Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV pakt slechts twee punten: ‘Dat doet niks af aan onze prestatie’

Laatste update:

PSV heeft het Europese seizoen dinsdagavond afgesloten met een gelijkspel. In Milaan werd het 1-1 tegen Internazionale, dat door de remise van Tottenham Hotspur bij groepswinnaar Barcelona (1-1) naast de knockout-fase van de Champions League greep. PSV had al geen zicht meer op overwintering in Europa en kan zich nu volledig gaan richten op de prolongatie van de landstitel, daar men ook al in de KNVB Beker werd geëlimineerd.

Luuk de Jong kijkt ondanks de laatste plaats in de groep met een goed gevoel terug naar het Champions League-seizoen van PSV, dat in Groep B genoegen moest nemen met twee punten. “Mensen gaan kijken naar hoeveel punten je hebt gehaald, maar als ik kijk naar ons spel dan moet ik ons een compliment geven”, vertelde de aanvaller in gesprek met Veronica. “Natuurlijk wil je meer punten halen, maar zo slecht was het allemaal niet. We kunnen dit meenemen naar de toekomst en hierop voortbouwen.”

In vier van de zes groepsduels kwam PSV op voorsprong, ook in Milaan. “Het is lekker dat je een punt pakt. Maar als je voorstaat, wil je winnen ook. Ik denk dat een gelijkspel wel verdiend is”, besloot De Jong. Ook Mark van Bommel keek met een redelijk goed gevoel terug naar het Europese seizoen van PSV. "Als je ziet waar we van de zomer tegen BATE begonnen en waar we nu staan dan is dat een wereld van verschil”, benadrukte de oefenmeester. “We hebben ons de afgelopen maanden met topploegen kunnen meten. We hebben twee punten, maar doet niks af aan onze prestatie.”

“We hebben met lef en durf gespeeld, ook vanavond. Vandaag hadden we wel dat beetje geluk wat we in andere wedstrijden niet hadden. Zoiets is ongrijpbaar. Ons seizoen is nog lang niet klaar en we kunnen nu vol voor het kampioenschap gaan”, verzekerde Van Bommel, die met PSV een voorsprong van twee punten op Ajax heeft.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nee, inderdaad. Het was een geweldige campagne ...

11 december 2018 om 23:54

Ze hebben tegen ieder team geprobeerd hun spelletje te spelen, vanuit eigen kracht uit gegaan. Ze hadden overal een resultaat kunnen halen want iedere wedstrijd zijn (vele) kansen gecreeerd. De minste wedstrijd was de wedstrijd tegen Tottenham die nota bena nog een resultaat opleverde ook.
Psv heeft het prima gedaan. Echt aansprekende resultaten zijn uitgebleven wat ook weer niet heel vreemd was. Sowieso genoten van de wedstrijden, geen enkele keer verzuchtend uit gezet.... nou ja die tegen Tottenham bijna.

12 december 2018 om 06:57

Hoe dan? Iedere pot met, sorry dat ik het zeg, schijtbakken voetbal de wedstrijd in om niet te verliezen? Ze zijn letterlijk elke wedstrijd ingegaan met een behoudende verdedigende taktiek die bedoeld is om te counteren. Wil je uberhaubt dan wel n potje winnen of is je doelstelling dan om niet af te gaan? Ja ze komen dan weleens op voorsprong, maar je merkt met zo'n taktiek dat je eigenlijk niet of naiwelijks kan winnen.. jammer vindt ik dat terwijl ze met een geheel andetr taktiek in NL wel leuke dingen laten zien.

12 december 2018 om 07:28

Met "geprobeerd" en "hadden" kom je niet ver. Ze hebben leuk gespeeld, soms goed ook, maar resultaat telt en dus kan dit CL-avontuur nooit als een succes worden beschouwd.

Laten we trouwens eerlijk zijn, als er gisteren met 5-1 verloren was hadden ze ook niet mogen klagen, dus moeten we niet doen als of er gisteren zo geweldig gespeeld is, want dat is natuurlijk niet zo.

PSV heeft in de twee slechtste wedstrijden een resultaat(je) geboekt, wat leuk is, maar als je de betere wedstrijden (misschien onnodig) verliest, kom je er niet.

12 december 2018 om 07:59

Inderdaad alleen maar angsthazen voetbal gezien. Proberen op de counter een laf goaltje te scoren. En dan roepen dat je trots bent en meer verdient had. Nou sorry hoor, 2 punten zijn er al veel, dit soort laf voetbal wil je als supporter toch niet zien? 6 wedstrijden lang achteruit gelopen. Ik zou me kapot schamen dat je nergens voor de winst hebt gespeeld, maat de winst overal probeert te stelen.

Dat je door barca wordt weggespeeld, prima. Maar spurs en zeker inter, daar moet je tegen voetballen. En niet met 11 man voor de goal hangen en hopen een snelle spits te lanceren.

12 december 2018 om 00:03

Lekker aan de azijn begonnen?

12 december 2018 om 07:29

Nee, dat niet, maar zelfvoldaan achterover hangen na zo'n bedroevende campagne vind ik weer het andere uiterste

12 december 2018 om 07:43

Zelfs minder punten gehaald dan Feyenoord vorig seizoen in een vergelijkbare poule... en toen moest je de reacties eens lezen

12 december 2018 om 07:49

Als je shaktar napoli en city vergelijkbaar vind met inter, Tottenham en inter, kan je beter weer gaan slapen. Barcelona city. Is Barcelona de betere. Tottenham napoli is Tottenham de betere. Inter shaktar is inter de betere.

12 december 2018 om 08:54

Dat vind jij. Maar volgens mij was de poule van Feyenoord echt niet zwakker. Ik vind city echter beter dan Barca, die hebben vorig jaar alle PL records gebroken. Tham vind ik minder dan Napoli en Inter is wellicht iets beter dan Shakthar maar ook niet veel want dit inter is ook geen topploeg. Staan gewoon 14 pnt achter in de relatef, zwakke Italiaanse competitie.

12 december 2018 om 09:51

Vergelijkbare poule met Feyenoord? Vergelijk aub de selecties van de ploegen in beide poules. Kane is meer waard dan de selectie van napoli bij elkaar... Er zouden misschien 2 spelers van napoli bij Tottenham in de basis staan... Tel daarbij op dat PSV in pot 3 zat en dan er inter bijkrijgt uit pot 4 dan heb je pech. Overigens heeft Feyenoord niet eens meegedaan om de derde plaats in die poule en speelden hun tegenstanders laatste 2 wedstrijden voor spek en bonen.

12 december 2018 om 20:15

Vergelijken heeft totaal geen zin.....als je dat toch wilt doen, ga die 6 wedstrijden van feyenoord vorig jaar maar eens terug kijken. Om te janken, bedroevender kan niet!!! Ook al halen ze een punt meer dat wil je jezelf niet aandoen. Zoals ik al zei, veelal genoten van de wedstrijden van psv. Konden prima mee, resultaat kon beter.

12 december 2018 om 00:06

Een typische Nederlandse campagne in Europa, waar je iedere wedstrijd goed begint en daardoor naïef wordt. Uiteindelijk terugkijken heeft PSV leuk gevoetbald als de tegenstander ze liet voetballen. 2 punten gepakt. Bizar veel doelpogingen tegen gekregen, en altijd in de 2e helft laten zien dat ze het niveau niet aankunnen. Jammer want er zat meer in in deze poule voor Psv.

12 december 2018 om 00:38

Poule was relatief makkelijk inderdaad. Hoor je toch eigenlijk wel een punt of 5/6 te pakken

12 december 2018 om 07:12

Idd Ajax haalde in een veel zwaardere poule met Real - Man City en Dortmund ruim meer punten en werd derde. Valt me op dat PSVers willen laten geloven dat deze poule ongekend zwaar was. Het was een zwaare poule maar niet zo zwaar als mem doet voorkomen. PSV heeft gewoon zeer matig tot slecht gepresteerd.

12 december 2018 om 11:48

Het valt mij op dat Ajacieden keer op keer die geweldige 3e plek van de poule des doods wil aanhalen om Psv de grond in te boren.

12 december 2018 om 00:24

@njfromvol

wat had jij dan verwacht in deze poule? er zat geen enkele zwakke broeder in. 3 internationale topteams die allemaal bovenin spelen in hun competitie. dan denk jij dat er een Nederlandse club is die daar ook maar enige kans tegen maakt?

12 december 2018 om 00:32

Er zijn maar 6 Internationale topteams.
Juve, Barca, Real, Bayern, PSG en Man city.

Daarnaast is Inter al uitgespeeld voor het kampioenschap in Italie.

12 december 2018 om 00:34

@gerard13

de clubs die jij noemt zijn bijna allemaal Europese eliteclubs maar clubs als Chelsea, Atletico, Dortmund, Spurs, United, Napoli, Inter en Liverpool zijn gewoon Europese topclubs hoor. daar spelen een hoop wereldsterren in die ploegen die je niet bij Europese subtoppers ziet rondlopen

bovendien hebben clubs als Inter, Atletico, Liverpool, Dortmund en United de afgelopen 2 decennia veel meer laten zien in de Champions League als clubs als City en PSG dus ik snap niet hoe je er bij komt dat deze clubs geen Europese top zijn

12 december 2018 om 01:01

Een van de vereisten voor CL deelname is volgens mij dat je bovenin meegespeeld hebt in je competitie. Ik vind de prestatie van PSV matig. Het was een bovengemiddeldee poule maar op Coefficient niet sterker dan die van Ajax. De kampioenenpoule van Dortmund, Madrid, City en Ajax was beduidend zwaarder.

12 december 2018 om 02:51

Haha poul van ajax vergelijken met die van PSV, heel knap hoe mensen zo scheel kunnen zijn. Sorry ma wat een bizarre uitspraak zeg. Met AEK Athene in je poule en dan zo durven te praten Haha

12 december 2018 om 03:15

@myvision

heel leuk die cooefficientielijst maar als je kijkt naar het spelersmateriaal van de Spurs en die van Inter en je legt dat naast de selecties van Benfica en AEK Athene dan zit daar wel een gigantisch groot kwaliteitsverschil tussen natuurlijk

op de wedstrijd tegen Bayern na heb ik Ajax ook niet echt overtuigend zien voetballen deze Champions League editie. als die zo hadden gevoetbald tegen Inter of de Spurs waren ze er ook gewoon uitgegaan

niks om iets aan de prestatie van Ajax af te doen want die blijft knap maar de poule van Ajax met die van PSV vergelijken qua niveau, dat is ongeveer hetzelfde als een Lada met een Lamborghini vergelijken

uiteindelijk blijft het allemaal toch koffiedik kijken dus we zullen moeten wachten tot Ajax wat Ajax gaat doen tegen een Barca straks bv. dan kunnen we die wedstrijden meteen als maatstaf nemen voor de prestaties van PSV

12 december 2018 om 06:18

@ myvison Hoe komt het toch dat vele Ajacieden opeens weer zo hoog van de toren blazen? Een jaar geleden was de Nederlandse competitie niets volgens velen, hadden we niets te zoeken in Europa, nu spelen Ajax en PSV goede potten waarbij in de wedstrijd tegen Benfica het kwartje bij Ajax goed valt en die pot tegen Inter thuis bij PSV niet. Zulke kleine verschillen zijn er heel lang niet geweest. en nog gaan we de prestaties van PSV bagataliseren. Zijn we nu opeens wel weer Europese top? En kan je in een paar maanden een ploeg CL waardig maken? En hebben wij opeens veel meer te besteden dan al die europese topploegen? Waanzin en de realiteit is bij velen volledig verdwenen.

12 december 2018 om 07:13

Altijd blind staren op AEK. Zij gaan 0 punten pakken, kortom om verder te gaan in de cl levert winst op AEK niks op behalve euro’s, want je concurrenten pakken ook 6 punten tegen deze ploeg. Ajax gaat een ronde verder omdat ze het hebben laten zien vs Bayern en Benfica. Maar goed de groep van PSV is uiteraard sterker. Maar PSV kreeg ook zat kansen. Ze hebben het zelf ook verpest.

12 december 2018 om 09:07

@japie: Ajacieden zitten rechts en jij zit links want het bagatelliseren van de wedstrijden van Ajax is wel ontzettend misplaatst als een team na 5 wedstrijden al zeker is van doorgaan naar de volgende ronde.

Ik denk dat Ajax het beter in deze poule had gedaan dan Psv. Iedereen staaart zich dood op namen. Maar Inter is in de verste verte geen topploeg in Europa. Als inter een topclub in Europa is dan is Ajax het ook. Inter staat 14! punten achter op Juve. Is gewoon de nr 4 van itale op 23 pnt achterstand geëindigd. Tham is ook niet de top van Europa. Verder is Barca normaal top maar dit jaar al wel 14 verliespunten

Dit was 1 van de sterkere poules maar vanwege Inter wordt er wel erg naar de namen gekeken. Als je in 3/4 potten voorkomt en er niet 1 wint dan heb je het slecht gedaan. Niemand verwacht dat je even doorgaat maar 2 pnt in deze poule is ook gewoon slecht. Feit dat je op 1 pot na nergens ondersteboven wordt gespeeld, zegt misschien ook dat de tegenstanders niet van een andere planeet zijn.

12 december 2018 om 06:05

Nou dat idee had ik ook.
Beetje het ajax excuus vind ik dit.
Je hebt nooit meegedaan om ook maar een kans te maken.
Je mag blij zijn met twee punten als je alle wedstrijden hebt gezien had je niet veel te vertellen.

Toch mogen ze tevreden zijn.
Thuis tegen Inter en Barcelona hadden ze zeker een punt verdiend. Uit bij Tottenham was het ook gewoon heel zonde dat ze hebben verloren, ondanks het wel terecht was.
Vandaag toch nog positief afgesloten met een punt bij Inter.

12 december 2018 om 00:06

Klopt, als je daadwerkelijk alle wedstrijden hebt gekeken dan mag je tevreden zijn. Kijk je puur naar de punten is het gewoon echt slecht. Jammer dat de meeste ajacieden naar dat tweede kijken, maar ergens snap ik het ook wel. Als je zelf weer is een keertje na 15 jaar de knockout bereikt, snap ik dat je als klein jongetje stoer gaat doen

12 december 2018 om 00:10

We hoefde in ieder geval niet met laf counter voetbal de uefa cup finale te halen.

12 december 2018 om 00:17

Daar doe je Ajax wel een beetje te kort mee. Feit is wel dat de meeste ploegen de Europa league niet serieus nemen, ze zien het meer als een ticket om de CL te halen. Ik heb trouwens zelden gezien dat een ploeg zo kansloos was in een finale van wat dan ook dan Ajax tegen utd. Komt natuurlijk ook door het laffe spel van Mourinho

12 december 2018 om 00:18

Je bedoeld geweldig spel waarbij de tegenstanders in de Arena helemaal dol werden gespeeld en er met klinkende cijfers werd gewonnen tegen topploegen.

12 december 2018 om 00:21

Ach, PSV speelt nu eindelijk een keer iets aanvallender na jarenlang counter voetbal gespeeld te hebben, 2 punten ermee gehaald, goede prestatie hoor, iets waar je trots op kan zijn, leuk dat je Ajax er bij betrekt maar je kan je beter druk maken om je eigen club

12 december 2018 om 00:41

Druk maken om je eigen club? Waar moet ik me dan druk over maken? Moet ik na gaan denken over het spel? Wat doe jij eigenlijk dan bij een stuk over PSV? Laat elkaar lekker praten joh. Je hoeft je als supporter nergens druk om te maken. Ik krijg als PSV-er 0,0 euro van die 36 miljoen die ze hebben gepakt en jij krijgt ook 0,0 van die 70 miljoen van Ajax. Geniet van je club, maar je hoeft je niet druk te maken. Heeft geen zin joh

12 december 2018 om 07:15

Haha helemaal eens Dynek10. Wij als supporters zien niks van het geld terug. En sommigen maar stressen lol😂

Ach, het ligt ook zo dicht bij elkaar. Drie keer 2-1 verliezen. Dan lijken die twee punten het erger te maken dan het in werkelijkheid was. Ja, natuurlijk heb je het lastig tegen dit soort ploegen, hadden er dingen beter gekund, maar ach. Het heeft niet overal meegezeten. Je merkt dat PSV dit soort ploegen prima tegenstand kan bieden... voor 70 minuten. Daarna is het pijpje leeg en zo gingen de meeste wedstrijden verloren. Maar goed, we hebben ons toch kranig geweerd en het is een goede leerschool geweest voor dit elftal. Volgend jaar hopelijk een nieuwe kans En dat geld in de kas is toch lekker!

12 december 2018 om 00:44

Helemaal mee eens. Wel moet ik zeggen dat ik het saillant vind dat sommige PSV fans vorig jaar Feyenoord liepen te bashen omdat ze maar 3 punten hadden verzameld, en nu presteren ze zelf op papier nog slechter. Dan had Feyenoord nog een mooie zege op Napoli om op terug te kijken. Lesje lijkt me dus om als fan van Nederlandse clubs nooit op elkaar te gaan bokken omdat het allemaal even tegenvalt, want voor je het weet staat je eigen club op dezelfde positie een grotere wanprestatie te leveren. En achteraf lijkt dat het ook, want zelfs Rode Ster heeft meer punten dan PSV in een poule met Liverpool, Napoli en Psg. Terwijl ik toch het idee heb dat PSV beter voetbal op de mat heeft gelegd dan die Serven. Zo blijft de bal toch altijd maar weer rond.

12 december 2018 om 00:50

Tja, het moet in dat soort wedstrijden mee zitten. PSV had vandaag ook zomaar op 2-0 kunnen komen nog geen paar minuten na de 1-0, tegen Barca had je dan nog een paar keer de lat en tegen Inter liet Zoet zijn team in de steek en was er een arbitrale dwaling. Die paar doelpuntjes verschil die daaruit voortkomen kunnen 3 of een meervoud ervan aan punten betekenen. Zo snel ga je van veel punten naar helemaal geen.

#trots

Uiteindeljk toch samen met Willem 2 de slechtste CL deelnemer uit NL in de historie. Zelfs Feyenoord deed het beter, dat zegt genoeg lijkt me.

PSV had natuurlijk alles behalve mazzel met de loting
(2 ploegen die met een beetje mazzel minimaal de halve finale CL kunnen halen en 1 ploeg die normaal gesproken kanshebber is voor de El)

Ajax heeft wat dat aan gaat een stuk beter geloot, weliswaar 1 ploeg die ook kanshebber is voor een halve finale plaats, maar verder 1 ploeg die niet snel verder komt dan de ronde van 16, en 1 ploeg die zelfs in de Europa League geen hoge ogen had gegooid

Natuurlijk knap dat Ajax zoveel punten pakt, en daar ben ik ze voor de coefficienten ook dankbaar voor, maar zowel PSV dit seizoen als Feyenoord vorig seizoen hadden in hun pouls niet veel te zoeken (city was kanshebber voor de titel, Napoli is normaal gesproken kanshebber voor EL winst of misschien zelfs laatste 8 CL, en Sjachtar is een enorm stugge ploeg die vaak overwinteren in de CL)

11 december 2018 om 23:54

Enige verschil is wel dat feyenoord in pot 4 zat toen waardoor de kans op een moielijke poule stuk groter is dan in pot 3 waar ajax en psv in zaten.

12 december 2018 om 00:18

Klopt maar als je Inter uit pot 4 treft, heb je het ook wel slecht getroffen he..

12 december 2018 om 00:49

Toch had het erger gekund. Rode Ster komt terecht bij Liverpool, Napoli en PSG en pakt alsnog een winstpartij. Dat had PSV ook wel verdiend met het spel, maar we weten allemaal wel wat Cruijff dan gezegd had dus dat hoef ik vast niet te herhalen.

12 december 2018 om 00:10

Op zich heeft Ajax in een vergelijkbare poule (Real, City en Dortmund) gewoon de EL gehaald.

12 december 2018 om 00:34

Ja dus? Sowieso totaal niet relevant want dat is echt al jaren geleden. Verder heb je ook ooit teams die niet vollebak gaan voor de EL, omdat ze de competitie belangrijker vinden.

12 december 2018 om 00:37

Je vergeet er wel even bij de vertellen dat City op dat moment nooit de tweede ronde van de CL had gehaald. Je vergeet ook dat City geen enkele wedstrijd gewonnen had in de poule ook buiten de wedstrijden tegen Ajax. Daar had Ajax geen enkele invloed op en dat was doorslaggevend om door te gaan.

12 december 2018 om 01:10

Jij vergeet dat City toen wel gewoon de kampioen van Engeland was. Real van Spanje, Dortmund van Duitsland. Het is verder niet raar dat de nummer vier niets heeft gewonnen, dat gebeurt vaker, zie PSV. Ik snap de logica niet, in een competitie als een pouleronde ben je altijd afhankelijk van andere uitslagen tenzij jezelf alles wint.

12 december 2018 om 07:19

Zogenaamd was city toen niks lol. Ze waren gewoon goed toen en bpl kampioen. Die groep was echt wel sterker dan de groep van PSV nu. Dat Dortmund had velen weggetikt.

Toch vreemd dat ze de hele tijd zo gelukkig zijn en het zo knap vinden dat ze zich met topploegen konden meten. Je wint thuis met 3-0 van Ajax, waarom zou je dan niet van Inter kunnen winnen? Ik schat Ajax iig sowieso hoger in dan Inter. Maar 1 van de 6 wedstrijden tegen goede tegenstanders zou je wel gewoon moeten kunnen winnen. Feyenoord won ook gewoon van United

11 december 2018 om 23:54

En op basis waarvan schat jij Ajax hoger in dan Inter? Nogal een gewaagde uitspraak.. bovendien lag de winst van PSV op ons ook niet in de laatste plaats aan de tactiek van onze oh zo geweldige trainer. PSV heeft met dit punt toch 37 miljoen binnengeharkt in de CL. Het was moeilijk om hier door te gaan, maar gelukkig hoeven we nu niet meer te luisteren naar van Bommel met zijn "het zit hem in de details"..

11 december 2018 om 23:57

De zelfoverschatting bij Ajacieden viert wel hoogtij deze dagen. Geweldige prestaties hoor, maar beter dan Inter? Makkelijk praten natuurlijk als je niet tegen ze hoeft te spelen. Dit is gewoon de nummer drie van de Serie A met een aantal behoorlijk grote spelers. Doe nog maar even rustig aan, zie eerst hoe je het er morgen vanaf brengt tegen Bayern, en of je er daarna niet na de eerste knockout ronde van de CL alweer uit ligt. Als je beter bent dan Inter moet je daar wel langs kunnen komen, toch?

12 december 2018 om 00:05

Hoezo zelfoverschatting? Wie zegt dat deze gozer voor Ajax is, dat kan je totaal niet uit zijn post opmaken? En lekker fijn dat je alle Ajacieden over een kam scheert.

12 december 2018 om 00:13

Voel je niet meteen zo aangevallen joh, ik bedoel natuurlijk niet alle Ajacieden. Tja, of hij Ajacied is of niet, hij praat wel zoals ik er meerdere heb zien praten rond de CL wedstrijden van Ajax (en Psv). Even alle realistische Ajax fans nagelaten zijn er ook genoeg die Ajax nu wel heel hard omhoog proberen te praten. Inter is maar een middelmatig clubje, waarbij zoveel mogelijk resultaten uit het verleden erbij worden gehaald. Ondertussen werd Benfica, ook vooral op resultaten uit het verleden, krampachtig verheven en aanbeden als een soort Europese grootmacht, zodat die prestaties daartegen nog spectaculairder blijven. Als je mijn commentaar op Ajax CL topics bent tegen gekomen weet je dat ik de prestaties van Ajax dit seizoen in Europa erg knap vind en ik ook voor ze juich in Europa (zoals ik dat voor elke Nederlandse club zal doen), maar die zelfverheerlijking, en dan vooral van sommigen om PSV af te schilderen als matig vind ik toch wel te ver gaan.

12 december 2018 om 00:18

@buitenspelgoal

Sowieso lijtk me al teveel enthousiasme van Ajax kant niet gepast. Zo lekker hebben we ook weer niet gespeeld de laatste wedstrijden. Tel dan nog even op dat je dit seizoen gewoon heel erg veel mazzel hebt met de loting. Kijk even voor de grap wat Sturm Graz, Standard Luik, Dinamo Kiev, Aek, Benfica en Bayern in hun competitie in aan het doen zijn. Samengevat : 5 van de 6 presteren ondermaats in eigen competitie. Toegegeven, Bayern en Benfica waren bij de eerste ontmoeting met Ajax nog niet zo vreselijk aan het kwakkelen, dat kwam vooral daarna.

Zelfs als we morgen een resultaat halen (een gelijkspel), dan nog is de uitgangspositie voor een een stunt de volgende ronde zeer beperkt. Eigenlijk moet je daarvoor morgen winnen en hopen op een loting met perspectief. Kortom, je bent gewoon de underdog in alle opzichten. Geen illussies wat mij betreft als Ajacied, laat je a.u.b. niet misleiden door een brigade van al enthousiaste fans hier op VZ.

12 december 2018 om 00:20

Dat ben ik met je eens, maar het feit dat je alle Ajacieden over een kam scheert ging mij gewoon te ver. Alsof we allemaal hetzelfde denken. Niet elke Ajacied die Benfica afdoet als middelmatig clubje of als wereldtop, heeft alles op een rij. Ik had het ook leuk gevonden als PSV meer punten had gepakt, maar het heeft helaas niet zo mogen zijn. Hij praat niet als een Ajacied, dat maak jij er gewoon weer van. Als iemand dezeldde mening heeft is het volgens jou maar een Ajacied, omdat je meerdere Ajacieden op die manier ziet praten.. juist. Voor de rest ben ik wel met je eens haha.

12 december 2018 om 00:32

Ik geef meerdere keren aan dat het mij ging om een bepaalde groep, niet alle ajacieden. ''zoals ik er meerdere heb zien praten'' =/= ''zoals ik alle Ajacieden heb zien praten''. Fijne avond nog verder

12 december 2018 om 14:15

Poeh. Ik kan me toch niet aan de de indruk onttrekken dat Ajacieden in deze erg schouder aan schouder staan. PSV dramatisch, kijk naar ons. Niet alleen genieten van de eigen doorgang maar zeker een genoegdoening jegens PSV.
Waarom? Geen idee. Het is wel heel erg duidelijk zichtbaar op deze site.
Los van dat hij Ajacieden inderdaad niet over een kam scheerde. Oh well.

11 december 2018 om 23:59

Ajax hoger dan Inter? Op basis van wat in vredesnaam?

12 december 2018 om 00:08

Beetje stangen hoort erbij. Misschien was ik iets te enthousiast😉. Maar ik durf wel te zeggen dat er aardig wat spelers bij Ajax spelen die Inter maar wat graag zou willen hebben. De ligt, Frenkie, Onana, Tagliafico. Plus dat ik denk dat een tadic en blind ook zouden spelen bij Inter. Icardi en Perisic zijn natuurlijk wel twee toppers. naigolan is geblesseerd anders hoort die daar ook nog wel bij. En ja ik denk dat Bayern morgen wint van Ajax. Maar ik denk ook dat Inter voor Bayern geen partij zou zijn.

12 december 2018 om 00:09

Ik wil niet zeggen dat Ajax hoger is dan Inter. Maar Inter wordt toch wel een stuk groter gemaakt dan dat ze zijn. Al 14 punten achter in de competitie en ze zullen weer strijden voor een plekje in de top 4 van Italië wat nog zeker geen garantie is,
Icardi is een geweldige speler, en die rechtsbuiten speelde heerlijk, maar verder is dit Inter nou niet echt exceptioneel.

12 december 2018 om 00:22

Daar doe je Juventus tekort. Of wordt Real Madrid ook meteen een stuk groter gemaakt omdat ze een gigantische achterstand hebben? 3e of 4e in de SA is een prima prestatie, Inter kan ook niet tegen een club op die spelers koopt terwijl arbeiders nooit iets krijgen.

12 december 2018 om 00:26

Precies. Inter heeft nu 1x gewonnen in de laatste 5 wedstrijden. Verliezen ook gewoon van Sassuolo, Parma en Atalanta.

12 december 2018 om 00:28

De serie A is toch wel een stuk minder dan de Primera.
Op Juventus na is er af en toe een leuke uitschieter bij, maar bijna nooit meer dan 2 teams die overwinteren. Juve regeert in Italië en de rest doet mee voor de fun en is gewoon leuk niveau maar op Juve na is Italie geen top niveau.

12 december 2018 om 00:51

Blackpool, dat is 1 misvatting die mensen vaker maken wat jij nu zegt. Het geeft een beetje de vorm aan maar de wil om te winnen is in de CL gewoon veel groter. Real Madrid vorig seizoen bijvoorbeeld had bijna 20 punten minder dan Barca en eindigde 3 punten voor Valencia maar toch wonnen ze vrij overtuigend de CL terwijl ook zij dat seizoen 16 keer niet wonnen. Onderschatting en motivatieproblemen zie je echt veel minder in de CL.

12 december 2018 om 01:29

@Gerard13 Hier doe je Napoli, AS Roma & Inter echt tekort mee.

Toch bijzonder dat als Feyenoord 3 punten pakt het een schande is voor het Nederlands voetbal etc., maar bij 2 punten van PSV is iedereen ineens trots en kunnen ze er met opgeheven hoofd uit.

12 december 2018 om 00:41

Ga met je leuk spelen. Heb me kapot geërgerd aan PSV. Hele tijd dat geneuzel ja de tegenstanders zijn zo goed en we hebben goed partij geboden. Heb je toevallig Liverpool - Napoli gezien. Die werden helemaal zoek gespeeld en Liverpool mistte op onverklaarbare wijze grote kansen. Dat heb ik slechts 1 tegenstander zien doen tegen PSV. Verder zag ik veelal mogelijkheden verprutst worden door PSV, houdbare ballen erin vliegen en blunders die je de kop kosten. Inter thuis had PSV minimaal een gelijkspel moeten hebben of zelfs winnen. Prullenbak in dankzij Zoet. Had vrij weinig te maken met hoe geweldig Inter was. Barca thuis, die waren rijp voor de slacht. Gruwelijk grote kansen en mogelijkheden die gewoon afgemaakt moeten worden. Toch de bietenbrug op. Spurs uit. Die creëerden niets meer, geweldige wissel met de Jong eraf en opeens zijn die Engelsen weer levensgevaarlijk door de lucht. Vandaag, veel beter moeten uitspelen de eerste helft en de 2e helft wordt veel te makkelijk die goal weggegeven. Was nou niet echt een flitsende aanval of een superstrakke voorzet. Kort om niets maar dan ook niets geleerd deze hele campagne. Zelf niet dodelijk genoeg en de goals veelal te makkelijk tegen krijgen. Dan kunnen we het wel hebben over namen en competities, maar dat is verder zinloos. Puur kijkend naar de wedstrijden was de tegenstander in hooguit 3 wedstrijden echt veel beter, de andere 3 waren ze gelijkwaardig of gewoon minder, toch slechts 2 punten, waarvan je er 1 haalt tegen een tegenstander die echt beter was tijdens de wedstrijd.

11 december 2018 om 23:58

Totaal niet te vergelijken feyenoord verloor in alle 5 wedstrijden kansloos van de tegenstanders terwijl psv er steeds een wedstrijd van maakte.

12 december 2018 om 00:03

City thuis was een afgang, maar Uit hielden we stand tot de 89e minuut (dacht ik? )
dat is al een prestatie an-sich. City is op dit moment en was toen ook al, een van de beste ploegen ter wereld. als Feyenoord, maar ook Ajax of PSV 100 keer tegen City speelt, dan verlies je die pot 94 keer, 5 keer speel je gelijk en 1x win je.
Napoli-Thuis was prima, en ook Sjachtar thuis was redelijk. maar we hadden wel duidelijk een jas uitgedaan na het kampioenschap (karsdorp, Kongolo,elia en Kuyt weg was toch teveel van het goede om als Eredivisie club eventjes op te vangen)

12 december 2018 om 00:04

Lulkoek. City uit had ook een beter resultaat verdiend, maar het is een terechte opmerking. Nu is opeens ‘leuk meevoetballen’ de standaard?
Gewoon een beschamende prestatie voor de kampioen van Nederland. Die zelfvergnoegdzaamheid maakt het alleen maar erger.

12 december 2018 om 00:10

PSV er steeds een wedstrijd van maakte?
De tegenstander PSV het idee gaf dat het een wedstrijd werd waardoor PSV vervolgens de deksel op de neus kreeg. En dan na iedere Europese wedstrijd met een goed gevoel terugkijken maar uiteindelijk telt alleen het resultaat en is het maar weer gebleken dat een Nederlandse club veel te naïef is geweest.

12 december 2018 om 00:16

Wat had jij verwacht dan NJ, dat de kampioen van Nederland even Barcelona, Tottenham en Inter van de mat speelt en gewoon 1e wordt in de poule? Hou toch op man. Psv heeft het leuk gedaan maar elk weldenkend mens had kunnen weten dat het vrij logisch is wanneer PSV Europees uitgeschakeld zou worden in een groep als deze. Ze hebben leuk mee kunnen voetballen en hoewel dat niet de standaard is, moet je wel realistisch blijven. Met iets meer geluk had PSV wel 3/4 punten meer gehad en neem je met wat meer respect afscheid van deze groep. Feyenoord werd in de CL afgeslacht, PSV heeft de schade nog beperkt kunnen houden en zich nog positief kunnen laten zien. Geef mij maar 100x liever de campagne van PSV dan die van Feyenoord. zelfgenoegzaamheid? Hou toch op, ga jij maar weer hardop nadenken over hoe Psv in godsnaam had kunnen winnen van deze 3 teams, laat staan doorgaan.

12 december 2018 om 00:16

dat is het zeker niet! ik als Feyenoorder ga me al helemaal niet uitlaten over dat het al snel genoeg is, want ik ben nogsteeds Pis-link over het feit dat wij met 5-1 zijn afgedroogd door een club met de begroting van Telstar, en dat daar letterlijk 0,0 consequenties aan verbonden zijn
(je voetbalt verd*mme een heel seizoen met strijd om de Beker te winnen zodat je Europees kan spelen en dan ga je er op zo'n manier uit, kansloos!)

het enige wat ik wel wil zeggen is dat wij zeker op dat moment en met de situatie zoals die was ook Niks in de CL te zoeken hadden. teveel spelers laten gaan, en vervolgens teveel blessures opgelopen. hopeloze exercitie (op een gegeven moment bestond de verdediging in de CL uit spelers als Tapia en Diks. spelers die verdedigend bij Excelsior nog als niet goed genoeg zouden beschreven worden)

12 december 2018 om 01:31

@NJfromVOL. Wat had je nou serieus van PSV verwacht in deze poule. Doe eens effe snel normaal man

12 december 2018 om 07:21

En toch hadden ze meer punten dan dit psv. Het is gewoon een slechte europese campagne geweest van dit psv. De 13 winst partijen in de competitie verbloemen blijkbaar veel. Van bommel speelt toneel en iedereen trapt erin. Hij speelt de goede trainer maar dat is hij helemaal niet

12 december 2018 om 07:48

@y

Ik ben blij voor je dat jij wel tevreden bent.

11 december 2018 om 23:59

Jullie zaten in een poule met Shaktar, die had je wel kunnen hebben, toch op zijn minst thuis. PSV zat in een poule met louter topploegen.

12 december 2018 om 00:06

Beetje oneerlijk, het Feyenoord van vorig seizoen was veel minder dan het PSV wat dit seizoen in de CL moet acteren. Daarom is de vergelijking zeer scheef, voor dat Feyenoord was die poule ook absurd zwaar.

12 december 2018 om 00:10

Shakhtar staat 12e op de UEFA-ranking, Inter 55ste en Tottenham 20ste.

12 december 2018 om 00:22

Hahahaha buitenspelgoal, heb je shakhtar weleens zien voetballen. Dat was waarschijnlijk nog de beste ploeg vorig jaar. Mensen richten zich puur op de naam en de competitie. Er zit zoveel voetbal in Shakhtar donetsk, zeker vorig jaar.

12 december 2018 om 01:35

@marocberkane. Die hoge UEFA-ranking heeft er voornamelijk mee te maken dat Sjachtar Donetsk zich sneller kan plaatsen in die Mickey Mouse competitie dan clubs als Inter en Tottenham.

12 december 2018 om 07:24

Shakhtar zal winnen van inter en Tottenham thuis hoor. Geen makkelijke ploeg. Sowieso beter dan Feyenoord.

12 december 2018 om 00:02

De vraag is was je het destijds met die mening eens of ben je het nu niet met die mening eens.
Puur als je naar de ranglijst kijkt is het natuurlijk wel pijnlijk. De ranglijst maakt geen enkel onderscheid of je verliest in de CL groepsfase van Barca of City of wanneer je verliest van Zulte Waregem in de EL. In beide duels heb je bij winst twee punten gehaald en bij verlies 0-0. Maar daar staan nu dus wel 6 punten (en bij Feyenoord vorig jaar 7) en dat is gewoon te weinig. Helemaal als je ook de seizoenen daarvoor mee neemt.

Ik denk niet dat je Feyenoord en PSV de afgelopen twee CL seizoenen wat kan verwijten. Misschien moet ik die van PSV uit 2016-2017 ook maar meenemen, dat was namelijk ook zo'n soort poule. Ik vind het aantal behaalde punten geen schande. Maar de uitschakeling tegen Trencin, Rosenborg en Osijek van onze traditionele top drie waren dat absoluut wel, daarmee hebben ze een heel seizoen aan punten gekost. Daar valt bijna niet tegen op te boksen. Ja, Ajax dankzij een goed Europees seizoen dit jaar en omdat ze de EL finale gehaald hebben. Twee top seizoenen zijn ervoor nodig om 1 zo'n seizoen te compenseren , zo'n dreun weegt zwaarder dan sommige mensen denken.

12 december 2018 om 07:15

Je hebt gelijk het was ook een afgang van Feyenoord en PSV is net zo beschamend. Iedereen doet of het een enorm zware poule was maar dat viel ook wel mee.

Over prestaties gesproken. Vaak heb ik Viergever en Hendrix afgekraakt maar beiden speelden vandaag een onwijs goede pot.

12 december 2018 om 00:03

Die perfecte tackle van Viergever op de bal in de 93e minuut

12 december 2018 om 00:07

Dat heb ik voornamelijk gehad bij Hendrix maar speelde vandaag een sterke pot. Jammer dat hij dat niet iedere wedstrijd zo kan doen. Heerlijke tackle trouwens van Viergever op het einde toen Icardi ervandoor leek te gaan.

Ze steken wel erg veel veren in hun eigen reet vind ik. Terwijl Psv het eigenlijk gewoon zeer matig heeft gedaan in deze poule. Het Ajax van Frank De Boer trof ook meermaals de zwaarste poule maar haalde toch veel meer punten dan dit Psv in de zwaarste poule. Ook speelde het Ajax van Frank De Boer met meer lef dan dit Psv.

12 december 2018 om 00:07

Ja die werden standaard derde. Zelfs Feyenoord heeft vorig jaar een punt meer gepakt.

12 december 2018 om 00:07

Ja die werden standaard derde. Zelfs Feyenoord heeft vorig jaar een punt meer gepakt.

12 december 2018 om 00:26

Ook is PSV meerdere malen weggetikt, juist in die wedstrijd pakte men de punten. Nee PSV heeft het teleurstellend gedaan, daarom verbaast het me dat men zo enorm trots is. Gebeurt toch zelden dat een Nederlandse ploeg zonder overwinning naar huis gaat.

12 december 2018 om 00:40

Gebeurt ook zelden dat je zo zwaar loot. Daarnaast is PSV thuis tegen Inter gewoon zwaar benadeeld en met iets meer geluk zat er uit bij tottenham ook gewoon 1/3 punten in en datzelfde geldt eigenlijk voor de wedstrijd tegen Barcelona thuis. PSV is niet door wat jammer is maar toch heb ik sommige spelers elke stappen zien maken. Spelers als de Jong, Rosario, Angelino, Dumfries, Bergwijn, Lozano etc. Zijn echt beter gaan voetballen dan het seizoen daarvoor. Waardoor je best tevreden terug kan kijken.

Tja Mark meer zit er ook niet in als je jouw elftal elke wedstrijd op de counter laat spelen om vervolgens amper of geen resultaat te halen.

12 december 2018 om 00:15

Inderdaad. Ook vandaag hadden ze weer minder dan 40% balbezit. En dan roept hij dat ze met durf en lef gevoetbald hebben.

12 december 2018 om 00:27

@wooshx

precies. als Nederlandse club ga je wel even wedstrijden domineren op balbezit tegen drie Europese topploegen

Is gewoon zeer matig. Hier kan je nooit tevreden mee zijn. Ik denk dat behalve Willem II geen enkele Nederlandse club ooit zo weinig punten in de groepsfase van de CL heeft gehaald.

Het zure reageren van feyenoorders, Ajacieden en allerlei andere supporters hier is te triest voor woorden. Lekker door de gekleurde bril van je eigen club blijven kijken en PSV afkraken.
Einde van het seizoen gewoon weer de schaal in Eindhoven en volgend jaar hopen op meer geluk bij de loting.

12 december 2018 om 00:11

Haha, ik heb het idee dat voornamelijk een aantal Ajacieden hier denken dat het hun roeping is om elk greintje trots wat hier geuit wordt in de grond te stampen. Ik bepaal zelf wel hoe ik mij erbij voel. Trots op de jongens. Op De Jong, op Malen, op Dumfries. Eigenlijk op iedereen gewoon.

12 december 2018 om 00:12

Topclub onwaardig om tevreden te zijn met de behaalde resultaten. PSV heeft een goede ploeg en had zeker thuis betere cijfers moeten overleggen. Daarnaast zou ik van die schaal nog niet zo zeker zijn. Moeten nog 19 speelrondes voetballen en Ajax is zeer sterk dit seizoen.

12 december 2018 om 00:16

'Gewoon weer de schaal in Eindhoven'? En dan worden Ajacieden arrogant genoemd.

On: misschien heb ik een gekleurde bril maar ik vind wel dat PSV meer punten had kunnen halen in deze poule.

12 december 2018 om 01:38

Hee Kyle66. Op basis waarvan meer punten? Wees effe realistisch.

12 december 2018 om 02:01

Rode Ster haalt ook meer punten in een vergelijkbare poule, mensen maken Inter ook ineens een heel stuk groter dan ze zijn, die club heeft jarenlang helemaal niks gepresteerd en nu is het ineens weer een wereldclub.. PSV heeft zelf gewoon veel te veel kansen gemist, ze hadden gezien de wedstrijden minstens 6 punten moeten halen

Die Luuk de Jong doet me een beetje denken aan Harry Kane . Zelfde lichaam, lengte, uiterlijk en speelstijl. Hij juichte bij die vroege 1-0 van PSV op Wembley precies hetzelfde als Kane dat zou doen dus vandaar dat ik dat nu even zeg

Natuurlijk was dit een zeer zware poule voor PSV. Barcelona en Inter draaien niet echt lekker de eerste seizoenshelft. Toen PSV tegen Barcelona speelde hadden zij al 4 wedstrijden niet gewonnen en verloren toen zelfs van de nummer laatst. Ook Inter draait stroef. Hebben nu 1X gewonnen in de laatste 5 officiële wedstrijden. Jammer dat er geen ploeg zoals AEK bij zat. Speel je in ieder geval Europa League.

12 december 2018 om 00:18

Barcelona is dit seizoen niet veel beter dan Bayern en Inter is niet veel beter dan Benfica. Ploegen waar Ajax het toch beter tegen heeft gedaan dan Psv.
Alleen AEK is veel minder dan The Spurs maar toch had Psv mogelijkheden om het beter te doen dan het gedaan heeft.

12 december 2018 om 00:24

Alleen al door de arrogantie hoop ik dat je Barça loot.

12 december 2018 om 00:28

En mocht Ajax toevallig 2x enorm veel mazzel hebben, dan sta jij even voor paal.

12 december 2018 om 01:03

Barcelona is veel beter in vorm dam Bayern. Hoe kom je erbij dat Barcelona niet veel beter is? Totale onzin natuurlijk dat weet je zelf ook wel. Welke speler van Benfica zou bij Inter in de basis staan? Ik denk alleen Grimaldo. Inter is gewoon beter dan Benfica! Als PSV thuis niet zo benadeeld werd door de scheids en Zoet dan hadden ze ook kunnen winnen van Inter thuis. Bij PSV zat het op bepaalde momenten gewoon tegen terwijl bij Ajax het bijvoorbeeld tegen Benfica thuis wel heel erg mee zat met die goal in de allerlaatste minuut, want dat was natuurlijk een goal van niks echt een geluksgoal. Ajax heeft het beter gedaan dan PSV maar je kan niet ontkennen dat zij geluk hebben en PSV pech.

12 december 2018 om 02:03

Als PSV in de 92ste minuut weer eens wint in de competitie is het kwaliteit, als wij tegen Benfica winnen is het geluk? Hmmm hier klopt iets niet

12 december 2018 om 06:19

Ja psv werd alleen benadeeld...
Die glaszijvere goal die werd afgekeurd van Spurs was je zeker net naar de toilet?

PSV heeft zijn rol met verve gevuld en zijn huid duur verkocht. Meer mag je niet verwachten in zo'n poule, deze loting betekende dat er iedere wedstrijd een hoog niveau gehaald moest worden om kansen te maken op een stunt. Dat heeft PSV gedaan en dat levert uiteindelijk 2 punten op. Net als Feyenoord het jaar ervoor en PSV in 2016-2017 valt er echt wel het nodige begrip op te brengen voor de resultaten.

Enige wat blijft is dat PSV over 3 seizoenen gewoon maar 14 punten voor Nederland heeft gehaald, waarvan er 4 behaald zijn dankzij automatische plaatsing vanuit de Eredivisie. Kortom, 10 punten op het veld behaald, dat zijn er gewoon veel te weinig. Daar hebben ze zichzelf mogelijk ook enorm mee, want ze mogen over de laatste 3 jaar maar 13 punten bijschrijven. PSV staat op plek 39 van de ranglijst en kan niet meer stijgen (alleen nog zakken) wat een mogelijke indeling in pot 4 gaat betekenen wanneer ze volgend jaar in de CL komen. PSV blijft langzaam verder afzakken op de Uefa ranking en dat zal men merken in lotingen. Dan gaat CL behalen en daarin een serieuze rol spelen helemaal tot de verleden tijd behoren.

Die medaille heeft twee kanten. Kijk je naar de eerste wedstrijd tegen Bate Borisov, waarin een vrij onervaren ploeg stijf stond van de zenuwen, dan is er veel moois bereikt. De ongelukkige loting maakt dan dat je uit de beste competities ter wereld clubs treft die zich met spitsen als Messi, Suarez, Kane en Icardi ten doel stellen de nationale titel te winnen en voor wie gezien hun selecties overwinteren in de Champions League eigenlijk een vanzelfsprekendheid is. In dat licht heeft Psv, dat vier van de zes keer op voorsprong kwam en regelmatig met goed spel vast wist te houden aan zijn eigen kracht, zijn huid duur verkocht en zich bovenal goed ontwikkelt. Kritiek vind ik niet op zijn plaats, zeker niet wanneer vergeleken met het toch gelukkiger Ajax, want PSV heeft het maximale gegeven in deze poulestrijd. En zoals verwacht, bleek dat uiteindelijk niet voldoende.

Niettemin vind ik trots en tevredenheid weer een ander uiterste. Dat suggereert dat we hiermee kunnen leven. Terwijl er op selectiegebied juist een hoop te winnen valt om volgend jaar wél te overwinteren. Allereerst zal Van Bommel Lozano en/of Bergwijn moeten proberen te overtuigen nog één jaar te blijven in Eindhoven; hoewel de kaarten in mei weer anders kunnen liggen, verwacht ik niet dat Lozano en Bergwijn bij een Europese topclub een basisplaats afdwingen momenteel en met nog iets extra vlieguren bij PSV beter af zijn in het seizoen erop.

Intussen moet PSV vol inzetten op een beter centrum, dat CL-waardiger is dan dat het nu heeft. Schwaab zal met een aflopend contract wel terugkeren naar Duitsland en ondanks prima prestaties zou dat voor een volgende Champions League-campagne geen ramp zijn. Net als Sainsbury zou zijn kompaan Viergever gewoon een nuttige breedtespeler moeten zijn voor een elftal dat op dat niveau iets wil betekenen; kortom, twee betere centrumverdedigers lijken me prioriteit voor volgend seizoen.

Intussen ben ik erg benieuwd naar het middenveld, waar Pereiro zijn vertrek ongewild wel heeft aangekondigd. Daarnaast heeft ook Hendrix wel bewezen dat CL een niveautje te hoog is; wanneer bijvoorbeeld de eerdere interesse van Lazio doorzet zou dat een mooie oplossing voor alle partijen zijn, terwijl ik de suggestie om hem als centrale verdediger op te stellen geen gekke vindt. Als middenvelder komt hij gewoon tekort, hier zullen Gutierrez en Rosario volgend jaar een nieuwe collega moeten krijgen, ervan uitgaande dat een aanvulling met dank aan Mauro, Thomas of Sadilek gewoon te licht is.

Verder zou PSV Zoet en De Jong moeten verkopen naar mijn idee. Die jongens zijn belangrijk, maar kunnen je ook op cruciale momenten in de steek laten, terwijl ze daar de leeftijd niet voor hebben. Mijn advies: verkoop ze op hun hoogtepunt. Je gaat me niet vertellen dat Unnerstahl en Romero (met achter de hand nog Lammers of Piroe) mindere vervangers zijn.

Het goedpraten is begonnen, kijk naar de statistieken. In elke wedstrijd, behalve Barcelona thuis, heeft de tegenstander meer schoten en meer balbezit. Dus waar komt dat “we hadden meer verdient” vandaan?
6 keer niet gewonnen, punten gehaald met wat gelukkige gelijke spelen. Van wedstrijd 1 tot aan de laatste wedstrijd, heb ik geen groei gezien.
Wat counter voetbal, zoals PSV historisch gezien speelt, dat levert ze dan kansen op, maar om nu te zeggen dat ze met lef hebben gespeeld, alsjeblieft daarvoor hoef je niet bij Van Bommel/marwijk aan te kloppen.
Succes in de vaderlandse competitie!

Het goedpraten is begonnen, kijk naar de statistieken. In elke wedstrijd, behalve Barcelona thuis, heeft de tegenstander meer schoten en meer balbezit. Dus waar komt dat “we hadden meer verdient” vandaan?
6 keer niet gewonnen, punten gehaald met wat gelukkige gelijke spelen. Van wedstrijd 1 tot aan de laatste wedstrijd, heb ik geen groei gezien.
Wat counter voetbal, zoals PSV historisch gezien speelt, dat levert ze dan kansen op, maar om nu te zeggen dat ze met lef hebben gespeeld, alsjeblieft daarvoor hoef je niet bij Van Bommel/marwijk aan te kloppen.
Succes in de vaderlandse competitie!

Het goedpraten is begonnen, kijk naar de statistieken. In elke wedstrijd, behalve Barcelona thuis, heeft de tegenstander meer schoten en meer balbezit. Dus waar komt dat “we hadden meer verdient” vandaan?
6 keer niet gewonnen, punten gehaald met wat gelukkige gelijke spelen. Van wedstrijd 1 tot aan de laatste wedstrijd, heb ik geen groei gezien.
Wat counter voetbal, zoals PSV historisch gezien speelt, dat levert ze dan kansen op, maar om nu te zeggen dat ze met lef hebben gespeeld, alsjeblieft daarvoor hoef je niet bij Van Bommel/marwijk aan te kloppen.
Succes in de vaderlandse competitie!

Kunnen jullien aljeblieft stoppen met deze clown elke keer voor een interview te vragen na een wedstrijd?
Samen met van Bommel doen ze het erom, om alleen maar tenenkrommende analyses en reacties te geven na een wedstrijd.

"We hebben ons spel kunnen spelen", waar de F*/! # heb je het over???
Als inter zo had gespeeld, was het een smerige counter ploeg en zo werd de gehele campagne gespeeld.
Dat je deze poule niet doorkomt had iedereen voorspeld van te voren, en is ook totaal geen schande.
Maar hou alsjeblieft op met dat verbloemen van deze Europese rit.

Ik vind het echt een beetje onzin dat ze zo tevreden zijn hoor. Je hebt in bijna elke wedstrijd kans gehad op een resultaat en dat geef je dan op een domme manier weg. Je kan misschien zeggen dat het logisch is als je vierde eindigt in een poule met deze clubs. Maar als je de wedstrijden afzonderlijk bekijkt, mag je echt wel kritischer zijn hoor. Je had in ieder geval mee moeten doen om een Europa League.

Das t probleem in NL. Het is dus niet succesvol, je hebt niks gewonnen, je ligt eruit.
Leuk meegedaan telt niet. Dat is nu precies kenmerk van topsport.
Percentage balbezit is vaak ook veel minder dus echt meegedaan valt ook wel weer mee.
Enfin, Europees stelt t niks voor uiteindelijk. Iedereen is t binnen maandje allemaal weer vergeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren