Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klaassen: ‘Hij traint misschien net een weekje mee, dat maakt het extra knap’

Laatste update:

Hakim Ziyech beleefde zondagmiddag zijn debuut voor Ajax en eiste meteen een belangrijke rol op in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De van FC Twente overgenomen spelmaker legde een vrije trap panklaar op het hoofd van Nick Viergever en leverde zo de assist voor de enige treffer van de wedstrijd. Davy Klaassen is blij dat Ziyech nu in Amsterdam speelt.

/

“Ik denk dat je het hebt kunnen zien. Hij speelde heel goed”, vertelde de aanvoerder na afloop aan FOX Sports. “Hij traint misschien net een weekje mee, dat maakt het extra knap. Aan passes en verschillende andere dingen kun je zien dat hij verschrikkelijk goed kan voetballen en dat we veel aan hem gaan hebben. Een meerwaarde? Zeker weten. Ziyech is gewoon een hele goede voetballer.”

Klaassen erkent dat Ajax een stroeve start maakte tegen Vitesse, dat volgens hem vooral de lange bal speelde, waardoor de ruimtes heel groot werden. Hij vindt echter dat Ajax na de 1-0 beter ging spelen, al had zijn ploeg wel verder moeten uitlopen na de rode kaart voor Arnold Kruiswijk.

Hakim Ziyech had tegen Vitesse meer balcontacten dan elke andere speler in de wedstrijd: 91. #ajavit #ajax

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Vind jij dat Hakim Ziyech meteen zijn meerwaarde bewees?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat Ajax beter zal spelen zonder klaassen...kan hem al een tijdje niet betrappen op een goede wedstrijd. Ja hij is bij doelpunten betrokken maar qua spel draagt hij amper wat bij. Een middenveld met ziyech ipv klaassen zou wondern doen qua balans en voetbal vermogen

11 september 2016 om 20:04

Ik heb wel vertrouwen in Klaassen al zag hij er erg traag uit in sommige momenten.

12 september 2016 om 09:33

Ik ben het eens met MalcomX en niet met jou Schar, Klaassen is erg goed als valse spits maar niet zo goed als spelverdeler op het middenveld. Hij is een balletjes afwachter en goaltjes dief pur sang. Hij heeft wel het lopend vermogen om de meters te maken die nodig zijn op zijn positie maar mist de finesse en het tacktisch inzicht om op CAM te spelen. Ziyech gewoon op 10, traore of el Ghazi/Cerny op rechts buiten, gudelje en bazoer/riedewald (ligt aan de vorm van de week) op het middenveld als controleurs.

11 september 2016 om 20:27

Ik hoop dat hij zijn goals maakt zodat we een leuke som kunnen vangen.

11 september 2016 om 20:34

Klaassen was vandaag de enige die continu druk aan het zetten was. Zonder hem zakt het middenveld als een kaartenhuis in elkaar.

12 september 2016 om 03:17

Eens. Klaasen is de regisseur én de motor van het middenveld. Zonder hem ontbreekt zowel het gif/lef, de goals, en het inzicht.

Zie bv dat doelpunt van younes afgelopen jaar. Klaassen legt tijdens de wedstrijd en tijdens de aanval younes heel duidelijk en simpel uit hoe hij in die aanval moet staan en spelen. Resultaat: doelpunt younes.

Klaassen is niet heel spectaculair. Maar efficiënt en extreem belangrijk voor dit elftal

11 september 2016 om 21:55

Ik zou een wat meer controlerende middenvelder van Klaasen maken. Komt net als de Siem de Jong's van deze wereld handelingssnelheid tekort.

Ik zou met dit middenveld spelen:

Riedewald, Ziyech, Klaasen met Ziyech in de punt naar voren. Traore als rechtsbuiten en Dolberg in de spits. Zodra Dolberg in de onvermijdelijke jonge spelers dip terecht komt Traore terug in de spits en El Ghazi weer op de rechtsbuiten die dan weer hopelijk uit zijn dip is gekomen.

11 september 2016 om 23:43

Hahaha handeling snelheid te kort kijken jullie wel voetbal of lopen jullie alleen maar te provoceren.

12 september 2016 om 10:54

In de Eredivisie heeft hij alle tijd om zijn ding te doen. Dan valt het natuurlijk niet op. Let maar op wanneer hij met Oranje tegen een wat sterkere tegenstander speelt of met Ajax tegen een grote club.

Hetzelfde merk je met vele Eredivisie toppers wanneer zij ineens sneller moeten handelen. Spelers als Clasie worden ineens getorpedeerd in de Premier League en hebben geen tijd om te doen wat zij normaal altijd wel doen.

11 september 2016 om 23:42

Hahahaha Malcom is er ook al één zonder verstand van voetbal.
Ik kan namelijk niemand serieus nemen met zulke uitspraken.
Is geen speler in de ED die aan zijn loopacties kan tippen veruit de meest scorende middenvelder in de ED.
Met drukzetten altijd aanwezig.
Meest waardevolle middenvelder van Ajax.

Wat een onzin om te roepen dat hij nog maar net een week heeft meegetraind. Wat heeft dat er mee te maken?
Alsof hij voor het eerst voetbalt ofzo....

11 september 2016 om 20:12

Want een mens heeft natuurlijk geen tijd nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving..

11 september 2016 om 20:28

Bij Ajax hebben ze altijd minimaal een half jaar nodig

11 september 2016 om 20:13

Wat het er mee te naken heeft is dat het spel tussen hem en de ploeg nog niet gefinetuned is na een weekje samentrainen.

11 september 2016 om 20:14

Je moet dan nog wennen aan je teamgenoten. Zo moeilijk is dat toch niet? Hoe ze passen, hoe ze lopen, etc.

11 september 2016 om 20:15

Het klinkt inderdaad redelijk fout/dom ook al bedoelt hij het als een compliment. Zegt genoeg over Ziyech hoe goed hij is en hoe ver hij staat als voetballer.

Nu maar hopen dat Ziyech zijn eigen spelletje blijft spelen en de rest zich naar een hoger niveau tilt.

Nu al een betere aankoop dan Sinkgraven.
Ajax moet erkennen dat ze een slecht middenveld hebben en dat Ziyech wel degelijk nodig was als versterking.

11 september 2016 om 20:11

Ziyech speelde vandaag rechtsbuiten hoor, niet als middenvelder.

12 september 2016 om 00:58

Als Sinkgraven zoveel ballen krijgt en zo vaak verlies mag lijden dan zou hij het ook goed doen. Ziyech gaat zeker ons veel plezier geven maar beter dan vandaag moet het wel. Verloor te makkelijk de bal, kwam nog bijna een keer een goal uit. Sinkgraven zou met de grond gelijk gemaakt worden als hij dat deed.

Ben ik nou de enigste die Ziyech alles behalve goed vond? Zeker in de eerste helft ontzettend zwak. Tweede helft wat beter maar niet goed. Maar ik begrijp dat hij nog niet meteen zijn draai kan vinden

11 september 2016 om 20:10

Ontzettend zwak? Nee sorry, ik denk dat er weinig mensen zijn, die jouw mening zullen delen

11 september 2016 om 20:14

Ook ik vond Ziyech niet bijster goed spelen. Op die ene mooie bal na, veel mislukte acties en paasjes.

11 september 2016 om 20:16

Hij speelde zeker niet top, leed zo nu en dan onnodig balverlies en wilde zich soms wat geforceerd bewijzen. Zwak in de eerste helft is overdreven, maar het wat zeker niet goed allemaal wat hij liet zien.

11 september 2016 om 20:29

Zwak ?? Vind ik niet hij heeft mooie
dingen laten zien hij was niet top maar om te zeggen dat hij ontzettend zwak was dan overdrijf je een beetje wat mij betrfet

11 september 2016 om 21:55

Rooney,
Ik was ook nog niet echt onder de indruk hoor. Deed veel wat El Ghazi ook doet. Zich vast lopen op twee verdedigers en ging niet echt buitenom met een voorzet. Nou is dit zijn eerste wedstrijd met nieuwe ploeggenoten en in een nieuwe omgeving dus vind ik dat het oneerlijk zou zijn om hem nu al te beoordelen als vleugelaanvaller. Dus ik ga absoluut geen conclusies trekken. Het is enkel een momentopname van maar een wedstrijd.

11 september 2016 om 23:44

@adutchbrew. Je ziet toch wel in dat je hem nu compleet verkeerd beoordeelt he? Je zit hem te beoordelen als een vleugelaanvaller, terwijl hij dat totaal niet is. Het feit dat hij op rechtshalf speelde maak hem nog geen vleugelaanvaller. Als hij daar speelt dan is het als spelmaker op de vleugel. Dan is het zeer logisch dat hij niet buitenom gaat. Daar heb je de rechtsback voor als je op die manier speelt. Helaas is bij Ajax de 433 met de punt naar achter heilig.. want het past helaas gewoon niet het beste bij je spelersmateriaal op dit moment. Als je met de punt naar voren speelt kan Ziyech op 10 en heeft hij 3 mensen die hij diep kan sturen voor zich (en met Klaassen ook nog vaak een 4e). Hij kan dan zowel rechts, links als door het midden die bal kwijt. Nu limiteer je zijn opties al gelijk want nu kan hij de bal alleen helemaal aan de andere kant (links) of in het midden naast hem kwijt. Klaassen staat dan continu achter hem in plaats van er vaker over heen te kunnen komen, en hij heeft geen rechtsback die de vleugel bezet als hij naar binnen gaat.. Jij beoordeelt hem nu op de verkeerde facetten vind ik.

Misselijk om zo een prachtspeler aan de buitenkant te zien spelen. Bosz moet keuzes maken en mensen gaan slachtofferen op het middenveld, want daar hoort Ziyech thuis.

11 september 2016 om 20:20

Vind het geen rare keuze in zijn eerste wedstrijd. Het is zowel voor hem sls het elftal wennen aan elkaar. Zeker op het middenveld kan balverlies door misverstanden dodelijk zijn. Daarnaast staan er vaker prachtvietballers aan de buitenkanten. Niks misselijke aan imo.

11 september 2016 om 23:50

Misselijk is de verkeerde woordkeus in mijn ogen, maar het is wel kwalijk. Ajax moet ophouden met het opdringen van "haar systeem" aan een selectie die niet optimaal geschikt is voor dat systeem. Je hebt in een 433 met de punt naar achter echt een wereld cvm nodig die positioneel ontzettend sterk is en qua passing ook. Ajax heeft dit niet. Riedewald is goed, en Gudelj kan het redelijk in dat systeem. Met de punt naar voren haal je al veel meer uit je selectie. Ziyech op 10 heeft dan 3 spelers voor zich (dus keuze zat: links, rechts of door het midden) en met Klaassen vaak een 4e lopende man. Verdedigend sta je sterker omdat Klaassen nu gedwongen wordt om zijn aanvallende acties te doseren, waardoor hij verdedigend naast Riedewald ook meer bijdraagt. En tot slot hoef je dan niet/minder dingen van je backs (en dan met name rechtsback) te vragen die ze eigenlijk niet kunnen. Veltman is aanvallend helemaal niet zo sterk als men beweert, Tete is dat niet, Dijks redelijk maar niet top en Viergever totaal niet.

Hij speelde heel goed zegt Klaassen... Ik vond hem buiten de assist om niet erg sterk spelen. Veel balverlies en matig in de passing etc. Logisch voor een eerste wedstrijd met je nieuwe team en amper samen getraind te hebben, maar zeg dan niet dat hij goed was... Uiteindelijk wel erg belangrijk met zijn assist. Gaat Ajax vast nog veel plezier aan beleven!

Hij speelde niet altijd even zuiver , maar dit is een speler die altijd beslissend kan zijn . Ook als hij minder speelt. En toch zag je af en toe ook de klasse wat hij heeft. Openingen op de stropdas , snel een steekpass op de diepste man na balverlies van Vitesse . Belangrijk is t resultaat op dit moment . De automatismen en frivole spel zullen vanzelf volgen .

Maar je blijft je hart vasthouden met die laatste linie van Ajax.
Vooral Dijks is een constante bron van onrust; voeg daar de matige
verdedigende kwaliteit van Veltman en Viegever bij, dan heb je al
3 spelers die te alle tijde rugdekking nodig hebben. Sanchez viel
vandaag op door een paar prima intercepties, die lijkt er aan te komen...

11 september 2016 om 20:48

Eens! Waarom afwijken van de minst gepasseerde verdediging van vorig jaar... tete veltman riedewald dijks. Daarvoor Klaassen en gudelj die dicht kunnen lopen en intercepties hebben en daarvoor creatieve afhakers in een vrije rol

11 september 2016 om 20:54

Matige verdedigende kwaliteit van Veltman vind ik niet kloppen. Hij heeft prima intercepties en grijp meestal resoluut in. Viergever is geen topper maar eenvoudig verdedigen kan hij wel, al zit hij er wel eens naast. Dijks is op dit moment inderdaad niet in zijn beste vorm. Sánchez is een no-nonsense verdediger, die er niet voor schroomt de bal weg te rossen. Niet verkeerd soms. Al met al zijn ze in principe verdedigend redelijk, niet goed en niet slecht en kan het allen maar beter worden. Met Tete en Riedewald achter de hand kan het ermee door gasn.

11 september 2016 om 22:31

Buitenspelval, ben het vaak met je eens. Maar Veltman blijf ik een zwakke schakel vinden, als rechtsback nog het beste.

11 september 2016 om 22:49

Hi Sulejmanii, dat mag hoor, we kunnen het niet altijd eens zijn met elkaar Ik vind zelf Veltman het laatste seizoen prima spelen. Zowel op rechter cv als rechtsback. Eerder in zijn carrière was hij wel eens te betrappen op een foutje, maar die zijn er nu praktisch uitgebannen. Aanvallend doet hij het ook niet onaardig, naar mijn idee. Waarom vind je hem de zwakste schakel?

11 september 2016 om 22:02

pinko,
Veltman verdedigde uitstekend hoor. Maakte verdedigend eigenlijk geen fouten. Maakte het werk voor Sanchez daardoor ook makkelijker en kon Sanchez uitgroeien tot Mom. Ik ben bang dat je gewoon blijft repeteren wat sommige populaire mediafiguren graag roepen. Maar Veltman speelt al een tijd verdedigend solide. Hij mag van mij aanvallend nog wel meer gaan brengen. En vond hem het vandaag ook wel meer proberen. Dus persoonlijk zal ik jou mening niet kunnen delen

Dat is een gebrek aan vertrouwen , tijdens balverlies en in de omschakeling loopt men nog teveel naar achter ipv vooruit verdedigen . Ook al zit je er dan soms weleens naast dan moet je vertrouwen op je rugdekking . Anders geef je de tegenstander steeds teveel tijd om een oplossing te bedenken.

Hopelijk stelde Bosz Ziyech alleen op om te wennen bij Ajax maar gaat hij hem wel concreet als nummer 10 gebruiken. Het middenveld moet hij daarop goed afstemmen zodat balverlies van Ziyech niet gelijk dodelijk wordt.
De andere twee middenvelders moeten veelal in dienst van Ziyech gaan opereren.

Wat een slap verhaal van Klaassen. In dit Ajax kan volgens mij iedere speler met een beetje talent binnen een week succesvol invallen. Alleen maar middelmaat.

"een belangrijke rol"? "hij speelde heel goed"? Welke wedstrijd heeft VZ en Klaassen gezien? Als een voorzet al een belangrijke rol is, dan is daar niet veel voor nodig. Andere analytici vonden hem niet veel toevoegen, waar ik het mee eens ben. Laten we een wedstrijdje of 5 afwachten voor we hem gaan beoordelen!

Die meerwaarde bewijs je natuurlijk snel bij dit AJAX. Er lopen precies 3 goede spelers. Klaassen, Traore en Ziyech.
Mark verkoop nog wat spelers en koop niks terug. Wat is nu hetl saldo bij AJAX ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren