Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Modric heeft keuze tussen 150 miljoen en ‘de veilige weg’ definitief gemaakt

Laatste update:

Luka Modric blijft langer bij Real Madrid. Dat valt te lezen op de officiële kanalen van de Madrilenen. De spelmaker uit Kroatië, die ruim een week geleden nog met zijn land de finale van de Nations League verloor na strafschoppen, ondertekent een contract dat hem voor een extra seizoen aan de Koninklijke verbindt. Modric wijst een aanbieding uit Saudi-Arabië af.

Lang was een langer verblijf van Modric in Madrid zo goed als zeker, tot zich een onbekende Saudische club bij de middenvelder meldde. Zij zouden 100 tot 150 miljoen euro opzij gelegd hebben om de Kroaat een tweejarig contract aan te kunnen bieden en brachten hem naar verluidt zelfs aan het twijfelen. Marca wist afgelopen vrijdag echter al te melden dat Modric toch heeft besloten om Real trouw te blijven en dat is nu door Real bevestigd.

De 37-jarige stilist gaat dus voor een seizoen bijtekenen en gaat de concurrentiestrijd aan met Jude Bellingham, Aurélien Tchouameni, Eduardo Camavinga, Fede Valverde en Toni Kroos. Laatstgenoemde tekende ook al bij en zal dus nog een seizoen met zijn vaste kompaan op het middenrif spelen bij Real. De Spaanse grootmacht sorteerde met het binnenhalen van Bellingham wel al voor op een vertrek van het ervaren tweetal. Karim Benzema zwichtte wel voor het grote geld uit Saudi-Arabië en speelt de komende seizoenen voor Al-Ittihad. Ook hij had een aflopend contract in het Estádio Santiago Bernabéu. Mariano Díaz, Eden Hazard en Marco Asensio gaan Real ook verlaten.

Modric is nog altijd een onmisbare pion voor zowel Real als het Kroatische nationale elftal. De stilist kwam tot op heden tot 488 wedstrijden voor de Spanjaarden en ondanks zijn controlerende rol was hij daarin goed voor 37 doelpunten en 77 assists. In de 166 interlands die Modric speelde, kwam hij tot 24 doelpunten. De toekomst van de middenvelder in het nationale elftal blijft nog even onzeker, want daarover zei Modric onlangs nog dat hij zijn beslissing later bekend zou maken. Zelf weet de Cruijff van de Balkan wel al wat hij gaat doen.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is mooi nieuws!! Heeft nog teveel in zijn mars om niet meer in de schijnwerpers te staan!

22 juni 2023 om 18:53

Met extra versterking op het middenveld kan je nu ook veel beter door wisselen. Tegen het rechterrijtje Modric gewoon rust geven.

Heeft imo ook minder te zoeken in de zandbak dan de jongens die iets/ binding hebben met de Saudi cultuur.

22 juni 2023 om 19:52

Hoezo? Ze zoeken daar toch allemaal hetzelfde, namelijk knikkers?

22 juni 2023 om 22:36

Nou, voor bijvoorbeeld een N’golo Kante of een Karim Benzema voelt naar Saudi-Arabië gaan toch als een soort thuis komen. Voor moslims het beloofde land. Zij zullen zich ook veel comfortabeler bij die cultuur voelen dan een Kroatische Luka Modric.

22 juni 2023 om 23:51

Haha, inderdaad, dat zal t zijn.

23 juni 2023 om 01:26

Voor het geld moet je het zeker doen. Maar wat Shiraz zegt, als je de taal spreekt en de cultuur kent is het toch een stuk fijner.

23 juni 2023 om 08:38

Laat dat nou allebei niet het geval zijn, Benzema spreekt bijvoorbeeld helemaal geen Arabisch. Ik begrijp heel goed dat je voor 100+ miljoen die zandbak in gaat hoor, en ben eerlijk, ik ging ook. Maar laten we ajb niet doen alsof cultuur, taal enz daar iets mee van doen heeft. Zullen we kijken hoeveel er na hun carrière in het beloofde land blijven plakken?

23 juni 2023 om 12:42

Het gaat niet alleen om de taal. Ik denk zomaar dat veel gebruiken in de Algerijnse cultuur overeenkomen met gebruiken in de Saudi-Arabische cultuur. Dat zal voor Karim Benzema allemaal niet heel nieuw zijn. Tuurlijk gaat hij voor het geld, maar het is toch voor hem een stuk comfortabelere plek dan voor andere voetballers. Stel je bent een atheïst die tegen elke vorm van geloof is, dan zou je het niet beter hebben in Saudi-Arabië dan een Benzema. Zoiets ben je toch ook wel met mij eens.

26 juni 2023 om 13:19

Snap alle heisa niet. Tot nu toe gaan jongens van boven de 35 richting SA. De jonge spelers zijn uit de regio of África en Zuid Amerika. Laat de pensionados nog ff lekker cashen. Vroeger gingen oudere toppers naar Amerika. Beckenbauer, Cruijff, Pelé, Beckham, Ibra. Hoorde je niemand over…. Zolang de Haaland en Mbappe boys in Europa blijven is er niets aan de hand.

26 juni 2023 om 19:03

Shiraz heeft wel een punt hoor. Benzema heeft zelf ook gezegd altijd de droom gehad te hebben om een keer in een arabisch land te wonen. Dusja het speelt mee al zal het geld leidend zijn. Elke oude speler hoopt nog even te kunnen cashen. Van cruyff tot aan xavi (ook saudi) en ook mbappe en haaland zullen dat gaan doen. Het lichaam is immers ook een keer op. Wellicht dat ze daarna nog terugkeren net zoals Ibra.

23 juni 2023 om 07:40

Nou met gemak zetten ze zelf die schijnwerpers in de zandbak neer, met al die aankopen daar.

Gelukkig maar. Dit is toch een van de beste middenvelders aller tijden. Fijn dat hij behouden blijft voor de Europese top

22 juni 2023 om 18:24

Voor mij ook één van de beste middenvelders ooit en heeft alle posities op het middenveld gespeeld ook nog. Je kon bij Tottenham al zien dat hij speciaal was, wat een speler!

22 juni 2023 om 18:44

Klopt ja. En het is al een hele tijd geleden dat hij bij Tottenham speelde. Kun je nagaan hoelang hij al meeloopt in de top en eigenlijk constant het hoge niveau heeft aangetikt. Hij lijkt zelfs nóg beter te worden de laatste jaren.

22 juni 2023 om 18:51

Lang geleden speelde Ajax voorronde CL tegen Dinamo Zagreb. Het hele middenveld werd volledig zoek gespeeld door ene Luca Modric van 18/19 jaar. Toen kon je al zien dat het een hele grote ging worden.

22 juni 2023 om 19:38

Modric heeft nooit voorronde CL gespeeld tegen Ajax. Je refereert denk ik naar de eerste voorronde UEFA Cup in 2007.

22 juni 2023 om 20:42

Klopt inderdaad, dit was de UEFA cup en hij was ook al 22. Je brein speelt soms een beetje met je door de nostalgie, haha.

22 juni 2023 om 18:54

Wat probeer je hiermee te zegge NationsFC ? Kaka ging ook naar Amerika net als pirlo, iniesta ging naar Japan. Sneijder zat in qatar. Hoezo als saoudi arabie komt is het opeens niet goed?

22 juni 2023 om 19:02

Nee dat vonden de mensen toen ook niet goed.
En naar een Japan/vs is imo wel wat anders dan sa/qatar/china

22 juni 2023 om 19:15

Waarom mag NationsFC niet blij zijn dat hij behouden blijft voor het Europese voetbal dan? De competitie van Saoedie Arabië kun je amper volgen al wil je, bovendien is het van zeer bedenkelijk niveau over het algemeen. Niks mis mee dus om het leuk te vinden dat een topper als Modric in La Liga actief blijft.

22 juni 2023 om 19:45

Dat is wat anders omdat jij het door een Westerse bril bekijkt. Objectief gezien vallen Saudi-Arabie/Qatar/China echt in het niet bij de mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden die de VS maar ook Japan de afgelopen 100 jaar op hun geweten hebben..

22 juni 2023 om 19:54

Ik heb niet het idee dat je werkt met een omvangrijke kennis over de Chinese geschiedenis van de afgelopen 100 jaar Martijn.

22 juni 2023 om 20:00

Nou ik denk dat een land waar de helft van de bevolking (alle vrouwen) gezien worden als bezit worden van de andere helft een enorm kutland is. Sorry voor mijn woke westerse bril. Maar goed maak jij jezelf nou maar wijs dat het beter leven is in Saudi-arabie dan Japan...

22 juni 2023 om 20:05

Naja Japan heeft wel een aantal afschuwelijke dingen gedaan hoor, maar welk land je ook noemt, beweren dat het land van Mao erbij in het niet valt qua mensenrechtenschendingen. Das wel een aandachtspuntje voor de geschiedenisles in Nederland 😅

22 juni 2023 om 20:26

Thegunner030 wil je nou zo graag een geo-politieke discussie voeren, of ben je gewoon wanhopig op zoek naar iemand die je hypocriet kunt noemen?
"wij" wonen in europa en wij volgen het europese voetbal. Is toch volledig logisch dat wij het dan fijn vinden als we de topspelers in "onze" competities kunnen volgen?
Ik vind het al irritant als iemand naar de bundesliga of ligue 1 gaat omdat ik dat nooit kijk. Zitten verder geen diepe gevoelens achter hoor.

22 juni 2023 om 21:19

Sinds spelers vertrekken vertrekken naar midden oosten word ze alleen maar zwart gemaakt. Ik ben het niet begonnen. Politiek en voetbal moet je ten alle tijden gescheiden houden maarja dat kan tegenwoordig helaas niet meer.

23 juni 2023 om 01:06

Natuurlijk kan dat niet als een staat miljarden in het voetbal pompt om maar het WK van 2030 binnen te kunnen halen, en om hun imago schoon te wassen.

Maar zelfs sportief gezien is het toch jammer voor ons dat een speler als Benzema naar een competitie van het niveau kkd gaat, en wat ook nog eens behoorlijk lastig te volgen is voor ons als Europeanen (voor zover je zo'n competitie überhaupt al prioriteit wil geven boven bijvoorbeeld Bundesliga).

24 juni 2023 om 09:00

SA waar je goed behandeld wordt op de voorwaarde dat je mannelijk bent en moslim ? Qatar dat zichzelf zo populair vindt dat het een WK organiseert ten koste van mensenlevens ? China waar je 2e kind werd vermoord omdat je er maar 1 mag hebben ? Hou op hoor. De VS en Japan hebben walgelijke dingen gedaan maar de landen die jij noemt zijn geen haar beter.

26 juni 2023 om 12:52

@Soses en dan vergeet je nog China en iets met oeigoeren

22 juni 2023 om 20:17

Het is toch schrikbarend te noemen dat "wij" voetballers gaan kwijt raken aan van die non-voetballanden, echt een verschrikking.Dit is gewoon sjeiks maken voetbal kapot 2.0

26 juni 2023 om 12:19

Die sjeiks halen voornamelijk wat oudere spelers op die in de nadagen van hun carriere zitten. Niemand gaat nu ineens naar die wedstrijden kijken. Het zijn 1 of 2 supersterren in zo'n team omgeven door 9 zeer middelmatige spelers.

26 juni 2023 om 19:07

Spelers die op hun oude dag nog veel geld binnenharken. Je zou gek zijn als je het niet doet. Niet iedereen gaat a la david silva of van persie terug naar zijn jeugdliefde of stopt aan de top net zoals robben.

Och, dat wordt op een houtje bijten. Ik heb medelijden! Leuk dat Modric bij Real Madrid blijft, fijne topspeler!

22 juni 2023 om 18:25

Ja misschien kunnen we een crowdfunding doen namens Voetbalzone

22 juni 2023 om 18:29

Domme opmerking, alsof kiezen tussen 20M en 150M per jaar makkelijk is. Wilde eigenlijk vragen wat jij zou doen als je de keuze had, maar ik gun je de keuze niet eens.

22 juni 2023 om 18:34

Ik ben het met je eens dat het niet perse een makkelijke keuze is. Maar ik denk dat het leven in Spanje voor hem aangenamer zal zijn en dat hij daar al een thuisbasis heeft gecreëerd, waardoor de keuze om te blijven toch niet zo vreemd is. Laten we het objectief bekijken zijn salaris bij Real is ook al meer dan royaal.

22 juni 2023 om 18:36

Als ik zou kunnen kiezen tussen Real en Saudi Arabië zou ik ook voor 1 miljoen per jaar nog voor Real kiezen. Lekker boeiend, oneindige rijkdom. Geestelijke armoede dat iedereen daar zo veel waarde aan hecht.

22 juni 2023 om 18:42

Ik zou het geen probleem vinden om 2 jaar van mijn leven, voor dat geld, op te offeren om in de zandbak te spelen. Beetje op je dooie gemak ballen en de kleinkinderen van mijn kinderen zijn ook financieel binnen. Die 2 jaar zijn zo voorbij en dan kan het echt genieten beginnen.

22 juni 2023 om 18:47

@Lunny, Snap niet zo goed wat je bedoelt met 2 jaar jouw leven op te offeren om in de zandbak te spelen. Kan je dat nader toelichten?

22 juni 2023 om 19:03

2 jaar in de zandbak is natuurlijk een marteling he. 'Mensenrechten'

22 juni 2023 om 19:05

2 jaar van je leven opofferen….
Mijn vrijheid en levens plezier is veel meer waard dan oneindige financiële rijkdom.

22 juni 2023 om 20:28

Salerno1919 ik begrijp wat je bedoeld, maar het is natuurlijk niet zo dat daar wonen letterlijk je leven opofferen is. Het zou ook niet mijn keuze zijn, maar een mens kan daar prima een paar jaar comfortabel en (heel) veilig doorbrengen hoor.

22 juni 2023 om 20:29

Migi waren er maar meer als jij. Al is het misschien makkelijker praten als we de keuze niet hebben. Want ik heb het gevoel dat bij mensen die wel de keuze hebben het percentage dat jouw lijn volgt akelig dicht bij de 0 zit.

22 juni 2023 om 20:54

@fceindhoven en Saleno,
Als we de vooroordelen mogen geloven gaan spelers niet vanwege sportieve redenen naar de zandbak. Ik vind het geen schande om toe te geven dat geld belangrijk is. Sterker nog, ik denk dat iedereen te koop is. En ja, natuurlijk ligt mijn voorkeur ook om fijn bij mijn gezin, familie en vrienden te blijven.

En met de veiligheid zal het allemaal wel meevallen. Na 2 jaar kun je gewoon hey vliegtuig naar huis pakken.

22 juni 2023 om 23:23

At lunny!

Prima dat ze voor het geld gaan, dat doen de zuid amerikaanse voetballers al decennia lang in europa he.
Want dacht jij dat zij een fuck geven om een bv west ham?

Maar als je voor ons hele normale dingen er niet meer kan doen, dan is dat een opoffering imo.
Heb een jaar in Oman gewoond dmv mijn werk destijds. En dat is nog progressief tov de regio daar he en moest ook met enige regelmaat naar sa.
Hoe zij deden tov niet arabieren was echt walgelijk. En dan weet ik nu al wat gaat komen ‘ja maar nl slaven, vs kkk blablabla’
Geen vergelijking.

Nog los hoe zij vrouwen zien en behandelen en verder dat er totaal geen levendige buiten/kroeg cultuur etc is/was.

God wat heb ik europa daar gemist en ben ik Nederland gaan waarderen.

22 juni 2023 om 23:55

Vrijwel alle voetballers zijn broodvoetballers en dat is prima! En we hoeven ook geen medelijden te hebben met Modric. Hij kan financieel kiezen tussen fantastisch en nog meer fantastisch en met al een goed vermogen is dat 'nog meer fantastisch' goed af te wijzen. En ik ben er blij om! Naar de zandbak gaan heeft niet z'n charmes, vind ik. Maar wijs het maar eens af. Ik denk dat je met zoveel geld prima een eigen omgeving voor jezelf kunt creëeren.

Maar voor mij is het speculeren, ben er nog nooit geweest en het zal vast geen pretje zijn. Lekker uiteten, de kroeg etc zal wellicht tegenvallen. Daarom 2 jaar lang pendelen in je privé taxi tussen je vila met alles erop en eraan en de voetbalclub zou ik zeker overwegen als ik moest kiezen tussen financieel onafhankelijk zijn of na mijn carrière een regulier baantje nemen.

23 juni 2023 om 01:13

Dat laatste is ook niet echt een keuze die er is denk ik. Degene die zoveel geld verdienen in SA zijn allang financieel onafhankelijk, en kunnen nu al met pensioen.

Ik denk overigens dat je daar met veel geld niet perse een slecht leven hebt, ondanks dat je echt wel dingen moet inleveren. Mijn grootste probleem zou eigenlijk zijn dat je gebruikt wordt door een regime dat voor andere mensen nog veel slechter is dan voor jou.
Dat is namelijk in feite wat Ronaldo, Benzema en de anderen zijn, een levende imagowitwasserij voor SA.

23 juni 2023 om 08:41

@Lunny; Deze sterren hoeven geen normaal baantje te hebben na hun carrière. Stel je verdiend ongeveer 10 jaar gemiddeld 10 miljoen per jaar, dan zijn ook je achterkleinkinderen financieel onafhankelijk. Het zijn gewoon geldwolven als je voor dat bedrag kiest in zo'n land. Daar wil je toch niet mee geassocieerd worden? En buiten dat vele geld.... ik zou mijn kinderen liever wat van waarden/normen willen aanleren en dat ze leren dat ze zelf voor hun geld moeten werken ipv 200 miljoen voor ze achter te laten.

23 juni 2023 om 17:10

@ElRompelineas, Modric is dik binnen, maar bijvoorbeeld jongens als Tannane?

23 juni 2023 om 17:12

@fcBuurman, persoonlijk heb ik er niks mee. Sterker nog; mijn droom zou zijn om mijn gehele carrière bij Ajax te spelen. Is ook goed boeren, maar kans op Europese prijzen is nihil.
En je verhaal over normen en waarden zijn leuk, maar alles heeft een prijs en ook dat is prima uit te leggen aan je kinderen.



Denk dat dit een hele goede zet is van Real, Modric kan die jonge middenvelders heel wat bijbrengen en rust brengen op het middenveld wanneer nodig. Tegen Nederland hebben kunnen zien hoe goed hij nog steeds is, hij zal geen 40 wedstrijden meer spelen maar hij kan zeker nog van grote waarde zijn.

Echt een geweldenaar, mooi dat hij nog bij Real blijft.

Mooi zo, was al bekend natuurlijk maar prima dat Kroos en Modric aanblijven. Ervaring en leermeesters voor de jonge jongens. Ook voor Jude heel nice denk ik. Die kijkt er al naar uit.

Wel zouden KM minder samen moeten spelen maar dat is aan de coach. Maar poeh het middenveld is wel next level. Als Madrid nog een topaamvaller erbij haalt en de back posities verbeterd heb je gewoon weer een topteam voor de komende jaren.

Mooi dat de twee ervaren middenvelders blijven. Nacho blijft ook. En met de ervaren Alaba hebben we toch wel wat materiaal om die jonge gasten op sleeptouw te nemen.

Plus ik moet er niet aan denken dat we een dag zullen moeten aantreden zonder Luka Modric. Dat wordt een vervelende ervaring.

Heerlijk nieuws! Denk ook het allerlaatste jaar met Modric. Hopelijk dat hij aankomend seizoen het beter gaat doen want dat WK afgelopen seizoen heeft hem niet goed gedaan. Het niveau heeft die echt nog wel en hij kan ook een hele goeie mentor zijn voor Bellingham.

Dit is een speler waar iedereen van houdt. Heerlijk om hem nog langer bij madrid te zien. Hopelijk sluiten Modric en Kroos samen af bij madrid, wat een emotioneel beeld zou dat zijn

Moet je is beseffen dat je 150 miljoen afwijst 😂 daar zou ik wel een tijdje over wakker liggen denk ik..

22 juni 2023 om 20:17

Snap eerlijk gezegd niet hoe 150 mil recht te praten valt voor een 37e jarige speler. Maakt eens te meer duidelijk dat ze in dat oliestaatje enkel bezig zijn met het WK.

Prachtig. sympathieke kerel, die niet zwicht voor het visie-loze geldsmijterij in het midden-oosten.

23 juni 2023 om 01:15

Dr zit natuurlijk wel degelijk een visie achter, alleen dst is wel een behoorlijk verachtelijke visie als je het mij vraagt.

De enige échte ‘magiër’! Goede zaak dat hij nog blijft. Op 38-jarige leeftijd nog de dingen laten zien die hij laat zien en elke keer er weer staan op het allerhoogste podia, en ware legende (van de club)!

Modric, de liefde is wederzijds. We houden van je en zijn dankbaar dat je bij de allerbeste en grootste club blijft.

De veilige weg? Eigenlijk heeft hij bij Real alleen maar te verliezen, who cares als hij niet presteert in een competitie waar niemand naar kijkt? Als hij een paar keer een bal met de buitenkant van z'n voet naar een medespeler lepelt blijft zijn legacy prima intact.

22 juni 2023 om 19:46

Ja is de druk vanuit de fans nog zo hoog? Dat als hij volgend seizoen ondermaats presteert hij door de achterdeur vertrekt?

Dit is echt een op en top prof, ook echt wel een van de beste middevelder allertijde kan je wel in een lijstje zetten met grote namen, heerlijke voetballer om te zien, ik dacht eigenlijk na het wk zal die wel een beetje gaan afbouwen, maar wat hij nog laat zien op 37jarige leeftijd is echt buitengewoon.

Logisch, nu hoeven zelfs z'n achterkleinkinderen niet meer te werken. Als wij meer kunnen verdienen doen wij het ook. Ow... Hij gaat niet?

Mijn favoriete middenvelder aller tijden. Wat deze man keer op keer laat zien is krankzinnig, zeker met Kroatië. Alleen maar moor dat we nog even een jaartje van deze absolute legende kunnen genieten in Europa. Heb denk ik nooit een speler zo goed met de buitenkant van z’n voet balletjes neer zien leggen.

Is bij Real blijven de veilige weg? Zo ja, waarom?

Complimenten voor Modric. Je moet stevig in je schoenen staan wil je de verlokkingen uit SA weerstaan. Zou het mooi vinden dat hij dan na dit seizoen bij Real zijn carrière zou beëindigen.

12e seizoen of Modric! Ongelofelijk als je beseft dat hij pas op zijn 27e naar Real is gekomen. Hopelijk dat hij volgend seizoen ook bij Real zijn carrière gaat beëindigen. Niet veel voetballers kunnen zeggen dat ze stoppen bij zo'n grote club.

Modric, Kroos, Ceballos, Fede, Tchou, Cama en Bellingham. Wat een middenveld. Zeer competitief en gebalanceerd. Imo het sterkste middenveld ter wereld mits juist gebruikt en zeker de potentie om dat de komende 5-10 jaar te zijn. Hopelijk houdt Carlo niet wederom steeds vast aan KM maar gebruikt hij iedereen in hun kracht. Dan kunnen die eerste 2 de rest nog een seizoen de knepen van het vak leren voor ze afzwaaien volgende zomer en dan moet er 1 breedteversterking bij en ben je klaar voor de komende jaren. Tenminste, tot 1 van die 4 gigatalenten definitief buiten de basiself valt en wil vertrekken, wat geheid gebeurt, maar dat verwacht ik niet voor 2026/2027, tenzij het Fede wordt.

Mocht Madrid er nu of volgende zomer daadwerkelijk in slagen Mbappe aan te trekken dan heb je voorin met Mbappe, Rodry en Vini dezelfde situatie: in potentie de beste voorhoede van de wereld voor de komende 5-10 jaar. Als je 2 van de 3 linies zo kunt domineren voor het grootste deel van een decennium dan gaan we vele prijzen tegemoet als Madridista's.

Modric, een icoon, met principes en compleet levend voor voetbal. Geen graaier

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren