Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Je merkt het ook aan Ajax: liever Europese prijs dan landstitel’

Laatste update:

Feyenoord lijkt op het landskampioenschap af te stevenen en voor de Rotterdammers wordt dat, twee KNVB Bekers niet meegerekend, de eerste grote prijs sinds in 2002 de UEFA Cup werd gewonnen. Bert van Marwijk was in die tijd de trainer en greep op nationaal niveau net naast alle prijzen.

Hij wijt dit deels aan het Europese succes van zijn toenmalige ploeg: “Het is makkelijk om naar excuses te zoeken, maar het jaar dat we de UEFA Cup wonnen, en ook daarna, heeft die cup ons parten gespeeld. Met name qua blessures”, vertelt hij in gesprek met de NOS. “Je merkt het ook aan Ajax die nu zeggen: liever een Europese prijs dan de landstitel. Een dubbele prijs winnen, dat is wel heel veel gevraagd van een Nederlands team.”

Voor Van Marwijk is het geen probleem dat hij door Giovanni van Bronckhorst wordt afgelost als laatste trainer die een hoofdprijs won met Feyenoord: “Ik heb daar vijf jaar gewerkt, dus ik gun het Feyenoord heel erg. Die supporters, die zijn zo ongelooflijk enthousiast, dat is alleen maar mooi.”

Aan welke prijs zou jij voor jouw club de voorkeur geven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

nee Bvm, dat is zo gekomen doordat je alsmaar verder komt in het toernooi terwijl de competitie nog loopt. Ajax heeft tot zeer waarschijnlijk morgen geen spelers bespaard dat ten koste ging van kansen in beider toernooien. De halve 2e elftallen in de EL konden worden opgesteld omdat we al door waren in de EL. Nu na het puntverlies tegen PSV is toch wel ergens doorgedrongen dat kampioen worden nu wel heel lastig wordt, dan maar voor de EL gaan. Voor dit weekend is dat nooit het geval geweest.

6 mei 2017 om 16:35

Maradungatje, Bert van Marwijk heeft toch wel wat meer ervaring in het inzien van bepaalde keuzes van teams in toernooien dan jij nu sugereert. Tuurlijk wil zo'n club graag beide toernooien winnen, maar als je als Ajax zijnde een team neer zet dat fysiek gewoon maar half start vanwege de wedstrijd tegen Schalke 04, is het best wel vanzelfsprekend dat Ajax het wel probeert om toch nog tegen PSV te winnen, terwijl het een onmogelijke zaak kan zijn.

6 mei 2017 om 17:32

Tuurlijk kost een diepe Europese run een aantal punten in de nationale competitie. Maar een overwinning op PSV had geen resultaat gehad op de eindstand (vanuit gaande dat Feyenoord hun laatste 2 potjes winnen). En daarnaast haalt dit team meer punten dan alle jaren dat Frank de Boer kampioen is geworden met Ajax.

Dus dat het "te veel gevraagd is voor een nederlands team om beide prijzen te winnen" is volkomen onzin. Dat heeft meer te maken met de goede nationale prestaties van Feyenoord.

6 mei 2017 om 18:55

Feyenoord speelde en won op donderdag tegen Manchester United, en 2,5 dag later won het van PSV. Ajax heeft moeite met het verdedigen van een 2-0 voorsprong tegen "slechts" Schalke, en verliest vervolgens van PSV.
Het is een kwaliteitsverschil, geen ambitie-verschil.

6 mei 2017 om 19:07

Wauw, en dit zeg je gewoon met droge ogen?

6 mei 2017 om 19:32

Kwaliteitsverschil? Schalke uit is zeker niet onmogelijk maar niet makkelijk. Uit tegen united gingen jullie toch ook 4-0 onderuit? En ik zie Feyenoord overigens niet van Lyon willen, en al helemaal niet met 4-1. Is dat dan ook een kwaliteitsverschil?!

6 mei 2017 om 19:46

Wauw? De wedstrijd van Ajax tegen Feyenoord vergeten? Hoe zat het toen met het kwaliteitsprobleem? Degene die bovenaan staat aan het einde is de kampioen. Meestal is dat terecht, soms niet. Dit jaar denk ik dat het terecht is. Ajax heeft het verder gewoon prima gedaan. Als he tot het slot van de competitie mee doet om de titel dan heb je nationaal gezien een prima seizoen. Als daar een (vrijwel zekere) finale plaats in de EL bijkomt heb je gewoon een goed seizoen. Zeker als je als coach pas 1 jaar bezig bent.

6 mei 2017 om 20:08

Je wint die pot maar je niet vragen hoe....

6 mei 2017 om 22:48

Waar het om gaat is dat Feyenoord na een zware europese wedstrijd ook tegen psv speelde, en niet ging zeiken, masr gewoon won.

Al die eeuwige excuses.

6 mei 2017 om 22:48

Waar het om gaat is dat Feyenoord na een zware europese wedstrijd ook tegen psv speelde, en niet ging zeiken, masr gewoon won.

Al die eeuwige excuses.

7 mei 2017 om 04:06

Hahaha, kwaliteitverschil zeg je? Meen je dit, of probeer je een grap te maken? Ajax is zeg maar 2 klasses beter dan feyenoord. Enige reden van het kampioenschap is het bizar slechte niveau van de rest van de eredivisie en dat bosz tijd nodig heeft gehad om de juiste opstelling te vinden in het begin van het seizoen.

7 mei 2017 om 07:35

Mr. Me
Wow, opmerking van het niveau havenarbeider.
Schalke - Ajax: 120 minuten. Toch wel een klein verschil.
PSV speelde voor de Ajax wedstrijd niet. Ajax wel

Feyenoord - Psv: 90 minuten
PSV speelde die week ook een doordeweekse wedstrijd.

Verder ga ik niet echt in op jou commentaar over kwaliteitsverschil. Dat laat ik over aan de rest, maar ik geloof wel dat ik een goed idee heb over wie hierin aan het korste eind gaat trekken.

7 mei 2017 om 07:43

Mrme
donderdag 16 maart: Ajax - Kopenhagen 2- - 0
Feyenoord doordeweeks: enkel voorbereiden op hun wedstrijd van het jaar: tegen Ajax

zondag 19 maart: Ajax - Feyenoord 2 - 1. Feyenoord helemaal tureluurs gedraaid door een Ajax, ondanks dat het een paar dagen eerder een Europese wedstrijd moest afwerken.

Wat waren jullie toch een mannen in de Arena. Ze scheten 16 kleuren in hun broek. Dat noem ik nou niet echt mannelijk. Maar misschien moet ik het van Dalen maar weer raadplegen over de betekenis van het woord mannelijk

Persoonlijk ( en Ajax is mijn club ) een europese prijs.
Kan begrijpen dat Feyenoord de landstitel zegt. Het is beiden gegund!

6 mei 2017 om 16:16

Men spreekt nog jaren na het behalen ervan over een Europese prijs. Een landstitel is natuurlijk ook harstikke mooi, maar voor Ajax en PSV is dat nu ook weer niet uitzonderlijk. Wie spreekt er nu nog over het tweede kampioenschap onder de Boer? Dat ligt voor Feijenoord natuurlijk iets anders, maar het is ze beide gegund. (al had ik het natuurlijk liever anders gezien

6 mei 2017 om 19:54

Sneekpsv, daar sla je de spijker op z'n kop.

Het winnen van de Uefa cup van Feyenoord is me meer bijgebleven dan bijv. het kampioenschap van AZ in de eredivisie. Ook het bijna winnen van PSV tegen AC Milan staat nog in mijn geheugen gegrift.
Zeker voor Nederlandse clubs is Europees succes zoveel waard en bijzonder. Het op het nippertje verliezen van AZ tegen Sporting... zo zonde, dat zal ik niet snel vergeten.
Onder de Feyenoorders staat het winnen van de Uefa cup nog steeds meer in het geheugen dan het laatste kampioenschap

7 mei 2017 om 07:44

Logisch. Was ook meer recentelijk

Dat roepen de Ajax supporters omdat ze de glans van het kampioenschap van Feyenoord willen afnemen. Nu lijkt het alsof Ajax minder hun best gedaan heeft omdat ze de Europa league willen winnen. Natuurlijk gelooft er niemand in die onzin behalve de Ajax supporters zelf

6 mei 2017 om 15:49

Rare opmerkingen heb je altijd. Het is niet raar dat velen liever een Europees succes zien, dat is namelijk langer geleden dan een titel. Zaken die sporadisch voor komen zijn altijd voor je gevoel meer bijzonder als ze mogelijk zijn. Dat doet niets af aan de geweldige prestatie van Feyenoord of de glans van jullie titel afhalen. Ik zie liever eens een Europees succes omdat het veelal debacles geweest, is dat echt zo lastig te begrijpen of schreeuw je liever maar wat in de rondte ?

6 mei 2017 om 17:32

Ben je nieuw hier? Dat je nog op die gozer reageert joh. Laat hem lekker met pupillen als theeschoteltjes op de coolsingel staan. Wij vermaken ons over een paar weken wel.

6 mei 2017 om 15:50

Goh ik heb geen enkele Ajaxfan horen roepen dat Ajax minder hun best hebben gedaan vanwege de Europa League. Wel heeft het kracht gekost, wat voor een deel de reden is dat Ajax wat puntjes te kort komt. Niet de enige reden hoor, want met zo'n puntentotaal als Feyenoord heeft is het heel lastig concurreren. Wellicht dat men nu de landstitel definitief uitzicht is wat meer kracht gaat sparen tegen de Eagles. Maar tot en met de wedstrijd in Eindhoven heeft Ajax alles gegeven en dat zal elke Ajaxfan beamen.

6 mei 2017 om 18:49

Helemaal juist Master D. Je wilt altijd zolang mogelijk meedoen om alle prijzen en dat hebben ze ook geprobeerd. Tegen de Eagles zal Ajax meer wisselen maar alleen omdat de Titel niet meer haalbaar is. Feyenoord heeft gewoon erg weinig punten laten liggen en dan is het bijna niet te doen. Ook speelt mee dat Ajax dit jaar veel aanpassingen heeft moeten doorstaan met een nieuwe trainer en nieuwe speelstijl en dat kost je eerst ook wat punten. Dit jaar is het gewoon een prachtige kampioenschap voor de Rotterdammers en Ajax heeft een mooi Europees seizoen. Is toch prachtig.

6 mei 2017 om 19:14

Europees seizoen is pas succes als ze de finale winnen. Daarvoor moeten ze eerst Lyon uit nog overleven en Manu verslaan. Net zoals Feyenoord pas kampioen is na winst morgenmiddag.

6 mei 2017 om 19:38

Halve finale zou jij ook een Europees succes noemen. Na alle wedstrijden tegen zogenaamd 'makkelijke' teams, geeft het een goed gevoel om de rest van het land te laten zien waar deze jonge ploeg tot in staat is. 4-1 tegen Lyon, die onder andere van Roma, is gewoon een prestatie. Zelfs wanneer we in de finale komen en met 3-0 verliezen ben ik trots op dit Nederlandse team. Dat we net als Leicester City in de PL als underdog ons naar de halve finale te knokken.

6 mei 2017 om 15:53

Bullshit. Klinklare bullshit enkel en alleen neergezet om te provoceren.
Iedere supporter cq speler verkiest een Europese prijs boven de landstitel dat is nu eenmaal zo. Mocht Feyenoord of PSV in dezelfde situatie hebben gezeten hadden die exact hetzelfde gezegd.

6 mei 2017 om 15:53

@leopart, wauww wat een belachelijke complottheorieã«n ben jij daar op je kamertje aan het bedenken! Hoe kom je bij deze achterlijke gedachtegang. Tot vorige week vol in de race en gaan we expres minder ons best doen?

6 mei 2017 om 15:55

Waarom zou je liever alleen de beste van je land willen zijn als je met een europese prijs mag laten zien dat je de beste van europa bent?!

6 mei 2017 om 19:20

Niet overdrijven he? Europese top speelt Cl!
Subtop speelt EL en daarvan zijn er nog 4 overgebleven, waaronder ajax. Dit zijn de feiten tot zover. Nog niets gewonnen. Slechts 3 zeer goede thuiswedstrijden, ook dat zijn de feiten.
Dus nog geen euforische stemming, daarvoor moet je eerst Lyon overleven en Manu nog verslaan.

6 mei 2017 om 23:06

@FR1963 al zou Ajax niet de EL winnen is het nog steeds een hele prestatie om zo ver te komen en met 1 been in de finale te staan, ik zie namelijk feyenoord niet 4-1 van Lyon winnen. Geniet lekker van je kampioenschap, iets waar Ajax en Psv elk jaar voor strijden dus voor deze 2 clubs veel mooier is om europees succes te kunnen behalen.

6 mei 2017 om 15:57

Die aanname doe je nu zelf en kenmerkt je pathetische geest leopart.

Zoals JK al aangeeft hebben we geregeld de landstitel gewonnen en ja, in t begin van het seizoen is dat absoluut een hoofdprijs, voor elke topclub. Maar als je ziet dat de finale EL nu binnen handbereik is en de landstitel redelijk gespeeld is, lijkt t me logisch dat Ajax daar vol voor gaat.

Dat jij je laat gekmaken door de grappen en open deuren van Ajacieden die zeggen dat wij zoveel kampioenschappen hebben dat we de kampioenschalen gebruiken als onderzetters voor de Europacup bekers ligt aan jou.....

Geniet er nou maar van, jullie hebben er lang genoeg op moeten wachten

6 mei 2017 om 15:57

Kom op zeg, bijna elke Ajacied roept dat juist niet en weet de situatie goed te nuanceren. In tegenstelling tot jou opmerkingen, haha!

6 mei 2017 om 16:08

Ik geloof niet dat ik ooit een positieve reactie over Ajax van leopart heb gelezen. Volgens mij is hij bang dat, mocht Ajax de EL winnen, 2017 niet wordt herinnerd als het jaar waarin Feyenoord kampioen werd, maar als het jaar dat Ajax de EL wint. Let wel, ik zeg niet dat Ajax de EL gaat winnen, voordat ik commentaar krijg dat ik wel heel arrogant ben.

OT, je mag zeggen wat je wil over Bosz, maar hij heeft altijd aangegeven voor zoveel mogelijk prijzen te willen strijden. Ik denk dat hij juist tegen PSV een aantal spelers niet had moeten laten spelen, omdat ze nog te moe waren van de wedstrijd tegen Schalke. Waarschijnlijk heeft hij ze juist opgesteld omdat hij nog vol voor het kampioenschap ging.

6 mei 2017 om 16:35

Het intresseert mij echt niks als Ajax een prijs pakt of niet, het doet voor mij niks onder de prijs die Feyenoord pakt dit jaar. Mijn club eindelijk een keer kampioen dan maakt het mij niet uit of Ajax een prijs pakt ja of nee. Ik ga feest vieren in iedergeval !

6 mei 2017 om 19:41

Dat is iedereen met je eens en het is jullie, ook als is het als Ajacied moeilijk te zeggen, gegund! Maar sommige Feyenoorders gunnen de tegenstander geen prijs en dat vind ik ontzettend jammer.

6 mei 2017 om 23:12

Gelukkig maar dat dat voor jou niet zo is, de meeste hebben daar nogal veel moeite mee. Dan wordt het nog zo pijnlijk om te moeten aanschouwen dat Ajax in het seizoen waarin ze zelf geen kampioen worden maar wel Feyenoord, dat Ajax als nog een grotere prijs "kan" winnen. Ik teken er voor!!

6 mei 2017 om 16:44

@leopart

Kan je aanwijzen wanneer Ajacieden dat geroepen hebben voor dit bericht? Ik ben absoluut geen Ajax fan, sterker nog, wat mij betreft degraderen ze morgen (bij wijze van jongens, niet alles te serieus nemen ), maar wat jij verkondigd is echt onzin. Ik heb Ajax in zowel de Eredivisie, als in de Europa league alles zien geven. En na het resultaat van afgelopen week, hoop ik van ganser harte dat ze de EL nu ook winnen (je bent en blijft uiteindelijk toch chauvinist ). De enige onzin hier is jouw reactie wat mij betreft.

6 mei 2017 om 17:11

Daarom zegt een oud feyernoord coach het en geen Ajacied fc calimero in rotterdam... ga een feestje vieren dan gaat ajax weer 100% geven voor het nl voetbal zodat we niet compleet afgaan volgend seizoen in de cl met alleen feyernoord

6 mei 2017 om 17:23

Dat is onzin. Het is nou eenmaal veel knapper om de Europa League te winnen, dan kampioen te worden in de Eredivisie. De glans van een kampioenschap is eigenlijk alleen voor de supporters van de betreffende club, terwijl een Europese prijs voor heel Nederland gunstig is.

Met zo'n reactie is de objectiviteit sowieso ver te zoeken, aangezien het een Feyenoorder is die dit zegt. Niemand kan ontkennen dat Ajax wel erg vaak puntenverlies leed na een Europese wedstrijd. Dat is natuurlijk geen toeval...

6 mei 2017 om 17:33

Misschien dat we een beroep kunnen doen op Ajax, dat ze de uitwedstrijd in Lyon met 3-0 gaan verliezen? Sorry dat we graag Europees succes willen hebben in Amsterdam, je hebt helemaal gelijk dit is van Ajax heel gemeen om de glans van het landskampioenschap van Feyenoord willen afnemen.

6 mei 2017 om 17:52

Aldus een Feyenoord supporter.. Kom op man, het liefst zag ik Ajax beide prijzen pakken. Maar Europees is toch wel mooier. Ik heb genoeg vrienden die voor Feyenoord zijn, maar die vrezen allemaal dat Ajax de EL gaat winnen en die prestatie dus hun 'titel' een soort van naar de achtergrond verdrijft. Dat zijn uitspraken van hen zelf en niet van mij. Zij spreken natuurlijk niet voor alle Feyenoord supporters maar het moge duidelijk wezen dat een Europese prijs anno 2017 lastiger is dan de landstitel in NL..

6 mei 2017 om 18:18

Dat jou vrienden zo denken zegt toch niets over de rest van de feyenoorders?

6 mei 2017 om 18:28

Dat zeg ik toch zelf? Maar Leopard klinkt in ieder geval net zo als 1 van hen.

6 mei 2017 om 18:38

Tuurlijk zegt een Europese prijs wel wat. Wie weet nog wie er in 1976 kampioen werd? In 1989? Ja oke ongeveer weet je het wel, maar ik kan me jaartallen als 1970-1974, 1978, 1987, 1988, 1992, 1995 en 2002 beter herrineren als Nederlands voetbalfan.

6 mei 2017 om 18:23

Haha Leopart. Wat laat je je toch weer kennen. Raar dat je als ajacied liever een Europese prijs hebt dan schaal nummer zoveel in de Mickey mouse league of niet?

6 mei 2017 om 18:24

Vriend begrijp je het dan echt niet? Ajax heeft jullie de titel gewoon gegund .

6 mei 2017 om 20:42

Denk eens na, het voor Ajax inmiddels meer dan twintig jaar geleden dat we een Euopese prijs wonnen. Onvolwassen Ajacieden hebben nog nooit meegemaakt dat de club Europees iets won.

In landstitels grossiert Ajax, onder Frank de Boer werden er onlangs nog vier op rij gewonnen. De impact daarvan op de Ajax fans is daardoor stukken minder dan een Europese prijs.

Beide zijn prachtig om te winnen maar we moeten niet doen alsof Ajax de competitie heeft laten lopen. Dat is oneerlijk tegenover Feyenoord die verdiend kampioen worden en gestreden hebben tot het einde. Zelf wil ik liever Europees succes zien maar dat is makkelijk praten als de landstitel al een aantal malen voorbij heeft mogen komen.

6 mei 2017 om 15:54

Daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in, maar Ajax speelt terwijl deze competitie loopt (eventuele finale niet meegerekend) 12 wedstrijden Europees meer als Feyenoord. Als je naar de competitie zelf kijkt is de landstitel gewoon volledig terecht, maar die 12 wedstrijden meer heeft wel degelijk invloed op het verloop ervan.

6 mei 2017 om 16:07

Als je wilt zeggen dat Ajax iets heeft laten lopen , of ergens minder in was geã¯nteresseerd , dan was het de beker wel.
De competitie die hadden ze maar al te graag willen willen . Dat blijkt ook als je kijkt naar de aankopen en de breedte van het elftal.in het begin waren ze nog een beetje zoekende , maar zeker naar de winterstop gingen ze vol voor de competitie en de EL.

6 mei 2017 om 16:28

En nog speelt Ajax het moeilijkste voetbal van alle Eredivie clubs want iedere tegenstanders willen het liefst tegen Ajax resultaat pakken dan tegen Feyenoord. En nog speelt iedere tegenstanders het liever in de Arena dan in de Kuip.

Andere kant is het erg leuk voor Feyenoord dat ze eindelijk prijs pakt.

6 mei 2017 om 17:04

Een hoop aannames, Peter, die je nergens hard kan maken.

6 mei 2017 om 16:03

Sorry, maar wat een politiek correct antwoord. Er is een vraag die je kunt stellen: hoeveel punten had Ajax als het net als Feyenoord na de winter geen Europees voetbal meer had gespeeld. Statistisch gezien kan niemand ontkennen dat Ajax dan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid boven Feyenoord had gestaan. Dat neemt niet weg dat het Feyenoord van harte is gegund.

6 mei 2017 om 16:16

Dat mag je vinden uiteraard. Ik vind dat gissen geen enkele toegevoegde waarde hebben. Geweldig hoe Bosz steeds met de sterkst mogelijke ploeg is blijven aantreden, op volle kracht en strijdend ten onder in dit geval in de eredivisie, mij maakt het niet uit want het seizoen is toch al geslaagd.

6 mei 2017 om 16:21

Volgens de statistieken kost een Europese groepsfase op donderdag in de nationale competitie gemiddeld 2,5 punten ten opzichte van clubs die geen groepsfase hebben gespeeld. Feyenoord heeft die groepsfase ook gespeeld dus dat kunnen we wegstrepen. Als we alleen naar de ko fase kijken (die Feyenoord niet heeft gespeeld) gaat het tot nu toe om acht extra Europese wedstrijden voor Ajax ten opzichte van Feyenoord. Als we die 2,5 punten delen door 6 (het aantal wedstrijden in de groepsfase) kom je uit op ongeveer 0,4 punt per wedstrijd die je door Europees voetbal misloopt ten opzichte van teams die geen Europees spelen. Puur volgens de statistieken zou Ajax nu dus iets meer dan 3 punten (8*0,4) zijn misgelopen ten opzichte van Feyenoord door het extra Europees voetbal. Het is volgens de statistieken dus kielekiele.

Staat in een rapport over tot hoeveel puntverlies Europees voetbal lijdt. Weet even niet meer hoe het rapport heet, maar is vast te googelen.

6 mei 2017 om 17:11

Gissen heeft ook geen enkele waarde, daarom zijn de statistieken die Scotsman benoemd erg nuttig. Het gaat mij er niet om, om iets af te doen van het kampioenschap van Feyenoord. Ik houd gewoon niet zo van politiek correctie populaire reacties om de objectieve supporter uit te hangen. @Scotsman, ik heb inderdaad ook ergens iets over het rapport gelezen. Overigens lag in de ko fase dat puntverlies volgens mij rond de 0,6 IPV 0,4 zoals in de groepsfase.

6 mei 2017 om 17:21

Ja er waren twee gegevens: 2,5 punten per groepsfase en 3,5 punten per groepsfase. Wist even niet meer welk puntenaantal bij welke context hoorde. In het tweede geval kom je tot bijna 5 misgelopen punten ten opzichte van Feyenoord

6 mei 2017 om 18:02

Feyenoord zat langer in de beker dan Ajax. Dus je kan voor Feyenoord ook een 'extra' wedstrijd meenenem

6 mei 2017 om 18:07

Ajax heeft 7 verlies punten gehaald en Feyenoord 8. In de winter was her verschil al 5 punten. Ajax heeft het laten liggen in de eerste helft van het seizoen. Toen Feyenoord ook nog Europees speelde. Want die Europese wedstrijden van Ajax hebben ze echt niet 4 punten gekost. Misschien 1 a 2

6 mei 2017 om 19:29

wat natuurlijk weer makkelijk te verklaren valt , met een nieuwe trainer , het inpassen van een nieuwe speelstijl met andere mensen op verschillende plekken. Dan nog die onrustige periode vlak voor de winterstop, met al die bankzit talenten...
Ik was eigenlijk benauwd wat er na de winterstop zou gebeuren , Vitesse onder Bosz verloor toen veel punten. Maar die benauwdheid was achteraf gezien ongegrond...

6 mei 2017 om 20:44

@gloryunited

Het is virj eenvoudig, de wedstrijd tegen Schalke uit op de donderdag avond met de veleningen heeft Ajax de wedstrijd tegen PSV gekost. Daarmee werd Ajax nog geen kampioen maar haakte Ajax wel definitief af. Vanaf dat moment is de druk er bij Feyenoord af. Anders hadden we het nog maar moeten zien, immers Ajax liet het verleden jaar bij het al gedegradeerde de graafschap liggen.

6 mei 2017 om 23:06

@gloryutd
Is natuurlijk onzin wat je zegt. Ajax heeft in 9 wedstrijden 2 of 3 punten verspeeld. Van die 9 wedstrijden was het zes keer na een Europees duel. Dus dat ene of twee punten waar je het over hebt, klopt natuurlijk niet.
Ajax heeft met de uitwedstrijd tegen Lyon alvast meegeteld 12 extra Europese wedstrijden gespeeld in vergelijking met Feyenoord. Jij weet ook echt in je Feyenoord hart dat je dat meer dan twee punten kost.

Een dubbele prijs winnen is helemaal niet veel gevraagd. Je hebt gewoon mazzel nodig met de concurrentie Op zich doet Ajax het prima met 75 punten na 32 wedstrijden. Daar kun je gewoon ook landskampioen mee worden, maar nu doet Feyenoord het gewoon fantastisch en koersen ze af op 85 punten. Als de concurrentie zo'n aantal punten haalt is het ook zonder Europese verplichtingen lastig om daar overheen te komen.

6 mei 2017 om 16:19

Sterker nog, in alle jaren dat de Boer kampioen met Ajax werd was 75 punten voldoende

6 mei 2017 om 16:29

Ook dankzij de concurrentie.

6 mei 2017 om 17:03

Uiteraard dankzij de concurrentie. Bosz heeft pech dat Feyenoord hun beste seizoen in 18 jaar speelt.

6 mei 2017 om 17:28

Het probleem is momenteel sowieso de subtop. Eerder konden die clubs nog wel een vuist maken tegen topclubs, maar AZ is net uit de financiele problemen terwijl FC Twente er middenin zit. Dan heb je nog Vitesse die elk jaar weer rekenschap moet houden met de Ffp, Utrecht wisselt goede jaren af met hele slechte jaren, net als clubs als Groningen en Heerenveen. De rest van de Eredivisie clubs hebben naar mijn mening op dit moment niet de capaciteiten om op lange termijn aan te haken bij de subtop. De huidige subtop is momenteel alles behalve stabiel waardoor de topclubs maar zelden punten verspelen in vergelijking met andere jaren.

6 mei 2017 om 23:18

@peter dat is toch altijd zo... Feyenoord wordt nu toch ook kampioen dankzij het falen van Ajax en Psv? Als je concurrenten geen punten verliezen wordt er niemand kampioen.

Ik heb niemand van Ajax horen zeggen dat ze liever een Europese prijs winnen dan de landstitel. Kan het gemist hebben maar dat zal dan wel na de wedstrijd tegen PSV geweest zijn en als dat zo is, is dat wel heel makkelijk praten achteraf natuurlijk.

6 mei 2017 om 17:33

Niet meer dan logisch eigenlijk. De wedstrijd tegen PSV was cruciaal voor Ajax en ik denk dat er maar weinig mensen in Nederland zijn die nog geloof hebben in een kampioenschap voor Ajax dit seizoen. Natuurlijk schakel je dan direct door naar bijvoorbeeld een bekerfinale of Europees voetbal. Het wordt allemaal een beetje uit zijn verband getrokken terwijl Van Marwijk gewoon een goed punt heeft.

Vorig jaar zou ik zeggen dat kampioen worden belangerijker is omdat dat CL voetbal opleverde. Maar nu is dat anders. Maat het is voor Feyenoord natuurlijk fantastisch dat ze kampioen worden.
Ik vind ook dat men elkaar t succes moet gunnen en de prestatie niet kleiner moet maken dan die is. Feyenoord heeft een prachtige prestatie geleverd en Ajax ook.mocht Ajax de EL kunnen winnen is dat ook een prachtige prestatie en belangerijk voor t Nederlandse voetbal

6 mei 2017 om 19:01

Hoezo is dat nu anders? Feyenoord plaatst zich gewoon voor de groepsfase van de CL als ze de titel pakken. Ik denk dat je volgend seizoen bedoelt. Dat is het enige seizoen waarin de landskampioen nog kwalifiatierondes moet spelen, waarna vanaf 2018/19 de landskampioen zich voorlopig gewoon weer voor de groepsfase plaatst.

8 mei 2017 om 10:26

Je hebt gelijk. Dacht dat dat dit jaar al inging.maar dar weer plaatsen van de kampioen van Nederland de groepsfase hangt daarna toch van t aantal punten van de Nederlandse clubs af. Dan ben ik bang dat ondanks de goede prestatie van Ajax dit jaar Nederland toch het recht op de groepsfase kwijt gaat raken.

Ajax heeft geen echte last gehad van het Europese seizoen. In de groepsfase konden we zelfs al snel het halve team sparen. Dat je na een Europees duel punten verspild tegen Excelsior en Groningen is je eigen stomme schuld. Tegen PSV was het teveel gevraagd na de 120 minuten tegen Schalke, maar Feyenoord had het ook bij winst tegen PSV nooit meer weggegeven.

Als je mij vraagt welke prijs ik liever pak dan zeg ik de Europa League omdat je die niet snel weer wint. Kampioenschap blijft echter net zo prachtig om te winnen. Feyenoord wordt de verdiende kampioen, simpel zat.

Laat Ajax eerst de finale eens halen ze doen al of ze er in staan. Tegen Schalke hadden ze alle geluk van de wereld. Ik zie Lyon nog wel wat bereiken zeker omdat Ajax uit en thuis een wereld van verschil is.

6 mei 2017 om 16:38

Correctie, Van Marwijk doet alsof wij erin staan. Alle Ajacieden zijn toch echt terughoudend en hebben het gehele toernooi van wedstrijd naar wedstrijd beleeft. Ik weet dat men het graag zegt, maar op een paar schreeuwers na zijn wij Ajacieden toch echt niet arrogant dit jaar.

Tegen Schalke hadden we thuis ongeluk en uit geluk en was het daarnaast aan het eind van een lange zware reeks wedstrijden. Nu zijn ze beter uitgerust dus ik hoop dat het verval minder is.

6 mei 2017 om 17:21

waar heb jij het over met je tegen schalke alle geluk van de wereld als we thuis al 6-0 winnen zegt er niemand iets dus volgens mij meer geluk van schalke dat ze extra tijd konden afdwingen dan andersom je moet over 2 wedstrijden kijken he niet 1

6 mei 2017 om 17:40

"Ze doen alsof ze er al staan." Dit is een uitspraak van Van Marwijk. Volgens mij heb je echt een zwaar leven als Ajax werkt als zo'n laptop voor je ogen.

6 mei 2017 om 17:41

En dat stukje over geluk is nog triester dan het voorgaande. Gefeliciteerd, je hebt het onmogelijke bereikt.

Sowieso Europees succes boven de landstitel.
Waarom wil je kampioen worden? Omdat je dan europa in kan en de voorrondes kan ontlopen toch of niet soms?

6 mei 2017 om 16:15

Nou nee hoor, dat is alleen mooi meegenomen.

6 mei 2017 om 16:55

Wat een onzin. Je kunt toch exact hetzelfde zeggen over het winnen van de EL? Snelste weg naar groepsfase CL...

6 mei 2017 om 17:11

Nee dat is kampioen worden (tot volgend jaar dan)

6 mei 2017 om 17:18

Ook met het winnen van de EL kom je automatisch in de groepsfase CL terecht en het kost minder wedstrijden. Daarom kun je mijns inziens net zo goed over de EL zeggen dat je die wint om direct de CL in te gaan.

Dat is bijvoorbeeld ook exact wat Mourinho gisteren nog zei.

Ik zou in dit geval kiezen voor de nationale titel i.p.v. winnaar Europa League. Als kampioen van Nederland mogen we weer een keertje CL spelen, dus dat levert meer geld op, en een berg ervaring. Maar beide zijn wat mij betreft mooie prijzen. Maar let wel... wij zijn nog geen kampioen, en Ajax is nog niet door naar de finale.

6 mei 2017 om 16:21

@RonnieBee Als winnaar van de EL ga je ook de CL in

6 mei 2017 om 16:22

Je bent er je wel bewust van dat als je de Europa League wint dat je ook geplaatst bent voor de CL? Dus uiteindelijk zal je als winner van de Europa League meer geld binnen krijgen.

6 mei 2017 om 16:24

Uiteraard niet helemaal correct, omdat je als winnaar van de Europa League ook direct doorstroomt naar de groepsfase van de Champions League. Voor de rest is het een zeer persoonlijke kwestie; de éã©n zal liever Europa League-winnaar zijn, waar de ander liever landskampioen is. Niets mis mee en, mocht dit voor Ajax en Feyenoord inderdaad zo lopen, allebei zeer respectabele prestaties.

De Uefa Cup had destijds wel flink meer aanzien. Desondanks is de EL een mooie prijs natuurlijk, maar geef ik de voorkeur aan het kampioenschap.

6 mei 2017 om 16:41

De Uefa cup was toen net zo goed het tweede toernooi van Europa als dat het nu is. Weinig aan veranderd.
De voorkeur is persoonlijk, een club die regelmatig kampioen wordt kiest voor een Europese prijs, maar een club waarvoor het kampioenschap langer geleden is dan een Europese prijs kiest het kampioenschap.

6 mei 2017 om 17:49

Volgens mij is het voornaamste verschil met toen dat de financiele verschillen tussen de top van Nederland en de Europese subtop een stuk groter zijn geworden (in ons nadeel).

Waarom de Uefa cup destijds meer aanzien zou hebben gehad ontgaat mij.

1. Ajax heeft nog niets net als Feyenoord maar dat zie ik wel goed komen. Het zal nog lastig genoeg worden voor Ajax.

2. EL dit jaar vind ik persoonlijk niet te vergelijken met de uefa cup toen.

Daarnaast boeit het mij niet of Ajax een prijs pakt of niet. Feyenoord kan kampioen worden dat is voor mij enige wat telt eindelijk weer een keer en nog gaan mensen kijken naar Ajax ipv hun eigen club. Niemand die de glans daarvan afneemt.

6 mei 2017 om 17:07

Als het je niets uitmaakt waarom vind je het dan zo belangrijk om te benadrukken dat Ajax nog niets gewonnen heeft en dat de EL om een of andere reden niet te vergelijken is met 15 jaar terug? Richt je dan ook gewoon op je eigen feestje.

Ik keek laatst op het Feyenoord netwerk, om te kijken hoe ze daar meeleven met Ajax, maar het valt me op dat 90% er echt moeite mee heeft dat Ajax het zo goed doet en bang is dat het de glans van hun eigen feestje afhaalt. Dat is nergens voor nodig. Geniet er gewoon van.

6 mei 2017 om 19:31

Het maakt me ook niks uit, ik geef enkel mn mening. Als ze het winnen even goede vrienden. Ze zijn er alleen nog niet. Ik hou van voetbal en dus kijk met schuin naar Ajax net als bij elke ander club doe in de eredivisie.

Tsja, wat heb je liever. Moeilijke vraag, zeker ook omdat een Europese prijs eigenlijk voor een Nederlandse club niet te doen is. Allebei zijn supermooie prijzen, die ik het liefst allebei had willen hebben. Nu we geen kampioen meer kunnen worden, is de Europa League winnen een doel die nog te halen is (daar moet dan nog wel iets voor gebeuren natuurlijk).

De vraag is sowieso suggestief. Feyenoord kan geen Europese titel meer halen en Ajax geen landskampioen worden. Wat wil je dan nu liever? Datgene wat binnen handbereik is. Bij start van het seizoen zou het een interessantere vraag zijn aan een ieder. Ik weet niet wat ik dan zou antwoorden.

6 mei 2017 om 16:58

Idd, een titel in de eredivisie zegt helemaal niks. Een Europacup winnen is en blijft uniek/Speciaal. Daarbuiten verdien je enorm veel geld, plaats je voor de Cl, en speel je nog de supercup. Iedere club wil liever een internationaal bekertoernooi winnen. Raar dat mensen dat anders zien.

6 mei 2017 om 17:13

Een europese prijs winnen is niet uniek voor Ajax gelukkig, maar wel speciaal. De Eredivisie winnen voor Feyenoorders is ook speciaal. Daar verdienen ze overigens ook veel geld mee, een plek in de CL en in de (nederlandse) supercup.

Op dit moment is Feyenoord de laatste Nederlandse club die een internationale prijs heeft gewonnen maar staan ze al 18 jaar droog in de Eredivisie. Ik kan wel begrijpen als ze voorkeur geven aan de schaal.

6 mei 2017 om 17:35

Zeker niet elke.

Ben het niet met Van Marwijk eens. Ajax zet zich voor de volle honderd procent in om ook de landstitel binnen te slepen. Dat het Europese avontuur daar niet bij helpt - zoals duidelijk zichtbaar tegen PSV - is wat anders, maar het is niet dankzij prioriteiten voor de Europa League dat Ajax tweede staat. Feyenoord is gewoon bijzonder constant. Als die ploeg de grilligheid van vorig jaar had gehad, was Ajax al nummer 1 geweest denk ik.

"het is makkelijk om naar excuses te zoeken, maar het jaar dat we de Uefa Cup wonnen, en ook daarna, heeft die cup ons parten gespeeld."

Wat een onzin dit zeg. Ik begrijp best dat je rond Europese wedstrijden op nationaal niveau punten kan laten liggen, maar dat je het jaar daarop nog last van hebt..... Overdrijven is ook een vak.

6 mei 2017 om 17:16

Misschien niet fysiek, maar kan me wel voorstellen dat het mentale consequenties heeft. Zelfoverschatting, overmoedigheid, jonge spelers die naast hun schoenen gaan lopen, spelers die ineens irreële salarisverhogingen gaan eisen, noem maar op. Het barstte bij Feyenoord van de conflicten na de Uefa Cup winst.

Beetje vergelijkbaar met wat je dit seizoen bij Leicester zag.

6 mei 2017 om 17:44

Daar heb je een coach voor. Ajax lukte het ook om in '96 de titel en de CL finale te behalen na de successen een jaar eerder.

6 mei 2017 om 18:36

Dat was een jonge gretige groep met veel spelers die aan het begin van hun carrière stonden en waarschijnlijk ook wisten dat ze nog veel meer konden en gingen meemaken.

Feyenoord had toen een kern die voor een groot gedeelte uit veteranen bestond die toen al wisten dat dit het hoogtepunt uit hun carrière zou zijn. Vind dat toch wel een groot verschil.

Nog even los van het feit dat Ajax toen een krankzinnig goede selectie had als je ziet wat voor een carrière die spelers later allemaal gehad hebben. Vind het gewoon geen vergelijkbare situaties.

Europees succes is veel meer waard en blijft ook beter in het geheugen. Iedereen weet dat Feyenoord in 2002 de UEFA cup won maar wie werd landskampioen, en wie won de beker? Juist, dus lekker vol voor Europees succes gaan en dan kunnen wij weer wat trotser over de Zuid Europese stranden lopen van de zomer.

6 mei 2017 om 17:14

Duidelijker voorbeeld is er idd niet

Ik denk dat het bij Ajax geen kwestie van willen is maar het zware programma en dat er gewend moest worden aan de nieuwe speelwijze heeft zijn tol geeist. Feyenoord heeft gewoon een constanter seizoen gedraaid zonder al te veel tegenslagen en dat is gewoon razend knap. En laten we dan hopen dat we allebei een topprijs hebben aan het eind van het seizoen.

Slap gelul van Van Marwijk, zoals we van hem gewend zijn. Hoezo heb je de jaren na een Europese prestatie meer last van blessures? En het puntenaantal dit jaar haalt is hoger dan al die jaren dat Frank kampioen werd (en voor de winter uit europa vloog).

Beter maakt Bert zich druk over het feit dat hij werkt voor een van de meest kwaadaardige regimes ter wereld.

Boeiend!!
Geniet allemaal nou gewoon eens dat psv het vorig jaar zo goed deed in de cl. Dat Ajax het nu zo goed doet in de el. En dat Feyenoord de aansluiting weer heeft gevonden bij Ajax en psv. Eindelijk weer 3 echte topclubs in Nederland!!

Dat het voor Nederlandse clubs lastiger is volle bak op twee fronten mee te doen , hoeft ook niet altijd zo te zijn. Heeft meer te maken met kwaliteit van je selectie en ook de speelstijl die je hanteert. Europees succes is wel voor de Nederlandse teams gewoon uniek, gezien de financiële verhoudingen in voetballand. Met name na de afgelopen europese jaren van ajax en meerdere kampioenschappen is EL toch wel een voorkeur tegenwoordig. Betekent overigens niet dat ajax de competitie liet lopen. Heb daar ook niemand ooit over gehoord, dus die quote van BvM is vrij apart.

Wel vrij triest overigens dat een aantal feyenoorders nu ineens de EL minder speciaal vind dan in 2002. Als ze er zelf hadden gestaan zou het een wereldprestatie zijn geweest. Net zoals de vier jaren van FdB steeds wordt geweten aan het falen van concurrenten, maar je dit jaar niet mag zeggen dat feyenoord kampioen is mede door het falen van ajax... ga gewoon je feestje vieren ipv de prestaties van anderen zielig omlaag proberen te praten.

Het zou je wel moeten interesseren John Clasie want dit is goed voor het Nederlands voetbal, maar ja altijd die onbegrijpelijke jaloezie naar Ajax

Een internationale prijs is geweldig, zeker voor Nederlandse clubs. Maar het draait om het kampioenschap. Neemt niet weg dat je als club helemaal in de hemel bent als je het ver schopt in bijv. de CL of EL. Maar ook Ajax ging nog vol voor het kampioenschap, maar kwam door eigen puntverlies te kort. De overtuigende winst op Lyon kwam overigens voor velen ook onverwachts. Ajax moet de finale bovendien nog veiligstellen. Uiteraard wel met anderhalf been in de finale. Maar met prietpraat over (internationale) beker boven kampioenschap zet je alleen maar jezelf te kijk (bij mislopen laatstgenoemde).

Als ajax nu 3de gaat worden en ze winnen de EU! Hebben we volgend jaae misschien wel 3! Ploegen de CL in.

Ik denk niet dat ajax hier bewust een keuze heeft gemaakt. Volgens mij wilden ze vol voor beide prijzen blijven strijden. Mede gezien de opmerkingen richting Feyenoord van verschillende ajaxspelers in de weken voor PSV-ajax.. Dat zij zeker kampioen zouden worden omdat Feyenoord nog zeker punten zou verspelen.
Ik denk eerder dat Feyenoord voor de titel ging en de wedstrijd tegen Fenerbahce bewust heeft laten lopen zodat ze zich na de winterstop volledig op het landskampioenschap konden focussen. Zo lieten ze ogenschijnlijk ook de Knvb beker lopen in Arnhem. In deze 2 wedstrijden waren ze geen schim van het strijdende en goed voetballende team dat 2 x PSV versloeg en Manu versloeg en ajax een uur van de mat speelde....om maar een paar voorbeelden te noemen.
Overigens gun ik het ajax wel om de EL te winnen. Het zit ze tot nu behoorlijk mee op de juiste momenten, dat geluk heb je nodig om verder te komen als de onderlinge kwaliteitsverschillen zo klein zijn als tussen het grote aantal subtoppers in Europa. Klutsbal / mazzelgoal via Viergever gaat er niet in tegen Schalke bij een 3-0 achterstand met 10 man, wat dan? Lyon schiet de eerste kans er wel gewoon in binnen 10 minuten, of de 3-2, wat dan?

Wat een onzin zeg.

Omdat ze nagenoeg niet meer kampioen kunnen worden komt dit gezever.

Ik ben voor Feyenoord, maar ik schaal een Europese prijs hoger in dan het kampioenschap. Ik ben echter wel heel blij dat Feyenoord weer op het punt van een Nederlands kampioenschap staat.

Een landstitel is mooi en een Europese titel is mooi. Einde verhaal.

Voor veel Feyenoord fans is de laatste titel meer waard dan de uefa cup. Waarom? Vanwege de moord op fortuyn wat een grote smet betekende op het feest.

Onzin, ajax heeft juist een geweldige eindsprint gehad. En ik kreeg het als feyenoorder behoorlijk benauwd. Die lult ook maar wat dus

Slaat natuurlijk nergens op. Als Ajax gelijk in punten stond met Feyenoord zouden ze nooit zo denken.

6 mei 2017 om 23:31

Stel je toch niet aan, tuurlijk is een Europees succes een grotere prijs! Wat de stand van de eredivisie ook is. Wat gaat dit pijn doen in rotterdam zeg mocht Ajax werkelijk de EL winnen.. eindelijk na zoveel jaar kampioen, maar als nog achterhaald door je grootste rivaal zoals het altijd is geweest.. wat hebben jij en je mede feyenoorders dan toch nog een kut jaar!

Ajax heeft het meerdere wedstrijden laten liggen het was sowieso een nek aan race. Feyenoord is goed maar het geluk was bij hun aanwezig dit jaar en dat is tof voor hun. En om eerlijk te zijn Europa leauge beker als die gaat komen zal dat het kampioenschap van Feyenoord overschaduwen niet erg want mijn club blijft ervoor zorgen dat we op de kaart blijven : )

Al hoop ik toch nog dat Ajax landskampioen wordt, al weet ik dat het niet realistisch is. Nou maar gaan Europa League. In de finale tegen Manchester United.

Tuurlijk is de EL winnen mooier kom op zeg waar praten we over. Elke Feyenoorder zal nu schreeuwen dat een kampioenschap belangrijker is, maar dat is puur gebaseerd op het punt omdat het al 18 jaar geleden is. Ajax en Psv strijden elk jaar om het kampioenschap, Vraag het aan elke (eerlijke) Ajax en Psv fan, die kiezen voor een europees succes. Ook nog is om het feit dat het goed is voor de marktwaarde van je spelers plus het feit dat je als Nederland weer iets van betekenis hebt in Europa.

Europa League winnen is echt 100 keer mooier dan de landstitel. Voor Feyenoord voelt dat op dit moment waarschijnlijk anders. Maar Ajax en PSV en normaal gesproken dus ook Feyenoord worden toch wel eens in de 5 jaar kampioen, een Europese prijs is een unieke prestatie waar heel voetballend Europa dan over spreekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren