Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV voorkomt schade met snelle comeback in absolute slotfase

Laatste update:

PSV heeft zaterdagavond in de slotminuten een achterstand omgebogen tegen PEC Zwolle. De ploeg van Roger Schmidt keek tachtig minuten lang tegen een achterstand aan, maar wist het tij in slechts vijf minuten met drie doelpunten te keren: 3-1. André Ramalho, Cody Gakpo en Olivier Boscagli brachten PSV uiteindelijk de zege, die ervoor zorgt dat de achterstand tot koploper Ajax verkleind wordt naar één punt. PEC likt de wonden en staat nog altijd onderaan.

Schmidt stelde voor het eerst in lange tijd de gekende elf namen op bij PSV, met daarin onder meer de herstelde Noni Madueke en Gakpo. In de eerste helft kreeg Eran Zahavi liefst vier enorme kansen, waarvan de eerste al na twee minuten. De spits kreeg een voorzet van Madueke ongelukkig op de borst, waardoor die zo in de handen belandde bij Kostas Lamprou. In de tegenstoot nam PEC brutaal de leiding. Na een lange bal van achteruit kopte Daishawn Redan de bal net voor Boscagli door naar zichzelf, waarna hij de bal vanbinnen het strafschopgebied gedecideerd in de korte hoek knalde: 0-1.

Het gaf PSV nog meer drang om de aanval te zoeken. Zahavi plaatste de bal van zestien meter naast na breedleggen van Marco van Ginkel en leek even later een niet te missen kans te krijgen na een breedtebal van Mario Götze. Zahavi kreeg de bal echter niet achter de verdedigers Sam Kersten en Dean Huiberts, die zijn inzet op de doellijn met kunst- en vliegwerk weghaalden. Kort daarna tikte Zahavi de bal na een lage voorzet van Madueke op de lat, waarna de storm van PSV enigszins ging liggen.

Op slag van rust werden de Eindhovenaren ook dreigend via Gakpo, die van links naar binnen kan en zijn kiezelharde schot weggebokst zag worden door Lamprou. Na rust slaagde de thuisploeg er beduidend minder in om gevaar te stichten. Schmidt besloot na een uur Zahavi en Van Ginkel naar de kant te halen. Invaller Yorbe Vertessen kreeg een schietkans, maar schoot van een meter of tien uit de draai behoorlijk ver naast.

Toch slaagde PSV erin om de wedstrijd volledig te keren. Ramalho bracht zijn ploeg in de 84e minuut op gelijke hoogte door een hoekschop van Gakpo via een stuit in de kruising te knikken: 1-1. Gakpo bezorgde PSV vervolgens zelf de voorsprong door van een meter of elf rechtdoor raak te schieten: 2-1. Het werd nog mooier voor PSV dankzij een fraaie vrije trap van Boscagli, die de bal van twintig meter in de kruising krulde: 3-1.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben blij met de punten, maar niet met de wedstrijd. Wat een zaadpot, de zoveelste alweer. Nu win je ze, maar het spel is echt dramatisch en straks herhaalt het riedeltje zich weer. Het spel moet op zoveel punten verbetert worden, maar waarschijnlijk wordt er nu weer niks verandert door de eigenwijze Schmid. Dit zijn go ahead, willem 2 en PEC waar je 80 minuten lang tegen aan staat te kloten. Ben benieuwd hoe slap dit PSV tegen Ajax voor de buis komt.

16 oktober 2021 om 22:59

Nooit meer van Ginkel.
Echt Rosario 2.0. Wat zeg ik, die was nog beter!! Van Ginkel.... de man die verstoppertje tot kunst heeft verheven. Nooit aanspeelbaar voor zijn verdedigers omdat hij zichzelf onaanspeelbaar máákt, rennen is verworden tot sjokken. Wie, in vredesnaam wie, gaat dit aan Schmidt laten zien.
Zahavi ook nooit meer opstellen. Één brok chagrijn die wel zeurt dat hij geen bal krijgt, maar er zelf he-le-maal niks van bakt. Mwene die nooit, maar dan ook nooit over Madueke heen gaat, alleen maar breed door het midden. Zó voorspelbaar. En dan heb ik het nog maar niet over de drie keer dat hij zelf de bal over de zijlijn speelt. Maar ook een Götze die die bal achter Zahavi speelt. Hoe is het mogelijk op dit niveau. Wat is er in godsnaam in de groep gebeurd dat het zo sprankelend begon aan dit seizoen. Het plezier straalde er van af. Het was eindelijk weer leuk om naar PSV te kijken. En nu...... er is niets meer van over. Chagrijn, onbegrijpelijk slechte keuzes op het veld, slechte balbehandeling en zo kan ik nog wel even doorgaan. PEC Zwolle, stijf de nummer laatst, en dan met de hakken over de sloot..... Pffff


16 oktober 2021 om 23:12

Rustuuughhh Sneek, normaal vind ik je opmerkingen prima maar deze is in mijn ogen te negatief. Met het oog op PSV tegen de nummer laatst snap ik het nog wel een beetje, maar we hadden we gewoon wederom veel pech....

16 oktober 2021 om 23:13

Ik kan me in alles plaatsen dat je zegt. Maar Mario Götze nog even door het slijk halen door 1 slechte bal? Die jongen steekt er toch met kop en schouders bovenuit? Gakpo ook zo inconsistent als maar kan zeg.

16 oktober 2021 om 23:16

Man man man, Van Ginkel zo enorm en definitief negatief neerzetten. Hij heeft al zoveel positiefs voor jouw club gedaan, maar blijkbaar is dat alweer lang vergeten/ben je zo ondankbaar dat dst er niet meer toe doet? Iemand die in het verleden al zoveel positiefs heeft gedaan, verdient meer krediet. Niet dat je geen kritiek meer mag hebben, maar dit gaat echt veel te ver. Zelfde zie ik bij Ajax ook over spelers als Blind, Tagliafico, Neres en soms zelfs Tadic. Allemaal spelers die meer krediet verdient hebben. Als zo'n speler een mindere periode heeft, zeg je dat zo'n speler een mindere periode heeft. Je haalt hem niet zo hard naar beneden als jij nu doet. Dat verdient hij niet. Zou mij niks verbazen als Van Ginkel dit seizoen erg belangrijk wordt voor jullie.

16 oktober 2021 om 23:19

Ik zit nog wat in de emotie. Sorry. Maar Götze vond ik echt niet best hoor. Daar mag, nee, moet je meer van mogen eisen. Ook hij grossiert in balletjes breed en terug terwijl het hele stadion ziet dat hij vooruit kan en dus moet spelen, maar hij ziet het vaak gewoon niet.

@ de toekomst
Dat van Ginkel veel heeft betekend voor PSV zal ik niet ontkennen, maar dat is het verleden. Het gaat om nú. En nu is hij gewoon ongeschikt voor topvoetbal. Iemand die niet meer kan sprinten, draaien, aanzetten tot een versnelling, die moet je geen contract aanbieden. PSV pretendeert ern topclub te zijn, geen sociale instelling.

17 oktober 2021 om 01:01

@BR-7 "gakpo ook zo inconsistent als maar kan zeg." Wat een onzin, Gakpo behaald elke wedstrijd voor PSV een 8, is de enige wie er werkelijk met kop en schouders bovenuit steekt, Gotze valt de afgelopen weken juist keihard tegen.

@De Toekomst Ik vind het allemaal altijd wel weer makkelijk wat je roept. Dus omdat een speler ontzettend belangrijk voor een team is geweest, een aantal jaar geleden, mogen we niet kritisch op hem zijn en moet hij gewoon altijd spelen? De grootste onzin wie ik heb gehoord dit jaar. En dan noem je mijn Valentijn Driessen, je kunt zo bij hem op de bank gaan zitten zeg. Van Ginkel heeft te lang niet gevoetbald, is te lang geblesseerd geweest en is nu volledig fit maar te licht bevonden, dat mag dan wel keihard zijn maar het is de waarheid. Waarom moet PSV hem dan alsnog volgens jou gaan opstellen, op basis van een aantal jaar geleden? Dat is echt een heel slecht argument. Blind, Tagliafico en Neres kun je ook totaal niet vergelijken, geen van die 3 hebben jaren stilgestaan ivm blessures, Van Ginkel heeft minimaal 2 jaar(!!) niet gevoetbald joh. Weer een heel slecht argument.

Nee De Toekomst, je slaat de plank weer eens echt volledig mis. Het zou leuk zijn als hij belangrijk gaat zijn en ik gun het hem van harte, maar voor het veldspel van PSV is hij helaas ongeschikt en dat kan niet op dit niveau, het is geen KKD waar we in spelen en spelers op basis van 2 jaar geleden wekelijks maar laten spelen omdat we hem respecteren als persoon.

17 oktober 2021 om 07:13

@Aguero Gakpo was gisteren dramatisch, enkel 1 goede corner gegeven en verder niets gecreëerd. Goal was zeer gelukkig door eigen onkunde..

17 oktober 2021 om 12:21

Dan verzoek ik je de betekenis van Dramatisch nog een keer op te zoeken. De winnende goal scoren en "dramatisch" spelen gaat niet samen. Alsnog niet met je eens, Gakpo was samen met Madueke de enige waar constant dreiging vanuit kwam.

16 oktober 2021 om 23:00

Sparta, Willem II en nu Pec: PSV krijgt ze gewoon niet uit elkaar gespeeld. Veel de bal, met moeite wat halve kansen en als supporter een hoop frustratie. Wat een ongelofelijk aantal slechte keuzes gemaakt door de PSVers in dit soort wedstrijden. Alles ook maar door het midden. Echt om je te schamen.

16 oktober 2021 om 23:13

Je vergeet de Eagels

16 oktober 2021 om 23:02

PSV heeft ongelofelijk veel moeite om een gesloten defensie kapot te spelen zoals PEC vandaag en eerder Sparta en Willem II. Tegen Ajax krijgt PSV veel ruimte en dat brengt ze in hun kracht. Wordt volgende week in Amsterdam daarom een hele andere wedstrijd dan vandaag.

16 oktober 2021 om 23:08

Tegen Ajax krijgt PSV veel ruimte?? Dan gaat 't tempo nog wel even x4 omhoog hoor, PSV krijgt als 't goed is geen ruimte en al helemaal geen tijd. Voor dit PSV ben ik absoluut niet bang maar punt is dat PSV waarschijnlijk wel een stuk beter voor de dag gaat komen dan vandaag. Want vandaag creëerden ze amper wat.

16 oktober 2021 om 23:10

2e helft voornamelijk, eerst helft heb je voldoende kansen gehad.

16 oktober 2021 om 23:10

Traditioneel gezien doet PSV het vaak goed tegen Ajax, dus we zullen zien. Ajax is uiteraard de favoriet, maar dat was het ook in de JC schaal. Daar profiteerde PSV heel effectief van de ruimtes die Ajax weggaf. Als Ajax weer Blind linksback zet, zie ik nog meer kansen.

16 oktober 2021 om 23:12

Met Alvarez en Antony erbij wordt het wel een hele andere wedstrijd. Met Alvarez moet het aantal counters wel minder worden. En Antony gaat Max een hele vervelende middag bezorgen.

16 oktober 2021 om 23:13

In de JC schaal waren we net terug van vakantie, toen stond iedereen nog net niet in een zwembroek op het veld. Dat wordt nu wel anders.

16 oktober 2021 om 23:13

@Modricmagic Dat laatste denk ik ook, maar dat komt omdat ik geen hoge pet op heb van Max.@lucasandersen Dat vind ik altijd zo makkelijk. Je speelt voor een prijs. Die wil je altijd winnen

16 oktober 2021 om 23:14

Dat bedoel ik ook hoor Andres13. Ik bedoel dat Ajax het PSV van vanavond zou opvreten. Ik denk alleen eerder dat we een PSV als in de Cruijffschaal moeten verwachten. Blind op de back is een deal. Alle goals voor Ajax begonnen vanavond weer bij Blind. Zin in volgende week haha.

16 oktober 2021 om 23:35

Volgende smoesje word zeker: ajax had vakantie nodig. Kom op lekker makkelijk weer. Denk zelf dat dit of een extreem leuke pot word of een zaadpot. Ik ga voor een gelijkspelletje eerlijk gezegd

17 oktober 2021 om 00:02

Want welke aanvallende middenvelder gaat Alvarez dekken? Gotze die net voor de verdediging achter Sangare staat?

17 oktober 2021 om 03:06

Dat Ajax net terug zou zijn van vakantie vind ik zo'n dooddoener die totaal niet waar is. Ajax begon namelijk precies tegelijk met psv haar voorbereiding.

17 oktober 2021 om 04:27

Dan kom u net zo goed met een dooddoener, kijk even met wie Ajax de voorbereiding is gestart, en wie daarna speelde tegen PSV, en daarna weer wanneer de die spelers zijn aangesloten in de voorbereiding. Het zal je verbazen hoeveel spelers van die op die avond speelde gelijktijdig zijn begonnen met de voorbereiding PSV vanaf het begin als u zegt.

16 oktober 2021 om 23:02

Ik vond het geen zaadpot. Genoeg kansen gecreëerd maar met Zahavi heb je gewoon een hit or miss per wedstrijd. Kan geweldige doelpunten scoren of kansen op een knullige manier missen. Psv mist een echte spits, of toch maar Vinicius aan de basis laten starten, ben nog lang niet overtuigd van hem maar misschien zal een basisplaats wel helpen.

16 oktober 2021 om 23:02

Ik denk tegen Ajax juist wel aardig. PSV lijkt het vooral lastig te hebben tegen wat ingezakte teams.

17 oktober 2021 om 09:09

Lul toch niet was een leuke spannende pot
Kijk liever naar zulke wedstrijden dan wedstrijden van Ajax

Het zal weer eens niet he... in de slotminuten 🙄

16 oktober 2021 om 23:03

Wel gewoon dikverdiend

16 oktober 2021 om 23:06

Oh dat absoluut Andres13..
Maar vaak als je denkt nu gaan ze punten verspelen, scoren ze de winnende in 90+ min. Tis bijna oud-Duits

16 oktober 2021 om 23:11

Kijk de trainer en delen van de staff, t zou zo oud-Duitse tactiek kunnen zijn.
Tis net zo frustrerend voor de mensen die hopen dan PSV punten laat liggen als voor PSV supporters zelf... Ben benieuwd naar volgende week, kijken hoe het er voor staat.

16 oktober 2021 om 23:14

Loekie, dit deden ze onder Bommel en Cocu ook geregeld.

16 oktober 2021 om 23:05

Oh nee! Gaat het?

16 oktober 2021 om 23:10

Prima, met jou? Kan me voorstellen dat t billenknijpen was

17 oktober 2021 om 01:29

@kush Kan je verzekeren dat ik de komende 4 dagen verschrikkelijk veel spierpijn in m'n billen ga krijgen.

17 oktober 2021 om 10:15

@aguerooo
Ik hoop t niet man. Wens jullie maar ook alle andere Nederlandse clubs succes aankomende week👍🏾

16 oktober 2021 om 23:05

Sorry hoor, maar ik vond PSV aardig voetballen. Ze hadden heel veel balbezit en hadden kansen. Desalniettemin begon ik hem gedurende de wedstrijd steeds meer te knijpen...en had ik niet meer 3 punten verwacht. Uiteindelijk toch een terechte winnaar denk ik zo.

16 oktober 2021 om 23:15

Meen je dit? Dit is denk ik de slechtste wedstrijd van psv die ik ooit heb gezien.

16 oktober 2021 om 23:36

Ik snap het niet meer goed, vond psv zelf dus ook niet slecht. Maar ze moeten even leren scoren fzo.

17 oktober 2021 om 00:10

Dan heb je nog niet vaak naar wedstrijden van psv gekeken.

16 oktober 2021 om 23:05

Duurt de wedstrijd dan tegenwoordig maar 80 min

16 oktober 2021 om 23:23

slotminuten horen ook bij de wedstrijd,Je zou maar psv volgen tot zo laat op de dag in de hoop dat ze puntenverlies lijden en BAM in de slotminuten…..Beter kan je het niet inwrijven,Jij gaat zeker met een heerlijk gevoel naar bed.

17 oktober 2021 om 08:45

Dat snap ik pikkebaas. 'Volgen tot zo laat op de dag'. Tis weekend jongen. Tuurlijk hoop je dat concurrenten punten verliezen. Jij niet? Hou toch op man.

17 oktober 2021 om 10:34

Ja dat hoop ik zeker. Maar dit forum is er om inhoudelijk te reageren op artikelen, of in ieder geval gerelateerd. Met dit soort nietszeggende one-liners draag je echt niks bij.

Psv moet overigens echt een cursusje afronden gaan doen. Hadden dit seizoen al wedstrijden al eerder moeten beslissen.

Moeilijkste tegenstander by far. Pec heeft gestreden maar is toch niet echt een aanwinst voor de eredivisie vooralsnog. Wat een pover elftal

17 oktober 2021 om 00:07

Anders toch maar als degradatiekandidaat de Arena inlopen om te denken daar ff te winnen?
Ze spelen tenminste naar hun mogelijkheden en hopen op een gelukje ipv afgeslacht te worden.

Leuk is anders maar ergens moet je de punten vandaan halen

Uiteindelijk toch goed gekomen maar wat is die Zahavi toch een frustrerende spits om naar te kijken man man man. Als hij niet scoort voegt hij helemaal niets toe, zo ongelooflijk slecht aan de bal.

16 oktober 2021 om 23:01

Die vervanger is nog een paar klassen minder, dus zijn basisplek zal die niet kwijt gaan raken.

16 oktober 2021 om 23:15

Goalski ik vind vinicius toch beter dan Zahavi, vooral in het meevoetballen. Kan een bal vasthouden, goede kaats en houdt verdedigers bezig. Zahavi heeft geen kwaliteit die ik kan benoemen.

16 oktober 2021 om 23:03

Ben persoonlijk wel benieuwd naar die vinicuis denk dat het voor hem als spits best lastig is om in te vallen om op deze manier ritme op te bouwen. Hoe hij die bal aannam voordat boscagli die vrije trap scoorde is laat wel zien dat die kwaliteiten heeft waren ook een aantal andere momenten waarin hij goed in de combinatie was en gevaarlijk met het hoofd.

16 oktober 2021 om 23:11

Zahavi, Ginkel en Max spelen al wekenlang matig. Dat zijn momenteel de zwakke plekken binnen dit elftal. Daarnaast mag Gotze zich ook meer gaan bemoeien met het aanvalsspel. Op het moment dat hij gaat versnellen merk je dat Psv ineens veel dreigender wordt, het gebeurde dit duel echter te weinig van zijn kant.

16 oktober 2021 om 23:20

Is dat niet bij elke spits zo? Een spits moet scoren. Er zijn echt heel weinig spitsen die alsnog belangrijk zijn als ze niet scoren...

16 oktober 2021 om 23:33

Je hebt spitsen die een bal vast kunnen houden zodat middenvelders aan kunnen sluiten. Goede aanname hebben, goede balbehandeling, bal goed kunnen afschermen. Dat allemaal kan Zahavi niet.

17 oktober 2021 om 00:08

Met Luuk de Jong heeft PSV er wel ervaring mee

17 oktober 2021 om 00:27

@el guaje, en alsnog zullen die ook afgeslacht worden. Als spits gaat hem om het scoren. Vind het vrij bizar dat zahavi bij israel wel die klasse laat zien (vaak ook geen intikker). Bij psv lukt het dan weer niet.

Volledig terecht alleen jammer dat het zo lang moet duren. Dat gaat ons tegen zwaardere opponenten opbreken op den duur vrees is...

Schmidt out. Echt schandalig wat PSV weer laat zien. Thuis tegen het zwakste team van de competitie.

16 oktober 2021 om 23:01

Vindt je PEC echt de zwakste?

16 oktober 2021 om 23:03

Wie vind je nog zwakker dan? Als ik alleen naar alle elftallen kijk in de Eredivisie, ziet die van PEC er het minste uit naast die van RKC.

17 oktober 2021 om 00:11

De manier van voetballen telt ook mee natuurlijk. Denk dat ze bij AC Milan er bij een wedstrijd tegen PSV ook niet gerust op zouden zijn... Verder is het de bus parkeren (zoals Sparta) en hopen op een puntje.
Dat het balletje dan niet goed valt (zie kansen) is vervelend maar om het dan slecht te noemen is wat overdreven.

16 oktober 2021 om 23:02

Schmidt out hij staat op 1 punt achterstand met een mindere selectie!!!

16 oktober 2021 om 23:05

Hoe durft ie he? Die malle Duitser 😉

16 oktober 2021 om 23:08

Wat een idioot!! Ontslaan! Ongelofelijk dat hij nog in de EL zit en achter favoriet ajax staat. Wat een compleet ei!!

16 oktober 2021 om 23:13

Hij had natuurlijk wel in de Cl moeten zitten met die 10 man van Benfica, dus die El is nou niet per se een goede prestatie.

16 oktober 2021 om 23:14

Psv maakt het zichzelf moeilijk in duels waar dat niet nodig is. Het is niet de eerste keer dat dit Psv overkomt en daar heeft Schmidt ook een aandeel in.

16 oktober 2021 om 23:14

Nog in de EL? Daar kon die nog niet uit zijn toch?

16 oktober 2021 om 23:20

Pouleleider EL, excuus. Plus dat benfica erbij halen is nu ook wel eens klaar. Dat kan gebeuren. Makkelijk punten scoren bij je medefans

16 oktober 2021 om 23:22

Nee nee, zo werkt dat niet. De CL niet halen was Schmidt met z'n waardeloze wissels grotendeels debet aan. Dus dan is 't nu niet eens klaar, dan benoem je die wanprestatie gewoon.

16 oktober 2021 om 23:24

Voetbal is niet om aan te zien joh. In de CL uitgeschakeld. Keer op keer trieste vertoningen tegen clubs waar je gewoon comfortabel met 3 of 4-0 van moet winnen. Schmidt heeft zijn kansen wel gehad. Heeft nog geen 10 fatsoenlijke wedstrijden gespeeld terwijl er een meer dan prima selectie staat.

16 oktober 2021 om 23:24

Als we een trainer op een wedstrijd gaan afrekenen mogen we iedereen ontslaan. Psv heeft gewoon geen topselectie dit jaar en moet gewoon voor plek twee spelen. Nu weer die wedstrijd erbij halen is goedkoop scoren

16 oktober 2021 om 23:27

Nouja ook bij jouw medefans @vijfmeterlijn is niet iedereen het eens. Ik vind dat we wel wat hoger moeten mikken (ondanks dat de winst volledig terecht is) dan pas vanaf de 85e minuut comfortabel op onze stoel zitten

16 oktober 2021 om 23:28

@benzema, jij kijkt overduidelijk niet alle wedstrijden. Begin van dit seizoen was er echt leuk spel te zijn bij PSV waar ze ook internationaal de credits voor kregen. Even kalm aan doen

16 oktober 2021 om 23:33

Zeker moeten we hoger mikken. Ik zie het liefst een overtuigende 6-0. Zulke wedstrijden zitten er helaas ook bij. We winnen alsnog 3-1, ik klaag niet. Ook tijdens de wedstrijd zag ik dat we nog konden winnen.

17 oktober 2021 om 07:31

Kan gebeuren ? Gebeurt PSV iets te vaak. En dan huilen om een mindere selectie 🤣

17 oktober 2021 om 08:17

Ik zit niet te huilen. Ik ben een van de weinigen hier die rationeel denkt en simpelweg de feiten benoemt. Dat is lastig als je steeds wordt geprovoceerd door allerlei off topic onzin. Schmidt treft deels blaam door zijn wisselbeleid, maar al met al is dit tot zover nog een prima seizoen.

17 oktober 2021 om 09:08

Begin van het seizoen ja. Daarom zeg ik ook nog geen 10 wedstrijden. Maar inmiddels is dat weer even geleden en is PSV weer terug bij af. Ik ben het er ook totaal niet mee eens dat de selectie niet goed is. Alleen de backs en de keeper zijn zwak. Voor de rest is dit de beste selectie sinds 2014. Schmidt haalt er gewoon niet voldoende uit.

18 oktober 2021 om 10:14

Wat een gejank hier, psv heeft gewoon verdient gewonnen en staat volgende week bovenaan.

16 oktober 2021 om 23:04

Als Zahavi nou eens elke wedstrijd wat makkelijke kansen had afgemaakt had je geen Schmidt out geroepen. Man zie de eerste helft, zoveel kansen gecreëerd, dat ligt echt niet aan Schmidt.

16 oktober 2021 om 23:49

Oh nee? Wie zet hem in de basis op het wedstrijdformulier dan? Maar goed, Schmidt hoeft voor mij niet out hoor. Maar ik zie geen echt team dat voor elkaar door het vuur gaat. En dat zie ik vooral bij Zahavi. Aan wie dat ligt weet ik niet, maar feit is dat het voorin onderling niet goed zit. Tijd voor harde beslissingen!

17 oktober 2021 om 00:08

Vinicius is pas op de laatste dag van de transfermarkt gekomen en heeft daarna nog 2 weken gesukkeld met de benodigde papieren. Als Zahavi zo blijft spelen gaat Schmidt hem heus wel uit de basis halen, maar voor nu nog wel logisch dat hij erin staat.

17 oktober 2021 om 11:03

Zahavi out dan. Als dat het verschil is tussen een goed en slecht psv

Hoe kan Sangare geen rood krijgen? Dat was wel bizar. Aparte wedstrijd. PSV machteloos en in zak en as, maar na de geweldige kopbal van Ramalho kwam echt alles los. Wat zien PSV-fans trouwens in Boscagli? Leuk hoor, die laatste vrije trap: maar wat heeft hij dit seizoen zwak gespeeld. Vandaag defensief af en toe schutterend en aan de bal een paar onbegrijpelijke passes. Is Obispo dan niet stabieler? Op naar de topper volgende week, daar verwacht ik een sterker PSV dat in zijn kracht komt (counter).

16 oktober 2021 om 23:05

Vergelijkbare situatie als met Te Wierik paar weken terug. Die rode kaart hield niet stand bij de tuchtcommissie. Dus terecht nu dus ook geen rood.

16 oktober 2021 om 23:07

Ik heb die situatie van Te Wierik niet gezien, maar hij staat toch echt volledig op zijn been. Je hebt een mooie foto bij de NOS, nouja, voor zover je kan spreken van mooi in deze situatie. Vond het een vreemd moment.

18 oktober 2021 om 10:15

Het ziet er ongelukkig uit, Sangare kwam per ongeluk op het been terecht.

16 oktober 2021 om 23:14

@Suarez7 Zie ook veel liever Obispo dan Boscagli eigenlijk, dies veel feller in de duels. Verder kan je ook overdrijven met machteloos.. eerste helft moet je natuurlijk allang voorstaan en krijg je een kans en meteen een goal tegen. Soms zit het tegen. De tweede helft was inderdaad dramatisch waarin je het geloof bijna verliest, maar uiteindelijk win je natuurlijk meer dan terecht.

16 oktober 2021 om 23:16

Tuurlijk had PSV genoeg kansen in de eerste helft. Ik doel op de tweede helft. Ik denk dat niemand het meer zag aankomen, PSV oogde echt uitgeblust, van een offensief was geen sprake. Tot Ramalho met een prachtige goal from out of nowhere toe sloeg en opeens vlogen ze er toch in.

16 oktober 2021 om 23:30

@Suarez7 Als je het zo brengt uiteraard met je eens.

16 oktober 2021 om 23:18

Obispo is verdedigend denk ik beter maar in balbezit voegt Boscagli meer toe. Niet alles lukt bij Boscagli maar hij kan iig iets forceren, dat kan ook wel is van pas komen in zulke duels.

16 oktober 2021 om 23:24

Hij kan inderdaad een linie overslaan en heeft een mooie pass. Maar als ik zie hoe hij vandaag op dreigende plekken twee of drie keer de bal onbegrijpelijk inlevert. Om maar te zwijgen over hoe laks hij defensief is. Met Ramalho heb je ook een prima opbouwer. Vervang Van Ginkel door Propper en Obispo voor Boscagli en je hebt een compleet team.

Het zal ook eens niet!👀🙄

De hele tweede helft heb je het idee: het zit er niet meer in. We scoren uit het niets een corner en dan opeens gaat het lopen en had het nog wel 4-1 of 5-1 kunnen zijn. Psv'er zijn is vrij bizar over het algemeen. We hebben elke wedstrijd gewoon zoveel moeite, heel irritant voor het hart. Fijn dat we de 3 puntjes hebben, op naar donderdag.... Moet wel beter man.

16 oktober 2021 om 23:03

Ik vond niet dat het ineens ging lopen. Er viel een bal goed voor de voeten van Gakpo en Boscagli schiet een vrije trap binnen, die een keeper met een normale lengte had gepakt. Donderdag moet echt beter en tegen Ajax denk ik maar gewoon ouderwets counteren.

16 oktober 2021 om 23:04

Tegen Ajax wordt het sowieso een verliespartij, elke keer na een Europa wedstrijd op donderdag zijn we nog slechter dan we al zijn... We spelen idd gewoon drama het is echt hopen op een geniale ingeving, zit heel weinig patroon in ons spel. Daardoor hebben we het ook tegen elke ploeg moeilijk helaas.

Volgende keer maar in de 85 minuut beginnen met voetballen?

Kut toto. Zo lang bezig met het inschrijvingsproces ( zat altijd op unibet) dat ik deze voorspelde comeback van Psv in de slotfase niet eens meer kon betten. 😂

16 oktober 2021 om 23:07

Jaa het is echt schandalig dat ik word gedwongen om mijn geld te verliezen op Nederlandse kut sites die de helft van de tijd niet werken bah bah

Kwestie van hopen dat je op zo'n zaterdagavond niet thuis bent en achteraf de eindstand ziet. PSVer zijn is niet best voor je hart maar ook niet voor je stembanden. Je mist zo ontzettend veel kansen, en dat is nu al weken het geval, niet heel best. De 0-1 is een amateuristische fout van Ramalho en vooral Boscagli wie niet weet wat doordekken is, de verdediging blijft zo lek als wat, dat zal wat worden tegen Monaco en Ajax.. Gelukkig speelde Gakpo, zoals altijd, wel weer geweldig vanavond. 3 punten maar ben echt allesbehalve tevreden, het veldspel is gewoon ontzettend matig.

16 oktober 2021 om 23:06

Ik verwacht tegen Ajax juist een sterk PSV. In de counter is dat PSV echt dodelijk. Met Madueke en Gakpo heb je twee spelers die bij vlagen ongrijpbaar zijn en als je Ramalho en Obispo samen laat spelen met een Sangare ervoor hou je de boel ook goed op slot. Ik vind PSV al sinds het aantreden van Schmidt juist creativiteitsloos bij vlagen. Het met ruimte in de rug verdedigen gaat ook moeizaam. Maar vanuit de counter vind ik PSV echt sterk.

16 oktober 2021 om 23:11

Schmidt zal helaas met Boscagli en Ramalho gaan spelen, gelijk heb je wel. PSV heeft iets speciaals tegen Ajax, het is ook weer een hele andere wedstrijd maar dan nog, na de afgelopen wedstrijden mag je je ls PSVer echt wel zorgen maken. Want het voetbal zelf is ook gewoon niet goed.

16 oktober 2021 om 23:13

Suarez7 ik zou graag Teze een keer naast Ramalho willen zien. Obispo vind ik vaak nog concentratieproblemen hebben.

16 oktober 2021 om 23:22

PSV weet inderdaad hoe het Ajax moet bestrijden: rijen gesloten houden en counteren. Dat kunnen ze echt heel goed, respect daarvoor. Maar ik vind het spel inderdaad ook zorgelijk. Ik verwachtte voor dit seizoen veel van de vleugelspelers (en ze stellen niet teleur), maar door het trage tempo komen ze nauwelijks in dreigende situaties terecht en loop je jezelf vast in een soort trechter. Daarnaast weet je gewoon dat er altijd een of twee momenten komen. Waar je bij Ajax er goed aan doet om een zekere druk uit te oefenen in de eerste fase van de opbouw (anders spelen ze je helemaal kapot), is PSV te bestrijden door juist twee rijtjes van vier op te stellen en simpelweg af te wachten. Hoe moeizaam PSV op dit moment wedstrijden wint is zorgwekkend.

17 oktober 2021 om 00:21

@suarez 7 Klopt, maar we weten ook allemaal dat Ajax echt totaal niet met 2 rijtjes van 4 gaat of kan spelen en af gaat wachten tegen PSV, dat is gewoon niet de manier van voetballen van Ajax, ik denk zelfs dat die jongens bij Ajax geen idee hebben hoe en waar ze moeten staan bij zo'n tactiek haha. Maar het klopt wel dat PSV zelf een hekel heeft aan tegenstanders wie de bus parkeren, dat hebben we nu al wekenlang gezien met o.a Feyenoord, Willem2, Go Ahead, Sparta en nu weer PEC en niet te vergeten Benfica, al is dat natuurlijk van een heel ander niveau.

Ajax - PSV zal weer een wedstrijd opzich worden, PSV gaat zich ingraven en counteren met Madueke en Gakpo voorop, Ajax gaat veel aanvallen en kansen proberen te creëren, voor jullie Ajacieden is het dan hopen dat de kansen worden afgemaakt, en voor ons is het hopen dat we de eerste helft weten te overleven zonder tegengoals om het in de tweede helft af proberen te maken. Ik vind het alleen wel jammer dat we dan midweeks beide een wedstrijd in de CL en EL hebben, ik had liever deze wedstrijd verzet zien worden maar goed.

17 oktober 2021 om 01:01

Ik kijk er naar uit in ieder geval. Voor onze beide clubs mooie test. Hopen dat jullie Monaco pakken en wij Dortmund!

18 oktober 2021 om 10:18

Hahaha Suarez, vond jij het voor schmidt creatiever dan? Faber en van Bommel zijn ook wel soort trainers ja...

16 oktober 2021 om 23:06

Fouten in de verdediging is echt zorgwekkend. Maar vond de veldspel echt wel aardig, vooral in het eerste helft. Dan heb je een Zahavi die 1 op de 3 wedstrijden een leuke goal maakt maar verder veel kansen verprutst, als je een betere spits hebt zijn er veel problemen opgelost lijkt me.

16 oktober 2021 om 23:06

Het enige waar deze wedstrijden goed voor zijn, is de extra ontlading in laatste 10 minuten

16 oktober 2021 om 23:09

Precies. Mensen zeggen dan dat ik me niet aan moet stellen en niet kritisch moet zijn maar komop, na zo'n wedstrijd moet je toch juist ontzettend kritisch zijn? Het was verschrikkelijk man.

16 oktober 2021 om 23:45

Mensen laten zich het zand in de ogen strooien door die laatste 10 minuten. Dom dom.... Natuurlijk gaat het om het resultaat, maar ook om het proces over langere termijn. Het spel wordt eerder slechter dan beter. Als je het zo ontzettend moeilijk hebt tegen de nummer laatst, moet je je per definitie zorgen maken. Spelers onderling, maar ook de technische staf zouden eens eerlijk moeten zijn, en problemen moeten durven benoemen en harde beslissingen moeten durven nemen (van Ginkel, Zahavi). Juist nu, voor het weer te laat is.

17 oktober 2021 om 00:16

@sneekpsv Precies wat je zegt. Het is echt hopen dat Propper weer volledig fit kan worden want van Ginkel loopt echt over dat veld te hobbelen als een oude man, vind het een geweldige jongen en alles maar hij kan gewoon het niveau niet meer aan, hoe hard dat ook klinkt. Zahavi precies hetzelfde, prima gast alleen mensen vergeten dat hij ook al 34(!) jaar is, en dus echt niet beter gaat worden. Hij speelt nu al een jaar ruk, dus is het dan echt een vormcrisis? Voetballend blijft hij gewoon de minste speler en veel aanvallen lopen dood bij hem, dat is gewoon zo ontzettend zonde. Een echte goalgetter is het ook gewoon niet, alleen bij Israel om wat voor reden dan ook.

Als Psver zit je met dit soort wedstrijden gewoon verschrikkelijk gestresst op de bank want je weet dat het al weken niet loopt en dat puntenverlies er aan zit te komen als elke week zo word gevoetbald.

Verdiende overwinning, PSV maakt het zich onnodig moeilijk om zoveel kansen te missen en houdt daardoor PEC veel te lang in leven. Effectiviteit zal toch flink moeten verbeteren van PSV.

Heerlijke thriller avond

Heel armoedige wedstrijd. De zoveelste alweer. Net als tegen Sparta gaat het pas lopen als Ginkel en Zahavi gewisseld worden. Tijd dat deze twee gaan banken.

Precies zoals verwacht, maar als je in minuut 80 nog voor staat moet je hier toch minimaal een punt wegslepen. Slecht gedaan door PEC uiteindelijk.

Kijk, dit was dus een moeizame zege. Terwijl je 80 minuten achter staat, vrijwel geen moment controle over de wedstrijd. De laatste 10 minuten waren dan weer netjes en zal die povere pot wel verbloemen. En ik heb m'n centjes weer binnen, want je voelt dit gewoon aankomen.

16 oktober 2021 om 23:48

Geen moment? Heb je wel gekeken?

17 oktober 2021 om 00:01

Jazeker. Had PSV de eerste 80 minuten controle over de wedstrijd?

17 oktober 2021 om 00:17

29 schoten vind ik redelijk controle over een wedstrijd gepaard met zoveel balbezit. Dat ze er wat later invliegen kan eens gebeuren. Het doelpunt hing in ieder geval in de lucht.

17 oktober 2021 om 11:32

Haha, wat een random statistiek van Google. 29 schoten, na 96 minuten ja. Ik heb het over de eerste 80 minuten. Waarom noem je niet de schoten die op goal gingen? In de eerste 80 minuten. PSV had absoluut geen controle, want het stond achter en er redelijke frustratie te komen gezien de rare aannaaiacties van oa Boscagli. De laatste 10 minuten waren zoals gezegd netjes. Maar als supporter zou ik gek worden als ik daar altijd 80 minuten op zou moeten wachten.

Uiterst armoedig PSV vandaag. Wonder dat we hier nog gewonnen hebben want de spelers leken er zelf ook niet meer in te geloven. Wat trouwens ook een wonder is, is dat zowel Ramalho als Boscagli op het scorebord staan. De slechtste twee op het veld vandaag. Met afstand. Ramalho begon het seizoen nog best prima, maar de laatste weken vind ik hem echt zó hopeloos. Slordig aan de bal, veel te wild in de duels, continu achteruit lopen ook.. en dat is dan een ervaren verdediger met veel Europese ervaring. Geef mij maar Teze. Vind ik oprecht veel beter, deed het vorig seizoen fantastisch. Achja dat gaat Schmidt helaas toch nooit doen. Ik zie komende week met weinig vertrouwen tegemoet met eerst Monaco en dan Ajax. Dat is van een andere orde dan PEC, Sparta en Willem II waar we al grootse moeite mee hebben

16 oktober 2021 om 23:09

Ik vind het echt zonde van Teze. Was vorig jaar een van de grootste talenten van de eredivisie en ik vond hem ook betrouwbaarder dan deze 2 achterin. Als je Ramalho voorbij bent dan zie je hem nooit meer terug, veelste traag.

16 oktober 2021 om 23:28

De verdediging van Psv is gewoon matig. Vandaag vond ik Mwene nog de beste achterin, mede vanwege het feit dat hij aanvallend nog wat toevoegt. Max is al een tijdje onzichtbaar en voegt echt weinig toe op die positie.

Peeschjevee moet zich eigenlijk schamen. Zo slecht spelen tegen een hekkensluiter. Ajax staat klaar volgende week.

Je verwacht het niet he….

Gaat ze een keer de kop kosten houden ze nooit vol🤣🤣

Vinicius > Zahavi

Change my mind

16 oktober 2021 om 23:08

Het wordt idd tijd voor Vinicius. Niet dat ik nog overtuigend ben van hem maar Zahavi vermoeilijkt 2 per 3 wedstrijden door vele kansen te missen. Tijd om Vinicius meer vertrouwen te geven.

Psv wint wel, maar ik ben echt niet tevreden. Verdediging is niet stabiel. Teze maakte vorig jaar minder fouten in het hele seizoen dan deze jongens nu. En Zahavi is wel een beetje klaar nu vinden jullie niet? Maar, zolang ze blijven winnen zal schmidt niks aanpassen.

Wat een spannende wedstrijd. Zwolle heeft misschien 3 kansen gehad. Maar het weet dat Psv moeilijk erdoor heen kan komen. Het blijft toch kwaliteit om de wedstrijd zo laat te kunnen keren.

Leek een beetje op Rkc Feyenoord. Alleen heeft PSV Gakpo ipv Dessers.

Puntverlies op Zwolle was ook wat geweest. Neem aan dat de meeste clubs gewoon op zes punten (in de uit en thuis wedstrijd) rekenen tegen PEC.

Te veel spelers die wekelijks niet thuis geven. Boscagli en Mwene vervangen door Obispo en Teze. Van Ginkel eruit voor Propper. En het geduld met Zahavi is ook op. Vertessen voor hem. Op deze manier gaat het heel snel punten kosten

Alles valt of staat met de nummer 9 positie in Schmidts huidige systeem. Als de spits beter deelneemt aan het aanvallende spel, wordt de druk op het middenveld en de verdediging minder. Als de spits balvaster is hoeven vooral de middenvelders ook minder te lopen. Daarbij renderen Gakpo, Götze, en Noni ook beter als de 1-2s lukken en ze een goede kaats of zelfs simpele pass kunnen verwachten.

Zeker als we de bovenliggende partij zijn, en dat gebeurt nog al eens in de eredivisie, komen in de druktes alle zwakke punten van Zahavi boven. Maar ook in Europa heb je tegenstanders die zich ingraven, en dan loopt het simpelweg spaak bij hem. Hij leidt 8 van de 10 counters in. Daar kan een goal hier en daar niet tegenop.

Ik ben er heilig van overtuigd dat de spelers die nu niet hun optimale vorm behalen (daar ga ik nu niet op zeuren) weer gaan renderen als we een voetballende 9 gebruiken.

17 oktober 2021 om 00:26

@mt87 Met je eens. Het is alleen wel zo, dat Vinicius voetballend ook zeker niet geweldig is maar meer een absolute goalgetter is wie makkelijk de bal bij zich kan houden, technisch is hij ook niet helemaal geweldig maar dit wisten we van te voren al. Zahavi is onderhand 34 dus ik vraag me af wat PSV van plan is volgend jaar, Vinicius is voor 2 jaar gehuurd en Fofana vind ik echt wel op de deur kloppen (ondanks dat hij nu geblesseerd is), ik zie in Fofana ook echt wel de toekomstige spits van PSV, die jongen heeft echt een heerlijke techniek voor een spits dus ik hoop zelf dat hij dit seizoen meer minuten mag gaan maken. In Romero heb ik helaas vorig seizoen de hoop opgegeven, die wil ik dan ook niet benoemen als alternatief voor Zahavi.

17 oktober 2021 om 01:01

Dat is het precies, als je al onze spitsen afgaat en in het achterhoofd houdt hoe cruciaal die positie is voor talentontwikkeling ( Gakpo en Noni vooral ) / kapitaal ontwikkeling, dan is het te vroeg voor Fofana, en te risicovol met Romero. Vinicius is het ook niet (jammer maar helaas). En Zahavi is alles over gezegd. Die laatste twee hebben ook geen restwaarde en dus geen prioriteit. Vertessen is voetballend ook niet goed genoeg. Als je dat allemaal meeneemt in de analyse dan is er maar één antwoord: er moet een spits bij, en het liefst in de winter al, want je hebt geen enkele garantie dat Gakpo en Noni nog een jaar blijven.

Laat ik het zo zeggen: stel, je koopt een spits voor 20 miljoen, dat is duur (gaat ook niet gebeuren), maar als hij ook maar een béétje mee kan combineren stijgen de transferwaardes van Gakpo en Madueke allebei met 10 miljoen. M.a.w. die spits is niet alleen een verantwoorde, maar noodzakelijke investering.

17 oktober 2021 om 03:23

Mee eens. En dan loopt hij ook nog eens structureel in de weg. Ik had er hoge verwachtingen van maar waar hij die heiligverklaring aan te danken heeft is mij een raadsel. Vinicius zie ik eigenlijk ook niks in en Romero moet gewoon rustig gebracht worden. Het liefst zie ik dus Vertessen in de spits. Die kan ook nog eens gevaarlijk zijn met zijn diepgang en snelheid. Zahavi laat weinig zien wat zijn speeltijd rechtvaardigd.

17 oktober 2021 om 08:21

29 schoten en er vliegen er 3 in. Poeh poeh wat een geluk. Het zal eens niet hé. Wat een dooddoener zeg.

Heel zuur voor PEC, en fijn voor Psv.
Bram van Polen heeft gelijk als hij zegt dat z'n team niet zo slecht is , als men vermoedt.
Ik vond PEC tegen PSV goed voetballen , en hoop voor ze dat ze die lijn komende periode kunnen doortrekken.
Ik ben benieuwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren