Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid morst zeer kostbare punten in stadsderby tegen Rayo Vallecano

Laatste update:

Real Madrid heeft zondag kostbaar puntenverlies geleden in LaLiga. Op bezoek bij stadsgenoot Rayo Vallecano kwam het team van Carlo Ancelotti niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Halverwege de eerste helft maakte Raúl De Tomás de vroege treffer van Joselu ongedaan. Door de puntendeling van de Koninklijke kan nummer twee Girona het gat van zes punten verkleinen tot drie punten als er wordt gewonnen van Athletic Club.

Trainer Ancelotti voerde enkele wijzigingen door ten opzichte van het gewonnen Champions League-duel met RB Leipzig (0-1). Voorin werd Rodrygo vervangen door Joselu, terwijl Toni Kroos op het middenveld plaatsmaakte voor Luka Modric.

Verder speelde Aurélien Tchouaméni wederom als centrale verdediger naast Nacho Fernández. De backs, Dani Carvajal en Ferland Mendy, moesten plaatsmaken voor respectievelijk Lucas Vázquez en Fran García.

Real Madrid kwam al snel op rozen, want de voorsprong werd al binnen drie speelminuten gevonden. Na een razendsnelle omschakeling belandde de bal op de rechterflank bij Federico Valverde, die een afgemeten voorzet afleverde bij Joselu. De spits gleed de bal ter hoogte van de penaltystip binnen: 0-1.

Lang kon Real Madrid de voorsprong niet vasthouden, want halverwege de eerste helft kwam Rayo Vallecano op gelijke hoogte. Na een handsbal in de eigen zestien van Eduardo Camavinga kende arbiter Alejandro Muñiz Ruiz een strafschop toe aan de thuisploeg. Raúl De Tomás liet de buitenkans van elf meter niet onbenut: 1-1.

Tien minuten voor het rustsignaal kreeg Real Madrid een goede kans om opnieuw op voorsprong te komen. Uit een afvallende bal na een hoekschop volleerde Valverde richting doel, maar zijn inzet belandde op de paal.

In het tweede bedrijf hield Rayo Vallecano uitstekend stand en het leek Real Madrid aan creativeit te ontberen. De bezoekers kwamen nog wel in de buurt met onder meer een vrije trap van Kroos en een kans van Joselu, maar een zege werd niet meer gevonden. In de blessuretijd werd invaller Carvajal nog met direct rood van het veld gestuurd nadat hij een elleboogstoot uitdeelde aan Kike Perez.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terechte strafschop voor Rayo maar dat maakt het wel des te frustrerender dat Madrid de laatste weken in Spanje meerdere overduidelijke strafschoppen is ontnomen met minstens 1x puntverlies tot gevolg en bij de eerste mogelijkheid er nu 1 tegen krijgt, wederom met puntverlies tot gevolg.

Extra tijd is ook steeds zo frustrerend arbitrair. 9 wissels en constante tijdrekken van Rayo. Als er in de 2e helft 25 minuten gevoetbald is dan zal het veel zijn en je krijgt 6 minuten extra. Gisteren scoort Barca dan wel de winnende in de 8e minuut geloof ik. Ik heb de wedstrijd niet gezien maar kan me haast niet inbeelden dat er een duidelijke reden is voor dat verschil in extra tijd. Gebeurt overigens altijd, soms heb je mazzel soms niet, ik zeg niet dat het een manier is om team A te bevoordelen, het willekeurige is echter zo frustrerend.

Verder overigens wel gewoon een terechte uitslag. Madrid was zo zwak en lusteloos. Modric en Vazquez kunnen niet meer wat mij betreft.

18 februari 2024 om 16:08

De laatste wedstrijd van het seizoen is in het bernabeu. Ik hoop dat de titel dan beslist is en Modric mag starten in zijn afscheidswedstrijd maar tot die tijd hoop ik dat ik hem niet al te veel meer zie tussen de lijnen. Zeker niet in de basis.

18 februari 2024 om 16:11

Was echt weeral slecht helaas vandaag inderdaad. Jammer dat dit toch het seizoentje teveel lijkt te zijn voor hem. Zie je vaak toch eerder niet bij Real dan wel.

18 februari 2024 om 16:10

Zeer zwak inderdaad hoe real voor de dag kwam na de 1-1. Zonder Jude mis je toch dat speciale in dit elftal vind ik. Vinicius kan dat brengen maar ook lang niet altijd.

18 februari 2024 om 16:12

@lierse1997

eens Jude heeft ook gewoon het meeste impact dit seizoen.

je zei in Live meepraten dat die 2e gele kaart voor Carvajal niet terecht was terwijl hij toch heel duidelijk een slaande beweging maakt van achter

18 februari 2024 om 16:23

Ook zonder bellingham moet je hier gewoon winnen hoor. Hier voor hebben we toch gewoon ook zonder bellingham al onze wedstrijden gewonnen? Maar ja als je modric laat beginnen wil je blijkbaar niet winnen.

18 februari 2024 om 16:51

Zag het niet duidelijk of er contact was. Kon ook gewoon een beuk met de rug zijn vanuit de standpunten die ik zag.

18 februari 2024 om 16:11

@real8madrid

Modric kan sowieso niet meer helaas die is dit hele seizoen gewoon bankzitter.

heel Real was niet goed vandaag alleen Joselu speelde oprecht prima.

18 februari 2024 om 17:29

Dat dit de meest gewaardeerde reactie is, is veelzeggend. Barcelona is de eerste 12 wedstrijden 6 of 7 penalties ontnomen, dit begon in ronde 1. En op echte sleutelmomenten. Dit jaar durfden ze het zelfs in een clasico (1-0 voor Barcelona, Araujo wordt een kopkans ontnomen door Tsouameni). Zeggen dat Real benadeeld wordt én dat dit het meest gewaardeerd is, en het wordt me duidelijk waarom als ik kritische Real stukjes schrijf, ze vaak verwijderd worden. Real wordt met fluwelen handschoenen aangepakt, al zolang ik voetbal kijk (en ik ben oud). Mourinho mocht zijn gang gaan, maar ook Valverde mag een tegenstander neerslaan zonder consequenties. En Xavi pakt als coach om de week een gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding...

18 februari 2024 om 19:46

Neen dat wordt verwijderd omdat je provoceert. Dat Barca in bepaalde wedstrijden benadeeld is betekent toch niet dat je niets mag zeggen wanneer Madrid penalties werd ontnomen ofwel? Staat compleet los van elkaar.

Provoceert en onzin kletst*

18 februari 2024 om 20:54

Baena zei dat valverde wel ff lekker terug kon gaan naar zn doodgeboren kind. Ongeacht je clubkleur, we hadden allemaal hetzelfde gedaan. Plus dat dit buiten het voetbalveld gebeurde, en als er dus geen aangifte wordt gedaan, het klaar is.

19 februari 2024 om 13:06

Je mening is provoceren? Die zie ik niet. En het zijn 2 zaken, maar wel zaken die me opvallen. A) 20 jaar geleden was niemand in NL fan van RM en was VZ heel erg pro Barcelona. Tegenwoordig zijn er meer RM fan(boy)s dan Barcafans en is het hele sentiment hier op VZ omgeslagen. En mag je geen kritiek meer leveren. Geen idee of er wild op los gerapporteerd wordt of dat de moderators prorm zijn. B) RM wordt seizoen na seizoen bevoordeeld op de Spaanse velden. Velen met mij zullen zelfs zeggen dat ze dit ook Europees lukt, maar zo ver wil ik niet gaan. Ik kijk even alleen naar la liga. En zeggen dat je dan tegen Atletico een penalty had moeten hebben, maar niet kijken naar alle voordeeltjes, vind ik scheef.

Bevalt mijn iets genuanceerder antwoord je zo beter?

18 februari 2024 om 20:56

Ik moet heel eerlijk zeggen; de blessuretijd was opzich prima. Er gebeurde gewoon weinig. Dit was gewoon een off-day die je prima alsnog had kunnen winnen maar het mocht niet zo zijn. Hopen dat Girona gewoon verliest in bilbao!

19 februari 2024 om 14:14

Ja tegen leipzig ook zoveel pech heh...p

18 februari 2024 om 16:09

Blijf het altijd het toppunt van dom vinden wanneer mensen gokken en dan boos zijn op een ander wanneer het niet uitpakt.

18 februari 2024 om 16:13

Je heb gelijk klopt, maar ook al gok je niet het is toch rampzalig (ben ook nog eens een real supporter vandaar mijn extra woede) om real zo te zien voetballen. Je speelt tegen een smerige club die alleen maar vecht slaat en meer kaarten mocht hebben snap ik. Maar alsnog ga je niet zo ongemotiveerd lopen voetballen.

18 februari 2024 om 16:23

Klopt, ze moeten dit altijd winnen. Helaas hebben ze het om een of andere reden heel vaak moeilijk met Rayo. Vind het overigens geen smerige club. Doen gewoon wat ze kunnen en moeten om een kans te maken en dat vind ik logisch. Aan de ref om de grenzen goed aan te geven en te bewaken, helaas heb je die scheidsrechters niet in Spanje.

Matige pot van Real en dan kun je een keer punten laten liggen. Vond de scheids de 2de helft zwak fluiten. Die nr 14, Kike heeft wel 4-5 counters eruit gehaald door iedereen vast te houden maar krijgt nooit een gele kaart. Heeft hij nou geel gekregen bij het rode kaart moment met Carvajal ofniet?

18 februari 2024 om 16:19

Die Crespo idem dito.

Begint modric weer een keer en het lijkt alsof hij het niveau van het hele team naar beneden brengt. Hij kan er echt niks meer van. Die Fran García kan alleen maar rennen die heeft letterlijk geen techniek. Vini en brahim beide slecht vandaag, maar ja vergeten en doorgaan en stel modric aub nooit meer op.

Arda 87e minuut er in, lekker hoor Ancelotti. Snap het wel je middenvelders waren zo goed, de ene naar de andere kans gecreëerd ook.

18 februari 2024 om 16:53

Hij moet rustig gebracht worden. Mag echt niet weer geblesseerd raken. Zijn tijd komt vanzelf

18 februari 2024 om 21:00

Reactie uit emotie. Ik zeg het werkelijk iedere week maar er is echt niks waar je op kan baseren dat hij meer moet spelen. Je moet je kans verdienen. Al helemaaaal bij een club als real. Ancelotti is geen pannenkoek. Zijn tijd komt nog wel. Vini heeft bv hetzelfde gehad

En dan hebben Barcelona fans nog het lef om over 'Vardrid' te praten.

Dit weekend:

Real madrid krijgt penalty tegen en rood.

Barcelona krijgt goedkope penalty wéér in blessuretijd en mag (gemiste) penalty nog worden overgenomen ook.

18 februari 2024 om 16:18

Mensen die over Vardrid beginnen zijn of kinderen of clowns. Iedereen met een beetje brein weet gewoon dat de scheidsrechters zeldzaam slecht zijn en over en weer fouten maken.

Je opmerking over Barcelona zegt dat jij niet heel anders bent dan de “vardrid” schreeuwers. De penalty was niet goedkoop, Yamal wordt tegen zijn rug getrapt. Overduidelijk. De keeper komt te vroeg van de lijn. Overduidelijk.

Barcelona krijgt 2 weken terug nog rood voor helemaal niks. Laten we hier niet gaan doen dat Barcelona altijd gematst wordt en Real Madrid genaaid. Ik kan ook constant Almeria erbij halen, maar ik snap dondersgoed dat dat gewoon een slechte scheids was. Niet iemand die bewust Real wilde laten winnen.

18 februari 2024 om 16:23

Klasse reactie!

18 februari 2024 om 16:31

@pedri16

kon het niet mooier verwoorden chapeau!

Klasse reactie man!

18 februari 2024 om 17:33

Dit dus! Alle 20 clubs worden genaaid door deze waardeloze scheidsrechters. De ene keer is het Barca, de andere keer Real Madrid en de volgende keer Cadiz.

18 februari 2024 om 21:02

Amen

18 februari 2024 om 22:13

Ik vind je comment even zwak als de huilebalken die zeuren over “vardrid”. Ipv de schuldige vinger te wijzen zou het mensen sieren om aan zelfreflectie te doen. Barca speelt klote en dan licht het niet aan de scheids. Idem voor madrid.

18 februari 2024 om 22:17

Maar even serieus, die rode kaart van Carvajal is gewoon terecht toch?

Rayo Vallecano uit op een zondagmiddag 2 uur. Alle ingredienten stonden ook klaar voor puntverlies. Wanneer was het voor laatst dat Real op zo tijdstip, makkelijke een uitwedstrijd won?

Je begon nog goed aan de wedstrijd met een snelle voorsprong. Daarna kakt het zoals altijd weer in. Helemaal toen Rayo op gelijkehoogte kwam. Natuurlijk scoort een ex-speler van Real weer, notabene zijn eerste van het seizoen.

Het leek echt helemaal nergens op. Het voelde alsof Rayo met 12 man speelde. Zo gigantisch vaak kwamen we een mannetje tekort op het middenveld. Vinicius in uit of thuiswedstrijden blijft ook nog altijd een groot verschil. Deze jongen verliest zovaak zijn hoofd in zulke uitwedstrijden, met het publiek heel dicht op het veld.

Puntje koesteren en op naar volgende week tegen Sevilla. Hopelijk verliest Girona morgen bij Bilbao, zodat je nog altijd een aardige marge hebt op de achtervolgers.

Carvajal trouwens met een gigantische domme tweede gele kaart. Lekker man, juist nu hebben we je hard nodig tegen Sevilla, en dan op zo manier een tweede gele kaart pakken. Hopelijk is Rudiger er volgende week weer bij, zodat je Tchouameni weer op zijn favoriete plek kan laten spelen. Modric heeft helaas vandaag laten zien waarom Ancelotti amper een beroep doet op Modric. Het beste is er gewoon vanaf.

De ploeg was duidelijk nog niet hersteld van Leipzig uit. Oogde log en zwaar. Dan heb je pech met een penalty en kan je daarna geen vuist meer maken. Dat Isi, Kike, Crespo en Ballieu mochten blijven staan was op zijn zachtst gezegd bijzonder. Verwachtbaar, maar bijzonder.

18 februari 2024 om 16:48

Ik vraag me af hoezo Güler zo ongelofelijk laat gebracht wordt. Niet dat hij ineens 3 ballen erin zou knallen, maar hij is wel frisser dan de spelers die erin stonden. Het is ook niet dat er volle bak druk op deze wedstrijd stond waardoor je hem wilt ontzien.

Voor zover ik deze wedstrijd meegekregen heb (keek half mee want Ajax moest tegelijk) creëerde Real helemaal niet makkelijk kansen. Dan is een speler als Güler hartstikke handig vanaf minuut 60.

18 februari 2024 om 16:51

Ancelotti kiest vaker voor de veilige weg. Spelers die hem al wat gebracht hebben.
Onze Xavi brengt wel veel jeugdspelers in maar blijft ook vasthouden aan Lewa. Trainers doen dit vaker al vindt ik zelf dat Guler wel meer tijd verdient dan 4 5 minuten

18 februari 2024 om 17:26

Voor mijn part was Arda gestart. Brahim is niet fit, waarom zou je dan risico met hem lopen denk ik dan?

18 februari 2024 om 18:11

Arda had ook veel eerder gebracht moeten worden. Veel te laat gewisseld door Ancelotti zeker omdat Brahim natuurlijk niet helemaal fit was. Dat is soms wel het nadeel aan Ancelotti dat die te lang wacht terwijl verandering broodnodig was. Zeker omdat je moest scoren.

Had al het vermoeden nadat je een moeilijke CL wedstrijd achter de rug had met dit tijdstip. Jammer want het begon zo goed met die 0-1 van Joselu na 5 minuten. Daarna drong de ploeg zeker aan maar dan krijg je zo'n ongelukkige penalty tegen van Camavinga. En daarna werd het een stuk minder. Tweede helft was erg lamlendig en dan is een gelijkspel dan terecht over het algemeen. Tegen Sevillla mis je dus helaas Carvajal (domme rode kaart) en Camavinga. Ik mag hopen dat Rã¼diger dan terug is zodat Tchouameni weer terug op het middenveld gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren