Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oud-international Rusland krijgt oproep Poetin om te vechten tegen Oekraïne

Laatste update:

Diniyar Bilyaletdinov is door president Vladimir Poetin opgeroepen om als militair te vechten in de oorlog tegen Oekraïne, zo heeft de vader van de oud-international van Rusland bekendgemaakt. Bilyaletdinov kwam tijdens zijn voetbalcarrière tot 46 interlands en speelde onder meer voor Spartak Moskou en Everton.

Poetin kondigde vorige week woensdag een ‘gedeeltelijke mobilisatie’ af. In heel het land worden driehonderdduizend Russische mannen verzameld en op bussen of vliegtuigen gezet om mee te strijden in de oorlog. Bilyaletdinov is volgens zijn vader Rinat een van hen. “Diniyar heeft echt een oproep gekregen”, zei hij tegen Russische media.

Toch is er volgens zijn vader nog wel wat onduidelijkheid. Bilyaletdinov vervulde zijn militaire dienstplicht toen hij negentien jaar oud was, al heeft hij nooit daadwerkelijk in het leger gezeten. Vanwege zijn status als topsporter kreeg hij destijds een speciale behandeling. Daarnaast is Bilyaletdinov 37 jaar oud, terwijl in principe alleen Russische burgers tot 35 jaar worden opgeroepen. Ook zijn naam in de brief die Bilyaletdinov heeft ontvangen is verkeerd gespeld en wordt Spartak Moskou als zijn werkgever genoemd, terwijl Bilyaletdinov in 2015 bij de Russische club vertrok.

Zijn vader laat weten dat Bilyaletdinov in ieder geval niet zal vluchten naar een land als Turkije of Kazachstan. Lokomotiv Moskou-voorzitter Nikolai Naumov reageerde verrast op het nieuws dat de voormalig profvoetballer is opgeroepen om als militair te vechten in de oorlog tegen Oekraïne. “Diniyar heeft totaal geen militaire vaardigheden. Waarom zou je hem dan daarheen sturen? Ik kan me niet voorstellen dat hij echt zal gaan.”

Bilyaletdinov, die 46 interlands voor Rusland speelde, kwam tijdens zijn voetbalcarrière uit voor onder meer Lokomotiv Moskou, Spartak Moskou en Torpedo Moskou. Hij maakte in 2009 voor tien miljoen euro de overstap naar Everton. In totaal kwam hij tot 77 officiële duels namens the Toffees. Bilyaletdinov maakt momenteel deel uit van de trainersstaf van de Russische tweedeklasser Rodina 2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dan direct de bus uit het slagveld op. Gelukkig voor deze man kan hij wél zijn eigen wapens en uitrusting betalen.

Ach Rusland is gewoon blijven hangen in de tijd. Denken dat macht van het getal nog steeds gaat werken in een oorlog. Maar met de huidige geavanceerde wapens zijn het gewoon schietschijven. Gaat echt veel Russische bloed vergiet worden komen weken. Gelukkig komt de winter eraan en zal het qua oorlogsgeweld even rusten. Ook deze Russische jongens hebben er niet voor gekozen, dus elk slachtoffer is er 1 teveel

29 september 2022 om 09:07

Naast het feit om dat er nog meer onzinnig bloed vergoten gaat worden, is hij het voorbeeld voor duizenden andere Russen. Dat moet men gaan realiseren, dit gebeurt niet alleen hem, maar heel veel zoons, broers en vaders. Bizarre situatie en hopelijk begint men te snappen dat dit eerder regel dan uitzondering is en gaat men zich realiseren dat deze oorlog totaal belachelijk is.

29 september 2022 om 09:13

Hij zal denken “in Wereldoorlog II werkte het ook”. Want ook toen waren de Sovjet-verliezen schrikbarend hoog.

29 september 2022 om 09:13

Je zou t bijna denken idd. Heel raar.

29 september 2022 om 09:55

Kanttekening is natuurlijk wel dat in WO2 de Duitsers letterlijk met twee fronten te maken hadden. Ook hielp het de Russen heel erg dat de Amerikanen en de Engelsen dag en nacht de Duitse infrastructuur bombardeerden waardoor de Duitsers niet konden produceren wat de Amerikanen en de Russen konden produceren. En om op het laatste nog even verder te gaan, was de Amerikaanse oorlogsproductie gewoon van een andere dimensie. Het land vocht letterlijk 2 oorlogen tegelijk tegen 2 hoog geindustrialeerde landen. Daarnaast is het enorm van belang dat om een oorlog te kunnen winnen, de hele economie op die oorlog gericht moet zijn. Dat wil dus zeggen, met een beroepsleger alleen red je het niet. In WO2 liet Stalin letterlijk de hele bevolking vechten, dat wil dus zeggen mannen, vrouwen en kinderen. Ik denk niet dat Poetin, die toch een beetje als een patriarch redeneert, vrouwen naar het front zal sturen. Wel zie je inderdaad een verschuiving dat nu ook de mannen massaal naar het front zullen moeten.

29 september 2022 om 12:05

Dit is niet helemaal juist. De Sovjets hebben de ommekeer zelf voor elkaar gekregen - toen de Duitsers tientallen kilometers buiten Moskou stonden - zonder dat er op twee fronten werd gevochten. In de maanden daarop gebeurde inderdaad hetgeen jij schrijft, maar de Sovjets hebben de Duitsers kunnen stoppen door miscalculaties van Hitler en simpelweg iedereen naar het front te sturen.
Laten we hopen dat Poetin iets beter met zijn volk om gaat, maar ik vrees het ergste.

29 september 2022 om 12:28

@betweter Nog iets wat we vaak vergeten: De Amerikanen steunden russen financieel (net als nu met de Oekrainers) met 11 miljard dollar destijds. Omgerekend ongeveer 200 miljard dollar vandaag.

29 september 2022 om 12:30

En de extreme weersomstandigheden toen ook natuurlijk. Maar inderdaad voor de Russen te hopen dat het niet die kant op gaat. Lijkt me trouwens niet want dan is Rusland daarna ook een soort potentiële vogel voor de kat.

29 september 2022 om 15:53

Gezien het nucleaire arsenaal zal Rusland vandaag de dag nooit meer echt een vogel voor de kat zijn natuurlijk.

29 september 2022 om 09:29

Duck

"ook deze Russische jongens hebben er niet voor gekozen,"

Deze jongens zijn totaal niet goed geinformeerd. Zag laatst op tv een interview met een Russiche overloper. Die dacht echt in Oekraine zijn de burgers gevlucht en er vechten alleen Amerikanen en huurlingen.

Wat is de wereld toch eigenlijk raar. Narcistische clowns in ivoren torens besluiten iets en zeggen tegen de gewone man die er niets mee te maken heeft, hup hup, hier heb je een geweer, ga maar lekker sterven voor mijn persoonlijke ambities. De mens is echt een bijzonder treurig wezen.

29 september 2022 om 09:15

Het engste vind ik het flinterdunne laagje militaire knowhow van een land met het grootste kernwapenarsenaal ter wereld.

Je gaat toch hopen dat de Russische bevolking inziet dat putin gestoord en incompetent is, aangezien zijn tanks het afleggen tegen Oekraïense boeren. Snelle revolutie, want het leger stelt kennelijk niks voor. En dan als land bepalen wat je graag wilt.

29 september 2022 om 09:59

Elke dictator is ermee gebaat dat de top van zijn beroepsleger incompetent is. Het leger is namelijk je enige bondgenoot en ook vrijwel de enige die een dictator kan afzetten. Tenzij de dictator zelf een briljante generaal is, kan ik mij vrijwel geen enkele dictatuur herrineren waar de legertop echt bekwaam was. In WO 2 had Hitler zeer bekwame generaals zoals Rommel, Von Rundstedt, Guderian,... Maar dat verwaterde ook toen Hitler met zijn absurde plannen het allemaal beter dacht te weten en al deze namen weg liet werken.

29 september 2022 om 09:34

Eigenlijk wat er door de eeuwen heen altijd is gebeurd, maar dan in moderne tijden. Onbegrijpelijk tragisch dat dit nog kan.

29 september 2022 om 09:49

Het is tragisch en inderdaad onbegrijpelijk. Als je de ideeën van een Poetin en ook Trump vergelijkt met die van de gemiddelde Nederlander dan denk je echt hoe kan je zo in elkaar zitten.

29 september 2022 om 10:01

Met alle respect, maar hoe kan je een Trump nou met een Poetin vergelijken?

29 september 2022 om 10:32

Ik snap de vergelijking ook niet helemaal. Achteraf gezien heeft Trump juist heel goed geacteerd wat oorlogen en de diplomatieke relaties er omheen betreft. Zeker in vergelijking met een Obama, die wel van wat bommen droppen hield. Ook heeft Trump Europe (en met name Duitsland) meermaals gewaarschuwd voor afhankelijkheid Russisch gas/olie en de defensiebudgetten.

Je kunt veel negatiefs over hem zeggen, maar hierin zat hij helemaal juist.

on: Ongelofelijk hoe slecht het ook allemaal in elkaar zit. Er lijkt totaal geen orde te zijn, al twijfel ik soms wel of de berichtgeving die we hiervan meekrijgen wel volledig is.

29 september 2022 om 10:34

Naja, het is natuurlijk dat Trump een onnozele, incompetente lafaard is en daardoor niets concreets voor elkaar krijgt, maar de wijze waarop hij de VS tot op het bot heeft gepolariseerd met zijn achterlijke retoriek is op een tot dusver minder dodelijke manier net zo gevaarlijk. Wat betreft bommen gooien heeft Trump meer dronestrikes gedaan dan Obama, hij heeft alleen een wet aangepast waardoor het niet langer verplicht is alles te melden en het dus minder zichtbaar is hoe hard de VS iedereen plat bombardeert. Je kan veel negatiefs over Trump zeggen inderdaad. Maar goed, de VS is sowieso stuk. Raar moreel derde wereldland.

29 september 2022 om 10:53

Ik durf wel te beweren dat Poetin onder Trump nooit Oeraine zou zijn binnengevallen. Puur omdat Trump harstikke onvoorspelbaar is. Daar houden dictators niet van. Kijk maar toen die aanslag op die Iraanse generaal werd gevoerd. Dat zou onder Obama nooit zijn gebeurd. Natuurlijk is het voor ons Europeanen niet fijn als d epresident van de VS zich zo gedraagt maar ironisch genoeg heeft het wel tot een soort van wereldvrede gezorgd. Iran, Noord-Korea, China en Rusland hielden zich relatief koest. Nu onder Biden is Rusland Oekraine binnengevallen en flirt China openlijk met een invasie op Taiwan. Ook N-Korea is nu weer eens ouderwets de grenzen aan het opzoeken.

29 september 2022 om 10:55

Maar Trump heeft uiteindelijk toch veel minder oorlogen gevoerd dan een Bush en een Obama en wou weinig tot niks meer te maken hebben met de 'regime changes' in het Midden Oosten. Maar goed de VS is natuurlijk al hele lange tijd een verrot land waarbij de verschillen tussen de rijken en de armen als maar groter worden. Al krijgen we in het 'gezonde' West-Europa nu ook steeds meer dezelfde problemen. Worden eigenlijk een soort van Amerika 2.0.

29 september 2022 om 11:10

Trump is indd geen oorlog gestart, maar dat heeft natuurlijk niets te maken met zijn mening voor of tegen oorlog. Als Trump denkt dat ie een standbeeld en likes op twitter krijgt voor het starten van een oorlog begint ie er dagelijks 10. Hij is echter te dom en te incapabel om wat dan ook te beslissen en zelfs de mensen om hem heen moeten er waarschijnlijk niet aan denken dat hij aan het hoofd staat bij een oorlog. Dat zijn ook de echte slechteriken, de Lindsey Graham's van de wereld die itt Trump geen praktisch verstandelijk gehandicapte kleuter is en Trump misbruikt om het volk te mennen.

Een debieltje met een rode knop op z'n bureau is uiteraard wel een goed afschrikmiddel voor vijanden.

Maar goed, straks in 2024 moet ik vast weer genoeg aan em denken, dus laten we in godsnaam stoppen met praten over Donald Trump.

29 september 2022 om 11:23

Migi. Iemand die geen oorlog begint toch wegzetten als een oorlogsbelusteling voor likes? Tot nu toe is is die geen oorlog begonnen, dus beetje gek om iemand zo weg te zetten als het om oorlog gaat. Kan je op dat gebied toch beter andere presidenten als Obama en Bush aankijken. Los van het feit wat je wel of niet van Trump vindt

29 september 2022 om 11:33

Nee, geen oorlogswellusteling. Trump heeft geen ideologie of ideeã«n over dingen. Trump wil meer aandacht en rijkdom voor Trump, de rest interesseert hem geen fluit. Een ieder die niet door die faã§ade heen kan zien wantrouw ik ten zeerste.

29 september 2022 om 11:35

@arsenal1994

Trump heeft meer dronestrikes in 4 jaar uitgevoerd dan Obama in 8 met een vergelijkbare capaciteit.

Ook dropte Trump 'the mother of all bombs' in Afghanistan.

Raar om Obama daar op af te rekenen tov Trump, vooral omdat Obama op werkelijk elk vlak een betere president was. Hij was niet geweldig, zeker niet, maar twintig keer beter.

29 september 2022 om 11:37

@migi

Ik heb zelden zoveel onzin gelezen. Letterlijk elk stuk is tegenstrijdig en gebaseerd op aannames.

29 september 2022 om 11:43

Praten we nu over dezelfde Obama die van alle Amerikaanse presidenten het langste oorlog heeft gevoerd?

29 september 2022 om 11:43

Het aantal dronestrikes is gewoon te vinden. Heeft niets met aannames te maken. Jij herhaalt het Twitterriedeltje dat vredesduif Trump geen oorlogen is gestart. Een zeer kortzichtig statement. Iemand die zonder oorlogsverklaring aan gruzelementen wordt gebombardeerd door een drone is ook gewoon dood. Dat Trump alles goed voor de persoon Trump is inderdaad geen wetenschappelijke stelling, maar als je toch niet door hebt dat dit de waarheid als een koe is, tja, dan zakt mijn broek wel af. Wat is er verder tegenstrijdig? Trump doet alles voor aandacht, zonder ideologie en heeft nergens verstand van. Lijkt me allemaal vrij eenduidig.

29 september 2022 om 11:50



Ach ja dat vind jij en is jouw selectieve werkelijkheid. Zo heeft iedereen een andere werkelijkheid. Als ik kijk naar die demente opa van een Biden vind ik hem meer een gevaar dan Trump. Maar goed das dan weer mijn werkelijkheid.

29 september 2022 om 11:52

Trump's eerste impeachment ging over het afpersen van Zelensky. Poetin had Trump in zn zak. Trump geloofde Poetin meer dan zn eigen inlichtingendienst. Zonder Joe Biden en Boris Johnson had Oekraine allang verloren.

29 september 2022 om 11:53

Dronestrikes zijn geen selectieve werkelijkheid. En nu de ja maar Joe Biden kaart. Houdoe hè.

29 september 2022 om 12:03

De Trump retoriek gaat er ook bij sommige Nederlanders met de paplepel naar binnen, feiten zijn tegenwoordig ook selectieve werkelijkheid

29 september 2022 om 12:07

Feiten zijn volgens mij ook dat Trump de eerste president is sinds Jimmy Carter die geen oorlog is begonnen. Feit is ook dat Obama de president is die het langst oorlog gevoerd heeft.

29 september 2022 om 12:09

@migi

De helemaal niet ja maar kaart. Jij beschuldigt Trump van alles en nog wat, waarbij de meeste dingen nauwelijks op feiten zijn gebaseerd. Vervolgens hoor ik ik je in geen enkel woord over andere presidenten die veel meer doden en oorlogen op hun geweten hebben. Behoorlijk hypocriet, duidelijk een hekel aan Trump. Totaal niet objectief.

29 september 2022 om 12:21

Dronestrikes zijn gewoon feiten, zoek het op. Ik beschuldig hem van heel veel meer mensen doodbombarderen dan zijn voorganger. Dat is een feit. Ik vind het ook een narcistische clown die niets kan, weet of wil. Dat is inderdaad geen feit, maar een zeer eenvoudig te maken aanname. Wat andere presidenten doen staat los van Trump. Die andere mensen erbij halen heet een drogreden. Een drogreden zet je over het algemeen in als je een stelling niet kan weerleggen om de aandacht in een discussie te verleggen. Drogredenen zijn stom en zijn de reden dat discussiã£â«ren op internet stom is. Wees geen drogreden. Oh en ik heb inderdaad een gigantische teringhekel aan Donald Trump ja.

29 september 2022 om 12:33

Volgens mij ging de discussie om alle Amerikaanse presidenten, maar goed je obsessie voor Trump is een discussie an sich. Verder is Trump inderdaad geen heilig boontje. Nergens beweer ik dat ook overigens.

29 september 2022 om 12:50

Haha, ja die negatieve obsessie ontken ik niet :D En voor de goede orde, Biden is ook een drol van een president.

29 september 2022 om 13:16

@migi - Trump is natuurlijk geen boegbeeld voor een land en zeker niet voor een enorme bevolking als de VS, maar je zet hem hier weg alsof de man puur uit incapabiliteit op vlakken niet heel slecht uit de bus kwam.

Toch bleek de man ondanks z'n debiele Twitter-rants toch best een capabele president. Puur op de inhoud komt hij er vele malen beter uit dan Obama en Bush. Die wist echt wel wat hij deed, maar de man begon al met een achterstand en door al die merkwaardige rants keert de media zich natuurlijk tegen je.

Het is zeker een pannenkoek, maar stellen dat de man tot op het bot incapabel was als president getuigt van of enorme subjectiviteit of een gebrek aan kennis op dat vlak. Dat neemt niet weg dat een Trump ook niet is wat je als boegbeeld voor een wereldstaat wilt. Die Amerikanen zijn op dat gebied sowieso al een hele poos de weg kwijt.

29 september 2022 om 13:31

Dan ben ik benieuwd op welke inhoud je doelt. De grootste gebeurtenis tijdens zn termijn, Covid, heeft hij volledig verneukt en z'n presidentschap eindigde in een (zij het extreem domme en incapabele) poging tot het omverwerpen van de verkiezingsuitslag. Zijn nalatenschap is een tot op het bod verdeeld land waarvan dr helft nog steeds ongefundeerd roept dat de verkiezingen gestolen zijn en daarmee het democratisch proces virtueel vernietigd is.Trump is volledig incapabel. Iets wat in vrijwel alle luve interviews en toespraken zeer duidelijk naar voren komt. En iets wat inmiddels door heel veel oudmedewerkers is beaamd. Het probleem is hij ook niet zozeer zelf, maar de golf van achterlijkheid die hij teweeg heeft gebracht. Het aantal totale idioten dat meedoet aan regionale verkiezingen daar is echt bizar. Je gelooft gewoon nauwelijks dat het geen acteurs zijn als je de campagnefilmpjes ziet. Een gast als Herschel Walker, die gaat ook gewoon winnen.

29 september 2022 om 16:45

@Sirius, Trump is zeer incapabel gebleken. Ontzettend veel corona-doden. Inlichtingdiensten negeren en toch naar Noord-Korea gaan. Stelen van nucleaire geheimen en informatennetwerken? Wat voor positiefs staat er tegenover? Rijken die rijker werden?

30 september 2022 om 05:32

Der Kaiser Migi heeft al veel verteld, maar waar had de wereld nu gestaan met nog 2 jaar Trump aan het roer? Misschien was China Taiwan wel binnengevallen of hadden China en de VS een directe oorlog gekregen en was het allemaal nog veel meer uit de hand gelopen.

29 september 2022 om 10:48

@migi: je zit hier eigenlijk Fortunate Son van Creedence Clearwater Revival te vertalen

29 september 2022 om 11:38

Migi daar verbaas ik me ook zo over. Als je nu beroepsmilitair bent ok. Maar wie (buiten beroepsmilitairen om) gaat nou gehoor geven aan een oproep om een ánder land binnen te vallen? Je eigen land verdedigen is 1 ding; maar ergens anders dood en verderf zaaien zal ik nooit begrijpen. Ik zie wel dat er protesten zijn in Rusland, maar toch kan ik er geen vinger op krijgen of Putain nou wel of niet overwegend steun heeft van zijn landgenoten. Wat een lul van een vent. En voordat mensen beginnen over andere landen met dubieus verleden/heden zoals VS, Israel, China; ook allemaal kut. Het een sluit het ander niet uit.

29 september 2022 om 13:41

het is pas hypocriet van de Russen, ineens is het slecht en voelen ze zich belazerd - is de regering een leugenaar en noem het maar op. Maar de 6 maanden hiervoor, toen het westen en andere neutrale landen de burgers waarschuwden voor dit alles keken ze weg.

Het was niet zo, we logen tegen ze en wij waren de slechterik. Mcdonalds, IKEA en allerlei ander bedrijven waren bedonderd want ze geloofden de Amerikanen.

Toen de de Oekraine binnen gingen dachten ze wel even te worden ontvangen met zout en brood (bloemen etc) en waren ze al stom verbaasd dat niemand die gasten wilden hebben.

Vorige week schreef ik nog met een oud vriendin (moskou) dat het toch wel tijd werd om te vertrekken want de oproep die zat eraan te komen voor haar gezin (haar man), maar dat was niet zo - er waren regels en criteria, en waarom geloofde ik toch de Amerikanen?

tot gisteren, toen hij een brief had gekregen van het recruiterings bureau, dat hij toch moest komen. En nu? nu zijn de Russische burgers ineens slachtoffers, rennen ze naar de grenzen - voelen ze zich belazerd.

zomaar, ineens, uit het niets?!? ze hebben hun ogen dicht gedaan - en gedacht who cares. Nu ze ineens zelf moeten gaan komt ineens het waren beestje naar buiten.

Ze weten dus toch van de oorlog af? ze weten dus wel dat het slecht gaat en dat er dus toch al 80.000 gewonden, doden en gevangen genomen zijn.

iedereen die roept dat de Russen er niks vanaf wisten omdat de regering ze iets anders heeft verteld, liegt - kijk maar naar de grenzen! de 100.000 Russen in Georgie, de 88.000 in de EU of de 80.000 bij Kazachstan en nog een 40.000 bij Mongolie - die weten dus heel goed wat er aan de hand is. Ze verliezen.

Laten we hopen dat deze gasten realiseren dat ze met diezelfde wapens hun eigen regering kunnen omverwerpen

Helemaal waar. Maar ze zouden natuurlijk ook in opstand kunnen komen. Alle russen die ik ken op 1 na zijn tegen dit hele gebeuren. De ouders die geen Engels spreken en een groot deel uit maken van de demografie geloven Putin. Daar zit een groot probleem.

29 september 2022 om 09:21

Heb je dat lijstje van oligarchen die dit jaar plotseling als bosjes doodvallen al eens bekeken? Ik snap wel dat de gewone man voorzichtig is.

29 september 2022 om 09:29

De gewone man kan beter sterven voor de vrijheid in Rusland dan voor een vage oorlog in Oekraïne

29 september 2022 om 09:38

Of beter gewoon niet sterven?

Vraag me persoonlijk af hoeveel mensen er daar intern in dat land nog achter het beleid staan. Of heerst enkel de angst.

29 september 2022 om 10:34

Veel oudere russen hebben de jaren 90 nog in het geheugen staan toen er geen geld, geen werk en heel veel criminaliteit was. Putin heeft dat gedeeltelijk opgelost. Daarbij heeft hij alle politieke oppositie de nek omgedraaid dus mensen zien geen alternatief.

Hopelijk blijft deze vader het landelijke nieuws halen dankzij de bekendheid van zijn zoon.

Hij denkt dat zijn zoon niet het slagveld (slachtveld) op hoeft bij gebrek aan ervaring.
Alsof poetin dat wat uitmaakt.
Schietschijven heeft hij nodig, wat maakt hem n dooie meer of minder uit

En dan waren er in februari nog genoeg clowns op deze website die vonden dat Poetin in z'n volle recht stond om een buurland in te vallen en te bezetten. Kijk waar we 7 maanden later zijn, een nutteloze oorlog die vooral aan Russische kant voor tienduizenden onnodige slachtoffers heeft gemaakt, die jongens zonder enige militaire ervaring naar het front stuurt en die Rusland smadelijke nederlaag na nederlaag bezorgt. Nee, echt een briljante strategische meesterzet van die Poetin man.

29 september 2022 om 12:05

Orgullo het valt me sowieso op dat nog steeds vrij veel mensen het wel ok vinden wat Putin doet, want bijv. de VS is ook kut, Israel is kut. Alsof dat er ook maar iets hiermee te maken heeft, helemaal klaar met dat whataboutism. Onvoorstelbaar hoeveel jonge kearls die Putin hier de dood in jaagt en minstens zo ergerlijk dat kennelijk niemand uit eigen land op staat en zich afzet tegen die gehaktbal.

Bizar hoe ver Poetin wilt gaan, je eigen bevolking zonder eten/drinken/bescherming tegen kou de bossen in sturen alleen een roestige AK. Geen training/leiding niks. Ben benieuwd hoe deze oorlog eindigt als zelfs de levens van je eigen bevolking niets waard zijn.

29 september 2022 om 09:55

Rusland bewijst al eeuwen dat het geen moer om haar eigen bevolking geeft. Ik ken maar weinig landen waar tijdens een veldslag troepen die vluchten ter plekken worden neergeknald door hun eigen leger. De enige hoop die ik heb is dat iemand zo dapper is om Putin om te leggen, voorlopig zie ik dit totaal verkeerd aflopen.



Ik vrees dat dit voor Europa totaal verkeerd gaat aflopen, er wordt een forse winter verwacht en met de slinkende gasvooraad vraag ik mij af hoe lang de burgers solidair blijven aan Oekraine als we straks in de kou zitten. Een land waar tot voor kort niemand een stuiver om gaf. Ik ben het niet vaak eens met Donald Trump maar hij heeft de EU hier voor gewaarschuwd, zorg dat je niet afhankelijk bent van een onbetrouwbaar land als Rusland echter vond de EU het destijds belangrijker om naar een meisje genaamd Greta Thunberg te luisteren en lachtte Trump in zijn gezicht uit.

29 september 2022 om 10:22

Dit was niet alleen Trump. Obama was al fervent tegenstander van Nord Stream 2 en heeft zich altijd fel uitgesproken tegen de afhankelijkheid van een misdadig regime als dat van Poetin. Maar zelfs nadat Rusland MH17 uit de lucht schoot waren we te verslaafd aan Russisch gas. Een harde les is het zeker.

29 september 2022 om 10:31

De gasvoorraden zitten al bijna vol, dus echt in de kou komen we niet te zitten. Daarnaast komt er een prijsplafond, dus solidair zullen we ook wel blijven.
Daarnaast isTrump bijna net zo gek als Poetin, maar kan hij uiteraard wel eens gelijk hebben. Als je zoveel onzin uitkraamt komt er ook wel eens iets uit waar hij het bij het rechte eind heeft.

29 september 2022 om 13:20

@pelletje - Anderzijds raken die voorraden ook weer op en alles wat op kan raken, wordt duurder en duurder. Ook dat prijsplafond zal vast niet zo mooi zijn als de huidige beeldvorming. Wanneer hebben energiemaatschappijen ooit iets gedaan zonder een tegenprestatie? Ook het beleid van de regering doet wenkbrauwen fronsen, waardoor de kans erg groot is dat er addertjes onder het gras zitten.

29 september 2022 om 10:38

Ah, de oorlog in Oekraïne is nu de schuld van Greta Thunberg. Beter naar een autist luisteren dan naar een narcistische sociopaat als je het mij vraagt.

29 september 2022 om 10:54

Migi, volgens mij zeg ik nergens dat het de schuld is van Greta Thunberg. Het is een feit dat door de koerswijziging die door haar is ontstaan wij nog meer in de handen zijn gedreven van de Russen. Trump heeft ons hiervoor gewaarschuwd, de filmpjes zijn makkelijk terug te vinden op Youtube. Echter had de EU en met name Duitsland liever een goedkope energievoorziening. Trump zegt een hoop gekke dingen maar hier had hij het gelijk volledig aan zijn zijde.

29 september 2022 om 11:01

Hij wilde vooral niet dat Europa handel dreef met een concurrent. Hij zal wel voor Amerikaanse olie of schaliegas geopperd hebben.

29 september 2022 om 11:11

Dat impliceer je wel met je laatste zin, die dan wat ongelukkig geformuleerd is. Dat Duitsland volledig afhankelijk is van Rusland qua gas is idd dom, maar dat riep natuurlijk niet alleen Donald Trump en dat is ingegeven door geld niet door ideologie. Greta Thunberg heeft gewoon gelijk. Dat psychopaten als Putin misbruik maken van dit soort dingen kan zij ook weinig aan doen. Deze oorlog is de schuld van Putin.

29 september 2022 om 11:36

Dat is een aanname van je. Wat ik zeg is dat in plaatst van naar Trump te luisteren en minder afhankelijk te zijn van Rusland en haar gasvoorziening. De EU liever naar Greta haar noodkreet luisterde. Gevolg, meer energieopwekking van schone energie wat opzich goed is en afstappen van olie naar gas want dat is schoner. De oorlog is de schuld van Putin die in het zadel geholpen is door de EU.

29 september 2022 om 11:48

Ja inmiddels snap ik wat je bedoelt, maar ik las het verkeerd

29 september 2022 om 11:54

Ook hier wordt Trump geprezen over iets wat allang gezegd is. Amerika zit sinds 2000 al te waarschuwen voor afhankelijkheid van Russisch gas.

29 september 2022 om 13:30

Het is allemaal 1 pot nat. Die Greta Thunberg zit alleen niet in een dermate grote leidersrol waardoor alles wat eruit komt nog gefilterd word. Echter neigt dat meisje ook naar een extremist die bovendien vreselijk hypocriet overkomt. Dat kun je haar niet kwalijk nemen overigens. Ik vind het schandalig dat men zo'n puber naar voren schuift als gezicht voor zoiets. Natuurlijk is het effectief, maar het zorgt er ook voor dat zo'n meisje niet zomaar meer veilig op straat kan lopen.

Bovendien kun je je afvragen hoe serieus je een 19-jarige moet nemen die haar generatie loopt te verheerlijken en oudere generaties de schuld geeft. Dat terwijl ze zelf in privejets naar conferenties vliegt en waarschijnlijk een veel grotere ecologische voetafdruk heeft dan een gemiddeld persoon. Ze hadden haar moeten vertellen dat ze het gewoon bij de inhoud moet houden, want geen enkele activist komt er goed uit als 't vingertjes gaat wijzen. De boodschap is goed, de uitvoering minder.

29 september 2022 om 17:31

Het blijft allemaal vreemd wat er gebeurt. We luisteren met zijn allen naar klimaatactivisten maar vertikken het om de juiste weg in te slaan. We bouwen flink vervuilende windmolens(duurt zo'n 10 jaar voor de Co2 afdruk eens terug verdient is aan productie) en leggen elk dak vol met zonnepanelen (waarbij wij nog niet weten hoe wij deze na afschrijving knap kunnen recyclen). Ondertussen kunnen mensen hier hun huis niet verwarmen. Ondertussen wordt alles duurder en duurder terwijl het leven al zo duur is geworden en wordt je nog extra gestraft als je een biertje drinkt of sigaret rookt. De oplossing is al in de jaren 50 geintroduceert. Gooi een deel van Tata plat (ik werk er zelf) en bouw een zooitje kerncentrales. Tegenwoordig zijn deze zo schoon en veilig dat er meer doden vallen bij klimaatdemonstraties dan bij kernenergie. Klimaat gered. Activisten blij. Nooit meer dure energie.

29 september 2022 om 15:28

@Ali Boembari: ik vraag mij af wat het belang of het doel is om te benoemen dat Greta Thunberg autistisch is. Wat wil je hiermee zeggen? Als je er niets specifiek mee wil zeggen, dan wil ik je vragen om die typering weg te laten. Nu komt het over alsof het slecht is om naar Greta Thunberg te luisteren omdat ze autistisch is. Zo van, het is al slecht om naar een meisje te luisteren, maar luisteren naar een autistisch meisje is verschrikkelijk. Ik wil hiermee echt niet suggereren dat jij het zo bedoelt, begrijp mij niet verkeerd. Maar zo komt het wel over. Daarom mijn oprechte vraag wat je met jouw toevoeging bedoelt of wilt bereiken.

29 september 2022 om 15:52

Er zat geen doel achter en heb inmiddels mijn reactie aangepast Het is echter wel zo dat haar autisme meehielp om extra goodwill te creeeren. De afgelopen jaren is autisme erg aanwezig, iedereen kent tegenwoordig wel iemand met autisme. En wordt het bijna als iets positiefs ervaren, want ze zouden enorme focus hebben op een bepaald onderwerp en daarom hyper intelligent zijn. Ik heb overigens niks tegen mensen met autisme.

29 september 2022 om 23:25

Dank je wel voor je reactie en je aanpassing. Het siert je dat je open staat voor feedback.

Als velen van jullie goed hebben opgelet en wellicht wat meer kennis hebben over bepaalde volkeren, valt je meteen op dat dit natuurlijk geen gewone standaard Russische achternaam is a la: Ivanov, Smolov, Stepanov enzovoorts. Nee het gaat hier om ‘Bilyaletdinov’ overduidelijk een Turkse naam. Even opzoeken en ja hoor: het is een Tataar. Een etnische minderheid in Rusland. Hier komt de ziekelijke gedachte van Putin en met hem nog meer staatshoofden naar voren. Putin probeert een soort binnenlandse zuivering door te voeren. Zo maakt hij zelf ook gebruik/misbruik van deze oorlog (die hij aan het verliezen is). Tsjetsjenen, Tataren, Dagestanen, Siberische Russen (meerdere stammen oorspronkelijk afkomstig uit Mongolië). Allen worden per direct naar het front gevoerd om te vechten voor de ‘zuivere’ Russen die een paar linies achter hen staan. De minderheden vangen de klappen op. Een Nazistische benadering als je het mij vraagt.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren