Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ook president Uruguay neemt het op voor Suárez

Laatste update:

De FIFA zal deze donderdag bekendmaken of het Luis Suárez wil gaan schorsen voor zijn vermeende beet in de schouder van Giorgio Chiellini en zo ja, voor hoelang. Vrijwel iedereen in de wereld is het erover eens dat de aanvaller een straf verdient, behalve in Uruguay. Zelfs de president van het Zuid-Amerikaanse land, José Mujica, heeft het nu voor Suárez opgenomen.

/

Volgens de president was er niet bijzonder veel aan de hand. "We hebben hem niet uitgekozen om een filosoof of monteur te zijn, of om zijn goede manieren. Hij is een geweldige voetballer", zei Mujica op de Uruguayaanse televisie. "Ik heb hem niemand zien bijten. Maar ze mogen elkaar wel schoppen..."

De bizarre actie van Suárez werd niet opgemerkt door de arbitrage en daardoor kan de aanvaller geschorst worden op basis van de videobeelden. Dat zou onzin zijn, vindt Mujica. "Mij is geleerd dat je in het voetbal de scheidsrechter moet gehoorzamen", zei de president. "Als er beslissingen worden genomen op basis van tv-beelden, dan zijn er tal van strafschoppen en handsballen die gegeven moeten worden. Pech dus."

/

De Uruguayaanse voetbalbond blijft er ook bij dat Suárez geen straf moet krijgen: "Het is onze overtuiging dat er onvoldoende bewijs is om Luis een sanctie op te leggen", verklaarde bondsvoorzitter Wilmar Valdez op de Uruguayaanse televisie. "Daarvoor moet er echt duidelijkheid zijn. Op de video die ons door de FIFA is bezorgd vinden we dat het niet echt duidelijk is. Wij hebben er vertrouwen in dat onze verdediging zal volstaan om resultaat te boeken."

Diego Lugano, ploeggenoot van Suárez bij de nationale ploeg, kreeg het aan de stok met een verslaggever van de BBC: "Ik weet niet over welk incident jij het hebt. Heb jij soms iets tegen Luis?", vroeg de verdediger zich af. "Iedereen weet dat de Britse media tegen Luis zijn. Maar hij verkoopt blijkbaar de kranten, want anders zou jij hier niet zijn. Ik begrijp niet waarom een Britse journalist over Suárez wil praten. Hebben jullie zelf geen nationaal elftal waar over te schrijven valt?"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uruguayanen zijn niet echt realistisch of eerlijk...komaan dit kun je toch niet ontkennen? President lijkt me ook niet geloofwaardig...

26 juni 2014 om 07:31

Van mij part sturen ze dit hele bobo team van Uruguay naar huis, ik ben nog niemand van Uruguay tegen gekomen die eerlijk is en gewoon zegt van Suarez moet gewoon 20 wedstrijden schorsing krijgen of zoiets, het is gewoon zo dom dat ze hem verdedigen, ze weten dat hij het al vaker heeft gedaan, de beelden spreken ook voor zich, bij voetbal hoort hard voetbal, je moet tegen een stootje kunnen, maar gaan bijten en slaan? Dan moet je maar lekker gaan boksen ofso zodat hij iemands oor af kan bijten, die jongen is gewoon een vampier.

26 juni 2014 om 09:06

Hoeveel wedstrijden schorsing verdient een speler als bv Valencia gisteren met 2 gestrekte benen erin !!!! Levenslang !!!" hahaha moraalridders hier. Lekker veilig vanaf je bedje azijnzeiker. forza Luis . Voor de gene die wil horen: Ik heb liever een Suarez in mijn team dan tegen mij spelend. Deze jongen weet pas wat het betekent om voor je land te spelen, hij zal werkelijk alles er aan doen om ze land verder te helpen. Ik weet zeker dat hij zelf een kogel zou vangen voor zijn land!! Hoe heldhaftig was zijn handsbal 4 jaar terug en dan nog zo hard juigen in de catacomben toen zijn keeper de penalty stopte! Wees eeerlijk zo een speler kan je niet haten, ik kan dat niet. Nee ik heb meer een hekel aan swalbes en doodschoppers

26 juni 2014 om 09:19

Helemaal mee eens. Je ziet aan Suarez dat hij met zijn hart voor Uruguay speelt. Die handsbal en het juichen in de catacomben vond ik prachtig!

26 juni 2014 om 09:34

Je hoort toch niemand zeggen dat dat normaal is. Waar lees je dat iemand Valencia zn daad goed keurt? Dit artikel gaat over Suarez en naast zn enorme voetbalkwaliteiten is het een enorme leipe vent.

26 juni 2014 om 09:40

Every team has a evil mastermind, meet suarez!

26 juni 2014 om 09:42

Ben het volledig met je eens, ellebogen en gestrekte benen wordt nooit over gepraat maar ik vind dat 10 keer erger dan iemand bijten. Oké het is niet normaal maar dan nog het wordt echt overdreven

26 juni 2014 om 09:45

Swalbes.. Komt me ook bekend voor bij hem en vragen om kaarten daar ken ik suarez ook van! Los daarvan is het een geweldige voetballer die werkelijk alles geeft om resultaat te halen.. Bijten hoort daar niet bij en ook niet kaarten aannaaien en swalbes!!!

26 juni 2014 om 09:49

Suarez hoort gewoon niet op de voetbalvelden thuis na de 3e keer.
Hij is een schande voor de sport en maakt zijn gehele land belachelijk nu.

Ik kan echt niet begrijpen dat er ook maar 1 club een dergelijke speler zou aantrekken.

26 juni 2014 om 09:49

Wat zou nederland gezegd hebben als het een speler van oranje was geweest die net zo belangrijk is als suarez nu voor uruguay? Dat vraag ik me echt af?

26 juni 2014 om 09:55

@lektami76

Weer zo'n sneu persoon die het bijten van iemand wilt vergelijken met het schoppen van iemand. Snap je nou echt niet wat het verschil hierin is? Wil je het niet snappen of kan je het niet snappen.

Ik begin echt moe te worden van al die schijnheilige mensen daar in uruguay, maar ook van de mensen die op dit forum dit probleem van Suarez maar aan de kant schuiven alsof het geen big deal is. Het is echt te belachelijk voor woorden. Blijkbaar ben je niet opgevoed met normen en waarden zo blijkt maar weer uit dat ongelofelijke stuk tekst wat je schrijft.

In jou visie mag iemand die 100% met zijn hart speelt alle normen en waarden die we in deze 'wereld' hebben opzij schuiven want ey.... hij speelt met zijn hart. Waar gaat het in godsnaam naar toe mensen?

Dat je het heldhaftig vind dat hij een handsbal maakt op de doellijn en dus eigenlijk vals speelt en het daarna geweldig vinden dat hij juicht zegt eigenlijk genoeg over hoe jou beeld over eerlijk spel is.

Daarnaast heb je het over moraalridders. Je heb wel zo'n grote mond over Valencia die inderdaad een vieze overtreding maakt, maar het bijten van mensen schuif je aan de kant alsof het niks is. Over moraalridders gesproken.....

ON: Laat de Fifa asjeblieft dit hele Uruguayaanse rotzooitje uitsluiten van het WK. De geloofwaardigheid van dit hele land is helemaal weg nu ook de president net gaat doen alsof er niks gebeurt is. Het wordt bijna beledigend voor de normaal denkend mens aangezien zij hier doen alsof er niks is gebeurt, niks te zien is op televisie beelden en alsof we dit allemaal uit onze duim zuigen omdat we zo'n grote afkeer tegen Suarez hebben. Ik kan er echt met mijn pet niet bij. Blijkbaar zijn de normen en waarden in deze wereld niet overal hetzelfde.

26 juni 2014 om 10:10

Suarez gaat bijten als zn stoppen doorslaan, en een pepe deelt een vieze trap uit, en iemand anders deelt een elleboog uit, hun worden toch ook niet 2 jasr gechorst? wat is het verschil?

26 juni 2014 om 10:30

Niet schoppen, tikjes of gestrekt been, geen shirtje trekken, niet spugen of een elleboogstoot. Noch een kopstoot of schelden. Het hele arsenaal aan geaccepteerde treiteracties was Suarez deze wedstrijd vreemd, vanwaar die ophef over een stel mensentanden die nauwelijks schade aan kan richten is de stelling van de advocaat van de duivel. Van Basten had 10 jaar langer successen kunnen vieren als elke verdediger die een aanslag op zijn enkels heeft gemaakt, in plaats daarvan hem in zijn nek of schouder had gebeten, of even zwaar zou worden bestraft.

26 juni 2014 om 10:33

Zo'n speler kan ik heeeeel makkelijk haten. Namelijk als die gaat bijten. Dannhen je egt een verstand van een 4 jarig jongetje. Heeft helemaal niks.met passie of inzet voor je land te maken. Is gewoon een kwestie van knettergek zijn!!! Hier hoort maar 1 straf voor te zijn. De hoogste syraf die ze kunnen uitdelen!!! En ze moeten heel de voetbal bond van urugay naar cursus respect in het voetbal sturen. Want uemand bijten en daarna zeggen dat iedereen luis haat heeft in mijn ogen helemaal niks met voetbal respect te maken

26 juni 2014 om 10:35

@jeffrey:

Niemand keurt het goed, dat is echt iets dat jij niet goed hebt begrepen uit de reacties. Lees maar terug. Natuurlijk zijn er een paar gekken uit Uruguay die het goed praten, maar in Nederland vind 99,99% dit gewoon verkeerd.

Het punt is nu dat men roept om jaren schorsing, of tientallen wedstrijden schorsing en dat er sprake zou moeten zijn van een soort exponentiële groei in de schorsing omdat hij een recidivist is. Dit is iets waar je het eens of oneens over kan zijn. Maar waar iedereen het over eens zou moeten zijn is het feit dat geen enkele voetballer ooit zo beoordeeld is als Suarez. Hoeveel verdedigers als Pepe en Matarazzi hebben meerdere malen mensen doodschoppen verkocht? Echt tientallen, honderden spelers en die worden nooit voor meer dan 5 a 6 wedstrijden geschorst, laat staan dat men kijkt naar het verleden van die spelers over een periode van 5 jaar in 3 verschillende competities zoals men vindt dat het bij Suarez moet worden beoordeeld.

Dat is gewoon scheef. Prima dat Suarez fors geschorst wordt, maar doe dat ook eens met al die doodschoppen en ellebogen.

26 juni 2014 om 10:44

@murki

Abnormaal gedrag zoals bijten heeft helemaal niets te maken met de sport. Het hoort helemaal niet in de samenleving thuis, dat deden ze honderden jaren geleden, maar je mag toch verwachting dat in deze samenleving we dit soort gedrag niet meer tolereren. Laat staan 3 keer, of te wel, ik zal het nooit leren en ik heb er schijt aan. Je kan mij niet wijs maken dat als je voor dit gedrag 7 en 10 wedstrijden krijgt, je niet gaat begrijpen dat het echt niet hoort, mensen het niet in de voetbalsport willen zien, laat staan ergens anders? Maar Suarez heeft zijn eigen wetten en is nu vogelvrij verklaart. Ik kan niet anders zeggen dan terecht. Stuur hem maar met pek en veren terug naar Uruquay, want bij zijn prehistorische gedrag hoort een ouderwetse straf.

26 juni 2014 om 10:51

Beste Jeffrey, heb je niet door hoe hypocriet en schijnheilig je betoging is. Je veroordeelt allerlei mensen omdat ze andere mening hebben dan jij, je noemt ze zelfs sneu. Zijn dat de normen en waarden waar je het over hebt? Dus jij bepaalt wat een ander moet denken en denkt men niet zoals jij,dan heeft men geen normen en waarden. Haha contradictie in optima forma.

26 juni 2014 om 10:59

@lektami76

Jouw reactie verdient een groen randje, jammer genoeg kan ik je niet meer geven dan een duimpje omhoog

Prachtige reactie en weerspiegelt ook precies hoe ik er ook over denk.

26 juni 2014 om 11:02

Jaja Lektami76...allemaal leuk en aardig hoor die winnaarsmentaliteit van hem, maar er zijn bepaalde grenzen. Zijn handsbal was destijds ook gewoon ranzig en had achteraf gewoon tot uitschakeling moeten leiden. En tuurlijk, er worden genoeg dubieuze rotschoppen uitgedeeld in het voetbal, maarja.....het is ook een sport die je vooral met je benen/voeten speelt. Als je dan opzettelijk je armen en nog bizarder je gebit nodig denkt te hebben om als 'winnaar' uit de bus te komen ben je niet helemaal lekker. Gewoon 2 jaar van alle velden weren. Als hij dit buiten het veld zou hebben gedaan zat ie ook allang vast of in een gesticht.

26 juni 2014 om 11:03

Een Song die slaat, Valencia die bijna een been breek, Lallana die iemand van achter met 2 benen hard neerhaalt en een Pepe die een kopstoot geeft, wat doen we daar aan? 1 potje. Hoeveel ophef? 0. En dit? In vergelijking valt het best mee! Chiellini die de hele wedstrijd op de grond ligt met zijn anti-voetbal is ook een rode kaart waard.

Komt nog eens bij dat als Robben zou bijten, zou iedereen hetzelfde roepen? Nee, natuurlijk niet. Ik snal heel Uruguay en ik zou precies hetzelfde zeggen.

26 juni 2014 om 11:46

Lektami
Helemaal met je eens. En er ook niet echt duidelijk te zien dat hj bijt.
Ik denk dat hij helemaal niet geschorst kan worden aan de hand van de tvbeelden, te onduidelijk.
En wat betreft het theater van Chiellini: wie zegt mij dat het echt is, die zogenaamde tandafdrukken? Er zijn verschillende foto's in de omloop en zowel de Italiaanse als de Engelse media moeten Suarez hebben nu.
Suarez kwam idd met zijn gezicht in de buurt van de Italiaanse schouder, maar je ziet hem niet bijten. Viva Luis!

26 juni 2014 om 11:50

Ik ben het helemaal eens! Wat een stomkpzinnig geoverdrijf hier zeg!

Dat Voetbalzone zich ook zo verlaagt is zonde.
Jullie maken gekleurde berichtgeving en dat vind ik niet netjes of horen bij een neutraal nieuwsforum.

Dat is aan forumleden om een kant te kiezen, niet aan de "neutrale" journalist.
De zender behoort neutraal te zijn, de ontvanger mag daaruit zijn mening vormen.

Met teksten als:

"de bizarre actie"
"de bijtgrage aanvaller"
"krankzinig gedrag"
"krankzinnige actie"
"het goudhaantje van Uruguay zette zijn tanden maar weer eens in een tegenstander" (A. dat is nog niet bewezen en B. de ondertoon hoort niet bij neutrale media)
"zijn gestoorde actie"

En zo kan ik wel blijven quoteren, jullie verlagen je tot riool journalistiek, en dat is zonde.
Jullie creeeren een bepaald beeld en dat vind ik niet horen bij een doorgaans neutraal medium als deze site.

Stop hier asjeblieft mee

26 juni 2014 om 11:53

@magicmike

Top reactie!
Het theater van Chielini mag ook bestraft worden en zeker zijn uitlatingen na de wedstrijd, waarin hij corruptie suggereert.

Hahahaha maar ik moet wel zeggen: Lugano, petje af!
Hahhaha geweldige reactie richting de Bbc

26 juni 2014 om 11:59

@murki Voetbal is een contact sport met de benen. Een verkeerde sliding kun en mag je niet vergelijken met een bijt incident. Neem die bokser die het oor afbeet, werd de hele wereld misselijk van en terecht. Dat Suarez nu voor de 3e keer iemand bijt, is gewoon te belachelijk voor woorden. Dat de president van Uruguay deze kannibaal ook nog gaat verdedigen, zegt ook wel genoeg. 3 x de fout in gaan, is gewoon lange schorsing. Helemaal, omdat het niks met voetbal te maken heeft. Zelfde als iemand geregeld kopstoten uitdeelt. Dat zijn overtredingen, die niet thuis horen op een voetbalveld. Bij hem is dat dus al de 3e keer in 5 jaar. Gewoon schorsen voor een jaartje en een paar maand het klooster in.

26 juni 2014 om 13:02

@mokumouwe
"het goudhaantje van Uruguay zette zijn tanden maar weer eens in een tegenstander" (A. dat is nog niet bewezen en B. de ondertoon hoort niet bij neutrale media)

Dit is natuurlijk onzin want je hebt het toch zeker ook zelf gezien?
of vind je dat als er toevallig een jurist een "gaatje in de wet vind" en hij wordt vrijgesproken dat hij het dan alsnog niet gedaan heeft?

de tekst klopt dus volledig want hij is een "goudhaantje"
en zette weer eens zijn tanden in een tegenstander klopt ook gewoon voor 100%

daarnaast "maakt" VZ sowieso de berichten niet zelf maar nemen ze deze over. aangezien wereldwijd ieder normaal mens deze actie veroordeeld is het niet vreemd dat de overgenomen berichten dit ook doen.

Het beeld van Suarez wordt echt niet gecreerd door VZ maar door Suarez zelf.
Dat dit beeld niet past bij jouw liefde voor Suarez is vervelend maar geen reden om ermee te stoppen.

26 juni 2014 om 13:02

Mokumouwe
Thanks, blij te lezen dat er steeds meer mensen het voor Suarez opnemen. Zo erg was het allemaal niet idd!
Reactie van Lugano is top!

26 juni 2014 om 13:41

Jij bent de hol maat van Luis?

26 juni 2014 om 13:42

Opnemen voor zo'n gigantische m***?
Denk nou is na man!
Je bent serieus net zo hersenloos als suarez.

Jij vind bijten op een voetbalveld (EN DIT VOOR DE DERDE!!!! KEER) dus gewoon normaal?

26 juni 2014 om 23:01

@reservebankje:

Dus omdat je voetbal met je voeten speelt mag je met je benen maar doen en laten wat je wilt? Wat een vreemde redenatie.

Ik heb het overigens helemaal niet over een verkeerde sliding. Ik heb het over bewuste doodschoppen, kopstoten en ellebogen. Je komt er echt niet mee weg door dat onder de noemer 'contactsport' te categoriseren. Die horen net zo min thuis op het voetbalveld als bijten en zouden net zo serieus genomen moeten worden.

27 juni 2014 om 15:08

Soms kan je beter niks zeggen of in dit geval niet reageren. Suarez verdient het om gestraft te worden. Spelers die iets doen wat niet hoort dienen gestraft te worden zo simpel is het.

26 juni 2014 om 08:58

Het lijken wel een stel zwakbegaafden. Dit kan je toch niet serieus blijven ontkennen en goed praten? Totaal bezopen en idioot. De hele wereld heeft de beelden gezien, behalve in Uruguay blijkbaar. Hopen op een fikse schorsing voor Suarez en een vroege eliminatie van Uruguay.

26 juni 2014 om 12:41

Iedereen heeft inderdaad de beelden te zien en hoewel Luis Suarez erg lang met zijn mond op de schouder van Chiellini hangt, is het voor veel mensen nog steeds niet duidelijk of Suarez hem nou gebeten heeft. Ook de afdruk in de schouder van Chiellini trekt het in twijfel, aangezien Suarez zijn boventanden in Chiellini's schouder zet, en er een afdruk van zijn ondertanden te zien is. Probeer eens in je eigen arm te bijten en je zult zien dat tandafrdukken helemaal niet zo diep in je huid gaan zoals ze te zien zijn op de foto's die van de schouder van Chiellini rondgaan. Ook zouden in het geval van Suarez zijn voortanden toch duidelijk zichtbaar in de huid van Chiellini moeten staan omdat deze groter zijn en dus dieper de huid in gaan. Dat is op de foto's niet zichtbaar. Het feit dat hij naar zijn tanden grijpt word op veel plaatsen als reden aangedragen om te laten zien dat hij pijn aan zijn tanden heeft van het bijten, terwijl hij een enorme elleboog op zijn gebit krijgt. Voor mij is het niet helemaal duidelijk of hij gebeten heeft, feit is wel dat hij erg lang met zn mond in de nek van Chiellini zit en dat dat niet goed te praten is. Maar een smerige tackle waarbij een tegenstander zijn been brak, heeft nog nooit iemand zo'n lange schorsing opgeleverd. Dit levert toch veel meer pijn en een langere revalidatie op dan iemand bijten, wat nooit valt goed te praten.

26 juni 2014 om 13:43

Kijk jij hebt er verstand van! Top reactie!

26 juni 2014 om 14:57

Welke foto heb jij gezien dan wat je ziet juist wel zijn boventanden erin staan.

en het zou niet kunnen omdat als je jezelf bijt de adruk nooit zo diep is????
Omdat je toevallig een aflevering van CSI gezien hebt denk je gelijk dat je forensisch onderzoek kan doen?

Als je jezelf bijt kan je ook niet diep bijten omdat je jezelf nooit zoveel "pijn" kan doen. Als je gewoon echt door zou bijten bijt je echt wel gewoon een stuk vlees uit je eigen arm (mits je geen gebitje draagt) dus het verhaal van die putjes is complete onzin.

Voortanden zijn misschen wel groter maar niet aan de "onderkant" he anders zou je nooit je tanden op elkaar kunnen zetten. dus dat stukje is ook complete onzin.

de elleboog (uit een reflexreactie vanwege het bijten) kwam op zijn oog en niet tegen zijn mond(vandaar ook zijn "dikke" oog na de wedstrijd.

26 juni 2014 om 09:50

Bij een elleboogstoot gebruik je je arm en bij bijten je tanden..?


Het is gewoon stompzinnig wat hij doet. Hij weet dat hij onder een vergrootglas speelt (vanwege zijn goede prestaties maar al helemaal door meerder incidenten) en toch doe je iets waar je al meerdere keren voor bestraft en gewaarschuwd bent. En daarom komt hier ook zon ophef over.

26 juni 2014 om 11:33

Een elleboog en tackle met gestrekte benen horen nu juist wel bij voetbal, als contactsport. Een beet uiteraard totaal niet - daarom komt het ook nooit voor.

De verdedigers van Suarez benaderen steeds dichter diens eigen niveau van waanzin en ontkenning.

Uruguay - een klein en daardoor haast autistisch landje - is al jaren in zo'n collectieve staat van ontkenning mbt hun nationale held. Zie dit fantastische artikel:

http://espn.go.com/espn/feature/story/_/id/1098437...

26 juni 2014 om 11:51

Met bijten maak je toch ook contact? Snap wat je bedoelt hoor maar dat klinkt een beetje raar.

26 juni 2014 om 11:58

Maar met bijten maak je niet het soort contact dat bij het spel hoort (ongeacht of het aan de regels beantwoordt).

Menselijke beten zijn bovendien helemaal niet ongevaarlijk. Ze ontsteken makkelijker dan dierenbeten, en zodra er punctuur van de huid is, is een antibiotica shot noodzakelijk.

26 juni 2014 om 12:44

Stompzinnig, een beetje zielig, treurig maar ook wel erg onschuldig. Ik ben ook wel eens gebeten door mijn broertjes, vroeger toen we klein waren. Hij doet het nog steeds. Alleen mijn broertje heeft nog nooit mijn been op 3 plaatsen gebroken.

Het meest kansloze is inderdaad dat iedereen er op duikt. Hij moet zichzelf vooral schamen, misschien moet hij wel openlijk voor lul gezet worden of zo? Hem even net zo kinderachtig behandelen dus.

Verder, forza Suarez!

26 juni 2014 om 13:22

Ellebogen horen bij de sport, in de zin dat ze - al dan niet opzettelijk - vaak voorkomen, en ook voor de hand liggen bij bepaalde duels (aanvaller met verdediger in de rug, kopduels etc.)

Een beet is van een hele andere categorie. Daarom gebeurt het vrijwel nooit - ik ken op dit niveau niet een voorbeeld - en daarom is de hele wereld behalve 3 miljoen Uruguyanen en een handvol idioten elders vol afschuw en fascinatie.

Een beet is bovendien potentieel veel gevaarlijker dan welke overtreding dan ook. Nogmaals, als punctuur optreedt behoren bloedvergiftiging, seksueel overdraagbare aandoeningen en ernstige infecties allemaal tot de risico's.

Als je het verschil niet snapt, dan heb je een heel specifieke bril op, of je bent recalcitrant. Je hebt tot nog toe in ieder geval geen enkel (tegen)argument, behalve de kwalificatie 'onzin', d.w.z., nietes!

Redelijkerwijs valt er dan ook werkelijk niets te zeggen voor je standpunt.

26 juni 2014 om 23:05

Het feit dat ellebogen zo vaak voorkomen zou Juist reden moeten zijn om daar eens net zo hard tegenop te treden. Dat gebeurd dus duidelijk niet.

26 juni 2014 om 09:41

Zouden de meeste mensen die dicht bij Suarez staan dan werkelijk zo naïef zijn? Dat denk ik niet, het is eerder dat ze allemaal vrezen voor een lange schorsing. Het zijn vechters en dus is dit hun manier om Suarez vrij te pleiten, ook al heeft het helemaal geen zin. Het kan ze dus ook weinig schelen wat de rest van de wereld van ze vinden. Het is een hele andere mentaliteit die wij niet kennen en ook nooit aan zouden kunnen wennen.

Ik maak me meer druk over de mensen hier op VZ, die het tevens goed praten of met de mantel der liefde willen bedekken. Het blijft natuurlijk absurd wat er is gebeurd, we praten over normen en waarden, over voorbeeldgedrag en sportiviteit, maar ze vergeten dat alles omdat ze een grote poster aan de muur hebben hangen van hun idool, of omdat ze zijn dribbels gaan missen op de Europese velden. Het kan gewoon niet en het gaat er nu juist om dat de moraalridders zich laten horen, want als we dit nog gaan goedkeuren vanwege de eerder genoemde redenen, dan hebben we in de laatste eeuw niets geleerd....

En je moet het maar zo zien, hij kan altijd nog in Uruquay spelen...

Die reactie van diego lugano is wel geweldig hoor. Maar Suarez moet wel geschorst worden en snap het niet wrm de president het voor hem opneemt

26 juni 2014 om 07:41

Omdat hij het WK wil winnen. Waarom doet iedereen verbaast over de reactie van de Uruguay? Suarez is hun best speler. Tuurlijk proberen ze hem dan te behoeden voor een schorsing. Achter gesloten deuren hebben ze hem denk ik wel uitgescholden.

26 juni 2014 om 08:15

Nouja, ik ben zo verbaasd omdat zij zich wereldwijd voor lul zetten. Dat is met die lugano al raar, van de coach is het vreemd, dat de bond het doet is gewoon dom maar de president zet een heel land voor schut. Niet meer serieus te nemen.

26 juni 2014 om 10:02

Misschien moet je eens opzoeken wie José "pépe" Mujica is en wat hij voor het land betekent en betekend heeft.
Kom dan eens terug en probeer nog eens een uitspraak in de zin van "hij zet zijn land voor schut".

26 juni 2014 om 10:33

Gedaan. Maarja, dat veranderd natuurlijk helemaal geen kloot. Hij zet zijn totale land hier compleet voor gek. Dit is het kwadraat van Balkenende's oh zo bekende 'zo gaan wij niet met elkaar om'-uitspraak.
Uruguayaanse normen en waarden lijken niet te vergelijken met de onze. Zeer jammer, en hoop dan ook dat Colombia ze van de mat veegt.

26 juni 2014 om 12:17

Ik denk dat je er te zwaar aan tilt ik zelf vind niet dat je met zo'n uitspraak je land voor schut zit, eerder jezelf. Het is maar voetbal. Daarom vind ik het ook vreemd dat zo'n president er überhaupt over spreekt.

26 juni 2014 om 07:47

Geweldig? Kan je uitleggen wat je precies geweldig er aan vindt? Want ik zie het niet. Ik zie iemand die krampachtig, kinderachtig en barslecht probeert de aandacht te weerleggen door te wijzen op de uitschakeling van het team van Engeland ipv het te hebben over wat Suárez heeft gedaan. Ze (iedereen die tot nu toe in de media heeft gereageerd) maken zich ontzettend belachelijk en ik kan mij niet voorstellen dat iemand hen überhaupt nog serieus neemt.

Die president slaat echt alles. Alsof er een beroep bestaat waarop iemand niet op zijn manieren wordt aangenomen. Als je die lijn doortrekt, zou het betekenen dat hij als president alles mag doen want 'we hebben hem niet gekozen om filosoof, monteur te zijn of om zijn goede manieren, hij runt het land uitmuntend en dat mij is geleerd dat dat het belangrijkste is'. Weet die man wel iets van logica, argumentatie en redenatie? De vraag stellen is hem beantwoorden. Wat een aanfluiting.

26 juni 2014 om 15:46

nee zijn reactie vind ik grappig. Tuurlijk was suarez dom en moet die een langdurige schorsing krijgen maar ik vind die reactie grappig voor die uitlokkende pers.

26 juni 2014 om 08:21

Geweldig? Diego Lugano is een stuk verdriet. Elke wedstrijd zuigen en irriteren en penals uitlokken met de prachtigste fopduiken, en hij gaat bovendien Chiellini ervan beschuldigen Suarez getreiterd te hebben. Een onuitstaanbare hypocriet en een schijnheil is het. Daar vind ik niks geweldigs aan.

26 juni 2014 om 15:47

als je goed leest zie je dat i zijn reactie geweldig vind niet zijn voetbal, want ik heb hem eerlijk gezegd nog nooit zien spelen

man man man... schandalig gewoon.
Dat de spelers, president , trainer deze reacties geven.
Hoop zelf op een lange schorsing en dan mag Uruguay van mij zo snel mogelijk eruit.

26 juni 2014 om 08:06

Suarez volgt gewoon zijn begeertes en zijn instinct.

26 juni 2014 om 08:11

Hij is namelijk een waakhond.

26 juni 2014 om 08:41

Hij heeft honger voor de goal...

26 juni 2014 om 09:32

Maar goed dat Fred Rutten niet zijn trainer is, straks zou hij ook nog geil voor de geil worden.

Nou de volgende die in het rijtje idioten past.
Wees gewoon eerlijk, het is gewoon dom.
En onvoldoende bewijs?nou de beelden zeggen genoeg. En dan andere de schuld geven..het is de omgekeerde wereld.

26 juni 2014 om 07:33

Ben ik nou echt de enige (met heel Uruguay) die denkt mwaah t valt wel mee? Oke tuurlijk als je iemand bijt dan ben je echt niet goed bij je hoofd, maar ik zie vaak trappen voorbij komen waarbij iemand meer kan blesseren dan met zo een beet... Dan vinden we allemaal 3 misschien 4 wedstrijden schorsing meer dan zat! Laten we het met ze allen niet overdrijven, of we doen t wel maar dan moeten trappen waar 0 intentie is om de bal te spelen ook veel zwaarder bestraft gaan worden!

26 juni 2014 om 07:51

Denk het Herve, er zullen niet heel veel mensen met hun volle verstand denken dat dergelijke incidenten wel meevallen... dus

26 juni 2014 om 07:55

Een schop iets is heel anders dan een beet. Het spelletje heet voetbal. Dus dan is het logisch dat er overtredingen met de voeten worden gemaakt. En dat er soms mongolen rondlopen die moetwillig iemand willen blesseren is tot daar aan toe. Maar bijten heeft echt niks met voetbal te maken. Gewoon 15 wedstrijden schorsen.

26 juni 2014 om 08:35

Slaan, schoppen, kopstoot en knijpen hoort er meer bij? Het is gewoon iets wat niet of nauwelijks is voorgekomen waardoor mensen het erger vinden / bizarder vinden.. Ik bedoel, ik wil het niet goed praten en ik vind het ook een achterlijke actie maar iemand anders (opzettelijk) blesseren voor een half jaar of zelfs langer vind ii zieker eerlijk gezegd.

26 juni 2014 om 10:41

@ Herve
Ik mag hopen dat jij een van de weinigen bent.
Ik snap dus echt niet hoe mensen dit in vredesnaam durven te vergelijken met een te harde tackle. Als iemand een vliegende tackle in zet met een gestrekt been dat flink los is van de grond zeg ik ook, lekker 8-10 wedstrijden aan de kant zitten. Maar bij zoveel andere tackles, waarbij spelers net te laat zijn, dat gebeurt nou eenmaal als je tackles toe laat in het spel. Alleen bij extreme tackles zou je imo voor zo'n schorsing moeten gaan,
Bijten heeft echt niks, niks en helemaal niks te maken met voetbal. Er is geen enkele situatie te bedenken op het veld waarop je iemand 'per ongeluk' bijt. Daarnaast is deze meneer een recidivist. 3 strikes. Hele stevige straf is dus het enige juiste wat de Fifa kan doen.
Wat me ook verbaasd, is hoe Nederlanders met zijn allen dit criminele gedrag goedpraten, terwijl Nigel de Jong in Nederland 4 jaar geleden gecastreerd werd na zijn karate trap op Alonso. Blijkbaar hebben we alleen normen en waarden als het over ons eigen land gaat, en verdwijnen die als sneeuw voor de zon bij anderen

26 juni 2014 om 11:23

Rustig jongen. Je discours over normen en waarden is niet nodig.

Die beet van Suarez valt voor mij onder dezelfde categorie als ellebogen die worden uitgedeeld als de bal aan de andere kant van het terrein is. Maar die zijn meer sociaal aanvaard in het voetbal natuurlijk.

Begrijp me niet verkeerd. Suarez moet een zware schorsing krijgen, maar om hier een verhaal over normen en waarden, cultuurverschillen, ... aan vast te hangen is volstrekt onzinnig.

Dat is mooi, dan kunnen ze niet alleen Suarez schorsen maar dat hele land. Achterlijk volk. Stel je voor dat Rutte zoiets zou zeggen...

26 juni 2014 om 08:33

Zeggen dat de hetze of de straffen die geroepen worden belachelijk zijn is prima! Daarmee creeer je een discussie en dat is altijd fijn op een forum.

Maar net als de Uruguayanen het glashard gaan ontkennen is domweg niet te begrijpen.

26 juni 2014 om 09:52

@ David Loggie

Je kent klaarblijkelijk de president van Uruguay niet. Pépe is een heel bekwame president en een innemend man. Bovendien leidt hij geen achterlijk land, maar een bijzonder vooruitstrevend land.

Mischien moet je je uitspraken wat meer nuanceren.

Ik ben wel akkoord dat hij geen uitspraken moet doen over de zaak Suarez.

26 juni 2014 om 10:12

Ironisch dat de beste man dan Pepe heet!

26 juni 2014 om 10:21

Ja, dat is een ongelukkig toeval

26 juni 2014 om 10:44

Wat maakt het nou uit wat die man verder heeft gedaan? Dat is hetzelfde argument dat mensen bij Suarez gebruiken. Hij voetbalt zo goed, hoe kun je hem een gek/idioot/crimineel noemen. Dit heeft er toch helemaal niks mee te maken?! Als Nelson Mandela nog had geleefd en deze onzin had uitgekraamd, had ik ook gezegd dat die Mandela niet meer goed bij zijn pepernoot was.
We moeten wel gewoon objectief blijven kijken naar de situatie, of we het hier nou over helden of eikels hebben is verder niet relevant.

26 juni 2014 om 11:11

Ik vind/vond de uitspraak "achterlijk vok" niet gepast.

Bovendien moet je deze hele zaak niet onnodig opkloppen. Ja, Suarez is een idioot als hij voor alle camera's in iemands schouder bijt. Ja, hij moet geschorst worden. Ja, de president doet hier een ongelukkige uitspraak. Nee, er is niets ernstigs gebeurd.

Ik heb niemand zien bijten, wow en die leidt een land schijnbaar is dit niet bijten in Uruguay .

Een land vol met gekken. Lekker voorbeeld voor de jeugd dit. Kunnen ze niet de Uruguayaanse bond een paar jaar weer van alle toernooien? Gewoon om een statement te maken.

Het enige punt waar ik het mee eens ben is over het gebruik van beelden. Als je ze hiervoor gebruikt (terecht) dan is het toch niet te verkopen dat je het niet voor Alle momenten doet die de scheids gemist heeft?? Video ref invoeren dus. Huidige systeem is niet compleet en hypocriet. Overigen s wel van mening dat Suárez dit wk geschorst moet worden.

26 juni 2014 om 14:42

Je kan wel makkelijk achteraf iemand schorsen.
Je kan moeilijk achteraf nog een penalty gaan geven of een onterecht doelpunt annuleren.

Je zou dus alles moeten doen op het moment dat het gebeurd.

26 juni 2014 om 14:46

Dat is inderdaad precies wat ik bedoel: video ref tijdens de wedstrijd invoeren.

Hij wordt straks geschorst en vervolgens is niemand tevreden, let maar op. Alles en iedereen die pro-Uruguay zijn, gooit het op een FIFA-complot, hetze tegen Suárez etc etc. En iedereen die tegen Suárez is zal de schorsing te laag vinden.

Ik vraag me af wat ze in Uruguay bijten noemen Suarez heeft alle soort mensen vlees geproefd van HALAL tot ITALIAANS

Vraag me af hoe ze in Uruguay zouden reageren als niet Chiellini maar Suarez de gebeten speler was geweest. Achterlijk volk daar. Ik snap dat je je beste speler wil verdedigen maar als bijvoorbeeld Robben dit had gedaan had hij in mijn ogen ook gewoon geschorst moeten worden.

. "mij is geleerd dat je in het voetbal de scheidsrechter moet gehoorzamen", zei de president. "als er beslissingen worden genomen op basis van tv-beelden, dan zijn er tal van strafschoppen en handsballen die gegeven moeten worden. Pech dus."

Dus ik verwacht nog een paar horror tackles en ellebogen van Godin en Lugano en wanneer Suarez niet geschorst wordt kan hij nog een keer een hap nemen. In voetbal, liefde en oorlog is in Uruguay dus alles toegestaan.

Haha dat stuk van Lugano tegen de Britse pers: Burn!!!!

Verder valt Uruguay echt niet serieus te nemen zeg, wat voor debielen lopen er daar wel niet rond? Of zijn al die mensen die dit ontkennen, gewoon blind?

Technisch gezien hebben de Britten ook geen elftal om over te schrijven.

Maar Suárez, de gedachtegang van laat ik hem maar gaan bijten. Doet hij het omdat geen arbiter daarop getraind is? Wilt hij de tegenstander uit de tent lokken? Is het pure frustratie? Mentaliteit van whatever it takes? Je wilt hem liever in je team dan tegen je, maar opmerkelijke acties kan je niet blijven negeren, los van zijn voetbalkwaliteiten staat het inmiddels ook niet meer.

Ik kan me de frustratie van de bevolking van Uruguay enigszins voorstellen. Immers zonder Luis Suarez is de ploeg van dat Zuidamerikaanse land verworden tot een tandeloos team. Hetgeen eigenlijk ook zou gelden voor b.v. Argentinië en Brazilië als sterspelers als Lionel Messi en Neymar da Silva Santos zouden ontbreken.

Ik begin hier echt chagrijnig van te worden..

De aard van Suarez is blijkbaar de aard van dat volk. Vals spelen, liegen, bedriegen, ontkennen: ze doen het allemaal.

26 juni 2014 om 08:20

Klopt. Ik denk dat een (groot) deel van de irritatie van het grote publiek ook daarin zit. Het schijnheilige gedrag en gehuichel daarna.

Vond ik 4 jaar terug met die handsbal ook het meest storende. Niet de handsbal zelf, maar het "wie? ikke?" toen ie rood kreeg, daarna janken als een klein kind (boehoe wat heb ik gedaan), om 1 seconde later weer de horlepiep van geluk te dansen. Het is allemaal nep.

Dan hebben hun andere beelden gezien

Wat een triest zooitje daar. Hij is hun beste speler en daarom moet iedereen het maar voor lief nemen?

Wordt tijd dat ze hem nog eens een keer harder aanpakken, ook in eigen land. Ze maken zich compleet belachelijk daar.

Haha bij elke reactie van een Uruguayaan leveren ze steeds meer van hun geloofwaardigheid in. Het doet me denken aan de Iraakse woordvoerder van het bewind van Saddam tijdens de invasie.

Oh nee toch. Het was gewoon duidelijk bijten wat ie deed. Ik lees ook dat de foto waarin de tanden van suarez in de schouder van Chiellini staan is gefotoshoped, dat is helemaal niet waar.

Ik ben altijd een grote fan geweest van Luis als voetballer en spits en heb hem altijd verdedigd, maat kom aan na wat hij eergister heeft gedaan, dat gaat echt te ver! Maar het ergste vind ik hoe men in Uruguay reageert!!! Ongelofelijk, zijn ze echt zo blind en onsportief! Hebben ze wel gekeken wat er gebeurde?! Het is echt mega triest om hun zo zien reageren en ze beseffen ook niet dat de hele wereld nu Columbia gunt om door te gaan. Iemand moet tegen de president zeggen, ja hij is geen monteur maar wel een profvoetballer en zo moet hij zich zelf ook op het veld gedragen. Hij heeft met zijn actie zijn club waarschijnlijk tientallen miljoenen gekost want nu zal niemand gaan beweren dat hij 80-100 miljoen waard is. Ik hoop echt dat Luis snel hulp en besef krijgt en zijn land besef en beetje reality check.

Soms is het beter te zwijgen. Zeker als president zijnde.

26 juni 2014 om 08:57

Haha iedereen wil dat suarez geschorst wordt. Denk vooral zodat mocht hun landje tegen Uruguay uitkomen. Niemand wil tegen een Suarez spelen. Maar Suarez is zo een genot om naar te kijken. Maar blijkbaar zit hun Suarez-haat veel dieper.

26 juni 2014 om 09:08

Suarez moet ook geschorst worden, dat staat buiten discussie natuurlijk. Dat heeft niets met haat te maken. Blijkbaar zit bij veel mensen de Suarez-liefde erg diep.
Bijten = schorsing.

Maar zoals ik al aangaf vind ik dat een president zich hier zich niet mee moet bemoeien.

Zou een fijne stunt zijn als Uruguay naar huis wordt gestuurd.

Kom op beste mensen wat stelt iedereen zich toch aan zeg. Voetbal is entertainment en dit is in dat opzicht toch alleen maar mooi? Er is niemand dood of zo, ik hoop dan ook dat de Fifa niks doet en aangezien hij in de wedstrijd geen kaart heeft gekregen heb ik daar nog wel hoop op.

26 juni 2014 om 09:10

Als ik jou bijt, in een potje amateur voetbal.. wat doe jij dan? zeggen dit is entertainment? ik heb een voorgevoel dat je gillend ten onder gaat

26 juni 2014 om 09:33

Bijten kan je vergelijken met heel hard zonder de bal in de buurt natrapoen, slaan of een kopstoot uitdelen. De eerste krijg je dan een aantal wedstrijden de tweede keer krijg je een stuk of 8 de 3e keer wordt je maandenlang geschorst. Dat is dus ook de straf die hij moet krijgen.

26 juni 2014 om 10:50

Dan wil ik ook wel een keertje tegen jouw voetballen. Kijken hoe entertaining je het vind als ik mijn tanden in jouw nek zet. En dan doe ik voor de goede orde daarna nog een Pepe'tje op je rug. Superavond, toch?

De creativiteit waarmee mensen hun stijve pik voor Suarez achterna lopen is echt niet te geloven. Overal zie je weer nieuwe, nog idiotere goedpraterij. Langzaam maar zeker wordt weer eens zichtbaar dat ook in Nederland een hele boel vertrapte mensen rond lopen.

Kop had beter kunnen zijn: Ook president van Uruguay in de war...

Hoop dat hij vandaag een heeele laaaaange schorsing krijgt.

26 juni 2014 om 09:46

Een hele lange ook nog... Misgunner

Suarez verliest alle ratio in het heetst van de strijd, hij heeft hulp nodig om niet weer over de grens te gaan op een voetbalveld. Daarna is het niet nodig want het lijkt me niet dat hij snel weer in een zo'n passievolle strijd zal terechtkomen die hem prikkelt in zijn trotse identiteit..

Maar wat minstens net zo stuitend is die morele verhevenheid en betweterigheid van de Westerse wereld. Ja de reacties uit Uruguay zijn lachwekkend maar laten ook een geweldige saamhorigheid zien, de media daar zijn misschien niet kritisch maar ook geen azijnzeikers. Zeker in landen als Nederland, zogenaamd het aardse baken van een hoogstaande civilisatie, komt het onwijs hypocriet over. Maar dat is de mens, hypocriet, vol met vooroordelen, arrogantie en fouten (zaak is om je daar bewust van te zijn!). Dat Suarez zoveel emotie aanwakkert laat alleen maar zien dat we allemaal een stel inferieure wezens zijn met een verontrustende dosis grootheidswaan.

Dit soort waanzin duwt me steeds meer naar de hoek van misantropie, ik denk dat elk weldenkend mens een gezonden dosis mensenhaat in zich heeft (als groep, niet als individu :P)

26 juni 2014 om 09:52

Jij bent vast heel gezellig hahaha,

Mooie reactie alleen niet geheel mee eens, er is een verschil tussen saamhorigheid en de waarheid onder ogen zien. Simpelste voorbeeld van mooie saamhorigheid zijn de nazi's prachtig voorbeeld van mensen die goed voor elkaar opkomen, moeten we een voorbeeld aan nemen als westerse maatschapij toch? Saamhorigheid is ook te vinden in China noord-Korea waar iedereen zo niet verplicht dezelfde kant opkijkt.. mooi doel!. Want samen kom je verder. Men lijdt niet aan grootheidswaanzin maar aan Normen en Waarden en die zijn per land en maatschappij verschillend, tuurlijk neem je het voor elkaar op want dat doen wat als westerse maatschappij ook dat kan je niet ontkennen.

Die verschillen zul je zowel als groep en individu hebben en heeft niet zozeer met mensenhaat te maken ( nigel de jong eenmalig WK 2010) Als zich iets repeteert krijgt men er genoeg van ( Arabische landen)

Ik snap precies wat je zegt maar vind het niet helemaal zo zwart wit.

26 juni 2014 om 10:50

Mooie nuance .

Dat begrijp ik ook wel. Het is absoluut niet zwart-wit. Er is sowieso nooit een statisch evenwicht want de wereld is niet statisch. Wat de nazi's betreft is het natuurlijk enorm doorgeschoten. Uruguay doet dat nu op micro-niveau (want dat is voetbal natuurlijk) maar het doet niemand kwaad, ze maken zichzelf hoogstens belachelijk maar wat voor de nationale identiteit is het wel positief (even buiten beschouwing gelaten wat de finesses van een natiestaat etc. zijn).

Wat ik alleen wilde aangeven is dat wij (specifiek als natie maar in het algemeen de Westerse wereld) heel makkelijk met het terechtwijzende vingertje wijzen terwijl wijzelf absoluut niet zonder zonde zijn. We hebben alleen geleerd het veel beter te verbergen en 'managen' (walgelijk woord).

In normen stellen kan je ook te ver gaan. Waarden kunnen zich door de jaren ontwikkelen tot iets onwenselijks of vrijheid beperkend. De wereld is te gecompliceerd om in een keurslijf te stoppen en alles te categoriseren. Het is af en toe ook goed om onszelf een spiegel voor te houden.

Ik haat mensen niet serieus natuurlijk :P. Maar damn, wat kunnen mensen in groepen soms vervelend zijn. Ook ik ben wel eens vervelend geweest en zal dat vast, sporadisch, vaker doen. In de zonde zit de zaligheid, maar van hypocrisie walg ik

26 juni 2014 om 17:40

Daar kan ik me veel beter in vinden haha, mooi gesproken. Maarja altijd een lastig onderwerp als je het mij vraagt.

Van die onderwerpen waar je naar mijn mening uren over kan discussiëren.

26 juni 2014 om 10:26

you must be fun at party's

Hebben ze in dat land ook de harddrugs gelegaliseerd?

Ik hoop zo enorm dat Colombia Uruguay helemaal sloopt. Mijn sympathie voor Suarez, Uruguay en iedereen die net doet of zijn neus bloedt is helemaal weg.

Geef mij maar James Rodriguez! 6-0!

Ja dan mogen ze de goal van bosnie ook meetellen toch? Als ze met videobeelden gaan straffen ??

waarom komen ze voor hem op dis toch niet goed de praten ??

Prachtige dag Vandaag. Zonnetje schijnt,

En de grootste rat van het betaald voetbal gaat hangen.

Kom op Fifa toon ballen,en schors hem voor een jaar.

ik had altijd wel sympathie voor uruguay als land en het voetbalteam. door deze belachelijke houding van de meeste uruguayanen (het ontkennen dat er iets is gebeurd omdat dan het WK afgelopen kan zijn als suarez geschorst wordt) raak ik toch een beetjke sympathie kwijt. jammer. mijns inziens ben je dan geen echte kerel. neem verantwoordelijkheid voor je daden losers.
de 2e wereldoorlog is zeker ook nooit gebeurd

Er is in Uruguay een nationale wij ontkennen alles aktie opgestart. Wat een plaat hebben ze daar voor de kop.

Waarom zou fifa dit wel straffen met videobeelden maar de goal van bosnie niet goedkeuren met videobeelden?

Volgens mij heeft heel de wereld zijn beet gezien, behalve de inwoners van Uruguay

Zit wel een kern van waarheid in het feit dat je elkaar wel mag schoppen maar dat een bijt dan weer niet mag. In feite zijn beide overtredingen. Meestal hou je van een schop een blauwe plek over maar van dat bijtje zal hij slechts een paar minuten die afdrukken hebben zien zitten.

Als je er wat genuanceerder over nadenkt valt het in feite ook allemaal wel mee.
Luis moet gewoon spelen.

26 juni 2014 om 10:49

Haha, goede naam heb je ook!

26 juni 2014 om 10:58

Nee, een bijt hoort gewoon niet op de voetbalvelden thuis. Een tackle hoort bij het spel. Denk toch is na man...

26 juni 2014 om 12:15

Een tackle misschien wel, een elleboog en kopstoot niet. Hiernaast hoort een tackle met twee benen vooruit ook niet op het voetbalveld thuis.

Ik heb nog nooit mensen horen zeggen datiemand 2 jaar geschorst moet worden omdat hij een kopstoot of belachelijke elleboog stoot heeft gegeven. Kortom: hypocriet en overdreven gedoe.

26 juni 2014 om 12:31

Doe niet zo raar man. Bij een tackle of elleboogstoot is er vrijwel altijd sprake van een duel om de bal. Ook is het vaak niet duidelijk of het echt bewust was.

Daarnaast is het al de 3e keer van Suarez.

En ik heb genoeg mensen belachelijke tackles zien veroordelen of elleboogstoten. Waar ook om enorme schorsingen werden gevraagd.

Die Lugano is ook echt niet goed bij zijn hoofd

Komaan als je dit nog kan accepteren ben je echt niet 100%, als bijten van een medemens tegenwoordig normaal wordt gevonden is het wel heel slecht gesteld met de wereld.

Tuurlijk geniet ik ook van Suarez zijn vechtlust, heerlijke speler om naar te kijken met een zeer goede instelling, maar dat maakt zijn bijten echt niet goed, we zijn potverdorrie geen kannabalen!

Een tackle of elleboog kan je immers als voetballer verwachten. Dat heet risicoaanvaarding, alleen een bijt van een gek hoort niet op de voetbalvelden thuis. Vandaar dat er zo'n ophef over is, gozer doet het voor de derde keer. Een vuile recidivist is het.

26 juni 2014 om 11:47

Precies wat ik denk. Een elleboog of beenbrekende tackle is gruwelijk. Valencia mogen zo ook flink aanpakken na die trap op Digne. Maar kopstoten en vooral bijten en spugen zijn de vuilste. Bij een elleboog of tackle ala Valencia is het een risico. Kan nog per ongeluk gaan zeg maar. Armen zwaaien altijd bij luchtduels. Aanvallers kunnen gewoon niet tackelen. Maar bijten etc doe je niet per ongeluk of zonder na te denken. En doe je dat wel zonder na te denken ben je gewoon een gevaar. Zieke geest. 6 maanden mondiaal schorsen.

En terwijl half Nederland de nationale ploeg afzeikt omdat er niet volgens de Hollandse school gevoetbald wordt, verdedigt heel Uruguay de bijtende sterspeler Suarez omdat hij er niet is voor zijn goede manieren, maar om te voetballen en winnen alles is wat telt. Ben overigens wel heel benieuwd naar de reactie van de Uruguayanen wanneer Suarez daadwerkelijk een flinke schorsing opgelegd krijgt.

Misschien een idee om Uruguay maar gewoon van het WK af te gooien? Misschien een wat extreme maatregel maar dit slaat gewoon helemaal nergens op. Als ze dit onder normaal voetbal beschouwen en het maar blijven verdedigen of ontkennen heeft dit land niks op een WK te zoeken. Als het nou wat fans geweest waren het heel anders geweest. Maar dit zijn gewoon de spelers de trainer en weet ik veel wie allemaal want die Lugano is ook niet echt een heel erg helder licht. De hele wereld heeft gezien wat een dwaas die Suarez is behalve in Uruguay schijnbaar. Want vind die reacties uit Uruguay nog erger als wat Suarez gedaan heeft en dat was al compleet bezopen

Dat sommigen bijten met een harde tackle kopstoot of een elleboog vergelijken is voor mij onbegrijpelijk. Ik keur het tackelen, kopstoot of een elleboog zeker niet goed maar hier zijn echte honderden voorbeelden van verschillende voetballers, maar noem mij is 2 voetballers op die door bijten al 3 keer de fout in zijn gegaan.

26 juni 2014 om 11:56

Bijten is praktisch gezien een stuk moeilijker. Enkel Suarez heeft het goed onder de knie
Kopstoten en ellebogen uitdelen is eenvoudiger en wordt bovendien als meer 'mannelijk' beschouwd. Bijten is iets voor kinderen en vrouwen.

Voor de rest vind ik al die zaken volstrekt vergelijkbaar. Ongepast op een voetbalveld.

Ongelooflijk als mensen dit nog willen goedpraten of anderszins willen relativeren (of @tesla over westerse hypocrisie???). Vergelijkingen met gestrekt been, opzettelijk hands of zelfs een behoorlijk deel van de elleboogjes... is onzin. We praten over voetbal, een contactsport waarbij er specifiek regels en passende sancties zijn voor dit soort acties. Dat een tackle van achteren gevaarlijker kan zijn voor de tegenstander dan een beet in je nek, dat is iedereen duidelijk . Maar bijten?? Het staat zover van de sport af dat er niet eens regels voor zijn. Laten we een hele andere sport nemen: wielrennen. Ook daar zijn regels. Zo mag je niet bij een sprint van je lijn afwijken en/of de ander een duw geven. Doe je dat wel, dan is de kans groot dat je uit de uitslag verdwijnt en laatste wordt. Want dat zijn de sancties. Duidelijk voor iedereen en de volgende dag is er weer een nieuwe etappe. Denk je echter, ik wil vandaag niet dat Cavendish wint dus ik rij de laatste 3 kilometer naar de kop van het peleton en strooi 3 dozen punaises voor zijn ploegmaten neer, daar zijn geen geen regels voor. Een bloktackle bij het schaatsen? Laserlichtje schijnen bij het snookeren? Dat doe je gewoon niet!! Klaar.
Als je dan ook nog eens voor de derde keer binnen 4 jaar tijd dezelfde shit uithaalt en dan ook nog eens op een WK, wat verwacht je dan nog? Medelijden, sympathie ("hij is een echte winner...". Hoe goed die ook is, het is nu gewoon klaar met die onzin. Eric Cantona kreeg ooit 8 maanden voor het (eenmalig !!) schoppen naar een supporter, ik verwacht hier minstens een jaar op een houtje bijten voor onze Luis.

waar gaat dit allemaal nog over?

Als iemand je in het dagelijks leven bijt in de schouder doe je toch normaal gesproken aangifte voor mishandeling? En hier proberen sommigen het te relativeren, onbegrijpelijk.

Dit is nu al de derde keer, Suarez hoort niet op het voetbalveld thuis en verdient hiervoor gewoon als normale burger berecht te worden voor mishandeling, opsluiten die kwal.

Dit was geen voetbal-overtreding, dit was gewoon mishandeling.

rest van het WK schorsen is onzin, en zoals in de competitie 10 wedstrijden is nog grotere onzin, schop iemand 3 maanden lang er uit en je word 3 wedstrijden geschorst. Chiellini zit nu vast niet geblesseerd in het hotel.

Heb de foto's nog eens goed bestudeerd - vooral de 'beetsporen' en de hoek waarin Suarez hoegenaamd toebeet. De hoek van de beetsporen komt niet overeen met de hoek waarin Suarez zijn hoofd had toen hij Chielini raakte. Kijk en oordeel zelf!

Waarom kunnen die Uruguayanen niet gewoon eens eerlijk of realistisch zijn. Ze zijn ozo bang dat Suarez hun absolute sterspeler (zonder hem stelt dat hele team niets voor) een zware schorsing krijgt wat volledig terecht zou zijn. Wat een dom volk daar echt waar. Van de president zou je toch beter verwachten. Maar nee hoor net zo smerig als al die andere Uruguayanen. Ze zullen toch compleet zoek gespeeld worden door een swingend Colombia en dat is ze van harte gegund. Uruguay is het meest idiote land dat er bestaat.

Ach, voor een deel heeft hij een punt. Laat ik eerst zeggen dat ik eens ben met het feit dat hij een schorsing moet krijgen... gewoon belachelijke actie.

Maar als televisie beelden voor dit soort zaken gebruikt kan worden, waarom dan niet voor onterechte penalty's, onterecht afgekeurde doelpunten etc? Er gaan miljoenen om in het voetbal en clubs gaan door belachelijke dwalingen voor miljoenen het schip in maar daar mag niets aan gedaan worden?
Blijft belachelijk.

Deze man is net als Diego Lugano helemaal gek in ze kop.

Ze zouden Suarez in moeten schrijven in het gesticht

Wel leuk voor de wedstrijd dat ik nu 100 voor Colombia ben. Dat maakt het kijken van de wedstrijd nog leuker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren