Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool legt Wijnaldum voor vijf seizoenen vast

Laatste update:

Georginio Wijnaldum is officieel speler van Liverpool. De 25-jarige aanvallende middenvelder heeft vrijdagavond zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf seizoenen en levert Newcastle United naar verluidt dertig miljoen euro op. Gini had bij the Magpies nog een contract tot medio 2020.

/

“Ik ben erg blij, want Liverpool is een grote club met een rijke geschiedenis en het is altijd mijn droom geweest om voor een grote club als Liverpool te spelen. Jürgen Klopp lijkt mij een geweldige persoonlijkheid. Ik heb nog niet met hem gewerkt, maar ik vond het altijd leuk om naar hem te kijken, naar zijn passie als trainer. Hij geeft iets extra’s aan de groep en ik kijk er dan ook naar uit om met hem samen te werken”, aldus Wijnaldum, die met rugnummer vijf gaat voetballen bij de roodhemden.

De dertigvoudig international van het Nederlands elftal is na Sadio Mané, Loris Karius, Ragnar Klavan, Joel Matip, Alexander Manninger en Marko Grujic de zevende zomeraanwinst voor het team van manager Klopp. PSV wordt overigens ook rijker van de deal, want de Eindhovenaren incasseren zeker vijf ton.

Denk jij dat Georginio Wijnaldum gaat slagen bij Liverpool?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede aankoop! Jammer voor Newcastle

22 juli 2016 om 20:18

Ook al was Newcastle in de PL gebleven was het een logische stap geweest om te vertrekken, had echt maar 1-2 jaar kunnen duren. Newcastle was om te testen en om de PL gewoon te worden. Nu is het tijd voor het echte werk.

22 juli 2016 om 21:13

Helemaal mee eens!

Zet hem op Gini! Nu is het moment dat je je moet laten zien. Gelukkig zit het met z'n mentaliteit volgens mij vrij goed

22 juli 2016 om 20:09

+ goede trainer. Verwacht er wel iets van dit seizoen.

23 juli 2016 om 04:53

Gelukkig had hij zijn antwoordapparaat ook aan staan. Het is inderdaad één van de grootste clubs mef historie. Dat was new castle niet...

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Liverpool heeft al verschrikkelijk veel aanvallende middenvelders. Maar ja, dat is wanneer je naar een (gevallen) topclub gaat. Ik hoop dat hij het red, want dat zou wel goed zijn voor het Nederlandse voetbal.

22 juli 2016 om 20:25

Coutinho, Lallana en Roberto Firmino blijven denk ik. Luis Alberto heeft een goed seizoen gedraaid bij Deportivo, maar ik weet niet wat er met hem gaat gebeuren. Ik ga ervan uit dat Grujic niet gelijk in de basiself staat en wordt denk ik eerst bij de beloften gezet om te wennen aan het niveau. Allen kan ook als '10' op de voet, alleen wordt hij ook in verband gebracht met andere clubs.

Als Klopp wat dieper gaat spelen, komt Wijnaldum denk ik het beste uit het voet. Alleen heb je daar Mane, Sturridge en Firmino ook voor, die kunnen beiden goed als 'support striker' uit de voet. Daarnaast kan Markovic daar ook spelen, maar ik weet niet wat er met hem gaat gebeuren.

Al met al, Klopp kan wat met deze groep doen. Wijnaldum zal wel zijn minuten maken, maar ik hoop niet als tweede viool.

22 juli 2016 om 20:44

Coutinho en vooral Lallana werden afgelopen seizoen vooral op de flank gebruikt. Firmino ook vaak als spits, maar dat kwam denk ik vooral door blessures, dus voor de 10 positie moet hij waarschijnlijk vooral met hem concurreren. Voor op 8 moet hij met Henderson concurreren. Die schat ik toch beide (zeker Firmino) op dit moment iets hoger in, maar ik denk dat Liverpool door het Engelse seizoen en Klopp's speelstijl weer zal worden geteisterd met blessures dus Wijnaldum gaat echt wel aan z'n minuten komen. De kans zit er dan ook in dat hij zich kan ontwikkelen tot basisspeler.

22 juli 2016 om 21:00

Niet helemaal 'flank', want Liverpool speelde eigenlijk met drie aanvallende middenvelder en twee controlerende middenvelders. Dus een Linker aanvallende middenvelder, centraal aanvallende middenvelder en een rechter aanvallende middenvelder, want ze zaten redelijk dicht op elkaar. De flanken werden eigenlijk gedekt door de twee vleugelverdedigers: Moreno en Clyne.

22 juli 2016 om 22:49

Wordt wijnaldum als 10 gebruikt of als linkeraanvaller.

22 juli 2016 om 23:48

Grujic kan op cdm cm en cam en maakt een goede indruk in de voorbereiding dus ik denk dat die bij de selectie zal horen.

22 juli 2016 om 20:16

Mee eens. Ik hoop ook dat spelers als Wijnaldum, De Vrij, Strootman, Depay komend seizoen vlammen. Hetzelfde geldt voor Blind.

22 juli 2016 om 20:26

Nouja, hoe graag en hoe vaak ik het ook voor Memphis opneem.. Vandaag stond 'ie in de spits, maar dat leek er niet op. Hij oogt te zwaar voor een snelle buitenspeler. Niet qua vet, maar qua spiermassa. Net als die Valencia trouwens, maar die staat inmiddels achterin dus die kan het nog enigszins verbloemen. Wat ik niet snap is dat een grote club als United dan niet een keer op de rem trapt! Uiteraard, hij werkt er keihard voor en daar is niks mis mee, maar het lijkt alsof 'ie voor zijn eigen spel het verkeerde traint. Kan beter gaan trainen op het veldspel in mijn ogen..

22 juli 2016 om 20:27

Extra gaan trainen op het veldspel bedoel ik. En z'n basistechniek.

22 juli 2016 om 20:47

Naja Pjanic is vertrokken, dus Strootman heeft 1 concurrentie minder. Ik weet niet hoe Gerson gaat renderen in de Serie A. Spalletti speelt wel altijd met drie controlerende middenvelders, een '10' en twee spitsen. Ga maar vanuit dat twee van die posities al zijn vergeven aan De Rossi en Nainggolan.

Dan heeft Strootman alleen nog concurrentie met Vanquieur, Parades en Gerson. Vanquieur weet dat hij tweede viool is en Parades heeft een goed seizoen gedraaid bij Empoli. Of Strootman gaat als 10 spelen of als controlerende middenvelder.

Edit: je had het over Blind en Memphis, dan is deze reactie totaal onnodig geweest.

22 juli 2016 om 20:23

Gini hoeft niet per se op nummer 10 te spelen hoor, speelde bij PSV en bij Newcastle ook vaak genoeg op 8 of op 6.

22 juli 2016 om 20:27

Nee, maar hij komt wel het beste uit z'n voet als hij vlak achter de spits speelt. Als 8 en 6 vind ik hem iets te traag, alleen maakt hij dat weer goed met zijn werkvermogen en zijn handelingssnelheid.

22 juli 2016 om 21:41

Sinds wanneer hoort een 8 of 6 snel te zijn? Snelheid heb je eerder als 10 nodig.

Prima aankoop! Geeft Klopp de mogelijkheid meerdere tactieken toe te passen. In de voorbereiding veelal 4-3-3.. dus ben benieuwd of het weer 4-2-3-1 wordt nu iedereen weer terug is.

Super, voor het Nederlands voetbal ook top!

22 juli 2016 om 23:11

Hoop echt dat elke topspeler die we hebben het goed gaan doen! van 2010wk finale naar een geen EK in 2016 vind ik toch best een afgang als je ziet dat albanie wel aanwezig is.....

Wooohooo. Altijd al fan geweest van gini

Waar gaat Wijnaldum bij Liverpool spelen? Op de 10 positie hadden ze juist al spelers te over met Coutinho en Firmino al speelde de laatste nog wat aanvallender.

Kan die in Engeland op 8 (blijven gaan van 16 naar 16) of gaat die meer op de vleugels spelen?

22 juli 2016 om 21:38

Eigenlijk gek dat ze Witsel niet hebben gehaald, als hij blijkbaar al mag vertrekken voor 23 miljoen euro. Die zou daar ook zo tussen kunnen passen.

Als alternatief voor Zielinski. Jammer had hem graag bij Liverpool gezien.

Gefeliciteerd Gini! Hele mooie stap en ik hoop dat hij zich in de basis weet te spelen. Aan zijn werklust en instelling zal het niet liggen.

Leuk voor PSV dat we er ook nog wat aan overhouden. Ik hoop dat Willems nog gaat bijtekenen en dat er nog 1 aankoop gedaan wordt. Het liefst een middenvelder, want na de basis 3 is de spoeling vrij dun. Met name achter Hendrix zit volgens mij niemand?

Mooie overstap voor hem, goed voor het Nederlands elftal ook.

Mooi ik ben er blij mee...ik heb er alle vertrouwen in dat Klopp er een goed team van maakt.
Welkom bij de mooiste club.

Van harte met deze mooie overstap.
Heel veel succes!!

Wijnaldum gaat Liverpool niet naar een hoger niveau tillen, zijn goals vorige seizoen verblindde zijn matige spel een beetje hij heeft een gave dat als het team moeilijk draait hij vaak ontzichtbaar is(ook bij het nederlands elftal) ik had helaas als Liverpool-fan spelers als Gündogan gezien (zit er tegenwoordig wss niet in).

Ps: ik hoop natuurlijk dat ik helemaal mis zit en hij de sterren van de hemel speelt.

22 juli 2016 om 20:29

Heb jij wel eens een wedstrijd van newcastle gezien? Wijnaldum was juist het lichtpunt in een falende tactiek.

22 juli 2016 om 22:22

Natuurlijk heb ik wedstrijden gezie n? Zijn statistieken zijn goed maar daar is ook alles mee gezegd.

23 juli 2016 om 00:36

Nou in drie wedstrijden misschien.. Is wel heeeel veel onzichtbaar geweest hoor!

22 juli 2016 om 21:14

Jajajaja dat zeggen ze allemaal hier over Wijnaldum, maar ik vraag me af of ze daadwerkelijk die wedstrijden ook hebben gekeken of lekker napraten.

Waar gaan ze hem zetten? Voor de 10 zijn er betere opties waaronder één van de beste 10's in wording Firmino Roberto, misschien als box to box? Want deze jongen is toch een loper met een goede infiltratie en scorend vermogen? Voor zover ik hem ken.

22 juli 2016 om 20:31

Ik zou hem samen met Can als blok achter Firmino, Coutinho en Mane zetten, Liverpool zal toch vaak de aanval moeten kiezen dus kan hij verder opstomen.

22 juli 2016 om 20:35

Yep, werklust en loopvermogen zat om ook verdedigend een steentje bij te dragen. Hoe hij technisch gezien verdedigend vermogen heeft weet ik dan weer niet.. Lijkt me dus wel dat ze voor hem een soort box-to-box rol in gedachten hebben.

22 juli 2016 om 20:42

Misschien heb ik het helemaal fout, maar als Coutinho nou een top seizoen zou hebben is die misschien voor Liverpool niet te behouden. En in dat geval zou Gini of Firmino op links kunnen spelen toch?

22 juli 2016 om 21:01

Firmino blijft lekker in het centrum! Wat een wereldspeler wordt dat als hij op 10 blijft spelen.

22 juli 2016 om 21:10

Je hoort mij niet klagen hoor

Goede speler natuurlijk Gini, mooie transfer en ook goed voor het Nederlands voetbal dat er weer spelers naar clubs als Liverpool gaan. Denk dat onder Klopp zijn kwaliteiten als box to box middenvelder met zijn loopvermogen zullen etaleren.

Geweldige aankoop van Liverpool. Ik weet nog hoe Wijnaldum door iedereen werd afgeschreven in zijn 1ste jaar bij Psv. Maar wat heeft hij zich ontwikkeld de laatste 3 jaar. Echt respect en een zeer verdiende transfer naar Liverpool te pakken. Ik hoop echt zo dat hij gaat slagen bij Liverpool. Niet alleen omdat ik hem dat enorm gun. Maar voor het Nederlands elftal zou het ook fijn zijn. Al is het nog maar afwachten met Danny Blind. Maar dat terzijde.

Zo zie je maar dat het toch loont om nog ff 1 of 2 jaar langer in Nederland te blijven, hij kwam bij Newcastle binnen als een redelijk ervaren speler met al aardig wat baggage. En je ziet dat hij daardoor niet meteen door de mand is gevallen. Vertrekt nu als een nog grotere speler

Ik hoop en verwacht zelf wel dat hij het goed zal doen bij Liverpool. Jammer voor Newcastle natuurlijk, hij heeft er maar een seizoen gespeeld.

22 juli 2016 om 20:49

Maar Newcastle verdient wel een lekker bedrag waar ze weer meerdere spelers mee kunnen halen.

Win-winsituatie, Wijnaldum mag in de Premier League blijven en Newcastle is van hem af. Fantastisch gedaan. Voor iets minder dan 19 miljoen iemand kopen, die afgelopen seizoen slechts een handje vol goede wedstrijden heeft gespeeld, en daarna verkopen voor 30 miljoen.

Hele mooie transfer! Hij gaat vast slagen, hij heeft zich altijd ontwikkeld als speler, en is hierdoor heel compleet, goed in de positionering, looplijnen, en zich op medespelers. Dat past ook bij de club liverpool en klopp.

Mooie box to box middenvelder met visie en scorend vermogen. Daar houdt klopp van dus ik denk dat hij zijn kansen gaat krijgen.

Dus er is nu 70 miljoen voor Wijnaldum + Mane. Ik vind dat toch slecht gehandeld hoor, veel te veel voor beide. Wel goed nieuws voor het Nederlands elftal als Wijnaldum genoeg speeltijd gaat krijgen op een hoger niveau.

22 juli 2016 om 21:58

Er is ook al meer dan 40 miljoe binnen gekomen en dan komt er nog met wat mazzel 50 bij als Balotelli, Benteke, Alberto, Allen en Lucas vertrekken.

22 juli 2016 om 22:39

Dat maakt het alleen maar erger. Want Liverpool heeft meer dan 100 miljoen voor Balotelli, Benteke, Markovic en Allen. Allemaal mogen ze weg. Amper een impact gehad. En met Wijnaldum heb ik zeker mijn twijfels. Als Klopp zijnde zou ik gewoon met Can en Henderson op het middenveld spelen.

22 juli 2016 om 23:49

Ja en vorig seizoen was Henderson maanden geblesseerd. Wat doe je dan? Lucas en Allen moesten toen spelen. Maar als die vertrekken, en die kans is groot, komt er een tekort aan middenvelders. Wijnaldum is een speler die Klopp graag ziet, met zijn werklust en loopvermogen. Met het typisch Engelse seizoen met vele wedstrijden komt Wijndum zeker veel aan spelen toe.

23 juli 2016 om 00:37

Andere manager en een heel ander beleid.. Rodgers leek elk jaar een andere speelstijl te willen hanteren.. Benteke kopen en je wingers laten vertrekken, Klopp heeft een visie en haalt de bezem door de selectie, hij kan er niks aan doen dat die spelers voor te veel geld gekocht zijn.

Hoeveel geld heeft Liverpool er nu al tegenaan gegooid dit jaar? Ik verbaas me er echt over hoeveel net-niet spelers ze aan blijven trekken. Je hebt al Coutinho en dan ga je er nog een nummer 10 bijhalen, ze zitten nog met een Balotelli in de maag die stand-in is voor de niet veel betere Benteke (wat overigens ook nog eens een totaal ander type is en beide verlangen een andere speelstijl). Dan nog Mane, leuke speler maar geen wereldtop en Matip en Klavan eveneens.

22 juli 2016 om 21:57

Draai de vraag eens om.. hoeveel geld heeft Liverpool al ontvangen..

Komt ie:
Skrtel 8 miljoen, Ibe 18 miljoen, Canos 4 miljoen, Sinclair 7 miljoen en nog een miljoen of 3/4 aan verhuurde spelers. En dan staan Benteke(30m), Allen(16m), Lucas(2m), Alberto(7m) en Balotelli(10m)
Er is zon 40 miljoen zeker binnen gekomen, waarvan de kosten van Mane en Karius dus al gedekt zijn. Als de rest ook nog wordt verkocht zoals hierboven staat maakt Liverpool gewoon winst deze transferwindow.

Wijnaldum gaat zeker slagen. Hij blijft maar gaan. goede techniek shot pass sterk aan bal

Ik weet niet of hij wel de juiste man is om Willems op te volgen. Heeft vrij weinig gespeeld na zijn vertrek bij Vitesse volgens mij.

Deze jongen gaat een grote worden in de PL.

Geen Overmars,v. Persie,v. Nistelrooij of Bergkamp,maar wel een van de beste middenvelders van onze bodem.

(Bovenstaande stonden allemaal in de voorste linie)

Oh Oh wat gaan City en Man U, chelsea het ook lastig krijgen met Klopp's team.
En als Klopp een speler haalt dan kan je er al bijna zeker van zijn dat diegene nog beter zal komen dan ie al deed.
Heeft Liverpool ook qua prijs leuk gedaan.
Ik vind het in deze tijden wat aan de lage kant maar goed
Lijkt me wel goede aankoop.

22 juli 2016 om 22:27

Ik ben nog niet helemaal overtuigd van klopp selectie, want de verdediging vind ik nog matig en ik weet niet precies welke spelers op de vleugels kunnen spelen, want spelers als couthino en lallana gaan eerder voor eigen succes.

Ik heb hem niet zo vaak zien spelen maar de keren dat ik hem zag had ik een goede indruk van hem.

Wie is beter ? , Wijnaldum of Pogba ?

22 juli 2016 om 23:25

Gini... vind Pogba echt enorm overgewaardeerd en voor 120 Mio heb ik liever 4 Gini's

23 juli 2016 om 02:12

Serieus? Wijnaldum beter dan pogba...? Kijk je uberhaupt weleens wedstrijden?

Gezien de aankopen heeft Liverpool zich neergelegd bij een positie in de subtop.

Mooie transfer voor Wijnaldum. Hij heeft zich sterk bewezen in het afgelopen seizoen en liet zeker zien dat hij nog een stap kon maken. Ik vraag mij alleen wel af of hij veel gaat spelen. Met toppers als Coutinho, Firmino, Can, Henderson en Lallana als concurrenten. Het zal erom spannen en dan ook vooral in welke rol Jurgen hem wil gebruiken. Voordeel is wel dat Georginio enorm veelzijdig is. Hij kan op de 10, maar ook 6 en 8 en in geval van nood zelfs op de flank. Mooie energieke speler om te zien en hoop als Surinamer dat hij het goed gaat doen!

Mooi zo!
Hopen dat hij het gaat maken daar bij The Reds..
En hopelijk gaat Janssen het ook maken.
Net zoals Memphis trouwens, kom op joh laat die Mourinho is zien dat je wel degelijk een balletje kunt trappen!
Mochten hun slagen, dan hebben we in ieder geval 3 spelers in Oranje die het waard zijn om de oefen interlands te kijken..
Al is het natuurlijk wel erg treurig dat ik überhaupt maar moet hopen dat er iemand doorbreekt...

gun hem dat ook hij heeft jaren hardt voor gewerkt ook nog een sportieve voetballer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren