Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman: ‘Het doet hem pijn dat hij niet op zijn Ajax-positie speelt’

Laatste update:

Ronald Koeman was als speler zes jaar actief bij Barcelona en de huidige bondscoach van het Nederlands elftal volgt de verrichtingen van de Catalaanse grootmacht nog altijd op de voet. Koeman heeft in het momenteel door de coronacrisis stilgelegde seizoen een aantal goede optredens van de ploeg gezien, maar merkt in een uitgebreid interview met Sport op dat er ook slechte wedstrijden zijn gespeeld.

“Barcelona is niet de ploeg die het een paar jaar geleden was, omdat het niet meer dezelfde spelers heeft. Alleen Gerard Piqué, Sergio Busquets en Lionel Messi zijn nog over van de ruggengraat van dat elftal en ze zijn alle drie al over de dertig, zo gaat het in het leven”, vertelt hij. “Ik zie twee problemen bij het huidige Barcelona. De eerste is de intensiteit. Of je het nu leuk vindt of niet, de beste teams van tegenwoordig spelen negentig minuten op een enorm hoog tempo. Barcelona heeft moeite om dat vol te houden.”

“We hebben het gezien in die beroemde wedstrijd tegen Liverpool (4-0 nederlaag op Anfield in de Champions League vorig seizoen, red.), maar ook tegen Atlético Madrid in de Spaanse Supercup dit jaar (2-3 nederlaag, red.). Barça was op na negentig minuten en een frisser Atlético versloeg hen.” Koeman merkt verder op dat Barcelona zijn speelstijl heeft moeten aanpassen: “Wedstrijden worden niet meer zo gedomineerd als eerder het geval was. Barcelona moet wat dat betreft terug naar zijn eigen ijkpunten, aangezien het onderdeel uitmaakt van het DNA van de club. Barça moet altijd de controle hebben en moet dat effectiever doen.”

Barcelona stelt naam Camp Nou beschikbaar in strijd tegen coronavirus

Als bondscoach van het Nederlands elftal kijkt Koeman met extra belangstelling naar de verrichtingen van Frenkie de Jong en hij ziet dat de middenvelder het niet altijd even makkelijk heeft gedurende zijn eerste seizoen in het Camp Nou. De trainer is het eens met De Jongs observatie dat hij beter kan: “Dat kan hij ook. Dit jaar is een overgangsjaar voor hem, dat heb ik ook gehad toen ik in 1989 voor Barça tekende. Hij is een enorm intelligente jongen met veel talent. Hij gaat zeker slagen. Het doet hem pijn dat hij niet op zijn natuurlijke positie speelt, zoals bij Ajax.”

Koeman en De Jong komen in de toekomst mogelijk ook op clubverband met elkaar samen te werken, aangezien de bondscoach niet onder stoelen of banken steekt dat het zijn ambitie is om in de toekomst Barcelona te trainen. Door een clausule in zijn contract is het mogelijk om na het EK richting het Camp Nou te verkassen en de verplaatsing van het toernooi naar volgend jaar heeft hier geen invloed op: “Ik zou willen dat het bestaan van deze clausule niet bekend was, maar het is zonder mijn toestemming naar buiten gekomen. Ik zal het nu niet ontkennen.”

“Mijn toewijding aan het Nederlands elftal blijft hetzelfde. Ik blijf tot minstens het eind van het EK van 2021. Barcelona heeft ook al een trainer en ze doen het op dit moment overigens erg goed. Ik kan alleen zeggen dat de tijd het uit zal wijzen. Een van de dingen die de coronacrisis heeft aangetoond, is dat alles van de ene op de andere dag kan veranderen. We zullen zien wat de toekomst in petto heeft”, sluit hij af.

Denk jij dat Ronald Koeman in de toekomst trainer van Barcelona wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eigen positie of niet, de Jong kan en moet beter wil ie zich onmisbaar maken voor een club als Barcelona. Een nieuwe Iniesta zal de Jong niet worden, maar hij kan wel meer bepalend zijn dan hij afgelopen seizoen was. Hopelijk voor hem gaat Busquets snel aftakelen, tot die tijd moet ie toch het vertrouwen gaan krijgen om het op een andere positie ook te laten zien.

28 april 2020 om 12:59

Iniesta en de Jong vind ik toch wel twee diverse speelstijlen hebben. Vanwaar deze vergelijking?

28 april 2020 om 13:03

Dat vind ik ook. Ik trek de vergelijking niet, ik zeg juist dat je geen nieuwe iniesta moet verwachten. Maar voorlopig speelt De Jong wel links op het midden, waar Iniesta vaak ook speelde. Ik zei dus dat je van Frenkie niet hetzelfde kan verwachten, maar dat ie wel meer moet kunnen brengen dan ie nu in veel wedstrijden deed.

28 april 2020 om 13:24

Eh je trekt de vergelijking wel en direct ook de conclusie dat Frenkie niet de nieuwe Iniesta kan worden. Dat hij meer moet brengen staat daar toch los van, of is het zo dat wanneer hij meer brengt hij wel de nieuwe Iniesta kan worden? Aparte woordkeuze.

28 april 2020 om 13:27

Ik noem Iniesta alleen omdat men niet dat soort voetbal van frenkie moet verwachten, ook niet wanneer ie meer aanvallend moet spelen. Ook als ie meer brengt zal ie niet de nieuwe Iniesta worden, puur omdat het een ander type is. Hoezo is dat zo moeilijk los van elkaar te zien? Frenkie bracht vorig jaar ook meer dan dit jaar en ik denk dat ie dat bij Barca ook op de meer aanvallende positie kan. Nog steeds geen iniesta, maar wel waardevoller dan ie dit seizoen was.

28 april 2020 om 13:28

Waar zie jij zo duidelijk een vergelijking overigens, ik zeg alleen maar dat ie geen nieuwe Iniesta wordt omdat ik hem dus niet hetzelfde type vindt.

28 april 2020 om 13:31

Het is niet moeilijk om het los van elkaar te zien, ik probeer je te laten begrijpen dat het een waardeloze toevoeging is. Als de geruchten straks lijken te kloppen en Onana komt erbij, dan hoop ik maar dat ze niet op de nieuwe Iniesta hadden gehoopt.

28 april 2020 om 13:36

Als Onana op de positie van Iniesta opgesteld gaat worden, dan zullen die berichten vast komen. Kom op zeg het is toch niet zo vreemd om 2 verschillende voetballers op dezelfde positie te beoordelen? Volgens mij ben je nu een beetje aan het mierenneuken en maak je dingen lastiger dan ze zijn. Het zal wel

28 april 2020 om 13:17

Heel Barcelona speelt op een lager tempo dan het Ajax van vorig seizoen. De intensiteit is ver te zoeken en het elftal is ook totaal niet in balans. Er is 0,0 diepgang voorin, en Frenkie wordt dan ook nog eens op een andere positie gezet. Hij kan niet alles alleen hé. De schuld ligt echt bij Barcelona in deze. Als ze de zaken op orde hadden en Frenkie op 6 hadden gezet, had hij moeiteloos zijn niveau van Ajax van vorig jaar aangetikt.

28 april 2020 om 13:24

Maar als je ziet wat Busquets allemaal heeft laten zien, dan snap ik ook wel dat Barca zon icoon niet zo makkelijk aan de kant schuift. Frenkies tijd komt nog wel

28 april 2020 om 13:28

Eens. Ik denk dat Neymar en Lautaro Martinez uitkomst bieden voor Frenkie bij Barcelona. Dan zal hij al veel beter tot z'n recht komen, doordat de druk op het middenveld dan ontlast wordt door Barcelona en spelers als Arthur en Frenkie meer in hun rol kunnen spelen.

28 april 2020 om 13:17

De Jong had denk ik veel beter voor Man City kunnen kiezen voor z'n ontwikkeling. Bij Man City zou hij op een veel meer in een complementaire middenveld terecht komen dan bij Barcelona en vervolgens ook nog eens op z'n favoriete positie, aangezien Fernandinho daar een opvolger van moest komen op Cvm. David Silva, De Jong en De Bruyne is een middenveld dat veel meer in balans is dan een middenveld met Arthur, De Jong en Busquets. Met dat middenveld van City en Guardiola als coach, had Frenkie de Jong veel meer geexcelleerd dan met dat middenveld bij Barcelona. Frenkie de Jong heeft voor z'n ontwikkeling denk ik een fout keuze gemaakt, ondanks dat z'n droomclub Barcelona is. Naar Barcelona gaan, kon altijd nog. Ook als hij zou tekenen voor City, PSG of Bayern Munchen. Meestal teken je dan voor vijf jaar en kun je daarna vervolgens transfervrij vertrekken of verkocht worden 1 jaar voordat je contract afloopt.

28 april 2020 om 13:23

@zermatt_person dat zeg je elke keer en misschien heb je een punt qua speelstijl maar hoe kan Frenkie voor City kiezen als die nooit concreet zijn geworden?

28 april 2020 om 13:24

Hij had nu alleen Fernandinho op kunnen volgen omdat Fernandinho noodgedwongen achterin moest spelen.

28 april 2020 om 13:34

@japie_krekel: City is zeker wel concreet geworden voor Frenkie, als Frenkie het "ja" wordt had gegeven. Guardiola had Frenkie de Jong lange tijd gebeld om hem te overtuigen naar City te komen en wat z'n rol zou worden. Frenkie had echter nog bedenk tijd nodig en wilde afwachten tot het einde van het seizoen. Toen Barcelona plotseling concreet werd, tekende Frenkie echter direct voor Barcelona.

28 april 2020 om 13:43

En straks is Guardiola vertrokken en met hem de manier van spelen. Het is de visie van Guardiola, niet dat van Manchester City. Bovendien moet je nog maar zien hoe de situatie rondom de straf af gaat lopen. Maar goed, Barcelona is overigens wel een regelrechte puinhoop aan het worden. Die zijn slechts 1 speler (messi) verwijderd van een plek buiten de top 3 in Laliga naar mijn mening.

28 april 2020 om 13:47

@Zermatt
Dat Frenkie de Jong niet slaagt bij Barcelona komt door Frenkie de Jong. Hij heeft op 6 ook alle tijd en ruimte gekregen en speelde gewoon slecht.
Ook bij City was hij door de mand gevallen. Bij Guardiola moet je nog meer plaatsgebonden spelen en veel sneller afspelen. Dat zijn juist de twee eigenschappen die de Jong niet heeft.

28 april 2020 om 14:07

@pressing12: Bij Barcelona had De Jong inderdaad wedstrijden dat hij op nummer 6 speelde en het toen niet super deed. Dat slecht echter niet zo zeer aan Frenkie, maar meer aan het feit dat Barcelona uit balans is en weinig diepgang kent. Dan kan Frenkie de Jong moeilijker de bal kwijt en lijkt z'n spel stroperiger. De juiste positie is dus niet alleen belangrijk, maar het team om hem heen. Als je De Bruyne of Ziyech op nummer 10 zet, maar je hebt vervolgens nul diepgang vanaf de vleugels of in de spits, dan zijn De Bruyne en Ziyech ook een stuk minder goed, omdat ze dan hun steekballen minder goed kwijt kunnen en dus moeilijk in hun spel komen. Zo geld dat ook bij Frenkie. Hij kan bij Barcelona gewoon veel minder goed z'n spel spelen door de matige en incompementaire team waarin hij zit. Dat was bij City toch echt anders, aangezien daar de selectie veel meer in balans is voorin en op het middenveld.

28 april 2020 om 14:16

@zermatt
Frenkie de Jong staat niet bekend om het vrijspelen van diepgaande middenvelders.
Meer dan 90% van de passes van Frenkie de Jong( ook bij Ajax) zijn korte passes die hij achterna loopt om weer te ontvangen.
Er worden altijd excuusjes gemaakt voor Frenkie de Jong.
Ik hoor altijd dat Frenkie de Jong matig speelt omdat zijn medespelers niet thuisgeven. Maar ik hoor nooit dat medespelers matig spelen omdat de Jong niet thuisgeeft.

28 april 2020 om 15:08

Is wel raar toch? Want bij Ajax speelde hij ook niet echt op de 6 positie, hij speelde naast Schone. Maar altijd als Frenkie niet goed speelt komt het weer door zijn positie. Zelfde geld voor MdL. Ook hij rendeert niet naar behoren omdat hij zogenaamd niet op LCV zou spelen. Je moet als voetballer gewoon ook op dat soort momenten aantonen wat je kan. Bij Ajax worden spelers vaker omgeschoold. Kijk naar Davies, hij kwam binnen als linksbuiten maar werd geplaatst als linksback. Hij doet het zo goed dat er nu gezocht wordt naar een nieuwe positie voor Alaba. Frenkie is goed, en ik denk dat hij verder gaat komen dan MdL. Maar er miet niet altijd gedaan worden alsof het nooit aan hem ligt als hij slecht speelt.

28 april 2020 om 19:30

Toen Frenkie zijn debuut voor Oranje maakte heeft hij gelijk heel de spel van Oranje veranderd en is Oranje gelijk weer een topland geworden. De succes van Ajax heeft alles met Frenkie te maken. Frenkie is de allerbeste speler die Nederland heeft en Frenkie is een geboren dribbelaar en een geboren 10 dat hij bij Ajax op 6 speelde was uit pure noodzaak. Nu de Roon op 6 speelt zie je hem bij elke wedstrijd van Oranje ook schitteren.

28 april 2020 om 14:29

Ik heb er vertrouwen in dat 't wel goed komt. De vergelijking van Koeman met zichzelf is niet eens zo'n verkeerde. Koeman heeft ondanks zijn legendarische goal bij de eerste CL winst van Barca misschien niet de iconische status van Iniesta bijvoorbeeld, maar in de categorie vlak daaronder zit hij wel bij die club. Was als speler echt een paar jaar weergaloos en zeer gerespecteerd. Maar zijn eerste jaar was erg moeizaam. Het is zelfs vergelijkbaar met Frenkie in de zin dat hij heel erg heen en weer werd geschoven tussen posities. Voelde zich ook nog niet helemaal thuis. De kritiek was toen echt niet mals, nog wel een stuk forser dan bij Frenkie nu. Het ging echter ieder jaar weer een stuk beter. Dat zal met Frenkie hetzelfde gaan. Daar ben ik van overtuigd.

Barca heeft gewoon veel te weinig diepgang, creativiteit en scorend vermogen in het elftal. buiten Messi en Suarez vind ik het allemaal niet zo heel bijzonder. met een Neymar op links en een creatieve middenvelder erbij denk ik echter wel dat ze weer leuk zouden kunnen voetballen maar met de huidige selectie gaat dat hem niet worden. De Jong is een hele goede controleur met een goede dribbel en kan zeker van grote waarde zijn maar niet op de manier hoe hij nu gebruikt wordt door Barca. hij moet voor de verdediging spelen, niet achter de aanval want daar liggen zijn kwaliteiten helemaal niet

28 april 2020 om 13:15

Probleem is ook dat Barca de verkeerde spelers koopt met Courinho Dembele en Griezmann ook Frenkie de Jong heeft op de posities waar hij bij barca speelt niks te zoeken. Het lijkt mij dat Barca eens even de scouting mag gaan opfrissen want iets gaat er mis.

28 april 2020 om 13:24

@ajax01-95 dat is het idd. er zit geen idee achter het aankoopbeleid. normaal kijk je naar wat je elftal nodig heeft voordat je een speler koopt, maar Barca koopt eerst spelers in en gaat later pas kijken of ze in het elftal passen

28 april 2020 om 13:36

weet eerlijk gezegd niet eens of de jong het gaat redden net voor de verdediging. heeft veelste veel balcontacten nodig om het spel te verplaatsen. Bij Barcelona kan je op die positie niet gaan lopen op dribbelen, mannetje uitkappen blabla.. maar we gaan het zien.

28 april 2020 om 13:49

Alsof dat bij Ajax in de CL wel had gekund. Hij kan het niveau prima aan, maar buiten Messi speelt geen enkele speler goed. Deze ploeg is een bij elkaar geraapt zooitje spelers die elkaar niet complementeren en er zit ook geen visie achter. Bovendien worden een aantal sterkhouders een dagje ouder en zijn lang niet meer zo belangrijk.

28 april 2020 om 14:33

Dat is zijn speelstijl. Kijk maar eens goed. Wanneer een tegenstander dom genoeg is om hem in zijn eentje onder druk te zetten, zie je dat hij ballen niet hoeft aan te nemen. Hij doet dat bewust wel om iemand naar zich toe te lokken. Dat doen echt maar heel weinig voetballers. Dan barst je van de kwaliteit. Ook bij Barca kun je dat gewoon doen, maar om het effectief te laten zijn zal de rest van het team in beweging moeten zijn. Echter wil iedereen hem in de voeten. Tactisch onderpresteren van het collectief.

28 april 2020 om 15:27

@silverhaze ik denk niet dat dat het is. dit middenveld van Barca heeft niet echt creativiteit in de passing en niemand met een structurele steekpass in huis dus de aanvallers krijgen sowieso de ballen in de voet van dit middenveld. of ze het nou willen of niet

Hopelijk tekent Ronald na het EK snel bij Barca zodat Frenkie meer kans heeft om op zijn eigen positie te spelen. Busquets kan zelfs nog als inschuivende centrale verdediger spelen als hij er tegen die tijd nog zit.

Frenkie moet je ook louter en alleen maar op zijn natuurlijke positie gebruiken. Busquets zet je toch ook niet op 8 of op 10 neer? Sommige spelers moet je echt alleen maar voor 1 positie gebruiken.

28 april 2020 om 12:58

mee eens maar bij Barca kijken ze daar niet naar. die zetten gewoon Griezmann linksbuiten neer en Frenkie als een soort aanvallende middenvelder en dan vinden ze het raar dat het voetbal teleurstellend is

28 april 2020 om 13:27

Wat is Frenkie positie? Bij Ajax speelde ze met de punt naar voren en had hij Schone kort naast en achter hem. Diezelfde Schone bewaakte de boel als Frenkie een dribbel naar voren inzet. Bij Barcelona zou Busquets zijn plek dan het meest op “zijn” positie lijken, maar dan sta je er alleen voor. (barca speelt met de punt naar achter) Dan moet je de bal veel meer het werk laten doen en kan je niet zomaar een dribbel naar voren zetten. Ik ben van mening dat Frenkie ook op de plek van Xavi uit de voeten kan. Dat was ook een controleur, die graag dribbelde, de lijnen uitzette en het tempo bepaalde. En die speelde rechts op het middenveld en stond iets dieper dan Busquets. In die rol zou Frenkie makkelijk kunnen voetballen. Die andere plek op het middenveld (meest aanvallende middenvelder), de plek van Iniesta zeg maar, daar moet je Frenkie idd niet neerzetten. Men kijkt teveel naar systemen ipv de kwaliteiten van een speler. Het is echt niet zo dat Frenkie alleen op Busquets plek uit de verf komt of beter dan andere plekken. Gezien zijn versnelling aan de bal, goede dribbel en overzicht zou ik hem makkelijk op Xavi’ plek zien spelen. Probleem is dat hij als meest aanvallende middenvelder wordt opgesteld zowel door Valverde als Setien. Die plekken moet je overlaten aan spelers zoals Puig en Coutinho.

28 april 2020 om 13:43

Eindelijk eentje die het begrijpt. Frenkie heeft nog nooit als 6 gespeeld. Hij is idd het beste als centrale middenvelder. Tussen de verdedigende en meest aanvallende mid in. Eigenlijk zoals hij dit seizoen geregeld heeft gespeeld . Het jammerlijke voor hem is dat degene die dan als meest aanvallende middenvelder speelt dat ook niet is waardoor er weinig kansen worden gecreeerd of goals worden gemaakt. Dan kijken ze al snel naar beide aanvallendere mids. Wnnr een type Vd Beek, Muller, Coutinho of eigenlijk nog beter eentje die goed is als linker of rechter aanvallende mid ( deze 3 zijn meer nummer 10 ) dan zal je zien dat het gaat lopen en Frenkie minder kritiek krijgt. Frenkie is een type Banega, Parejo of Kovacic. Goed in het wegdraaien en de mensen in de volgende linie aan het werk zetten

28 april 2020 om 13:46

@garrincha10 dat kan inderdaad ook maar het gaat er uiteindelijk om dat Frenkie niet te diep moet staan wat imo nu wel het geval is vaak

28 april 2020 om 13:57

@garrinchaXavi was geen dribbelaar en in niets te vergelijken met de Jong. Xavi was aannemen, wegdraaien, inspelen en doorbewegen.De reden waarom de Jong niet functioneert, is omdat hij onzettend matig is in de passing en bewegen zonder bal. De Jong komt altijd in de bal en de bal halen. Dat is het enige wat hij doet. Hij heeft geen idee hoe vrij te lopen tussen de linie. Daar denkt hij namelijk geen seconde aan. Hij is dus zonder bal ontzettend voorspelbaar en creëert geen ruimte zonder bal voor je team. Omdat hij de bal gaat halen bij Busquets, vervolgens de bal 20 seconden bij zicht houdt en dan weer breed speelt, voegt hij niets toe aan het middenveld van Barcelona.Ik vind de Jong een counter speler die bij balverovering je team adem kan geven door te dribbelen in de zeeën van ruimte. Als het 'dicht' staat dan heeft hij een te laag voetbal IQ in passing en bewegen zonder bal. Hij heefr geen snelle brein en ziet de passing oplossingen niet. Daarom loopt hij ontzettend veel met de bal en treuzelt hij enorm in de passing.Sommige spelers treuzelen bewust om tegenstanders te lokken om dan uit het niets een speler vrij te spelen tussen de linies. Daar is bij de Jong geen sprake van.

28 april 2020 om 13:58

@ wk020,

Ik ben het roerend met je eens. Ik persoonlijk zou Puig volgend jaar definitief bij de selectie voegen en hem serieuze kansen geven. Tevens zou ik Coutinho een laatste kans geven. Een gezonde concurrentiestrijd tussen Puig en Coutinho voor de nummer 8 plek van Iniesta. Coutinho laat bij Brazilie juist zien daar wel degelijk uit de voeten te kunnen. Men roept dat hij verdedigend geen arbeid verricht, maar dat is een teamtaak: gezamenlijk druk zetten bij balverlies. Coutinho is gewoon verpest doordat Valverde hem als linksbuiten is gaan gebruiken. En dan is hij dezelfde type als Messi: komen graag naar binnen en hebben geen diepgang zonder bal. Als je 0 wingers hebt zonder diepgang, ga je al gauw in die welbekende trechter voetballen en dan ben je gezien. Mocht Busquets dan kappen dan kan je Frenkie op zijn plek zetten en Arthur dan op Xavi positie dan kunnen die 2 die wisselwerking zelf regelen in het veld. Arthur vind ik wel heel veelzijdig moet ik zeggen, die zou zelfs als meest aanvallende middenvelder kunnen spelen. Denkt altijd vooruit, gruwelijke steekpass in de benen en speelt ook 9/10 keer vooruit.

28 april 2020 om 14:05

@pressing12,Ik ben het niet met je eens. Xavi dribbelde altijd tussen de linies. Die aspecten als wegdraaien, aannemen en door bewegen beheerste hij idd ook uitmuntend. Neemt niet weg dat Xavi wel degelijk een dribbelde. Xavi kwam ook altijd in de bal en de bal halen, dat deed Frenkie vorig jaar bij Ajax continue. Je spreekt jezelf tegen door hem een counter speler te benoemen met een lage voetbal IQ. Frenkie zijn voetbalgogme en intelligentie zijn juist van een heel hoog niveau. Vorig jaar speelde Ajax dominant aanvallend voetbal, vooral in wedstrijden waarin er amper ruimte om te voetballen was en in dat team was Frenkie de regisseur op het middenveld. Zelfs als laatste man floreerde hij. Je hebt een hele andere kijk op het voetbal dan mij merk ik, ik kan me dan ook nogmaals totaal nietVinden in je uitleg omtrent Frenkie.

28 april 2020 om 14:14

ik vind Frenkie wel een hele goede speler maar Xavi stond ook wel bekend om zijn passing. Frenkie is meer een dribbelaar maar niet iemand die diepteballen geeft. dat maakt ook verder niet uit want iedere speler heeft een andere rol in het elftal maar Barca zou een middenvelder erbij die wel een eindpass in huis heeft uitstekend kunnen gebruiken. dan kan Frenkie naast of achter die speler spelen in zijn kracht

28 april 2020 om 14:29

@Garrincha
Xavi was traag en niet snel. Dat wist Xavi. Xavi is een voetballer die exact weet wat zijn sterke en zwakke punten zijn.
Hij dribbelde zelden. Die dribbels die jij benoemt, zijn momenten waarbij hij wegdraait van zijn tegenstander in de ruimte en dan versnelt om tegenstanders af te schudden. Vervolgens volgde er meteen een pass. Dat was vaak bedoeld om tegenstanders te lokken en medespelers vrij te krijgen in de kleine ruimte. Xavi dribbelt niet om het dribbelen. Hij 'dribbelt' niet eens 10 meter omdat dat de beste oplossing is.

Frenkie de Jong wil van zijn eigen helft tot diep bij de tegenstander dribbelen. onderweg negeert hij de betere oplossingen ( hij ziet het niet).
Ajax was ontzettend sterk in de omschakeling. In de CL scoorden ze bijna alleen maar doelpunten in de omschakeling. Als Ajax vervolgens in de competitie speelde dan had hij het ontzettend moeilijk wanneer het spel vast staat. Dan was het Ziyech die de ban moest breken en de ballen moest halen omdat het te traag ging.

Frenkie de Jong heeft onzettend pech dat hij een zwakke passing heeft en de oplossingen niet ziet. Hij teert op zijn aannames, dribbels in balbezit maar vervolgens doet hij er niets mee in de passing.

Ik blijf erbij dat ik geloof dat met deze opstelling men vele malen beter uit de voeten zal kunnen. Het enige nadeel wat je kan noemen is Messi's loopvermogen/verdedigende instelling, maar met de hoge backs en de double pivot + dominantie in balbezit zal dit ruimschoots opgevangen worden. Hier neergezet als 4-2-3-1, maar dit is gewoon een 4-3-3 met de punt naar voren.

Ter Stegen
Semedo
Pique
Umtiti
Alba
Busquets
De Jong
Dembele
Messi
Neymar
Suarez

Het klinkt misschien wat provocerend maar het wordt tijd dat Barca zich ontdoet van Messi, ondanks dat hij nog steeds hun beste speler is. Als ze in de toekomst weer willen domineren moeten ze het over een andere boeg gooien. Iedere andere creatieve aanvaller die ergens anders heeft uitgeblonken faalt bij Barcelona omdat alles om Messi moet draaien en hij geen andere sterspeler naast zich duldt. Coutinho, Dembele en Griezmann krijgen geen kans of worden op een verkeerde positie gezet om Messi maar niet in de weg te lopen. Dit zijn absoluut geen slechte voetballers en de oplossing is even logisch als goedkoop: Verkoop Messi en richt je op die 3. Zo voorkom je zelfs de kapitaalvernietiging die nu gaande is. En dan ook nog Busquets op de bank zetten zodat Frenkie en Arthur kunnen voetballen op de plek waar ze het best tot hun recht komen. Die 2 samen met Coutinho zou toch een geweldig creatief middenveld moeten zijn met ook nog eens defensieve zekerheid!

28 april 2020 om 13:15

Ik denk niet dat, dat het probleem is, want Neymar rendeerde wel met Messi. Het probleem van Dembele is gewoon dat hij altijd geblesseerd is en ik denk dat hij ook gewoon kwaliteit (vooral spelinzicht en mentaal) mist voor Barcelona. Griezman en Coutihno waren het gewend om rond te zwerven, maar dit kunnen ze nu niet omdat Messi dit doet. De linksbuiten van Barcelona, moet vooral op zijn positie blijven zodat het veld zo groot mogelijk wordt gemaakt. Hierdoor spelen spelers als Griezman en couthino niet in hun kracht. Een Neymar, sancho of harzard zouden hier veel beter renderen, omdat deze spelers wel aan de zijlijn geplakt kunnen spelen. Verder levert Messi te weinig verdedigende arbeid (zie mijn stuk hieronder) om het tiki taka zoals in Guardiola's tijd te spelen.

28 april 2020 om 13:31

Je beste speler weg doen, klinkt niet echt als een stap vooruit. Ze missen diepgang. Griezmann is een speler die zich laat uitzakken, maar dat doet Messi ook. Onbegrijpelijk dat ze dan Griezmann halen. Lekker makkelijk achteraf uiteraard, want een transfer is altijd een gok.

Heb het hier al eens eerder gezegd, maar Barcelona kan niet meer spelen zoals onder Guardiola door Messi. Messi is gewoon een luie speler zonder bal en de kracht van Guardiola's Barca was dat ze met 11 man vollge gas druk konden zetten en dit in de perfectie konden uitvoeren. De 5 seconden regel. Nu doet Messi daar niet meer aan mee. Houd je 10 man over en met 10 is het erg lastig om een ploeg onder druk te zetten. Zeker topteams. Omdat je de tegenstander niet meer zo onder druk kunt zetten komt de verdediging in de problemen, want met 40 meter in je rug ben je gewoon extreem kwetsbaar als iemand verzaakt in het drukzetten. Daardoor moet de verdediging kiezen: blijven staan op de middenlijn, met alle risico van dien, of naar achteren. Kiezen ze er voor om naar achteren te gaan komen de zwakheden van de verdediging aan bod. Ook wordt hierdoor het veld groter en kan er weer moeilijker druk gezet worden. Hierdoor moet de aanval kiezen: naar achteren of blijven staan. Blijven ze staan worden de afstanden voor het middenveld te groot. Gaan ze naar achteren worden de afstanden voor de aanvallers te groot. Zeker voor een aanval die op elke positie diepgang mist en best oud is. Lang verhaal kort: De kracht van barcelona was dat ze als een blok over het veld bewogen bij balbezit tegenstander en daardoor extreem veel druk konden zetten. Hierdoor veroverden ze de bal snel, en hadden ze zelf heel erg veel balbezit. Dit werkte als een soort wurgslang waarbij de tegenstander steeds meer naar achteren moest en de afstanden voor de tegenstander te groot werden. Nu worden de afstanden voor Barcelona te groot en hebben ze zelf minder balbezit als toen. De uitdaging voor Setien is om of Messi aan te sporen om weer mee te doen met het drukzetten (zie ik niet gebeuren) of om een speelstijl te ontwikkelen waarbij Messi niet mee hoeft te doen. Ik denk dat Valverde dit best goed aan het doen was. Het was niet meer zo flitsend als eerst, maar je moet wel een extra loper op het middenveld hebben om te compenseren voor de arbeid die Messi niet meer levert. Helaas zien veel mensen dit niet.

28 april 2020 om 13:38

Het antwoord op jouw betoog is voor mij simpel: Stel Messi weer op als Trequartista. Ten eerste kan hij dan in de zone dekken en vanuit daar ook druk zetten op het centrale duo van de tegenpartij. Ten tweede hoeft hij niet helemaal met een back mee, want ik zie geen enkele laatste man de aanval zoeken, verder dan de middenlijn komen die niet. Ten derde ga je tegenstanders ook laten twijfelen: ga je doordekken op Messi of vang je hem op in de zone? Niemand kon Messi als Trequartista hendelen. Daarnaast heb je dan wingers nodig die echt aan de zijlijn staan zoals Neymar en Dembele bijvoorbeeld. Hierdoor wordt het speelveld voor Messi zelf ook groter. Ten vierde ook Messi wordt een dagje ouder. Sprintsnelheid van hem is iets minder geworden, dus verkort de afstand naar het doel van de tegenstander dan ook voor hem door hem centraal weer op te stellen. Dichterbij het doel is Messi namens levensgevaarlijk nog altijd. Ten vijfde kan Messi de wingers en opkomende backs altijd vanuit de trequartista positie ook in stelling brengen als een echte 10. Dit gezegd hebbende is er wel 1 ding duidelijk: kies je voor Messi als trequartista, hoef je geen geldTe gaan smijten voor een nieuwe echte 9 zoals een Martinez. Haal dan een veelzijdigere aanvaller zoals Werner (die kan vanwege zn extreme snelheid ook als vleugel uit de voeten, heeft loopacties en is een afwerker). Villa speelde ook in die rol. Daarnaast kan je Dembele op zijn favoriete rechtsbuiten zetten en die heeft diepgang en snelheid genoeg. Neymar op links zou dan ook easy kunnen uiteraard. Suarez behoud je als supersub en Griezmann verkoop je. Of je verkoopt Suarez en Griezmann wordt wisselspeler in de trequartista rol van Messi, maar Griezmann zelf moet dat niet willen die is jonger dan Suarez en moet gewoon voetballen.

28 april 2020 om 13:58

Goede reactie. Ik vraag mij ook af waarom Messi niet als valse 9 wordt gebruikt (zeker toen Suarez geblesseerd was). Maar ik denk dat je als spits toch wel wat meters moet maken. Steeds twee verdedigers afjagen. Maar ik heb zelf nooit als spits gespeeld, dus ik weet niet hoe dit precies zit. Wel heb ik ooit een interview gelezen met Falkenburg die altijd als middenvelder speelde en toen op ee gegeven moment in de spits is gezet. Die zei dat de meters die een spits maakt anders zijn dan een middenvelder. Veel exploiever allemaal. Dus de vraag is: kan Messi dat nog. Messi centraal voorin betekent dat er geen plaats meer is voor Suarez. Ik weet niet hoe groot zijn invloed in het team is en of het wel zo makkelijk is om hem op de bank te zetten. Dit zou een grote invloed op de sfeer in de groep kunnen hebben, ook omdat Messi en Suarez best friends zijn. Dus Messi in de spits zou kunnen werken, al weet ik niet of hij daar beter mee kan doen in het druk zetten. Ook moet Barcelona heel erg veel geld uitgeven om de gewenste buitenspelers aan te trekken. Ik weet niet of ze dit geld hebben (zeker in deze tijden) en er zijn andere posities in het team die ook versterking nodig hebben. Gaan ze weer een aanvaller aantrekken terwijl ze nog Griezman en Coutinho hebben die samen bijna 300 miljoen hebben gekost?

28 april 2020 om 14:19

Als spits zijnde leg je minder meters af in het druk zetten dan een vleugelaanvaller. Je zet druk naar voren bij de opbouw van de tegenpartij en voor de rest is het voornamelijk passlijnen afschermen. Waar je gelijk in hebt is Suarez en Messi hun band en de invloed van hem in het elftal. Messi is zelf degene die omwille van Suarez, weer had besloten om als rechtsbuiten te gaan spelen. Want Suarez kwam vanaf de vleugels echt totaal niet uit de verf. Het is nooit een zet van Luis Enrique geweest. Messi zelf had door dat Suarez alleen als spits zou renderen, dus besloot hij zelf weer vanaf rechts te spelen en dat is toen zo gebleven. Heeft Enrique zelf nog toegeven achteraf. Maar dan kom je ook weer bij het beleid van de club he. Ik zou Messi namelijk altijd vooral na Guardiola als Trequartista behouden. Dan zou je met een beetje goed beleid weten, dat je zolang Messi er is geen echte 9 nodig zou hebben maar eerder een echte winger of spitsen met diepgang, snelheid en goede positionering. Cavani, Icardi, Lewandowski, Drogba, Suarez zijn dan spitsen die je natuurlijk niet zou moeten halen. Spitsen zoals Henry, Eto’o, Aguero, Werner en Villa weer wel. Bij Barcelona is er zoveel mis, eerst moet het op bestuurlijk niveau een flinke bezem doorheen en daarna wellicht weer bouwen aan een toekomst. Helaas voor Messi, maar mede dankzij bestuurlijk falen speelt hij de laatste fase van zijn carriere in een veel minder team. Tegen de tijd dat de boel eventueel hersteld is, zal hij al gestopt zijn.

Je kunt beter Frenkie met Sergio Busquets vergelijken. En dan loop je direct tegen het probleem dat Sergio nog voetbalt. Pas als hij stopt of snel in niveau aftakelt, kan Frenkie op zijn favoriete nummer 6-positie spelen. Voor nu, zal Frenkie toch echt pas op de plaats moeten maken voor die positie en zich moeten trainen en focussen op de andere posities waar hij wordt neergezet. Hij moet meer laten zien. Hij kan zo goed voetballen. Dan moet hij simpelweg meer laten zien dan hij tot nu toe heeft gedaan.

Mensen snappen er nog steeds niet van. Frenkie ja die Frenkie de Jong heeft nog nooit op 6 gespeeld bij Ajax. Hij heeft daar altijd met een andere controleur namelijk Schone naast zich gespeeld waardoor hij vaak zijn positie kon verlaten om deel te nemen aan de aanval. Hij is zo goed omdat hij geweldig kan dribbelen en versnellen. Op 6 betekent dat je de controle moet bewaken en zelden naar voren kan. Zo een speler is Frenkie niet en dat zou ook zonde zijn van technische en creatieve speelstijl. Soms lijkt het erop dat mensen geen voetbal kijken en maar wat zeggen. Er is ooit 1 iemand begonnen met die hype over Frenkie en nummer 6 als favoriete positie. Dat is een eigen leven gaan lijden en de mensen kunnen het zelfs niet meer onderscheiden terwijl ze toch de wedstrijden kijken.Hij is het beste in een dubbele controleur rol of als 8. Heb hem ook in een interview horen zeggen dat hij zichzelf niet ziet als iemand in de eerste opbouwfase maar ertussen achter de diepste middenvelder. Dus een centrale middenvelder tussen de meest verdedigende mid en aanvallende mid. Net als een Kovacic, Banega en Thiago Alcantera.

28 april 2020 om 14:27

Verratti en Modric zijn ook perfecte voorbeelden die aansluiten bij dat rijtje dat je opnoemt. Althans qua positionering op het veld en hun rol daarin. Echte verbindingsspelers, die lijnen uitzetten en het tempo en de controle bepalen.

Heb het altijd raar gevonden dag clubs een speler kopen en hem op een andere positie zetten als waar de speler stond bij de club waar ze hem kochten. Ik dacht dat coutinho de positie van iniesta zou innemen. De jong die van busquets en griezmann die van Suarez. Dat zou de ‘normale’ gang van zaken zijn want dan staan de nieuwe spelers op de positie die ze gewend zijn en dan kan je de kwaliteit verwachten die ze waar kunnen maken. Maar nu staat griezmann op een buitenpositie, frenkie links op het middenveld als creatieve middenvelder en coutinho die ook als buitenspeler gebruikt werd. Drie topspelers die verkeerd gebruikt worden en misschien wel straks verkocht gaan worden met het argument dat ze ‘niet goed genoeg’ zijn ofzo.

Wat vooraf een goede beslissing leek, blijkt achteraf misschien niet de beste. Barcelona is niet het Barcelona meer uit het gouden tijdperk, het is een zooitje aan losgekochte spelers die niet bij elkaar passen. Abidal is de technisch directeur van Barcelona en mag er elk jaar opnieuw weer een zooitje van maken. De Jong was een goede aankoop maar Griezman, Vidal, Dembele, Turan zijn allemaal miskopen. Daarnaast is er nog een probleem: Waar is de filosofie gebleven? Barcelona speelt de afgelopen jaren zonder enig idee wat ze aan het doen zijn. Wie Barcelona heeft gevolgd weet dat er geen lijn in het spelt zit. Ajax laat de afgelopen jaren zien, waarom Barcelona hun speelstijl heeft gekopieerd door Johan Cruijff. Deze speelstijl is overboord gegooid en dat proberen ze nu langzaam weer op te pakken, maar het verloopt uitermate moeizaam. Spelers spelen voor zichzelf in dit Barcelona. Spelers spelen niet meer om kort te tikken, combinaties te maken etc. Het is waardeloos om te zien. Spelers lopen niet voor elkaar: Niemand gaat diep en constant worden verkeerde keuzes gemaakt. De Jong is in een team gekomen dat niet liep en krijgt daarnaast niet het vertrouwen in zijn eigen plek. Waar Barcelona hem in zijn Ajax rol zou moeten zetten en het Ajax systeem zou moeten hanteren doen zij het omgekeerde. Zij zetten hem niet op zijn eigen plek en laten de spelers als Messi, Alba en Pique maar gewoon aan modderen wat ze de afgelopen jaren ook al aan het doen waren. Het zou eens tijd worden dat er iemand komt die deze jongens op de plek zet en ze als team laat fungeren. Maar ik ben bang dat dit Barcelona een zinkend schip is.

Ik snap dat gedoe om z’n Ajax positie nooit zo goed. In beide gevallen staat hij linkshalf. Schone/busquets zorgen voor controle. Tagliafico en Alba doen in principe ook hetzelfde... het enige verschil is dat barca zonder een diepe 10 als Vd beek en dat de jong daar zodoende af en toe eens moet opduiken en dat bij Ajax niet hoefde. Met al het respect maar dat vind ik echt grote onzin en een excuus zoeken voor wanneer de jong een mindere wedstrijd speelt. Zou het ook gewoon eens aan de wedstrijd van de jong kunnen liggen?!!?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren