Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Raar dat Nederlanders weleens roepen dat Frenkie de Jong niet zo goed is'

Laatste update:

Theo Janssen is blij dat Frenkie de Jong terugkeert in de basisopstelling van FC Barcelona, dat het woensdagavond in de kwartfinale van de Champions League opneemt tegen Paris Saint-Germain. De voormalig middenvelder is een liefhebber van de controleur en snapt niet waarom er vooral vanuit Nederland vaak kritiek is op De Jong.

"Wat verwacht je van hem? Want we hebben hem een tijdje niet gezien vanwege de blessures", opent presentator Humberto Tan woensdagavond het item over De Jong in de voorbeschouwing op RTL7.

"Eerlijk gezegd verwacht ik gewoon weer hetzelfde, meteen", antwoordt Janssen, die een bewonderaar is van de middenvelder. "Het is een speler die van nature een bepaalde gave heeft. Hij zal veel aan de bal komen en veel ballen opeisen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Hij zal er vooral voor zorgen dat Barcelona beter gaat opbouwen. Want daar bemoeit hij zich heel erg mee. Hij zal vertragen, hij zal versnellen. Een beetje zoals we hem kennen", voorspelt de analist.

"In Nederland zeggen we altijd dat hij zo weinig scoort. Maar dat is ook vrij logisch. Hij speelt op een positie dat hij ook niet veel hoeft te scoren. Hij moet juist aanvallers aan het werk zetten. En dat doet hij heel erg goed."

Janssen neemt het tot slot van zijn betoog nog eens op voor De Jong. "Ik vind het serieus raar dat Nederlanders weleens roepen dat hij niet zo goed is."

Terugkeer


De Jong kwam op 3 maart voor het laatst in actie voor Barcelona en stond in de weken daarna aan de kant met een enkelblessure. Hij miste onder meer de interlandperiode met het Nederlands elftal, maar hij is dus op tijd opgelapt om in actie te komen tegen PSG in de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er roepen ook een paar Fransen dat Mbappe niet zo goed is. Het gros van ons volkje vindt hem gewoon een top middenvelder.

10 april 2024 om 21:29

Naar mijn gevoel hoor ik meer negatieve geluiden dan positieve geluiden over Frenkie. Hetzelfde over Wout Weghorst. Ben aan het reizen door Zuid-Amerika en spreek hier ook vele voetbal fans. Letterlijk iedereen is hier dol op de inzet en mentaliteit van Weghorst. Terwijl we in Nederland hem alleen maar afzeiken en roepen dat hij normaal moet doen. Ik praat niet over zijn voetbalkwaliteiten maar over zijn inzet en mentaliteit. Ik vind dat we in Nederland echt positiever mogen zijn over onze eigen voetballers.

10 april 2024 om 21:38



Maar herinneren ze zich in Zuid-Amerika Weghorst ook niet vooral vanwege het WK-duel tegen Oranje? Wij zien natuurlijk veel meer van Weghorst. Dat zorgt er wel voor natuurlijk dat zij zich vooral de positieve elementen van Weghorst herinneren. Of heb je het idee dat ze daar over hun eigen voetballers positiever zijn?

10 april 2024 om 21:43

We zijn sowieso nogal controversieel vind ik. Aan de ene kant hebben we de lat heel hoog liggen en zijn we mega kritisch, omdat we ooit een EK hebben gewonnen en vaak dichtbij de WK winst zijn geweest en aan de andere kant vinden we de Premier League en Frankrijk oh zo geweldig en kunnen we daar niet tegenop. Toch zie je dat vergeleken met een tijdje terug er nu meer spelers rondlopen in de topcompetitie en dat we zijn geklommen op de Coëfficiëntenlijst. Denk dat de toekomst van het Nederlandse voetbal best rooskleurig kan zijn.

Tuurlijk is het een goede voetballer. Anders zit je niet al jaren bij Barcelona, maar het is toch niet zo dat er geen kritiek mag komen als die niet goed speelt? Ook Mbappe en Haaland en zelfs Messi en Ronaldo krijgen en kregen genoeg met kritiek te maken. Zolang het terecht en geen hetze is, lijkt me er weinig verkeerds aan?

10 april 2024 om 21:21

Precies dit. Desondanks is het wel een wereldtopper en de beste speler van het NL eftal naar mijn mening.

Het is niet dat hij niet goed is. Ik vind hem echt belachelijk getalenteerd. Ik heb alleen vaak het gevoel dat hij zo erg in zijn rol zit, dat hij niet alles uit zijn talent haalt.

Hij kan verschrikkelijk goed opkomen met de bal aan de voet. Hij kan achteloos passjes geven die iemand alleen voor de keeper zetten. Hij draait ontzettend gemakkelijk weg.

Maar als je dan wedstrijden kijkt, krijg ik het gevoel dat hij zijn wapens niet vaak genoeg inzet.

10 april 2024 om 21:24

Ik heb juist het idee dat je hem in zijn rol moet laten omdat je anders niet genoeg uit zijn talent haalt. Hij is toch meer een speler die onder druk uit kan voetballen, en waarbij de aanval begint. Niet een speler voor de assist of goal, dat is vooral de kritiek die hij krijgt. Het is geen Sneijder kwa passing. Ik vind Frenkie ook geen echte box to box.

10 april 2024 om 21:53

Als je geen trappers hebt kun je ook niet fietsen. De Jong heeft lopende spelers met snelheid nodig en geen bal in de voet spelers. Geen enkel diepgang nu bij Barcelona

Je zal mij niet horen dat hij. Iet goed is. Wel dat hij niet goed speelt.

Frenkie is ook heel goed. Maar simpelweg geen wereldklasse goed.

10 april 2024 om 21:47

Nog een beetje te vroeg om te zeggen naar mijn mening. Ik vind hem nu ook al wel wereldtop of net onder het randje. Frenkie heeft igg alle potentie en sommige spelers zijn net als goede wijn (van Persie bijvoorbeeld ook).

10 april 2024 om 22:27

Dat wordt al jaren gezegd, hij wordt volgende maand 27 jaar dus dan mag hij wel opschieten. Ik vind hem tot nu toe veel te inconsistent om als wereldtop te noemen. Bij Ajax was hij een jaar lang geweldig maar daarna veel te weinig laten zien helaas.

11 april 2024 om 00:08

Ja, even goed als de gemiddelde Barca-speler. Niet slecht, maar ook zeker niet super goed. Barca met Frenkie is niet beter en Barca zonder Frenkie is niet slechter.

11 april 2024 om 11:38

Ben ik het niet mee eens. Gisteren ook zorgde Frenkie ervoor dat Barca vaak onder de druk van PSG uit kon voetballen.

Barca met Frenkie heeft echt veel meer controle dan een Barca zonder Frenkie.

Ik vind hem geweldig. Een prachtige middenvelder die je moet gebruiken in de eerste fase van het opbouwen. Heb nooit begrepen waarom Koeman doelpunten van hem wilde zien toen ie de trainer was bij Barca.
Kom naar Arsenal en speel naast Rice en Odegaard voor je. Dan zal misschien genoeg ogen geopend worden dat ie van wereldklasse is.

11 april 2024 om 04:02

@somagunner

Altijd al gezegd dat als Frenkie bij Arsenal of Real had gespeeld hij had kunnen spelen als de voetballer die hij daadwerkelijk is.

Hij is belachelijk goed maar hij kan niet scoren. Hij is misschien wel de beste dribbelaar van de wereld maar op de 6 positie heb je geen dribbelaar nodig maar een type Casemiro/Makelele/Rodri/Busquets. Vooral een speler die een expert is in professionele overtredingen. Je hoort Frenkie een linie of wel 2 hoger te zetten maar hij ken niet scoren.

10 april 2024 om 22:40

De beste dribbelaar van de wereld ja?

11 april 2024 om 04:29

"Misschien wel de beste dribbelaar". Als je kijkt naar laag op het veld onder hoge druk uit dribbelen ken ik inderdaad weinig (of zelfs geen?) spelers die dat beter beheersen dan De Jong. Dat is nog altijd een andere kwaliteit dan een aanvallende dribbel op volle snelheid van een buitenspeler natuurlijk.

Frenkie is sinds zijn Ajax tijd geen stap verder gekomen. Als je zo verschrikkelijk goed bent zoals mensen zeggen van hem dan mag je wel meer van doorslaggevende waarde zijn. Overschatte voetballer naar mijn mening.

10 april 2024 om 23:02

210 potjes Barcelona. Noem het maar "geen steek" haha.

Dit is maar een onderbuikgevoel van Janssen. Ik heb namelijk het idee dat hij een Nederland enorm wordt opgehemeld. Fantastische speler met specifieke kwaliteiten. Alleen past dat niet in een opstelling met 3 centrale verdedigers. Want dan zakt hij ook nog eens in om in zijn kracht te komen en is er helemaal geen bezetting meer.

11 april 2024 om 04:04

@RdeBoer

Nee de werkelijkheid is dat in het buitenland Frenkie absolute wereldtop genoemd wordt en enkel in Nederland velen vinden van niet.

Zeer vreemd dat Nederlanders zo negatief lijken te zijn dat we hier nummer 1 in lijken te zijn.

Onze beste voetballers kunnen er allemaal niks van. Memphis, Van Dijk, Frenkie, blijkbaar allemaal matig en enkel positieve kritieken uit het buitenland.

Goede voetballer daar niet van maar hij is altijd in topwedstrijden onzichtbaar. Dat vindt ik jammer aan hem. Voor zijn transfersom had je wel meer mogen verwachten in topwedstrijden. Niet alleen uitblinken tegen de kleintjes.
En ja als je van hem doelpunten verwacht dan begrijp je er ook niets van.

11 april 2024 om 07:04

In het Nederlands elftal tegen Frankrijk en Duitsland(niet de laatste keer uiteraard) was hij met afstand de beste. Zelfs Griezmann kreeg geen druk op hem. Bij Ajax speelde die enorm sterk tegen Real en Juventus.

Zijn van die grappenmakers die met Wieffer, Veerman of dat soort gasten komen. Je hebt Frenkie die overal kan spelen als spelverdeler van achteruit dan heb je hele tijd niks en dan komen misschien een paar Eredivisie spelers.
Zijn niet veel spelers zoals hij. Rodri is goed bezig en er zijn nog een paar oudjes maar voor de rest? En niet gaan vergelijken met nummers 10 nu.
Maar goed, we zijn t niet waard

11 april 2024 om 09:24

Niemand wil Schouten, Wieffer of Veerman ipv Frenkie toch. Hoogstens naast Frenkie.

Klopt precies wat Theo zegt. De rol van Frenkie bij Barca is echt zoals zijn grote voorganger Sergio Busquets. Andere stijl, maar wel in diezelfde rol: Voor de verdediging om vervolgens zijn aanvallender ingestelde middenvelders Ilkay en Pedri goed te bedienen.

11 april 2024 om 00:42

Vandaar dat Christensen tegenwoordig op die plek speelt

De Jong is best een goede voetballer. Alleen denken de meeste van jullie dat hij beter is dan dat hij daadwerkelijk is. Maar chauvinisme is niet ongezond natuurlijk. En ook begrijpelijk.

11 april 2024 om 09:26

Exact het tegenovergestelde van de realiteit. Heel veel mensen in Nederland vinden hem een overschatte voetballer die nooit scoort (want dat moet blijkbaar) en alleen maar balletjes opzij geeft. Duidelijk voorbeeld van iemand die buiten de grenzen veel meer wordt gewaardeerd, net als Van Dijk.

Nederlanders zijn op dat gebied juist heel erg (te) kritisch naar landgenoten. Hoe zuidelijker je komt hoe meer chauvinisme op dat gebied. Zie je hier op het forum ook duidelijk trouwens.

11 april 2024 om 19:55

Als ik dit forum als graadmeter neem dan zie ik toch het overgrote deel van zijn landgenoten (en aanhangers van zijn club ook wel - al zijn die laatste toch wat kritischer in sommige gevallen) roepen dat De Jong wereldtop is en die noemen hem in 1 adem met mensen waar hij nog nooit bij in de buurt is geweest qua niveau en waar hij ook nooit zal komen. Er zijn nu al jongens van een paar jaar jonger dan De Jong die hem al voorbijgestreefd zijn in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Spanje.

De kritiek dat hij niet scoort is uiteraard bespottelijk, daar is hij niet voor. Net zo bespottelijk is het om hem te lauweren omdat hij een passing-percentage van 99,99% heeft in wedstrijden. Dat is natuurlijk een prullenbakstatistiek, die mijn nichtje van 11 ook haalt als ze 80% van haar passes over 50 cm naar haar teamgenoot opzij duwt.

Het meest belangrijke waarin hij in mijn ogen faalt is dat hij heel veel zijn tegenstander bij zich weg laat lopen, waardoor hij zijn verdediging onder grote druk zet en wat te vaak tot een doelpunt tegen leidt. Door zijn langdurige blessures heb ik hem niet vaak zien spelen, maar de keren dat ik hem wel zie, gebeurt dat hem veel te vaak. Zo direct voor de geest heb ik een paar keer tegen Madrid en een keer tegen Cadiz. De wedstrijd tegen Parijs heb ik niet kunnen zien, maar ik begrijp uit de comments op VZ dat hij daar ook niet lekker uitkwam bij de tegengoals (of minstens 1 van die tegengoals?).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren