Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ramos, Pepe en Varane zijn misschien de beste verdedigers op aarde’

Laatste update:

Ook in Spanje gaat het nieuwe seizoen bijna beginnen en José Ignacio Fernández Iglesias, beter bekend als Nacho, heeft er veel zin in. De 25-jarige Spanjaard moest het de voorgaande jaren doen met een paar wedstrijden per jaar, maar hoopt op het vertrouwen van Rafael Benítez. Hij zegt echter te weten dat de concurrentie achterin nog steeds enorm is.

/

Nacho schaamt zich niet voor de rol van back-up die hij feitelijk vervult in Madrid. “Ik werk de hele voorbereiding keihard om mijn plek bij de selectie te verdienen en om het vertrouwen van de nieuwe trainer te winnen”, legt de enkelvoudig Spaans international uit. “Ik ben niet meer die jeugdspeler uit de tijd dat ik mijn eerste stappen zette bij Real. Ik wil nu knokken voor meer en daarvoor ben ik heel hard aan het werk.”

“Ik ben me vanaf het eerste begin bewust geweest van de concurrentie die er ook dit seizoen weer is”, vervolgt Nacho, die tot op heden 37 competitieduels voor Real Madrid speelde en al meer dan 100 voor Real Madrid Castilla. “Sergio Ramos, Pepe en Raphaël Varane lopen hier rond en zij zijn misschien wel de drie beste verdedigers op aarde. Zij helpen mij om elke dag weer beter te worden. Ik vind het prachtig dat ik met hen mag strijden om speeltijd.”

Heeft Real Madrid de beste verdedigingslinie in heel Europa?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien wel misschien niet. Gedurfde uitspraken, spannend allemaal

10 augustus 2015 om 15:50

Misschien wel de beste op aarde. Kan er echter zo 5 opnoemen die van een andere planeet zijn.

10 augustus 2015 om 16:12

Nou, begin er eens mee. Ik heb begrepen dat de Guardians van The Galaxy ook beste verdedigers hebben. Maar die heb ik nog nooit in actie gezien.

10 augustus 2015 om 17:22

Noem er 5 dan.

10 augustus 2015 om 17:23

@westend, kijk anders de film maar. Het zijn allemaal goede verdedigers

on:
Wel raar dat mensen niet eens meer hun eigen mening durven te uiten. Ik zou zeggen, ga dan ergens anders voetballen als ze zo goed zijn kom jij echt nooit aan spelminuten toe.

10 augustus 2015 om 18:35

Jij kan er 5 opnoemen die beter zijn? Begin maar te noemen want ik kan er eigenlijk geen bedenken.

10 augustus 2015 om 18:37

Juventus hebben teminste echte verdedigers niet zon mietjes

10 augustus 2015 om 20:10

@khaled, hi overdrijft dat ie er 5 betere kan opnoemen. Maar jij overdrijft ook door te zeggen dat je geen kan bedenken. Dit seizoen kon niemand tippen aan Pique, ook Boateng, Chiellini en zelfs Mascherano vind ik beter dan die drie. Dit baseer ik op de huidige vorm van de spelers, in de huidige vorm is Ramos echt geen topper.

10 augustus 2015 om 21:35

Waar baseer jij er op dat ramos niet in vorm is?😂

10 augustus 2015 om 22:21

Boateng zie ik te vaak blunderen om hem in dat rijtje te plaatsen. De afgelopen tijd is iedereen bezig met elkaar na praten omtrent Boateng.

De overige verdedigers die je opnoemt (Chiellini, Piqué en Mascherano) ben ik het wel mee eens idd, zeker als je kijkt naar het afgelopen seizoen.

11 augustus 2015 om 01:33

Het feit dat je Pique al noemt zegt genoeg..

11 augustus 2015 om 12:04

Godin, Boateng, Benatia, Pique, Hummels, Chiellini....

10 augustus 2015 om 16:19

@ Rijnie

Haha 'misschien' is ook zo'n droge woordkeus in deze uitspraak, wat wil je nou zeggen, als je dan zoiets stelt ga er dan volledig voor. Ik ben 'misschien' ook wel de beste CV voor Real Madrid, maar waarschijnlijk niet

10 augustus 2015 om 16:56

misschien welle

10 augustus 2015 om 17:12

Ik denk dat de verdediging van Chelsea het sterkst is

Misschien wel misschien niet. Gedurfde uitspraken, spannend allemaal

Wow hoe bedoel je ik begrijp niets van voetbal....pepe goed?! Is gewoon een randdebiel!
Ramos en varane zijn wel goed vind ik!

10 augustus 2015 om 15:42

Pepe is een van de beste verdedigers op fit moment. Soms wel achterlijke acties maar dat is de laatste jaren ook steeds minder.

10 augustus 2015 om 15:44

Solide verdediging maar acht de verdediging van Chelsea sterker

10 augustus 2015 om 23:53

@mikedb: Haha ja die bestaat dan ook uit 9 man tegenover de 4 van Real, eig eerder 3 meestal...

10 augustus 2015 om 15:45

Randebiel!? Laatste jaren toch wel erg normaal gedragen op het opstootje met muller na oo het wk van vorig jaar

10 augustus 2015 om 15:46

Ik kan me zeker wel vinden in wat je zegt over Pepe. Aansteller, te fel, geen aangenaam persoon om op z'n zachts te zeggen. Maar een ding is wel waar, hij kan goed verdedigen. Ik heb Varane meer fouten zien maken in z'n verdediging dan Pepe. Ook ben ik van mening dat Pepe als een blok op het veld staat. Het is geen ielig mannetje, heeft goede kracht en houdt rust in de achterhoede.

Maar inderdaad, zijn persoonlijkheid.. Ben ik ook geen fan van.

10 augustus 2015 om 16:00

Ik vind het erger dat er zoveel mensen zijn die Ramos de beste verdediger noemen. Ramos draagt aanvallend enorm veel bij maar verdedigend maakt hij te veel fouten. Pepe is verdedigend veel beter dan Ramos en over de laatste 2 seizoenen gezien is hij veel rustiger en veel minder agressief.

10 augustus 2015 om 16:10

Ah dus Mourinho, Benitez en Ancelotti hebben geen verstand van voetbal. Hebben allemaal Pepe erbij gehouden.. En toch bij de grootste club ter wereld. Misschien overschat jij jezelf.

10 augustus 2015 om 16:19

Iedereen is het ermee eens dat er meerdere steekjes lost zitten in zij hoofd.. maar de laatste 2/3 jaar heeft pepe zich toch echt wel van zijn betere kant laten zien, en daarbij ook gewoon dat het een prima verdediger is.

10 augustus 2015 om 16:20

Kijk eens wat meer naar Real voordat je zulke stomme conclusies trekt. Een fitte Pepe is één van de beste zoniet de beste verdediger van de wereld, ja hij had soms domme momentjes in het verleden maar dat is allang niet zo erg meer. Beter nadenken voordat je zoiets zegt.

10 augustus 2015 om 16:39

Had Pepe niet minder gele kaarten dan bijvoorbeeld Messi? Je kijkt veel te ver terug. Pepe is sterk veranderd.

10 augustus 2015 om 16:45

Zegt niets Costa is ook met heel veel weg gekomen dit seizoen.

10 augustus 2015 om 17:47

Dat zegt dan ook wel iets over de Spaanse arbitrage.

Op zijn hoogtepunt (of dieptepunt zo je wil), het jaar dat Pepe o.a. op de hand van Messi ging staan, waren Messi en Pepe dezelfde speeldag geschorst met 5 gele kaarten.

Dat is dus echt onbegrijpelijk en een blaam voor de Spaanse scheidsrechterij.

Neemt niet weg dat Pepe de laatste twee jaren inderdaad de rotzooi achterwege laat en nog altijd spijkerhard is (dat hoort ook zo voor een topverdediger) maar geen achterbakse trucs meer (of toch veel minder) uithaalt.

10 augustus 2015 om 17:48

Lachekkend ben jij. Hij pakt nauwelijks meer een kaart en is beduidend rustig geworden..

10 augustus 2015 om 16:46

Pepe is de ultieme verdediger. Blijkbaar snap je er niks van maar als je niet de viezerik achterin speelt dan word je door elke aanval gepasseerd. Een verdediger hoort angst en intimidatie te verspreiden. Een goeie verdediger moet de boel terroriseren en een geweldige tacticus zijn. Sergio busquets en mascherano zijn wel een niveautje hoger maar die spelers kunnen het op een sluwe manier bespelen. Het veranderd niet dat hun super intelligente geweldige viezerikken zijn.

10 augustus 2015 om 16:47

Pepe was afgelopen seizoen misschien de beste verdediger bij real, altijd zeer constant. Mensen denken bij Pepe gelijk aan een psychopaat die alleen slaat en niet verdedigd, als e vaker naar Madrid kijkt zou je zien dat Pepe zich de laatste jaren gewoon uitstekend gedraagt, rooie kaarten voor Pepe zijn zeldzaam geworden de laatste jaren maar mensen vergeten dat.

10 augustus 2015 om 17:24

@whooper Wat je vind mag je houden en zeker na je eerste zin. Het zal echt niemand boeien wat en waar jij iets vind. Sorry ik bedoelde niemand die het voetbal al langer dan twee jaar volgt en al zelf z'n veters kan strikken.

Nee want vorig jaar niks gewonnen dusja

Nacho is een beest en een wereldverdediger.
Staat binnen 2 jaar in de basis van Real Madrid.

10 augustus 2015 om 15:54

Niet overdrijven he haha die man bakt er niet zo gek veel van. Hij is leuk om erbij te hebben als back-up maar zeker niet voor de basis. Hoop dat Pepe trouwens gewoon bij Real blijft ook als hij wat minder wordt dan kan hij zijn basis plaats aan Varane geven en zelf als back-up gebruikt worden.

@Vz dat is trouwens Arbeloa op de foto en niet Nacho.

10 augustus 2015 om 16:40

Nacho is leuk voor erbij. Zo iemand die het niet erg vind om op de bank te zitten moet je er ook bij hebben.

10 augustus 2015 om 18:12

verwijderd

10 augustus 2015 om 19:29

Nacho is 25, dus wat bazel jij nou?

Een van de beste misschien. Ramos is wel degelijk een top 4 verdediger met Thiago Silva, Boateng en hummels. Pepe komt misschien wel in de top 10 en Varane komt dat sowieso later. Maarja wat wil je dan dat een speler van Real Madrid zegt? Bij elke club gebeurt dit dus maak er geen heisa van.

10 augustus 2015 om 15:50

Tevens is dat een foto van Arbeloa en niet van Nacho..

10 augustus 2015 om 23:55

Nee is Nacho hoor

10 augustus 2015 om 16:00

Godin vind ik bij de top 5 horen. Niet alleen verdedigend kopsterk, maar ook aanvallend. Positioneel ook erg sterk en een leider achterin. Vind hem in sommige opzichten beter dan Ramos. Ramos is opbouwend sterker, maar zo onbesuisd proberen weg te koppen als tegen Juve zie ik Godin niet snel doen.
Ramos vind ik sowieso een beetje overschat.

10 augustus 2015 om 16:23

Ik zal eerder Pepe in de top vier verdedigers zetten dan Ramos. Pepe voegt in verdedigend opzicht veel meer toe dan Ramos. Top 5 verdedigers hoort een fitte Pepe zowiezo in thuis, als die z'n gekke momenten tenminste achter wege laat.

Vind het altijd grappig dat de verdediging van Real (Ramos-Pepe-Varane) wordt geroemd als beste verdediging van de wereld. En de verdediging van Barcelona al jaren slecht wordt genoemd terwijl Barca al jaren minder tegengoals heeft dan Real Madrid.

10 augustus 2015 om 15:56

Dat komt omdat bij Barcelona zoveel druk wordt gezet dat er op de helft van de tegenstander verdedigd wordt. Dit betekent dat ze de bal alweer veroveren op het middenveld en er veel minder druk op de verdediging staat.

10 augustus 2015 om 15:58

Heeft ook mee te maken, dat Barcelona heel ander spel speelt. Tegen Barca mag je blij zijn als je als club al 1x kan scoren. Dit mede doordat Barca telkens tikt en de tegenstander de bal niet heeft. Zal Real zo spelen krijg je hetzelfde. Kijk maar bij Bayern, krijgen ook relatief weinig tegen door het positie spel.

10 augustus 2015 om 17:01

Dat is allang al niet meer zo.
De tegenstander van Barcelona krijgt nu ook vaak de bal meer dan Barca zelf.
Denk aan Real Madrid en Bayern hun hadden allebij meer balbezit dan Barca.
Barca heeft gewoon een ijzersterke verdediging die word onderschat iedereen geeft de krediets aan MSN maar als je eens wist hoeveel arbeid de verdediging moet verrichten.
Mascherano is ook een van de meest onderschatten verdedigers en Alves ook.
Piqué was dit jaar ook sterk vorige jaar wel zwak.

10 augustus 2015 om 16:02

Ben het eens met dat je zegt dat Barca ook een degelijke defensie heeft. Het centrum Mascherano-Pique is erg sterk, aangevuld met goede backs als Alba en Alves. Ook Mathieu is een erg goede speler die zijn minuten pakt en maakt Bartra ook stappen in zijn ontwikkeling.
De kwaliteiten van de verdedigers sluiten heel goed aan op de speelstijl van de club.

Beste verdediging op aarde. Gewaagde uitspraak. Zelf zou ik Chelsea, Barcelona en Juventus niet vergeten. Samen net Real zijn dat toch de vier sterkste verdedigingen.

Waarom een foto van Arbeloa? @vz

Hij heeft mssn wel gelijk. Maar Nacho is en goede back up.. Moet wel nog stabieler worden.

Ik wil mijn lievelingsclub niet omhoog praten, maar één ding is duidelijk: Juventus heeft de beste defensie ter wereld. Chiellini, Barzagli, Bonucci en Rugani zijn van enorme wereldklasse. Daarnaast heeft o.a. Chelsea ook een betere defensie, nu ik erover nadenk misschien wel gelijkwaardig aan Juventus.

Ramos en Pepe zijn uitstekende verdedigers, maar samen is het een te wild duo. Beiden kunnen ze zomaar een zwarte vlek voor hun ogen krijgen of een enorme blunder maken. Varane is de enige 'rustige' verdediger bij Real Madrid. Een goed centraal duo bestaat uit een agressieve, onbehouwen verdediger en een gecontroleerde, rustige verdediger. Real Madrid heeft dat pas als Varane in de basis staat en dat was tot nu toe niet heel vaak.

10 augustus 2015 om 16:12

Niet heel vaak? Waar heb jij het nou weer over dan? Ik beschik toch over statistieken die anders doen vermoeden.

In La Liga 2014/2015:
Pepe 2225 minuten gespeeld, 25x basisspeler.
Ramos 2254 minuten gespeeld, 27x basisspeler.
Varane 2033 minuten gespeeld, 21x basisspeler.

Welke andere 22-jarige kan zeggen dat hij bij een club van formaat Real Madrid (als die al bestaat) onbetwist basisspeler is?

Noem mij dan even al die keren op van de afgelopen twee seizoenen van Pepe waar het helemaal zwart voor zijn ogen werd, ik ben benieuwd naar je talloze voorbeelden.

10 augustus 2015 om 16:20

Met niet heel vaak bedoelde ik geen vaste basisspeler. Dus een roulatiespeler / back-up. Vorig seizoen was dat blijkbaar niet zo, mijn fout, slechte (lees: geen) research. Excuses.

Het gaat er niet om dat ze letterlijk zwart voor hun ogen worden, maar Pepe en vooral Ramos hebben bij vlagen toch wel een rare actie. Handsballen, onnodige penalty's, man laten lopen, als het even niet lekker loopt een schop uitdelen en geel incasseren et cetera. Natuurlijk zijn het allemaal verdedigers van wereldklasse, maar ze zijn niet de beste verdedigers ter wereld.

Dit is hoe ik Ramos en Pepe beleef in de Champions League en enkele Spaanse toppers.

10 augustus 2015 om 16:39

Rotatiespeler bedoel je neem ik aan?

Je kunt helemaal geen concrete voorbeelden noemen als ik daar om vraag. Ik weet nog dat Pepe's eerste seizoen onder Ancelotti (2013/2014) hij van Marca de bijnaam Mr. Clean kreeg (bron: link onderstaand), omdat hij de gehele eerste seizoenshelft geen enkele gele kaart had gekregen en in totaliteit maar vijf overtredingen had begaan. Als je zegt dat Pepe vroeger vaak doorsloeg kan ik niets anders doen dan instemmen, maar de afgelopen twee seizoenen heeft hij heel veel mensen het tegendeel bewezen. Als jij Pepe niet één van de beste verdedigers ter wereld vindt kan ik enkel concluderen dat je er geen kijk op hebt, of niet meer objectief naar hem kan kijken door zijn verleden.

Van Ramos kan ik nog enigszins begrijpen waarom jij hem te wild vindt, zeker als persoon die gewend is aan Italiaans verdedigen. Maar Ramos is meer dan alleen een verdediger. Hij is een leider die het team over een dood punt heen kan helpen, hij is een strijder en speelt met geweldig veel passie.

En dan nog als laatst, al die voorbeelden die je noemt zijn ook van toepassing op talloze andere verdedigers. Knietje van Terry op Sanchez? Om maar even een voorbeeld te noemen. En alsof die andere wereldverdedigers nooit hun mannetje laten lopen of een onnodige penalty weggeven. Dat zijn echt non-argumenten.

http://www.marca.com/en/2014/12/14/
en/football/real_madrid/
1418545450.html

10 augustus 2015 om 16:41

Vind Ramos en Chiellini toch wel net iets beter dan de namen die je opnoemt. Daarbij mogen jullie backs de veters van die van Real niet eens strikken.

10 augustus 2015 om 17:46

Varane heeft toch vooral veel gespeeld door blessures van Ramos? Of staat hij ook vaak basis als iedereen fit is?

10 augustus 2015 om 19:44

Je bent inderdaad je team aan het ophemelen... Iedereen zag wel wat er met de verdediging van juve gebeurde toen ze tegen barce speelden. Ze zijn dan gewoon een heel stuk zwakker zonder chiellini. Terwijl de verdediging van real heel goed staande hield tegen barcelona. Dus ik zou niet snappen waarom de verdediging van juve beter zou moeten zijn dan die van real. Ja misschien is ramos een beetje aanvallend ingesteld maar daarbij helpt hij het team soms enorm ( 93 minuut goal vs atletico) en daarnaast heeft hij gewoon een ijzer sterke verdediger van een pepe naast zich die ontzettend goed presteerd laatste paar jaren en hebben ze nog varane op komst

Ik denk de linie van bayern met alaba-boateng-benatia-lahm wel even goed is.

10 augustus 2015 om 17:04

Mee eens

10 augustus 2015 om 19:34

Alaba is gewoon wereldklasse.
Boateng overschat.
Benatie weet ik nog niet zeker en lahm is meer een middenvelder onder pep geworden

10 augustus 2015 om 19:35

Benatia* excusses

ramos pepe oke, Varane kan het worden.

of ze de beste zijn valt te betwisten, Bonucci en Chiellini doen niet veel onder, imodito Boateng, en thaigo silva en Benatia zijn ook erg goed

Dat zijn absoluut de beste verdedigers ter wereld.

Ramos en Varane vind ik erg goede verdedigers. Pepe heeft toch een beetje de stempel "onbesuisd" gekregen. Daardoor behoort hij naar mijn mening niet tot de beste verdedigers van de wereld.

10 augustus 2015 om 16:43

Dan ben ik toch wel benieuwd naar al die onbesuisde acties van de afgelopen twee seizoenen. Kun je die even op een rijtje zetten? Want als je die niet kan geven, dan valt je enige argument weg dat hij niet bij de absolute wereldtop hoort weg. Wel zo handig, want dan ligt de waarheid op tafel.

Goed, ik zal je op weg helpen. Dat knikje tegen Müller zijn koppie op het afgelopen WK, nu aan jou om de rest te sommeren.

Dat was misschien 2jr geleden maar Pepe is niet meer zo. Als je t mij vraagt en naar puur verdedigen kijkt vind ik Pepe zeker een klasse beter dan Ramos. Die maakt veel goed door zn kopgoals. En Varane heeft wel is zn

Wrm komen mn reacties altijd maar half aan Vz? Pfff

@ OetkerNAC

....en varane heeft wel is zn

Ik was wel geschrokken van Real tegen Juventus hoe Morata zo vrij kon schieten.
Ik vind dat het nu tijd is om Varane als basis speler te gebruiken Ramos is waarschijnlijk aanvoerder dus hem kan je niet wisselen dan blijft Pepe nog over.
Helaas voor Pepe dat Ramos aanvoerder is want Pepe is duidelijk de beste verdediger ter wereld en niemand is beter dan hem.

Ik hoor hier behoorlijk wat namen voorbij komen en sommige noemen zelfs Thiago Silva en Boateng als beste verdedigers op aarde.
Maar in mijn ogen zijn Thiago silva en Boateng enorm overschat en horen ze nog niet eens in de top 10,
Ook giel het me op dat niemand Terry noemde toch een van de beste verdedigers van de wereld.
Terry Varane Pepe Ramos Mascherano Benatia Hummels Chiellini Godin miranda deze spelers zouden mijn top 10 vormen in willikeurige volgorde.
Maar geen enkele verdediger uit deze tijd kan zig meten met een Maldini Nesta of Fabio Canavaro deze 3 verdedigers waren minimaal 2 niveau's beter dan de verdedigers vab nu.

Ramos is naar mijn mening de beste verdediger van het moment. Varane kan dat eventueel worden in de toekomst als hij zich verder ontwikkeld

Beste weet ik niet, maar wel 1 van de beste. Wel durf ik met zekerheid te zeggen dat we de beste middenveld hebben momenteel!

Bonucci op dit moment beste van de wereld (of een van)

De beste verdediging??? Daarom zoveel tegendoelpunten vorig jaar waardoor ook alle prijzen misgelopen!

Boateng is toch een beetje beter als varane 😂

10 augustus 2015 om 19:31

Daar komen we over een paar jaar later weer op terug

Pepe is een heethoofd die gewoon heel sterk is en goed in de lucht. Zijn besslisingen zijn niet altijd de beste en pakt altijd wel een paar kaarten mee...

Ramos is wel een van de beste verdedigers ter wereld. Hij is de clubicoon van real goed in de lucht en de opbouw, snelheid en een goede tackle heeft ie ook in zich. Alleen vind ik dat hij het de laatste tijd iets minder doet...

Varane...deze jongen wordt wereldtop heb ik het gevoel. Hij is snel, jong, slim, perfecte slidings, goed in de lucht. Deze jongen heeft alles nodog wat een goede verdedoger nodig heeft. Hij is simpelweg geweldig

Dat lijkt me toch wel sterk aangezien de verdediging veelal het zwakke punt was bij Real. Dat zie ik echter, ondanks het uitblijven van defensieve aankopen, wel veranderen onder Benitez. Was behoorlijk onder de indruk van de verdediging in de voorbereiding. Ik denk persoonlijk dat Thiago, Godin, terry en Chiellini net zo goed zijn als Pepe en Ramos. En Varane is voor mij eerder nog een geweldig talent. en zo zijn er wel meerdere, bijvoorbeeld Gimenez om er maar 1 te noemen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren