Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oppermachtig PSV laat ook AZ kansloos en kan titel nu echt ruiken

Laatste update:

PSV is weer een stap dichter bij de 25e landstitel gekomen. De Eindhovenaren rekenden zaterdagavond in het eigen Philips Stadion eenvoudig af met AZ: 5-1. Luuk de Jong rekende af met zijn doelpuntendroogte door twee keer te scoren. Jesper Uneken maakte vijf minuten voor tijd zijn debuut en was meteen trefzeker.

Bij PSV keerde Jerdy Schouten terug in de basis. De middenvelder, die het uitduel met Excelsior moest laten schieten vanwege een blessure, fungeerde als centrale verdediger naast Olivier Boscagli. Bij AZ was er een basisplaats voor Ruben van Bommel, die op links de vervanger was van Myron van Brederode.

AZ moest zich vooral zien te herstellen van de 5-0 afslachting tegen Heracles Almelo eerder deze week. De Alkmaarders konden vertrouwen putten uit het verleden, daar de laatste vier Eredivisie-wedstrijden met PSV in het Philips Stadion werden gewonnen.

Beide ploegen maakten er een levendige openingsfase van, met kansen over en weer. Het eerste wapenfeit kwam van de voet van Bakayoko, die een vrije schietkans onbenut liet. Aan de andere kant schoot Pavlidis op de binnenkant van de paal na slordig balverlies van Schouten.

De middenvelder van PSV maakte een onwennige en onzekere indruk in het eerste kwartier en leverde de bal meermaals om onverklaarbare wijze in. Gelukkig voor hem was Bakayoko wel bij de les. De buitenspeler rondde na tien minuten spelen af op aangeven van Malik Tillman: 1-0.

PSV was in het eerste kwart van de wedstrijd heer en meester, maar liet na om het overwicht uit te drukken in de score. Luuk de Jong raakte de paal en Boscagli zag een kopbal uit een corner gepakt worden, alvorens De Jong alsnog trefzeker was.

Opnieuw was Tillman de aangever. De Amerikaan bood zijn collega-aanvaller een niet te missen kans en zag de marge naar twee worden getild. AZ liet zich in het restant van de eerste helft nog wel zien via Van Bommel (kopbal) en Pavlidis (schot gepakt door Walter Benítez), maar stelde behoorlijk teleur.

In de tweede helft nam PSV iets gas terug, zeker nadat het de score al snel naar 3-0 had getild. Na een schitterende steekpass van Joey Veerman stelde Jordan Teze De Jong in staat om zijn tweede van de avond te maken.

Veerman was andermaal een van de betere spelers aan de kant van PSV en zou zelf ook nog op het scorebord terechtkomen, maar moest toezien hoe Pavlidis de spanning eerst nog terugbracht in de wedstrijd. De Griek scoorde uit een rebound: 3-1.

AZ was in aanvallend opzicht echter niet bij machte om het slotoffensief kracht bij te zetten en zag Veerman voor de vierde Eindhovense treffer tekenen. De middenvelder schoot op karakteristieke wijze raak met de binnenkant van de voet op aangeven van Bakayoko.

Alsof het feest daarmee nog niet compleet was mocht ook Uneken meedelen in de feestvreugde. De jongeling, die bij de selectie zag bij afwezigheid van Ricardo Pepi, rondde van dichtbij af op aangeven van Sergiño Dest: 5-1.

Door de zege komt PSV op 78 punten uit 29 wedstrijden, 12 punten meer dan Feyenoord. De Rotterdammers spelen zondagmiddag De Klassieker tegen Ajax. AZ blijft vierde en lijkt Champions League-voetbal uit zijn hoofd te moeten zetten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
6 april 2024 om 21:33

Poh, wat een team. Schitterend dat Uneken nog een goal meepikt.

Nou nou nu kan het kampioenschap niet meer misgaan gefeliciteerd iedereen die psv lief is proost

6 april 2024 om 20:49

Dat kan het toch al weken niet ?

Wat een niveauverschil. Pavlidis blijft wel echt een geweldenaar. Moet bijna alles in z’n eentje doen voorin en maakt er gewoon 25.

7 april 2024 om 15:25

Niveauverschil is ook wel overdreven hoor. PSV was beter, maar 5-1 is zeer geflatteerd.
Ik ben het wel met je eens over Pavlides, hij is echt goed. Beste spits in Nederland vind ik. Hij doet het vaak in zijn eentje zonder de andere aanvallers.

Heerlijke pot, ook bakayoko weer eens erg goed en belangrijk. Luuk uiteraard weer belangrijk en wat een debuut voor uneken, fantastisch toch.

6 april 2024 om 20:47

Bakayoko laatste paar weken echt aan geïrriteerd, maar vandaag was hij weer de oude! Luuk is inmiddels al bij 35 goals betrokken in de Eredivisie, echt niet normaal. Dat sommigen hem dan niet in de basis willen hebben is echt te gek voor woorden haha. Doet me denken aan hoe het ging met Tadic, zitten altijd een paar tussen die hun belangrijkste spelers niet op waarde schatten.

6 april 2024 om 20:50

Hoezo dan? Luuk was toch laatste wedstrijden toch dramatisch en je kunt hem dan toch een keer wisselen en kijken hoe Pepi het doet. Niemand heeft gezegd dat Luuk er niks van kan maar een keer wissel zitten is niets mis mee.

6 april 2024 om 21:12

Wie bedenkt het om niet met zijn beste spelers te beginnen? Los van Schmidt, echt niemand. Als een speler zoveel voor je elftal betekend moet je hem ook na een paar slechte wedstrijden laten staan, want dat hoort ook bij voetbal. Pepi zijn tijd komt wel en mag van mij best wel vaker eerder invallen, maar met zo’n geweldige Luuk moet hij voor nu gewoon zijn plek kennen.

6 april 2024 om 20:50

Idd bakayoko laatste tijd zo aan geïrriteerd, maar vandaag eindelijk weer top!

Wat een droom debuut voor Uneken. PSV goede wedstrijd, al was Schouten wel slordig in het begin. Zin in het kampioensfeest!

Heerlijke avond met als kers Uneken die tijdens zijn debuut scoort.

6 april 2024 om 20:47

Is die Uneken een beetje een leuk talent?

6 april 2024 om 20:52

Uneken is geen Bijzonder talent. Een talent heeft hij echter wel, echt een neusje voor de goal. Het is een soort Huntelaar als je er een type op moet plakken.

NEC is een goede wake-up call geweest voor PSV!

6 april 2024 om 21:16

En goed dat wij ze op een mindere dag troffen.

Nou, volgende week thuis tegen Vitesse op naar de magische 100 goals en het 25e kampioenschap. Chapeau mannen

6 april 2024 om 20:48

PSV gaat geen 11 doelpunten maken tegen Vitesse

6 april 2024 om 23:44

Ik sluit het niet uit…

7 april 2024 om 06:46

Ik bedoel 100 goals na 34 wedstrijden

10 doelpunten tegen in 3 dagen, Yikes… Tegen dit PSV kan het een keer overkomen, maar de manier waarop kansen weggegeven worden is echt verschrikkelijk (vooral de eerste helft). Echt afgetroefd op intensiteit. Elke omschakeling van PSV was een 100% kans omdat er veel te weinig man achter de bal waren, terwijl in balbezit Pavlidis telkens op een eiland stond. Het ging allemaal veel te langzaam. Achterin ook spelers die absoluut niet kunnen verdedigen. Een Wolfe die toch vrijwel alleen kan draven (en vooral niet verdedigen), of een Bazoer die in alles laat zien niet op z’n plek te staan achterin. Na afgelopen 2 wedstrijden verdient die het in ieder geval om even zijn plek af te staan aan Penetra of Dekker. Dan heb je in ieder geval weer een verdediger achterin staan.

6 april 2024 om 21:17

Helaas doet Goes het bog slechter dan Bazoer momenteel. Wolfe is al het hele seizoen drama

6 april 2024 om 21:22

Alleen vandaag. Normaal gesproken is Goes veel beter dan Bazoer, niet voor niets talent van de maand van maart. Een slechte pot tegen PSV kan een keer gebeuren, Bazoer is bijna wekelijks gewoon slecht.

7 april 2024 om 15:28

AZ heeft echt een goede spits en een best goed middenveld. Maar de verdediging + keeper zijn dramatisch. Daarom ook zo'n geflatteerde overwinning

Az had helemaal niets te vertellen, Psv freewheelend Als ik de trainer van Az was zou ik domme voetballers als Wit niet meer opstellen. Er wordt teveel gedacht inzet inzet en nog eens inzet en daarbij wordt et voetballen vergeten.
Tien tegengoals in twee wedstrijden is misschien wel een beetje veel

7 april 2024 om 15:27

Dat is overdreven. 5-1 is geflatteerd. AZ was niet zo veel slechter. De verdediging +keeper zijn wel echt dramatisch van AZ. Maar ze hebben ook genoeg kansen gehad. Zeker door Pavlides

Ja echt, na dit weekend staan plaat 1, 2 en 3 wel vast.
Ieders 8 of 9 punten voor op de volgende.

Heerlijke wedstrijd!

Voor het eerst ook echt duidelijk de kampioensliederen gehoord.

Leuk voor die jongen ook om bij zijn paar minuten debuut meteen een goal te maken.

Geweldige wedstrijd op een paar slordigheden na maar daar mag je niet over klagen als je met 5-1 wint !!!!KAMPIOENEN!!!!

Kampioen van de armoede. Dat is wel duidelijk... Dat ze hier in Eindhoven nog voor klappen... Goed voetbal, veel goals, aanvallende tactiek, spelers worden beter, spelers breken door. Verschrikkelijk. Ik snap die hosanna niet. Geef mij maar de vijfde plek met slecht voetbal en een bestuurscrisis.

6 april 2024 om 20:55

Haha, i see what you did there.

6 april 2024 om 21:11

Psv heeft gewoon de pech dat ze niet beursgenoteerd zijn, geen soaps rondom Aandelen maar gewoon enkel discussie wie er rechtshalf had moeten staan in de 2e helft.. gaap..

6 april 2024 om 21:11

Het zij je gegund die 5e plek (of 6e whatever)

6 april 2024 om 23:19

Lief, dank je. Zesde zou teveel van het goede zijn. Ik ben al blij met de vijfde plek.

6 april 2024 om 21:29

Tuurlijk joh, tweede ronde champions league is ook armoede. Wat een afgunst.
Feyenoord staat er nu beter voor dan vorig jaar. Dus wat was Feyenoord vorig jaar dan?

6 april 2024 om 21:41

Sarcasme ouwes… dat we dit nog moeten uitleggen😂

6 april 2024 om 22:24

Mooi leidsehood , lekker sarcastisch 😂 Gefeliciteerd met conference League

7 april 2024 om 00:02

Wacht, ga je er nu van uit dat wij de playoffs winnen? Jij/jullie gefeliciteerd met het kampioenschap (niet officieel natuurlijk). Wat ik hierboven al zeg, prachtig seizoen voor PSV en Bosz.

Alle lof voor PSV, die een bizar seizoen draaien en verdienen alle credits. Wel tekenend voor het niveau van de Eredivisie dit seizoen. De top 2 is oprecht sterk, de nummer 3 oogt stabiel maar alles daaronder zou je toch absoluut niet in Europa willen namens Nederland? Wat een matige ploeg dat AZ en dat Ajax er 2x van verliest is misschien nog wel het meest pijnlijk.

6 april 2024 om 21:10

Conference league is ook geen enorm hoog niveau hoor. Az is daar niet zo lang geleden nog halve finalist geweest. Daar kunnen ploegen als AZ en Ajax prima mee. Vind het zorgelijker dat Twente de Champions League in gaat, al is dat ook meer zo dat er iemand moet. Vrees dat die geen pot gaan winnen, als ze zich al weten te kwalificeren, wat ik ook ernstig betwijfel.

6 april 2024 om 21:20

En toch is AZ in een enorm matige poule uitgeschakeld. Verloren van een stel Bosnische amateurs en onder Legia geeindigd dat vervolgens werd afgedroogd door Molde. Ajax wordt volledig van de mat gespeeld 180 minuten door een ploeg die weer vrij kansloos was tegen Brugge. Het niveau is bijzonder matig hoor. Het AZ van vorig jaar was echt een stuk beter dan het huidige, en hetzelfde geld voor Ajax

6 april 2024 om 21:24

En voor hetzelfde geld zijn AZ en Ajax volgend jaar weer een stuk sterker. Champions League waardig zullen de ploegen niet zijn, maar een leuke run in de conference league is echt niet zo onmogelijk. Feyenoord stond na een dramatisch jaar ook in de finale van de conference league.

7 april 2024 om 15:31

Ik ben het met je eens @spursfan96 en @diego_forlan is zeer overdreven. De poule was niet dramatisch en AZ heeft een redelijke ploeg, op de verdediging + keeper na. Gewoom veel ongeluk gehad in de Europa. En Ajax presteert nou ook niet zo goed.
Hopelijk zal het volgend jaar beter gaan in Europa!

Hopen tegen sparta kampioen, dan zit ik ook in het stadion 😀

Jeetje wat schaam ik me als AZ fan zijnde. Verliezen van PSV kan, maar 10 tegendoelpunten in 2 wedstrijden?!?!

7 april 2024 om 15:32

Slechte verdediging, matige keeper, en veel ongeluk hé

Kunnen we nu ophouden met Schouten in de verdediging zetten?
De controle kwam weer terug toen Schouten eindelijk weer op het middenveld stond en Ramalho achterin. Til erger ik mij al weken aan, vond hem vandaag ook weer verschrikkelijk.
Bakayoko man of the match wat mij betreft, deed bijna alles goed vandaag.. Als er zorgvuldiger afgewerkt had, had hij nog meer assists (zoals wel vaker).

6 april 2024 om 21:41

Schouten als CV is niet ideaal, maar Ramalho er neerzetten is niet het alternatief. Levert doorgaans alleen nog maar meer onrust en dus minder controle op met vandaag dan wellicht als uitzondering. Stewart heeft gewoon verzaakt door geen CV aan te trekken. Op de laatste dag van de zomerse transferwindow is er met Bella Kotchap weliswaar een paniekhuur gedaan, maar al vrij snel werd duidelijk dat dat hem niet ging worden. Vervolgens is de positie zo gelaten en dat kost je samen met het niet anticiperen op het vertrek van Vertessen gewoon de uitschakeling tegen Dortmund. Bakayoko trouwens inderdaad erg sterk vandaag. Vond hem samen met Veerman en Tillman de uitblinkers. Van Dest kan ik ook altijd genieten. Verdedigend niet altijd even betrouwbaar en daardoor niet geschikt voor clubs als Barcelona, maar aanvallend vind ik hem voor een back echt tegen de absolute top aanzitten. Toch zou ik hem als PSV niet overnemen vanwege de vermeende salariskosten. Op Tillman zou ik wel alles op alles zetten om hem te behouden. Ik denk dat daar nog meer rek inzit.

6 april 2024 om 23:10

Ik zou Dest juist wel overnemen. Die is aanvallend zo belangrijk. Tegenstanders passen zich aan en op andere plekken heb je dan meer ruimte.

6 april 2024 om 23:37

Ik in principe ook alleen volgens Elfrink zat zijn entourage dermate hoog in de boom dat het hele salarishuis op de schop zou moeten om hem te strikken

Goede overwinning natuurlijk. Maar Heracles wint ook met 5-0 van ditzelfde AZ. Zegt meer over AZ dan over PSV, mag het wel beetje in perspectief zien.

6 april 2024 om 23:15

Maar ditzelfde AZ wint dit seizoen ook twee keer van Ajax. Mag het wel beetje in perspectief zien.

7 april 2024 om 09:39

Ja Ajax is nergens dit seizoen, maar dat wisten al.

6 april 2024 om 23:55

Hahaha! En Amsterdam wint helemaal niks dit seizoen

7 april 2024 om 09:42

Ja geniet er maar even van, als het even tegenzit kan Feyenoord / PSV precies in zo’n zelfde malaise terecht komen binnen een aantal jaar. Dat heeft het verleden wel bewezen.

7 april 2024 om 15:34

Dat klopt @SWWgeorge. Dat lijkt iedereen weer snel zijn te vergeten

AZ heeft gewoon verschrikkelijk ingekocht na afgelopen zomer. Je raakt Reijnders, Karlsson, Beukema en Kerkez kwijt. En dan doen ze zo extreem zuinig om capabele vervangers te halen. Alleen Pavlidis is een speler die kan aanhaken bij de ambities van AZ. De rest zijn te jong of gewoon te oud zoals Martins Indi en Clasie. Met alleen talenten kom je er niet. Er moet ook spelers van 24-28 jaar ertussen zitten. En dat is te weinig bij AZ.

Dit jaar is psv onaantastbaar in de ED. Feyenoord is een goede tweede en Twenthe een goede derde. Verder valt NEC positief op. Over Ajax moeten we het gewoon niet meer hebben. Hoop dat PSV en Feyenoord zich nog iets gaan versterken voor het komende CL seizoen. Zou mooi zijn als ze volgend jaar allebei door de groepsfase heen komen.

6 april 2024 om 23:20

Realiteit is dat Feyenoord en PSV al blij mogen zijn als ze niet zwakker worden. Bij PSV zie ik bijvoorbeeld Boscagli, Teze, Veerman en Bakayoko wel weggaan en ook het aanblijven Dest en Tillman is echt hoogst onzeker. Als je volgend seizoen een elftal hebt dat nog in de buurt komt van het huidige dan doe je goede zaken

6 april 2024 om 23:35

En wie zegt dat ze niet opnieuw een goede transferzomer krijgen? Dit jaar heeft PSV ook sterk ingekocht en met Lang, Dest, Schouten, Tilman en Pepi. En nu hebben ze met de CL inkomsten nog meer te besteden. En ja het kan ook minder worden. Kijk naar Ajax die 200 miljoen in 2 jaar hebben geïnteresseerd en dramatisch is. Maar heb wel vertrouwen in Steward en zeker in Peter Bosz.

6 april 2024 om 23:47

Nuance is wel dat PSV afgelopen zomer echt maximaal heeft ingekocht met een opgespaarde zak geld gegereneerd door de verkopen van Gakpo en Madueke en de late CL-plaatsing waardoor Lozano nog kon worden gestrikt. Ik denk dat afgelopen zomer een vrij historische window voor PSV was en dat dit niet de norm gaat en kan zijn, maar ik help het je hopen uiteraard

6 april 2024 om 23:54

Onzin natuurlijk. PSV krijgt aankomend seizoen een historisch hoog bedrag aan CL gelden en als je Veerman en bijvoorbeeld nog Bakayoko weg doet dan zou je rond 70/80 mil kunnen bij schrijven. Zeggen dus dat vrij historische window is (nu al) is natuurlijk belachelijk.

7 april 2024 om 00:02

Voor Gakpo en Madueke kreeg PSV 80 miljoen en daarna kwamen nog de CL-miljoenen en verkoop van Sangaré die Lozano en de huur van Bella Kotchap financierden. De stootkracht die PSV afgelopen zomerwindow had gaat gewoon niet snel meer overtroffen worden, ook niet met het plaatje dat jij schetst

7 april 2024 om 01:06

Transfer Gakpo was juist om de gaten te dichten en niet om te investeren in nieuwe spelers. Komende zomer zal PSV echt wel een grotere portemonnee hebben doordat de CL premies komend seizoen echt flink gaan stijgen en Ernie dat alvast kan gebruiken. Daarnaast ook dit seizoen al 50 miljoen ontvangen uit CL-premies. PSV heeft in jaren niet zo'n aardige portemonee gehad

Het probleem bij AZ is toch wel Martens. De wedstrijd tegen PSV had nooit resultaat gegeven. Het verschil in kwaliteit is te groot. Maar onder Martens mis ik bij de spelers strijdlust en zijn er aanvallend veel te weinig intenties. Het is tikkie breed, tikkie terug. Komend seizoen moet dat anders.

7 april 2024 om 15:35

Onervaren coach. Jansen was ook al zo'n onervaren.

10 tegengoals in de laatste twee wedstrijden voor de heren uit Alkmaar. Da's toch een teken aan de wand zou ik zo denken. Benieuwd of PSV nog een record kan verbreken, mbt doelsaldo oid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren