Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Juventus is klaar voor vertrek De Ligt en legt focus op pikante opvolger

Laatste update:

Technisch directeur Federico Cherubini ziet in Kalidou Koulibaly nog steeds de ideale vervanger voor Matthijs de Ligt bij Juventus, zo meldt Christian Falk van het Duitse BILD. De club zou inmiddels rekening houden met het vertrek van De Ligt, aangezien dat gunstig is voor het salarishuis. De 31-jarige Koulibaly kan in Turijn een slordige 8 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Dat is twee miljoen euro minder dan De Ligt krijgt op jaarbasis bij Juventus. Een detail dat de Italiaanse club goed uitkomt na het transfervrij aantrekken van grootverdieners Ángel di Maria en Paul Pogba. Technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern München vliegt maandag naar Italië om te onderhandelen over de Nederlander. De Ligt heeft Juventus al gevraagd om zo snel mogelijk tot een akkoord te komen. Zijn keuze staat inmiddels al ruim een week vast. De Ligt werd in de afgelopen maanden ook veelvuldig in verband gebracht met Chelsea, maar wil per se naar Der Rekordmeister.

Vorige maand bracht de Italiaanse krant Il Mattino nog naar buiten dat Koulibaly aan goede vrienden heeft verteld dat hij niet naar Juventus zal gaan. Koulibaly zou naar verluidt niet hetzelfde lot willen ondergaan als Gonzalo Higuaín, die Napoli in de zomer van 2016 voor negentig miljoen euro inruilde voor Juventus. Sindsdien is de Argentijn persona non grata bij de aanhang van Napoli. Nu lijkt het erop dat Juventus alsnog pogingen gaat ondernemen voor de centrale verdediger. Koulibaly ligt in Napels nog vast tot 2023.

De 62-voudig international van Senegal kwam in juli 2014 voor bijna acht miljoen euro over van het Belgische KRC Genk. Sindsdien speelde Koulibaly 317 officiële wedstrijden voor Napoli, waarin hij 14 keer scoorde en 8 assists gaf. Koulibaly won twee nationale bekers met de club. Ook Barcelona zou interesse in hem hebben. Op dat gerucht wilde Koulibaly onlangs wel publiekelijk een antwoord geven. "Ik ga op vakantie in Senegal en daarna zien we wel. Barcelona? Daar kan ik niets over zeggen en ik ga ook niet liegen.”

Is Koulibaly de ideale opvolger voor De Ligt bij Juventus?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Ligt naar Kalidou Koulibaly is echt een vooruitgang voor Juventus dat zou echt klasse zijn, bayern trekt echt de verkeerde verdediger aan. Kan stellen dat De Ligt en Juve nooit echt een gelukkige huwelijk is geweest en dat hij toch wat (''overschat'' wordt.

11 juli 2022 om 15:17

Ben ik het ook mee eens , De Ligt mocht vaak spelen door zijn hoge transfersom die voor hem is betaald met de hoop dat het er ooit uit zou komen maar helaas is het geen succes geweest. Vind De Ligt ook niet echt een typische Italiaanse verdediger die er meedogenloos uitziet. Al met al dus een uitstekende keuze van Juventus om geld te vangen voor een speler die niet het niveau had dat Juve nastreeft en een speler halen voor minder geld die beter is en bovendien de competitie uit z'n duim zuigt ( Koulibaly ) Forza Juve !

11 juli 2022 om 15:18

Voor de komende 1-2 jaar misschien met oog op de toekomst is De Ligt wel de betere optie verwacht ik.

11 juli 2022 om 17:22

Voor de langere toekomst ja, maar Koulibaly kan nog makkelijk 5 seizoenen mee. Kijk naar Silva, Ramos, Pepe, Chiellini.

11 juli 2022 om 15:19

Alahly, dat denk ik ook qua kwaliteiten, maar de Ligt is natuurlijk veel jonger en (nog steeds) heeft hij de potentie om door te groeien. Koulibaly is wel goedkoper en zal er wel meteen staan. De Ligt heeft helaas nog steeds zijn foutjes.

11 juli 2022 om 15:25

Koulibaly is toch een grotere naam dan De Ligt, is ook robot voor de Serie A heeft ik weet niet hoeveel potjes in de benen en zal zich moeiteloos aanpassen en maakt veel minder fouten dan De Ligt. Ook krijgt juve een grote fanbase bij aan nieuwe fans uit Senegal en die hebben met 30 miljoen inwoners toch een groter bereik dan Nederland met 17 dus is het commercieel ook een stap vooruit.

11 juli 2022 om 15:32

Senegal 30 miljoen inwoners? Ik durf zonder na te kijken hoeveel het er wel zijn te stellen dat dat onzin is. Hooguit 20 miljoen.

11 juli 2022 om 15:38

Ja Koulibaly is wel goed alleen binnen nu en 2 jaar denk wel minder. Ben benieuwd, moeten alleen wel stoppen met Zaniolo als een soort wonderkind neer te zetten, 2 G/A is niet heel best natuurlijk, Molina daarintegen zou wel goed zijn

11 juli 2022 om 16:28

Senegal heeft net iets minder dan 17 miljoen inwoners, iets minder dan Nederland dus.

11 juli 2022 om 17:28

Waarvan een groot gedeelte niet eens de wedstrijden kan zien.

11 juli 2022 om 15:20

Het is me een raadsel hoe Koulibaly nog bij Napoli speelt. Die had allang bij een Barca, Real of United moeten spelen, als je kijkt wat daar rondloopt de laatste jaren, sommige zijn de helft zo goed als Koulibaly

11 juli 2022 om 15:31

Twee van de drie teams die je opnoemt zijn gewoon een stapje terug of opzij.

11 juli 2022 om 15:35

Het kappotte Barcelona speelde vorig jaar nog Napoli helemaal zoek 🤣

11 juli 2022 om 17:21

Ja man, stapje omlaag idd tuurlijk man. Oh wacht, een zoekende in geldnood barca speelde vorig seizoen Napoli nog scheel! Hmm.

11 juli 2022 om 15:22

Ik vraag me soms serieus af of je wel echt voetbal kijkt. Op basis waarvan is de beste verdediger van Juventus, laatste seizoen, (vorig jaar 21-22 jaar oud) is hij overschat? Hij wordt op dit forum volgens mij eerder gruwelijk onderschat, als ik zie hoeveel kritiek hij hier krijgt. Hij moest zich op die leeftijd staande houden in een gammele ploeg in verval en heeft dit meer dan prima gedaan. Welke verdediger/middenvelder van Juventus is beter uit de verf gekomen dan hij in de afgelopen 2 jaar?

De Ligt is zo jong, zoveel ervaring al en die gaat zeker omdat hij een centrale verdediger is nog zulke grote stappen maken als hij richting de 25-26 jaar oud gaat. Hoe kun je dat een vooruitgang vinden?

11 juli 2022 om 15:40

Het is niet zo moeilijk hoor de meeste mensen zien hem ongelukkig optreden bij Oranje en kijken verder zelden naar Juve dus hebben compleet gemist hoe belangrijk hij daar is.

11 juli 2022 om 15:24

Ik heb redelijk wat wedstrijden van Juve bekeken en De Ligt was gewoon veruit de beste verdediger daar het afgelopen seizoen. Mensen vergeten het wel eens, maar hij is nog pas 22 he. Die foutjes worden er nog wel uitgehaald. Ik denk dat hij bij Bayern echt gaat uitgroeien tot de beste verdediger ter wereld. Denk echter dat het ook voor Juve beter is om Koulibaly te hebben in plaats van De Ligt gezien hun speelstijl en andersom geldt hetzelfde voor Bayern. Zeggen dat hij overschat wordt is niet bepaald fair, al zal er vast nog wat sentiment van het afgelopen EK in meespelen wat ik overigens met je deel

11 juli 2022 om 16:05

Precies ja. En zelfs al kijk je niet naar zijn leeftijd, welke verdediger is er nou echt foutloos? Bij de Ligt wordt het alleen nog meer bekeken omdat hij 1 periode er een paar op rij had.

11 juli 2022 om 16:36

Hij maakt cruciale fouten die Juve gewoon de kop kosten, dat zijn de feiten en dat mag niet als je als topverdediger aangemerkt wordt.

11 juli 2022 om 20:08

Natuurlijk kan hij bij Bayern uitgroeien tot een wereldtopper, maar je beoordeeld spelers op de actualiteit en dan mag je af en toe toch kritisch zijn als een speler een fout maakt? Waar hij over twee jaar staat is op dit moment nog niet belangrijk

11 juli 2022 om 22:56

Misschien een gekke optie maar is die Turkse jongen geen optie die eerst bij Juve speelde? Demiral heet hij volgens mij, wel een wat wilde speler maar misschien inmiddels war rijper geworden. Zat die niet bij atalanta?

11 juli 2022 om 16:13

Vooruitgang binnen de serie A zeker, Koulibaly is heel erg goed.
Ik denk toch dat kijkend naar de toekomst Bayern er goed aandoet om De Ligt binnen te harken want die gaan van Sule naar De Ligt.. dat is in mijn ogen dan weer een vooruitgang.

11 juli 2022 om 16:15

@aqua

Ben het niet met je eens. Ik denk juist dat hij bij Bayern meer past en op zijn plek is. De cultuur en speelstijl in Italië en dus Turijn zijn wel verschillend.

Bij zijn vertrek bij Ajax was er al een hele discussie betreft het pad wat Matthijs koos. Ik denk dat dit het juiste pad is geweest en dat hij in Italië zeker stappen heeft gemaakt en zich sterk ontwikkeld. Om dan nu naar Bayern te gaan lijkt me een perfecte stap. De omgeving is wat meer bekend (al was de integratie van de Ligt in Italie prima). Het spel wat gespeeld wordt ligt hem een stuk beter denk ik en het is toch weer een stap omhoog maar in een meer geolied team.

Koulibaly is al 31 jaar, met Matthijs trek je een verdediger aan die al enorme ervaring heeft voor zijn leeftijd en nog steeds kan groeien. Lange termijn investering is dit.

Ik zie de Ligt wel goed passen bij Bayern, en blijkbaar denken ze in Bayern daar ook zo over.

11 juli 2022 om 16:23

alweer een drogredenen erbij, Juve was juist perfecte club voor hem en had leermesters als Chelini en Bonucci toch heeft hij het alsnog niet kunnen maken bij Juve

11 juli 2022 om 17:04

@aqua1:

Heb je uberhaupt de reactie goed gelezen?

Kijk je uberhaupt wel naar de Serie A?

Ongelofelijk niveau hier soms..

De grootste drogreden is wel dat hij gefaald is bij Juventus. Hij is zeer geliefd bij de fans, heeft zichzelf in de basis gespeeld, Bayern is bereid om een mega bedrag neer te tellen, maargoed Aqua weet het beter.

Zoals in Italiaanse media ook vaak beschreven is had hij een stroeve start maar is zijn 3e seizoen erg sterk geweest. Dit heeft ervoor gezorgd dat zelfs de twijfelaars (die in het begin er in grote aantallen waren) momenteel ook gedraaid zijn.

Hij is zelfs als 3e beste verdediger opgenomen het afgelopen jaar in diverse media verkiezingen. (achter Koulibaly en Skriniar).

Maargoed dit zal wel weer drogredenen zijn uit Italië van fans (ook neutraal) die elke week de wedstrijden kijken...

11 juli 2022 om 17:05

Niet kunnen maken? Hij speelt toch gewoon vrijwel alles? Mensen die daadwerkelijk Juve kijken zijn overwegend zeer positief maar weten ook dat als hij weg wil dit wel het juiste moment is om nog te cashen voor hem.

11 juli 2022 om 16:18

Ik geloof niet dat de mindere prestaties van Juve de afgelopen jaren op het conto van de Ligt komen, in die wedstrijden die ik zag van Juve vond ik hem zeker niet de minste (moet ik toegeven dat ik niet wekelijks alle wedstrijden van Juve zie).
Koulibaly is ook een prima verdediger natuurlijk, schat aan ervaring, alleen niet meer de jongste en ik heb alleen ook niet het idee dat hij nou een klasse beter is dan de Ligt.
Ze zullen bij Juve moeten gaan bouwen aan een team dat weer mee kan doen om het kampioenschap en of het dan zo slim is om een 22 jarige speler in te ruilen voor een 31 jarige weet ik niet

Zou hem wel een verrader vinden, al het mooie wat hij bij de fans heeft opgepakt. Wordt zo door de wc gespoeld.

Dan ga je er erg op vooruit en hou je nog waarschijnlijk geld over.
Moet zeggen dat juve best goed besig is deze transferperiode.

11 juli 2022 om 15:26

Erg op vooruit is overdreven, beide goeie verdedigers. De Ligt is veel meer waard aangezien hij bijna 10 jaar jonger is

Koulibaly is beter dan De Ligt dus zou er als Juve fan 0% rouwig om zijn en je maakt ook nog dikke winst met een transfersom!

De ligt moet sws zsm weg daar en naar Bayern gaan

Wat mij betreft mag De Ligt voor het juiste bedrag gewoon gaan hoor. Met dat geld halen we Koulibaly, Zaniolo en hopelijk nog Molina. Dan hebben we het deze transferperiode het gewoon heel goed gedaan.

Ondanks dat ik het een hele sterke verdediger vind, Zie ik hem liever bij Napoli blijven. Dan zou ik liever voor Bremer gaan hoewel Inter dicht bij zijn komt is. Iig hoop ik wel dat het zsm officieel is dat De Ligt naar Bayern München gaat

11 juli 2022 om 15:23

Zou het alleen logisch vinden als bonucci zou vertrekken. Koulibaly en bonucci als nieuwe defensie wordt ik niet veel warm van. Milenkovic (Fiorentina) is ook een goede optie overigens.

11 juli 2022 om 15:33

Zou Juve niet volgend seizoen bijvoorbeeld met : Koulibaly - Milenkovic kunnen spelen? Lijkt een geweldig duo waar echt alles inzit en ook zullen ze er direct staan met al die Serie A ervaring.

11 juli 2022 om 16:11

Koulibaly zou een versterking zijn, maar ik verwacht het niet. krijgt hij alleen maar narigheid van. Milenkovic en Bremer zou mooi zijn

11 juli 2022 om 22:40

Bremer zou idd de ideale aankoop zijn. Wat een speler is dat zeg.

Ik vind Koulibaly helemaal niet beter dan de Ligt en ook nog eens 9 jaar ouder. Zonder restwaarde. De Ligt gaat alleen maar beter worden

11 juli 2022 om 15:34

Hoe kan je dit zeggen zonder in de lach te schieten? Koulibaly niet beter dan de Ligt, dan heb je echt geen wedstrijd van de beste heren gezien. De Ligt ligt op dit moment ook vrijwel stil in zijn ontwikkeling.

11 juli 2022 om 15:37

Hij ligt zo stil in zijn ontwikkeling dat Bayern er een godsvermogen voor wil neerleggen. Zouden zij er iets meer verstand van hebben?

11 juli 2022 om 15:40

Bayern haalt hem omdat hij jong is en weg wilt, hij heeft zeker geen foutloos seizoen en ik kan zo vijf verdedigers opnoemen die het dit seizoen beter hebben gedaan

11 juli 2022 om 16:17

Godsvermogen haha, juve moet hem al met verlies verkopen. blij zijn dat er nog een club is die 70 miljoen wil betalen. als hij zo goed is wil Inter hem ook wel 1 op 1 ruilen met Bastoni toch ?

11 juli 2022 om 19:15

Klinkt heel logisch dat Bayern tientallen miljoenen wil neerleggen voor een speler waar ze geen vertrouwen in hebben en omdat hij weg wil en jong is leggen ze het geld maar neer. Zo werkt het niet he?

Er wordt vandaag NOG geen akkoord verwacht volgens het Duitse SKY( Plettenberg, een hele goeie). De deal zal wel doorgaan maar vandaag zal het moeilijk worden. Upa zal trouwens 100% blijven, bevestigd door meerdere goede Duitse bronnen. Hij wil zeker niet weg, Nagelsmann&co rekenen zeker op hem. Onder JN wordt er ook met es met 3 achterin gespeeld dus dan spelen Upa-De Ligt-Hernandez 7/10 keer. Upa was wisselvallig de eerste 5/6 maand maar de laatste 2/3 speelde hij echt als een beest , kortweg hij had een aanpassint nodig.

Dan zullen ze toch een beter bod mogen uitbrengen.. Dat bod volgens de Duitse bronnen gaat natuurlijk niet geaccepteerd worden. Althans dat zou me sterk verbazen.. Denk dat de Italiaanse bronnen het daar dichter bij gaan hebben met die 80 a 85 miljoen of 60 miljoen + een speler..

Koulibaly, heel erg goed voor korte termijn maar daarmee ook niet mijn favoriet. Liever Bremer die veel jonger is en qua loon een pak minder zal vragen.

11 juli 2022 om 15:41

Bremer kan je denk ik vergeten. Ik volg veel inter nieuws en alles lijkt erop dat hij naar inter gaat. Persoonlijk akkoord is er al een tijdje en inter is sinds gisteren aan het onderhandelen met Torino. Daarnaast kan Koulibaly nog wel wat jaartjes mee. Kijk bijvoorbeeld naar Bonucci en Chieleini die ook dik in de 30 zijn en nog ene hoog niveau haalde. Juve was ook geïnteresseerd in Gabriel van Arsenal maar weet niet of hij haalbaar is.

11 juli 2022 om 15:42

Bremer gaat naar Inter, wilt alleen Inter en heeft al echt maanden een akkoord vgm. Torino Juve ligt ook wel gevoelig, al ligt Napels Juve dat natuurlijk ook, ben wel benieuwd wat hij gaat doen, zag op Fabrizio dat een directeur van Napoli vgm zei dat de kans klein was dat hij vertrok en dat ze hem aanvoerder willen maken

11 juli 2022 om 15:47

Iedereen ligt gevoelig bij juve hoor. Dus daar zou ik me niet druk om maken. Verder verwacht ik ook dat Bremer naar inter gaat.

Dit zou echt een goede deal zijn voor Juve. De ligt is een goede speler maar het is niet dat hij zo sterk speelde dat hij onvervangbaar is. Met Koulibaly ga je er nog op vooruit ook en met het geld wat je overhoud kan je ook nog Molina van Udinese en Zaniolo van Roma halen waar ze toch zeer in geïnteresseerd zijn.

Willen ze het bij Juve niet begrijpen ofzo!! Koulibaly wilt niet naar Juve heeft hij al zovaak gezegd.

Oh oh Juve!!
Koulibaly, Pogba, nog meer spelers zonder restwaarde. Ik zou toch ook in iets jongere spelers investeren. Anders wordt t FC Traplift.

11 juli 2022 om 15:47

Barzagli en Pirlo waren ook 30 en zonder restwaarde, en hoe is dat afgelopen?

Koulibaly zou ideaal zijn maar ik ga er niet van uit, is een legende in Napels. Bremen, Milenkovic acht ik wel haalbaar

11 juli 2022 om 22:41

Bremer zou nog beter zijn dan Koulibaly, maar die gaat naar Inter dacht ik.

Koulibaly lijkt me toch straf, vooral omdat er geruchten waren dat hij niet als een verrader wou gezien worden in Napoli zoals Higuain. Zou ook spijtig zijn als hij zijn status in Napoli zo helemaal teniet doet. Verder is het voor Juve ook de vraag of ze wel voor zo een dure 31-jarige verdediger moeten gaan, Bonucci is ook al 35 dus zouden ze toch eerder moeten kijken naar hun verdediging wat te verjongen.

De Ligt moet het contract goed lezen. Sraks staat er dat bij 1 of meerdere hansballen zijn slaris met 1 of meerdere miljoenen daalt.
Ik vind het overigens niet zo slim van hem om richting Bayern te gaan. Dat moet je eindstation zijn, want je komt nooit meer weg

Nog een neiwue rechtsback en een nieuwe linksback.

Er moet sowieso nog een middenvelder bij.

Weet niet hoelang chiesa er nog uitligt maar wr moet nog een buitenspeler bij.

En het liefst 2 nieuwe centrale verdedigers. Bonnuci en 1 ander is niet genoeg.

Ik droom. Ik weet het.

Ik vind Koulibaly een tool en de Ligt een toekomstig leider. Wat ik daarmee bedoel is niet negatief bedoelt richting Koulibaly, maar net zoals dat Chiellini een leider is en Bonucci de tool die naast hem goed functioneert maar niet zonder hem functioneert.

Dit probleem hebben heel veel clubs in de top momenteel en ze blijven allemaal lang vasthouden aan de oldies (silva/chiellini/ramos), maar ze kunnen niet de volgende leiders spotten omdat ze vaak minder opvallend zijn dan de tools.

In mijn ogen is Bayern dus goed bezig met een toekomstvisie als ze de Ligt halen en Juventus zal hopelijk toch wel beter gaan kiezen dan een tool als Koulibaly.

Zelf vind ik Ginter van Monschengladbach al 2 jaar een best-buy voor elke club die een leider nodig heeft

Ik vind Koulibaly en de Ligt gelijkwaardig. Het zijn verdediger die net onder de wereldtop zitten, waarbij de Ligt de potentie heeft om wereldtop te worden ondanks zijn redelijke periode bij Juventus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren