Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Al-Hilal rondt deal af en haalt na Neves volgende topspeler naar Saudi-Arabië

Laatste update:

Kalidou Koulibaly heeft Chelsea definitief verlaten voor Al-Hilal, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De 32-jarige mandekker komt voor 23 miljoen euro over uit Londen en tekent een contract tot medio 2026. De Senegalees voegt zich daardoor bij Rúben Neves in Saudi-Arabië, die zijn transfer naar Al-Hilal vrijdagavond afrondde.

Koulibaly is een van de vier spelers van Chelsea die de Premier League deze zomer verruilen voor de Saudi Pro League. Naast de verdediger staan ook Edouard Mendy (naar Al-Ahli) en Hakim Ziyech (naar Al-Nassr) op het punt om naar het Midden-Oosten te vertrekken. N’Golo Kanté heeft zich daarnaast transfervrij aan Al-Ittihad verbonden, de club waar ook Karim Benzema een miljoenencontract heeft getekend.

Al-Hilal eindigde afgelopen seizoen op de derde plaats in Saudi-Arabië, op dertien punten afstand van kampioen Al-Ittihad. De ploeg uit Riyad wil dat gat gaan dichten door flink te investeren, wat ertoe heeft geleid dat Neves al op 26-jarige leeftijd is vertrokken uit Europa. De Portugese spelmaker komt voor 55 miljoen euro over van Wolverhampton Wanderers en heeft, net als Koulibaly, een contract voor drie seizoenen getekend bij Al-Hilal.

Chelsea nam Koulibaly vorig jaar zomer voor 38 miljoen euro over van Napoli. De Senegalees maakte dit seizoen in 32 wedstrijden zijn opwachting voor the Blues, waarvan 29 als bassispeler. Eerder kwam Koulibaly uit voor KRC Genk en FC Metz. De rechtspoot is de vijfde speler die Stamford Bridge deze zomer achter zich laat. Naast Kanté vertrokken ook Tiemoué Bakayoko (contract verscheurd), João Félix (terug naar Atlético Madrid, dat hem had verhuurd) en Denis Zakaria (terug naar Juventus, dat hem had verhuurd).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze doen goed hun best daar in Saudi-Arabië! De ene topspeler na de andere.. Wat verwacht je anders met al die miljarden in dat land?

25 juni 2023 om 19:49

Oprecht ik ga volgend seizoen wel een paar topwedstrijden meepakken op een streampje. Al Nassr tegen Al Ittihad kan zomaar veel vermakelijker zijn dan Nottingham Forest vs Burnley.

25 juni 2023 om 20:31

hmm, ik zou daar nog niet zo zeker van zijn.
De ambiance bij de Engelse wedstrijden is toch echt ongeëvenaard. Bovendien is het niveau van elke club wat tegen Premier League voetbal aanzit een stuk hoger dan de Saudische league. Ondanks de aanwezigheid van een aantal top spelers.

25 juni 2023 om 20:38

Welke ambiance? Ik zit thuis voor de buis.

Jij hebt afgelopen seizoen dan niet naar Wolves - Fulham gekeken.

25 juni 2023 om 20:56

Wat verwacht met al die miljarden hier in het westen? Of geldt dat alleen in Saudie Arabië??

25 juni 2023 om 21:49

Bij de meeste clubs komt dat geld nog grotendeels uit de inkomsten van het voetbal (naast een stel rijke eigenaren als ze die hebben), je gaat me niet vertellen dat de competitie uit Saudi-Arabië genoeg geld genereert om meerdere salarissen van 100 miljoen per jaar te betalen.

25 juni 2023 om 22:35

Nogal een slecht argument. Buiten het commerciële aspect komt bijna al het geld van buitenlandse eigenaren. Daarnaast speelt het sportieve plaatje hier nog veelal een hele grote rol. Met alle respect naar de SA competitie, maar spelers uit Europa verkassen daar naartoe voor de centen. Daar hoeven we geen doekjes om te winden.

Begrijpelijk dat hij deze stap maakt maar ik hoopte toch echt dat hij bij Chelsea zou vlammen.

Ben benieuwd hoe lang dit door gaat met topspelers die naar de zandbak gaan. Ik mis wel de salarissen bij deze voetballers, erg benieuwd waardoor ze volmondig ja zeggen tegen deze aanbiedingen.

25 juni 2023 om 19:52

Nou.. als je goed hebt opgelet staat er bij iedere speler die tot nu toe daarheen is gegaan wel het salaris erbij. Alleen toevallig in dit artikel niet.. maar dat komt nog wel een dezer dagen. Zo was het salaris van Ziyech bij Al-Nassr, 30 miljoen per jaar, voor mij ook een leuk weetje.

25 juni 2023 om 23:42

@bdb030, het salaris van ziyech is 12/13 miljoen bij al-nassr.

25 juni 2023 om 19:59

Saudi arabie nog steeds een zandbak noemen, dan zie je maar weer eens hoe gehersenspoeld jullie zijn door de nederlandse media

25 juni 2023 om 20:11

Dan kunnen ze zichzelf beter voelen. Heel denigrerend. In Saoedi Arabië noemen Nederland gewoon Nederland en zeker niet "kaasland" ofzo.

25 juni 2023 om 20:21

Het is toch ook een bijzonder land? Waar mensenrechten nou niet echt het meest belangrijkste is. Verder zou ik als hypocriete Nederlander ook voor een degelijk salaris daarna toe gaan. Maar kom op vergeleken met Nederland is SA echt een land wat nog behoorlijk achterloopt op onze normen en waarden.

25 juni 2023 om 20:25

wat dan? vgm is 90% van het land een woestijn... dan is het toch niet heel gek dat mensen het een zandbak noemen?

ik had je gelijk gegeven als mensen het een zandbak noemen als ze in de laatste jaren het land vol hadden gebouwd en er geen woestijn meer te zien is... maar goed dat gaat nooit gebeuren.

het is en blijft een zandbak (waarom is dit trouwens negatief in jou ogen?).

leuk dat er mensen heen gaan om wat geld bij elkaar te harken, hun goed recht.

25 juni 2023 om 20:26

@sociomasia, je hebt letterlijk geen idee wat je praat, mensenrechten heeft iedereen daar, net zoals het de meeste veilige land is maarja nogmaals , jullie zijn allemaal gehersenspoeld

25 juni 2023 om 20:29

Wat zijn de mensenrechten van homoseksuelen in Saoedi-Arabië?

25 juni 2023 om 20:31

Yoelyoel niet te veel huilen. SA is een toch ook gewoon een woestijn (= grote zandbak). Volgens Wikipedia:

Climate: most of Saudi Arabia follows a desert climate, with exceptions
Terrain: mostly desert covered, some mountainous areas and plains

Net zoals Nederland een polder genoemd wordt. Daar doet ook niemand moeilijk over.

25 juni 2023 om 20:34

@lierse Saudi Arabië, die hebben toch een Koning die een kritische journalist in stukjes liet hakken in een ambasade in Istanbul? Gewelidg leider.

Maar goed. Zoals Yoelyoel zegt: wij zijn allemaal gehersenspoeld.

Verder schrijft Amnesty International het volgende over mensenrechten in Sa:

De vrijheid van meningsuiting wordt ernstig beknot, er worden regelmatig executies en lijfstraffen uitgevoerd, er vinden oneerlijke rechtszaken plaats, de sjiitische minderheid wordt stelselmatig gediscrimineerd en vrouwen hebben veel minder rechten dan mannen.

25 juni 2023 om 20:35

@lierse1997, je kan gewoon homo zijn daar, ga alleen niet buiten lopen zoenen als man zijnde met andere man voor de ogen van kinderen, dan word je helaas wel opgepakt, een regel dat ze hier in nederland ook moeten plaatse

25 juni 2023 om 20:37

Yoelyoel25 jij bent ziek in je hoofd

25 juni 2023 om 20:37

@achterman blijf jij maar in de kleine bubbel van jou leven, ook jij hebt geen idee waar je over praat

25 juni 2023 om 20:44

Mooi mensenrecht dan. Op de casus Khasoggi ga je ook niet ingaan zeker?

25 juni 2023 om 20:46

PDA regels gelden overigens niet alleen homoseksuelen maar iedereen.

25 juni 2023 om 20:49

Inderdaad niet netjes naar zandbakken om ze te vergelijken met een van de lelijkste landen ter wereld.

25 juni 2023 om 20:51

@lierse1997, jamal was een spion die voor de engelse werkte en voor de bbc, hij heeft vele geheime saoedische documenten gedeeld met engeland

25 juni 2023 om 20:56

Lierse, wat is er mis met die regel dan? Of moeten kinderen alle viezigheid van sommige volwassenen meekrijgen?

25 juni 2023 om 20:56

Dan snij je hem maar in stukjes op een consulaat?

25 juni 2023 om 20:57

Kussen op straat is viezigheid tegenwoordig? Hand in hand lopen is viezigheid?

Homoseksuelen staan elkaar echt niet droog langs achter te pakken op straat hoor.

25 juni 2023 om 21:01

Yoelyoel25, verkondig geen onzin. Homoseksualiteit wordt helemaal niet geaccepteerd en seksuele handelingen van diens aard zijn illegaal. Saudi Arabië is vast een mooi land, maar de normen en waarden die wij als basis hanteren komen niet overeen. Daar kunnen we van alles over vinden, maar de term zandbak gaat wel op. Strooien met geld en topspelers contracteren is geen verschijnsel van een voetbalcultuur en/of faciliteiten om de volgende generatie Saudische voetballers optimaal te begeleiden.

25 juni 2023 om 21:01

Yoelyoel Ik ben heel bang dat jij in de gene bent die in een hele kleine bubbel zit. Als ik moet raden zit jij in twee kleine bubbeltjes:

Eentje is de bubbel 'complottheoriën'. De andere bubbel heet 'islam'.

En over Khasoggi: Toevallig heb ik zijn dochter niet zo heel lang gelden een keer ontmoet die nog steeds (en dat zal ze de rest van haar leven doen) strijd voor rechtvaardigheid voor haar vader. Dat jij denkt dat die man een spion was maakt jou denk ik eerder gehersenspoeld dan de de rest van ons op dit forum.

25 juni 2023 om 21:03

@Lierse - ik vind het beste een goede regel. Geen PDA want idd, dat hoeft niet iedereen te zien. Dit geldt voor iedereen in SA en niet alleen homoseksuelen.

25 juni 2023 om 21:05

Ja dat zijn dingen die een kind niet mee hoeft te krijgen. Een kind moet een kind zijn en hoeven de intieme dingen tussen mensen niet mee te krijgen. Prima als je aan elkaar wilt zitten maar doe dat lekker thuis.

25 juni 2023 om 21:06

Ik vind het een uitzonderlijk belachelijke instelling. Wat is er in hemelsnaam mis met elkaars hand vasthouden of een knuffel geven.

25 juni 2023 om 21:08

Er zijn dus gewoon relatief veel (oke niet echt natuurlijk) mensen in Nederland die vinden dat je zoenen in het openbaar moet verbieden. Is toch hilarisch 🥲

25 juni 2023 om 21:09

Inderdaad Aze/che. Twee mensen, of het nu een hetero stel is of ene homo stel, hand in hand zien lopen is erg traumatisch voor een kind.

Ook een kus op de wang, nadat je partner bijv. een cadeautje voor jou heeft gekocht in een winkel is echt 'vies'. Erg traumatisch voor die kinderen.

Haha echt die reacties op dit forum. Laat toch maar zien dat er een groep mensen in Nederland is die zo'n 50 jaar achter lopen.

25 juni 2023 om 21:18

Lierse, met elkaars hand vasthouden en een knuffel geven is niks mis, vind ik. Doelde meer op je eerste vraag. Kussen/zoenen hoeft van mij niet op straat hoor. Bovendien is handje vasthouden bijv. voor mij wel normaal maar in veel van die landen is dat voor de gewone man en vrouw helemaal niet iets normaals. Laat staan een land als SA, zelfs in mijn eigen land is er altijd wel iemand die dan tegen me schreeuwt ''doe dat lekker thuis''. Dus nee het is daar niet zo normaal onder de bevolking als voor ons. Daarom ok niet zo gek dat de overheid daar regels aan verbindt.

25 juni 2023 om 21:22

En jij gelooft oprecht dat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen mannen die de handen van mannen vasthouden en die de mannen van vrouwen vasthouden?

25 juni 2023 om 21:43

Zo, zonnesteekje opgelopen AZE/CHE?

25 juni 2023 om 21:49

Nee dat staat ook nergens in mijn tekst. Dat zal vast wel gebeuren, zowel in maat waarin het gehandhaafd wordt als de strafmaat. Veranderd niks aan het feit dat beide verboden zijn.

25 juni 2023 om 22:01

Als er in het ene geval gedoogd wordt en het andere niet is er geen sprake van gelijke rechten.

25 juni 2023 om 22:04

De andere bubbel heet ‘islam’.

Hoe kom je erbij dat hij moslim is ? Wel kinderachtig en laag van je om een geloof hierbij te betrekken dat 2 miljard volgers heeft. Waarschijnlijk zit jij op een homosexuele bubbel

25 juni 2023 om 22:31

Jawel op dit punt hebben ze gelijke rechten, want jij weet niet waardoor er gediscrimineerd wordt. Is dat van bovenaf(beleidsbepalers) opgelegd of is de agent die een homostel wel aanpakt en een heterostel niet, gewoon een homo hater.

25 juni 2023 om 22:43

Feitelijk gezien hebben ze geen eigen rechten als het bij de ene wel gedoogd wordt en bij de andere niet. En zou het in een land waar homofilie letterlijk verboden is bij de wet door de overheid zijn opgelegd denk je?

25 juni 2023 om 22:58

Geen idee of de overheid tegen de politie zegt, pak het bij homo's aan en bij hetero's kijk je de andere kant op. Wat ik wel weet is dat ze op dit punt een wet hebben die voor beide hetzelfde is.

25 juni 2023 om 23:06

Ook gewoon niet waar. Het is feitelijk verboden homoseksueel te zijn. Die wet bestaat voor hen dus niet, omdat ze überhaupt niet mogen bestaan in dat land.

En zelfs als we even aan dat punt voorbijgaan dan nog is een wet die niet gepraktiseerd wordt ook volkomen waardeloos.

25 juni 2023 om 23:06

Ik zie regelmatig mannen hand in hand lopen met een jurk aan. Zelfs Bert van Marwijk deed er aan mee.

25 juni 2023 om 23:07

Nee hoor ben gelukkig getrouwd met een vrouw. En waarom de islam? Uit welke hoek komt alle homo haat? Dus niet zo gek om dat te bedenken. Zeker niet in combinatie met het verdedigen van SA.

26 juni 2023 om 00:23

Klopt, alleen de 1 iets meer dan de ander. Heet recht vd vrouw is daar zo ongeveer het aanrecht om het over de rest maar niet te hebben

26 juni 2023 om 00:30

Lul niet. Vrouwen hebben minder echten. Homo's geen. En moderne slavernij is heel normaal. Er wordt daar geld verdiend over de rug van minderheden en elke voetballer die daar heen gaat en dat aanneemt handelt met bloedgeld.

26 juni 2023 om 01:22

@lierse

Wat vind je van de toeslsgaffaire waarbij minderheden constant gediscrimineerd werden door de belastingdienst?

26 juni 2023 om 07:20

Ga je nou serieus de toeslagenaffaire aanhalen om Saudi-Arabië te verdedigen? Ik word zo moe van dit groepsdenken. Je bent moslim en daardoor ga je het opnemen voor een achterlijk land met kleuters als leiders.

26 juni 2023 om 08:11

@Jason de toeslagaffaire is vreselijk. Maar weet je wat het verschil is tussen SA en NL? Hier mogen we kritisch zijn op onze overheid en hebben we onafhankelijke journalistiek die dit soort misstanden aan het licht brengt. Verder proberen we dan een oplossing te vinden voor de gedeputeerde. Gaat dat altijd perfect en vlotjes? Nee, maar we proberen het wel.

26 juni 2023 om 09:30

Best wel goed sinds Gordon in de buurt woonde

26 juni 2023 om 12:01

Ik vraag me af hoelang mensen doorgaan met denigrerend naar de zandbak gaan. Die zandbak ziet er beter uit als hier Volendam rkc. En zon 26 jarige neves kan na 2 seizoenen nog naartoe waar hij wil. Carrasco ging naar japan en is gewoon weer Atletico speler. mensen gaan ook gewoon naar amerika zonder kritiek

26 juni 2023 om 14:22

Weet je waarom die er zo goed uit ziet? Omdat hij voor 0 euro wordt gemaakt door slaven. Daarom. Sa staat in de top3 van landen met modern slavernij. En jullie vinden dit allemaal maar leuk. Bespottelijk.

26 juni 2023 om 14:37

Volendam - Rkc geven spelers dan ook geen 100mil salaris per jaar. En daarnaast ging Carrasco toch echt naar China. Dat er (minder/geen) kritiek is op spelers die naar Amerika gaan kan je inderdaad je vraagtekens bij zetten.

26 juni 2023 om 16:53

Ik hoop dat die vraag niet serieus stelt! Money my dear. Money !!

Van al onze aankopen van vorig jaar zomer zou ik juist bij Koulibaly verwacht hebben dat hij het goed zou doen. Ik had echt totaal niet voorzien dat hij het zo belabberd zou doen in een driemansverdediging! Het is mooi voor Chelsea dat er nu zo’n 300K per week van de loonlijst verdwijnt, maar ik voel me niet geroepen om Koulibaly’s vertrek te vieren.. Ik gun hem het beste, maar Chelsea heeft weer een speler bijgeschreven op de lijst met wereldtoppers die in het blauw geflopt zijn..

25 juni 2023 om 20:03

Ja echt jammer dat het niet eruit kwam, vooral met een 3 mans verdediging wat het gemakkelijker zou moeten maken. Hij gaf trouwens zelf al aan dat de PL veel sneller is. Dat hij in de Serie A na een aanname een moment had om te denken over zijn volgende move of pass. Maar in de PL moest hij al tijdens zijn aanname denken over zijn volgende move.
Had verwacht dat hij niveau en tempo wel zou kunnen halen (en misschien zou het nog gebeuren ook als hij bleef in de PL) maar nu heeft ie JT voor niks gebeld.

25 juni 2023 om 21:13

Nou ja, echt een topper is het toch ook niet? Groot, traag, draaicirkel van een Leopard tank en goed voetballen kan hij ook niet.
Gedijdde blijkbaar wel in Italië door het trage tempo. Als het echt een top verdediger was, was hij wel eerder naar de top getransfereerd vóór zijn 31e...

Hij heeft al die jaren gewacht om een overstap te maken naar een topclub in de PL en gaat na een jaar al naar Saoedi-Arabië. Tja het kan snel gaan. Maar ja hij was gewoon niet goed genoeg voor Chelsea. Speelde een belabberd jaar en ook was die te inconsistent.

Wat is er gebeurd met Mendy bij Chelsea? Als hij vertrekt zal Chelsea wel een nieuwe nummer 1 halen toch? Of is Kepa nu weer nummer 1?

25 juni 2023 om 20:05

Ze kijken rond voor een keeper maar geniet niet de prioriteit. Het zou ook geen straf zijn om het seizoen in te gaan met Kepa.

25 juni 2023 om 20:10

Mendy is is S.Arabië en zal morgen tekenen. Verwacht dat er een nieuwe keeper aangetrokken word . Ze zullen wel moeten

Met alle respect, Neves en Koulibaly zijn toch geen topspelers op dit moment. Groot gelijk dat Koulibaly gaat afbouwen nu

Nog even flink cashen om zo de generaties na jou nog even veilig te stellen en het goede doel te steunen. Al die jaren keihard getraind, dikke prima

Deze competitie gaat echt grooooot worden 🤣

Ik ga wat geks zeggen. Over een paar jaar spelen de SA clubs in de Europese Champions League.
Zou mij niets verbazen. Hier valt geld mee te verdienen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren