Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Frenkie kan verschrikkelijk goed voetballen, maar kan het voortouw niet nemen’

Laatste update:

René van der Gijp is teleurgesteld in het optreden van Frenkie de Jong in de kwartfinale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain (1-4). De middenvelder van Barcelona ging met zijn ploeg ten onder tegen de Franse grootmacht na een rode kaart voor Ronald Araújo.

"Frenkie kan zo verschrikkelijk goed voetballen", begint Van der Gijp zijn betoog bij Vandaag Inside. "Maar wat is nou een Europese topspeler? Dat is een speler die het op dit soort momenten vaak doet. Luka Modric, Toni Kroos, Kevin De Bruyne."

"Kylian Mbappé doet het niet altijd als het erom gaat, maar wel heel vaak", gaat Van der Gijp verder. "In tachtig procent van de gevallen, ongeveer. Frenkie doet het in tien procent van de gevallen."

Komend weekend krijgt Frenkie kans op eerherstel, als Barcelona het in de Clásico opneemt tegen Real Madrid. "Dan ga ik weer zitten kijken", zegt Van der Gijp. "Maar is het misschien nog wel fletser. Tot nu toe heeft hij nog niet aangetoond een Europese topspeler te zijn."

"Hij is gewoon een goede speler, maar Iniesta en Xavi deden het veel vaker op beslissende momenten. Ik heb weleens gedacht: kan Frenkie net zo goed worden als Modric? Dat gaat niet gebeuren", concludeert Van der Gijp nu.

"Tegen Villarreal of Sporting Gijón maakt het niet zoveel uit, dat loopt wel los. Op het moment dat ze het moeilijk krijgen, zoals dinsdag tegen Paris Saint-Germain, moet hij het voortouw nemen. Maar dat kan hij niet."

Johan Derksen vult zijn kompaan aan. "Hij doet het ook altijd op een veilige plek op het veld. Hij is nooit de gevaarlijke man voor het doel of in het strafschopgebied. Het is altijd ergens waar de beslissing niet valt."

Gijp vindt dat niet zo erg. "Dat had Busquets ook niet. Maar Busquets was wel iemand die de bal opeiste als het achterin moeilijk werd. Frenkie gaf niet thuis in de tweede helft tegen PSG. Zonde man. "

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan mij wel vinden in de woorden van Rene. Het is zeker een goede voetballer maar echt niet de categorie Modric, De Bruyne, Xavi en Iniesta...

18 april 2024 om 08:03

Nu spelen die ook allemaal in een andere rol dan hem. Ik denk dat een vergelijking met een speler als Kroos passender is.

18 april 2024 om 08:06

Kroos is / was dan ook 2 klassen beter dan Frenkie ooit geweest is.

Al denk ik ook dat Frenkie in een echt goeie ploeg moet staan om te excelleren. Ik zie hem graag bij Arsenal😀 Geloof hij echt dat hij een ‘missing link’ zou kunnen zijn. Maar ook bij City zou hij prima passen.

18 april 2024 om 08:11

Ik zeg ook niet dat Kroos slechter is. Tuurlijk is Kroos veel beter. De vergelijking met hem is alleen passender dan de spelers die worden genoemd.

18 april 2024 om 08:26

Ik zie Kroos zelden met de bal lopen. Die passt de bal 99 procent van de tijd keurig naar dezelfde kleur. Qua speelstijl vind ik Frenkie dan ook beter aansluiten bij Modric, alleen ziet het er bij Modric allemaal wat natuurlijker uit. Overigens vind ik deze stelling over Frenkie onnodig na een wedstrijd waarbij je een uur lang met een man minder staat. Blijft imo een fantastische voetballer en de beste die we hebben bij Nederland.

18 april 2024 om 08:45

Het gaat ook niet perse om de plek waar ze spelen. Het gaat erom hoe ze zich profileren. De Jong is een goede voetballer maar de andere zijn gewoon 10 klassen beter net zoals je zelf al benoemd een Kroos eveneens. Dat betekend natuurlijk nog steeds niet dat Frenkie er niets van kan want dat is absolut ook niet waar.

18 april 2024 om 10:05

Ik wil het nog maar zien of Reijnders dit EK niet al beter presteert. Frenkie heeft meer natuurlijk talent maar Reijnders lijkt met minder schroom te spelen en beslissender te willen zijn

18 april 2024 om 10:21

Ik vind Aké niks onder doen btw, sterker nog, behoort bij de top van de best presterende verdedigers in de moeilijkste competitie ter wereld. Speelt gewoon bij de absolute wereldtop en is een belangrijke schakel in het top 3 beste team ter wereld. Mischien puur op basis van individuele prestaties is Aké de beste speler van Oranje. Want laten we nou niet doen alsof Frenkie bij de absolute wereldtop van het middenvelders gilde behoort

18 april 2024 om 09:08

Ik vind dat hij dus die potentie wel heeft. Maar ik heb bij hem altijd het gevoel dat hij zich inhoudt ofzo. Frenkie die de bal achterin krijgt en met uitstekende passing of met een geweldige dribbel voor een man meer op het middenveld.

Ik zou hem bij Arsenal ofzo heel graag willen zien. Volgens mij kan hij daar ontzettend goed uit de voeten, in een team dat wat meer varieert in korte passes, lange passes en dribbels.

Nee Frenkie is geen Modric of Inesta. Slaat ook nergens om hem met andere spelers te vergelijken. Hij speelt in een andere rol en zal ook nooit een veel scorende speler worden. Snap ook niet dat Derksen dit blijft aanhalen. Dan snap je dus gewoon niet wat voor soort speler De Jong is. De wedstrijd tegen PSG was natuurlijk extreem lastig geworden door de rode kaart. Daar is PSG simpelweg te goed en te ervaren voor.

18 april 2024 om 08:04

Je moet de tekst beter lezen (begrijpend lezen)
Rene vergelijkt puur het ‘presteren als het moet’. En zegt dat Xavi/Modric wel leveren als het moet, itt Frenkie. Daar heeft hij, naar mijn mening, gelijk in.

18 april 2024 om 08:45

Is ook makkelijker leveren in een veel beter elftal.
Het Barca van nu is gewoon niet goed.

18 april 2024 om 10:24

Ook in een schijt elftal zouden beide heren leveren. Ik kan wel een blik spelers opentrekken die fenomenaal goed waren ondanks een matig en zelfs rampzalig draaiend team. Het ligt niet aan Frenkie, neen, het ligt aan het team. Aan Xavi. De grasmat. Het weer in Catalonië.

18 april 2024 om 08:06

Natuurlijk speelt hij in een andere rol, terecht punt. Maar nou heb ik bij de Jong ook wel het idee dat een andere rol hem niet past. Je kan hem eigenlijk alleen hier kwijt.

18 april 2024 om 08:23

het is ook stront vervelend als dat duo over voetbal praat (Gijp, Derksen).

Kan vaak genoeg om die gasten lachen, maar ze doen alsof ze het hebben uitgevonden. Komen altijd, dat denken ze met een oplossing. Roepen van de zijkant is makkelijk

18 april 2024 om 10:11

Wat voor andere rol precies? Modric speelt vaak als 8 en bij Kroatie ook vaak als 6. Zelfde met Frenkie die wisselt tussen die 2 posities. Je kan ze makkelijk vergelijken en zien dat Modric in alle facetten veel meer opvalt. Aan de bal qua passing, qua dribbelen, qua positioneren, qua wegdraaien, steekballen en zelfs verdedigen als het moet. De smoesjes zijn op om hem constant te verdedigen. Het zou hem veel meer helpen als hij door iemand word aangepakt zodat hij eens echt aanvoelt om de volgende stap te maken. Ook zoiets “ de positie naast Frenkie in Oranje “. Wat is dat voor onzin? Je geeft hem hierdoor al het gevoel goed bezig te zijn maar hij moet net als ieder ander keihard zijn best doen om te spelen bij het EK.

18 april 2024 om 13:07

Modric is 10 jaar ouder, het is zinniger om Frenkie met de centrale en verdedigende middenvelders van zijn eigen generatie te vergelijken: is hij beter dan een Rodri, Zaire-Emery, Vitinha, Kimmich, Camavinga, Tchouameni, Rice, Maddison, Kovacic, Macallister, Alexander-Arnold, Locatelli, Barella, etc?

Ik denk in principe dat hij best in dit rijtje thuishoort: sommigen zijn beter, sommigen zijn slechter. De grote reden van de kritiek is denk ik voornamelijk dat hij een hoger salaris heeft dan al die spelers, dus dan liggen de verwachtingen ook op De Bruyne/modric niveau.

18 april 2024 om 15:27

In het rijtje wereldklasse centrale en defensieve middenvelders komen namen als Kovacic, Alexander-Arnold, Maddison, Zaire-Emery, Vitinha, en Locatelli toch ook (nog) niet voor? Prima dat hij daar tussen past maar dat bewijst alleen dat hij niet tot de wereldklasse behoort.

18 april 2024 om 15:34

Alexander Arnold niet? Nee? Meeste Premier League assists voor een verdediger... Die behoort gewoon in het rijtje wereldklasse

18 april 2024 om 15:42

Alexander-Arnold behoort wel tot het rijtje wereldklasse rechtsbacks, maar niet tot het rijtje wereldklasse middenvelders. Heeft daar niet heel veel gespeeld, dus zinloos om hem in dat rijtje te plaatsen en ook zinloos om hem met Frenkie de Jong te vergelijken.

18 april 2024 om 16:11

Ik vergelijk hem natuurlijk nergens met Frenkie, maar een back die vanwege z'n offensieve kwaliteiten meer dan de helft van de tijd als middenvelder en zelfs winger fungeert kan prima als wereldklasse middenvelder. Zijn wedstrijden op middenveld (Engeland) waren steevast top en zelfs bij Liverpool werd er geopperd om hem op het middenveld te plaatsen vanwege zijn defensieve gebreken. Ik was trouwens niet degene die Frenkie met TAA vergeleek hè, dat zijn 2 mensen hierboven. Over zinloos gesproken

18 april 2024 om 17:00

Ben verder wel fan van Alexander Arnold hoor. Maar ik vind hem benoemen tot de wereldklasse ‘middenvelders‘ wel bijzonder.

18 april 2024 om 20:02

Ja snap ik eigenlijk ook wel hoor, speelt al 7 jaar louter als full back maar opeens opdoemen in het lijstje van... top-middenvelders, lol. Kante is idd een goede centrale verdediger, Kevin een goede aanvaller, en prime Marcelo een goede winger 🤗



Laat ik voorop stellen dat ik Frenkie een geweldige voetballer vind en ik ben blij dat hij een Nederlander is zodat we hem in Oranje kunnen bewonderen.

Maar ik heb nooit het idee gehad dat hij 'tot de grootsten' zou gaan horen. Hij zit hooguit ergens tussen de absoluut grote middenvelders, van wie sommigen dat al jaren achtereen laten zien en een hele grote groep middenmoot.

Daar zijn veel Frenkie aanhangers het niet mee eens (wat natuurlijk mag), maar er is bij Barcelona zo langgedoe om zijn positie geweest. Wel basis, geen basis. Wel basis, maar niet op de juiste plek...etc.

En ook in Oranje zie je dat het er nooit helemaal uit lijkt te komen, zoals we dat ooit bij Ajax hebben gezien, maar ook daar gaan we de oplossing zoeken in wie er naast hem op het middenveld zou moeten spelen.

En hier is ie dan; mijn visie
Frenkie is in wat hij doet en wat hij kan extreem goed. Handelen in de kleine ruimte, draaien, versnellen, altijd aanspeelbaar. Die elementen zie ik zelden tot uiting komen als doelpuntenmaker of aangever, dus dat maakt hem geen specialist in aanvallende rol. Anderzijds combineert hij zijn balvaardigheid wel met werklust en kan hij ook best wel corrigeren/ballen afpakken. Daardoor is het voor trainers interessant om hem wat lager op het veld te zetten, zodat hij kan corrigeren en helpen bij de opouw. Maar ik vind hem ook geen ultieme defensieve middenvelder. Dus bijvoorbeeld in Oranje (maar ook bij Barca?)zetten we er dan nogal snel een nog defensievere speler naast ter compensatie. Kortom: met Frenkie op een 3 mans middenveld, moet je er ook nog aanvallende en verdedigende compensatie bij zetten en dat lijkt op de een of andere manier heel erg nauw te komen met hem. Want een echte controleur Frenkie op je middenveld betekent toch vaak dat je diepgang mist of te weinig spelers rondom de 16 in de aanval.en alleen Frenkie (bv met de punt naar achter) is in grotere duels defensief niet goed genoeg.

Maar overigens, een statement -dat hij niet bepalend is- en dan komen met vergelijkingen met spelers die van nature wel hoger op het veld staan gaat wel mat mank wat mij betreft. Dat is zoiets als zeggen dat Schouten dat ook zelden is, maar Saibari wel.

Afijn, Frenkie, ik vind je geweldig, moge je nog maar vele interlands spelen voor Oranje

18 april 2024 om 09:04

Goede analyse. Maar wel gebaseerd op zijn prestaties bij Barca, daar heeft hij nog nooit kunnen laten zien wat hij bij Ajax wel deed. Namelijk met een simpele draai en versnelling het middenveld oversteken en meerdere tegenstanders passeren, waardoor je in aanval een man-meer-situatie creëert. Dat kun je gooien op niveauverschil in competitie, maar Frenkie deed dit met het zelfde gemak bij Ajax tegen de grote CL-tegenstanders. Ik hoop dat Frenkie het aandurft om naar een ander team te gaan, die meer aansluit bij zijn speelstijl. Altijd een wens geweest van mij om hem bij Arsenal te zien. Wellicht brengt een nieuwe coach bij Barca ook nieuwe mogelijkheden.

18 april 2024 om 09:16

Deels eens met je analyse van de Jong, maar niet met je oplossing. Want dan moet je dus een heel specifiek team bouwen om de Jong heen. En daarvoor vind ik'm niet bijzonder genoeg, staat hij te laag op het veld en levert hij te weinig als het er ECHT om gaat. Hij draagt te weinig bij aan de de aanval en het scorend vermogen.

Kortom, altijd opstellen, maar ook de Jong moet zich ook gewoon schikken in zijn rol.

18 april 2024 om 19:27

Hey Billy, ik zie het eigenlijk ook niet als oplossing, maar meer lijkt het me een constatering van wat er bv in oranje gebeurt; de bondscoaches lijken allemaal op zoek naar hoe ze Frenkie het best in zijn kracht kunnen laten komen. Ik ben er aan zich geen voorstander van, omdat het dan ten koste gaat van andere specifieke kwaliteiten die we ook in huis hebben.

En dus pleit ik ook meer voor wat jij aangeeft; hij is goed genoeg om opgesteld te worden, maar als het er vervolgens niet helemaal uit komt, zou je ook kunnen vinden dat de jong wat gaat toevoegen aan zijn spel ipv een aanpassing doen aan het hele spel en team.

18 april 2024 om 11:32

Zucht, zucht, zucht. Je vraagt je ondertussen wat juist is. 1. Is Frenkie een speler die door sommigen meer kwaliteiten wordt toegedicht dan hij in werkelijkheid heeft? Dus door degenen voor wie de wens de vader van de gedachte is. 2. Kan Frenkie inderdaad meer dan wat hij de afgelopen vier jaren heeft laten zien, maar is hij bang om fouten te maken en kiest hij daarom voor de veilige weg?

Eens met Gijp. Hij kan zo goed voetballen, live gezien en dan zie je het talent. Je kan niet zeggen dat hij niks toevoegt want dat is flauwekul, maar jammer dat hij nooit meer durft dan wat hij eigenlijk kan. Misschien is dat zijn stijl ook helemaal niet.

Wat is het probleem?

Ik zie hierboven de vergelijking met Kroos/ Xavi en Modric/ Iniesta.

Die eerste 2 vergelijkingen zijn lachwekkend. Ten eerste omdat Frenkie qua speler minder op hun lijkt en ten tweede er ene Messi en Ronaldo liepen die het voortouw namen als het even niet ging.

De vergelijking met Modric/iniesta is qua speler meer vergelijkbaar maar dan noem je ook meteen de beste op die positie sinds Zidane?

Zet iemand naast of voor Frenkie die het voortouw neemt en je hebt aan Frenkie geen top 3 maar wel een top 5 speler in die positie wereldwijd... maar wij als Nederlanders vinden dan wel een reden om te klagen!

18 april 2024 om 10:09

Hoe kan je nu een top 5 speler wereldwijd zijn als je iemand naast je nodig hebt die je bij de hand neemt?

18 april 2024 om 11:28

Lierse1997

Ik had je hoger ingeschat! Het is nogal een verschil of je een kar moet trekken (modric) met Kroos en Camavinga of telkens van die 17/18 jarige jeugdspelers.

Is in bedrijfsleven niet anders!

Als de beste meubelmaker ter wereld niet weet hoe die het in de markt moet zetten, heb je er niets aan om de beste meubelmaker ter wereld te zijn... Zet je er een goede verkoper naast krijg je waar voor je status en geld.

En dat terwijl de meubelmaker zijn werk precies op dezelfde manier doet....

Andersom werkt dat ook zo: Of denk jij dat Messi / Ronaldo er bij Rayo Vallecano ook 50 in een seizoen had ingetrapt?

18 april 2024 om 12:06

Nee maar daar zouden ze wel gewoon zelf de kar trekken.

Een absolute wereldtopper trekt zelf de kar. Die heeft geen kartrekker.

18 april 2024 om 13:19

Frenkie had bij Barcelona eerst Busquets en nu Gundogan naast hem op het middenveld staan, dat zijn nou niet bepaald 17/18 jarige jeugdspelers.

Hij jeemt een team inderdaad niet op sleeptouw. Hijnis meer in een goed team een geweldige verbindingsspeler, maar de stap naar het rijtje allerbesten van zijn generatie heeft ie (nog) niet gezet. Vraag me toch ook af of het niet beter voor zijn ontwikkeling zou zijn om ergens anders heen te gaan.

18 april 2024 om 09:26

Nou moet ik zeggen dat Modric die stap ook pas wat later in zijn carriere echt zette. Misschien moet Frenkie gewoon nog wat rijpen (wat een eng woord is dat)

18 april 2024 om 10:16

Modric was al geweldig bij Tottenham. Alleen zijn eerste Real jaar had hij wat moeite maar tikte daarvoor al een hoger niveau aan wat Frenkie ooit heeft behaald

18 april 2024 om 11:43

Zijn niveau in dat jaar Ajax vind ik wel in de buurt komen van Modric bij Spurs opzich. Alleen was dat maar 1 jaar natuurlijk.

Sowieso, Modric en Van der Vaart bij Spurs, mooi duo.

Voortouw nemen in eeb niet lekker draaiende club maar waar de verwachtingen nog op het niveau van de wereld top liggen.

Dan moet je zowel voetballend als persoonlijk bij de beste van de wereld horen. Lastige combinatie op die twee vlakken

Wat vd Gijp bedoelt is niet dat hij het voortouw moet nemen in assists of goals, maar wel zo overtuigend moet zijn met zijn eigen kwaliteiten dat hij daarmee opvalt in de topwedstriiden. 1 van zijn beste dingen is press resistance en een man uitspelen verder van de goal. In de grote CL wedstrijden zie je hem dit opeens niet meer doen. Het lijkt een vorm van angst of gebrek aan zelfvertrouwen om hetzelfde te doen als tegen een Osasuna. Is dit een talent om ten aller tijden je eigen spel durven te spelen? Ja.

Daarnaast vind ik dat hij veels te snel tevreden oogt. Speelt hij iemand uit dan geeft hij hem breed ipv echt een kans te creeeren. Het pijnlijke is dat hij dit wel kan, want soms uit het niets geeft hij wel een mooie steekbal. Echter heeft hij geen vuur om constant beslissend te zijn. Hij speelt liever een grote rondo zonder doel. Het nooit schieten op goal is een ander voorbeeld van hoe weinig vuur hij heeft. Zelfs met een minuut op de klok en 2-1 achterstand in kansrijke positie geeft hij dan breed aan iemand die er moeilijker voorstaat dan hijzelf. Ik heb nog genoeg andere voorbeelden wat ik als verbeterpunt bij hem zou willen zien. Laten we het erop houden dat ik meer van hem had verwacht

En dit is dus precies hoe het verwoord moet worden, een goede voetballer die helaas niet in staat is om het team te dragen oo momenten dat het er om gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren