Al na zeven speelminuten kwam Real Madrid op voorsprong in Riyad. Jude Bellingham had een fenomenale dieptepass in huis op Vinícius Júnior, die oog in oog met doelman Iñaki Peña op koelbloedige wijze afrondde: 1-0.

Nog geen drie minuten later maakte de Braziliaanse aanvaller ook de tweede treffer. Ditmaal werd hij op zijn wenken bediend door Rodrygo en tikte hij van dichtbij de 2-0 binnen. Hoewel Barcelona na ruim een half uur spelen terug in de wedstrijd kwam dankzij een uiterst fraaie volley van Robert Lewandowski, werd de voordelige marge van twee goals snel hersteld.

Vinícius Júnior werd in het zestienmetergebied in de rug geduwd door Barça-verdediger Ronald Araújo, waarna arbiter José Luis Munuera de bal op de stip legde. Van elf meter completeerde Vini enkele minuten voor rust zijn hattrick: 3-1.

In de tweede helft konden de Catalanen geen vuist maken, terwijl Real Madrid zich meermaals eenvoudigerwijs onder de druk vandaan speelde. Met name Bellingham gooide regelmatig de trukendoos open en maakte ruimte op het veld met enkele hakballen.

De overmacht van de Madrilenen kwam nog beter tot uiting op het scorebord in de 64ste speelminuut. Vanaf de rechterflank had Federico Valverde een perfecte breedtepass in huis op Vinícius Júnior, die de bal met enig fortuin en via Jules Koundé bij Rodrygo kreeg. Laatstgenoemde schoot in de rechterbenedenhoek de 4-1 binnen.

Barcelona kwam ruim een kwartier voor tijd nog verder in de problemen, toen Araújo met een tweede gele kaart van het veld gestuurd werd. Het strafschopgebied van de Catalanen veranderde nadien al snel in een schiettent, maar met hangen en wurgen bleef de schade beperkt tot 4-1.

Onder meer Bellingham kwam nog dicht bij een vijfde treffer, al werd zijn inzet van de lijn gehaald door Koundé.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik had wel verwacht dat wij zouden winnen gezien onze huidig vorm en die van Barcelona. Echter ging het bij vlagen te makkelijk.

Vinicius is een speler voor de grote wedstrijden, hoe gek het is maar de laagvliegers kruipen vaak in zijn hoofd, maar tegen de grote clubs is hij diegene die in hun hoofden komen en ze gek maakt.

Araujo had de afgelopen classico’s altijd een antwoord op Vinicius, maar die panna van Budimir heeft hem niet goed gedaan denk ik, was dramatisch.

Over de wedstrijd, ondanks de hattrick van Vini ga ik voor man of the match voor Jude. Wat was hij weer eens goed, zocht wel nadrukkelijk naar een doelpunt maar werd vaak niet gevonden. Maar men moet vooral niet vergeten zeggen hoe gedisciplineerd hij verdedigt. Knap!

1 minpunt: vind het jammer dat we de tegenstander soms te dichtbij laten komen, tegen een Barca zonder wereld aanvallers kom je goed mee weg, maar tegen een City word je afgestraft.

14 januari 2024 om 21:54

Tja Xavi waarom in hemelsnaam beginnen we niet met Felix ?!? Verdedigers die veelste hoog staan tegen de flash en speedy Gonzalez ja dan vraag je hierom. Kounde rechtsback want centraal maakt die altijd wel een fout. Niks aan te doen Madrid veel beter. Wil Barcelona echt mee doen cl hebben we flank spelers nodig die een man voorbij kunnen komen zoals Dembele dat wel vaak kon. Madrid Gefeliciteerd

15 januari 2024 om 08:18

Dat is inderdaad opvallend: waarom speel je met zoveel ruimte in je rug als je weet dat je tegenstander een stuk sneller is. Dit maakt het Madrid wel makkelijk. Ieder balletje over de laatste linie levert per definitie gevaar op

14 januari 2024 om 21:57

Lewa geen wereld aanvaller hahah😂 Nee inderdaad, je zou maar zo'n slechte spits hebben!

14 januari 2024 om 21:59

@Martijn R

Lewandowski is dit hele seizoen gewoon super slecht zo eerlijk moeten wij ook zijn he. Alleen vandaag scoorde die wel een geweldige goal maar daar houdt het bij op hij is voetballend enorm achteruit gegaan en is niet meer de speler die hij daarvoor was.

Overigens vind ik echt dat je vaak onzinnige dingen hier zegt en je reacties lijken nog als iemand die nog niet volwassen is😏

14 januari 2024 om 22:00

Zijn tijd is toch wel voorbij? Dat zeggen eigenlijk alle Barcelona fans. Jij dan niet maar je vind ook de selectie van Barcelona sterker dan die van real Madrid.

14 januari 2024 om 22:00

Dit seizoen is hij geen wereldaanvaller nee.

Maar ja, jij vindt Barcelona op 10 posities beter dan Real.

14 januari 2024 om 22:01

Op papier wellicht maar de laatste 12 maanden niet 1x getoond dus zo gek is het niet om dat te zeggen.

14 januari 2024 om 22:02

@martijn.

Lewandowski scoorde een wereldgoal maar is imo dit jaar geen wereldspits meer, geen schande hij begint oud te worden en dat merk je.

Trouwens, ik bedoel het niet eens negatief, Real Madrid mag de tegenstander niet zo ver laten komen, Barcelona kon hier niet van profiteren een City gaat dit zeker doen.

14 januari 2024 om 22:04

@Messi123
Tja, hij heeft niet zijn beste tijd. Maar deels ligt dat ook aan hoe Barca momenteel speelt, en er niet in slaagt Lewa in zijn kracht te brengen. Het was altijd meer een afmaker in plaats van een voetballende spits.

Maar om te stellen dat we geen wereld aanvallers hebben, Lewa is de beste spits van zijn generatie en één van de besten aller tijden. Zoiets doms stellen is gewoon provoceren om het provoceren.

En ach, als mensen zo reageren voel ik mij ook niet echt geroepen een enigzins cynische toon achterwege te laten.

14 januari 2024 om 22:11

Beste spits van zijn generatie? Joh komt niet in de buurt van Benz en Suarez. Qua statistieken wellicht in een competitie waar Bayern naar de titel wandelt maar in topwedstrijden eigenlijk zelden thuisgegeven. Die ene geweldige pot in het Bernabeu met Dortmund maar verder matig.

14 januari 2024 om 22:13

@Martijn R

Ik ben het met je eens hoor dat Lewandowski ook niet echt veel ondersteuning heeft/krijgt.

Maar hij mist ook ongelofelijk veel kansen en kan voetballend echt niet meer mee op topniveau helaas. Zijn beste tijd is helaas gewoon geweest.

14 januari 2024 om 22:16

"Lewa is de beste spits van zijn generatie" Mensen die hun mening als feit brengen, blijft een dingetje. Voor de rest moeten mensen niet vergeten dat absurd veel scoren in de Bundesliga, mèt Bayern München die de BL al jaren als speeltuin gebruikt, vele malen makkelijker is dan met Barca in de ijzersterke La Liga. Edit: dat moge duidelijk zijn gezien Lewa's mindere cijfers in La Liga.

14 januari 2024 om 22:30

Wedstrijden tegen clubs als Elche en Almeria zijn daarentegen voor een goed draaiend Barca of Real natuurlijk totaal geen speeltuin. Nergens zag je in de Messi en Cristiano dagen zoveel uitslagen met 7/8 goals als in La Liga..

14 januari 2024 om 22:35

Zucht. In La Liga hebben ze al 10 jaar op rij dezelfde kampioen met zoals in de Bundesliga? Nee? Oftewel de competitie is moordend in La Liga terwijl Bayern vaak met 2 vingers in de neus kampioen wordt. Om nog maar te zwijgen over het kwaliteitverschil tussen La Liga en Bundesliga teams in de Europese competities afgelopen 10 a 15 jaar. Niveau van La Liga is feitelijk gezien hoger dan Bundesliga, laat staan als speler bij Bayern.

15 januari 2024 om 00:15

Uiterard is dat ook niet de moeilijkste tegenstander maar die Messi en Ronaldo zag je het ook doen in de allergrootste wedstrijden. Ook Suarez in el classico bijvoorbeeld, vaak geweldig waar Lewa verstoppertje speelt. Of Benz in '22 in de CL, zulke prestaties heb je Lewa nooit zien leveren.

15 januari 2024 om 00:28

Dit meen je toch niet martijn? Beste spits van zijn generatie, laat me niet lachen joh.

Wat betreft je vergelijking: die is zo mank als wat. Je vergelijkt een Barcelona en Real met een Messi respectievelijk Ronaldo in het elftal. Barca en real schoten toen ook Europese clubs aan flarden. Die monsteruitslagen kwamen dus doordat de clubs allebei oppermachtig waren. Bayern daartentegen sloopt zijn eigen competitie door 9/10 alle toppers in de eigen competitie weg te kapen bij de concurrent. Zie bijvoorbeeld Dortmund. Enige die niet voor hen gezwicht was, was Reus.

Als je ontkent dat LaLiga sterker is dan de Bundesliga (en niet een beetje ook) dan heb je er geen kaas van gegeten. De Spaanse clubs hebben de Europese competities kapot gemaakt. De CL is Spaans en de EL is Spaans…

15 januari 2024 om 02:14

Je noemt hem de beste spits van de vorige generatie terwijl ene Luis Suarez bij je club speelt haha. Het is niet zo moeilijk toe te geven dat Lewandowski gewoon hard aan het aftakelen is. Hij wordt immers ook 36 dus dat is natuurlijk te verwachten. Maar om hem dan nog steeds een wereldspits te noemen dit seizoen is krankzinnig...

Real duidelijk een maatje te groot voor Barcelona dit seizoen!

14 januari 2024 om 22:11

Wat een waardeloos Barça, geschrokken van hun niveau Real dik verdiend gewonnen.

Volledig terecht. Real is dit seizoen gewoon een aantal klassen beter dan Barca. Vinicius is voor mij aan de ene kant wat voetbal zo mooi maakt, maar aan de andere kant zo lelijk. Geweldige speler met geweldige acties, maar wat een verschrikkelijk naar mannetje is dat.

14 januari 2024 om 22:13

Kun je je laatste zin toelichten? Hoezo is Vinicius een naar mannetje?

14 januari 2024 om 22:15

Bro is dat serieus nodig? Constant het publiek ophitsen en lachen nadat Araujo rood krijgt. Dat je fanatiek bent is helemaal prima, maar ik kan dondersgoed begrijpen waarom hij zoveel akkefietjes heeft.

14 januari 2024 om 22:18

Ik geef je groot gelijk ivm Vinicius!! Een irritante speler, Real onwaardig.

14 januari 2024 om 22:19

Je vergeet denk ik dat het een El Classico is. In de hoogtijdagen vlogen spelers van onze clubs letterlijk en figuurlijk elkaar in de haren. Dat hoort er dus bij, bij een El Classico al helemaal. Die jongen heeft een hattrick gescoord en geschiedenis geschreven, dan mag je dat uitbundig vieren.

14 januari 2024 om 22:21

Mm ik vind Vinicius een naar mannetje omdat hij altijd bezig is met provoceren van tegenstanders of het publiek. Snap dat Real fans dat juist mooi kunnen vinden, maar voor mij hoeft het niet. Al heb ik vaak ook Real supporters gehoord die zijn gedrag beu zijn.

14 januari 2024 om 22:27

Vinicius is zelfs als real supporter soms een irritante jongen, laat staan als je geen real supporter bent. Ik begrijp hun mening wel. Dat gedrag moet hij minderen en gewoon met zijn voeten spreken.

14 januari 2024 om 22:30

Ja want dan kan hij nog meer laten zien hoe goed hij wel niet kan voetballen.

14 januari 2024 om 22:39

Nou ik zei het ook bij ‘live meepraten’ hetzelfde. Ja, ik ben voor Barca en het was voor ons een ruk wedstrijd… maar Vinicius deed soms net alsof die Jezus was en dan dat moment dat ie lachend even een kaartje wilde aansmeren aan Araujo. Zijn hele gelaatsuitdrukking sprak mij in deze wedstrijd niet aan. Beetje kinderachtig deed ie vaak.

14 januari 2024 om 22:52

Zo smeerde Pedri vandaag ook Bellingham een gele kaart aan. Het enige verschil was dat Pedri nota bene de overtreding maakte en Bellingham gewoon de bal speelde. Zodra die gele kaart tevoorschijn kwam veerde Pedri weer op en rende hij alweer achter de bal aan.En wat betreft kaarten aannaaien, kijk je wel eens wedstrijden van Barcelona? Dan zie je toch zeker wel de wapperende handjes van De Jong, Gavi, Lewandowski, Raphinha, Xavi, etc, etc, etc, etc, etc elke wedstrijd die jullie spelen. 'Kijk naar je eigen' zou ik zeggen

15 januari 2024 om 00:32

Mensen zijn echt niks meer gewend. Vroeger was een Classico ‘meh’-gehalte als er niet een opstootje was. Die kwamen vaak ook door provocaties. Dat is nu eenmaal onderdeel van een Classico en niet zo maar de grootste wedstrijd in het voetbal. Janken omdat Vinicius lacht nadat Aurjo meer dan terecht een tweede geel krijgt en daardoor het veld moet verlaten… tja. Of als hij een gebaar naar het publiek maakt van Barca. Man man man, men is niks meer gewend. Ik zou het ook niet fijn vinden als een Barca speler dat deed maar om iemand dan een naar mannetje te noemen. Dan heb je het echt niet begrepen.

15 januari 2024 om 09:05

Vini is bijna elke wedstrijd wel irritant bezig, niet alleen Clasicos. Dat is het punt hierboven ook. Hij is teveel bezig met de tegenstander en het publiek. Het is niet alleen voor de kijker vervelend, maar het haalt hem zelf ook uit de wedstrijd.

15 januari 2024 om 13:33

@janter wat betreft kaarten aannaaien was Barcelona zelf ook bezig, dus wat dat betreft is dat niets unieks in Spanje.

14 januari 2024 om 23:10

Iemand een naar mannetje noemen door hoe hij zich gedraagt op een voetbalveld klopt sowieso niet. Vini is buiten de velden gewoon een goeie man en won laatst ook nog de socrates award met de stichting die hij heeft opgericht, maar “ binnen de velden” kan hij zeker irritant zijn ook voor ons als real fans, want wij weten hoe goed hij kan voetballen en als hij dan gaat lopen klagen etc raakt hij alleen maar uit zijn spel.

15 januari 2024 om 09:21



Hem een goede man buiten het veld noemen terwijl je hem persoonlijk totaal niet kent klopt anders ook niet. Dat hij een stichting heeft opgericht met een goede doeleinden veranderd daar ook weinig aan. Door zijn gedrag op het veld kun je al zien dat het gewoon een misselijk ventje is. Als Mbapp㩠ooit echt naar Real komt en Real blijft met 2 spitsen spelen, moet hij oppassen dat hij geen wisselspeler wordt. Ik acht een duo Endrick-Mbappé oprecht gevaarlijker.

15 januari 2024 om 13:02

Vini is geen naar mannetje.. als je kijkt hoeveel overtredingen op hem gemaakt worden dan snap ik zijn reactie wel. Als je contant tikjes je op enkel krijgt en niet in bescherming wordt genomen door scheids dan maar zo. Vooral die Araujo is een eng mannetje, bij zijn 2e gele kaart raakt hij de bal niet maar wel de enkel van Vini, en dan heb je een Araujo die doet als het normaal is.

Heerlijke tweede helft zeg! Dominant gespeeld vergeleken met de eerste helft. Toen moest je nog wat billenknijpen omdat je aan de bal niet goed was en te ver terug zakte. De tweede helft ging al stukken beter ondanks dat je er maar 1 scoort. Het middenveld is ongelofelijk. Iedereen was uitstekend. Heb genoten van Bellingham weer. Echt niet normaal wat hij met een bal kan doen. Mooi voor Vinicius dat hij een hattrick maakt. Geeft hem een hoop zelfvertrouwen. Eerste prijs is binnen en hopelijk zullen er meer volgen!

15 januari 2024 om 13:09

Billenknijpen is ook een overtrokken reactie zeg haha . Ik vond dat Madrid domineerde vanaf de eerste minuut en na de 2-0 had je een typische “spaar je krachten” tactiek. Dit Madrid kan in verschillende versnellingen spelen en gelukkig dat ze niet voluit gingen aangezien je 120 minuten in de benen had en we donderdag weer tegen Atletico moeten. 3 wedstrijden achter elkaar tegen topteams pff. Hopelijk winnen we donderdag ook, dat zou geweldig zijn.

15 januari 2024 om 13:24

Had wat specifieker moeten zijn maar na de 2-0 vond ik het een kwartiertje wel erg matig. Continu teruglopen terwijl dat nergens voor nodig was. Dan krijg je nog wat kansjes en gevaarlijke aanvallen tegen. Dat was gewoon niet best. Maar goed voor de rest natuurlijk uitstekend gespeeld. En zeker in de tweede helft had je nog meer goals kunnen maken als je net wat betere beslissingen had gemaakt.

Real Madrid heeft vanavond een sensationele overwinning geboekt tegen Barcelona, eindigend in een overweldigende 4-1 triomf! Het was een prachtige vertoning van gecontroleerd voetbal, waarbij het hele team schitterde. Een speciale shout-out naar Vinicius, die geschiedenis schreef als de eerste Braziliaan met een hattrick tegen Barcelona. Zijn prestatie was ronduit fenomenaal en zal ongetwijfeld nog lang nablijven in de geschiedenisboeken van het voetbal.

Daarnaast mogen we Rodrygo niet over het hoofd zien, die met een doelpunt heeft bijgedragen aan deze glorieuze overwinning. Dat had hij nodig. En laten we niet vergeten hoe Valverde het veld domineerde met zijn ongeëvenaarde strijdlust en passie, waardoor hij een cruciale speler was voor deze prestatie. Die strijdlust en passie is bij deze jongen gewoon omdat hij altijd alles heeft voor ons prachtige embleem.

Trots overheerst, en het is duidelijk dat Barcelona vanavond terecht compleet vernederd is. Ons team heeft niet alleen gewonnen; we hebben laten zien dat we overheersend kunnen zijn. Het voelt alsof Real Madrid nog rustig aan heeft gedaan; als we de scherpte hadden gehad, hadden we vanavond bijna met dubbele cijfers gewonnen.

Het programma voor de komende periode is enorm zwaar, maar ik heb het volste vertrouwen in Carlito en onze jongens. Donderdag hebben we de mogelijkheid om uit te lopen op Girona die punten heeft verspeeld in hun laatste wedstrijd.

Deze geweldige zondagavond wordt bekroond met onze eerste prijs van het seizoen. Hala Madrid! Laten we deze overwinning vieren en vol verwachting uitkijken naar wat de rest van het seizoen voor ons in petto heeft.

14 januari 2024 om 22:16

Toevoeging: het beeld van een teneergeslagen Laporta, die nota bene zei dat Barcelona een topfavoriet is voor de CL dit seizoen, op de tribune is priceless (je zag aan hem dat hij het liefst het stadion per direct verliet)! Dat gaat een meme worden.

14 januari 2024 om 22:22

Hoe kunnen ze donderdag uit lopen op Girona als Real Madrid bekerwedstrijd moet spelen tegen Atletico Madrid ...

14 januari 2024 om 22:27

My bad, zondag*

Ik ben altijd voorstander geweest van Xavi, maar wat hij vandaag heeft gedaan door 4-4-2 te spelen in de eerste helft, dat kan echt niet door de beugel.

Wat is er met hem aan de hand door niet vanuit je eigen kracht te gaan? Barca kwam niet eens aan voetballen toe ondanks de balbezit. Ik hoop dat hij van zijn lesje heeft geleerd. En vinicius geweldige speler met een verschrikkelijke karakter.

15 januari 2024 om 08:20

Omdat Xavi balbezit als doelstelling ziet ipv als middel.

Hala Madrid. Pfff wat een groot verschil tussen beide teams.
Bij real klopt alles en dat zonder echte spits
Dit was de 3de winst op rij.
4-0 in de copa
2-1 competitie
En vanavond 4-1.
Real heeft een mooie toekomst met al die jonkies

14 januari 2024 om 22:00

Ik heb medelijden met de fans van Barcelona. Dit bedoel ik trouwens niet provocerend maar hoe de huidige situatie is.

Er is geen geld bij de Catalanen, er is niet al teveel kwaliteit op het veld, hier en daar loopt er een grote jonge ster maar dat is het ook. Veel oude spelers die vervangen zullen moeten worden.

Bij Real Madrid klopt alles. Geïnvesteerd in jonge spelers en die staan er gelijk en die moeten nog pieken en in hun prime komen. + Real Madrid heeft het financieel geweldig goed. Komende 10-15 jaar gaat Real Madrid domineren in Spanje.

14 januari 2024 om 22:32

@CMG .. gefeliciteerd 🥳.. Klopt helemaal. Daarnaast geprofiteerd in de corona tijd . Hele stadion omgetoverd. Ze zijn daar niet gek. Die perez is echt een legende … Daarnaast beetje voor beetje verjongd. Alaba en rudiger transfervrij binnen gehaald voor Ramos en Varane en daarbij al die jonge jongens ( camavinga , tchouameni , Arda , bellingham , militao ) . Beleid is idd geweldig maat .. alleen nog een spits en je kan weer de championsleaque winnen ..

15 januari 2024 om 09:09

Nergens voor nodig. Ze zijn afgelopen jaar nog kampioen geworden.

Wij hebben door de jaren heen veel langere periodes van 'lijden' gehad. Elk pot tegen Barcelona was het weer hopen dat het geen oorwassing zou worden.

Dit is onderdeel van de cyclus. Hopen voor ons dat we een paar titels kunnen bijschrijven komende jaren, want die cyclus zal ook weer draaien.

15 januari 2024 om 11:05

Als Real Haaland haalt winnen ze aankomende 10 jaar Alles.
Haaland zou echt de perfecte spits zijn met zijn snelheid scoringsvermogen en diepte.

Gefeliciteerd aan alle real fans terechte overwinnen barca werd echt overklast op alle fronten

Weet Barcelona in ieder geval waar het staat op dit moment. Echt heel slecht. En dan lijkt Real Madrid nog niet eens volluit te gaan. Voorhoede Real: absolute top. Voorhoede Barca: niet meer dan subtop.

Als Vinicius Junior zich niet zo snel laat provoceren kan het echt de beste voetballer op aarde zijn. Wat heeft Real Madrid een ongelofelijk getalenteerd team zeg. Grote favoriet in de CL imo.

14 januari 2024 om 22:03

Als City nu met het terugkomen van KDB hun vorm hervindt zijn zij gewoon de uitgesproken favoriet met Madrid en Bayern daaronder imo. Als City de huidige vorm doorzet is het inderdaad Madrid en Bayern maar niet met veel voorsprong.

Waar is toch het Barcelona van vorig seizoen echt iedere wedstrijd is weer dramatisch vanavond was Madrid gewoon veel maar ook veel te sterk, de felicitaties aan hun

14 januari 2024 om 21:59

Dank je wel! Sportief van je! Barca was vandaag echt helemaal van slag na die snelle 2-0.

14 januari 2024 om 22:02

Klopt, dit elftal weet echt niet waar ze mee bezig zijn, geniet van de overwinning jullie hebben het verdiend

14 januari 2024 om 22:24

Ze hebben slecht geïnvesteerd in spelers om Busquets en Dembele te vervangen.

Visie klopt totaal niet ...

Vanaf minuut 1 gedicteerd, alleen na de 2-0 gas teruggenomen en na de 2-1 weer extra. Energie bespaard voor de competitie.

Mooiste is nog wel dat Barcelona hun laatste centen heeft uitgegeven, een paar oudjes moet gaan vervangen maar dat moet doen zonder veel uit te kunnen geven. Dit terwijl wij een hoop te besteden hebben en eigenlijk amper hoeven te vervangen. We gaan gouden tijden tegemoet. Hala Madrid!

Compleet overklast op elk vlak. En ik had niet eens een moment het gevoel dat Madrid voluit ging zelfs. Het klasseverschil tussen beide is momenteel groot. Kijken of Xavi wat in de koker heeft om dit seizoen om te draaien.

Met de overwinning tegen Atleti en Barca en het winnen van de eerste prijs van het seizoen een prima begin van een belachelijk drukke en belangrijke periode van 9-10 wedstrijden in een maand tijd. Nog 2x tegen Atleti, waaronder aanstaande woensdag in de copa en tegen Girona. Begin februari kan Madrid er echt geweldig voorstaan.

14 januari 2024 om 21:59

Krijg geen genoeg van dat hoofd van Laporta na die 4-1. Genieten.

14 januari 2024 om 22:02

Getafe uit zit daar ook nog tussen. Kijk al met vrezen uit naar deze wedstrijd, vooral met het oog op blessures.

14 januari 2024 om 22:03

Het middenveld is bizar met name de tweede helft. Valverde die overal was. Kroos die de wedstrijd controleert, Tchouameni die als een slot zat in vooral de tweede helft en de flair van Bellingham pfoh. Echt bizar dit middenveld en dan had je nog Modric en Camavinga als wissel. Een topaanvaller erbij maakt deze selectie bizar sterk.

Heerlijke wedstrijd, echt genoten.

Kroos en Vinicius waren top

Krachtverschil was wel erg groot.

Dan komen wellicht Mbappe en Davies ook nog naar Real Madrid..

Kunnen we nu eindelijk eerlijk zijn? Frenkie is een goede voetballer, maar een echte topper (ala Zidane, Kroos, Modric, Xavi) zal hij nooit (meer) worden.

14 januari 2024 om 21:59

Had je de illusie dat hij dat ooit zou worden? Frenkie is een hele goede voetballer. Mits in vorm top 10. Maar de namen die jij benoemd zitten in de lijstjes top 10 aller tijden. Die waren absolute buitencategorie.Kroos vind ik wel minder dan Zidane, Modric, Xavi en Iniesta.

15 januari 2024 om 00:28

@joga

De meeste spelers die jij noemt begonnen pas op de leeftijd die Frenkie heeft in de basis te geraken.

Modric werd tot slechtste La Liga aankoop benoemd bijvoorbeeld op dezelfde leeftijd, dezelfde Modric die als Ballon D'Or houder en de rest van het Madrid middenveld helemaal krom gespeeld werden door een 22-jarige Frenkie waarna Modric aangaf nog nooit tegen zo'n goede voetballer als Frenkie te hebben gespeeld.

Frenkie had gewoon nooit naar een Barca op zijn retour met geldproblemen moeten gaan. Ik heb altijd gezegd dat als hij bijvoorbeeld bij Real speelde veel meer vrijheid had gehad in Kroos zijn rol.

Zat Barcelona niet überhaupt door Frenkie in de finale?

15 januari 2024 om 19:18

Zo typisch weer om een wedstrijd van 5 of 6 jaar geleden te pakken, tegen een verzwakt Madrid en een ajax wat alles mee zat. Sinds dien heeft frenkie nauwelijks een goede pot gespeeld. Frenkie zou bij real natuurlijk ook niet in de basis staan.

14 januari 2024 om 22:15

@Suavamente

Gap, Frenkie is wereldtop en is met een van de beste spelverdelers ter wereld blijft vermoeiend hoe vaak wij uitleggen waarom Frenkie een andere speler is dan Bellingham etc en kan zo nog doorgaan.

15 januari 2024 om 19:20

Waarop baseer je dat? Beste spelverdelers spelen cl en komen hier ook ver in. Frankie gaat nu voor het eerst in 2 of 3 jaar weer naar de 1/8ste finales. Hoe kan je een wereldtopper zijn als je niet presteert, het verschil maakt of topwedstrijden speelt??

15 januari 2024 om 01:34

Frenkie is pas 26, dat is doorgaans nog niet de topleeftijd voor een spelverdelende middenvelder, er zit nog groeipotentie in.

We zullen de komende jaren wel zien of die potentie er uit komt, en of dat bij Barcelona is of elders, het heeft nu nog niet zoveel zin om hem af te schrijven.

En zelfs al wordt-ie geen speler van het kaliber De Bruyne of Modric, dan heeft-ie alsnog een mooie carriere en een enorme bankrekening.

Het is nooit een echte wedstrijd geworden. Volgens mij was dit een van de eenvoudigste overwinningen dit seizoen van Madrid. Barcelona viel mij behoorlijk tegen. Is het trouwens niet verstandig van Madrid om Arda de rest van het seizoen te verhuren aan een La Liga club? de vijf spelers die vandaag invielen zullen de rest van het seizoen ook voor hem in de pikorde staan. En terecht trouwens, want die wisselspelers zijn ook in vorm. Het is trouwens niet gemakkelijk om als 18-jarige die net terug is van een langdurige blessure om jezelf in de selectie van Madrid te spelen. Dat is ook geen schande. Maar daarom lijkt het me juist een win win situatie om hem nu een half jaartje te verhuren aan een club waar die wel aan zijn minuten komt. Zeker met het EK op komst.

14 januari 2024 om 22:05

Ik denk niet dat Real Madrid hem gaat verhuren. Hij komt zoals je zelf al aangaf van velen blessures, een huurclub kan hem misschien teveel laten spelen en dan hervalt hij.

Real Madrid doet het rustig met hem, talent heeft hij zat en er komen genoeg wedstrijden waar hij zal spelen.

14 januari 2024 om 22:25

Op een iets lagere niveau is het juist goed voor zijn ontwikkeling om zo veel mogelijk te spelen in de La Liga. Zo kan hij ook gelijk wennen aan de competitie. Ik zie eigenlijk alleen maar winnaars bij een eventuele verhuur. Jouw laatste alinea betwijfel ik nogal, vooral omdat de andere vijf wisselspelers van vandaag ook erg goed zijn. Ik zie niet zo snel hoe Arda boven een van die jongens in de pikorde gaat komen. Het is toch veel beter voor iedere partij dat hij elk weekend in basis staat in de La Liga in plaats van die 20 minuutjes tijdens de Copa? Daar gaat Madrid ook van profiteren.

14 januari 2024 om 23:13

Real Madrid boekt geen al te grote succes met het verhuren van spelers en dan een topspeler aan het einde van de rit ervoor terug krijgen. Of tenminste positiefs er iets terug voor krijgen.

Zo uit mijn hoofd: Lunin zijn verhuurperiode mislukte, Ceballos mislukte. Als je echt wilt dat Arda aan spelen komt dan zou Real Madrid Arda beter verkopen met een terugkoop clausule zoals ze met Carvajal en Brahim Diaz hebben gedaan en dat pakt vaak beter uit. Maar dat zie ik niet zo snel gebeuren.

Ik snap dat de Turken jullie diamant willen zien shinen, maar geduld hebben. Kan er zelf niks anders van maken, zie hem ook heel graag spelen, maar Ancelotti kennend dat is een people manager, die zou liever een 38 jarige Modric erin gooien dan een 18 jarige knul, iets met respect denk ik dan.

14 januari 2024 om 22:26

Misschien sparen tegen Atletico Madrid aanstaande donderdag ?

Mag hopen dat Xavi nu wel onder grote druk komt te staan . Schandalig niveau , iedereen staat stil zit geen tempo in ze weten allemaal van elkaar niet wat ze moeten doen . Ernesto Valverde werd voor minder ontslagen . CL tegen napoli ook die zijn in slechte doen maar toch acht ik de kans groot dat we er tegen uit gaan . Cl voor volgend seizoen gezien het spel en het niveau acht ik dat geen zekerheid. Je bent Fucking barcelona er moet nu ingegrepen worden lijken wel een camping elftal dat zielloos rond voetbalt

14 januari 2024 om 22:05

Als Madrid-fan hoop ik van niet. Is niet van het niveau dat barca moet hebben dus ik vind het prima zo.

14 januari 2024 om 22:13

Dat snap ik dat jij het prima vindt. dit komt ook deels door laporta die wilde op korte termijn hoge verwachtingen scheppen en dat is vorig jaar goed gegaan , maar dat is een incident gebleken.maar nu je er sportief zo dramatische voorstaat. maar ook financieel door je halve club te verkopen. Moet je verkopen dus ik zou bij biedingen van frenk of araujo kounde balde pedri etc met waardes toch gaan nadenken . Eerst financieel helemaal gezond zodat verwachtingen lager zijn en sportief een plan maken over 5 a 10 jaar

14 januari 2024 om 22:17

Ik zou Kounde in de etalage plaatsen. Zeker als je een natuurlijke rechtsback kan aantrekken. Ook 1 van de middenvelders, simpelweg omdat het de sterkste linie is en daar veel breedte is in de selectie om hopelijk een goede optie voorin te halen.

Als Bayern zich weer meldt voor Araujo en bereid is de portemonee te trekken zou ik het inderdaad wel overwegen. Als je daar 70 miljoen voor kunt vangen kan je met goed transferbeleid de selectie als geheel sterker maken dan ze nu is.

14 januari 2024 om 22:36

@real8madrid

Probleem is dat je niemand kan halen, zullen we weer botsen tegen FFP. Mochten we toch kunnen shoppen, dan opteer ik om Koundé, Gündogan, Raphinha en Lewandowski te lozen. Lewa is op retour, Koundé te wisselvallig, Raphinha geraakt geen speler voorbij (remember toen iedereen Dembele weg wou 🙄🙄) en Gündogan tilt ons team niet naar een hoger level.

15 januari 2024 om 00:35

Eerlijk, als Real Madrid supporters juichen we het aanblijven van Xavi zwaar toe, maar die van Laporte nog meer. Laatste genoemde lijkt het laatste duwtje in de rug te geven aan Barca… maar niet in positieve zin. Een duwtje aan een Barca dat aan de rand van de afgrond staat…

Top, eerste prijs van het seizoen is binnen. Van de laatste 4 finale's er 3 gewonnen, dat is gewoon keurig, met de weddenschap dat je tegenwoordig 2 wedstrijden ervoor moet winnen in een land waar je 8 uurtjes voor moet reizen. Belachelijk maar goed. Hopelijk komen we volgend jaar op gelijke hoogte met Barca met aantal gewonnen Super Copa's.

Eerste 10 minuten perfect. Daarna was het weer zoals gewoonlijk achteruit lopen. Penalty kwam op een goed moment voor de 3-1. Ik snap die Araujo echt niet. Ik vind het persoonlijk echt een goede verdediger maar die jongen speelt altijd alsof het WWE is. Vinicius heeft Araujo helemaal opgegeten.

Masterclass wedstrijd van Tchouameni en Bellingham. Lunin laat weer zien waarom hij de eerste keeper is. Stop met Kepa, stop ermee.

Op naar donderdag tegen Atletico voor de Copa del Rey. Programma is zo moordend, dat ik er vrede zou hebben als Real eruit vliegt. Voor mijn dus een bonus als je die wedstrijd wint, want Atletico wilt natuurlijk revanche pakken. Ik zou Arda Guler wel eens vanaf de start zien. Denk dat die jongen nergens van de indruk zal zijn.

Gefeliciteerd Madridistas. Eerste prijs binnen, op naar meer !

15 januari 2024 om 13:17

Het was een heerlijke avond ! Jij ook Gefeliciteerd! Ik zou het wel jammer vinden als Madrid uit de Copa del Rey vliegt dus ik hoop dat we donderdag winnen. Het zou toch mooi zijn als je die samen met de competitie wint (en heel voorzichtig : de Champions League).

Gefeliciteerd Madridista’s!
Ik had dit wel verwacht op voorhand. Kounde en Araujo zijn echt absurd. Kounde bij die 1-0 en 4-1. Dit noem je toch geen verdedigen/uitverdedigen? Araujo oerdom bij die penalty en rode kaart. Het ergste vind ik dat hij zo verontwaardigd reageert en doet alsof hij niet fout zit.

Felix en Yamal moeten basis. Ferran is niks evenals Raphinha. Lewa zal wel
Blijven staan vanwege zijn status,
Maar
Hopelijk op termijn Roque mits hij voldoet.

Balde heeft echt serieuze concurrentie nodig.

Barca is eigenlijk weer terug bij af. Durf wel te zeggen dat afgelopen seizoen incidenteel was. Helaas maar waar.

14 januari 2024 om 22:00

Pique, Alba en Busquets missen jullie natuurlijk ook gewoon.

Vond Frenkie wel tegenvallen vandaag.

Gundogan afwezig.

14 januari 2024 om 23:10

Vond Ferran vooral de 1e helft anders de gevaarlijkste man bij Barcelona. Raakte de lat, had 2 schoten op doel. Liep vaak heel slim weg bij Mendy. Yamal viel juist slecht in?

15 januari 2024 om 00:57

Yamal en Felix vielen in op een moment dat de 4-1 viel. Daarna was de match meteen gespeeld en dat je zag aan het hele team.

Real eindelijk weer eens een hele wedstrijd heer en meester tegen Barcelona. Heb dat in tijden niet gezien, zo dominant. Genoten van het spel. De score had wel wat hoger mogen zijn, maar de winst is het belangrijkste en uiteindelijk het enige dat telt.

14 januari 2024 om 22:41

@carletto Paar maanden geleden toch ook. 0-4 gewonnen in de copa in Barcelona met Benzema als sloper. Dat was ook een wedstrijd waar real heel dominant was . Eens dat de score vandaag nog hoger kon maar real leek het allemaal in de 4de versnelling te doen .. dat Carlo zowel vini , Rodrigo en bellingham wisselde ( met het oog op donderdag ) en even alleen met diaz voorin speelde zei ook genoeg. Gefeliciteerd kerel

Hahahaha Kroos die ff naar het publiek zwaait op de camera. Heerlijk. Barca overklast, prijsje er bij!

14 januari 2024 om 22:22

Mooi momentje, ook de halve selectie schaterend lachend op de achtergrond kijken naar dat scherm. Goud

14 januari 2024 om 22:25

Hahaha inderdaad

Ja dit was te verwachten. Van harte gefeliciteerd Real Madrid! Met afstand de betere ploeg vandaag. Goed veldspel en wat waren Vinicius en Rodrygo waren fantastisch in de diepte! Araujo misschien maar goed ook dat hij rood kreeg. Hij moet deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten!

Het veldspel was bij vlagen nog zo slecht nog niet. Met name de eerste helft bij vlagen prima voetbal gezien. Probleem is alleen dat je geen type aanvaller hebt die 1 het verschil in de kleine ruimtes kan maken en 2 de bal bij Lewandowski of dieplopende middenvelder kunt afgeven. Wat dat betreft valt deze uitslag nog wel mee. Dit had veel erger gekunt!!

Je staat 4-1 voor Real Madrid zijnde, en je wisselt een 27 jarige Dani Ceballos en een 33 jarige Joselu in, op de 86e minuut, ipv Arda Güler. Terwijl, terwijl terwijl een 16 jarige Lamine Yamal gewoon speelminuten maakt bij barca. Ik vind het nog steeds een verkeerde keuze geweest van Arda om naar Madrid te gaan, maar goed we gaan het allemaal nog zien...

14 januari 2024 om 22:23

Dat komt door hoe Carlo het benadert. De andere hebben veel meer bijdrage gehad en worden daarvoor beloond met minuten in een finale. Had Guler zelf graag gezien maar snapte de wissels wel

15 januari 2024 om 00:35

@night king

Rustig aan. Die jongen is net terug van een blessure, werkt nog altijd aan zijn fitness en aan 5 minuten speeltijd heeft hij toch niets.

Dat komt wel. Die gaat nog genoeg minuten maken tegen wat mindere teams, zeker als de CL begint en spelers rust gaan krijgen.

Heeft ook gewoon pech dat Diaz sterk in vorm is en ook dus terecht de eerste is die van de bank komt.

Verwachte, maar toch te makkelijke overwinning voor Real. Hoe Xavi het in zijn hoofd haalt om met zo'n hoge lijn te spelen tegen dit Real is niet te begrijpen. Al zeker met het feit dat ze zo makkelijk doelpunten slikken dit seizoen.

In de 1ste helft zat Barcelona zeker nog goed in de wedstrijd en had het ook voldoende kansen, maar de vorig seizoen nog solide verdediging van Barcelona is volledig uit vorm en werden als kleine kinderen uitgespeeld door Real. Kounde en Araujo waren onherkenbaar slecht vanavond. Verder wordt Ter Stegen ook enorm gemist.

Vini uiteraard de MOTM door zijn doelpunten, maar de ster van de avond voor mij toch weeral Bellingham. Zeer sierlijke voetballer en maakt ook zoveel meters. Ook niet onbelangrijk, heeft geen maniertjes nodig om indruk te maken. Pakt vanavond goed uit voor Vini, maar 1 van de volgende clasico's zal hij zich weer zelf uit de wedstrijd spelen door met randzaken bezig te zijn. Heeft hij totaal niet nodig want voetballen kan hij genoeg. Proficat Real supporters!

14 januari 2024 om 22:05

Probleem was niet de hoge lijn, die hanteerden we altijd al in de Clasico’s. Ook in de leuke en gewonnen Clasico’s speelden we zo. Probleem is dat de pressing op geen kloten trekt waardoor wij er altijd uitgespeeld worden. Dan krijgen ze natuurlijk alle tijd om die ballen in de ruimte te leggen.

Christensen en Koundé zijn dit seizoen positioneel echt drama.

14 januari 2024 om 22:13

Dat heb je nu eenmaal met high pressing. Als er onzekerheid in de ploeg zit, vallen er makkelijk grote gaten. Ik heb er mij al lang bij neergelegd dat het Tiki Taka tijdperk verleden tijd is, en ik denk oprecht vele andere Barcelona supporters met mij.

Dan kan ik niet begrijpen hoe je zo aan de wedstrijd kan beginnen. Zeker met de voorhoede van Real (ontbreken van een topspits), had een lagere defensieve lijn veel effectiever geweest.

Qua veldspel vond ik niet dat Barcelona moest onder doen in de 1ste helft. 2de helft was volledig voor Real voor de duidelijkheid, maar na die opnieuw oliedomme 3-1 gingen de kopjes naar beneden.

Ik mag hopen dat er in de CL niet zo naïef gespeeld zal worden tegen een top tegenstander (als we zelf voorbij Napoli geraken natuurlijk...), of het gaat weer een pandoering van jewelste worden.

14 januari 2024 om 22:20

@LaManita5

Omdat we niet anders kunnen. Laag blok zetten is niet des Barça’s en met een middenveld FDJ-Gundo-Pedri-Sergi Roberto heb je te weinig dynamiek om dat plan uit te voeren. Voorin enkel Lewa en Ferran Torres, hoe wil je dan in de omschakeling spelen?

We gingen nooit de bal hebben als wij in een laag blok gingen spelen.

14 januari 2024 om 22:23

Ben het volledig met je eens. Alleen is Barcelona dit seizoen gewoon verdedigend heel slecht, zelf laagvliegers in La Liga voetballen er bij momenten er door heen. Dus al ging je laag staan, zouden wij erdoor heen geraken.

Maar inderdaad, als Barca gewoon laagblok neerzette en niet hoog ging pressen had je waarschijnlijk meer kans gehad vandaag. Nu speel je de perfecte spel voor Real Madrid en al helemaal als je zelf niet scherp bent op het middenveld en overal tekort kom, dan gaan de ballen heel snel richting Rodrygo en Vinicius.

Ik blijf het zeggen, Barca faalt collectief nu al maanden en dan moet je kijken naar de coach.

14 januari 2024 om 22:39

Christensen vind ik nog beter spelen dan Araujo, Kounde en Balde. Die laatste 3 zijn geen schim van de voetballers die ze vorig seizoen waren. Christensen verzuipt veelal door het wanpresteren van de overige spelers. Zou oprecht opteren voor Christensen-Inigo (als die fit is). Die gasten kunnen opbouwen en hebben rust aan de bal. Araujo en Kounde komen dit seizoen paniekerig over en grossieren in persoonlijke fouten.

14 januari 2024 om 22:42

Ik zeg niet dat Barcelona handbal voetbal moest spelen voor de duidelijk he vrienden. Maar je linie op de middelijn zetten (zie de eerste 2 doelpunten) is toch gewoon gekkenwerk tegen een aanval met zoveel snelheid?

Een tragere wedstrijd had Barcelona veel meer gelegen vanavond. Niets mis mee om je meerdere te herkennen in een tegenstander en je tactisch aan te passen. Zoals gezegd, ik mag hopen dat dit in de CL wel zal gebeuren.

15 januari 2024 om 00:38

@cmg

Ik vind het oprecht bizar hoe weinig kritiek er is naar Xavi als je het vergelijkt met Koeman.

Vooral vergeleken de selecties die ze hebben zou men allang al om zijn ontslag moeten roepen, maar raar genoeg gebeurt dit niet.

15 januari 2024 om 01:39

Zoveel kwalitatief verschil is er nou ook weer niet tussen het Barca van Koeman en dat van Xavi, en bovendien heeft Xavi buiten alle verwachting de landstitel gepakt vorig jaar. Dan heb je behoorlijk wat krediet.

En laten we wel zijn, mensen zien ook het kwaliteitsverschil vanavond wel. Je kan hopen dat Real een slechte dag heeft of er met de pet naar gooit om fit te blijven voor de CL/etc, maar als ze dat niet hebben, wat doe je eraan?

15 januari 2024 om 11:45

@herosennin44

Die is er heus wel hoor, ik begin me stilletjes aan ook te irriteren aan bepaalde zaken rond Xavi. Die haalt volgend seizoen niet als er geen prijzen worden gepakt dit seizoen en daar lijkt het toch naar toe te gaan hoor.

Ik heb Xavi vaak genoeg verdedigd, onlangs vond ik nog dat we genoeg kansen creëerden en dat de aanval gewoon niet scherp genoeg was ondanks dat het spel niet fantastisch was. Resultaten hadden best anders kunnen zijn als de aanval de kansen binnenschoot.

Echter is het nu verdedigend ook drama, waar we vorig seizoen het vaakst de nul hielden in Europa zijn we nu een lachertje achterin. Dan begint de kritiek uiteraard wel te komen. Napoli uitschakelen gaat hem een beetje ademruimte geven (doel is 1/4 finale en dat haalt hij dan wel), echter geen kampioen worden en/of geen Copa is einde verhaal Xavi.

Mochten we toch beginnen nadenken over opvolgers dan denk ik aan Arne Slot, Unai Emery of Michel (girona).

Echt grote klasse dit elftal. Moeilijk om een paar namen eruit te pikken omdat iedereen wel goed speelde. Maar wat heb ik in het bijzonder genoten van Kroos. Wat een masterlcass, dominantie. Constant de vrije man, onder de druk uitspelen, gaten dichtlopen, ballen veroveren. Hij had het gewoon echt allemaal. We zijn allemaal echt wel kritisch op hem geweest, maar wat bewijst hij hier weer dat hij gewoon bij de allerbesten aller tijden hoort. Zo lang zo goed, klasbak.

Eerste prijs van het seizoen binnen, hopelijk het begin van velen!

15 januari 2024 om 09:14

Wat was die goed hè.

Ook zijn pressing van was goed. Zat er strak op.

Vorig jaar de beste verdediging van Europa. Vandaag zouden mijn U9’s het nog beter doen. What the f*** was dit? Ik snap best dat je niet in beste doen bent en dat ik sowiso wel had verwacht dat Real ons ging verslaan, maar dit was niet eens een wedstrijd.

Koundé, waarom dat hij stapt bij de 1-0 is onbegrijpelijk en waarom dat Peña nog aan zijn 16 meter gekluisterd staat weet ik ook niet. Vini kon nog een koffie onderweg meegrissen naar de goal.

Geen passie, aggressie bij niemand. Alleen bij Fermin en Frenkie en dat was dan veel te laat en verkeerde aggressie. De rest was dood. Geen pressie op de man in balbezit, alleen maar alibi-pressing. Die eerste twee goalen waren uiteraard daar een voorbeeld van.

Gefeliciteerd Madridistas. Ik verwacht dat Madrid dit seizoen wel eens voor de treble kan gaan, ze zien er zeker in aanvallend opzicht enorm gevaarlijk uit. Die gaan het elke topclub lastig maken

14 januari 2024 om 22:06

Toch denk ik dat ze tegen een City op oorlogssterkte wederom het onderspit zullen delven. Zou een mooie finale van de CL zijn ipv een tweeluik. Over 1 wedstrijd geef ik Real meer kans.

14 januari 2024 om 22:13

@Joga_Bonito10

Pfff weet het niet zo goed. Ze lieten het wel heel makkelijk lijken alleszins en ze beheersen game-management als geen ander. Zoals je zegt in 1 wedstrijd tip ik ze ook als favoriet. In twee wedstrijden kan het beide kanten uit.

Barcelona gaat hoogstens een ronde verder en dan is het boeken toe. Als je zo verdedigt lig je er zelfs tegen een gehavend Napoli uit.

14 januari 2024 om 22:15

In hun huidige vorm (city bedoel ik) is Madrid veruit de betere imo. Echter verwacht ik ook wel dat ze hun vorm wel weer hervinden. Dan is City inderdaad de favoriet. Een finale zou me wel bevallen, dan maakt Madrid imo meer kans dan in een tweeluik.

15 januari 2024 om 09:25

Huidige vorm kun je weinig over zeggen. City voetbalt nog steeds elke wedstrijd gewoon goed. Dat het in de uitslagen wat moeizamer oogt is wat anders. Aan de bal denk ik dat City sowieso superieur is aan wie dan ook. Maar dit Real heeft op de counter zeker opties tegen City. Vooral in dit systeem.

14 januari 2024 om 22:07

Real komt ook te kort tegen de top.
Barca was gewoon heel slecht, die eerste 2 goals, dat is een schande.

14 januari 2024 om 22:15

@Goat10

Nee man, op zulke momenten praat je teveel uit emotie. Die maken het echt iedereen lastig hoor met hun kwaliteiten.

14 januari 2024 om 22:17

Komen wij tekort gossie? Vandaar dat de bookmakers Real Madrid als 2e favoriet zien om de Champions League te winnen achter titelverdediger City. Maar inderdaad ik geloof op je woord Goat.

Trouwens, ik hoop dat je nog verbannen word voor je uitlatingen betreft dat Araujo Vinicius zijn been mocht breken, maloot.

14 januari 2024 om 22:29

Goat10 kan nooit positief over real spreken en de doodschop praat is inderdaad zielig.

14 januari 2024 om 22:44

Real is de top maat. Wie is dan de top volgens jou? Alleen City? Kappen met dit soort uitspraken aub. Real Madrid is sterker dan men voorafgaand aan dit seizoen had verwacht. Benzema out, Bellingham in, ik had verwacht dat ze aanvallend juist wat zouden missen, maar niets is minder waar. Het is een machine. Deze 442 opstelling is hetgeen wat Ancelotti onder Milan groot heeft gemaakt. Zet daar volgend jaar sowieso Endrick bij. Die past perfect in dit systeem ipv 433. Mbappe zou hierin ook perfect passen. Ik denk zelfs dat een koppel Endrick-Mbappe op de lange termijn fraude zou zijn. Bellingham, Camavinga, Tchouameni erachter. En die 4e middenvelder is mij om het even.

15 januari 2024 om 00:49

Dank je wel Joga, ik waardeer mensen als jij die objectief kunnen blijven zelfs na een verliespartij. Petje af!

Wij madridista zagen het ook niet positief in, aan de start van het seizoen. In aanvallend opzicht hadden we een superster Big Benz ingeleverd en er niet een superspits voor in de plaatst gehaald. Ikzelf dacht dat we echt ongelofelijk veel geluk moesten hebben om überhaupt kampioen te worden laat staan kans hebben op de CL. Maar ik ben net als jij verrast. Ik weliswaar aangenaam.

Ik denk dat we de koop van de eeuw hebben gedaan met Bellingham. 120mln voelt als een spotprijs en eigenlijk is het diefstal. Dat joch is 19 en net een half jaartje 20 en draagt ons nu al. Die jongen gaat ons nog heel veel brengen. Ik vind het ook extra mooi dat hij voor ons koos terwijl hij elders (city) het dubbele aan salaris kon krijgen.

Maar ere wie ere toekomt. Carlo staat erom bekend dat hij altijd het zijn teams aanpast op het materiaal dat hij tot zijn beschikking heeft en zijn hoofdregel is dat de beste 11 opgesteld worden (soms irritant). Hij heeft dit uitzonderlijk goed gedaan. Ongelofelijk. Hij heeft letterlijk het maximale wat uit dit elftal valt te halen gehaald.

Zwak Barca, wat ik voor de wedstrijd voorspelde, het is de moment voor Real om Barca te vernederen.
Barca kan geen goals maken, zo simpel is het.
Real speelde niet eens zo goed, maar als je zoveel ruimte weggeeft, dan kan het niet anders da de goals erin vliegen.
Vini 3 goals, en speelde niet eens goed, wel een serieuse provocateur, snap niet dat niemand hem hard aanpakt.
Toen Messi bij Barca speelde, probeerden Ramos en Pepe elke wedstrijd zijn been te breken, Barca is daarin veel te braaf.
Als je zoals Araujo rood pakt, pak die provocateur dan serieus aan, nu krijgt hij rood om niks.
Wat Barca betreft, mag Xavi wel vertrekken, ben zijn tacktiek van grote wedstrijden echt zat.
En ik denk dat de spelers daar ook geen vertrouwen meer in hebben, niks loopt goed dit seizoen.

14 januari 2024 om 22:09

Toch wel bijzonder, real speelt volgens jou nooit goed, maar winnen wel alles. Vini trouwens fantastisch vandaag, wellicht heb je een andere wedstrijd gekeken.

14 januari 2024 om 22:10

Vini moet minder zeuren in het veld maar heb Barcelona ook vaak smerige overtredingen zien maken

15 januari 2024 om 00:52

Wow deze gast probeert gewoon hier te propageren dat het stuk trappen van iemand benen normaal is. Gast, is alles oké daar in je bovenkamer? Zoek hulp.

15 januari 2024 om 01:43

Laat me raden: Goot10? Sja, die mag dat hier gewoon propageren. Maar probeer liever niet te zeggen dat Frankie de Jong een slapjanus is, dan wordt je comment gelijk verwijderd. Overigens ging Araujo ook echt voor de enkelbreker, hij schopte alleen mis. Had hij hem vol geraakt, dan had de idioot zijn wens in vervulling zien gaan.

Madrid duidelijk paar maatjes te groot.
Maar Waarom word de finale van de super copa daar gespeeld ?

15 januari 2024 om 00:41

@pindakidd

Sweet, sweet money. Daarom wordt het daar gespeeld.

Frankie moet wellicht echt overwegen om te vertrekken als hij nog de Champions League wil winnen.

Barcelona maakt al 8 jaar geen indruk meer in Europa.

14 januari 2024 om 22:50

Hij moet zelf meer zijn best doen om Barca daaraan te helpen. Dat doen topspelers namelijk. Die zijn het verschil zoals de 19 jarige Bellingham

15 januari 2024 om 01:45

Na dit seizoen zakt Frenkie’s salaris weer terug naar “normaal” niveau, dan is hij in principe verkoopbaar - dus als-ie werkelijk wil dan is dat het moment om weg te gaan. De vraag is waarheen - bij Real of City is het voor hem lastig om in de basis te komen denk ik, Bayern of PSG liggen meer voor de hand. United of Arsenal zou ook kunnen.

Geen enkel moment lijkt Real van slag, ook niet na de 2-1.

Ik vind overigens die Xavi steeds onsympathieker worden. Onsympathieke gebaartjes, smoelwerk.



Viel me erg op dat de spelers van Real na de 4-1 en rode kaart van Araujo gewoon rustig rondo deden terwijl ze Barcelona konden vernederen. Toch gekozen om energie te sparen voor donderdag tegen Atletico Madrid voor de copa, erg volwassen.

Deze keer heeft Ancelotti Xavi tactisch afgetroefd. Ik weet niet wat Barcelona bezield om 4-4-2 te spelen. Je had maar Gundogan en Frenkie centraal verdedigend staan terwijl real Bellingham, Valverde en Touchameni vooruit konden voetballen. Wat is Barcelona erg afgezakt als je vergelijkt met vorig jaar. Steenvast 4-3-3 spelen en nu zie ik spelers maar wat doen of ze begrijpen de visie van Xavi helemaal niet. Zelfs Laporta keek erg stoned en wist niet naar wat hij keek

Vorig jaar won Barcelona met 3-1 van Real Madrid in de super copa finale en ze gingen na het fluitsignaal uitbundig vieren. Nu zie ik de spelers van Real Madrid na het fluitsignaal de spelers van Barcelona een hand geven en rustig aan doen.

Wat een klasse ...

"we domineerden met momenten." Jeetje, Xavi is toe aan een psychiatrische opname volgens mij. Barca heeft 10-15 goede minuten gehad toen Madrid terugzakte na de 2-0 en ze liet komen. Verder was Barca eigenlijk kansloos de hele wedstrijd. Die kan echt geen onderscheid maken tussen balbezit en controle over de wedstrijd.

14 januari 2024 om 22:28

@real8madridDat stoort me nu het meest aan de Catalanen. Ze gaan oprecht hun gezicht willen tonen voor de camera en iedereen willen overtuigen dat ze niet belachelijk zijn gemaakt. Beetje zelfkritisch zijn kennen ze daar absoluut niet. Ook Laporta zal weer gaan roepen dat we in de running zijn voor Liga, Copa en CL. Zelfs iemand die nog nooit voetbal heeft gekeken en louter curling kent zou na deze match Barcelona geen schijn van een kans geven.

15 januari 2024 om 00:13

Ja ik kan me goed voorstellen dat dat zeer zuur is als fan. Aan de ene kant zie je je coach zichzelf voor paal zetten en aan de andere kant toont het ook een gebrek aan zelfreflectie waardoor je niet snel verbetering verwacht.

15 januari 2024 om 00:57

Laporta wordt jullie ondergang. Die man heeft serieus last van wanen. Xavi heeft ook vaak moeite met de hand in eigen boezem te steken. Misschien is het inderdaad wel ‘iets van de Catalanen’ maar dat het voor de club niet goed is, daar kunnen we het zeker over eens zijn.

14 januari 2024 om 22:50

Xavi is als speler ook zo geweest. Die denkt oprecht wie het meeste balbezit heeft is degene die beter is en degene die het meest aanspraak maakt op een overwinning. Hij praat altijd over Cruijffismo e.d. maar wat Barca de laatste maanden laat zien is alles behalve dat. Het wordt tijd dat hij even op het matje wordt geroepen. Laporta zal Xavi heel lang het hand boven het hoofd houden. Het is tenslotte zijn droomtrainer geweest die hij heeft aangesteld.Ik zou oprecht wel ooit een Slot bij Barca willen zien. Iemand met een duidelijke aanvallende visie en duidelijke communicatie altijd. Lijkt ook met elk materiaal voetbal erin te krijgen. Denk oprecht dat hij een topcoach in wording is vanuit de Nederlandse enclave dan. Bij Ten Hag heb ik dit nooit gehad. Die heeft geluk gehad met het team dat hij had bij Ajax en de spelers die aangekocht werden.

15 januari 2024 om 00:50

@joga

Dat hij geluk gehad heeft lijkt me onzin. Als het aan de spelers lag, waren ze wel allemaal naar topclubs gegaan en geslaagd en dat is dus niet zo.

Ook nu bij United met enorm veel blessures en simpelweg een matige selectie waar de meesten al bij United speelden heeft hij nog altijd in de tijd dat hij er zit de meeste punten gehaald in de historie van United.

Doet me denken aan de tijd dat men riep om het ontslag van Mourinho die uit noodzaak met Fellaini op 10 en Smalling en Jones achterin speelde. Grappig genoeg eindigde hij zeer onverwachts 2de en won de EL wat een wereldprestatie was.

Ik zie Ten Hag dit niet doen maar ik neem bakken met gif er op in dat Slot het niet beter had gedaan met United.

Vooral met de druk die erbij komt kijken niet. Ten Hag lijkt 10 jaar ouder.

15 januari 2024 om 01:01

Ik denk dat dit de grootste valkuil is voor jullie. Jullie hebben op dit moment twee mensen op belangrijke posities zitten (Xavi als trainer en Laporta als club president) die moeite hebben met zelfreflectie. Bij die twee heren ligt het altijd aan iets behalve aan Barca… sterker nog zij roepen in de kranten en media dat Barca het fantastisch doet… nou dat lijkt me niet hoor. Ik als Real Madrid fan juich het aanblijven van beide heren oprecht van harte toe. Dat zal je denk ik wel begrijpen. Maar als ik Barca fan was dan had ik die twee liever gister dan vandaag geloosd zien worden.

15 januari 2024 om 01:07

De toekomst zal het uitwijzen maat!

Real Madrid is gewoon een maat te groot voor Barcelona op dit moment en eigenlijk iedere ploeg in Spanje.
Girona zal denk ik op een gegeven moment ook afhaken als titelkandidaat, vandaag niet eens kunnen winnen van de hekkensluiter en mochten nog blij zijn met een punt.

Het zijn gokjes, spelers zo jong halen (zie Pato) omdat je maar moet afwachten of ze elk seizoen stappen maken maar voor Real pakt t erg goed uit. Elke transfer is natuurlijk de verwachting dat spelers stappen maken maar je hoeft maar naar Ajax te kijken om te zien dat t niet altijd het geval is. Barcelona haalt daarentegen veel spelers waarvan weet dat ze geen stappen meer maken. En de eigen spelers ontwikkelen zich ook te weinig muv Pedro en Gavi wellicht. Je moet een staf hebben die spelers beter maakt (niet perse hoofdcoach) maar dat is zelden het geval imo.

14 januari 2024 om 23:03

Barcelona haalt meestal spelers die geen grote ontwikkelingen meer kunnen maken omdat ze vaak wat op leeftijd zijn. Bv een Gundogan, Lewandowski die zijn al midden 30, Cancelo gaat ook naar de 30. Niet super oud maar dan moet je niet meer al teveel ontwikkeling van verwachten.

Het verschil ligt hem puur dat Real Madrid het geld wel heeft liggen, langdurig kan scouten en vervolgens grote bedragen kan neerleggen voor de toptalenten, terwijl Barcelona vaak hier in dan moet afhaken, net zoals zij de strijd om Turkse talent Arda Guler op het nippertje verloren van Real Madrid.

Betreft Pedri die komt niet uit de eigen jeugd, is van Las Palmas weggeplukt, die ontwikkelt niet echt omdat hij 2x langdurig geblesseerd is geweest anders is het echt een subliem voetballer. Vergeet ook niet dat goede voetballers rondom je heen jezelf ook beter maken en dat mis ik rond Pedri wel vaak.

15 januari 2024 om 07:05

Cmg gefeliciteerd met de overwinning maar ben het niet met je eens. Barca kan toch niet alleen teren op jonkies en dan is het toch logisch dat er wat ervaring bij komt? Je noemt 3 oude spelers op maar vergeet voor de rest dat je een elftal hebt met Pedri, Gavi, Yamal, Fermin, Balde, Araujo en Frenkie als jonge spelers die nog kunnen groeien? Waarvan 5 uit eigen jeugd. Ja Real haalt dure jonge spelers maar Barca heeft daar een andere werkwijze in waarin jeugd over het algemeen kansen krijgt. Niks mis mee want Real plukt de vruchten van haar beleid nu, mede omdat zij ook het geld hebben liggen. Maar her probleem bij Barca is niet dat ze oude spelers halen.

Zeer terechte overwinning!!! Real was gewoon een maatje te sterk voor dit Barcelona. Die rode kaart was in mijn ogen terecht, maar die reactie van Vinicius was er weer zwaar over!!! Echt een etter op het veld, en zeer logisch dat je met zo’n gedrag steeds in het oog van de storm komt te staan. Alves deed het, Neymar en Vinicius doen het, ik hoop dat die arrogantie geen trent wordt in het voetbal. Vinicius denkt dat hij het mannetje is. Spelers die al meer bewezen hebben zijn zelfs niet zo arrogant zoals hij nu al is. Ik vind dit Real onwaardig. Tot slot is mijn conclusie dat Real gewoon de sterkste selectie van Spanje heeft. Als je ziet wie zij kunnen inbrengen in vergelijking met Barca en Atletico, dan denk ik dat de kampioen in Spanje bekend is. Als daar volgend seizoen eventueel Mbappe bij komt, dan kunnen ze hun voet weer naast de Engelse clubs zetten, in de CL.

14 januari 2024 om 22:56

Clubs? Of club? Alleen City toch? Welke Engelse clubs nog meer? Liverpool fans gillen als ze de naam Real Madrid horen.

14 januari 2024 om 23:06

Zolang Vinicius het kan brengen zal hij dit soort acties (helaas) mogen doen.

Vandaag stoorde het mij niet, hij liet zijn voeten spreken en dan stoort het niet. Maar dit seizoen, met name door de nieuwe opstelling waar hij in begin van het seizoen niet tot zijn recht kwam, was hij continue geïrriteerd, continue bezig met andere dingen dan voetballen, en als je dan niet presteert en zo een gedrag vertoont, dan moet je wel opletten bij Real Madrid.

Denk overigens dat Vinicius heel erg geliefd is bij Perez, is zijn oogappeltje volgens mij.

En morgen verloopt de deadline voor Mbappé toch?

Eindelijk duidelijkheid hoop ik

Wat de beslissing ook wordt, laat hem minstens 4 jaar tekenen


Die transfer saga ben ik klaar mee.

14 januari 2024 om 23:08

Stiekem hoop ik op zijn komst, zo een trio daar is de voetbalwereld niet klaar voor.

Maar aan de andere kant denk ik, weet je met de komst van Endrick is hij zelfs overbodig. Laat hem inderdaad een langdurig contract tekenen zijn we van die geruchten vanaf.

15 januari 2024 om 11:48

@CMG-

Zou een enorme cheatcode zijn, echter ben ik nog steeds van mening dat Real best zonder Mbappé verder kan hoor. Sterker nog, Mbappé kan een break or make verhaal zijn. Voor hetzelfde geld verstoort hij de hele chemie tussen die groep en is Real slechter af met hem dan zonder.

Wat Real betreft moeten ze zich zeker niet gek laten praten door Mbappé's entourage, Real heeft een te grote status om zich zo te laten bespelen. Real moet laten uitschijnen, het is graag of het is niet. Met Vini, Rodrygo, Endrick, Brahim (heerlijke speler) zitten ze best goed hoor.

15 januari 2024 om 01:04

Laat die gast lekker een contract teken voor het leven in Parijs. Voor hem en zijn mama is geld op plek 1 en de rest komt daarna. Hun goed recht maar dan hoe je niet bij real Madrid te komen. Nee, bedankt, lekker daar blijven.

15 januari 2024 om 02:18

Ben inderdaad benieuwd wat we gaan horen vandaag. Ze zeiden inderdaad dat de 15e deadline day zou zijn. Maar ja we moeten onthouden dat alleen de media dat heeft gezegd en dus niet de waarheid kan zijn. Het zou alleen zo mooi zijn als er is een einde gaat komen aan deze hele saga. Er moet gewoon duidelijkheid komen zodat het bestuur verder kan schakelen naar andere opties of niet...

15 januari 2024 om 12:57

Zou mooi zijn als hij komt maar ook zonder hem zullen we prijzen blijven winnen.

Frenkie speelde de hele wedstrijd alsof ze 5-0 voor stonden. Echt enorm traag en zonder enige fantasie. Vergelijk hem eens de middenvelders van Real die alles op tempo doen en om dingen te creeeren. Wanneer maakt hij nou eens die stap om het echt te bepalen en niet rondo te spelen zonder goal? Heb me kapot zitten ergeren. En weer breed, en weer kort tussen de linies. 90 minuten lang hetzelfde en niet 1 keer het idee om iets intuitiefs te verzinnen

Heerlijke overwinning dit ook al is het ‘slechts’ de supercup. Enne… Ancelotti weer tactisch overklast vandaag zeker!?

Ik denk dat Barca langzaam maar zeker wel aan een meer ervaren coach moet gaan denken. Xavi stuurde Barce wel heel naief het veld op. Hoog druk willen geven, veel ruimte achter de laatste linie. Dat verzin je toch niet met het spelersmateriaal dat je hebt? Hij heeft de afgelopen twee jaar toch spelers mogen halen en veel beter is het er allemaal niet op geworden. Real heeft gisteren zonder bovenmatige inspanningen te hoeven leveren Barca op alle fronten weten te overklassen.

Ik kijk niet zo vaak Spaans voetbal, maar jee wat een overmacht was dit. Ik ging toch even dubbelchecken of Barcelona ook echt de kampioen was vorig jaar. Ze speelden helemaal niets klaar. Madrid speelde ook veel meer als team, met veel meer diepgang en heldere looplijnen. Zie ze de CL ook wel weer winnen, misschien dat city of Bayern ze nog kunnen stoppen.

15 januari 2024 om 11:49

@streepan

Ik vraag me af waarom iedereen Bayern opnoemt. Vind ze alles behalve indrukwekkend dit seizoen, voor mij is het Real of City denk ik dit seizoen. Inter is een outsider samen met Bayern.

Real Madrid heeft Barcelona overklast. Je ziet duidelijk dat dit Real een maatje te groot is dan dit Barca. Iedereen bij Real heeft goed gespeeld. Bellingham, Rodrygo, Vinicus en Valverde speelde echt geweldig. Geen één verdediger van Barca kant kan de geweldige snelheid van Rodry en Vini bijhouden en zo kon er kinderlijk eenvoudig gescoord worden door Real. Veel fouten op het middenveld van Barca hebben ook voor dit aantal tegendoelpunten gezorgd. Voor de eretreffer bij Barca was die goal van Lewandowski een prachtdoelpunt en de mooiste van de avond. Felix kwam ook af en toe met een technisch hoogstandje maar verder hebben we heel weinig van Barca gezien. Real speelde goed en heeft verdiend gewonnen, Barca speelde slecht en heeft verdiend verloren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren