Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marc Overmars: ‘Beide interessant, ik houd het op Barcelona’

Laatste update:

Marc Overmars geeft op verzoek van Ajax Life een inkijkje in de manier waarop hij te werk gaat tijdens transferperiodes. De directeur voetbalzaken weet inmiddels uit ervaring dat de waan van de dag regeert in de voetballerij. Overmars constateert daarnaast dat de prijs van spelers in korte tijd enorm omhoog is geschoten, zoals de Ajax-bestuurder zelf van dichtbij meemaakte in de Deense competitie.

Overmars gaat onder meer dieper in op de vraagprijs die wordt gebruikt bij spelers die gekocht worden door Ajax of juist vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. "Je kijkt eerst welke club komt en in welk segment zij spelers kunnen kopen. Daar hangt vaak al een prijskaartje aan. Soms is het tijdens onderhandelingen net als bij de visafslag". aldus de directeur die verantwoordelijk is voor het aan- en verkoopbeleid van de Amsterdamse club. "Als een speler er drie scoort en een week later weer en de transfermarkt is open, dan is het vaak de emotie van het moment."

Marc Overmars maakt foutje over contractduur van Ryan Gravenberch

De directeur voetbalzaken deed een verkeerde uitspraak over de contractsituatie van de middenvelder.Lees artikel

"Daar spelen beide partijen op in", vervolgt Overmars zijn analyse over het transferbeleid van Ajax. "De markt schuift wel erg op. Kijk naar de Deense markt. Spelers die niet lang geleden zes miljoen euro kostten, kosten nu het dubbele. De rijkere clubs zijn enorm actief in ons vaarwater. We moeten dus snel en vroeg zijn. Daarmee wordt het risico dat je eens mis zit ook groter. Die rijkere clubs schieten zes keer en als het drie keer mis is, maakt dat ook niet uit", aldus de directeur voetbalzaken van Ajax.

Overmars wist tijdens de zomerse transfermarkt Steven Berghuis, Mohamed Daramy en Jay Gorter binnen te halen voor een totaalbedrag van 18,5 miljoen euro. Daarnaast maakte Remko Pasveer transfervrij de overstap van Vitesse naar Ajax. Aan de andere kant wist Overmars met de verkoop van onder meer Kjell Scherpen (Brighton & Hove Albion), Jurgen Ekkelenkamp (Hertha BSC) en Lassina Traoré (Shakhtar Donetsk) in totaal 34 miljoen euro op te halen voor de regend landskampioen.

Ajax Life wil van Overmars weten hoe hij aankijkt tegen zijn toekomst als lid van de Ajax-directie. Kijk, op een gegeven moment wordt het simpel: of ik ga door en stop hier bij Ajax of we gaan als gezin nog een keer naar het buitenland. Ik heb die trein nu zes keer laten lopen. Dan komt hij ook niet snel meer, denk ik. Dat vind ik ook prima", aldus Overmars, die al eens is genoemd bij twee clubs die hij als speler diende: Barcelona en Arsenal. "Ze zijn beide interessant. Ik denk dat mijn familie voor Spanje kiest. Dat was toch wel prettig wonen. Ik houd het zelf ook maar op Barcelona."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt ongelofelijk dat Overmars gewoon 34 miljoen weet binnen te harken voor die 3 jongens.

10 september 2021 om 11:56

Die 34 miljoen gaat over meerdere spelers dan alleen die 3.

Volgens mij zit Marin en Eiting daar ook bij. Noa lang ook dacht ik.

10 september 2021 om 11:57

Er staat 'onder meer' voor deze 3 jongens, volgens mij lagen die transferbedragen opgeteld niet in de buurt van de 34 miljoen toch? Traore 10 miljoen, Scherpen 5 miljoen, Ekkelenkamp 3 miljoen.

10 september 2021 om 11:58

34 miljoen klopt niet. Traore was 10, scherpen 5 en ekkelekamp 3

10 september 2021 om 12:00

Magische woord is onder meer 😄.

Volgens de berichtgevingen zat traore rond de 10, scherpen rond de 5 en ekkelenkamp rond de 3. Blijven overigens stevige bedragen.

10 september 2021 om 12:30

Marin en Lang zijn ook verkocht voor in totaal 16 miljoen.

10 september 2021 om 12:39

Echt ongelovelijk dat hij een 5e buitenspeler haalt voor 12 miljoen terwijl de Neres investering van zo'n 20 miljoen de grond ingewerkt wordt. Gewoon omdat Marc wel dacht dat hij weg zou gaan. Nooit een directeur van een beursgenoteerd bedrijf zo horen redeneren en er nog mee wegkomen ook. Overmars heeft ons meer geld gekost dan gemaakt. Die exceptionele talenten komen niet uit zijn mouw rollen en worden weggezet door zaakwaarnemers en op basis van de kwaliteit van de speler. Ik hoop dat hij snel op die trein springt die straks hopelijk dan nog een keer voorbij komt. Dan zal je zien bij een Arsenal, hoe moeilijk je het krijgt zonder Ajax jeugsopleiding. De enige twee successen van Overmars waren Sanchez en Milik, eventueel Younes, dat is het. En in hoeveel jaar tijd?

10 september 2021 om 12:44

En Tadic, blind, Klaassen, neres die het goed deed, Anthony met veel talent, oja en de 3 zuid Amerikanen.
Maar je heb gelijk het zijn er maar 3 :-)

10 september 2021 om 12:45

Wat een ongein, te veel tegen argumenten om op te noemen bijna 😂😅.

10 september 2021 om 12:48

Tagliafico, Blind, Neres, Tadic, Ziyech, Klaassen, Anthony niet gehaald door Overmars?

10 september 2021 om 12:49

@MessiBazoer, ben echt in de war gewoon. Zelfs een Rotterdammer zou dit soort onzin niet uitkotsen.

10 september 2021 om 12:50

In 9 jaar tijd onder Overmars € 344,23 miljoen transferwinst.

Je vergeet (voor het gemak?) spelers als Klaassen, Dolberg, Ziyech, Wober, de Jong etcetera. (Edit, verkoop)

In mijn ogen is voor het Ajax het beste dat Overmars blijft zitten waar hij zit.

10 september 2021 om 12:50

Je vergeet.

Frenkie de Jong, Tadic, Tagliafico, Onana, Martinez, Neres, Dolberg en Ziyech. Allemaal spelers die met dikke winst verkocht of verkocht hadden kunnen worden.

10 september 2021 om 13:03

Zelfs als PSV supporter stoor ik me aan de opportunistische onzin die je uitkraamt 😅 "Overmars heeft ons meer geld gekost dan gemaakt". Man, was het maar zo'n feest 😂

10 september 2021 om 13:08

Ik denk dat Overmars, de RVC en Ajax NV prima weten wat ze doen. Toen Overmars in 2012 zich aansloot bij Ajax kende de club financiële problemen, ondertussen is het eigen vermogen van de club 500 miljoen euro en hebben de klappers De Jong en De Ligt 171,5 miljoen en Ziyech, Van de Beek en Sanchez 141 miljoen daar mede voor gezorgd onder het beleid van Overmars die naast de transferzaken ook hoofd scouting en hoofd jeugdopleiding is.

Ajax is nu bezig om een handelshuis te worden a la Chelsea, City en Juventus. Dan kan je best drie rechtsbuitens kopen, er sportief op vooruit gaan en zover ik weet verkoopt Overmars gefaalde spelers met bizar weinig verlies want clubs kijken ook naar de ervaring die spelers hebben opgedaan op de Toekomst en spelers als Lang en Botman die excelleren.

10 september 2021 om 12:57

Overmars is altijd een goeie slimme zakenman geweest, dus respect daarvoor.
Maar ik wil wel even wijzen op het volgende:
Een speler uit de opleiding van Ajax (of een buitenlander die er gespeeld heeft) is altijd populair geweest in Europa. Waarom? Omdat ze sinds de jaren 70 een ellenlange trackrecord hebben van spelers die Ajax heeft afgeleverd aan de europese top. Ik denk dat er geen club in Europa is die zoveel wereldtoppers heeft afgeleverd aan de top als Ajax. Dat zorgt ervoor dat het predikaat ajax speler of ajax talent gewoon sowieso voor interesse en goed geld zorgt.

De ajax uitgaande transfer prijzen zijn vooral de pan uitstegen sinds Ajax succes heeft gehad in CL. Eerder waren spelers als Vertongen of Eriksen ook gruwelijk, maar zonder CL succes pakte ajax niet extreem veel geld. (eigenlijk eerder te weinig). Ook spelers als lukoki of emanualson gingen niet voor prijzen waarvoor nu de middelmaat gaat.
Conclusie: Ajax is hot en dat ligt niet perse aan het zakeninstinct van Marc Overmars.
De andere kant werkt het namelijk ook op. Als ajax 3,4 jaar niks presteert in de CL. Dan zakken de prijzen aanzienlijk.

10 september 2021 om 13:11

Clarkkent,

Het klopt dat Ajax vaart op Europees succes. Maar ik ken geen een club die haar spelers voor een hoofdprijs weet te slijten, wellicht met uitzondering van Dinamo Zagreb. En dat succes hebben in de championsleague heeft naar mijn mening ook te maken met de juiste selectie samenstellen anders ga je dat nooit redden. En dan kom ik toch tot de conclusie dat overmars daar dan een groot aandeel in heeft. Dus als Ajax faalt in Europa dan kan dat ook op overmars conto worden geschreven.

10 september 2021 om 13:31

Eens, samenstelling selectie ligt voor n groot gedeelte bij de TD, overmars dus. Je laatste zin vind ik daarom interessant. Ben benieuwd of de selectie die hij nu heeft samengesteld met spelers als Haller, Alvarez, Berghuis, Antony..die ook nog eens veel gekost hebben, weer europees succes gaat bewerkstelligen.

10 september 2021 om 13:59

Anderlecht slaagt er de laatste jaren toch ook wel in spelers voor echt grote bedragen te verkopen. Wel alleen de spelers uit de eigen jeugd opvallend genoeg met hier en daar een uitzondering zoals Mitrovic of Mbemba.

10 september 2021 om 15:02

Lierse,

Ik heb de afgelopen 4 jaar van Anderlecht erbij genomen maar ik vind het niet vrij bijzonder wat ze aan liquide middelen hebben binnen weten te harken. Ik denk gewoon marktcomfort de huidige transfermarkt. ieder jaar een uitschieter en verder wat niet heel interessante bedragen.

10 september 2021 om 15:27

elnino, even als aanvulling. Ik ben echt een Overmars fan en hij heeft het geweldig gedaan....
Ik moet alleen eerlijk zeggen dat de strategie van de laatste jaren, dat ik daar mn twijfels over heb. Je ziet dat Marc meer is gaan uitgeven (transfersom+salaris) aan spelers waarvan hij hoopt dat ze meer zekerheid brengen op dat Europees succes. Haller, Alvarez, Martinez, Berghuis zijn daar voorbeelden van. Ik moet je zeggen dat ik me afvraag of deze spelers daarvoor gaan zorgen: dus structureel kampioen + overwinteren CL.
Simpel gezegd; ik vind dat marc de laaste jaren teveel geld uitgeeft aan spelers die het niet gaan brengen. En geloof mij, dan kelderen de uitgaande transfersommen heel snel.

10 september 2021 om 17:43

Clark,

Ik begrijp je punt. Maar we moeten ook in ogenschouw nemen dat het vrijwel onmogelijk is om telkens een lichting te hebben met absolute toptalenten zoals De ligt, Onana en Frenkie de Jong en in mindere mate Donny van der Beek, Mazraoui. Heel zelden heb je 1 zon talent in je selectie maar twee of drie is absoluut een unicum. Tel daarbij de aankopen op die naadloos op het team aansloten als Blind en Tadic en een vreselijk goede Ziyech, Neres en tagliafico die je al had lopen en je hebt iets in handen dat vrijwel niet voorkomt in Nederland. Dat seizoen ook vrijwel geheel gevrijwaard gebleven van blessures. Dan kun je niet anders stellen dat het muntje dat seizoen gewoon de goede kant op viel voor Ajax. Men moet niet de Illusie hebben dat een club als Ajax dat op korte termijn gaat evenaren zonder de exceptionele ''gratis'' talenten die uit de jeugdopleiding komen wandelen. Het kan zomaar weer 20 jaar duren om een keer het geluk te ervaren dat er dat jaar aanwezig was. Dus structureel kampioen worden plus die overwintering in de championsleague zit er niet in. In de Championsleague zal het met deze begroting afhankelijk zijn van een gunstige loting en dat het geluk een keertje meezit. Maar het is een utopie om te denken dat Ajax dat met deze begroting kan bewerkstelligen. Anthony is een exceptioneel talent. Kudus naar mijn mening ook maar is blessuregevoelig. Martinez en Alvarez zijn prima in mijn optiek. Maar die gasten hebben niet die unieke talenten die Frenkie en Matthijs wel hadden dus dan val je al snel voetballend een beetje terug. Jongens van dat Kaliber (frenkie en Matthijs) zijn voor Ajax simpelweg niet haalbaar omdat het daar niet kapitaalkrachtig genoeg voor is. En dat is heel jammer maar wel de realiteit.

10 september 2021 om 18:12

Eens met jou, maar ik denk toch dat er wat betreft talentontwikkeling wel wat te sturen valt. In de periode voor het grote succes had ajax onder grote druk van Jonk/bergkamp enorm veel talenten aangekocht voor de jeugd. el ghazi, bazoer, dolberg, frenkie, kishna, maar ook lobotka, boccara of melvin vissers werden in een tijdbestek van 3 jaar toegeovoegd aan de opleiding. Waarom? Om de kans op doorbraak van een paar supertalenten te vergroten en omdat Jonk en Bergkamp de assesment hadden gemaakt dat er met Appie donnie en Matthijs te weinig rondliep.... Deze aankopen zie ik nu te weinig gebeuren. Met de naam van Ajax opleiding moet je vanuit heel europa talenten kopen en toevoegen. Dan wacht ik liever 5(?) jaar totdat dat uitbetaald dan tientallen miljoenen te betalen voor gearriveerde spelers die toch niet dat speciale hebben...

10 september 2021 om 19:45

Toen Overmars kwam had Ajax geen cent te makken en deden ze het in Europa gewoon niet goed. En toch de eerste jaren zeer goed verkocht. Vervolgens de mazzel dat De Boer in die periode toch nationale resultaten haalde. Dat was ook wel mazzel. Elk jaar de beste spelers verkopen en opvangen met jeugd of goedkope aankopen. “Mark Netto” heeft toen echter een goed spaarpotje opgebouwd en enkele goede aankopen gedaan wat resulteerde in Europese exposure. En dat levert weer meer op….tja nu moet weer (mede door Corona) een pas op de plaats maken maar wel op een heel ander niveau dan voorheen. Ik heb er vertrouwen in dat het volgende stapje (vaker de poule fase doorkomen) op korte termijn bereikt wordt!

10 september 2021 om 23:02

Daar heb je gelijk in. Ik dacht dat er met de komst van Hamstra daar ook wel aan gewerkt zou worden omdat overmars het te druk zou hebben met het eerste. Dat aankopen van goede talenten. Maar jeugd moet inderdaad van onderaf gestuwd worden. Het zou mij niet uit maken waar jeugd vandaan komt. Als het een jongen uit nederland is is het mooi meegenomen maar als het een speler uit een ander land die beter is zou die altijd de voorkeur moeten krijgen.

Ook ben ik van mening dat Ajax er goed aan zou doen om jeugdtrainers en kennis van buitenaf te halen of eventueel te kopen. Kennis is macht en het zou dus geen kwaad kunnen om bijvoorbeeld de hoofd jeugdopleiding van Dynamo Zagreb of de hoofdscout van FC Porto weg te plukken, al dan niet voor een hoop geld. Hierdoor zul je als club je eigen jeugdopleiding optimaliseren en hoe met kennis je in huis hebt hoe meer talent zich zal ontplooien. Nu zeg ik niet dat Ajax gelijk voor desbetreffende personen moet gaan. Maar als je de beste gedeeltes van de jeugdopleiding van Ajax kunt combineren met bijvoorbeeld die van FC Porto en/of Zagreb dan kun je echt stappen maken. Ik denk dat dat in de toekomst ook steeds meer zal gaan gebeuren. Eerst trokken de clubs alleen aan andermans spelers, toen trokken clubs aan andermans talenten en trainers maar er komt een dag dat clubs ook andermans kennis weg gaat kopen. Wat mij betreft mag Ajax daar mee beginnen want als je de juiste beleidsbepalers op je juiste stoeltjes hebt zitten kun kun je als club pas echt stappen maken.

En daar kan geen zak geld tegenop.

Heldere uitleg van een man die niet foutloos is maar wie ik hoog heb zitten . Heeft dezelfde tandarts als ondergetekende in Epe,groet altijd netjes met een vriendelijke lach. Tis een feit dat Ajax en de rest vd Nederlandse clubs minder snel een miskoop kunnen permitteren dan een City,Bayern PSG. Psv kan dat weer minder dan Ajax bijvoorbeeld gezien het kapitaal.

10 september 2021 om 11:55

Oh wat toevallig, mijn vrouw heeft dezelfde pedicure als zijn vrouw en die is juist altijd heel chagrijnig.

10 september 2021 om 12:01

Oh wat toevallig, mijn vrouw heeft geen pedicure en die heeft altijd gele teennagels.

10 september 2021 om 12:09

Huh wat grappig, ik heb dan weer dezelfde vrouw als Overmars maar ze is bij ons allebei erg vrolijk

10 september 2021 om 13:33

Hahaha lachen met jullie. Idd een zinloze anekdote mijnerzijds. Fijn weekend!!

Ongelofelijk, dat je Berghuis, Gorter en Daramy koopt. Ekkelenkamp, Scherpen en Traore verkoopt, en alsnog 15 miljoen winst maakt.

Natuurlijk maakt hij ook wel een fouten, maar hij weet vaak wel het maximale uit zijn verkopen te halen en scherp in te kopen.

Blijf nog maar een paar jaar Marc !

10 september 2021 om 12:13

Die berekening klopt ook niet, gaat om meer spelers

10 september 2021 om 12:14

Nog 2 spelers horen bij die 34 miljoen. Marin 10 miljoen en Lang 6 miljoen. Dan weet ik niet wat ze voor Eiting hebben ontvangen.

10 september 2021 om 12:18

Zoals hierboven aangegeven klopt dat totaal niet.. de 3 spelers waren het over gaat leverde 18 miljoen op.. word een totaal verkeerd beeld geschetst in dit artikel.. Naar jarenlang de ene na de andere jackpot binnen geharkt te hebben, ia afgelopen transfermarkt toch echt minder gweest.. waar Overmars eerder ook aangaf dat dure jongens verkocht moesten worden, is dat nagenoeg niet gebeurt. Onana is gebleven met een aflopend contract, Neres is gebleven wie toch echt graag weg mocht.. tagliafico dito..

10 september 2021 om 12:28

Dat valt toch te overzien als je ziet wat voor kapitaal je nog op het veld hebt staan. Alleen een Gravenberch kan al 50 miljoen+ opleveren. Het was ideaal geweest als Neres nog even voor 20 miljoen vertrok maar er is vast geen paniek op de financiële afdeling van Ajax.

10 september 2021 om 13:05

Dan moet Gravenberch natuurlijk wel eerst verlengen + een stuk meer zijn stempel gaan drukken op het spel van Ajax. Geweldig talent, de grootste die we in Nederland hebben maar voordat hij meer dan 50 miljoen gaat opleveren zal hij nog wel echt een stuk meer moeten presteren dan nu.

Als ik naar PSV kijk met Gotze, Propper en van Ginkel dan halen ze voor veel minder toch behoorlijk kwalitiet binnen. Ook Feyenoord met alireza haalt spotgoedkoop iemand binnen die behoorlijke kwaliteiten heeft. Het klopt dat daar risico's aan zitten, maar voor 1 Daramy's heb je 12-13 Alireza's. Vraag me af wat dan en hoe groot het risico is.

10 september 2021 om 12:05

PSV en Feyenoord hebben het zeker heel goed gedaan.

Groot verschil met Daramy en de spelers die jij noemt is natuurlijk wel de leeftijd, waardoor Ajax er in potentie meer voor zou kunnen vangen. Een formule die voor Ajax de afgelopen jaren zeer succesvol is gebleken.

10 september 2021 om 12:06

@rochus

Je hebt natuurlijk ook te maken met restwaarde. Gotze is 29, Propper 30 en Van Ginkel 28. Al die spelers zal PSV niet meer voor enorme bedragen gaan verkopen. Hetzelfde geldt voor Jahanbakhsh, die ook 28 is. Dat ze veel kwaliteit toevoegen aan de selecties ben ik met je eens. Daramy daarentegen is nog maar 19, is gehaald voor de toekomst en zou (als alles volgens plan verloopt) voor veel geld verkocht kunnen worden. Kortom: Het is dus maar net vanuit welk perspectief je het bekijkt.

10 september 2021 om 12:07

Alireza is dan ook al 28 jaar en heeft de laatste twee seizoenen niet denderend gespeeld bij een laagvlieger in Engeland. Ze wilden dan ook van hem af zijn. Je verwacht ook niet van hem dat hij nog veel beter gaat worden dan hij nu is.

Daramy daarentegen is een jong talent en die zijn dan vaak wel duur.

10 september 2021 om 12:10

De ervaring die PSV met Gotze, Propper en Van Ginkel heeft binnengehaald heeft Ajax een aantal jaren geleden al gedaan met Tadic, Blind en Klaassen. Naast ervaring zal je ook moeten investeren in jonger talent met het doel die ooit voor een hoofdprijs te kunnen verkopen.

10 september 2021 om 12:11

Je moet je denk ik ook realizeren waar Gotze, V Ginkel (beiden bijzonder veel blessureleed) en Alireza (heel weinig speeltijd en hoge kosten) vandaan komen. Toevallig noem je nu dit seizoen, maar andere seizoenen heeft PSV bijvoorbeeld veel geld gestoken in Baumgartl, Romero en Bruma. Het ene jaar doet Ajax het beter op de transfermarkt, dan weer PSV. Zo is dat eigenlijk altijd al gegaan.

10 september 2021 om 12:30

Weet je ook hoe veel psv en Feyenoord aan die jongens overhouden? 0,0. Huur en leeftijd speelt een rol.

10 september 2021 om 12:51

Voor 1 Daramy... gast, je weet niet eens hoe die speelt in een Ajax shirt?

10 september 2021 om 13:37

Het gaat om restwaarde. Dat hebben die spelers niet. PSV heeft wel weer Gakpo, Obispo, Madueke en Sangaré en gaan wel cashen, maar Feyenoord miste dat altijd. Hoewel dat met Bijlow, Senesi en Malacia rechtgetrokken lijkt. Alle drie de topclubs doen het erg goed lijkt het. Gaan verantwoord met het geld om. Alleen AZ lijkt de boot te hebben gemist wat betreft het halen van nieuwe talenten

Ik snap nog steeds niet waarom Marc Kluivert en Brobbey geen fatsoenlijk cotract heeft voorgelegd. Echt een enorme smet op zijn verder goede functioneren.

10 september 2021 om 12:21

Brobbey valt nog weinig over te zeggen. Achteraf is er geen beter nieuws geweest dan dat Kluivert voor 18 miljoen naar Roma vertrok. Ajax haalde Tadic binnen voor 13.. Geen slechte deal geweest achter af.

10 september 2021 om 13:35

Als kluivert basis speler bij ajax was geweest afgelopen jaren was hij nu 30 miljoen waard geweest....

10 september 2021 om 14:00

Met Kluivert i.p.v. Tadic had je niet de halve finale CL gehaald wat weer 90 - 100 Mijoen opgeleverd heeft

10 september 2021 om 12:23

Laatste bod van Ajax was ~1 miljoen per jaar voor Brobbey na anderhalf jaar onderhandelen. Toen had hij paar invalbeurten achter zijn naam maar hij bleef constant nee zeggen en uitstellen. En gaat nu in Duitsland 3 miljoen per jaar verdienen op de bank.

Als 1 miljoen voor een jeugdspeler die wat leuke invalbeurten had niet fatsoenlijk is dan weet ik het ook niet meer.

10 september 2021 om 13:30

Dat is gewoon heel onfatsoenlijk en laat zien dat je denkt dat die speler nooit voor boven de 10 miljoen verkocht zou kunnen worden dus of Marc ziet het niet goed of hij is gewoon heel dom om hem niet 2 a3 miljoen per jaar aan te bieden. Want je maakt er sws winst op.

10 september 2021 om 12:53

Ajax bood Brobbey een, voor een jeugdspeler, heel mooi contract aan: 1 miljoen per jaar. Als ze nog meer hadden geboden, had je scheve gezichten gezien bij de jeugd. Brobbey kan het drievoudige verdienen in Duitsland.

10 september 2021 om 13:33

Scheve ogen denk je echt dat spelers jaloers op elkaar zijn? Dan heb je het mis. Ze gunnen het elkaar alleen maar. Waarom moet ajax over de rug van jeugdspelers heel rijk worden? Zo een Brobbey verkoop je makkelijk voor tien miljoen over 3 jaar geef hem dan iig e3n salaris van 2 miljoen? Dan verdien je er als ajax zijnde ook nog aan. Ne3 hoor Marc netto moet voor een dubbelthe op de eerste rij zitten perse en haalt zo een heel vreemdelongen legioen bij elkaar...

10 september 2021 om 14:41

Zucht. Zelden zoveel onzin op een vrijdag gelezen. Overmars betaalt forse salarissen aan de spelers die het verdienen. Een speler als Brobbey die toen nog niet eens in staat was om elke week 90 minuten te spelen, hoefde hij zeker geen miljoen te bieden. Dat zou pas wanbeleid zijn geweest. En natuurlijk krijg je dan scheve gezichten. De jeugd gaat nu al weg als ze ergens anders meer kunnen verdienen. Laat staan als een jongere speler meer gaat verdienen dan iemand die wel in de basis staat. Gelukkig ben jij geen directeur bij Ajax!

10 september 2021 om 13:46

Brobbey is hier boven al uitgelegd door meerdere leden. Kluivert vroeg ook een salaris dat niet paste bij zijn plek in de rangorde. Toendertijd had Ajax nog niet veel grootverdieners en Kluivert wou graag een bedrag verdienen dat hem gelijk tot één van de beste betaalde spelers bij Ajax zou maken. Kluivert was een talent, maar zo goed was hij nog niet.

Overmars levert prima werk. Ze hebben een goede selectie, nu al jaren op een rij en houden er ook behoorlijk centje aan over volgens mij. Maar soms klinkt het mij alleen alsof hij slachtoffer is van een veranderende transfermarkt (dat bedoel ik niet negatief), met een uitspraak alsã¢â‚¬å“ Kijk naar de Deense markt. Spelers die niet lang geleden zes miljoen euro kostten, kosten nu het dubbele.ã¢â‚¬â, maar dat is toch ook gaande in Nederland en zelfs bij Ajax. Nota bene overmars zelf doet spelers van de hand, waarvan iedereen zegt â€å“dat Overmars dat ervoor heeft gekregen, dat is briljantã¢â‚¬â. Die Denen doen ook hun werk, zoals Overmars zelf doet "je kijkt eerst welke club komt en in welk segment zij spelers kunnen kopen. Daar hangt vaak al een prijskaartje aan.ã¢â‚¬å“, nou als Ajax komt, dan hangt daar vanzelf al een prijskaartje aan. En dat grote clubs zich een paar miskopen kunnen veroorloven, Ajax kan zich, vanwege hun financiã£â«le slagkracht, op een iets kleinere schaal toch ook veroorloven om spelers te halen die uiteindelijk niet blijken te lukken. spelers als Klaiber, Scherpen, Maggalan, Wober, Pierie en Scherpen halen die uiteindelijk toch niet blijken te passen, maar zonder al te veel verlies ook weer kan verkopen.

10 september 2021 om 12:52

@yoda

ik zie dit meer als een waarschuwing. Een soort gelijke waarschuwing werd er ook een aantal jaar geleden gegeven over eredivisiespelers. En hatzeflats. Ajax shopt alleen nog voor buitenkansjes en dankzij de coach bij Utrecht. Verder melden ze zich nauwelijks. Ze zijn ook een tijd lang weggebleven uit Denemarken. Zou zomaar eens kunnen dat dit binnen kort weer gaat gebeuren.

Net alsof Barca Overmars wilt, die La Masia loopt over het algemeen net als de Ajax opleiding als een tierelier, alleen komen daar minder clubs talent ophalen voor veel want die blijven. En ik denk niet dat Barca zit te wachten op de Magallans, Sighthortsons en Promessen van deze wereld. Misschien dat ze bij Getafe nog een puinmaker zoeken.

10 september 2021 om 12:43

Een puinmaker? Hebben we het over dezelfde Overmars die mede met zijn beleid ervoor heeft gezorgd dat Ajax financieel weer kerngezond is en een uitstekende balans heeft voor de toekomst? Die Overmars die zelfs geflopte spelers met marginaal verlies weer verkoopt en topper voor recordbedragen verkoopt, die Overmars?

Diezelfde Overmars die bij een club met gigaschulden die juist een reorganisatie nodig hebben wat Ajax 10 jaar geleden ook nodig had, niets zou toevoegen volgens jou? Met het beleid dat je eerst kijkt wat er in de jeugd speelt op positie X, voordat je een speler haalt die of direct impact heeft, of een giga restwaarde heeft? Volgens de visie dus van Cruyff?

Ah alright, heb ik het toch goed begrepen.

10 september 2021 om 21:55

Jaja nog een meeloper die niet zelf even nagaat wat hij dan echt xzo goed gedaan heeft. De man is technisch directeur en manager geweest. Geen financieel manager of directeur, dit even voor de duidelijkheid. En nou mag jij mij even vertellen welke spelers hij dan winst op heeft gemaakt in zijn 'tijdperk'. Geen jeugdspelers waar hij geen bijdrage aan heeft, nee, alleen aankopen die hij winstgevend heeft weggezet. Als je dat even nagaat dan weet ik dat jij geen antwoord durft en kan geven omdat hij daadwerkelijk verlies gemaakt heeft.

10 september 2021 om 15:48

Piranha, heeft Overmars je goudvis opgegeten ofzo, sup?

Niet goed om je zo te laden leiden door emoties hoor.

10 september 2021 om 21:58

Dat moet jij zeggen coco. Ben waarschijnlijk de enige die zich niet in een emotionele positieve wanzin laat leiden maar kijkt naar resultaat. Overmars is verantwoordelijk voor spelerve;ied, niet commercieel. Hij bepaald de selectie en de inkomsten over transferwaardes. Ga nu maar even nadenken wat hij dan wel bereikt heeft. En on topic, mijn visjes zwemmen nog lekker rond.

Ik blijf me verbazen hoe kritisch voetballers en alles er omheen word bekeken. Ik stel me weleens voor dat dit gehele forum mijn functioneren openbaar zou bespreken. Ik ben bang dat ik dan direct ontslag zou moeten nemen...

Deze geweldenaar als technisch directeur bij Barca zou voor elke Barca fan een natte droom zijn. Uitleg hoef ik daar niet eens over te geven lijkt mij.

10 september 2021 om 13:45

Ik vind persoonlijk zijn verkoop beleid beter dan zijn aankoop beleid. Natuurlijk heeft hij wel een aantal goede spelers gehaald, maar dit kon hij onder meer doen omdat hij relatief veel betaald heeft en zeker voor Nederlandse begrippen veel salaris betaald. Ik vraag mij af of hij dit bij een Barcelona ook voor elkaar krijgt. De portefeuille is daar niet heel goed gevuld.

Klopt die 34mio wel? Ekkelenkamp ca. 3mio, Traore 8-20 Mio, Scherpen 5 Mio...

10 september 2021 om 14:02

@vvkbv ja. Onder meer. Er zijn meer spelers verkocht zoals Marin (10), Lang (6) naast Traore (10), Scherpen (5) en Ekkelenkamp (3). Dit is al 34 miljoen. Verder is ook Eifting verkocht. Geen idee voor hoeveel.

Wel vreemd dat hij bij Neres en Nico roept dat de markt op slot zit vanwege de corona en de prijzen niet meer betaald worden, en nu hier roept dat de prijzen verdubbelt zijn.

Ook wel grappig dat Overmars erkent dat zij zelf doen waar hij altijd tegen ageert, namelijk kijken welke club er komt en in welk segment zij spelers kunnen halen en daar mede je prijs op bepalen. Als andere clubs dat bij Ajax doen doet hij daar moeilijk over etc. Snap dat beide kanten bij het spel horen, maar wel opvallend dat hij nu juist dit benoemt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren