Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kramer begrijpt hoge irritatiefactor bij fans: ‘Misschien zelfs wel haat’

Laatste update:

Michiel Kramer trok onlangs gekke bekken richting zijn bewaker Mark van der Maarel en de aanvaller deed dat nog eens na zijn late gelijkmaker namens ADO Den Haag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-1). Kramer geeft anderhalve week later in gesprek met het Algemeen Dagblad toe dat hij tijden wedstrijden soms bewust bezig is met het provoceren van de tegenstander.

"Mark van der Maarel ging tijdens onze wedstrijd tegen FC Utrecht tekeer tegen de scheidsrechter omdat hij een inworp gaf aan ons, terwijl zij hem hadden verdiend", blikt Kramer terug op de ontmoeting in De Galgenwaard van begin december. "Daar wil ik dan graag op reageren. En Jayden Oosterwolde had een akkefietje met Boy Kemper, waar ik me mee ben gaan bemoeien, toen zag ik dat kettinkje en vroeg ik aan de scheidsrechter of dat niet af moest. Ja, dus", aldus de boomlange spits van ADO.

Michiel Kramer celebration on point ??

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 6 december 2020

Kramer geeft toe dat hij zich met dergelijke acties niet populair maakt bij tegenstanders, supporters en analisten. "Het is irritant. Natuurlijk is het irritant. Maar ik doe dat gewoon, het zit er bij mij in. Voor mij is het part of the game." Dat er dan woede ontstaat is volgens Kramer volstrekt logisch. "Mensen haten mij misschien zelfs." Een dergelijk sentiment haalt de ADO-aanvaller echter niet uit zijn evenwicht. "Totaal niet. Het is onderdeel van het voetbal. Als je daar niet tegen kan, heb je hier niets te zoeken."

"Het hoort er soms bij om je tegenstanders een beetje te irriteren of uit de tent te lokken. Ik wil die wedstrijd winnen en probeer mijn rol in een duel zo goed mogelijk in te vullen. Daar hoort treiteren en pesten soms bij", verklaart Kramer zijn soms opmerkelijke gedrag op het veld. "Ik vind dat niet zo erg, ook niet als het bij mij gedaan wordt. Je kan iedereen beïnvloeden, op wat voor manier dan ook. Ik zie dat als een manier om die wedstrijd over de streep te trekken. Meer is het niet. Ik heb dat mijn gehele carrière gedaan. Ik wil winnen. En als vervelend doen daarbij helpt, zal ik het niet nalaten", aldus de openhartige Kramer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is irritant en niet netjes. Maar als het helpt snap ik dat hij het probeert. Iedereen provoceert wel eens.

Wat een kinderachtig ventje is dit. Als je goed kan voetballen heb je zulk soort trucjes helemaal niet nodig maar helaas voor hem dat kan hij dus ook niet. Dit is voor mij echt de meest onsympathieke speler op de Nederlandse velden.

17 december 2020 om 11:29

@Apeldoorner: zoals je zegt inderdaad: ALS je goed kunt voetballen. Dat kan Kramer niet, dus gaat hij andere wegen bewandelen om het maximale eruit te halen. Daar kan ik eigenlijk alleen maar bewondering voor hebben, de scheids bepaald uiteindelijk wat de grenzen zijn. Ik houd wel van een beetje van sensatie in een wedstrijd, Kramer heeft daar al meer dan eens voor gezorgd. Zolang je buiten het veld maar netjes en respectvol blijft naar elkander is er m.i. niks aan de hand.

17 december 2020 om 11:37

Nou een duwtje of een slimmigheidje zal je mij niet over horen maar dit is gewoon een doorgeslagen idioot die iets teveel met zijn armpjes zwaait. Echt een vreemde snuiter als voetballer.

17 december 2020 om 11:45

@gluubster en Apeldoorner, Wat jullie zeggen klopt niet helemaal. Ik ken een voetballer die verschrikkelijk goed kan voetballen maar ook het bloed onder de nagels van anderen kan halen: Neymar. Zulk gedrag heeft meer te maken met hoe iemand persoonlijk is. Niet per se hoe goed iemand kan voetballen. Gewoon provocatie wat heel irritant is! Ik vind persoonlijk dat een scheids hier best geel voor mag geven.

17 december 2020 om 12:41

Kramer kan niet goed voetballen. Zijn carrriere stelt niet zoveel voor, compleet mislukt bij Feyenoord. Dus dan maar lekkere broodjes kroket in de rust eten en nu dus gekke bekken trekken bij de nummer 17 van de eredivisie. Krijg je wel aandacht tenminste.

17 december 2020 om 12:56

Compleet mislukt? 14 Eredivisiegoals in zijn eerste jaar, beslissende goal tegen AZ in de halve finale van de beker, openingsgoal in de bekerfinale, belangrijk geweest in het kampioensjaar. Het huwelijk is slecht geëindigd, maar dat wil niet zeggen dat het een slecht huwelijk was. Geen geweldige voetballer, maar hij heeft toch zeer mooie dingen bereikt

17 december 2020 om 13:51

En alsnog heeft deze man een 10 keer mooiere voetbal carrière dan wij allemaal!

Zijn er alsnog maar bar weinig die het niveau halen wat hij heeft gehaald. Lijkt me heerlijk neerkijken op iemand die toch meer talent heeft!

17 december 2020 om 14:46

Meer talent heeft in wat? Ik heb een uitstekende maatschappelijke carriere. Ik verdien mijn geld met serieus werk dat een bijdrage levert aan onze maatschappij. En dan hoef ik geen gekke bekken te trekken tijdens het uitoefenen van mijn beroep.

17 december 2020 om 16:10

Ik vind kramer ook een vervelende speler. Rare loopjes en gekke bekken als hij scoort. Maar toch denk ik dat feyenoord hem er nu graag nog bij had gehad.

17 december 2020 om 13:50

@apeldoorner:
Wat heeft goed voetballen er mee te maken?
Kijk bijv een Ramos die heeft nog veel smerige trekjes van deze Kramer. Maar je kan niet stellend at hij niet kan voetballen.

Een Totti en zelfs een Maradona hadden er ook een houtje van!
Het is niet netjes, maar hoe je het werk wel degelijk in je voordeel! Zie bijv Ajax in de EL vorig jaar tegen een heel Spaans team vol met dit soort trekjes!

Gevalletje 'ik ben niet goed genoeg in voetbal om te kunnen winnen, dus dan doe ik maar liever irritant zodat ik als dertiger 's avonds voldaan thuiskom naar mijn vrouw en kinderen.'

Het gevalletje van een jongetje die vroeger op school alleen maar achter de rug van de leraar dingen zat uit te vreten en alles steevast ontkende. Tot dat hij op een dag een terechte corrigerende tik kreeg van een medeleerling die hij dagelijks op een geniepige manier zat te etteren en hij huilend naar de leraar liep. Uiteindelijk heeft Kramer hiervan niks geleerd en trekt dit gedrag door naar zijn 'volwassenheidsfase' en daarom vertoont hij dit soort gedrag. Ook niet heel gek dat hij een recidivist is als het gaat om geniepige overtredingen, en dan zo'n kop kan trekken alsof het echt alleen per ongeluk ging. Psychopatische trekjes heeft deze vent.

17 december 2020 om 12:04

Psychologie van de koude grond, maar leuk als je het zelf gelooft.

17 december 2020 om 12:10

Haha, 'psychopatische trekjes'. Volgens mij is er geen (ex) teamgenoot die niet met hem wegloopt, en wat voor ergs heeft hij nou daadwerkelijk gedaan? Je doet het overkomen alsof hij mensen martelt voor zijn plezier

17 december 2020 om 12:29

Wat top dat jij even je blauwe maandag LOI cursus psychologie op dit forum plaatst. Voetbal is oorlog en Kramer kan voor geen meter voetballen dus moet het hebben van provocaties, dit weet je al tegenstander dus als je er op in gaat heb je niet goed opgelet. Is het irritant? Absoluut, maar het is toelaatbaar en aan de scheidsrechter om hier wat van te vinden. Als hij over de schreef gaat, wat hij helaas iets te vaak doet, dan krijgt hij daar terecht een straf voor. Overal in de voetballerij gebeurt dit alleen doet hij het opzichtig en kan hij niet voetballen. Doet een ervaren topspeler het dan is het leep en geslepen.

17 december 2020 om 13:48

Psychopatische trekjes zo zo zo toe maar dat is noga l een statement!

Dat zou betekenen dat 70% van de Spaanse, Portugese, Italiaanse spelers psychopaten zijn? Jezus man zijn we hier goed in het groter maken van iets dan het is.
Hadden we maar meer klootzakken in Nederland dan kwamen we veel verder met voetbal. Goed of niet het werkt wel en het gaat uiteindelijk om je doel bereiken.

Dat je zoveel mogelijk uit de kast wil halen om te winnen, kan ik goed begrijpen. Maar je als een pannenkoek op het veld gedragen vind ik toch wel twee verschillende dingen. We praten wel over iemand die volwassen is. Als trainer moet je hier ook iets van zeggen vind ik. Ook mag de scheids hier best geel voor geven imo. Irriteer me, net als zovelen, dood aan hem.

17 december 2020 om 17:05

Dit is nou eenmaal zijn stijl. Hij doet het bewust en accepteert de gevolgen ervan. Hij bereikt er ook niet bar veel mee, maar af en toe wel. Erop reageren of erover gaan zeiken als speler betekent dat Kramer wint. Ik vind het een aspect van het spel waar je mee te dealen hebt. Het is aan de scheids om dit te bestraffen.

ach, wat maakt het gedrag van kramer in het veld uit. Die jongen staat er sowieso bij nagenoeg niemand goed op. Buiten het veld toont ie ook geen enkele vorm van intelligentie, dat is veel erger.
Van zulke mensen verwacht je bepaald gedrag, dus daar trek je je dan niks meer van aan.

Vind 't maar een simpel figuur. Dat hij er verder geen last van heeft is helemaal mooi voor 'm. Over een paar jaar is het Kramer exit en zijn we er vanaf. Tot die tijd vooral geen podium geven.

Als Kramer zou stoppen als voetballer, zou er toch niemand zijn die het echt vervelend zou vinden? Deze jongen is een redelijke afmaker, maar als je merkt dat niemand je gedrag accepteert, moet je toch conclusies trekken?

17 december 2020 om 11:59

Ik zou het betreuren. Vind zijn eerlijkheid alleen al een verademing, laat staan wat hij doet buiten het veld

17 december 2020 om 12:03

Dit soort gasten trekken vervolgens vaak de "verkeerde" conclusie. Die denken dan "hã©, de tegenstander vind mij bloedirritant. Dus mijn gedrag werkt in mijn voordeel. Waarom zou ik er dan mee stoppen?".

Ach op een gegeven moment kun je je er als tegenstander ook op instellen. We weten wie Kramer is en wat hij doet. Zo'n type speler kom je ook weleens tegen in je carriere. Daar moet je als professional gewoon goed mee om gaan in je voorbereiding op de wedstrijd.

Ik zal wel een van de weinige zijn maar ik kan wel genieten van Kramer. Gewoon lekker overal schijt aan hebben en een beetje kloten. Hij heeft in dat opzicht veel weg van Ibra. Maar die kan goed voetballen dus dan vinden mensen dat gedrag wel leuk.

17 december 2020 om 12:43

Ibra is juist zeer serieus met voetballen bezig. Die eet geen broodjes kroket in de rust. Die trekt geen gekke bekken als zijn ploeg op degraderen staat.

Tsja hij is er wel kampioen van nederland mee geworden, dus zo slecht heeft ie het niet gedaan
weet niet of het nodig is, er zullen veel meer spelers zijn die dit doen, alleen hij geeft het netjes toe

17 december 2020 om 12:51

Tja kampioen, 371 minuutjes eredivisie voetbal gespeeld in dat hele seizoen. Dat is bijna vier hele wedstrijden. Maar goed, iedereen wordt kampioen die een minuutje heeft gespeeld dus dat hoogtepunt mag Kramer in zijn zak steken. Daarna iets van vijf keer transfervrij van club gewisseld om nu gekke bekken bij ADO te trekken.

17 december 2020 om 13:00

Kan zijn Speedy, maar hij heeft er hoogstpersoonlijk drie punten ingekopt en die waren cruciaal. En een grote rol in de bekerwinst een jaar eerder. Beetje makkelijk om alles te bagatelliseren

17 december 2020 om 13:48

ik kan me nog goed herinneren hoe deze meneer in de 99e! minuut de gelijkmaker binnenkopte tegen utrecht, volgens mij werd feyenoord kampioen met 1 punt voorsprong.

17 december 2020 om 14:01

Ik zeg toch dat ie dat hoogtepuntje in zijn zak mag steken? In een enkele wedstrijd in de eredivisie was hij beslissend. Maakte 4 goals in 321 minuten eredivise voetbal dat jaar. De andere aanvallers schoten er verder in totaal 59 goals in. Maar als je 2739 minuten niet mee mag doen in de eredivisie, dan is het wel een heel klein rolletje in de titel strijd.

17 december 2020 om 14:03

Precies. En vooral de winnende, uit bij NEC

17 december 2020 om 14:16

Dat zeg je inderdaad Speedy, maar op een vrij neerbuigende manier. Terwijl hij bij Feyenoord echt belangrijk is geweest. Al helemaal in zijn eerste jaar. En laten we niet vergeten dat hij het jaar daarvoor bij ADO echt uitstekend was, met goals die je niet maakt als je niet kunt voetballen. Misschien moet je die even terugkijken

17 december 2020 om 14:37

Het blijft natuurlijk wel bijzonder dat Feyenoord 1,5 miljoen euro voor hem betaalde maar 2,5 jaar later zijn contract ontbond zonder een dubbeltje ervoor terug te krijgen. Dat voor een speler die twee jaar echt belangrijk was. In zes maanden van belangrijk naar contract ontbinding. Maar goed, als de fans daar blij met hem waren, van mij mogen ze. Ik ga nu lekker een kroketje eten, heb nog niet geluncht.

17 december 2020 om 14:47

Je verdraait mijn woorden Speedy. Toen hij vertrok was het geen belangrijke speler en zijn relatie met Gio was niet bepaald goed. Dat neemt niet weg dat hij daarvoor een waardevolle rol heeft gehad. Dat je vervolgens goedkoop wil scoren met de uiterst originele kroketgrap moet je zelf weten natuurlijk

17 december 2020 om 14:50

Je zegt toch echt dat hij heel belangrijk is geweest voor Feyenoord. In zijn eerste jaar in de beker winst en in het tweede jaar in het winnen van de landstitel. Dan is het toch heel raar dat het na de titel winst in zes maanden helemaal voorbij is en dat men zelfs zijn contract ontbind omdat men er vanuit gaat dat er geen transfersom meer te krijgen is? Iets klopt er dan niet?

17 december 2020 om 15:03

Als je het alleen maar zwart-wit wil zien kun je dat raar vinden ja. Ik zeg overigens niet 'heel belangrijk', want het is niet zo dat hij een rol had zoals Kuyt, Jorgensen of El Ahmadi. Ik zeg dat hij belangrijk is geweest en een betekenisvolle rol heeft gehad in het kampioensjaar. Hij raakte daarna uit de gratie, was al 29 en Gio was klaar met hem (want Kramer heeft zich vrij onhandig gedragen). Denk je dat er dan een club nog een transfersom gaat betalen? Dat doet er niets aan af dat hij Feyenoord absoluut wat gebracht heeft. Zijn eerste jaar was echt prima, maar Jorgensen kwam en was beter. Kan toch? En in het kampioensjaar: een keeper pakt punten, een pinch-hitter kopt ze erin. Dat deed hij op cruciale momenten die doorslaggevend zijn geweest voor de titel

17 december 2020 om 15:41

Natuurlijk kan hij zijn impact gehad hebben. Ik vind het alleen erg raar dat zes maanden na de titel, waarin hij dus kennelijk ook een rol in vervult heeft die toch betekenisvol was, hij gratis de deur uit mag of zelfs gezet wordt. Om daarna de ene na de andere vrije transfer te maken en dan nu bij ADO op plek 17 te eindigen, het zet me aan het denken. En om dan in het nieuws te komen door het trekken van gekke bekken na de tegenstanders, ik weet het niet, het lijkt me allemaal niet zo handig. Zeker als je als spits pas twee maal gescoord hebt. Ik zou hem adviseren om het niet meer te doen, zich niet langer druk te maken om de tegenstander, om zo bezig te zijn met het treiteren, maar zich volledig te concentreren op het maken van goals. Want daarin schiet hij als spits zwaar te kort.

17 december 2020 om 16:16

Daar zeg je precies hoe het zit: 'niet zo handig.' Sinds hij bij Feyenoord op de bank kwam, doet hij dingen die niet handig zijn. Zonder enige kwade intentie, zonder dat het echt iets voorstelt, maar gewoon niet handig. Het begon met al naar huis rijden terwijl hij nog moest uitlopen (wat ik zelf wel leuk vond, omdat Kuyt werd ontzien terwijl die het hele jaar irritant riep dat hij nog steeds de fitste was. Dan zou ik ook iets hebben van: 'nou, dan hoef ik ook niet). Gio is een gentleman, een topvent, maar niet een directe man. Dat zat niet helemaal lekker tussen die twee, want Kramer is dat wel en verwacht dat een ander alles eerlijk in zijn gezicht zegt. Dat gebeurde echter niet. Ik ga niet oordelen wie daarin gelijk had, want soms heb je tussen mensen gewoon een dynamiek die niet werkt. Een Fred Rutten, om maar iemand te noemen, had denk ik beter met hem overweg gekund. Na dat broodje kroket was de situatie helaas onhoudbaar (weer onhandig). Bij Sparta ging het sportief prima en was hij meteen belangrijk, tot dat incident met Buttner. Hij gaf totaal geen harde schop, eerder een duw, een 'pleur op' gebaar, maar als je dat op een voetbalveld met je voeten doet is dat ontzettend dom (weer onhandig). Toen Maccabi, wat geen geweldig avontuur was. Sindsdien is het bergafwaarts gegaan. Bij Utrecht stroomde hij na de winterstop in, wat gewoon te laat was om zich nog in het team te vechten. Bij ADO speelt hij sinds zijn komst in een elftal dat voor geen meter draait. Wat dat betreft had hij bij wijze van spreken beter kunnen kiezen voor een jaartje NAC, om er 25 in te jagen in de KKD. Dan kun je weer lekker het goede gevoel oppakken. In plaats daarvan is het ploeteren bij ADO, al lijkt er nu wel iets van groei zichtbaar te zijn. Ik zou hopen dat hij je advies ter harte neemt, want dan kan hij in ieder geval een spits zijn die er +10 inschiet in de Eredivisie. Bovendien wordt alles wat hij doet uitvergroot. Overdreven in mijn ogen, maar hij heeft het daar wel zelf naar gemaakt door al die onhandige dingen te doen

17 december 2020 om 14:25

Kampioen van Nederland op papier ja. Hij heeft er geen enkele bijdrage aan gehad en de achterban had het na een paar wedstrijden op de bank al helemaal gehad met 'm. Kampioen van Nederland worden is nogal een brede term. Vagif Javadov en Nashat Akram zijn ook ooit eens kampioen van Nederland geworden en buiten wat FC Twente supporters is er waarschijnlijk niemand die ze kent...

17 december 2020 om 14:44

Sirius, de achterban had het helemaal niet met hem gehad. Sterker nog, daar had hij aardig wat krediet. Je hebt bij Feyenoord in het stadion altijd banners hangen met enkele spelers erop. Een greep uit namen die daar hingen: Dirk Kuyt, Jon Dahl Tomasson, Gio, Robin van Persie, Paul Bosvelt, Pi-Air, Stefan de Vrij, Jordy Clasie, Karim El Ahmadi. Hij hing daar ook, en heus niet puur om zijn kwaliteiten, maar vooral omdat het publiek hem waardeerde. Dat krediet heeft hij het seizoen daarna pas verspeeld. Hij heeft zeer belangrijke goals gemaakt in het kampioensjaar, dus hij heeft echt een bijdrage gehad. Het spijt me zeer, maar als je dat ontkent, weet je niet waar je het over hebt

17 december 2020 om 16:11

Ik heb me gewoon in het jaar vergist. Kan gebeuren.

17 december 2020 om 16:19

Haha, zeker. Vandaar ook de 'dan weet je niet waar je het over hebt'. Als jij weet waar je het over hebt, heb je doorgaans namelijk een zeer redelijke mening.

Het is niet alleen irritant, maar ook respectloos. Zeker als je het richting/tegen een oud-ploeggenoot doet. Maar goed, er zijn veel meer voetballers zijn die dergelijke trucjes uithalen (tot diep in de krochten van het amateurvoetbal), maar dan minder zichtbaar. Kramer doet het gewoon open en bloot en dan krijgt hij inderdaad de hoon van het publiek over zich heen. Het pleit voor hem dat hij zich daarvan bewust is en dat hij dat snapt, maar zich er ook weinig van aantrekt.

Het is kinderachtig dat zeker. Maar in vergelijking tot ander gedrag vrij onschuldig. Het is niet de beïnvloeding van een scheidsrechters waar bijvoorbeeld een Tadic continue mee bezig is. Het is ook geen reactie die ver over de schreef is zoals een Tannanne. Het is geen horror tackle of elleboog stoot puur om je tegenstander te blesseren, noch is het bijten van je tegenstander, belasting ontduiking etc...
Nee, het is wat kinderachtig, irritant maar ten opzichte van al het bovenstaande wellicht onderdeel van het spel.

Zou zich beter concentreren op het verbeteren van zijn spel ipv op zijn tegenstanders. Allemaal leuk en aardig dat hij denkt dat het er bij hoort, maar hij kan er nog steeds vrij weinig van. Stond bij Feyenoord alleen regelmatig op de goede plek en had goede spelers om zich heen.

17 december 2020 om 14:25

Inzaghi is 1 van de beste spitsen ooit geweest door op de goede plek te staan!
Kan er meer van dan een groot deel van de voetballers, zijn er meer die er minder van kunnen dan die er meer van kunnen!

17 december 2020 om 14:34

Is idd lekker als je die kwaliteit hebt als spits, maar ik zou Kramer niet met Inzaghi willen vergelijken..

17 december 2020 om 15:13

Dat doet hij ook niet. Hij vergelijkt een enkele kwaliteit omdat jij die kwaliteit zelf reduceert tot iets irrelevants.

17 december 2020 om 15:26

Zeg niet dat het irrelevant is, bedoel gewoon dat er heel veel dingen beter kunnen bij hem en dat ongeveer het enige is wat hij kan.

Tja, die gast heeft waarschijnlijk eens gehoord dat grote spitsen weleens provoceren en dingen uithalen om verdedigers af te leiden. Een beetje kudde-gedrag. Echter vergeet hij dat hij in de Eredivisie niet eens een relevante speler is. Doe gewoon normaal, want hij heeft het in het veld al moeilijk genoeg met zichzelf.

Haha, Kramer is wel een fenomeen hoor. Misschien vinden veel mensen hem niet altijd even sympahiek maar als, pakweg een Bonucci of Chiellini, alles uit de kast haalt vinden we dat wél prachtig (veel wel tenminste). Geweldige gozer die een hekel heeft aan verliezen. Is een zwaar ondergewaardeerde spits. Had de pech dat Jorgensen 1 goed jaar had bij Feyenoord maar heeft een belangrijk aandeel gehad in het kampioenschap met een aantal doelpunten. Had hem het vertrouwen gegeven en hem laten staan had hij er zeker 15 per seizoen ingelegd. Handige nr. 10 om hem heen zwervend. Ik wens Kramer nog veel succes bij Ado!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren