Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Pellè gaat in zomer voor financiële klapper, zes man volgen spits’

Laatste update:
/

Graziano Pellè zou voor zichzelf al hebben besloten dat hij na dit seizoen weg wil bij Feyenoord. Voetbal International brengt woensdag naar buiten dat de Italiaanse spits naar het buitenland wil om meer te kunnen verdienen. Eind augustus gaf Pellè al toe dat er in de zomer een club voor hem kwam die hem een financieel zeer aantrekkelijke aanbieding wilde doen. Feyenoord deed Pellè echter niet van de hand.

Het bod kwam destijds uit het Midden-Oosten en Pellè zelf was geïnteresseerd. Feyenoord hield echter stevig vast aan zijn doelpuntenmachine en dat respecteerde de aanvaller. Komende zomer zou hij hopen op medewerking van zijn club. Zelf wil hij dan ook graag af van zijn contract, dat nog tot medio 2017 loopt. Pellè maakte in 49 wedstrijden 43 doelpunten voor de volksclub.

/

Het blijft echter niet bij een vertrek van de Italiaan alleen, schrijft het magazine. Ook Stefan de Vrij en Daryl Janmaat gaan wellicht weg uit De Kuip. Voor de rechtsback is al langere tijd interesse van verschillende clubs en hij hoopt mee te gaan naar het WK 2014. Daarna is het moment mogelijk daar om een nieuw avontuur aan te gaan. Janmaat heeft er dan twee seizoenen in Rotterdam-Zuid op zitten.

De Vrij komt al zijn hele loopbaan uit voor Feyenoord. De 22-jarige centrale verdediger, die ook enige tijd aanvoerder was, staat op 123 competitiewedstrijden en zijn contract loopt volgend jaar zomer ten einde. Behalve De Vrij kunnen ook Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Ruben Schaken en Lex Immers weggaan bij Feyenoord. Zij zijn al meermaals gelinkt aan andere clubs en Schaken heeft al aangegeven graag naar het buitenland te willen. Ronald Koeman vertrekt hoe dan ook: hij tekent niet bij.

Denk jij dat Feyenoord komende zomer leegloopt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben zowiezo bang voor een drukke zomer bij ons en de nieuwe trainer krijgt echt weer een probleem als de genoemde spelers weg gaan

5 februari 2014 om 13:42

Dat is het lot van een opleidingsclub. Ze kunnen nu er echter wel voor zorgen dat de financiën eindelijk op orde zijn en dat er nooit meer gezeik is over schulden e.d. Misschien kunnen ze nog een paar slimme aankopen doen en de rest aanvullen met jeugd.

Edit: Voor Feyenoord hopen op een goed WK van deze jongens, als ze meegaan.

5 februari 2014 om 14:02

Ik denk niet dat het een heel groot probleem hoeft te zijn voor Feyenoord.
De nieuwe trainer krijgt dan een relatief hoog budget, en kan daarmee voor een groot deel de selectie vormen die aansluit bij zijn speelwijze.
Het is dan alleen wel erg belangrijk dat je de juiste mensen aan boord hebt om goede spelers te scouten en aan te trekken, maar dat zie ik wel goed komen.

5 februari 2014 om 14:17

Feyenoord heeft nog altijd schulden! Laten ze dat eerst maar eens afbetalen

5 februari 2014 om 14:25

zegt de Schalke 04 fan , volgens mij heeft schalke nog een schuld van circa 150m.

5 februari 2014 om 14:36

Die schulden vallen tegenwoordig reuze mee, maar wat belangrijker is, is dat Feyenoord tegenwoordig zwarte cijfers draait. Dat houdt dus in dat er elk jaar (een beetje) winst wordt gemaakt, en dat de schuld daarmee kan worden teruggedrongen. Natuurlijk is het niet verstandig om al het geld wat binnenkomt via transfers gelijk uit te geven, maar een behoorlijk deel daarvan zou Feyenoord zeker kunnen gebruiken om te investeren.

5 februari 2014 om 15:05

Een relatief hoog budget? Daar weten Peter Bosz en van marwijk wel raad mee.

5 februari 2014 om 15:50

S04-NL je doet alsof ze die schulden aan jou moeten afbetalen.

''laten ze dat eerst maar eens afbetalen''

wie denk je dat je bent

5 februari 2014 om 20:13

Dat was ook het eerste wat ik dacht.

5 februari 2014 om 14:18

Ach wel nee.
Zoveel spelers zullen er niet vertrekken denk ik.
En anders zijn ze wel op te vangen.

Janmaat is jammer. De Vrij zou ik als feyenoorder alleen maar blij mee zijn, datzelfde geldt voor spelers als Immers, Schaken en indi.
Pelle zal misschien nog wel een flink bedrag opleveren omdat sommige in de voetballerij oppertunistisch zijn na 1-2 jaar in deze mini competitie te scoren. Nou dan heb je ook nog eens 5 of misschien zelf 6/7mln ontvangen voor hem. Kan je misschien een nieuwe speler zoeken en clasie. Is jammer maar niet onmisbaar, dat kan overgenomen worden binnen de selectie of door iemand van buitenaf.

Ik denk alleen niet dat het allemaal gebeurt. Zou mooi zijn voor feyenoord als ze een aantal van die gasten van de hand kunnen doen. Zeker als sommige nog geld opleveren, maar ik denk dat janmaat en pelle als enige in de schijnwerpers staan en heel misschien vertekken.
Alleen denk niet dat ze heel veel binnen halen

5 februari 2014 om 14:47

Houdt er rekening mee dat Feyenoord afgelopen zomer al een bod van tussen de 10 en 11 miljoen vanuit Rusland heeft afgewezen.

Reken er maar niet op dat hij voor de 5, 6 of 7 miljoen waar jij het over hebt mag gaan, zeker gezien zijn contract nog 3 jaar doorloopt.

En ik wil hiermee niet zeggen dat Pelle een veel hoger bedrag waard is, maar tegenwoordig gaat het niet meer om de waarde van een speler, maar waar je als club aan vasthoud. Van Geel heeft vaker aangegeven dat Pelle voor minder dan 15 miljoen niet weggaat. Feyenoord hoeft niet te verkopen, dus waarom je beste speler en aanvoerder voor een appel en ei laten vertrekken. Dan kun je hem beter aan izjn contract houden heb je nog 3 seizoenen min 20 doelpunten per seizoen.

5 februari 2014 om 15:02

Maakt niet uit wat Feyenoord wel of niet afwijst.
Natuurlijk heb Pelle een contract, had Ibra jaren geleden bij Ajax ook tot Riaola kantoor binnenliep bij Ajax en doodleuk vertelde dat als ze hem niet zouden verkopen hij werkelijk geen bal meer fatsoenlijk zou raken.
Ik wil alleen zeggen dat als Pelle dadelijk een financiele slag wil slaan het uiterlijk komend jaar moet gebeuren, en laten we eerlijk zijn, als club heb je gewoon helemaal niets meer te willen, klein dreigementje ertegenaan en Feyenoord had gewild hem voor 10 of 11 miljoen te hebben verkocht.
Dus als een speler weg wilt maak van die 20 doelpunten dan maar snel 2 doelpunten en veel ergenis binnen de club.

5 februari 2014 om 16:04

Jaaaaaaa, dat is inderdaad slim. De cariiere van bijvoorbeeld Labyad of die Marokkaanse Ajax speler (excuses, zo slecht, maar ik kom echt niet op zijn naam..... :-( ) hebben echt een enorme vlucht genomen...

6 februari 2014 om 09:34

Als een 24 jarige Finnbogason, die topscorer is (terwijl hij een stuk minder wedstrijden heeft gespeeld), meer dan 1 goal per wedstrijd scoort en ook nog eens international is, slecht 10mln waard is. Dan is een 28 of 29 jarige Pelle, die nooit wat bereikt heeft, die ze in zijn (voetbalgekke) vaderland niet eens kennen, die zelfs in de serie B geen pepernoot raakte en nu anderhalf seizoen leuk presteert (voor het eerst in zijn 11jarige carriere) nooit meer dan dat hoge bedrag waard. Feyenoord mag in de handjes knijpen met 5-7 mln

5 februari 2014 om 14:28

Allereerst is het sowieso in plaats van zowiezo.

Ontopic: ik denk dat spelers als pelle en immers na een goed wk sowieso weg zijn bij feyenoord. Denk dat immers een uistekende speler voor psv is, velen zullen me waarschijnlijk voor gek verklaren maar ik denk dat psv behoefte heeft aan een speler ala immers.

5 februari 2014 om 14:35

Denk niet dat of Pelle of Immers naar een WK gaan?

5 februari 2014 om 14:42

Timoalcantara: Je bent gek.

Maar even serieus: Pelle en Immers, goed WK? Zie jij ze meegaan naar Brazilië dan?

5 februari 2014 om 16:03

Ten tweede is het à la in plaats van ala. Dat terzijde slaat je reactie natuurlijk nergens op. Doei.

5 februari 2014 om 16:17

Ik denk juist dat dit absoluut geen probleem oplevert. De huidige groep kan blijkbaar geen prijzen pakken, het verdwijnen van de kern van deze groep zie ik dan ook niet als probleem. Er komt een mooi centje binnen waarmee de schulden gesaneerd kunnen worden en waarvan een deel zeer waarschijnlijk wel kan worden geherinvesteerd.

Naar mijn mening moeten deze speler wel het volgende kunnen opleveren:
- de Vrij: 4 miljoen
- Janmaat: 6 miljoen
- Bmi: 6 miljoen
- Clasie: 5 miljoen
- Pelle: 10 miljoen
- Matthijssen: 0
- Immers: 0

Bij elkaar 31 miljoen, 6 miljoen aflossen laat 25 (!) miljoen over. Laten we zeggen dan 50% wordt geherinvesteerd dan heb je het nog over 12,5 miljoen en dan nog eens de salarisruimte die ontstaat. Genoeg mogelijkheden dus om versterkingen te halen.
Mogelijke vervangers:
- De Vrij --- van Beek
- BMI --- Kongolo
- Janmaat --- aankoop ?
- Clasie --- Vormer, Toornstra, Ayoub
- Pelle ---- Dost
- Matthijsen --- Geen
- Immers --- Bakkal, Linssen, Ziyech

Gezien het budget moet het toch wel lukken om enkele van deze spelers (toornstra, Ayoub, Dost, Linssen, Ziyech) te halen om de gaten te vullen. Wat overblijft is een RV en evt. een centrale verdediger.

5 februari 2014 om 23:39

@roogscf
Doe er maar een paar miljoen bij gozer, de tijden van Wijnaldum en Fer zijn voorbij. Toen haalde Van Geel al het onderste uit de kan, nu hebben deze spelers ook nog langlopende contracten. Feyenoord heeft de bovenliggende onderhandelingspositie. Het heeft een elftal vol internationals die dadelijk op het WK nog eens kunnen gaan shinen.

Laat het Nederlands elftal nou net internationaal gezien een hele goede naam hebben.

Eerlijk gezegd denk ik dat het volgende zal gebeuren:
- de Vrij: 7 miljoen
- Janmaat: blijft
- Bmi: 9 miljoen
- Clasie: blijft
- Pelle: 14 miljoen
- Matthijssen: blijft
- Immers: 2 miljoen

Mogelijke vervangers:
- Janmaat --- Cabral hebben ze lopen, misschien nog te licht maar dat is wel een talent.
- Clasie --- Vormer, Dekker (ook eigen jeugd, doet heel veel aan Clasie denken qua spel)
- Pelle ---- Dost of Guidetti misschien ?
- Immers --- elke nummer 10 met ook maar een beetje techniek.

6 februari 2014 om 09:15

Hahah wat een grapjas ben jij zeg, waar haal je die bedragen vandaan ?? Denk je dat een club serieus 14 mil. voor pelle gaat betalen ? Jullie mogen blij zijn als je 14 krijgt voor hun allemaal

6 februari 2014 om 18:03

@gertkruys.

Wat ben jij voor een mafkees.
Natuurlijk gaat Feyenoord hier flink geld vangen anders houden ze die jongens gewoon nog een jaar aan hun contract.....

Dan kan Feyenoord dus weer van voor af aan gaan beginnen, nieuwe trainer en nieuwe spelers. Mag Feyenoord het geld herinvesteren wat ze straks aan de transfers verdienen?

5 februari 2014 om 13:39

De schuld is nog circa 6 miljoen, ik neem aan dat als er bijvoorbeeld 4 basisspelers weggaan er veel meer dan die 6 miljoen binnenkomt, ik zou dus niet weten waarom er geen geld geherinvesteerd kan worden,

5 februari 2014 om 13:39

Ja ik wist niet hoe het staat/stond met de schuld en of er ook nog geld naar de investeerders moest!

5 februari 2014 om 13:42

Met alleen de verkoop van Pelle heb je die 6 miljoen schuld al terug verdient geloof ik dus hopelijk kan Feyenoord met het andere geld wat gerichte aankopen doen en voor de rest de jeugd de kans geven.

5 februari 2014 om 13:45

Dit zou voor Feyenoord een mooie grote stap kunnen zijn om weer gezond te worden en om eerlijk te zijn vind ik de meeste namen die ik hier zie staan niet echt onvervangbaar. Pelle en Clasie lijken mij het lastigst te vervangen maar van het vertrek van de rest zou ik als Feyenoord zijnde niet echt wakker liggen.

5 februari 2014 om 13:45

De investeerders hebben met 49% een minderheidsbelang in de club gekocht voor 30 miljoen, het doel is dat Feyenoord in de toekomst voor hetzelfde bedrag hweer 100% over eigen club word.

5 februari 2014 om 13:45

Misschien dat de VVF nog een klein bedragje terug willen zien, die hebben alleen maar gegeven en niks genomen.

5 februari 2014 om 13:48

Die hebben ongeveer de helft van de club 'genomen', verder doen de VVF alles belangeloos, buiten de 30 miljoen voor een minderheidsbelang om.

5 februari 2014 om 13:52

Wat je zegt klopt jammer genoeg niet helemaal.
Mochten er spelers vertrekken met een totaal waarde van meer dan 6mln dan kan slechts een vrij klein deel van het extra geld geherinvesteerd worden.

Ik ben me niet 100% zeker over de details maar ik geloof dat wanneer Feyenoord een positief eigen vermogen heeft van meer dan 10mln ze verplicht zijn te beginnen met het terug kopen van de uitgegeven aandelen (de aandelen die men aan de investeerders gegeven heeft).

Dat is ook de reden waarom men blijft zeggen dat er zelf volgend jaar zo weinig mogelijk is bij Feyenoord.

5 februari 2014 om 14:01

Pelle wordt lastiger, maar Clasie is toch vervangbaar mijn inziens. Het is dit seizoen te zien dat hij minder toevoegt dan voorheen. Hij draagt het team niet naar een hoger niveau. Als je er een mooi bedrag voor kan vangen dan gewoon laten gaan.

5 februari 2014 om 14:17

Ik hoop dat Feyenoord op de ingeslagen weg doorgaat, niet (teveel) kopen en eigen jeugd de kans geven. Als ze nou ook een trainer aan weten te stellen die jonge spelers echt beter maakt, Adriaanse is mijn advies, dan kunnen ze deze spelers laten vertrekken en blijven bouwen. Want eerlijk gezegd zijn Janmaat, Immers, Martins Indi en De Vrij zijn toch niet van het niveau wat Feyenoord nastreeft of zou moeten nastreven Kongolo, Clasie Cabral, Vilhena, dat is het niveau waar Feyenoord wat mee kan.
en dan heb je in de jeugd toch weer een paar grote parels rondlopen, zie die liever dan derde rangs buitenlandse voetballers.

Pele is een ander verhaal want dat is gewoon een heel belangrijke speler voor ze en dat is een verlies waar je niet zo maar een vervanger voor hebt lopen, of je moet die gekke Zweed weer kunnen huren van Man City.

5 februari 2014 om 14:22

welke van die spelers zitten allemaal in die talenten poule dan ? daar ging dan toch het meeste geld naar terug als ik me niet vergis ? staat me iets van bij dat de vrij indi en clasie daar zeker in zaten ?

5 februari 2014 om 14:49

Zelfs al heb je pak 'm beet 5 miljoen 'over' om te herinvesteren. Dan hóeft dat niet! Ik krijg altijd het gevoel dat als clubs geld over hebben ze per se willen kopen. Waarom zou je als Feyenoord zijnde, die net uit een dip is, meteen weer risico's gaan lopen met aankopen. Krijg je straks weer zo'n Cissé-aankoop ofzo

5 februari 2014 om 15:03

Dan vraag ik me af of jij überhaupt een wedstrijd van Feyenoord hebt gezien dit seizoen. Clasie is namelijk dé motor van het elftal en is bezig aan zijn beste seizoe ooit. Ook in de klassementen van VI en Telegraaf staat Jordy over het algemeen in de top 3.

Vorig seizoen het inderdaad een stuk minder, dit jaar is het gewoon een van de beste middenvelders van de Eredivisie.

5 februari 2014 om 15:07

Ja dat mag je hopen, maar hebben jullie geen schuldeisers meer in de vorm van lieden die in spelersfondsen hebben geïnvesteerd?

5 februari 2014 om 13:41

Ja natuurlijk weer op de manier waarop alle Nederlandse topclubs het doen.

20 miljoen verdienen, 5 miljoen investeren en zich dan afvragen waarom het niveau zo laag ligt.

Als ze nou gewoon een keer al het geld wat ze verdienen herinvesteren zal je een steeds betere Eredivisie krijgen.

5 februari 2014 om 13:47

Vergeet aub niet dat de Eredivisie jarenlang rode cijfers schreef, op het moment dat alles weer gezond is zullen er vast weer grote transfers gedaan worden, mits ze natuurlijk binnen de budgetten van de clubs zijn.

5 februari 2014 om 13:47

goede spelers willen niet naar de eredivisie omdat het niveau laag is.

5 februari 2014 om 13:49

@chelsea07

Door de instelling die jij hebt zijn juist de meeste eredivisieclubs in de problemen gekomen. Niet iedereen heeft een rijke eigenaar erachter staan als prestaties even tegenvallen.

Het gaat juist goed met de huishouding van eredivisieclubs, meeste clubs zijn of worden weer gezond door de hand even op de knip te houden. Verstandige bedrijfsvoering om niet gelijk alles weer uit te geven aan middelmaat. Vergeet je niet dat Psv en Feyenoord dit al eens geprobeerd hebben en het helemaal op niks uit liep? We moeten gewoon accepteren dat we een opleidingsland zijn en proberen de talenten die we hebben zo lang mogelijk te houden. Dan kan je nog beter investeren in iets hogere salarissen zodat talenten iets langer blijven, dan weer een dure aankoop doen.

5 februari 2014 om 13:56

Tja, we hebben niet allemaal een schimmige olietycoon achter de hand om voor miljarden te investeren in ons clubje. En gelukkig maar, wil ik daaraan toevoegen. Feyenoord heeft vanwege haar historie deze crisis overleeft en zal blijven bestaan, terwijl een club als Vitesse of de club waarvan jij een aanhanger bent zonder enige twijfel failliet zal gaan als de oligarch weggaat.

Feyenoord had één van de afgelopen drie jaar een prijs moeten pakken en dat dat niet is gelukt, is toch ook de verantwoordelijkheid van Koeman. Ook vind ik de ontwikkeling van De Vrij, BMI en Clasie minder dan hij had kunnen zijn. Dat ligt aan de spelers, maar ook aan de trainer. Dus Koeman heeft uitstekend werk verricht (vooral als je het vergelijkt met zijn voorgangers), maar kon niet de laatste stap laten zetten, omdat hijzelf tactisch beperkt is.

Pelle, Janmaat, De Vrij, Martins Indi en Clasie zullen geen moeite hebben om een club in het buitenland te vinden, en ik hoop dat we Schaken en Immers ook kunnen slijten. Vilhena en Boëtius moeten zeker nog een jaar of twee blijven. Dan hebben we als vervangers Van Beek, Kongolo, Lopes Cabral, Idrissi, Rodney Kongolo (ja, ik weet hoe jong hij is), Achahbar (kan ik een andere stijl prima mee), Dammers, Karsdorp etc etc. We'll manage. We doen volgend jaar niet mee om de titel, maar als we een paar backs, één centrale middenvelder en een spits oppikken, het jaar erop wel weer.

5 februari 2014 om 14:00

Als het had gekund had je van mij een groen randje gehad, goede en duidelijke uitleg!

5 februari 2014 om 14:24

ja behalve de financiele huishouding bij Vitesse ? die groten deels schuldig zijn aan het verlies van de ere divisie ? door hen zijn ze in de min ge-eindigd?

5 februari 2014 om 14:43

Een heel aantal van jeugdspelers ken ik niet, maar vind dat van Beek en Kongolo het prima doen, achabar vond ik niet veel.
Maar ik weet wel datals er iets mogenlijk is best intresante spelers rondlopen in Nederland.
Ayoub, Hupperts, de ridder (utrecht) bijvoobeeld zijn niet zo duur.
Toornstra en Kali vind ik erg goed maar zullen iets duurder zijn.
De rest aanvullen met talenten en het moet goedkomen daar.

5 februari 2014 om 15:08

Ja ja, dus je wilt Feyenoord weer door Peter Bosz laten besturen en Ajax weer door Coronel en van Basten?
Het is Vitesse niet waar er een cheque wordt uitgeschreven voor het verlies.

5 februari 2014 om 15:17

Ben het met je hele betoog eens, behalve Clasie. Meen je dat serieus? Clasie komt echt behoorlijk tekort, in iedere topwedstrijd of het nou tegen Ajax is of Fc Twente is.

5 februari 2014 om 15:55

Clasie is nog erg wisselvallig maar als hij de vorm heeft is het een uitstekende middevelder. Tegen Ajax in de Beker viel hij inderdaad tegen maar afgelopen jaar had hij juist tegen Ajax in de Kuip een heel goede wedstrijd.
Zoals ik al zei. Hij is nog erg wisselvallig. Ik vermoed zelfs dat de wisselvalligheid van Clasie ook de wisselvalligheid van Feyenoord is.

5 februari 2014 om 16:16

Haha chelsea075 dat ie nu precies hoe de nl topclubs op het randje van faillissement hebben gehangen! Je denkt dat er geen overige kosten worden gemaakt als club? Dat je ook in andere zaken moet investeren behalve spelers? Nee juist verstandig als ze dus niet het geld uitgeven aan spelers maar bijvoorbeeld investeren in de jeugdopleiding, dan kijken ze verder dan hun neus langs is.

5 februari 2014 om 16:28

@chelsea

Dat is deels waar maar ook ontzettend dom beleid.
Elke aankoop die je namelijk doet is geen garantie voor prestaties.
Je zal maar weer een nieuwe Sulejmani, Matavz of Sigi aantrekken die eigenlijk het niveau niet aankunnen. Het is altijd maar afwachten of een nieuwe speler maar meteen het verschil gaat maken op een hoger niveau.
Het beste voor bijvoorbeeld een Nederlandse club die zijn spelers steeds moet verkopen om te doen is gewoon het voorbeeld van Ajax volgen.

Wat clubs met veel geld doen is de beste spelers overal vandaan trekken en er een rare Italiaanse coach bij zetten en kijken of het werkt.
Hoe wij het verschil kunnen maken ten opzichte van deze clubs is juist in het beleid.
Door spelers op te leiden die vanaf de jeugd in hetzelfde systeem spelen en ze individueel te begeleiden kun je elk jaar een paar spelers leveren aan het eerste elftal die het positiespel beheersen en opgeleid zijn om te presteren.
Dit is ook geen garantie op succes, maar door goed positiespel te spelen maak je al het verschil ten opzcichte van City, United en bijvoorbeeld Psg.
Zo compenseer je een beetje het verschil in kwaliteit.

Het geld dat je dan overhoud kun je gericht gaan investeren op posities die versterking kunnen gebruiken. Zo breng je structuur in je elftal en in de club.
Vandaar dat Ajax al 3 keer kampioen is geworden en nu bovenaan staat en van City, United, Milan en Barcelona heeft gewonnen.
Dat doe je niet zomaar door al je geld te investeren dat je binnenkrijgt. Daar is veel en veel meer voor nodig. Ga je hetzelfde beleid voeren als de Psg's van deze wereld dan wint de club met het meeste geld altijd.

5 februari 2014 om 16:40

Clasie is bijna top, en dat laatste stapje is mentaal. Hij verstopt zich nu vaak: let maar eens op als de centrale verdedigers opkomen met de bal aan de voet en Clasie zit niet lekker in zijn vel, blijft hij in de dekking lopen, waardoor de bal weer lang op Pelle moet. Heeft hij wel het zelfvertrouwen op dat moment, vraagt hij de bal en zien we een verzorgde opbouw. Dat ligt niet alleen aan Clasie, want grote delen van het seizoen wilde Vilhena de bal ook niet en niemand van het elftal vertrouwt Immers de bal eigenlijk toe. Immers kan ook echt beter dan hij ooit bij Feyenoord heeft laten zien: de angst staat in zijn ogen sinds hij in de Kuip speelt. Deels is dat terecht, want hij heeft niet het niveau om mee te draaien op een Feyenoord-middenveld, maar hij laat veel meer ballen van zijn voet springen door een soort faalangst. Die jongen moet ergens in de Championship gaan draven.

En om op Clasie terug te komen: als hij die laatste stap maakt en erop vertrouwt dat hij die bal bij zich houdt onder druk of gewoon goed afspeelt, dan doet hij niet veel onder voor Gündogan of Verratti. Maar ik ben bang dat hij dat pas zal ontdekken als hij al weg is bij Feyenoord straks.

5 februari 2014 om 23:43

@sulejmanii

Gast, enkel onwetende ajacieden zeggen zulke bullshit.
Clasie is een topper, heeft alleen toevallig 1 wedstrijd in de arena ondermaats gepresteerd. En omdat dat de enige wedstrijd is die jullie volledig van Feyenoord zien omdat jullie alleen maar voetbal kijken als Ajax erbij zit komt Clasie "te kort"? wat een onzin, Serero, mag de veters van Clasie nog niet eens strikken man.

5 februari 2014 om 13:41

Ja, maar dan moet wel de hoofdprijs betaald worden voor minimaal twee spelers. Aangezien ik dat wel zie gebeuren, kan Feyenoord investeren in nieuwe spelers.

5 februari 2014 om 13:42

Feyenoord kan bij eventuele transfers zeker een deel herinvesteren. Er is echter nog een schuld van om en nabij de 6 miljoen die nog moet worden afgelost. Mochten al deze bovengenoemde spelers vertrekken is er zeker geld vrij voor nieuwe transfers. Het salaris wat deze spelers kregen komt vrij en er zal transfergeld overblijven. Neemt niet weg dat Feyenoord inderdaad weer van voor af aan kan beginnen en het wel eens nadelige gevolgen kan hebben voor jongens als Vilhena en JP Boetius die op een erg jonge leeftijd dan al van verwacht wordt dat ze de kar gaan trekken. Nu kunnen ze zich nog verschuilen onder een Pelle, clasie, De Vrij etc. dan niet meer. Ik weet niet of ze tegen die druk bestand zijn.

Feyenoord moet ze gaan verkopen en opnieuw gaan bouwen aan een team. Spelen ze een goed WK en krijg je een heel goed bod, verkopen! Maak niet net als Ajax destijds dezelfde fout met Stekelenburg, van der Wiel. Deze presteerde doordat ze een lang WK hadden gehad het seizoen erop veel minder. Van der Wiel kon zelfs, direct na het WK, verkocht worden voor 18 miljoen en een jaar later bracht hij maar 7 miljoen op.

5 februari 2014 om 14:16

ben jij wel lekker dan speel je voor de plekken 12-18.
Lopes cabral kan het niveau (nog) lang niet aan. vilhena vormer en toonrstra op een middenveld. Haal of toornstra als vervanger van clasie of stel vormer op. ik zie meer iets in de transvervrije ziyech van heerenveen. daarnaast achabar ik neem aan dat je hem volgt in de 2e divisie in duitsland waar hij lang niet altijd basis speelt. Hupperts in de spits ???.

nee als deze jongens vertrekken moet er een nieuwe rechtsback, 10, spits en rechtsbuiten. rechtsbuiten vind ik de ridder (fcu) een hele goede 10 het liefst ziyech en spits en rb geen flauw idee

5 februari 2014 om 14:17

Haha, Clasie veruit een van de meest constante spelers bij Feyenoord dit seizoen. Vorig seizoen zeker minder, maar hij is steeds belangrijker. Ik denk dat je hem heel erg onderschat.

5 februari 2014 om 15:01

@codec

Dus wat je eigenlijk zegt is dat je nu 2 stappen terug wil doen, om dan na 2 jaar weer op dit nivo te zitten, waarna er wederom spelers zullen vertrekken. En dan? Weer 2 stappen terug (of misschien wel 3)? Zo kom je toch nooit terug in de top

5 februari 2014 om 17:04

alleen te vrede in de spits en Manu terug halen.
Ziyech is volgens mij transfer vrij als ik het goed hebt.

Zou ik ook doen als ik Pelle was. Een kampioenschap met Feyenoord gaat hij toch niet meer meemaken dus ik zou lekker ergens gaan cashen.

5 februari 2014 om 13:45

Heeft niks met een kampioenschap te maken hoor. Ook al zou Feyenoord dit seizoen wel kampioen worden (wat het niet wordt), zou die ook weggaan en zouden mensen zeggen: "ja, hij is nu toch al kampioen geworden, ga maar lekker ergens cashen."

Dus eindstation blijft hetzelfde. Of ze nou kampioen worden of niet, volgend jaar of aankomende 10 jaar niet..

5 februari 2014 om 14:02

Pelle is al eens kampioen van Nederland geworden met AZ, dus daarvoor zal die niet blijven.

Als Janmaat en Pelle verkocht worden is het einde van het lastige financiële tijdperk in zicht lijkt mij. Komt nog is bij dat Boetius en Vilhena op de duur ook goed verkocht kunnen worden. Toch knap gedaan de afgelopen jaren. Ajax en Feijenoord hebben zich noodgedwongen gericht op hun jeugdopleidingen, maar gaan daar wel zeker de vruchten van plukken.

5 februari 2014 om 13:42

Hoezo heeft Ajax zich noodgedwongen op de jeugdopleiding gericht? Voor zover ik weet verkoopt Ajax al structureel spelers voor groot geld en halen ze opvolgers uit de jeugd omdat ze vinden dat die het verdienen. Dus niet noodgedwongen, maar meer een deel van het beleid.

5 februari 2014 om 13:49

Er werden ook structureel te dure spelers gehaald.

5 februari 2014 om 13:49

De ogen zijn bij Ajax natuurlijk wel geopend na het feit dat er gigantisch veel geld is gespendeerd aan o.a Suljemani, Cvitanich, Sno, Oleguer etc. Miljoen aan spelers die stuk voor stuk geen succes geworden zijn. Onder Jol was er geen budget voor het halen cvan spelers. Slechts transfervrije spelers als Tainio, Mido etc. Ook geen succes. Maar wel de championsleague behaald onder Jol die zorgde voor de nodige adem. Maar onder de Boer is er maar weinig geld gespendeerd aan aankopen. Bijna alles vanuit de opleiding. Maar inmiddels wel vier jaar achter elkaar de championsleague miljoenen binnen geharkt. Suarez, Vertongen en Eriksen voor flinke bedragen verkocht. En ondanks dat Ajax financieel er nu goed voor staat, worden er nog steeds geen flinke bedragen uitgegeven aan transfers.

5 februari 2014 om 19:22

Ajax heeft een enorm eigen vermogen. Het nieuwe beleid is er op gericht geen dure aankopen meer te doen ook al is het geld er wel. Ben erg benieuwd wat Ajax met al dat geld wil gaan doen. Heb meerdere geruchten gehoord zoals stadion in eigen beheer en van de beurs af. Geen idee wat er waarheid is.

On: Feyenoord speelt nu bijna 3 jaar met dit team en een logisch vervolg is dat er mensen gaan vertrekken. Pelle is niet te vervangen. Andere spelers hebben een groot aandeel in het voetbal van Feyenoord maar zijn eerder te vervangen wanneer niet alle genoemde spelers vertrekken. Mochten ze allemaal gaan. Tja geen idee wat er dan aan te komen zit.

Vrees voor Feyenoord dat ze volgend seizoen een probleem hebben als iedereen weg gaat. Als Pelle weggaat is dat wel voor een mooi bedrag neem ik aan maar wie ze dan als vervanger moeten halen ? Ben benieuwd hoe de Feyenoord selectie er volgend jaar uitziet.

5 februari 2014 om 14:37

Dit is een tijdje bekend hoor binnen Feyenoord, het zijn de spelers die al een tijdje in de belangstelling staan. Als al deze spelers ook inderdaad weg gaan hebben ze genoeg geld over om weer een goed tot redelijk goed elftal neer te zetten, alleen dit worden dan wel weer 2 opbouw jaren.

Dit is wel wat in de lijn van de verwachting lag, eerst je elftal redelijk op orde krijgen zodat je sportief nog iets kan betekenen en dan wel met spelers die of gehuurd zijn of transfer vrij, dit met aanvulling van jeugd. die periode is nu langzamerhand voorbij en komt de volgende fase, spelers verkopen uit de schulden zijn, finiancieel gezond zijn en je selectie weer opbouwen....het gaat nu pas echt beginnen en ik ben er wel blij mee

5 februari 2014 om 14:53

Zonder die 6 heb je nog deze spelers

Keepers
Mulder, Hahn & Lamprou
Verdediging
Lopes Cabral, Van Beek, Steenvoorden, Kongolo, Mathijsen & Nelom
Middenveld
Vormer, Vilhena, Sleegers & Goossens
Aanval
Verhoek, Manu, Te Vrede, Achahbar & Boëtius

Plus aflopend contract met optie
De Jong, Van Deelen, Van Huijgevoort, & Woudenberg

Plus aflopend
Ramsteijn, Bakkal, Fernandez, Armenteros & Graafland

Waar denkt De Vrij naartoe te gaan? Die jongen is nog lang niet klaar...

7 februari 2014 om 10:08

Helemaal mee eens, als hij naar z'n land vertrekt als ( noem ze allemaal maar op ) waar hij veel geld kan krijgen, kan hij zijn sportieve carrière vergeten ben ik bang voor.

Ai.. flinke leegloop daar. Hopelijk gaat Feyenoord er financieel wat aan overhouden en komen ze snel uit de schulden. Dat is het enige wat de pijn een beetje kan verzachten.

5 februari 2014 om 14:01

Met alleen het verkoop van Pelé zijn we al uit de schulden!

Pellè maakte in 49 wedstrijden 43 doelpunten voor de volksclub.

Jeetje dat zijn geen misselijke cijfers zeg, een waardige opvolger vinden zal vrijwel onmogelijk zijn.

5 februari 2014 om 13:43

Misschien kunnen ze dan guidetti halen

Bruno, de Vrij, Clasie, Pelle, Janmaat weg.
Ortiz, Hupperts, Beugelsdijk, Santini, Ziyech ervoor terug

5 februari 2014 om 13:44

Beugelsdijk en santini hoef ik echt niet. Is verre van Feyenoord waardig.

5 februari 2014 om 13:45

*zijn

5 februari 2014 om 13:44

Leuk dat het nu al begint met het noemen van opvolgers. Ik denk dat Van Geel allang een schaduwlijstje heeft klaar liggen. Van de bovengenoemde namen lijken mij alleen Hupperts en Ziyech potentiele versterkingen. Beugelsdijk vindt ik helemaal niks en bovendien hebben we met de jeugd Van beek en Kongolo veel betere vervangers al in huis voor het centrum.
Verder zijn de andere namen die je noemt middelmaat en denk niet dat ze het niveau van Feyenoord omhoog kunnen tillen.

5 februari 2014 om 13:45

En strijden voor de twaalfde plek? Dacht het niet.

Beugelsdijk en Hupperts? Dan kunnen we ook gewoon meteen vertellen aan de Eredivisie dat ze ons niet serieus hoeven te nemen. Hupperts doet het nu leuk, maar het is een blind paard die hard kan rennen. Voor de rest komt er weinig uit. Beugelsdijk is en blijft een dramatische verdediger. Sommige wedstrijden komt hij goed uit de verf, andere wedstrijden valt hij hopeloos door de mand en doet hij gekke dingen.

Ortiz vind ik aan zijn top zitten bij AZ. Die zie ik nooit een overstap maken naar een topclub. Santini? Wie is dat?

Ziyech is de enige speler waarvan ik denk: Ja, die zou het leuk kunnen doen. Maar die gaat waarschijnlijk naar AZ.

5 februari 2014 om 13:51

@martyn7
Ortiz steekt er bij Az werkelijk met kop en schouders bovenuit en dat doet hij na een jaar of drie niet op een fatsoenlijk niveau te hebben gespeeld, omdat Verbeek hem volledig negeerde. Je moet deze jongen echt eens wat beter in de gaten houden want die kan echt met twee vingers in zijn neus bij een topclub spelen.

Verder ben ik het trouwens helemaal met je eens. Beugelsdijk is inderdaad een zwakke verdediger en Huppers is een leuke speler om op de counter te spelen maar niets voor een topclub.

5 februari 2014 om 15:06

@martyn7

"ortiz vind ik aan zijn top zitten bij AZ. Die zie ik nooit een overstap maken naar een topclub"

Ortiz zou het hele nivo van het huidige Feyenoord team omhoog halen. Zoals Hainrich al suggereert, misschien eens beter op Ortiz letten.

5 februari 2014 om 15:39

Prima, maar ik zie liever een Ayoub of Toornstra in plaats van Ortiz overkomen.

En het spijt me, ik heb Ortiz inderdaad met een half oog gevolgd. Misschien juist omdat hij niet opvalt, speelt hij zo goed. Want ik heb het even nagevraagd, maar vooral verdedigend en qua spelinzicht schijnt hij uit te blinken bij AZ. Dus richting jullie: mijn excuses.

5 februari 2014 om 13:46

Beugelsdijk, moet je in Den Haag later, anders krijg je hetzelfde als met Immers. Te goed voor Den Haag te slecht voor Feyenoord.

5 februari 2014 om 13:47

Beugelsdijk? Die houthakker is prima voor een degradatie kandidaat, maar komt veel te kort voor de (sub)top.

5 februari 2014 om 13:49

Waarom noem je geen Jens?
Hupperts en Ziyech oke, maar geen Ortiz, Beugelsdijk en Santini..

5 februari 2014 om 13:51

Beugelsdijk? Haha lig op de grond van het lachen die gozer kan alleen maar ballen het publiek in rammen. De rest kan ik me wel in vinden behalve dat ik die santini niet ken. Verder zie ik ook graag toornstra komen maar die lijkt me te duur (net als ziyech btw)

5 februari 2014 om 13:53

En dan rechter rijtje spelen? Wat een dramatische aankopen zouden dat zijn zeg..

5 februari 2014 om 13:54

Beugelsdijk, laat me niet lachen...die jongen kan erg fanatiek overkomen maar voetballend is het echt helemaal niks...
Hupperts doet het leuk bij Roda, maar vergeet niet dat de meeste jongens uit die streek 'verzuipen' bij een club als Feyenoord waar het er even wat anders aan toe gaat als bij het gemoedelijke Roda JC waar niets moet maar alles mag.
Ziyech had van mij liever gisteren als vandaag mogen komen, een rasvoetballer pur sang waar de mensen voor op de banken staan.

5 februari 2014 om 14:04

Weetje wie ook mag komen van mij, Toornstra wat is dat een goede voetballer. Ayoub mag ook wel komen. De vrij vangen we wel op met Kongolo het beest.

5 februari 2014 om 15:53

Mochten Janmaat,de vrij,bruno,pelle en clasie,schaken en immers weggaan
Zou ik Van beek en mathijssen centraal zetten en in de loop der tijd kan kongolo dat overnemen.
Dus dan heb je het vertrek van De vrij wel opgevangen en martins Indi deels aangezien hij linksback staat en nelom komt naar mijn mening te kort ( Poulsen van AZ Was een leuke optie geweest).

Janmaat moet echt iemand voor gehaald worden en dat zal erg moeilijk worden
ik ben persoonlijk als nec supporter gecharmeerd van vermijl van nec die het niveau makkelijk aankan en net als Janmaat ook erg goed aanvallend is. of anders van aanholt ?

Clasie moet echt een vervanger voor gehaald worden en ik heb geen idee wie
er gehaald moet worden eventueel kan vormer het overnemen maar die vind ik wel een paar klassen minder misschien koolwijk ophalen voor een stap hogerop aangezien hij transfervrij is. of anders Ayoub van utrecht een goede speler

Immers moet je vervangen met ziyech of toornstra mijn voorkeur gaat uit naar ziyech aangezien hij transfervrij is en ik ben persoonlijk meer gecharmeerd van hem dan van toornstra.

Schaken moet worden vervangen door Hupperts je ziet gister in de wedstrijd dat hij gewoon heel veel dreiging brengt en je ziet dat hij met afstand de beste van Roda is of anders eventueel Manu op rechts de kans gunnen?.

In de spits ja wie zou er moeten komen, persoonlijk zou voor de supporters guidetti geweldig zijn maar is hij haalbaar? geen idee. en anders maar proberen bij dirkie kuyt? zou mooi zijn

Mulder
Aanh/vermijl
Van beek
Mathi/Kongol
Nelom
Ayoub/koolwi
Vilhena
Hup/Manu
Ziyech
Boetius
Kuyt/Guideti

Schaken, Pelle, Martins Indi, Immers, Janmaat, Clasie, De Vrij en wellicht Bakkal. Niet de minste spelers. Mathijssen die ook een jaartje ouder wordt.

Alleen Vilhena, Boetius en Mulder zullen dus blijven van de basiself als we dit bericht moeten geloven. Totale leegloop bij Feyenoord en misschien was dat ook de reden dat Koeman wegging. Onmogelijk om dan weer een compleet team te bouwen dat meedoet voor de bovenste plekken.

Hoop echt dat we een beetje alles bij elkaar kunnen houden. Dit is echt niet op te vangen op korte termijn via de jeugd. En wat we op de bank hebben zitten is nou ook niet echt kampioensmateriaal.. laten we hopen op het beste en vrezen voor het ergste.

Waarom tekent Pelle dan een contract voor zo'n lange tijd? Lijkt me dat hij allang wist die na 1 of 2 jaar wilde gaan cashen...

5 februari 2014 om 13:45

Hij was in het begin dolblij dat hij überhaubt de kans bij feyenoord kreeg en zou desnoods een contract van 15 jaar getekend hebben. Hij kon ook niet voorspellen dat hij zo goed zou gaan renderen.

5 februari 2014 om 13:48

Misschien dacht Pelle om eerst te kijken of hij succesvol zou worden,en nu hij dat is word het natuurlijk makkelijker om bij een andere club meer te gaan verdienen.

Volgens mij hebben ze nog een slordige 6 miljoen schuld(?) dus ik neem aan als je dat weggepoetst hebt, dat je dan weer kunt investeren.

Logische gedachte van Pelle trouwens.. diep van binnen moet hij ook beseffen dat dit, gezien zijn verleden, wel de vette eenmalige worst is waarin hij moet gaan bijten. Krijgt feyenoord ook weer goed geld overigens..

5 februari 2014 om 14:07

Niet alles wat na die 6 miljoen komt kunnen ze weer investeren, want ze willen zwarte cijfers blijven draaien. Doe je dat niet dan werkje jezelf weer in de schulden.
Neemt niet weg dat ze nog steeds een groot deel van dat geld waarschijnlijk wel kunnen investeren, en dus een eventuele leegloop kunnen opvangen.

Ben het helemaal met je eens over Pelle trouwens, groot gelijk dat hij nog even wil gaan cashen. Het zal voor hem nu of nooit zijn denk ik.

5 februari 2014 om 14:41

Zoals Demta zegt, ik heb ook het gevoel dat we met feyenoord nu een nieuwe fase in gaan, finiancieel weer gezond en kunnen investeren in je selectie met jeugdspelers aangevuld. Denk dat we 2 helikoppters nodig zullen hebben met de volgende opendag haha

Ik ben erg benieuwd naar de selectie en de trainer van Feyenoord voor volgend seizoen. Opnieuw gaan beginnen met een selectie en ook nog eens een trainer zal erg lastig worden voor Feyenoord ben ik bang. Misschien weer een 'tussenjaartje' zonder prestaties?

Klinkt niet echt als goede reclame om een nieuwe trainer aan te trekken. Aan de andere kant kan die wel de spelers gaan opstellen die hij er graag bij wil, als er tenminste geld daarvoor is.

5 februari 2014 om 13:47

Hoezo zou dit niet als reclame klinken? Toen Koeman erin stapte begon hij met een paar nieuwelingen van Excelsior (oa. Clasie, Fernandez etc.) en een gehuurde spits wie niemand kende (guidetti) aan het seizoen.

Ik denk dat het juist reclame is voor de nieuwe trainer dat hij de jeugd kan gaan inpassen en Feyenoord weer bijna financieel gezond is. Hij kan inderdaad wat je zegt zijn eigen visie de vrije loop laten en eventueel daar enkele versterkingen voor aantrekken. Maar nogmaals de jeugd heeft de toekomst en die heeft Feyenoord. Zo hoeft ervoor het verdedingings centrum geen vervanger worden aangetrokken bij een vertrek van De Vrij en Indi.

Ik gok voor pelle 10 miljoen en de rest rond de 5. Hou je volgens mij 25 miljoen over. Min die 6 hou je 19 over. Kun je als je het goed doet 6 a 7 nieuwe spelers halen. ZOu wel in NL kijken, want buiten de EU is toch geld weg gooien.

5 februari 2014 om 13:51

6 spelers aantrekken (uit Nederland) is zo zonde. Je wordt er geen kampioen mee en ze lopen alleen de eigen jeugd in de weg. Gewoon de eigen jeugd de kans geven met een trainer die talenten kan helpen de volgende stap te zetten.

5 februari 2014 om 14:29

Ja en de fans weer laten huilen omdat ze dan niet meedoen om het kampioenschap? er moeten gewoon goeie gerichte aankopen gedaan worden bij het vertrek van die spelers wil je volgend seizoen meedraaien in de top

5 februari 2014 om 14:45

Je weet toch zelf hopelijk ook wel, dat Feyenoord niet alles op jeugd kan doen??? Ze roepen al jaren dat het de beste jeugd opleiding hebben, dat valt dus echt wel mee. Nummer 2, maar nummer 1 heeft echt Ajax. Jij praat net zoals bij Psv, alles op de jeugd, nee dat kan niet, omdat je ook ervaring moet hebben en ik gok dat er aankomend zomer zo 10 spelers vertrekken. En in Nederland lopen genoeg spelers rond, die veel kunnen opvangen.

5 februari 2014 om 15:09

Je wordt sowieso geen kampioen als er zoveel spelers weggaan. Natuurlijk kun je 1 of 2 gerichte aankopen doen maar dan moeten ze wel iets toevoegen ten opzichte van de eigen jeugd. B spelers zijn geen garantie voor het meedoen in de top.

5 februari 2014 om 15:21

Bij PSV is het probleem dat er ook een onervaren trainer voor de groep staat. Dat kan verkeerd uit pakken. Ik verwacht met een trainer als Co dat hij de jeugd wel aan de praat krijgt.

5 februari 2014 om 15:54

Die onervaren trainer van PSV is het probleem niet. Die TD moet je de laan uitsturen, heb je het grootste probleem al weg gewerkt.

5 februari 2014 om 16:00

Nou als jij lekker vind dat ajax de beste jeugdopleiding heeft blijf dat dan maar lekker denken..Gelukkig denkt niet ajaxminded nederland daar anders over..

5 februari 2014 om 16:13

Kijk gewoon naar de feiten. Als er bij Ajax er 1 doorbreekt staat die er. Mentaal ook, dat is iets waar Feyenoord iets van kan leren. Een middelmatige verdediger als de Vrij is overal op te leiden. Het is dat jullie iets te hard op de borst kloppen. Een Clasie is niet meer dan middelmaat, Blind speelt 10 wedstrijden op VM en is nu al verder, alleen de Feyenoorders zien dat niet.

5 februari 2014 om 17:37

Bij Ajax zijn de talenten niet beter maar worden ze wel beter begeleid in de ontwikkeling van talent naar topspeler. Dat heeft te maken met het beleid rondom de eerste van Feyenoord. Bij Ajax zouden ze er niet aan denken om een Immers of een Mathijsen aan te trekken voor de basis maar misschien wel als mentor voor de jeugd. Bij Feyenoord wordt de jeugd zonder pardon opzij geschoven voor B spelers en oud toppers die nog even willen afbouwen. Daarnaast is Koeman ook geen trainer die voetballers beter maakt. Dan is het ook logisch dat de talenten geen stappen hebben gemaakt. Als Feyenoord voor talenten gaat kiezen met een technische staf die spelers daadwerkelijk beter maakt kan Feyenoord structureel terugkeren naar de top van Nederland en misschien zelfs subtop van Europa, want kwaliteit is er.

grote leegloop dus bij feyenoord ik verwacht dat ze veel kwaliteit inleveren. niet zo zeer omdat de spelers die vertrekken zo goed zijn maar meer omdat de spelers buiten de basis nog velen stukken slechter zijn. een centraal duo kan goed vervangen worden door kongolo en van beek en schaken wellicht door manu, maar een middenveld met goossens en vormer krijg je nog een heel lastig seizoen. verder zal er niet heel vee te investeren zijn omdat de club nog steeds met schulden kampt. na enkele betere seizoenen ben ik dus bang dat feyenoord weer terug gaat vallen naar waar ze vandaan kwamen.

Koeman weg, Pelle weg, wellicht ook nog Janmaat en Indi. Er staat volgendjaar een heel ander Feyenoord, dat is wel zeker.

5 februari 2014 om 16:37

Vind het nog best logisch allemaal. Nu Koeman vertrekt denk ik niet dat veel jongens nog zin hebben in nog een nieuw hoofdstuk, zeker als er grote buitenlandse clubs aan de deur staan. Pelle, Bmi, Janmaat en Clasie vertrekken sowieso denk ik, voor de rest is het afwachten. Feit is gewoon dat Feyenoord niet in een positie is om goeie biedingen op spelers af te wijzen. Ze moeten wel, zeker als ze willen groeien als club.

Ik denk dat men later gaat beseffen hoeveel kwaliteit er in deze selectie zit en dat Koeman er te weinig heeft uitgehaald. Nu hopen dat er een trainer wordt aangetrokken die spelers wel kan beter maken met een nieuwe lichting weer.

5 februari 2014 om 13:51

Ik vindt juist dat Koeman wel degelijk het maximale eruit heeft gehaald. Natuurlijk presteren spelers nu goed onder Koeman en verwachten veel mensen meer van dit Feyenoord maar is dat wel realistisch?

Om enkele namen te noemen:
Pelle: hij kwam naar Feyenoord maar werd uitgelachen. Koeman heeft ervoor gezorgd dat hij de kapstok is van het Feyenoord spel en tevens topscore, boegbeeld en aanvoerder is geworden.
Clasie: kwam als redelijk talent van Excelsior over. Koeman heeft van hem een international gemaakt wie het tempo van Feyenoord bepaalt, tevens een grote kans om het WK te halen.
Janmaat: kwam als transfervrije maar toch wisselvallige back van Heereveen over. Koeman heeft hem laten spelen zoals hij dat graag wil ook international geworden en hij wordt niet voor niets zo vaak gelinkt aan clubs als Juventus en Arsenal.

Zo kan ik nog wel even doorgaan maar ik vindt dat je Koeman verkeerd beoordeeld. Hij heeft het maximale uit de ploeg gehaald. Het enigste verwijt wat je hem kan geven is de nonchalante instelling vaak tegen met alle respect de 'mindere' ploegen in de eredivisie.

5 februari 2014 om 14:04

Pelle was eigenlijk al een goede voetballer. Hij is wel meer gaan scoren maar dat komt misschien ook door het niveau in de eredivisie. Janmaat is een hele goede speler en had onder iedere trainer wel gepresteerd. Clasie vind ik juist stil staan in zijn ontwikkeling. Hij doet het goed naar eredivisie maatstaven maar je ziet bij Oranje dat hij nog moet groeien. De Vrij begon heel goed bij Feyenoord maar is achteruit gegaan onder Koeman. BMI staat niet op de juiste positie en heeft ook geen stappen gemaakt. Nelom krijgt 1 keer in de zoveel tijd een kans om de volgende wedstrijd weer op bank te zitten. Ook Vilhena zie ik geen stormachtige ontwikkeling doormaken. Zo kan ik ook wel even doorgaan met ook nog de spelers die zijn weggestuurd en de versterkingen die ik niet snap... Maar zoals ik al zei wanneer deze jongens elders gaan presteren zal men (met name Koeman) zich achter de oren krabben. Je had gewoon veel meer uit de selectie kunnen halen.

5 februari 2014 om 14:13

Pardon?
je argumentatie raakt kant noch wal.

Pelle is meer gaan scoren door het niveau in de eredivisie? Dat zou kunnen maar ik denk dat het met vertrouwen heeft te maken wat Koeman aan hem heeft gegeven. Bij AZ in die zelfde eredivisie raakte hij nog geen pepernoot? nee dit is de verdienste van de technische staf van Feyenoord.

Clasie kan nu wel stilstaan in zijn ontwikkeling maar Koeman heeft hem wel gebracht waar hij nu staat. Het gaat er toch om wat voor een ontwikkeling hij onder Koeman heeft doorgemaakt? Die ontwikkeling is als volgt: van basisspeler bij een degradatiekandidaat naar een serieuze kandidaat voor het WK en dragende speler van Feyenoord, ook de verdienste van de technische staf van Feyenoord.

De Vrij is ook onder Koeman uitgegroeid tot international en was een periode aanvoerder. De laatste tijd speelt de Vrij weer steeds beter en is hij sinds die de aanvoerdersband weer kwijt is minder op fouten te betrappen.
Op die andere namen zal ik niet meer in gaan want dat slaat nergens op wat je daar verkondigd. Tevens zijn de aankopen die gedaan worden van Van Geel en niet van Koeman daar kan je hem dus niet op afrekenen.

Koeman heeft juist in de eredivisie het maximale uit deze spelers gehaald het is nu aan deze spelers een vervolgstap te maken en zich verder te ontwikkelen op een hoger podium dan de eredivisie.

5 februari 2014 om 15:33

Niet mee eens. Pelle had in zijn tijd bij AZ ook gewoon goede concurrenten rondlopen. Dat hij geen pepernoot raakte klopt niet. Hij scoorde inderdaad niet veel toen maar hij kan ook gewoon gegroeid zijn sindsdien. Ik zie niet hoe Koeman daar een rol in gespeeld zou kunnen hebben. Wat vertrouwen betreft is er op dit moment geen serieuze vervanger voor Pelle dus is het logisch dat Pelle een echte kans heeft gekregen.

Clasie en De Vrij zijn internationals maar niet dankzij Koeman maar ondanks Koeman. Ik zie gewoon niet hoe hij heeft bijgedragen aan hun ontwikkeling. Van Gaal heeft deze gasten geselecteerd omdat hij het talent in deze spelers heeft herkend maar sindsdien zijn ze geen haar opgeschoten en moeten ze zelfs vrezen voor hun plek in Oranje.

Ik geloof dat een betere trainer meer uit deze talenten had gehaald. Je ziet het ook aan de tactiek die Koeman hanteert met de lange bal op Pelle. Hoe verwacht je dat spelers beter worden als er niet wordt gepoogd goed positiespel te spelen?

Ze hebben de beste jeugd van Nederland, dus ik verwacht geen herinvestering.

Maar stel je voor als al deze spelers vertrekken bij Feijenoord...., vraag ik me af hoe ze dan gaan spelen..?

Ik vraag me af of ze een plan B hebben

5 februari 2014 om 14:01

Ik verwacht ook inderdaad dat een deel wordt opgevangen met de eigen jeugd.
En het plan B? haha tja.. Iedereen dacht na het vertrek van Guidetti dat Feyenoord ook geen geschikte opvolger zou vinden en zie daar Pelle stond op. Je weet nooit wat nieuwe spelers brengen. Maar voor hetzelfde geld staat iemand anders weer op bij Feyenoord. Natuurlijk zal de speelwijze veranderen als Pelle vertrekt de lange bal zal minder snel worden gezocht.

5 februari 2014 om 14:11

Ik denk dat het wel mee valt. Het is ook afwachten wie er volgend jaar voor de groep staat! Van mij mag Pellé wel weg want als je nu al zeurt dat je weg wilt en meer geld wil verdienen dan maak je in mijn ogen de club belachelijk maargoed Pellé heeft door Feyenoord en met name Koeman de kans gehad om weer te spelen en veel vertrouwen te krijgen. Dus van mij mag Feyenoord hem weg doen en lekker geld vangen.

Overigens is de enige die van mij mag of moet blijven is Jordi Clasie en misschien Janmaat want die is bij bepaalde momenten ook bagger zoals tegen Ajax en Ado.

Al met al lekker geld beuren voor die gasten en schulden weg werken en een klein deel herinvesteren.

De vrij weg, vervanger Kongolo en v Beek.
Janmaat, vervanger Cabral- lopes of v Beek.
Pellé word moeilijker. Nieuwe spits kopen.

5 februari 2014 om 15:14

Welke spits zou Feyenoord dan moeten kopen? Stel dat je komende zomer 30 miljoen ophaalt met alle spelers die vertekken, dan moet je er nog de 6 miljoen af halen die er nu nog als schuld staat, dan hou je 24 miljoen over. Daarvan zal een groot deel worden gebruikt om een deel van de aandelen van de VvF terug te kopen, laten we eens zeggen 12 miljoen. Dan hou je nog 12 miljoen over waarvan je een rechtsback zal moeten halen (loopt niet een in de jeugd rond die er meteen kan staan), je zal er een middenvelder van moeten halen, een rechtsbuiten en een spits. Als je een spits wil halen die bewezen heeft op eredivisie niveau veel te kunnen scoren, ben je al gauw een miljoen of 10 kwijt. Dan hou je dus bijna geen geld over om de rest van je elftal te versterken. Het zou veel beter zijn om met te Vrede in de spits te gaan spelen (is toch een beetje zelfde type als Pelle), een rechtsback en een rechtsbuiten te halen en te zorgen dat er een paar miljoen op de rekening blijft staan. Van daar uit kan Feyenoord dan weer bouwen aan een groter positief eigen vermogen waardoor de toekomst van de club gewaarborgd blijft.

Wat een waardeloze Feyenoord-watcher heef5 vi. Dus omdat er in het verleden interesse was in een paar spelers betekend het automatisch dat er weer interesse zal zij??? De transferwindow is net gesloten en de geruchten stromen al binnen die nergens op zijn gebasseerd. Maar ja Krabbedam suggereerde ook dat Van Bastan of Rijkaard mogelijk de opvolger zou kunnen zijn van Koeman althans die namen werden gevallen bij de directie wat dat ook mag betekenen. Pele heeft gewoon een doorlopend contract dus Feyenoord bepaald of die gaat vertrekken of niet. De vrij mag blij zijn als rkc interesse in hem toont is bijna bij elke tegen doelpunt betrokken. Janmaat is moeilijkst op te vangen samen met Pelle de voor de rest hebben we de vervanger al in huis of is makkelijker op te vangen.

5 februari 2014 om 15:02

Volg jij een beetje wat er nu in de jeugd rondloopt en/of ze hier vervangers voor in het artikel genoemde spelers vandaan kunnen halen? Een spits een aanvallende middenvelder en centrale middenvelder lijken mij dan het belangrijkst.

Zo erg is het allemaal niet, alleen Clasie en Pelle zijn echt niet te vervangen op het moment. Vormer moet het maar laten zien in dat geval, en als opvolger heb je Dekker. Als het je lukt een nieuwe spits te vinden en een aardige rechtsbuiten ben je klaar, Schaken gaat niet meer, Manu zal een kans moeten krijgen maar zou eigenlijk een echt goede rechtsbuiten willen zien.. en in de spits moet je gewoon hopen dat na guidetti en pelle er weer een goede speler word aangetrokken!

Hahn
Cabral
Beek
Kongolo
Nelom
Immers/?
Clasie/Vorme
Vilhena
?
?
Boeitius

Pelle is overal mislukt behalve bij Feyenoord. Het is te begrijpen dat hij zijn zakken wil vullen in het Midden-Oosten (voetbal is nou eenmaal zijn werk), maar sportief gezien kan hij beter bij Feyenoord blijven (voetbal is nou eenmaal zijn passie).

Feyenoord moet wel echt de absolute hoofdprijs vragen als ze hem laten gaan. Voor minder dan 10 miljoen zou ik Pelle niet laten gaan. Hij heeft nog voor 2 jaar een contract. Eigenlijk zou ik hem gewoon nog 1 jaar aan zijn contract houden. Als je een vervanger moet kopen ben je ook een aanzienlijk bedrag kwijt en dan moet je maar hopen dat het goed uitpakt.

de schuld is nog maar 6 miljoen euro,met de transfers deze zomer zal feyenoord dus uit de schulden komen. ik ben benieuwd hoeveel feyenoord zal krijgen voor pelle,janmaat,schaken,mathijssen.
jammer dat koeman weggaat maar hij heeft het fantastisch gedaan.

5 februari 2014 om 14:02

Transfersom voor Mathijssen? Mhwahahaha!

Mathijssen gaat met zijn dikke salaris lekker zijn contract uitzitten en geeft er dan de brui aan denk ik. Ik zie in ieder geval Feyenoord niet meer met een contractverlenging aankomen en ik denk niet dat hij daarna zin heeft om in de kelder van de eredivisie te ballen.

5 februari 2014 om 14:09

besiktas zou mathijssen voor 1 miljoen euro willen overnemen , van mij mag die lekker gaan , hij is te oud en zal nietmeer beter worden.

5 februari 2014 om 14:18

Daar geloof ik helemaal niks van, maar als een club zo gek is om 1 miljoen op tafel te leggen zou ik hem laten gaan. Ik denk echter niet dat Mathijssen zin heeft om weg te gaan, tenzij Besiktas hem een langdurig contract en dik salaris biedt.

De enige manier om deze spelers te houden is om kampioen van Nederland te worden en volgend jaar CL te spelen. Aangezien dat bijna onmogelijk is denk ik dat ze volgend jaar minstens 4/5 spelers zullen kwijtraken.

nou nou als ik het zo lees gaat bijna de complete basiself weg. maar voor Pelle, de Vrij, Indi en Clasie kun je wel mooie bedragen vragen. Immers en Schaken zullen voor wat minder weg gaan. Ik heb niet zo veel zicht op de jeugd van Feyenoord. Welke jongens stromen door. want met vormer, Goossens en Bakkal win je de oorlog niet. Ik denk dat Feyenoord voor Hupperts moet gaan als opvolger van Schaken, Sno als opvolger van Clasie, Veldwijk voor Pelle (is een gok maar die kerel staat fysiek in ieder geval zijn mannetje) opvolger op de 10 hoeft niet zo zeer want daar kan Vilhena ook wel spelen. janmaat vervangen wordt moeilijk. verdedigend wordt het moeilijker of zit juist daar de kracht van de jeugd?

Mulder
Mathijsen
Kongolo
Sno
Vilhena
Hupperts
Veldwijk
Boetius
5 februari 2014 om 14:34

Over de verdediging zijn niet zoveel zorgen, daar zijn de afgelopen jaren toch de meeste talenten vandaan gekomen. Het middenveld, De spits en de Rechtsback zullen de grote struikelblokken vormen. Ik denk zelf bij rechtsback aan Van Anholt van Heerenveen. Op het middenveld noem je Sno, wat een goede speler is, ik vraag me alleen af of Feyenoord dat risico wel wil nemen. Onder de supporters wordt Ziyech veel genoemd, hij heeft nu een aflopend contract waar Heerenveen nog wel een optie voor een extra jaar in heeft. Dus ik vraag me af hoe betaalbaar hij is. In de jeugd staan wel Karsdorp en Dekker klaar, Dekker maakte indruk tegen excelsior maar lijkt fysiek echt nog neit klaar. Karsdorp zou eventueel op 10 kunneen. Voor de spits heb ik werkelijk waar geen idee wat er moet gebeuren.

Mulder/Hahn
Van anholt
Van Beek
Kongolo
Nelom
Dekker
Vilhena
Karsdorp
Boetius
??
Manu
5 februari 2014 om 14:45

Ziyech is niet haalbaar denk ik, die zal voor de avances van norwich vallenen zo niet dan zal Heerenveen wel 7 miljoen willen . ik hoop van niet maar denkt het wel, geld speelt meer als ooit een rol. Sno is uiteraard een risico maar wel een directe kwaliteitsinjectie. van Anholt als opvolger van Janmaat is inderdaad een goede en ook betaalbare optie. de opstelling van jou zie ik niet gebeuren, veel te link om zo veel jeugd in te passen. voor pelle, clasie, de vrij en indi moet je toch wel samen 30 miljoen kunnen krijgen? is gemiddeld 7,5 per speler. dan nog wat wisselgeld voor immers. ik vergeet Janmaat! ook wel 7 miljoen denk ik zo, vooral als hij een goed wk speelt.
Investeer dan 1/3 van de eerder genoemde 30 en dan heb je sno (2,5 miljoen?) van anholt (1,5 miljoen?) hupperts (4 miljoen?) en veldwijk (500.000) dan ben je voor 8,5 klaar en heb je in elke linie een directe versterking, Veldwijk heeft echt potentie, is ook een jongen waar je wat jaartjes mee vooruit kan. spelers als boetius en hupperts kunnen dit type spits goed bedienen. Sno maakt meters waardoor vilhena zich meer kan concentreren op aanvallen. Dekker wordt dan ingepast maar heeft 2 "ervaren" spelers die hem helpen. Te veel jeugd in 1 keer brengen zal zorgen voor een vrije val. Je moet jongens erbij hebben die het klappen van de zweep kennen.

Mulder
van Anholt
van beek
kongolo/math
Nelom
Sno
Vilhena
Dekker
Hupperts
Veldwijk
Boetius
5 februari 2014 om 21:18

@roafke, Zou Heerenveen 7 miljoen willen voor een Ziyech met 1 jarig contract? Lijkt me niet dat er ook maar 1 club is die dat zal betalen, ook Norwich niet. De verdere opstelling die je hebt zie ik wel zitten, ik ken alleen Veldwijk totaal niet, dus daar kan ik niet over oordelen. Hupperts is volgens mij trouwens transfervrij na dit seizoen, dat zou dus betekenen dat er bespaard kan worden op een transfersom voor hem. Misschien dat ze dat nog kunnen investeren in de spitspositie.

Ik zat qua bedragen te denken aan:

Pelle: 9 miljoen
Janmaat: 7 Miljoen
Clasie: 7 Miljoen
De Vrij: 4/5 Miljoen
Martins Indi: 4/5 Miljoen
Immers: 1/2 Miljoen

Dan moet er 6 miljoen af om de laatste schulden af te betalen, dan houd je zo'n 26 miljoen over, misschien dat er dan een kwart van dat geld weer kan worden herinvesteerd, aangezien we niet weer in de schulden willen komen.

Allemaal logisch en voorspelbaar, Feyenoord was financieel ongezond en heeft zodoende hun jeugd ingebracht.
Deze bleken het echter prima te doen en zijn (zeker na het WK) gewoon een flinke zak geld waard.

De jongens die nu in het veld staan hebben Feyenoord gewoon weer financieel gezond gevoetbald en kunnen nu ergens anders aan de slag.
Feyenoord zal weliswaar weer overnieuw moeten beginnen, maar staan er financieel weer redelijk op na de zomer denk ik zo.

Vorige keer had Feyenoord geen keuze meer en moest het de jeugd wel opstellen (en pakte dat achteraf prima uit), deze keer hebben ze wel keus, maar zou ik gewoon weer de jeugd op gaan stellen.

Wat mij aangaat hoeft Feyenoord niet te zeuren, de mannen met de touwtjes hebben het de afgelopen jaren prima gedaan, hun voorgangers alleen niet.
Als ze zo doorgaan kan Feyenoord binnen 10 jaar weer zowel gezond zijn als sportief hoge ogen gooien.

Mocht Pelle en eventueel andere spelers weggaan, dan krijgt Feyenoord een zwaar seizoen. Misschien halen ze wel goede vervangers er voor terug, maar de nieuwe spelers moeten aan elkaar wennen. Dit team van Feyenoord is voor het grootste gedeelte al bijna 3 jaar samen, dus zullen (veel) nieuwe spelers aan elkaar moeten wennen.

Ik denk dat je met de verkoop van Pelle Janmaat de Vrij Clasie Martins Indi Immers en Schaken toch wel op een bedrag van 40 miljoen kunt rekenen. Ik verwacht alleen niet dat ze allemaal weggaan. Stel ze gaan allemaal weg dan moet er wel flink geinvesteerd worden.

Van Anholt 1-1,5 miljoen
Dost 5-6 miljoen
Gudmunnson transfervrij
Ziyech of Toornstra voor 3-4 miljoen.
Propper is transfervrij. De kans is heeeel klein dat hij wil komen, maar je kunt het altijd proberen.

Met dit groepje komt je een heel eind en dan heb je maar 10 miljoen geinvesteerd.

Kans zit er natuurlijk in dat er een hoop vertrekken en zo lang je er geld voor kan vangen is dit natuurlijk mooi mee genomen. Probleem is wel weer dat je moet bouwen aan de andere kant je bent financieel gezond.

Transferwaardes
Pelle: 14 Mil
Indi: 6
Clasie 5
De vrij 4
Janmaat 7

Denk dat je dan rond de 20 a 25 overhoudt voor investeringen.

5 februari 2014 om 14:10

Denk jij echt dat Indi, Clasie, de Vrij en Janmaat zoveel waard zijn? Ik denk dat de bedragen toch echt een stukje lager liggen. Indi heeft dit seizoen net als de Vrij weinig positiefs laten zien. Clasie en Janmaat spelen pas de laatste weken aardig, maar daarvoor was het ook niet goed. Misschien dat ik het verkeerd zie, maar ik denk niet dat Feyenoord zoveel gaat krijgen voor die spelers.

5 februari 2014 om 14:13

Denk dat die transferwaarden volledig afhankelijk zijn van het WK. Basisspeler van oranje doet de waarde sowieso al stijgen. Mochten de prestaties van Oranje in positieve zin verassen kun je er dergelijke bedragen zeker voor krijgen. En zo werkt het natuurlijk andersom wanneer Oranje (vies) tegenvalt

5 februari 2014 om 14:54

Pelle en Janmaat moeten het meeste opbrengen Pelle kan je echt wel voor min. 12 slijten Janmaat zal tussen de 6 a 8 opbrengen.

voor de rest is het afwachten.maar dit zijn toch echt wel reele bedragen.

5 februari 2014 om 14:33

Transferwaardes zijn anders dan vraagprijzen he..

De waardes op dit moment voor de door jou genoemde spelers zijn momenteel;

Pelle: € 6.500.000
Indi: € 5.000.000
Clasie: € 6.500.000
de Vrij: € 6.000.000
Janmaat: € 5.000.000 .

Bron: transfermarkt.co.uk

Pelle zou je misschien wel € 8.000.000 voor kunnen krijgen, maar de rest zal toch rond de waarde, zo niet minder, uitkomen.

Voor de Vrij zal namelijk al geen € 6.000.000 betaald worden in de volgende transferperiode omdat zijn contract dan nog maar 1 jaar is.
De meeste clubs zullen dan ook lager gaan zitten, ongeveer de helft, met het oog op onderhandelingen.

5 februari 2014 om 14:36

Voor Pelle zijn al hogere boden afgewezen.

5 februari 2014 om 14:35

Van alle spelers zal Pelle het beste aanbod krijgen en tevens het meeste opleveren, alleen zal dat nooit en te nimmer 14 miljoen zijn. Ik denk dat je blij mag zijn als hij voor een bedrag van rond de 7 miljoen vertrekt.

De overige spelers zullen zo rond de 4 miljoen opbrengen. Het zijn nou geen spelers waarvan je zegt ; die beschikken over exceptionele kwaliteiten/talenten. De enige die ik in dat rijtje heb staan is JPB en misschien dat Vilhena daar nog bij kan komen.

5 februari 2014 om 14:40

Dit lijstje slaat nergens op.
Pelle zonder straf schoppen is een normale spits zonder meer waarde( Daarom is hij aanvoerder). waarde 5 a 6. de rest kun je zelf wel invullen. dus houd je 10 m over voor deze 5 spelers.

5 februari 2014 om 14:46

Pelle nam vorig jaar niet eens de strafschoppen en dit jaar heeft die er denk ik 4 gehad waarvan er drie ingingen.

5 februari 2014 om 15:02

Dus? Wat is zijn meer waarde? De helft van de wedstrijden is hij onzichtbaar, Daarom is hij aanvoerder, dat hij opvalt. Puur voor de verkoop. Een normale spits in de eredivisie.

5 februari 2014 om 15:21

Wat is zijn meerwaarde? Hij is altijd aanspeelbaar misschien. Hij torent boven iedereen uit waardoor hij al zijn kopduels wint. Daarnaast heeft hij voor een lange spits een meer dan behoorlijke techniek en laten we maar niet over zijn scorend vermogen beginnen. Dat zal volgens jou wel niet zo hoog zijn.

En nee ik denk dat je helemaal gelijk hebt kind. Voor Janmaat, Martins Indi, de Vrij en Clasie ga je in totaal 4 miljoen vangen. 1 miljoen per persoon is heel realistisch. Zullen we Vilhena en Boetius beide ook maar voor 50.000 euro verkopen?

5 februari 2014 om 15:53

.zonder meer waarde kom je niet boven de 8 miljoen. Wat zijn meer waarde is??? Ik weet het niet. Een grijze muis als spits die het in de media veel beter doet als Finnb. Maar een leuke transfer naar het midden oosten kan een leuk centje opleveren. Dat vang je in Europa niet voor hem.

5 februari 2014 om 23:53

wat ben jij voor een idioot hey.
Ik snap niet dat mensen nog serieus op jou ingaan.
Pellè is verreweg de beste spits van de eredivisie. Finbogasson is juist veel minder zonder zijn strafschoppen, die heeft er dit seizoen al 7 gemaakt uit een strafschop namelijk.

Pellè gaat dit seizoen een klapper maken naar een Europese subtopper let maar op 12-13 miljoen en niet minder. Naar het midden-oosten is vooral leuk voor het hoge salaris maar qua transfersommen zijn die meestal niet zo geweldig hoor.

6 februari 2014 om 02:14

Ik zie hem geen dribbel maken, of een actie. Ook geen vrij schop om een muurtje. Intikkers en inknikkers.
Transfersommen zijn best interessant uit het midden oosten.

Een opleidingsclub zullen we altijd blijven. Het wordt alleen wel eens tijd dat er een paar voor de hoofdprijs vertrekken i.p.v. transfervrij of voor een fooitje. Dat gebeurt Feyenoord veel te vaak. Deze zomer moeten we ook alleen spelers laten gaan waar een serieus bod voor komt. Dan zullen ze ook vast niet allemaal vertrekken.

Dat dit nieuws is. Zelfs nog door VI gebracht. Dit is puur een opsomming van alle losse (speculatieve) verhalen van de afgelopen seizoenshelft.

OT: Voor de meeste spelers kan Feyenoord een mooi (zeker na een goed WK) bedrag vragen. Pelle lijkt me de enige speler die voor dit Feyenoord die erg lastig te vervangen is. Want waar koop je zoveel doelpunten? Zie de jarenlange spitsproblemen bij Ajax en PSV

5 februari 2014 om 14:16

Welke spelers van Feyenoord zullen er meer waard worden door het WK? Ik bedoel eigenlijk wie zal er van Feyenoord in de basis staan?

5 februari 2014 om 14:24

Janmaat, de Vrij en Indi maken een goede kans op speelminuten.

5 februari 2014 om 15:08

Zoals 010dekuip al stelt, die 3. En ook Clasie zal meegaan. Bij een schorsing van de Jong of Strootman pakt hij ook nog wat minuten mee

Welke jeugdspelers op Nelom en Kongolo na, staan er op doorbreken?

5 februari 2014 om 14:16

Van Beek heeft al enkele keren bewezen dat hij het niveau aan kan en meer speeltijd kan gebruiken. Tevens verdient Manu een kans als hij zich zo als nu bij Cambuur blijft ontwikkelen. Andere talenten zijn Cabral, Sleegers (komt fysiek nog vooral tekort), Dekker (ging al mee samen met Cabral op trainingskamp).

Dit zijn bij mij de voornaamste bekende talenten.

5 februari 2014 om 14:18

Ja Van Beek was ik vergeten, en Manu zal ik eens op moeten letten. Ik geloof dat hij het tot nu toe wel aardig doet bij Cambuur.

5 februari 2014 om 21:21

Er word onder de supporters gesproken over Slabbekoorn, hij is in de winterstop van de B1 naar de A1 gegaan, en steekt er ook daar meteen weer bovenuit. Hij zal misschien nog niet klaar zijn voor de basis, maar er word over gesproken dat hij misschien mee gaat trainen met het 1e.

5 februari 2014 om 14:17

Ga je nu serieus Eriksen met Clasie vergelijken? Volgens mij is dat strafbaar.

5 februari 2014 om 14:33

Clasie staat al 1,5 jaar stil in zijn ontwikkeling , en doe alsjeblieft iets aan je grammatica

Na 3 jaar onder leiding van Koeman, gaat vanaf seizoen 2014-2015 pas echt alles veranderen. Vanaf dan gaat Feyenoord pas echt om de titel meestrijden. De schuld van 10 tallen miljoenen is nog maar 6 miljoen en bij de verkoop van een aantal spelers is deze zelfs helemaal weg. Dat wil niet zeggen dat er weer volop geïnvesteerd kan worden. Maar dat je gewoon slim moet toeslaan op de transfermarkt.
De verkoop van; Pelle, Martins Indi, de Vrij, Janmaat, Clasie en Immers moet +- 37 miljoen kunnen opbrengen, ik kom aan dit bedrag door de gemiddelde transferwaarde te nemen die op internet staat.
Feyenoord heeft 4 jeugdspelers die kunnen doorstromen naar het éérste elftal (R. Dekker, Lopes Cabral, W. Dammers, R. Kasdrop,) en bovendien pleit ik voor de komst van G. Hupperts, H. Ziyech, Ortiz en H. Dijkhuizen en in het geval dat HSV degradeert kunnen ze misschien ook nog de 17 jarige Tah halen.

De technische staf moet samengesteld worden uit oud spelers; bijv. v.hooijdonk, Gio en v.gastel.

5 februari 2014 om 14:29

37 miljoen is vrij veel janmaat en de vrij liggen nog maar tot de zomer van 2015 vast he.
dekker, cabral en dammers nog lang niet klaar voor een basisplaats, kasdorp als rb heeft teveel concrurrentie ook na het vertrek van schaken heeft hij verhoek en manu nog voor zich. voor de verdediging en middenveld zijn zat relatief goedkopere spelers te halen maar die veel scorende spits wordt een moeilijk verhaal. ik zou ederson van A paranaense wel eens bij feyenoord in de spits willen zien

5 februari 2014 om 16:19

37 miljoen moet kunnen.
Waarde van Martins Indi wordt tussen de 10 en 15 miljoen geschat.
Clasie en de Vrij tussen 6 en 8 miljoen
Janmaat 4 miljoen.
Overigens zou ik ook nog Vormer en Goossens weg doen. Manu had ik niet meer aan gedacht, maar Manu en Mokotjo komen inderdaad terug van verhuur.
Vooral Mokotjo verdiend een kans in de basis vindt ik, Dekker en Cabral kloppen wel degelijk op de deur.
Voor de spitspositie zou ik inderdaad die Ederson eens willen zien, ben benieuwd of Feyenoord zo iemand kan binnen halen. Mitchel te Vrede verdiend overigens ook eens een echte kans!

5 februari 2014 om 14:34

Haha 37 miljoen? voor die jongens mag je blij zijn als je 25 miljoen krijgt

Pellè zal lastig te vervangen zijn. Als je Ayoub voor Clasie haalt en Zyech of Toornstra voor Immers hoef je alleen maar een spits te halen. De rest kan met eigen jeugd worden aangevuld. We houden dan een mooi bedrag over aan de verkopen. Op naar financieel herstel!

Ik hoop heel stiekem dat hij naar Ajax gaat, want dat is nou precies de speler die Ajax nodig heeft. Maar ja, ik weet het, het zou nooit gebeuren, vanwege Ajax/Feyenoord-rivaliteit en aanbiedingen van andere clubs.

Dit zijn allemaal pure speculaties. Ze zeggen elke transferperiode dat er interesse is voor deze spelers, maar voorlopig zitten ze er allemaal nog.

Er zullen vast wel een aantal spelers weggaan, maar dat is helemaal niet zo'n probleem. Alleen Pelle is echt niet vervangbaar. Voor de rest van de spelers gaan we meer geld krijgen dan ze op basis van hun kwaliteiten waard zijn als ze een goed WK spelen. Als het goed is, is Feyenoord daarna uit de schulden en kunnen we langzaam verder bouwen.

Heeft al 10 seizoenen lang geen pepernoot geraakt, is overal geflopt... krijgt als godsgeschenk een kans bij Feijenoord, waar hij wonderwel ontzettend goed rendeert..... al 2 seizoen... heeft ie in die 1 1/2 seizoen dat ie daar loopt te ballen al meer gescoord dan in de rest van zijn loopbaan bij elkaar.... Logisch natuurlijk dat ie weg wil, en het in zijn bol krijgt......

Die man moet eens in de spiegel kijken, en god op zijn blote knietjes danken dat ie bij Feijenoord speelt, en heel graag zijn contract uitdienen.... Dat is wel het minst wat Feijenoord verdient na het bieden van deze kans, aan een tot dan toe overal geflopte spits...

Ben bang dat feyenoord na 3 "goede" jaren weer terug zal klappen naar een niveautje lager mochten er zoveel basisklanten incl. trainer weg gaan.
Het is te hopen dat ze nog wat geld kunnen pakken op spelers voor eventueel nieuwe aankopen, want zo goed zit feyenoord niet in de centen.

Zou het vooral jammer vinden voor de hondstrouwe supporters als feyenoord na de opbouw van afgelopen jaren weer opnieuw zou moeten beginnen.

Dit is puur speculeren wat VI doet. Ze brengen geen nieuwe dingen naar buiten, maar sommen alleen op wat we al weten. Namelijks dat er veel interesse is voor Pelle, Indi, Clasie, Immers, Schaken en Janmaat en dat de contracten van De Vrij en Janmaat na dit seizoen nog maar één jaar doorlopen.

Maar misschien loopt het wel heel anders. Pelle ligt nog voor drie jaar vast dus Feyenoord kan hem nog makkelijk een jaar behouden voor ze hem verkopen. Bovendien is het nog niet uitgesloten dat de overige spelers nog wel een jaartje willen bijtekenen .

Ik meende ooit gehoord te hebben dat ze 25 mogen herinvesteren van wat ze binnen krijgen. Pelle (8-10 miljoen), Clasie (8 miljoen), de Vrij (5 miljoen), Immers (1 miljoen), Janmaat (7 miljoen), Martins Indi (8 miljoen) lijken mij realistische bedragen gezien hun contractduur. Dat is in totaal 39 miljoen, kortom van geel mag dan ongeveer 10 miljoen uitgeven.

Naar mijn mening zijn Boetius en Vilhena de grootste talenten bij Feyenoord, Kongolo komt eraan en Vormer/bakkal/nelom zijn prima aanvullingen. Ook zou ik Manu terughalen als rechtsbuiten. Feyenoord moet een CV, RB, extra AM en een spits halen de rest moet uit de opleiding komen zou ik zeggen.

Ik zou gaan voor; RB: Dijkhuizen (2 mijoen) CV: Otigba (3 miljoen) AM: Klich (2 miljoen) Spits: I dont know Matavz? voor 4 miljoen?

Ik denk dat het een goede ontwikkeling voor Feyenoord is. Ik denk dat deze groep niet heel veel meer groeit met elkaar. Ze maken elkaar niet beter op de training ze spelen te lang met elkaar. Ik denk dat feyenoord best wel wat jeugd heeft klaar staan. Ze redelijk goed in de markt liggen om te kunnen kopen of huren. Ik zal proberen te kopen in de categorie nederlands talent of buitenlands. Feyenoord heeft laten zien dat ze talent de kans geven dus zeer aantrekkelijk. Vermijl vind ik een goede optie als vervanger janmaat. Achterin ervaring huren zitten een paar goede jongens in engeland op de bank. misschien guidetti terug halen hupperts ophalen bij Roda. Bijv. Overtoom bij Az(vind ik een goede speler) Van mij mag BMI en de vrij eventueel wel blijven maar dan wel voor het centrum. maar we zullen zien eerst een goede trainert!

Dat wordt een grote uitdaging voor de nieuwe trainer van Feyenoord. Er zal dan bijna een hele nieuwe elftal op het veld staan. Hopelijk wordt er dan wel geïnvesteerd, want heel het elftal draait om deze spelers. Ik zou als ik Feyenoord was Anouar Kali halen van Roda JC. Is een type Clasie. Heb hem gisteren zien spelen tijdens Roda-Feyenoord. Viel mij in positieve zin op.

Er is in ieder geval 25% van het geld dat geïnvesteerd kan worden.

Pellè die vertrekt zie ik op zich ook wel gebeuren, prima speler, maar weet niet in hoeverre hij ook een derde seizoen gaat presteren, ik denk dat een vertrek of aanblijven geen aanmerkelijk verschil oplevert. Stel dat hij voor 8-10 miljoen vertrekt (langdurig contract + 2 erg productieve seizoenen met eveneens goed spel) heb je 2-2,5 miljoen te besteden.

Bruno Martins Indi zie ik ook wel vertrekken, ik denk dat hij de stap hogerop aan kan en dat hij dat ook wil proberen, altijd een goede prof geweest en een prima speler voor Feyenoord, als de geruchten van 9,5 miljoen kloppen zou er opnieuw 2,5 miljoen geïnvesteerd kunnen worden.

Schaken, tsja prima speler geweest in de 2 voorgaande seizoenen, dit seizoen wat minder, hij zou óf zijn contract verlengen (nog 1 jaar) óf deze zomer vertrekken naar het buitenland, vind het een wereldgozer, maar denk dat hij voor het avontuur moet gaan, volgend. Jaar zal hij waarschijnlijk op de bank verpieteren, als je voor hem een miljoen krijgt (redelijk oude speler met nog een jaar contract) is het veel denk ik.

Clasie heb ik mijn twijfels bij of hij wil/zal vertrekken, is een echte clubman en weet wat hij kan en wat hij niet kan, heeft het meerendeel van de wedstrijden subliem gespeeld, veel ballen afgepakt, veel onderscheppingen en goede passing (ook steeds meer naar voren) ik zag in hem ook lange tijd een potentiële topper, totdat ik tegen Ajax-uit hem erg vond tegen vallen, zn passing was minder en in de kleine ruimte was het niet allemaal je van het, denk dat clubs als Fiorentina, Bilbao, wellicht net iets hoger als in AS Roma ofzo dat daar zijn top ligt. Mocht hij weggaan zou je er denk ik 6 miljoen volr kunnen vangen, 1,5 miljoen om te spenderen dus, hoop dat hij nog even blijft.

Janmaat, veel belangstelling voor, ik hoop dat van Geel kan verlengen, al is het om zo meer geld te kunnen vragen bij een transfer, met een goed wk zie ik hem wel 6-8 miljoen opleveren, hij zal vrij zeker vertrekken, 1,5-2 miljoen om uit te geven in het laatje.

Immers zal hoogstwaarschijnlijk gewoon blijven, Feyenoord is zijn top denk ik, al hebben we dat ook gedacht bij bijvoorbeeld Dirk Kuijt, onze noeste arbeider heeft uiteindelijk met Liverpool in de Champions League gestaan en er zelfs in gescoord.

De Vrij, onderschatte speler, iedereen kraakt hem af op de foutjes die hij maakt, maar ik heb hem eens vergeleken met onze vriend Veltman (hét 'toptalent' van Nederland). De Vrij heeft meer dan 100 duels (+/- 3 seizoenen extra ervaring) meer gespeeld, 8 interlands meer gespeeld, maakt tegenwoordig minder blunders (ik vind Veltman een groot talent, maar heb hem in de winterstop 2 gruwelijke blunders zien maken en tegenover de Ridder werd hij ook meermaals in de luren gelegd, daarnaast ook iedere wedstrijd wel 2 keer een bal zo maar in de voeten van de tegenstander spelen, opbouwend 1 van de beste verdedigers, maar dat kan de Vrij ook, de Vrij heeft daarnaast lengte en fysiek en is een maand jonger, kan me nog herinneren dat hij de grond in werd gestampt door met name buitenstaanders in de eerste wedstrijden van het seizoen, hij heeft zich herpakt en heeft al een rits aan ervaring, waar Veltman week in week uit kan blunderen zonder dat bujtenstaanders kritiek hebben, het zijn louter een aantal kritische Ajax-supporters die het opmerken. Het blijft overigens een groot talent, dit soort zaken doen zich bij (op een enkeling na) elk talent voor, deze groeicurves, apart is wel dat de Vrij jonger is, minder fouten maakt, fysiek sterker is en meer ervaring heeft, daar kwam ik pas redelijk kortgeleden achter. Ik denk dat de kans dat hij vertrekt 50-50 is, mocht hij vertrekken verwacht ik zo'n 5 à 6 miljoen, wat neer komt op ongeveer 1,5 miljoen extra te besteden.

Armenteros en Bakkal krijgen zeer waarschijnlijk geen verlenging, Verhoek zie ik ook niet blijven en Goossens mag van mij ook vetrekken, al zal dat waarschijnlijk niet gebeuren.

Boëtius en Vilhena zijn verstandige jongens en zullen na dit seizoen wel blijven.

Wat dan sowieso nodig is, is een nieuwe spits. Te Vrede is een prima stand-in op de bank en mag in die hoedanigheid zeker blijven. Voor een nieuwe spits gaat bij mij de voorkeur uit naar een die bewezen heeft te kunnen scoren in de Eredivisie, bijvoorbeeld Bas Dost of John Guidetti, denk dat dit 50-50 haalbare spelers zijn, maar ze zullen wel een miljoen of 5 kosten, met daarnaast een behoorlijk salaris.

Een voorhoede Boëtius-Guidetti-Manu is gewoon prima, in de breedte zal er nog wat bij moeten wellicht, maar het niveau dat Verhoek, Goossens en Armenteros in de meeste van hun wedstrijden tentoonspreiden is niet moeilijk te overtreffen, bovendien zal met Guyon Fernandez, Mitchell te Vrede en John Goossens aanvallend ook wel wat aanwezig zijn. Eventueel op rechtsbuiten iemand als Hupperts zou ik erg mooi vinden, dan heb je 3 volwaardige vleugelaanvallers.

Een middenveld met Vormer-Vilhena-Immers is ook nog wel top 4 waardig, ik hoop dat Clasie blijft en dan Clasie-Vormer-Vilhena, Vilhena op 10 en Vormer of Clasie er achter met een nieuwe speler kan ook prima: Ayoub vind ik een groot talent en ook Ortiz kan dat erg goed invullen. Ik geloof dat Ayoub zelfs transfervrij is maar dat weet ik niet zeker. Een aankoop voor op 10 is ook nog mogelijk: Ziyech zie ik erg graag komen bijvoorbeeld. Met Vilhena en Vormer/immers/clasie er achter.

De verdediging is dan de achilleshiel bij het vertrek van zowel Janmaat als de Vrij als Indi. Kongolo zie ik graag een basisplaats krijgen volgend seizoen, van Beek er naast is wellicht een iets te jeugdig duo, dus ik zou opteren voor een ervaren (vaak dus ook dure) centrale verdediger naast Terence. Linksback Nelom en iemand die met hem kan concurreren, het liefst zelfs een betere. De enige die ik kan bedenken en die ook nog haalbaar (hopelijk) is, is Nick Viergever, dan heb je ook gelijk een stand in voor Kongolo als lcv waarbij Nelom dan op links komt te spelen. Rechtsback wordt door Feyenoord supporters vaak Van Anholt genoemd, ik weet niet wat ik er van moet verwachten, maar hij is in ieder geval haalbaar en betaalbaar. Met Hahn en Mulder staan er 2 prima keepers.

Als dit plan haalbaar blijkt (en ik weet dat ik Martin van Geel niet ben, en dit hele verhaal ook niet gaat gebeuren, ik vind het gewoon leuk er over na te denken) dan krijg je de volgende selectie ongeveer (de 2 beste per positie):

Keepers: Hahn, Mulder
Rechtsback: Van Anholt, Van Deelen/lopes Cabral (+van Beek die er kan spelen)
Rcv: goede ervaren man, van Beek
Lcv: Kongolo, Viergever (mathijsen)
Linksback: Viergever, Nelom
Centrale middenvelders: Vilhena, Vormer, Clasie/aankoop(ayoub), Dekker
Cam: Ziyech, Immers
Vleugelspelers: Boëtius, Manu, Hupperts, eventueel Goossens/guyon
Spits: Guidetti, te Vrede

Ik denk dat je zo een heel behoorlijk elftal hebt, wat na een eerste jaar met plek 3-4 kan doorgroeien naar een titelkandidaat in het jaar er op, daarnaast is het ook mogelijk met finaciële middelen, ik geloof dat het mogelijk is om binnen de 10 miljoen die je ophaalt Viergever, Hupperts, een ervaren centrale verdediger, Ayoub, Ziyech en Guidetti te halen. Voor zover ik weet heeft Viergever nog 1 jaar contract en zijn Ayoub, Ziyech en Hupperts transfervrij na dit jaar namelijk. Guidetti zal duur zijn maar 5 miljoen is toch wel het maximum wat je betaalt voor een speler die al 2 jaar niet fatsoenlijk in actie komt.

Wat denken jullie, enigszins realiseerbaar?

5 februari 2014 om 15:02

Ik denk Guidetti niet, als Ayoub, Ziyech en Hupperts transfervrij zijn wel.
Volgens mij is alleen Ziyech tranfervrij, neemt niet weg dat Ayoub en Hupperts geen kapitalen hoeven te kosten.
Viergever zou ik dan weer niet nemen, zowiezo is Mathijsen er al.
Misschien die Lachman is proberen die is wel transfervrij dacht ik?

5 februari 2014 om 15:16

Ayoub heeft een contract tot 2016.
Hupperts en Ziyech hebben een contract tot 2014, maar hebben allebei er een optie voor nog een jaar inzitten en het lijkt mij heel onlogisch als Roda en Heerenveen deze optie niet gaan lichten.
Dan kan je beter voor Gudmunnson gaan die wel transfervrij is na dit seizoen.

Ipv Guidetti kan je denk ik ook beter Dost nemen. Kans op slagen acht ik bij Dost veel groter.

5 februari 2014 om 15:55

In Ayoub, Ziyech en Toornstra zie ik potentieel. Daar zit een hoop inzicht, creativiteit en ook werklust in. Je mist enorm veel creativiteit en dat hebben deze jongens zeker!
Hupperts en Viergever zouden het misschien ook kunnen. Feyenoord wilt vooruit en dat betekent weg met middelmaat!
Jongens zoals Bakkal, Armenteros, Goossens en Verhoek helpen Feyenoord niet naar een hoger niveau. Dat is toch al gebleken?
Gudmunnson (bankzitter bij AZ) , Manu, Goossens, Nelom, Vormer, Immers, Schaken, Verhoek komen gewoonweg kwaliteit tekort om Feyenoord naar een hoger plan te trekken.
Daarnaast denk ik dat je een paar ervaren rotten in het team moet hebben. Gasten die een (jawel) topsportmentaliteit hebben! Die in grote competities gespeeld hebben. In elke linie één. Voor sturing, ervaring en spirit! Dit aanvullen met talenten en je hebt een gezonde mix in het veld staan.
Dit lijkt me een erg lastige klus, maar goed: Je wilt kampioen worden en in Europa meedoen? Dan moet je dus voor zo goed en hoog mogelijk gaan en niet voor twijfelgevalletjes.

5 februari 2014 om 17:22

Klopt van Ayoub vedetterut, mijn fout, ik was in de veronderstelling dat deze zomer zijn contract af zou lopen. Gudmundsson is nooit onbetwiste basisspeler geweest bij AZ en ik vraag me af of hij echt iets toe zou voegen, Armenteros liet bij Heracles ook leuke dingen zien en Schaken schat ik niet lager in dan Gudmundsson. Hupperts is een Nederlandse speler en heeft toekomst, al ben ik van hem minder overtuigd dan bv Ayoub en Ziyech, die de stap naar de Nederlandse top naar mijn mening écht aan kunnen, maar dar dacht ik bij bv Sulejmani en Maher ook...

Guidetti is natuurlijk wel een held bij de supporters en wat hij vooralsnog mag meedoen bij Stoke is ook het opnoemen niet waard, gewoon terugkomen van zn blessure, volledig fit er 20 inschieten bij Feyenoord en kijken of je dan nog wat waard bent in Engeland, want als je de concurrentie met Crouch al niet kan winnen... In Engeland zijn er misschien 3-4 clubs met een mindere spits, dan denk ik toch dag hij liever gaat spelen voor een mooi publiek, mooie club en eventueel Europees voetbal, dan dat hij straks in de Championship belandt. Ik prefereer hem boven Dost, maar movht hij niet willen is de optie Dost er altijd nog en misschien als grote verrassing Kuijt uit de hoge hoed, mocht hij écht geloofwaardig willen afsluiten is komend jaar zijn laatste kans, hij scoort gewoon nog behoorlijk bij Fenerbahce en zal meer jagen dan Pellè.

Die opties van Hupperts en Ziyech, weet je zeker dat die eenzijdig zijn? Zo ja, waarom zijn ze dan nog niet gelicht? Een speler wordt er nooit minder van waard neem ik aan.

Ben je actief op Fr12 trouwens? Daar zie ik jouw naam ook wel eens voorbij komen, daar reageer ik eigenlijk nooit echt, toevallig voor Feyenoord - Ajax 2 maart een week ofzo terug een account aangemaakt, maar verder nog niks mee gedaan behalve die vraag stellen. Ik volg het forum echter wel.

5 februari 2014 om 17:45

@gerd

De doelstelling is zeker niet kampioen worden en Europees meedoen, dat zou ook niet reeël zijn gezien het budget, ik geloof dat direct plaatsing het doel was, de kampioenswens is echter wel intern uitgesproken en later ook extern door de spelers, de beleidsbepalers hebben echter nooit aangegeven dat dit het echte doel is, toch denk ik wel dat het mogelijk zou zijn met de kwaliteit van deze groep, helemaal als je wedstrijden als PEC-thuis, Utrecht-uit, AZ-thuis en PSV-thuis ziet en bijvoorbeeld de eerste helft bij GAE-uit en Roda-uit, ik ben van mening dat in die wedstrijden een dominantie was die ik nog niet bij Vitesse, Ajax en Psv heb kunnen ontdekken, wel bij Twente overigens een aantal keer, al was dat op een andere manier.

Verder zijn een gratis Nelom, gratis Vormer en gratis Schaken al vaak belangrijk geweest voor in de breedte, als dit nou aankopen waren van 2-3 miljoen zou ik je standpunt snappen, maar alleen van Vormer werd ook echt een permanente basisplek verwacht, hij had echter de pech dat hij 2 grote talenten uit de jeugdopleiding voor zich kreeg, ik vond hem een aantal wedstrijden dit seizoen gewoon echt goed spelen, jammer van zn blessure. Manu zou ik ook zeker nog niet afschrijven, is nog een jonge gast en laat bij vlagen toch leuke dingen zien bij Cambuur.

Goossens en Verhoek ben ik met je eens al is Goossens wel een paar keer belangrijk geweest en was hij gratis en in geval van Verhoek werd Cabral (die als lastpost werd beschouwd) geruild en kregen we nog geld toe, dus een bankzitter die goede sfeer brengt voor een bankzitter die als sfeerbederver gold en ook nog geld toekrijgen ook, prima beleid als je het mij vraagt. De spelers voegen inderdaad weinig toe, maar je moet toch spelers hebben en als je ziet waar Feyenoord voor de komst van Koeman en van Geel stond zowel financieel gezien (diepe schulden) als op de ranglijst (10e plek) kun je toch zeggen dat dit beleid in 2,5 jaar goed heeft gewerkt.

Tot slot is Immers helemaal niet aangetrokken als een middenvelder met geweldig inzicht en een fluwelen techniek, maar als werker, een type dat toentertijd nodig was in dit team. Ik vind hem uitstekend in de samenwerking met Pellè en hij heeft er dit seizoen (geen penalty's) gewoon al 8 inliggen, de enige vaste middenvelder die dat kan evenaren is Toornstra, doelpuntenmaker Davy Klaassen heeft er 1 minder (ook minder wedstrijden), niet slecht voor iemand die scorend vermogen verweten wordt.

5 februari 2014 om 19:20

Ja dat ben ik ;=)

Gudmunnson zit nu alleen maar op de bank bij AZ, omdat zijn contract afloopt en ze dus liever de kans willen geven aan spelers die wel een toekomst hebben bij de club. Logisch natuurlijk. Daarvoor was Gudmunnson wel een basisspeler. Gudmunnson is inderdaad geen echte uitblinker die AZ draagt, maar wel gewoon een goede speler en aangezien hij transfervrij is kan je hem maar beter erbij nemen, omdat Schaken helemaal aan het aftakelen is. Schaken zit nu al op 70% van zijn oorspronkelijke snelheid en dat wordt steeds minder. Naast Boetius moet je gewoon nog een fatsoenlijke buitenspeler hebben en Verhoek en Schaken zijn dat niet. Dan mogen Manu en Gudmunnson maar gaan uitvechten wie de andere buitenspeler wordt.

Hupperts gaat het denk ik niet redden in De Kuip. Hij is echt een counterspits en heeft veel ruimte nodig. Nu bij Roda speelt Roda heel verdedigend en als ze eruit komen gaat de bal naar Hupperts waardoor hij veel ruimte heeft. Bij Feyenoord spelen er 22 man op één helft en heeft Hupperts dus veel minder ruimte en krijgt hij te maken met dubbele dekking etc. Daarom denk ik dat hij niet geschikt is voor Feyenoord, want hij heeft mij nog niet in de kleine ruimtes overtuigd. Hij heeft totaal geen techniek bijvoorbeeld en komt er vooral met wat geluk langs de laatste tijd.

5 februari 2014 om 19:21

Ja dat ben ik ;=)

Gudmunnson zit nu alleen maar op de bank bij AZ, omdat zijn contract afloopt en ze dus liever de kans willen geven aan spelers die wel een toekomst hebben bij de club. Logisch natuurlijk. Daarvoor was Gudmunnson wel een basisspeler. Gudmunnson is inderdaad geen echte uitblinker die AZ draagt, maar wel gewoon een goede speler en aangezien hij transfervrij is kan je hem maar beter erbij nemen, omdat Schaken helemaal aan het aftakelen is. Schaken zit nu al op 70% van zijn oorspronkelijke snelheid en dat wordt steeds minder. Naast Boetius moet je gewoon nog een fatsoenlijke buitenspeler hebben en Verhoek en Schaken zijn dat niet. Dan mogen Manu en Gudmunnson maar gaan uitvechten wie de andere buitenspeler wordt.

Hupperts gaat het denk ik niet redden in De Kuip. Hij is echt een counterspits en heeft veel ruimte nodig. Nu bij Roda speelt Roda heel verdedigend en als ze eruit komen gaat de bal naar Hupperts waardoor hij veel ruimte heeft. Bij Feyenoord spelen er 22 man op één helft en heeft Hupperts dus veel minder ruimte en krijgt hij te maken met dubbele dekking etc. Daarom denk ik dat hij niet geschikt is voor Feyenoord, want hij heeft mij nog niet in de kleine ruimtes overtuigd. Hij heeft totaal geen techniek bijvoorbeeld en komt er vooral met wat geluk langs de laatste tijd.

5 februari 2014 om 19:21

Ja dat ben ik ;=)

Gudmunnson zit nu alleen maar op de bank bij AZ, omdat zijn contract afloopt en ze dus liever de kans willen geven aan spelers die wel een toekomst hebben bij de club. Logisch natuurlijk. Daarvoor was Gudmunnson wel een basisspeler. Gudmunnson is inderdaad geen echte uitblinker die AZ draagt, maar wel gewoon een goede speler en aangezien hij transfervrij is kan je hem maar beter erbij nemen, omdat Schaken helemaal aan het aftakelen is. Schaken zit nu al op 70% van zijn oorspronkelijke snelheid en dat wordt steeds minder. Naast Boetius moet je gewoon nog een fatsoenlijke buitenspeler hebben en Verhoek en Schaken zijn dat niet. Dan mogen Manu en Gudmunnson maar gaan uitvechten wie de andere buitenspeler wordt.

Hupperts gaat het denk ik niet redden in De Kuip. Hij is echt een counterspits en heeft veel ruimte nodig. Nu bij Roda speelt Roda heel verdedigend en als ze eruit komen gaat de bal naar Hupperts waardoor hij veel ruimte heeft. Bij Feyenoord spelen er 22 man op één helft en heeft Hupperts dus veel minder ruimte en krijgt hij te maken met dubbele dekking etc. Daarom denk ik dat hij niet geschikt is voor Feyenoord, want hij heeft mij nog niet in de kleine ruimtes overtuigd. Hij heeft totaal geen techniek bijvoorbeeld en komt er vooral met wat geluk langs de laatste tijd.

Volgens mij een mooie kans/uitdaging om echt schoon schip te maken.
Als Pelle, indi, de vrij, clasie, janmaat, schaken en immers vertrekken voor om en de nabij 30/35 miljoen.
Kan je volgens mij met Ayoub, hupperts ziyech (transfervrij), Manu(terughalen).
Aanvullen met talenten uit de jeugd.
Blijft over de SP positie en die zal vrij lastig zijn, misschien de Ridder (utrecht) of Mulenga (hoewel die vaak geblesserd is) ? Misschien Dost huren ?
Weet ook niet wat er qua spits in de jeugd loopt.

even een simpel rekensommetje..
Pelle; minima 12miljoen
Janmaat; 7miljoen
BmI; 6miljoen
Clasie; 7miljoen
deVrij; 6miljoen

Dat zijn naar mijn idee de enige zekere spelers die vertrekken.. kom je uit op +/- 40miljoen..
6miljoen om schuldvrij te worden.. 10miljoen eigen vermogen laten staan.. heb je nog 24miljoen om te investeren!!

Haha ben benieuwd hoe Feyenoord dat wil gaan opvullen? Over een paar jaar strijden ze vast mee om de titel......... in de jupiler league!

5 februari 2014 om 15:11

Wees maar niet bang dat iemand je reactie echt leuk vind. Ik heb je een duimpje gegeven voor de onnozel reactie van je. Hoop dat je nu een hele leuke middag hebt.

Droeftoeter.

Het was te verwachten dat de meeste spelers na dit seizoen weg willen. Al vind ik wel dat sommige spelers nog lang niet uit geleerd zijn bij Feyenoord.

Voor Pellè kunnen we het meeste geld krijgen. 43 goals in 49 wedstrijden is een fantastisch gemiddelde. Een bod rond de 10 miljoen moeten we gewoon meteen accepteren. Voor De Vrij en Clasie is een bod van 5 miljoen al mooi. Martins Indi en Janmaat kunnen in potentie toppers worden, dus daar moet Feyenoord echt goed over nadenken voor welk bod ze deze spelers willen verkopen.

Verder moet Feyenoord door selecteren en misschien één of twee gerichte en goede aankoop doen voor een spits en een vleugelspeler.

Hahn
Lopes Cabral
Van Beek
Kongolo
Nelom
Karsdorp
Vormer
Vilhena
??
??
Boëtius

En Schaken gaat spelen voor Kangaroe-eiland was het laatste nieuws. Immers naar het WK ?? Ballenjongens zijn daar genoeg hahahah. Tjonge wat een hoogmoed allemaal. Gisteren ook weer de flapdrol van net nederlandse voetba. Wat een intelligente overtreding, had rood moeten zijn

Als deze jongens vertrekken heeft Feyenoord toch wel een goeie en talentvolle handje spelers achter hun.

Als de Vrij vertrekt hebben we Sven van Beek. Groot talent, die zowel CV als RB kan spelen.

Voor het vertrek van Martins Indi hebben we Terence Kongolo. Ook een groot talent, die zowel CV als LB kan spelen.

Achterin hebben we ook nog Mathijsen, Nelom, van Deelen.

Zodra Clasie vertrekt, zal Rick Dekker aansluiten bij het eerste. Hij is erg explosief en precies hetzelfde typ als Clasie.

Vilhena blijft.

Dan hebben we nog Ruud Vormer, Joey Sleegers (supertalent), Goossens, Mokotjo terughalen en ik hoop dat Hakim Ziyech transfervrij erbij komt.

Aanval hebben we Boetius, Verhoek, te Vrede en er moet sowieso nog een SP bijkomen.

Ik denk dat Feyenoord dit wil kan opvangen. Als je 7 spelers verkoopt dan krijg je natuurlijk wel behoorlijk veel geld binnen, een deel daarvan kan vast wel worden geinvesteerd.

Volgend jaar staat er echt wel een goede ploeg. Dit elftal lijkt me wel realistisch

Hahn
Van Anholt
Van Beek
Kongolo
Nelom
Ziyech
Ayoub
Vilhena
Manu
Kuyt
Boetius

Jammer als ze weggaan, want sommige hebben veel voor de fans/club betekent.
Ik treur niet als ze weggaan want dan kunnen we de schulden volledig aflossen en herinvesteren.
Feyenoord moet sowieso een rechtsbuiten, centrale middenvelder halen, waarschijnlijk ook een rechtsback, spits halen en dan zit het goed, ik hoop dat vilhena op 10 komt, dan presteert hij stukken beter(zie jong oranje), misschien een poging nemen om ziyech over te nemen.
Als spits heb ik geen idee wie we moeten halen, jullie misschien?
Sleegers moeten we als back-up doen en klaarstomen voor later want hij kan zeker goed voetballen

Pelle wordt minimaal 10 miljoen. of hij dat nou waard is of niet dat word het wel. Contract tot 2017, bepalende speler en aanvoerder. Goede vervanger in de eredivisie die haalbaar is weet ik op dit moment niet.

Clasie zal ook tussen de 8 en 10 worden denk ik. bepalende speler en reserve aanvoerder. Met vormer al iemand in huis voor die positie.

Immers, zal rond de 4 a 5 miljoen liggen denk ik. Ik hoop dat als opvolger ziyech wordt gehaald van Heerenveen en/of toornstra.

De vrij zal rond de 5 a 6 miljoen liggen ongeveer. Met van Beek en Kongolo hebben we 2 goede CV ter opvanging en misschien met een extra jaartje van Mathijssen zit dat wel goed.

BMI zal ook rond de 6 a 8 miljoen liggen denk ik. Nelom is een goede vervanger en daar achter gewoon jeugd door laten stromen.

Janmaat ongeveer 5 a 7 miljoen verwacht ik. Op dit moment zie ik geen haalbare vervanger, dan opvullen vanuit de jeugd.

Schaken, die mag van mij gratis en voor niks weg. Dan wil ik hem zelf ook nog wel brengen, dat die man uberhaupt salaris krijgt is al een wonder. Dat deze man zelfs interlands achter zijn naam heeft staan, is iets waar ik wij als nederlanders niet trots op moeten zijn.

5 februari 2014 om 16:17

Ik ben het met je eens.
en ik kan ook wel lezen dat je niet zo'n hele grote fan bent van schaken.
vind hem dit jaar ook slecht ,maar de 2 jaar hiervoor was hij toch belangrijk voor vele assist.
Maar ik ben meer benieuwd naar jou optie voorin.
met welke voorhoeden zou je spelen volgend jaar

5 februari 2014 om 18:20

Hahaha. Sorry hoor, maar lees ik dit goed? Immers 4 a 5 miljoen? Teveel kokosnoten op je kop gehad?

Ook Clasie gaat nooit een bedrag van 10 miljoen opleveren. Komt simpelweg tekort voor de sterkste competities, denk ik. Voor Feyenoord en de Eredivisie een prima speler, dat wel!

Dit scenario zie je al een tijdje aankomen natuurlijk, maar is in mijn ogen niet zo erg. Ja bent A van de restschuld af en B, er is dan nog 15 a 20 mil over om te herinvesteren. Daar moet best wat leuks van te halen zijn. Hupperts, Zyech, Toornstra en Dost bijvoorbeeld.....

Mulder/Hahn
Aankoop?
Van Beek
Kongolo
aankoop?
Toornstra
Zyech
Vilenha
Hupperts
Dost
Boetius
5 februari 2014 om 16:14

Heb je opties de beide backs?
Spelers uit nederland bevoorbeeld

5 februari 2014 om 16:53

De backs zijn wel het moeilijkst in te vullen. Maar als overbrugging op de RB kun je denken aan Verheagh (onlangs nog geselecteerd door Van Gaal). Hij speelt in de tweede Bundesliga en kan dus nooit heel duur zijn.

De LB is moeilijker. We hebben natuurlijk nog Nelom, maar dat is een net nietje. Misschien is het mogelijk om Butner te huren? Als ik mij niet vergis is Viergever komende zomer ook transfervrij, zou interessant kunnen zijn.

En als we het toch over gratis spelers hebben. Die Ijslandse vleugelspits van AZ, Gudmundson, is ook transfervrij na dit seizoen. Als hij niet teveel wil verdienen is dat een leuke optie voor de breedte.

Schaken 1 mljn
Pelle 10mljn+
Martins Indi 7mljn+
Immers 3mljn+
Janmaat 10mljn+
Clasie 7mljn+
De Vrij 7mljn+

Als je zo de bedragen ziet, de bedragen die MvG minimaal gaat vragen levert dit toch al gauw een slordige 45mljn op, haal daar de 6mljn schuld vanaf en je houdt er 39mljn van over.

Zeker als Martins Indi, Janmaat. Clasie, De Vrij een goed wk spellen of iedergeval mee mogen en een beetje redelijk spellen kan dat bedrag nog behoorlijk oplopen.

Met hen of zonder hen worden we volgend jaar ook geen kampioen en dus moeten we er niet al te dramatisch over doen. Gezond worden en bouwen aan een sterkere daadkracht is en blijft ons doel.

5 februari 2014 om 16:12

IK vind 7 voor de Vrij aan de hoge kant.
Clasie eigenlijk ook tenzij hij naar Benfica gaat of zoiets.
Want die halen nooit spelers onder de 7 a 8 miljoen.
Janmaat 10 is ook veel ,maar als hij naar een grote club gaat zou het kunnen.
Ben benieuwd naar jou opstelling voor volgend jaar.
Zou Feyenoord Mathijsen moeten behouden volgens jou.
Als die weg gaat is je salaris plafond gedaald met een paar ton

wat ik niet snap is dat een groot deel van de mensen zegt dat pelle het moeilijkste is op te vangen, ik denk hier heel anders over de speler die bij een vertrek van pelle echter zal moeten verdwijnen is immers aangezien er dan minder ballen zullen worden terug gelegd.

als je dan op 10 een speler hebt staan die wel technisch goed genoeg is om daar te spelen (ziyech bv) dan kun je met te vrede in de spits gaan spelen, hij heeft namelijk met de paar minuten die hij kreeg dat hij als afmaker goed rendeert maar dat de spelers om hem heen dan wel voor een goede aanvoer moeten zorgen.

als je dan als vervanger van schaken/armenteros ook nog een goede speler kunt vinden (en niet hupperts want die heeft een kilometer ruimte nodig om zijn man te passeren) heb je in mijn ogen de voorhoede en het middenveld op orde dan moet je alleen nog voor de RB positie een goede speler vinden en dan is het klaar.

en dan kun je bijvoorbeeld hiermee gaan spelen

hahn/mulder
?/cabral
?/van beek
kongolo
nelom
vormer
ziyech
vilhena
?
te vrede
boeitius
5 februari 2014 om 16:04

Ik zou bijna zeggen dat je er verstand van hebt. Nee grapje hoor.
Ik ben het eens met je opstelling je mist denk ik alleen Manu want die kost niks

Het belangrijkste is waar die spelers allemaal heen gaan.
Ik las Clasie misschien naar benfica dat is een club die makkelijk veel geld neerlegd voor een speler.
Gaan spelers naar duitsland zal je er minder krijgen voor de zelfde speler.
Laat Pelle maar naar quatar gaan als ze maar genoeg neerleggen.
Alleen een vraagje weet iemand waar de Vrij heen moet?
Misschien HSV als ze degraderen?
Geintje maar ik zou het echt niet weten.

Ik denk dat Feyenoord hier een mooie klapper gaat maken.

Pelle ( 10 miljoen hoog bedrag maar hij ligt goed in de markt) De Vrij (4 miljoen Puur omdat hij international is) Immers (2 miljoen is populair bij Engelse laagvliegers) Martins Indi (6 miljoen lijkt me een redelijk bedrag) Schaken (1 miljoen omdat hij een laatbloeier is met een international) Clasie (8 miljoen omdat hij ook een goede reputatie heeft in het buitenland) Janmaat ( 5 miljoen goede speler maar zit in een dip en heeft een matige indruk in Europa achter gelaten)

Levert een totaal bedrag van 38 miljoen op lijkt hiervan gaat nog ongeveer 25 van de premies naar talenten pools, spelers en zaak waarnemers dus houd je zo'n 28,5 miljoen euro over daarvan zo ik direct de overige 6 miljoen schuld mee aflossen dus blijft er nog maar 22,5 miljoen euro over ook zou ik direct 7,5 op zij leggen om achter de hand te houden dan begin je het seizoen met een budget van 15 miljoen euro.

Aankopen : van Anholt (schatting bedrag 4 miljoen euro heeft van de zomer een contract van nog 2 jaar) Kalas (proberen te huren voor zo'n 0,5 miljoen euro exclusief salaris zal mogelijk champions leage ervaring op kunnen doen en zal weinig kansen krijgen met Terry, Luiz, Ake, Cahill en Zouma) Gudmundsson (als linksbuiten aantrekken is na dit seizoen transfervrij heb ik begrepen kan het mis hebben) Alleen Ziyech en Ortiz kunnen mogelijk duur zijn maar Feyenoord heeft wel echt een verdedigend middenvelder nodig weet niet precies hoe het zit met hun contracten. Nemeth lijkt me wel mogelijk voor 1 miljoen zijn contract loopt na dit seizoen af maar Roda heeft wel een optie voor nog een jaar.

Hahn, Cabral, van Beek, Mathijsen, Woudenberg, Vormer, Sleegers, Achabar, Manu, Te Vrede, Goossens. (zwakke aanval op de bank misschien ook Kuyt aantrekken voor een sterk alternatief op de rechtbuiten en spits positie)

Mulder
Anholt
Kalas
Kongolo
Nelom
Vilhena
Ortiz
Ziyech
Boetuis
Nemeth
Gudmundsson
5 februari 2014 om 20:56

Chelsea gaat natuurlijk geen spelers verhuren aan een concurrent van Vitesse of denk je wel?

5 februari 2014 om 21:30

Waarom niet ze hebben en in het verleden al jeugdspelers bij ons weggehaald en ook nu in hun selectie zit Ake een speler die ze bij ons hebben weggekaapt. Kalou hebben we ook aan hun verkocht we hebben dus al vaker zaken met hun gedaan daarnaast zou Chelsea zich erg kinderachtig opstelling wanneer Feyenoord met een goed begeleidings-plan en een huursom zich zich meld bij Stamford Bridge dat ze door een samenwerking met vitesse niet meewerken.

Ook weten ze bij Chelsea dat Feyenoord een van de beste jeugdleiding heeft en dat Feyenoord nog altijd een invloed heeft op de jeugdspelers ze zullen dan jeugdspelers eerder naar Arsenal en Manchester City praten als Chelsea zich zo opstelt.

Voor de ontwikkeling is het ook beter voor de speler zou leer je bij Feyenoord meer om met druk om te gaan want laten we eerlijk zijn spelen in de Kuip en spelen in Gelderdome zit een redelijk verschil in.

En nog iets Merab Jordania de grote vriend van Abramovich is inmiddels al vertrokken bij Vitesse de samenwerking is nog tot stand maar in het voordeel van Vitesse zal dit niet werken.

Ik hoop dat ze de hele selectie verkopen. Op deze manier haal je zeker 50 miljoen binnen. Daarmee schuld aflossen, hou je nog ca 30 a 40 miljoen over. daar kun je leuke jonge spelers met groeipotentie kopen en de helft aanvullen met eigen jeugd.

5 februari 2014 om 17:01

Die aandelen die de VvF hebben gekocht,die moet Feyenoord toch ook betalen? Dat ligt toch rond de 30 miljoen ofzo?

Wat ik begreep kan feyenoord25% van de transfer inkomsten weer uitgeven.
Dus je kan wel 35 miljoen binnen krijgen maar dan kan je slechts 8 miljoen investeren.
Maar dan zijn wel op Mathijsen na alle groot verdieners weg.

Clasie wordt vervangen door Vormer, met daarachter Dekker.

Indi op de back door Nelom, centraal Kongolo.

de Vrij's opvolger stond met van Beek al klaar.

Schaken heeft "het" al een jaar niet, Boetius naar rechts en Manu + aankoop voor de linkerkant.

Immers is degene die zorgt dat Pelle in de 16 kan blijven, hij doet echt al het vuile werk voor Pelle, waardoor deze nog meer rendeert, maar zie hem niet vertrekken, zowel, dan Vilhena naar de 10 en een linkermiddenvelder aantrekken, bijv. Ayoub.

Pelle, wat zou ik zeggen, hij is belangrijk, maar zonder hem speelden we nog vrijer en gevarieerder. Ik zou als ik Feyenoord was, vol gaan voor Dost, maar ook Achabar hebben we nog en te Vrede heeft het, als hij speelde, gewoon goed gedaan!

Voor Janmaat moet je echt een vervanger halen, maar misschien 1 op leeftijd, 29 tot 32, voor 2 of 3 jaar, want Lopes Cabral viel mij positief op!

Kom ik tot deze selectie waarin v. Geel echt slim moet investeren en meteen raak, want missers kunnen wij ons niet veroorloven!

Gk Mulder, Hahn, Graafland
Rb Lopes Cabral, Aankoop
Rcb v. Beek, v. Deelen
Lcb Mathijssen, Kongolo
Lb Nelom, Woudenberg
Rm Vormer, Dekker
Cam Vilhena, Sleegers, Slabbekoorn
Lm Goossens, Aankoop
Rs Boetius, Idrissi
Sp Achabar, te Vrede
Ls Manu, Aankoop

Zoals ik de selectie zie zonder aankopen, dus 3 "noodzakelijke" aankopen om elke positie dubbel bezet te hebben! Maar gezien onze financiele situatie zouden we jeugd door moeten laten komen en wordt het in de voorbereiding kijken wie er aanhaken of afvallen voor de open positie's.

Gegadigden zijn Slabbekoorn, Idrissi, Dekker, v. Deelen, Sleegers, maar ook Karsdorp en Nieuwkoop o.a. kunnen zich aankomende zomer misschien wel profileren?

Ik zou kijken naar allereerst transfervrije spelers. Maar Guidetti speelt nu niet en heeft na de zomer een 1 jarig contract over! Drenthe en el Hamdoui zouden in deze jonge groep wel pit kunnen brengen, maar brengen ook vaak onrust. Kuijt heeft de routine en in de eredivisie kan die nog wel 2 jaar mee! Deze acht ik betaalbaar, maar salaris ligt hoog!

Wat je ook kan doe is zoeken naar spelers die zich willen revancheren, vertrokken uit NL en vervolgens niet geslaagd, Dost, Chadli, etc.

Al met al wordt het een drukke zomer waar ik toch wel naar uit kijk!

Pelle, 11/12 miljoen euro. heeft zijn klasse bewezen. Scoort aan de lopende band en het feit dat hij de jaren hiervoor er geen zak van bakte is niet van invloed op zijn klasse nu.
Bmi, 6/7 miljoen, is minder op LB. Gewoon meestal basis CV in oranje dus gewoon veel waarde.
De vrij 7 Miljoen. Ik schat de vrij hoger in qua prijs dan BMI omdat hij meer ervaring heeft en een stuk beter en rustiger is in de opbouw. verdedigend moet hij het alleen wel afleggen tegen beer Bmi.
Clasie 6/7 miljoen, Word steeds beter en is gewoon samen met blind de beste CVM van de Eredivisie
Janmaat 10 miljoen, Vaste basisspeler oranje en echt een geweldige back, Blinkt altijd uit in dit Feyenoord en weet zeker dat hij bij bijna elke club een aanwinst kan zijn.
Schaken 1 miljoen. Lekker cashen. dit jaar brengt hij weinig, maar heeft hiervoor het NL elftal gehaald, dus het word hem gegund om nog 2/3 jaar zichzelf financieel te laten verwennen
Immers. 1.5 miljoen. Een nuttige kracht, geschikt voor het spel met Pelle die niet veel rent, maar als er een andere spits komt word hi overbodig

Inkoop: Ayoub (3 miljoen) FCU heeft ondanks van Seumeren nog steeds geld nodig en kunnen niet weigeren.
Ziyech mits transfervrij. Wil Vilhena graag op Cam zien.
Pele van anholt (2/3 miljoen) Vervanger Janmaat
Kali (2 miljoen) Kan mooi naast Ayoub spelen en dan Vilhena op 10.
Poging Kalou, kan op Rechtsbuiten spelen en spits. Maar lijkt onhaalbaar.
Guidetti (5 miljoen) kent de club en wilt graag spelen.
Slabbekoorn en idrissi veel laten invallen. Karsdorp hebben we ook nog die in kan vallen waardoor Vilhena op CM komt. Lopes cabral als vaste stand in.
Dijkhuizen (2 miljoen) weet niet welke vleugel hij speelt, maar zie hem graag op lb

Hahn
Van anholt
Van beek
Kongolo
Dijkhuizen
Ayoub
Vilhena
Kali
Kalou/Hperts
Guidetti
Boetius

Zie al weer allerlei aankopen voorbij komen maar men is blijkbaar de afgelopen jaren vergeten.
Laten we eerst financieel gezond worden voordat we weer aankopen gaan doen.
Alleen de rechtback positie is een probleem als Janmaat vertrekt. De rest is allemaal op te vullen met eigen spelers.
Zolang we nog schuld hebben( +/- 4 miljoen) en de VvF niet hebben afbetaald (30 miljoen) zou het stom zijn om aankopen te doen om voor het kampioenschap te gaan.
Feyenoord moet eerst weer 100% op eigen benen gaan staan en dan pas naar eventuele prijzen gaan kijken.
Afgelopen jaren heeft Feyenoord het gewoon geweldig gedaan. Zonder echt geld uit te geven steeds in de top 3 terecht te komen is gewoon uitstekend. Dit lekker voortztten totdat we alles hebben afbetaald. En daarna Ajax van de kroon stoten.

Mulder
Aankoop
van Beek
Kongolo
Nelom
Immers
Vormer
Vilhena
Manu
Achabar
Boetius

Beetje stemmingmakerij.. Niemand zal gratis de deur uit lopen en meerdere hebben zelfs nog minimaal 2 jaar contract.. Feyenoord zal gewoon voor iedereen een mooie transfersom kunnen vragen, wat per definitie geen slecht nieuws voor Feyenoord hoeft te betekenen! Zolang ze maar goed beleid blijven voeren.. Geen woorden maar daden!

Feyenoord zal deze zomer leeglopen, maar niet getreurd. Janmaat, de Vrij, Indi, Schaken en Immers zijn op te vangen. Pelle wordt lastiger, maar ook daar zal van Geel wat op vinden. Voor het middenveld zou ik kijken naar; Toornstra, Ayoub of Kali. Jonge spelers, maar zeker klaar voor de top in Nederland. Op rechts zou je Boetius kunnen zetten met Manu op links. Linksback Nelom, rechts-centraal van Beek en rechtsback Lopes Cabral. Als er budget is zou je nog een andere rechtsback kunnen halen anders wordt het wel heel jong. De spits zal weer een gokje worden, want veel goede spitsen zullen niet beschikbaar zijn. Misschien die nieuwe van Utrecht meteen overnemen? Speelde zeer goed tegen Ajax!

Valt trouwens op dat vooral de ajaxieden hier op clasie lopen te bashen.. Het is gewoon een hele goede jonge voetballer die niet voor niks vaak door Louis van gaal wordt geselecteerd voor oranje! Daar doet een mindere wedstijd voor de beker niks aan af, kan ook een wedstrijd herinneren in de arena toen het onterecht 1-1 werd door een kopbal van vertonghen.. Waar het middenveld onder leiding van clasie en el ahmadi de lijnen uitzette!

Wat een absurde bedragen zie ik voorbij komen. Zou niet weten waarom Pelle niet voor 15 miljoen weg kan. Wanneer dezelfde clubs nog interrese hebben vanuit olielanden zal dat geen issue zijn. Voor een speler als BMI gaat men zeker meer betalen dan 5 a 6 miljoen wat ik hier lees. Het zijn internationale verkopen, geen verhuizing naar een eredivisieclub. Speelt in de basis bij het Nederlands elftal (altijd top 10 Fifa), heeft de leeftijd mee en het huidige contract speelt ook een rol. Dus BMI gaat niet voor minder dan 10 miljoen weg. Clasie, staat bovenaan in de eredivisie lijst dacht ik, is onderdeel van hetzelfde Nederlands elftal, is ook erg jong. Dus ook gewoon 10 miljoen. Janmaat, even serieus, veel beter zijn ze internationaal niet bij de gemiddelde suptopper. Dus ook gewoon 10 miljoen. Zitten we al op 45 miljoen. Voor de Vrij zal men wellicht iets minder krijgen, omdat hij toch de mindere is uiteindelijk. Toch nog 5/6 miljoen. Boetius mag men komen halen voor 20 miljoen. Maw lekker houden dus. Gewoon opvangen met eigen jeugd en 1 of 2 gerichte aankopen doen. Feyenoord heeft ballen gekregen en gaan simpelweg niet meer akkoord met onzin bedragen zoals zovaak in het verleden... Wat heeft van Persie ook alweer gekost?

weg:
pele 12mil
devrij 6mil bij goed wk 8/9mil
janmaat 6mil bij goed wk 9/12mil
bmi 6mil bij goed wk 8/9mil
schaken 1mil of anders gratis
matthijsen 1/2mil
immers 1/2mil
clasi 5/6mil bij goed wk 7/9mil

bedrag is minimaal 36 mil als ze allemaal een club vinden. laten we zeggen 15/18mil transfergeld.

kopen:
RB johanson van az 2/4mil
SP dost, guidetti huren
cm ayoub 2/4mil
cm toornstra 5/7mil (misschien ruildeal met vormer plus 3/5mil)
cam ziyech transfervrij
lv/rv/cam linssen 1/3mil
rv hupperts 3mil
rv die turk van heerenveen groot talent bilal bakir..... 1/4mil
cv dan heb je nog ong 4mil voor een grote sterke verdeiger iets voor de scouts ik weet nu niet zo eentje op te noemen misschien een talent uit brazilie

hahn
johanson
aankoop/vbee
kongolo
nelom
vilhena
toornstra
ziyech/ayoub
linssen
dost
boetius

Feyenoord gaat gouden tijden tegemoet. Bakken met geld gaan binnenstromen, schuldenvrij, de investeerders krijgen een groot deel terug en tot slot heeft Feyenoord een zeer behoorlijk budget om mee te winkelen.
Martin van Geel is dit klusje wel toevertrouwd.

Hoe dan ook, Feyenoord is sportief en financieel weer aan de top van Nederland.
Knappe prestatie van Feyenoord.

5 februari 2014 om 22:16

Laten we niet te hard juichen. 2 jaar geleden was ik ook overtuigd dat we vele miljoenen zouden verdienen aan onze toptalenten. Nu begin ik er steeds meer aan te twijfelen. Van Geel is een goede onderhandelaar maar je kunt niet verwachten dat hij voor een speler als de Vrij wel even 10 miljoen binnenhaalt. Er zijn tijden geweest dat ik 10 miljoen voor de Vrij een minimaal bedrag vond. Nu gaat dat never nooit lukken. Spelers lijken toch stil te staan in hun ontwikkeling en missen Europees voetbal. Op het moment mogen we blij zijn met 5/6 miljoen voor de Vrij. Eerst maar eens zien en dan geloven wat er waar is van deze geruchten. Wat wel zeker is is dat we snel schuldenvrij zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren