Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jonge Ajacied leert snel bij Oranje: 'De nul is mooier dan een doelpunt'

Laatste update:

Alhoewel Jairo Riedewald in eerste instantie furore maakte bij Ajax als linksback, speelt hij veel liever in het centrum van de verdediging. Die onthulling doet de jongeling in gesprek met OnsOranje. Toch ziet hij er ook de voordelen van in. “Want ik debuteer als linksback in het Nederlands elftal.”

/

Riedewald doelt op de uitwedstrijd bij Turkije, waar hij als linksachter in de basis mocht beginnen. Oranje ging met 3-0 onderuit, maar voor de jonge Ajacied blijft het een bijzonder moment. “Wit shirt. Nummer vijf. Een mooi nummer, vind ik. Een basisnummer. Nu mooi strak gespannen met de wedstrijd en de datum eronder. Net als het Ajax-shirt van mijn debuut tegen Roda JC.”

Ook nu behoort Riedewald weer tot de selectie van bondscoach Danny Blind. Het is voor hem een mooie gelegenheid om te leren van de nieuwe spelers om hem heen. “De nul is mooier dan een doelpunt”, weet hij inmiddels. “Het zijn topspelers. Zo voetballen ze. Zo coachen ze. Zo bereiden ze zich voor op een wedstrijd. Dat zie je al bij oefeningen op de training. Er gaat heel weinig fout.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
9 oktober 2015 om 12:54

Allemaal leuk en aardig maar spelers als Tete. Bazoer, El Ghazi en jazeker ook Riedewaald zitten volkomen terecht bij ondanks hun leeftijd. Zeker als je spelers als Robben, Strootman, De vrij, Willems etc. mist moet je zulke jongens die goede dingen in de eredivisie hebben laten zien toch gewoon een kans geven. Naar mening had Hendrix idd ook de kans verdiend boven Anita maar om nou te roepen dat de Ajacieden die nu erbij zitten het niet verdienen en het met club voorkeuren te maken heeft? Vind ik overdreven. Goed genoeg is oud genoeg, zou me trouwens niet verbazen als we komende 2 wedstrijden ons tegenstanders helemaal van de maat spelen, laten we hopen op een slecht dag van die Turken.

9 oktober 2015 om 13:08

Riedewald en Tete in plaats van Janmaat en Pieters. Jongens met 10 wedstrijden ervaring in de eredivisie of jongens die al jaren internationale ervaring hebben en in de premier league uitkomen en daar moeten we dan EK kwalificaties mee gaan winnen. Lachwekkend gewoon.

9 oktober 2015 om 13:09

Het is eigenlijk gewoon pijnlijk dat spelers al bij Oranje worden geroepen na een handvol wedstrijden in de Eredivisie. Of ze nu van Ajax, Feyenoord, PSV of de Graafschap komen maakt daarbij niet uit.

Het geeft aan dat Nederland al jarenlang geen bovengemiddelde spelers opgeleid heeft. Het feit dat er blijkbaar geen spelers zijn van 20 tot 34 jaar die verder zijn dan deze onervaren jochies van 19 en 20 jaar, is naar mijn mening enorm zorgwekkend.

Dat is niets ten nadele van die jonge gasten, begrijp me niet verkeerd.

9 oktober 2015 om 13:24

Ik denk dat daar het probleem ook ligt.

Vooral in Europese wedstrijden is ervaring gewoon enorm belangrijk. Als ik Blind was met de middelen die we hebben zou ik het zo doen.

Edit: Ik heb even een rekensommetje gemaakt. Er zijn 8 spelers geselecteerd uit de eredivisie, die samen een totaal aantal interlands hebben van 13 wedstrijden, en 11 daarvan staan op naam van Bruma. En daar moeten we ons mee gaan plaatsen.

Het is ronduit lachwekkend. Blind is een enorme faalhaas.

Krul
Janmaat
van Dijk
Blind
Pieters
Wijnaldum
Sneijder
N. De Jong
Lens
Huntelaar
Depay
9 oktober 2015 om 13:36

Janmaat is geblesseerd waardoor je geen enkele fatsoenlijke rechtsback meer over hebt. (vdwiel, Verhaegh ook verhinderd).
Pieters ben ik met je eens, maar Riedewald is ook veelzijdig (namelijk ook centraal of zelfs Cvm) wat in zijn voordeel spreekt.

9 oktober 2015 om 13:43

Als jij het dan zo goed weet, wie zou jij dan oproepen? Internationale ervaring zegt echt niks over hoe je je op het veld presenteert. De ene bewijst z'n basis vanaf z'n debuut voor Nederland, de andere komt zo nu en dan eens in aanmerking, al spelende in het buitenland, maar laat in dienst van het Nederlands elftal niks zien (ik noem maar voorbeelden als Afellay, die er elke keer bijzit, maar of niet speelt, of gewoon niks bijdraagt).

Maar kijkende naar de backposities van Oranje, vertel jij maar eens welke smaken Nederland nog meer heeft? Janmaat is er niet bij, Van der Wiel is er niet bij en viel bovendien laatst door de mand, Verhaegh mocht er even van genieten, maar hem zie ik ook niet meer. Willems er niet bij, Pieters duidelijk niet goed genoeg bevonden. Dan heb je misschien nog een type Van Aanholt die er zou kunnen spelen, of rechtsback inderdaad Karsdorp. Maar verder? Je kunt dus wel gaan miepen over de keuzes op de backposities, maar zo onlogisch is het allemaal niet.

Als het Nederlandse spelersbestand geen blessures kende, dan zouden zoveel van de huidige spelers niet zijn opgeroepen. Dan zouden Strootman, Clasie, De Vrij en andere kwalitatief goede spelers erbij zitten. Maar hé, zo werkt het nou eenmaal. En soms worden er keuzes gemaakt. Persoonlijk let ik nooit zo op individuen, dus kan ik ook niet meepraten over hoe goed/slecht Karsdorp is en of Tete een terechte keuze is boven hem. Maar nogmaals, ervaring zegt lang niet altijd alles. Janmaat is ervaren genoeg, maar overtuigt hij?

9 oktober 2015 om 13:44

@panerai

Pieters? Speelde die ook onder Hiddink of nam van Gaal hem mee naar het WK waar Oranje derde werd? Vond je het toen ook zo lachwekkend?

En Janmaat is geblesseerd afgevallen. Werd overigens al niet meer opgeroepen door Hiddink na zijn blunder tegen Tjechie waarmee de ellende van de kwalificatie begon. Vond je dat toen ook allemaal zo lachwekkend of begreep je Hiddink wel?

9 oktober 2015 om 15:00

@ Panerai: Maar hebben janmaat en consorten er niet voor gezorgd dat we hier staan en niet de jonge gasten die er nu bij zijn.
Dus vindt de kritiek wat overtrokken.
Hoor continu roepen om de ervaren mannen uit engeland maar volgens mij hebben zij de eerste 7 wedstrijden de kans gehad en verprutst.
Laat die jongens het maar proberen als we het EK niet halen os dat in eerste instantie de schuld van v Oostveen en Hiddink daarna de spelersgroep (oude garde ) dan Blind en daarna pas deze jongens.

9 oktober 2015 om 18:42

Het is zo makkelijk om het niet selecteren van pieters toe te schrijven aan ajacied-Blind. Dat je daarmee voorbij gaat aan het feit dat de vorige bondscoaches hem óók niet opriepen doet er niet toe. Dat Janmaat wel was geselecteerd en waarschijnlijk had gespeeld als hij niet geblesseerd was geraakt vergeet je ook voor het gemak even... zalig zo'n flexibele realiteit. Heb je altijd gelijk...

Ja behalve op het veld tijdens de wedstrijd.. Er gaat zoveel fout! Riedewald speelde vorige week dramatisch tegen PSV dus hoop dat hij zich herpakt! (Mocht hij spelen natuurlijk)

9 oktober 2015 om 13:03

Zo dramatisch speelde hij niet. Dat het middenveld verzuipt kan hij niets aan doen. Blokte toch een aantal schoten die doelpunten zouden zijn.

9 oktober 2015 om 13:22

Het middenveld met onder andere Klaassen en Bazoer? Maar dat het middenveld verzoop lag zeker aan de voorhoede met onder andere El Ghazi? Maar die jongen kreeg natuurlijk ook geen ballen van achteruit van Tete. Tete die op zijn beurt zich niet vast kon klampen aan Riedewald, dus het was niet de schuld van Tete...

En als het alleen zo was in de laatste wedstrijd tegen Psv, maar Celtic, Molde en Rapid Wien zijn blijkbaar ook te hoog gegrepen. Morgen met een beetje pech met 5 Ajacieden op het veld en nog een aantal ex Ajacieden, die in het Ajax systeem voetballen. Ik voorspel een slechte, saaie wedstrijd. Eentje waar Oranje hopelijk aan het langste eind zal trekken, maar ik ben bang dat na morgen het EK definitief onbereikbaar is.

9 oktober 2015 om 13:33

Bosche bol? Als in Den Bosch? Als in nog geen 40 km van Eindhoven? Slap gelul dit natuurlijk. Want individueel speelden Tete, Riedewald, Bazoer niet zo slecht. El Ghazi is topscorer en moet voetbalnederlander worden dus zit er daarom bij.

Je zit vol opportunisme. Anders Bruns ook maar oproepen? Die wint nagenoeg iedere topper dit seizoen, samen met fledderus. Of anders Fred Benson die altijd scoort tegen Ajax?

9 oktober 2015 om 14:09

@Bossche Bol: dat het middenveld verzoop lag inderdaad niet echt aan Bazoer, behalve misschien tegen PSV. Van Klaassen en Riedewald vind ik het heel erg vreemd dat ze opgeroepen zijn en dat ga ik ook zeker niet verdedigen. El Gazi is ook geen geweldenaar, maar iig efficient dit seizoen en er is weinig anders. Promes geblesseerd en Narsingh te vaak gefaald, dus dan El Gazi maar proberen.. Tete hoeft er van mij normaal gesproken ook niet bij, maar al zijn concurrenten zijn geblesseerd.

Samengevat: ik vind je kritiek op Bazoer onterecht, in de rest kan ik me heel goed vinden. Vrees dat je helemaal gelijk krijgt met je saaie pot trouwens.

9 oktober 2015 om 14:13

Ewoud. Bazoer is opgeroepen omdat Klaassen is geblesseerd.

9 oktober 2015 om 14:27

Weet ik; maar hij had het over Klaassen dus ik ging er op door. Ik vind Klaassen een prima speler voor Ajax, maar zie niet in wat hij toevoegd bij het Nederlands elftal. Bij Bazoer zie ik dat wel. Daarom begrijp ik het selecteren van Klaassen niet, en dat van Bazoer wel.

9 oktober 2015 om 13:46

Volgens mij kan Blind morgen het beste Tete, Van Dijk, Blind en Riedewald opstellen. En die twee backs eigenlijk puur bij gebrek aan alternatief. Ik denk dat Van Dijk en Blind momenteel het beste centrale duo is dat Nederland op kan stellen. En dan Riedewald en Blind soms wisselend van positie, bijvoorbeeld.

Deze jongen doet het erg goed bij Ajax, net als Tete en Bazoer natuurlijk. Maar ik vind dat Blind de plank misslaat als hij deze jongens nu al in het Nederlands elftal gooit. In dit soort wedstrijden stel je toch geen spelers op die nog veel moeten leren? Het risico op fouten is dan een stuk groter lijkt mij. Stel ze lekker op nadat je je gekwalificeerd hebt voor het EK!

9 oktober 2015 om 12:38

Maar de vraag is...wie dan?

9 oktober 2015 om 12:44

De Jong? Janmaat? Pieters?

9 oktober 2015 om 12:47

Pieters op links back blind links centraal van dijk rechts centraal janmaat rechts back middenveld sneijder wijnalbum de jong met de punt naar vooren links voor depay rechtsvoor van persie in de spits dost omdat huntelaar uit vorm is en de jong geblesseerd.

9 oktober 2015 om 12:54

Deels mee eens, maar dit is toch een betere opstelling. krul, tete, bruma, blind, pieters, nigel de jong, wijnaldum, snijder, mephis, huntelaar, lens.

9 oktober 2015 om 12:58

Serieus? Bruma? Kom op zeg, Blind mag dan misschien een voorliefde voor Ajax hebben, maar om dan Bruma op te stellen? Dan zou ik als ajacied zijnde, nog steeds eerder voor Van Beek gaan.

9 oktober 2015 om 13:07

Heb jij dit seizoen geen enkele wedstrijd van PSV gezien? Onder andere tegen ajax was Bruma een van de uitblinkers.. Ik ben ook van mening dat van Beek zeker een kans verdient bij het Nederlands elftal en zeker bij de selectie hoort te zitten, maar Bruma doet het gewoon prima! Ik zou persoonlijk graag een verdediging van Janmaat-Bruma-van Dijk-Pieters zien op dit moment

9 oktober 2015 om 12:54

Als je goed genoeg bent dan ben je oud genoeg. Ik zie in Tete de beste rechtsback sinds ik me kan heugen. Ok Blind had best eens kijken naar een echte linksback zoals Pieters en Dijks maar ik vind Riedewald niet slechter dan Kongolo, Rekik of Bmi. Bazoer is het grootste talent van Nederland op dit moment. Natuurlijk moet ie erbij. Het gaat erom of je het niveau aankan.

9 oktober 2015 om 13:01

Riedewald is momenteel wel degelijk slechter dan Kongolo op dit moment. Riedewald heeft heel veel wat een goede verdediger moet hebben, maar ook nog minstens net zo veel te leren.
Ik vind de uitverkiezing van Tete en Bazoer begrijpelijk en zelfs terecht. Deze spelers spelen ondanks hun jonge leeftijd al zeer degelijk. Riedewald is nog veel te dromerig en daardoor wisselvallig om nu al in aanmerking te komen.

9 oktober 2015 om 13:52

Kongolo beter dan Riedewald? En iedereen zegt dat die van Beek en karsdorp ook al zo goed zijn.

En toch heeft Ajax wederom 75 procent minder tegen goals dan Feyenoord, net zoals verleden jaar. Is dat dan niet erg raar?

9 oktober 2015 om 15:28

Bedankt voor je Ajax promo praatje. Een beetje overbodig, omdat ik nergens melding maak over Karsdorp, van Beek of een vergelijking trek tussen de defensies van Amsterdam en Rotterdam. Dat Ajax minder goals tegen krijgt in Nederland wil niets zeggen over de prestaties van een individu. Wat wil je eigenlijk zeggen? Of kan je er gewoon niet tegen als niet iedereen zo lyrisch is over een Ajax speler?

Ik zie Riedewald wekelijks spelen. Die jongen doet heel veel goed, maar is ook vrijwel elke wedstrijd op een fout te betrappen, die heel verkeerd kan aflopen. Prima dat jij daar blijkbaar geen oog voor hebt. Maar als Riedewald zich niet sterk verbeterd in zijn concentratie en laksheid gaat hij nooit verder komen dan het huidige niveau van Ajax.

9 oktober 2015 om 18:20

Ja leuk voor je. Ik vind Riedewald niet slechter dan Kongolo. Riedewald wordt erbij gehaald omdat hij een stuk verstandiger lijkt dan BMI en Rekik. Ik ben er niet lyrisch over maar dat ben ik over de anderen ook niet.

Ik ben ook niet lyrisch over Tete maar ik heb het idee dat het wel eens de beste rechtsback zou kunnen wezen sinds... sinds... Je weet niet hoe vaak ik naar een rechtsback heb staan schreeuwen: "grijp gvd nou eens in ipv dat achteruitlopen!" Dat doet van der Wiel, Janmaat, van Rhijn en daarvoor hebben we nooit een rechtsback gehad tot Reiziger. Het blijft natuurlijk een back. Iemand die ingrijpt. Heerlijk!

Karsdorp daar weet ik t nog niet van. Kan leuk meevoetballen maar geen echte verdediger.

Bazoer was natuurlijk een kwestie van tijd. Dat iedereen nu gelijk om Hendrix begint te krijsen omdat ie een goede wedstrijd heeft gespeeld vind ik ook van de zotten.

Groot talent, denk wel dat hij een plekje verdiend. Niet voor het centrum aar wel als linksback. Daar is nu toch niet heel veel keus met o.a. de blessure van Willems.

“het zijn topspelers. Zo voetballen ze. Zo coachen ze. Zo bereiden ze zich voor op een wedstrijd. Dat zie je al bij oefeningen op de training. Er gaat heel weinig fout.”

Merkwaardig om te lezen. Als het er op aan komt dan dreigt alles fout te gaan en dan met name achterin. Waren ze nou maar net zo scherp in de wedstrijden....

9 oktober 2015 om 13:21

Doelt ook meer op van Persie, Sneijder dat soort jongens denk ik

Ik begrijp nog steeds niet waarom Bazoer geselecteerd is en Hendrix niet. Hendrix is al het hele seizoen erg goed ook in Europa laat hij goed spel zien daarbij vond ik Hendrix beter spelen dan Bazoer in Ajax - PSV.

9 oktober 2015 om 13:00

Dus Ajax-PSV maakt uit of Hendrix of Bazoer bij de selectie zit? Het is toch vrij duidelijk dat Bazoer op dit moment beter is? Een van de sterkhouders van Ajax, terwijl Hendrix niet eens elke wedstrijd speelt bij PSV

9 oktober 2015 om 13:10

Hendrix heeft intussen wel een basisplaats veroverd hoor. Tegen Ajax was Maher ook gewoon fit. Maar niet alleen op basis van ajax-PSV, maar ook de rest van de wedstrijden die Hendrix speelt verdient hij het om opgeroepen te worden. Was oa tegen United zeer sterk en is een van de enigen die vrijwel altijd goed presteert bij PSV

9 oktober 2015 om 13:11

Brianne, Bazoer en Hendrix doen weinig voor elkaar onder. Wezenlijk verschil is alleen dat Hendrix veel meer ervaring heeft dan Bazoer, het was dus logischer geweest om Hendrix te selecteren. Ik vindt Bazoer ook een groot talent en ik vindt het niet raar dat hij wordt geselecteerd maar ik vind het wel raar dan Hendrix dan moet thuisblijven.

9 oktober 2015 om 14:02

Hoelang is Hendrix al basisspeler? 2 wedstrijden ofzo? Dus normaal gesproken zou ik ook nog even wachten. Maarja ik begrijp dat je klaagt met Blind als bondscoach, die roept rustig jongens op na 2 wedstrijden eredivisie dus dan kan Hendrix ook wel. In de toekomst heb je met Hendrix en Bazoer in ieder geval veel kracht en loopvermogen op het middenveld, als ze zich goed door ontwikkelen.

9 oktober 2015 om 13:04

Dan bel hassani en fledderus ook selecteren? Zij waren beter dan het PSV middenveld. En we spelen weer op kunstgras dusja.

9 oktober 2015 om 13:49

Ongeacht of Nederland het EK wel of niet haalt, zou ik zeggen dat Hendrix én Bazoer vanaf de WK-kwalificatie standaard deel uit maken van de selectie. Duidelijk de nieuwe 'gouden generatie'. Over opkomende talenten voor het Nederlands elftal hebben we niet te klagen.

Ik vind Riedewald momenteel echt nog niet goed genoeg voor Oranje. Heeft vrijwel alles om een topper te worden, maar is momenteel nog veel te wisselvallig. Met regelmaat nog te dromerig en niet geconcentreerd genoeg. Wanneer Riedewald de concentratie en onverzettelijkheid van zijn teammaatje Tete zou hebben dan is hij binnen de kortste keren onomstreden in Oranje. Zo lang hij dat nog niet heeft kan het net zo goed een tweede Denswil worden.

9 oktober 2015 om 13:56

Ach ja, en we begonnen de kwalificatie met Martins Indi, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij en Daley Blind. Janmaat ging gruwelijk in de fout.

Toen de cruciale wedstrijd tegen Ijsland, we speelde met Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind. Martins Indi pakte volkomen onnodig een vroege rode kaart.

Nu selecteert Blind Riedewald, en dan zou zijn concentratie vermogen een risico zijn?

Ik zou het raar vinden als Blind hem op linksachter zet. Dijks doet het toch veel beter op links achter, of niet? Maar als Blind ook Dijks had geselecteerd voor Oranje, dan was er weer veel te veel gezeur haha

9 oktober 2015 om 13:50

Ik vind het inderdaad best jammer dat Dijks niet is opgeroepen. Als je dan toch gaat voor de beste Ajacieden, dan behoort hij daar zeker bij. Sterke, opkomende back, met een goede voorzet (eerlijk is eerlijk, daar heeft Nederland momenteel problemen mee). Hij heeft natuurlijk een omweggetje gemaakt via sc Heerenveen en Willem II, maar speelt nu gewoon basis bij Ajax.

Dat zal best dat hij een hoop bijleert. Mooi even leren van de inzet van W. Sneijder, v. Persie en Huntelaar en vechten om elke bal! Met z'n instelling pakken we gewoon de zes punten.

Wil je de nul houden dan zal er begonnen moeten worden met Krul ipv Cilessen. Krul is op dit moment gewoon een stuk beter.

Jongens als Hendrickx, Karsdorp en v. Beek verdienen het toch net iets meer, maar dat Tete en Riedewald erbij zijn is ook logisch, de plekken waarvoor ze in aanmerking komen zijn onderbezet!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren