Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlandse media fileren Oranje: ‘Parels inruilen voor modderig toevalvoetbal’

Laatste update:

De Nederlandse media vellen maandag een vernietigend oordeel over het Nederlands elftal na de uitschakeling door Tsjechië (0-2) in de achtste finale van het EK. Daags na de eliminatie in Boedapest staat op de voorpagina van de maandageditie van De Telegraaf met grote letters: ‘Rood voor Oranje’, met logischerwijs een bijbehorende foto van Matthijs de Ligt. Ook de kop van het sportkatern mag er zijn: ‘Hoon voor De Boer’. “Oranje verslikt zich in Tsjechië en maakt dit toernooi nooit reclame voor het Nederlandse voetbal”, zo staat boven het wedstrijdverslag, dat zelf ‘Een EK om snel te vergeten’ heeft gekregen van Mike Verweij.

“Een rode kaart voor De Ligt, een kapitale inschattingsfout van Maarten Stekelenburg én een haperend systeem zorgden voor een blamage. EURO 2020 is door de totaal onnodige uitschakeling een toernooi geworden zonder enige glans, een EK om snel te vergeten”, schrijft de journalist van De Telegraaf. “Het Nederlands elftal kreeg het loon van de angst. ( . . . ) Wat resteert, is een herinnering aan drie nietszeggende, gewonnen potjes in de groepsfase: een gammele zege op Oekraïne (3-2), een degelijke overwinning tegen Oostenrijk (2-0) en een moetje tegen dreumes Noord-Macedonië (3-0).”

De slechtste man van Oranje krijgt een 2 na wanvertoning in Boedapest

Voetbalzone deelde rapportcijfers uit aan de spelers van Oranje.Lees artikel

“De aanloop van Nederland-Tsjechië stond door de anti-homowetgeving in Hongarije grotendeels in het teken van de kleuren van de regenboog. Maar de avond in Boedapest eindigde voor Oranje gitzwart. Of De Boer mag uithuilen en opnieuw beginnen, ligt mede in handen van de vertrekkende directeur Eric Gudde.” Ook op de voorpagina van het Algemeen Dagblad is een prominente plek voor het debacle van Oranje ingeruimd: ‘Pijnlijk’. “Na het ontluisterend verlies tegen Tsjechië past dit toernooi in de categorie van de WK's van 1990 en 2006: zo snel mogelijk vergeten”, schrijft Sjoerd Mossou. “Een gemiste, opgelegde kans voor Donyell Malen, gevolgd door de knullige rode kaart voor De Ligt leidden de nederlaag in. Maar de uitschakeling beperkte zich zeker niet tot die twee momenten: ook in breder perspectief schoot het Nederlands elftal ernstig tekort.”

“In de eerste de beste échte toernooiwedstrijd faalden de bondscoach én de dragende spelers van Oranje op vrijwel alle fronten”, benadrukt de journalist van het Algemeen Dagblad. “Daar kwam nog bij dat De Boer geen moment een antwoord vond op het powerplay van de Tsjechen, die zich voortreffelijk hadden ingesteld op Oranje. Het 3-5-2-systeem kwam in Boedapest geen moment uit de verf, een tactische list bleef uit, terwijl de discutabele wissel van Quincy Promes voor Malen het lot van het Nederlands elftal definitief bezegelde", somt Mossou op.

Mossou is van mening dat de KNVB zich de uitschakeling eveneens mag aanrekenen, omdat de voetbalbond na het plotselinge vertrek van Ronald Koeman naar Barcelona nooit in gesprek ging met een coach uit ‘de absolute topcategorie’. “De halve pensionado Louis van Gaal werd zelfs niet indirect gepolst of gebeld. Met De Boer kozen de directeuren Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma voor een trainer met een geknakte carrière. Hoe dat straks allemaal verder moet, is nog maar de vraag. Eric Gudde verlaat zijn post in Zeist straks zonder sportief succes, maar ook deelname aan het WK in Qatar is nog lang niet zeker. In september hervat Oranje zijn WK-kwalificatie tegen Noorwegen in Oslo: ook niet bepaald een abc'tje. Het opbloeiende optimisme rondom het Nederlands elftal strandde in Boedapest bij het eerste zuchtje tegenwind. Dat stemt tot stevig nadenken.”

Volgens Trouw moet iedereen bij Oranje, maar met name De Boer, in de spiegel kijken. “De Boer is uiteraard de hoofdverantwoordelijke voor het debacle van Boedapest. Hij koos tegen het allerminst excellente Tsjechië voor een behoudende tactiek die tot een angstig en apathisch ogend Nederlands elftal leidde. ( . . . ) Met het hoofd diep gebogen droop Oranje af, in het besef dat ze de eerste Nederlandse deelname aan een groot toernooi na zeven jaar op slag van alle glans hadden beroofd. Gewogen en te licht bevonden, voorlopig. Dat geldt ook voor De Boer.”

Willem Vissers van de Volkskrant neemt geen blad voor de mond. "Gewoon niet voetballen. Geen vorm tonen. Nauwelijks een kans krijgen. De identiteit van een uniek voetballand verkwanselen, het imago van de meeslepende aanval, de dominantie, het vleugelspel, de gedegen opbouw. Allemaal parels, inruilen voor modderig toevalvoetbal. Angst laten regeren. Het leek, op de openingsfase na, nergens op, het voetbal van Nederland", somt de journalist van het dagblad maandag op.

OneLove, stond op de aanvoerdersband van Georginio Wijnaldum, om één liefde te propageren in de wereld. Eén liefde, dat waren de Tsjechen. Eén team. Eén vechtershart. Eén systeem”, vervolgt Vissers zijn relaas. “Het kan niet anders of de Nederlandse wanprestatie heeft gevolgen voor de positie van De Boer. Afwijken van de speelwijze waarmee de ploeg de laatste jaren aan succes bouwde, om de grote tegenstanders te weerstaan. En dan verliezen met dat weinig getrainde 3-5-2, voor de werkelijke grote tegenstanders zijn aangetreden. Oef.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wat een negatieve instelling zeg ! Al met al heeft oranje toch nog een best goed EK gespeeld als je het over het gehele toernooi bekijkt. Winnen tegen landen als Oekraïne, Oostenrijk en Noord Marcedonie is voor weinig ploegen weggelegd. Nederland had ook de meeste goals gemaakt van alle ploegen in de groepsfase . Echt een ongekende prestatie. Je ziet het ook met Italie. Hoeveel moeite die niet hadden met Oostenrijk. Nederland had er geen enkel probleem mee. Tegen Tjechie was het allemaal wat ongelukkig en verlies je een keer. Dat kan gebeuren, niet zo erg. Tjechie is ook gewoon een goed land. Nederland was ook wat ongelukkig in de indeling/loting. Ook was het heel warm. Dat heeft natuurlijk ook grote invloed. Genoten dit EK van Dumfries, Malen , Wijnaldum en De Ligt. Dat de Ligt een klein foutje maakt overkomt de beste. Verder heeft hij een puike toernooi gespeeld. Ook de Credits naar Frank de Boer. Hij heeft ons met zijn visie door de groepsfase naar de 8e finale gekregen. Hopelijk zet hij zijn visie door. Dan zie ik ons op het WK in Qatar schitteren.Op naar Noorwegen om een stap te zetten naar het WK in Qatar. Met Virgil Van Dijk erbij moet het wel goedkomen. Ik heb alle vertrouwen in de jongens. Ik denk dat we het team weten te behouden dat we wel een gooi naar de titel kunnen doen in Qatar. Hup Holland Hup!!

28 juni 2021 om 08:20

Wakker worden met een glas sarcasme, waar koop je dat?

28 juni 2021 om 09:26

Oranje won er 3,en verloor er slechts 1 in slechts 1 helft van 1 match. niet eens in een kwart,halve of finale. Ophef over niets. Als Malen net effe wat beter uitkwam,en De Ligt iets meer grip had gehad op de glibberige grasmat,dan hadden we nu kwartfinale gespeeld..
Ben trots dat Oranje een heus EK speelde. Fantastische momenten beleeft,en geweldig voor de Tjechen.

28 juni 2021 om 08:20

Ben je vergeten je sarcasmeknop uit te zetten? Zo niet, ben ik het eigenlijk met alles wat je typt oneens haha.

28 juni 2021 om 08:21

Ik dacht oprecht dat je dit met een knipoog op heb geschreven maar je meent serieus dat Nederland een ongekende prestatie heeft geleverd. Gister was een ongekende wanprestatie. Gister ook zo genoten van Wijnaldum? Die was in geen velden of wegen te bekennen. Die was te druk met One Love... FdB credits geven? Continu verdedigers in deze opstelling niet wetend wat te doen, lucht zien dekken waaruit zeker de eerste goal kwam van Oekraïne.

28 juni 2021 om 08:22

'Ik dat we het team weten te behouden'. Nou, ik ben er bang voor dat Duitsland gaat aankloppen voor De Ligt, Italië voor de Vrij, Spanje voor Frenkie en Engeland voor Van Dijk. Benieuwd naar de transfersommen!

28 juni 2021 om 08:23

Een kinderhand is snel gevuld.

28 juni 2021 om 08:23

Eigenlijk is hun prestatie tegen Oostenrijk de enige die er uitspringt. Oekraïne is, ondanks de hogere verwachtingen rond die ploeg, onthutsend zwak. Enkel door die idiote constructie om zo veel mogelijk landen een ronde verder te krijgen, zitten ze er nog in. Zou mij echter helemaal niet verbazen dat Zweden hun eindstation is.

Noord-Macedonië... Het was voor hen al een topprestatie om er bij te zijn op het EK. Blijft echter een kleintje in Europa.

De prestatie tegen Tsjechië verbaasde mij eerlijk gezegd niet enorm. De Tsjechen zijn een enorm stugge tegenstander die het vrijwel alle andere landen moeilijk kan maken. Als je dan als Nederland zijnde zelf niet top bent en het langs alle kanten rammelt, is/wad de uitschakeling een logisch gevolg.

28 juni 2021 om 08:25

Ja maar wel 2 goals tegen van dat Oekraïne,Macedonië dat in de eerste helft paar keer gewoon dansde door onze verdediging. Maar goed, dat vergeten we ff, dat leek dus een voorhoede van onze simpele uitschakeling. Maar goed, als je de onze eerste keeper hebt, een back die nog nooit wat heeft gepresenteerd en Depay de wisselvallig heeft uitgevonden maar wel onschendbaar is, is het niet geheel onlogisch dat een Goed EK spelen niet aan ons besteed is. Maar wat een geweldig EK vd De Boer, natuurlijk een hoogtepunt in zijn al gevulde trainerscarriere met de ene schot in de roos, na de andere! Een wereldtrainer, absolute top! Een bewezen trainer

28 juni 2021 om 09:09

(maurootje)

De hele Knvb moet op de schop a door zo'n onbenul die buiten ons land nergens wat heeft gepresteerd aan te stellen als trainer , en B die 532 speelt met spelers die dat niet kunnen en niet gewend zijn , ga gewoon me Depay op links en Berghuis op rechts en Malen in de spits op links maar dat is te aanvallend iets waar wij altijd sterk in waren maar deze man begint al te zweten als we met meer dan vijf man op de helft van de tegenstander zijn . ik zag het interview gisteren met de Boer en die zegt zonder met zijn ogen te knipperen we hadden tot aan de rode kaart de controle hoe durf je dat te zeggen hebben wij dan een andere wedstrijd gezien , we hebben niet een schot op het doel gelost de Knvb moet een ding gelijk doen dat is weg met de negatieve trainer die in zo'n korte tijd de opbouw van Koeman naar de kl heeft geholpen ongelofelijk .

28 juni 2021 om 08:26

Jij bent met afstand de beste troll op dit hele forum. Echt een goudmijntje en ik hoop dat je nooit gebanned wordt. Een hele mooie manier om te zeggen dat we weer eens veel te arrogant zijn geworden en we nog een lange weg te gaan hebben om terug te gaan naar het niveau waar we naar streven.

28 juni 2021 om 09:01

Gelukkig, ik ben niet de enige die dit vind.

28 juni 2021 om 08:27

Dit is sarcastisch toch? Ik weet het niet helemaal zeker.

28 juni 2021 om 08:43

Visie lange bal op Dumfries van een keeper die geen punten pakt. Hopen dat de afvallende bal opgevangen word door de Roon die hem dan via via weer terug bezorgt bij Stekelenburg. En dan begint het weer opnieuw. Nederland staat voor opbouwen van achteruit. Geen kick en rush voetbal. Stekelenburg 174x de bal gehad 172x blind naar voor geschoten. En 2 x uit het netje gehaald. Mag hopen dat de knvb heel snel bekend maakt de Boer ontslagen te hebben.

28 juni 2021 om 08:43

Vanaf het moment dat bekend werd dat Steek onze 1e doelman zou worden was het wachten op een hoge bal! Het eerste wat in me opkwam. Nu hebben we een keeper die heerst in de lucht, als een aap alle ballen uit de lucht plukt.. Echter de Boer neemt Bijlow niet eens mee! Mag aannemen dat Cilessen met opzet niet is geselecteerd (mooi excuus corona) en dat dit het laatste kunstje is van de Steek. Maar ben bang dat de Boer, die uiteraard doorgaat, ook nu Bijlow niet zal uitroepen tot doelman van Oranje. De eerste hoge bal die er toe doet en we zijn de sigaar tegen Tsjechie. Vervolgens bij de 0-2 staat hij in de korte hoek, en toch stapt hij naar links.. Volkomen onlogisch!

28 juni 2021 om 09:18

Het is dat we geen spelers van Chelsea football club hebben, anders waren we Europees kampioen geworden

28 juni 2021 om 10:08

Ik applaudisseer voor je optimisme. Maar dit was gewoon heel erg slecht.

Dat je in de knockoutfase verliest, ja da tkan. Maar de manier waarop was om te huilen. Haast nergens werden de sterke punten van Oranje benut. Zodat ze )of we ) nu onderuit gingen tegen een zeer matig, maar taai Tsjechië.

28 juni 2021 om 15:27

Hahahah, geweldig Marcel. Ik zou je willen voordragen voor een column bij voetbalzone maar ik begrijp dat je het erg druk heb met het programma Oranjezomer.

28 juni 2021 om 17:48

Is het sarcasme? Zeg wat je bedoelt want hier heeft niemand iets aan. Je humor ontgaat me. F. de Boer treft alle blaam, 532 spelen met twee matige backs. Als je al zo spelen wilt, stel daar dan minstens één aanvaller op gelijk Belgie. Of speel 433 zoals het hoort.

Die over het paard getilde gasten verdiende FdB als coach. Op voorhand als groep zijnde van Gaal afwijzen en het dan moeten doen met de Boer. Laat Louis deze jochies ajb even aanpakken en ze de weg wijzen naar een mooi WK. Ik zie het helaas somber in en zie de Knvb de Boer gewoon nog een toernooi verpesten. Wellicht kunnen we ook Blind naast hem aanstellen! Dat zou geweldig zijn!

28 juni 2021 om 08:24

Godscrisis wat een nors en conservatief gezwets zeg. Het klinkt alsof je 40+ bent. Niks mis mee per se, maar het gezwets over verwende jochies na een nederlaag is net zo typerend en niet-origineel als eR moEt haRdEr gewErruKt worDuh.

28 juni 2021 om 08:29

Ik ben 30+ en inderdaad redelijk conservatief ingesteld. Het kan toch niet zo zijn dat een spelersgroep gaat bepalen wie er voor de groep komt te staan? Je hoeft niet met elkaar naar de kroeg, je moet proberen een prestatie te leveren. Het komt nog al angstig en verwend over ja als je op voorhand al een topcoach als van Gaal afwijst als groep zijnde. Daarnaast dat gelul over regenboogvlag en racisme, laat dit soort discussies lekker even buiten het EK en concentreer je daar even op wat op dat moment belangrijk is en dat is voor heel NL voetbal. Maar het klopt inderdaad, er moet keihard gewerkt worden om de top te bereiken.

Alle kritiek is terecht. Het is een totale wanprestatie van zowel de spelers als de technische staf. 532 de weg naar succes, het ei van Columbus. Echter zijn de feiten dat je een anoniem toernooi gespeeld hebt. Dat was je met 433 ook wel gelukt hoor. Het systeem heeft je niks gebracht. Al onze zogenaamd belangrijke spelers hebben niks gebracht. Frenkie, Matthijs, Memphis en Gini het was allemaal niks. Waarom buitenspelers meenemen als je toch alleen maar 532 gaat spelen. Dan had je Gakpo, Berghuis en Promes lekker thuis kunnen laten. Zou Koopmeiners nou veel zijn opgeschoten met dit toernooi en deze ervaring? Of Wijndal die op basis van 2 redelijke invalbeurtjes van van Aanholt verdween. Malen de ontbrekende schakel in 532, want hij had zo'n mooie connectie met Memphis. 1 goede bal in 90 minuten. Voor de rest leek het aanvalsspel nergens op. Net als de wedstrijden toen Weghorst in het veld stond. Nederland hield zich bezig met randzaken en statements over vanalles en nog wat. Maar even denken aan de temperatuurverschillen tussen Zeist en Budapest was er niet bij. Nee, de discussie ging over vlaggetjes, aanvoerdersbanden, wat gaan we in Bakoe voor statement maken , etc.

28 juni 2021 om 08:25

Tot aan gisteren was iedereen behalve Italië vrij anoniem. Daar kan oranje niet bijzonder veel aan doen he. De poulefase was gewoon prima. In de knock-out kun je pech hebben, ondanks een 'gemakkelijke' loting.

28 juni 2021 om 08:31

Pech hebben kan ja, maar dit heeft toch niks meer met pech te maken? Dit is gewoon een karakterloze ploeg op het veld. Ze hebben geen idee waar ze mee bezig waren en toonden echt 0 strijdlust. Dat je verliest is één ding maar het gaat mij om de manier waarop. Hadden net zo goed de o-21 kunnen sturen, misschien dat die er wel zin in hadden. Depay die 25(!!!) keer balverlies lijdt spant voor mij de kroon, dat je hem na zo vaak kwijtraken gewoon lekker doorgaat op dezelfde voet.

28 juni 2021 om 08:35

Daar kan Nederland juist wel wat aan doen. Nederland gaat over zijn eigen spel en als de rest anoniem speelt bied dat heel veel ruimte als land om je te onderscheiden. Dat is dus allemaal niet gebeurd. We zijn niet uitgeschakeld door pech. Al onze topspelers staan erom bekend niet te leveren als het moet. Dat hebben Frenkie, Matthijs, Memphis en Gini dit en vorig seizoen sowieso niet gedaan bij hun clubs.

28 juni 2021 om 08:36

We hadden geluk met de loting. Als je er dan met deze spelers uitgaat tegen de nummer 40 van de wereld op een werkelijk waar hondsberoerde en kansloze wijze vind ik het wel iets meer dan pech hoor. Ik vind de Denen ook verre van anoniem trouwens.

28 juni 2021 om 10:08

Dit is geen pech, dit is een opeenstapeling van slechte keuzes van de bondscoach. Een week voor een eindronde het systeem omzetten, keeper wegsturen, spelers selecteren op basis van vriendjespolitiek en clubvoorkeur. Stekelenburg heeft niks gedaan om zijn selectie te verdienen en toen hij voor het eerst in jaren getest werd gaf hij niet thuis. Belachelijke keuze. Het meenemen van Promes is zo mogelijk nog belachelijker. Die jongen kan er helemaal niks van en neemt ook nog een verhaal met zich mee. Dan onder druk van de media Malen een basisplaats geven op basis van een goede wedstrijd tegen Macedoniã«. Dat is niveau Emmen. Jaja noem het maar pech, Frank is gewoon een waardeloze manager.

Meest kleurloze toernooi sinds ik Oranje volg. Ja en dan reken ik ook 2012 mee, waar we nog voetbalden maar pech hadden tegen de Denen en net ten onder gingen tegen de Duitsers en Portugezen.

Toegegeven, iedereen speelde slecht gisteren. Maar dat je tot 0 doelpogingen komt, een aanvoerder die 25 balcontacten heeft gehad en de speler met de minste voetballende kwaliteiten (in)direct voor alle goals heeft gezorgd dit toernooi geeft maar aan hoe verschrikkelijk waardeloos dit systeem in elkaar zat aanvallend gezien. Waarom spelen met 5 verdedigers als het centraal duo wereldniveau is en de wingbacks Eredivisie niveau? Dumfries heeft het goed gedaan hoor, maar Van Aanholt was verschrikkelijk. Snel De Boer maar vervangen voor Gio of Cocu (betere beschikbare alternatieven weet ik ook niet), terug naar 433 en hopen dat je je nog kwalificeert voor het wk.

Prima moment om door te selecteren:

Gewoon werken aan een ploeg waar je nog 8 jaar zeker mee door kan.

Bijlow
Rensch - Timber - de Ligt - Wijndal
Gravenberch - Koopmeiners - de Jong
Gakpo - Malen - Lang.


Deze ploeg is nu al beter dan de huidige groep.

28 juni 2021 om 08:34

Onzin, slechts twee spelers in je opstelling hebben tot nu toe de stap naar de top weten te zetten. Waarvan er 1 verantwoordelijk is voor de uitschakeling. De rest moet nog maar laten zien buiten de Eredivisie een bal te kunnen raken (en Lang buiten België).

28 juni 2021 om 08:43

En laat ze vooral niet te vroeg naar het buitenland gaan, want daar worden ze niet beter van. Een Frenkie de Jong en een Matthijs de Ligt hadden meer gehad aan nog een jaartje Ajax voordat ze naar het buitenland vertrokken. De Jong had zich meer in schieten en vrije trappen kunnen ontwikkelen, waardoor hij veel beter zou zijn geworden. Bij Barcelona moet hij constant knokken om in de basis te komen en te blijven. Voor de Ligt geldt min of meer hetzelfde. Voor Depay geldt dat overigens ook.
Ik hoop dat men bij de Knvb zich daar ook eens mee gaat bemoeien. Een Brobbey is nu al verloren, evenals vele anderen....

28 juni 2021 om 09:40

De Jong knokken om in de basis te komen en te blijven? Hij speelt altijd, ook op de momenten dat hij minder speelt.

28 juni 2021 om 09:51

Ik snap dat de druiven zuur zijn na de uitschakeling maar wat je schrijft over De Jong en De Ligt is pure onzin. Mits fit staan ze beiden gewoon in de basis.

28 juni 2021 om 10:54

Joh...De Vrij heeft toch wel wederom bewezen dat hij standaard in de basis moet staan hoor

28 juni 2021 om 11:12

Doorselecteren is onzin, dit was eerder een te jong team dan een te oud team. Toernooien kom je door met ervaring. België bijv. gisteren Alderweireld - Vermaelen - Vertonghen stond als een huis met een gemiddelde leeftijd van 34 jaar oud.

Misschien moeten we eindelijk is gaan accepteren dat dit gewoon het niveau van het Nederlands elftal is en blijft de komende tijd. Wij zijn geen topland, alleen van Dijk, de Vrij en F. de Jong zijn echt europese top in een selectie van 23 man, verder is het allemaal gewoon zeer zeer middelmatig. Aanvallend is het al helemaal triest gesteld, met voornamelijk eredivisie niveau. memphis depay die bij barca weer het zelfde zal gaan meemaken als bij united, niet goed genoeg en zal naar de bank en later de tribune verhuizen. Dus misschien moeten we ook niet meer verwachten dat wij zo maar even een rol van betekenis spelen op EK’s of WK’s.

28 juni 2021 om 08:34

In principe hadden we onder Koeman de weg naar boven gevonden. We wonnen topwedstrijden en we werden een outsider. Zie nu, al het werk teniet gedaan door de boer. Met een goede coach kun je van dit team echt wel een goede outsider maken. Maar dan heb je wel een goede coach nodig.

28 juni 2021 om 08:40

We hoeven ook geen topland te zijn. Sterker nog op weg naar de halve finale hoefden we geen enkel topland te verslaan en waren we geen landen tegengekomen met beter spelersmateriaal dan de onze. Ook gisteren hadden we meer Europese top dan Tsjechie op het veld staan. Als het dan niet lukt mag je gewoon zeer kritisch zijn. Voorafgaand aan het toernooi werd er weinig verwacht. Echter als je dan een route krijgt richting de laatste 4 met Tsjechie en Denemarken, dan zie je plotseling toch mogelijkheden.

28 juni 2021 om 09:59

zoals ik zeg Nederland is gewoon hetzelfde niveau als Tsjechië, Denemarken etc. dus moet je gewoon accepteren als je er uit vliegt tegen zulke tegenstanders i.p.v. jezelf al in de halve finale in te vullen

28 juni 2021 om 10:06

Je spreekt jezelf tegen. Je noemt topspelers die wij wel hebben, terwijl Tsjechie geen enkele topspeler heeft. De rest van de selecties kun je interinsiek tegen elkaar wegstrepen. Kortom wij hebben topspelers die het verschil zouden moeten maken t.o.v. de Tsjechen en daarom zagen wij mogelijkheden richting de halve finale.

28 juni 2021 om 10:40

Mvl070 maar dat niveau zijn wij helemaal niet. Wij hebben spelers van Barca, Juve, Liverpool, Inter, Psg, Ajax etc. Hoeveel spelers heeft Tsjechie op dat niveau? Denemarken hetzelfde. Wij horen daar gewoon van te winnen.

Ik denk dat dit puur komt omdat de volgevreten spelers met ster allures, denken ach dat doen we wel even en dan krijg je een elftal tegenover je waar ik de meeste niet van ken en die willen voor elkaar elke meter vechten, dat is het verschil.
Allemaal slecht gespeeld, de ligt domme rode kaart maar ik heb ook weer zoiets van grrrr als die Malen daarvoor die 200% kans gewoon afmaakt met zijn ogen dicht dan had je voor gestaan en nog met 11 man gestaan en dat is gewoon een feit.
Ben ook benieuwd, gaat de Boer weg en zo ja wie moet zijn opvolger worden????

28 juni 2021 om 09:33

Dat denk ik niet. Dat was vooral de media die dat dacht. De meeste spelers staan voor het eerst op een eindtoernooi, die gaan heus wel met volle concentratie zo'n wedstrijd in. Ik denk dat we slecht speelden, omdat we nog nooit écht heel goed gespeeld hebben met 5-3-2. De eerste wedstrijd tegen Oekraã¯ne was okã©, maar tegen Oostenrijk en Macedonie was het al heel rommelig. Achteraf is het makkelijk praten (maar er zijn veel Nederlanders die het vooraf al zeiden), met 4-3-3, kunnen spelers op een slechte dag toch makkelijker terug in de wedstrijd komen omdat ze kunnen vertrouwen op automatismen. Okã© wanneer de Ligt rood pakt, wordt het sowieso moeilijk, maar ik ben ervan overtuigd dat Nederland dan in de eerste helft al veel minder slecht voor de dag zou zijn gekomen.

Wel gemakkelijk geconcludeerd van de kranten. Ik wijt de uitschakeling ook aan andere zaken:

1. We hebben niet zulk goed materiaal als we denken. Eigenlijk hebben we te weinig vedetten en de weinige die we hebben hebben een slecht seizoen gespeeld met Barcelona, Juventus en Liverpool. Deze spelers zullen het dan ook niet brengen op het EK. Wie had de Boer anders moeten kiezen? Het is het allemaal net niet.
2. De gunstige loting in de groepsfase verbloemde veel: de spelers werden niet echt getest.
3. Depay is een moeilijke speler in een team. Een pseudovedette bij gebrek aan beter, maar ook een die onverwacht wel goede dingen doet en veel goals scoort. Maar ook een moeilijk karakter die je niet zo maar kan wisselen. Daarnaast eist hij alle corners en vrije trappen op, om ze daarna slecht te nemen.
4. Raar dat er allerlei transferperikelen tijdens het EK speelden. Het leidt af, net als de discussies over de homowet in Hongarije
5. De wissel van Malen snap ik wel. Als de grootste kans die je krijgt er niet in gaat weet je dat hij nooit zal scoren. Ik denk dat de Boer in die modus zat. Overigens was het invallen van Promes belachelijk. Ik vind dat hij Berghuis eerder had moeten brengen.

28 juni 2021 om 08:40

je hebt nog altijd beter materiaal als de tegenstanders die je tot nu toe bent tegengekomen.

het was een opstappeling van foute keuzes. maar als je het mij vraagt had je tegen noord macedonie nooit mogen wisselen je had gewoon alles moeten laten staan. never change a winning team!

28 juni 2021 om 08:50

1. Volgens mij weten wij precies wat voor materiaal wij hebben. Tegen toplanden moet je geen wonderen verwachten, maar het materiaal is wel beter dan die van de tegenstanders waartegen wij gespeeld hebben. Tsjechie heeft geen spelers bij Barca, Juventus en Liverpool rondlopen.
2. Is maar hoe je het bekijkt. Je kunt het ook zien als de perfecte opbouw waarin je dus met matige tegenstanders in het niveau kon groeien. Je ligt er nu uit tegen een ploeg dat in het rijtje tegenstanders dat je bent tegengekomen in de poulefase niet misstaat.
3. Hij is onze beste aanvaller (liet hij gisteren niet zien overigens), dus die zet je niet zomaar op de bank. Zijn moyenne in de laatste 25 interlands is fantastisch, dan bouw je krediet op dat je niet zomaar gewisseld wordt. Die spelhervattingen neem ik hem niet kwalijk, het is niet dat er 3 spelers op het veld staan die ze beter nemen. Ook meteen 1 van de problemen natuurlijk.
4. Aan transferperikelen doe je niks. Spelers zijn transfervrij en kunnen dan op elk moment ergens tekenen. Geruchten over Berghuis heb je niet in de hand. Politieke statements had minder gemogen, maar daar speelt de media weer een grote rol in door er telkens naar te vragen en de media kun je niet controleren.
5. Die wissel begreep ik ook wel. De roep dat Memphis eruit moest begreep ik niet. Die kan uit het niets toch nog het verschil maken. Promes brengen was natuurlijk lachwekkend. Had Gakpo of Berghuis gebracht inderdaad.

28 juni 2021 om 09:28

Ok, Malen mist maar hij creëert die kans wel helemaal zelf uit een fenomenale actie. Dan breng je Promes erin die al jaren geen skippybal weet te raken

28 juni 2021 om 09:39

Creëert die kans? Mag het daar wordt hij voor betaald en voetbalt al vanaf jongs af aan, zijn kans had iedereen met zijn ogen dicht kunnen maken.
Daar keert de wedstrijd omdat de ligt na zijn gemiste kans rood krijgt ipv 1-0 voor staan met 11 man

28 juni 2021 om 09:58

Denk je dat Weghorst met zijn snelheid ook in die positie ite had gekomen dan? Malen was gister de gevaarlijkste man en je voelde dat er met hem meer kansen komen. Vooral als je met 10 man speelt is een snelle spits als Malen zeer bruikbaar.

28 juni 2021 om 09:43

De spelers die bij bij Barca, Liverpool spelen zijn geen beslissende spelers . De enige speler die bij zijn club het verschil maakt is Depay.
Tjechie laat zijn dat je geen top-spelers hoeft te hebben om een goede team prestatie neer te zetten. Dat team voetbalde alsof deze wedstrijd er echt om deed. En ze deden dat met voetbal , waar de Boer tijdens zijn Ajax periode geen antwoord op had en nu vele jaren later nog steeds niet.

28 juni 2021 om 11:05

@mayarood

Onees. De uitschakling is te wijten aan de volgende 5 zaken.

1. Frank de Boer
2. Fran de Boer
3. Frank de Boer
4. Frank de Boer
5. Frank de Boer.

Deze 5 zaken zijn 100% verantwoordelijk voor de uitschakeling.

28 juni 2021 om 11:20

En 6 de instelling van onze volgevreten vedettes

Malen moest er perse in volgens iedereen en vooral volgens depay zelf want het was een top connectie. na de wedstrijd 0 ballen tussen de palen haha lachwekkend hoe makkelijk de boer zwicht slappe coach zonder stamina wordt tijd voor een toptrainer die doet wat nodig is en begrijpt wat er nodig is op top niveau !

Nou zaten we dagen te discussieren hoe we de Portugezen konden ontlopen. Kosten nog moeite bespaard om er formules op los te gooien. En het is gelukt. Word je er vervolgens uitgeknikkerd door Tjechie. Dit is meer dan een pijnlijke vernedering. Dit is gewoon schandalig.

Dan zit je wekenlang op een 5-3-2 systeem te trainen om voor het geval je tegen toplanden moet spelen. Kom je ze niet eens tegen en ga je er roemloos mee ten onder. Bezwijkt aan je eigen arrogantie.

De pad naar de halve finale lag open. Tja blijkt maar weer eens als je een brevet aan onvermogen hebt dat je zelfs van een open pad kan afdwalen.

28 juni 2021 om 09:40

Dat is ook het probleem. Het maakt niet zoveel uit tegen wie je speelt, als je je duels niet wint of niet eens aan wil gaan. En natuurlijk had Malen moeten scoren en natuurlijk is die handsbal van De Ligt dom, maar kijk even naar die tegendoelpunten. 3 man op de doellijn en niet eentje die bedenkt om even bij zijn man te blijven. En bij dat 2e tegendoelpunt: beweeg eens naar de bal toe. Dan maakt het niet uit in welk systeem je speelt, als je dat soort basis zaken niet op kunt brengen, dan verlies je van iedere ploeg.

Waarom wordt er zo afgeven op Frank de Boer. Wat kan hij er aan doen als Malen die grote kans niet maakt. Wat kan hij er aan doen als de Ligt een stomme hens bal maakt. Als hij er af blijft en die speler op de keeper laat af gaan weet je ook niet wat er beurt. Maar je blijft wel met 11man staan. Wat kan hij er doen als Onze pseudo wereldvoetballers depay en Wijnaldum de Jong niet thuis geven. En de rest middelmaat is. Over de wissel promes is zwak. En het zwak in grijpen van keeper.

28 juni 2021 om 09:29

Hij kan zat doen toch? Ten eerste heb je sowieso de terechte vraag waarom we ineens met een ander systeem moesten gaan voetballen. Als spelers niet renderen of thuis geven, dan is het de taak van de Boer om er wat aan te doen. Het is zijn taak om spelers te laten renderen en het is zijn taak ze te wisselen als ze dat niet doen. Je punt over de keeper is ook juist iets wat de Boer aan te rekenen is. De hele keepers situatie stinkt. Cillessen die afgeserveerd werd omdat hij even in quarantaine moest, Krul die altijd tweede keeper was maar ineens een ander voor hem kreeg. En die ander is een keeper die al 10 jaar niets gepresteerd heeft en die, waar velen al bang voor waren, gruwelijk door de mand is gevallen. De Boer heeft een hoop onbegrijpelijke dingen gedaan en daar hebben we de rekening voor gepresenteerd gekregen.

28 juni 2021 om 10:31

Helemaal mee eens, buiten de keeper. Oké het was een fout van Stekelenburg en hoe 1e keeper geworden is, is een farce. Maar we moeten eerlijk zijn dat we geen topkeepers hebben. Cillissen is normaliter onze 1e doelman, maar al een paar jaar niet onomstreden in Spanje. Krul zag er tegen Schotland niet goed uit. We hebben een laffe coach, die een dito speelstijl 5 voor 12 introduceerde. En desondanks dat we geen échte toppers meer hebben, hadden we van dit Tsjechië moeten winnen. Uithuiilen en weer terug naar het 4-3-3 systeem met graag een andere coach voor de groep !

Ongelooflijk Nederland met zulke gooie voetballers gaan dan 352 systeem spelen angsthazen voetbal noemen ze dat.waarom gewoon niet een 433 systeem spelen.
Dan heb je ook nog een coach die zijn beste aanvaller er uit haald in dit geval malen.

We zijn in de periode 1998 t/m 2014 ontzettend verwend geweest met absolute topspelers die daarnaast zowel op als buiten het veld een geweldig karakter vertoonde, waar wij Nederlanders ons goed mee konden identificeren. Het huidige elftal bestaat uit spelers waar ik dat totaal niet bij hem. Het zijn spelers die het met hun mond allemaal goed weten te vertellen en vooraan willen staan als het hun uitkomt, maar totaal niet thuisgeven op het veld als daar om gevraagd wordt. Spelers als Wijnaldum en Depay hebben zichzelf met hun mond te belangrijk gemaakt voor dit Nederlands elftal, maar zijn wederom zwaar door de mand gevallen. Van onze wereldtalenten de Ligt en de Jong mogen we op dit soort momenten ook veel meer verwachten.

Ik vind het ook bizar om te horen dat het Nederlands elftal pas een dag voor de wedstrijd naar Boedapest is gevlogen. Het is daar 30 graden. De spelers klagen dat ze zich futloos voelde gisteren. De selectie had de hele week al in Boedpast moeten zijn om te trainen en wennen aan de andere temperaturen. Amateurisme te ten top!

Ergens ben ik blij dat we eruit liggen. Ik kan mij maar moeilijk identificeren met deze selectie. Veel woorden, weinig daden!

Ik heb met verbazing naar Wijnaldum zitten te kijken. Dit was weer de Gini die ik verstoppertje zag spelen in de periode met Strootman naast hem. Ik weet niet wat er met hem is gebeurd. Vroeger bij Feyenoord had hij alle durf en energie van de wereld. Nu zie je hem geregeld duidelijk doseren en gister was het dieptepunt. Hij is niet 1 keer in de bal gekomen en in duel komen redde hij ook niet want kwam telkens te laat. Een schandalige wanvertoning van iemand die nu naar PSG gaat. Leek op een amateur die niet wist waar ie het zoeken moest. Klapte dicht op het moment dat hij de kar moest trekken.

Frenkie de Jong bleef ook ineens uit de duels en aanbieden ho maar. Oogte zwaar aan de bal zonder iemand uit te spelen. Het was lopen met de bal, draaien zonder er voordeel uit te halen en dan een optie kiezen die 10 seconden eerder kon. Heel vervelend om naar te kijken want hij haalt al het tempo eruit. Men zegt dan dat hij tegenstanders lokt maar dat is niet altijd gevraagd. Soms moet je gewoon de flow/snelheid erin houden en ze kapot spelen. Ik weet niet hoe vaak Dumfries vrij stond maar hij vertikt het om die bal eens snel te openen. Kort tussen de linies en anders weet ie het niet meer. Deze jongen kan ook never nooit als enkele nummer 6 spelen want laat het zo vaak lopen in de omschakeling. Dramatisch duel

Wanneer gaan ze eens stoppen met het beschermen van de Ligt? Hij kan wel elke keer slim tijdens interviews vertellen dat hij ermee zit maar het overkomt hem naar mijn idee veels te vaak. Normaliter zijn het handsballen waar hij zelfs geen idee van heeft maar nu met zijn achtergrond zou hij beter moeten weten. Dit was bewust en oerdom. Ten eerste het welbekende wenden en keren waar hij dus nog steeds moeite mee heeft en ten tweede een blackout met de hand die ons het toernooi kost. Niet meer of minder maar ey we sparen hem omdat hij ermee zit.

Depay? Liet gister zien dat hij geen knop in zijn hoofd heeft om eens te beseffen dat je na 10 fouten een stabiele topspeler rust moet hebben. Dat betekent terug naar de basis en simpel spelen want jij bent het rustpunt waar de rest naar kijkt. Dat heeft hij niet en drm niet geschikt voor de top. Ik zie zelfs een Lukaku die bekend staat om zijn matige meevoetballen 100x keer betere keuzes maken. Die speelt met alle respect bij Inter. Depay is en blijft veels te gespierd en niet natuurlijk groot zoals de bovengenoemde. Daardoor komt hij vaak niet uit met zijn passen want dat lichaam zit hem in de weg. Het trainen in de gym heeft hem totaal geen goed gedaan. Grootste blunder van zijn carriere geweest dat.

Dumfries? Heb enorm genoten van hem omdat hij een bepaalde verantwoordelijk voelt om het team te redden. Sneijder had dat ook maar met veel meer kwaliteit. Deze jongen doet zijn uiterste best en komt daardoor tot mogelijkheden waar een ander met weinig durf never tot zal komen. Geweldig groot hart

28 juni 2021 om 09:20

Ha ha, vooral dat stukje over het fysiek van Memphis ben ik het zo enorm eens. Niemand heeft het er over, maar hij is eigenlijk té log door zijn spieren en daardoor aanzienlijk minder wendbaar dan hij ooit jaren geleden was. Lukaku laat het daarentegen wel zien hoe je je fysiek goed gebruikt. Man, die actie gisteren. Hij viel maar niet om, ook al vlogen die Portugezen erop!

Het leek wel of Oranje zich al had neergelegd bij een uitschakeling. Wat een slappe hap. De enige die nog wat probeerde te forceren was dat 'gekkie ' Weghorst. Die ging in tegenstelling tot de andere spelers vol overtuiging een duel aan, de rest probeerde juist elk duel te ontwijken.

Ik zat gisteren ook weer met verbazing te kijken naar hoe we opeens spelen. We hebben in mijn hele leven, maar 1 prijs gewonnen als voetballand, bepaald niet veel, maar in vrijwel alle wedstrijden die we speelden waren we altijd duidelijk de bovenliggende partij, degene met de bal, die constant aan het aanvallen was. Daar is gewoon niets meer van over. Zelfs tegen Macedonië en Tsjechie laten we de bal veelvuldig aan de tegenstander zonder echt druk te zetten. gisteren wachten we de Tsjechen steevast pas op eigen helft op. De fucking Tsjechen, de nummer 40 van de Fifa ranglijst, een C-land. Prima dat je een keer zo'n wedstrijd verliest, maar ook tot die rode kaart creëerde we welgeteld 1 kans, eentje. Echt, schaam je, lever je salaris in bij het leger des heils en geef het aan mensen die het wel verdienen. Kneuzen.

28 juni 2021 om 10:48

In je positie een zone afschermen en bang zijn om een fout te maken en niet het duel ingaan met je directe tegenstander daar zit het in. Niemand klapt er op.... ik zat te wachten en te wachten dat er druk op de bal zou worden gezet... ik wacht nu nog....onbegrijpelijk. Ze waren niet scherp en totaal verrast en van de kaart.

Het EK is faliekant mislukt. De hele selectie was niet in vorm en de bondscoach al helemaal niet. Ineens komt hij met een 5-3-2 op de proppen met hoge wingbacks. Dumfries kan daar wel uit de voeten, alleen mist de finesse voor een goede voortzetting (buiten dat hij heel energiek speelt). Op links kwam het maar niet los, zowel bij Van aanholt als bij Wijndal. Met 3 Cv en een slot (De Roon) op het middenveld mis je creativiteit op het middenveld. Wijnaldum was druk met de band en de media. Frenkie is handig aan de bal, maar zelden beslissend. Voorin was het circus Depay stuitend en Malen is zelden goed in topwedstrijden en Weghorst krijgt geen aanvoer. Weghorst werd voor het EK genegeerd en nu moest hij de reddende engel zijn. En vlak voor het EK ging het systeem dus op de kop voor veilig en controlevoetbal, wat perfect bij De Boer past. Nee, uithuilen en afscheid nemen van De Boer en weer terug naar 4-3-3. En als Depay daarin geen linksbuiten wil spelen, prima, dan is de bank/tribune zijn plaats!

Maar ben ik nu de enige die dit verlies tegen Tsjechië echt niet zo verassend vind? Je kan klagen over De Ligt, Depay, Wijnaldum of De Boer: het punt is dat dit Oranje helemaal niet zo goed is als dat we ervan maakten en vooral hoopten. Malen, Blind, Dumfries (speelde wel goed, maar je kan van een rechtsback als hij niet verwachten dat hij de ploeg op sleeptouw neemt): allemaal leuk voor de Eredivisie, maar komen (nog) te kort op een groter podium of zijn in ieder geval niet veel beter dan Tsjechië. En voor de rest zijn het geen Sneijders/Robbens of Van Persies, kortom geen absolute top.

Kijk nu eens tegen welke landen dit Nederlands elftal slecht voor de dag kwam: Noord-Ierland, Turkije, Schotland, allemaal ploegen die in ieder geval minder zijn dan Tsjechië. Als het NL-elftal al meerdere keren tegen dit soort landen niet thuis gaf, dan weet je toch dat je kan verliezen van een ploeg als Tsjechië, zeker als je een mindere dag hebt?

We moeten maar stoppen met dat ophemelen iedere keer.

Tsjah het wordt evalueren, FdB ontslaan, een fatsoenlijke coach aanstellen, niet geschikte spelers lozen, spelers met karakter selecteren...en dan weer bouwen aan een team dat er (hopelijk) staat als de WK cyclus verder gaat....

Welke parels bedoelt Willem Visser? Want als hij doelt op Depay en Wijnaldum, dan zit hij behoorlijk mis. Dat zijn 2 spelers die leuk mee doen als het goed gaat, maar ook de 2 die het elftal als eerste als een baksteen laten vallen op het moment dat het slecht gaat. En dat zijn dan 2 van de aanvoerders.

28 juni 2021 om 13:52

Net als de Steek. Onze ervaren man die voor zoveel rust zou zorgen. Ik had liever een keeper gehad die nog gewoon kon duiken.

28 juni 2021 om 16:56

Makkelijk scoren dit weer. Bij jou was het alleen maar goed geweest als Bijlow onder de lat had gestaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren