Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV meldt zeven nieuwe besmettingen en is boos op KNVB

Laatste update:

Jorrit Hendrix en Vincent Müller zijn positief getest op het coronavirus, zo meldt PSV zondagmiddag via de officiële kanalen. Eerder werden Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Pablo Rosario, Joël Piroe, Maxime Delanghe, Timo Baumgartl en Nick Viergever positief getest. Bij Jong PSV zijn vijf spelers positief getest: Shurandy Sambo, Justin De Haas, Djenairo Daniels, Cheick Touré en Kyan van Dorp. De Eindhovenaren hebben bij de KVNB aangedrongen om het duel met ADO Den Haag van zondag (16.45 uur) te verplaatsen, maar daar is geen gehoor aan gegeven. “We spelen, maar we houden hier een hele nare smaak aan over', aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.

PSV meldt op de clubwebsite dat het vanochtend met teleurstelling heeft kennisgenomen van het besluit van de KNVB om ‘wederom geen gehoor te geven’ aan een verzoek om het duel met ADO te verplaatsen. Eerder deze week verzocht PSV de voetbalbond ook al om de wedstrijd van zondag te verplaatsen. “PSV wil zich graag zo optimaal als mogelijk voorbereiden op de Europa Leaguewedstrijd tegen PAOK Thessaloniki, komende donderdag in Griekenland”, zo klinkt een statement op de website. “Door langdurige blessures en overbelasting bij andere spelers dreigt een kaalslag in de spelersgroep."

De club verwijst naar afspraken uit het verleden. “Twee jaar geleden spraken de clubs in de Eredivisie samen af om Europese belangen indien mogelijk voorrang te geven. Dit omdat daar het totale Nederlandse voetbal van profiteert. Aan het begin van dit seizoen werd vervolgens afgesproken dat de Europees spelende clubs, naast de reeds bestaande financiële afdracht vanuit de veranderagenda, een deel van de Europese inkomsten afstaan in het kader van de solidariteit afstaan aan de andere clubs.”

“Wij vinden nog steeds dat we die aanvraag volledig terecht ingediend hebben, maar krijgen geen gehoor. Dat was al uitermate teleurstellend”, reageert Gerbrands. PSV mist door vier blessures en negen coronabesmettingen in de A-selectie liefst dertien spelers. “We kunnen net aan voldoen aan het minimaal aantal spelers”, aldus Gerbrands. “Naar de letter van de afspraken die zijn gemaakt over voetballen in Coronatijd moeten we spelen, maar er staan vanmiddag spelers op het veld die eigenlijk niet kunnen spelen vanwege dreigende overbelasting en dus kans op blessures.”

“De KNVB is exact op de hoogte van de medische status van hen, maar weigert maatwerk toe te passen”, aldus Gerbrands. “Los van Corona; ook voor deze spelers is hun gezondheid in gevaar. Het is een bizarre samenloop van omstandigheden en daar moet naar gehandeld kunnen worden. De weigering om ons tegemoet te komen valt ons ontzettend tegen.”

Opstelling PSV: Mvogo; Thomas, Teze, Boscagli, Mauro Junior; Sangaré, Fein; Götze Ihattaren; Malen en Zahavi

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
1 november 2020 om 13:10

Als de knvb voor corona gaat verzetten weet je zeker dat de competitie niet wordt afgemaakt. Ook voor andere groep of blessure golf worden geen westrijden verzet.

1 november 2020 om 13:12

Ehm, wordt wel gedaan. Laatst gebeurde het bij PEC ook.

1 november 2020 om 13:15

Deels eens, bij een paar besmettingen vind ik niet dat de KNVB mee hoeft te werken maar als teams zo erg lijden onder de besmettingen als PSV en NAC kan de KNVB best mee werken of in ieder geval mee denken. Probleem is echter wel dat het programma al bom vol zit. KNVB kan om deze reden niet zomaar mee werken hierin. Nu zijn er nog enkele datums vrij om in te halen, maar als er straks andere teams komen die in het zelfde schuitje belanden zijn de inhaaldatums op en krijg je een oneerlijke behandeling. Echter ben ik ook van mening dat (bijna) ieder team wel een keer aan de beurt komt qua besmettingen en belangrijke spelers moet missen, dus dat heft elkaar dan weer op. Interlands zouden wel echt geschrapt moeten worden. Dit zorgt voor vele onnodige reisbewegingen van spelers die op reguliere vluchten moeten stappen.

1 november 2020 om 13:16

Eens en dit gaat nu over 18 (!!!) besmettingen als je Jong PSV meerekent. (5 van jong PSV). KNVB wilt toch dat ook wij Europees punten gaan harken voor Nederland? Dit word wel heftig hoor.

2 november 2020 om 09:51

Het gaat nu inderdaad over heel veel besmetting. Ik volg NAC eerlijk gezegd beter dan Psv, dus weet niet hoe lang dit bij PSV speelt / blijft spelen, maar bij NAC hadden ze er voor corona best 4 weken (!!!) uit kunnen gooien. Zie dat allemaal maar weer eens in te halen (op een moment dat niet net de tegenstander corona besmettingen heeft). Het gaat helaas niet om 1 weekje of 1 wedstrijd.

1 november 2020 om 13:17

Tja, je moet je ook indenken dat het voor de KNVB niet te doen is om wedstrijden te blijven verzetten, gezien het overvolle schema en het negatieve perspectief mbt corona. Hoe dat laatst bij die andere wedstrijden is gegaan weet ik niet precies, maar ze moeten bij de KNVB toch ergens de grens trekken. Al is het zuur dat dit ons donderdag nog wel eens kan gaan opbreken. Het argument van de KNVB dat donderdag geen cruciale wedstrijd is, is dan wel weer onzin.

1 november 2020 om 13:22

@Skede, ik begrijp van sommige supporters dat vandaag afgelast zou moeten worden om de spelers rust te geven voor donderdag. Er zijn ook weinig spelers om te wisselen. Maar dan ga je ervan uit dat de elf spelers die vandaag op het veld staan niet in staat zijn om twee wedstrijden in een week te spelen? Verder mijn complimenten voor jouw objectieve reacties!

1 november 2020 om 13:23

Daarbij denk ik dat PSV gewoon kan winnen van ADO. Die had moeten degraderen afgelopen seizoen.

1 november 2020 om 13:25

Mee eens. Ik kan als PSV-supporter ook best begrip opbrengen voor het besluit van de Knvb. Dit is nu eenmaal de tijd waarin we leven. Het virus is ontzettend besmettelijk en er zullen ongetwijfeld nog vele corona-uitbraken volgen bij clubs. Als Knvb moet je in mijn ogen gewoon consequent zijn en doorvoetballen zolang clubs genoeg man op de been kunnen brengen, anders blijf je bezig met uitstellen. Neemt niet weg dat het voor PSV natuurlijk zuur is. En dan met name met het oog op Paok, iedere blessure erbij komt nu aan als een mokerslag

1 november 2020 om 13:27

Het is niet alleen de rust, maar ook het feit dat er vanmiddag maar iets hoeft te gebeuren en je hebt donderdag een nog veel groter probleem. Donderdag Cyprus, vandaag tegen Ado en dan donderdag weer naar Griekenland is gewoon niet ideaal, en dan heb je ook nog eens een bizar smalle selectie zonder wisselmogelijkheden. Dus een aantal jongens die al op hun tandvlees lopen (Mauro, Thomas, Götze) moeten nu natuurlijk onverantwoord veel minuten maken. Als daar ook nog eens andere blessures bij opkomen wordt het natuurlijk wel een onmogelijk verhaal. Maarja, zoals ik zeg, het is ook bijna niet te doen om nu te blijven schuiven met wedstrijden. Het meest kwalijke vind ik nog wel die internationalen landenwedstrijden. Die moeten ze afschaffen.

1 november 2020 om 13:32

Maar hoe kan het dat er nu weer positieve gevallen bij PSV zijn? Weer?! De eerste waren een maand geleden en er wordt tussendoor super veel getest. Je zou zeggen dat ze het dan niet van elkaar meer krijgen toch? En tuurlijk, incubatietijd, maar alles duurt nu al bij elkaar een maand. En dat is wel lang hoor. Maar 1 voordeel, straks heeft iedereen het gehad. Kan je corona de komende maanden afschrijven als potentiële angst. Edit: of waren de tests misschien eerst vals negatief en/of nu vals positief?

1 november 2020 om 13:40

Wie het weet mag het zeggen... maar de insinuaties/aannames (die hieronder ook gedaan worden) dat PSV het niet serieus zou nemen en niet genoeg maatregelen treft zijn natuurlijk lachwekkend. Als je ziet hoe PSV nu al weken/maanden met al die coronagevallen om moet gaan om maar een selectie neer te zetten op wedstrijddagen, dan zal er echt niemand binnen de organisatie zijn die denkt: "ah joh, loopt wel los"

1 november 2020 om 13:41

Toch blijft het apart dat er geen duidelijke uitleg in de media komt namens de KNVB. Het schema zal ongetwijfeld te vol zitten, maar een beetje duidelijkheid is wel op zijn plaats.

1 november 2020 om 13:54

Skede, geen idee inderdaad. Ik neem ook aan dat de club heel voorzichtig is hiermee, dus hoe het kan?!

1 november 2020 om 13:57

@MessiBazoer, het gekke is dat er wel degelijk een duidelijke uitleg is gegeven door Just Spee, bondsvoorzitter van de KNVB. Werkelijk waar geen idee waarom dat bijna nergens terug is te vinden. Zelfde geldt overigens voor het feit dat het natrappen van Neres gister niet terug kwam in de samenvatting. De media zijn helaas selectief in wat ze ons laten zien/lezen/horen.

1 november 2020 om 14:00

Ik twijfel er niet aan dat PSV meer dan genoeg maatregelen treft, maar zou het kunnen dat de families van de spelers dat dan minder doen? Want in vergelijking met andere clubs zijn er wel veel besmettingen. Aan de andere kant: wie weet zijn jullie na de winterstop dan allemaal gezond en slaat het bij de andere clubs toe.

1 november 2020 om 14:01

De oefenwedstrijden en nations leagues mogen ze nu wel even stoppen.

1 november 2020 om 13:49

Denk ook dat het te maken heeft met het verzetten van de wedstrijden van PSV - Feyenoord - AZ en Ajax vanwege europese wedstrijden. Er is niet veel ruimte op de kalender om in te halen maar begint wel vervelend te worden dat snap ik zeker.

1 november 2020 om 13:49

Er zijn regels opgesteld met betrekking tot corona. Als je 12 veldspelers + 1 keeper kunt opstellen moet je spelen. Ze moeten eens stoppen met die Hollandse ziekte om altijd maar uitzonderingen te willen en je niet aan regels te hoeven houden. Voor iedereen is dit gelijk, dus ook voor psv.

1 november 2020 om 13:59

Precies dit! Dan had je voor de competitie moeten zeggen: sorry, maar met deze regels gaan we niet akkoord. Maar toen zijn alle clubs akkoord gegaan en wist je dat dit zou kunnen gaan gebeuren.

Nou, nog een paar man en de bingokaart is compleet vol...

1 november 2020 om 13:17

Ja er is toch iets goed mis daar in Eindhoven, je zou toch denken dat ze wat beter acteren na de eerste reeks besmettingen.

1 november 2020 om 13:31

(Heeft ook een vliegveld, net als Amsterdam, Rotterdam) Hoop dat de besmettingen geen ernstige gevolgen heeft voor de spelers. Beterschap en sterkte PSV

1 november 2020 om 13:31

Tsja het is natuurlijk na het interlandvoetbal een beetje dweilen met de kraan open geworden. Als er eentje negatief durft te testen terwijl hij positief is blijf je natuurlijk aankloten, iets wat nu waarschijnlijk het geval is. Kunt die mannen moeilijk opsluiten in een bezemkast en er alleen uithalen voor de wedstrijden op donderdag en zondag, moet natuurlijk ook blijven trainen. Je zult het moeten doen met de data die uit de PCR testen komt en in die 48 uur die het vervolgens duurt voordat je de uitslag hebt kun je natuurlijk al een redelijk aantal man besmetten mocht je positief getest worden.

1 november 2020 om 14:12

Jij denkt toch niet dat zij via de ggd testen? Er zijn in Nederland gewoon commerciële bedrijven waar je binnen 1 uur de uitslag hebt. Het probleem is dat ze maar een paar keer per week testen. Als ze gewoon dagelijks testen (ja dat just geld, maar weegt niet op tegen het mislopen van cl) ondervang je het probleem.

1 november 2020 om 14:54

Hoe ze testen heb ik me zeker niet in verdiept, maar als je een beetje opgelet hebt worden ze dus zeker niet getest met de uitslag binnen 1 uur. Regelmatig al voorgekomen namelijk dat de testuitslagen nog niet binnen waren voor spelers waardoor ze niet konden aansluiten bij de selectie, terwijl ze de dag van te voren getest waren.

1 november 2020 om 15:15

Ze testen via een commercieel test centrum in Luxemburg. Verder heeft de dokter zelf sneltesten tot zijn beschikking.

1 november 2020 om 15:26

Wat heeft een vliegveld te maken met voetbal? Spelers horen toch in een soort van bubbel te leven tijdens deze crisis?? En staat toch los van wat er op een vliegveld gebeurd?? Daar waar alles toch volgens de richtlijnen gehandeld wordt??

1 november 2020 om 16:16

Er is iets goed mis omdat allesl wedstrijden door moeten gaan dus je moet door blijven trainen. Dus als iemand op vrijdag positief test heeft hij al zeker 3 dagen meegetraind sinds zijn laatste test. Dus kan hij al besmettelijk zijn geweest voor de vrijdag. De gene die dan op donderdag het virus binnen krijgen testen dan vrijdag nog niet positief maar besmetten op zondag wel de rest. Geen klachten wat de meeste voetballers hebben werkt helemaal niet mee. Maar goed we zijn er bijna bij psv. Heeft iedereen het gehad kan je weer paar maanden vooruit.

1 november 2020 om 13:20

Hoop niet dat je Götze op je kaartje hebt staan, ik ga hem na de wedstrijden opwachten en inpakken met bubbeltjesplastic.

1 november 2020 om 14:30

Gelukkig heeft zowat de hele selectie al een besmetting gehad. Zijn we er straks ook vanaf ervan uitgaande dat alleen mensen met een hevig aangetast imuumsysteem twee keer besmet kunnen worden.

3 november 2020 om 08:56

Zoals tadic en onana?

Interland voetbal lekker laten gaan. Dan kan PSV deze wedstrijd inhalen. Oplossing opgelost.

1 november 2020 om 13:21

Inderdaad, die Nations League en die andere oefenwedstrijden kunnen gemist worden en je ziet nu bij PSV waar het toe kan leiden. Nu is het Psv, straks is het bijvoorbeeld Ajax. Niemand heeft er baat bij om alle spelers 10 dagen lang heel Europa door te sturen met spelers uit 'bubbels' van andere clubs.

1 november 2020 om 16:18

Ajax heeft natuurlijk wat dat betreft geluk gehad dat toen het stil lag ze al 18 besmettingen hebben gehad. Plukken ze nu de vruchten van.

1 november 2020 om 14:09

Wat doet iedereen nou moeilijk. Er staat toch gewoon een prima elftal...

1 november 2020 om 14:33

Ja, maar daar hadden ze er dus een paar van rust willen geven. En dat kan nu niet.

1 november 2020 om 14:34

Met maar 3 wissels waaronder een keeper. Lul niet zo stom als je niet logisch kan nadenken. Tuurlijk kan er gewoon gespeeld worden maar de knvb had deze wedstrijd best kunnen verplaatsen met oog op aankomende europese wedstrijd, zoals bij ajax ook vaak gedaan is.

1 november 2020 om 14:42

Lul zelf niet zo stom. Alsof een wedstrijdje tegen ADO ze op gaat breken. Die moeten ze met 2 vingers in de neus kunnen winnen. En vergelijken met Ajax heeft geen zin, want dit is een totaal ander jaar, waar verplaatsen een stuk lastiger gaat. Daarnaast verwacht ik dat de eerste coronagevallen binnenkort al weer terug komen. Kunnen ze dan lekker rust pakken. Want ooh wat is het vermoeiend allemaal.

1 november 2020 om 14:46

@Triplex020, kraam zelf dan ook geen onzin uit. Het verplaatsen van wedstrijden voor Ajax was in een hele andere tijd/situatie en om hele andere redenen. Onvergelijkbaar.

1 november 2020 om 14:53

@De toekomst, je hebt helemaal gelijk. Toen werd Ajax rust gegeven zodat ze geen punten konden verspelen tijdens de titelrace. Nu heeft PSV een halve selectie ziek en werkt dit door naar de volgende Europese wedstrijd van PSV waardoor de kans kleiner is dat PSV punten scoort voor Nederland. De KNVB meer gewoon met 2 maten. En ze maken zich compleet belachelijk en opnieuw ongeloofwaardig door PSV geen uitstel te geven.

1 november 2020 om 15:00

@BurdyM, het speelschema werd aangepast, omdat Ajax volgens de reglementen anders onvoldoende rustdagen kreeg. Toen werden de reglementen gevolgd, geen voorkeursbehandeling voor Ajax zoals jij doet overkomen. Ook nu zijn de reglementen helder. PSV heeft voldoende spelers beschikbaar om te spelen, dus wordt er gespeeld. Dat is ook weer geen benadelen van PSV, maar weer het volgen van de reglementen. Er is geen willekeurig bij de KNVB, want de KNVB volgt de reglementen. Als PSV het niet eens was met die reglementen, had men daar veel eerder over aan de bel moeten trekken. Het is bizar dat PSV verwacht dat de KNVB hun nu helpt tegen de reglementen in. Ik vind dit net zo'n bizar verzoek als AZ dat, tegen de reglementen in, het kampioenschap wilde claimen. De reglementen zijn duidelijk en gelden voor alle clubs. Voor AZ, Ajax en dus ook PSV.

1 november 2020 om 15:03

Ajax heeft volgens mij alleen de knock out wedstrijden in de CL(tegen Real en Juve) 'hulp' gehad van de knvb bij andere Nederlandse teams gebeurde dat al in de voorronde. Ik vond het niet meer dan logisch dat Ajax wat rust kreeg voor de wedstrijden maar dat ze het nu ookal bij de voorrondes doen zoals bij AZ bijv. Vind ik wel onzin dan kan je blijven verplaatsen. Onn: heel vervelend voor Psv had het ook wel terecht gevonden als de wedstrijd verplaatst werd want op zo manier word het lastig spelen als je zoveel mensen mist en dit soort wedstrijden kunnen een club als Psv de kop kosten voor de titel omdat ik denk dat Ajax maar weinig punten gaat laten liggen dit seizoen.

1 november 2020 om 15:06

@Sma...elpamper, juist vanwege de pandemie is uitstellen nu geen optie..... Er is zoveel onzekerheid over het kunnen spelen in de toekomst. Mogen we überhaupt spelen? Neemt het aantal besmettingen dusdanig toe dat meer duels moeten worden uitgesteld? Het speelschema is nu overvol en wellicht wordt later besloten het seizoen weer stop te zetten. Dat risico zit erin. Als dat gebeurt en we willen het seizoen later nog uitspelen, kunnen we daar geen uitgestelde wedstrijden tussen proppen. Daar is dan geen plaats voor. Kortom, we moeten nu spelen wat we kunnen.

1 november 2020 om 15:33

Hoe vaak moet dat nog verteld worden. Bij Ajax werd het verplaatst omdat er te weinig rust tussen de wedstrijden zou zitten. Dit is nu bij PSV niet het geval. Zo kun je voor elk iets wel een wedstrijd laten verplaatsen. PSV heeft tussen de wedstrijden door, genoeg tijd om te rusten.

1 november 2020 om 15:36

@De Toekomst
Idd. Reglementen die door de UEFA zijn opgesteld. Niet door de KNVB. Dus die regels werden nagekomen.

1 november 2020 om 16:20

Gewoon donderdag met jong PSV spelen. Als het goed is zijn er dit jaar meer ingeschreven dan andere jaren vanwege corona. Geef je lekker je A selectie rust. Wedstrijden gaan door en iedereen blij.

1 november 2020 om 14:44

In deze Coronatijd ben ik voor het afschaffen van interlands, omdat de kans op verspreiding van het virus toeneemt en spelers dit er in het al overvolle speelschema niet bij moeten hebben. Echter is het afschaffen van interlands alleen om PSV een wedstrijd in te laten halen wel behoorlijk rigoureus haha

Als je als professionele organisatie zoveel besmettingen hebt dan moet je enkel en alleen naar jezelf kijken. Bizar dat het zo kan oplopen binnen zo'n bedrijf

1 november 2020 om 13:19

Hele terechte reactie, iets gaat daar niet helemaal goed.

1 november 2020 om 13:21

Wat is er zielig aan? PSV is denk ik de enige club (buiten wat is het Napoli?) waar het er zo extreem aan toe gaat. Lijkt wel alsof de hele selectie aan hun derde rondje besmettingen bezig is.

Dat is gewoon triest. Je kunt nu veel assumpties maken maar blijkbaar neemt iemand of meerdere leden/spelers bepaalde zaken niet serieus en breng je naast jezelf, veel andere mensen in gevaar.

1 november 2020 om 13:27

@Yannick die reactie van Torres is helemaal niet zielig. Ik werk in een gevangenis, er werken ongeveer 500 man, en er is alleen in februari 1 met corona geweest. Verder is iedereen gezond. PSV en ook NAC moeten naar zichzelf kijken.

1 november 2020 om 13:29

Zodra er één iemand in die selectie het virus oploopt dan is dat al voldoende voor een kettingreactie als deze. Onderhand is toch wel bekend hoe makkelijk dat virus overdraagbaar is. Als je vervolgens gedwongen drie wedstrijden per week speelt dan ben je als spelersgroep voortdurend samen. Dat is vragen om problemen, maar ik denk niet dat je PSV hier echt aantoonbaar iets kwalijk kan nemen. Je doet net alsof PSV dit hele virus totaal anders aanpakt dan andere clubs.

1 november 2020 om 13:34

Maar wel de waarheid.

1 november 2020 om 14:02

@Yannick jij zat toch een samenvatting te kijken?
Dat schreef je zelf ook knap zielig op dus iets met pot en ketel!

1 november 2020 om 14:32

@Ecke je kan toch geen mensen die vastzitten vergelijken met profs die vrijheid hebben en op plekken komen waar ook besmette mensen rondlopen. Heel kortzichtig dit..

1 november 2020 om 14:47

Die gevangenen hebben juist veel minder ruimte en kunnen niet altijd afstand houden.

1 november 2020 om 14:55

Ja en die hebben ook veel meer contact met hun familieleden en schoolgaande kinderen. O ja en ze gaan ook veel vaker naar de supermarkt.....

1 november 2020 om 15:39

Het personeel dat daar werkt heeft inderdaad kinderen, gaat naar de supermarkt etc. En ze kunnen in de gevangenis geen afstand houden. Dus ja. Prima vergelijkbaar.

1 november 2020 om 13:13

Mee eens. Er gaat structureel iets niet goed bij PSV

1 november 2020 om 13:14

Wat gaat er dan structureel niet goed? Welke inzicht heb jij in hoe het virus zich verspreidt bij PSV? Apart dat jij meer weet dan de virologen in hoe het virus om zich heen slaat.

1 november 2020 om 13:26

Ik weet niet wat er niet goed gaat bij PSV maar je moet je toch wel afvragen hoe het kan dat PSV zoveel besmette spelers heeft.

1 november 2020 om 13:42

Het is heel simpel, voetballer hebben eigenlijk nooit klachten. Dus als ze tussen de testen door het virus krijgen dan kunnen ze er klaar besmetten. Mondkapjes in bus of vliegtuig zijn geen garantie. Het is bekend dat Zahavi het ongemerkt heeft meegenomen uit Israël. Een kettingreactie is zo gemaakt, tenzij selectie elkaar 10 dagen niet zou zien. Dat is niet mogelijk met het huidige speelschema.

1 november 2020 om 13:43

@Kyle66, Als 2/3 mensen binnen zo’n organisatie van 35 man zich er niet aan houd creëer je vanzelf een domino effect.

1 november 2020 om 17:33

Nee je houdt je aan de regels en spelers worden dagelijks getest. Dan hoeft er helemaal niemand besmet te raken

1 november 2020 om 13:15

Dat vind ik ook vrij raar. Fc Twente heeft nog 0 besmettingen gehad.
Daarentegen is het wel zo wanneer je 1 speler hebt die het heeft en gaat trainen die waarschijnlijk flink veel indirecte besmettingen gaat veroorzaken binnen de club.

1 november 2020 om 14:48

Die kans is natuurlijk aanwezig, maar je ziet dat het bij veel andere clubs vooralsnog veel beter onder controle blijft. Dit is wel heel erg extreem.

1 november 2020 om 13:30

Totaal ongefundeerde reactie dit, als ik o.a. Marco Timmer van VI mag geloven doen ze er bij PSV alles, maar dan ook alles aan om het virus buiten de deur te houden. Het probleem is echter dat deze spelers met elkaar in de bus zitten, samen in de kleedkamer, samen buiten op het veld. Als één iemand het heeft, dan is de kans groot een ander het ook krijgt en ga zo maar door. Bovendien hebben spelers ook nog een leven naast Psv, als ze weg gaan van de Herdgang komen ze thuis bij vrouw en kinderen, gaan naar de supermarkt, brengen de kinderen naar school. Met een beetje pech loop je een besmetting op. Ik geloof echt niet dat PSV hier veel aan kan doen (behalve dat ze gewoon maar de hele herdgang twee weken op slot had moeten doen).

1 november 2020 om 14:20

Elke terugkomende international eerst laten testen en wachten op de uitslag voor ze weer mogen trainen. Had een hoop ellende bespaart.

1 november 2020 om 15:51

Er wordt meteen getest bij terugkomst, Zahavi bleek bij terugkomst corona te hebben en heeft nooit meegetraind.

Dit wordt toch wel erg lastig zo. Moet toch niet zo zijn dat Corona het verloop van de competitie gaat bepalen.

1 november 2020 om 13:15

Dat is helaas al zo. Kijk ook naar AZ.

1 november 2020 om 13:19

Jup is al zo. Zie ook nederlaag PSV bij Vitesse.

1 november 2020 om 13:59

Vitesse miste ook bepalende spelers, de nederlaag was wegens pover spel.

1 november 2020 om 14:08

Vitesse miste amper spelers vanwege corona.

1 november 2020 om 14:14

100% door corona datverlies, je hebt maar beschikking over 3 veldspelers die je kan inbrengen en die waren ook niet helemaal fit. Dan heb je ook geen mogeliklheden en is het logisch dat het niveau gaat zakken want je kan geen verse krachten inbrengen

1 november 2020 om 15:44

Het hele middenveld.....

1 november 2020 om 14:55

Kijk naar Nac, As, psv... who is next

1 november 2020 om 15:16

NEC momenteel ook aardig wat besmettingen...

1 november 2020 om 15:16

Dat is allang zo. De hele competitie is zo opgezet dat de grote wedstrijden later komen. Puur voor Corona omdat er geen touschouwers zijn. Heeft direct invloed.

Hoe is dit geen competitievervalsing? Hopen dat Ajax dit lot bespaart blijft

1 november 2020 om 13:12

Als de beste speler geblesseerd raakt is het ook competitie vervalsing? Is gewoon part of the game helaas

1 november 2020 om 13:21

Geblesseerd en Corona is wel heel wat anders. Geblesseerd is niet besmettelijk voor je teamgenoten, tegenstanders en officials.

1 november 2020 om 13:25

Klopt part of the game zoals we het al jarenlang kennen.

1 november 2020 om 13:27

In beide gevallen kan je niet over je beste speler beschikken.

1 november 2020 om 14:16

Owja want een heel elftal missen vanwege een pandemie waarvoor de competitie gestaakt is, is hetzelfde als een blessure.

Knvb brand zich nu ook aan zijn vinger want als het nog erger zou worden zeg bijvoorbeeld dat ieder team dadelijk 7/8 spelers mist dan kunnen ze ook niet stoppen. Dan zal psv in protest gaan want toen hun het hadden moest het ook door

1 november 2020 om 14:16

Owja want een heel elftal missen vanwege een pandemie waarvoor de competitie gestaakt is, is hetzelfde als een blessure.

Knvb brand zich nu ook aan zijn vinger want als het nog erger zou worden zeg bijvoorbeeld dat ieder team dadelijk 7/8 spelers mist dan kunnen ze ook niet stoppen. Dan zal psv in protest gaan want toen hun het hadden moest het ook door

1 november 2020 om 13:15

Precies! Niemand durft Ajax iets aan te doen en voor hun word alles netjes geregeld en het zo makkelijk mogelijk gemaakt

1 november 2020 om 13:22

Inderdaad. Er wordt voor Ajax ook netjes geregeld dat het aantal coronabesmettingen bij PSV drastisch stijgt. Allemaal een complot van de KNVB om Ajax kampioen te maken...

1 november 2020 om 13:23

Inderdaad. Ajax heeft hier niks mee te maken maar het komt allemaal door ajax.

1 november 2020 om 15:48

Moet toch vervelend zijn om elke dag zo te denken. Als iets niet gaat zoals jij het wilt, dan ga je wijzen naar de ander of moet er ongetwijfeld een complot zijn. Sterkte. Je hebt het nodig.

1 november 2020 om 13:17

Even huilen jochie. Ajax heeft gisteren inderdaad geluk gehad en enigzins voordeel, maar ze zijn ook al enkele keren aardig benadeeld, oa rode kaart Alvarez tegen Vitesse.

1 november 2020 om 13:22

Wat een lage reactie zeg. Dit is net als blessures deel van het spel. Psv werd ook kampioen toen het 15 wedstrijden in de extra tijd won. Die extra tijd was ook niet altijd eerlijk berekend.

1 november 2020 om 13:28

Geef ze eens ongelijk, waarom zou je een andere kampioen dan Ajax willen? Gelukkig heeft Ajax de knvb nog, anders was het andere koek, dan zou Ajax het heel zwaar krijgen..

1 november 2020 om 13:29

Sorry hoor ze spelen tegen Ado.... er staat een prima elftal met de wereldkampioen

1 november 2020 om 13:30

haha heerlijk. altijd als er wat is met het vingertje naar Ajax wijzen in Nederland. op de een of andere manier is Ajax er altijd wel betrokken. En dan altijd zeggen dat Ajacieden altijd Ajax overal in betrekken, juist

1 november 2020 om 13:36

Ga lekker ergens anders zitten huilen, ze moeten in Eindhoven eerst zelf maar eens goed in de spiegel kijken want daar gaat toch echt iets fout met betrekking tot het covid virus.

1 november 2020 om 13:56

Los van dat ik als Ajax supporter het 100% met je eens ben dat een aantal penalties gisteren wel erg makkelijk gegeven zijn. Deze actie van de Knvb heeft daar natuurlijk weinig mee te maken. Zij kiezen ervoor om het strak naleven van de afspraken aangezien het al een zeer krappe agenda is voor dit jaar en natuurlijk is dat k*t voor Psv. Je kan pas echt van iets spreken wanneer Ajax in eenzelfde situatie terecht komt.

Apart seizoen gaat dit worden. Eigenlijk kan je op deze manier niet door voetballen.

1 november 2020 om 14:50

Jawel, de wedstrijd gaat toch door?

1 november 2020 om 15:17

Niet doorvoetballen en diverse clubs failliet laten gaan? Vind je dat echt beter dan roeien met de riemen die je hebt?

Balen. Jorrit is een betrouwbare speler die je er zeker in de huidige omstandigheden goed bij kunt hebben. PSV mist nu toch wel heel erg veel spelers. Hopelijk is Mauro jr wel weer fit, want anders zou ik niet weten wie er nog rechtsback kan spelen

1 november 2020 om 13:16

Mauro niet in ieder geval....

1 november 2020 om 13:27

Wie zou jij dan rechtsback opstellen? Teze kan niet, want dan heb je geen opties meer centraal. En de rechtsback van Jong PSV heeft ook corona (sambo)

1 november 2020 om 14:18

Ik vrees met 3 centrale spelen?
En dan 2 verdedigende middenvelders?

Belachelijk voor ajax werd een hele speelronde omgegooid!

1 november 2020 om 13:14

Loop nou niet dom te lullen, voor ajax is niks verplaatst vanwege corona

1 november 2020 om 13:30

Voor Ajax is destijds ook ivm een Europese wedstrijd en de belasting van de spelers een wedstrijd verzet. Ook de wedstrijd van AZ tegen Utrecht in de 1e speelronde is om die reden verzet. Nu heeft PSV ditzelfde verzoek gedaan en dan kan het ineens allemaal niet meer. En dan ook nog te bedenken dat PSV véél meer blessures / afwezigen heeft dan AZ of Ajax destijds.

1 november 2020 om 13:41

Het klopt niet wat je zegt. Ajax werd verplaatst omdat dit anders in strijd was met de internationaal gestelde regels hoeveel tijd er tussen wedstrijden moet zitten. Dat is bij PSV nu niet het geval. Hoe vervelend het ook is voor PSV op dit moment.

1 november 2020 om 14:05

Er zijn internationale regels over hoeveel tijd er tussen wedstrijden moet zitten. Als mensen die regels niet kennen zeg dan verdorie niks

1 november 2020 om 13:15

Ja echt een vergelijkbare situatie. De situatie is nu zo onvoorspelbaar dat we niet weten of we ons überhaupt nog aan het schema kunnen houden de komende maanden. Alles wat we nu verplaatsen vergroot het risico op het niet afmaken van de competitie!

1 november 2020 om 14:51

Als je het zo gaat bekijken dan kan je beter gelijk alles stil zetten

1 november 2020 om 13:20

Totaal niet te vergelijken. Vind zelf ook dat t nu wel een heel erg benarde situatie voor PSV wordt en dat de knvb er serieus naar had moeten kijken, maar die loze kreet van jou slaat helemaal nergens op

1 november 2020 om 13:31

Feit dat reacties als deze zoveel duimpjes krijgen zegt veel over het kelderende niveau van dit forum. Veel onvolwassen tienertjes die graag over en weer provoceren, zonder enkele feitelijke onderbouwing.

1 november 2020 om 13:43

Sanderk91, jouw reactie is ook een schoolvoorbeeld van wat je zelf schetst....just saying.

1 november 2020 om 13:56

Mwa, ik kom hier al jaren en van mijn 10.000+ reacties is het overgrote deel toch echt wel inhoudelijk hoor, dat kan ik je verzekeren. Dat ik nu reageer op een (m.i. volledig onjuiste) one-liner doet daar niet veel aan af, had namelijk iets verder naar boven al inhoudelijk gereageerd op een zelfde soort bericht. Maar vooruit, voor jou nogmaals: Nee, er is geen hele speelronde omgegooid voor Ajax vanwege corona. Dat is gewoon compleet uit de duim gezogen door JesseVan Wijk, derhalve is het des te schrikbarender dat zo'n post dermate veel upvotes krijgt, toont aan dat onderbuik-gevoel bij vrij veel mensen boven feiten gaat.

1 november 2020 om 14:07

@Sander, ik vind het aantal duimpjes dat hij heeft gekregen inderdaad opmerkelijk. Iedereen hoort te weten, althans iedereen die voetbal volgt, dat er geen hele speelronde voor Ajax is omgegooid vanwege corona.

1 november 2020 om 14:28

Gewoon belachelijk hoeveel mensen er aan jullie heilige Ajax durven te komen! Beetje een impopulaire mening van een kritisch forumlid liken. Waar halen zij het gore lef vandaan?! Ga lekker op de veel minder grote clubs zoals PSV en Feyenoord haten.

1 november 2020 om 15:20

Nou ik kom hier al langer dan jij en kan je garanderen dat het vroeger nog erger was. De reacties van tegenwoordig zijn meestal prima inhoudelijk. En ook de comment waar jij op reageert zegt niks verkeerds. Vanuit zijn perspectief is het belachelijk, want ja Ajax werd wel geholpen in een situatie die er minder om vroeg dan nu. PSV is blijbaar een brandhaard voor Covid maar toch moeten gun wedstrijden rustig vwrder gespeeld worden? Is toch onzin en ook gewoon gevaarlijk voor iedereen betrokken bij zo een wedstrijd. Dat zou ook vooor Europese wedstrijden moeten gelden. Was de regel een aantal maanden geleden niet zo dat restaurants tijdelijk moesten sluiten na een bevestigde besmetting? Waaeom zoveel uitzonderingen voor het voetbal. Ja er wordt daar meer getest, maar die tests zijn vaak genoeg net te laat, zoals we nu bij PSV zien

1 november 2020 om 15:42

Zucht. Voor de zoveelste keer: bij Ajax zijn er wedstrijden verschoven omdat volgens de Europese regels er niet voldoende tijd tussen zat. Volgens de huidige regels kan PSV gewoon spelen. Wat triest dat mensen geen hersencellen meer lijken te hebben als het om voetbal gaat.

1 november 2020 om 16:32

So what? Niemand zegt dat het onterecht was dat Ajax extra tijd kreeg. Dus als er iemand geen hersencellen heeft ben jij het wel aangezien je gewoon domweg leest wat er niet staat. Het gaat erom dat de situatie waar PSV in verkeerd gevaarlijk is en dit ook een situatie zou moeten zijn waarbij de Knvb even tijdelijk de wedstrijden zou moeten stop zetten. Simpelweg alleen al om het maatschappelijk belang. Heel de wereld staat stil maar het voetbal moet per se door ondanks zoveel gevallen bij bojvoorbeeld psv. Hoe krom is dat? Ik ben niet eens voor PSV en kom zelf uit Amsterdam, maar blijkbaar ben ik de enige die het anders kan bekijken

1 november 2020 om 14:53

Echt totaal onvergelijkbaar. Toen was er geen rekening mee gehouden dat een Nederlandse club zo ver zou komen in Europa en moest er wel wat worden gedaan. Verder was er toen geen onzekerheid over het kunnen/mogen voetballen in de toekomst. Als er geen Corona was en PSV had nu zoveel blessures, had het wellicht wel uitgesteld kunnen worden. Nu weten we niet wat de toekomst brengt en moeten we spelen zolang dit volgens de regels mogelijk is.

1 november 2020 om 15:19

Nee voor Ajax werd niets gedaan. Voor de Uefa werd een hele competitie ronde omgegooid. De Knvb moet zich houden aan de Uefa regels. 82 duimpjes van allemaal mensen die de regels gewoon niet kennen maar graag afgeven op Ajax. Treurig.

1 november 2020 om 15:28

@SpeedyAFC, haha daarom.. Maar zelfs al zou de KNVB Ajax toen geholpen hebben is dat niet vergelijkbaar met de situatie nu. Het speelschema is nu al overvol en we weten niet wat de toekomst brengt. Voor hetzelfde geldt wordt de competitie later in het seizoen weer stilgelegd en als we het dan nog uit willen spelen kunnen we er geen inhaalpotjes bij hebben. Daar is geen plek voor. En men kan nu wel willen dat we de wedstrijd naar december verplaatsen, maar wat als ADO dan veel besmettingen heeft? Dan is het ook niet eerlijk om dan te spelen. Of wat als er meerdere clubs met zoveel besmettingen te maken krijgen en we nog meer duels moeten uitstellen? We kunnen niet uitstellen, tenzij de reglementen voorschrijven dat er niet gespeeld kan worden.

Pfffff dit loopt langzamerhand uit op een catastrofe met zoveel besmettingen. Is toch wel heel bijzonder dat AZ en PSV het in deze mate hebben in de eredivisie. Dan gaat er wel heel veel fout.

Ik weet niet wat er allemaal bij PSV gebeurt, maar daar lijkt het toch een stuk slechter te gaan dan bij de rest van de clubs.

1 november 2020 om 13:12

Als er een besmetting een dag te laat ontdekt word kan je natuurlijk al de lul zijn, en er een kettingreactie ontstaan

1 november 2020 om 13:14

Ik snap hoe het werkt, maar PSV lijkt iedere keer het slachtoffer te zijn.

1 november 2020 om 13:18

Gewoon pech. Kan gebeuren en natuurlijk hoeven wij niet op medewerking te rekenen van de KNVB.

1 november 2020 om 13:35

Iedere keer? Dit is nu toch eenmalig een reactie die nog steeds aan het doorlopen is..

1 november 2020 om 15:19

Alle ploegen hebben er last, Ajax ook, AZ ook.

Knvb heeft ook haast geen fatsoen, PSV ook nog is donderdag gespeeld. Hele tijd zelfde spelers basis als basis, nou blessures kom er maar in!!

1 november 2020 om 13:34

Zijn ze wel lekker op elkaar ingespeeld😉, kan je ook je voordeel mee doen

1 november 2020 om 14:20

Psv is het eens met de regels, maar er is ook een afspraak dat de KNVB met de Europees spelende clubs mee zou denken om er voor te zorgen dat zij zo goed mogelijk kunnen presteren internationaal, daar dragen die clubs zelfs een deel van hun internationale inkomsten voor af. Maar nu er dus echt meegedacht kan worden en er gehandeld kan worden in het belang van Europees voetbal, dan wordt er niet thuis gegeven. Dat meedenken aan het Europese voetbal gaat toch wel wat verder dan 1 keer in het seizoen even wat wedstrijdjes van zaterdag naar zondag verplaatsen. Bij PSV zijn het nu dezelfde spelers die continue 90 minuten moeten spelen, om de paar dagen, met internationale reizen er tussen door. Dat kan toch niet lang goed gaan. Het verplaatsen van 1 wedstrijdje zou die 11 spelers nu net de rust kunnen geven zodat ze zich volledig kunnen geven komende donderdag in Griekenland, een belangrijke wedstrijd die het verschil kan maken of PSV na de winterstop nog Europees speelt. Maar nee hoor, dat is te veel gevraagd. PSV, trek je maar weer terug uit die overeenkomst, houdt de Europese inkomsten maar volledig binnen, er staat namelijk geen enkele medewerking tegenover!

1 november 2020 om 15:32

Gewoon lachwekkend hoe jij het allemaal brengt en volgens mij ben je nog serieus ook... Dat verplaatsen van wedstrijden, zodat clubs zich beter voor kunnen bereiden op Europese duels, is juist wel het hele meewerken. Het is niet zo dat clubs die Europees spelen een vrijbrief hebben om op eigen houtje te bepalen wanneer welke Eredivisie wedstrijden hun het beste uitkomt...

Belachelijk!!! KNVB kijk eens kritisch naar jezelf. PSV mist inmiddels 15+ spelers

1 november 2020 om 13:16

Hier zijn aan het begin van het seizoen toch gewoon afspraken over gemaakt?

1 november 2020 om 13:25

Over Europees spelen ook. Het is maar welke je wil volgen.

1 november 2020 om 14:25

Klopt, dat de KNVB zou meedenken met de clubs die Europees spelen zodat ze daar zo goed mogelijk kunnen presteren. Maar daar doen ze dus niks mee op een moment dat het echt verschil kan maken. Dezelfde elf spelers spelen nu weer 90 minuten, na een Europese uitwedstrijd en moeten dat over een paar dagen weer doen, waarbij ze weer naar het zuiden van Europa moeten vliegen. Ze spelen nu donderdag eigenlijk zo’n beetje de belangrijkste wedstrijd van de poule, tegen toch wel de concurrent voor plek 2. Dat kan het verschil maken of PSV straks na de winterstop nog internationaal actief is ja of nee. Maar nee hoor, de KNVB geeft niet thuis. Heel die afspraak omtrent het helpen van de clubs die Europees spelen is gewoon een grote farce! PSV trek je er maar uit terug want er gebeurt toch niets mee.

1 november 2020 om 15:20

Over Europees ook? Welke afspraken heeft de Knvb dan gemaakt met de Uefa waardoor ze de Uefa regels niet hoefde te volgen?

1 november 2020 om 15:38

@bvbrunschot, in plaats van ongefundeerd beschuldigen te uiten en te claimen dat PSV ergens recht op heeft, kan je misschien beter kijken naar wat PSV zelf heeft gedaan om het te voorkomen of om nu meer spelers op de been te brengen. Je gaat mij niet vertellen dat PSV geen spelers van Jong kon overhevelen om de bank/basis te vullen... De vorige keer werd gezegd dat PSV te laat was met testen van die spelers of zo, maar dat excuus is nu nog slapper dan toen. Dat PSV nu maar 2 veldspelers op de bank heeft vindt ik echt heel zwak, van PSV.

Maar Rosario en Gakpo zijn er al best lang uit. Zouden die nog steeds positief getest zijn of moeten ze eerst een paar groeps trainingen meedoen.

Straks spelen ze nog met hun onder 19 elftal 😂

1 november 2020 om 15:39

Denk het niet. PSV lijkt nog niet door te hebben dat ze spelers kunnen doorschuiven naar het eerste...

Wat doen ze daar toch fout in Eindhoven? Bijna de hele selectie is straks besmet. Lekker bezig!

1 november 2020 om 13:19

Ik heb gehoord dat ze daar elkaar begroeten door in elkaars gezicht te hoesten.

Wat een domme opmerking weer

1 november 2020 om 13:23

Als eenmaal één speler besmet is, dan volgen er meer. Helemaal als elke keer achteraf getest wordt. Is niet tegen te houden, tenzij je een week niet bij elkaar komt.

1 november 2020 om 14:02

Hoesten in elkaars gezicht, jemig bij psv zijn ze echt niet verantwoord bezig...

1 november 2020 om 14:29

Kondigde zich een tijd geleden al aan, toen schmid vertelde dat rosario en gakpo met de groep hadden meegetraint, voordat ze positief getest waren. Dit is een gevolg daarvan.

Jeeezzzuss zeg, ik ben dan wel een Ajacied maar ik heb het wel met PSV te doen zeg. Gewoon de wedstrijd uitstellen dit slaat echt nergens op! Knvb schaam je!!!

1 november 2020 om 14:11

Er staat toch gewoon een prima elftal..

1 november 2020 om 14:27

Ja die staat er ook wel, maar die stond er afgelopen donderdag ook, en de zondag daarvoor en de donderdag daarvoor en komende donderdag weer, allemaal 90 minuten zonder wissels of rust en met internationaal reizen erbij... dat zal PSV wel helpen om het komende donderdag goed te kunnen doen om het broodnodige internationale succes te kunnen behalen.

1 november 2020 om 15:21

Geldt voor heel veel ploegen. O.a. Nac, AZ noem maar op.

Ik zou als ik Ado was niet willen spelen

1 november 2020 om 13:22

Dat zullen ze ook misschien wel niet willen maar ook Ado heeft daar niks over te zeggen helaas. De KNVB zou zich wat soepeler kunnen opstellen maar zolang psv nog jeugd over heeft kunnen ze gewoon opkomen draven. Het beleid van PSV mag wel onder een vergrootglas worden bekeken want hier gaat teveel mis

1 november 2020 om 13:27

En als er dadelijk 3 van ADO besmet zijn is het beleid van ADO ook niet goed?

1 november 2020 om 14:18

Juist wel, kijk die bank van Psv! Als er een keer een goed moment is om te winnen van PSV dan is het vandaag!

Is toch lachwekkend dat je als profclub zo veel besmettingen krijgt? Wat doen ze daar fout wat ze bij Ajax, Feyenoord of AZ wel goed doen? Iedereen al aan het carnavallen ofzo?

1 november 2020 om 13:15

Zodra 1 besmetting te laat wordt ontdekt kan het al snel oplopen.

1 november 2020 om 13:18

Zodra 1/2/3 mensen besmet raken is het bijna niet te stoppen dat er veel meer besmet raken, zeker aangezien je continu met bezig bent en op elkaars lip zit bij een voetbalclub.

1 november 2020 om 13:22

Bij AZ is het in iets mindere mate ook aan de hand hè. Blijft gewoon erg lastig onder controle te houden, dat moge duidelijk zijn

'Snel meer.' suggereert Voetbalzone hier nu meer informatie te hebben over de coronabesmettingen bij PSV? 😉😉

Iig zeer zorgelijk dit.

Dit begint echt uit de hand te lopen bij Psv. voor de gezondheid van de spelers staf en familie denk ik dat het vooral van belang te kijken waar het misgaat. Persoonlijk denk ik dat het interland voetbal een belangrijke oorzaak is waardoor spelers uit die bubbel. Daarom lijkt het mij als PSV zijnde niet verantwoordelijk om spelers de bubbel voor internationaal voetbal te verlaten. Natuurlijk is het sportieve ondergeschikt maar er wordt nu ook veel gevraagd van spelers als Malen gotze thomas die langdurig gebleseerd waren en eigenlijk niet klaar zijn voor 3 wedstrijden in de week. ben benieuwd hoe het centrum eruit gaat zien deze wedstrijd. Als laatste vind ik dat de situtaite bij PSV nu zo dusdanig is dat ook gezien de europa league die belangrijk is voor het NL voetbal PSV deze wedstrijd niet had moeten spelen.

Ronduit schandalig van de KNVB. PSV mist nu 13 spelers uit de A selectie, waarvan 9 door Corona. Dit kan toch niet langer. Van die 9 zijn er zeker 3/4 basisspelers. ‘Roeien met andere riemen’ zegt de KNVB dan tegen PSV. Walgelijk.

1 november 2020 om 13:31

Dus eigenlijk mist PSV volgens jouw redenering 3/4 basisspelers. Dan hoor je nog steeds te kunnen winnen van ADO.

1 november 2020 om 14:30

Ja daar gaat het ook helemaal niet om. PSV vraagt niet de uitstel om van ADO te kunnen winnen, ze vragen uitstel zodat de spelers kunnen rusten en komende donderdag van PAOK te kunnen winnen... dat is namelijk een heel belangrijke wedstrijd voor het Europese succes voor PSV dit seizoen en dus ook voor de broodnodige Europese punten voor Nederland. Als het alleen om de wedstrijd tegen ADO ging dan was er ook niks aan de hand geweest

1 november 2020 om 14:32

Dat is toch helemaal niet het punt?

1 november 2020 om 14:35

Met een elftal dat niet in deze samenstelling goed op elkaar is ingesteld, bijna niks op de bank heeft, en dan met afgelopen donderdag erbij opgeteld dadelijk 3x 90 min spelen in 8 dagen moeten spelen en 2x met vliegtuig reizen, terwijl donderdag belangrijk is voor de NL punten. Dit team is dadelijk opgebrand wanneer dit te lang duurt.

1 november 2020 om 14:35

@bvbrunschot, maar op zich zouden de spelers toch twee wedstrijden per week kunnen spelen?

1 november 2020 om 14:56

Nu Ajax door zoveel PSV-supporters erbij wordt gehaald: een paar jaar geleden moest Ajax naar Eindhoven na een zware wedstrijd op donderdag (met verlenging). Toen werd er gezegd dat als je Europees wilt spelen, je niet moet piepen bij veel belasting.

De familie en spelers moeten gewoon aan de regels houden. Dan gebeuren zulke dingen gewoon niet. Zie dat psv het wel lastig gaat krijgen.

1 november 2020 om 13:23

Jij denkt dat je geen Corona op kan lopen als je je aan de regels houdt?

1 november 2020 om 14:53

Mijn gezin houdt zich er goed aan. Nog geen besmettingen dus ja het helpt.

1 november 2020 om 15:01

Sluitend bewijs dit inderdaad.

1 november 2020 om 14:39

Dit is gwn gekomen door de interland periode. Spelers besmet teruggekomen. Er wordt volgens de richtlijnen om de 2 (of 3) dagen getest en wanneer de uitslag binnen is opnieuw, echter heb je het probleem dat iemand die negatief is op de dag van testen niet automatisch de volgende dag niet positief kan zijn. Dan traint die mee en kan die teamgenoten besmetten, vervolgens is die positief tijdens de 2e metingen maar komen ze daar pas achter wanneer de resultaten binnen zijn en kan die in de tussentijd meetrainen en spelers besmetten.

Terecht. Als ze het bij PSV zouden toestaan om niet te spelen dan moeten ze datzelfde bij andere verenigingen doen. Zo was er 2 weken geleden bij NAC hetzelfde en moesten ze gewoon voetballen. Dus niet zeuren en ballen.

1 november 2020 om 13:36

NAC speelt geen Europees voetbal, dat is denk ik toch wel een groot verschil. NAC speelt veel minder wedstrjden en de belasting van die spelers is dus veel minder. Totaal niet te vergelijken.

1 november 2020 om 14:01

NAC heeft al meer wedstrijden in de competitie gespeeld en speelt inmiddels ook al bekervoetbal, denk dat t allemaal wel meevalt.

1 november 2020 om 14:08

Dan vergeet je nog wel dat NAC met de bus naar de bekerwedstrijden toe kan, terwijl PSV met t vliegtuig uren moet vliegen. Er is nauwelijks tijd voor rust en herstel. Bovendien is het belang voor het Nederlandse voetbal dat PSV het goed doet in Europa groter dan het belang voor het Nederlandse voetbal dat NAC de volgende ronde van de beker haalt of de volgende wedstrijd in de competitie wint.

1 november 2020 om 15:25

Dus die jongens die vandaag spelen zijn niet in staat om donderdag weer te spelen? Hier zitten gewoon genoeg wedstrijden tussen. Geef gewoon toe dat dit on de ED gaat en niet om een goede voorbereiding van een cruciale EL wedstrijd.

1 november 2020 om 15:50

Het gaat om de rust en het herstel van spelers na een wedstrijd. Ze spelen nu een late wedstrijd, moeten woensdag alweer t vliegtuig in, donderdagavond wedstrijd en dan volgende week zondag weer. Er zijn altijd maar 1 of 2 dagen voordat ze weer of moeten voetballen of moeten reizen. Rik Elfrink meldde net dat een aantal spelers op 'rood' staan met betrekking tot vermoeidheid en fysieke klachten, dat kan nu niet opgevangen worden. Daarom zit Max ook op de bank vandaag, en dat worden er meer als de Knvb zo eigenwijs blijft doen. Het zou ook onzin zijn als het om de eredivisie gaat, omdat we vandaag tegen ADO spelen en met alle respect, die moet je ook gewoon kunnen verslaan met half b-elftal. Dus dat argument is kul.

Pfoe weer nieuwe besmettingen. Nu mis je aan Hendrix normaal gesproken niks maar de selectie wordt zo wel erg dun.

1 november 2020 om 14:32

Hendrikx die weer gruwelijk wordt onderschat.... het enige wat Hendrikx fout deed is opgesteld worden samen met Rosario. Als een trainer dat niet doet, gewoon Rosario op de bank houden en Hendrikx met bijvoorbeeld een Guardado of van Ginkel op het middenveld zet dan is er niks aan de hand.

1 november 2020 om 14:51

Hendrix wordt juist overschat omdat het een jongen van de club en publiekslieveling is. Komt op alle fronten te kort. Voegt aanvallend niks toe, heeft een veel te trage handelingsnelheid en is in zijn verdedigende acties niet meedogenloos.

Voor beide standpunten is natuurlijk wat te zeggen. De Knvb ziet ten eerste geen ruimte in de agenda waar beide ploegen tevreden over zijn. ADO wil na 2de kerstdag misschien niet voetballen. Bovendien is men bij de Knvb bang voor a) een precedent werking b) ploegen hebben gespeeld terwijl ze ook veel besmettingen hadden c) veel commentaar van andere ploegen.. PSV daarentegen wijst op de belangen in de EL.
Wat de Knvb ook besluit, het is onmogelijk alle partijen tevreden te stellen.
Ik snap niet waarom besmettingen buiten de A selectie worden genoemd,
Eindconclusie wat mij betreft. PSV doe rustig aan tegen ADO (jullie winnen toch wel) en spaar je krachten voor de EL. Succes

1 november 2020 om 13:27

Als je zoveel besmettingen hebt binnen de a selectie moeten ze spelers van jong naar de a selectie halen als die ook besmet zijn hebben ze weinig opties over dus het best logisch dat ze de andere besmettingen ook noemen naar mijn mening.

AZ heeft ‘gewoon’ gespeeld ondanks de coronagevallen. Dus psv ook. Geen onderscheid dus.

1 november 2020 om 13:31

Ach hou eens op. Ook totaal niet te vergelijken. PSV mist 13(!) A-spelers, zijn net terug uit Cyprus en vliegen woensdag alweer na Griekenland. De basisspelers worden nu zwaar overbelast. Het het wordt al zo een lang seizoen...

1 november 2020 om 13:32

Volgens een PSV-supporter hierboven mist PSV 3/4 basisspelers. Dan hoor je toch gewoon te winnen van ADO?

1 november 2020 om 13:35

Dat is toch helemaal niet waar het om gaat? Gaat om gezondheid van de spelers. Misschien win je wel met de A1 van Ado maar daar gaat het niet om.

1 november 2020 om 13:37

Zoals Footballitis al zegt, zelfs met een half B-elftal kan je van ADO winnen, het gaat om de belasting van de spelers en de resultaten op de lange termijn. De kleine spelersgroep nu moet alle wedstrijden spelen, dat gaat op een gegeven moment opbreken.

1 november 2020 om 14:20

Dus de spelers kunnen geen twee wedstrijden per week spelen?

1 november 2020 om 14:42

Ze spelen nu 3 wedstrijden in een week, met donderdag erbij opgeteld. 3 wedstrijden waarbij nagenoeg iedereen 90 min moet spelen en 2x met het vliegtuig moet reizen. Bijna geen tijd voor herstel. Nee we overdrijven idd...

1 november 2020 om 14:53

In principe speelt elk elftal het liefst met dezelfde elf spelers. Als die niet geblesseerd raken, spelen ze ook twee wedstrijden per week. Want daar hebben we het over. Donderdag is de achtste dag.

Waarom verplaatsen ? Bij AZ gebeurde dit toch ook niet. Bij Psv is het blijkbaar lang leve de lol. Wat een zooitje daar met al die besmettingen? Iets gaat daar niet goed met testen of verantwoordelijkheid nemen. Ze hebben geluk dat ze tegen ADP moeten, anders had dit wellicht punten gekost!

1 november 2020 om 13:27

Az Utrecht?

1 november 2020 om 13:28

Verplaatsen lijkt me logisch, een schande dat dit niet bij AZ gebeurde.
Verplaatsen kan niet, maar interlands spelen weer wel.
Ik vind het persoonlijk zeer slecht van de KNVB.

1 november 2020 om 15:42

Je vindt het slecht dat de KNVB de duidelijke en voor iedereen geldende reglementen volgt?

1 november 2020 om 17:44

Lees. Ik zeg: ik vind vriendelijke partijen door laten gaan belachelijk.En voor iedereen moeten dezelfde regels gelden.

1 november 2020 om 14:16

Pec Rkc?

De KNVB moet PSV gewoon steunen, dit slaat nergens op.
Annuleer bijvoorbeeld het vriendschappelijk duel met Spanje op 11-11 zodat PSV de wedstrijd kan inhalen.

Wat een jankerds daar in eindhoven. Gewoon jeugd doorschuiven. En je basis is gewoon prima in principe mis je alleen dumfries en gakpo.

Jankerds!!!!

1 november 2020 om 13:30

Gakpo, Dumfries, Delanghe, Baumgartl, Rosario, Hendrix, Müller, Piroe en Viergever (corona allen). Daarnaast Van Ginkel, Guti, Romero en Obispo.

Van Jong PSV: De Haas, Sambo, Daniëls, Touré, Van Dorp (corona allen).

1 november 2020 om 14:49

@soccerroos: en dan nu de wat genuanceerdere versie: Delanghe, Muller, Piroe spelen nooit en zijn zelfs amper bankzitter. Van Ginkel: geblesseerd gehuurd, Guti: speelt nooit en mag van geluk spreken dat hij reserve staat, geldt ook voor Romero. De jongens van jong Psv: geen gemis, geen eredivisiemateriaal. PSV mist dus 5 "belangrijke" krachten wegens corona en 1 vanwege een blessure (obispo)..

1 november 2020 om 14:57

Maar ook de jeugd elftallen hebben te maken met Corona, of bedoel je misschien spelers van de onder 16 ofzo. Het is gewoon belachelijk van de KNVB dat ze pretenderen de clubs die Europees spelen te zullen steunen, waarvoor die clubs vervolgens een deel van hun Europese inkomsten afstaan, maar als puntje bij paaltje komt dan geeft de KNVB niet thuis. Dat is gewoon belachelijk.

1 november 2020 om 16:25

Niets belachelijks aan; de tijd tussen de wedstrijden (donderdag - zondag - donderdag) is volledig volgens de richtlijnen. Helaas voor PSV (en AZ, NAC en andere ploegen die met corona te kampen hebben) heeft de knvb kenbaar gemaakt dat er vanwege corona geen wedstrijden verplaatst gaan worden. Gerbrands probeerde het nog op "europees belang" te gooien, maar die vlieger gaat hier niet op. Voordat je vorig seizoen wilt aanhalen: ja, voor ajax werd er wat geregeld, maar die speelden dan ook halve finale CL, niet een poulewedstrijd in de Europa League..

Waaeom reageert iederwen hier zo fel? Tegen Ado moet je met je onder 19 team nog kunnen winnen

1 november 2020 om 14:27

Dat fans fel zijn dat snap ik wel, waarom wel een vriendschappelijke internationale wedstrijden spelen in deze tijd maar een team in de competitie geen uitstel verlenen.
Ik vind het raar.

1 november 2020 om 14:27

Dat fans fel zijn dat snap ik wel, waarom wel een vriendschappelijke internationale wedstrijden spelen in deze tijd maar een team in de competitie geen uitstel verlenen.
Ik vind het raar.

Ze kunnen beter naar zichzelf kijken. Met zoveel besmettingen is het toch wel duidelijk dat de bron van verspreiding vanaf binnen de selectie komt. Dan heb je als professionele organisatie je Corona maatregelen niet op orde of wordt er gewoon met de pet er naar gegooid.

En dit is het gevolg ervan. Dus eigen schuld dikke bult.

Tsja... Dubbel. Wanneer je vanwege corona nu een uitzondering gaat maken voor psv, dan moet je daarna ook uitzonderingen gaan maken voor andere clubs. Er zijn specifieke afspraken gemaakt wanneer een wedstrijd wel of niet door gaat vanwege corona. Kennelijk zit psv nog niet aan het aantal voor annulering. Psv heeft nu 7, als je nu een uitzondering maakt, en az heeft er straks 6, maak je dan ook een uitzondering voor az? Daarnaast hebben topclubs nog een grotere selectie. Een Heerenveen of Groningen heeft een veel groter probleem bij zoveel besmettingen.

1 november 2020 om 13:31

Sterker nog, dan moet je een aantal al gespeelde wedstrijden door AZ en NAC ongeldig gaan verklaren en later gaan inhalen. Want die teams hebben ook moeten spelen met 10+ besmettingen bij de spelers.

1 november 2020 om 15:46

En moet je dan ook gewone blessures en schorsingen meetellen? Corona zie ik in voetballend verband als een blessure. Een speler is tijdelijk niet in staat om te spelen. Gedurende een seizoen kan elke club in meer of mindere maten te maken krijgen met blessures/besmettingen. PSV wordt nu getroffen, maar dat kan in de toekomst net zo goed Ajax overkomen... Ik zie dit gewoon als een duidelijk signaal naar alle andere clubs; zorg dat je het aantal besmettingen niet zover laat komen.

Als het straks ajax overkomt ben ik toch benieuwd wat de knvb dan gaat zeggen. In ieder geval is deze competitie al helemaal niks, zonder publiek de virus zo stelt het weinig voor.

1 november 2020 om 13:42

Als het Ajax betreft wordt de complete speelronde afgelast. Ajax is veruit de grootste en daarbij de belangrijkste club van Nederland. Dat snappen ze bij de Knvb ook wel natuurlijk.

1 november 2020 om 13:57

Idd, Kort nadat bekend werd dat Bert van Oostveen per 1 september zijn functie als directeur betaald voetbal neerlegt, presenteerde de KNVB zijn opvolger. Na zes seizoenen zal de functie van directeur betaald voetbal worden overgenomen door Gijs de Jong. Een discutabele beslissing want De Jong deed in 2014 nog wat opmerkelijke uitspraken. "Natuurlijk zien we bij de KNVB graag dat Ajax kampioen wordt. Het is de grootste club met een rijke historie. Het Nederlands voetbal is gebaat bij een succesvol Ajax en de KNVB kan en moet daarin een faciliterende rol spelen", was getekend Gijs de Jong op 22 november 2014

1 november 2020 om 14:09

Ajax stelt gewoon jeugdspelers op. Die gaan niet lopen miepen. Kijk zelf in de spiegel. Er gaat iets mis bij psv. Als ze hier eenmaal mee beginnen dan staat elke club op de stoep

1 november 2020 om 14:22

Dat wil ik nog wel eens zien, of Ajax niet gaat zeuren. Dat durf ik namelijk wel te betwijfelen. En nee, niet elke week staat een club op de stoep. Want niet elke club speelt zware Europese wedstrijden. Het probleem voor PSV is dat de spelers nu binnen korte tijd erg belast worden. Dat probleem kan enkel spelen bij Psv, AZ, Feyenoord en Ajax. Bij AZ merk je ook het gevolg van een kleine selectie met een matige reservebank.

1 november 2020 om 15:50

@soccerfan, dat dus. Begrijp niet dat PSV zo weinig beroep doet op hun Jong elftal. Verder zou ik zelfs zo ver gaan om te kijken of transfervrije spelers voor enkele maanden aangetrokken kunnen worden. AZ deed dat in het verleden ook ooit met Dudlicia of zo volgens mij. Wees in ieder geval creatief en zoek naar oplossingen in plaats van jezelf zo in de slachtofferrol manoeuvreren.

1 november 2020 om 15:32

@psvfan40 Het overkomt Ajax al maanden. In de voorbereiding begon het al. Elke keer als Ajax meldt dat een speler niet wedstrijd fit is, is het een Corona geval. Alleen is het bij Ajax gespreid over maanden en bij PSV weat meer op hetzelfde moment.

Ze moeten eerst zelf maar wens in de spiegel gaan kijken want daar gaat iets goed mis met betrekking tot het covid virus.

Verplaatsen voor Europa is wat anders dan verplaatsen voor de competitie.. het doel van psv is duidelijk het tweede.. niet willen verliezen van ADO omdat je niet volledig bent..

Persoonlijk vind ik dat wedstrijden best verplaatst mogen worden wanneer er zoveel spelers besmet zijn. Niet omdat er veel spelers weg zijn, maar meer omdat je een risico vormt door te spelen met spelers die niet positief zijn getest, maar wellicht wel het virus onder de leden hebben. Die test is niet waterdicht immers. Voor je het weet heb zit het virus ergens in de selectie van de tegenstander.
Het ontbreken van spelers is wat mij betreft minder een argument, als ze allemaal een andere soort van blessure zouden hebben, if aan de race zouden zijn oid, dan worden wedstrijden ook niet uitgesteld.
Qua Europees voetbal zou het redelijker zijn de wedstrijd op zondag 12u ge plannen, of wellicht zaterdagavond, maar op zich heeft PSV zelfs nog een dag meer rust dan Ajax voor ze weer Europees spelen. Dat Calimero gedrag in een stevig aantal reacties hier stoort me dan wel een beetje. Je moet het problemen niet de hele tijd externaliseren, gewoon mee dealen en oplossen ipv slachtoffer rol pakken.

Tijd dat er eens grondige hervormingen worden doorgevoerd bij de KNVB.

Ook bij het scheidsrechterkorps moet maar eens doorselectie plaatsvinden.

Persoonlijk lijkt het me goed om buitenlandse scheidsrechters in te zetten. De vooringenomenheid is op dit moment soms schokkend.

Het is sowieso belachelijk dat in deze tijd half Europa in lockdown moet en het voetbal koste wat kost door moet gaan. En dan zeker met 100 clubs lekker Europees gaan spelen en door heel Europa gaan vliegen. Ziet wel weer dat geld belangrijker is als gezondheid!

Ja ja ja en nog steeds niet genoeg reden om de wedstrijd te verzetten. Zullen we anders gewoon doorgaan totdat er voor donderdag helemaal geen spelers meer overblijven. Kunnen we lekker regelmentair verlies tegen PAOK opschrijven en PSV uit de poulefase halen. Goed voor Nederlands voetbal waar de KNVb zich zo meedenkend voor opstelt.

1 november 2020 om 14:03

Als je je eigen zaken niet op orde hebt dan verdien je ook geen hulp. Dan wil iedereen wedstrijden verplaatst zien worden. Kijk in de spiegel

Met alle respect maar met deze spelers staat er nog steeds een kwalitief goed PSV en moet je van ADO winnen

1 november 2020 om 15:52

Daar gaat het PSV niet om. De beschikbare spelers worden nu opgebrand, omdat zij de enige zijn die spelen. Ook dat punt gaat niet echt op in mijn ogen, want volgens mij kan PSV zo 10 spelers uit Jong of onder 19 halen... Desnoods transfervrije spelers korte contracten aanbieden.. Ze zoeken echter meer naar excuses/uitwegen dan naar oplossingen..

De knvb meewerken aan een voorstel van psv dat gaat nooit gebeuren

1 november 2020 om 15:33

De Knvb kan niet meewerken. Er zijn zoveel teams die hetzelfde probleem hebben, o.a. AZ en Nac. Dit is gewoon een rare competitie met Corona die veel impact heeft. maar het gedlt voro alle teams. Er is geen reden om voor PSV een uitzondering te maken.

Toch snap ik Psv wel in deze. Ze missen wel extreem veel spelers nu. Dat ze dan bij de Knvb aankloppen lijkt me vrij logisch. Zeker met de Europese uitwedstrijden er tussendoor. Dacht dat het idee was om waar mogelijk clubs te helpen in aanloop naar Europese wedstrijden. Nou, dit was een uitgelezen mogelijkheid lijkt mij.

1 november 2020 om 15:56

Ja, helpen in de zin van het maximale aantal rustdagen geven voor Europese duels. Dat is iets anders dan een vrijbrief geven aan clubs met Europese verplichtingen om, wanneer het hun uitkomt, wedstrijden eenzijdig te verplaatsen. Daarbij laat PSV het zelf na om spelers uit Jong door te schuiven of clubloze spelers een tijdelijk contract aan te bieden. Dat er nu zo weinig spelers op het wedstrijdformulier staan ligt ook echt aan PSV zelf. En dan heb ik het niet eens over de vraag of ze zelf voldoende hebben gedaan om verspreiding van het virus te voorkomen, want het is ook opvallend dat het bij PSV veel meer uit de hand loopt dan bij andere clubs met besmettingen...

Moeten ze zich maar aan de 1,5 meter houden. Dat moet ik op mijn werk ook. En dan opkijken dat ineens je hele selectie het heeft wanneer je dat niet doet, raar he.

1 november 2020 om 14:02

Naar zichzelf kijken doen ze niet en de supporters zijn meer met Ajax bezig dan met hun eigen club. Bij alles moet Ajax er bij gehaald worden.

1 november 2020 om 14:21

Inderdaad en wanneer ik Ajax erbij haal in een PSV artikel wat een mod net weer niet aanstaat krijg ik puntvermindering. Met de letterlijke opmerking erbij: Pff waarom overal Ajax bij halen.. Selectief gedoe hier. Naar zichzelf kijken is deze mensen vreemd. En de beleidsbepalers van PSV daarbij.

Kan iemand uitleggen waarom Pec Rkc wel afgelast werd? Az wel een wedstrijd uitgesteld kreeg?

1 november 2020 om 14:54

Kan iemand uitleggen waarom er zoveel corana gevallen bij Psv zijn? Neemt de club dit probleem niet serieus? Wordt er te weinig getest? Nemen spelers te weinig verantwoordelijkheid? Laten we de problemen bij de bron uitzoeken ipv lopen miepen bij de KNVB!

Wees gewoon een vent en verschuil je niet achter Europese duels. Je maakt mij niet wijs dat deze spelers na zo lang stilgestaan te hebben niet Donderdag/Zondag/Donderdag kunnen spelen. Als iedereen fit was geweest hadden de meeste (lees beste) ook gewoon alledrie de wedstrijden gespeeld. Je kan je afvragen of straks de kampioen vd ED de beste of meest gelukkige ploeg geweest is, maar schuif dit niet af op de voorbereiding van de EL. Vraag jezelf eerder af waarom je niet met een selectie van 30+ spelers werkt zodat je er altijd genoeg op de bank hebt. Beetje naief om (te) veel spelers bij Jong te laten zodat ze niet meer op tijd overgeheveld kunnen worden.

Hoop Calimero's hier weer. Bekijk de opstelling van psv even, dat moet een makkelijke overwinning worden. Niet janken, gewoon lekker ballen.

Als ik de VAR zie de laatste week, de KNVB al jaren bezig bezig zie denk ik weer aan deze woorden::Kort nadat bekend werd dat Bert van Oostveen per 1 september zijn functie als directeur betaald voetbal neerlegt, presenteerde de KNVB zijn opvolger. Na zes seizoenen zal de functie van directeur betaald voetbal worden overgenomen door Gijs de Jong. Een discutabele beslissing want De Jong deed in 2014 nog wat opmerkelijke uitspraken. "Natuurlijk zien we bij de KNVB graag dat Ajax kampioen wordt. Het is de grootste club met een rijke historie. Het Nederlands voetbal is gebaat bij een succesvol Ajax en de KNVB kan en moet daarin een faciliterende rol spelen", was getekend Gijs de Jong op 22 november 2014

1 november 2020 om 17:22

En wat is je mening nu over de Var ? Zo zie je maar zoals zo vaak; je hebt 'm een keer tegen en een keer mee... Deal with it ipv al die complottheorieën !

Knvb zou Europese clubs helpen maar gebeurd dus niet want dit heeft ook gevolgen voor donderdag maar dat maakt knvb niets uit want die zijn er alleen voor k.. ajax

1 november 2020 om 14:01

Ach ja dit soort kinderachtige reacties krijg je dan hè. Zegt veel over het niveau van de mensen. Laag heel laag niveau. Zielig doen terwijl elke club hier mee te maken heeft maar nee alleen psv moet geholpen worden. Waarom? Zorg dat je je zaken goed op orde hebt. Zorg dat je spelers en werknemers in die bubbel blijven. Kijk in de spiegel en hou op met dat zielige vinger wijzen.

Psv moet naar zichzelf kijken. Misschien de spelers en werknemers aanspreken dat ze zich aan de regels moeten houden en in die bubbel blijven. Blijkbaar gaat daar iets fout. Niet mekkeren dat je niet geholpen wordt. Dan moeten ze iedereen helpen en blijf je aan het verplaatsen. Iedere club heeft hier mee te maken dus deal with it. Dan stel je maar jeugdspelers op. Als een club 10 geblesseerden heeft dan gaan ze ook geen wedstrijden verplaatsen om je ff te helpen. Niet miepen maar spelen. Punt. En de supporters moeten kappen met de knvb hier op aan te spreken. De clubs moeten zelf hun zaken op orde hebben. Waarom zou de knvb psv moeten helpen en az niet.... kom op zeg.

Wat een gepiep weer. Tis altijd wat. Vanmorgen die enge volleybal baas gezien op Fox en hij was me toch een partijtje verongelijkt!! Neem een voorbeeld aan clubjes zoals de Graafschap en N.E.C. die passen een hoop jeugd in en gaan er voor.

Ik vraag me af hoeveel er bij PSV zoveel positief getest zijn en bij andere clubs niet. Ja AZ ook. Doen zij iets anders of gewoon pure pech dat 1 iemand de rest heeft aangestoken?

De regel is dat je minimaal 13 man op het wedstrijdformulier kunnen zetten en zolang je dit kunt is het gewoon spelen, PSV heeft als voordeel een grote selectie en nu dus ook niet piepen en gedraag je als n topclub en kom niet elke keer met n jankverhasl als het even tegenzit , dit lijkt sterk op n minderwaardigheidscomplex, verman je !!

In een conflict tussen PSV en de KNVB toch nog Ajax betrekken in de comments hier.
Maar wel roepen: waarom gaat alles over Ajax?

Als dit Ajax was geweest dan riepen diezelfde lui dat een topclub nou eenmaal een selectie moet hebben die breed genoeg is etc.

Kan jullie allemaal gerust stellen, met deze 11 winnen ze zonder al teveel moeite van ADO.
Kalmeer jezelf.

Dit is toch geen voetbal meer? 3/4 spelers kan ik begrijpen dat je doorspeelt. Als je hele selectie echter nog uit 14 spelers bestaat wordt het tijd om de wedstrijd uit te stellen. Overigens vind ik mensen hier wel heel calimero overkomen: “voor ajax werd het wel uitgesteld!!!” Zelfs voor 10 jarigen is dit gewoon kinderachtig gedrag.

Ik snap in dit geval de Knvb wel. De afspraak waar Gerbrands aan refereert is gemaakt in een tijd zonder corona. Wanneer je nu wedstrijden gaat uitstellen vanwege Corona ga je gegarandeerd in de knel komen. Wanneer je het nu doet, moet je het volgende keer ook doen. Of je een eerlijke competitie hebt dit seizoen kun je uiteraard wel over discussiëren.

Toch wel heel apart, en lees een hoop excuusjes, maar erger als in Amsterdam kan het niet zijn heel apart dat Az, Feyenoord (jeugd) en Psv zoveel last hebben. Toch iets met professionaliteit te maken. Echt onbegrijpelijk en ja de interlands zijn kut maar dat geld nog meer voor Ajax en zie daar geen grote problemen..

1 november 2020 om 15:34

Ajax heeft dezelfde problemen alleen begon het daar al in de zomer. Continue wordt gemeldt dat een speler niet wedstrijd fit is maar een weekje later is ie er weer bij. Dat zijn allemaal Corona gevallen.

De beste wordt dit seizoen geen kampioen. Maar de club die het meest gezond blijft.

PSV heeft nu een golf en je kan maar beter zo denken dan ben je ervan af. En misschien heeft Ajax het wel tegen een Feyenoord of AZ. Nou dan word er ook gewoon doorgespeeld in plaats van dat ze gaan huilen.

1 november 2020 om 15:07

dat is de vraag Denn01. Knvb is zelden op consequent handelen te betrappen, dus het kan zomaar heel anders zijn op dat moment

De Knvb moet nu echt ingrijpen, het virus verspreidt zich bij PSV razendsnel. Het is onverantwoordelijk de club momenteel te laten aantreden in het kader van verspreiding en de bubbel waarin het betaald voetbal zit. Complex op slot, wedstrijden uitstellen en dan over een week of twee verder kijken. Heel vervelend voor de competitie planning maar dat haalt PSV later wel in.

wat ik me meer af vraag is wat de gevolgen zijn voor de spelers nadat ze hersteld zijn. ik heb begrepen dat je er allerlei blijvende klachten aan kan over houden

1 november 2020 om 15:09

Heb er zelf nog wel een paar weken redelijke vermoeidheid aan overgehouden. Nu geen last meer van, maar het is per persoon weer anders.

Erg vervelend allemaal maar wat ik niet snap: Waarom zie ik donderdag voor de wedstrijd alle spelers in een huddle???

Een simpele quick win is om even te stoppen met die huddle. Je kan elkaar ook motiverend toespreken in een normale cirkel!

Als ajacied zeg ik uitstellen die handel, wil graag een normale strijd en ook die wint Ajax wel.. Snap PSV in deze volkomen.

1 november 2020 om 15:36

Je kan geen onderscheid maken voor PSV terwijl AZ en NAC wel moesten spelen.

En van die 7 zijn er 5 van jong psv. Wellicht moet de club eens goed bij zichzelf te rade gaan hoe het kan dat er zoveel besmettingen zijn. Clubs in de kkd met veel besmettingen moesten ook spelen daar werd ook niks uitgesteld. Je kan er 13 opstellen dus niet miepen en spelen.

En van die 7 zijn er 5 van jong psv. Wellicht moet de club eens goed bij zichzelf te rade gaan hoe het kan dat er zoveel besmettingen zijn. Clubs in de kkd met veel besmettingen moesten ook spelen daar werd ook niks uitgesteld. Je kan er 13 opstellen dus niet miepen en spelen.

Ik vind het onbegrijpelijk hoe PSV zo enorm loopt te janken hierom. De aantallen beginnen nu toch echt schokkend te worden en je moet nu als proffesionele organisatie eerst maar eens bij jezelf te raden gaan hoe dit zo uit de hand kan lopen. Om dan ook nog boos te worden dat je wedstrijden moet spelen zonder je sterkste 11 vind ik idioot. Een vriend van me is PSV supporter en hij noemde het competitievervalsing. Tja als iedere zieke competitievervalsing betekent, kunnen we beter weer stoppen met voetballen. PSV heeft het er zelf naar gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren