Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Justin Kluivert keert terug bij Jong Oranje, debuut lonkt voor AZ-aanvaller

Laatste update:

Justin Kluivert keert terug in de definitieve selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatieduels met Jong Portugal op 11 oktober en Jong Noorwegen op 15 oktober, zo maakt de KNVB vrijdagmiddag wereldkundig. De aanvaller van AS Roma werd onlangs door bondscoach Ronald Koeman geselecteerd voor het 'grote' Oranje, maar Kluivert doet nu dus weer een stapje terug. AZ-aanvaller Myron Boadu kan zijn debuut maken in Jong Oranje, terwijl ook Hertha BSC-aanvaller Javairô Dilrosun en Feyenoord-doelman Justin Bijlow na een absentie terugkeren in de 21-koppige selectie van bondscoach Erwin van de Looi.

Kluivert maakte deel uit van de selectie van Oranje voor de EK-kwalificatieduels met Duitsland (2-4) en Estland (0-4) van vorige maand, al kreeg de vleugelaanvaller geen speeltijd van Koeman in deze uitwedstrijden. Kluivert werd onlangs opgenomen in de voorlopige selectie voor de kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland van deze maand, maar de voormalig Ajacied overleefde de definitieve schifting dus niet.

AZ is met vijf spelers hofleveranciers voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje, dat vorige maand met een 5-1 overwinning op Jong Cyprus een voortvarende start van de kwalificatiecyclus kende. De wedstrijd tegen Portugal op 11 oktober vindt plaats op De Vijverberg en begint om 18.30 uur. Het duel met de leeftijdsgenoten van Noorwegen, vier dagen later, wordt afgewerkt in het Marienlyst Stadium in Drammen en heeft eveneens 18.30 uur als aanvangstijdstip. De overige tegenstanders in kwalificatiegroep G zijn Wit-Rusland en Gibraltar. Het EK wordt in de zomer van 2021 georganiseerd door Hongarije en Slovenië.

De volledige selectie:

Doel: Kjell Scherpen (Ajax), Maarten Paes (FC Utrecht), Justin Bijlow (Feyenoord)

Verdediging: Perr Schuurs (Ajax), Owen Wijndal (AZ), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Justin Hoogman (FC Utrecht), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Sherel Floranus (sc Heerenveen), Danilho Doekhi (Vitesse)

Middenveld: Noa Lang (Ajax), Dani de Wit (AZ), Teun Koopmeiners (AZ), Ludovit Reis (Barcelona), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam)

Aanval: Justin Kluivert (AS Roma), Calvin Stengs (AZ), Myron Boadu (AZ), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe), Javairo Dilrosun (Hertha BSC) en Cody Gakpo (PSV).

Vind jij het terecht dat Justin Kluivert weer bij de selectie van Jong Oranje zit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch jammer dat ze kluivert zo " gebruiken " ik vind eenmaal je opgeroepen bent voor het eerste elftal je niet meer terug naar de beloften kunt heel jammer maar meer landen doen dat het voorbeeld was afgelopen zomer het ek voor beloften

4 oktober 2019 om 13:35

Hoezo? Als je als jeugdspeler bij je eigen amateurclub meedoet met het eerste, betekent dat toch ook niet dat het gek is dat je daarna nog een aantal keer meedoet met het tweede? Of is dat dan ineens lullig voor de tegenstanders van het tweede, omdag je in het eerste hebt gespeeld dankzij diverse blessures?

4 oktober 2019 om 13:39

Je kan Kluivert moeilijk een volwaardig lid van de A-selectie noemen, daarnaast spelen ze een topper tegen Portugal om EK kwalificatie. Is voor deze groep spelers gewoon een mooi podium, en dus ook voor Kluivert.

4 oktober 2019 om 14:10

Akkoord met 2 A caps maar elke keer als jong oranje een belangrijke wedstrijd speelt roepen ze kluivert weer op malen is even oud waarom gebruiken ze hem Dan niet?

4 oktober 2019 om 14:43

Omdat Malen de man in vorm is en mijn inziens terrecht zijn plek in Oranje 1 afdwingt.

4 oktober 2019 om 14:48

Omdat Malen nu wel goed genoeg is voor de eerste selectie en Kluivert niet. Ik vind dit nogal gezeur van jou. Een speler als Kluivert selecteer je toch gwn voor jong Oranje? Het is niet zo dat we overlopen van talent dat Nederland elftal potentie heeft.

4 oktober 2019 om 14:54

Malen is beter en kunnen ze gebruiken bij het grote Oranje.

Zou het nog wel zin hebben om zo'n jongen te selecteren voor Jong Oranje? Hij speelt in de Serie A en heeft al A-interlands gespeeld en straks staat hij ineens weer met o.a. de reservekeeper van FC Utrecht in een halfvolle Vijverberg. Lijkt me bijna onmogelijk om je daar volledig voor op te laden.

4 oktober 2019 om 13:28

Paes speelt al het hele seizoen gewoon basis hoor

4 oktober 2019 om 13:36

Moet je dan Dilrosun ook niet meer oproepen? En en bij de volgende interlandperiodes (november en maart) Stengs en eventueel Boadu ook niet meer? Dan blijft er weinig over voor Jong Oranje. Ik begrijp dat het lastiger is om je op te laden voor Jong Oranje dan voor het grote Oranje, maar dan maar niet oproepen vind ik nergens op slaan. Kluivert kan zijn waarde laten zien en zich bewijzen en voor Jong Oranje is een niet helemaal gemotiveerde Kluivert nog altijd beter dan een Kadioglu en een eventueel alternatief die dan voor hem wordt geselecteerd.

4 oktober 2019 om 15:55

Welke reservekeeper van utrecht dan? Zie hem namelijk niet staan. Ik zie alleen de eerste keeper

4 oktober 2019 om 16:05

Het hele probleem met Kluivert is juist is dat hij zich beter voelt dan de 'tweede' doelman van Utrecht. Als je je om die reden niet op kunt laden heb je wat mij betreft niks te zoeken in de nationale (jeugd)selecties. Laat het jochie maar eens presteren en zich op zijn eigen spel letten, in plaats van niks klaar spelen en je groter dan anderen voelen..

4 oktober 2019 om 17:26

Wat een berg insinuaties die nergens op gebaseerd zijn joh, jij hebt geen flauw idee van het karakter van Kluivert, zo veel is wel duidelijk. Ik zou je aanraden om eens wat recente interviews van hem te kijken. Komt veel volwassener over dan jij doet vermoeden, is zich er zeer van bewust dat hij nog niet in aanmerking komt voor een plek in Koeman's selectie en geeft zijn eigen zwakkere punten aan waaraan hij wil werken. Je ziet hem bij Roma ook echt groeien, vorig jaar aardig wat invalbeurten, nu vrijwel elke wedstrijd in de basis. Fysiek veel sterker geworden ook. Kluivert is juist een ventje wat zich zeer bewust is van wat hij goed kan en wat er nog beter kan/moet. En hoe kom je erbij dat hij zich meer voelt dan andere geselecteerden (de 'tweede' doelman van Utrecht; zoals jij Paes omschrijft bijvoorbeeld) van Jong Oranje. Dat is een onderbuikje pur sang, werkelijk nergens op gebaseerd..

Weet iemand hoe Reis het in Spanje doet?

Toch lastig op de flanken. Kluivert en Dilrosun allebei al hun debuut in de A-selectie gemaakt, maar Stengs is ook erg goed in vorm. Wie ga je opstellen? Stengs naar het middenveld wellicht, maar hij is daar wellicht wat te frivool voor. Al kan je dan wel met Koopmeiners en Reis daarachter neerzetten. Ja, lastig.

4 oktober 2019 om 13:57

Ja die 5 namen voorin. Kadioglu zal waarschijnlijk niet spelen, maar die andere vier? Wellicht inderdaad een van die namen op het middenveld zoals je al suggereert. Hier kun je een mooi team van maken!

4 oktober 2019 om 15:04

Ik zou gewoon spelen met Kluivert rechts dilrosun links boadu spits en stengs op 10 met koopmeiniers en reis als blok erachter.

4 oktober 2019 om 16:06

Op papier klinkt dat goed, kan Stengs op 10 spelen? Ik volg AZ niet voldoende namelijk.

4 oktober 2019 om 17:32

Stengs speelt bij AZ ook weleens op 10 als Idrissi, Boadu en Gudmundson/Sugawara voorin opgesteld staan. Ook tegen Feyenoord in de Kuip speelde hij op het middenveld bijvoorbeeld. Vind hem persoonlijk vanaf rechts wel beter maar hij kan het zeker goed invullen op 10, met het luxeprobleem bij Jong Oranje voorin lijkt me dat ook de meest voordehand liggende optie.

Zo ben benieuwd welke spelers uit deze lichting wel later volwaardige Oranje spelers zullen worden.mijn verwachtingoelmannen: Kjell Scherpen want ik zie op dit moment niet heel veel keeperstalent. Ook de 2e, 3e en 4e doelmannen van Oranje zijn al best op leeftijd.verdediging. Owen Wijndal. Schuurs twijfel ik. Zie wel potentie maar of het er echt uitkomt.middenveld: Teun Koopmeiners alleen deze speler.aanval:, Calvin Stengs, Myron Boadu Dilrosun Kluivert twijfel ik of hij wel juiste inzet heeft. Ik denk eerlijk gezegd dat hij afvalt en na Roma juist stap terug doet.gakpo geen idee maar denk niet dat hij verder is en komt dan een Bergwijnaanvallend meer talent en AZ heeft mooie toekomst!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren