Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizarre onthulling: ‘Als vriend wilde ik hem niet naar het VAR-scherm roepen’

Laatste update:

Voormalig (video)scheidsrechter Mike Dean heeft met recente uitspraken voor veel ophef gezorgd. De 58-jarige Brit was in augustus 2022 de VAR bij het Premier League-duel tussen Chelsea en Tottenham Hotspur (2-2). Dean geeft een jaar na dato toe dat hij vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd niet ingreep om zijn ‘vriend’ Anthony Taylor te beschermen. “Het was een belachelijke beslissing”, aldus Dean.

Chelsea en Tottenham Hotspur zorgden destijds voor een heetgebakerde Londense derby De thuisploeg kwam tweemaal op voorsprong via Kalidou Koulibaly en Reece James, maar moest in de 96ste minuut alsnog twee punten inleveren door een rake kopbal van Harry Kane. Pierre-Emile Höjbjerg was verantwoordelijk voor de andere treffer van the Spurs. Aan de late gelijkmaker van Kane ging echter een discutabel moment vooraf.

Tottenham kreeg een corner, die via een kopbal van Eric Dier en een redding van Édouard Mendy leidde tot een nieuwe hoekschop. Die nieuwe hoekschop had eigenlijk niet gegeven mogen worden, daar Cristan Romero in de doelmond opzichtig aan de krullen van Marc Cucurella trok. De Spanjaard ging naar het gras, waarna zowel scheidsrechter Taylor als videoscheidsrechter Dean niet ingreep.

Dean erkent dat hij in het heetst van de strijd een verkeerde keuze maakte door Taylor niet naar het VAR-scherm te roepen. “Ik besloot na het trekken aan Cucurella’s haren door Romero niet in te grijpen, wat vanuit mijn oogpunt natuurlijk belachelijk was”, zegt Dean tegenover William Hill. “Als ik de tijd terug kon draaien, had ik Anthony naar het VAR-scherm gestuurd.”

Dean laat weten meerdere redenen te hebben gehad om Taylor niet naar het VAR-scherm te roepen. “Hij is naast scheidsrechter ook een vriend van me. Er was in de wedstrijd enorm veel gebeurd. Antony had beide managers tijdens de wedstrijd al meerdere keren gewaarschuwd. Het was een verschrikkelijke wedstrijd om te fluiten, zo zwaar van begin tot eind. Ik wilde hem nog meer leed (het missen van de overtreding, red.) besparen.” Op Twitter wordt vol verbazing gereageerd op de recente uitspraken van Dean. ‘Is dit een grap?’ en ‘schandalig!’, valt er onder meer te lezen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bizar... het meest bizarre is misschien nog wel dat hij denkt dat ie 'm zo helpt. Wat is er dan allemaal mis met je?

26 augustus 2023 om 01:16

Hoe kun je eigenlijk überhaupt 2 goede vrienden van elkaar als scheids en var hebben. Misschien denken ze ze zijn professioneel genoeg om niet aan vriendjespolitiek te doen, maar dit blinkt dus anders. Dat er in elk land maar zulke incompetente scheidsrechters kunnen zitten. Misschien als ze top scheidsrechters maar een fractie van een voetballer salaris bieden bij top prestaties, nemen ze het misschien wat serieuzer.

Zit hier de hele dag al met open bakkes naar te kijken. Ik kan me de woorden van Tuchel nog maar al te goed herinneren: "even in the dressing room the players know that he has something against us", refererend naar Taylor. Beschamend dat de beste competitie ter wereld zit opgescheept met zulke incompetente fossielen waar de Spaanse Lahoz bij verbleekt.

Niet veel later werd Tuchel trouwens ontslagen en wie weet wat een driepunter hier voor hem had kunnen betekenen. Als ik Tuchel was zou ik Dean en Taylor voor de rechter slepen, moet ook maar eens klaar zijn met die achterlijke regels dat je geschorst wordt als je je uitspreekt over arbitrage in Engeland. Dat zo'n vrij land zich het grondrecht op vrije meningsuiting laat ontnemen door een voetbalorgaan is al minstens net zo lachwekkend als het niveau van de scheidsrechters.



25 augustus 2023 om 21:32

Maar Taylor kan dit toch gewoon niet gezien hebben? En dat Dean hem niet naar het scherm roept, kan Taylor niks aan doen. Zullen we dan maar die VAR die de goal van Promes afkeurde tegen Chelsea met bewust de verkeerde lijntjes ook nu nog maar eens gaan aanklagen? Scheelde Ajax de volgende ronde van de CL en misschien wel meer. Zo zie je maar dat de VAR duidelijk ook fouten maakt. En ook bewuste. Het is belachelijk, maar daarom moet je ook de spelers de mogelijkheid geven een VAR-mogelijkheid aan te vragen, net als bij het hockey. En je verliest je mogelijkheid als je fout zit. 1 per helft oid.

25 augustus 2023 om 21:57

Je kan een discutabele buitenspellijn toch moeilijk gaan vergelijken met weigeren een scheidsrechter naar het scherm te roepen omdat het je vriendje is en je hem niet voor het blok wil zetten? Sorry hoor maar dan sla je de plank in mijn ogen meters mis. Jij benoemt een mogelijke fout, hier hebben we het over corruptie wat letterlijk wordt toegegeven.

25 augustus 2023 om 22:28

De Ajax-Chelsea wedstrijd was wel meer mee mis dan een discutabele buitenspellijn. Makkelijk top 3 meest dramatische scheidsrechterspartijen in de CL.
Verder kunnen we het er over eens zijn dat beide gevallen heel apart zijn volgens mij.

25 augustus 2023 om 22:56

Discutabele buitenspellijn? Zo zie je maar hoe selectief een geheugen is 😂😂. Ze gebruikten expres de verkeerde lijn. Ze lieten ook voor de eerste en tevens enige keer ooit niet het moment van de pass zien in hetzelfde shot. De UEFA heeft zelfs excuses aangeboden voor de verkeerde beelden, maar gezegd dat het toch echt wel buitenspel was. Nou, die beelden zijn ze nog steeds aan het zoeken. Check maar eens op Google. Overal zie je dat Promes nooit buitenspel stond. Dat was een bewuste fout van de VAR.Hier moet Taylor eerst nog naar t scherm om te beslissen, hij zou zelfs nog kunnen beslissen dat t niks was (kan ik me niet voorstellen, maar toch). Bij Ajax Chelsea besliste de VAR expres verkeerd. Maar dat je Taylor de schuld geeft hierboven van de fout tegen Spurs klopt ook niet. Taylor kan hier niks aan doen. En je wilt hem nota bene aanklagen. Kom op zeg.

25 augustus 2023 om 22:58

Jaap-Pieter: Die Chelsea Ajax wedstrijd ook. Bizar slecht gefloten van Rocchi.

25 augustus 2023 om 23:00

1. Massimo Busacca, Barcelona-Arsenal. Stuurt Van Persie met een onzinnige tweede gele kaart het veld af terwijl Arsenal overwicht had in Camp Nou.
2. Tom Henning Ovrebo, Chelsea-Barcelona. Ziet vijf zuivere penalties over het hoofd en stuurd Abidal onterecht weg met rood. Barcelona zou doorbekeren en de CL winnen.
3. Mark Clattenburg, Real Madrid-Atletico Madrid. Keurt de gelijkmaker van Ramos goed terwijl hij buitenspel stond, waarna Madrid de CL zou winnen.
4. Terje Hauge, Arsenal-Barcelona (CL finale 2006). Stuurt Lehmann met rood eraf en ontneemt Barcelona een goal. Met 1-0 maar 11 tegen 11 heb je een compleet andere wedstrijd.

Kunnen we stoppen met dat 'ajax is het grootste slachtoffer van Europa' plot wanneer we enkel potjes van Ajax kijken? De wereld is groter dan Ajax.

Edit: reactie op Jaap-Pieter.

25 augustus 2023 om 23:21

Formus, sjonge jonge zeg. Denk je nu oprecht dat ik zit te wachten op een discussie over een buitenspellijn van Promes zo'n 100 jaar geleden? We hebben het hier over de Premier League en de Engelse scheidsrechters, gemiep over Ajax doen we maar op de Ajax fora.

Het punt van Taylor kan ik wel beantwoorden, dat betreft een grotere lijn waarop hij opzichtig vaker 'de mist' in gaat wanneer hij Chelsea mag fluiten. Zo wilde hij Alonso geel geven toen een Spurs keeper hem half knock out trapte, mocht de keeper van Arsenal handballen buiten de 16 waarna ze de FA Cup wonnen, werd Batshuayi onbestraft zo hard nagetrapt dat hij bijna een operatie nodig had en kon Lord Maguire Azpiliqueta op Old Trafford neer judo'en zonder gevolgen. Waardoor dat gelijkspel bleef. Vrijwel altijd wanneer Taylor Chelsea fluit worden we erg opzichtig benadeeld door de man, de opener van dit seizoen tegen Liverpool was de eerste keer dat hij geen taferelen uit heeft gehaald.

Dat dus in combinatie met de betreffende wedstrijd waarin hij zelf dus ook miste dat Cucurella aan zijn haar getrokken wordt (het zal weer eens niet) en dan krijg je een optelsom waar menig Chelsea fan een slechte bloeddruk van krijgt.

25 augustus 2023 om 23:41

Dat laatste verklaard alles. Overal waar Chelsea bevoordeeld wordt, vergeet je, maar waar Cheslea benadeeld wordt, onthou je. Je gebruikt zelf ook oude voorbeelden. En je zegt dat Taylor aangepakt moet worden, die kan het gewoon gemist hebben. Of beseffen: zag het niet goed, daar is de VAR voor.Die bij Ajax was bewust expres gedaan. Eerst ga je er op in, noem je het discutabel, en erna moeten we de discussie maar stoppen omdat het lang geleden is. Toegeven is lastig.Oh, en die voorbeelden die je gaf voor meest discutabele zijn ook een eeuwigheid geleden. Waarbij Van Persie volgens de regels terecht geel krijgt. Of je het er mee eens bent, in de geest vd wedstrijd of wat dan ook, kan allemaal. Maar hij floot (hard) en Persie ging door. Sneu, maar ook stom.Die van Ramos was echt de fout vd grens, niet van Clattenburg. Maar die heeft later gezegd dat de grens 'froze'.Die rode kaart van Lehman kan volgens de regels. Was totaal niet leuk idd, maar als je snel fluit (en dat deden scheidsrechters toen veel sneller dan nu), dan kan dat. Kl*te voor de wedstrijd, maar geen ontzettende fout. En Lehmann had ook zijn geschiedenis tegen zich. Maar allemaal buiten het VAR tijdperk.En ja, dat Dean Taylor niet roept wegens vriendschap: bizar. Maar Taylor had alsnog de fout moeten zien en rood moeten geven. Je mag alleen de scheids overrulen bij een corner als er sprake is van duidelijk rood. Bij een goal of penalty is dat anders. Bij een corner toch weldegelijk wel. Dus dit was ook nog geen uitgemaakte zaak en was die corner wellicht ook gewoon genomen. Edit: die van Barca kan ik me nog vaag herinneren en die was wel wat discutabel. Maar 5 penalties weet ik echt niet meer. Die remontada van Barca tegen PSG vond ik bv ook heel twijfelachtig.

25 augustus 2023 om 23:58

Formus, hoe vaak moet ik je nu vertellen dat Ajax me hier echt geen ene kabouterderriere interesseert? Sorry maar het gaat je echt niet lukken om mij te betrekken in jouw verhoogde bloeddruk van die wedstrijd.

Wat me interesseert is dat Thomas Tuchel zijn baan verloor mede door falen van Taylor en dus deze corrupte Mike Dean, wat hij hier zelf duidelijk aangeeft. En dus dat Thomas Tuchel in zijn recht zou staan mocht hij actie ondernemen: het falen van deze heren heeft bijgedragen aan zijn verlies van de Chelsea baan. En Ja dat ik als Chelsea fan persoonlijk de pest in Taylor heb zal ik niet ontkennen, maar ik vind vanuit persoonlijk oogpunt dan ook niet dat enkel Taylor aangepakt moet worden. Het hele scheidsrechterkorps in Engeland moet overhoop, plus de regels met betrekking tot uitspreken over de arbitrage. Ik vind het een vorm van censuur en ik vind het vreemd dat niet meer Engelsen zich erover uitspreken, aangezien ook zij 'freedom of speech' in hun grondwet hebben staan.

Mocht je je niet kunnen vinden in mijn standpunt daarin, dan hoor ik het graag. Die remontada was ik trouwens helemaal vergeten, dat was inderdaad ook echt beroerd optreden van de arbitrage.



26 augustus 2023 om 08:44

Je mag iemand toch helemaal niet naar het scherm roepen voor een overtreding waar geen goal uitkomt of die rood moet zijn? Lijkt me wat zwaar om hier rood voor te geven en de goal komt pas uit de corner erna.

26 augustus 2023 om 10:31

Migi, de VAR mag bijvoorbeeld ook een vrije trap overrulen wanneer daar een doelpunt uit voortkomt. Die situatie hebben we hier ook: er wordt een corner gegeven waar een goal uit komt in plaats van een vrije trap aan Chelsea. Ook mag de VAR de scheids wel adviseren om naar het scherm te gaan wanneer hij denkt een overtreding gezien te hebben die de scheids gemist heeft. Los van of de VAR dan aan geel of rood denkt, al neigen dat soort gevallen natuurlijk vaker naar rood. Wat hier zeker niet misstaan had want het was pure frustratie van Romero, de bal was niet eens in de buurt.

26 augustus 2023 om 12:45

@john Terry Voeg daar maar ook Deniz Aytekin aan toe bij Barcelona - PSG 6-1. Dat was ook schandalig.

26 augustus 2023 om 15:02

Die rode kaart op Van Persie was niet onzinnig, hij trapte gewoon een bal weg nadat er gefloten was, wat gewoon een gele kaart is. Ook was die rode kaart voor Lehmann meer dan terecht, hij haalt Eto’o neer die was doorgebroken.

25 augustus 2023 om 22:00

Zullen we Tuchel en Conte dan ook voor de rechter slepen voor hun walgelijke gedrag langs de lijn. Misschien dat als zij de scheidsrechters ongestoord hun werk hadden laten doen (fout of goed) was dit wss nooit gebeurd.

Trouwens, als je zo schandalig veel geld uitgeeft zonder enige aanleiding heb je geen recht om over iets anders te klagen als je niet op eigen kracht wint.

25 augustus 2023 om 22:13

Ahh, we hebben weer een schreeuwert die het op geld moet gooien. Als je denkt dat dit probleem alleen bij Chelsea speelt dan heb je weinig kaas van de Premier League gegeten. Dit incident gebeurde dan toevallig bij Chelsea maar zo'n beetje elke fan van een PL ploeg heeft regelmatig te maken met arbitraire blunders.

25 augustus 2023 om 22:38

Vriend, er wordt hier letterlijk toegegeven dat het corruptie is. Jij probeert dst nog goed te prsten door als reden de uitgaven van cheksea te gebruiken. Je moet je diep schamen.

25 augustus 2023 om 23:46

Maar als het nou geen direct rood is? Dan mag de VAR toch niet ingrijpen bij een corner? Dit in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld een goal?

26 augustus 2023 om 06:50

Het ging om een doelpunt wat uit die corner kwam, var had degelijk wel wat te zeggen. Maargoed we mogen hier niks over zeggen want chelsea heeft veel uitgegeven aan spelers.

26 augustus 2023 om 01:23

@ John Terry: Lahoz verbleekt? Lahoz is zo beroerd nog niet. Wil je echt beroerd zien? Nou, kijk dan eens naar een wedstrijd van Real Madrid die gefloten wordt door een van deze hufters zou ik zeggen: Alejandro Hernandez Hernandez, Juan Martinez Munuera, Ricardo de Burgos Bengoetxea of Jose Munuera Montero. Mensen als Howard Webb, Anthony Taylor en Mike Dean zijn Fifa scheidsrechters van deze, de vorige en volgende eeuw vergeleken bij die idioten.

Zegt genoeg over de scheidsrechters in Engeland. Wordt tijd dat de hele boel daar op de schop gaat. Investeren in betere opleidingen en de VAR afschaffen zolang je geen bekwame mensen hebt die ermee om kunnen gaan. Ook stoppen met jaarlijks regels veranderen, zelfs de scheidsrechters lijken het niet meer te begrijpen.

25 augustus 2023 om 20:21

In Spanje zijn de scheidsrechters nog slechter hoor haha. Het is inderdaad tijd om hevig te gaan investeren in de opleiding. Ook in het gebruik van de VAR moeten er ook duidelijke regels komen.

25 augustus 2023 om 20:38

Het is toch belachelijk dat twee van de grootste competities ter wereld zulke slechte scheidsrechters hebben. Zelfs met beelden krijgen ze het voor elkaar om zulke grove fouten te maken.

25 augustus 2023 om 20:46

Ik snap niet hoe je zelfs met de VAR nog niet competent kan kijken. En die gasten hebben een opleiding moeten doen om scheidsrechter te worden en toch bakken die mensen er helemaal niks van. Blijft bizar ja. Denk dat het langzaam ook tijd is voor een wat een jongere en nieuwe generatie scheidsrechters.

25 augustus 2023 om 20:38

VAR afschaffen zolang je geen bekwame mensen hebt, zegt die. Dat is misschien wel het domste wat je kunt doen. Dan worden er NOG meer fouten gemaakt.

Ze moeten neutrale mensen daar neerzetten die geen scheidsrechter zijn, maar opgeleid worden als VAR uitsluitend. Krijg je geen vrienden kliekjes

25 augustus 2023 om 20:48

Alsof die fouten nu door de VAR eruit worden gevist en omgedraaid. Enige waar VAR nu voor zorgt is tijdverspilling en frustratie. Zonder VAR was dat minder, dus dan kan je beter terug naar zoals het was en de VAR in de ijskast zetten zolang het niks toevoegt om het spel eerlijker te maken.

25 augustus 2023 om 21:11

Frustratie was er minstens zo erg zonder de VAR. Beetje 'recency bias' om te zeggen dat t zonder VAR beter is

Wat is hier nou eigenlijk bizar aan? Wij weten allemaal dat de scheidsrechters een gigantisch ego hebben waar ze maar weinig overheen durven stappen. We zien ze wekelijks de meest onbegrijpelijke blunders maken en we zien de VAR ze wekelijks niet terugdraaien. Ze zijn onbekwaam en dat laten ze iedere week weer zien. Het is tegenwoordig bizar te noemen als Taylor een wedstrijd fluit en hij niet achteraf het middelpunt van de discussie over de wedstrijd is! Hoe kun je als VAR dat harentrekken “missen”? Dean heeft het gezien en wilde zijn maatje niet voor het blok zetten terwijl hij ouderwets 2 punten van Chelsea aan het stelen was! Dean is net zo’n incompetente dwaas als die badmuts die hij had moeten ondersteunen! Binnen 5 wedstrijden na deze wedstrijd werd Tuchel ontslagen, onderdeel van zijn ontslag zou zijn reactie op deze wedstrijd zijn geweest! Wie weet had Tuchel pas aan het einde van het seizoen zijn biezen mogen pakken als dit ene resultaat goed gevallen was?! Chelsea is na deze wedstrijd gigantisch uit vorm geraakt! De scheidsrechters beïnvloeden de complete competitie op deze belachelijke manier?!

Als vriend zou je hem juist wel naar het scherm moeten roepen. Kon hij de fout recht zetten. Juist daarvoor is de VAR. Niet om de scheidsrechter af te vallen, maar om hem te helpen. Een scheids kan nooit alles zien.

Ik zeg dit al heel lang. Ze zijn corrupt. Maar iedereen wijst liever dat ze slecht zijn. Het is een kliekje uit de Manchester regio. Het heeft een tijdje geduurd maar ze exposen zichzelf eindelijk. Ik snap niet waarom de PL niet zelf een scheidsrechtersbond opzet en hun allemaal ontslaan.

25 augustus 2023 om 21:37

Niet normaal hè, het aantal rare beslissingen tegen pakweg Arsenal, Liverpool en Chelsea is absoluut groter dan tegen Man United. Daarnaast zit er heel vaak een VAR uit regio Manchester op wedstrijden van United… echt niet normaal. Worden natuurlijk momenteel aangesteld door Howard Webb als baas, dat zegt ook al wel genoeg lijkt me. Die man was zo partijdig als wat altijd.

25 augustus 2023 om 21:59

Volgens mij speelden we ooit een keer 3-3 tegen United omdat ze 3 pingels van Webb kregen. Het was echt Chelsea-Webb ipv Chelsea-United wanneer zij op bezoek kwamen.

25 augustus 2023 om 22:01

Voor Webb had je Mike Riley. Hij was een stuk minder transparant dan Webb moet ik bekennen.
Kijk eens voor de grap hoevaak Rodri iemand mag neerhalen voordat hij een kaart krijgt. Bijna niet. De Manchester clubs krijgen het meest mee van iedereen. Maar wat wil je dan ook als de arbiters vroeger naar United of City keken als plaatselijke clubs.

25 augustus 2023 om 22:13

Die Riley was toen ook de scheidsrechter die een eind maakte aan de invincible reeks van Arsenal. Zoals Wenger al zei over die wedstrijd: If I die, I am going to ask God where the referees are before choosing between heaven & hell.

Gelukkig zijn wij Arsenal fans niet de enige. Anders hadden we weer de Arsenal fans mogen niet over de scheidsrechters klagen brigade over ons heen gekregen.

26 augustus 2023 om 00:42

Het was niet Riley die een eind maakte aan de zegereeks: het was Manchester United. 2-0 als ik het mij niet vergis. Dat was toch die wedstrijd met die terechte penalty?

26 augustus 2023 om 00:45

@John Terry. Heerlijk dit weer. Denk dat je seizoen 11-12 bedoelt? Toen United van 3-0 naar 3-3 kwam? Dat waren gewoon 2 terechte penalty’s en een rake kopbal. Dan gewoon dit als feit neerzetten ook….

26 augustus 2023 om 01:30

Ja die penalty waar de veroorzaker als een stervende zwaan naar de grond duikt en de maker allang rood had moeten hebben

Maar goed als er toen al een VAR zou zijn geweest had toch wel een oogje dicht geknepen

26 augustus 2023 om 10:02

Tja bekende United fans mogen gewoon wedstrijden fluiten van concurrenten of van United zelf. Wat verwacht je dan ook zou je zeggen?

26 augustus 2023 om 10:59

@Jari-Gunner. Het is al zo enorm lang geleden, dus ik ben het misschien vergeten, maar het zit jullie nog steeds erg diep, dus zul je het vast kunnen vertellen: hoezo had van Nistelrooij er al met rood af gemoeten?

26 augustus 2023 om 11:12

In de eerste helft gaf Van Nistelrooij een bewuste trap op de knie van Ashley Cole. Rood waardig…

Kan de EPL niet scheidsrechter en VAR-en uit andere competities halen? Het niveau van de Engelse scheidsrechter en VAR-en is bijzonder laag en slecht.

25 augustus 2023 om 21:27

Ik denk dat veel fans van Spaanse clubs best een stel scheidsrechters op de fiets naar Engeland willen brengen ;-)
Aardig droevig dat het niveau in de 2 grootste competities zo laag kan zijn.

Maar hoe zat het met de regels in Engeland dan? Heb het moment niet gezien maar zoals ik het nu begrijp werd er aan de haren getrokken bij de eerste van de laatste 2 corners. In NL mag een VAR dan alleen ingrijpen indien er sprake is van een rode kaart. Bij een normale overtreding waar uiteindelijk een nieuwe hoekschop uitkomt grijpt een VAR niet in toch? Of lees ik het verkeerd en was het moment vd overtreding 'tijdens' het doelpunt?

Verder natuurlijk wel amateuristisch als zulke onderbuikgevoelens doorslaggevend zijn in de beste competitie ter wereld

25 augustus 2023 om 21:15

Goede idd. Of de regels moeten ineens veranderd zijn

25 augustus 2023 om 23:09

De regels in Engeland zijn hetzelfde als in Nederland, de IFAB schrijft immers de regels voor en alleen voor lagere niveaus mag de nationale bond op sommige onderdelen afwijken (alle 1e elftallen, ook van de amateurs vallen daar echter niet onder en moeten de standaard regels volgen).

In dit geval wordt er dusdanig aan het haar getrokken dat je niet meer kan stellen dat de gebruikte kracht 'verwaarloosbaar' is. Dit valt dus onder een gewelddadige handeling en daar staat rood op. De VAR mag hier dus ingrijpen.

Edit: op arsen(e)al zijn comment: de regels zijn inderdaad een tijdje geleden (2 jaar?) geleden veranderd, waarbij nu gesteld wordt dat de gebruikte kracht groter moet zijn dan 'verwaarloosbaar' (wat in de media vaak als 'genoeg kracht' wordt omschreven). Daarvoor was aan het haar trekken altijd rood, zelfs als dat maar heel zachtjes gebeurde.

Sta hier niet van te kijken. Het is gewoon 1 grote corrupte bende die er alles aan doen om een bepaalde club(s) te helpen. En nu staat er weer zo'n idioot aan het roer (webb) die er vroeger ook om bekend stond om een bepaalde club net als zijn voorganger in het zadel te helpen. Bah bah bah.

Trouwens was het al wel bekend dat Mike Dean een Spurs fan was. Zal ongetwijfeld ook wel parten gespeeld hebben.

Ik snap het niet helemaal, het is onsportief etc. Maar dit is toch nooit een rode kaart. Dus mag de var toch niet ingrijpen ? Want de corner erna komt de goal pas en dus zit er een dood spel moment tussen. Of vinden jullie dit wel een rode kaart? Waardoor de VAR wel mocht ingrijpen

25 augustus 2023 om 23:02

Er wordt dusdanig aan het haar getrokken dat de speler naar de grond wordt gewerkt. Dat valt onder een gewelddadige handeling en daar staat rood op. Je kan namelijk onmogelijk zeggen dat de gebruikte kracht verwaarloosbaar is als de tegenstander naar de grond wordt gewerkt ermee.

Dit is vreemd, heel vreemd. En waarom zou je dit in godsnaam een jaar na datum nog zeggen? Je helpt hier niemand mee, zeker jezelf niet.

Ik snap ‘m niet. De reden dat hij hem niet naar het scherm riep is toch gewoon omdat hij hier niet mocht ingrijpen? Dit is hetzelfde als een corner die eigenlijk geen corner was. Een ingooi de eigenlijk voor de andere kant was.
Was het een aanvaller die aan zijn haar gegrepen werd, dan had hij wel kunnen ingrijpen. Was er een doelpunt uit gekomen dan ook. Maar nu was er toch geen enkele mogelijkheid? Waarom dit dan zeggen?

26 augustus 2023 om 08:43

Ik snap dit idd ook niet. Of hij moet vinden dat het rood is omdat hij aan z'n haar trekt oid?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren