Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Interesse lijkt wederzijds: oude bekende wil graag terugkeren bij Ajax

Laatste update:

Julian Rijkhoff heeft wel oren naar een terugkeer naar Ajax, zo verzekert Voetbal International vrijdag. Hetzelfde medium meldde medio december nog dat de Amsterdamse club de mogelijkheden wilde onderzoeken om de aanvaller terug te halen. Rijkhoff ligt bij Borussia Dortmund vast tot medio 2026, maar heeft geen uitzicht op speeltijd.

Rijkhoff (18) gaat met Dortmund niet mee op trainingskamp volgende maand, wat in het voordeel zou kunnen zijn van Ajax tijdens eventuele onderhandelingen. De Amsterdammers hopen sowieso dat BVB zich coulant opstelt wat betreft de transfersom voor de jonge Rijkhoff, die zijn opleiding bij Ajax genoot.

Rijkhoff maakte begin 2021 de overstap van Ajax naar Dortmund, waar hij nog steeds wacht op speeltijd in de hoofdmacht. BILD meldde in april van dit jaar dat Ajax spijt had van het voortijdige vertrek van Rijkhoff en dat men dacht aan het terughalen van de spits. In die missie slaagde de club echter niet afgelopen zomer.

Verleden bij Ajax
De in Purmerend geboren Rijkhoff stond in de jeugdopleiding van Ajax bekend als groot talent. Er was echter onenigheid over het te volgen traject, waardoor de aanvaller in 2021 koos voor een meerjarig contract in Dortmund. Rijkhoff was in het Onder 19-elftal van de Duitsers tweemaal op rij topscorer en een van de uitblinkers in de UEFA Youth League.

Het lokale Ruhr Nachrichten meldde begin oktober dat Rijkhoff ontevreden is bij Dortmund en aast op een winters vertrek bij de grootmacht. Zaakwaarnemer Dick van Burik kwam zelfs speciaal naar Duitsland om over de toekomst van de jonge aanvaller te praten.

Het heen en weer pendelen tussen de verschillende teams valt Rijkhoff naar eigen zeggen zwaar, maar toch houdt hij vooral zichzelf verantwoordelijk. “Er valt nog veel te verbeteren voor mij. Ik moet rustiger worden aan de bal als ik die krijg. En ik kan mijn lichaam ook beter gebruiken. Deze dingen wil ik verder ontwikkelen”, zei hij tegenover Ruhr Nachrichten.

Verweij
Clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf benadrukte twee weken geleden nog dat de interesse van Ajax in Rijkhoff niet concreet is. "Je kan met hagel gaan schieten. Dan schiet je echt wel een keer raak. Ik zag al weer namen voorbij komen... Waar wél sprake van is: Julian Rijkhoff. Die speelt nu bij Dortmund."

"Dat is een jongen die er met Ajax niet uitkwam, geen nieuw contract tekende en toen naar Dortmund ging. Die wordt in verband gebracht met Ajax, maar dat is niet zo concreet als nu links en rechts wordt gesuggereerd." Dat Ajax weer bij Rijkhoff was uitgekomen, zei Verweij niet veel.

"Maar er zijn veel grotere clubs dan Ajax die hem ook willen. Want dat is echt een uitzonderlijk talent, echt een hele goede spits." Een transfer van Rijkhoff naar Ajax is volgens de Ajax-watcher dus nog verre van een uitgemaakte zaak. "Al die namen noemen is heel mooi, ik kan wel dertig namen noemen. Dan heb ik het echt wel een keer goed."

Vind jij Julian Rijkhoff goed genoeg voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet toch weer zo’n Brobby verhaal..

29 december 2023 om 15:59

Leuk voor alle talenten in de jeugd. Die zullen nu ook hun heil ergens anders zoeken, wetende dat Ajax je terughaalt als je niet doorbreekt/de kans krijgt..

29 december 2023 om 17:16

@Hala010

Leuk voor alle mensen die wat roepen zonder verder te kijken. Rijkhof is niet bij Ajax weg gegaan voor het geld. Ajax heeft zelf heel slecht gehandeld omtrent het contract van Rijkhof. Maandenlang radio stilte gehad..

29 december 2023 om 18:20

Komt toch op hetzelfde neer. Speler gaat weg en Ajax moet miljoenen betalen om hem weer terug te halen.

29 december 2023 om 20:03

Ja en dan hopen dat je geen kat in de zak koopt....

29 december 2023 om 16:39

Als je de kans krijgt moet je hem gewoon terughalen. Zet al jaren goede cijfers neer in de jeugdcompetities en Youth League. Niet vergeten dat hij nog steeds maar gewoon 18 jaar is. Zo’n stap naar Dortmund heeft hem alleen maar extra ervaring gegeven en ik schat die competitie ook hoger in dan onze Nederlandse jeugdcompetities.

Als je in het buitenland niet slaagt kun je altijd nog terug naar Ajax. Niet aan beginnen. Die jongen komt tekort voor Dortmund en is minder goed dan velen denken.

29 december 2023 om 16:35

Waarom wil Dortmund dan met hem verder ? Is volgens mij de meest scorende spits die ze in hun jeugd hebben rondlopen.

29 december 2023 om 18:00

@Master_1

Moet nog 19 worden, speelt al 2 seizoenen in U19

57 wedstrijden, 52 goals, 13 assists

Dortmund youth league Europees
24 wedstrijden, 13 goals en 3 assist

Maar nee hij is niet goed genoeg..

29 december 2023 om 18:06

Kan me nog een Bojan herinneren die nog betere (?) cijfers kon overleggen en die heeft het ook niet gered. Forbs tot nu toe ook nog niet (kan nog komen) dus kan maar zo dat hij niet goed genoeg is. Jeugd en prof is een heel verschil natuurlijk

29 december 2023 om 19:39

@Master1000

Het kan altijd zijn dat iemand alsnog niet slaagt. Dat is de stap die ze moeten zetten.

Dat heeft niets te maken met goed genoeg zijn in de jeugd. Dat is de ontwikkeling.

29 december 2023 om 20:49

@D-Bergkamp Waarom mag hij dan vertrekken en krijgt hij als veel scorende spits en toptalent dan geen kansen in Dortmund 1 (waar een andere spits en ex-Ajacied momenteel ter discussie staat)? Kennelijk twijfelen ze aan hem en is hij niet goed genoeg. Jeugdteams zijn qua intensiteit, fysieke belasting en mentale druk niet te vergelijken met het eerste elftal. Dat ervaren ook veel (voormalige) Ajax toptalenten waaronder Univar die momenteel bij Twente speelt en ook daar (nog) niet weet te overtuigen.

29 december 2023 om 23:04

@Master_1

Het top talent Rijkhof is over een maand 19, terwijl het allergrootste top talent (Moukoko) een half jaar 19 is en deze nu sporadisch kansen krijgt.

Verder hebben ze de 21 jarige Adeyemie, de 19 jarige Bidou-Gittens, de 24 jarige Maalen en de 29 jarige Haller. Je kan zelfs de 30 jarige Fullkrug nog mee rekenen.

Dat zijn 6 hele stevige concurrenten, waarvan er 4 spits zijn… Hoeveel jeugd spelers moeten ze kansen geven precies?

Je trekt de conclusie dat ze aan hem twijfelen gebaseerd op niets behalve een eigen gedachte sprong. Dortmund wil graag verlengen met Rijkhof. Alleen in hoeverre zou jij nog kansen zien bij dit Dortmund?

Dan kan je beter met Brobbey gaan concurreren. Mikautadze gaat weg en Akpom misschien ook wel.

29 december 2023 om 23:15

@bergkamp het tekent zijn mentaliteit dat hij niet wil vechten voor zijn kans bij Dortmund. Als hij echt zo’n groot talent is dan gaat hij de concurrentie aan met (in ieder geval) zijn jongere ploeggenoten. Bij Ajax is hij ook weggegaan omdat hij vond dat hij te weinig kansen kreeg als ik me niet vergis.

29 december 2023 om 23:43

Dat is natuurlijk wel erg makkelijk. Eerst is hij niet geslaagd terwijl hij 19!!! Is. Daarna is hij niet goed genoeg en dan moet hij blijven en concurreren tegen 5 andere of hij heeft een slechte mentaliteit… Kennelijk zie jij het niet in hem zitten. Dat mag maar zo lijken het vooral randum argumenten.

30 december 2023 om 02:01

Bojan had enorm last van de grote druk en mentale gesteldheid. Niet echt een goed voorbeeld. Maar je zou je wel niet goed ingelezen hebben of zijn probleem niet begrijpen.

30 december 2023 om 09:54

Wat zijn dan wel de argumenten? Als je bij topclubs als Ajax en Dortmund speelt dan weet je dat je er zware concurrentie is en je moet knokken voor speeltijd. Hij geeft naar mijn mening te snel op als 19 jarig talent. Dortmund wil hem graag behouden maar hij kiest voor de makkelijkste weg.

30 december 2023 om 12:54

Gelukkig kijken de technische directeuren niet naar jouw mening

30 december 2023 om 16:13

@Master 1,

Rijkhof ging naar Dortmund terwijl daar 1 van de grootste spitsen talenten in zijn leeftijd groep (Moukoko) zit om daarmee te concurreren.

Hij stond als 17 jarige basis in Dortmund O19, al bijna twee jaar. Staat ook structureel basis bij Dortmund Youth.

Ondanks de aanwezigheid van Moukoko…

Aan wat denk jij af te lezen dat hij niet wilt vechten is mij echt een raadsel. Hij heeft juist 1 van de moeilijkste stappen gekozen, geknokt en gewonnen.

30 december 2023 om 08:30

Ik zie Brobby na het EK voor veel geld vertrekken naar de PL als hij deze lijn doorzet. Dan is Rijkhof halen wellicht een slimme zet. Aarden achter Brobby en stormram Akpom en minuten maken in KKD.

Perfect!

Haters zullen nu wel reageren over een Brobbey twee-punt-nulletje, maar je kan beter je fouten inzien en herstellen dan eigenwijs en/ of rancuneus blijven.

Overigens ook ideaal voor Akpom om dan op huurbasis (of definitief) te vertrekken. Leuk dat hij een paar keer tegen een bal aan is gelopen hoor, maar daardoor vergeten we dat hij verder totaal niets toevoegt. Technisch gezien misschien wel de slechtste voetballer die Mislintat gehaald heeft.

De mensen die Akpom nu willen behouden zijn de realiteit volledig verloren! Wat Akpom doet, kan Klaassen veel beter, maar die moest ophoepelen!

Onbewust (ik hoop niet bewust) zijn zij de lat gaan verlagen naar het type voetballer waar zij een seizoenskaart voor halen of iedere week espn opzetten. Akpom is totaal niet het niveau dat een echte Ajacied wil zien.

29 december 2023 om 16:00

Waarom ben je een hater als je het een Brobbey 2.0 noemt? Dan ben je toch juist realistisch? Het zijn vrijwel identieke gevallen. Het blijft gewoon bijzonder om miljoenen neer te leggen voor een speler die eerst maar al te graag weg wil om knaken te verdienen en er later achter komt dat het misschien niet zon goed idee was.Los daarvan snap ik niet dat hij het nu wel wil. Zie hem geen basisplaats krijgen op korte termijn

29 december 2023 om 16:59

Fr010frdam

Ja waarom haal je voor 7 miljoen een speler terug (via utrecht als omweg) die liever voor Ajax (de aartsrivaal) ging voetballen....

29 december 2023 om 17:09

Wat een vergelijking hahaha Timber heeft Feyenoord nooit voor het geld verlaten. Daarnaast is je eerste reactie ook zo pretentieus. Alsof jij even bepaald wat de ‘echte Ajacied’ is en wie daar wel of niet bij hoort.

29 december 2023 om 17:31

@shenkie,
Probeer het even opnieuw. Ga nou eens inhoudelijk op mijn inhoudelijke reactie in, zonder naar mijn naam te kijken en dus zonder er Feyenoord bij te halen met een voorbeeld dat onvergelijkbaar is.

29 december 2023 om 17:54

@FR010

Inhoudelijk is makkelijk, Rijkhof is namelijk nooit voor het geld weg gegaan bij Ajax. Rijkhof heeft 1 voorstel gekregen qua contract om vervolgens maanden niets van Ajax te horen.

In de tussentijd heeft Dortmund zijn ouders een keer of 8 over laten komen en daarna Julian zelf. En die schotelde hem direct een acceptabel contract voor wat ook direct werd geaccepteerd.

Het is deze transfer geweest die er bij Ajax voor gezorgd heeft dat Hamstra de assistent werd van Overmars voor de jeugd.

29 december 2023 om 19:38

Nou, misschien zegt hij dat het niet om geld ging, maar in de voetbalwereld gaat het altijd (deels) om geld. Hij noemt het plan van Ajax niet goed, dat is al bijzonder, want Ajax heeft jarenlang laten zien prima mee jeugdspelers om te gaan, maar goed, Dortmund is ook goed met jeugd.
Maar nu is Ajax ineens wel weer goed genoeg?

29 december 2023 om 21:22

Als er inmiddels andere mensen zitten bij Ajax, en zij wel een bepaald perspectief kunnen schetsen, is het toch goed mogelijk dat de situatie volledig anders is? Het lijkt erop dat Mikautadze weggaat, wellicht Akpom ook. Hoe dan ook zie ik Akpom niet jaren bij Ajax blijven. Dan kan voor Rijkhoff het geschetste plaatje zijn; vaste selectie speler bij Ajax 1, mocht je geen minuten maken kan je altijd nog meedoen met Jong. Brobbey zal op termijn ook vast interesse uit het buitenland voor komen, dus met een beetje geduld heeft Rijkhoff dan weldegelijk perspectief om eerste spits te worden. Zoals al is aangegeven door anderen, was de situatie toen hij vertrok anders en heeft Ajax niet goed gehandeld.

29 december 2023 om 22:58

@FR010

Het is moeilijk om te accepteren dat een speler niet voor het geld weg gaat? Zelf baalde ik als een stekker dat Rijkhof vertrok, na wat uitzoek werk begreep ik hem volledig.

Een laatste drie redenen waarom het nooit om geld is gegaan:
- ze hebben met geen enkele andere club om tafel gezeten dan Dortmund (en Ajax)
- er is bij Dortmund geen astronomisch salaris neer gelegd
- Er is, aan de hand van het aanbod, niet opnieuw onderhandeld met Ajax.

29 december 2023 om 16:10

Alsof de rest van de selectie wel de moeite waard is voor een seizoenskaart lol. Ik zou Akpom gewoon behouden als optie vanaf de bank die ramt er echt nog wel 8 ofzo in dan kan je hem in de zomer ook altijd nog laten gaan zonder verlies. Ook geen speler die moeite heeft met deze rol ofzo.

29 december 2023 om 16:13

Technisch is Akpom inderdaad niet de sterkste. Echter heb je altijd maar technisch vernuft nodig? Akpom is prima om als pinchhitter erbij te hebben. Tegen een bal aanlopen, ik zou het omschrijven als zorgen dat je op de juiste plaats staat of komt, is ook een kwaliteit.
Een spits wordt afgerekend op het creëren en maken van doelpunten. Niet op de manier hoe technisch dit allemaal gebeurt. Haller vergeten? Was toch ook niet de meest technische maar wel functioneel. Klaassen en Akpom vergelijken is wat kortzichtig gezien posities.

29 december 2023 om 17:03

Stuta29

Akpom heeft de helft van de wedstrijden achter Brobbey gespeeld. Had Klaassen dan gehouden en Mikautadze meer kansen gegeven.

29 december 2023 om 20:37

Dat is minimaal gebeurd. Akpom kwam of voor Brobbey in het veld, als extra spits, speelde bij afwezigheid van Brobbey maar ook vanaf links. Achter Brobbey is 1 of 2 keer gebeurd.

29 december 2023 om 16:39

En al is het een Brobbey 2.0, dan mag ik hopen dat hij zich net als Brobbey gaat ontwikkelen naar een spits waar we echt iets aan hebben. Moeten inderdaad niet rancuneus zijn, mensen maken keuzes en kunnen daar altijd op terugkomen als die weloverwogen zijn geweest, en dat is in het geval van Rijkhoff hetzelfde. Hij wilde graag een duidelijk plan, kreeg die bij Dortmund, na een paar jaar niet gelopen zoals gedacht, dan is een afslag van dat plan naar Ajax geen hele vreemde keuze en voor Ajax hopelijk een winst.

Verder gaand op je stuk over Akpom, hier ben ik het grotendeels mee eens, mensen hebben de lat verlaagd omdat Akpom opeens rendeert, maar vergeten de manier waarop. Hij heeft de pinchhitter plek van Klaassen overgenomen, maar voegt nog minder toe aan het spel en doet het nog slechter (klaassen liep de meeste kansen er in, waar Akpom de meeste zelfs nog mist). Het is een duurdere variant van Klaassen en als Rijkhoff komt en het beter doet mag Akpom zeker weg, maar tot die tijd is het een scorende back-up voor Brobbey (En laten we het zo houden, want Akpom heeft het echt niet in zich om basisspeler bij Ajax te zijn, zoals te zien was tegen Hercules).

29 december 2023 om 16:59

Ik ben zeker niet heel enthousiast over Akpom, maar ik zou hem ook zeker niet van de hand doen om Rijkhof tweede spits te maken (er vanuit gaande dat Mikautadze ook al gaat). Rijkhof is alles behalve een zekerheid, ook niet als backup.
Ik denk dat het idee is om hem minimaal een half jaar in de spits te zetten bij Jong Ajax, om hem daarna, indien het bevalt, door te schuiven naar Ajax 1. Jong Ajax heeft geen spits namelijk. Dan houd je Akpom als tweede spits, een geweldenaar is het niet maar als pinchhitter heeft hij toch al een aantal goals gemaakt.

30 december 2023 om 02:18

Kan Rijkhof een beetje koppen dan? Als je Akpom weg doet heb je niemand meer die een bal op doel kan koppen… een kwaliteit van niks, maar Ajax heeft nu geen gevaar met dode spelmomenten.

Dan wordt hij 3e keuze achter Brobbey en Akpom ervan uitgaande dat Mikautadze tijdelijk vertrekt. Dat wordt een jaartje Jong Ajax oftewel hetzelfde traject wat hem eerder is geboden vanuit Ajax en dat hij niet zag zitten. Daar schiet hij toch weinig mee op als het blijkbaar echt zo'n groot talent is.

29 december 2023 om 16:37

Voor Akpom is ook interesse. Wellicht laten ze die wel gaan als ze Rijkhoff kunnen halen ?

Nog een spits. We hebben er natuurlijk pas 3.

29 december 2023 om 17:04

Jong heeft er 0. Ik vermoed dat hij daarvoor komt. Overigens lijkt Mikautadze sowieso te vertrekken en is er ook interesse in Akpom, dus hoewel ik niet verwacht dat hij direct voor 1 is, heeft 1 nog wel potentie wat spitsen te verliezen.
Daarnaast is het natuurlijk niet de bedoeling om pas van je luie reet af te komen als spelers daadwerkelijk weg zijn. Er lijkt iets te spelen omtrent twee van je spitsen, dus rondkijken is geen raar plan.

29 december 2023 om 18:25

En jij denkt dat Rijkhof komt om in Jong Ajax te spelen? Dan kan hij net zo goed bij Jong Dortmund blijven. Als hij komt dan wil hij garanties en een goed plan. Dat was ook de reden dat hij weg ging

Dit moet je toch niet willen. Je wilde vanuit de jeugdopleiding opeens transfervrij weg? Succes en blijf weg.

29 december 2023 om 17:57

@Storing

Weet je ook waarom Rijkhof weg is gegaan vanuit de jeugdopleiding?

Tip: in dit geval ging het niet om geld.

29 december 2023 om 18:26

Maar het principe is hetzelfde. Hij ging weg omdat ze volgens hem geen goed plan voor hem hadden. En ze waren te laat met een contract voorstel. En dat gaat wel over geld. Net als Brobbey en as hij ontevreden en nu mag Ajax hem voor veel geld terug halen.

29 december 2023 om 18:59

We kunnen het er toch wel over eens zijn dat je wereldwijd nauwelijks een club vind waar je als talent het best terecht kan dan Ajax?

29 december 2023 om 19:37

@BurdyM,

Ajax heeft 1 voorstel gedaan om vervolgens maanden lang niets te laten horen. In de tussentijd heeft Dortmund zijn ouders, zaakwaarnemer en Julian zelf diverse malen naar Dortmund gehaald en heel vaak met hem gesproken.

Dan gaat het niet over geld, dan gaat het over de waardering en de moeite die een club voor je doet. Terwijl de huidige club geen moeite doet.

Ze zijn buiten Dortmund namelijk ook nergens anders geweest. Ze hebben Dortmund ook niet gebruikt voor een beter aanbod bij Ajax.

Precies wat we nodig hebben, een spits!

Volgens mij begrijpen mensen niet dat hij dan eerst in JA zal spelen omdat zij geen spits hebben. Dan zal hij hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen doorstromen naar de 1e selectie.

29 december 2023 om 16:30

Dat lijkt mij ook het idee maar iemand die dit traject afwijst, bij Dortmund in elk jeugdelftal laat zien te goed te zijn en op zoek is naar speeltijd in het 1e kiest hier toch nooit voor? Ik zou hem overigens gelijk uitlenen met garantie op minuten in de Eredivisie tegen een % of bedrag.

Ajax heeft geen spits nodig op het moment.leiding vanuit achteruit en een stabiele as lijkt me prioriteit

Misschien verwachten ze dat Brobbey in Winter op zomer al gaat vertrekken dan kan je naast Akpom en Georges Mikautadze nog wel een extra spits hebben aangezien jong ajax ook niet echt een spits heeft.

Ik zou het wel snappen als hij z'n heil ergens anders gaat zoeken, aangezien moukoko als eerste gaat doorbreken wat wel mijn verwachting is.

Ik denk dat Ajax op dit moment geen spits nodig heeft , ze kunnen zich beter concentreren op andere posities en spelers . Haal eens een leider en een speler die het middenveld body geeft

Graag. Niet verrassend dat ie het niet gaat redden daar, Dortmund blijft gewoon een koopclub. Gelukkig geldt dat voor Ajax steeds minder.

30 december 2023 om 00:10

Maar hoe komt hij naar Ajax dan? Hij toch niet transfer vrij.

De zaakwaarnemer ging speciaal voor hem naar Duitsland ,poe poe die zaakwaarnemer heeft het er maar druk mee , komt ie niet eens aan werken toe 🙈🙈🙈

Zoiets dreigt met Babadi dus ook te gebeuren wanneer die besluit niet bij te tekenen bij PSV en (veels) te vroeg vertrekt naar een zogenaamde grotere club...! Op de bank zitten, ontevreden zijn en stilstand in zijn ontwikkeling! En dan al die zaakwaarnemers die het zogezegd goed voor hebben met ze... 🙄

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren