Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pelé: ‘Als ik kijk naar de laatste tien jaar, is hij de beste, zonder twijfel’

Laatste update:
/

Pelé heeft zijn licht laten schijnen over de eeuwige discussie wie de beste speler ter wereld is: Cristiano Ronaldo of Lionel Messi. Wat de Braziliaanse voetballegende is het de Argentijn. “Hij heeft de afgelopen tien tot vijftien jaar het meest constant gepresteerd”, aldus de drievoudig wereldkampioen.

De oud-international van de Goddelijke Kanaries werd vrijdagavond in Glasgow tijdens An Evening with Pelé gevraagd naar wie hij de beste voetballer ter wereld vindt. "Ik kan wel een aantal namen noemen, maar als ik kijk naar de laatste tien tot vijftien jaar, dan vind ik Messi de speler die het meest constant heeft gepresteerd, zonder twijfel.”

"Er zijn heel veel goede voetballers”, ging de 75-jarige Pelé verder. “Cristiano Ronaldo kwam iets later, maar is een ander type speler. Messi is wat georganiseerder, scoort vaker. Cristiano Ronaldo is als de Ronaldo van Brazilië. Hij is een doelpuntenmaker, maar als ik moet kiezen als voetballer, is het wat mij betreft Messi.”

Wie is volgens jou de beste speler ter wereld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lol, als Ronaldo nou in iets beter is, is het wel goals maken. Hij scoort juist vaker, Messi is naar mijn mening beter in het meevoetballen. Beide geweldige spelers.

17 september 2016 om 16:35

Valt het niemand op dat hij zegt dat Ronaldo iets later kwam? Volgens mij speelde Ronaldo toch echt eerder op een wereldklasse niveau! Wederom lult Pele maar weer wat.

17 september 2016 om 16:40

Jawel mij, Ronaldo was al een gevestigde waarde toen Messi pas kwam piepen, Pele is ook al wat ouder e, het is hem vergeven.

17 september 2016 om 17:17

Wat maakt het uit? Messi is gewoon beter, ongeacht de leeftijd of goals.. je inzicht, wat je doet met het balletje.. bij ronaldo zeg je wou.. bij messi staat je mond gewoon open, al jaren

17 september 2016 om 17:38

Maar hoorde Messi niet gewoon eerder dan Ronaldo bij de beste 3 spelers van de wereld? Ronaldo kwam toch echt pas later bij dat niveau.

17 september 2016 om 18:12

Ronaldo had als eerste een gouden bal, dus dat gaat niet op. Gewoon een vergissing van Pele

17 september 2016 om 18:22

Nijoheth

Neen Ronaldo won al een gouden bal voor Messi, Messi was toen een gigantisch talent, Ronaldo al een ster.

17 september 2016 om 18:45

Alexdelpiero10,

Nou ja, dat is ook niet helemaal waar.

Messi was in 2005 een gigantisch talent. Je kunt je vast wel de wedstrijd tegen Juventus voor de geest halen. In 2006 was hij al een vaste waarde aan de rechterkant. Miste nog de CL finale omdat hij er vlak voor geblesseerd raakte.

Het volgende jaar, 2007, op 19-jarige leeftijd, was hij toch echt al een ster, waar hij wereldgoal na wereldgoal aaneenreeg. Mijns inziens indertijd al duidelijk de beste speler.

Het jaar daaropvolgend was het een groot drama in Barcelona. Kenden een groots verval. Hierdoor viel het team en dus de spelers buiten de boot en werd Messi een beetje vergeten.

Het jaar erna, 2009, werd er geschiedenis geschreven.

17 september 2016 om 18:50

Juist ja de wedstrijd waarin toenmalig directeur Moggi vroeg of hij Messi mocht huren haha, dat ging niet door jammer genoeg

Messi was toen wss al een ster ja, maar Ronaldo presteerde echt fenomenaal in 2007-2008, dat jaar vond ik hem echt wel de beste, want hij scoorde er op los en maakte ook de mooiste acties. Dat Messi de betere voetballer van de twee is vind ik overigens zelf ook hoor.

17 september 2016 om 18:53

Messi won zijn 3e ballon dor op zijn 23ste daarnaast is messi 2,5 jaar jonger dan ronaldo. En daarnaast irriteer ik me eraan als mensen roepen dat ronaldo meer goals heeft gemaakt.. dat is toch logisch aangezien hij 2.5 jaar ouder is?? Ronaldo heeft in 350 wedstrijden voor real 366 goals gemaakt maar hoeveel goals heeft messi in die zelfde periode gemaakt voor barcelona??denk dat het niet veel verschikt of dat messi er zelfs meer heeft.

17 september 2016 om 19:01

Hé, leuk feitje.

Ja, ik doelde enkel op 2007. Toen brak Messi definitief door.

In 2008 werd Ronaldo door Alex Ferguson in de spits gezet, wat uiterst succesvol was, en dat was het definitieve jaar waarin hij doorbrak, waar dat Messi´s slechtste jaar in zijn carrière was.

17 september 2016 om 16:36

90 goals in een jaar van Messi vergeten? Messi heeft ook een betere gemiddelde over hun hele carrière genomen. Messi is altijd een betere doelpuntenmaker en voetballer geweest.

17 september 2016 om 16:49

Betere doelpuntenmaker hahaha. Stel dat Ronaldo bij United niet op het middenveld speelde en ook niet op rechts, in mindere mate, wat moeilijker is om te scoren. Dan had hij misschien wel 80 goals meer dan Messi, maar dat weten we niet en dat zullen we ook nooit weten. Maar wat we wel weten, is dat Messi al bijna 10 jaar in dezelfde opstelling speelt dat op hem is ingesteld.

17 september 2016 om 17:07

Stel dat messi als valse spits was blijven spelen in plaats van aan de rechterkant omdat het supertrio messi suarez neymar dan beter loopt, zou hij ook wat meer goals scoren.

17 september 2016 om 17:21

Ronaldo maakte vanop links bij Man u 40 doelpunten in 1 seizoen en het jaar erop werd die vaak in de spits gezet en scoorde die er 25.ronaldo is het meest productief vanop links en niet in de spits.

17 september 2016 om 18:40

Minpunt van Messi is wel dat hij nog niks heeft gewonnen met Argentinië, als je zo goed bent moet je ook met een minder team een prijs kunnen winnen. De afgelopen jaren is Messi de betere, alleen Ronaldo kan wellicht langer op topniveau blijven. Als Messi snelheid inlevert lijkt me dat wel een probleem gezien zijn lengte, bij Ronaldo minder als hij het kan compenseren met lengte en kracht.

17 september 2016 om 18:44

Minder team? Aguero Higuain Di Maria Gaitan allemaal goede spelers en verdediging ook gewoon goed met Mascherano Zabaleta en Garay

17 september 2016 om 18:45

Alleen in Spanje ja. Alsof messi er 42 in Engeland scoort. Sinds Ronaldo in Spanje speelt is zijn gemiddelde hoger dan die van Messi. Dus Ronaldo is de betere doelpuntenmaker.

17 september 2016 om 18:52

Er is geen goed argument waarom Messi er geen 42 zou scoren in de PL.

Stel dat hij bij het huidige City zou spelen, dan zou hij de doelpunten gewoon aaneenrijgen, zoals hij dat sinds jaar en dag doet.

Men denkt er niet aan dat als hij naar de PL zou vertrekken hij in het beste team zou terechtkomen, waar het bestuur haar uiterste best zou doen om de juiste (wereld)spelers aan te kopen, opdat hij en het team optimaal zouden functioneren.

We hebben het hier over Lionel Messi.

17 september 2016 om 18:55

Hmmm, jij schetst wel een ideale situatie. Stel dat Messi samen moet spelen met nietsnutten als Giroud en Walcott bij Arsenal, wat dan? Ik zeg niet dat hij er geen 42 zou scoren, en dat boeit mij ook eigenlijk niet, want een keypass of een assist telt voor mij net zoveel mee als een doelpunt.

17 september 2016 om 18:59

Messi zal nooit bij nietsnutten als de spelers van arsenal spelen. Hij is veel te goed voor arsenal. Daarnaast kan arsenal hem niet betalen.

17 september 2016 om 19:11

Gooner4eva,

De vraagstelling is wat er zou gebeuren mocht Messi in de PL spelen, dus is de crux waarschijnlijkheid inschatten aangaande het onderwerp. Dat is exact wat ik doe.

Wat als telt dus niet. Hij zou eenvoudigweg niet met nietsnutten spelen, maar hoogstwaarschijnlijk in het beste team, welke hij drie klassen beter zou maken, en vervolgens zouden ze zich waarschijnlijk stelselmatig ontwikkelen als team.

Dat men hem bij een Bournemouth (niet te serieus) wilt zien presteren is natuurlijk redelijk achterlijk.

17 september 2016 om 22:16

Alsof Ronaldo bij United een stel nietsnutten had rondlopen. Je had daar ene Scholes rond lopen, wellicht de beste passer ooit.

17 september 2016 om 23:05

Dit bedoel ik dus meters langen argumenten over wie nou beter is geniet gewoon van elke voetballer natuurlijk mag iedereen een voorkeur hebben maar niet iedereen is dat geïnteresseerd in

17 september 2016 om 23:38

Ik heb het wel eens met Messi te doen dat hij vergeleken wordt met Ronaldo. Hij zal dat niet leuk vinden en het als een belediging zien.

18 september 2016 om 09:09

Argentinie is geen mindere team, ze hebben de beste spelers op papier.

Logisch toch? Wie anders dan Messi? Wat deze man heeft geflikt de afgelopen decennium heeft bijna niemand gedaan. En ik heb het niet alleen over het aantal doelpunten of records maar ook puur om zijn spel. Dat balletje vast aan z'n poten elke wedstrijd. Dat een mens over zulk talent kan beschikken is ongelooflijk.

17 september 2016 om 17:22

Ronaldo

17 september 2016 om 17:22

Dat is iemand anders dan messi

Dat is nog eens een interessante discussie, of Messi of Ronaldo beter is.

17 september 2016 om 16:39

Die hebben we inderdaad nog niet gehad haha

Maar goed, mij boeit het niet zoveel, wie nu de beste is, ik geniet van elke goede voetballer, Messi met zijn korte tikjes, Ronaldo met zijn dodelijke loopacties, Iniesta met zijn sleepbewegingen, Silva met zijn wegdraaien, Chiellini met zijn dodelijke tackles, Buffon met zijn parades, ik zie het allemaal even graag.

17 september 2016 om 17:08

Precies zo zie ik het ook gewoon van elke topvoetballer genieten

17 september 2016 om 20:20

Bijna letterlijk dodelijke tackles

Niks aan gelogen, messi betere voetballer. Ronaldo is de betere afmaker, zo is het gewoon mensen die dat niet zien hebben zoals jan boskamp zou zeggen een boom in hun oog ofso.

17 september 2016 om 16:36

Ronaldo is niet de betere afmaker. Ronaldo doet veel meer alleen en heeft dus meer doelpogingen. Ronaldo eist ook alle vrije trappen op. Des te knapper dat Messi zoveel scoort.

17 september 2016 om 18:47

1 op 1 tegen een keeper. 90% kiest voor Ronaldo. En terecht.

18 september 2016 om 10:28

Aan de reacties te zien kiest zeker geen 90% voor Ronaldo

Ronaldo is beter met z'n zwakke been en in koppen (nou is dit heel logisch door het verschil in lengte).
Ook in doelpunten maken zou ik zeggen dat Messi beter is, toen Barcelona helemaal om Messi heen gebouwd werd maakte hij een recordaantal doelpunten, wat nu nog steeds staat.
Kansen creeeren, assists geven, en weet ik wat allemaal, daar is de kleine Argentijn ook beter in. Is in principe vrij logisch en geen sneer naar Ronaldo, want hij is natuurlijk ook een van de beste afmakers aller tijden.

17 september 2016 om 16:52

Nee lengte maakt niks uit, Griezmann is ook niet de langste maar kijk hoe hij kopt. Beter dan een Benzema, die bijna 1,90 is. En Neymar is ook niet de langste maar kijk zijn linkerbeen, even sterk als die van Ronaldo.

17 september 2016 om 17:36

Tuurlijk wel, als je 1,90 bent is het makkelijker om te koppen dan als je 1,65 bent. Je kan makkelijker bij de bal, je kan hoger springen en over het algemeen zal je ook sterker zijn dan iemand die maar 1,65 is

17 september 2016 om 17:51

Oh op die manier wel, maar als je er hard genoeg voor werk heb je voorbeelden als Griezmann en Neymar.

17 september 2016 om 17:06

Messi is klinischer, maar juist omdat ronaldo zo sterk in de lucht is is ronaldo de betere doelpuntenmaker. Ronaldo kan op elk moment op elke manier scoren en hij doet dit ook. Messi is daarentegen wel een veel betere voetballer en completer als voetballer.

17 september 2016 om 17:27

Die 91 doelpunten in een kalenderjaar waren echt te ziek voor woorden.ronaldo bereikt in zijn beste kalenderjaar 65 doelpunten en dat geldt voor Messi ook als je dat ongelooflijke jaar weglaat.wat die man in 2012 heeft neergezet is onbeschrijfelijk.en dat besef ik nu pas.

Ik durf te wedden dat straks hier in de reacties de discussie weer los gaat barsten over wie nou beter is met meters langen argumenten

“cristiano Ronaldo kwam iets later, maar is een ander type speler. Messi is wat georganiseerder, scoort vaker.

Dit is een eeuwige discussie en respect voor de beste man, maar Messi die meer scoort dan Ronaldo klopt totaal niet. 1. Ronaldo heeft zo uit me hoofd in zijn loopbaan 20 goals meer dan Leo, 2 Ronaldo begon als een dribbelaar puur genot op het middenveld en in zijn laatste 2 seizoenen begon hij pas als echte goalgetter. En natuurlijk is Messi de betere voetballer, maar mensen zeggen zo vaak dat Ronaldo niet kan voetballen. Maar waarom is hij dan een prof geworden en Touzani of de 2 van F2freestylers niet? Voetballen is meer dan magistrale dribbels en sublieme passing. Het fysieke en mentale aspect hoort erbij en dat wordt heel erg onderschat. Beide horen bij de top 5 aller tijden en Ronaldo en Messi zijn voor mij beide een Goat.

17 september 2016 om 16:50

Het verschil was voor vandaag 33 doelpunten in het voordeel van C. Ronaldo. Hij heeft ook 154 wedstrijden meer gespeeld dan Messi.

17 september 2016 om 16:54

Jaa en daarvan 6 seizoenen op het middenveld

17 september 2016 om 17:02

Ferguson had hem daar neergezet met een hele goede reden

17 september 2016 om 17:15

In opoffering van het team. Omdat United niet op 1 spelers was ingesteld en dat is Real nu ook niet. Wat Barca wel Was.

17 september 2016 om 17:21

Nee dat was niet de reden. Hij doet nu nog steeds precies hetzelfde.

17 september 2016 om 18:41

je bent echt simpel he

17 september 2016 om 22:39

Zullen we voor de grap even kijken hoelang messi al vanaf rechts komt dan?

18 september 2016 om 08:45

@AS Dortmund

Wat is makkelijker scoren, rechterflank en linkerbeen of rechterflank rechterbeen?

18 september 2016 om 08:48

@xavihernandes_

Nee? Want tegenwoordig is hij een pure aanvaller en heeft zijn dribbels achtergelaten, maar soms zien we nog wel wat oude bewegingen terug. Weliswaar minder effectief, maar hij scoort er nu 50 per jaar, dus mij hoor je niet klagen.

17 september 2016 om 17:08

Wat een fabeltje. Ronaldo speelde inderdaad op het middenveld maar was gewoon een buitenspeler hoor. Vergelijkbaar met arda turan en zoveel verschilt hij dus niet met messi, die ook als buitenspeler begon.

17 september 2016 om 17:49

Hij was zeker geen buitenspeler, maar gewoon een middenvelder.. Als je niet naar het United van toen hebt gekeken, reageer dan ook aub niet

17 september 2016 om 18:02

Ronaldo en middenvelder zijn antoniemen.

Hij speelde op rechts in een 4-4-2. Dan kun je hem wel een middenvelder noemen, maar dan kijk je te simplistisch naar de kwestie. Op papier zou je het wellicht kunnen stellen.

Echter is de crux de wijze waarop die rol bekleed wordt, en dat is in dezen buitenspeler.

17 september 2016 om 19:01

Een rechtsmid in een 442 staat gewoon gelijk aan een buitenspeler. Je gaat mij niet vertellen dat ronaldo bij united dezelfde rol als bijvoorbeeld iniesta bij barca heeft nu.

17 september 2016 om 18:49

Touzani is geen profvoetballer geworden door een rugblessure waardoor hij niet lang kan rennen

Je ziet steeds vaker dat keuze makkelijker gemaakt is en dat het een irrelevante discussie begint te worden. Ik geef het nog een seizoen of twee en dan is bijna iedereen het er over eens wie de beste is. Alle voetballedeskundigen en oud spelers kiezen voor Messi tenzij ze een geschiedenis bij Real hebben of samen met Ronaldo bij Man U hebben gespeeld.

Ook opvallend dat het winnen van het EK door Ronaldo heel weinig impact heeft gehad op de vergelijking tussen deze twee. Dat zegt dan wel meer dan genoeg denk ik zo...

"cristiano Ronaldo is als de Ronaldo van Brazilië"

Hahahhahaahahahahahahaha.

Cristiano is een fantastische afmaker, maar daar stokt de vergelijking. Qua talent komt Cristiano niet in de buurt van El Fenomeno. Vraag me zelfs af of Messi en Ronaldinho eraan kunnen tippen.

Luis Nazario de Lima was puur goud.

17 september 2016 om 17:04

Dinho zeker wel.

17 september 2016 om 17:11

Messi is getalenteerder dan dinho. Ronaldinho was maar in 1 ding beter en dat is trucjes. Messi zijn dribbel is de beste dribbel uit de geschiedenis. De enige die er aan zou kunnen tippen is maradonna.

17 september 2016 om 17:11

Dinho kan er inderdaad aan tippen. Messi heeft beiden natuurlijk ver overklast.

17 september 2016 om 17:38

Ronaldinho behoorde maar 4 jaar echt tot de absolute wereldtop, en wat Dennis_kruijt ook al aangeeft Ronaldinho was alleen beter in trucjes.

Wat El Fenomeno heeft laten zien was toch echt van een ander niveau, op zijn 20e werd hij al verkozen tot de beste speler ter wereld.
Hij was de meest getalenteerde speler die ik ooit gezien heb, zelfs Messi kan daar niet aan tippen.
Na zijn zware knie blessure was het beste er helaas wel af en werd hij meer een pure afmaker.

17 september 2016 om 17:50

Er zou geen twijfel moeten zijn over dat Ronaldinho de meest getalenteerde voetballer is die ooit in Europa heeft rondgelopen. Hij heeft niet veel met zijn talent gedaan nee, en Messi is qua carriere ook beter, maar Messi komt qua puur talent niet eens in de buurt van Ronaldinho.

17 september 2016 om 17:53

Als je Ronaldinho alleen beter vond in trucjes, dan snap je er, mijn inziens, niet zo heel veel van. Qua techniek kan Messi niet tippen aan Ronaldinho, niemand zelfs.

17 september 2016 om 18:00

Messi zijn balcontrole, aanname, passing, afmaken is allemaal beter dan van ronaldinho. Nostalgie praat tegen je. Ronaldinho was fenomenaal, maar messi is de beste ooit.

17 september 2016 om 18:20

Dennis

Dinho wel eens een bal zien doodleggen? Doder kan niet, een torenhoge uitrap van de doelman legt die man met zoveel gevoel en gemak stil, dat het haast akelig word. Ik spreek helemaal niet uit nostalgie, ik heb beide spelers van in den beginne meegemaakt en beleefd, en ik vind Dinho technisch nog van een ander niveau dan Messi, zowel qua dribbels als balbehandeling, passing gaat gelijk op.

17 september 2016 om 18:25

@dennis, Origami, en wie dan ook.

Ik heb het slechts over talent. Niet over wie de beste ooit is etc. Misschien hebben jullie Ronaldo niet bewust mee gemaakt, zeker in zijn jongere jaren. Het staat voor mij buiten kijf dat het de meest getalenteerde speler is die ik heb mogen meemaken.

Ik heb tientallen compilaties gekeken van El Fenomeno, Messi, Ronaldinho, Cristiano, Zidane, etc. Maar eerstgenoemde springt er altijd boven uit. Het is niet voor niks dat huidige profs (zelfs ex-Barca spelers zoals Sanchez) Nazario de Lima de beste ooit vinden. Dat laatste zou ik niet perse zo zeggen, maar qua talent staat er in mijn ogen, nogmaals, niemand boven.

Ik weet niet wie het ooit heeft gezegd, maar het geeft een goed beeld weer van het Fenomeen:

"ronaldo was het laatste eenmansleger in het voetbal"

Amen. __0__

17 september 2016 om 18:46

niemand zelfs ? el fenomeno had anders ook een aardige techniek..

17 september 2016 om 18:48

haha ja joh balcontrole en aanname van ronaldinho waren volgens mij vrij aardig

17 september 2016 om 18:56

Op zijn 20e beste ter wereld? Dat wist ik niet.. Wow, absurd.

17 september 2016 om 19:05

@delpiero. Ik snap wat je bedoelt maar dit kan je ook over messi zeggen. Niet voor niets dat zelfs ronaldinho zelf zegt dat messi de beste speler ooit is. En dat hij dit talent al in la masia gezien heb. Ik heb zowel el fenomeno als ronaldinho bewust meegemaakt. Maar messi is het allerbeste dat ik ooit gezien heb. Ronaldinho kwam in zijn hoogtijdagen dichtbij en misschien heel misschien qua dribbel gelijk. Maar qua passing is het verschil te groot.

17 september 2016 om 19:06

@chi7 ben met je eens dat ronaldo erg veel talent had ook als spits. Ik geef alleen aan dat messi meer talent had voor de huidige rol die hij nu speelt. Sowieso kunnen we nooit de 2 vergelijken aangezien ronaldo na zijn blessure nooit meer dezelfde speler was. Wie weet hoe goed hij geworden was als hij die knieblessure niet gehad had haha.

17 september 2016 om 19:15

Gooner4,

Messi was op zijn 19e al de beste. Nog meer absurditeit.

17 september 2016 om 19:33

@gutihaz

Messi werd voor het eerst wereldvoetballer van het jaar in 2009 , toen was Messi toch echt 22 jaar oud.

Ronaldo werd op zijn 20 en 21e verkozen tot wereldvoetballer van het jaar , hij won de Ballon d'or ook op zijn 21e. Ook werd hij op zijn 20e verkozen tot beste speler op de Copa America en een jaar later , op zijn 21e beste speler van het WK 1998.

17 september 2016 om 19:49

Dat klopt. Maar je kunt ook de beste zijn zonder dat je wordt verkozen tot de beste. In de periode van grosso modo 2007, toen hij 19 jaar oud was, was hij de beste. Alleen werd Kaka er toen voor gehonoreerd.

17 september 2016 om 20:25

Haha ja oke, maar de prijs ging niet naar hem.

17 september 2016 om 20:50

Kaka had toen ook een geweldig jaar achter de rug , Messi was op dat moment 20 jaar en was een geweldig talent.

17 september 2016 om 21:58

@chi

""ronaldo was het laatste eenmansleger in het voetbal"

Ik weet ook niet wie dit heeft gezegd maar ik vertrouw op dat het inderdaad door iemand is gezegd.

Je moet je alleen realiseren dat deze quote niet alleen over de kwaliteiten van Ronaldo gaat maar ook over de groei van het voetbal in de loop der jaren. Ronaldo was een groot talent en omdat alle posities vroeger niet even snel gevuld werden met een talentvolle voetballer was de kloof al vaak pijnlijk zichtbaar tussen het talent en de rest van het team.

Nu verloopt het scoutingsproces en de trainingen zodanig beter dat een groot talent minder snel een team draagt omdat het hele team meer dan bekwaam is.

En bij Brazilie was Ronaldo natuurlijk helemaal geen een mans leger. Dat Brazilie was mogelijk het beste nationale team dat we ooit hebben mogen zijn.

17 september 2016 om 17:10

Qua visie en inzicht met passen is messi getalenteerder. Ronaldo nazario was daarentegen wel veel sterker en echt een monster. De allerbeste nr9 ooit en de meest complete spits ooit. En ronaldo 9 was ook wel een klasse beter dan cr7.

17 september 2016 om 18:43

wat een held was dat jammer van zijn knieen die was beter als messi.

17 september 2016 om 18:51

1 naam: Zidane. Die man heeft Brazilie op het WK van 2006 in z'n eentje vernederd op respectabele leeftijd. Voor mij de beste voetballer allertijden.

17 september 2016 om 18:51

Kan me niet voorstellen dat Ronaldo meer talent heeft gehad dan Messi. Messi is ook als spelverdeler en spelmaker pure wereldklasse, de beste die er rondloopt. Ronaldo zou dat niet kunnen denk ik. Maar goed, ik kan er niet echt over oordelen.

Vind 't enorm zonde dat ik weinig van Ronaldo heb meegekregen. Die hele generatie mis je toch net als je nu 22 bent.

17 september 2016 om 19:16

Gooner

Ronaldo kon dat ook hij liet zich vaak genoeg inzakken tot achter de opkomende medemaats om dan vervolgens een dodelijke steekpas te geven. Hossamronaldo heeft er een leuke compilatie van, op youtube gewoon zoeken naar :ronaldo Fenomeno Magic Passing Skills

Qua waanzinnige dribbels was Ronaldo net wat beter dan Messi, maar meer talent.. ik denk dat ze beide aardig gelijk zijn daarin, Ronaldo was zoals gezegd al de beste speler van de wereld op zijn 20ste (!!!), maar hij heeft zo'n erge knieblessures gehad dat het niet langer fair is ze op basis van hun hele carrière te vergelijken, ook had Ronaldo een schildklier afwijking, waardoor hij bij het minste en geringste aankwam, zelfs bij PSV had hij zo'n typisch mannelijk buikje, dat beetje babyvet is hij door die klier nooit echt verloren. Twee dingen die hem geremd hebben. Wat Ronaldo ook in zijn voordeel heeft is zijn prestaties internationaal, met Brazilië was hij al even fenomenaal als bij zijn clubs.

17 september 2016 om 20:24

Owh die moet ik dan maar eens gaan kijken!

Die blessure is echt enorm zonde geweest dan ja.. Man wat baal ik dat ik Ronaldo eigenlijk gemist heb. Een waar fenomeen dus.

Het internationale telt erg zwaar mee idd, grote reden voor sommigen waarom ze Messi niet zien als beste ooit o.i.d.

Dit is volkomen objectief van mijn kant. Ik heb niets met de mens Messi of de mens Ronaldo. Hun persoonlijkheden kan mij gestolen worden. Ik ga slechts af op de voetballende kwaliteiten.

Het zijn beide TOP spelers. Dat is een logische constatering. Een hele simpele. Maar beide spelers blinken op andere gebieden uit.

Messi is de meester van de balbeheersing. Toch een klasse beter dan Ronaldo.

Messi is de meester van het passen. Toch een aantal klasses beter dan Ronaldo.

Messi is de meester van de steekpaasjes. Toch een aantal klasses beter dan Ronaldo.

Messi is de meester van het dribbelen. Toch een klasse beter dan Ronaldo.

Messi is de meester van het samenspelen. Toch een aantal klasses beter dan Ronaldo.

Messi is de meester van voetballend inzicht. Toch een aantal klasses beter dan Ronaldo.

Messi is de meester van de assists. Toch een klasse beter dan Ronaldo.

Ronaldo is fysiek sterker. Bazen lichaam.

Ronaldo is sneller. Bazen snelheid.

Ronaldo schiet harder. Bazen kracht.

Ronaldo kopt beter. Bazen acrobaat.

Ronaldo heeft een grotere trukendoos. Bazen skills.

Qua afmaken zijn zij vrijwel gelijkwaardig. Beide killer afmakers.

Ronaldo had ooit een betere vrije trap. Nu mist hij er teveel en Messi is daarin enorm gegroeid. Beide spelers zijn niet de beste vrije trappen specialisten van de wereld maar Messi heeft op dit moment betere t.o.v. Ronaldo.

Er zijn een aantal facetten van het spelletje die Ronaldo beter beheerst maar over het totale plaatje is Messi een completere pakket. Ronaldo wordt door vele een complete speler genoemd maar in mijn ogen is Messi dat veel meer. Messi kan scoren maar ook aangeven. Zijn behandeling over de bal is veel zuiverder en veel meer gestileerd. Messi beheerst over veel meer voetballend vermogen. Wanneer Ronaldo minder snel en fit raakt op oudere leeftijd zal hij minder van belang zijn voor zijn team. Terwijl Messi een stapje terug kan doen en een middenvelder kan worden omdat hij een spelmaker is. Ronaldo moet het meer van explosiviteit hebben. Dat is ook mooi om te zien maar Messi straalt veel meer pure voetbal uit. De bal in de voeten hebben en het veld dicteren. Dribbelen, paasjes geven, tegenstanders doldraaien en het veld domineren op verschillende posities. Ik begon te zeggen dat ik objectief ernaar keek, maar het spel van Messi spreekt mij toch meer aan. Uiteindelijk heeft het allemaal met persoonlijke voorkeur te maken en al deze discussies zijn dus enorm stom.

Maar Messi is toch de beste. Ha.

17 september 2016 om 22:02

Lijkt me inderdaad niet objectief als je beweert dat Ronaldo bazen skills heeft. Misschien 5 jaar geleden. ='

Ik haat het spel van Barcelona, dat eindeloze vasthouden van de bal. Maar Messi aan de bal is voor mij zoals die rijke lui naar een Van Gogh kijken

17 september 2016 om 21:44

Dan heb je Barcelona niet veel zien spelen de afgelopen twee jaar. Het is veel directer geworden en veel minder de bal in het doel lopen.

het heeft misschien niet met voetbalkwaliteiten te maken maar de houding van messi draagt voor mij zeker bij aan het genieten. als messi alleen voor het doel staat en ziet neymar rechts van hem voor open doel staan, dan geeft hij hem af. daarna zie je de blijdschap nog op zijn gezicht ook als neymar hem erin tikt. dat vind ik genieten.

Zeker een hele grote speler maar vind hem over de afgelopen 10 a 15 jaar niet de beste. Sowieso waren de laatste paar seizoenen wat minder naar mijn gevoel

17 september 2016 om 19:08

Haha wie is dan wel de beste? En laatste paar seizoenen waren minder? Heb je 2014/2015 wel gezien lol?

Inderdaad Pele lult maar wat. Ik heb ook een vraag. Wie betekende meer voor een elftal Zidane of Messi ?

17 september 2016 om 19:17

Messi.

Wel een heel simpele vraag.

Ik snap sowieso niet waarom het nog een discussie is. Iedereen met een redelijk voetbalverstand weet dat Messi toch veruit de beste is.

onzinnige discussie elke keer weer.. Zijn twee iconen van het hedendaagse voetbal, waar elke voetballiefhebber met welke voorkeur dan ook, tig momenten van geniet!

Ik vraag me af wie er langer doorgaat. Ronaldo is wel superfit, maar een paar jaar ouder dan Messi dacht ik. Uiteindelijk zullen ze toch allebei bepaalde records willen pakken zoals meeste goals in de Champions League, meeste goals in de Primera Division etc.
Over 20 jaar maakt zo'n statistiek toch een hoop verschil.

Ronaldo kan ook gewoon beter voetballen, kan veel meer met een bal dan messi. Pele zei 4 maanden terug nog dat ie ronaldo beter vond dus neem t niet eens serieus

Eindelijk zegt Pele wat zinnigs! Alleen al aan de balbehandeling van Messi kan men zien dat hij beter is dan Ronaldo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren