Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wint achtste wedstrijd op rij en verovert plaats twee

Laatste update:

PSV heeft Vitesse en FC Twente gepasseerd en is de nieuwe nummer runner-up van de Eredivisie. De 21-voudig landskampioen was zaterdagavond met 3-1 te sterk voor Roda JC Kerkrade, de hekkensluiter van de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben nu voor de achtste keer op rij weten te winnen en zijn daarmee de best presterende ploeg van het kalenderjaar.

/

Roda verloor vier van de de laatste vijf duels en van de laatste negen werd er slechts één in een winstpartij omgezet. PSV hoopte dan ook dat de Limburgers als kanonnenvoer opgediend konden worden, maar zover kwam het eigenlijk niet. PSV kwam al wel na een kwartier spelen op voorsprong in het Philips Stadion: na voorbereidend werk van Santiago Arias en Ji-Sung Park schoof Jürgen Locadia van dichtbij de 1-0 achter Filip Kurto. De twintigjarige Emmenaar maakte zijn elfde doelpunt van het seizoen en is daarmee weer alleen clubtopscorer. PSV had een duidelijk overwicht, maar flitste nog niet.

Desondanks hadden de roodhemden de wedstrijd in het eerste kwart min of meer op slot kunnen gooien, maar Bryan Ruiz schoof de bal oog in oog met Kurto rakelings voorlangs en de gemaskerde Memphis Depay treuzelde in kansrijke positie te lang. Arias toonde na een halfuur ook dreiging, maar de harde poging van de rechtsback werd gestopt door Kurto. Na het halfuur verslapte PSV en werd ook Roda via Mark-Jan Fledderus gevaarlijk. Vier minuten voor rust viel de gelijkmaker: Mitchel Paulissen schoof de bal buiten bereik van Jeroen Zoet in de verre hoek en bepaalde daarmee de ruststand op 1-1.

/

PSV had gehoopt een gemakkelijke avond tegemoet te gaan, maar dat is de ploeg van Phillip Cocu dit seizoen blijkbaar tegen Roda niet gegeven. De Limburgers waren dit seizoen immers al twee keer te sterk voor PSV: in oktober in de competitie en in het bekertoernooi. De punten bleven dit keer echter wel aan de zijde van PSV, zij het met moeite en geluk. Halverwege de tweede helft werkte Ruiz, nadat schoten van Depay en Locadia werden geblokt, het leer van dichtbij tegen de touwen. De voorsprong was dikverdiend, want PSV was met overtuiging aan de tweede helft begonnen en zette Roda onder druk.

Verdediger Jeffrey Bruma maakte een kwartier voor tijd aan alle hoop van Roda een einde door een hoekschop via de paal in het doel te koppen: 3-1. Die klap kwamen de geelhemden niet meer te boven en zij blijven dus nog altijd wachten op hun eerste overwinning sinds 19 oktober (RKC Waalwijk, 1-2). Het Roda van trainer Jon Dahl Tomasson heeft nu zes wedstrijden op rij verloren en moet hopen dat de andere laagvliegers niet verder weglopen. PSV neemt het volgende week zaterdag thuis op tegen FC Groningen.

Denk jij dat PSV op de tweede plaats eindigt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ging wat stroef, vooral einde 1e helft was dramatisch. Maar 2e helft iets beter gespeeld en niks weggegeven en gelukkig de 2 beslissende doelpunten gemaakt! Vitesse voorbij en op naar volgende wedstrijd weer!

22 maart 2014 om 22:49

Roda verloor de laatste 5 duels en van de laatste 9 werd er geen in winst omgezet?
Ze hadden pas nog gewonnen thuis van NEC !

23 maart 2014 om 10:40

er stond van de 9 laatste duels 1 winst

23 maart 2014 om 11:13

@ enrico

Het is inmiddels ook alweer aangepast

22 maart 2014 om 22:52

Wat speelde Locadia ijzersterk!! Echt mooi om de ontwikkeling te zien van die speler, net als bij Depay!

22 maart 2014 om 23:13

@hiddel

Locadia ijzersterk? Hebben wij wel dezelfde wedstrijd gekeken?

Ik vond hem wederom dramatisch. Kijk alleen al naar het hoge aantal voorzetten en corners dat PSV krijgt, maar werkelijk nooit omzet in goals. Een spits moet kunnen koppen en kunnen afmaken. Daarnaast snel zijn ook wel handig. Dat is hij allemaal niet. Enige wat hij kan is een bal vasthouden. Handig voor clubs die de lange bal spelen, maar niet voor Psv, die het spel wil maken.

22 maart 2014 om 23:17

PSV is juist dramatisch in het geven van voorzetten, daar zit juist het probleem! Een spits hoeft niet per se geweldig te hoeven koppen, maar wel op het juiste moment te staan en goaltjes te maken en dat is juist precies het punt waarin Locadia zich zo top ontwikkeld! Aan het begin van het seizoen matig, maar je ziet nu duidelijk sinds Matavz op de bank staat zijn groei.
Verder is het erg lastig om nog tot goed spel te komen naast Depay en Ruiz, naast Narsingh zou het beter gaan.
Ijzersterk is ook relatief, naturlijk is deze ijzersterk niet dezelfde als de ijzersterk van Messi.

22 maart 2014 om 23:27

Ik vind Depay anders echt veruit de beste aan Psv kant, af en toe misschien nog iets te veel de oogkleppen op als hij 1-op-1 met de keeper komt, maar een heerlijke linksbuiten. Zijn voorzetten vanaf links met zijn rechterpoot zijn ook vrijwel altijd goed, geeft ook vaak genoeg die voorzet, dus daar moet Locadia zeker wel wat mee kunnen.

Ruiz is een ander verhaal. Op basis van de wedstrijden die ik heb gezien, snap ik nog steeds niet waarom ze hem hebben gehuurd. Laat toch lekker Narsingh spelritme op doen en zijn vorm hervinden, die kan het toch nooit minder doen dan Ruiz?

23 maart 2014 om 00:04

De voorzetten van Depay altijd goed?!? Ik denk dat je dan alleen de SVs kijkt waarin hij een zeldzame bepalende voorzet geeft, maar dat is echt een zwak punt van Depay. Hij moet het veel meer hebben van zijn techniek en snelheid om een actie te maken!

Toch zie je dat Ruiz vandaag alweer op de juiste plaats op de juiste tijd stond zodat hij de 2-1 kon maken, hij is echt een bepalende speler voor PSV. Hij is niet het type speler zoals Depay die constant te zien is, maar hij wacht zijn kansje af. 4 goals uit de laatste 6 games is niet verkeerd!

23 maart 2014 om 03:48

@hiddel locadia is een aardige spits maar hij moet beter leren zijn momenten te kennen! hij moet bijv niet op een lijn met de verdedigers blijven lopen, maar heel slim een stapje terug te zetten zodat hij vrij voor goal staat! als hij dat onder controle krijgt zie ik pas ontwikkeling bij hem maar nu helaas nog niet.

23 maart 2014 om 10:37

Zeg ik altijd goed? Tegen Roda waren vrijwel al zijn voorzetten goed ja, kan hij er wat aan doen dat Locadia en Ruiz elkaar in de weglopen, Locadia vanaf de penaltystip niet normaal kan inschieten en zo had hij nog 2/3 goede voorzetten. Ik zie ook wel dat hij het meer van z'n techniek en snelheid moet hebben, daar wordt hij het meest dreigend door, maar zijn passing is ook gewoon goed. Dat Steekpassje waar locadia niks mee doet was ook niks mis mee. Ik vind het gewoon een zeer goede linksbuiten, snap niet waarom Psv'ers altijd zo erop zeiken.

Achja, 4 goals uit 6 wedstrijden is niet verkeerd. Maar ik zou liever een speler hebben die echt wat aan het spel bij draagt, dan iemand die je alleen ziet wanneer v. Peppen tegen hem aanknalt en de bal per ongeluk de goal in loopt.

23 maart 2014 om 11:44

Helemaal met je eens Psv4champs.........ellendige voetballer die Locadia. Een beetje spits had er dit seizoen 30 in moeten leggen met die aanvoer van buiten. Als ze de ballen er voorin niet inleggen, dan krijgt de tegenstander hoop. Gewoon zoals zo vaak dit seizoen gewoon binnen 15-30 min. met 3-0 voor moeten staan en dan is de rest van de wedstrijd een eitje.

24 maart 2014 om 11:28

Hij is 20 jaar, dit is zijn eerste seizoen in PSV 1. Natuurlijk zou een Pelle, Finnbogason die wel afmaken maar die zijn ook 8 resp 5 jaar ouder. Voor zijn 20 jaar vind ik het een goede spits. Natuurlijk moet hij er meer afmaken, maar ik zie snelle ontwikkeling olv Van Nistelrooy!

23 maart 2014 om 01:27

Zo voel je maar weer hoe goed elftal psv vorig jaar was.
Met strootman lens en bommel derbij.
Dat we daar geen kampioen mee konden worden.
Zo zie je ook maar weer dat sinds toivonen weg is ook een soort van rust en disipline in het elftal is terugfekeerd
Verder vind ik depaay maar niks, hij is wel oke maar voelt zicht echt de ronlado van de eredivisie.

23 maart 2014 om 10:49

En vergeet Mertens niet. Die scoorde er per seizoen 15 en zorgde ook nog eens voor 20 assist.

On: geen sprankelende overwinning, maar daar gaat het niet om. Nu thuis Feyenoord pakken, Ajax wint van Twente en je sluit een krankzinnig seizoen nog goed af

23 maart 2014 om 11:14

En hopen dat Ajax ook nog bij Vitesse wint voor de zekerheid, we moeten ook nog naar Zwolle en heerenveen, dat zijn vaak lastige uitwedstrijden

Vitesse is voorbij nu nog Feyenoord en Twente "uitschakelen" ..

22 maart 2014 om 22:43

PSV-Feyenoord wordt nog gespeeld evenals Ajax-Twente en Vitesse-Ajax. Dat wordt nog spannend bovenin. Heerlijk

23 maart 2014 om 10:09

@ AFCA-D

Wat mij betreft mag het wel wat minder spannend zijn, natuurlijk is spanning leuk maar eigenlijk alleen als jouw eigen club bereikt wat je voor ogen had.

22 maart 2014 om 22:43

Gebeurt sowieso. Sterker nog we worden kampioen

22 maart 2014 om 22:49

Maat, ik support PSV in de strijd om het kampioenschap, maar ik gok dat je deze reactie vanuit een coffeeshop hebt geplaatst.

22 maart 2014 om 22:49

Dromen is natuurlijk niet verboden he.

22 maart 2014 om 22:49

Dan moet ajax 4 van de 6 wedstrijden punten verspelen geloof je het zelf. psv word gewoon 2 of 3e zoals het hoort.

22 maart 2014 om 22:50

Hahaha en toen ging de wekker af xd psv wordt niet kampioen. En enigste reden dat jullie goed presteren nu is omdat guus hiddink er is. Volgend seizoen wil k wel zien hoe jullie zonder hem doen

22 maart 2014 om 22:53

Alsof Ajax niet kan verliezen? Die zijn zo slecht. Ik zie ze dik verliezen van twente. Nee wij worden kampioen. Nog 5 wedstrijdjes winnen

22 maart 2014 om 22:54

Haha hiddink effect? Geloof je het zelf?
Psv wint eerder door ruiz. Ook staat de verdediging iets beter dan eerst.

22 maart 2014 om 23:06

Als ajax zo slecht is hoe slecht is psv dan niet. Ajax houd met gemak psv op afstand. Psv word derde en met deze matige selectie is dat toch best knap.

22 maart 2014 om 23:19

Bla bla. We zullen zien

22 maart 2014 om 23:25

Bla bla bla ? Ajax gaat gewoon winnen van twente halve achterhoede ontbreekt wegens schorsingen. Dan is in waalwijk 3 dagen later de mentale kampioens wedstrijd, want win je die dan mag je met 4 te gaan nog 3 verliezen.

22 maart 2014 om 23:31

Psv4321

Niet zo kinderachtig doen en gewoon even realistisch kijken. Denk je echt dat Ajax 3 van de 6 wedstrijden gaat verliezen en dan moet het ook nog 1 gelijkspelen (ivm doelsaldo). Mooie inhaalrace, maar iets te laat ingezet

22 maart 2014 om 23:47

Ik ben totaal niet onder de indruk van dit Ajax dus ja ik zie ze 3x verliezen. En 1 x thuis gelijkspelen. Maar ja dat vind ik.

22 maart 2014 om 23:54

Mwa het is de laatste weken niet indrukwekkend, maar ook weer niet zo slecht dat ze het totaal zullen laten lopen in 6 wedstrijden. Hopen mag altijd natuurlijk.

22 maart 2014 om 23:55

Maar ja ik merk wel vaker dat je hier alleen maar pro Ajax moet zijn. Zodra je een andere mening hebt krijg je punten in mindering. Ik denk echt dat PSV kampioen wordt klaar. Geen enkele mod hier kan mij op andere gedachten brengen. Ajax kan gewoon alles uit verliezen en thuis punten laten liggen vs Twente. Niks geks aan.

23 maart 2014 om 00:04

Dat zou behoorlijk gek zijn Psv

23 maart 2014 om 00:11

Je provoceert niet, je maakt je zelf alleen belachelijk. Dit Ajax wint gewoon nog minimaal 3 keer dan is het gewoon klaar.

23 maart 2014 om 00:55

gast ga slapen

23 maart 2014 om 09:18

Stop nou eens met dat gedoe dat psv presteert omdat Hiddink er is. Kijk eens naar het verschil van team. Verschil in speelschema, en instelling in het veld. Dan heb je er al 3 die bekangrijker zijn dan guus

23 maart 2014 om 09:28

haha, psv heeft 2 echte wedstrijden gehad de laatste 8 overwinningen en daarvan ook nog 1 met heel veel geluk gewonnen!
de rest van de overwinningen waren vaak ook gelukkig en tegen de zwakste tegenstanders!
ik zeg niet dat ajax heel goed speelt de laatste tijd, maar om nou psv de hemel in te prijzen gaat ook te ver!!
jullie moeten blij zijn als je nog 2e kan worden, maar ik verwacht dat ze tegen feyenoord pas echt getest zullen worden, want winnen van een zeer zwak Vitesse dat na de winterstop nog geen fatsoenlijke wedstrijd heeft gespeeld is nou niet bepaald een goede graadmeter!

23 maart 2014 om 10:40

Psv-Ado

2 van de 3 punten daarvan weten jij en ik niet hoeveel invloedt Hiddink daar op heeft gehad he. Wie zegt dat Hiddink niet invloed heeft gehad op de veranderende opstelling en de veranderende instelling?

23 maart 2014 om 11:52

PSV4321 je hebt recht op een eigen mening hoor gozer, maar naar mijn mening maak jij jezelf COMPLEET belachelijk hahaha! Ajax faalt de laatste weken voornamelijk omdat het KAN, op de cruciale momenten staan ze er. Noem het een klote mentaliteit, nonchalance of een kwaliteit van een kampioen, maar de schaal blijft mooi in de hoofdstad. Sorry dat ik je moet wakker maken uit je kinderdroom vriendelijke vriend.

23 maart 2014 om 12:56

@bram. Diezelfde Vitesse zal Ajax gewoon verslaan.

@lampard.

We zullen zien, al die onzin smoesjes. Eerst maar 's winnen van Twente voordat je zo praat. Wordt al lastig zat.

23 maart 2014 om 17:26

@obsecatie, waar haal jij dat gemak vandaan/ Als er iets bij Ajax niet is, dan is het gemak. Dat team is net als de andere ploegen niet goed genoeg om kampioen te worden. Zegt genoeg dat dat zwakke team van PSV in 2014 de meeste punten heeft. En volgens mij ook nog op grote afstand.

Zo in 1 week tijd vitesse al voorbij lekkerrr nu twente en feijenord nog.

22 maart 2014 om 22:57

Willen WE Meer OF Minder Punten?!

Meer Meer Meer Meer

Op naar de tweede plek en (heel, heel, heel) misschien wel meer, als Ajax zo doorgaat zie ik ze niet winnen van Twente noch Vitesse.

22 maart 2014 om 23:05

Hoe kan je minder punten krijgen?

22 maart 2014 om 23:10

Twente en rkc worden gewonnen dan mogen ze er nog drie verliezen. Ajax word met gemak kampioen.

22 maart 2014 om 23:15

Spelersalarissen niet betalen om vervolgens punten in mindering te krijgen??? Iemand nog andere ideeën, van mij mag psv best wel wat puntjes verliezen :-D

22 maart 2014 om 23:15

@xelcuk,

Door omkoopschandalen bijvoorbeeld.

22 maart 2014 om 23:33

Yaniown,

Dan moet Ajax daarbij nog 1 verliezen en 1 gelijkspelen, er kan veel gebeuren, maar dat gaat toch echt niet gebeuren

22 maart 2014 om 22:40

Hoezo virtueel? Ze staan toch 2e nu?

22 maart 2014 om 22:45

Ja ze staan idd 2e maar Twente en Feyenoord moeten nog spelen.
Dus hebben jullie beiden gelijk.

22 maart 2014 om 22:45

Omdat Feyenoord en FC Twente nog niet hebben gespeeld.

22 maart 2014 om 22:52

Ja dat snap ik, maar virtueel is als je tijdens de wedstrijd de stand laat zien die bij de huidige stand in de wedstrijd hoort.

22 maart 2014 om 23:16

Een voorbeeld: stel dat 2 ploegen even veel punten hebben en ploeg A heeft gewonnen maar ploeg B( beter doelsaldo) is nog niet begonnen of zijn bezig met een wedstrijd.
Dan staat ploeg A virtueel 1e, maar als ploeg B alsnog die wedstrijd in winst omzet dan is ploeg B gewoon weer koploper.

22 maart 2014 om 23:39

Ik ga hier niet over discussiëren, is nutteloos. laten we het erop houden dat we beide gelijk hebben :P.

23 maart 2014 om 00:45

Wilshere heeft gewoon gelijk.
PSV staat nu gewoon 2e en niet virtueel.

Zoals hij al zei je kan alleen een virtuele stand hebben wanneer er op dat moment wedstrijden bezig zijn en de stand dus kan veranderen.
Nadat de wedstrijd dus is afgelopen staat PSV 2e.

Dat Feyenoord en Twente er nog voorbij kunnen gaan heeft geen meerwaarde.

23 maart 2014 om 00:59

Wilshire

Is ook niet mijn bedoeling om met jou in discussie te gaan, ik probeer alleen maar te helpen en misschien heb ik het bij het verkeerde eind.

In ieder geval staat PSV voorlopig 2e en dat is verdiend.

22 maart 2014 om 22:47

Als je naar het programma kijkt dan zou ik daar toch niet zo zeker van zijn....psv speelt nog 4x thuis en heeft een relatief makkelijk programma. De enige zware tests zijn Heerenveen uit en Feyenoord thuis en de rest moet je eigenlijk gewoon winnen (met wellicht een gelijkspelletje tegen bijvoorbeeld Groningen). PSV speelt wellicht niet subliem maar van hen winnen blijkt na de winterstop echt lastig te zijn.

22 maart 2014 om 22:56

Ze zijn op het juiste moment gaan draaien en hebben een hoop goed gemaakt qua punten die ze in het begin lieten liggen.
En van mij mogen ze voor de rest alles winnen behalve van Feyenoord

23 maart 2014 om 00:00

Psv heeft het 3e plek in eigen handen. Maar ze zijn afhankelijk van Twente als het op de 2e plaats aankomt. Psv pakt feyenoord wel thuis verwacht ik. 2e plaats en ben blij. Kampioenschap is onmogeljjk wel beetje realistisch blijven allemaal.

Geen fantastische wedstrijd, maar wel weer strijd geleverd en de 3 punten gepakt.
Arias, Park, maar vooral Depay waren geweldig vandaag, Locadia deed het ook goed.
We staan tweede vooralsnog, hopen dat Feyenoord en Twente punten laten liggen.

22 maart 2014 om 22:41

Depay moet toch echt leren afwerken, man wat frustrerend. Die jongen had er 30 in moeten hebben liggen als hij beter afwerkte dit seizoen.

22 maart 2014 om 22:48

@wilshere Ben helemaal met jou eens wat Depay betreft. Hij doet wel aardige beweginkjes en alle maar het draait uiteindelijk om rendement en dat heeft hij veel te weinig. Hij moet echt meer scoren en ook het overzicht bewaren.

Hij doet veel te vaak dingen alleen en kijkt niet om zich heen en dan ook nog het feit dat hij niet veel scoort maakt hem een matige speler. Maar goed laten we hopen dat hij leert van zijn fouten. En dan met name het afmaken.

22 maart 2014 om 22:51

Klopt zijn rendement moet omhoog, maar geloof me als hij dat al op zijn 20ste ook nog eens zou bezitten, dan was hij basisspeler bij een Europese topclub.

Je moet niet vergeten dat hij alles ook zelf creëert, dit is gewoon een wereldtopper in wording. Nu al 1 van de beste spelers in de Eredivisie.

22 maart 2014 om 22:53

Gelukkig weet hij het zelf ook, en doet hij er alles aan om dat te verbeteren. Zijn overzicht is wel al heel erg verbeterd, nu nog de afwerking en hij kan voor 20 miljoen weg.

22 maart 2014 om 22:59

@andreg

Ongelooflijk...
Depay een matige speler noemen, en jij noemt jezelf een PSV fan?
Depay is by far, maar dan ook by far de beste en meest constante speler van PSV en 1 van beste in de Eredivisie dit seizoen.
Schandalige reactie man.

22 maart 2014 om 23:11

Daar hebben we hoofdazijnzeiker andreg weer.
Depay een matige speler....
Man haal dat logo voor je naam weg neppert.

22 maart 2014 om 23:12

Depay is neerlands grootste talent op dit moment , wat ene andreg er ook van vind want dat slaat toch meestal als een tang op een varken .

22 maart 2014 om 23:12

@ Themessishow

Hmm, ik ben ook een PSV-er, maar ik stoor me evengoed ook vaak aan Depay. Vanavond niet zozeer want hij was belangrijk met zijn dreiging, maar zoals Andreg aangeeft, hij verprutst zo ongeloofelijk veel kansen. Evengoed heeft hij nog wel een aaridg aantal goals en assits, maar dat had echt vijf keer zo hoog kunnen zijn. En moeten zijn, als je hem als toptalent wilt rekenen. Nu is het gewoon een aardig talent maar de wereldtop gaat hij nimmer te nooit halen. Daarvoor mist hij puur talent en verfijndheid. Maar nogmaals, hij was vandaag belangrijk. Al gaat er evengoed genoeg mis.

22 maart 2014 om 23:12

@themessishow Ik kijk niet naar zijn beweginkjes en naar zijn maniertjes ik kijk naar rendement en overzicht En hij heeft geen van beiden op dit moment. Dan vind ik hem niet goed nee (op dit moment niet) misschien komt dat nog wel als hij gewoon zijn 100% kansen afmaakt en niet alles zelf doet.

22 maart 2014 om 23:17

Haha inderdaad belachelijk. Depay is met afstand de beste / meest getalenteerde speler van de eredivisie.

22 maart 2014 om 23:38

Oii Depay matig noemen. Ik heb veel tegen op Psv, maar ik zou willen dat er op links bij ons op dit moment een speler als Depay rondloopt.

Hij heeft misschien in 1-op-1 situaties de oogkleppen nog enigszins op. Maar echt al het gevaar vandaag kwam bij Depay vandaan. Acties, steekpassje, goede voorzetten met z'n rechter, Depay heeft heel veel gevaar gesticht.

Als jij Depay matig vind, dan wil ik wel eens weten hoe je de rest van je team beschouwd.

22 maart 2014 om 23:47

Andre van hem komt wel alles door hem is er wel gescoord. Wat een fans zeg?

22 maart 2014 om 23:48

@inkeajacied.
Die andreg is geen psver neem dat maar van mij aan.
Komt alleen af en toe azijnzeiken op een psvtopic.

22 maart 2014 om 23:50

stratumseind,

Weet niet of je dit uit emotie roept, zo nee heb je daar een onderbouwing voor.

Wel bestaat er een lijst die jaarlijks wordt maakt door het Italiaanse medium Corriere Dello Sport, een lijst met daarop de veertig grootste talenten ter wereld.

Dit jaar( 2013) staan daar maar liefst vier Nederlanders op.

Jetro Willems( Psv), Davy Klaassen( Ajax), Tonny Vilhena( Feijenoord) en Nathan Ake(chelsea) zijn te vinden op de lijst.

Ook Ajacied Viktor Fischer. staat op de lijst.

Misschien dat Depay inderdaad dit lopende jaar op de nieuwe lijst kan komen.

Wat je ook kan concluderen is dat ze allemaal een terugslag hebben gehad, of er nog inzitten.

22 maart 2014 om 23:52

Wat een gezwam komt er van Andre, Depay zorgt wel voor gevaar dreiging en door hem is er ook gescoord.

22 maart 2014 om 22:50

Wat is Depay toch belangrijk voor PSV zeg en wat heeft die jongen een ontwikkeling gemaakt zeg de in een jaar tijd. Als er een ander type dan Locadia naast hem zou staan (een beweeglijker type) dan zou PSV efficiënter zijn. Die jongen heeft echt alles om een hele grote te worden en daar gaat PSV (al was het alleen al financieel) maar ook Nederland nog veel plezier aan beleven!

Ik weet alleen nog niet zo goed wat ik niet wat ik van het huidige PSV moet vinden want 8x op rij winnen is natuurlijk heel goed, er staat een echt team dat echt knokt en er wordt bij vlagen goed gevoetbald. Alleen elke keer als ze op voorsprong komen lijkt er nog steeds twijfel in de ploeg te sluipen.

22 maart 2014 om 22:56

Klopt helemaal.

Merk ook dat ze bij een voorsprong twijfelen of ze vooruit moeten voetballen, dus doordrukken of terug moeten zakken. Dat zal wel met de tijd verbeteren.
Vind wel dat het tijd word om Schaars maar uit de basiself te halen, speelt al maanden belabberd en voegt totaal niets toe.
Maher laat in zijn invalbeurten veel werklust zien en verdiend in mijn ogen een nieuwe kans in de basis.

22 maart 2014 om 23:04

Schaars vond ik vandaag wel weer goed spelen maar het is duidelijk dat hij op termijn plaats moet gaan maken voor Maher. Het kwartje lijkt bij Maher namelijk gevallen te zijn en hij is de laatste weken weer aan het voetballen en gooit ook weer arbeid in zijn spel. Het middenveld gaat er op termijn vast als volgt uit zien: Hiljemark - Maher - Wijnaldum en dan speel je met de punt naar achteren. En dan heb je volgend jaar denk ik Ritzmaier, Schaars en (hopelijk) Park achter de hand.

Als je dan meteen even kijkt naar Jong-PSV dan betekent dat denk ik dat afscheid genomen gaat worden van Peter van Ooijen (22 inmiddels) want dat is in mijn ogen voor PSV een net-niet speler die geen toekomst heeft zeker niet zolang er geen van de zes eerder genoemde spelers vertrekt.

22 maart 2014 om 23:15

@ Dammie

Overdrijf aub niet zo. Ik ben PSV-er in hart en nieren maar zo goed is Depay nu ook weer niet. Er gaat evengoed genoeg fout en hij mist het pure talent. En waarom zou hij efficiënter zijn met een ander type dan Locadia? Locadia doet het prima en krijgt juist veel te weinig ballen van Depay. Geen enkele spits zou profiteren van Depay, hij is meer een individuele speler. Niets mis mee, maar ik snap je redenering niet zo. Wou je beweren dat Depay dat bewegelijkere type in de spits vaak zou lanceren dan? Ik snap je niet.

Mijn favoriet voorin is Locadia. Ik zeg niet dat hij even dreigend is als Depay hoor, maar wel iets zuiverder in z'n acties.

22 maart 2014 om 23:49

Wat verwacht je van een 19 jarige hij neemt PSV op sleeptouw, door hem kan PSV scoren stop met dom bashen T0mtom.

22 maart 2014 om 23:53

Depay zorgt wel voor gevaar en dreiging, mensen vergeten nog dat hij een mooie steekbal op Ruiz gaf en Ruiz miste. Hij is vaak beslissend met een assist of een goal.

Dammie

Hoppa en weer 3 punten erbij, gefeliciteerd phillip.

22 maart 2014 om 22:48

Gezien dit hele seizoen verdient Twente die tweede plek het meest in mijn optiek. Maar ja, het gaat er niet om wat je verdient maar om wat je grijpt in het voetbal. En in die zin blijft PSV het gelukkig goed doen...

Zo zonde dat die dikverdiende 2-0 niet valt in het eerste halfuur, voor de zoveelste keer op rij laat PSV het na om in de goede fases ruim afstand te nemen. Roda kwam eind eerste helft geweldig terug en de 1-1 kwam dan ook amper als een verrassing.

Gelukkig veerde PSV beetje bij beetje, gesteund door het publiek, weer op en pakte het net de twee goals afstand voordat Roda alles of niets ging spelen.

Roda is misschien wel laatste op het moment, ze hebben natuurlijk lang niet het slechtste materiaal in de Eredivisie. Genoeg kwaliteit in de selectie met spelers als Donald, Fledderus, Hupperts en Kali... Hoop wel dat ze volgende week RKC verslaan .

22 maart 2014 om 23:31

Twente? Die komen zeer goed weg de laatste tijd. Zowel tegen Feyenoord als AZ echt in de allerlaatste seconde en tegen Feyenoord hadden ze al de mazzel dat die scheidsrechter ze bevoordeelde. De reeks van PSV is zeer knap, maar ook die hebben vaak te veel gekregen of kwamen ze goed weg. Desondanks tellen de punten gewoon en het wordt tot op de laatste dag spannend voor plek 2.

22 maart 2014 om 23:37

Als er iemand die tweede plek verdient is het Feyenoord wel al is het alleen al doordat we dit seizoen extreem vaak benadeeld zijn Door de scheids! De enige reden dat Twente en PSV nog mee doen om plek 2 en de enige reden dat Ajax fluitend kampioen wordt!

22 maart 2014 om 23:51

Haha ja hoor Pedro, alles ligt aan de scheidsrechters, oke jongen.

22 maart 2014 om 23:57

Wie tweede staat verdient die positie, zo simpel is het. Feyenoord heeft het tegen ploegen als Pec, RKC en de Eagles laten afweten net zoals FC Twente het liet afweten door niet te winnen van PEC en de Eagles. PSV speelt niet groots, maar maakt de kansen af en op basis daarvan sta je gewoon terecht 2de. Niet meer, niet minder.

23 maart 2014 om 00:03

Twente, Heracles, Vitesse, Az thuis. Nac, RKC, Nec, Twente uit. Zomaar wat wedstrijden waarin de scheidsrechters discutabele beslissingen tegen Feyenoord heeft genomen. Al mag Feyenoord zichzelf ook in de spiegel aankijken omdat zij ondanks de overhand in 90 procent van de wedstrijden niet vaker hebben gescoord.

23 maart 2014 om 01:02

hahaha pedro meen je dit nu echt?
Soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar Feyenoord mag absoluut niet klagen over scheidsrechters. In de kuip heeft Feyenoord altijd de scheids mee.
Omdat het nu eens wat tegen heeft gezeten ligt alles in eens aan de scheidsrechters, terwijl Feyenoord heel vaak goedkope penalty's krijgt. Helaas niet op de goede momenten dit seizoen.

Daar heeft iedere club mee te maken. Vorige week kreeg psv een vrij goedkope penalty en deze week wordt locadia gevloerd, 100% strafschop en krijg je geen penalty. Ook nog eens een gele kaart voor een zogenaamde schwalbe. nou sorry hoor maar daar zat makkelie volledig naast..

Als PSV zijn wedstrijden blijft winnen worden ze bijna zeker tweede. Dat zou dan ook DIK en DIK verdiend zijn.

23 maart 2014 om 02:27

Dit meen ik echt ja. Feyenoord heeft dit seizoen nog niet 1 punten gepakt Door een arbitrale dwaling, ook niet in de Kuip. Ook hebben ze pas 1x onterecht punten gepakt terwijl de tegenstander meer verdiend Had. Als je gaat kijken hoeveel wedstrijden Feyenoord wel punten verloren heeft onterecht of Door de scheidsrechter dan kun je wel stellen dat Feyenoord er veel beter voor Had gestaan.

23 maart 2014 om 11:51

@ el fenomeno ...

Ieder club heeft wel eens pech of geluk.
Je zegt wek dat PSV vaak teveel heeft gekregen, maar vior ex winterstop hebben ze genoeg punten verloren terwijl dat absoluut niet nodig of "verdient" was ... Over het algemeen kan je dat in een geel seizoen wel tegen elkaar afstrepen

Nou nou. Mocht Ajax verliezen van Twente komt het kampioenschap in zicht voor PSV! Wie had dat gedacht zeg.

22 maart 2014 om 22:48

Als psv nou van Ajax had gewonnen was het verschil nog maar 3 punten geweest. Maar Ajax gaat gewoon weer kampioen worden hoor.

23 maart 2014 om 10:21

@ eindhovens

Ja ern als Ajax nou gewoon haar laatste wedstrijden gewonnen had.... aan als als als als verhaaltjes heb je toch niks ? Die zijn vaak mooier dan de waarheid

23 maart 2014 om 11:52

Nee dat bedoel ik niet. Ajax- psv is maar een wedstrijd, en dan kun je zien hoe belangrijk zo'n wedstrijd is en hoe weinig het daardoor scheelt.

22 maart 2014 om 22:57

ajax moet dan nog 3 wedstrijden verliezen en 1 gelijk, hebben volgens mij veel betere doelsaldo.
Maar plek 2 voor psv red het seizoen nog.

23 maart 2014 om 11:53

Plek 2 zou al ala kampioenschap gezien mogen worden, direct plaatsing voor europees is al heel knap als je ziet hoeveel punten ze achter stonden op de top 4

Het ziet er steeds meer naar uit dat de fans van Fortuna en MVV zich mogen verheugen op een paar extra derby's komend seizoen.

23 maart 2014 om 10:13

Na vorig jaar hebben supporters van beide teams de smaak al te pakken.. geloof maar dat we daar naar uitkijken...

Hoewel ik het voor het Limburgs voetbal uiteraard jammer zou vinden als we met z'n 4en onderin zitten. Bestrijd Roda liever in de Eredivisie .

Nice! Op naar de 2e plek! Bruma en rekik lijken zich trouwens goed te ontwikkelen nu. Zijn wat minder onstuimig dan aan het begin van het seizoen. Als die zich zo doorontwikkelen zouik ze als ik Louis was gewoon opstellen. Beide hebben in principe alles en is echt een duo. Nigel de jong er dan nog tussen met ervaring en zekerheid en je hebt denk een zeer solide centrum.

22 maart 2014 om 22:53

Neh, Vlaar is keuze 1, 2e wordt tussen BMI, de Vrij, Veltman en Rekik. Samen met vd Wiel, Janmaat, Blind de verdedigers op wk. Mss dat er nog 1 bijkomt en dan denk ik eerder aan pieters.

22 maart 2014 om 23:24

Vlaar is toch niks man. Mist voetbalintelligentie, snelheid en brutaliteit. Martens indi is een kip zonder kop en veltman presteert steeds minder. De vrij heb ik dan liever samen met rekik en bruma.

@ observatie. Alle topverdedigers maken fouten in eredivsieduels tegen laag geklasseerde teams. Deden vertonghen, alex en douglas ook.

@ dammie, inderdaad echt een zeer kopsterk duo. Ook hebben ze veel durf en brutaliteit. Denk dat zij e gewoon klaar voor zijn. Hebben dit jaar met tegenslag om leren gaan en lijken er nu sterker van te worden. Dat zijn goeie ontwikkelingen!

22 maart 2014 om 22:59

Bruma jij wilt bruma meenemen word even wakker, die jongen kan er helemaal niks van, is vandaag tegen roda op momenten zoek gespeeld, panna in eigen 16 meter, tegengoal was weer zijn fout.

22 maart 2014 om 23:14

En wie moet er volgens jou dan mee? Ik heb zo het vermoeden dat je de naam Rekik ook niet gaat noemen...

Bruma en Rekik is helemaal geen slecht duo en Bruma is een van de weinige Nederlandse verdedigers met WK-ambities die door de lucht ijzersterk is. Leuk dat je iemand afkraakt op basis van een actie/wedstrijd maar kom dan ook met alternatieven want dit soort teksten kun je op elke speler loslaten

22 maart 2014 om 23:33

Bruma is echt een lachertje! Zelfs vandaag heb ik weer in een deuk gelegen Door zijn gestuntel! Die gaat never nooit mee!

RB: Janmaat, VD Wiel

Centraal: Vlaar, De Vrij, Rekik en 1 van Van Dijk / BMI / Veltman / Mathijssen

LB: Blind, Kongolo

22 maart 2014 om 23:36

Heel het seizoen staat Bruma te schutteren dus op basis van heel het seizoen. Veltman is een veel betere voetballer die is er ook niet klaar voor. Maar Bruma is van hetzelfde niveau als marcello.

23 maart 2014 om 00:10

@dammie: Rekik en Bruma is wel een slecht duo. gasten maken om de haverklap fouten en blunders. Ik begrijp dat we in Nederland niet al te veel top verdedigers hebben, maar 2 verdedigers die lang samenspelen (1seizoen) en nog zoveel fouten maken, kun je niet meenemen naar een WK. Beiden hebben ook nog eens geen CL ervaring opgedaan. Neem dan wat gelouterde verdedigers mee of verdedigers die Wel in de CL hebben geacteerd en minder goals tegen krijgen in de competitie... die Ajacied bijvoorbeeld.

23 maart 2014 om 09:52

Als je Veltman bedoelt? Zeker een talent, maar maakt, ondanks CL ervaring, ook heel veel fouten.

23 maart 2014 om 11:34

Met het noemen van Kongolo weten we dus hoe serieus we je kunnen nemen; totaal niet dus. Ook Blind bakt er op de linksback positie helemaal niets van, De Boer heeft hem niet voor niets verdedigende middenvelder gezet. Er zijn veel betere linksbacks beschikbaar voor Oranje, Emanuelson bijvoorbeeld.

23 maart 2014 om 12:35

de vrij, bmi en veltman zijn ook niet goed.
matthijssen te oud
blindekip mag ook thuis blijven

...kongolo lolll ff lachen

Mooi, onze echte concurrent is weer terug. nu lekker vergeten en voetballen met die handel!

vind het spel van psv nog niet overtuigend, maar de 3 punten zijn binnen.
ik snap niet waarom cocu narsingh pas in de 87e minuut erin zet, die jongen wil toch naar het wk.

22 maart 2014 om 22:50

Als cocu hem pas dan laat invallen, zal ook hij vinden dat narsingh beter thuis kan blijven!

22 maart 2014 om 22:50

Ja klopt. Maar lijkt me dat als Depay zo doorgaat hij de onbetwiste linksbuiten wordt van Nederland. Niveau dat hij haalt heeft lens nog nooit bereikt. Verder is ie ook veel gedsciplineerder en constanter.

22 maart 2014 om 22:54

Dat Narsingh naar het WK wil mag natuurlijk niets uitmaken voor Cocu. Bovendien speelt hij dramatisch tijdens de minuten die hij wel heeft gehad. Ik had Depay er wel eerder uit gehaald als ik Cocu was, maar dan voor Bakkali (als die bij de selectie zat). Narsingh moet gewoon zijn minuten gaan maken bij Jong-PSV

22 maart 2014 om 23:02

Ook met het oog op contractverlenging moet je bakkali minuutjes laten maken. Effe toegejuicht worden kan net effe dat laatste zetje zijn!

22 maart 2014 om 23:02

dat ben ik niet met je eens, in die paar wedstrijden dat narsingh is ingevallen heeft die een paar goede acties laten zien en een paar assist op ze naam, vergeet niet dat hij toen op 90% speelde he. als hij weer topfit is dan speelt hij gewoon basis.

22 maart 2014 om 23:09

Volgens mij wordt jij een beetje verblind door een persoonlijke voorkeur. Als je niet 100% fit bent dan kom je bij een club als PSV niet in aanmerking voor speelminuten. Narsingh is de laatste weken een voorbeeld van onnodig buitenspel staan en mislukte acties.

Even een heel praktisch voorbeeld: leuk een speler die 90% is speelminuten laten geven maar PSV heeft meer aan een Bakkali/jozefzoon die vorige week de 3-1 maakt tegen Vitesse. Dat was een perfect voorbeeld waarom Narsingh nog niet het niveau heeft dat hij had en waarom er momenteel betere spelers zijn.

En het WK? Dat kan Narsingh uit zijn hoofd zetten want iemand als Depay is momenteel gewoon beter.

22 maart 2014 om 23:18

@ Dammie

// En het WK? Dat kan Narsingh uit zijn hoofd zetten want iemand als Depay is momenteel gewoon beter. \\

Of Depay beter is, is eigenlijk niet zo relevant omdat Depay meer op links speelt en Narsingh op rechts.

22 maart 2014 om 23:55

Klopt zelfs toen Ruiz rust kreeg en Narsingh 90 minuten aan de bak mocht liet hij niks zien. Ruiz is wel vaak belangrijk.

Dammie

22 maart 2014 om 23:57

Malloot maar Narsingh laat het niet zien dat hij erin hoort. Hij moet het van de counter hebben. PSV speelt vaak op de helft van de tegenstander dan heb je aan Narsingh niets.

22 maart 2014 om 22:51

Arias speelde niet heel opvallend maar is een van de spelers die gewoon standaard een voldoende scoort.

22 maart 2014 om 22:58

arias speelde wel goed , hij word wel beter moet ik zeggen hij staat ook in de belangstelling van een paar grotere clubs.

22 maart 2014 om 22:58

Weer keurig

22 maart 2014 om 22:58

was betrokken bij de 1-0, deze keer speelde hij niet zo goed als vorige wedstrijden maar nog zeker een voldoende.

Gewoon goed maar niet bijzonder een 7, vind ik. Hij had weinig rushes vandaag vergeleken met afgelopen weken

Wat was het weer een slechte wedstrijd zeg, kansen moeten is een keer erin. PSV moest hier gewoon winnen met 7-1 pff

22 maart 2014 om 22:56

correctie; 7-0 die doelpunt had nooit mogen vallen natuurlijk

Tweede plek
Had ik niet verwacht dat PSV daar dit seizoen nog zou komen te staan.
Terechte overwinning, al maakte PSV het zichzelf weer moeilijk door een hoop kansen niet af te maken. Op naar negen op een rij!
Memphis lijkt met dat masker wel veel op Kato

22 maart 2014 om 23:07

Memphis wordt een baasje, ik geniet iedere week meer en meer van hem, hopenlijk blijft hij nog even bij ons.

Nou de volgende pot is groninge thuis die moet ook gewonnen kunnen worden en dan de druk maar opvoeren.
Dat had toch niemand meer voor mogelijk gehouden in december.
Wat wel heel lekker is dat we in ieder geval vitesse al achter ons hebben staan.
Twee maanden geleden stonden we nog een straatlengte achter.

22 maart 2014 om 23:09

Niemand voor mogelijk gehouden ? Ik heb de hele tijd al geroepen dat psv wel weer terug zou komen. Een paar wedstrijdjes verliezen en gelijk paniek in de tent daar. De kwaliteit komt gewoon altijd bovendrijven uiteindelijk.

22 maart 2014 om 23:17

Beetje onzin natuurlijk in december stonden ze geloof ik op 15 punten .
Dat er kwaliteit genoeg is is algemeen bekend maar dat ze nu al zo dichtbij komen had in december niemand gelooft.

Erg knap van PSV om zo terug te keren. Zou mooi zijn als ze nog 2de worden. En ze verdienen het ook.

Ik begin PSV toch wel te vrezen eerlijk gezegd. Spelen aardig en ze creeëren altijd legio kansen. Toch knap als je ziet waar ze dit seizoen vandaan kwamen. Depay is trouwens echt een heerlijke speler, dat wordt een wereldtopper mits hij wat aan zijn rendement doet.

Kan iemand mij vertellen hoe brenet speelde?

22 maart 2014 om 23:19

Hij hield goed stand, hier en daar een foute paas etc.. je weet wel ritme tekort verschijnselen
een dikke 6

Niet het resultaat wat ik had gehoopt, met het oogpunt op Roda.. Maar moet zeggen dat het een verdiende overwinning is voor Psv.. Nu de druk er af is zie je dat de ploeg wel kan voetballen..
Voor de Nederlandse ranking wat betreft Europa zou het goed zijn als PSV tweede wordt en voorrondes CL afdwingt.. Zie ze die in tegenstelling tot de andere ploegen wel overleven

Het zit PSV ook wel erg mee als je kijkt naar de doelpunten van de afgelopen weken maar ook weer die van vandaag.
Ze zullen beter moeten spelen als ze Feyenoord willen verslaan!

Blijf erbij dat Ajax kampioen wordt. Feyenoord wordt 2e en PSV 3e. Twente wordt netjes 4e en Vittesse zal op de vijfde plek blijven steken.

13 april kan wel eens de wedstrijd voor plek 2 worden! Ik ben erbij in ieder geval, in het uitvak of thuisbasis! Even kijken wat er mogelijk is.

Die platte kar kan alvast opgepoetst worden.

Knappe prestatie van Cocu met zo'n jong team.

Depay en Locadia waren goed, maar Park was weer de belangrijkste speler.

Bruma en Brenet waren de mindere bij Psv.

Hupperts is een mooier speler; een aanwinst voor elk eredivisieteam.

22 maart 2014 om 23:40

Wat is een knappe prestatie ? Waar is die platte kar voor ? Ik snap je post niet helemaal. Alleen dat Bruma zijn dag niet had.

23 maart 2014 om 02:03

Een plek in de top 3 kan worden gevierd als een kampioenschap. Voor een tussenjaar is er dan boven verwachting gepresteerd.

Erg bijzonder; met een verdediging van 20 jaar oud gewoon meedoen in de eredivisie.

Morgen Labyad eens bellen of hij nog steeds de spelers van psv uitlacht omdat " zijn " vitesse toch boven psv staat ...oh nee wacht dat is al weer een week geleden.
Niks zo mooi als leedvermaak.
Volgende week Groningen thuis moeten ook 3 punten opleveren maar daarvoor zal weer keihard gewerkt moeten worden.daarna breken de spannende weken aan met heerenveen uit en feijenoord thuis.
Er is nog niks beslist maar wel mooi voor cocu en zijn mannen dat ze er zich zo knap tussen gewrongen hebben.

22 maart 2014 om 23:57

Verrek nu je het zegt!......... Bam take that labyad! Ooo dit was al lekker, de achtste overwinning op een rij. Maar nu labyad ook nog eens onder ons staat

23 maart 2014 om 00:28

Jah lekker he, in your face Labyrat

23 maart 2014 om 00:13

@stratumseind: als er 1 supportersgroep geleerd zou moeten hebben dat degene die het laatst lacht het best lacht, zijn dat de psv-ers wel, want die lachen ieder seizoen het eerst en staan telkens met lege handen. Dat jullie nu boven Vitesse staan is mooi, maar hou het eerst nog maar eens vol, dan mag je lachen. Overigens wel terecht dat jullie boven vitesse staan... die gasten konden niet eens van Groningen winnen vandaag.

Leuke wedstrijd gezien en dit psv balt momenteel aardig.

23 maart 2014 om 00:21

Nadat we waren afgeserveerd opgeknoopt dood en begraven verklaard mogen we nu best een beetje trots zijn op de "wederopstanding" .
En ja die labyad zal ik mijn leven lang blijven uitlachen , sorry daarvoor maar zo zit ik nu eenmaal in elkaar .what goes around comes around in dit geval voor onze ex medewerker.

23 maart 2014 om 10:27

Met betrekking tot Labyad: dat ben ik helemaal met je eens. Zo een jongen had dat nooit moeten zeggen (geeft daarentegen wel aan dat het hem hoog zit).
Maar wat ik nu alweer merk is dat de psv-fans te hoog van de toren gaan blazen (we kunnen/gaan kampioen worden) en dan denk ik: op basis waarvan? Beiden beentjes op de grond, afwachten wat de toenemende druk op Ajax met Ajax doet en ondertussen genieten.
2e plek is alleszins mogelijk en die zie ik jullie nog pakken ook. Zegt dan ook wel weer genoeg wat voor een niveau er gehaald is in NL: dat een ploeg 2e kans worden met 8 verlies partijen... (zegt ook genoeg dat de koploper nog steeds geen kampioen is).

23 maart 2014 om 17:41

Lees mijn reactie nr 115 hierboven en je zal zien dat ik hetzelfde zeg al jij.
Kampioen gaan ze niet meer worden.de tweede plek is al moeilijk genoeg.

Weer niet heel overtuigend tegen de nummer laatst. Het kan bijna niet anders dan dat PSV nog punten gaat laten liggen. Maar voorlopig zijn de drie punten weer binnen.

22 maart 2014 om 23:59

Tegen wie dan wel?
Misschien in de nog twee te spelen uitwedstrijden tegen Heerenveen en Pec.
De thuiswedstrijden mogen geen enkel probleem voor PSV vormen.

23 maart 2014 om 00:59

Feyenoord thuis in natuurlijk ook nog niet gewonnen. Uitwedstrijden worden wel eens waar gewonnen maar toch niet allemaal even makkelijk.
Het kan weer een spannend slot van de competitie worden.

23 maart 2014 om 01:05

Gek genoeg heb ik een goed gevoel over die thuiswedstrijd op 13 april.
Hopelijk doet dan ook Wijnaldum weer mee.
Zou leuk zijn.

23 maart 2014 om 10:33

Ik ben met Oleguapa eens dat het er goed uit ziet voor psv.. ze winnen de wedstrijden op papier ogenschijnlijk makkelijk. Echter, op het veld ziet het er erg broos uit. Een psv wint met 1-2 van Vitesse, dat de week erop 3-1 verliest van Groningen... waarmee de zwakte van Vitesse momenteel meer zegt dan de sterkte van psv. Met andere woorden: de overwinningen zijn terecht en goed, maar ik kan me niet voorstellen dat psv de overige 6 wedstrijden net zo gaat winnen.

Acht op een rij is natuurlijk knap te noemen, maar PSV oogt nog steeds niet stabiel.
Ook in een en dezelfde wedstrijd worden er periodes van overmacht afgewisseld met periodes van wanorde.

Die instabiliteit geldt ook voor de individuele spelers en wordt deze wedstrijd het beste geillustreerd door Depay en Brenet.
Depay heeft zich ontwikkeld tot de aanvaller van wie veruit de meeste dreiging uitgaat in de eredivisie.
En dat is mede te danken aan zijn onvoorspelbaatheid. Voor defensies van tegenstanders is het lastig om te anticiperen op Depay omdat je gewoon niet weet wat hij gaat doen. Alle overige aanvallers van PSV zijn een stuk voorspelbaarder en dus makkelijker te bespelen.
Enig nadeel van Depay is dat ook zijn rendement onvoorspelbaar is. Als hij daar ook nog een stuk stabiliteit in weet te krijgen dan heeft hij zijn langste tijd bij PSV - helaas - erop zitten.

De tegenpool van Depay was vandaag Brenet.
Die speelde als een rechtervleugelverdediger aan de linkerkant en maakte daardoor nogal wat taktisch-positionele misstappen.
Eigenlijk mag je dit ook Cocu aanrekenen, want af en toe verdienstelijk opereren op links bij Jong PSV als noodoplossing geeft geen enkele garantie dat dit op eredivisie-niveau ook wel goed zal gaan.
Hendrix was niet geheel fit, maar maakt beslist minder domme of paniekerige keuzes.
Het centrale duo maakt eveneens een opmerkelijke groei door en presteert een stuk constanter maar is nog niet zover dat ze ook voldoende naar links en naar rechts kunnen ondersteunen. Ze corrigeren vooral elkaar. En dan blijkt weer eens de waarde van een speler wanneer hij er niet is, namelijk Willems.

PSV staat nu gewoon tweede en niet virtueel. Twente en Feyenoord moeten eerst nog maar eens de punten pakken in de wedstrijd die ze nog tegoed hebben.
Voor de verdere rest een stuk leedvermaak voor die ex-PSV'er van de vorige week met zijn "rattige" opmerking en die mag vanavond een fles azijn gaan nuttigen... merk Bosz..

23 maart 2014 om 00:03

Juiste constateringen oleguapa .
Blijft een heikel punt dat ze geen back up hebben op de linksback positie.
Er is nog niks gewonnen en er komen nog een paar spannende potjes aan zoals uit herenveen en pec en thuis feijenoord.maar op zich is het razendknap wat cocu met zijn mannen gepresteerd hebben.
Niemand gaf er nog een stuiver voor in december en zie hier e beste ploeg van 2014 tot nu toe.
Reden te meer dat ik er zo van baal dat Philip in de eerste seizoenshelft zo enorm veel geteisterd werd door blessures.
Willems matavz wijnaldum park schaars rekik narsingh bakkali zoet hebben er allemaal uitgelegen.
Dan is het logisch dat je met een compleet nieuwe ploeg wat klappen krijgt.
Des te mooier smaakt nu het leedvermaak en ipv Azijn pak ik er nog een serveza op.

23 maart 2014 om 00:05

Dat laatste is je gegund! Proost!

Het zou wel echt een NEC-achtige stunt (in 2008) zijn als ze deze positie kunnen behouden. Rond de winterstop op een kleurloze 7e plaats en nu zelfs nog zicht op de titel. Het moet haast wel een unicum zijn als een ploeg met 8 nederlagen de Champions League in gaat. Laten wij het er maar op houden dat dit PSV heel goed de knotsgekke eredivisie dit jaar representeert.

Ik haat het als er naar posities wordt verwezen als de laatste wedstrijd van de speelronde nog niet is gespeeld. We staan nu niet echt tweede natuurlijk.

23 maart 2014 om 00:17

Waarom?
Er is toch geen enkele garantie dat Feyenoord minimaal drie en Twente minimaal een punt pakt in de wedstrijd die ze nog moeten inhalen?

Ik zie mensen denken dat PSV nog kampioen kan worden.. Niets is onmogelijk en dromen mag altijd. En ja, Ajax was niet goed bezig de afgelopen weken, maar ik denk nu wel dat de Amsterdammers wakker zijn geschud, we gaan dat echt niet meer weggeven. Mits de strijd tegen Twente in ons voordeel wordt beslecht, ligt de weg naar de 4e titel open.

Maar om op het topic in te gaan: indrukwekkende prestatie van de Eindhovenaren en m'n complimenten, de beste ploeg van 2014 ben je niet zomaar. Ik zie ze nog wel 2e worden, Vitesse en Twente zijn te wisselvallig. Bovendien kunnen wij jullie nog een handje helpen bij winst op Twente. Hopelijk komt PSV nu wel de voorronde van de CL door, mocht het zo eindigen..

23 maart 2014 om 00:27

Kampioen worden ze niet meer en er zal nog keihard geknokt moeten worden voor plek 2.
Lastige potjes uit naar heerenveen en pec en dan feijenoord nog thuis is voor geen enkele club appeltje eitje.
Er is nog niks gewonnen maar het feit dat we iets kunnen bereiken dit seizoen is al een prestatie op zich.

23 maart 2014 om 00:56

Helemaal mee eens! Ben trots op wat ze toch nog voor elkaar hebben gekregen! Kijk met veel plezier uit naar de laatste wedstrijden van het seizoen en dat had ik 3 maanden geleden niet durven dromen

23 maart 2014 om 00:31

De wens is altijd de vader van de gedachte..... en daarom is een kampioenschap van PSV niet realistisch.
Maar dat geldt natuurlijk ook voor dat Ajax "wakker geschud zou zijn", daar geloof ik evenmin in omdat niets erop duidt dat ze "slapend" hun wedstrijden afwerken. Ze spelen gewoon naar hun vermogen.

Maar om je gerust te stellen, ik acht de voorsprong van Ajax toch nog te groot dat zij die in de resterende wedstrijden nog in z'n geheel gaan verspelen

23 maart 2014 om 08:26

Als psv van die 8 wedstrijden er in 4 punten had verspeeld had niemand raar opgekeken. Ik denk eerder dat psv naar haar mogelijkheden speelt. In Ajax zit nog zo veel rek, zon. Brenet en hiljemark gaan niet veel beter worden. Zoet staat er nu ook wel om bekend om elke match een goal tegen te krijgen. Depay gaat van de zomer verkocht worden zeker als psv op plek 3 komt.

23 maart 2014 om 10:45

Die rek van jouw club is als die van een kapotte elastiek.
Aan flarden getrokken door een Europese middenmoter uit Oostenrijk die zelf ook uit de EL gedonderd is en daarna door vertegenwoordigers uit het rechterrijtje van een Mickey Mouse competitie verder uiteen gerafeld tot een mistroostig touwtje dat zelfs geen sokken meer kan ophouden...

23 maart 2014 om 17:38

Soms kom ik werkelijk niet mer bi van het lachen ole.
Wat heb je dit weer schitterend verwoord

ik moet zeggen psv doet het goed.....netjes....maar telaat...je haalt voorronde championsleaque maar dat is niet te doen voor een nederlandse club

Laten we nou hopen dat psv cl haalt. De enige ploeg wat volgend jaar cl waardig kan worden. Mits het intact blijft

Ze kunnen het Ajax trucje uithalen als Ajax zo slecht blijft spelen.
We gaan het zien maar locadia lekker op dreef.

Ik gun het PSV wel en overigens ook weer een knappe overwinning.

Op een vorig artikel zei ik hetzelfde, maar PSV gaat als 2e eindigen dit seizoen. Feyenoord wordt de lachende 3e en Vitesse zal gaan afzakken naar plaats 5.

Locadia vond ik sterk spelen en Depay zou ik in deze vorm meenemen naar het WK. Wat speelt die goed zeg de laatste tijd. Wanneer hij de bal heeft op links dan weet je al dat er wat gebeuren, er komt continu dreiging van hem af.

Depay gaat een topper worden.

Mag Depay al in Oranje in plaats van Lens? Ik heb alleen de eerste helft gezien, maar wat heb ik genoten van hem zeg. Elke keer als hij aan de bal komt ga je op het puntje van je stoel zitten. Het gaat natuurlijk nog wel eens mis, maar hij wordt met de week beter. Had ook een aantal prima steekpasses waar hij vooral toch meestal gewoon zelf ging.

Memphis for president!

Depay is denk ik het grootste voetbaltalent van Nederland op dit moment. Beter dan Boëtius en Promes, want hij is fysiek veel sterker. Inderdaad, hij heeft veel kansen nodig voor een doelpunt, maar liever 10 keer schieten en 2 keer scoren dan 5 keer schieten en 1 keer scoren. Misschien nog niet op zijn top op het WK 2014, maar zeker voor daarna in 2016, 2018 en 2020. Gelukkig is hij (volgens mij) niet uit op het buitenland, ik denk dat hij wel 2/3 jaar bij PSV blijft, wat erg slim en goed is.

Bedankt PSV heb gisteren genoten. Kan RKC een voorbeeld aan nemen volgende week. Had wel eigenlijk de 1e helft al beslist moeten zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren