Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid en Chelsea akkoord over overgang van Morata

Laatste update:

Real Madrid en Chelsea hebben overeenstemming bereikt over een transfer van Álvaro Morata naar Engeland, zo meldt de Spaanse topclub woensdagavond via de officiële kanalen. De overgang van de aanvaller is nog wel afhankelijk van een medische keuring. De clubs doen geen mededelingen over de hoogte van de transfersom, maar de Champions League-winnaar zou naar verluidt een formeel bod van circa 85 miljoen euro hebben geaccepteerd.

Met Morata heeft Chelsea eindelijk de gewenste spits binnen en lijkt de aftocht van Diego Costa een formaliteit. Laatstgenoemde kreeg weken terug al te horen dat hij deze zomer mocht vertrekken. De Londenaren hadden aanvankelijk interesse in Romelu Lukaku, maar Manchester United was slagvaardiger en won de strijd om de handtekening van de Belgisch international. Spelers als Andrea Belotti, Pierre-Emerick Aubameyang en Gonzalo Higuain werden ook aan the Blues gelinkt, maar de keuze van de regerend landskampioen is uiteindelijk op Morata gevallen.

Morata, 24 jaar, doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid en kwam in zijn eerste vier seizoenen tot 52 officiële duels, waarin hij 11 keer scoorde. In de zomer van 2014 vertrok de Spanjaard voor twintig miljoen euro naar Juventus, waar hij tot 27 doelpunten in 93 officiële wedstrijden kwam. Real Madrid koos een jaar geleden ervoor om de terugkoopclausule van dertig miljoen euro te lichten, mede omdat de aanvaller werd gezien als een speler die in de toekomst veel geld zou kunnen opleveren.

Hoewel Morata met 20 doelpunten in 43 officiële duels een belangrijk aandeel in het succesvolle seizoen van Real Madrid had, was hij toch niet onomstreden voor Zinédine Zidane en wilde de club geen 'nee' zeggen tegen een bod van 85 miljoen euro. De oefenmeester opteerde vaak voor zijn landgenoot Karim Benzema, ook al was zijn moyenne lager dan dat van Morata. De verwachting is dat Real Madrid nog een spits gaat aantrekken, daar eerder Mariano aan Olympique Lyon werd verkocht.

Een wijze beslissing van Real Madrid

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldige aankoop! Als Morata wel kan settelen hebben we een topspits voor de aankomende 8 jaar! Geweldig nieuws voor de club!

19 juli 2017 om 19:43

Een goede spits inderdaad, scoort altijd wel zijn goals. Enige punt is dat hij technisch vernuft ontbeert. Hij laat bij vlagen wel techniek zien maar het ziet er vaak toch wat klummelig uit. Goede spits, maar geen topspits. Hooguit 40 miljoen waard.

19 juli 2017 om 19:48

Diego Costa was ook niet een Messi aan de bal dit zou wel eens een mooi huwelijk kunnen worden. Morata met zijn uitstekende looplijnen daar weten Fabregas en David Luiz wel raad mee met hun crosspases. Daarbij kan hij ook nog eens de combinatie aangaan met een Hazard en Pedro toch wel twee van de beste vleugelspelers duo's van de Premier League. Ik ben benieuwd.

19 juli 2017 om 21:20

Klopt opzich, maar er zit natuurlijk een groot verschil in hype en leeftijd. Er zit ongeveer vijf jaar tussen die twee. Bij Dolberg is the sky nog altijd the limit, terwijl we bij Morata wel ongeveer kunnen inschatten waar het eindigt. Met andere woorden, het is geen eerlijke vergelijking.
Het is overigens wel tekenend dat iemand met jouw avatar een dergelijke opmerking maakt.

19 juli 2017 om 21:54

Morata eindigt inderdaad bij een topclub aangezien hij daar nu komt te spelen en heeft met Juventus en Real Madrid al 2 topclubs gehad die op zijn CV pronken. Laat Dolberg dat nog maar eens waar gaan maken. Tuurlijk, ben het met je eens dat hij een groot talent is en natuurlijk nog een stuk jonger als Morata is maar ik ben het volkomen met gloryUnited eens dat die 60 miljoen die gesuggereerd wordt door Barca_001 een fabeltje is. Heel leuk en aardig dat Dolberg zich afgelopen seizoen heeft laten gelden in de Eredivisie maar we weten allemaal dat onze Nederlandse competitie mijlenver verwijderd is van de grotere competities. Geen enkele club zal zo'n bedrag neer gaan leggen voor een Eredivisiespeler, hoe goed ie ook moge zijn... Laten we wel reëel blijven.

19 juli 2017 om 19:45

Maar geen enorme goalgetter als costa of drogba

19 juli 2017 om 19:50

Drogba was ook niet echt een goalgetter! Ben ervan overtuigd dat hij meer goals zal maken als hij even lang blijft als Droga dat deed. Mag hopen dat die even belangrijk wordt als Drogba in de grote wedstrijden, dan hebben we een topper in huis.

19 juli 2017 om 20:46

Alsjeblieft vergelijk morata niet met drogba

19 juli 2017 om 21:31

Drogba een goalgetter??

19 juli 2017 om 20:04

Ik vind het helemaal geen goeie aankoop. Heeft met moeite afgelopen seizoen 15 doelpunten gescoord en daarvoor laten we dus iemand gaan die zowat elk seizoen 20 doelpunten scoort. Je betaald ook nog eens belachelijk veel geld. Dit is gewoon een transferwindow waar we alleen maar zwakker zijn geworden. Rudigr is niet beter dan Ake of Zouma(wordt verhuurd), Bakayoko is niet beter dan Matic en Morata is in zijn stoutste dromen niet eens beter dan Costa. Je verwacht dat de club de ambitie heeft om aan te haken bij clubs als Real, Bayern en Juve maar je maakt het gat alleen maar groter.

19 juli 2017 om 20:12

Een bankzitter verwijten dat hij met moeite 15 goals maakt, het moet niet gekker worden..

19 juli 2017 om 20:13

Totaal oneens met wat je nu zegt. Bakayoko is zeker wel beter dan Matic. Matic was alleen in 15/16 goed. Morata gaat het beter doen dan Costa let maar op. Misschien niet met doelpunten maar met het combineren en meedoen met het spel zeker wel. Hij heeft ook gewoon een neusje voor de goal. Hij zal Pedro/Willy en Hazard beter laten voetballen dan Costa. Je zag vorig seizoen heel vaak dat Hazard een 1 2 tje probeerde met Costa maar Costas technische skills lieten het afweten. Ik ben zeer blij met deze transferperiode

19 juli 2017 om 20:20

Het is niet echt een kwestie van "laten gaan" toch? Diego Costa voelde zich het afgelopen jaar al niet echt meer geliefd en na dat bericht van Conte wat uitlekte is dat absoluut niet beter geworden. Ik ben het overigens wel geheel met je eens. Ik heb zelf nog te weinig van Morata gezien om te concluderen of deze jongen dit geld echt waar is, maar het zal een soort plan b geweest zijn, omdat Lukaku naar Utd vertrok. Ik vind het zelf ook spijtig dat Costa vertrekt, vooral omdat hij zoveel voor Chelsea heeft betekent. Morata is jong, heeft al belangrijke doelpunten gemaakt en kan goed met Conte overweg. Ik ben zeer benieuwd naar hem!

19 juli 2017 om 20:24

Ik ben het met je eens dat we totaal niet sterker zijn geworden deze transferzomer. Het is meer consolideren dan versterken en ik denk ook dat dat niet meer gaat veranderen deze window. Enige pluspunt is dat de aankopen allemaal vrij jong zijn, zodat we in de toekomst ook een sterke basis vasthouden. Maar op deze manier kan je aanhaken met de absolute top wel vergeten, terwijl dat zeker tot de mogelijkheden hoorde.

Aan de andere kanten ben ik ook tevreden. Achterin staat het in principe al sterk en deze basis bied kansen voor Christensen. Middenveld blijft ook ijzersterk, al heb ik nu werkelijk geen idee wie de vierde speler wordt centraal op het middenveld. Met de jeugd nog op de club kun je dat gat absoluut niet opvullen. Voorin staat ook alles prima. En op de backs moet echt nodig versterking komen, ben benieuwd waar ze mee komen. Maar waarschijnlijk wordt het Bertrand, geen Alex Sandro, maar tenminste nog een jeugdproduct..

19 juli 2017 om 20:30

In wat is Bakayoko dan beter? Was bij Monaco al wisselvallig en van alle uitblinkers die Monaco had was hij toch wel de minste. Hij is natuurlijk wel jonge en kan nog stappen zetten, maar als je de topclubs wil bijbenen moet je ook echte toppers halen. Matic was een uitstekende speler om erbij te hebben. Hij heeft zich al bewezen in de PL, doet verdedigend zijn werk en aanvallend deed hij ook goed mee. Bakayoko zie ik echt geen 7 assist geven.verder zeurde hij ook niet als hij op de bank moest zitten. In mijn ogen zeker wel beter dan Bakayoko.

Ga we nou echt doen alsof Morata een verbetering is omdat hij een pass kan geven? Een spits staat er voornamelijk om doelpunten te maken. In het seizoen 15/16 heeft hij zijn meeste wedstrijd in een competitie gespeeld, 34 wedstrijden en maar 7x gescoord. Bij Real heeft hij ook voornamelijk tegen de kleintjes gescoord, nou wat een neusje zeg. Zet mij in de wedstrijden tegen Leganes, Alaves, Deportivo en Garnada in de spits bij Real en ik beloof je ook dat ik scoor.

19 juli 2017 om 20:30

Agh aanhaken bij de top, ze werden met enorme overmacht kampioen en wonnen een record 30 vd 38, terwijl de competitie enorm sterk is. Met de vorm van vorig seizoen doet Chelsea gewoon mee om de titel, alleen moet er in de breedte meer bij, want met de bijkomende vermoeidheid gaat het zwaarder worden

19 juli 2017 om 20:46

cfcpsv07

Het is sws dom van Conte om Costa te willen vervangen terwijl er weinig betere spelers beschikbaar zijn. Dat ie het dan ook nog met een smsje doet is nog dommer. Ik dacht zelf ook dat hij Morata haalt omdat ze elkaar goed kennen, maar heb van Juve fans begrepen dat die twee nooit met elkaar hebben gewerkt. In het jaar dat Morata naar Juve ging vertrok Conte daar.

Viswoestijn

De leeftijd is idd de enige wat goed is in mijn ogen. Maar ik had toch gehoopt op tenminste een topper. Maar dat gaat denk ik niet meer gebeuren. Na 85 miljoen gaan we zeker niet een soort gelijke of hogere bedrag neer leggen voor een topper. Morata is de zogenaamde topper die we mogen verwelkomen dit seizoen.

Op dit moment komen we gewoon middenvelders te kort. Je hebt Kante, Cesc en Bakayoko. Matic wordt dus verkocht. Vraag me af hoe we dat gaan oplossen bij een blessure ofzo. Want Conte is niet echt iemand die graag met jeugd werkt. Misschien dat hij ons verrast en Baker kansen gaat geven? De backs moeten idd versterkt worden, Sandro zie ik echt niet komen. Juve heeft al twee belangrijke spelers achterin laten gaan denk niet dat ze ook nog een derde laten vertrekken. Alonso hoeft van mij ook niet zo nodig vervangen te worden, heeft het geweldig gedaan. Moses moet i.m.o wel vervangen worden. Hij deed het ook prima maar wil daar het liefst iemand die net een klasse beter is.

19 juli 2017 om 21:08

Haha hij zal straks Baker wel moeten opstellen aangezien er niets beters is op die positie. Alhoewel ik herinner me nu ook tijden dat Luiz er stond, geen idee of we er blij mee moeten zijn . Enige posities die echt toe zijn aan versterking zijn de backposities. Alex Sandro is dan ook een gemiste kans want een betere back is niet te koop. In ieder geval tevreden dat Danilo niet naar ons toe gaat, zoek dan maar verder naar een speler zoals we ooit ook Azpiliqueta gevonden hebben.

19 juli 2017 om 21:33

Aanhaken bij de Europese top. Er zit nog wel een gaatje tussen real/juve/bayern en Chelsea.

19 juli 2017 om 21:50

Ben het deels met je eens, maar vind je wel iets te teleurgesteld overkomen voor wat er binnen is gekomen. Rüdiger is niet de aankoop dat menig Chelsea fans hoopte. Echter is het een goeie verdediger. Heb menig Roma fans gesproken en zei zeiden dat ze liever manolas kwijt wilden dan rudiger. En dat zeg toch wel wat. Hij is snel, sterk en heeft een goeie tackle in huis. Het enige wat zij zeiden was dat hij mentaal niet altijd even sterk staat. Ik denk juist doordat we een 3 mans verdediging spelen rudiger een topaanwinst kan zijn. Bakayoko.. is hij nu beter dan matic? Nee, hooguit gelijkwaardig. Echter 22 en nu al een topper. Ik vraag me eigenlijk af hoeveel wedstrijden Monaco je heb gezien. Ik en een vriend(Monaco supporter) hebben vrijwel alles gekeken van Monaco en in vele wedstrijden is hij uitblinker. Tuurlijk hij heeft slechte wedstrijden ertussen, maar die gozer is 22. Onder conte gaat hij erg belangrijk zijn. Sneller dan matic, qua verdedigen niet slechter dan matic. En wat vele mensen niet hebben gezien is dat bakayoko toch een erg mooie steekpass in de benen heeft. Ten slotte onze laatste aankoop morata.. 85 miljoen? Nee. Beter dan costa? Qua goals niet nee. Wat hij wel kan is het spel beter maken. Daarbij kan die gozer echt wel afmaken. Geef hem een seizoen en ik geloof oprecht dat hij je zal verrassen.

Ik ben het wel met je eens hoor en je moet dit zeker niet verkeerd opvatten, maar ik vind dat je wel wat positiever mag denken. #COYB

20 juli 2017 om 03:41

@aze/che 4 ever

Dom? Je moet gewoon grenzen hebben als coach. Ik vond Diego Costa's gedrag op het veld vaak onacceptabel. Daarnaast was Conte hem helemaal zat en daar zal hij vast een goede reden voor hebben. We weten niet exact wat er binnenshuis is gebeurd, maar ik kan me voorstellen dat het niet fijn om samen te werken met iemand als Costa. Dat hij dat met een sms bericht doet vind ik persoonlijk laf.

Gezien het Instagram filmpje van Diego Costa laat hij precies zien waarom Conte hem er niet bij wilt hebben. Mijn conclusie, er is niets doms aan. Een echte coach met ballen en persoonlijkheid is niet bang om iemand eruit te zetten die zijn grenzen niet respecteert. Kijk maar naar trainers als Ferguson en Guardiola etc. Dit zijn voorbeelden van top coaches met karakters. Zij zijn niet bang om ''grote'' namen aan te pakken of wegsturen.

Dat slappe gedoe om spelers te behouden ondanks hun gedrag is voor coaches zonder karakters. Costa is een topspits wanneer hij top is, maar ik ben ook blij dat hij weg gaat. Ik kan mij soms enorm walgen van zijn gedrag op het veld.

19 juli 2017 om 20:11

Weten we meteen waarom conte zijn contract gistere heeft getekend. Hopelijk gaan we nog meer actie zien. Een lwb en/of rwb zou mooi zijn.

19 juli 2017 om 20:16

Inderdaad, dat zei ik gister al in het topic daarvan haha. Dat moest wel betekenen dat ze rond waren met een spits. Ben zelf een fan van deze transfer, duidelijk de minste beschikbare optie in mijn ogen, maar goed Conte heeft hem eerder naar Juve gehaald en daar deed hij het ook wel prima. Z'n goals zijn ook absoluut niet slecht voor een bankzitter, maar goed, heb toch zo m'n twijfels.

19 juli 2017 om 23:06

Is helemaal niet waar wat je zegt. Conte ging in zomer van 2014, na het EK aan de slag als bondscoach van Italië. Zijn opvolger Allegri heeft in de transferwindow van zomer 2014 waarschijnlijk zijn zegen aan bestuur gegeven om Morata te halen.

Gewoon ontzettend veel geld voor een bankzitter.. Abnormaal.. Natuurlijk een hele goede speler, maar toch..

19 juli 2017 om 20:00

Een van de beste spitsen die er is.. bankzitter of niet.

19 juli 2017 om 20:19

Zijn wel wat betere hoor dan deze man. Te denken valt aan: Suárez, Lewandowski, Aubameyang, Higuain, Kane, Benzema, Griezmann, Aguero, Costa, Cavani. Allemaal toch net iets beter naar mijn mening.

19 juli 2017 om 20:30

Op basis van wat? En dan heb ik het over Higuain, Kane,Benzema Aguero Costa?

19 juli 2017 om 20:30

Beter, natuurlijk. Maar zijn ze beschikbaar? Suarez, Lewandowski, Auba, Higuain, Kane, Griezmann, Aguero zijn allemaal niet te halen. Lukaku was optie 1, die vertrok naar Utd. Morata is een logische vervolgstap, het geld is abnormaal.

19 juli 2017 om 20:35

Serieus? Higuain is by far de beste spits in Italië, dat zijn Kane Costa en Aguero in Engeland (helemaal nu Ibra weg is). Presteren allemaal al jaren op rij bij hun clubs. Dat moet Morata nog maar laten zien vind ik. Als Real echt zoveel vertrouwen in hem had dan hadden ze hem niet laten gaan. Ze hebben hem terugkocht van Juve puur om hem voor veel meer door te verkopen. Het is maar afwachten hoe die het gaat doen bij Chelsea.

19 juli 2017 om 20:36

Dat is het enige nadeel natuurlijk. Geen van die spitsen was en of is beschikbaar.

19 juli 2017 om 20:57

Ik vind de spitsen die jij opnoemt helemaal niet zo schitterend, buiten Kane dan.. die is eigenlijk beter dan de rest die je opnoemde. Tegen een Empoli of ik weet niet wat scoort elke spits. Higuain is de meest overschatte spits ooit. Als je 10 kansen nodig hebt voor 1 goal ben je echt niet goed. Er zijn spitsen die met 2 kansen genoeg hebben.

19 juli 2017 om 20:59

Die spits van Dortmund was natuurlijk wel haalbaar voor dit bedrag.. Met Costa hebben ze het natuurlijk ook deels zelf verpest..

19 juli 2017 om 21:05

Als hij de meest overschatte speler ooit is waarom scoort ie dan nog steeds zoveel en was hij uiterst belangrijk voor Napoli en nu voor Juventus. De verdedigers in Italië zijn verre van koekenbakkers. Verder bestaat de serie a niet enkel en alleen uit Empoli, wat denk je van Napoli, Roma, Lazio, Milan en Inter... Geen misselijke clubs als je het mij vraagt.

19 juli 2017 om 21:09

Het is gewoon dom om met een SMS duidelijk te maken dat Costa niet meer welkom is. Sla je de plank echt compleet mis op het gebied van management. Overigens, 85 miljoen voor een bankzitter, had je nog beter voor Lacazette/Aubameyang kunnen gaan.

19 juli 2017 om 21:25

Ow ja joh.. Ronaldo nog geen basisspeler bij United of vond je het United geen grote club in die tijd? Man Man man......

20 juli 2017 om 01:36

Ronaldo won in z'n laatste jaar bij united de gouden bal. En jij wil zeggen dat hij toen niet onmisbaar was? Ik denk dat Ferguson het niet zal beamen wat jij nu zegt

20 juli 2017 om 03:58

@hangover96

Wat een slechte grap. Ronaldo was destijds de beste speler bij United. United was op dat moment ook een van de beste club ter wereld. Na Guardiola's fantastische Barcelona was United de tweede beste club op aarde. En bovendien had hij al een ballon do'r op zijn naam staan. Ik zou toch maar eens twee keer nadenken voordat je een reactie neerzet.

Zo slecht als juve is met het maximale transfer bedrag vangen voor uitgaande transfers, zo goed is Real Madrid. 34 mil voor danilo, en 85(?) mil voor morata, meer dan 100 miljoen voor bankzitters. Kan juve nog wat van leren, aangaande Bonucci en Vidal.

19 juli 2017 om 19:43

Maar dan willen ze wel weer Kovacic voor 25m wegdoen. Niet bepaald slim.

19 juli 2017 om 19:47

Er was een gerucht dat Spurs 25m op hem geboden heeft. Dat is wat anders dan dat Real hem voor 25m weg wil doen.

19 juli 2017 om 20:08

Soms mogen spelers gewoon vertrekken. Juventus heeft nu een goede relatie met Bayern en hopelijk een betere met Milan gekregen. Daarnaast is Morata een spits, die gewoon veel meer opbrengt dan een middenvelder of verdediger. Pogba is wel de uitzondering natuurlijk, gewoon dikke winst op gemaakt.
Inderdaad voor bankzitters zijn dit prachtige bedragen voor Real, ze zullen er niet zwakker op worden.

19 juli 2017 om 20:31

Soms mogen spelers gewoon vertrekken ja, maar niet elke topper hoeft voor een spotprijsje de deur uit. Bonucci begrijp ik nog enigszins, al vind ik dat ook nogal weinig lef of ballen tonen. Maar Vidal was destijds een van de beste middenvelders van de wereld, 27 jaar, net naar de CL finale gegaan en de copa america gewonnen )meen ik me te herinneren). Die doe je niet weg voor 37 miljoen, daar kan je echt wel in de hoge 40 voor krijgen. En met die goeie relatie merk ik nog geen voordeeltje hoor? Douglas costa was niet wat je nou goedkoop noemt, en de sciglio is met zn 12 miljoen al helemaal niet aan de goedkope kant. Ik vind t smoesjes, voor een uitstekend inkoop beleid, maar een heel slap verkoop beleid. Als een speler weg wilt hoef je niet gelijk om te rollen, laat is wat spierballen zien!

19 juli 2017 om 21:22

12 miljoen voor een Italiaans internationaal is behoorlijk marktconform. Daarnaast was het niveau van Milan om te huilen. Nu kan hij zich wellicht optrekken aan CL niveau en dan is 12 miljoen lachwekkend goedkoop.
Vidal wilde vertrekken had ook wat problemen in het team dus dan mag je gewoon pleiten. Hij had nog 2-jarig contract als ik me niet vergis. Je kan er inderdaad een hoger bedrag voor vragen ben ik met je eens, maar Juventus had waarschijnlijk een bepaald verkoopbedrag in haar hoofd. 40 miljoen voor een 30iger (bonucci) is tevens heel veel geld. De markt is volledig verziekt en ik ben blij dat er een aantal clubs zijn die daar niet al te veel in doorslaan.

Als er meer dan 80 miljoen voor betaald is, denk ik dat United uiteindelijk als winnaar uit de onderlinge tweestrijd tussen Chelsea en United is gekomen. 80+ miljoen voor een bankzitter van Real die het alleen heeft laten zien tegen clubs als Sporting Gijon en Osasuna of 85 miljoen voor Lukaku die er vorig seizoen nog 25 in schoot in diezelfde Premier League waar hij ook nu weer gaat spelen. Woodward is nog altijd de slechtste onderhandelaar die ooit in de voetballerij heeft rondgelopen, maar dit is wel een kleine overwinning die hij op zijn naam mag schrijven.

19 juli 2017 om 19:48

Een speler die de cl finale heeft bereikt met juve en de cl heeft gewonnen met real of een speler die nooit in de champions league heeft gespeeld. Iedereen kan het twisten of draaien of hun transfer beter is. Maar 1 ding weet ik zeker dat deze 2 nooit 80 miljoen waard zijn.

19 juli 2017 om 19:55

De manier hoe je het bekijkt vind ik vaag. Dus de derde doelman van Real Madrid is ook een hoog bedrag waard omdat hij met Real de CL won 2 keer achter elkaar?

Nu wil ik een vraag aan jou stellen. Een speler die zicht heeft bewezen in de PL 2 jaar achterelkaar of een bankzitter in Spanje die totaal geen ervaring heeft in de PL?

19 juli 2017 om 20:06

@superbuli heb je het tegen mij? Ik raad je aan om mijn laatste zin dan te lezen waar ik zeg dat beide 80 miljoen niet waard zijn. Je vergeet morata zijn periode bij juventus gewoonweg hahahah waar hij zich in de cl heeft bewezen en real madrid nota bene had uitgeschakeld in de halve finale. Die bankzitter heeft wel met mindere minuten 15 doelpunten en zeker 2 doelpunten waren laatste minuten doelpunten die real de 3 punten bezorgde. Voor mij zijn ze allebei 80 miljoen niet waard.

Nu wil ik een vraag stellen aan jou. Een speler die zich heeft bewezen in de CL of een speler die nog geen enkele ervaring heeft in de CL?

19 juli 2017 om 20:17

Ik vind ze beide geen 80+ miljoen waard daar zijn we het beide over eens.

Ik ken de kwaliteiten van Morata en ik heb naar de wedstrijd Bayern-Juventus gekeken waarbij ik heel stiekem hoopte dat hij een been of 2 brak, hij speelde Bayern in de eerste 45 min helemaal stuk met zijn sprintjes.

De statistieken zijn wel goed maar Lukaku is geen bankzitter en die is dan toch meer een zekerheid in de PL. Stel nou Morata doet het dan ontzettend goed bij Chelsea dan trek ik mijn woorden natuurlijk terug

Ik zou toch eerder voor de speler gaan die speelt en zonder ervaring in de CL wie weet verrast hij wel

19 juli 2017 om 20:24

Als SALAH 65mil kost dan is Alvaro super cheap. btw zelfde geldt voor OSCAR dir fir 65mil ging.

19 juli 2017 om 19:49

We kunnen pas zien wie de winnaar is aan het van het seizoen. Voor het zelfde geld schiet Morata ons naar de treble

19 juli 2017 om 19:50

Ja maar Utd heeft wel Rooney erbij cadeau gedaan en hij min. 30 miljoen waard. Scoort niet zoveel meer maar zijn drive, passing en overzicht was nog topniveau!!

19 juli 2017 om 19:52

30 mil voor Rooney? Word wakker man het is 2017, geen 2009, enorme fan van United en Rooney maar 30 mil is gewoon teveel van het goede

19 juli 2017 om 20:02

Lol een week voor hij weg ging lazen we nog dat United overwoog zijn contract ter waarde van 34m af te kopen. Dus je kunt die 30m er beter van afhalen dan bij optellen

20 juli 2017 om 09:37

Als Danilo als bankzitter 35 miljoen wordt verkocht kan Rooney dat ook! Rooney heeft een alleen al een hoge verkoopwaarde vanwege zijn aanzien. In het kader van marketing en shirtverkoop kan je met hem zoveel meer verdienen als club zijnde dan een Danilo dus doe niet alsof je in 2009 nog leeft want in deze tijden worden de prijzen elk jaar hoger wat voor spelers wordt betaald!

19 juli 2017 om 19:50

Want lukaku scoort wel tegen de grote jongens? Vorig seizoen maar 4 tegen de top 6.

19 juli 2017 om 19:58

Want Lukaku speelde altijd in z'n eentje tegen de topploegen? Als hij geen aanvoer krijgt in zulke wedstrijden. Omdat de tegenstander gewoon beter is. Kun je de spits ook niks kwalijk nemen.
Ronaldo zal er ook niet zoveel maken als hij watford zou spelen.
We zullen dit seizoen mooi gaan zien welke aankopen goed zijn geweest.

19 juli 2017 om 20:00

Niet zeker of het klopt, maar ik las van de week ergens dat alleen vardy er meer heeft gescoord tegen de top 6? Bovendien, als United vorig seizoen tegen de kleintjes makkelijker gescoord had waren ze dicht bij de top geeindigd.

19 juli 2017 om 20:02

Dat is dus 1 op 3 wedstrijden als hij geen wedstrijd gemist heeft. Gewoon netjes hoor voor een speler in de subtop/middenmoot. Het is geen computerspel waar je 22 om 12 loopt. Alleen Ronaldo, Suarez en Messi lopen ongeveer 1 op 1.

19 juli 2017 om 20:20

Lukaku was het afgelopen seizoen de nr4 qua goals tegen de top 6. Hazard maakte er het meeste, daarna Vardy geloof ik, de derde (of tweede) ben ik even kwijt.. hij is dus zeker niet slecht tegen de topteams, bovendien moet je ook meerekenen dat zijn team normaal het onderspit delfde tegen topteams, dus hij had weinig aanvoer.

19 juli 2017 om 20:06

Morata is juist een speler die presteert in de grote wedstrijden hoor. Scoorde bijvoorbeeld in de kwartfinale, halve finale en de finale zelf van de Champions League. Ook bezorgde hij Juve de Coppa Italia door in de 110e minuut de winnende te maken in die finale.

19 juli 2017 om 23:00

Hangover96 je mist Mbappe naar Real Madrid nog

19 juli 2017 om 21:51

Er wordt door insiders gemeld dat de transfersom 65 miljoen + add-ons bedraagt. Veel geld, maar niet absurd in deze markt

Als het om geld gaat is Perez de man waar je naar toe moet gaan. 85 miljoen voor Morata vangen is te gek en ze kunnen een vervanger halen voor veel minder.

19 juli 2017 om 19:55

In principe staat Mayoral al klaar, is echter pas 20 jaar en heeft net een wat mindere periode achter de rug bij Wolfsburg. Wel een veelbelovend talent, ben benieuwd wat Real gaat doen.

19 juli 2017 om 20:12

Mayoral kan ik me herinneren ja maar die word toch weer uitgeleend aan een La Liga team?

Mwa je kan niet echt zeggen dat het aan Mayoral lag, Wolfsburg was als team heel erg matig en Mayoral werd daar in meegetrokken.

20 juli 2017 om 00:19

Daar wa sprake van ja, zal er nu van afhangen of er een nieuwe spits akn worden aangetrokken of niet.

Dat Mayoral niet presteerde valt inderdaad deels aan het team en de algemene vorm te wijten maar aan de andere kant speelde hij ook gewoon erg weinig. Dat ligt toch vooral aan hemzelf naar mijn mening

20 juli 2017 om 09:39

Welke gelijkwaardige speler kan je voor 85 miljoen halen dan? In deze transferperiode blijkt het uitermate lastig te zijn om goede spitsen te halen voor een spotprijs. Kijk maar naar alle transfers.

Prachtig dit! Ik hoop echt dat hij zijn bedrag waar gaat maken!

Zeer goede aanwinst voor Chelsea, maar wel belachelijk veel geld voor een bankzitter. In ieder geval een speler die zich wat beter opsteld dan Costa, wat een vreselijke vent is dat zeg. Blijf wel van mening dat hij het beste in de Serie A uit de verf komt, was dan ook een prima speler voor Juve.

19 juli 2017 om 19:50

Waarom geen Milan zou ook wel een leuke optie zijn. Die zijn ook nog op zoek naar een spits.

19 juli 2017 om 20:58

Omdat Morata bij een topclub hoort te spelen die elk jaar mee doet in de CL en altijd speelt voor het kampioenschap. Dan van Milan dus al af.

19 juli 2017 om 21:12

Ik had het over Diego Costa niet over Morata, had ik misschien wat duidelijker moeten aangeven.

20 juli 2017 om 07:08

Oeps, miscommunicatie! Costa zou inderdaad een prima speler voor Milan kunnen zijn. Maar dan beland Bacca op de bank? Kan ook de bedoeling niet zijn lijkt me.. Weet dan ook niet of ze vaak met 2 spitsen spelen?

85 miljoen voor Morata, duurste Spaanse speler aller tijden. Haast niet te geloven als je ziet wat voor enorme spelers het heeft voortgebracht. Als je me had gezegd dat hij op een dag 85 miljoen zou opleveren toen hij nog voor Castilla speelde had ik je vreselijk hard uitgelachen. Nooit een enorm talent geweest, nooit iemand die ergens echt in uitblonk maar wel zijn doelpunten maakte. Altijd de mindere t.o.v. Jese Rodriguez, wat het echte talent was toen. Hoe raar dingen soms kunnen lopen..

Geweldig zaken gedaan door Florentino, klasse. Ben wel benieuwd wat dit doet met de mogelijke verhuurperiode van Mayoral en de mogelijke aankoop van Mbappe.

20 juli 2017 om 08:29

Het allerlaatste wat nu moet gebeuren is Mbappe die naar Real Madrid gaat, zou zonde zijn van zo'n jongen.

Wat betreft de transfersom van Morata ben ik met je eens, het gaat nergens meer over. Ik kijk er eigenlijk niet eens meer van op.

Gemengde gevoelens bij deze transfer. Er zal een uitstekend bedrag worden betaald en is er dus goed gehandeld, maar wie gaat Morata vervangen? Ronaldo zal niet alle wedstrijden spelen en wat als Benzema geschorst/geblesseerd is bijvoorbeeld?

Ik vrees dat Mbappe dit seizoen niet zal aansluiten, al denk ik wel dat de onderhandelingen nu versneld zullen worden.

Ik ben benieuwd wat er uit gaat komen, een nummer 9 back up is nodig. Ook al wordt Mayoral niet verhuurd is hij geen 'waardige' vervanger.

19 juli 2017 om 19:59

Ik verwacht eigenlijk dat mbappe wel komt, maar dan pas na komend seizoen.

Daarnaast heeft Real eigenlijk alle mogelijkheden in eigen huis. Zeker met ceballos erbij. Real zal gedurende het seizoen veel wisselen tussen een 4-3-3 en een 4-4-2. Mocht een benz of ronaldo geblesseerd zijn dan kan je bale en isco nog gebruiken in de punt van de aanval. Bijvoorbeeld als benz er niet is met ronaldo en bale in de punt of ronaldo en isco etc. Etc. Er zijn zoveel mogelijkheden, juist omdat het middenveld zo goed bezet is. Ik verwacht vaker een 4-4-2 mede Door de blessuregevoeligheid van Bale. Real heeft de perfecte voetballers voor dat systeem en is er ook heel succesvol mee geweest. Ideaal als je zo tussen systemen kan wisselen.

Het was te verwachtte dat Morata zou vertrekken. Die heeft natuurlijk geen zin om nog een jaar als tweede viool te spelen. Exact hetzelfde verhaal als bij James.

Apart om te zien dat zulke jonges niet de mentaliteit hebben om keihard te vechten voor hun plekje in de basis. Maar goed, ik wens Morata veel succes bij Chelsea, en James bij Bayern.

Ik ben wel benieuwd hoe de aanval eruit zal zien. Ronaldo zal wederom niet alle wedstrijden gaan spelen, Bale is blessuregevoelig en ook Benzema krijgt tegenwoordig hier en daar rust van Zizou.

Mbappe en een goede linksbuiten zou mooi zijn.

19 juli 2017 om 20:04

Asensio is de back-up voor linksbuiten maar die hebben we niet nodig want ik zie zidane wel vasthouden aan het 442 system met isco achter ronaldo en benz

19 juli 2017 om 20:12

Vindt ik ook prima. Bale maakt op mij nooit indruk. Is alleen leuk als je hem laat invallen als de tegenstander ruimte's weggeef achterin vanwege zijn snelheid.

We moeten het maar afwachten! Dit kan weleens goed uitpakken! Vind wel heel jammer dat Costa weg gaat! Ben een groot fan van hem geworden...

Zonde van Morata maar als je daar 85m voor kan krijgen is dat helemaal toppie. Hopen dat Mayoral het aankan maar ik denk dat verhuren voor hem het beste is. Hopen dat we een supersub kunnen halen.

Ik tel 40 goals in de afgelopen vijf jaar... Natuurlijk heeft die jongen veelal Ronaldo gehad die hem in de weg zat, maar is dit werkelijk 85 miljoen waard!? Als dit een andere branche was dan voetbal heet zoiets onverantwoord investeren volgens mij...

Toen het bijna rond was met United was het een slechte aankoop dit en dat, nu Chelsea hem heeft is het een top spits en kan alles.
Schitterend dit 😂

19 juli 2017 om 20:37

Lees jij wel? Bijna iedereen hier is teleurgesteld/sceptisch, dus voor je iedereen hypocriet noemt kun je beter even in de spiegel kijken.
Bovendien was Morata United's eerste keus en toen was ie fantastisch, maar nu is Lukaku ineens beter?

85 miljoen voor een bankzitter plus Danilo voor 34 miljoen dat is 119 miljoen voor twee bankzitters Alle lof voor Pã¨rez, er zijn inmmers veel slechtere bestuurders die er geen verstand van hebben en die een topclub om zeep helpen. Nu Mbappã© ophalen en dan is Real klaar voor het seizoen.

19 juli 2017 om 20:38

Nog altijd minder dan de 90 miljoen voor bankzitters Oscar en Ramires afgelopen seizoen, dat was pas een stunt. Ongelooflijk, kan daar nog steeds niet bij, vooral Oscar kan echt niks

19 juli 2017 om 20:53

Dat was nog in het stormachtige begin van de Chinese clubs, ze kochten alles wat ze konden. Dit is toch wel iets anders, een bankzitter die voor een prijs van 85 miljoen wordt gekocht door een topclub. Dat gebeurt bijna nooit. Dit moest Chelsea wel doen, want Conte eiste een spits nadat United Lukaku had wegekaapt.

19 juli 2017 om 21:24

Higuain was ook bankzitter, het kan rap gaan met bankzitters van Real Madrid zogezegd. maar het is natuurlijk wel belachelijk veel, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar als je bedenkt dat voor lukaku bijna 100/110 miljoen is betaald met Rooney, 10 miljoen voor de zaakwaarnemer, variabelen? en de 85 miljoen.. dan ben ik toch blij dat het Morata is geworden. Al had ik liever Lukaku gezien omdat hij een verleden heeft bij de club, qua kwaliteiten zal het wel ongeveer gelijk zijn.

Geweldige aankoop deze jongen kan alles en staat vaak ook op de juiste plek als het nodig is. daarbij komt dat die vaak Belangrijke goals scoort op de juiste momenten beter kun je bijna niet vinden.

Geef mij maar batsman en haal een topper op de verdedigende flanken ipv Moses.

Enorm blij met deze aankoop! Zeker erg duur uitgevallen en te gek voor woorden om dit neer te leggen voor iemand die eigenlijk bankzitten is.

Toch geniaal voor mijn club; hij is de best beschikbare optie van het moment; scoort als een malle (geweldig minuten/doelpunt ratio), kan goed mee voetballen, past in het spelbeeld van Conte en hij is jong & hongerig!
Ik weet zeker dat we voetballend erop vooruit gaan met hem tov Costa en met z'n harde werk kan hij ook de strijdlust van Diego enigszins evenaren. Nu hopen dat we nog geweldige backs weten te halen (bidden voor Alex Sandro) en dan kunnen we prima meestrijden om de titel komend seizoen!

20 juli 2017 om 04:07

Ah kijk een iets optimistischer reactie, altijd fijn om te lezen. Ik had zo mijn vermoedens over deze transfer en de prijs, maar Morata is een topper in wording. Bovendien heb je niet zoveel keuze in de spitsen dus je zou wel wat moeten. Hij is ook nog jong dus het zal mij benieuwen. Bankzitter bij Real Madrid zegt niets, (higuain, James Rodriguez) etc. Spelers als Ozil die wegkonden. Morata heeft niet echt een kans gehad om vaste spits te zijn. Iets wat hij bij Chelsea wel gaat krijgen. Ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken.

Haha 85 miljoen voor Morata... met Sergio Ramos in de spits zou je nog meer scoren

Het wordt grappiger en grappiger deze transferperiode..

ik begrijp nog steeds niet waarom Costa heeft afgedaan...beest van een kerel,scoorde ook genoeg en dwong ontzag af bij zijn tegenstanders.dat kan ik van deze Real-reserve niet zeggen.ik denk dat ie wel een tijdje nodig heeft om te aarden in Engeland.

20 juli 2017 om 04:10

Vanwege zijn gedrag en houden binnen de kleedkamer. Je moet als coach grenzen stellen. Ik vind het niet meer dan logisch. De spelers kunnen goed overweg met Conte en zijn bereid hard voor hem te werken. En Costa kennende denk ik dat Conte wel een goede reden heeft gehad dat hij klaar met hem was.

Hoe zat het nou ook alweer met die berichten dat Madrid zich ging richten op jonge Spaanse voetballers? En nu? Een 24 jarige Spaanse spits verkopen die nog jarenlang international zou zijn ten faveure van een oudere Franse spits die geen international meer mag zijn. Hoe gaan we dit uitleggen Voetbalzone?

Perez is weer fantastisch bezig. 85 miljoen euro voor Morata!!!

En ook Danilo voor 35 miljoen bijna weg.

Mooie stap voor Morata , ik ben sws wel fan van hem maar ook begrijpelijk dat hij zelf meer wilt spelen en in Madrid zit dat er gewoon niet echt in.voorheen wilde ik nieteens dat hij naar Juve ging hhaa , maar hij had zich prima ontwikkeld en ook terug bij Real deed hij het zeker niet verkeerd.
Bijna niemand in Europa scoorde zo veel in zo kort tijd bestek volgensmij.

Als die bedragen zo een beetje kloppen heeft Real wederom lekker gehandeld imo.
In feite stel ze zouden een klapper willen kopen als in bijv Mba , dat geld heeft Real nagenoeg al binnen om toe te slaan.
En hebben al mooie aankopen gedaan met jonge spelers die nog jaren mee kunnen.
Ben erg benieuwd hoe Zidane het komend seizoen zal doen .

En van Morata durf ik te wedden dat hij veel zal betekenen voor Chelsea.
Hij past er ook wel denk ik. Al zal omgeving denk ik wel het meest wennen worden.

Daar gaat de toekomstige spits van RM.. Hij is nog jong en had geduld moeten hebben, want Benzena die gaat denk ik niet meer lang mee.. Jammer!

Voor zulk geld koop je normaal gezien een wereldspits en dat is Morata nog net niet. Toch ben ik zeer tevreden over deze transfer, het is een jonge spits die al veel (en goed) heeft gespeeld voor Juve en Madrid. En dat op 24 jarige leeftijd! Daarbij past hij bij het spel dat Chelsea graag speelt, en kent Conte hem goed. Na afgelopen jaar hebben wij Chelsea fans geen reden om Conte niet op zijn woord te geloven. Daarbij is Conte een coach die liever met spelers speelt die precies doen wat hij wil dan kwalitatief betere spelers die niet naar het systeem spelen.
Off topic: zou een driemans middenveld met Kante Fabregas en Baka geen optie zijn, zo zou Cesc zich vooral op zijn passinggame kunnen focussen, en onze fransmannen op het harde werk. Daarbij moet wel worden vermeld dat we momenteel te weinig middenvelders hebben daarvoor, zeker als Matic ook vertrekt.

20 juli 2017 om 04:40

Bakayoko-Fabregas-Kante is om te smullen.ik ben benieuwd hoe Conte gaat spelen. De transfermarkt is niet voorbij, ik verwacht nog wel dat er wat spelers komen. Vooral op het middenveld inderdaad komen we spelers te kort. Ik denk niet dat Conte de jeugdspelers veel kansen gaat geven, maar wie weet. De back posities vind ik ook wat mager, met name dit seizoen waarin Chelsea meer wedstrijden zal spelen.

Je kunt veel zeggen over Madrid (lees: Perez) maar onderhandelen kunnen ze als de beste. Knap werk hoor!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren